12. februar SKAF sammenfatning af CFU resultatet 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "12. februar 2011. SKAF sammenfatning af CFU resultatet 2011"

Transkript

1 1 SKAF sammenfatning af CFU resultatet 2011

2 2 Indhold Overenskomst/aftaleperiode:... 3 Rammen og generelle lønstigninger:... 3 Reguleringsordning:... 3 Nyt grundbeløb... 4 Serviceeftersyn... 4 Kompetenceudvikling... 5 Samarbejdsaftalen... 6 Funktionsaftalen... 6 Tjenestemænds delvise sygefravær... 6 Jubilæumsgratiale... 6 Rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten... 7 Senior og frivillig fratræden... 7 Ændring af førtidspensionsfradrag, tjenestemandspensionsloven m.v ATP-sats... 8 Gruppeliv... 8 Periodedrøftelser... 9 Tjenestefrihed og lønanciennitet... 9 Arbejdsmarkedspension... 9 Opsparing af ferie... 9 Det åbne vindue... 10

3 3 Overenskomst/aftaleperiode: Der er aftalt en 2-årig overenskomstperiode, som løber fra 1. april marts Forliget er den generelle del af det samlede CFU-forlig, eftersom der er afsat en 4-ugers periode til færdiggørelse af evt. organisationsforhandlinger. Derfor kan det færdige CFU-forlig først sendes til afstemning senere, formentlig medio marts Rammen og generelle lønstigninger: Den samlede økonomiske ramme for aftaleperioden udgør 3,15 % De generelle lønstigninger udmøntes således i perioden: I pct I alt OK Generelle lønstigninger 1,48 1,67 3,15 Skøn for udmøntningen fra reguleringsordningen Generelle lønstigninger inkl. skøn for reguleringsordningen -1,48 0,03-1,45 0,10 0,00 1,70 1,70 Bemærkning: Skønnet for den årlige reststigning er 0,9 pct. Reguleringsordning: Reguleringsordningen videreføres. I den forbindelse er parterne opmærksomme på, at der i perioden kan ske omlægninger af Danmarks Statistiks indeks, og at der på den baggrund kan være behov for en drøftelse mellem parterne om eventuelle korrektioner. Desuden er parterne enige om, at der fortsat er behov for fokus på at sikre Danmarks Statistiks prioritering af arbejdet med indarbejdelse af personalegoder i indeks.

4 4 Reguleringsordningen udmønter negativt pr. 1. april 2011: -1,46 % Nyt grundbeløb Parterne er enige om at nulstille reguleringsprocenten og foretage en omlægning af grundbeløbsniveauet fra 1. oktober 1997 til 31. marts Omlægningen har virkning fra 1. april Det er dog en forudsætning for omlægningen, at der er en generel, positiv lønregulering inkl. udmøntning fra reguleringsordningen pr. 1. april Serviceeftersyn CFU og Personalestyrelsen har aftalt, at parterne deltager i et fælles udvalgsarbejde om et serviceeftersyn af de overenskomst- og aftalemæssige rammer, jf. lønkommissionens anbefalinger. Ud fra de skitserede principper skal udvalget bl.a. adressere følgende arbejdsspørgsmål: Hvilken arbejdsdeling skal der være mellem centrale og lokale parter? Hvilke roller skal de centrale og lokale parter have i fastsættelsen af løn- og ansættelsesvilkår i staten? Hvad skal reguleres centralt og hvad skal reguleres lokalt? Er der behov for forskellighed i de overenskomst- og aftalemæssige rammer for forskellige medarbejdergrupper og forskellige arbejdsområder? Hvordan skal overenskomster og aftaler understøtte de statslige arbejdspladsers arbejde med: - Udvikling og omstilling? - At fremme gode præstationer? - Effektiv opgaveløsning af høj kvalitet? - Tage udgangspunkt i opgaveløsningen? - Rekruttering og fastholdelse af kvalificerede ledere og medarbejdere?

5 5 - Fastholdelse og udvikling af attraktive arbejdspladser? - Godt arbejdsmiljø? Hvilke rammer skal der være for dialog og samarbejde på arbejdspladsen? Hvilke balancer skal der være mellem aftaleregulering og lokalt ledelsesrum? Hvilke krav og forventninger vil der være til fremtidens løn- og ansættelsesvilkår? I udvalgsarbejdet ses bl.a. på: Overenskomst- og aftalesystemet Overenskomster og aftalers indhold og opbygning Forhandlingssystemet Lønsystemer og løndannelse Arbejdstid og arbejdstilrettelæggelse De centrale parters kompetence og styring SU og TR Ledelsesrum Arbejdet i gruppen skal være færdigt i maj Kompetenceudvikling Det samlede aftalekompleks om kompetenceudvikling er blevet videreført, men SCKK skal ikke længere arbejde selvstændigt med kvalitet, hvorfor centrets navn ændres til Statens Center for Kompetenceudvikling (SCK). Udvalgsstrukturen vil fortsat være en bestyrelse, Kompetencefonden, Fonden til Udvikling af Statens Arbejdspladser (FUSA) og de 3 kompetenceudvalg, APU, OPU og CLOPU, som blev etableret ved OK08. Der vil være færre midler til kompetenceudvikling i den kommende overenskomstperiode, dels fordi der jo ikke vil være 3 partsmidler, dels fordi Personalestyrelsen har valgt ikke at lægge særskilte midler i FUSA, som det hidtil er sket.

6 6 Samarbejdsaftalen Samarbejdsaftalen ajourføres i forhold til bestemmelserne om gennemførelse af sygefraværssamtaler i lov om dagpenge, således at aftalens bestemmelser om, at retningslinjer for institutionens sygefraværspolitik skal omfatte hvorledes et ønske fra medarbejderne om en sygefraværssamtale skal imødekommes ændres til hvorledes sygefraværssamtaler gennemføres de sproglige ændringer, der er sket i lov om arbejdsmiljø, således at sikkerhedsrepræsentantbegrebet ændres til et arbejdsmiljørepræsentantbegreb. udvalgets opgaver i forhold til kompetenceudvikling -den ny Kompetenceaftale aftalt ved OK11. Funktionsaftalen Der gives mulighed for lokalt at aftale fravigelser i forhold til aftalen om funktion i højere stilling for tjenestemænd i staten og folkekirken. Tjenestemænds delvise sygefravær Det er aftalt at ophæve aftale af 1. marts 1973 om statstjenestemænds forhold i forbindelse med sygdom. Tjenestemænd i staten følger herefter de samme regler som overenskomstansatte om sygefravær, herunder delvist sygefravær. Aftalen betyder, at der ikke længere er begrænsninger i tjenestemænds adgang til at være delvist sygemeldt med fuld løn og pensionsoptjening. Jubilæumsgratiale Jubilæumsgratiale ved 25 års, 40 års og 50 års ansættelse er aftalt fastsat i grundbeløb (oktober 1997) og procentreguleres således fremover.

7 7 Ansættelse fra den 1. april 2011 og senere i selvejende institutioner, hvor Finansministeriet har ret til at fastsætte eller aftale løn- og ansættelsesvilkår, indgår fremover i opgørelsen af jubilæumsancienniteten. Rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten Aftalens dækningsområde udvides til også at dække administrative chefstillinger i lr i Arbejdstilsynet, Statsforvaltningerne, Hjemmeværnskommandoen, Forsvarskommandoen, Forsvarets Auditørkorps, Forsvarets Efterretningstjeneste, Beredskabsstyrelsen og ACE (Akkrediteringsinstitutionen). Parterne er desuden enige om, at der i perioden skal ske en evaluering af brugen af rammeaftalen. Senior og frivillig fratræden I aftalens beskrivelser af situationer, hvor ansættelsesmyndigheden efter konkret vurdering finder det nødvendigt at fremme frivillig fratræden sker følgende ændringer: Aldersgrænserne for tillæggelse af pensionsalder i forbindelse frivillig fratræden bortfalder, og beskrivelsen af de muligheder der er for vilkår i forbindelse med frivillig fratræden tydeliggøres. Bestemmelsen om, at der ved større personalereduktioner vil kunne etableres frivillige fratrædelsesordninger for at fremme frivillig fratræden udgår. Endvidere udgår en bestemmelse, hvorefter der kan tillægges ekstra pensionsalder til tjenestemænd, der har varetaget særligt belastende stillinger. Ændring af førtidspensionsfradrag, tjenestemandspensionsloven m.v. Som en konsekvens af Folketingets velfærdsreform og kravet om en mere aktuarmæssig beregning af tjenestemændenes førtidspensionsfradrag, har CFU indgået en aftale om førtidspensionsfradrag.

8 8 Aftalen betyder, at der for alle, der er født efter 1. januar 1959, indføres nye procentfradrag ved frivillig førtidspensionering før folkepensionsalderen. Procentfradragene fremgår af det vedlagte bilag 1. Samtidig med indførelsen af nye førtidspensionsfradrag er der lavet følgende forbedringer i tjenestemændenes pensionsforhold: Fra 1. januar 2012 optjenes pensionsalder fra ansættelsen som tjenestemand. Kravet om mindst 3 års pensionsalder for ret til opsat pension ophæves fra 1.januar Der indføres en bestemmelse om, at tjenestemænd, der afgår efter 2019 og som har mere end 37 års pensionsalder, får et engangsbeløb på fratrædelsestidspunktet optjent for hvert kvartal. Engangsbeløbet udgør 15% af den pensionsgivende løn på det skalatrin, som tjenestemanden er placeret på pensioneringstidspunktet. Fra 1. april 2011 ophæves reglerne om, at omklassificeringer efter det 60. år ikke får pensionsmæssig virkning før efter 2 år. ATP-sats Grupper indenfor AC og OAOs forhandlingsområde, der er på sats E, oprykkes pr. 1. januar 2012 til sats F. SKAF s medlemsgrupper er allerede på højeste ATP sats (sats A). Gruppeliv Fra 1. januar 2012 forbedres gruppelivsordningen i staten således: Forsikringssummen ved død forhøjes fra kr. til kr. Forsikringssummen til børn under 21 år forhøjes fra kr. pr. barn til kr. Ved børns kritisk sygdom indføres en forsikringssum på kr. til børn under 18 år, der pådrager sig en kritisk sygdom. Nye regler vedr. samlever der lyder således:

9 9 Forsikringssummen for umyndige fællesbørn, som har ophold i afdødes hjem hos dennes ægtefælle eller samlever, udbetales til ægtefælles/samleveren. For myndige fællesbørn udbetales forsikringssummen til pågældende barn. Periodedrøftelser Tjenestefrihed og lønanciennitet Parterne er enige om i perioden at drøfte aftalen om lønanciennitet for tjenestemænd samt regelsættene om tjenestefrihed med henblik på mulighederne for en ajourføring, forenkling og decentralisering. Arbejdsmarkedspension Parterne er enige om i overenskomstperioden at optage drøftelser om bl.a. følgende pensionsspørgsmål (Aftale om ydelsessammensætning i pensionsordninger): Udbetaling af sumydelser i tilfælde af invaliditet eller kritisk sygdom Depotsikring i forbindelse med død Tilbagekøb i forbindelse med emigration Friholdelse fra pensionsforpligtelse for udenlandske gæstelærere o. lign. Forsikringsydelser i supplerende pensionsordninger Ved ændringer i pensionsbeskatningslovgivningen kan der optages drøftelser om tilpasninger i arbejdsmarkeds-pensionerne Generelle regler om mulighed for, at ansatte i fleksjob kan bevare tilknytningen til hidtidig pensionskasse og eventuelle udgiftsmæssige konsekvenser heraf. Opsparing af frihed Der foretages i aftaleperioden en revision af rammeaftalen af 14. juni 2002 om opsparing af frihed, herunder en præcisering af de elementer, der skal tages højde for i en lokal rammeaftale, fx varsler for afvikling af den opsparede frihed såvel under ansættelsen som i forbindelse med fratræden

10 10 en tydeliggørelse og ajourføring af rammeaftalens anvendelsesområde, jf. 3, stk. 2, således at rammeaftalens muligheder synliggøres. Organisationsforhandlinger/Det åbne vindue Der bliver ikke afsat puljemidler til specielle forhandlinger. Specielle forhandlinger kan/skal dog stadig gennemføres i 4 ugers vinduet. Specielle krav der forudsætter finansiering kan dog kun gennemføres hvis organisationen kan finde finansiering i egne aftaler. Det konkrete forløb af 4 ugers vinduet aftales nærmere i henhold til køreplansaftalen i den kommende uge. Organisationerne vil herefter modtage nærmere besked.

PRÆSENTATION CFU-FORLIGET 2011-13

PRÆSENTATION CFU-FORLIGET 2011-13 PRÆSENTATION CFU-FORLIGET 2011-13 Forlig i en svær tid En to-årig overenskomst Svær situation med stram økonomi og en privat sektor med lav lønudvikling Politisk ønske om senere tilbagetrækningsalder herunder

Læs mere

PRÆSENTATION CFU-FORLIGET 2011-13

PRÆSENTATION CFU-FORLIGET 2011-13 PRÆSENTATION CFU-FORLIGET 2011-13 1 Forlig i en svær tid En to-årig overenskomst Svær situation med stram økonomi og en privat sektor med lav lønudvikling Politisk ønske om senere tilbagetrækningsalder

Læs mere

Sådan ser CFU forliget ud for Dansk Jernbaneforbunds medlemmer:

Sådan ser CFU forliget ud for Dansk Jernbaneforbunds medlemmer: Sådan ser CFU forliget ud for Dansk Jernbaneforbunds medlemmer: En to-årig overenskomst indgået i en svær situation med stram økonomi og en privat sektor med lav lønudvikling. Der er et politisk ønske

Læs mere

OK11. Forhandlingerne mellem Finansministeren og Centralorganisationernes Fællesudvalg. Resultatet af PERSONALESTYRELSEN

OK11. Forhandlingerne mellem Finansministeren og Centralorganisationernes Fællesudvalg. Resultatet af PERSONALESTYRELSEN PERSONALESTYRELSEN CENTRALORGANISATIONERNES FÆLLESUDVALG Resultatet af Forhandlingerne mellem Finansministeren og Centralorganisationernes Fællesudvalg 2011 OK11 12. februar 2011 RESULTATET AF FORHANDLINGERNE

Læs mere

Informationsmøde om OK11. Torsdag d. 10. marts 2011

Informationsmøde om OK11. Torsdag d. 10. marts 2011 Informationsmøde om OK11 Torsdag d. 10. marts 2011 Velkomst og indledning Program Velkomst og indledning Økonomi og lokal løndannelse Fastholdelse og pensionsændringer PAUSE Kompetenceudvikling og samarbejde

Læs mere

INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU (forhandlingsfællesskab for de statslige organisationer)

INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU (forhandlingsfællesskab for de statslige organisationer) INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU (forhandlingsfællesskab for de statslige organisationer) 1 OAO_overenskomstforh_A5_NY.indd 1 24/02/11 09.41 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Finansministeriets krav til CFU-forhandlingerne 2011

Finansministeriets krav til CFU-forhandlingerne 2011 13. december 2010 Finansministeriets krav til CFU-forhandlingerne 2011 Den demografiske udvikling, genopretningen af dansk økonomi og den samfundsøkonomiske situation giver meget snævre økonomiske rammer

Læs mere

TR - møde i København den 14. marts Præsentation af det statslige forhandlingsresultat

TR - møde i København den 14. marts Præsentation af det statslige forhandlingsresultat TR - møde i København den 14. marts 2011 Præsentation af det statslige forhandlingsresultat STAT CFU Pr. 1. april 2011 31. marts 2013 1. år er et nul-år, hvor gælden fra 1. april 2010 afvikles, uden at

Læs mere

Faktaark En ansvarlig lønudvikling

Faktaark En ansvarlig lønudvikling Faktaark En ansvarlig lønudvikling En ansvarlig økonomisk ramme med beskedne generelle lønstigninger. Den samlede økonomiske ramme for overenskomstperioden 2011-2013 udgør i alt 3,15 pct. Det har været

Læs mere

TR-STORMØDE FORLIGSRESULTAT ORIENTERING

TR-STORMØDE FORLIGSRESULTAT ORIENTERING TR-STORMØDE FORLIGSRESULTAT ORIENTERING KRAVENES VEJ TIL FORHANDLINGSBORDET Krav udvalgt af HB sendt til CO10 1. september 2010. Krav drøftet i CO10 s bestyrelse og repræsentantskab og videresendt til

Læs mere

Gennemgang af aftaleresultatet

Gennemgang af aftaleresultatet Gennemgang af aftaleresultatet 2018-2021 Kære medlem. Du skal nu til at stemme om resultatet af aftaleforhandlingerne. I det følgende gennemgås de enkelte elementer i resultatet. Du er meget velkommen

Læs mere

Regionale TR-møder februar/marts Præsentation af forhandlingsresultat

Regionale TR-møder februar/marts Præsentation af forhandlingsresultat Regionale TR-møder februar/marts 2011 Præsentation af forhandlingsresultat KTO KL Periode 1. april 2011 31. marts 2013 Sikring af reallønnen for alle i 2. år 1. år er et nul-år, hvor gælden fra 1. oktober

Læs mere

Sammenfatning af CFU-resultatet april 2018

Sammenfatning af CFU-resultatet april 2018 Sammenfatning af CFU-resultatet 2018 28. april 2018 1 Indhold Overenskomst/aftaleperiode... 3 Rammen og generelle lønstigninger... 3 Reguleringsordning... 4 Spisepause... 4 Arbejdstid for undervisere,

Læs mere

Overenskomst 2011 2013 for Hærens Konstabel- og Korporalforening - Resultat til afstemning

Overenskomst 2011 2013 for Hærens Konstabel- og Korporalforening - Resultat til afstemning Overenskomst 2011 2013 for Hærens Konstabel- og Korporalforening - Resultat til afstemning 1 Indholdsfortegnelse 3 5 8 9 10 11 11 14 15 Din stemme er vigtig Særligt for HKKF Løn Særligt for OAO Serviceeftersyn

Læs mere

Ramme, reguleringsordning og periodelængde

Ramme, reguleringsordning og periodelængde Offentligt Ansattes Organisationer 1 Ramme, reguleringsordning og periodelængde En tre årig OK periode En samlet udmøntning gp på 4,50 pct. Reguleringsordningen videreføres: Ved negativ regulering reguleres

Læs mere

Gennemgang af OK11-resultatet

Gennemgang af OK11-resultatet Gennemgang af OK11-resultatet Gennemgang af resultaterne fra overenskomstforhandlingerne 2011 på det statslige, det kommunale og det regionale. Bibliotekarforbundet, marts 2011 Indhold 01. Generelt...

Læs mere

Oversigt over resultater ved OK18 - stat, regioner og kommuner. Resultatet af forhandlingerne på KL-området

Oversigt over resultater ved OK18 - stat, regioner og kommuner. Resultatet af forhandlingerne på KL-området 15. oktober 2018 Oversigt over resultater fra OK18 C.1.4. Evaluering af forhandlingsforløbet i forbindelse med OK18 og drøftelse af de fremadrettede perspektiver Oversigt over resultater ved OK18 - stat,

Læs mere

Gennemgang af OK11-resultatet Hovedresultaterne fra de netop afsluttede 2011-overenskomstforhandlinger

Gennemgang af OK11-resultatet Hovedresultaterne fra de netop afsluttede 2011-overenskomstforhandlinger Gennemgang af OK11-resultatet Hovedresultaterne fra de netop afsluttede 2011-overenskomstforhandlinger Materiale til vejledende urafstemning Bibliotekarforbundet, marts 2011 Indledning Til brug for den

Læs mere

CFUs generelle krav ved aftale- og overenskomstforhandlingerne

CFUs generelle krav ved aftale- og overenskomstforhandlingerne Centralorganisationernes Fællesudvalg 12.december 2007 14224.26 CFUs generelle krav ved aftale- og overenskomstforhandlingerne 2008 Det gode arbejdsliv Vi har alle et ønske om helhed og sammenhæng i vores

Læs mere

Orienteringsmøde om OK18-resultatet. xx xx.xx.2018

Orienteringsmøde om OK18-resultatet. xx xx.xx.2018 Orienteringsmøde om OK18-resultatet xx xx.xx.2018 Disposition 1. Sammenfatning af CFU-resultatet 2018 2. Hvad så nu den nærmeste fremtid? 3. Ordet er frit 4. Tak for nu Et lille flashback til tiden før

Læs mere

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre Cirkulære om Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre 2007 Cirkulære af 13. april 2007 Perst. nr. 042-07 PKAT nr. 128 J.nr. 06-333/51-32 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sundhedskartellets forlig. Overenskomstforhandlingerne 2011 - det kommunale område

Sundhedskartellets forlig. Overenskomstforhandlingerne 2011 - det kommunale område Sundhedskartellets forlig Overenskomstforhandlingerne 2011 - det kommunale område Løn til hele livet Det samlede resultat Generelle lønstigninger på 2,65 pct. (inkl. skøn for reguleringsordningen) Derudover

Læs mere

Sundhedskartellets forlig. Overenskomstforhandlingerne 2011 - det regionale område

Sundhedskartellets forlig. Overenskomstforhandlingerne 2011 - det regionale område Sundhedskartellets forlig Overenskomstforhandlingerne 2011 - det regionale område Løn til hele livet Det samlede resultat Generelle lønstigninger på 2,65 pct. (inkl. skøn for reguleringsordningen) Derudover

Læs mere

Det er din og min hverdag, der er til forhandling Staten

Det er din og min hverdag, der er til forhandling Staten Det er din og min hverdag, der er til forhandling Staten Staten Den økonomiske ramme Generelle lønstigninger 5,6 % Puljer og andre formål 0,53% Forventet udmøntning fra reguleringsordningen 0,47 % Forventet

Læs mere

Pixi-notat CFU-delforliget (det generelle område) OK 2008

Pixi-notat CFU-delforliget (det generelle område) OK 2008 19-02-2008 Pixi-notat CFU-delforliget (det generelle område) OK 2008 Indholdsfortegnelse: Overenskomst-/aftaleperiode Generelle lønforhøjelser (og den samlede ramme) Reguleringsordning Lønstatistik Andre

Læs mere

Gennemgang af OK13-resultatet

Gennemgang af OK13-resultatet Gennemgang af OK13-resultatet Hovedresultaterne fra de netop afsluttede 2013-overenskomstforhandlinger Den 13. marts 2013 Staten Kommuner Regioner OK13 Indhold Indledning...3 Det statslige område...4 Det

Læs mere

Aftaleresultatet ved OK 13 set i forhold til SKAF s generelle krav

Aftaleresultatet ved OK 13 set i forhold til SKAF s generelle krav 7. februar 2013 12-00432 MSK/MN Aftaleresultatet ved OK 13 set i forhold til SKAF s generelle krav I det følgende gennemgås hovedindholdet i den generelle del af CFU-forliget. Der er særlig fokus på emner/aftaler,

Læs mere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Regioner. Tænk længere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Regioner. Tænk længere Djøf Gothersgade 133 1123 København K Telefon: 3395 9700 djoef.dk Teknisk gennemgang Regioner Tænk længere 4 Teknisk gennemgang Regioner Teknisk gennemgang Regioner 5 Regioner Indhold Indledning 6 Rammen

Læs mere

Ansatte i staten. Håndværkere Ingeniørassistenter m.fl. Værkstedsassistenter og værkstedsledere ved Koefoeds Skole STEM OG BESTEM

Ansatte i staten. Håndværkere Ingeniørassistenter m.fl. Værkstedsassistenter og værkstedsledere ved Koefoeds Skole STEM OG BESTEM Ansatte i staten Håndværkere Ingeniørassistenter m.fl. Værkstedsassistenter og værkstedsledere ved Koefoeds Skole STEM OG BESTEM DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST Kære medlem Forhandlingerne om OK18 har været

Læs mere

OK11. Resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og Centralorganisationernes Fællesudvalg. Bilag til PERSONALESTYRELSEN

OK11. Resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og Centralorganisationernes Fællesudvalg. Bilag til PERSONALESTYRELSEN PERSONALESTYRELSEN CENTRALORGANISATIONERNES FÆLLESUDVALG Bilag til Resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og Centralorganisationernes Fællesudvalg 2011 OK11 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN

Læs mere

Gruppelivsordninger for tjenestemænd m.fl. og visse overenskomstansatte i staten og folkekirken mv.

Gruppelivsordninger for tjenestemænd m.fl. og visse overenskomstansatte i staten og folkekirken mv. Cirkulære af 1. november 2011 Perst.nr. 056-11 J.nr. 11-866-43 Cirkulære om Gruppelivsordninger for tjenestemænd m.fl. og visse overenskomstansatte i staten og folkekirken mv. 2011 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Lager- og Handelsarbejdere i hovedstaden 3F København STEM OG BESTEM

Lager- og Handelsarbejdere i hovedstaden 3F København STEM OG BESTEM Lager- og Handelsarbejdere i hovedstaden 3F København STEM OG BESTEM DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST Kære medlem Forhandlingerne om OK18 har været lange og udfordrende. Vi gik ind i forhandlingerne med en

Læs mere

Ergoterapeuter og Fysioterapeuter

Ergoterapeuter og Fysioterapeuter Cirkulære om organisationsaftale for Ergoterapeuter og Fysioterapeuter 2004 Cirkulære af 19. februar 2004 Perst. nr. 011-04 PKAT nr. J.nr. 01-333/26-3 Indholdsfortegnelse Cirkulære Bemærkninger til de

Læs mere

Redegørelse om resultatet af aftale- og overenskomstforhandlingerne

Redegørelse om resultatet af aftale- og overenskomstforhandlingerne OK 2011 Redegørelse om resultatet af aftale- og overenskomstforhandlingerne for staten, kommuner og regioner for perioden 1. april 2011 til 31. marts 2013 AC's bestyrelse træffer efter indstilling fra

Læs mere

Tillæg til og nyt lønsystem for tjenestemandsansatte

Tillæg til og nyt lønsystem for tjenestemandsansatte Cirkulære om Tillæg til og nyt lønsystem for tjenestemandsansatte meteorologer m.fl. i Danmarks Meteorologiske Institut 2008 Cirkulære af 26. juni 2009 Perst. nr. 041-09 PKAT nr. 201 J.nr. 08-402-31 2

Læs mere

Nyt lønsystem for tjenestemandsansatte luftfartsteknikere i Naviair

Nyt lønsystem for tjenestemandsansatte luftfartsteknikere i Naviair Cirkulære om Nyt lønsystem for tjenestemandsansatte luftfartsteknikere i Naviair 2008 Cirkulære af 10. marts 2009 Perst. nr. 015-09 PKAT nr. 201 J.nr. 07-402-16 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle

Læs mere

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet. grundlæggende social- og sundhedsuddannelser

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet. grundlæggende social- og sundhedsuddannelser Cirkulære om Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse, der udbyder de grundlæggende social- og sundhedsuddannelser 2007 Cirkulære af 13.

Læs mere

Ansatte i staten. Teknisk personale ved Det Kongelige Teater STEM OG BESTEM

Ansatte i staten. Teknisk personale ved Det Kongelige Teater STEM OG BESTEM Ansatte i staten Teknisk personale ved Det Kongelige Teater STEM OG BESTEM DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST Kære medlem Forhandlingerne om OK18 har været lange og udfordrende. Vi gik ind i forhandlingerne med

Læs mere

Nyt lønsystem for tjenestemænd og tjenestemandslignende. Foreningen af tekniske og administrative tjenestemænds forhandlingsområde (TAT)

Nyt lønsystem for tjenestemænd og tjenestemandslignende. Foreningen af tekniske og administrative tjenestemænds forhandlingsområde (TAT) Cirkulære om aftale om Nyt lønsystem for tjenestemænd og tjenestemandslignende ansatte inden for Foreningen af tekniske og administrative tjenestemænds forhandlingsområde (TAT) 2008 Cirkulære af 6. april

Læs mere

Tjenestemandspension. Tjenestemandspension. Gennemgang v/gorm Neigaard

Tjenestemandspension. Tjenestemandspension. Gennemgang v/gorm Neigaard Tjenestemandspension Tjenestemandspension Gennemgang v/gorm Neigaard Tjenestemandsbegrebet Indtil omkring 1979 den dominerende ansættelsesform i staten, folkeskolen og folkekirken Baseret på livslang ansættelse,

Læs mere

Nedenfor beskrives rammerne for indgåelse af aftaler om særlige vilkår i forbindelse med individuelle aftaler om seniorordninger.

Nedenfor beskrives rammerne for indgåelse af aftaler om særlige vilkår i forbindelse med individuelle aftaler om seniorordninger. SENIOR- OG FRATRÆDELSESORDNINGER. Rammer for indgåelse af senior- og fratrædelsesordninger. En seniorordning kan etableres, når universitetet vurderer, at det vil være muligt og hensigtsmæssigt. Herudover

Læs mere

Bilag 1. Oversigt over pensionskassekoder, der beregnes engangsbeløb for. 11

Bilag 1. Oversigt over pensionskassekoder, der beregnes engangsbeløb for. 11 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære 1. Generelle bemærkninger... 5 2. Beregning og udbetaling af engangsbeløb... 6 3. Kvartalsvis optjening... 6 4. Udbetaling ved død... 7 5. Pensionsdækningsbidrag til finanslovens

Læs mere

Ansatte i staten. Rengøringsassistenter, specialarbejdere og visse erhvervsuddannede m.fl. Fagligt uddannet køkkenpersonale STEM OG BESTEM

Ansatte i staten. Rengøringsassistenter, specialarbejdere og visse erhvervsuddannede m.fl. Fagligt uddannet køkkenpersonale STEM OG BESTEM Ansatte i staten Rengøringsassistenter, specialarbejdere og visse erhvervsuddannede m.fl. Fagligt uddannet køkkenpersonale STEM OG BESTEM DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST Kære medlem Forhandlingerne om OK18

Læs mere

Gennemgang af OK13-resultatet

Gennemgang af OK13-resultatet Gennemgang af OK13-resultatet Hovedresultaterne fra 2013-overenskomstforhandlingerne gældende for alle kommunalt og regionalt ansatte samt for de overenskomstansatte på statens område Den 25. marts 2013

Læs mere

BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU

BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU 2011 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Bilag A Aftale om reguleringsordning... 1 Bilag B Principper for omlægning af grundbeløb... 5 Bilag C Serviceeftersyn af de overenskomst-

Læs mere

DANSK TOLD & SKATTEFORBUND AFTALE OG OVERENSKOMSTRESULTATET

DANSK TOLD & SKATTEFORBUND AFTALE OG OVERENSKOMSTRESULTATET DANSK TOLD & SKATTEFORBUND AFTALE OG OVERENSKOMSTRESULTATET 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Indhold Indledning og kontakt... 3 Overenskomstresultatets omfang... 3 CFU forliget... 3 DTS forliget... 3 Periode og

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler m.v. inden for KTO s forhandlingsområde

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler m.v. inden for KTO s forhandlingsområde Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler m.v. inden for KTO s forhandlingsområde KL finder, at en vigtig udfordring på det kommunale arbejdsmarked er, at de kommunale arbejdspladser er attraktive

Læs mere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Kommuner. Tænk længere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Kommuner. Tænk længere Djøf Gothersgade 133 1123 København K Telefon: 3395 9700 djoef.dk Teknisk gennemgang Kommuner Tænk længere 4 Teknisk gennemgang Kommuner Teknisk gennemgang Kommuner 5 Kommuner Indhold Indledning 6 Rammen

Læs mere

Offentligt Ansattes Organisationer

Offentligt Ansattes Organisationer Offentligt Ansattes Organisationer 1 Ramme og periodelængde En tre-årig OK-periode Et samlet resultat på 4,50 pct. 2 Ramme og reguleringsordning OK15 Udmøntning 1.4.2015 1.4.2016 1.4.2017 1.12.2017 I alt

Læs mere

Regulering af tjenestemandspensioner og pensionsgivende lønninger mv. pr. 1. april 2009 og 1. oktober 2009

Regulering af tjenestemandspensioner og pensionsgivende lønninger mv. pr. 1. april 2009 og 1. oktober 2009 Cirkulære om Regulering af tjenestemandspensioner og pensionsgivende lønninger mv. pr. 1. april 2009 og 1. oktober 2009 2009 Cirkulære af 18. februar 2009 Perst. nr. 012-09 J.nr. 09-882-12 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

OK11 Resultatet. Marts 2011 OK11

OK11 Resultatet. Marts 2011 OK11 OK11 Resultatet Marts 2011 OK11 OK11 Resultatet Marts 2011 OK11 Resultatet Udgivet marts 2011 Udgivet af Personalestyrelsen Henvendelse om publikationen kan i øvrigt ske til: Personalestyrelsen Frederiksholms

Læs mere

I

I Relevante resultater fra OK18 på det offentlige område Der foreligger nu et forhandlingsresultat for de offentlige overenskomstforhandlinger i 2018 (OK18). Resultaterne har været til (ur)afstemning, og

Læs mere

PENSIONSREGULATIV FOR FYNS TELEFONS PENSIONSKASSE

PENSIONSREGULATIV FOR FYNS TELEFONS PENSIONSKASSE PENSIONSREGULATIV FOR FYNS TELEFONS PENSIONSKASSE Dette regulativ er senest ajourført Februar 2009 1 Hovedpunkter: Almindelige bestemmelser 1 Pensionsvilkår 2-5 Overførselsregler 6 og 7 Forskellige bestemmelser

Læs mere

Regulering af tjenestemandspensioner og pensionsgivende lønninger mv. pr. 1. april 2008

Regulering af tjenestemandspensioner og pensionsgivende lønninger mv. pr. 1. april 2008 Cirkulære om Regulering af tjenestemandspensioner og pensionsgivende lønninger mv. pr. 1. april 2008 2008 Cirkulære af 21. april 2008 Perst. nr. 009-08 PKAT nr. J.nr. 08-882-6 Indholdsfortegnelse 1. Regulering

Læs mere

Resultat af forhandlingerne vedrørende Overenskomst for PF-ansatte i KL

Resultat af forhandlingerne vedrørende Overenskomst for PF-ansatte i KL Resultat af forhandlingerne vedrørende Overenskomst for PF-ansatte i KL Overenskomstforhandlinger 2018 mellem KL og PF Mellem parterne er der enighed om fornyelse af aftaler og overenskomst for tjenestemands-

Læs mere

Lønsystemer, Nyt lønsystem/gammel løn

Lønsystemer, Nyt lønsystem/gammel løn Lønsystemer, Nyt lønsystem/gammel løn Side 1 af 7 I denne vejledning kan du læse om lønsystemerne: nyt lønsystem og gammel løn og hvordan aftalegrundlaget kan indberettes. Indhold 1. Lønsystemsmarkering...

Læs mere

Udvalgte grupper af tjenestemænd og tjenestemandslignende ansatte under OAO-S s forhandlingsområde

Udvalgte grupper af tjenestemænd og tjenestemandslignende ansatte under OAO-S s forhandlingsområde Cirkulære af 21. december 2011 Perst.nr. 071-11 PKAT nr. 201, 202, 206, 211 og 260 J.nr. 10-333/16-6 Cirkulære om organisationsaftale for Udvalgte grupper af tjenestemænd og tjenestemandslignende ansatte

Læs mere

Regulering af tjenestemandspensioner og pensionsgivende lønninger mv. pr. 1. april 2010

Regulering af tjenestemandspensioner og pensionsgivende lønninger mv. pr. 1. april 2010 Cirkulære om Regulering af tjenestemandspensioner og pensionsgivende lønninger mv. pr. 1. april 2010 2010 Cirkulære af 5. februar 2010 Perst. nr. 008-10 J.nr. 10-882-24 2 Indholdsfortegnelse 1. Regulering

Læs mere

Tjenestemandsansatte meteorologer m.fl. i Danmarks Meteorologiske Institut (DMI)

Tjenestemandsansatte meteorologer m.fl. i Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Cirkulære om tillæg til og nyt lønsystem for Tjenestemandsansatte meteorologer m.fl. i Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) 2019 Cirkulære af 22. maj 2019 Modst. nr. 025-19 PKAT nr. 201 J.nr. 2018-3945

Læs mere

STEM OG BESTEM. Ansatte i staten

STEM OG BESTEM. Ansatte i staten Ansatte i staten Landbrugsarbejdere, gartneriarbejdere, gartnere og forsøgsmedarbejdere Gravermedhjælpere på landsbykirkegårde Skov- og naturteknikere m.fl i Naturstyrelsen STEM OG BESTEM DU HAR FÅET NY

Læs mere

Administrationsgrundlag for fastholdelse af seniorers kompetencer

Administrationsgrundlag for fastholdelse af seniorers kompetencer Administrationsgrundlag for fastholdelse af seniorers kompetencer For at skabe gode og attraktive arbejdspladser, hvilket også er til gavn for de borgere, vi servicerer er det vigtigt løbende at have fokus

Læs mere

Visse konsulenter / pædagogiske konsulenter ved professionshøjskoler (LC s forhandlingsområde).

Visse konsulenter / pædagogiske konsulenter ved professionshøjskoler (LC s forhandlingsområde). Cirkulære om organisationsaftale for Visse konsulenter / pædagogiske konsulenter ved professionshøjskoler (LC s forhandlingsområde). Foreløbig 2008 Cirkulære af 30. juni 2008 Perst. nr. 027-08 PKAT nr.

Læs mere

KONSULENTERNE GUIDER ONLINE: OK18: Overenskomstfornyelsen for Lærere, børnehaveklasseledere Ledere

KONSULENTERNE GUIDER ONLINE: OK18: Overenskomstfornyelsen for Lærere, børnehaveklasseledere Ledere KONSULENTERNE GUIDER ONLINE: OK18: Overenskomstfornyelsen for Lærere, børnehaveklasseledere Ledere pr. 1. april 2018 Michael Buch Kristensen & Peter Højgaard Pedersen, konsulenter i Friskolernes Hus VEJEN

Læs mere

OK 13 Staten. Resultatet

OK 13 Staten. Resultatet OK 13 Staten Resultatet Det økonomiske resultat af OK13 på Statens område skal afgjort fortolkes ud fra den kontekst der er forhandlet i Lønstigning: 1. april 2013 0,82% som præcis modsvares af negativ

Læs mere

Undervisningsministeriet har fra forskellige sider modtaget forespørgsler angående retningslinjerne for indgåelse af fratrædelsesaftaler.

Undervisningsministeriet har fra forskellige sider modtaget forespørgsler angående retningslinjerne for indgåelse af fratrædelsesaftaler. Institutioner for almengymnasiale uddannelser Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Fratrædelsesordninger

Læs mere

Finansministeriet og Centralorganisationernes Fællesudvalg har ført forhandlinger om fornyelse af overenskomster og aftaler pr. 1. april 2013.

Finansministeriet og Centralorganisationernes Fællesudvalg har ført forhandlinger om fornyelse af overenskomster og aftaler pr. 1. april 2013. 8. februar 2013 FORHANDLINGSPROTOKOL Finansministeriet og Centralorganisationernes Fællesudvalg har ført forhandlinger om fornyelse af overenskomster og aftaler pr. 1. april 2013. Der er i den forbindelse

Læs mere

Tillæg til og nyt lønsystem for tjenestemandsansatte inspektører m.fl. i Statens Luftfartsvæsen og Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane

Tillæg til og nyt lønsystem for tjenestemandsansatte inspektører m.fl. i Statens Luftfartsvæsen og Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane Cirkulære om Tillæg til og nyt lønsystem for tjenestemandsansatte inspektører m.fl. i Statens Luftfartsvæsen og Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane 2008 Cirkulære af 30. november 2009 Perst.

Læs mere

Gruppelivsordning for tjenestemænd m.fl. og visse overenskomstansatte i staten og folkekirken mv.

Gruppelivsordning for tjenestemænd m.fl. og visse overenskomstansatte i staten og folkekirken mv. Cirkulære om Gruppelivsordning for tjenestemænd m.fl. og visse overenskomstansatte i staten og folkekirken mv. 2005 Cirkulære af 29. juni 2006 Perst. nr. 036-06 PKAT nr. J.nr. 06-866-32 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Rammeaftale om seniorpolitik

Rammeaftale om seniorpolitik Rammeaftale om seniorpolitik KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte 05.21 Side 1 Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Indledende bestemmelser... 3 1. Hvem er omfattet af aftalen...3 2.

Læs mere

Cirkulære om aftale om aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken

Cirkulære om aftale om aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken CIR nr 9554 af 10/11/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 25. juni 2019 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansministeriet, Moderniseringsstyrelsen, j.nr. 07-401-7 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Aftale pr. 1. april 2005 om lønninger for kommunalt ansatte

Aftale pr. 1. april 2005 om lønninger for kommunalt ansatte Aftale pr. 1. april 2005 om lønninger for kommunalt ansatte (bortset fra Københavns og Frederiksberg kommuner) KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Side 1 Side 2 Kapitel 1. Aftalens område...3

Læs mere

KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2008 med bemærkninger til Kommunernes Landsforening (KL)

KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2008 med bemærkninger til Kommunernes Landsforening (KL) KTO Sekretariatet 10. oktober 2007 Sagsnr.: 1127.27 KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2008 med bemærkninger til Kommunernes Landsforening (KL) Idet KTO s formål for forhandlingerne ved OK-08

Læs mere

Førtidspensionsfradrag

Førtidspensionsfradrag Cirkulære om Førtidspensionsfradrag 2015 Cirkulære af 26. marts 2015 Modst. nr. 010-15 J.nr. 2013-7002-001 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære 1. Indledning... 5 2. Førtidspensionering... 5 3. Førtidspensionsfradrag...

Læs mere

Cirkulære om. Organisationsaftale for maskinmestre i land

Cirkulære om. Organisationsaftale for maskinmestre i land 1995 Cirkulære om Organisationsaftale for maskinmestre i land INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger...3 Bemærkninger til de enkelte bestemmelser...3 ORGANISATIONSAFTALE 1. Organisationsaftalens

Læs mere

Læs hele forliget og hent plancher på

Læs hele forliget og hent plancher på Offentligt Ansattes Organisationers gennemgang af hovedpunkterne i forliget mellem CFU og Finansministeriet for perioden 1. april 2008 31. marts 2011 Rammen s. 4 Rammen OKO8 s. 4 Generelle lønstigninger

Læs mere

Udkast til. 1. I 2 udgår, lov om åremålsansættelse af tjenestemænd og ansatte på tjenestemandslignende vilkår.

Udkast til. 1. I 2 udgår, lov om åremålsansættelse af tjenestemænd og ansatte på tjenestemandslignende vilkår. Udkast til 8. september 2005 BLj J.nr. 05-204-93 Forslag til Lov om ændring af lov om tjenestemænd i folkeskolen m.v. (Konsekvensrettelser som følge af kommunalreformen og ændringer af tjenestemandslovgivningen)

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 7. oktober Modst.nr PKAT nr J.nr.

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 7. oktober Modst.nr PKAT nr J.nr. Cirkulære om organisationsaftale for Maskinmestre i land 2013 Cirkulære af 7. oktober 2013 Modst.nr. 045-13 PKAT nr. 054 J.nr. 12-333/10-4 Dataark PKAT med specifikation Fællesoverenskomst 054 Maskinmestre

Læs mere

Aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken

Aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken Cirkulære af 10. november 2011 Perst.nr. 059-11 PKAT nr. 0254 J.nr. 7-401-7 Cirkulære om aftale om Aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken 2011 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle

Læs mere

Ledere under COII s forhandlingsområde ved en række uddannelsesinstitutioner

Ledere under COII s forhandlingsområde ved en række uddannelsesinstitutioner Cirkulære om organisationsaftale for Ledere under COII s forhandlingsområde ved en række uddannelsesinstitutioner 2007 Cirkulære af 28. januar 2008 Perst. nr. 002-08 PKAT nr. 640 J.nr. 07-333/04-2 Dataark

Læs mere

Modtagere på høringslisten 5. juli 2005 J.nr. 05-870-6

Modtagere på høringslisten 5. juli 2005 J.nr. 05-870-6 Modtagere på høringslisten 5. juli 2005 J.nr. 05-870-6 Høring over bekendtgørelse om beregning af tjenestemandspensioner og om fordeling af tjenestemandspensionsbyrden mellem staten og kommunerne for tjenestemænd,

Læs mere

Urafstemning OK18 Stat

Urafstemning OK18 Stat Urafstemning OK18 Stat Et godt og solidarisk resultat Der har været et enestående sammenhold i fagbevægelsen ved OK18 mellem regionale, kommunale og statslige lønmodtagere. Et sammenhold der har betydet,

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Senior- og fratrædelsesordninger

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Senior- og fratrædelsesordninger UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Senior- og fratrædelsesordninger HSU 15. juni 2015 Indhold 1. Rammer og retningslinjer... 3 2. Fastholdelse... 3 2.1 Seniorordninger (jf. cirkulære om senior- og fratrædelsesordninger)...

Læs mere

Overenskomstforhandlingerne 2008 Aftaleresultater. Foreningen af tekniske og administrative tjenestemænd

Overenskomstforhandlingerne 2008 Aftaleresultater. Foreningen af tekniske og administrative tjenestemænd Overenskomstforhandlingerne 2008 Aftaleresultater Foreningen af tekniske og administrative tjenestemænd Forord Af Lars B. Eriksen, Formand Kære medlem Gennem 100 år har den danske model vist sit værd.

Læs mere

OK 2015 resultat for lærere, ledere og børnehaveklasseledere

OK 2015 resultat for lærere, ledere og børnehaveklasseledere OK 2015 Ekstra: 10.03.2015 OK 2015 Orientering om CFU-aftalen af 6. Februar og Organisationsaftale af 9. marts. OK 2015 resultat for lærere, ledere og børnehaveklasseledere Mandag formiddag nåede Moderniseringsstyrelsen

Læs mere

PENSIONSREGULATIV FOR. TDC Pensionskasse

PENSIONSREGULATIV FOR. TDC Pensionskasse PENSIONSREGULATIV FOR TDC Pensionskasse Dette regulativ er vedtaget i forbindelse med fusionen af KTAS Pensionskasse, Jydsk Telefons Pensionskasse og Fyns Telefons Pensionskasse på ekstraordinære generalforsamlinger

Læs mere

Administrative medarbejdere og aftale om nyt lønsystem for administrative tjenestemænd i Naviair under Trafikforbundets område

Administrative medarbejdere og aftale om nyt lønsystem for administrative tjenestemænd i Naviair under Trafikforbundets område Cirkulære om organisationsaftale for Administrative medarbejdere og aftale om nyt lønsystem for administrative tjenestemænd i Naviair under Trafikforbundets område 2008 Cirkulære af 26. marts 2010 Perst.

Læs mere

Cirkulæreskrivelse om

Cirkulæreskrivelse om Cirkulæreskrivelse om Regulativ om løn- og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse, der udbyder de grundlæggende social- og sundhedsuddannelser 2006 Cirkulæreskrivelse

Læs mere

STEM OG BESTEM. Ansatte i staten

STEM OG BESTEM. Ansatte i staten Ansatte i staten Landbrugsarbejdere, gartneriarbejdere, gartnere og forsøgsmedarbejdere Gravermedhjælpere på landsbykirkegårde Skov- og naturteknikere m.fl i Naturstyrelsen STEM OG BESTEM DU HAR FÅET NY

Læs mere

Aftale om særlige vilkår for administrative chefstillinger i Københavns Kommune. 5.30.01 O.13 49/2013 Side 1

Aftale om særlige vilkår for administrative chefstillinger i Københavns Kommune. 5.30.01 O.13 49/2013 Side 1 Aftale om særlige vilkår for administrative chefstillinger i Københavns Kommune KL Akademikerne HK/KOMMUNAL 5.30.01 Side 1 Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Administrerende direktører...

Læs mere

Frie Skolers Lærerforenings krav til OK 15

Frie Skolers Lærerforenings krav til OK 15 Resultatet OK2015 Frie Skolers Lærerforenings krav til OK 15 Generelle krav Sikring af TR s tid til arbejdet. Lønstigninger - reallønsforbedringer. Fortsættelse af reguleringsordningen. Medfinansiering

Læs mere

DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST

DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST POST Overenskomst mellem Post Danmark og 3F for arbejdsledere og specialister m.fl. Industriens Overenskomst 2010 med tilhørende lokalaftaler mellem Post Danmark og 3F gældende

Læs mere

Gruppelivsordning for tjenestemænd m.fl. og visse overenskomstansatte i staten og folkekirken mv.

Gruppelivsordning for tjenestemænd m.fl. og visse overenskomstansatte i staten og folkekirken mv. Cirkulære om Gruppelivsordning for tjenestemænd m.fl. og visse overenskomstansatte i staten og folkekirken mv. 2018 Cirkulære af 15. juni 2018 Modst. nr. 006-18 J.nr. 2018-4195 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære

Læs mere

Førtidspensionsfradrag

Førtidspensionsfradrag Cirkulære om Førtidspensionsfradrag 2014 Cirkulære af 20. maj 2014 Modst.nr. 029-14 J.nr. 2013-7002-001 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære 1. Indledning... 5 2. Førtidspensionering... 5 3. Førtidspensionsfradrag...

Læs mere

1. Aftalen gælder for ansatte, der er omfattet af Politiforbundets aftaleret.

1. Aftalen gælder for ansatte, der er omfattet af Politiforbundets aftaleret. Hj.nr.: 2007-2000-21 Aftale om opsparing af frihed (Fridøgnsbanken) Med henvisning til 3 i Finansministeriets og centralorganisationernes aftale af 14. juni 2002 om opsparing af frihed samt 3 i aftale

Læs mere

Ernærings- og husholdningsøkonomer samt aftale om nyt lønsystem for tjenestemandsansatte ernærings- og husholdningsøkonomer

Ernærings- og husholdningsøkonomer samt aftale om nyt lønsystem for tjenestemandsansatte ernærings- og husholdningsøkonomer Cirkulære om organisationsaftale for Ernærings- og husholdningsøkonomer samt aftale om nyt lønsystem for tjenestemandsansatte ernærings- og husholdningsøkonomer 2005 Cirkulære af 25. januar 2006 Perst.

Læs mere

INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTERIET OG CFU

INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTERIET OG CFU INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTERIET OG CFU 1 Indholdsfortegnelse 3 5 6 7 8 9 9 10 Overenskomstresultatet for 2015 Løn Minipension Styrket lokalt samarbejde Bedre

Læs mere

Erhvervsvejledere ansat i det statslige beskæftigelsessystem

Erhvervsvejledere ansat i det statslige beskæftigelsessystem Cirkulære om organisationsaftale for Erhvervsvejledere ansat i det statslige beskæftigelsessystem 2008 Cirkulære af 4. juli 2008 Perst. nr. 037-08 PKAT nr. 134 J.nr. 07-333/51-12 Dataark PKAT med specifikation

Læs mere

Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene

Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene Cirkulære om organisationsaftale for Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene 2019 Cirkulære af 27. marts 2019 Modst. nr. 012-19 PKAT nr. 0074 J.nr. 2018-5827 Dataark PKAT med specifikation

Læs mere

Skolen som organisation

Skolen som organisation Skolen som organisation OK18 den politiske vinkel Ja i procent Nej i procent Gymnasieskolernes Lærerforening 96 4 Danmarks Lærerforening 75 25 Frie Skolers Lærerforening 83 11 Generelle lønstigninger Spisepausen

Læs mere

FGA-konference Svendborg, d. 8. november 2018

FGA-konference Svendborg, d. 8. november 2018 FGA-konference Svendborg, d. 8. november 2018 Dagens Program Overenskomst 2018-2021 Persondata Den nye ferielov Karsten Suhr socialt ansvar Vi er en skoleorganisation og medlemsforening 168 medlemsskoler

Læs mere