Status Køkken Ballerup november 2015.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Status Køkken Ballerup november 2015."

Transkript

1 Status Køkken Ballerup november Køkken Ballerup kom til verden efter en sammenlægning af kommunens 7 plejecenterkøkkener for knap 2 år siden. Siden opstarten d. 1/ har der været arbejdet med at få organisationen så stærk og effektiv som mulig med fokus på borgeren og kvalitet ud fra de givne vilkår i sammenlægningen. I sammenlægningen blev alle køkkener bibeholdt og i dag har vi et hovedkøkken og 6 lokale køkkener. Vi har udskiftet navnet som oprindeligt var modtagerkøkkener til lokalkøkkener. Lokal køkkener for at vise at de er bemandet med fagpersonale og der er delvis produktion i disse køkkener. Den delvise produktion giver mulighed for at serverer retter som ikke er egnet til køleproduktion og højne kvaliteten af visse retter som f.eks. friskstegt fisk. Fisken leveres direkte fra Gilleleje fiskehal og steges/koges i det lokale køkken. Faglighed Køkken Ballerup startede op med en stab af produktionsmedarbejdere, men er i dag udvidet med et cafeteam og mad- og måltidskonsulenter. Fra ved opstarten at være et producerende køkken med fokus på det interne, er vi nu udvidet med medarbejdere der i høj grad har kontakt og samarbejde med beboere, borgere og personale og arbejder i dag i mange sammenhæng tværfagligt. Vi er stolte af at kunne præsentere et køkken med en meget bred faglighed inden for området. Vi er repræsenteret af økonomaer, ernæringsassistenter, køkkenleder, en bachelor i ernæring og sundhed, en kok, en slagter og en klinisk diætist. Vi oplever på den måde en mere effektfuld opgaveløsning idet opgaverne belyses hele vejen rundt. Vi har en bred erfaring inden for kost på plejecentre, hospitaler, restaurationsbranchen og øvrige private virksomheder. Denne sammenhæng med at se tingene fra forskellige perspektiver giver rigtig god mening. I 2015 fik vi midler til kvalitetssikring af Køkken Ballerup disse er benyttet til at skabe en sammenhæng mellem køkken og plejeafdelinger. Organisationsændringer I gennem det seneste år har vi oplevet en udfordring i hvordan vi er organiseret i Køkken Ballerup. Vi har derfor valgt at styrke organisationen ved at lave en anden organisering som opstartes 18. januar Med en ny organisering ønskes: Udvikling og kvalitet i fokus. Sikre kvaliteten i bredden (produktion, modtagerkøkken, café og afdelinger). Øget lederopfølgning på produktion, modtagerkøkkener og caféer. Understøttelse af samarbejdet mellem modtagerkøkkener og caféer. Stabilitet i medarbejdergrupperne i henholdsvis modtagerkøkken og produktionskøkken. Tættere kontakt til nærmeste leder. Øget ansvar til medarbejderne Uhensigtsmæssig stort arbejds- og ansvarsområde i produktionskøkkenet udjævnes. Stor opgave i forhold til Master Cater styresystem og egenkontrol ind tænkt.

2 Køkkenchef Mad- og måltidskonsulent Klinisk diætist Driftleder Produktionskøkken Driftleder Modtagerkøkkener og caféer Koordinator for caféerne (Master) Koordinator for produktionen Modtagerkøkkener Caféer Medarbejdere Lundehaven Lundehaven Lindehaven Lindehaven Kirstinehaven Sønderhaven Sønderhaven Egely Egely Rosenhaven Toftehaven (Rosenhaven)

3 Tilpasninger i forhold til budget 2016 I forbindelse med konsekvenserne af budget 2016 er 5 medarbejdere i øjeblikket indstillet til afsked. Der arbejdes i øjeblikket med løsninger på at sikre driften i forhold til denne tilpasning. Evalueringsrapport Evalueringsrapporten der blev lavet af BDO tilbage i januar 2015 førte nogle anbefalinger med sig og ud fra disse en handleplan. Handleplanen er stadig et værktøj i Køkken Ballerup, men en del opgaver er forsinket i forhold at vores seneste Mad- og måltidskonsulent som har kvalitet som fokusområde først er tiltrådt d. 1/ I maj kunne vi melde ud at Køkken Ballerup for de budgetsatte midler til kvalitetssikring ville opstarte et projektforløb i sensommeren/efteråret 2015 i forhold til kvalitet. Der blev indhentet tilbud fra to eksterne firmaer som arbejder med netop at højne madens kvalitet på ældreområdet. Dette var i forhold til at styrke indsatsen sideløbende med de to mad- og måltidskonsulenter vi ansatte. Dette afventer da de afsatte kr. skulle spares på dette års budget. Autorisation som engros I 2015 har Køkken Ballerup fået autorisation som engros virksomhed med levering til detailvirksomheder. Det har medført et stort øget arbejde i forhold til dokumentation og der bruges en del ressourcer på dette arbejde. Udover hovedkøkkenet har vi 7 øvrige steder hvor vi har kontrolbesøg af fødevarestyrelsen. Alle disse 7 steder har i dag en elitesmiley som betyder at der i pågældende køkken har været 4 kontroller i træk med en glad smiley. Ernæringsscreening Køkken Ballerup og Sundhedsstrategisk afsnit har et stort samarbejde i forhold til ernæring. I øjeblikket er Sundhedsstrategisk afsnit ved at foretaget ernæringsscreening på alle plejecentre. De foreløbige resultater viser følgende: 0 % af beboerne er uden for ernæringsmæssig risiko 24 % af beboerne er i risiko for dårlig ernæringstilstand 76 % af beboerne vil have gavn af en målrettet ernæringsindsats 44 % af beboerne har haft nedsat appetit den seneste uge 56 % af beboerne har dokumenteret tygge-/synkebesvær 64 % af beboerne har behov for hjælp til at spise (udskæring, madning mv.) På et plejecenter har 74 % af beboerne dokumenteret tygge-/synkebesvær. 15 % af beboerne på plejecentret får tygge-/synkevenlig kost. I forhold til maden er det med ovenstående viden vigtigt at fokus øges på opgaverne efter maden er tilberedt, altså delen med at få beboerne på den rette kostform og øge indsatsen for at hjælpe de 64% der har behov for hjælp til spisning.

4 Kostformer Ældrekost Pr. 1. november 2015 har Køkken Ballerup ændret på nogle af de eksisterende kostformer. Dette er gjort på baggrund af anbefalingerne i Den Nationale Kosthåndbog samt Anbefalinger for den danske institutionskost, samt observationer og feedback fra plejecentrene. Fuldkosten er ændret til ældrekost. Kost til småtspisende (ældrekost), bør være den foretrukne kostform til ældre på plejecentre. Vi har altså valgt denne mere ernæringstætte kostform som standardkost. Vi har også lavet tiltag med muligheden for et terapeutisk måltid for at sikre bedre muligheder i forbindelse med spisetræning af beboere der går fra sondekost til kost hos Køkken Ballerup. Nyhedsbrev Køkken Ballerup er for at styrke kommunikationen og de gode historier i august opstartet med at udsende et månedligt nyhedsbrev til plejecentrene Her sendes information ud om tiltag, historier og generel information. Udbud Gennem tiden har været en del dialog med beboere og plejecentre for at tilpasse udbuddet så der i dag er en del flere tilbud end der oprindelig var. Der arbejdes i øjeblikket med at udvide mellemmåltidskonceptet da 30 50% gerne skal komme gennem mellemmåltider. Levering til kortidspladserne ved parken 1. februar starter Køkken Ballerup med at leverer mad til de 16 pladser i kortidsboligerne ved parken. Der er her valgt en løsning med levering af varm mad så maden kan sendes direkte i plejeafdelingen og der dermed ikke behøves bemanding i køkkenet i forbindelse med opvarmning. Økologi Køkken Ballerup holder en økologiprocent på de ca. 75% - 80 %. F.eks. kommer det meste af vores kød fra det lokale økologiske landbrug Grantoftegaard. Dialog møder i caféerne Gennem november er gæster i alle caféer inviteret til dialogmøder i de enkelte caféer Cafémedarbejderne får stor ros for deres arbejde blandt borgerne. Lundehavens café er stadig den med flest gæster men Sønderhavens café har fået skabt nogle gode relationer til mange beboere i nabolaget og aktivitetsklubben på stedet. Der var i denne måned stor succes med 50 gæster til Mortens and. Kvalitet Kvaliteten omkring det varme måltid kommer der mange positive tilkendegivelser på. Når Køkken Ballerup kommer rundt på centrene er der en klar fornemmelse af at fokus nu skal rettes mod at få aftensmåltidet optimeret, frem for tidligere fokus på det varme måltid som nu i høj grad virker til at fungerer. Der er mange udfordringer i at det er plejepersonalet der håndterer det at skulle smøre smørrebrødet til aften. Tanken med at beboerne selv skal deltage i dette er for mange ikke realistisk og plejen står med en stor opgave som Køkken Ballerup skal hjælpe med at gøre så overskuelig som mulig.

5 Julen Og når vi nu er tæt på julen kan vi informerer om at Køkken Ballerup i år har medarbejdere på arbejde juleaften på alle de centre der har ønsket denne assistance. Som tidligere år har vi igen for borgere udefra/beboere udvalgte caféer der har åbent gennem hele julen. Økonomi Oprindelig besparelse på sammenlægning kr Tilført kvalitetssikring kr Tilført Ældrepuljen cafeteam kr Tilført afbestillingsregler kr Kr Ovenstående viser, at besparelserne på Køkken Ballerups budget i alt udgør kr Men det skal ses i sammenhæng med, at de tilførte midler udgør nye funktioner, som ikke tidligere har været på området. Yderligere tilført fra plejecentrene grundet overtagelse af caféer kr (weekendbetjeningen). Dette beløb skal dog ikke medtages i den samlede vurdering, da det er en opgave, der er flyttet fra plejecentrene til Køkken Ballerup, hvorfor økonomien også er flyttet. I 2016 er der følgende besparelser: Flytning af Kirstinehavens café kr Tilpasning budget 2016 kr Beløbet vedr. tilpasning til budget 2016 (besparelse vedr. ældrepuljemidler) skal lægges til ovennævnte besparelse på kr , og herved bliver den samlede besparelse, som Køkken Ballerup i alt har opnået kr Når beløbet fra ældrepuljemidlerne medtages i det samlede regnskab skyldes det, at beløbet anvendes til cafeteamet, som indgår i Køkken Ballerups samlede bemanding og opgaveløsning.

Notat. Bilag 2: Forvaltningens eksisterende indsatser. Beskrivelse af forvaltningens eksisterende indsatser og data på ernæringsområdet

Notat. Bilag 2: Forvaltningens eksisterende indsatser. Beskrivelse af forvaltningens eksisterende indsatser og data på ernæringsområdet Omsorg og Rehabilitering Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Notat Bilag 2: Forvaltningens eksisterende indsatser Beskrivelse af forvaltningens eksisterende indsatser og data på ernæringsområdet Hjemmeboende

Læs mere

Indholdsfortegnelse side 1. Præsentation side 2. Forord side 3

Indholdsfortegnelse side 1. Præsentation side 2. Forord side 3 Side 0 Indholdsfortegnelse side 1 Præsentation side 2 Forord side 3 Indsatsområde 1: Næringsberegning af opskrifter i produktionskøkkenerne, tilpasset normerne for ældrekost/sygehuskost side 4 Indsatsområde

Læs mere

NOTAT Handleplan for oprustning af ernæringsindsatsen på ældreområdet

NOTAT Handleplan for oprustning af ernæringsindsatsen på ældreområdet Baggrund NOTAT Handleplan for oprustning af ernæringsindsatsen på ældreområdet 26-04-2016 I relation til Ballerup Kommunes overordnede indsats med at forebygge indlæggelser og genindlæggelser samt evidens

Læs mere

Ernæringsindsatsen i Fredensborg Kommune. Præsentation til Forebyggelsesrådet Januar 2017

Ernæringsindsatsen i Fredensborg Kommune. Præsentation til Forebyggelsesrådet Januar 2017 Ernæringsindsatsen i Fredensborg Kommune Præsentation til Forebyggelsesrådet - 19. Januar 2017 Program: Introduktion af team Ernæringsindsatser Perspektivering Spørgsmål Klinisk diætist: 3,5 årig professionsuddannelse,

Læs mere

Kommissorium for ernæringsteam

Kommissorium for ernæringsteam 1. Baggrund for ernæringsteamet Ernæringsteamet tager afsæt i ernæringsprojektet, der politisk blev vedtaget i 2010 i Skanderborg Kommune. I forbindelse med projektet er der udarbejdet en kosthåndbog,

Læs mere

1. Generelle orienteringer: Birte Passer og Leo Andersen deltager i Danske Ældreråds formands- /næstformandsmøde den 3. september 2014 i Allerød.

1. Generelle orienteringer: Birte Passer og Leo Andersen deltager i Danske Ældreråds formands- /næstformandsmøde den 3. september 2014 i Allerød. Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > - 19-08-2014-19-08-2014 19.08.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog

Læs mere

Mad og måltider på plejehjem. Kvalitetsstandard 2017

Mad og måltider på plejehjem. Kvalitetsstandard 2017 Mad og måltider på plejehjem Kvalitetsstandard 2017 Kvalitetsstandard for mad og måltider på plejehjem Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet for mad og måltider på plejehjem i Faaborg

Læs mere

Introduktion til måltidsbarometeret

Introduktion til måltidsbarometeret Introduktion til måltidsbarometeret Et redskab til vurdering af kvaliteten af måltidssituationer for ældre borgere og med anbefalinger til forbedringer.. Introduktion til måltidsbarometeret Et redskab

Læs mere

Den økologiske omlægning i praksis. Oplæg til workshop om økologisk omlægning i Danmark Kostfaglig leder, Camilla Holmegaard

Den økologiske omlægning i praksis. Oplæg til workshop om økologisk omlægning i Danmark Kostfaglig leder, Camilla Holmegaard Den økologiske omlægning i praksis Oplæg til workshop om økologisk omlægning i Danmark Kort Peder Lykke Centret Plejehjem m. 148 boliger (152 beboere) Produktionskøkken Café Peder Lykke Aktivitetscenter

Læs mere

APPETIT PÅ LIVET. Mad- og måltidspolitik for ældre i Københavns Kommune 2012-2016

APPETIT PÅ LIVET. Mad- og måltidspolitik for ældre i Københavns Kommune 2012-2016 APPETIT PÅ LIVET Mad- og måltidspolitik for ældre i Københavns Kommune 2012-2016 Sundheds- og Omsorgsforvaltningen skal tilbyde velsmagende og nærende mad, og måltiderne skal være med til at skabe fællesskaber

Læs mere

2. budgetopfølgning Den politiske aftale for budget 2015

2. budgetopfølgning Den politiske aftale for budget 2015 2. budgetopfølgning 2015 Den politiske aftale for budget 2015 Anlæg Tekst med rødt er tilføjelser siden 1. Budgetopfølgning 2015 Forslag Kort beskrivelse af indsatsen Indsatsen tager afsæt i masterplanen

Læs mere

Referat Stormøde 13. April Kl. 16.00-18.00

Referat Stormøde 13. April Kl. 16.00-18.00 Til: Beboere, pårørende og samarbejdspartnere Dato: 15. april 2015 Tlf. dir.: 4477 1980 Fax. dir.: 4477 1981 E-mail: dwax@balk.dk Kontakt: Malene Svalling Referat Stormøde 13. April Kl. 16.00-18.00 1.

Læs mere

Mad til borgere i plejeboliger

Mad til borgere i plejeboliger Mad til borgere i plejeboliger 83 Kommunalbestyrelsen skal tilbyde: 1. personlig pleje 2. hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet 3. madservice Stk. 2. Tilbuddene efter stk. 1 gives

Læs mere

Spørgeskema: plejecenter

Spørgeskema: plejecenter Kulinarisk kvalitet Er det din vurdering, at maden generelt imødekommer de ældre borgeres ønsker? Nogle gange, sjældent Har de ældre borgere mulighed for at komme med ønsker til menuplanen? Overbringer

Læs mere

Breelteparkens madservice

Breelteparkens madservice Velkommen til Breelteparkens madservice Hørsholm Kommune Breelteparkens madservice Breelteparken 1 2970 Hørsholm Telefon 45 16 09 75 Tak Kære Borger Fordi du har valgt Breelteparkens madservice som madleverandør.

Læs mere

Mad politik for plejecentret Fortegården.

Mad politik for plejecentret Fortegården. Mad politik for plejecentret Fortegården. Mål Fortegårdens mad politik har som formål at sikre den enkelte beboer det bedst mulige tilbud om mad service i forhold til den enkeltes behov og ønsker. Mad

Læs mere

APPETIT PÅ LIVET UDKAST MARTS 2012

APPETIT PÅ LIVET UDKAST MARTS 2012 APPETIT PÅ LIVET UDKAST MARTS 2012 MAD- OG MÅLTIDSPOLITIK FOR ÆLDRE I KØBENHAVNS KOMMUNE 2012-2016 1 INDHOLD Forord...3 APPETIT PÅ LIVET...4 Madkvalitet...5 Det gode måltid...6 Det rette tilbud til den

Læs mere

Overskrift: Ernæringsscreening Akkrediteringsstandard: Godkendt: December Revideres: December 2021

Overskrift: Ernæringsscreening Akkrediteringsstandard: Godkendt: December Revideres: December 2021 Overskrift: Akkrediteringsstandard: Godkendt: December 2018 Revideres: December 2021 Formål: At identificere borgere, der er i ernæringsmæssig risiko eller er i risiko for at blive det, for at forebygge

Læs mere

Mad og måltider på plejehjem. Kvalitetsstandard 2015

Mad og måltider på plejehjem. Kvalitetsstandard 2015 Mad og måltider på plejehjem Kvalitetsstandard 2015 Kvalitetsstandard for mad og måltider på plejehjem Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet for mad og måltider på plejehjem i Faaborg

Læs mere

Ernæringsvurdering i hjemmepleje og på pleje- og rehabiliteringscentre Ernæring

Ernæringsvurdering i hjemmepleje og på pleje- og rehabiliteringscentre Ernæring Ernæringsvurdering i hjemmepleje og på pleje- og rehabiliteringscentre Ernæring Madservice i Viborg Kommune skal være med til at skabe fokus på borgerens ernæringsmæssige tilstand. Hvad skulle indsatsen

Læs mere

Mad og måltider. på Sønderborg Kommunes plejecentre. Aktive ældre i eget liv med omtanke og omsorg. nærvær tryghed respekt

Mad og måltider. på Sønderborg Kommunes plejecentre. Aktive ældre i eget liv med omtanke og omsorg. nærvær tryghed respekt Aktive ældre i eget liv med omtanke og omsorg 03.2011 Kommunikation nærvær tryghed respekt Mad og måltider på Sønderborg Kommunes plejecentre Ældreservice Kvalitetsstandard i Ældreservice Sønderborg Kommune

Læs mere

Evaluering af ledelse og ledelsesbehov Plejecentrene

Evaluering af ledelse og ledelsesbehov Plejecentrene Evaluering af ledelse og ledelsesbehov Plejecentrene Center for Social & Sundhed Pleje og Omsorg Ballerup Kommune Rådhuset Hold-an Vej 7 DK-2750 Ballerup www.ballerup.dk Dato: 18. september 2017 NOTAT

Læs mere

Forord. Søren Rasmussen. Seniorudvalgsformand

Forord. Søren Rasmussen. Seniorudvalgsformand Forord Sund mad har et stort potentiale i forhold til at sikre sund aldring og dermed evnen til at klare daglige gøremål. I modsætning til andre aldersgrupper er det især underernæring og vægttab, som

Læs mere

APPETIT PÅ LIVET UDKAST APRIL 2012

APPETIT PÅ LIVET UDKAST APRIL 2012 APPETIT PÅ LIVET UDKAST APRIL 2012 MAD- OG MÅLTIDSPOLITIK FOR ÆLDRE I KØBENHAVNS KOMMUNE 2012-2016 1 INDHOLD Forord...3 APPETIT PÅ LIVET...4 Madkvalitet...5 Det gode måltid...7 Det rette tilbud til den

Læs mere

APPETIT PÅ LIVET. Mad- og Måltidspolitik. Social, Sundhed og Beskæftigelse Morsø Kommune

APPETIT PÅ LIVET. Mad- og Måltidspolitik. Social, Sundhed og Beskæftigelse Morsø Kommune APPETIT PÅ LIVET Mad- og Måltidspolitik. Social, Sundhed og Beskæftigelse Morsø Kommune 2019-2021 1 Forord Morsø Kommune ønsker med mad- og måltidspolitikken at bidrage til øget livskvalitet og trivsel

Læs mere

Kostpolitik. Revideret kostpolitik, godkendt i byrådet d. 28. maj 2009. Ældreområdet Kostpolitik. Side 1. 14. februar 2008.

Kostpolitik. Revideret kostpolitik, godkendt i byrådet d. 28. maj 2009. Ældreområdet Kostpolitik. Side 1. 14. februar 2008. 14. februar 2008 Kontaktperson Leder af køkken og Madservice Revideret kostpolitik, godkendt i byrådet d. 28. maj 2009 Mona Carøe www.syddjurs.dk Side 1 Indledning Med etableringen af Syddjurs Kommune

Læs mere

Kvalitetsstandard. Kostforplejning i plejeboliger. Godkendt af byrådet d.

Kvalitetsstandard. Kostforplejning i plejeboliger. Godkendt af byrådet d. Kvalitetsstandard Kostforplejning i plejeboliger Godkendt af byrådet d. Syddjurs Kommunes værdigrundlag: Der arbejdes ud fra kommunes overordnede værdigrundlag: Åbenhed det sikre vi igennem - En aktiv

Læs mere

Notat. Handleplan for oprustning af ernæringsindsatsen på ældreområdet

Notat. Handleplan for oprustning af ernæringsindsatsen på ældreområdet BALLERUP KOMMUNE Dato: 17. marts 2016 Sagsid: 29.00.00-P23-1-16 Notat Handleplan for oprustning af ernæringsindsatsen på ældreområdet Baggrund Center for Social & Sundhed har en målsætning om at mindske

Læs mere

MAD- OG MÅLTIDSPOLITIK PÅ ÆLDREOMRÅDET

MAD- OG MÅLTIDSPOLITIK PÅ ÆLDREOMRÅDET MAD- OG MÅLTIDSPOLITIK PÅ ÆLDREOMRÅDET Indledning Maden og måltidet har stor betydning for vores fysiske, psykiske og sociale sundhed. Måltidet er for mange et lyspunkt i hverdagen, også når man er ældre.

Læs mere

Sagsnr.: Det ønskes at Seniorrådets brochure sættes på som et selvstændigt punkt på dagsordenen.

Sagsnr.: Det ønskes at Seniorrådets brochure sættes på som et selvstændigt punkt på dagsordenen. Dagsorden Dato: 17-03-2015 09:00:00 Udvalg: Seniorrådet Sted: Byrådssalen, Servicecenter Hørning 1 Godkendelse af dagsorden og referat Det ønskes at Seniorrådets brochure sættes på som et selvstændigt

Læs mere

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Bilag 1 Forslag til ansøgninger fra puljen til løft af ældreområdet Forslag 1 Etablering af tværfagligt akutteam NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Børne- og Velfærdsforvaltningen Sundheds- og Bestillerafdelingen

Læs mere

Bilag 2: KVALITETSKRAV FOR MADSERVICE

Bilag 2: KVALITETSKRAV FOR MADSERVICE Københavns Kommune, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Bilag 2: KVALITETSKRAV FOR MADSERVICE Til kommunale og private leverandører af Madservice med udbringning og Spisetilbud Københavns Kommune Sundheds-

Læs mere

Ældrepolitisk konference 25. april 2017

Ældrepolitisk konference 25. april 2017 Madservice Viborg Viborg Kommune Ældrepolitisk konference 25. april 2017 Mad og ernæring. Viborg kommunes indsats med at skabe et aktivt liv i Bo-enhederne med fokus på hjemlighed og hverdagsliv Hvem er

Læs mere

Dagens måltider. Her kan du se, hvad DKM kan servere for dig til dagens måltider, fødselsdage og særlige højtider.

Dagens måltider. Her kan du se, hvad DKM kan servere for dig til dagens måltider, fødselsdage og særlige højtider. Dagens måltider Her kan du se, hvad DKM kan servere for dig til dagens måltider, fødselsdage og særlige højtider. 2018 Velkommen til DKM Kære borger Vi vil gøre vores bedste for, at maden bliver et højdepunkt

Læs mere

Herlev Hospital Det Nordiske Køkken Smagen af sæsonens råvarer

Herlev Hospital Det Nordiske Køkken Smagen af sæsonens råvarer Det Nordiske Køkken Herlev Hospital Det Nordiske Køkken Smagen af sæsonens råvarer Kære patient Nordisk menu I Det Nordiske Køkken på Herlev Hospital ønsker vi at servere velsmagende mad for vores gæster,

Læs mere

KOSTHÅNDBOG. Til beboere på Lions Park. I kosthåndbogen kan du læse om kosten som tilbydes i Lions Park plejecenter.

KOSTHÅNDBOG. Til beboere på Lions Park. I kosthåndbogen kan du læse om kosten som tilbydes i Lions Park plejecenter. KOSTHÅNDBOG Til beboere på Lions Park I kosthåndbogen kan du læse om kosten som tilbydes i Lions Park plejecenter. I Lions Park har vi eget køkken som selv fremstiller alt maden. Vi sætter en ære i at

Læs mere

Disposition. God mad godt liv. National handlingsplan for måltider og ernæring. Vigtigheden af tværfaglighed

Disposition. God mad godt liv. National handlingsplan for måltider og ernæring. Vigtigheden af tværfaglighed Disposition God mad godt liv National handlingsplan for måltider og ernæring Vigtigheden af tværfaglighed Redskaber til at understøtte tværfaglighed: Måltidsbarometeret Implementeringsmodellen Kort om

Læs mere

Handleplan for opfølgning på Kommunalt tilsyn 2017

Handleplan for opfølgning på Kommunalt tilsyn 2017 Plejecenter Lundehaven den 16.juni 2017 Handleplan for opfølgning på Kommunalt tilsyn 2017 Tilsynet fandt sted den 19. maj 2017 Handleplan er udarbejdet d. 16. juni 2017 af Charlotte Harbou og kvalitets-

Læs mere

MADSERVICE PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE

MADSERVICE PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE 2014 MADSERVICE PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE Kvalitetsstandard for madservice på kommunens plejecentre Lovgrundlag Hvilke behov dækker ydelsen Hvad er formålet med ydelsen Hvem er berettiget til ydelsen Hvilke

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Ansøgningsskema: pulje til renovering, etablering og genetablering af lokale køkkener på landets plejecentre Ansøgningsfrist den 28. marts 2017 kl.12.00 Ansøgningen må være max 10 sider lang (eks. budget)

Læs mere

Mad på plejecenter Kvalitetsstandard 2017

Mad på plejecenter Kvalitetsstandard 2017 Mad på plejecenter Kvalitetsstandard 2017 Mad og måltider på plejecenter På alle plejecentre i Allerød Kommune tilbyder vi døgnforplejning. Du tilmeldes døgnforplejningen automatisk, og der vil være mad

Læs mere

Samarbejdsaftale. mellem: Ballerup Kommune og Connector. Tilsyn 2014: Personlig pleje og praktisk hjælp Træning Plejecentre

Samarbejdsaftale. mellem: Ballerup Kommune og Connector. Tilsyn 2014: Personlig pleje og praktisk hjælp Træning Plejecentre Samarbejdsaftale mellem: Ballerup Kommune og Connector Tilsyn 2014: Personlig pleje og praktisk hjælp Træning Plejecentre 1 Indholdsfortegnelse 1. Aftalens formål og omfang 2 1.1 Tilsyn med leverandører

Læs mere

Kostpolitik Liselund Friplejeboliger 2015

Kostpolitik Liselund Friplejeboliger 2015 Kostpolitik Liselund Friplejeboliger 2015 Indholdsfortegnelse Formål med kostpolitik Værdier og visioner Baggrund og status Fokusområde 1: den rette ernæring Fokusområde 2: gode råvarer, produktion og

Læs mere

Ernærings- og måltidspolitik for Sygehussektoren i Region Nordjylland

Ernærings- og måltidspolitik for Sygehussektoren i Region Nordjylland Ernærings- og måltidspolitik for Sygehussektoren i Region Nordjylland Ernærings- og måltidspolitikken Formål At angive rammer for varetagelse af ernæringsindsatsen, sådan at alle patienter får den rette

Læs mere

OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI`

OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI` OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI` 1 INDHOLD Kære beboer 3 Fra jord til bord 4 Den rigtige kost til dig 4 Menuplaner 5 Din kostpakke 6 Tilpasset mad

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 21-04-2015-21-04-2015 21.04.2015 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

23. marts Sagsnr Afdækning af udfordringer ved at opnå 90 % økologi på plejecentre. Dokumentnr.

23. marts Sagsnr Afdækning af udfordringer ved at opnå 90 % økologi på plejecentre. Dokumentnr. KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Omsorg og Rehabilitering NOTAT 23. marts 2018 Afdækning af udfordringer ved at opnå 90 % økologi på plejecentre På baggrund af et medlemsforslag

Læs mere

Døgnkost på plejecentre

Døgnkost på plejecentre SUNDHEDS OG SENIORAFDELINGEN Døgnkost på plejecentre - et tilbud til borgere i Jammerbugt Kommune 2018 Du kan få døgnkost på plejecentre, hvis: Du er beboer på et plejecenter i Jammerbugt Kommune. Hvad

Læs mere

SYDDJURS KOMMUNE ØKONOMISK AFDÆKNING KØKKEN SYDDJURS PRÆSENTATION AF RESULTATER OG ANBEFALINGER INDLEVELSE SKABER UDVIKLING

SYDDJURS KOMMUNE ØKONOMISK AFDÆKNING KØKKEN SYDDJURS PRÆSENTATION AF RESULTATER OG ANBEFALINGER INDLEVELSE SKABER UDVIKLING SYDDJURS KOMMUNE ØKONOMISK AFDÆKNING KØKKEN SYDDJURS PRÆSENTATION AF RESULTATER OG ANBEFALINGER 1 OPGAVEN Økonomisk afdækning af Køkken Syddjurs samt opstilling af beregningsmodel Vurdering af omkostningseffektiviteten

Læs mere

MADSERVICE PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE

MADSERVICE PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE 2013 MADSERVICE PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE Kvalitetsstandard for madservice på kommunens plejecentre Lovgrundlag Ydelsen er udformet på baggrund af Lov om social service 91. Hvilke behov dækker ydelsen Døgnkost,

Læs mere

Et liv med sund og nærende kost Sønderborg Kommunes kostpolitik

Et liv med sund og nærende kost Sønderborg Kommunes kostpolitik Et liv med sund og nærende kost Sønderborg Kommunes kostpolitik Ældreservice Udvalgsformanden 3 Formål 4 Traditioner 4 Kvalitet 4 Fleksibilitet 5 Valgmuligheder 6 Ernæringsvejledning 7 Information 8 Udvalgsformanden

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 18-03-2014-18-03-2014 18.03.2014 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

nordfyns kommune Forslag til køkkenstruktur fra 1. jan. 2008.

nordfyns kommune Forslag til køkkenstruktur fra 1. jan. 2008. nordfyns kommune Forslag til køkkenstruktur fra 1. jan. 2008. Den 18. april 2007 Nordfyns Kommune Køkkenarbejdsgruppen Arbejdsgruppen består af: Seniorkonsulent Kurt Holmsted, formand Køkkenchef Lotte

Læs mere

Mad på plejecenter Kvalitetsstandard 2017

Mad på plejecenter Kvalitetsstandard 2017 Mad på plejecenter Kvalitetsstandard 2017 Hvad indeholder mad og måltider? Mad og måltider på plejecenter På alle plejecentre i Allerød Kommune er der døgnforplejning. Det er plejecentrets ansvar, at tilbyde

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter hjælp og omsorg til ældre borgere over 65 år, samt alle

Læs mere

Sammenlægning af Centralkøkkenets madproduktion

Sammenlægning af Centralkøkkenets madproduktion Forebyggelse og Sundhed Notat Til: Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2010/03474 Dato: 25-04-2010 Sag: Sagsbehandler: Sammenlægning af Centralkøkkenets madproduktion Anne Mette Nielsen Planlægningskonsulent

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Seniorrådet - 22-08-2017 Seniorrådet - 22-08-2017 22.08.2017 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo

Læs mere

Handleplaner for opfølgning på Uanmeldt helhedstilsyn v/ BDO Plejecentrene Lundehaven og Rosenhaven

Handleplaner for opfølgning på Uanmeldt helhedstilsyn v/ BDO Plejecentrene Lundehaven og Rosenhaven Handleplaner for opfølgning på Uanmeldt helhedstilsyn v/ BDO Plejecentrene Lundehaven og Rosenhaven Tilsynet i Lundehaven og i Rosenhaven fandt sted februar 2016 Handleplan er udarbejdet d. 13.04.2016

Læs mere

KLASSISK, KVALITET & GODE RÅVARER

KLASSISK, KVALITET & GODE RÅVARER DET NORDISKE KØKKEN KLASSISK, KVALITET & GODE RÅVARER MORGENMAD Grovstykke, rugbrød og thebolle Røræg og bacon Ost, smør og marmelade Slagterens rullepølse Ylette med mysli Mælkeprodukter Æblejuice og

Læs mere

Inspirationsmateriale til undervisning

Inspirationsmateriale til undervisning EFTERUDDANNELSESUDVALGET FOR DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE OG SOCIAL- OG SUNDHEDSOMRÅDET - Inspirationsmateriale til undervisning Ernæringsscreening i ældreplejen m.m. 42952 Udviklet af: Birgitte Højlund Social

Læs mere

Afrapportering vedr. plejeboliger, genoptrænings- og korttidsboliger

Afrapportering vedr. plejeboliger, genoptrænings- og korttidsboliger SOCIAL OG SUNDHED Dato: 9. februar 7 Tlf. dir.: 77 89 E-mail: vip@balk.dk Dette notat giver et overblik over antallet af plejeboliger samt genoptrænings- og korttidsboliger, information om belægningsforholdene

Læs mere

Ernæringsvurdering. Dato: Navn: Højde: Fødselsdag: Bolig: Kontaktperson:

Ernæringsvurdering. Dato: Navn: Højde: Fødselsdag: Bolig: Kontaktperson: Ernæringsvurdering Navn: Højde: Fødselsdag: Bolig: Kontaktperson: Vigtigt at vide om ernæring Introduktion Mad er en kilde til liv og livskvalitet. Som ældre er det derfor meget vigtigt ikke at blive undervægtig.

Læs mere

Afrapportering vedr. plejeboliger, genoptrænings- og korttidsboliger pr. september 2016.

Afrapportering vedr. plejeboliger, genoptrænings- og korttidsboliger pr. september 2016. SOCIAL OG SUNDHED Dato: 19. oktober 216 Tlf. dir.: 4477 2859 E-mail: vip@balk.dk Afrapportering vedr. plejeboliger, genoptrænings- og korttidsboliger pr. september 216. Dette notat giver et overblik over

Læs mere

Aktivitetsplan mad- og måltidspolitik

Aktivitetsplan mad- og måltidspolitik Aktivitetsplan mad- og måltidspolitik Politikken på mad- og måltidsområdet indeholder aktiviteter med udgangspunktet i visionen og målsætningerne. Nedenstående overordnede forslag til aktiviteter uddybes

Læs mere

Ringsted Kommune. Kostkoncept for forplejning på plejecenter

Ringsted Kommune. Kostkoncept for forplejning på plejecenter Ringsted Kommune Kostkoncept for forplejning på plejecenter 1 Indledning Kostkonceptet beskriver rammerne for forplejningen på plejecentrerne i Ringsted Kommune. Kostkonceptet er et internt arbejdsredskab

Læs mere

Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget

Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget 2020-2023 I 1000 kr. Regnskab 2018 Opr. 2019 Basisbudget 2020 BF 2020 BO 2021 Ændringer BO 2022 BO 2023 SSU's beslutning 17.6.19: Forslag 2440-2449

Læs mere

Referat Stormøde 18. oktober 2016

Referat Stormøde 18. oktober 2016 Dato: 19. oktober 2016 Tlf. dir.: 4477 1980 Fax. dir.: 7262 0194 E-mail: lundehaven@balk.dk Kontakt: Charlotte Harbou Referat Stormøde 18. oktober 2016 1. Velkomst ved Charlotte Harbou. Charlotte byder

Læs mere

Måltidsbarometeret i praksis

Måltidsbarometeret i praksis Måltidsbarometeret i praksis En drejebog til hvordan redskabet kan anvendes til at evaluere og forbedre kvaliteten af måltidssituationer for ældre borgere.. Kulinarisk kvalitet Samarbejde. og kommunikation

Læs mere

Tværsektoriel ledelse på sundhedsområdet

Tværsektoriel ledelse på sundhedsområdet Tværsektoriel ledelse på sundhedsområdet Ledelse på tværs med borgerne som samarbejdspartnere Ernæringsforbundet, 18. januar 2014 www.par3.dk Indhold o Udfordringer i ledelse tværs af sektorer o Paradigmeskift

Læs mere

Køkkenet på Aarhus Sygehus

Køkkenet på Aarhus Sygehus Køkkenet på Aarhus Sygehus Vi er 100 medarbejdere fordelt på bagere, slagtere, kokke, ernæringsassistenter, økonomaer, PBére samt catere og husassistenter Vi laver mad til 800 patienter og 1500 kunder/gæster

Læs mere

Indstilling. Styrkelse af kost- og ernæringsområdet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 17.

Indstilling. Styrkelse af kost- og ernæringsområdet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 17. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 17. juni 2009 Styrkelse af kost- og ernæringsområdet 1. Resume Kost- og ernæring er en væsentlig del af borgernes liv og hverdag. For mange borgere er måltiderne

Læs mere

v/christina Søndergaard

v/christina Søndergaard Temadage om energi og protein - at gøre ernæring spiselig i praksis v/christina Søndergaard Hospitalsuddannet Økonoma Projekt Appetiden, Allerød kommune Projekt Appetiden Startede med en undring over problematikker

Læs mere

TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD PLEJECENTER KORNUMGÅRD

TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD PLEJECENTER KORNUMGÅRD TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD PLEJECENTER KORNUMGÅRD Uanmeldt socialfagligt tilsyn November 2018 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Brønderslev

Læs mere

Morsø Afklaringscenter. December 2018

Morsø Afklaringscenter. December 2018 Morsø Afklaringscenter December 2018 1. TILSYNETS SAMLEDE RESULTAT 1.1 Overordnet vurdering På vegne af Morsø Kommune har Evidentia foretaget et tilsyn med Morsø Afklaringscenter. Det er vores vurdering,

Læs mere

Dit Liv Din Ret Livretter

Dit Liv Din Ret Livretter Dit Liv Din Ret Livretter Mad- og Måltidskoncept for ældre i Slagelse kommune der bor på plejecentre, i leve-bo miljøer samt ældre borgere i eget hjem, der får maden bragt Mad- og Måltidskoncept for ældre

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Plejecentret Søndervang, Faxe Kommune. Tirsdag den 8. september 2015 fra kl. 9.00

Uanmeldt tilsyn på Plejecentret Søndervang, Faxe Kommune. Tirsdag den 8. september 2015 fra kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Plejecentret Søndervang, Faxe Kommune Tirsdag den 8. september 2015 fra kl. 9.00 Plejecentret Søndervang er en selvejende institution, der har driftsoverenskomst med Faxe

Læs mere

MAD- OG MÅLTIDSPOLITIK Ældreområdet

MAD- OG MÅLTIDSPOLITIK Ældreområdet MAD- OG MÅLTIDSPOLITIK Ældreområdet 27. juni 2013 Kære borger i Bornholms Regionskommune Formålet med at udarbejde en mad- og måltidspolitik for ældreområdet er, at skabe et fælles formuleret grundlag

Læs mere

Temadrøftelse om udgiftspres på ældre- og plejeområdet

Temadrøftelse om udgiftspres på ældre- og plejeområdet Temadrøftelse om udgiftspres på ældre- og plejeområdet v. Pleje- og Omsorgschef Susanne B. Jørgensen www.ballerup.dk Budget- og demografimodel To effekter årgangseffekt: - midlertidig - store årgange afløses

Læs mere

Bestillingsvejledning for det sundhedsfaglige personale. Diæter og kostformer

Bestillingsvejledning for det sundhedsfaglige personale. Diæter og kostformer Bestillingsvejledning for det sundhedsfaglige personale Diæter og kostformer Indhold Menu efter behov 5 Ældrekost 7 Lille appetit 8 Diabetes 9 Svært ved at tygge og synke 10 Vegetarisk kost 13 Andre kulturer

Læs mere

Velkommen. Det Danske. Hverdagsmad hjem til dig

Velkommen. Det Danske. Hverdagsmad hjem til dig Velkommen Det Danske Hverdagsmad hjem til dig Velkommen til Det Danske Madhus Velkommen som kunde hos Det Danske Madhus. Vi vil gøre vort bedste til, at du bliver tilfreds med vores samarbejde. I denne

Læs mere

Kompetenceprofiler. Sammensætning af køkkenteam

Kompetenceprofiler. Sammensætning af køkkenteam Kompetenceprofiler Københavns Madhus har udarbejdet 3 kompetenceprofiler, som kan benyttes af daginstitutionsledere, og andre der rekrutterer køkkenpersonale til produktionskøkkener i daginstitutioner.

Læs mere

Livskvalitet & funktionsevne

Livskvalitet & funktionsevne Livskvalitet & funktionsevne - fra mad til rehabilitering Fuldmægtig Julie Møller Kontoret for ældre og demens En måltidsrejse En tidsrejse 2001: Bedre mad til ældre 2006: Anbefalinger for udvikling af

Læs mere

Handleplan for opfølgning på Uanmeldt fagligt tilsyn 2017

Handleplan for opfølgning på Uanmeldt fagligt tilsyn 2017 Plejecenter Rosenhaven den 19. juni 2017 Handleplan for opfølgning på Uanmeldt fagligt tilsyn 2017 Tilsynet fandt sted Maj 2017 Handleplan er udarbejdet den 19. juni 2017 af kvalitets- og udviklingssygeplejerske

Læs mere

Socialudvalgets temamøde med arbejdsgrupperne - opsamling. 15. december 2015 Dagmargården

Socialudvalgets temamøde med arbejdsgrupperne - opsamling. 15. december 2015 Dagmargården Socialudvalgets temamøde med arbejdsgrupperne - opsamling 15. december 2015 Dagmargården Demens alle boliger bliver demensegnede, så der kan skrues op og ned efter behov (små enheder og helst ingen lange

Læs mere

Har du lyst til at prøvesmage vores mad - kan du som ny kunde få en GRATIS prøvepakke

Har du lyst til at prøvesmage vores mad - kan du som ny kunde få en GRATIS prøvepakke Har du lyst til at prøvesmage vores mad - kan du som ny kunde få en GRATIS prøvepakke Velkommen Din Private Kok glæder sig til at give dig nogle dejlige og varierede madoplevelser hver dag. Vi har mange

Læs mere

Oslo, januar 2014. Ayo Rossing Københavns Madhus

Oslo, januar 2014. Ayo Rossing Københavns Madhus Københavns Madhus Køkkenløftet t i Danmark Ayo Rossing Københavns Madhus Oslo, januar 2014 Københavns Madhus www.kbhmadhus.dk Ca. 50 medarbejdere, årligt budget på 38 millioner kroner Formålet med Københavns

Læs mere

Københavns Kommune. Økologianalyse på to udvalgte plejehjem. Rapport fra projektgruppen

Københavns Kommune. Økologianalyse på to udvalgte plejehjem. Rapport fra projektgruppen Københavns Kommune Økologianalyse på to udvalgte plejehjem Rapport fra projektgruppen April 2009 Konklusion På baggrund af den gennemførte proces og analyse har projektgruppen følgende konklusioner: De

Læs mere

Bilag 2 Supplerende redegørelse 2017 Revideret april 2017

Bilag 2 Supplerende redegørelse 2017 Revideret april 2017 Bilag 2 Supplerende redegørelse 2017 Revideret april 2017 Fokusområderne for s værdighedspolitik er: Livskvalitet, Selvbestemmelse, Kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng i plejen, Mad og ernæring samt

Læs mere

Mad- og måltidspolitik på ældreområdet

Mad- og måltidspolitik på ældreområdet Mad- og måltidspolitik på ældreområdet 1 FORORD Gode måltider er en af de begivenheder, der kan være med til at øge livskvaliteten for den ældre borger. Det er afgørende for oplevelsen, at der spises i

Læs mere

Analyse Forbrug af eksterne vikarer på Social og Sundhedsudvalgets område

Analyse Forbrug af eksterne vikarer på Social og Sundhedsudvalgets område CENTER FOR SOCIAL OG SUNDHED Økonomistyring Dato: 16. marts 2016 Tlf. dir.: 44773428 E-mail: TGL@balk.dk Kontakt: Tina Gleerup Analyse Forbrug af eksterne vikarer på Social og Sundhedsudvalgets område

Læs mere

Evaluering Det Gode Måltid

Evaluering Det Gode Måltid RAPPORT Evaluering Det Gode Måltid Ældre og Sundhed September 2015 Blank side/kolofon Foto: 2/10 Indholdsfortegnelse Indhold Baggrund og projektplan...4 Projektets formål...5 Organisering af projektet...5

Læs mere

Bilag til notat om plejeboligkapacitet mv.

Bilag til notat om plejeboligkapacitet mv. Til: Social- og Sundhedsudvalget SOCIAL OG SUNDHED Dato: 11. marts 2014 Sagsnr: 27.45.00-G01-1-14 Tabel 1: Bilag til notat om plejeboligkapacitet mv. Befolkningsprognose 2013-2026 Alder/år 2013 2014 2015

Læs mere

Ønske Rosenhaven Lundehaven Lindehaven Toftehaven Sønderhaven Kirstinehaven Egely Udbedring af støjgener. Indhegning af haven. Pris ,- kr.

Ønske Rosenhaven Lundehaven Lindehaven Toftehaven Sønderhaven Kirstinehaven Egely Udbedring af støjgener. Indhegning af haven. Pris ,- kr. Januar 2018 Bilag til sag om opfølgning på tilgængelighed på Ballerup Kommunes plejecentre I hver rubrik er noteret en status på, hvordan det går med opfølgningen på de prioriterede ønsker. Der er ikke

Læs mere

FORORD 3 ERNÆRINGSMÆSSIGE RAMMER FOR ET SUNDT FROKOSTMÅLTID 4 FORVENTET PRISNIVEAU 5 RETNINGSLINIER FOR FRAVALG AF FROKOSTMÅLTID 6

FORORD 3 ERNÆRINGSMÆSSIGE RAMMER FOR ET SUNDT FROKOSTMÅLTID 4 FORVENTET PRISNIVEAU 5 RETNINGSLINIER FOR FRAVALG AF FROKOSTMÅLTID 6 Frokostmåltid i daginstitutioner 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 ERNÆRINGSMÆSSIGE RAMMER FOR ET SUNDT FROKOSTMÅLTID 4 FORVENTET PRISNIVEAU 5 RETNINGSLINIER FOR FRAVALG AF FROKOSTMÅLTID 6 RETNINGSLINIER

Læs mere

Centralkøkkener, som producerer mad til andre plejehjem, hjemmeboende ældre og skoler (2 stk.)

Centralkøkkener, som producerer mad til andre plejehjem, hjemmeboende ældre og skoler (2 stk.) Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Faglig Udvikling NOTAT Dato 04-12-2007 Bilag 5: Redegørelse om økologi på plejehjem i Københavns Kommune Samlet status og plan for omlægningen af plejehjem

Læs mere

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune. Forord

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune. Forord Værdighedspolitik Halsnæs Kommune Forord I Halsnæs Kommune skal det være muligt at leve et værdigt liv, hele livet, også når man bliver ældre og måske får brug for hjælp. Med denne værdighedspolitik sætter

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Lemvig Kommune Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 4.728.000 kr. Tilskud

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver

1. Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.52 Tilbud til ældre pensionister 1. Beskrivelse af opgaver Bevillingen omfatter hjælp og omsorg til ældre borgere over 65 år, samt alle aldersgrupper når det gælder visiterede ydelser

Læs mere

Mad og måltider på plejecentre i Norddjurs Kommune 2018

Mad og måltider på plejecentre i Norddjurs Kommune 2018 Kvalitetsstandard: Mad og måltider på plejecentre i Norddjurs Kommune 2018 Målgruppe Målgruppen for tilbuddet er alle beboere på plejecentre i Norddjurs Kommune samt beboere på korttidspladser på sundheds-

Læs mere

Mad- og måltidspolitik på ældreområdet

Mad- og måltidspolitik på ældreområdet Mad- og måltidspolitik på ældreområdet FORORD Gode måltider er en af de begivenheder, der kan være med til at øge livskvaliteten for den ældre borger. Det er afgørende for oplevelsen, at der spises i hyggelige

Læs mere