Projektbeskrivelse. Automatisk Guitartuner. Steffen Nissen. Ole Sønderby. Signe Lisby. Søren Riis

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projektbeskrivelse. Automatisk Guitartuner. Steffen Nissen. Ole Sønderby. Signe Lisby. Søren Riis"

Transkript

1 Projektbeskrivelse Automatisk Guitartuner Steffen Nissen Ole Sønderby Signe Lisby Søren Riis

2 Indholdsfortegnelse Titel...3 Emne...3 Baggrundsbeskrivelse...3 Formål...4 Problemformulering...5 Problemskema...6 Afgrænsning...9 Metode...10 Organisationsplan...11 Grupperegler...12 Tidsplan...12 Referencer...13 Kilder, referencer, litteratur...14 Underskrifter...15

3 Titel Automatisk Guitartuner Emne Markedsføring og udvikling af en anordning til automatisk tuning af guitarstreng. Baggrundsbeskrivelse I forbindelse med at stemme en guitar er det i dag normal praksis at man anvender en tuner, som en hjælp til at angive hvordan man kommer til den ønskede tone. Herudfra kan man så manuelt stemme sin guitar. En guitar har tendens til at gå ud af stemning, som følge af for eksempel temperatursvingninger eller ændring i luftfugtighed. Derfor skal guitaren stemmes efter med jævne mellemrum. Ud fra dette er der overvejet om denne proces kunne forenkles ved automatisering. Denne idé er baseret på de fordele dette kunne medføre. En automatisering vil i det hele taget gøre stemme processen nemmere og mindre tidskrævende. Desuden vil det kunne give mulighed for at stemme guitaren i forskellige tonearter, hvilket kan være en besværlig proces. Endeligt vil det gøre stemme processen uafhængig af om der er støj i det pågældende lokale. Efterfølgende har det vist sig at der allerede findes en automatisk guitartuner, men dette ser vi ikke som en hindring, da dette kan udnyttes positivt både i forhold til udvikling og markedsføring af projektet. Da det ikke lader til at den eksisterende guitartuner er særlig udbredt, vil det for vores projekt betyde, at der skal laves en markedsanalyse for at afdække fejl og mangler ved den eksisterende. Disse oplysninger kan bruges til at optimere vores egen løsning.

4 Figur 1: Eksempel på en automatisk guitartuner Formål Der ønskes at udvikle en konkurrencedygtig guitartuner, hvor der vil blive fokuseret på at udvikle motorstyringen, hvilket inkluderer frekvensanalyse og regulering. Endeligt vil den færdige motorstyring blive testet. Der ønskes også udarbejdet en markedsundersøgelse, en strategiformulering og en programformulering for guitartuneren.

5 Problemformulering Der ønskes at udvikle en anordning, som automatisk kan stemme en guitarstreng. Projektet vil indeholde følgende problemstillinger, som vil blive uddybet med hensyn til baggrund og metoder: Hvordan bestemmes frekvensen for en streng? Hvordan reguleres den motor, som skal stemme strengen? Hvilke funktionaliteter er ønskelige for kunden? Hvordan integreres de påkrævende funktionaliteter i det færdige produkt? Hvad er markedssituationen? o Hvad er mulighederne? Hvad er markedspotentialet for stemmeanordningen? Hvilken målgruppe skal der fokuseres på? o Hvad er truslerne? Hvordan er konkurrencesituationen? Hvilken strategiformulering skal bruges i markedsføringen af guitartuneren? o Hvilken generisk strategi skal anvendes? Hvilken programformulering skal bruges i markedsføringen af guitartuneren? o o Hvilken pris skal guitartuneren markedsføres til? Hvilke unikke funktionaliteter skal fremhæves, og hvad skal guitartuneren hedde? o Hvor skal guitartuneren markedsføres og gennem hvilke distributionskanaler? o Hvordan skal guitartuneren promoveres?

6 Problemskema Problemstilling Hvorfor arbejde med dette problem? Hvordan skal problemet behandles? Model/metode Hvordan bestemmes frekvensen for en streng? Frekvensen danner basis for regulering af tonen. Ud fra forsøg udarbejdes et kredsløb som kan forstærke signalet, således at det senere er muligt at læse, behandle og udskrive frekvensen. Hvordan reguleres den motor, som skal stemme strengen? Når en streng skal stemmes kræves der et system med tilbagemelding for at den rette præcision kan opnås. Der skal opstilles en beskrivelse af systemet, som klargør systemets specifikationer. Systemet skal implementeres ved hjælp af PID controllere. Hvilke funktionaliteter er ønskelige for kunden? For at produktet kan afsættes er det nødvendigt at tage hensyn til kundens behov. Der foretages en markedsundersøgelse med fokus på kvalitativ indsamling af primærdata. Hvordan integreres de påkrævede funktionaliteter i det færdige produkt? For at sammenholde kundens med de ingeniørmæssige problemstillinger og finde den mest lukrative løsning Der foretages en afvejning med udgangspunkt i House of Quality modellen. Hvad er markedspotentialet for stemmeanordningen? For at afgøre hvorvidt det kan betale sig at introducere produktet på det danske marked. Markedsundersøgelse hvor både kvalitativ og kvantitativ data benyttes. Ligeledes anvendes primær og sekundærdata. Hvad er markedssituationen? Der ønskes en redegørelse Der foretages en OT analyse,

7 for hvorvidt omstændighederne på det for at undersøge muligheder og trusler. danske marked er attraktive. Hvad er markedspotentialet for stemmeanordningen? Er det rentabelt at introducere guitartuneren i Danmark? Desk og field research. Hvilken målgruppe skal der fokuseres på? Guitartuneren og markedsføringen af denne skal tilpasses målgruppen. Der anvendes desk research til at fremskaffe statistisk data, og field research til at undersøge hvor guitartuneren er attraktiv. Hvordan er konkurrencesituationen? Er markedet attraktivt, eller svært at trænge ind på? Desk research anvendes til at undersøge antallet af konkurrenter, og de tilhørende produkters funktionaliteter. Hvilken strategiformulering skal bruges i markedsføringen af guitartuneren? For at kunne udarbejde et passende marketing mix, skal der vælges en strategi. Porter s generiske strategier. Hvilken generisk strategi skal anvendes? Der skal vælges en profil, så antallet af konkurrenter begrænses. Markedsinformation fra desk research skal danne grundlag for et valg af generisk strategi. Hvilken positioneringsstrategi skal anvendes? For at få en plads i kundens bevidsthed. Der udarbejdes en definition af unique selling proporsitions. Hvilken programformulering skal bruges i markedsføringen af guitartuneren? Alt skal tilpasses markedet så der sikres efterspørgsel, salg og profit. De 4 P er anvendes. Pris, produkt, placering og promotion. Hvilken pris skal guitartuneren markedsføres til? Profitten ønskes maksimeret på lang sigt, og hertil kan prisen bruges som et værktøj Beslutningen drages ud fra teorien omkring skimming og penetration pricing.

8 til for eksempel at opnå markedsandele eller give hurtig profit. Hvilke unikke funktionaliteter skal fremhæves, og hvad skal guitartuneren hedde? Kundernes opfattelse af produktet er essentiel for at opnå en efterspørgsel. Information om ønskelige funktionaliteter og passende navne fremskaffes ved hjælp af field research. Hvor skal guitartuneren markedsføres og gennem hvilke distributionskanaler? Det skal sikres at alle potentielle kunder har adgang til produktet, uden at omkostningerne til mellemled bliver for store. Information om markedets placering skal danne grundlag for et valg af distributionskanaler. Denne information fremskaffes ved hjælp af desk research. Hvordan skal guitartuneren promoveres? Kundernes kendskab til produktets eksistens er essentiel for at opnå en efterspørgsel. Information om markedets størrelse og købsadfærd skal danne grundlag for et valg af promotionsmetode. Desk research benyttes.

9 Afgrænsning Da det vil være for omfattende at færdigudvikle produktet, har gruppen fokuseret på det fagligt mest interessante, nemlig at udvikle funktionaliteten som kan regulere frekvensen på en guitarstreng. Det færdige produkt der skal markedsføres vil derfor blive fastlagt ud fra en markedsanalyse. Det vil blive skitseret og beskrevet, men der vil ikke blive udfærdiget en færdig automatisk guitartuner indbefattende arbejdstegninger, dimensionering og produktdesign i større omfang end det fremgår af markedsanalysen. Det færdige produkt vil altså blive baseret på kundens behov og ønsker. Markedsundersøgelsen, den kvalitative såvel som den kvantitative del, begrænses til ca. 20 svarpersoner, da selve indsamlingen af primærdata er en ressourcekrævende proces. I markedsføringsdelen vil der dog blive taget udgangspunkt i den færdigudviklede guitartuner. Der vil hovedsageligt blive fokuseret på det danske marked med hensyn til konkurrenter og potentiale. Hvis det viser sig, at der ingen konkurrenter findes, kigges på udenlandske konkurrenter for at få en idé om, hvor prisniveauet ligger for en automatisk guitartuner, samt deres eventuelle interesse i indtrængning på det danske marked. Desuden vil vi under udviklingen af funktionaliteten og tests lægge os fast på at arbejde med tuning af en A streng, som er 220 Hz. Det er en betingelse at tonen ligger indenfor + to toner.

10 Metode Der vil blive foretaget en markedsundersøgelse med henblik på at afdække slutbrugerens behov. Denne vil blive sammensat af henholdsvis field research og desk research. For at minimere omkostningerne vil der blive foretaget en house of quality analyse, så slutbrugernes krav kan sammenholdes med de tekniske krav. For at undersøge om der er et marked i Danmark, vil der blive lavet en dybdegående analyse af det danske marked. Der vil blive lavet en OT analyse, og om muligt en konkurrentanalyse for at undersøge om markedet er gunstigt overfor nye produkter som guitartuneren. Endeligt vil der blive taget stilling til hvorvidt der er basis for at fremstille og markedsføre en guitartuner. Der foretages en konkurrentanalyse med udgangspunkt i Porter s 5 Forces. Et marketingmix udarbejdes og der foretages en prisfastsættelse. Der vil desuden blive beregnet en reel kostpris, da dette vil være interessant i forhold til afsætning af produktet. Til at bestemme frekvensen for en streng opstilles der et kredsløb, så der kan optages en lydsekvens. Ud fra denne lydsekvens bestemmes frekvensen ved hjælp af en Fast Fourier Transformation, og der optimeres ved hjælp af MatLab. For at udvikle regulering til den motor, der skal stemme strengen, skal der skal der opstilles en system og procesbeskrivelse for systemet. Til at samle de påkrævede funktionaliteter i den endelige løsning, vil der blive anvendt tilgængelige udviklingsmodeller til embeddede systemer. Endeligt vil der blive fremstillet en prøvebænk, hvor den færdige løsning testes.

11 Organisationsplan Vi har valgt at arbejde med en flad struktur, hvor der ikke er en forudbestemt leder, men hvor der er en koordinator som har overblikket. Gruppen afholder et morgenmøde hver morgen i projektperioden. Dette bliver afholdt kl. 8.20, og hvis tidspunktet skal ændres skal det ske dagen før. I perioden op til projektet afholdes et fast gruppemøde hver torsdag kl , hvor alle gruppemedlemmer skal deltage. Som udgangspunkt er arbejdstiden 8:20 til 18:00, men da weekender og helligdage ikke er medregnet i tidsplanen, giver det gruppemedlemmerne frihed til selv at administrere deres tid. Da der endnu ikke er tildelt projektlokaler, arbejdes der som udgangspunkt i C104 og MultiLab. Gruppens overordnede ansvarsfordeling Projektkoordinator og mødereferant: Steffen Lehmann Nissen, Ole Ejg Sønderby Rapportansvarlig: Søren Riis, Signe Kjær Lisby Procesrapport og logbogsansvarlig: Søren Riis, Ole Ejg Sønderby Bilagsansvarlig: Signe Kjær Lisby

12 Grupperegler 1. Det indskærpes over for medlemmerne at overholde mødetider og aftaler. Hvis man er forhindret i at deltage meldes der afbud senest dagen forinden. 2. Ved gentagne brud på aftaler, kan gruppen ekskludere det pågældende medlem. 3. Der vil være et fast ugentligt møde med deltagelse af vejledere. Tidspunktet er fastsat til torsdage kl. 12:30 og kan ses af tidsplanen. Alle mødeinformationer udsendes over Der vælges en person fra gruppen, der har det overordnede overblik over projektet. Hovedformålet med dette er at personen skal sikre at der ikke er løse ender med hensyn til at løse opgaven. Personen vælges på første dag i selve projektperioden. 5. Når der arbejdes indenfor gruppens normerede tid, skal det emne der arbejdes på, være i gruppens interesse Tidsplan se bilag

13 Referencer Studerende Navn Telefonnummer E mail Steffen Lehmann Nissen @uv.vitusbering.dk steffennissen@gmail.com Ole Ejg Sønderby @uv.vitusbering.dk Søren Riis @uv.vitusbering.dk Signe Kjær Lisby @uv.vitusbering.dk Vejledere Navn Telefonnummer E mail Anders Møller anm@uv.vitusbering.dk Lars Pedersen lpe@uv.vitusbering.dk Emir Pasic ep@uv.vitusbering.dk

14 Kilder, referencer, litteratur Titel Forfatter Forlag Udgave Systemanalyse og simulering Thomas Heilmann Heilmanns Forlag 2. udgave 2003 Fourier Analysis and Applications C. Gasquet P. Witomski Springer 1. udgave 1999 The C Programming Language Brian W. Kernighan Dennis M. Ritchie Teknisk Forlag Prentice Hall International 2. udgave 1991 Introduktion til problemorienterede projekter Susan Dalum Vitus Bering Danmark 2. udgave 1999 Control Engineering Jacqueline Wilkie Michael Johnson Reza Katebi Palgrave 1. udgave 2002 The scientist and engineer s guide to Steve W. Smith March 2007 digital signal processing Embedded C programming and the Atmel AVR Richard H. Barnett Sarah Cox Larry O Cull Thomson Delmar Learning 1. udgave 2002

15 Underskrifter Steffen L. Nissen Ole Ejg Sønderby Signe Lisby Søren Riis

2 Markedsundersøgelse

2 Markedsundersøgelse 2 Markedsundersøgelse Når man overvejer at lancere et nyt produkt, er det nødvendigt at foretage en undersøgelse af markedet, så man kan danne sig et overblik over de muligheder markedet byder på, og de

Læs mere

Automatisk Guitartuner. Der skal foretages desk research såvel som field research.

Automatisk Guitartuner. Der skal foretages desk research såvel som field research. Markedsundersøgelse Metode Der skal foretages desk research såvel som field research. o Hovedvægten vil blive lagt på desk research til at skaffe alle nødvendige oplysninger. o Det vil blive suppleret

Læs mere

Logbog. Torsdag d. 28. marts: Onsdag d. 4. april: Onsdag d. 11. april: Torsdag d. 12. april: Fredag d. 13. april:

Logbog. Torsdag d. 28. marts: Onsdag d. 4. april: Onsdag d. 11. april: Torsdag d. 12. april: Fredag d. 13. april: Logbog Torsdag d. 28. marts: Ole og Steffen har i dag arbejdet på problemformuleringen indenfor den merkantile del af projektet. Det er altid svært at overskue hvad der skal med og hvad man skal undlade,

Læs mere

Automatisk Guitartuner

Automatisk Guitartuner Indholdsfortegnelse 1 Indledning...4 2 Markedsundersøgelse...5 2.1 Identifikation af problemer og muligheder...5 2.2 Formulering af markedsundersøgelsesbehov...5 2.3 Spørgeskema...6 2.4 House of Quality...6

Læs mere

Lektionsoversigt for 2. semester

Lektionsoversigt for 2. semester Lektionsoversigt for 2. semester Nr. 1 Introduktion til 2. semester Introduktion til handlingsparametre Produkt. Skal ses i sammenhæng med produkt under SMS Læsestof 93 98 r i dette semester kan baseres

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni skoleåret 2012-2013 Institution Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2018 - Juni 2019 Institution Vejen Business College Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2019 Institution Business College Syd Sønderborg Uddannelse Hhx Det Blå Gymnasium Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUC Nordvest - Fjerritslev Handelsgymnasium

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2019 Institution Business College Syd Sønderborg Uddannelse Hhx Det Blå Gymnasium Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2018/19 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Haderslev Handelsskole EUX Afsætning B Majbritt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/Juni 2013 Institution IBC Aabenraa Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning niveau A Titel

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Campus Vejle HHX Afsætning B Per Tornby HH17Bus

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Campus Vejle HHX Afsætning A Per Tornby HH16INNOD15

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2015 Institution Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning B Jacob Lund HH16busa14

Læs mere

Konkurrenceforhold og konkurrencemæssig position

Konkurrenceforhold og konkurrencemæssig position Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2018 EUC

Læs mere

Tværgående forløb Markedet for plantebaseret mad i Danmark

Tværgående forløb Markedet for plantebaseret mad i Danmark Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2019 Institution EUC Nordvest/Thisted handelsgymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2018 Institution Skanderborg-Odder Center for Uddannelse Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsplan:

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsplan: Undervisningsbeskrivelse Undervisningsplan: 2016.09.05 Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2016 Institution HANSENBEG Gymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2019 Institution Vid Gymnasier/HHX Rønde Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning niv.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2016 juni 2019 Institution Niels Brock Innovationsgymnasiet Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold

Læs mere

Side 1 af 7. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj-juni 2016.

Side 1 af 7. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj-juni 2016. Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer E-mailadresse Hold Handelsgymnasiet Ribe HHX Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni skoleåret 2012-2013 Institution Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin januar 2018 juni 2019 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Skoleåret 2016-17...2 Skoleåret 2017-18...6 Side 1 af 9 Skoleåret 2016-17 Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2017 Institution Uddannelse

Læs mere

Frekvensbestemmelse. HWP I1 Kursusarbejde Forår 2007

Frekvensbestemmelse. HWP I1 Kursusarbejde Forår 2007 HWP I1 Kursusarbejde Forår 2007 Søren Riis, 3024 Vitus Bering Danmark 31 05 2007 University College Vitus Bering Danmark Teknologi og Managementdivisionen Titel: Frekvensbestemmelse Tema: Hardwareprogrammering

Læs mere

AGENDA MARKEDSANALYSE. Multimediedesigner uddannelsen 2. semester Mandag d. 29. April 2002. 12.00 12.45 Introduktion til markedsanalyse

AGENDA MARKEDSANALYSE. Multimediedesigner uddannelsen 2. semester Mandag d. 29. April 2002. 12.00 12.45 Introduktion til markedsanalyse MARKEDSANALYSE Multimediedesigner uddannelsen 2. semester Mandag d. 29. April 2002 AGENDA 12.00 12.45 Introduktion til markedsanalyse Kvantitativ markedsanalyse Morten 12.45 13.00 PAUSE 13.00 13.45 Kvalitativ

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Sommer Erhvervsgymnasiet Grindsted.

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Sommer Erhvervsgymnasiet Grindsted. Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2019 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Erhvervsgymnasiet Grindsted HHX Afsætning A

Læs mere

Afsætning B har desuden medvirket i SO2 og SO5 samt erhvervscase

Afsætning B har desuden medvirket i SO2 og SO5 samt erhvervscase Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2019 Institution EUC Nordvest/Thisted Handelsgymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2017 Institution Skanderborg Odder Center for Uddannelse Uddannelse Fag og niveau HHX Afsætning A

Læs mere

Virksomhedens metode, informationsindsamling. Virksomhendes købsadfærd på konsumentmarkedet. Side 1 af 5

Virksomhedens metode, informationsindsamling. Virksomhendes købsadfærd på konsumentmarkedet. Side 1 af 5 Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Aug-juni 2017/18 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold BCSyd EUD/EUX EUXSF Afsætning B Luise

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2013-juni 2015 Institution Vejen Business College Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2019 Institution SCU Skanderborg-Odder Center for Uddannelse Uddannelse Fag og niveau HHX Afsætning B

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 13/14 Institution IBC Fredericia Middelfart Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2019 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning A Signe

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni, 2017

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni, 2017 Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni, 2017 EUC Nordvest,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj-juni 2018 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj-juni 2018 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2018 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hhx Afsætning A Julie

Læs mere

Side 1 af 7. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj-juni 2018.

Side 1 af 7. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj-juni 2018. Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer E-mailadresse Hold Handelsgymnasiet Ribe HHX Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Aug. 2018 Jul. 2019 Institution VID Gymnasier Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Teknologi B Jørgen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni, 09/10 Institution Uddannelsescenter Holstebro Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Aug. 2013 Jul. 2014 Institution Teknisk Gymnasium Grenaa Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Teknologi

Læs mere

Markedsafgrænsning i praksis

Markedsafgrænsning i praksis Markedsafgrænsning i praksis Young Competition Law Professionals, 24. august 2017 Louise Kastfelt, Souschef, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Agenda 1. Rammen for markedsafgrænsningen 2. Markedsundersøgelser

Læs mere

Stamoplysninger og undervisningsbeskrivelse. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Stamoplysninger og undervisningsbeskrivelse. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb Stamoplysninger og undervisningsbeskrivelse Termin Juni 2014 Institution Uddannelse VUC Vestegnen Hf enkeltfag Fag og niveau Erhvervsøkonomi C, Hf-bekendtgørelsen af 2010 Lærer Hold Kasper Qvist Færgemann

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni 2018 Tønder

Læs mere

Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Oversigt over gennemførte undervisningsforløb Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2013 Juni 2015 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer e-mailadresse Hold Handelsgymnasiet Ribe

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August - juli 10/11 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hhx Afsætning A Anita

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2017 Institution Skanderborg-Odder Center for Uddannelse Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-Juni 2019 Institution SCU - Skanderborg Odder Center for Uddannelse Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Stamoplysninger og undervisningsbeskrivelse. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Stamoplysninger og undervisningsbeskrivelse. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb Stamoplysninger og undervisningsbeskrivelse Termin Juni 2018 Institution Uddannelse Vestegnen HF & VUC HF, enkeltfag Fag og niveau Afsætning B, hhx-bekendtgørelsen af 2017 Lærer Sebastian Hauge Lerche

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2019 Institution EUC Nordvest/Fjerritslev Handelsgymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HHX Afsætning

Læs mere

National Entreprenørskabsmesse 2014 CP Bizz Mart. Kategori: Idé og produkt/serviceydelse. Team: Standnr.: Max. point. Point

National Entreprenørskabsmesse 2014 CP Bizz Mart. Kategori: Idé og produkt/serviceydelse. Team: Standnr.: Max. point. Point National Entreprenørskabsmesse 14 CP Bizz Mart Kategori: Idé og produkt/serviceydelse Ideen Hvor gode er eleverne til kort og præcist at fortælle om deres produkt/serviceydelse (Elevatortale)? I hvor høj

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2015 december 2015 Institution Svendborg Erhvervsskole Uddannelse HHX Fag og niveau Afsætning Lærer(e)

Læs mere

Automatisk Guitartuner

Automatisk Guitartuner 6 Motorregulering Når det er muligt, at bestemme frekvensen for en streng, er det også muligt at regulere den. Motorreguleringen foregår ved hjælp af en PD-controller. For at udvikle denne, er det nødvendigt,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Termin hvori undervisningen afsluttes: Juni 2013 Institution Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2015/2016 Institution Silkeborg Business College, Handelsskolen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Skoleåret 2016-17...2 Skoleåret 2017-18...5 Side 1 af 8 Skoleåret 2016-17 Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2017 Institution Uddannelse

Læs mere

8. ARBEJDSPROCESSEN FOR SKABELSEN AF ET INTERNATIONALT WWW-STED... 113

8. ARBEJDSPROCESSEN FOR SKABELSEN AF ET INTERNATIONALT WWW-STED... 113 8. ARBEJDSPROCESSEN FOR SKABELSEN AF ET INTERNATIONALT WWW-STED... 113 8.1 FORSTÅELSE AF VIRKSOMHEDENS PRODUKTER/SERVICEYDELSER OG RESSOURCER... 114 8.2 INFORMATIONSSØGNING I RELATION TIL LANDE-, KONKURRENT-

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2018

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2018 Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2018 Thisted

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2018 Juni 2019 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) EUX Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Januar 2014 juni 2016 Institution Niels Brock, JTP Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning A

Læs mere

Virksomhedens metode, informationsindsamling. Virksomhedens interne forhold, virksomhedens stærke og svage sider

Virksomhedens metode, informationsindsamling. Virksomhedens interne forhold, virksomhedens stærke og svage sider Undervisningsbeskrivelse Stam til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Aug-juni 2015/17 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold BCSyd Sønderborg Handelsgymnasium EUXSF Afsætning

Læs mere

Studieplan. Oversigt over planlagte undervisningsforløb. Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni 2018/19. Uddannelse

Studieplan. Oversigt over planlagte undervisningsforløb. Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni 2018/19. Uddannelse Studieplan Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni 2018/19 Vejen Business College Hhx Afsætning A Tove Kristensen Hold Studieplan-Afsætning

Læs mere

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Erhvervsgymnasiet Grindsted Hhx Afsætning A Julie Grønborg Hold Klasse

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2016 maj 2019 Institution Innovationsgymnasiet Niels Brock Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2017 Institution Skanderborg-Odder Center for Uddannelse Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2014 juni 2016 Institution Handelsgymnasiet Ribe Uddannelse Fag og niveau Lærer e-mailadresse Hold

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Skanderborg Odder Center for Uddannelse HHX Afsætning

Læs mere

KARINA KONRAD USER EXPERIENCE PORTFOLIO. Jeg interesserer mig for user experience, digital kommunikation, online marketing og humancomputer

KARINA KONRAD USER EXPERIENCE PORTFOLIO. Jeg interesserer mig for user experience, digital kommunikation, online marketing og humancomputer KARINA KONRAD USER EXPERIENCE PORTFOLIO Jeg interesserer mig for user experience, digital kommunikation, online marketing og humancomputer interaction. Jeg kan: - finpudse det, du ønsker at sige til dine

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj juni 2012 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Roskilde Handelsskole HHX Afsætning, niveau

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2017 Institution Skanderborg-Odder Center for Uddannelse Uddannelse Fag og niveau HHX Afsætning B Lærer(e)

Læs mere

Studieretning: Matematik. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj-juni 2016/18

Studieretning: Matematik. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj-juni 2016/18 Undervisningsbeskrivelse Stam til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2016/18 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Det Blå Gymnasium HHX, 2.år Afsætning B Kenneth Wellan

Læs mere

Studieplan. Stamoplysninger. Oversigt over planlagte undervisningsforløb. Periode August 2015-juni 2016. Institution. Vejen Business College

Studieplan. Stamoplysninger. Oversigt over planlagte undervisningsforløb. Periode August 2015-juni 2016. Institution. Vejen Business College Studieplan Stamoplysninger Periode August 2015-juni 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Vejen Business College Hhx Afsætning B Lisbeth Storm Christiansen STU-AfsætningBhh1314-F16-VØ

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2015 juni 2018 Institution Handelsgymnasiet Ribe Uddannelse Fag og niveau Lærer e-mailadresse Hold

Læs mere

MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE

MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE Eksamensprojekt, 2. semester, forår 2010 TEMA: E-HANDEL Erhvervsakademiet København Nord Udleveret mandag d. 3. maj 2010 Afleveres i 4 eksemplarer senest d. 28. maj kl.

Læs mere

Musikvideo og markedsføring

Musikvideo og markedsføring EAL Erhvervs Akademi Lillebælt Multimediedesign (MMD) Musikvideo og markedsføring 1. SEMESTER, PROJEKTOPGAVE 2 December, 2014 Line Falkenberg Jensen Cpr. Nr.: 281293-1558 E- mail: linefalkenberg93@gmail.com

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2014 Institution Frederikshavn Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hhx Afsætning, niveau A

Læs mere

STRATEGISK MARKEDSFØRING SKABER VINDERPOSITIONER

STRATEGISK MARKEDSFØRING SKABER VINDERPOSITIONER STRATEGISK MARKEDSFØRING SKABER VINDERPOSITIONER Innovation X den 26. januar 2012 Jens-Ole Nielsen - EMPATICO Jeg hedder Jens-Ole Indehaver af EMPATICO 25 år i marketingbranchen som projektleder, kontaktchef,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Aug. 2015 Jul. 2016 Institution VID Gymnasier Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Teknologi A+B Jørgen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 1 år - august 2012 juni 2013 Institution Handelsskolen Silkeborg Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX

Læs mere

DinnerdeLuxe. En virksomhedscase

DinnerdeLuxe. En virksomhedscase DinnerdeLuxe En virksomhedscase Indhold Introduktion til casen. 3 Om DinnerdeLuxe. 3 Vigtige partnerskaber. 4 Introduktion til casen DinnerdeLuxe Aps er en dansk virksomhed, og denne eksempelcase handler

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj-juni 2016 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj-juni 2016 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2016 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hhx Afsætning B Julie

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni 2017 Tønder

Læs mere

Grundforløbsprojekt Detail. Klasse xx, 2014

Grundforløbsprojekt Detail. Klasse xx, 2014 Grundforløbsprojekt Detail Klasse xx, 2014 Grundforløbet afsluttes med et projekt. Dette projekt er grundlaget for en prøve, hvor du bedømmes på, om du har opnået de kompetencemål, som du skal opfylde

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj juni 2011 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning, niveau

Læs mere

EVALUERING AF NY SSO-PROCES 2018 v. Mette Petersen og Steffen Auring

EVALUERING AF NY SSO-PROCES 2018 v. Mette Petersen og Steffen Auring EVALUERING AF NY SSO-PROCES 2018 v. Mette Petersen og Steffen Auring I skoleåret 2017/18 har vi på HF & VUC København Syd startet Projekt Fra kursist til studerende på HF-enkeltfag. Som en del af dette

Læs mere

2. Indledende sonderinger (eksplorative forundersøgelser) Sekundære data Kvantitative og kvalitative Desk research

2. Indledende sonderinger (eksplorative forundersøgelser) Sekundære data Kvantitative og kvalitative Desk research Mark edsanalyseproc essen 1. Problemerkendelse 2. Indledende sonderinger (eksplorative forr) Herunder: Sekundære interne og eksterne data samt primære interne data 3. Problemformulering og mål for n 4.

Læs mere

Metoder og struktur ved skriftligt arbejde i idræt.

Metoder og struktur ved skriftligt arbejde i idræt. Metoder og struktur ved skriftligt arbejde i idræt. Kort gennemgang omkring opgaver: Som udgangspunkt skal du når du skriver opgaver i idræt bygge den op med udgangspunkt i de taksonomiske niveauer. Dvs.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2016 Maj 2017 Institution Silkeborg Business College Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUX Merkantil

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Revideret sidst: af KASE.

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Revideret sidst: af KASE. Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Revideret sidst: 11.5.2019 af KASE Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold August 2018 Juni 2019

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Campus Vejle HHX Afsætningsøkonomi B Morten

Læs mere

Der ønskes en analyse over udviklingen af salget af vindmøller til produktion af vindenergi så langt tilbage i tiden som muligt.

Der ønskes en analyse over udviklingen af salget af vindmøller til produktion af vindenergi så langt tilbage i tiden som muligt. Product Øves i øvelsestimerne til EDB efter EØ1a forelæsning nummer 2. Der ønskes en analyse over udviklingen af salget af vindmøller til produktion af vindenergi så langt tilbage i tiden som muligt. Beskriv

Læs mere

Markedsanalyse i den almene sektor

Markedsanalyse i den almene sektor Markedsanalyse i den almene sektor Himmerland Boligforening, udviklingschef Sven Buch Boligkontoret Danmark, marketingchef Karina Lauridsen, Boligselskabet Sct. Jørgen, Viborg den 13. maj 2015 Deltagere

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj-juni 2016 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj-juni 2016 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2016 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hhx Afsætning A Julie

Læs mere

0. Projektbeskrivelse

0. Projektbeskrivelse 12 Håndbog i teknologi Indledning 13 Dokumentation Kildeangivelse Nøgleproblem Projekt Projektbeskrivelse Projektoplæg Tidsplan Virkninger Årsager Når det nye projekt skal skabes, er det vigtigt at få

Læs mere

EØ: 1. Virksomheden Virksomhedstyper Virksomhedens interessenter Placering i omverdenen Virksomhedens ejerforhold Virksomhedens idé og mål

EØ: 1. Virksomheden Virksomhedstyper Virksomhedens interessenter Placering i omverdenen Virksomhedens ejerforhold Virksomhedens idé og mål Virksomhed Titel Elever Præsentation af forløbet Omfang Planlægning (Elevernes forudsætninger inden forløbet starter) XL-BYG Tømmergaarden Gjern Forretningsforståelse GF 2 - voksen Eleverne skal med deres

Læs mere

Odense Tekniske Gymnasium. Teknologi A - B. Emne: Gruppemedlemmer: Klasse: Arbejdsperiode: Afleveringsdato: Underskrifter:

Odense Tekniske Gymnasium. Teknologi A - B. Emne: Gruppemedlemmer: Klasse: Arbejdsperiode: Afleveringsdato: Underskrifter: Skole: Fag: Odense Tekniske Gymnasium Teknologi A - B Gruppemedlemmer: Klasse: Arbejdsperiode: Afleveringsdato: Underskrifter: Navn Navn Forside med illustration, foto eller logo som beskriver opgaven.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2016-juni 2019 Institution Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning A Jacob

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj - Juni 2014 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning, niveau

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2014 Institution Vid Gymnasier/HHX Rønde Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætningsøkonomi

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Januar 2018 - Januar 2019 Institution College 360 (tidl. Silkeborg Business College) Uddannelse Fag og niveau

Læs mere