Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "www.visensvenner-kbh.dk"

Transkript

1 Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 16, nr. 1 - Januar 2014

2 INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 1, 2014 At lære en vise... 2 Revyminder og Bodil Steen-viser... 3 Unge møder gamle 27. oktober Poul Reichhardt år, Kalender... 8 Indkaldelse til generalforsamling Viser er også musik! Mærkedage mv Bestyrelsen m.m. adresser, kolofon AT LÆRE EN VISE Af Stampe Villadsen For nogle år siden var der en af mine arbejdskolleger, der fortalte mig, at de var begyndt at tage temperaturen på firmaet efter min sang. Sang eller fløjtede jeg, var alt OK, men hørte de ikke noget til mig, var der muligvis ugler i mosen, - en sag der var anspændt politisk, eller økonomien, der gik ad H til. Jeg har aldrig tænkt på min sang aktivt i arbejdstiden - men det er givet, at der kommer strofer fra de viser, jeg er i gang med at indøve, eller gamle brokker fra en fjern fortid. Indøvningen af viser er helt individuel. Næsten alle mine indøvninger foregår på cykel, med et eksemplar af visen i baglommen. Jeg har knap 20 minutter til og fra arbejde. Normalt kan jeg klare at få teksten lært til et vers om dagen. Dagen efter kommer næste vers - helst koblet sammen med det første vers hvis jeg er rigtig god, og så fremdeles. Jeg kan huske at det tog mig ca. to uger at få lært teksten til Andresen, og derefter ca. en til halvanden måned oveni til at få sat personlighed og skik på visen. Det forunderlige er så, at visen derefter stort set bliver siddende. OK - teksten skal gennemlæses. Der skal tages fat i de gamle svagheder, men normalt er det ikke så svært at få visen op at stå igen. Jeg ved ikke hvordan I andre lærer nye viser. Jeg har hørt om ham, der går tur i skoven, hvor ingen hører ham, og også om dem, der øver sig foran spejlet, men jeg har egentlig ikke nogen ide om hvordan alle I an- 2.

3 dre gør det. Det var måske et emne, vi kunne udveksle en dag ved lejlighed. Godt nytår. Jeg håber, at foråret 2014 bliver lige så godt som efteråret Stampe NB: Det er egentlig underligt, at der ikke er nogen, der på mine mange cykelture har stoppet mig og spurgt om, hvad jeg havde gang i. Jeg synger ikke altid stille, når jeg cykler. Formanden med foreningens maskot i en såkaldt elgfie REVYMINDER OG BODIL STEEN-VISER Eftermiddag i Krudttønden den 22/ anmeldt af Jane Wedege-Mathiassen Her var 1. halvdel af programmet Revyminder fra 1847 til Programmet blev præsenteret af Hugo Hutzelsider og Ragnhild Dissing. Imponerende af 82-årige Hugo, der sang (bl.a. Et universalmiddel, Åh Mathias, Min Amanda og Skat - en vrøvlevise) og fortalte historier fra København, så tiden fløj af sted. Ikke til at forstå, at der pludselig var gået 1 time. Der blev afsluttet med Smil, københavner. En meget fin og inspirerende 1. afdeling. 2. halvdel bestod af Bodil Steen-viser, som blev præsenteret af Vibeke Broby. Her blev et festfyrværkeri af viser fremført af Lischen, Annie, Aiyo, Mette, Vibeke Broby, Ivy, Kim, Vibeke Kirst og Finn Schlanbusch. De blev akkompagneret af Ragnhild, Claus, Jørn og Lise. Sjovt at høre om Bodil Steens liv og hendes mange mænd. 3.

4 Denne 2. afdeling blev afsluttet med Raketvisen og derefter sang alle med på Sig goddag med en sang. Man gik nynnende hjem efter denne dejlige eftermiddag. Ragnhild og Hugo den 22. september 2013 UNGE MØDER GAMLE 27. OKTOBER 2013 Anmeldt af Eva Winther Efter velkomst af Stampe overtog Kim værtsrollen, hvorefter vi begyndte med fællessangen Det lysner over agres felt. Og så var vi i gang Første halvdel var dejlig livlig med diverse viser sunget af vores dygtige visevenner, Finn, Stampe, Mette, Annmari, Kim, Hanne og Leon. Claus, Ragnhild og Lise skiftedes til at akkompagnere (Leon dog med egen guitar). I rigtig godt humør gik man til pause hvorefter vi blev præsenteret for singer/songwriting og 3 søde og dygtige unge piger, der med klare og tydelige stemmer og klaver spillede og sang for os. Jeg synes, det var fantastisk. 4.

5 Susanne Wittrup, Signe Nørgaard Fischer og Ida Exner med fætter Søren på bas. Eftermiddagen sluttede med 3 unge fyre, der til sammen hed Trods Alt, som med guitar og sang underholdt os og afsluttede dagen med: Verdens sidste sang!! Alt i alt, en dejlig søndag! Susanne Wittrup Signe Nørgaard Fischer Ida Exner og Søren Trods Alt og Søren Villadsen 5.

6 POUL REICHHARDT ÅR, 2013 Eftermiddag i Krudttønden den 24/ anmeldt af Kirsten Illum At skrive om det mangesidige talent Poul Reichhardt er både let og svært. I Visens Venner Københavns regi dristede I jer til at skumme fløden og på den måde give jeres publikum det bedste af det bedste - og så tilmed opsummere kunstnerens levned ved at fremføre sange og historier, som vi som et modent publikum var vidende om, men som på denne viseaften i november blev så lysende og inderlig tredimensionel, ikke mindst på grund af ældste datter, Caroline Reichhardts tilstedeværelse. Det blev en sjov, smuk og bevægende aften! Vibeke Kirst, der var en vidende og velforberedt visevært, tog sig af forløbet af den mangesidige og dejlige kunstners vej mod stjernerne. Hun gav os ligeledes et lille glimt af den private person Poul Reichhardt bag maskerne og den skæbne, der blev ham til del. Som gæst fik man et stik i hjertet, da Vibeke Kirst ganske kort men bevæget fortalte om Pouls elskede kone, Charlotte Ernst, der gennemgik et næsten treårigt sygdomsforløb, og som døde fra mand og fire børn kun 37 år gammel. Niels Holm på vej til Maxim Poul Reichhardt var et scenisk disciplineret menneske med vilje og et favnende talent. Vejen til stjernerne har ikke været nem; men han lyser på vores himmel, og vi kan bruge ham og hans viseengagement igen og igen - som ærværdige viseven, Hugo Hutzelsider, der i Poul Reichhardts ånd foredrog Den første gang, jeg så dig med kærlighed og varme. Ligeså nød vi Lischen Wirgowitschs fine og inderlige fortolkning af svenske Birger Sjöbergs: Jeg har boet ved en landevej, som helt sikkert har været et kært barn i Poul Reichhardts repertoire. Deres udsendte medarbejder morede sig meget over nummeret På min lysegrønne ø. Annmari Sol gav sangen med både spjæt og aplomb, li- 6.

7 gesom Sigrid Horne-Rasmussen formodentlig gjorde det på Nørrebros Teater i sæsonen ,hvor Poul Reichhardt optrådte som Styrmand Karlsen. Det må ha været meget, meget morsomt at overvære! - Og som det også blev fortalt, var Poul Reichhardts engagement i de mange, mange folkelige og folkekære film en pudsig åbning til roller på Det kongelige Teater, hvor han igennem mange år brillerede i fine karakterroller og til tider: med groteske masker og kostumer, men - hvor det var ønsket: med vidunderlige sangindslag. I den anledning fik Kim Ravn- Jensen et herligt bifald for Fuglefængeren fra W.A. Mozarts opera Tryllefløjten, der blev sunget med stor elegance og et fint glimt i øjet. - Glemmes skal heller ikke Poul Reichhards fantastiske præstation som Tribunehelten fra sæsonen på Det kongelige Teater , som vi lige fik et kort lydbillede af. En kontroversiel rolle, som i sin tid blev fortolket med stor indlevelse og overbevisning. Tak til de varierende akkompagnatører på klavererne, på harmonikaen og sidst men ikke mindst: Leon Hegelunds guitar og sang til Den gamle Sti og Fløjtespilleren. Dermed mange tak til alle medvirkende! Åh, og så fik det lydhøre publikum i Krudttønden til slut tre dejlige sange fra filmen Mød mig på Cassiopeia, hvor Poul Reichhardt spillede den flotte pilot, der ville ha fat i sin Polyhymnia, koste hvad det ville... Vi kunne derefter nynnende og smilende gå ud i den kolde novemberaften og føle, at det flot sammensatte program Annmari Sol i Nattens sidste cigaret var stærkt billedskabende og dermed med til at fastholde en kunstner, der var så givende, alsidig - og som heller ikke var så karrig med kys til publikum og især til kvinderne! 7.

8

9

10 INDKALDELSE TIL GENERALFORSAMLING Hermed indkaldes alle medlemmer (både vennekredsen og de aktive) til ordinær generalforsamling i Visens Venner København Onsdag den 12. marts 2014 kl i FDF s lokaler ved Vanløse kirke Ålekistevej Vanløse Dagsorden i henhold til vedtægterne: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Regnskabet 4. Valg af kasserer og tre bestyrelsesmedlemmer 5. Valg af revisor 6. Indkomne forslag 7. Budget og fastsættelse af kontingent 8. Eventuelt Ad punkt 4: Følgende nuværende bestyrelsesmedlemmer er på valg: Hanne L. Nielsen (kasserer) modtager genvalg Vibeke Bonné modtager genvalg Laila Bork modtager genvalg Niels Holm modtager genvalg Ad punkt 6: Ifølge vedtægterne skal forslag, der ønskes behandlet på den ordinære generalforsamling, være bestyrelsen i hænde senest den 1. marts. 10. Og husk så lige kontingentet! 200 kr. pr. medlem, som bedes betalt senest den 31. januar (reg. nr. 1551, kontonr )

11 VISER ER OGSÅ MUSIK! Af Annmari Sol Sådan lød overskriften på et netop afholdt kursus i samarbejde mellem Visens Venner i Glostrup og København med komponist, skuespiller, visesanger m.m. Hans Dal. 16 kursister + et par tilhørere havde meldt sig og troppede op i den tidligere præstegård i Glostrup, hvor bl.a. Annie og Laila havde dækket op til lækker morgenmad (med hjemmebagte boller) og siden økologisk frokost med diverse hjemmelavede specialiteter, og Niels havde sørget for drikkevarerne. De ydre rammer var således i orden. Det blev en meget lærerig weekend med god stemning og tryg atmosfære. Hans Dal og Vibeke Bonné Hans Dal er en fremragende underviser, og han havde mange gode pointer. Desværre gik jeg af private årsager glip af 1/3 af kurset, så nedenstående referat vil nok forekomme full time-deltagerne lettere mangelfuldt. Ved kursets start blev vi bedt om at tænke over, hvorfor vi egentlig gør det her? Og hvad en vise er i modsætning til en sang? 11.

12 Jeg vil i det følgende forsøge at redegøre for nogle af Hans Dals pointer, som er gode for enhver visesanger og akkompagnatør at skrive sig bag øret: At synge viser er ikke nødvendigvis betinget af, at man ejer en stor, smuk sangstemme! Det er vigtigere, at man kan skabe en stemning fortælle en historie så man rører tilhørerne. Før man fremfører sin vise, skal man gøde jorden, så visen kommer til at leve. Det er ikke gjort med at fortælle, hvem der er forfatter og komponist! 12. Hans Dal og Lisbet Lyngenbo Sekkelsten Forholdet mellem sang og akkompagnement er vigtigt. Det er teksten, der er det primære, og derefter kommer musikken og løfter teksten op. Men man skal ikke spille melodistemmen i hvert fald kun der, hvor solisten udelukkende reciterer. Akkompagnatøren skal kunne se solistens mund for at kunne udføre det perfekte akkompagnement, så solisten bliver helt fri i sin fortolkning. Nogle solister vil gerne akkompagnere sig selv på guitar, men det medfører oftest, at man gør begge dele halvt. Læg guitaren og få en akkompagnatør, så man kan give sin fortolkning 100 %. Det budskab hørte vi

13 også for et par år siden på kursus hos guitarvirtuosen Erik Axel Wessberg. Det er vigtigt at kunne teksten udenad man mister 1/3 af sit udtryk, når man ikke kan sin tekst. At kunne teksten giver solisten mere ro, mere overskud, og dermed signalerer solisten ro, sikkerhed og tryghed til publikum, så publikum får det godt. Man skal kunne lide det, mens man står der, og det kan man jo kun, hvis man er sikker i det man skal lave. Og det gælder om aldrig at afsløre, at man kom til at synge(spille) forkert. Bare videre og lad som ingenting. Snyd og bedrag er tilladt på scenen det er tilladt at lyve for at skabe den rette stemning omkring visen. Man skal gå ind for sin historie. Grænsen mellem sentimentalitet og kunst/ægthed er hårfin. Ægtheden skal forplante sig. Man må ikke gå tempomæssigt i stå. Der skal være fremdrift. At ændre tempo kan ændre visen radikalt. Der er forskel på puls og rytme, Puls er en overordnet fornemmelse et hjerteslag. Det er vigtigt at finde den rette toneart, og det er solistens stemme, der afgør, hvad den rette toneart er. Hvis visen ligger for dybt, kan det være vanskeligt at opfatte ordene. Viser bør fremføres i fuldregister. Randregister(falset) passer til operaarier, men ikke til viser. Prøv at presse dit fuldresgister opad. Hvis en melodi spænder over for mange toner, kan man lege med medianten (Cdur/Eb-dur), altså transponere, så man skifter toneart fra verse til refrain. Stå roligt hold hænderne i ro! Tag eventuelt mikrofonen i den ene hånd, og hold ledningen med den anden hånd, og tag en rolig slentretur (ikke i takt til musikken) frem og tilbage over scenen. Vending foretages med front mod publikum (så slipper man også for at komme i kludder med ledningen). Og hvorfor er det så lige, at vi gør det her? Fordi vi ikke kan lade være vi står der, fordi vi vil skabe de momenter af storhed og intimitet, hvad enten det er at give publikum gåsehud, tårer i øjnene eller et latterudbrud. Og vi talte også om den tomheds-/ensomhedsfølelse, man kan føle efter endt koncert. Man er aldrig bedre end sin seneste optræden. 13.

14 Alle solister fik ros af læreren ja, faktisk gav Hans Dal udtryk for, at han var imponeret over deltagernes høje niveau både solister og akkompagnatører! Der var kun en ting, vi fik en løftet pegefinger over, og det var den manglende mikrofonteknik og nodestativ-sætten-op-og-ned. Med tordenstemme fik vi læst teksten om, at det var hamrende uprofessionelt, at vi generelt havde så ringe kendskab til mikrofonbehandling, og det skulle vi dæl-dyleme se at få lært! Og det har han jo så evig ret i. Vi fik også ros af læreren for vores valg af gode, gedigne viser men kritik af, at vi primært havde valgt gamle viser, og for få nye eller bare nyere viser! Hertil bemærkede kursusdeltagerne, at det er vanskeligt at finde nye viser med vægtigt indhold og en god melodi! Hans Dal mente, at der findes gode tekstforfattere og komponister, f.eks. Carl-Erik Sørensen og James Price men indrømmet de leverer hovedsagelig revyviser! Og så er der lige Benny Andersen! Der er langt mellem nye visetekster med indhold og god musik, og kursets titel var jo netop: Viser er også musik! Kurset sluttede med, at Hans spillede og sang for os: Til en veninde, og med os den smukkeste udgave jeg til dato har hørt af: I Danmark er jeg født. Tak for et godt kursus - både tak til lærer, arrangører, praktiske grise og medkursister. 14. Også tilhørerne fik noget med hjem

15 MÆRKEDAGE Ove Wikander fylder 70 år den 21. marts 2014 Margit Juul fylder 80 år den 4. april 2014 Jørgen Jacobsen fylder 95 år den 11. april 2014 Vi ønsker til lykke! BORSHOLM VISETRÆF ER FLYTTET! Vi edommen vil også i år gøre reklame for Borsholm Visetræf, som finder sted i dagene 13-15/ Men fra i år hedder stævnet Viser i Vandkanten og foregår i Faxe Ladeplads. Hjemmesideadressen er den samme: Deltagerantallet er begrænset, så vent ikke med tilmeldingen! SOMMERKURSUS PÅ RYSLINGE HØJSKOLE Ryslinge Højskole udbyder sammen med paraplyforeningen Visens Venner i Danmark kurset Visen i Centrum i dagene lørdag den 2. august til fredag den 8. august 2014 Ud over de typiske aktiviteter for et kort højskoleophold er der kurser i blandt andet scenetræning (Jørgen Bing) og tekstskrivning (Bente Kure). Aktive medlemmer kan søge om tilskud hos kassereren. Nærmere oplysninger hos Lise Ketilsø på tlf

16 Afsender: VVK v/tonna Nørrelund, Tjørnelunds Alle 17, 2500 Valby BESTYRELSEN Stampe Villadsen, formand, Livjægergade 44, 1.tv, 2100 København Ø Hanne Nielsen, kasserer, Vibeke Kirst, næstformand og aspirantkontakt, Tybjergvej 40, 2720 Vanløse Vibeke Bonné, medlemspleje, Fredskovhellet 20, 1.th, 3400 Hillerød / Kim Ravn-Jensen, Dæmningen 5, 2500 Valby / Tonna Nørrelund, udeoptræden, Tjørnelunds Alle 17, 2500 Valby Laila Bork, vennekredskontakt, Hyltebjerg Allé 60A, st. th., 2720 Vanløse, Niels J. Holm, Kulsviertoften 50, 2800 Lyngby, / UDEN FOR BESTYRELSEN Arkivar Mette Brabæk / Redaktion: Kim Ravn-Jensen (ansv.) og Stampe Villadsen CVR nr Kontingent: Kr. 200,- pr. år (januar-december) Girokonto ; Bankkonto Vi edommen trykkes i ca. 150 eksemplarer og sendes/uddeles til Visens Venner Københavns medlemmer, alle danske Visens Venner-foreninger, til biblioteker og til andre organisationer. Bladet findes også på hjemmesiden. Næste 16. deadline: 15. april 2014

DANSK POST-ORKESTER FORBUND

DANSK POST-ORKESTER FORBUND DANSK POST-ORKESTER FORBUND Nr. 2 39. årgang Juni 2014 Fredericia Postorkester til DM ISSN 1902-2360 FORBUNDS NYT DANSK POST-ORKESTER FORBUND FORBUNDSFORMAND Martin Ørgård Hansen Spaniensgade 15A, 3.th

Læs mere

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

15. april 27. maj 15. juli 26. august 7. oktober 25. november

15. april 27. maj 15. juli 26. august 7. oktober 25. november Deadline på Nybøllen 2013 (Senest kl. 18.00) 15. april 27. maj 15. juli 26. august 7. oktober 25. november Husk at Nybøllen også er på: www.nybølstenderup.dk Alt modtages gerne og helst elektronisk på:

Læs mere

GKF Nyt. nr. 1 2015. Læs bl.a. Fagblad for Gentofte Kommunalforening. Nyt livsstilsprojekt Side 8. Generalforsamling Side 4

GKF Nyt. nr. 1 2015. Læs bl.a. Fagblad for Gentofte Kommunalforening. Nyt livsstilsprojekt Side 8. Generalforsamling Side 4 GKF Nyt Fagblad for Gentofte Kommunalforening nr. 1 2015 Læs bl.a. Generalforsamling Side 4 Nyt livsstilsprojekt Side 8 En uddannelsesrejse Side 11 GKF nyt Fagblad for Gentofte Kommunalforening Redaktion:

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

LANDSSTÆVNE 2015 LYSET HAR SÅ MANGE FARVER FOLDER ER MED I BLADET LIGE TIL AT TAGE UD!

LANDSSTÆVNE 2015 LYSET HAR SÅ MANGE FARVER FOLDER ER MED I BLADET LIGE TIL AT TAGE UD! NR 2 2014 MEDLEMSBLAD KOR NYT LANDSSTÆVNE 2015 LYSET HAR SÅ MANGE FARVER FOLDER ER MED I BLADET LIGE TIL AT TAGE UD! Kære alle i Folkekirkens Ungdomskor! Velkommen til KorNyt! Denne gang udkommer vores

Læs mere

Tempo Ole Skou august 2012 Side 1. Tempo

Tempo Ole Skou august 2012 Side 1. Tempo Tempo Ole Skou august 2012 Side 1 Tempo Indhold Først en lille anekdote fra vores praktik.... 1 Kronologisk tid/oplevet tid.... 2 To slags tempo.... 3 Æstetik og kronometrisk stabilt tempo. På den ene

Læs mere

Avedøre kirkeblad. Følg mig. Februar - Maj 2009 Nr. 67. En skilærer i Isaberg i Sverige lærer børnene fra High Noon at stå på ski.

Avedøre kirkeblad. Følg mig. Februar - Maj 2009 Nr. 67. En skilærer i Isaberg i Sverige lærer børnene fra High Noon at stå på ski. Avedøre kirkeblad Følg mig. En skilærer i Isaberg i Sverige lærer børnene fra High Noon at stå på ski. Kirken giver børnene turen som tak for, at de har sunget ved Gud og Spaghetti og spillet drama ved

Læs mere

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE INDHOLD AT VÆRE SIG SELV. TEMAMATERIALE TIL 6.-7. KLASSE................................. 3 1. HVEM ER VI? ICEBREAKER.................................................

Læs mere

STARTISTEN NR. 61 / 2001 STARTISTEN

STARTISTEN NR. 61 / 2001 STARTISTEN NR. 61 / 2001 LEDER Redaktionen består af : Morten Ingemann Pedersen Flemming Selchau Jesper Hede, Søren Kamper Kære Club kammerat! Nu er det igen blevet tid til at servere en omgang Startist med frække

Læs mere

VI-TO. Lokalbladet for Tornby-Vidstrup

VI-TO. Lokalbladet for Tornby-Vidstrup VI-TO Lokalbladet for Tornby-Vidstrup Tolvte årgang Nr. 2 April Maj 2007 2 Indholdsfortegnelse side Leder..........................2 Redaktionen.....................3 Havbakken......................4 Vidstrup

Læs mere

SOGN & K IRKE. Vær Nebel sogne. Inde i bladet. 29. årgang Nr. 1 Julen 2014

SOGN & K IRKE. Vær Nebel sogne. Inde i bladet. 29. årgang Nr. 1 Julen 2014 SOGN & 29. årgang Nr. 1 Julen 2014 K IRKE Inde i bladet Hvor kommer drømmene mon fra Med livet i hænderne Filmaften og litteraturkreds Konfirmandernes gospeldag 30032_Kirkeblad_nr1_julen_2014.indd 1 Sangaften

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone

Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone 1 Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone Lene Rantzau, 45 år, Storvorde (tarmcancer marts 2012 og svulst i bækken jan. 2013) Jeg fik i januar 2013 besked af lægerne, at jeg

Læs mere

ny stemme fylder 45 år

ny stemme fylder 45 år ny stemme fylder 45 år 1963 1964 45 ÅR NR. 3 Juni 2008 46. ÅRGANG Medlemsblad for DLFL ny stemme Nr. 3 2008 46. årgang Medlemsbladet»ny stemme«udgives af bestyrelsen for Dansk Landsforening for Laryngectomerede

Læs mere

forside jakob kehlet indimellem taber jeg salatskalen Otte unge med sklerose fortæller om at leve med en kronisk sygdom Til indholdsfortegnelse

forside jakob kehlet indimellem taber jeg salatskalen Otte unge med sklerose fortæller om at leve med en kronisk sygdom Til indholdsfortegnelse jakob kehlet forside indimellem taber jeg salatskalen Otte unge med sklerose fortæller om at leve med en kronisk sygdom indimellem taber jeg salatskalen jakob kehlet Indimellem taber jeg salatskålen Jakob

Læs mere

Ude godt hjemme bedst

Ude godt hjemme bedst Ude godt hjemme bedst fødse 7 helt unikke hjemmefødselshistorier 1 Denne lille bog er lavet som et dejligt minde. Vi har hver især skrevet vores hjemmefødselshistorie, som vi gerne vil dele med dig...

Læs mere

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark De, der drog ud AVALANNERIT - om grønlandske studerende i Danmark Jeg trives, hvor jeg bor, men jeg savner mit hjem i det kolde nord (frit efter Natasja) De, der drog ud - AVALANNERIT 1. udgave, 2. oplag,

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

CLUBMESTRE 2002 STARTISTEN NR. 63 / 2002 1 STARTISTEN

CLUBMESTRE 2002 STARTISTEN NR. 63 / 2002 1 STARTISTEN CLUBMESTRE 2002 STARTISTEN NR. 63 / 2002 1 STARTISTEN LEDER Et lille halvt år er gået, og et nyt nummer af startisten står for døren. Denne version af startisten er i lidt nye rammer, idet Jesper Hede,

Læs mere

NR. 7 JULI 2012 11. ÅRGANG. PO-bladet STÆVNE 2012

NR. 7 JULI 2012 11. ÅRGANG. PO-bladet STÆVNE 2012 NR. 7 JULI 2012 11. ÅRGANG PO-bladet STÆVNE 2012 PRÆLUDIUM - OG SÅ VAR DER DEN OM NONNEN OG SØMANDEN! Af Anders Thorup, formand for Organistforeningen Det er næppe undgået trofaste læseres opmærksomhed,

Læs mere

kapelmesteren Carl Nielsen som dirigent Om Sibelius Akademiet Generalforsamling 17. april på Rytmisk Musikkonservatorium

kapelmesteren Carl Nielsen som dirigent Om Sibelius Akademiet Generalforsamling 17. april på Rytmisk Musikkonservatorium kapelmesteren Medlemsblad for Dansk Kapelmesterforening Om Sibelius Akademiet Læs side 12 59 FORÅR 2015 Interview med tre dirigenter med hver sit ungdomsensemble Læs side 6 Carl Nielsen som dirigent Generalforsamling

Læs mere

KORT NYT Af Karsten Dam

KORT NYT Af Karsten Dam -i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp 2.2010 1 KORT NYT Af Karsten Dam 2 Som nævnt i sidste nummer har vi haft flere repræsentanter i Uganda denne sommer. Vores bestyrelsesmedlem Birgitte Bech beretter

Læs mere

Baby - skal skal ikke?

Baby - skal skal ikke? Baby - skal skal ikke? Erfaringer fra kursus med babysimulatorer Afdelingen for Specialinstitutioner 1 Indholdsfortegnelse Sammenfatning 5 Introduktion 6 Baggrund Formål Afgrænsning Deltagere Kurset 10

Læs mere

-kuller - vores egen avis

-kuller - vores egen avis Socialpsykiatrien på Bornholm Marts Maj 2014 -kuller - vores egen avis Kom, maj, du søde milde! Tekst: C. A. Overbeck Melodi: W. A. Mozart, 1791 Kom, maj, du søde, milde! Gør skoven atter grøn, og lad

Læs mere

TIDENDE Nr. 4 / 2007. Nyhedsbrev fra Tangoforeningen

TIDENDE Nr. 4 / 2007. Nyhedsbrev fra Tangoforeningen TANGO TIDENDE Nr. 4 / 2007 Nyhedsbrev fra Tangoforeningen Har du noget at berette om tango, så skriv til Tango Tidende. Det kan være en artikel, en rejsebeskrivelse, nogle betragtninger, et godt billede

Læs mere

Unges motivation for politisk deltagelse

Unges motivation for politisk deltagelse Unges motivation for politisk deltagelse Syv former for politisk engagement Niels-Henrik M. Hansen & Niels Ulrik Sørensen 2014 Unges motivation for politisk deltagelse Syv former for politisk engagement

Læs mere

Valgmenighedernes personkreds Valgmenighedernes præst Morten Kvist, Nr. Allé 21 97 12 06 52

Valgmenighedernes personkreds Valgmenighedernes præst Morten Kvist, Nr. Allé 21 97 12 06 52 Valgmenighedernes personkreds Valgmenighedernes præst Morten Kvist, Nr. Allé 21 97 12 06 52 Herning Valgmenigheds bestyrelse: Hans Jørn Hansen, (formand), Fladhøj 16, Lind 97 22 38 48 Niels Christian Overgaard,

Læs mere

No. 1 2012. Fra Glyptoteket og hvad man kan møde der. Dette blads tema starter på side 10

No. 1 2012. Fra Glyptoteket og hvad man kan møde der. Dette blads tema starter på side 10 No. 1 2012 Fra Glyptoteket og hvad man kan møde der Dette blads tema starter på side 10 Udgivet af : Foreningen Af Kroniske Smertepatienter. Tlf.: 51 92 63 41 E-mail: faks@faks.dk Hjemmeside: www.faks.dk

Læs mere