Retningslinjer for itunes U-kurser

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Retningslinjer for itunes U-kurser"

Transkript

1 Retningslinjer for itunes U-kurser Indhold Nyheder i itunes U 1 Oversigt 2 Introduktion 3 Kursusindstillinger 4 Redigering og opstilling af indhold 6 Tilføjelse af opslag, opgaver og materialer 7 Administration af tilmelding 9 Indsamling og bedømmelse af elevarbejde 10 Administration og samarbejde 11 Bedste praksis 13 Flere oplysninger 14 Nyheder i itunes U itunes U 3.0 gør det nemmere end nogensinde før at samle dit klasseværelse på ipad. Med nye funktioner, som den integrerede karakterbog, afleveringer og private diskussioner, kan du skabe et spændende og personligt undervisningsmiljø for elever på ipad. Afleveringer Afleveringer giver elever mulighed for at sende deres arbejde til dig gennem itunes U. De kan bruge en lang række apps fra Apple og tredjeparter, samt de indbyggede PDFnoteværktøjer, til at lave deres opgaver. Når projekterne afleveres, arrangeres de på det samme sted, så du kan finde og bedømme elevernes arbejde. Noteværktøjer Indbyggede noteværktøjer giver eleverne mulighed for at bruge en pen eller deres fingre til at lave noter i en PDF-fil uden at gå ud af itunes U.* Private diskussioner Støt op om dine elevers unikke læringsbehov gennem private diskussioner direkte i en opgave. Integreret karakterbog Se karakterer og opgaver for alle elever, der er tilmeldt dine private kurser. Du kan slå karaktergivning til for en bestemt opgave for at vise, at der gives karakterer for den. Under bedømmelsen af opgaver kan du se din samlede og individuelle elevpræstation og følge elevernes udvikling. Flere vedhæftninger til opgaver Du kan vedhæfte flere støttematerialer til en opgave og lade eleverne vælge, hvordan de udtrykker deres kreativitet. VIGTIGT: Der skal bruges itunes U 3.0 til nogle af de nye funktioner til kurser. Du bedes sørge for, at dine elever har den nyeste version af itunes U, inden du medtager nye kursusfunktioner, for at give dine elever den bedste oplevelse.

2 Retningslinjer for itunes U-kurser 2 Oversigt itunes U-kurser gør det nemt at afholde timer, bedømme opgaver og holde kontakten med dine elever på ipad. Med itunes U-kurser er alle de materialer, du har brug for til dit kursus, arrangeret et enkelt sted. Dine elever kan afspille forelæsninger i form af video eller lyd, læse bøger, deltage i individuelle diskussioner eller diskussioner med hele klassen og aflevere hjemmearbejde. Den indbyggede karakterbog giver dig mulighed for at holde styr på karakterer og opgaver til alle dine elever alt sammen på et enkelt sted. Kurser kan indeholde en læseplan, materiale til uddeling, opgaver og andre elementer. Du kan tilføje indhold fra ibooks Store og App Store samt links til websites. Og du kan linke til materialer fra over læringsressourcer i itunes U, bl.a. lyd- og videoindhold fra verdens førende uddannelsesinstitutioner. Når dit kursus er klar, kan du dele det lokalt med dine elever eller publicere det på din institutions itunes U-site for at dele det med lærere og elever i hele verden.

3 Retningslinjer for itunes U-kurser 3 Introduktion Hent den gratis itunes U-app for at komme i gang. Lav et nyt kursus ved at trykke på plus-tegnet (+) og derefter vælge Opret et kursus.

4 Retningslinjer for itunes U-kurser 4 Lav derefter en underviserprofil med bl.a. din biografi og din primære institution. Føj et billede til din profil med ipad-kameraet, eller vælg et billede fra dit fotogalleri. Undervisersiden i dine kurser vil blive udfyldt med disse profiloplysninger. Alle de kurser, du opretter, vil henvise til din profil, som du kan redigere når som helst. Når du har gemt din profil, kan du indtaste dine kursusindstillinger. Som standard er alle de kurser, der oprettes i itunes U, private. Kursusindstillinger 1 Indtast kursets navn, korte navn og din afdeling. 2 Tilføj et flot kursusbillede, som vil blive anvendt i kursusreolen i itunes U. Du kan tage et billede med ipad-kameraet eller vælge et billede fra dit fotobibliotek. Billedet kan tilføjes under opsætningen af kurset, eller du kan tilføje det senere. Brug et billede på mindst 600 x 600 pixels og med en filstørrelse på højst 10 MB Sådan tilføjes en beskrivelse. Her har du mulighed for at fortælle dine elever om dit indhold og for at fastsætte forventningerne til kurset. Du kan f.eks. inkludere et resumé af kursets struktur eller måske forventninger og mål. Tryk på Næste.

5 Retningslinjer for itunes U-kurser Tilføj din institution. Vælg et niveau og sprog samt en kategori og underkategori. Vælg, om det skal være et online-kursus eller et kursus, man kan tage i sit eget tempo. Vælg Eget tempo, hvis eleverne skal følge kurset i eget tempo. Du kan inkludere kursets forventede varighed, og du kan når som helst lave opdateringer. Vælg Online-kursus, hvis du ønsker, at eleverne følger med, mens du underviser. Online-kurser arrangeres ud fra en kalender og indeholder en start- og stopdato samt frister for aflevering af opgaver. Vælg, om der skal bruges diskussioner. Diskussioner giver elever mulighed for at indlede private samtaler med dig eller med hele klassen. Du kan chatte privat med en elev for at svare på individuelle spørgsmål, give ekstra hjælp eller give feedback til en opgave. Derudover kan du og dine elever indlede klassediskussioner. Alle elever i kurset kan deltage i klassediskussioner, og du kan som underviser overvåge og også deltage i dem. Du kan vælge at deaktivere diskussioner for dit kursus. Hvis du gør dit kursus offentligt, bliver diskussionerne fjernet. Vælg en licens til dit indhold. Der findes en række muligheder, herunder standardmulighederne med Creative Commons. Licensen fortæller andre om, hvordan de kan bruge dit indhold i deres egne kurser Tryk på Næste, når du er færdig med at tilføje dine kursusoplysninger. Du bliver ført til dit underviser-dashboard, hvor alle de kurser, du laver eller bidrager til, bliver vist. Du kan få et hurtigt overblik over hvert kursus. Det er det eneste, du skal gøre, for at lave et nyt kursus. Nu hvor du har skabt strukturen for dit kursus, kan du tilføje mere indhold.

6 Retningslinjer for itunes U-kurser 6 Redigering og opstilling af indhold Opbyg dit eget kursus med siderne Oversigt, Underviser og Kursusplan. Siden Kursusplan indeholder de oplysninger, du allerede har tilføjet fra dine kursusindstillinger, herunder kursusbeskrivelsen, din institution, niveau osv. Du kan når som helst redigere oplysningerne om dit kursus. Undervisersiden indeholder dine profiloplysninger. Du kan til enhver tid redigere disse. På siden Kursusplan kan du angive kursets læseplan. Alle dine opslag og opgaver bliver forbundet med emnerne i kursusplanen. Du kan indtaste din kursusplan direkte i itunes U og inkludere op til to underniveauer, eller du kan indsætte tekst på denne side.

7 Retningslinjer for itunes U-kurser 7 Tilføjelse af opslag, opgaver og materialer Brug opslag, opgaver og materialer til at give dit kursus indhold og kontekst. Et opslag kan være anvisninger, en forklaring eller et resumé af en forelæsning. For at slå et opslag op skal du vælge et emne fra din kursusplan, give opslaget en titel og derefter skrive opslagets budskab. Du kan lave en eller flere opgaver på ethvert opslag, og i forbindelse med livekurser kan du vælge en afleveringsdato for hver opgave. Lav en titel og en beskrivelse for dine opgaver, så eleverne ved helt nøjagtigt, hvad der forventes af dem. Du kan slå karaktergivning til og give hver opgave en pointværdi. Og når du slår Aflever til, kan eleverne indsende deres arbejde gennem itunes U, f.eks. præsentationer, arbejdsark, videoer eller hvilket som helst arbejde, de laver i en anden app, der kan åbnes i itunes U. Disse opgaver arrangeres i karakterbogen, hvor du nemt kan finde og bedømme elevernes arbejde.

8 Retningslinjer for itunes U-kurser 8 Opgaverne kan omfatte mange typer materialer, der er en del af kurset, som f.eks. videoer, lydfiler, weblinks, arbejdsark, apps, bøger m.m. Du kan endda tilføje dine egne originale billeder, videoer og dokumenter og administrere dem i Mine materialer. Find og tilføj utrolige apps, bøger, itunes U-ressourcer, podcasts m.m. med Søg i butik.

9 Retningslinjer for itunes U-kurser 9 Administration af tilmelding Når du er klar til at invitere eleverne til dit kursus, skal du trykke på siden Tilmelding på administratorfanen for at sende tilmeldingskoden eller linket til eleverne. Når en elev indtaster tilmeldingskoden i itunes U-appen eller trykker på linket fra en ipad, iphone eller ipod touch, modtager du en anmodning om tilmelding og kan enten godkende eller blokere den. Du kan vælge at slå Automatisk godkendelse til, så alle personer, der anmoder om tilmelding, godkendes automatisk. Når du godkender en tilmelding, vises elevens navn på din tilmeldingsliste. Du kan få et hurtigt overblik over alle tilmeldte elever, og hvornår de sidst så kurset. Du kan fjerne og blokere en elev fra et kursus ved at trykke på i -ikonet til højre for den pågældende elevs navn. Hvis du fjerner elever fra din tilmeldingsliste, slettes deres data fra Applesystemerne og er ikke længere tilgængelige. Eleverne vil stadigvæk have adgang til alle lokale oplysninger på deres enheder.

10 Retningslinjer for itunes U-kurser 10 Indsamling og bedømmelse af elevarbejde Afleveringer af hjemmearbejde gør det nemt for elever at indsende deres arbejde direkte til dig gennem itunes U. Og med den indbyggede karaktergivning kan du følge elevernes udvikling og se den samlede og individuelle præstation. Når eleverne har indsendt deres opgaver, kan du downloade og bedømme deres arbejde. Tryk bare på Karakter og indtast resultatet. Du har mulighed for at sende en privat besked til eleven med feedback. Du kan sende karakteren med det samme eller gemme den som et udkast, der skal sendes senere.

11 Retningslinjer for itunes U-kurser 11 Den integrerede karakterbog viser samlet elevudvikling i dit private kursus. Du kan se, hvordan det går med elevernes kursusopgaver, herunder om en elev har set opgaven eller ej, har afleveret opgaven eller har sendt dig en privat besked. Se, hvordan det går med alle eleverne i dit kursus, eller tryk for at se, hvordan det går med en enkelt elev. Administration og samarbejde Dubler dit kursus. Du kan lave en kopi af kurset ved at swipe til venstre på dit dashboard og derefter trykke på Dubler. Du kan redigere kopien af dit kursus, lige som du vil. Du kan f.eks. ændre det fra et online-kursus til et kursus i eget tempo. Send en kopi. Du kan sende en kopi af dit kursus (f.eks. kursusplan, opslag, opgaver og materialer) til en anden underviser. Denne underviser kan begynde at bruge kurset med det samme med sine egne elever eller redigere kurset efter behov. Overfør til en anden underviser. Som kursusejer kan du overføre hele ejerskabet af kurset til en anden underviser uden at afbryde det for de elever, der tager kurset. Bemærk: Når du som tilknyttet underviser vil overføre ejerskabet af et kursus, skal du og den underviser, som kurset overføres til, begge være tilknyttet den samme institution.

12 Retningslinjer for itunes U-kurser 12 Tilføj i offentligt katalog. Hvis du er tilknyttet en institution, der har en offentlig itunes U-side, kan du anmode om, at dit kursus bliver publiceret i itunes U- kataloget verdens største digitale katalog med gratis undervisningsindhold. Bare tryk på Føj til offentligt katalog og så vil der blive sendt en anmodning via mail til administratoren af dit offentlige website. Inviter bidragsydere til kurset. Du kan invitere op til fem bidragsydere til dit kursus. Ud over muligheden for at bidrage til kurset har de også adgang til elevoplysningerne i kurset (f.eks. karakterer og mailadresser). Hvis du vil tilføje bidragsydere til kurset, skal du trykke på Administrator-knappen, derefter Undervisere og derefter plus-tegnet (+).

13 Retningslinjer for itunes U-kurser 13 Bedste praksis Vær opmærksom på disse bedste praksisser, når du laver dine itunes U-kurser og distribuerer dem. Beskrivelse. Inkluder en liste over undervisningsmål i din kursusbeskrivelse. På denne måde kan eleverne hurtigt fastslå, om kurset opfylder deres læringsbehov, især i forbindelse med offentlige kurser. Visningstitler. Brug korte titler til opslag og opgaver, så eleverne kan få et hurtigt overblik over de vigtigste oplysninger. Opslag. Giv læringsmaterialerne betydning og kontekst med budskaber i opslag. Forbind de aktuelle aktiviteter til det, eleverne allerede har lært, og vis, hvordan dette nye indhold bliver vigtigt i fremtidige enheder. Opgaver. Start dine opgaver med udsagnsord. Opgaverne vil udgøre en liste over ting, eleverne skal gøre. Diskussioner. Inddrag dine elever, og få en bedre interaktion ved at opfordre til diskussioner i hele klassen. Diskussioner kan føjes til specifikke opslag eller være generelle kursusdiskussioner. Du kan også føre private diskussioner med individuelle elever. Forskellige undervisningsmaterialer. Du kan føje undervisningsmaterialer til dit kursus fra fanen Opslag eller fanen Materialer. Brug materialer, der understøtter forskellige undervisningsmetoder. Forsøg at få en god blanding af tekst, video, apps, bøger osv. App Store indeholder tusindvis af undervisningsapps, der dækker en lang række emner til ethvert klassetrin og læringsmønster. ibooks har et stort udvalg af bøger til dine kurser, bl.a. biografier, referencevejledninger og ibooks-lærebøger fra store uddannelsesforlag. Og itunes U-kataloget med undervisningsindhold er fuld af utallige undervisningsressourcer som lektioner og videoer, der kan bruges i dine kurser. Mit materialebibliotek. Du kan også tilføje materialer med funktionen Mine materialer. Din liste Mine materialer gør det nemt at tilføje materialer, hvis du underviser i flere kurser, der bruger de samme materialer. Du kan også bruge den til at føre en ønskeliste over ting, du vil bruge i fremtidige kurser. Dybe links. Lav links til et bestemt start- og stoppunkt i en video eller til et bestemt kapitel i en bog, så eleverne kan gå direkte hen til det tildelte indhold. Overfør originale materialer. Du kan tilføje originale materialer, som f.eks. præsentationer, arbejdsark, videoer og bøger, så alt, eleverne skal bruge for at gennemføre kurset, kun er et klik væk. Du kan f.eks. bruge det indbyggede kamera til at optage en introduktionsvideo til kurset. Alt det, du kan gemme i fotobiblioteket eller icloud Drive, kan føjes til kursusmaterialerne. Du kan lave indhold i Pages, Numbers, Keynote eller andre apps og tilføje materialet direkte i itunes U ved at trykke på symbolet Del og derefter Åbn i itunes U. Og med de indbyggede noteværktøjer kan dine elever markere PDF-filer, du uploader alt sammen i itunes U. Udnyt noteskrivning. Overvej at konvertere dine Word- eller Pages-dokumenter til epub- eller ibooks Author-format. Når du bruger disse formater, har dine elever mulighed for at tage noter i bogen og derefter samle dem i kursets Noter-fane.

14 Retningslinjer for itunes U-kurser 14 Udnyt mobiliteten og de indbyggede værktøjer. Udtænk aktiviteter, der udnytter den mobile platform. Indsaml data eller skab indhold uden for klasselokalet, på din skole, på udflugter eller i dit lokalsamfund. Benyt dig af kameraet, mikrofonen og videooptageren, der er indbyggede i ipad, til at skabe nye typer aktiviteter. Husk på, at elever kan aflevere hjemmearbejde, der er lavet i hvilken som helst app, der giver dem mulighed for at åbne dokumenter i itunes U. Karakterer. Brug opgavens overskrift i den integrerede karakterbog til at få et hurtigt overblik over hver opgave. Se hvor mange elever, der har afleveret deres arbejde, og hvor mange opgaver du har bedømt. Du kan også gemme karakterer som udkast og vente med at sende dem alle sammen på én gang. Og du kan låse en opgave, hvis afleveringsdatoen er overskredet, og du ikke tager imod nye afleveringer af den. Meddelelser. Hvis du underviser i et online-kursus, kan du sende meddelelser til dine elever når som helst. Disse meddelelser er ikke forbundet til et emne i din kursusplan. Meddelelserne kan muligvis være administrative beskeder til eleverne, som f.eks. en aflyst time eller en ændret prøvedato. Inkludering af RSS-feeds. Hvis du vil, kan du tilføje lyd- og videomaterialer i dit kursus, fra et system med RSS-feeds eller optagelse af lektioner. Når du tilføjer en feed som materiale, importerer itunes U de understøttede materialer i dit kursus. Når der føjes nye materialer til feeden, ser itunes efter opdateringer og føjer de nye materialer til dit kursus. Tilknyt din konto. Hvis din uddannelsesinstitution har en offentlig itunes U-side, kan du tilknytte din itunes U-konto med din institution. Dette fjerner begrænsningerne af din overførselsplads, antallet af kurser, du kan oprette, og antallet af elever, der kan tilmeldes hvert kursus. Dette giver også mulighed for at sende dit kursus til administratoren for dit offentlige website, så det kan publiceres på din itunes U-side, hvor det kan nå ud til elever i hele verden. Hvis din institution ønsker at anmode om en offentlig itunes U-side, kan I gå ind på eduapp.apple.com for at finde ud af, hvordan I tilmelder jer. Flere oplysninger itunes U-support: Sikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger i itunes U: com/da-dk/ht *Indbygget PDF-noteværktøj er tilgængeligt på ipad (3. generation) eller nyere og ipad mini 2 eller nyere Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, ibooks, ipad, iphone, ipod, ipod touch, itunes U, Keynote, Numbers og Pages er varemærker tilhørende Apple Inc. og registreret i USA og andre lande. icloud er et servicemærke tilhørende Apple Inc. og registreret i USA og andre lande. App Store og ibooks Store er servicemærker tilhørende Apple Inc. Andre varenavne og firmanavne nævnt i dette dokument kan være varemærker tilhørende deres respektive firmaer. Juni 2015

Vejledninger til itunes U

Vejledninger til itunes U Indhold Overblik 1 Introduktion 2 Kursusindstillinger 3 Redigering og opstilling af indhold 5 Tilføjelse af opslag, opgaver og materialer 6 Administrer og samarbejd 8 Administration af tilmelding 9 De

Læs mere

ibooks Author Introduktion

ibooks Author Introduktion ibooks Author Introduktion Velkommen til ibooks Author, som giver dig en fantastisk måde at oprette flotte, interaktive Multi-Touch-bøger til ipad og Mac på. Du kan starte med de flotte skabeloner, der

Læs mere

Tema Apps på din ipad

Tema Apps på din ipad Tema Apps på din ipad Emne Side Faste Apps 2-4 Næsten nødvendige Apps 5-9 Apps for Nørder 10-12 Apps om Mad Butikker og Tilbudsaviser 13 Apps om Spil Nydhedscentre Sport Lommeregner - Hjertestarter 14

Læs mere

Brother ScanViewer-vejledning til ios/os X

Brother ScanViewer-vejledning til ios/os X Brother ScanViewer-vejledning til ios/os X Version 0 DAN Definitioner af bemærkninger Vi bruger følgende notestil igennem hele brugsanvisningen: BEMÆRK Bemærkninger fortæller, hvordan du skal reagere i

Læs mere

PLANLÆG, SAMMENSÆT OG DEL UNDERVISNINGSMATERIALE. Fremtidens løsning til distribution af digitalt undervisningsmateriale

PLANLÆG, SAMMENSÆT OG DEL UNDERVISNINGSMATERIALE. Fremtidens løsning til distribution af digitalt undervisningsmateriale PLANLÆG, SAMMENSÆT OG DEL UNDERVISNINGSMATERIALE Fremtidens løsning til distribution af digitalt undervisningsmateriale DE VIGTIGSTE SPØRGSMÅL INDEN VI STARTER HVAD ER ET FORLØB I MEEBOOK? Et forløb er

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere 1 Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er en side, der skal samle alle de relevante dokumenter, informationer og kurser til rygestoprådgivere på et sted. Det

Læs mere

Tylstrup Skole. Indhold

Tylstrup Skole. Indhold Indhold Grundlæggende opsætning af ipad... 2 Installation af Skolekom App ( ALLE Ipad brugere skal installere denne )... 9 Installation af Find my iphone... 16 Oprettelse af Apple-id... 23 1 Grundlæggende

Læs mere

Retningsliner for etwinning værktøjer

Retningsliner for etwinning værktøjer Retningsliner for etwinning værktøjer Registrer til etwinning Trin 1: Deltagerens data Trin 2: Twinning præferencer Trin 3: Skole data Trin 4: Skole profil TwinFinder Automatisk søgning Gem søgning Avanceret

Læs mere

Bruger (kursist/deltager) Kom godt i gang med plan2learn. Version 0.01 Versionslog: 0.01

Bruger (kursist/deltager) Kom godt i gang med plan2learn. Version 0.01 Versionslog: 0.01 Bruger (kursist/deltager) Kom godt i gang med plan2learn Version 0.01 Versionslog: 0.01 1 Oprettet: 01.08.2014 Indhold 1. Formål med vejledningen...3 2. Katalogforsiden...4 2.1 Brugeradgang...5 2.2 Skift

Læs mere

Podcatching. sådan finder, henter og abonnerer du på podcast. Instruktionshæfte. (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh

Podcatching. sådan finder, henter og abonnerer du på podcast. Instruktionshæfte. (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh Podcatching sådan finder, henter og abonnerer du på podcast Instruktionshæfte (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh www.podconsult.dk karin@podconsult.dk Indhold Introduktion...3 Ordforklaring...4

Læs mere

Kompenserende IT til elever med læse- og skrivevanskeligheder

Kompenserende IT til elever med læse- og skrivevanskeligheder Kompenserende IT til elever med læse- og skrivevanskeligheder På din smartphone, når du skriver beskeder eller tekst, kommer et tastatur frem på skærmen. Indtal din besked meget tydeligt. Vil du have læst

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere 1 Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er en side, som skal samle alle de relevante dokumenter, informationer og kurser til rygestoprådgivere på et sted. Der

Læs mere

Ældresagens datastue Aktivitetscentret Bavnehøj Nørre Snede Tema: Apps på din ipad. Tema. Apps. på din ipad Opdateret d.

Ældresagens datastue Aktivitetscentret Bavnehøj Nørre Snede Tema: Apps på din ipad. Tema. Apps. på din ipad Opdateret d. Tema Apps på din ipad Opdateret d. 14-10-2017 Emne Side Faste Apps 2-4 Næsten nødvendige Apps 5-9 Apps for Nørder 10-12 Apps om Mad Butikker og Tilbudsaviser 13 Apps om Spil Nydhedscentre Sport Lommeregner

Læs mere

Proloquo4Text Skriv. Tal. Kommuniker.

Proloquo4Text Skriv. Tal. Kommuniker. Version 3.0 Proloquo4Text Skriv. Tal. Kommuniker. AssistiveWare Indholdsfortegnelse 2 1. Introduktion til Proloquo4Text 3 Introduktion Teksteditoren Flere sprog Åbn brugervejledningen i appen 2. Guiden

Læs mere

Facebookmanual til frivillige i Mødrehjælpen

Facebookmanual til frivillige i Mødrehjælpen 14. marts 2016 Facebookmanual til frivillige i Mødrehjælpen Indhold 1. Sådan opretter du en side... 2 2. Sådan giver du rettigheder til dem, der skal administrere siden... 3 3. Sådan ændres sidens URL/brugernavn...

Læs mere

Vejledning til brug af i-bogen Biologi i udvikling

Vejledning til brug af i-bogen Biologi i udvikling Vejledning til brug af i-bogen Biologi i udvikling I-bogen Biologi i udvikling er baseret på et system hvor lærerne har en lærerbog og eleverne hver deres personlige elevbog. En interessant konsekvens

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Bluegarden SmartLøn. Sådan bruger du appen

Bluegarden SmartLøn. Sådan bruger du appen Bluegarden SmartLøn Sådan bruger du appen Indholdsfortegnelse Sådan kommer du i gang Side 3 Ikoner og funktioner Side 4 Registrering af tid (TID) Side 5 Registrering af kørsel (KM) Side 7 Registrering

Læs mere

Vejledning til. LearnSpace

Vejledning til. LearnSpace Vejledning til LearnSpace Version 13. 08. 2015 Indholdsfortegnelse Om LearnSpace... 2 Oprette et nyt kursus i egen afdeling... 3 Aktivere selvtilmelding til et kursus... 5 Tilmelde undervisere der må redigere

Læs mere

Instagrammanual til frivillige i Mødrehjælpen

Instagrammanual til frivillige i Mødrehjælpen 15. marts 2016 Instagrammanual til frivillige i Mødrehjælpen Indhold 1. Hvad kan man anvende Instagram til?... 2 2. Sådan oprettes en profil på Instagram... 2 3. Valg af brugernavn... 2 4. Valg af profilnavn...

Læs mere

Manual i anvendelse af web til kursusledere på Lægedage

Manual i anvendelse af web til kursusledere på Lægedage Gå ind på Lægedages hjemmeside: www.plo-e.dk Klik på Login i øverste højre hjørne: Skriv dit brugernavn og din adgangskode, som du har fået oplyst i mailen med din kursusbekræftelse. Brugernavn: Dit fulde

Læs mere

Gennemgang af ios app

Gennemgang af ios app Gennemgang af ios app Log ind Log ind skærmen er det første du møder når du starter app en. Her kan du vælge at oprette en ny konto eller logge ind i en eksisterende. Husk at vælge et sikkert password,

Læs mere

Absalon - guide. Login. Opbygning

Absalon - guide. Login. Opbygning Absalon - guide Login Alle ansatte og studerende på Københavns Universitetet har adgang til Absalon. For at komme ind i Absalon skal du logge dig på www.kunet.dk med dit CPR nr. og din PIN-kode. Når du

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning til Bedømmere og Vejledere

Netprøver.dk. Brugervejledning til Bedømmere og Vejledere Netprøver.dk Brugervejledning til Bedømmere og Vejledere 15. november 2017 Indhold 1 Introduktion... 3 1.1 Rollen som Bedømmer og Vejleder... 3 2 Dine forberedelser i Netprøver.dk før du skal bedømme skriftlige

Læs mere

Sådan opretter du en profil på Facebook:

Sådan opretter du en profil på Facebook: Sådan opretter du en profil på Facebook: 1. Gå til www.facebook.com 2. Hvis du får vist tilmeldingsformularen, skal du angive dit navn, din fødselsdato, dit køn og din e- mailadresse. Hvis du ikke får

Læs mere

GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER KURSIST

GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER KURSIST GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER KURSIST Generel vejledning for kursister Adgang til læringsportalen Du får adgang til LæringsPortalen via vores hjemmeside www.finansudd.dk eller via www.laeringsportal.dk

Læs mere

Efteruddannelseskataloget

Efteruddannelseskataloget Efteruddannelseskataloget Vejledning til indtastning Version 8.6 UNI C oktober 2013 Efteruddannelseskataloget UNI C Version 8.6 Af Henrik Borck Larsen og Anne-Marie Pedersen Indhold 1 Indledning... 1 1.1

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere 1 Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er et værktøj til dig, som arbejder professionelt med rygestop. Formålet med Rsiden er at give tobaksfagfolk et overblik

Læs mere

Introduktion. I denne vejledning 1 finder du nogle af de muligheder, Elevintra har. Flere følger senere. Login

Introduktion. I denne vejledning 1 finder du nogle af de muligheder, Elevintra har. Flere følger senere. Login Introduktion Elevintra er et samarbejdsværktøj for skolens elever og lærere. Det er web-baseret, hvilket betyder at du kan logge dig på hvilken som helst pc, bare der er Internet-adgang. I denne vejledning

Læs mere

ipad udrulning på folkeskolerne i Thisted Kommune

ipad udrulning på folkeskolerne i Thisted Kommune ipad udrulning på folkeskolerne i Thisted Kommune I denne præsentation Gennemgang af regler Opsætning af ipad Tilslutning til Thisted Skoler MDM (Mobile Device Management) Oprette AppleID Oprette Google

Læs mere

Ipad. Sådan fotograferer du.

Ipad. Sådan fotograferer du. Ipad. Sådan fotograferer du. Se på nissens arbejde, giv dig god tid og få fine billeder. Tag et billede: Check Foto/Video knappen lyser gult på Foto, Zoom frem og tilbage, klik evt. en enkelt gang, på

Læs mere

Fagligt indhold. Oplæg fra underviser Ar)kel Film Del af fagbog. Rammesætning. Indhold Form Evt. midler Distribu)on Deadline(s) Produk)on

Fagligt indhold. Oplæg fra underviser Ar)kel Film Del af fagbog. Rammesætning. Indhold Form Evt. midler Distribu)on Deadline(s) Produk)on En didaktisk model til ipadagogik Fagligt indhold Oplæg fra underviser Ar)kel Film Del af fagbog Rammesætning Indhold Form Evt. midler Distribu)on Deadline(s) Kobling )l praksis Produk)on Individuelt Gruppe

Læs mere

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress.

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Wordpress manual Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting og funktioner i Wordpress, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje

Læs mere

WISEflow Guide til deltagere

WISEflow Guide til deltagere WISEflow Guide til deltagere Version 2.8.0 1 Indhold Deltager: Sådan kommer du i gang... 3 Opsætning af profil... 3 Flow-oversigt... 6 Flow-typer... 7 Flowets tilstand... 7 Hvordan afleverer jeg min besvarelse?...

Læs mere

portal.microsoftonline.com

portal.microsoftonline.com Office Online og OneDrive Office Online er et supplement til Officepakken, som du har liggende på computeren. Office Online ligger i skyen og åbnes i din webbrowser på adressen: portal.microsoftonline.com

Læs mere

Anklagemyndighedens Vidensbase

Anklagemyndighedens Vidensbase Anklagemyndighedens Vidensbase Indhold 1 OM DENNE VEJLEDNING... 2 2 LOGIN... 3 3 SØGNINGER... 5 3.1 SØG EFTER DOKUMENTER... 5 3.2 NAVIGÉR DIG FREM... 7 3.3 KOMBINÉR SØGNING OG NAVIGATION... 7 3.4 VISNING

Læs mere

Skrevet af Leif Pedersen 26-02-2015. Denne vejledning beskriver hvilke ting du skal være opmærksom på i forbindelse med backup fra ipad.

Skrevet af Leif Pedersen 26-02-2015. Denne vejledning beskriver hvilke ting du skal være opmærksom på i forbindelse med backup fra ipad. Backup System/enhed: Backup Skrevet af Leif Pedersen 26-02-2015 Denne vejledning beskriver hvilke ting du skal være opmærksom på i forbindelse med backup fra ipad. På en ipad bliver der ikke automatisk

Læs mere

VEJLEDNING. My Prospects Mobilapp

VEJLEDNING. My Prospects Mobilapp VEJLEDNING My Prospects Mobilapp VIGTIGE EGENSKABER Et godt samtaleemne Fokus på Nu Skins muligheder Indbygget vægtapplikation Delefunktioner Håndtering af Leads Dataindsamling Automatisk igangsætter Aktiv

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VOL.1

BRUGERVEJLEDNING VOL.1 www.mit-kvarter.dk BRUGERVEJLEDNING VOL.1 Indholdsfortegnelse: Om Mit-Kvarter... 2 Kom godt i gang... 2 Kontaktpersoner... 2 Mit-kvarter s struktur... 3 Opret dig som bruger... 3 Tilmeld dig et kvarter...

Læs mere

Novell Vibe Quick Start til mobilenheder

Novell Vibe Quick Start til mobilenheder Novell Vibe Quick Start til mobilenheder Marts 2015 Introduktion Din Vibe-administrator kan deaktivere mobiladgang til Novell Vibe-webstedet. Hvis du ikke har adgang til Vibemobilgrænsefladen som beskrevet

Læs mere

Kvikstart til Novell Messenger 3.0.1 til mobilenheder

Kvikstart til Novell Messenger 3.0.1 til mobilenheder Kvikstart til Novell Messenger 3.0.1 til mobilenheder Maj 2015 Novell Messenger 3.0.1 og senere er tilgængelig til din understøttede ios-, Android- BlackBerry-mobilenhed. Da du kan være logget på Messenger

Læs mere

4 diaphoni.dk/version 2.2 - opdateret 24.3.2014

4 diaphoni.dk/version 2.2 - opdateret 24.3.2014 Brugervejledning for aftenskoler - oprettelse af stamdata, aftenskolehold og undervisningssteder MANUAL 1 3 2 4 diaphoni.dk/version 2.2 - opdateret 24.3.2014 intro! Hjemmesiden aftenskole.nu giver borgerne

Læs mere

Kursusprogram fora ret 2018

Kursusprogram fora ret 2018 Kursusprogram fora ret 2018 Mandage: Almen PC kendskab for begyndere og let øvede. Forma let med dette kursus er, at fa kendskab til betjening af en computer. Lær hvordan du kan skrive breve i MS Word,

Læs mere

Opdateret den 02.06.2014. Administrator manual. www.mintimeseddel.dk

Opdateret den 02.06.2014. Administrator manual. www.mintimeseddel.dk Administrator manual INDHOLD 1. Registration Overblik Dashboard Medarbejder 2. Opret ny medarbejder Navn og oplysninger Legitimation Rediger / slet medarbejder 3. Opret ny kunder Navn og oplysninger Legitimation

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Her følger en kort guide til, hvordan du bærer dig ad med at læse bogen på de forskellige elektroniske platforme.

Her følger en kort guide til, hvordan du bærer dig ad med at læse bogen på de forskellige elektroniske platforme. Kære læser: E-bogen om Akvakultur er lavet i formatet epub3, som er meget fleksibelt og tilpasser sig de forskellige platforme. Bogen kan læses både på pc, Mac, tablets og smartphones, men der er ingen

Læs mere

Datastuen-ns Vejledning Outlook 1

Datastuen-ns Vejledning Outlook 1 Denne vejledning omhandler: Indhold 1. Åbningssiden... 1 2. Hvordan læses/åbnes mail/vedhæftede filer... 3 3. Hvordan sender vi en mail/vedhæfter billeder eller dokumenter... 5 4. Åbne for menubjælken...

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Retningslinjer for Ipads GRÅSTEN FRISKOLE Version 2.0 side 1 af 11 Gældende fra 1.11.2014

Retningslinjer for Ipads GRÅSTEN FRISKOLE Version 2.0 side 1 af 11 Gældende fra 1.11.2014 side 1 af 11 Gældende fra 1.11.2014 Retningslinjer for Gråsten Friskole Side 1 side 2 af 11 Gældende fra 1.11.2014 Indhold Introduktion... Retningslinjer for Gråsten Friskole Side 32 ipad-sættet... 3 Ejerskab

Læs mere

Mikkel Skovs hjemmeside Ledervedlejning

Mikkel Skovs hjemmeside Ledervedlejning Mikkel Skovs hjemmeside Ledervedlejning Version 1.1 10/08/2008 Indhold Indledning...1 Åbningsside...2 Login...5 Leder Info...5 Oprettelse af indhold...5 Oprettelse af artikel...5 Gem artikel...11 Hvem

Læs mere

MYFONE APP GUIDE. Myfone til din iphone

MYFONE APP GUIDE. Myfone til din iphone MYFONE APP GUIDE Myfone til din iphone INDHOLD Login Opkald Aktivér funktioner Omstilling Seneste Kontakter Beskeder Funktioner Profiler Køér Telefonmøder Telefonsvarer Synkronisér kontakter 1 1 2 3 6

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VOL.1

BRUGERVEJLEDNING VOL.1 www.mit- kvarter.dk BRUGERVEJLEDNING VOL.1 OM MIT KVARTER... 2 Kom godt i gang... 2 Kontaktpersoner... 2 Mit Kvarter s struktur... 3 Opret dig som bruger... 3 Tilmeld dig et kvarter... 4 KVARTER-FUNKTIONER

Læs mere

Opgave: Digitalisering af et dokument

Opgave: Digitalisering af et dokument Denne opgave omhandler digitaliseringen af et Veje i Frederikssund Kommune. I opgaven gennemgås følgende: Oprettelse af mapper og sider på hjemmesiden Indsættelse af tekst, billeder, links til PDF og hjemmesider

Læs mere

Min Kirke. - En kort introduktion. HappyHill v. Stefan Lykkehøj Lund ::: info@happyhill.dk ::: 23707131

Min Kirke. - En kort introduktion. HappyHill v. Stefan Lykkehøj Lund ::: info@happyhill.dk ::: 23707131 Min Kirke - En kort introduktion Introduktion Dette dokument beskriver kort en app som firmaet HappyHill har udviklet kaldet Min Kirke. Dette dokument skal fungere som en slags appetitvækker. App en findes

Læs mere

Brug af Office 365 på din iphone eller ipad

Brug af Office 365 på din iphone eller ipad Brug af Office 365 på din iphone eller ipad Startvejledning Se mail Konfigurer din iphone eller ipad til at sende og modtage e-mail fra dit Office 365-konto. Se din kalender, uanset hvor du er Du kan altid

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Vejledning til Opgavesystem (lærer)

Vejledning til Opgavesystem (lærer) Vejledning til Opgavesystem (lærer) I denne vejledning bliver du guidet til, hvordan Opgavesystem i UDDATA+ administreres og bruges som lærer. Indhold Begreber og forudsætninger... 2 Opret opgaver på hold...

Læs mere

AgeForce MINI vejledning

AgeForce MINI vejledning AgeForce MINI vejledning Velkommen til AgeForce et enkelt og sikkert netværk for dig over 50 I denne korte guide fortæller vi dig hvordan du: - Opretter en gratis profil på www.ageforce.dk. - Redigerer

Læs mere

Her er nogle tip til, hvordan du kommer i gang med almindelige opgaver. Kom godt i gangserien

Her er nogle tip til, hvordan du kommer i gang med almindelige opgaver. Kom godt i gangserien Her er nogle tip til, hvordan du kommer i gang med almindelige opgaver. Kom godt i gangserien 2 Microsoft Dynamics CRM 2013 og Microsoft Dynamics CRM Online Fall '13 Først skal du vælge det rigtige arbejdsområdet

Læs mere

1. Introduktion 2. Om os

1. Introduktion 2. Om os Fortrolighedspolitik 1. Introduktion Atchik udvikler fantastiske spil med sjov og underholdning for alle. Hos Atchik respekterer vi personlige oplysninger for enhver, der bruger vores spil, website(s)

Læs mere

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Indhold Generelt... 1 Windows tidligere versioner... 1 Windows 10... 2 Apple Mac... 2 Log på... 2 Rediger dokumentet... 2 Tilføj et

Læs mere

Google Apps til Office 365 til virksomheder

Google Apps til Office 365 til virksomheder Google Apps til Office 365 til virksomheder Skift nu Office 365 til virksomheder ser anderledes ud end Google Apps, så når du logger på, vil du få vist denne skærm for hjælpe dig med at komme i gang. Efter

Læs mere

Vejledning til Opgavesystem (lærer) I denne vejledning bliver du guidet til, hvordan Opgavesystem i UDDATA+ administreres og bruges som lærer.

Vejledning til Opgavesystem (lærer) I denne vejledning bliver du guidet til, hvordan Opgavesystem i UDDATA+ administreres og bruges som lærer. Vejledning til Opgavesystem (lærer) I denne vejledning bliver du guidet til, hvordan Opgavesystem i UDDATA+ administreres og bruges som lærer. Indhold Begreber og forudsætninger... 2 Opret opgaver på hold...

Læs mere

- Folkebibliotekernes nye ebogsservice.

- Folkebibliotekernes nye ebogsservice. - Folkebibliotekernes nye ebogsservice. Indhold på ereolen.dk ca. 2000 skøn- og faglitterærere titler litteratur for både børn og voksne Gratis smagsprøver (svarende til 3% af hver titel) Mulighed for

Læs mere

Mobil Print/Scan vejledning til Brother iprint&scan (Appleenheder)

Mobil Print/Scan vejledning til Brother iprint&scan (Appleenheder) Mobil Print/Scan vejledning til Brother iprint&scan (Appleenheder) Indholdsfortegnelse Inden du tager din Brother-maskine i brug... Definitioner af bemærkninger... Varemærker... Indledning... Download

Læs mere

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Introduktion Med MOBI:DO Make kan du oprette guides, som kan ses i MOBI:DO. En guide virker som en checkliste, der fører brugeren hele vejen igennem en arbejdsopgave.

Læs mere

Kom godt i gang med jobsøgningen Jobloggen giver dig overblik

Kom godt i gang med jobsøgningen Jobloggen giver dig overblik Kom godt i gang med jobsøgningen Jobloggen giver dig overblik Hvad er formålet med en Joblog? Når du modtager dagpenge, skal du løbende dokumentere din jobsøgning. Det gør du ved at notere de job du søger

Læs mere

Sådan får du e-bøger på læseren

Sådan får du e-bøger på læseren Sådan får du e-bøger på læseren 2010 Sony Corporation 4-259-024-11(1) Få e-bøger Få e-bøger e-boghandel Reader Library-software Læser Med Sony Reader Library-softwaren (Reader Library) kan du indkøbe og

Læs mere

Manual til Explain Everthing

Manual til Explain Everthing Manual til Explain Everthing Af Randi Majgård Høgh VIFIN Indholdsfortegnelse Forord Hjælp & indstillinger Oprettelse af dokumenter Gennemgang af værktøjer Video - og lydoptagelser Hvordan deler og eksporter

Læs mere

Undervisning Windows 8(.1)

Undervisning Windows 8(.1) Undervisning Windows 8(.1) Kursusmateriale Jeg vil her forsøge at opridse de basale begreber og funktioner vi har gennemgået på kurset. Da der har været mange spørgsmål løbende, som ikke er besvaret her,

Læs mere

vejledning sådan ARBejdeR du i ebg s RAppoRTvæRKTøj

vejledning sådan ARBejdeR du i ebg s RAppoRTvæRKTøj vejledning sådan arbejder du i ebg s rapportværktøj Vejledning for 2013/2014 Sådan arbejder du i EBG's rapportværktøj www.business-games.dk Indholdsfortegnelse: Forord... 2 Login... 2 Rapportværktøjet...

Læs mere

Spiked Reality. Kvikguide til oprettelse af tilbud, nyheder og begivenheder. Version 2.0, september 2013

Spiked Reality. Kvikguide til oprettelse af tilbud, nyheder og begivenheder. Version 2.0, september 2013 Spiked Reality Kvikguide til oprettelse af tilbud, nyheder og begivenheder Version 2.0, september 2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Mine oplysninger... 3 Online Administration... 3 Dit log ind...

Læs mere

Vejledning til prækvalifikation. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1

Vejledning til prækvalifikation. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1 Vejledning til prækvalifikation Rev.: 2015-05-27 / LW Side 1 Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Log på... 4 Opret din bruger... 4 Personlige informationer... 4 Gem login... 5 Glemt password... 5 Brugerfladen

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Overordnet beskrivelse af programmets funktioner... 2 Log på... 2 Manuel oprettelse af elev.... 3 Optagelse af elever... 3 1 Gruppering og sortering af elever... 3 2 Udvælg aspiranter...

Læs mere

INTRODUKTION TIL VIA STUDIENET

INTRODUKTION TIL VIA STUDIENET VIA University College Sygeplejerskeuddannelsen i Randers INTRODUKTION TIL VIA STUDIENET For studerende INDHOLD Tekniske forudsætninger... 2 Login til Studienet studienet.viauc.dk... 2 Hold-, modul- og

Læs mere

Kurser efterår 2017 TIP! Mac. ipad og iphone. Windows 10. Google Fotos. Android. Slægtsforskning. Excel

Kurser efterår 2017 TIP! Mac. ipad og iphone. Windows 10. Google Fotos. Android. Slægtsforskning. Excel Kurser efterår 2017 Klik på overskrifterne for yderligere info om kurserne Windows 10 Microsofts seneste styresystem ipad og iphone Brugerfladen og funktionerne på din ipad/iphone ændrer sig hele tiden.

Læs mere

Trin 01 Gramps kan køre i både Linux og Windows. Trin 02 Opret et nyt træ. Trin 03 Tilføj en ny person. Trin 04 Indstilling af hjemme personen

Trin 01 Gramps kan køre i både Linux og Windows. Trin 02 Opret et nyt træ. Trin 03 Tilføj en ny person. Trin 04 Indstilling af hjemme personen Ikast 19-09-2015 Trin 01 Gramps kan køre i både Linux og Windows. Trin 02 Opret et nyt træ Det første skridt, når du har Gramps, er at skabe et nyt familie træ. Dette kan betragtes næsten som et projekt,

Læs mere

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Systemkrav For at kunne bruge Composite kræves: Windows 95 eller nyere (bemærk - kun Windows kan bruges) Browseren Internet Explorer 6.0 eller

Læs mere

!! Apple Professional Development-katalog.! Oktober! 2013!!!!!!!!

!! Apple Professional Development-katalog.! Oktober! 2013!!!!!!!! Apple Professional Development-katalog Oktober 2013 1 Indholdsfortegnelse Få optimalt udbytte af dine Apple-Produkter.... 2... 3 ios-enheder... 3 Kreativitet med ios... 4 Produktivitet med ios... 5 ios

Læs mere

Stort tillykke. med din nye Ipad! Intro og retningslinjer for Ipad. Ringsted Lilleskole August 2013

Stort tillykke. med din nye Ipad! Intro og retningslinjer for Ipad. Ringsted Lilleskole August 2013 Stort tillykke med din nye Ipad! Intro og retningslinjer for Ipad Ringsted Lilleskole August 2013 Vi håber på, at din nye Ipad bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Der

Læs mere

Guide til PlaNet v1.12. Original skrevet af:

Guide til PlaNet v1.12. Original skrevet af: Guide til PlaNet v1.12 Original skrevet af: Sidst opdateret 15-11-2016 1 INDHOLD Generelt... 4 Login... 4 Roller... 4 Planlægger... 4 Afvikler... 4 Roller og moduler... 5 Planlægger... 5 Afvikler... 5

Læs mere

Indhold Start Log på MUS... 3 Lederen Invitér til MUS Forberedelse og afholdelse af MUS Medarbejderen...

Indhold Start Log på MUS... 3 Lederen Invitér til MUS Forberedelse og afholdelse af MUS Medarbejderen... Brugerguide Brugerguidens formål er at give et overblik og en hurtig instruktion i opgaverne for ledere og medarbejdere i forbindelse med MUS, Lektorkvalificering og Rekruttering Indhold Start... 2 Log

Læs mere

Hvilke nyheder er der i 3.1?

Hvilke nyheder er der i 3.1? Hvilke nyheder er der i 3.1? 1 Introduktion... 3 Nye funktioner i 3.1... 3 Lektionsplanlægning...3 it's learning mobile...5 Logon...5 Brugergrænseflade...6 eportfolio...6 Blog...8 Indstillinger og tilladelser...9

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning til Bedømmere

Netprøver.dk. Brugervejledning til Bedømmere Netprøver.dk Brugervejledning til Bedømmere 15. maj 2017 Indhold 1 Introduktion... 3 2 Dine forberedelser i Netprøver.dk før du skal bedømme skriftlige besvarelser... 3 2.1 Sådan logger du på www.netprøver.dk...

Læs mere

Oprettelse og brug af E-mail i Jubii

Oprettelse og brug af E-mail i Jubii Side 1 af 11 Få din egen mailadresse Start Internettet. Skriv denne adresse i Adressefeltet: www.jubii.dk og tyk på Enterknappen. Du har nu forbindelse med søgemaskinen: Jubii Klik på punktet: E-mail Oprettelse

Læs mere

Brug af video i undervisningen

Brug af video i undervisningen Den digitale Underviser Brug af video i undervisningen Sabine Kramer juli 2014 Indhold I Arbejd med videoer på YouTube 3 Opret din egen YouTube kanal... 3 Saml videoer i afspilningslister på YouTube 5

Læs mere

Benyt Kviklink: Materialer og opgaver eller via et klik på læringselementets titel. Kopier til kuffert

Benyt Kviklink: Materialer og opgaver eller via et klik på læringselementets titel. Kopier til kuffert Hvad er en kuffert? (Et hurtigt overblik) 1 En kuffert består af: En undervisers mappe med undermapper. - Mapperne oprettes og navngives af underviser. - Underviseren kan også oprette mapper på skoleniveau.

Læs mere

GUIDE TIL MYFONE APP. Myfone til din iphone

GUIDE TIL MYFONE APP. Myfone til din iphone GUIDE TIL MYFONE APP Myfone til din iphone INDHOLD Login Opkald Aktivér funktioner Omstilling Seneste Kontakter Beskeder Funktioner Profiler Køér Telefonmøder Telefonsvarer Synkronisér kontakter Brug for

Læs mere

Mobil Print/Scan vejledning til Brother iprint&scan (ios)

Mobil Print/Scan vejledning til Brother iprint&scan (ios) Mobil Print/Scan vejledning til Brother iprint&scan (ios) Inden du tager din Brother-maskine i brug Definitioner af bemærkninger Vi bruger følgende symbol og konvention gennem hele brugsanvisningen: Tips-ikoner

Læs mere

Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net

Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net Af Inger Hindhede Kjær (28.02.2013) Indholdsfortegnelse 1 Introduktion til platformen... 2 2 Login processen... 3 2.1 Login på siden... 3 2.2 Sådan logger

Læs mere

Information til nye kunder

Information til nye kunder Indhold I denne mini- guide finder du svarene på de spørgsmål, vi oftest bliver stillet, når pleje.net skal implementeres. Guiden er inddelt i seks afsnit, som indeholder: 1. Oprettelse af brugere og brugergrupper

Læs mere

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38 BRUGERMANUAL til Podio 23. februar 2015 Side 1 af 38 INDHOLDSFORTEGNELSE HVAD ER PODIO?... 3 HVAD KAN VI PÅ PODIO?... 4 Aktivitet... 4 Bestyrelsesmøder... 4 Arrangementer & aktiviteter... 5 Opslagstavle...

Læs mere

SMART Notebook 11.3 software til Windows - og Maccomputere

SMART Notebook 11.3 software til Windows - og Maccomputere Produktbemærkninger SMART Notebook 11.3 software til Windows - og Maccomputere Lidt om disse produktbemærkninger Disse produktbemærkninger opsummerer funktionerne i SMART Notebook 11.3 samarbejdsbaserede

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE VEJLEDNING I BRUGEN AF KULTUNAUT - DEN FÆLLES KULTURKALENDER

TÅRNBY KOMMUNE VEJLEDNING I BRUGEN AF KULTUNAUT - DEN FÆLLES KULTURKALENDER TÅRNBY KOMMUNE VEJLEDNING I BRUGEN AF KULTUNAUT - DEN FÆLLES KULTURKALENDER INDHOLD BLIV OPRETTET SOM BRUGER 2 OPRET ET ARRANGEMENT 2 - Midtvejsstatus 6 - Upload billede 9 REDIGER ELLER SLET ARRANGEMENT

Læs mere

Den digitale Underviser. Videoredigering. Windows Live Movie Maker

Den digitale Underviser. Videoredigering. Windows Live Movie Maker Den digitale Underviser Videoredigering Windows Live Movie Maker Indhold Indhold... 1 Windows Movie Maker... 2 Om at oprette et projekt... 3 Optage og downloade video... 4 A. Optage din egen video:...

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. september, 2012 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 8 2. Sider... 10 2.a Opret side...

Læs mere

Hjemmesidens andre funktioner

Hjemmesidens andre funktioner Hjemmesidens andre funktioner Observationer Når du er logget ind, ser du dagens udmeldinger. (Det er her at dine sendte udmeldinger vil blive vist). Billedet nedenfor viser at udmeldingen, som vises, kan

Læs mere

Modul 8: Clouds (Lagring af filer)

Modul 8: Clouds (Lagring af filer) Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 8: Clouds (Lagring af filer) Del II Sabine Kramer Indholdsfortegnelse side Opret en Google konto (punkt 1-4).. 3 Upload filer fra computeren til Google docs

Læs mere

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Indhold For dig der skal i gang med at bruge ditmer edagsorden på ipad eller web 1. Sådan får du adgang til ditmer edagsorden... 2 2. Find udvalg

Læs mere

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox Den digitale Underviser Clouds Dropbox Indhold Indhold... 1 Dropbox... 1 Installer Dropbox... 2 Åbn Dropbox fra egen computer... 2 Åbn Dropbox fra en anden computer... 3 Lagre filer i Dropbox (offline

Læs mere