1) Introduktion til Sammenslutningen af danske hærdemestre. Sammenslutningen blev startet i 1969 den 31 oktober på Williams Hotel i Farum.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1) Introduktion til Sammenslutningen af danske hærdemestre. Sammenslutningen blev startet i 1969 den 31 oktober på Williams Hotel i Farum."

Transkript

1 1) Introduktion til Sammenslutningen af danske hærdemestre. Sammenslutningen blev startet i 1969 den 31 oktober på Williams Hotel i Farum. Det første navn på foreningen der senere blev FMV var ; Sammenslutningen af danske hærdemestre Navneændringen til Foreningen for materiale- og varmebehandlingsteknik er sket i januar eller februar år 1971, jeg tror at det var den sidste torsdag i januar!. Årsagen til at der overhovedet blev en hærdemesterforening var: Det var tidligere forsøgt at få et samarbejde mellem de forskellige stålforhandlere, hvoraf der var flere med eget hærderi Uddeholm med Uddeholm stål Ibsen med Witten Edelstahl Jernkontoret med Bofors Stål tidligere havde Løwener haft Söderfors Stål. Samarbejdet mellem firmaerne gik ikke godt, man skal forestille sig Grosserer Ibsen og direktør Svendsen personer der begge kunne være hentet ud af et Matador afsnit, begge som en Mads Skjern figur. Samarbejdes kunne der dårligt, men man konstaterede blot at den anden også var på markedet. Hærdemestrene gik rundt på hver sit lille hærderi, og opfandt hver sin dybe tallerken. Til gengæld var der positiv kontakt når man mødtes. Derfor opstod tanken om et forum hvor vi kunne samles uden de problematiske direktører. Munck der repræsenterede Degussa fra C.C.Thomsen var behjælpelig med at skaffe materiale om Härtemeisters Tisch i Tyskland. Således var de første krav at man skulle være Hærdemester, og man måtte ikke være direktør/indehaver af hærderiet. Frit efter hukommelsen deltog i det første møde; Jacobsson fra Haustrup Hærderi i Tolderlundsgade. Franck Larsen fra Industrihærderiet. Jens Peter Nielsen fra Uddeholms Hærderi. Sørensen fra Jydsk Hærderi. Rasmussen fra Ibsens Hærderi, Poul Holm fra Teknologisk Instituts Hærderi, Jørgen Donkild fra Valhøj Hærderi, Jens Christensen fra Valhøj Hærderi. (der mangler muligvis nogle navne). Vi stiftede foreningen den dag, med Jacobsson som første formand i hærdemesterforeningen. Vi aftalte på mødet at vi skulle mødes ad libitum, når der var nogle koryfæer i byen, eller når vi skulle prøve at lave vores egne normer. Vi skulle ligeledes prøve at få en uddannelse op at stå, fordi den brugte M1,2,3 på TI var en appendix (blindtarm) til VF uddannelsen samme sted. Vi ville også gerne lave Temadage hvor vi kunne mødes med leverandørerne. Vi mødte stor hjælpsomhed hos de forskellige firmaer og specielt hos TI, der havde fået sig et Stållaboratorium med Engell Nielsen som chef. Vi formede nogle arbejdsgrupper til at bestemme indsætningsdybde tolerancer på hårdhedsmåling, vi begyndte på en fælles prøveklods til HRC måling der skulle cirkulere mellem hærderierne. Vi havde i sommeren 1970 holdt en udstillings- og foredragsdag på TI i Hagemannsgade. Der var udstilling i kælderen af prøveapparater, hærdeolier, temperaturmålere med firmaer fra Tyskland Sverige og Danmark.

2 Der var foredrag i TI store sal vi kunne godt samle 100 mennesker dengang. Forløbet var fra fredag morgen til lørdag aften. Engell Nielsen lagde en stor arbejdsindsats i dette projekt, og vi talte en del om at åbne foreningen således at Stållaboratorier og Stålsælgere kunne blive medlemmer. I efteråret 1970 var det sidste foredrag jeg hørte,i hærdemesterforening regi, Udvikling af varmerevner i varmarbejdsstål når stålet er hærdet og udglødet før slutbearbejdning, og derefter hærdet for anden gang foredraget blev holdt af laboratoriechef Olsson (ikke Pelle) på Söderfors Bruk. Jeg blev forbrændt 2 december 1970, og oplevede derfor ikke omdannelsen til FMV, jeg blev dog informeret løbende, samarbejdet mellem de forskellige Hærderier var faktisk godt, Hærdemestrene var en god gruppe. Så det var en homogen gruppe der blev overtaget af FMV i 1971.

3 2) Introduktion til FMV I de første år var TI det store samlingspunkt, og fordi TI sørgede for kontigent regnskab m.m. blev det vedtaget at der altid skulle være en repræsentant for TI i bestyrelsen.men det var ikke det der havde den største interesse. Oplysning og uddannelse var første prioritet, og det er klart at TI havde en interesse i foreningen, da de forestod de fleste uddannelser. Men også leverandører af alle slags havde en interesse i foreningen fordi man kunne få fat på alle relevante personer i et hug. Tilsvarende udnyttede foreningen leverandører således at vi fik den oplysning vi ønskede. Specielt havde Degussa skiftet agent til C.C.Hermann, og C.C. Hermann havde fået en ganske ung ingeniør den gang, han hedder Bent Thorøe og kunne godt se synergien således at det har været et frugtbart samarbejde igennem alle årene. Da markedet er så lille, blev vi et mindre men pænt selskab der mødtes til arbejde og fest. Når vi samlede alle Hærdemestrene nåede vi dårligt op på 10 stk,. Laboratoriefolket glimrede heller ikke ved at være mange. Der var dog altid fyldt op, stålsælgere blev sendt på aftenkurser hos os, således at gruppen der mødtes jævnligt var; Hærdemestre mm. Stållaboratoriefolk mm. Stålsælgere mm. Men vigtigheden af en ordentlig varmebehandling var latent. Engell Nielsen stablede Metallografikurser og Metallurgikurser på benene i hastig rækkefølge, og der var mange hver gang. Måske var der ikke så mange gode udsendelser i fjernsynet dengang, og danmark spillede heller ikke så godt fodbold dengang. Det var nemmere at få folk ind på skolebænken for at høre om strukturer og andre mærkelige dyr. Lærerstaben kom i starten meget fra Stålvalseværket, der også var vært for den årlige (aften)udflugt, så drak vi kaffe på den nærliggende kro. Det var aldrig svært at få deltagere, man skulle dog ringe et par gange til de fleste af dem, det er måske forståeligt for vi pressede også medlemmerne fra Jylland og Fyn til møderne i København, og de kom. Foreningen blev nærmest drevet frem i den periode, mest af Engell, men også Hans Skafte fra Danfoss hærderi og Jens Christensen deltog aktivt i dette opfølgende arbejde. Husk: 1972 var det år hvor Uddeholm solgte sit hærderi til Industrihærderiet (Jernkontoret & Disa). JPN til Valhøj, Undermester Svend Jægerfeldt Andersen til IH. Lønhærderier; IH, DH, VH, Ibsen, JH, HH. + in house.

4 3) Vores forenings opstart. Den 21 januar 1972 blev der afholdt stiftende generalforsamling på Teknologisk Institut i Hagemannsgade København C. Valgt til bestyrelsen blev: S.Engell-Nielsen Teknologisk Institut Hans Skafte Petersen Danfoss Jens Christensen Valhøj Hærderi Suppleant blev: H.G.Fischer Ibsens Hærderi. Der blev ikke valgt nogen formand, men Engell-Nielsen blev tegningsberettiget kasserer, og sekretariatet blev Stållaboratoriet på Teknologisk Institut. Før den stiftende generalforsamling blev der holdt 2 foredrag,et om oliers termokinetiske egenskaber ved Arne Kofoed Mobil Oil, og et om ikke destruktiv kontrol af hærdegods ved Engell-Nielsen. Triumviratet havde besluttet at udsende et blad. Vi var nok inspireret af Uddeholmnyt, så vores blad på 6 A4 sider kom til at hedde nyt fra foreningen for materiale- og varmebehandlingsteknik. Det første blad indeholdt afsnittene (artiklerne), Til nye medlemmer. Kontigentet var 50 kr. om året for de personlige medlemmer. Firmamedlemmer hed dengang støttemedlemmer og kontigentet var 250 pr. år. Metode til forbedring af udmattelsesstyrken i stål. Artikel af Finn Broby-Olsen metallurgisk laboratorium på Danfoss Stiftende generalforsamling Som ovenfor nævnt Konkurrence om bomærke Første præmien var en flaske cognac, anden præmien 2 flasker rødvin, tredje præmien var 20 cigarer. Varmebehandlingen ABC Vi startede med A alfa- jern, allotropi, anisotropi, anløbningsskørhed. Ionitrering af snekker for sprøjtestøbemaskiner Oversættelse fra et tysk blad. Nitrerlag i lavtlegerede stål Ligeledes en oversættelse fra et tysk magasin.

5 Spørgsmål og svar En rubrik vi forsøgte at få i gang, det var meningen at folk kunne ringe eller skrive spørgsmål angående varmebehandling til foreningen, så svarede vi i næste nummer. Første spørgsmål til behandling: Hvad er groft sagt forskellen på konstruktiosstål (her indsætningsstål) contra gennemhærdende stål til plasforme. Det blev grundigt besvaret 13 linier i en halv spalte. Andet spørgsmål. Hvilke slibeskiver kan anbefales til planslibning af højtlegeret stål. Det krævede kun 8 linier til besvarelsen. Definition af indsætningsdybden Der herskede stor usikkerhed på danske hærderier om indsætningsdybde, også kaldet indhærdedybde. Dette var årsag til de første små skænderier de forskellige hærderier og hærdemestre i mellem. FMV bestemte at vi følger den svenske standard Indhærdedybden er den dybde hvor emnet har opnået 550 HV, og det var også i overensstemmelse med den tyske benævnelse EHT (einhärtetiefe). Er der en enkelt ting, hvor FMV skal fremhæves fordi de gjorde en forskel, så var det dette punkt. Vi fik en ensartet benævnelse for IHD (EHT), og var herefter i overensstemmelse med tyskere og svenskere men det holdt hårdt. Så hvilede bestyrelsen lidt på laurbærrene, for det næste blad kom først 2 august samme år. Det var nu blevet udvidet med 4 sider, for at få plads til de bedste af forslagene til foreningens logo. Emnerne i bladet var: Borieren Et indlæg af Hærdemester H.G.Fischer. Varmebehandlingens ABC fortsatte med ; Austempering, austenit, austenitisering. Ny installation af gasindsætningsovn Valhøj Hærderi havde købt en Wild Barfield gasindsætningsovn 915x450x600 mm, det var stort dengang. Overopkulning af indsætningstål Artikel om indsætning i granulat Er de blevet medlem Bemærk at man var de`s dengang. Og vi henvendte os også til ; tegnestueingeniører, produktionsplanlæggere, indkøbsfunktionene m.v. Der var kommentarer og kritik af forrige nummers spørgsmål og svar, samt ABC en. Det blev lidt af en akademisk diskussion, der var virkelig basis for at samle tropperne, således at vi talte om det samme, også når vi skrev det. Vakuumovne Engell-Nielsen havde gjort en artikel om vakuumovne, noget sindsoprivende nyt dengang,

6 OBS. OBS. OBS Husk det 28 Härterei-kolloquim i Wiesbaden. Program var trykt i vores blad. Fra de goe gamle dage En opskrift på kassehærdning med Lafitte hærdepulver. Konkurrencen om bomærket. Cognacen gik til Hans Åge Jensen, hærdemester hos Wilh.Petersens maskinfabrik i Høng. Frank Barken, Kongelundsvej 63 B fik 2 flasker vin Arne Kofoed fik de 20 cigarer. Og så var der ingen af bomærkerne der blev brugt. Engell-Nielsen var ildsjælen i bestyrelsen, han skulle have stållaboratoriet på TI til at vokse, og i FMV var der et kundeunderlag, og i alle tilfælde en pressionsgruppe. De små hærderier der eksisterede dengang manglede adgang til metallurger. Der var ligesom 2 fremtider, Den ene var at hærderierne benyttede sig af et fælles laboratorium med tilknyttede metallurger. Et af forslagene fra FMV var, at brugerne af stållaboratoriet skulle betale en fast årligt sum penge til laboratoriet, mod at laboratoriet førte kontrol med den metallurgiske kvalitet!. Det blev aldrig til andet end et forslag i en arbejdsgruppe. Den anden mulighed var at hærderierne slog sig sammen, eller blev opkøbt til store enheder. Det sidste var i gang, Jernkontoret og Disa havde i begyndelsen af 60`erne slået sig sammen til Industrihærderiet. I 1972 opkøbte Industrihærderiet Uddeholms hærderi. Uddeholms hærdemester Jens Peter Nielsen benyttede lejligheden til at skifte til Valhøj Hærderi. Undermesteren på Uddeholm Svend Jægerfeldt Andersen flyttede med til Industrihærderiet. De gamle lønhærderier var nu i København det store Industrihærderi, og de 3 væsentlig mindre hærderier; Damsø -, Ibsen - og Valhøj hærderi. Fyn havde deres hærderi, Haustrup hærderi i Odense, hvor Jacobsson var den svenske hærdemester. I Jylland var der Jydsk hærderi, der stadig havde igangsætterne af hærderiet, Tang og Vistisen i bestyrelsen, men de havde fået en ny direktør i Jørgen Buch.

7 4) 1973 Det var tydeligt at vi ville selv. Det var en forening i fremdrift og næsten alle trak på den samme hammel. Vores blad nyt fra var en succes Det var også tydeligt at de firmaer der skulle være vores støttemedlemmer nu tog os alvorligt. De metallurgi- og metallografikurser der blev organiseret på TI, havde de dygtigste metallurger herhjemme som undervisere. Hver gang vi fik mulighed for at trække på en udenlandsk kapacitet, der er andre årsager var i Danmark, arrangerede vi et fyraftensmøde eller lignende. Det betød at gruppen omkring varmebehandling mødtes jævnligt. Inderkredsen der kom fra hærdemesterforeningen blev rygraden i studiekredsene, der ligeledes blev holdt på TI. Vi fik opbygget et godt og stort netværk, selvom vi ikke kendte ordet dengang. I nyt fra foreningen.. for april, var overskrifterne; Stor interesse for studiekredstanken Et udsendt spørgeskema var returneret overvældende positivt. Varmebehandlingsmetoder standardisering og andre former for specifikationer. De første punkter til studiekredsen. Nye IVF resultater Brochurer med resultater kunne købes hos foreningens sekretariat med 50% rabat eks; Ugnsatmosfärer för värmebehandling normalpris 31 Svenske kroner. temperaturkontroll i värmebehandlingsugnar også til 31 af de svenske kroner med 50 % rabat. Skyd ikke altid på pianisten En artikel om revnedannelser, og en forklarende tekst det er ikke altid Hærderiet skyld. Der blev også lavet en anden forening Foreningen af danske værktøjsfabrikker Den var i en meget lang overgang et københavnerfænomen. Formanden var Leif Friis Eriksen fra IVI tools i Greve. Kassereren var Gunnar Svendsen fra Svendsen og Heinsbæk i Lille Værløse. Sekretøren var Jørgen Hansen fra Falkeborg og Hansen på Amager. I bestyrelsen var der ud over Erik Ewald fra Balewa i Glostrup og A.B.C. Hansen fra A.B.C.Hansen i Dragør. Der var meget samarbejde mellem vores foreninger i starten, selvom værktøjsfabrikanterne ikke var glade for fremmedord som austenit og cementit, det udløste normalt momentane søvnreflekser. Foreningsbladet udkom også i juli måned, lidt sommerferielæsning. Vi kunne i sommerferien konstatere at kontigentet ikke steg, på trods af at næsten alt andet steg. Materialet til brug for studiekredsen blev sendt sammen med bladet. Skafte- Pedersen havde gjort en meget lang gennemgang af det nye gennemstødsanlæg fra Aichelin Danfosws havde taget i brug efteråret Varmebehandlingens ABC var kommet til; Bainit, bainithærdning, blødblødning, blankglødning. Der var en gennemgang af tidligere bragte artikler i bladet, der kunne rekvireres i fotokopi. Og så var der en gennemgang af de aktiviteter vi skulle igennem i efterårssemestret;

8 I september, studiekredsen starter op med varmebehandlingsmetoder og standardiseringer. Foredrag om hærdning og hærdefejl ved hærderiingeniør fra Bofors. Studietur til Danfoss. Oktober var der indtryk fra Härtereikolloquium hvor den udsendte spejder havde været Jens Balling-Jensen. Mandag den 3 september kl startede studiekredsen på TI i Tåstrup. I et særnummer af foreningsbladet var trykt en artikel af Stig Winqvist, Bofors Gnistbearbetningens effekt på en stålyta Turen til Danfoss blev en på mange måder stor oplevelse, Ovnanlægget var enormt stort (dengang), styringen var mere moderne end vi var vant til, og laboratoriefaciliteterne var også imponerende. Der blev samtidig taget en af de mest repræsentative billeder af nogle af foreningens medlemmer foran laboratoriet L7. Sammen med billedet fra L7 blev der også plads til en lille forklarende tekst til vores tur, og nogle synspunkter på forurening af nitrerisoleringsmidler. Det var i overgangsfasen hvor TI var ved at flytte fra bymidten til den vestlige provins omkring Tåstrup. Studiekredsen i september var i Tåstrup, Ballings foredrag blev udskudt til 28 november, og det blev holdt i Hagemannsgade!. Foreningens aktiviteter i 1973: 5 foredrag: Formændringer i værktøjsstål ved J.P.Nielsen Studietur med foredrag til A.E.K.Risø Studietur med foredrag til Danfoss Varmebehandling af værktøjsstål ved Arne Karlsson Indtryk fra Wiesbaden ved Jens Balling Jensen Der har været 9 studiekredsmøder specifikationer og terminologi. Foreningsbladet er udkommet 5 gange.

9 5) FMV I 1976 var den valgte bestyrelse; P.Holmegaard, E.Jacobsson, S.Engell Nielsen, Jens Balling- Jensen. Forslag til aktiviteter i 1976 var: Studiebesøg Lego eller B&O. Studierejse il Sverige. Foredrag omhurtigsstål og korttidshærdning. Studiekreds om udenlandske standarder. Fællesarrangement med Værktøjsfabrikantforeningen. Aktiviteterne i 1975 havde været: Generalforsamling samt et foredrag om ildfaste materialer og Kan nitrergods der har været udsat for nitrering ved for høj temperatur reddes? 4.3. Studietur til Haustrups fabrikker i Odense Foredrag og demonstration af ikke-destuktiv materialekontrol Foredrag og film om statiske og dynamiske materialeprøvemaskiner Studietur til Jydsk Hærderi. Vi fløj frem og tilbage med SAS, afgang 8.05 fra Kastrup, hjemkomst til Kastrup pris for hele turen 100,00 kr. pro persona dette var kun muligt fordi Jydsk Hærderi var vært ved frokosten. Altså et lidt tyndt efterår. I 1977 blev Jan Lemkow indvalgt i stedet for Balling. Jan Lemkow nåede både at foreslå foreningen nedlagt, og at blive valgt ind i bestyrelsen på samme generalforsamling. FMV blev stadig ledet af et triumvirat hvoraf 1 skulle være fra Teknologisk Institut op til 1977 skulle de 2 andre komme fra varmebehandlingsfirmaer, dette blev ændret fra 1977 så også folk med tilknytning til varmebehandlingen kunne blive bestyrelsesmedlem blev der afholdt en studietur til Vald.Birns Fabrikker. Ud over dette besøg var der planlagt: Foredragsaften i uge 23, John Vorbye om konstruktion og varmebehandling af værktøjsstål. Værktøjsfabrikantforeningen blev inviteret med. Studiebesøg på Industrihærderiet i uge 34 Foredragsaften om varmforzinkning i uge 34 Studiebesøg på Stålvalseværket med foredrag om konstruktionsstål af Caprani Winkel uge 49. Generalforsamling i uge 4. Kontigentet var 50 kr. for personlige medlemmer og 250 kr. for firmaer.

10 I 1977 blev en berømt studietur til Tyskland skudt af i uge 38. Degussa og C.C.Hermann havde skruet en studietur med besøg på 4 hærderier ud over sight seeing, socialt samvær med vores tyske værter. Det blev klaret på 3 dage incl. Busture, der var også sørget for tilpas mængde doping undervejs. Prisen var 250 kr. pr. deltager. I 1975 var grunden blevet lagt til kursus i varmebehandling. TI kursus i maskinkonstruktion og materialelære. Et kursus der varede 1 uge (5 dage fra 9 16) altså ca. 30 timers undervisning, og prisen var 875 kr. incl.kompendier, bøger og frokost. FMV nedsatte i 1977 en arbejdsgruppe der bestod af Keld Fenger (bestyrelsesmedlem), Poul Holm Teknologisk Institut og Jens Christensen Valhøj Hærderi.. Bestyrelsen afsatte penge på budgettet til arbejdsgruppen, samt søgte Teknologirådet om støtte til udviklingen af kursusrækken. Den 10 juni fremsatte arbejdsgruppen forslag til en kursusrække der skulle strække sig over 3 sekmenter med hver 50 timers undervisning. TI ønskede 2 ugers dagkursus. I 1978 ved generalforsamlingen, med B.Thorø som dirigent, blev den valgte bestyrelse; Keld Fenger, E. Jacobsen. Jan Lemkow med Thorø som suppleant. Bestyrelsen bestod aætså stadig af 3 mand, trods forslag om udvidelse til 5 medlemmer. Kontigentet for personlige medlemmer steg til 100 kr. og firmamedllemmer til 500 kr., det var en fordobling for begge. I 1979 ved generalforsamling, var Bent Thorø igen dirigent, og han blev også valgt som suppleant Og bestyrelsen fra 78 fortsatte også. Kursus i varmebehandlingsteknik 1 var afholdt med stor succes i 78. Det blev besluttet af kurset skulle afholdes 2 gange i 79, og del 2 skulle afholdes for første gang i september var der besøg på Boxholm og Husqvarne i Sverige

11 6) FVM personkreds Jørgen Buch Direktør på Jysk Hærderi fra 1971 til det blev solgt i 1996, hvor JB var ca. 72 år gammel. JB er teknikumingeniør, stammer fra Amager, hvor hans far havde en maskinfabrik. Kom til Århus som udviklingsingeniør hos Karl Krøyer, der var kendt for Anders And kugler og mange andre opfindsomme måder at hæve skibe på eller JB blev head hunted af Ing.Tang og Ing Vistisen der var indehavere af Jysk hærderi. Ing.Tasting. Den første direktør på Industrihærderiet. Tasting var en meget nøjagtig mand, hvor alt skulle gå efter bogen, det er svært at styre et hærderi når man har et smalt tolerancebånd, og Tasting valgte selv at forlade det hele. Ing. Christensen Tog over efter Tasting. Han havde tidligere været salgschef på Jernkontoret, og fulgt opbygningen af Industrihærderiet som bisidder. Det lykkedes for ham at blive den første der indførte kontrolleret atmosfære i lønhærderierne, ligesom vacuumhærdning er hans beslutning. Han var teknokraten der nød anseelse fra alle de andre hærderier. Ing.Tang Medstifter af Jysk Hærderi kompagnon til Ing.Vistisen. De kom begge fra Frichs i Århus. JH blev startet i 1946, bl.a. havde Tang været på studiebesøg hos Løweners hærderi på Vesterbrogade, for at lære om den nye revolutionerende hærdemetode saltbadshærdning

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program Testcenter Østerild Landboforeningen Odder Skanderborg Program 2015 2016 Biograftur i Odder + efterfølgende middag på Italia. Mandag d.16. februar 2015 kl. 16.00. Odder biograf har været så venlige at

Læs mere

Juni 10 2015. Bestyrelsen for Egense Nord Digelag

Juni 10 2015. Bestyrelsen for Egense Nord Digelag Referatet på de næste sider er fra mødet arrangeret af Egense Nord Fællesforening sammen med Landsforeningen af Fritidshusejere. Det var dette referat som der blev henvist til på generalforsamlingen i

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Parti fra Hudevad 2009/1 Siden sidst. Udflugt til Ladbyskibet d. 13. 9. 2008 En dejlig solrig lørdag i september drog 15 personer til Ladby. Det blev en oplivende

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk Februar 2007 2 OPSLAGSTAVLEN www.scthanserne.dk Sidste tilmelding til Foredrag onsdag den 28. februar FOREDRAG Kostkompasset mandag den 5. marts kl. 19.00 Generalforsamling torsdag den 15. marts kl. 19.30

Læs mere

Romlund Jagtforening

Romlund Jagtforening Romlund Jagtforening Stiftet 19. juni 1933. Medlem af Danmarks Jægerforbund Referat af ordinær generalforsamling mandag den 15. januar 2018 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Aflæggelse af beretning om foreningens

Læs mere

8) Behandling af indkomne forslag. Eventuelle forslag skal være bestyrelsen i hænde senest den 24. april 2014.

8) Behandling af indkomne forslag. Eventuelle forslag skal være bestyrelsen i hænde senest den 24. april 2014. CONTRA DANCE PARTNERS Referat af generalforsamling afholdt torsdag den 8. maj 2014 kl. 19.00 på Roskilde Kro, Albertslund Dagsorden ifølge vedtægterne: 1) Valg af dirigent 2) Valg af referent 3) Formandens

Læs mere

Klub 60+ Generalforsamling

Klub 60+ Generalforsamling Generalforsamling Dagsorden, beretning og regnskab 11 1 Dagsorden Generalforsamling Torsdag, den 13. oktober 2011 kl. 15.00 - ca. 18.00 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. 3. a) Regnskab til

Læs mere

Tak for sidst! Det var en rigtig god dag lad os får nogle flere af den slags. Dialogen er drøn vigtig, ikke kun mellem bibliotekarerne og BS, men også kollegaer imellem. Vi har alt for sjældent mulighed

Læs mere

Referat - Minutes of Meeting

Referat - Minutes of Meeting Referat - Minutes of Meeting Canadian American Friendship Society of Denmark Møde Generalforsamling Dato 26. marts 2009 Sted Deltagere HornstrupCenteret, Kirkebyvej 33, Vejle 30 fremmødte, heraf 18 stemmeberettigede

Læs mere

Ordinær generalforsamling. 21. marts 2007

Ordinær generalforsamling. 21. marts 2007 Ordinær generalforsamling 21. marts 2007 William Rentzmann bød velkommen til de fremmødte, specielt bød han velkommen til de to foredragsholdere, Martina Henze og Henning Nørbæk. Han henviste til den udsendte

Læs mere

MANNEKLUBBEN. GENERALFORSAMLING ONSDAG DEN 31. OKTOBER 2018 (beretningen af formand Finn Kørvel)

MANNEKLUBBEN. GENERALFORSAMLING ONSDAG DEN 31. OKTOBER 2018 (beretningen af formand Finn Kørvel) MANNEKLUBBEN GENERALFORSAMLING ONSDAG DEN 31. OKTOBER 2018 (beretningen af formand Finn Kørvel) VELKOMST: Velkommen til Manneklubbens generalforsamlingen. Klubben består i dag af 81 medlemmer. VI MINDES

Læs mere

Februar 2011. Der deltog i alt ca. 20 medlemmer i generalforsamlingen

Februar 2011. Der deltog i alt ca. 20 medlemmer i generalforsamlingen Februar 2011 REFERAT AF GENERALFORSAMLING I FORBINDELSE MED SELSKABETS ÅRSKURSUS Fredag den 28. januar 2011, kl. 16.30 Hotel Nyborg Strand, Østerøvej 2, 5800 Nyborg Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens

Læs mere

Referat af Generalforsamling i Realskolens Venner tirsdag den 1. september 2015

Referat af Generalforsamling i Realskolens Venner tirsdag den 1. september 2015 Referat af Generalforsamling i Realskolens Venner tirsdag den 1. september 2015 Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning ved Anne Wolthers. 3. Fremlæggelse af regnskab ved Erik Grave. 4.

Læs mere

Arrangementer/aktiviteter 2015.

Arrangementer/aktiviteter 2015. Arrangementer/aktiviteter 2015. Generalforsamling og foredrag om flygtningene i Grove-Gedhuslejrene efter 2. verdenskrig Torsdag den 26. marts afholder Lokalhistorisk Forening sin årlige generalforsamling

Læs mere

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015.

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015. Generalforsamlingen blev åbnet af formand Joan Hansen, som bød velkommen til årets generalforsamling. Herefter begyndte den egentlige generalforsamling i henhold til dagordenen: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

Pileforeningen fylder 20 år i Læs her Verner Nielsen dejlig indlæg om Pileforeningen - fra start til idag...

Pileforeningen fylder 20 år i Læs her Verner Nielsen dejlig indlæg om Pileforeningen - fra start til idag... Pileforeningen fylder 20 år i 2017 Læs her Verner Nielsen dejlig indlæg om Pileforeningen - fra start til idag... Pileforeningens Historie. Af Verner Nielsen Starten i 97 Foreningens spæde start var ved

Læs mere

Kære Medlemmer af Horserød-Stutthof foreningen.

Kære Medlemmer af Horserød-Stutthof foreningen. Nyhedsbrev København d. 15. maj 2018. Kære Medlemmer af Horserød-Stutthof foreningen. Nytårskuren blev afholdt lørdag d. 20. januar og var som vanligt med spisning, Thomas Riemenschneider holdt talen og

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling den 7. marts 2018

Referat af ordinær generalforsamling den 7. marts 2018 Referat af ordinær generalforsamling den 7. marts 2018 Fraværende: Leif, Patrick, Daniel og Sussie Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning. 3. Kassererens reviderede regnskab samt budget

Læs mere

Til gildeledelse, vicere, redaktør, gruppeledere, webmaster repræsentanter og herolder. Husk gilderådsmødet i hulen d. 31. maj kl. 19.00 Ved evt.

Til gildeledelse, vicere, redaktør, gruppeledere, webmaster repræsentanter og herolder. Husk gilderådsmødet i hulen d. 31. maj kl. 19.00 Ved evt. Maj 2012 Der var engang en blomsterkyndig, som skulle afgøre, hvilken blomst der er allersmukkest. Han rejste rundt i hele verden, Men alle sagde, at lige bestemt deres undlingsblomst er den smukkeste.

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

Fredag den 27. september 2013 kl. 09.30-12.00 med efterfølgende frokost

Fredag den 27. september 2013 kl. 09.30-12.00 med efterfølgende frokost Ø k o n o m i d i r e k t ø r f o r e n i n g e n Hovedbestyrelsen for Økonomidirektørforeningen Mødedato og tid: Fredag den 27. september 2013 kl. 09.30-12.00 med efterfølgende frokost Mødested: Munkebjerg

Læs mere

Referat - Minutes of Meeting

Referat - Minutes of Meeting Referat - Minutes of Meeting Dansk Canadisk Amerikansk Venskabsforening Møde Generalforsamling Dato 12. marts 2011 Sted Deltagere Referent Antal sider HornstrupCenteret, Kirkebyvej 33, Vejle 22 medlemmer

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling den 30. april 2013

Referat af den ordinære generalforsamling den 30. april 2013 Referat af den ordinære generalforsamling den 30. april 2013 Side 1 af 6 Side 2 af 6 Referat af den ordinære generalforsamling den 30. april 2013. 1 Valg af dirigent. Jens Arne (nr. 11) blev valgt og kunne

Læs mere

Referat af generalforsamling i VIDA

Referat af generalforsamling i VIDA Referat af generalforsamling i VIDA Dato: Mandag den 17. maj 2010 kl. 16.45 på Hotel Frederiksdal Dagsorden: Dagsorden for generalforsamlingen: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning og årets arrangementer

Læs mere

VMJK klubblad for 2. kvartal 2015

VMJK klubblad for 2. kvartal 2015 VMJK klubblad for 2. kvartal 2015 Fremtidens tog En fantasi eller hvornår kommer togrejsen til at foregå sådan! Måske vil vi hellere bygge i dette tempo. Her er der jo skinner, landskab og meget andet

Læs mere

Referat af generalforsamling 25. februar 2014 i Foreningen af Danske Vinimportører

Referat af generalforsamling 25. februar 2014 i Foreningen af Danske Vinimportører Vedbæk, 14. januar 2015/bbr Nyhedsbrev Februar 2014 Kære medlem af Foreningen af Danske Vinimportører, Referat af generalforsamling 25. februar 2014 i Foreningen af Danske Vinimportører 12 medlemmer af

Læs mere

Struer jernbaneklub. Januar Mh 304 ved Struer MR center vest d samt formanden Egon.

Struer jernbaneklub. Januar Mh 304 ved Struer MR center vest d samt formanden Egon. Struer jernbaneklub Januar 2005 Mh 304 ved Struer MR center vest d.2004-09-18 samt formanden Egon. Bestyrelsen: Formand: Egon Petersen 97407433 Kasserer: Erik Linaa 97840687 Bestyrelsesmedlemmer: Kim Hansen

Læs mere

MARINETELEGRAFEN. Medlemsblad for Marstal Marineforening JANUAR OG APRIL KVARTAL

MARINETELEGRAFEN. Medlemsblad for Marstal Marineforening JANUAR OG APRIL KVARTAL MARINETELEGRAFEN Medlemsblad for Marstal Marineforening JANUAR OG APRIL KVARTAL Nr. 28 2009 Opråberen!!! Har du fået overrakt dit medlemsemblem? Vi har stadigvæk nogen medlemsemblemer liggende, som det

Læs mere

Referat af 3. ordinære generalforsamling i Dansk T E X-brugergruppe

Referat af 3. ordinære generalforsamling i Dansk T E X-brugergruppe Referat af 3. ordinære generalforsamling i Dansk T E X-brugergruppe Palle Jørgensen 29. september 2001 Til stede Thomas M. Widmann, Thorsten Nielsen, Peter B. Frederiksen, Peter J. Christiansen, Thomas

Læs mere

Kunstnere, der har malet billeder i Randbøl sogn

Kunstnere, der har malet billeder i Randbøl sogn Kunstnere, der har malet billeder i Randbøl sogn Tekst og affotografering N.M. Schaiffel-Nielsen En glad Erik Fogh Nielsen. Billedet er taget ved den sidste Pinseudstilling Erik Fogh Nielsen deltog i.

Læs mere

Referat af Generalforsamling i Pædagogisk Filosofisk Forening lørdag den 8. november 2014

Referat af Generalforsamling i Pædagogisk Filosofisk Forening lørdag den 8. november 2014 Referat af Generalforsamling i Pædagogisk Filosofisk Forening lørdag den 8. november 2014 Deltagere: 22 personer (inklusiv siddende bestyrelse) var mødt op til generalforsamlingen. Dagsorden: 1. Valg af

Læs mere

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Deltagere: Sakarine, Karl, Ivalo, Gerth, Bent og David (Fra sekretariat Nancy og Tobias) Ordstyrer: Nancy Referent: Tobias

Læs mere

Aktivitetsfolder Østjylland

Aktivitetsfolder Østjylland Aktivitetsfolder Østjylland Dette nr. Efterår 2008 2 Polio og senfølger: side 2 Den nye hjælpeordning: side 3 Køretekninske kurser: side 4 Emailadresser/selvhjælpsgrupper side 5 Generalforsamling m. foredrag

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 22 Nr. 5/2013.-8 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 2. maj 2013 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Dukketøj, sko, hatte m.v. NB. Hvis

Læs mere

Referat af generalforsamling kl på Blære Skole

Referat af generalforsamling kl på Blære Skole Referat af generalforsamling 20-01-2016 kl. 19.00 på Blære Skole 1. Valg af dirigent: Børge Degn bliver valgt, og konstaterer at generalforsamlingen er lovligt indkaldt. Formandens beretning 2015 Velkommen

Læs mere

No. 1½ 2009. Medlemsblad for Damptromleklubben. Kom til officiel præsentation af Vølund Senior i Esbjerg lørdag den 23. maj 2009, kl.

No. 1½ 2009. Medlemsblad for Damptromleklubben. Kom til officiel præsentation af Vølund Senior i Esbjerg lørdag den 23. maj 2009, kl. No. 1½ 2009 Medlemsblad for Damptromleklubben Kom til officiel præsentation af Vølund Senior i Esbjerg lørdag den 23. maj 2009, kl. 12 00 Damptromleklubben Bent Delfs "Truelskærgård" Næsbygade 2, Næsby-Orø

Læs mere

Evaluering af projekt støttet af puljen Dig og din fritid : kontaktimprovisation til Svendborg. Maja Nusbaum. Fruerstuevej 3, 1.

Evaluering af projekt støttet af puljen Dig og din fritid : kontaktimprovisation til Svendborg. Maja Nusbaum. Fruerstuevej 3, 1. Maja Nusbaum Fruerstuevej 3, 1. 5700 Svendborg Tlf. 21 42 73 96 Mail: m_nusbaum@hotmail.com Evaluering af projekt støttet af puljen Dig og din fritid : kontaktimprovisation til Svendborg Overordnet vurdering

Læs mere

Referat fra Generalforsamlingen

Referat fra Generalforsamlingen Referat fra Generalforsamlingen Lørdag den. 28. februar 2009 på Kryb-I-Ly Kro, Taulov, Fredericia. Til generalforsamlingen var der møde 31 deltagere samt to gæster, Martin Rasmussen fra New ShipShape og

Læs mere

Materialer til indsætning og nitrering

Materialer til indsætning og nitrering Materialer til indsætning og nitrering V. Flemming Larsen, FMV Temadag om Varmebehandling 2. november 2006 Sauer-Danfoss Konstruktionsstål / Værktøjsstål Typiske stål for gasnitrering Konstruktionsstål

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling den 3/2-2013

Referat fra ordinær generalforsamling den 3/2-2013 Referat fra ordinær generalforsamling den 3/2-2013 Den ordinære generalforsamling 2013 for Dansk Accent Klub blev afholdt søndag den 3. februar kl. 11.00 i Roskilde Sejlklubs klubhus i Roskilde havn. 1.

Læs mere

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Side 1/5 Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Før selve referatet

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i GF 163 Luftfart

Referat fra Generalforsamling i GF 163 Luftfart Referat fra Generalforsamling i GF 163 Luftfart onsdag d. 2. april 2014 kl. 16:30 i SAS klubhus, diget 25, 2770 Kastrup Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Forelæggelse af klubbens

Læs mere

Vi valgte at have overskriften Frivillige gør en forskel for dagen.

Vi valgte at have overskriften Frivillige gør en forskel for dagen. Formandsberetning til generalforsamlingen i Frivilligcenter & Selvhjælp den 18. marts 2014. Det har været et rigtigt spændende år i Frivilligcenter & Selvhjælp, som jeg kan aflægge beretning for. Jeg vil

Læs mere

Referat af generalforsamling i SBV fredag den 14. marts 2014 kl. 20.00 i Brugsens nye lokaler på 1. sal

Referat af generalforsamling i SBV fredag den 14. marts 2014 kl. 20.00 i Brugsens nye lokaler på 1. sal Referat af generalforsamling i SBV fredag den 14. marts 2014 kl. 20.00 i Brugsens nye lokaler på 1. sal Til generalforsamlingen var der tilmeldt 89 medlemmer til spisning kl. 19.00 og der kom yderligere

Læs mere

Stiftende generalforsamling for Dansk Tækkemandslaug

Stiftende generalforsamling for Dansk Tækkemandslaug Stiftende generalforsamling for Dansk Tækkemandslaug Tid: Lørdag den 10. marts 2001, kl. 13.00 Sted: Blommenslyst Kro, Odense Dagsorden: Velkomst v. formanden Ove Glerup 1. Valg af dirigent 2. Valg af

Læs mere

3. marts 2010. Afdelingsmøde afd. 9, Nørreløkke, Stagehøjvej og Hjulmagervej, Bov

3. marts 2010. Afdelingsmøde afd. 9, Nørreløkke, Stagehøjvej og Hjulmagervej, Bov 1 Dato 8.marts 3. marts 2010 Afdelingsmøde afd. 9, Nørreløkke, Stagehøjvej og Hjulmagervej, Bov Mødet fandt sted på Bov Kro. Fremmødte beboere: 22 beboere Endvidere deltog fra administrationen Jens Chr.

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Medlemsbrev & program efterår 2015. Medlemsbrev som mail Slægtshistorisk Forening Sønderjyllands medlemsbrev udsendes denne gang ikke som normalt med post sammen

Læs mere

Hans Jørgen Boelt blev valgt. Generalforsamlingen er indvarslet lovligt og dermed beslutningsdygtig.

Hans Jørgen Boelt blev valgt. Generalforsamlingen er indvarslet lovligt og dermed beslutningsdygtig. Referat af generalforsamling i BMI 2014 - tirsdag, den 25. februar 2014 kl. 19.00 i hallens cafeteria: Formand bød velkommen til generalforsamlingen. Mødt var i alt 32 personer, incl. bestyrelsesmedlemmer.

Læs mere

Accent Bladet Bladet for danske Accent 26 sejlere Januar 2013. DEN279 Von til onsdagssejlads i Roskilde 16. maj 2012

Accent Bladet Bladet for danske Accent 26 sejlere Januar 2013. DEN279 Von til onsdagssejlads i Roskilde 16. maj 2012 Accent Bladet Bladet for danske Accent 26 sejlere Januar 2013 DEN279 Von til onsdagssejlads i Roskilde 16. maj 2012 Billede taget og udlånt af Sejlfoto.dk Besøg Dansk Accent Klub på internettet www.accent26.dk

Læs mere

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Annas og min rejse begyndte på Odense Banegård d. 17. november kl. 8. Selv om det var tidligt, var humøret højt, da vi satte kursen mod Kastrup

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Nykøbing Sj. Tennisklub, lørdag d. 31. oktober 2015

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Nykøbing Sj. Tennisklub, lørdag d. 31. oktober 2015 Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Nykøbing Sj. Tennisklub, lørdag d. 31. oktober 2015 Kl. 14.00 på 1. Salen i klubhuset 19 mødt Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Torben Olsen den er lovlig indvarslet.

Læs mere

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Billedet er fra "En anderledes handicapkonference" med Hjerneskadeforeningen og DFDS. Billedet er fra Oslo i maj 2013. Nyhedsbrev Januar 2014 Aktivitetskalender 1. kvartal

Læs mere

Adresser, mail adr. tlf. nr. samt andre oplysninger, i det her blad gælder nødvendigvis ikke i dag.

Adresser, mail adr. tlf. nr. samt andre oplysninger, i det her blad gælder nødvendigvis ikke i dag. MÅRSLET FRIMÆRKE- OG MØNTKLUB STIFTET DEN 20. MAJ 1974 www.maarfrim.dk E-mail: maarfrim@gmail.com MÅRSLET FRIMÆRKE- OG MØNTKLUB STIFTET DEN 20. MAJ 1974 www.maarfrim.dk e-mail: maarfrim@gmail.com OKTOBER

Læs mere

Vi tog på generalforsamlingen i 2010 tre store beslutninger, som alle har vist sig rigtige, og som er blevet ført ud i livet uden problemer.

Vi tog på generalforsamlingen i 2010 tre store beslutninger, som alle har vist sig rigtige, og som er blevet ført ud i livet uden problemer. Bestyrelsens beretning begynder, som den plejer, med et velkommen til de andelshavere, der er kommet til siden sidste generalforsamling; i år drejer det sig om Emil, som pr. 1. juli (?) 2010 overtog Sandras

Læs mere

DANMARKSMESTERSKAB 10M OG 15M VETERANER DANSK SKYTTE UNION. Resultatliste Danmarksmesterskab 2015 I BPI Skytteforening. S08c

DANMARKSMESTERSKAB 10M OG 15M VETERANER DANSK SKYTTE UNION. Resultatliste Danmarksmesterskab 2015 I BPI Skytteforening. S08c DANMARKSMESTERSKAB 10M OG 15M VETERANER 2015 Resultatliste Danmarksmesterskab 2015 I BPI Skytteforening DANSK SKYTTE UNION 1 10m Oldboys 1 Knud Møller ÅRK 105,4 105,1 106,1 104,0 420,6 36x 2 Janus Haahr

Læs mere

Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling.

Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling. Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling. Referat af ordinær generalforsamling den 23 juni 2016 Sted : Gentofte-Vangede IF`s lokaler Mosebuen 28B 2820 Gentofte Fremmødte : 17 deltagere plus bestyrelse

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING 2018

REFERAT AF GENERALFORSAMLING 2018 REFERAT AF GENERALFORSAMLING 2018 VEJFORENINGEN FOR POPPEL ALLE OG BAKKEVEJ Afholdt mandag den 16. april 2018, kl. 20-22, Hareskov Bibliotek. Referent: Peter Viuf Bestyrelsen repræsenteret: Til stede:

Læs mere

G r u n d e j e r f o r e n i n g e n 1 2 6

G r u n d e j e r f o r e n i n g e n 1 2 6 Ref. Generalforsamling nr. 45, 6. juli 2013 kl. 10 på Munchs Hotel, Tornby Strand Dagsorden, jf. vedtægternes 8 om afholdelse af generalforsamling: a. Valg af dirigent b. Formandens beretning vedr. det

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i A/B Golfparken Den 15. april 2015 kl. 20.00 reststaurant Svanelunden.

Referat af ordinær generalforsamling i A/B Golfparken Den 15. april 2015 kl. 20.00 reststaurant Svanelunden. ANDELSBOLIGFORENINGEN GOLFPARKEN Referat af ordinær generalforsamling i A/B Golfparken Den 15. april 2015 kl. 20.00 reststaurant Svanelunden. Dagsorden: Pkt. 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning

Læs mere

4/2018. Lillebælt-Fyn ARLA KORSVEJENS MEJERI HAR DU FÅET NYT JOB? Succes med klubarbejdet. Opdater dine oplysninger

4/2018. Lillebælt-Fyn ARLA KORSVEJENS MEJERI HAR DU FÅET NYT JOB? Succes med klubarbejdet. Opdater dine oplysninger 4/2018 Lillebælt-Fyn ARLA KORSVEJENS MEJERI Succes med klubarbejdet HAR DU FÅET NYT JOB? Opdater dine oplysninger Pauls leder Arbejdsgivernes fake news Igen har de borgerlige politikere stillet forslag

Læs mere

Bilag B: Transskription af interview med kunde 1 - Morten Bjergen

Bilag B: Transskription af interview med kunde 1 - Morten Bjergen Bilag B: Transskription af interview med kunde 1 - Morten Bjergen Han er konsulent ved LeaderLab i Viborg og har haft mange forskellige hold ude på Camp Lynderup. Jeg mødte ham på Viborg Landbrugsskole.

Læs mere

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestsjælland. Dato og tid: torsdag den 22. september 2016, kl

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestsjælland. Dato og tid: torsdag den 22. september 2016, kl Til ABF's medlemsforeninger i kreds Vestsjælland Hotel Strandparken, Kalundborgvej 58, 4300 Holbæk Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestsjælland Dato og tid: torsdag den 22. september 2016, kl.

Læs mere

Generalforsamling Kragsbjerg Antennelaug tirsdag den 22. maj 2012 kl 19.00 i Uddannelsescentret, Schacksgade 39, 5000 Odense C.

Generalforsamling Kragsbjerg Antennelaug tirsdag den 22. maj 2012 kl 19.00 i Uddannelsescentret, Schacksgade 39, 5000 Odense C. Generalforsamling Kragsbjerg Antennelaug tirsdag den 22. maj 2012 kl 19.00 i Uddannelsescentret, Schacksgade 39, 5000 Odense C. Dagsorden 1. Valg af dirigent Tis dirigent foreslog bestyrelsen laugets forretningsfører

Læs mere

Tirsdag den 29. april, 2014 afholdtes ordinær generalforsamling i Asperup-Roerslev Lokaludvalg.

Tirsdag den 29. april, 2014 afholdtes ordinær generalforsamling i Asperup-Roerslev Lokaludvalg. Tirsdag den 29. april, 2014 afholdtes ordinær generalforsamling i Asperup-Roerslev Lokaludvalg. Generalforsamlingen foregik i biblioteket i Roerslev-Blankes Forsamlingshus, kl. 19.30 Dagsordenen var følgende:

Læs mere

Sagsfremstilling: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 17. februar 2008

Sagsfremstilling: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 17. februar 2008 REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 2-2008 i Langhårsklubben Fredag den 28. marts 2008 på Fjeldsted Skov Kro Deltagere: Bent Hansen, BH Svend Due, SD Just Mikkelsen, JM Henning Juul, HJ Carsten

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Formanden Gunnar Weber bød velkommen til de 39 fremmødte medlemmer, og bestyrelsen foreslog Werner Jensen som dirigent.

Formanden Gunnar Weber bød velkommen til de 39 fremmødte medlemmer, og bestyrelsen foreslog Werner Jensen som dirigent. Referat af generalforsamling mandag den 25. marts 2013 kl. 19.00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning. 3. Aflæggelse af det reviderede regnskab. 4. Indkomne forslag. 5. Fastsættelse

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

Referat af A.K. Vikings ordinære generalforsamling mandag den 16. marts 2009, kl. 18.00 i klubhuset Ved Diget 21, 2770 Kastrup.

Referat af A.K. Vikings ordinære generalforsamling mandag den 16. marts 2009, kl. 18.00 i klubhuset Ved Diget 21, 2770 Kastrup. Referat af A.K. Vikings ordinære generalforsamling mandag den 16. marts 2009, kl. 18.00 i klubhuset Ved Diget 21, 2770 Kastrup. 20. marts 2009 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formanden beretning 3. Regnskab

Læs mere

Et strejftog gennem 20 år

Et strejftog gennem 20 år 1993-2013 www.taarnbybladet.dk OKTOBER 2013 Et strejftog gennem 20 år Redigeret af: Allan Meyer Indholdsfortegnelse Forord... 1 Indledning... 2 Stiftende generalforsamling 2 Første nummer udkom 15. september

Læs mere

HARDSYSSEL HISTORISK SAMFUND AF 1906

HARDSYSSEL HISTORISK SAMFUND AF 1906 HARDSYSSEL HISTORISK SAMFUND AF 1906 Nyhedsbrev nr. 20 - februar 2019 Hardsyssel Historisk Samfund udsender med jævne mellemrum et elektronisk nyhedsbrev til vores medlemmer med stort og småt om arrangementer,

Læs mere

Referat for generalforsamling i bådelaget Elbo. Lørdag den 23 marts 2013 kl. 11.00 i Havbådehuset Slette Strand

Referat for generalforsamling i bådelaget Elbo. Lørdag den 23 marts 2013 kl. 11.00 i Havbådehuset Slette Strand Referat for generalforsamling i bådelaget Elbo. Lørdag den 23 marts 2013 kl. 11.00 i Havbådehuset Slette Strand Dagsorden 1 : Valg af ordstyrer 2 : Valg af referent og 2 stemmetællere 3 : Årsberetning

Læs mere

Velkommen til det 6 nyhedsbrev fra HK Rådighedslønsforeningen..

Velkommen til det 6 nyhedsbrev fra HK Rådighedslønsforeningen.. Velkommen til det 6 nyhedsbrev fra HK Rådighedslønsforeningen.. Kære Rådighedslønnere Så er vi halvvejs henne i året og mange ting er sket syntes vi lever både i DSB og BaneDK i en tid hvor de holder os

Læs mere

Ordinær generalforsamling Torsdags bridgeklub. Tors. d. 19. april 2018 kl

Ordinær generalforsamling Torsdags bridgeklub. Tors. d. 19. april 2018 kl Ordinær generalforsamling Torsdags bridgeklub. Tors. d. 19. april 2018 kl. 12.30 Dagsorden: Velkomst Konstitueret formand Berit Gläser bød velkommen. 1. Valg af dirigent og referent. Bestyrelsen foreslog

Læs mere

Lean Construction - DK

Lean Construction - DK Lean Construction - DK Generalforsamling 2012 Torsdag den 22. marts kl. 16.00-17.30 Generalforsamling 2012 www.leanconstruction.dk 1 Valg af dirigent Bestyrelsens beretning Handlingsplan 2012 Dagsorden

Læs mere

Referat fra den ordinære Generalforsamling

Referat fra den ordinære Generalforsamling Referat fra den ordinære Generalforsamling SAS Fotoklub DANMARK Torsdag den 10 Februar 2011. kl: 1900 Dagsorden. iht. vedtægterne 1. Valg af dirigent 2. Formanden aflægger beretning 3. Kassereren fremlægger

Læs mere

Referat af ordinær genralforsamling i Yderholm Antenneforening

Referat af ordinær genralforsamling i Yderholm Antenneforening Referat af ordinær genralforsamling i Yderholm Antenneforening Torsdag d. 14. marts 2013 kl. 19.30 Forsamlingshuset Frem, Ringstedvej 546, Bjæverskov Til generalforsamlingen forelå følgende dagsorden ifølge

Læs mere

Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV

Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Nr. 1 januar 2014 Motto: Under Dannebrog Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Hjemmeside: www.kongens-lyngby-marineforening.dk Marinestue: Sorgenfri Slot, Kongevejen

Læs mere

Vi takker alle vore annoncører for sponsorstøtte til Tikøb Jagtforening

Vi takker alle vore annoncører for sponsorstøtte til Tikøb Jagtforening RÆVEN JANUAR 2013 Indhold Bestyrelsen side 3 Udvalg side 4 Indkaldelse til generalforsamling side 5 Forslag til vedtægtsændringer side 6 Formanden har ordet side 7 Gravreparation / ny grav side 8 Gravreparation/ny

Læs mere

Referat fra stiftende generalforsamling - Lørdag d. 8/5 2010

Referat fra stiftende generalforsamling - Lørdag d. 8/5 2010 Referat fra stiftende generalforsamling - Lørdag d. 8/5 2010 Burkinagruppen blev stiftet lørdag den 8. maj 2010 i Stavtrup ved Århus. 19 voksne og 8 børn deltog i stiftelsen af foreningen. Efter velkomst

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Greve Boligselskab Afdelingsbestyrelsen i Tjur - Tejstgården Afd. 11.

Greve Boligselskab Afdelingsbestyrelsen i Tjur - Tejstgården Afd. 11. Indkaldelse til Tjur- Tejstgårdens afdelingsbestyrelsesmøde nr. 248 Torsdag den 12. januar 2017 kl. 18.30 i bestyrelseslokalet. Sendt til: Formand: Svend Aage Larsen (SL) Næstformand: Birgit Elouni (BE)

Læs mere

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 11. maj 2015, kl. 16.30

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 11. maj 2015, kl. 16.30 Side 1/5 Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 11. maj 2015, kl. 16.30 I mødet deltog: Hans Bøyen Christensen Nils Vinther Michael Jørgensen Henny Rasmussen Gunnar Sørensen Leo Kristensen Aase

Læs mere

Nyhedsbrev fra DMJU.

Nyhedsbrev fra DMJU. Nyhedsbrev fra DMJU. 2. årgang nr. 5 september 2011 DJK fylder 50 år - her fejret ved et arrangement på MHVJ. M1210 ved maskindepotet i Mariager Kontaktperson nyhedsbrev: Gert Frikke gf@mjk.limfjorden.dk

Læs mere

Formandens beretning for året 2016

Formandens beretning for året 2016 Formandens beretning for året 2016 Den 25. marts 2017 1. Nepal 2. Andre aktiviteter 3. ITA-Post Nepal Vi havde i sommer besøg af Jimmy Lama, Dhiki og deres lille datter Jasmine. Det var hyggeligt med besøg.

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad.

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. December 2001 2 OPSLAGSTAVLEN Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. Den 25. November kl. 10.00 DGI Løb/Marienlyst Skoven

Læs mere

Danskemesterskaber 2010 10 og 15 m Senior og Oldboys

Danskemesterskaber 2010 10 og 15 m Senior og Oldboys Danskemesterskaber 00 0 og m Senior og Oldboys Resultatliste Dansk Skytte Union 0. og 0. marts 00 BPI UM 00-0 og m Senior og Oldboys 0m Senior 0 Carsten Klich Maribo Sys Hansen Hvidovre Peter Hansen Ballerup

Læs mere

Referat af generalforsamling i Foreningen af Frivillige ved Hospice. 3.Maj 2018

Referat af generalforsamling i Foreningen af Frivillige ved Hospice. 3.Maj 2018 Referat af generalforsamling i Foreningen af Frivillige ved Hospice 3.Maj 2018 Formanden Annie Frederiksen bød velkommen Hans Dal: Dirigent Ida Rasmussen: Referent Valg af stemmetællere blev udsat, Formandens

Læs mere

Formand Beiring-Sørensen Kredsfører 1962-1965 Formand 1958-1963 1932-1962

Formand Beiring-Sørensen Kredsfører 1962-1965 Formand 1958-1963 1932-1962 FDF NÆSTVED 100 år 1. Oktober 2008 1958-1983 I 1958 var Poul Andersen tiltrådt som kredsfører og sammen med Biering- Sørensen - og senere i 1962 med pastor Steno Hansen som formand førte han trofast kredsens

Læs mere

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Nyhedsbladet MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Det sker i Tegnsprogshuset Onsdag den 11.05.2011 kl.19.00 Netcafe Onsdag den 18.05.2011 kl.19.00 Mini Banko Onsdag den 25.05.2011 kl.19.00 Netcafe Søndag den 29.05.2011

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING D. 28. FEBRUAR 2012

REFERAT AF GENERALFORSAMLING D. 28. FEBRUAR 2012 REFERAT AF GENERALFORSAMLING D. 28. FEBRUAR 2012 Fremmødte Nr. 1-1 fremmødt - repr. 2 stemmer Nr. 2-1 fremmødt - repr. 2 stemmer Nr. 6-2 brevstemmer Nr. 8 2 brevstemmer Nr. 9-1 fremmødt - repr. 2 stemmer

Læs mere

Foråret 2016. Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen

Foråret 2016. Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen Program Foråret 2016 for Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen Kontakt oplysninger Formand Børge K. Lund Egemosen 3 6200 Aabenraa Tel. 3162 8272 bkl@aabenraafotoklub.dk Næstformand

Læs mere

Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat

Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat Dagsorden iflg. vedtægterne: 1. Valg af ordstyrer: Tage Kristensen 2. Valg af skriftsfører: Lars Barslund 3. Formandens beretning:

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2014. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2014. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2014 Læs inde i bladet: HVAD SKER DER I ET JUBILÆUMSÅR? INDKALDELSE TIL GENERALFORSAMLING RENOVERING AF YDERMOLEN ER I FULD GANG 1 SØRUP HAVNS

Læs mere

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 Nr. 1 januar 2013 Motto: Under Dannebrog Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Hjemmeside: www.kongens-lyngby-marineforening.dk Marinestue: Sorgenfri Slot, Kongevejen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 11. oktober 2010

Referat af bestyrelsesmøde d. 11. oktober 2010 Referat af bestyrelsesmøde d. 11. oktober 2010 Til stede var: Carsten G. Nielsen, Alex Nielsen, Jeppe Olesen (i stedet for Anders Bertel), Bente Madsen, Inge Lindal, Pia Arendt, Paul Johan Madsen. Afbud:

Læs mere