Projektet har haft forankring i henholdsvis en styregruppe og projektgruppe samt en projektsekretær.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projektet har haft forankring i henholdsvis en styregruppe og projektgruppe samt en projektsekretær."

Transkript

1 Projektets kommissorium har været at analysere mulige samarbejder mellem folkeskolernes pædagogiske læringscentre og folkebibliotekerne, samt en bedre udnyttelse af Egedal Kommunes kulturhuse. Desuden har det være projektgruppens opgave at pege på mulige rationaler, idet der er lagt en budgetreduktion ind på bibliotekernes budget 2018 og frem på 1 mio. kr. Projektet har haft forankring i henholdsvis en styregruppe og projektgruppe samt en projektsekretær. Centerchef for Center for Borgerservice Kjeld Ebdrup (formand) Direktør Peter Olrik Centerchef for Ejendomme og Intern Service Lars Østergaard Centerchef for Plan, Kultur og Erhverv Mona Dates Jørgensen Distriktsskoleleder Lise Bjerregaard Bibliotekschef og afdelingsleder for Borgertorv & Bibliotek Bente Stonor Nielsen. Der har været afholdt i alt 3 møder i styregruppen. Bibliotekschef Bente Stonor Nielsen (tovholder) Afdelingsleder, Ganløse Skole Suzette Vinstrup Daglig pædagogisk leder, Bosagerskolen, Tine Mette Andersen Daglig pædagogisk leder, Maglehøjskolen Thomas Knudsen Projektleder Lisbeth Berg, Center for Ejendomme og Intern Service Kulturhuskoordinator Henriette Nordvig, Center for Plan, Kultur og Erhverv Fagkoordinator og børnebibliotekar Hanne Lund. Sabrina Melsted (projektsekretær) Projektgruppen har afholdt i alt 4 møder.

2 Projektet har tætte snitflader til henholdsvis Projekt udvikling af skoleområdet, som starter til august samt til Projekt kloge kvadratmeter, som har til opgave at undersøge Kommunens bygningsmasse med henblik på en bedre udnyttelse. Således vil dette projekts konklusioner være med forbehold over for de to andre projekters konklusioner. Projektgruppens arbejde har taget udgangspunkt i de scenarier, som blev præsenteret på projektets Kick-off møde den se bilag 1. Disse scenarier tager udgangspunkt i forskellige muligheder for sammenlægninger af Pædagogiske Lærings Centre (PLC) og folkebibliotekerne enten på skolernes- eller folkebibliotekets matrikel. Projektgruppen har indhentet befolkningsprognoser, informationer om lokalplaner, tegninger over skoler og biblioteker samt aktiviteter som besøgstal og udlån af lokaler m.m. til at kvalificere de konklusioner, som gruppen er nået frem til. Derudover er projektgruppen fremkommet med forslag til hvordan, et organisatorisk og fagligt samarbejde kan etableres. Se bilag 2. Projektgruppen har lavet anbefalinger, der umiddelbart er mulige at implementere relativt hurtigt samt anbefalinger, som kræver en længere tidshorisont. Ganløse Bibliotek Biblioteket flyttet til Ganløse Skole og lokalhistorisk arkiv flyttes til Historiens hus i Stenløse Kulturhus Ganløse Bibliotek er p.t. et selvbetjent bibliotek uden åbningstider med personale. Biblioteket har til huse i en ejendom beliggende centralt i Ganløse by. Ejendommen huser foruden bibliotek også Lokalhistorisk arkiv. Ganløse skole ligger ligeledes placeret central i Ganløse by. Skolen har et stort og velfungerende PLC, hvor folkebiblioteket vil kunne integreres. Det vil skabe en god synergi mellem skolernes PLC-funktioner og folkebibliotekets samlinger. Opmærksomhedspunkter: Ved etablering af folkebibliotek på Ganløse Skole skal det undersøges, om der kan skabes adgang til biblioteket fra gaden - dvs. at biblioteket stadig kan fungere som åbent bibliotek Ganløse Bibliotek er i sin nuværende form uden betjening, dvs. at der ikke er personale til at betjene publikum, men kun for at rydde op m.m. Der forhandles med Ganløse skole om fordeling af opgaven

3 Borgerne kan have modstand mod at benytte et bibliotek, som ligger på en skole, i fald adgangsforholdene besværliggøres. Der skal tages højde for, at en evt. nedlæggelse af Slagslunde Skole kan betyde, at skolen skal bruge m 2 til at rumme flere børn, og har i så fald ikke rum til biblioteket (snitflade til skoleprojektet) Udgifter til ombygning af Ganløse Skole til at kunne rumme folkebiblioteksfunktionen Øget driftsudgift for skolen til rengøring, el og varme Provenuet (eller dele heraf) af et evt. salg af biblioteksejendommen kan dække de udgifter, som opstår i forbindelse med en flytning af folkebiblioteket til Ganløse Skole. Center for Ejendomme og Intern Service har estimeret et evt. salg af ejendommen til ca. 2 mio. kr., afhængig af særlige fredningsbestemmelser, jordbundsforhold m.m. Rationalet vil primært bestå af sparede udgifter til vedligehold af ejendommen, som tilfalder Center for Ejendomme og Intern Service. For folkebiblioteket og skolerne ses umiddelbart intet økonomisk rationale. Smørum Bibliotek Foyeren på Smørum Bibliotek indrettes til et makerspace Foyeren på Smørum Bibliotek fremstår p.t. som et rum, der ikke bliver brugt i væsentlig grad. Det er et stor og lyst rum, som kan anvendes til mange formål. Projektgruppen har drøftet mulighederne for at anvende foyeren til en PLC-funktion for skolerne, primært for den nærliggende Boesagerskole. Ved projektgruppens gennemgang af scenariet, har det dog vist sig, at der ses en del udfordringer ved at flytte disse funktioner til Smørum Bibliotek. (Se bilag 1). På den baggrund er der i stedet stillet forslag om at indrette foyeren til et makerspace. Et makerspace er et kreativt miljø med kontorfaciliteter, it-udstyr og hjælp til rådighed, som vinder mere og mere indpas i skole- og biblioteksverden. Idéen er pt. at indkøbe forskelligt udstyr som 3D-printere, vinyl- og folieskærer, A0-plottere (kan printe ud i plakatstørrelse), laserskærere m.v. Et makerspace vil kunne benyttes af kommunens skoler og institutioner, samt mindre erhvervsvirksomheder, som mod betaling af materialer, kan benytte maskinerne. Læs om Ballerup Bibliotekernes Makerspace som et eksempel. Foruden ovenstående kan et makerspace danne ramme for skoler og institutioners arbejde med forskellige læringstiltag og projekter f.eks. indenfor Science, som pt. er et indsatsområde. Udgifter til indkøb af maskiner og indretning af foyeren til et makerspace, vil kræve en anlægsbevilling på ca kr., samt ca kr. til ombygning og indretning. Udgifter til drift af makerspace ca kr.

4 Det bør undersøges, om der kan skabes et frivillighedsnetværk, som evt. kan indgå som en del af driften f.eks. pensionerede skolelærere, IT-kyndige m.m. Endvidere skal det afsøges, om der kan søges fonde, som kan understøtte Science-idéen. Ølstykke Bibliotek: Kulturhus og bibliotek med udendørs faciliteter på den nuværende biblioteksgrund Biblioteksgrunden sælges til et almennyttigt boligselskab, som bygger boliger på grunden. Stueetagen indrettes til bibliotek og kulturhus med mødesal, mødefaciliteter og på udearealerne indrettes petanquebaner samt andre udendørsfaciliteter. Endvidere anbefales det at sælge Græstedgård. Opmærksomhedspunkter: Mens nedrivning af bibliotek + bygning af nyt sker, vil der være en periode, hvor biblioteket ikke kan benyttes. Mulighed for at låne lokaler kan undersøges, evt. opsætning af pavillon kunne være en løsning. Kommunen skal sikre sig at kunne styre udgiften til husleje og indgå en langtidskontrakt med boligselskabet. Ved vurdering af Ølstykke Bibliotek lægges til grund, at der på ejendommen kan etableres etagebyggeri (bolig), hvorfor en umiddelbar grundpris vurderes til ml og 2700 kr. pr. bygget etagemeter. F.eks. ved etablering á 30 boliger á 100 kvm2 = x 2200 vil en salgspris være 66 mio. kr. Kommunen vil få reduceret sin bygningsmasse og dermed spare løbende vedligeholdelsesudgifter og renovering af Ølstykke Bibliotek. Leje af lokaler af boligselskab - eksempel Gilleleje Bibliotek giver ca kr. pr m2 årligt i husleje Provenu, som fremkommer ved salg af Ølstykke Biblioteks grund + Græstedgård, kan delvis anvendes til indretning af kulturhus og bibliotek. Etablering af nybygget et bibliotek og kulturhus i Egedal By evt. sammen med andre kommunale institutioner. Ved at bygge et nyt bibliotek og kulturhus i Egedal By, vil man få et hus som dækker hele Stenløse- og Ølstykkeområdet. Det vil tilføre Egedal By liv og kultur, samt skabe et stærkt kulturelt knudepunkt i denne del af Kommunen. Suppleret af Smørum Bibliotek og kulturhus i den sydlige del, vil Egedal Kommune have to stærke kulturelle knudepunkter til at understøtte foreningslivet, de frivillige og andre kulturelle tiltag i Kommunen. Rationalet vil være at nedlægge Ølstykke Bibliotek og sælge grunden, nedlægge Stenløse Kulturhus og sælge ejendommen, samt sælge Græstedgård.

5 Det organisatoriske samarbejde mellem folkeskolernes PLC og folkebibliotekerne. Projektgruppen foreslår et toårigt projekt med et godkendt kommissorium, som tager udgangspunkt i de opstillede punkter nedenfor. Hovedformålet er at skabe grobund for forpligtende samarbejde på tværs mellem skolernes PLC og bibliotekerne, og dermed få etableret et effektivt samarbejde, hvor ressourcer og kompetencer udnyttes bedst muligt. Samarbejdet har til formål at skabe øget kvalitet i tilbuddet til eleverne i folkeskolen og de samme børn, som også kommer på folkebibliotekerne. Fokus skal være på børnene og dermed på, hvad der kan skabes af samarbejde, som øger børnenes læring. For at kunne samarbejde på tværs af skoler og folkebiblioteker er det en forudsætning, at skolerne i første omgang etablerer deres eget netværk med repræsentanter fra alle de 4 distriktsskoler. P.t. driver skolerne deres PLC på mange forskellige måder, et netværk kan sikre udveksling af viden samt at opgaver kan koordineres. Netværket foreslås etableret med en central tovholder, som kan facilitere dialogen og samarbejdet med folkebiblioteket i de overordnede aftaler, som skal lægge grundlaget for samarbejdet, herunder: Ressourcer tid. For at kunne etablere et samarbejde på tværs, så er det en forudsætning, at der afsættes tid og ressourcer til deltagerne, så det bliver muligt at mødes for at aftale nye arbejdsgaver og samarbejder. Synergi i det tværfaglige samarbejde. Projektgruppen ser klart synergi i at mixe fagligheder fra skolernes og folkebibliotekernes medarbejdere. At udnytte ressourcer og kompetencer bedst muligt. Koordinerende materialevalg. Ved at samordne materialevalget af udlånsmaterialer, så kan udvalget af materialer til undervisning og hjemlån blive bredere og dermed give en bedre udnyttelse af materialevalgs-budgetterne. Administrativt samarbejde. Her tænkes især på bestilling og klargøringsopgaver, som i vid udstrækning er automatiseret i folkebibliotekerne. Det kunne undersøges om disse opgaver og andre adm. opgaver også kunne optimeres ved brug af de samme systemer IT-ressourcer og IT-licenser Skolernes PLC og folkebibliotekerne bruger allerede et fælles IT-fagsystem og har en aftale om samarbejde i form af fælles systemadministrator. Dette samarbejde ville have stor glæde af det omtalte netværk, som kunne styrke videndeling og brug af systemet. Kulturelle arrangementer Der kan samarbejdes om afholdelse af forskellige arrangementer, workshops, events, for-

6 fatterbesøg m.m. De midler, der er afsat til kulturelle formål i begge områder, vil kunne have en større effekt i et tæt samarbejde. Viden om og koordinering af hinandens projekter og tilbud I et tættere samarbejde vil der kunne udveksles viden og information, som gør, at der kan opstå og udvikles samarbejder, som kan kvalificere og effektivisere fælles opgaver. Hvorvidt det kan skabe effektiviseringer som kan udmøntes, er på nuværende tidspunkt ikke synligt.

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen Kommissorium for effektivisering af folkeskolen hjvhjgyu Effektivisering og udvikling af folkeskolen 15. november 2016 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Formål... 2 Mål og succeskriterier...

Læs mere

Fællesråd. Udpeget repræsentanter for kultur og erhverv for 1 år ad gangen. Brugerforum. 4 x årligt. Består af brugere som byder ind med aktiviteter

Fællesråd. Udpeget repræsentanter for kultur og erhverv for 1 år ad gangen. Brugerforum. 4 x årligt. Består af brugere som byder ind med aktiviteter Fællesråd Udpeget repræsentanter for kultur og erhverv for 1 år ad gangen Kommunal Styregruppe Består af Direktør, Centerchefer, kulturchef, kulturhuskoordinator erforum 4 x årligt Består af brugere som

Læs mere

Kommissorium. Omlægning af boliger til ældre- og socialområdet. Udarbejdet af Katrine Madsen 12. december Hjvhjgyu. Multifunktionelle m2

Kommissorium. Omlægning af boliger til ældre- og socialområdet. Udarbejdet af Katrine Madsen 12. december Hjvhjgyu. Multifunktionelle m2 Kommissorium Omlægning af boliger til ældre- og socialområdet i Udarbejdet af Katrine Madsen 12. december 2017 Hjvhjgyu Multifunktionelle m2 Formål har anvisningsretten til en række almene plejeboliger,

Læs mere

INVESTERINGSPLAN 2028 FAKTA. Bygningsvedligeholdelse Byudvikling Kreative læringsfællesskaber Plejeboliger og botilbud Øvrige investeringer

INVESTERINGSPLAN 2028 FAKTA. Bygningsvedligeholdelse Byudvikling Kreative læringsfællesskaber Plejeboliger og botilbud Øvrige investeringer Øvrige investeringer INVESTERINGSPLAN 2028 Fakta 1: Derfor investerer vi. Det står vi på. Fakta 2: Oprindelig og revideret investeringsplan 2028 Fakta 3: Investeringsresultater i 2020-2022 Fakta 4: Investeringsresultater

Læs mere

Velkommen til informationsmøde om midlertidige flygtningeboliger. Degnebakken, 3660 Stenløse

Velkommen til informationsmøde om midlertidige flygtningeboliger. Degnebakken, 3660 Stenløse Velkommen til informationsmøde om midlertidige flygtningeboliger Degnebakken, 3660 Stenløse Program for aftenen Kl. 19.00 Kl. 19.10 Kl. 19.20 Kl. 19.30 Kl. 19.45 Kl. 20.00 Kl. 20.15 Kl. 20.45 Borgmesteren

Læs mere

Nøgletal. v. Søren Trier Høisgaard Centerchef. Udvikling og effektivisering af skoleområdet workshop 24. august 2017

Nøgletal. v. Søren Trier Høisgaard Centerchef. Udvikling og effektivisering af skoleområdet workshop 24. august 2017 Nøgletal v. Søren Trier Høisgaard Centerchef Vores folkeskole i Egedal Børn med overskud Alle børn og unge skal opleve en skole, hvor de udvikles fagligt, socialt og personligt, og hvor de føler sig som

Læs mere

Center for Borgerservice Bibliotekerne og Borgertorvet

Center for Borgerservice Bibliotekerne og Borgertorvet Center for Borgerservice og Borgertorvet 1. s primære opgaver Primære aktiviteter Har ansvar for drift og udvikling af kommunens biblioteker i Ølstykke og Smørum, Biblioteket i Stenløse Kulturhus samt

Læs mere

Nuværende struktur: Den nuværende skolestruktur består af 12 folkeskoler med tilhørende 12 grunddistrikter.

Nuværende struktur: Den nuværende skolestruktur består af 12 folkeskoler med tilhørende 12 grunddistrikter. Forslag til ny skolestruktur i Egedal Kommune. Kommunalbestyrelsen i Egedal Kommune har drøftet muligheden for at ændre i den lokale skolestruktur for kommunen, og man har derfor bedt Skoleudvalget og

Læs mere

Godkendelse af kommissorium for Samarbejde mellem folkebibliotekerne og Pædagogisk Læringscenter på skolerne

Godkendelse af kommissorium for Samarbejde mellem folkebibliotekerne og Pædagogisk Læringscenter på skolerne Punkt 8. Godkendelse af kommissorium for Samarbejde mellem folkebibliotekerne og Pædagogisk Læringscenter på skolerne 2015-058535 Skoleforvaltningen og Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget

Læs mere

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 16 Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Sagsnr: 28.00.00-A00-2-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af

Læs mere

Velkommen til informationsmøde om midlertidige flygtningeboliger. Bavnehøj, Slagslunde, 3660 Stenløse

Velkommen til informationsmøde om midlertidige flygtningeboliger. Bavnehøj, Slagslunde, 3660 Stenløse Velkommen til informationsmøde om midlertidige flygtningeboliger Bavnehøj, Slagslunde, 3660 Stenløse Program for aftenen Kl. 19.00 Kl. 19.10 Kl. 19.20 Kl. 19.35 Kl. 19.50 Kl. 20.00 Kl. 20.10 Kl. 20.40

Læs mere

Indstilling. Bedre fysiske rammer for børn og unge i Tranbjerg. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 25.

Indstilling. Bedre fysiske rammer for børn og unge i Tranbjerg. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 25. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 25. april 2013 Aarhus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge 1. Resume Der mangler dagtilbudspladser i Tranbjerg. Samtidig er der på

Læs mere

Indstilling. Forslag om etablering af Skolernes Læringscenter, Fællessamlingen. Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge

Indstilling. Forslag om etablering af Skolernes Læringscenter, Fællessamlingen. Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 1. februar 2007 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge Forslag om etablering af Skolernes Læringscenter, Fællessamlingen i Børn

Læs mere

Besvarelse på spørgsmål vedr. forslag om ét fælles biblioteksvæsen Styreforms- og strukturudvalget. Kopi til. Den 21. januar 2013.

Besvarelse på spørgsmål vedr. forslag om ét fælles biblioteksvæsen Styreforms- og strukturudvalget. Kopi til. Den 21. januar 2013. Emne Til Kopi til Besvarelse på spørgsmål vedr. forslag om ét fælles biblioteksvæsen Styreforms- og strukturudvalget Den 21. januar 2013 Resume I sommeren 2012 fremsatte Venstre et forslag om ét biblioteksvæsen

Læs mere

Egedal Kommune, Center for Borgerservice. Dronning Dagmars Vej Ølstykke Tlf

Egedal Kommune, Center for Borgerservice. Dronning Dagmars Vej Ølstykke Tlf 2 Opdragsgiver: Adresse: Egedal Kommune, Center for Borgerservice Egedal Kommune Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Tlf. 7259 6000 www.egedalkommune.dk Stilling: Refererer til: Ansættelsesforhold:

Læs mere

Velkommen til informationsmøde om midlertidige flygtningeboliger. Langekær, Vægten 30-31, 3650 Ølstykke

Velkommen til informationsmøde om midlertidige flygtningeboliger. Langekær, Vægten 30-31, 3650 Ølstykke Velkommen til informationsmøde om midlertidige flygtningeboliger Langekær, Vægten 30-31, 3650 Ølstykke Program for aftenen Kl. 19.00 Kl. 19.10 Kl. 19.20 Kl. 19.30 Kl. 19.45 Kl. 20.00 Kl. 20.15 Kl. 20.45

Læs mere

Budgetforslag - Budget Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG

Budgetforslag - Budget Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG REDUKTION Sæt kryds ( X ) EFFEKTIVISERING ( ) Lb. Nr. PKU-F-01 Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) Udvalg: Plan & Kulturudvalget Center: Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice

Læs mere

IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Natur- Fritids og Kulturudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget

IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Natur- Fritids og Kulturudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Natur- Fritids og Kulturudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 Balanceforslag 40000 33250 Lukning af Hårlev

Læs mere

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 3. Mødedato Tirsdag den 21. februar 2012

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 3. Mødedato Tirsdag den 21. februar 2012 Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Rådhuset Mødelokale 3 Mødedato Tirsdag den 21. februar 2012 Mødetidspunkt Kl. 16.00 Medlemmer Fra forvaltningen Jens Bruhn (A), Thomas Lesly Rasmussen (V), Anne

Læs mere

Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet

Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Disposition: A. Kommissorium, tidsplan og organisering B. Økonomisk ramme for ny tildelingsmodel C. Ny tildelingsmodel generelle forudsætninger D. Ny

Læs mere

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygninger af folkeskoler, ramme... 3 Tirsdalens skole... 5 Søndermarkskolen... 6 Hornbæk skole...

Læs mere

Spørgsmål til skriftlig besvarelse stillet den 2. november 2016 af Michael Gatten vedrørende keramikværksted i Valby Kulturhus

Spørgsmål til skriftlig besvarelse stillet den 2. november 2016 af Michael Gatten vedrørende keramikværksted i Valby Kulturhus Kultur- og Fritidsforvaltningen Administrerende direktør 03-11-2016 til skriftlig besvarelse stillet den 2. november 2016 af Michael Gatten vedrørende keramikværksted i Valby Kulturhus Michael Gatten har

Læs mere

Center for Borgerservice

Center for Borgerservice notat 2016-19 1. Centerets formål Formål Borgerservice er borgerens indgang til Egedal kommune, via borgetorvet på Egedal rådhus, Bibliotekerne, og Den Tværfaglige Myndighed. Primære opgaver varetager:

Læs mere

Det nye rådhus/sundhedscenter

Det nye rådhus/sundhedscenter Det nye rådhus/sundhedscenter Forhistorien Politiske forudsætninger: Kommunens driftsbudget må ikke påvirkes negativt Neutral påvirkning af likviditeten i finansieringsperioden Udgift og finansiering i

Læs mere

Præsentation HØRSHOLM KOMMUNE. Scenarier på skoleområdet

Præsentation HØRSHOLM KOMMUNE. Scenarier på skoleområdet Præsentation Scenarier på skoleområdet Indhold 1. Formål og opdrag 2. Forudsætninger 3. Præsentation af scenarier på skoleområdet Formål og opdrag Formålet: At undersøge, om der kan skabes en ny struktur,

Læs mere

Forslag 3.1 (2012-2015)

Forslag 3.1 (2012-2015) Forslag 3.1 03.32.50.1 Bibliotekerne 39.668.000 kr. Reduktionsområde: Ophør af kommunens medlemskab af Danmarks Bibliokteksforening Beskrivelse: Udmelding af Danmarks Biblioteksforening. Der betales årligt

Læs mere

Skoleforvaltningen fremsender it redegørelse til Skoleudvalgets orientering. Jan Nymark Thaysen (V) og Per Clausen (Ø) var fraværende.

Skoleforvaltningen fremsender it redegørelse til Skoleudvalgets orientering. Jan Nymark Thaysen (V) og Per Clausen (Ø) var fraværende. Punkt 6. IT redegørelse. 2011-30002. Skoleforvaltningen fremsender it redegørelse til Skoleudvalgets orientering. Jan Nymark Thaysen (V) og Per Clausen (Ø) var fraværende. Sagsbeskrivelse Denne redegørelse

Læs mere

Udbud af Stenløse Rådhusanneks. Ejendom i byen ved indkøbsmuligheder, S-tog og kulturhus

Udbud af Stenløse Rådhusanneks. Ejendom i byen ved indkøbsmuligheder, S-tog og kulturhus Udbud af Stenløse Rådhusanneks Ejendom i byen ved indkøbsmuligheder, S-tog og kulturhus 1 2 sti Ejendom i centrum af byen Ejendom til salg centralt i Stenløse Egedal Kommune udbyder hermed en ejendom til

Læs mere

Q&A for Kreative Læringsmiljøer

Q&A for Kreative Læringsmiljøer Q&A for Kreative Læringsmiljøer Spørgsmål Svar Tidsperspektiv Er der penge nok til at gennemføre det hele? Hvornår besluttes det, hvilke scenarier der arbejdes videre med? Hvad er principprogrammet? Hvornår

Læs mere

Bilag 1: Kultur- og Fritidsforvaltningens idékatalog til Smarte investeringer i kernevelfærden

Bilag 1: Kultur- og Fritidsforvaltningens idékatalog til Smarte investeringer i kernevelfærden Bilag 1: Kultur- og Fritidsforvaltningens idékatalog til Smarte investeringer i kernevelfærden IDÉBESKRIVELSE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Fremstillende forvaltning: Projektejer

Læs mere

Redegørelse for styringsdialog 2010 mellem Egedal Kommune og de almene boligorganisationer

Redegørelse for styringsdialog 2010 mellem Egedal Kommune og de almene boligorganisationer Redegørelse for styringsdialog 2010 mellem Egedal Kommune og de almene boligorganisationer Med virkning for 2010 skal det kommunale tilsyn efter Almenboligloven ske ved afholdelse af regelmæssige møder

Læs mere

Et revideret lokaleprogram skal i højere grad end det nuværende afspejle den pædagogiske og didaktiske udvikling, ellers bibeholdes det nuværende.

Et revideret lokaleprogram skal i højere grad end det nuværende afspejle den pædagogiske og didaktiske udvikling, ellers bibeholdes det nuværende. I indstillingen Udvidelse af Skødstrup Skole samt reetablering af klub vedtaget af byrådet d. 24. september 2014, fremgår det, at Børn og Unge i forbindelse med budgetlægningen for Budget 2016 fremsender

Læs mere

Natur- Fritids- og Kulturudvalget Budget Ikke indarbejdede ændringer

Natur- Fritids- og Kulturudvalget Budget Ikke indarbejdede ændringer Natur- Fritids- og Kulturudvalget Budget 2018-2021 Ikke indarbejdede ændringer Regnskab 2016 Oprindeligt 2017 Basisb 2018 Ændringer BF BO 2018 2019 BO 2020 BO 2021 Udvalgets beslutning 2.049 1.956 2.215-762

Læs mere

Valgudtalelser fra kandidater til valget til FBS styregruppe 2018

Valgudtalelser fra kandidater til valget til FBS styregruppe 2018 Valgudtalelser fra kandidater til valget til FBS styregruppe 2018 Valggruppe 1: Steffen Nissen Sekretariatschef Kommune Odense Valggruppe 1 Valgudtalelse Jeg har været medlem af FBS styregruppen de seneste

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde d. 29. november 2018 kl på Slagslunde Skole. Skoleledelsen: Lise Bjerregaard Suzette Vinstrup

Referat af skolebestyrelsesmøde d. 29. november 2018 kl på Slagslunde Skole. Skoleledelsen: Lise Bjerregaard Suzette Vinstrup Referat af skolebestyrelsesmøde d. 29. november 2018 kl. 19.00 21.30 på Slagslunde Skole Faste deltagere: Skoleledelsen: Lise Bjerregaard Suzette Vinstrup Forældrerepræsentanter: Carsten Rysgaard Peter

Læs mere

Bibliotek og Arkiv Lukning af afdelinger Osted og Gevninge

Bibliotek og Arkiv Lukning af afdelinger Osted og Gevninge Forslag nr. 2.10-01 Omstillings- og reduktionsforslag til Budget 2019-2022 Overskrift Center Bevilling Ændringen vedrører: Effektivisering Investering Besparelse Merindtægt Bibliotek og Arkiv Lukning af

Læs mere

Godkendelse af anbefalinger ift. Løvbakkens fremtidige tilbud - 2. behandling

Godkendelse af anbefalinger ift. Løvbakkens fremtidige tilbud - 2. behandling Punkt 4. Godkendelse af anbefalinger ift. Løvbakkens fremtidige tilbud - 2. behandling 2016-072094 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender, At indsatsen

Læs mere

Indstilling. Flytning af Center For Misbrugsbehandling fra Valdemarsgade 18 til Sumatravej 3, 8000 Aarhus C. 1. Resume

Indstilling. Flytning af Center For Misbrugsbehandling fra Valdemarsgade 18 til Sumatravej 3, 8000 Aarhus C. 1. Resume Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 6. september 2011 Aarhus Kommune Sociale Forhold og Beskæftigelse Flytning af Center For Misbrugsbehandling fra Valdemarsgade 18 til Sumatravej 3, 8000

Læs mere

9. Skole- og uddannelsesudvalget

9. Skole- og uddannelsesudvalget 9. Skole- og uddannelsesudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 9. Skole- og uddannelsesudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygning af folkeskoler... 3 Søndermarksskolen skoleudviklingsplan 2015... 5 Hobrovejens

Læs mere

Samarbejdsaftale for etablering af Kulturaftale i hovedstadsområdet 2011

Samarbejdsaftale for etablering af Kulturaftale i hovedstadsområdet 2011 Samarbejdsaftale for etablering af Kulturaftale i hovedstadsområdet 2011 Indholdsfortegnelse Principper for deltagelse... 3 Organisationsmodel... 4 Økonomi... 6 Tidsplan... 7 Tilslutning:... 8 2 Principper

Læs mere

Drejebog 3A - Nyt rådhus og sundhedscenter Fase 7 og 8 Forprojektering og hovedprojektering Oktober 2012 oktober 2013

Drejebog 3A - Nyt rådhus og sundhedscenter Fase 7 og 8 Forprojektering og hovedprojektering Oktober 2012 oktober 2013 Drejebog 3A - Nyt rådhus og sundhedscenter Fase 7 og 8 Forprojektering og hovedprojektering Oktober 2012 oktober 2013 Revideret 22. november 2012 Egedal Kommune Drejebog for nyt rådhus og sundhedscenter

Læs mere

Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole

Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 8. december 2015 Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole Indstillingen giver bevilling på 6,8 mio. kr. til fysisk helhedsløsning for

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde den 22. januar 2019 kl på Ganløse Skole. Skoleledelsen: Lise Bjerregaard Suzette Vinstrup

Referat af skolebestyrelsesmøde den 22. januar 2019 kl på Ganløse Skole. Skoleledelsen: Lise Bjerregaard Suzette Vinstrup Referat af skolebestyrelsesmøde den 22. januar 2019 kl. 19.00 21.30 på Ganløse Skole Faste deltagere: Skoleledelsen: Lise Bjerregaard Suzette Vinstrup Forældrerepræsentanter: Carsten Rysgaard Peter Mortensen

Læs mere

Velkommen til Brugerforum. Stenløse Kulturhus Tirsdag den 20. januar 2015

Velkommen til Brugerforum. Stenløse Kulturhus Tirsdag den 20. januar 2015 Velkommen til Brugerforum Stenløse Kulturhus Tirsdag den 20. januar 2015 Aftenens program Klokken 17.00 17.05 18.00 20.20 20.50 21.00 Indhold Velkomst Åbning v. Borgmester Willy Eliasen og Jens Jørgen

Læs mere

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget ØKONOMI OG STYRING Dato: 18. marts 2019 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Kathrine Dahl Marcussen Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for

Læs mere

Projektbeskrivelse for anlægsprojekter, 19/9/2011

Projektbeskrivelse for anlægsprojekter, 19/9/2011 Projektbeskrivelse for anlægsprojekter, 19/9/2011 Projektets titel: Byggeri af særligt dagtilbud, SEL 32 ved Byhaven Direktørområde: Børn og Unge Sagsnummer for kommissorium og projektbeskrivelse: 11/26245

Læs mere

Brugerportalsinitiativet

Brugerportalsinitiativet Til: Eik Møller BLLERUP KOMMUNE ato: 13. februar 2015 Tlf. dir.: 4094 4491 E-mail: jpb@balk.dk Kontakt: Jesper Bak Brugerportalsinitiativet Hvorfor dette brugerportalsinitiativ? Regeringen og KL har med

Læs mere

FUNKTIONS- BESKRIVELSE. Pædagogisk LæringsCenter

FUNKTIONS- BESKRIVELSE. Pædagogisk LæringsCenter FUNKTIONS- BESKRIVELSE Pædagogisk LæringsCenter FORORD Læringscenteret har altid formidlet viden om læremidler, kulturtilbud, konkurrencer og kampagner til elever og lærere. Men med den nye bekendtgørelse

Læs mere

Reduktionskatalog for Hjørring Bibliotekerne

Reduktionskatalog for Hjørring Bibliotekerne Reduktionskatalog for Hjørring Bibliotekerne Biblioteksvirksomhed er et lovbundet område og har til formål at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet. Hjørring Bibliotekerne har biblioteker

Læs mere

Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune

Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune Samarbejdsaftalens parter: Helsingør Kommune Boligselskabet Boliggården Boligselskabet Nordkysten Samarbejdsaftalen gælder i helhedsplanens

Læs mere

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev 2014 Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 BAGGRUND 3 KAPACITET OG BØRNETAL 4 Pasningsbehov 4 Bygningskapacitet 4 OVERSIGT OVER SCENARIER 5 BEMÆRKNINGER

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur NOTAT HR-stab Arbejdet med en mere klar og tydelig ledelse er med dette oplæg påbegyndt. Oplægget definerer de generelle rammer i relation

Læs mere

MODEL X - tilføjelse til kommissorium vedr. etablering af et projektværksted for unge i Halsnæs Kommissorium.

MODEL X - tilføjelse til kommissorium vedr. etablering af et projektværksted for unge i Halsnæs Kommissorium. MODEL X - tilføjelse til kommissorium vedr. etablering af et projektværksted for unge i Halsnæs Kommisorium.... 1 1. Indledning... 1 2. Muligheder for placering af projektværksted i Halsnæs Kommune...

Læs mere

Natur- Fritids- og Kulturudvalget Balancekatalog Budget

Natur- Fritids- og Kulturudvalget Balancekatalog Budget Natur- Fritids- og Kulturudvalget Balancekatalog Budget 2018-2021 Ændringer Udvalgets beslutning Regnskab 2016 Oprindeligt 2017 Basisb 2018 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 MAX forslag i alt -1.012-762

Læs mere

1. budgettilpasning 2016 for Fælles formål og administration samt Regional Udvikling

1. budgettilpasning 2016 for Fælles formål og administration samt Regional Udvikling Afdeling: Økonomisk Sekretariat Udarbejdet af: Journal nr.: E-mail: myp@rsyd.dk Dato: 25. maj 2016 Telefon: 2159 9203 Notat 1. budgettilpasning 2016 for Fælles formål og administration samt Regional Udvikling

Læs mere

Foreløbigt udkast Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev

Foreløbigt udkast Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev Foreløbigt udkast Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev 2014 Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 BAGGRUND 3 OVERSIGT OVER SCENARIER 4 BEMÆRKNINGER TIL SCENARIER 7 KAPACITET OG BØRNETAL 9

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert Krav 3. Hvordan parterne følger op på aftalen Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Idrætsfaciliteter på Nordre Strandvej Orientering om fremtidige muligheder

Idrætsfaciliteter på Nordre Strandvej Orientering om fremtidige muligheder Notat Idrætsfaciliteter på Nordre Strandvej Orientering om fremtidige muligheder Nærværende notat omhandler forskellige muligheder for en fremtidig udvikling af de nuværende idrætsfaciliteter beliggende

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Indledning. Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik.

Indledning. Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik. Indledning Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik. De underskrivende partier er enige om vigtigheden af, at målene bag genopretningsplanen,

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

Introduktion til Center for Borgerservice (CBS)

Introduktion til Center for Borgerservice (CBS) Introduktion til Center for Borgerservice (CBS) CBS s budget Budget 208 Brutto 307 mio. kr. Servicerammen brutto 75 mio.kr. SSU s budget 285 mio. kr. CBS s budget Den Tværfaglige Myndighed 20 mio. kr.

Læs mere

Anlægsbeskrivelser til vedtagne anlæg i budget 2010

Anlægsbeskrivelser til vedtagne anlæg i budget 2010 Anlægsbeskrivelser til vedtagne anlæg i budget 21 Anlægget vedrører: Eksisterende rådighedsbeløb til skolerenoveringsplanen. Udmøntning på konti: 3.22.1 Udgifter 16.921 3.765 3.765 3.765 Netto 16.921 3.765

Læs mere

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Vores formål og hovedopgaver Vores team udvikler læringskoncepter inden for innovation og entreprenørskab, praktisk problemløsning og samspil

Læs mere

Beskrivelse af Egedal Musikskoles strategiseminar d. 23. februar 2016

Beskrivelse af Egedal Musikskoles strategiseminar d. 23. februar 2016 Beskrivelse af Egedal Musikskoles strategiseminar d. 23. februar 2016 Kære deltagere! Denne vision er udarbejdet i fællesskab med jer, og jeg håber, at I vil tage den til jer og leve den, der hvor I er.

Læs mere

Indledning. Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik.

Indledning. Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik. Indledning Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik. De underskrivende partier er enige om vigtigheden af, at målene bag genopretningsplanen,

Læs mere

Udbygningsplaner for. Plejeboligområdet

Udbygningsplaner for. Plejeboligområdet Udbygningsplaner for Plejeboligområdet Hvad er behovet? Hvad er vedtaget? & Hvad er foreslået? Hvad med økonomien? Centerchef Erik Petersen Hvad er behovet for plejeboliger Den ældste del af befolkningen

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune Notat Emne: Proces for Højbjerg Bibliotek Til: Kulturudvalget den Kopi til: Forslag til proces for Højbjerg Bibliotek Side 1 af 5 KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune 1.

Læs mere

1 Indledning 1.1 Baggrund I forligsteksten for budget 2012 indgår ejendomsområdet med følgende:

1 Indledning 1.1 Baggrund I forligsteksten for budget 2012 indgår ejendomsområdet med følgende: Økonomi og Beskæftigelse Byrådssekretariat Sagsnr. 190784 Brevid. 1391828 Ref. NIR Dir. tlf. 46 31 80 09 nicolair@roskilde.dk NOTAT: Ejendomseffektiviseringer i budget 2012 11. januar 2012 1 Indledning

Læs mere

NOTAT. Placering af Specialskole

NOTAT. Placering af Specialskole Placering af Specialskole DATO 28. januar 2014 SAGS NR. Ved den politiske vedtagelse af Udmøntningsnotatet for implementeringen af specialanalysen i april 2013, blev det besluttet, at de nuværende tre

Læs mere

Kommissorium for: Fælles børn Fælles ansvar

Kommissorium for: Fælles børn Fælles ansvar Kommissorium for: Fælles børn Fælles ansvar Indledning Baggrunden for at igangsætte Fælles børn- Fælles ansvar er ambitionen om at arbejde aktivt med børne- og ungepolitikken og styrke den samlede inklusionsindsats

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 39 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Plan og kultur Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion i Plan og Kulturs personale Christian

Læs mere

Vejen Kommunes Biblioteker

Vejen Kommunes Biblioteker Vejen Kommunes Biblioteker Drifts- og Afdelingschef Institutionsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Borgmester Direktør 1. Drifts- og udviklingsaftaler i Vejen Kommune Aftalestyring er en central

Læs mere

Aftale om akkord vedr. arbejdstid på pædagogisk servicecenter ved skolerne i Ikast-Brande Kommune

Aftale om akkord vedr. arbejdstid på pædagogisk servicecenter ved skolerne i Ikast-Brande Kommune Denne aftale er en minimumsaftale. Der kan mellem skoleleder og tillidsrepræsentant aftales, at der afsættes yderligere tid til pædagogisk servicecenter. Der afsættes tid til pædagogisk servicecenter efter

Læs mere

BY, LAND OG KULTUR KVALITETSAFTALE 2012-2013

BY, LAND OG KULTUR KVALITETSAFTALE 2012-2013 BY, LAND OG KULTUR KVALITETSAFTALE 2012-2013 Kvalitetsaftale 2012-2013 Indholdsfortegnelse AssensBibliotekerne - Kvalitetsaftale 2012-2013 1. Indledning......................................................................................2

Læs mere

LÆRINGSCENTER SØNDERMARKSKOLEN

LÆRINGSCENTER SØNDERMARKSKOLEN LÆRINGSCENTER SØNDERMARKSKOLEN PLC KOMMISSORIUM Med pædagogiske læringscentre forstås vejlederfunktioner, ressourcecenter, styrkecenter og bibliotek. Der er tre overordnede opgaver for arbejdsgruppen i

Læs mere

Smørum Bibliotek Flodvej Smørum Tlf.: Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.:

Smørum Bibliotek Flodvej Smørum Tlf.: Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700 Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Mandag til torsdag 7-21 Fredag 7-19 Lørdag og Søndag 7-17 Med personale: Mandag 13-20 Tirsdag til fredag 13-17 Lørdag 10-14

Læs mere

PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016

PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016 PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016 Indhold 1 INDLEDNING 3 2 STRATEGIGRUNDLAGET OG HANDLINGSPLAN 5 3 VISION 6 4 PEJLEMÆRKER OG PRINCIPPER 8 4.1 TEKNOLOGI 8 4.1.1 Principper 8 4.2 KOMMUNIKATION 9 4.2.1

Læs mere

Beskrivelse af anlægsforslag: De forventede indtægter er et skøn fra den administrativt nedsatte arbejdsgruppe vedrørende jordforsyning.

Beskrivelse af anlægsforslag: De forventede indtægter er et skøn fra den administrativt nedsatte arbejdsgruppe vedrørende jordforsyning. Nummer: A101 Anlægget vedrører: jordforsyningen - boligformål Udgifter -6.005-6.321-9.769-8.662 Netto -6.005-6.321-9.769-8.662 De forventede indtægter er et skøn fra den administrativt nedsatte arbejdsgruppe

Læs mere

VORES BYGNINGER ODENSE KOMMUNE

VORES BYGNINGER ODENSE KOMMUNE VORES BYGNINGER ODENSE KOMMUNE Erfaringer med optimering af ejendomsdrift og arealoptimering i anvendelsen af kommunens ejendomme gennem Effektiviseringsstrategien Vores bygninger. DAGSORDEN 1. Vision

Læs mere

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 12.11.2013 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Fællescenter HR og Udvikling Journalnr: 00.00.00-A00-6 Ref.: Charlotte Grøn Andersen Telefon: 99889432 E-mail: acga@rebild.dk Dato: 25-06-2015 Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Følgende

Læs mere

Notat 6. april Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten

Notat 6. april Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten Notat 6. april 2016 Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten Indledning Skanderborg Kommune ønsker med projektet Mere velfærd færre mursten at optimere ejendomsanvendelsen

Læs mere

Direktionens besvarelse af høringssvar

Direktionens besvarelse af høringssvar Dato 15-11-2015 Dok.nr. 158086/15 Sagsnr. 15/12912 Ref. KIOL Direktionens besvarelse af høringssvar Forslag Afdelinger Høringssvaret Direktionens overvejelser/svar Ad A) Borgerservic e og GIS Fælles MED

Læs mere

Projekt Fællesskabets Hus i Ry. Organisering og overordnet tidsplan vedrørende nyt plejecenter i Ry

Projekt Fællesskabets Hus i Ry. Organisering og overordnet tidsplan vedrørende nyt plejecenter i Ry Projekt Fællesskabets Hus i Ry Organisering og overordnet tidsplan vedrørende nyt plejecenter i Ry Byggeri af nyt plejecenter i Ry - delprojekter Byggeri af nyt plejecenter i Ry Byggeprogram Udbud Valg

Læs mere

1. budgetopfølgning 2015. Den politiske aftale for budget 2015. Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen

1. budgetopfølgning 2015. Den politiske aftale for budget 2015. Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen 1. budgetopfølgning 2015 Den politiske aftale for budget 2015 Anlæg Forslag Understøtte digitaliseringsstrategien i dagtilbud IT køb Digitaliseringen af samfundet finder vej også til de mindste børn. For

Læs mere

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 17-01-2013 Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering Som opfølgning på Strukturudvalgets rapport fra 2. halvår 2012 besluttede

Læs mere

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg I 2016-priser Budget 2016

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg I 2016-priser Budget 2016 Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg I 2016-priser Budget 2016 Ark Pol. Omr. Prioritering Nr Projektnavn Afledt drift i 2016 2016 2017 2018 2019 Prioritet 1 71 A3 1 PC'er i folkeskolen

Læs mere

Egedal Kommune. Pixiudgave af Byggeprogram del I for nyt Rådhus/Sundhedscenter

Egedal Kommune. Pixiudgave af Byggeprogram del I for nyt Rådhus/Sundhedscenter Egedal Kommune Pixiudgave af Byggeprogram del I for nyt Rådhus/Sundhedscenter FOKUSOMRÅDER Første byggeri i nyt byområde Helhedsplan for området Mødet mellem by og landskab Området Kommunen har udarbejdet

Læs mere

Byrådet har som en del af budgetaftalen for 2013-2016 besluttet, at der skal udarbejdes et beslutningsoplæg vedrørende etablering af et hus

Byrådet har som en del af budgetaftalen for 2013-2016 besluttet, at der skal udarbejdes et beslutningsoplæg vedrørende etablering af et hus Borgernes hus Byrådet har som en del af budgetaftalen for 2013-2016 besluttet, at der skal udarbejdes et beslutningsoplæg vedrørende etablering af et hus med hovedbibliotek, musikskole, mødelokaler mv.

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 04 Administration og personaleudgifter i Flextrafik. Indstilling: Administrationen indstiller, at

Politisk dokument uden resume. 04 Administration og personaleudgifter i Flextrafik. Indstilling: Administrationen indstiller, at Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 13. marts 2014 Mads Lund Larsen 04 Administration og personaleudgifter i Flextrafik Indstilling: Administrationen indstiller, at Budgetrammen for Administration

Læs mere

Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019

Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019 Til: Børn og Læring Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019 25. april 2019 Kontaktperson: Claus Humlum Gudiksen 87535549 chg@syddjurs.dk Status for budgetopfølgning 2019 på bevillingen

Læs mere

Borgermøde den 16. september 2015

Borgermøde den 16. september 2015 Borgermøde den 16. september 2015 Baggrund Holbæk Kommune ønsker at sælge campingpladsen. Borgermøde afholdes i juni 2015, hvor der åbnes mulighed for, at byen kan købe Skarresø Camping. Forpagterne meddeler,

Læs mere

Dagsorden skolebestyrelsesmøde d. 29. januar 2018 kl på Ganløse Skole

Dagsorden skolebestyrelsesmøde d. 29. januar 2018 kl på Ganløse Skole Dagsorden skolebestyrelsesmøde d. 29. januar 2018 kl. 19.00 21.30 på Ganløse Skole Faste deltagere: Skoleledelsen: Lise Bjerregaard Suzette Vinstrup Brad Thompson Forældrerepræsentanter: Christina Sindt

Læs mere

Bilag: Fra høringsmaterialet, juni 2014 samt opsamling på høringssvar, sept. 2014

Bilag: Fra høringsmaterialet, juni 2014 samt opsamling på høringssvar, sept. 2014 Bilag: Fra høringsmaterialet, juni 2014 samt opsamling på høringssvar, sept. 2014 Administrative fællesskaber lokalt Der foretages en budgetreduktion på 4,8 mio. kr. årligt. Administrative fællesskaber

Læs mere

Bilag 2. Lukning af afdeling i Ølstykke skoledistrikt

Bilag 2. Lukning af afdeling i Ølstykke skoledistrikt 2018 Bilag 2 Lukning af afdeling i Ølstykke skoledistrikt Indledning... 2 1. Distriktsskole Ølstykke... 2 1.1 Elevtal i indskolingen... 2 1.2 Afdelingerne - Vedligeholdelsesefterslæb og anlægsinvesteringer...

Læs mere

Kapacitetsanalyse af Egedals daginstitutioner. Marts 2018

Kapacitetsanalyse af Egedals daginstitutioner. Marts 2018 Kapacitetsanalyse af Egedals daginstitutioner Marts 2018 2 Indholdsfortegnelse Kapacitetsanalyse af Egedals daginstitutioner 3 Formål:...3 Resume:...3 Rammer for analysen:...3 Metodemæssige forudsætninger:...3

Læs mere

Social- og Sundhedsforvaltningen tænker, at følgende funktioner sammenlægges på samme matrikel:

Social- og Sundhedsforvaltningen tænker, at følgende funktioner sammenlægges på samme matrikel: GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Psykiatri- og Handicapafdelingen Placeringsmuligheder for et dagcenter NOTAT Dato: 9. maj 2010 Af: Rasmus Bækgaard Placeringsmuligheder for et dagscenter

Læs mere

2. Børne- og skoleudvalget

2. Børne- og skoleudvalget 2. Børne- og skoleudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygninger af folkeskoler, ramme... 1 Tirsdalens skole... 3 Søndermarkskolen... 4 Hornbæk skole... 5 Havndal skole... 6 Assentoft skole... 7 Blicherskolen...

Læs mere

Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse

Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse Skolereformen Den nationale baggrund Den nationale baggrund tager afsæt i

Læs mere