Version

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Version"

Transkript

1 1 af 13 INDHOLDSFORTEGNELSE BACKUP OG OPRYDNING... 2 DET TEKNISKE... 3 SPLIT ET FAG OP I TO AKTIVITETER... 4 NY BRUGER TYPE... 6 DET TEKNISKE... 8 POSITIONER OG PERIODER FAGREGISTRET FORBEDRING AF LUDUS IMPORT RUTINEN DE LANGE LOKALENAVNE... 12

2 2 af 13 Backup og oprydning Først og fremmest er backup og fil-oprydnings-systemet blevet voldsomt ændret. Mange skemalæggere har over tid oplevet at deres datafil langsomt blev større og større for til sidst slet ikke at kunne åbnes. Med version 27.9 er backup og oprydning sådan, at der slet ikke gemmes noget som helts backup i datafilen. Datafilerne indeholder nu udelukkende skoledata. Derfor vil filstørrelsen ikke længere kunne vokse ud over det skoledata selv fylder. Til gengæld efterlades al backup lige der hvor det var dannet, dvs. på den computer hvor det var dannet. Data ryddes op efter tre til fire måneder. Det giver tilstrækkelig tid til at få reddet et projekt der er gået galt. Det kan fx være, at Haralds motor har startet en fuldstændig lægning selvom du har valgt at bygge på delplan efter at du har brugt en uge på at forfine dit skema. Der er taget backup af dit skema helt automatisk og du finder det igen ved at gå til Skema-plan og højre-klikke: Vælg Hent tidligere skema. Vælg det senest lagrede. Vælg Synkronisér med HMTP. Voila du er tilbage til dit tidligere skema. Efter tre til fire måneder slettes de gamle backup for at frigive diskpladsen. Sletningen sender dem videre til papirkurven, hvorfra de kan gendannes hvis nødvendigt. Omvendt er det så op til skemalæggeren, dvs. dig, en gang imellem at tømme papirkurven.

3 3 af 13 Det tekniske Som almindelig skemalægger, kan du springe dette afsnit over. Det er udelukkende for de teknisk interesserede. En Tplan datafil er i virkeligheden en zip-fil der består af et utal af enkelt-filer. Når du åbner din datafil sker der det, at der først laves en ny mappe og dernæst pakkes de mange filer ud i den mappe. Til sidst indlæses de enkelte filer i hver sit faneblad og så kan skemalæggeren gå i gang. Med den nye brugertype kan du selv kigge med ned i den mappe, hvor alle filerne findes. Vælger du Vis arbejdsmappe ser du de aktuelle filer som HMTP arbejder med undervejs i skemalægningen. Som tidligere nævnt, er det her ikke for den almindelige skemalægger.

4 4 af 13 Split et fag op i to aktiviteter Fag med mere end 5 perioder. Det er en kendt sag, at fag med mere end 5 perioder ikke kan skrives direkte i Tplan. Der er flere måder at løse det problem på: Her er to aktiviteter 3b FRa og 3b FRb, der tilsammen udgør ét fag FR. Det er den bedste måde at gøre det på. Derved får du fuldstændig styr på de to dele af faget. Du kan evt. styre at den ene del skal ligge i første uge og den anden del i anden uge med Y og Z. Det er samme fag, så de to aktiviteter kan aldrig komme til at ligge på samme dag. De to aktiviteter er i indirekte dagkonflikt for at bruge Haralds ord. Her ser du fx en hel del fag med 6 positioner. Du kan naturligvis gøre som vist, at slette periodefeltet. Så vil Haralds motor tro at det er 6 enkeltpositioner Virker det for dig er det jo OK, men ellers er der den her mulighed:

5 5 af 13 Du kan vælge om du vil opdele alle fag i to, eller kun de, der har brug for mere end fem tegn i periodefeltet. Som sædvanlig vises resultatet under fanebladet Tabeller og det er helt op til dig at kopiere det du ønsker at bruge tilbage til fagregistret. Faget 2p dah med lærer SK er opdelt i to aktiviteter 2p daha og 2p dahb. Desuden er de to aktiviteter placeret i hver sin af de to uger.

6 6 af 13 Ny bruger type Med version 29.7 er der kommet en ny brugertype Superbruger. For brugertype Nybegynder ser menuen funktioner sådan her ud. For den nye type ser den ud som vist nedenfor Bruger niveau Superbruger er helt klart ikke for den normale skemalægger. Det er nærmere for Harald og jeg selv. Der er dog en enkelt mulighed som kan være interessant, nemlig muligheden for at afprøve en anden motor end den indbyggede.

7 7 af 13 Den 22. juni 2016 lavede Harald en ny version af motoren efter at der var eksempler på at motoren startede forfra med en fuld lægning selv om brugeren havde bedt om lægning med analyse og bygning på delplan. Den indbyggede version af motoren er fra 12. april 2016, men er en næsten uændret version fra tidligere år. Denne version er kendetegnet ved meget stor stabilitet og er det rigtige valg for de fleste. Er du interesseret i at prøve en anden motor kan du nu vælge det under den nye bruger Superbruger: Når Harald laver nye versioner vil de helt automatisk blive lagt ind i denne dialog i forbindelse med fremtidige opdateringer. Ellers åbner dialogen mulighed for at du kan kigge direkte på de mange små filer der tilsammen udgør dine skoledata (Navn.tpd).

8 8 af 13 Det tekniske Dette afsnit kan springes over og du skal kun læse det hvis du er nysgerrig på hvordan Tplan arbejder rent teknisk. Når du åbner dine skoledata sker der følgende: En ny mappe genereres i AppData. Indholdet af skolefilen (navn.tpd) udpakkes i den nyligt genererede mappe. Det er fordi at Navn.tpd i virkeligheden er en Zip-fil bestående af et utal af små tekstfiler. Hver tekstfil svarer til en tabel i Tplan - nogle er dog databaser der ikke gør. Filtypen er.f2a. Teksten F2A kaldes skolekoden. Tidligere kunne filtypen være nærmest hvad som helst. Fra og med version 29.7 vil nye filer altid have skolekoden HMX. Det vil sige, at alle filer har filtypen.hmx Du genkender måske KLA.F2A? Det er klasse-registret, Du genkender måske LAR.F2A? Det er lærer-registret.

9 9 af 13 Klik på LAR.F2A Klik så på Search Vælg fx Notesblok og klik OK Her ser du så indholdet af LAR.F2A Forhåbentlig ikke overraskende? Sådan kan du altså undersøge de enkelte filer direkte uden om Tplan. Som tidligere nævnt, er det ikke normalt at kigge her. Det burde ikke være nødvendigt for den almindelige skemalægger.

10 10 af 13 Positioner og perioder Lad os starte bagfra med de manglende positioner. I ganske mange år har Tplan haft muligheden for at man kan skrive positioner og perioder for generaliserede fag. Her er 1g en årgangsbetegnelse. Det nye er, at du nu kan have en opsætning der følger dine skoledata dvs. er en del af det dokument du arbejder på men også at du kan have en global opsætning., so automatisk læses ind hver gang du starter Tplan. Den globale skabelon finder du her: \Dokumenter\Tplan\SBJPP.TXT Du kan manipulere de to versioner ved hjælp af de små knapper

11 11 af 13 Fordelen ved at have udfyldt den tabel inden du importerer fra LUDUS og/eller Lectio, er at du så automatisk kan få indsat positioner og perioder. Med ovenstående tabel vil fx alle 1g DA hold få indsat 4 og 112 helt automatisk. Fagregistret Har du udfyldt tabellen med generaliserede data for klasserne får du automatisk fyldt cellerne ud i fagregistret:

12 12 af 13 Forbedring af LUDUS import rutinen I efteråret 2016 fik jeg givet importen fra LUDUS en overhaling. Da jeg programmerede importmuligheden i sommeren 2008 var det under et vist tidspres og enkelte af rutinerne var ikke særlig optimerede. Det så jeg, da jeg importerede data fra Københavns Åbne Gymnasium. Der var fx brugt meget lange lokalenavne. Det har Tplan kunnet håndtere en tid, blot det første der står i kommentaren ud for lokalet er =Det lange lokalenavn; Importrutinen fra 2008 skrev bare de lange lokalenavne i første kolonne, hvor max-længden jo som bekendt er 6 tegn. Så var det overladt til skemalæggeren at rette alle linjerne. Importrutinen fra 2008 havde også problemer med at se, at p, q og r klasser hører til hf. Alt blev sat til enten 1g, 2g eller 3g. Endelig er der det problem, at der næsten aldrig er positioner med i eksporten fra LUDUS. Der står bare 0,00. Alle de nævnte problemer har jeg gjort noget ved. De manglende positioner og perioder har du allerede læst om i det forrige. De lange lokalenavne Når du importerer fra LUDUS vil for lange lokalenavne automatisk blive kortet ned. Som du ser, forsøger Tplan at lede efter understregning ( _ ) eller bindestreg ( - ). Hvis en af delene findes vil Tplan prøve at dele lokalenavnet der. Samtidig tager Tplan hensyn til, om der er kun én afdeling eller mere end en. Er der mere end én afdeling skal lokalenavnet være efterstillet af enten (1) eller (2). Ved eksporten fra Tplan tilbage til LUDUS erstattes det korte lokalenavn 106 med det lange 106_cirkel(1) osv. Afdelingsnumrene finder du i tekstfilen med navnet Afdelinger:

13 13 af 13 For lange lærernavne Ved importen kortes for lange lærernavne også ned til maksimalt 28 bogstaver. Består navnet af flere dele tages første bogstav i de inderste navne, således at første og sidste led kan læses. Her er de originale data ændret, så Johanne Hornbech er erstattet med J H I yderste nød kortes lærernavnet simpelthen bare ned til 28 bogstaver. Mange hilsner fra Lasse :-)

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen. Log på med administrator rettigheder, så du ser ovenstående hovedmenu

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen. Log på med administrator rettigheder, så du ser ovenstående hovedmenu Importér skemadata fra Lectio 1 af 16 Log på med administrator rettigheder, så du ser ovenstående hovedmenu Vælg Konverter skemadata Klik på Eksporter skemadata Importér skemadata fra Lectio 2 af 16 Vælg

Læs mere

Version

Version 1 af 20 Indholdsfortegnelse Skyggelærer, dobbeltlærer, lærerkandidat og samlæsning... 2 Om at bruge 0 i positionsfeltet for lærere, fag og/eller blokke... 8 Lange lærerinitialer, lokalenavne og holdbetegnelser...

Læs mere

Version 26 27-28. Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen. Ludus Tplan Ludus. Indholdsfortegnelse INTRODUKTION...2

Version 26 27-28. Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen. Ludus Tplan Ludus. Indholdsfortegnelse INTRODUKTION...2 1 af 10 Indholdsfortegnelse INTRODUKTION...2 EKSPORT FRA LUDUS TIL TPLAN...2 Afdelinger...2 Fag...2 Hold...2 Lokaler...2 Lærere...3 Undervisning...3 IMPORT TIL TPLAN...3 IMPORTÉR DATA FRA LUDUS... 4 GENERER

Læs mere

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen 1 af 5 Tplan er et projekt i evig udvikling. Jeg har modtaget og modtager stadig mange gode ideer til ændringer og/eller tilføjelser til Tplan. Jeg implementerer disse så hurtigt som jeg kan. Støder du

Læs mere

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen 1 af 10 NYHEDER I VERSION 28.2F...2 FORLØBET MELLEM JUL OG NYTÅR... 2 FEJLEN I VERSION 28.2E... 2 KONTROL AF INDSTILLINGER ET PÅBEGYNDT ARBEJDE... 2 BETATESTERE SØGES ER DET DIG?... 3 NYHEDER I VERSION

Læs mere

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen 1 af 9 02MAJ2007 03MAJ2007 06MAJ2007 14MAJ2007 Rettet en fejl i installationsprogrammet. Ny installationer kunne ikke køre igennem og stoppede halvvejs. Rettelsen blev lagt på nettet klokken 16:40 mandag

Læs mere

Skemalægning. med. Version 29.x. Lasse Storr-Hansen

Skemalægning. med. Version 29.x. Lasse Storr-Hansen Skemalægning med Version 29.x Lasse Storr-Hansen PIXI 2. udgave 22. marts 2012 michals@online.no lasse@storr-hansen.dk 2 af 21 INDLEDNING...3 SKEMALÆGNING MED TPLAN...3 FORBEREDELSE... 3 Før time - fag

Læs mere

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen. Bjarne Wessel skrev: filer/importer/importer fra hold/elev-data vejledning" ikke virker. Det virker nu igen.

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen. Bjarne Wessel skrev: filer/importer/importer fra hold/elev-data vejledning ikke virker. Det virker nu igen. Efter version 28.1a 12MAJ2005 1 af 8 12MAJ2005 12MAJ2005 12MAJ2005 23MAJ2005 Inkl. i 28.1c CTRL C + CTRL V virkede ikke i Tabeller. Det gør det nu. Wintp.exe kunne ikke længere køre uafhængigt af tilstedeværelsen

Læs mere

Version

Version michals@online.no lasse@storr-hansen.dk 1 af 15 Lav opgaverne i den her rækkefølge: 01) A-Underlig-fejl-i-lærernavn.tpd Start med at lave en kørsel med overførsel af registre (og ikke andet end det!) Brug

Læs mere

Skemalægning. med. Lasse Storr-Hansen

Skemalægning. med. Lasse Storr-Hansen Skemalægning med Lasse Storr-Hansen 4. udgave 22. februar 2008 2 af 67 INDLEDNING... 3 WINTP TPLAN HISTORIE... 4 NYHEDER I VERSION 26 OG I VERSION 28... 4 SKEMALÆGNING MED TPLAN... 6 SKEMALÆGNING MED TPLAN

Læs mere

Indhold 1. Introduktion Hovedmenu Brugere Oprettelse af brugere enkeltvis Oprettelse af flere brugere

Indhold 1. Introduktion Hovedmenu Brugere Oprettelse af brugere enkeltvis Oprettelse af flere brugere Superbrugerguide Indhold 1. Introduktion... 1 1.1 Hovedmenu... 2 2. Brugere... 3 2.1 Oprettelse af brugere enkeltvis... 3 2.2 Oprettelse af flere brugere... 3 2.3 Sletning og suspendering af brugere...

Læs mere

TABULEX FLEKSIBLE SKEMALÆGNING

TABULEX FLEKSIBLE SKEMALÆGNING VEJLEDNING TABULEX FLEKSIBLE SKEMALÆGNING Arbejdsgange i forbindelse med skema Version 2.0 Indhold Baggrund... 3 Overførsel til Tabulex Fleksible Skemalægning... 3 1) Lave skemaer (grundskema) i Tabulex

Læs mere

Oprettelse og brug af E-mail i Jubii

Oprettelse og brug af E-mail i Jubii Side 1 af 11 Få din egen mailadresse Start Internettet. Skriv denne adresse i Adressefeltet: www.jubii.dk og tyk på Enterknappen. Du har nu forbindelse med søgemaskinen: Jubii Klik på punktet: E-mail Oprettelse

Læs mere

Sådan opretter du en elektronisk aflevering

Sådan opretter du en elektronisk aflevering Sådan arbejder du med opgaver i Gradebook/karakterbog Denne vejledning indeholder en detaljeret beskrivelse af hvordan du bruger gradebook/karakterbogen når du vil arbejde med opgaver og give karakterer

Læs mere

Hvordan opretter jeg et nyt skoleår?

Hvordan opretter jeg et nyt skoleår? Hvordan opretter jeg et nyt skoleår? Et skoleår i Untis kan være på minimum 14 dage. Vedr. eksport fra Untis til WebUntis Hvis du/i eksporterer fra Untis til WebUntis skal start- og slutdatoen i Untis

Læs mere

Opgavestyring, op og download af mange filer

Opgavestyring, op og download af mange filer 1 Opgavestyring, op og download af mange filer Det er muligt at downloade alle besvarelser i en arbejdsgang til din PC, hvorefter der kan rettes og kommenteres på besvarelserne, til sidst kan alle de kommenterede

Læs mere

Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Vestsjællands Amtscenter 2/19

Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Vestsjællands Amtscenter 2/19 Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Vestsjællands Amtscenter 2/19 INDHOLD ÅBNE 4 OPRET ELEVPLAN 4 REDIGERE - / SKRIVE I ELEVPLAN 6 VEJLEDNING 7 ERSTAT INDHOLD MED HØJRE SPALTE 7 OFFICIELLE MÅL 8 KOPIERE

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Overordnet beskrivelse af programmets funktioner... 2 Log på... 2 Manuel oprettelse af elev.... 3 Optagelse af elever... 3 1 Gruppering og sortering af elever... 3 2 Udvælg aspiranter...

Læs mere

Skemalægning med tplan

Skemalægning med tplan Skemalægning med tplan 1. dag Import af data, kontrol 2. dag Kontrol og lægning 3. dag Justering og eksport Lasse Storr-Hansen Skemalægger stil krav! Kræv en ordentlig bærbar pc i3 i5 i7 Windows 7 eller

Læs mere

Hvordan opretter jeg et nyt skoleår?

Hvordan opretter jeg et nyt skoleår? Hvordan opretter jeg et nyt skoleår? Et skoleår i Untis kan være på minimum 14 dage og maximum 365 dage. Vedr. eksport fra Untis til WebUntis Hvis du/i eksporterer fra Untis til WebUntis skal start- og

Læs mere

Anklagemyndighedens Vidensbase

Anklagemyndighedens Vidensbase Anklagemyndighedens Vidensbase Indhold 1 OM DENNE VEJLEDNING... 2 2 LOGIN... 3 3 SØGNINGER... 4 3.1 SØG EFTER DOKUMENTER... 4 3.2 NAVIGÉR DIG FREM... 5 3.3 KOMBINÉR SØGNING OG NAVIGATION... 6 3.4 VISNING

Læs mere

Huskesedler. Design og automatisering af regneark. Microsoft Excel 2013

Huskesedler. Design og automatisering af regneark. Microsoft Excel 2013 Huskesedler Design og automatisering af regneark Microsoft Excel 2013 Januar 2017 Knord Side 2 Indholdsfortegnelse Ark... 4 Beskyttelse... 6 Diagram... 7 Eksport af data... 8 Fejlretning i formler... 9

Læs mere

Når du arbejder i Untis, er det ligesom i alle andre programmer vigtigt, at du tager backup af dine data.

Når du arbejder i Untis, er det ligesom i alle andre programmer vigtigt, at du tager backup af dine data. Backup Når du arbejder i Untis, er det ligesom i alle andre programmer vigtigt, at du tager backup af dine data. Start med at oprette en backup-mappe til dine Untis-filer vha. stifinder i Windows. I menuen

Læs mere

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen. Siden udgivelsen af version 28.2a den 1. maj er der sket følgende:

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen. Siden udgivelsen af version 28.2a den 1. maj er der sket følgende: 1 af 10 Siden udgivelsen af version 28.2a den 1. maj er der sket følgende: - Ved kurset den 2. maj i Vejle fandt jeg en del småfejl og uhensigtsmæssigheder. - Mange brugere oplevede en meget brutal overgang

Læs mere

Vejledning Uniconta. 1 Indhold. 7. oktober finsit Vejledning

Vejledning Uniconta. 1 Indhold. 7. oktober finsit Vejledning 7. oktober 2019 Uniconta 1 Indhold 2 Installation af konverteringsmodul... 2 2.1 Installation af WKWPFClient... 3 3 Connect til Uniconta... 4 4 Gem af SIE fil... 7 5 Indlæsning i... 8 5.1 Ny kundevirksomhed...

Læs mere

Sikkerhedskopiering. Sikkerhedskopiering til harddisk.

Sikkerhedskopiering. Sikkerhedskopiering til harddisk. . Generelt I det følgende beskrives det, hvordan du sikkerhedskopierer dine kortdata. Sikkerhedskopifunktionen kopierer alle data i kortmodulet for alle høstår for den aktuelle database. Sikkerhedskopien

Læs mere

Uddannelsesplaner i MinUddannelse

Uddannelsesplaner i MinUddannelse Uddannelsesplaner i MinUddannelse Denne vejledning giver et overblik over arbejdet med MinUddannelse fra en UU-vejleders synspunkt. Indhold 1. Introduktion... 2 2. Tekniske specifikationer... 2 3. Som

Læs mere

Umbraco installationsvejledning

Umbraco installationsvejledning på et ScanNet ASP Webhotel Indledning Beskrivelse Denne vejledning vil indeholde installation af CMS systemet Umbraco på et ASP Webhotel. Det dansk grundlagt Content Management System (CMS) Umbraco er

Læs mere

Udlæsning af stregkodefil til scanneren 1. Opret mappen pdt på C-drevet (c:\pdt).

Udlæsning af stregkodefil til scanneren 1. Opret mappen pdt på C-drevet (c:\pdt). Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Udlæsning af stregkodefil til scanneren... 3 Installation af scanneren... 5 Indlæsning af datafil i scanneren... 7 Brug af scanneren... 8 Sådan scanner du... 8 Sådan

Læs mere

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual Brugermanual 1 INDHOLD 1. Navigation 2. Dashboard 3. 4. Support 2 NAVIGATION 1 På forsiden finder du dine installerede moduler i LinkGRC løsningen og du kan her vælge hvilket modul du ønsker at arbejde

Læs mere

Download, installation og ibrugtagning af CQ

Download, installation og ibrugtagning af CQ Download, installation og ibrugtagning af CQ 1. Download og installation 2. Grundlæggende opsætning af CQ 3. Opdatering af CQ herunder registrering af CQ og licenser (3.12) 4. Opsætning af CQ til netværk.

Læs mere

Revo Uninstaller Pro 3.1.2 en guide. Hanne B. Stegemüller 17. juni 2015

Revo Uninstaller Pro 3.1.2 en guide. Hanne B. Stegemüller 17. juni 2015 Revo Uninstaller Pro 3.1.2 en guide Hanne B. Stegemüller 17. juni 2015 2 Hvad gør Revo Uninstaller? Programmet, der fås både i en gratis udgave og en købeudgave, kan afinstallere alle dine forskellige

Læs mere

F2 Godkendelser. Version 4.4

F2 Godkendelser. Version 4.4 F2 Godkendelser Version 4.4 Indholdsfortegnelse Generelt om F2 godkendelser... 3 Oversigt... 4 Oprettelse af godkendelse... 5 Skabelon... 5 Godkendelsesforløb... 6 Gem godkendelsesskabelon... 8 Godkendelsesoverblik...

Læs mere

Download af logfiler. For at få adgang til BioCover data skal du benytte følgende login oplysninger: Webadresse:

Download af logfiler. For at få adgang til BioCover data skal du benytte følgende login oplysninger: Webadresse: Generelt. Følgende vejledning beskriver hvordan man udarbejder BioCover SyreN kort i Næsgaard Markkort. Opgaven tager udgangspunkt at Næsgaard Markkort er installeret på din PC og klar til brug, og at

Læs mere

ViTre - Opdatering version 84-87 fra ScanDis A/S. Nyheder og instruktion TAL

ViTre - Opdatering version 84-87 fra ScanDis A/S. Nyheder og instruktion TAL ViTre - Opdatering version 84-87 fra ScanDis A/S Nyheder og instruktion TAL Fejlrettelse: F6 virkede ikke hvis udklipslæsning var slået fra. Fejlrettelse: SEORD Korrektur regler virkede ikke optimalt.

Læs mere

IMPORT AF TILBAGEMELDINGER I UVVEJ

IMPORT AF TILBAGEMELDINGER I UVVEJ IMPORT AF TILBAGEMELDINGER I UVVEJ Portalen har til formål at sikre en hurtig og sikker tilbagemelding på elever, som er udmeldt eller startet på en af følgende inst.: Efterskole, Privatskole, Friskole,

Læs mere

Unitel til pc Brugervejledning

Unitel til pc Brugervejledning Unitel til pc Brugervejledning Indhold Om vejledningen... Adgangskontrol... Bruger... Adgangskode... Krypteringsnøgler... Betalinger... Opret betalinger... Vælg betalingstype... Gem som standardbetaling...

Læs mere

Udlæsning af opslagsfil til scanneren 1. Opret mappen pdt på C-drevet (c:\pdt).

Udlæsning af opslagsfil til scanneren 1. Opret mappen pdt på C-drevet (c:\pdt). Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Udlæsning af opslagsfil til scanneren... 3 Installation af scanneren... 4 Indlæsning af datafil i scanneren... 6 Brug af scanneren... 7 Sådan scanner du... 7 Tømning

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Opskrivning af skoleår... 2 1)Dannelse af ny klassefil til :... 2 Import af klassefil... 5 2 Opskrivning af venteliste... 7 3 Sletning af Ugyldige elever... 9 Side 1 Opskrivning af

Læs mere

Versionsbrev LUDUS Web version 2.16.0. LUDUS Web 2.16.0. Den 2. september 2010. J. nr: 4004-V0877-10

Versionsbrev LUDUS Web version 2.16.0. LUDUS Web 2.16.0. Den 2. september 2010. J. nr: 4004-V0877-10 Versionsbrev LUDUS Web version 2.16.0 J. nr: 4004-V0877-10 Journal nr.. 4004-V0877-10 LUDUS Web version 2.16.0 Side 1 af 8 1. Leverancens omfang... 3 2. Fremgangsmåde... 4 2.1 Opdatering... 4 2.2 Nyinstallation...

Læs mere

IT-Brugerkursus. Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC. Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio. Printvenligt format. Indholdsfortegnelse

IT-Brugerkursus. Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC. Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio. Printvenligt format. Indholdsfortegnelse Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio IT-Brugerkursus Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC Printvenligt format Indholdsfortegnelse Formål og opbygning Opgave Vejledning til intranettet Åbne

Læs mere

Langeskov IT Online Backup Guide

Langeskov IT Online Backup Guide Langeskov IT Online Backup Guide / version 24-08-2017 Kontakt oplysninger ved spørgsmål eller hjælp Langeskov IT / Jesper Hansen E-mail: info@langeskov-it.dk WWW: www.langeskov-it.dk/produkter/online-backup

Læs mere

Rapport generator til Microsoft C5

Rapport generator til Microsoft C5 Generelt Rapportgeneratoren til C5 kan benyttes sammen med alle versioner af C5 og kræver INGEN tillægsmoduler eller tilkøb af C5. Den kører på: C5 version 1.5x, 1.6x, 2.x, 3.x, 4.x, 2008, 2010 og 2012.

Læs mere

ViTre ver. 91 Opdatering fra ScanDis A/S. Instruktion og nyheder i TAL. Automatisk ro Ny forbedret udtalebog. Automatisk ro

ViTre ver. 91 Opdatering fra ScanDis A/S. Instruktion og nyheder i TAL. Automatisk ro Ny forbedret udtalebog. Automatisk ro ViTre ver. 91 Opdatering fra ScanDis A/S Instruktion og nyheder i TAL Automatisk ro Ny forbedret udtalebog Automatisk ro ScanDis A/S ViTre version 91 opdatering Side 1 Ny indstilling af oplæsning med funktionen

Læs mere

SIDEN PÅ WORDPRESS.COM

SIDEN PÅ WORDPRESS.COM WordPress WordPress er et fantastisk program til blog og til hjemmesider, hvor du gerne vil kunne rette via din browser. WordPress er meget udbredt og det er derfor nemt at finde fora, templates og hjælp

Læs mere

Vejledning PROPHIX 11. Brug af cellekommentarer i Prophix. Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen

Vejledning PROPHIX 11. Brug af cellekommentarer i Prophix. Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen PROPHIX 11 Systemansvarlige Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Vejledning Opdateret: September 2016 Version: 5 1.

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter (Regioner)

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter (Regioner) Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter (Regioner) Det er vigtigt, at ansøgningsskemaet udfyldes korrekt. Kun fyldestgørende ansøgninger kan indsendes

Læs mere

Picto Selector. Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde. Version: Oktober 2012

Picto Selector. Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde. Version: Oktober 2012 Picto Selector Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde Version: Oktober 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Picto Selector?...4 USB?...4 Hent programmet...4 Installer programmet på din computer...5

Læs mere

Lectio. Opstart af nyt skoleår vejledning. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00

Lectio. Opstart af nyt skoleår vejledning. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Lectio Opstart af nyt skoleår vejledning 1992-2008 MaCom A/S MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Telefax: 33 79 79 84 E-mail: mail@macom.dk Internet: www.macom.dk Forord

Læs mere

MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR TILBUDSGIVERE

MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR TILBUDSGIVERE Til ProjectWEB udbudsportal brugere Dato Oktober, 2017 Version 01 MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR TILBUDSGIVERE 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Offentlig adgang... 3 3. Faser og perioder...

Læs mere

Brugervejledning til CRBook. CRBook. Aftalekalender. CRSoft Version Afsnit 0: Side 1 af 17

Brugervejledning til CRBook. CRBook. Aftalekalender. CRSoft Version Afsnit 0: Side 1 af 17 CRBook Aftalekalender CRSoft 2018 Afsnit 0: Side 1 af 17 Forord CRBook er et styringsinstrument for indgåelse af aftaler. Programmet er opbygget omkring en Outlook lignende kalender og man kan anvende

Læs mere

Fra Blåt Medlem til Open Office regneark.

Fra Blåt Medlem til Open Office regneark. Fra Blåt Medlem til Open Office regneark. Kopi fra Blåt Medlem til Open Office regneark 1 Eksport fra Blåt Medlem til Open Office regneark 2 Hvad kan du bruge det til 4 Eksempler: Medlemsdelen: Afdelingsopdelt

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Rette bunkefejl i Legacy

Rette bunkefejl i Legacy Rette bunkefejl i Legacy - med programmet Microsoft Access Indhold Programmet Microsoft Access... 1 Oprette korte stednavne... 3 Den tunge måde at rette på... 3 Den lettere måde... 4 Slette stednavne...

Læs mere

Supplement til manualen, Kalender-Semesterskema

Supplement til manualen, Kalender-Semesterskema Supplement til manualen, Kalender-Semesterskema Untis er et skemalægningsprogram, der anvendes i mange lande. I Gruber og Petters manual Kalender-Semesterskema (som du finder på vores hjemmeside under

Læs mere

DRFLive - dynamisk visning af resultater fra DRF Stævnesystem

DRFLive - dynamisk visning af resultater fra DRF Stævnesystem DRFLive - dynamisk visning af resultater fra DRF Stævnesystem Resumé: Beskrivelse af program (DRFLive) til dynamisk visning af resulter fra DRF Stævnesystem Forfatter: Claus Hulstrøm Dato: 15. januar 2010

Læs mere

Vejledning. Vejledning til Trio Forvaltningsmodul

Vejledning. Vejledning til Trio Forvaltningsmodul Vejledning til Trio Forvaltningsmodul Indholdsfortegnelse Om Trio Forvaltning... 3 Download Trio... 3 Opstart af Trio Forvaltning... 3 Hvis du har Trio installeret i forvejen... 4 Hvis du IKKE har Trio

Læs mere

Dataudlæsning/indlæsning. Generelt om udlæsning/indlæsning af data. Andre udlæsnings/indlæsningsfunktioner. Dataudlæsning

Dataudlæsning/indlæsning. Generelt om udlæsning/indlæsning af data. Andre udlæsnings/indlæsningsfunktioner. Dataudlæsning Generelt om udlæsning/indlæsning af data Forskellige principper I programmet er der en række forskellige funktioner til at udlæse/indlæse data. Dataudlæsning/indlæsning (Beskrevet i dette afsnit af vejledningen)

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende afholdelse af kursus/efteruddannelse (organisation)

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende afholdelse af kursus/efteruddannelse (organisation) Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende afholdelse af kursus/efteruddannelse (organisation) Det er vigtigt, at ansøgningsskemaet udfyldes korrekt. Kun fyldestgørende ansøgninger kan indsendes

Læs mere

Oktober Dokumentpakker

Oktober Dokumentpakker Oktober 2017 Dokumentpakker Dokumentpakkerne er et værktøj til at udskrive dynamiske breve, som har en standardtekst i brevet, og hvor der automatisk sættes blandt andet patientens navn, adresse og aftaletid

Læs mere

Arkivér data. Generelt om udlæsning/indlæsning af data. Andre udlæsnings/indlæsningsfunktioner. Arkivér data

Arkivér data. Generelt om udlæsning/indlæsning af data. Andre udlæsnings/indlæsningsfunktioner. Arkivér data Generelt om udlæsning/indlæsning af data Forskellige principper I programmet er der en række forskellige funktioner til at udlæse/indlæse data. Arkivér data (Beskrevet i dette afsnit af vejledningen) Funktionen

Læs mere

VEJLEDNING I Lokaleansøgning

VEJLEDNING I Lokaleansøgning På disse sider beskrives processen for lokaleansøgning via Foreningsportalen. Ansøgningsprocessen kan beskrives kort med nedenstående punkter: Kladder udfyldes Ansøgning sendes afsted Behandles i diverse

Læs mere

Kort om indlæsning af excel filer til budgetkladder i Navision

Kort om indlæsning af excel filer til budgetkladder i Navision Kort om indlæsning af excel filer til budgetkladder i Navision Hovedproceduren er 1. I excel dannes en fil med en bestemt kolonnerækkefølge 2. Denne fil gemmes som semikolonsepareret fil (CSV MSDOS) 3.

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.42.1. Den 27. maj 2015. J.nr. 4004-V0720-15

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.42.1. Den 27. maj 2015. J.nr. 4004-V0720-15 Versionsbrev LUDUS Web version 2.42.1 Den 27. maj 2015 J.nr. 4004-V0720-15 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/ludus, sc-ludus@csc.com

Læs mere

Brug Photo Story 3 en let introduktion

Brug Photo Story 3 en let introduktion Brug Photo Story 3 en let introduktion Denne vejledning forudsætter at programmet Photo Story 3 er installeret på din computer. Se andetsteds for vejledning i at installere programmet, der kan findes gratis

Læs mere

Arbejd videre med statistik

Arbejd videre med statistik Danmarks Statistik databanker@dst.dk Arbejd videre med statistik Vejledning i PC-AXIS og Statistikbanken Danmarks Statistik juni 2003 1 www.dst.dk www.statistikbanken.dk Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...2

Læs mere

Lectio. Overgang til Lectio Eksamensmodul. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00

Lectio. Overgang til Lectio Eksamensmodul. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Lectio Overgang til Lectio Eksamensmodul 1992-2008 MaCom A/S MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Telefax: 33 79 79 84 E-mail: mail@macom.dk Internet: www.macom.dk Forord

Læs mere

Supplement til manualen, Kalender-Semesterskema

Supplement til manualen, Kalender-Semesterskema Supplement til manualen, Kalender-Semesterskema Untis er et skemalægningsprogram, der anvendes i mange lande. I Gruber og Petters manual Kalender-Semesterskema (som du finder på vores hjemmeside under

Læs mere

For at gøre det lettere at sende tilbud, har du mulighed for at oprette e-mail skabeloner.

For at gøre det lettere at sende tilbud, har du mulighed for at oprette e-mail skabeloner. 4. INDSTILLINGER Fanen Indstillinger giver adgang til systemindstillingerne. Som regel skal de kun sættes op én gang for alle, og helst af en person med ansvar for systemopsætningen. Under systemindstillingerne

Læs mere

Outlook integration via Exchange server

Outlook integration via Exchange server Outlook integration via Exchange server Affect IT tilbyder synkronisering af skemaer fra WebUntis til Exchange. Vi understøtter ligeledes Office365. Idet begivenhederne indlæses direkte i Exchange, vil

Læs mere

Når du arbejder i Untis, er det ligesom i alle andre programmer vigtigt, at du tager backup af dine data.

Når du arbejder i Untis, er det ligesom i alle andre programmer vigtigt, at du tager backup af dine data. Backup Når du arbejder i Untis, er det ligesom i alle andre programmer vigtigt, at du tager backup af dine data. Start med at oprette en backup-mappe til dine Untis-filer vha. stifinder i Windows. I menuen

Læs mere

Word-9: Brevfletning i Word 2003

Word-9: Brevfletning i Word 2003 Word-9: Brevfletning i Word 2003 Nogle gange har man brug for at sende det samme brev til en større gruppe personer, firmaer el.lign. Men man vil gerne have, at det ser lidt personligt ud, så derfor er

Læs mere

Tabulex Trio. Grunddata. Grønland

Tabulex Trio. Grunddata. Grønland Tabulex Trio Grunddata Grønland Trio Grunddata Grønland Side 2 Indholdsfortegnelse Velkommen til Trio!... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Backup... 4 Dan backup... 4 Indlæs backup... 4 Send backup til

Læs mere

Kom godt igang med Inventar registrering

Kom godt igang med Inventar registrering Kom godt igang med Inventar registrering (InventoryDB) (Med stregkodesupport) programmet fra PetriSoft Introduktion... 1 Inventar registrering... 2 Værktøjsudleje... 3 Service database til reperationer

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Vejledning til Privat-konferencer

Vejledning til Privat-konferencer Vejledning til Privat-konferencer 1 Indhold 1 Om Privat-konferencer... 3 2 Oprettelse af hovedkonference... 4 2.1 Oprettelse og indretning... 4 2.1.1 Nu skal du navngive konferencen og foretage andre tilpasninger...

Læs mere

NR. 76 LUDUS OG LUDUS WEB VERSION 2

NR. 76 LUDUS OG LUDUS WEB VERSION 2 NR. 76 LUDUS OG LUDUS WEB VERSION 2 DEN 28. JUNI 2012 INDHOLD Brugernavn og adgangskode til Eksamensdatabasen Opsætning af kørsel Hvornår indberettes der til EXDB Offentliggørelse af karakterer Beskeder

Læs mere

Import af skemaskabeloner

Import af skemaskabeloner Import af skemaskabeloner Når du laver et nyt layout til et skema i Untis, gælder indstillingerne KUN på den pågældende computer. Du har mulighed for at eksportere en Untis skemaskabelon fra en computer

Læs mere

Vejledning Aarhus Universitets wordskabeloner

Vejledning Aarhus Universitets wordskabeloner Vejledning Aarhus Universitets wordskabeloner Opdateret den 13. maj 2014 Indhold Introduktion... 3 Sådan opretter du et nyt dokument via menuen 'AU'... 4 Dialogboksen Dokumentoplysninger... 6 Side1: Dokumentoplysninger...

Læs mere

Vejledning til oprettelse og korrektion af brevskabeloner i TAS 1

Vejledning til oprettelse og korrektion af brevskabeloner i TAS 1 VEJLEDNING Koncern It 6. april 2011 Pernille Sünksen Support Vejledning til oprettelse og korrektion af brevskabeloner i TAS Vejledning til oprettelse og korrektion af brevskabeloner i TAS 1 Brevskabelon

Læs mere

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte:

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte: Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt er der se-adgang til arbejdspladsbrugsanvisningerne. Hvis der skal tilføjes eller fjernes produkter, og hvis

Læs mere

Prøveeksempler 2012. ClinicCare. Web

Prøveeksempler 2012. ClinicCare. Web ClinicCare Web Prøveeksempler 2012 Hvem er ClinicCare? ClinicCare udvikles af firmaet Novolog, som siden 1995 har udviklet systemer til sundhedssektoren. Over 900 klinikker anvender idag ClinicCare. Det

Læs mere

Manual til at arbejde med POI på Garmin GPS.

Manual til at arbejde med POI på Garmin GPS. Manual til at arbejde med POI på Garmin GPS. Michael Pedersen (mike42dk) mike42dk@gratispoi.dk Juli 2009 Version 2.1 Jeg fralægger mig alt ansvar for den skade du kan komme til at forsage ved din GPS,

Læs mere

Vejledning af Økonomi opsætning

Vejledning af Økonomi opsætning Vejledning af Økonomi opsætning 1. Økonomi Integration 2. Debitorindstillinger 3. Varekatalog 4. Betalingsskabeloner 5. Betalinger 6. Eksportér 7. Debitornumre og ventelistemedlemmer Økonomi Integration

Læs mere

ViTre pakkens Profilstyring. ViTre pakkens værktøj til oprettelse og redigering af profiler.

ViTre pakkens Profilstyring. ViTre pakkens værktøj til oprettelse og redigering af profiler. ViTre pakkens Profilstyring ViTre pakkens værktøj til oprettelse og redigering af profiler. Indledning Mulighederne i ViTre pakken er mange, når først indstillingsprofilen er oprettet. Ved at oprette og

Læs mere

Statistikudtræk. 1 Introduktion

Statistikudtræk. 1 Introduktion Statistikudtræk MADS MENU: RAPPORT STATISTIK STATISTIKUDTRÆK (D.4.1.) Revideret 20-09-2010 1 Introduktion I MADS kan statistiske data trækkes ud via enten statistikudtræk eller perioderapporter. I statistikudtræk

Læs mere

Oprette Aktiviteter, Møder, Tilbud, Produkter, Tilbud og Leverancer fra en import.

Oprette Aktiviteter, Møder, Tilbud, Produkter, Tilbud og Leverancer fra en import. Dataimport Introduktion Dataimport i webcrm er designet til at: Importere data fra en eksisterende database eller en ny datafil Opdatere eksisterende data med ny data Oprette Aktiviteter, Møder, Tilbud,

Læs mere

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Morten Skyt Eriksen Dansk manual (begynder) Side 1 af 11 BaZeN CMS v1.0. Manual til. Af Morten Skyt Eriksen

Morten Skyt Eriksen Dansk manual (begynder) Side 1 af 11 BaZeN CMS v1.0. Manual til. Af Morten Skyt Eriksen Morten Skyt Eriksen Dansk manual (begynder) Side 1 af 11 Manual til Af Morten Skyt Eriksen Morten Skyt Eriksen Dansk manual (begynder) Side 2 af 11 Indholdsfortegnelse: Oversigt Side 3 Log ind Side 4 Oversigt

Læs mere

Udarbejdelse af fælles opsætninger

Udarbejdelse af fælles opsætninger VIGTIGT Denne vejledning er KUN aktuel for den bruger, som er ansvarlig superbruger på Næsgaard Markkort ADVICER. Vejledningen omhandler funktionerne til anvendelse af fælles opsætninger for alle brugere

Læs mere

API-import af kundedata fra e-conomic

API-import af kundedata fra e-conomic API-import af kundedata fra e-conomic Herunder følger en beskrivelse af hvordan du opretter en forbindelse mellem e-conomic og, der tillader at kunder kan blive synkroniseret mellem de to systemer. Opsætning

Læs mere

Et forløb er en beskrivelse af et undervisningsforløb, som en klasse har gennemført.

Et forløb er en beskrivelse af et undervisningsforløb, som en klasse har gennemført. Indholdsfortegnelse Undervisningsressourcer... 2 Adgang... 2 Forløb... 3 Opret... 3 Rediger... 4 Slet... 4 Fag... 4 Emner... 4 Galleri... 5 Rediger... 5 Slet... 6 Undervisningsressourcer Undervisningsressourcer

Læs mere

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Systemet tilbyder klubberne i Y s Men Danmark at have et sted hvor de kan dele filer f.eks. Word, pdf, billeder mv. mellem de medlemmer

Læs mere

Kom godt igang med Indbo programmet fra PetriSoft Kort om Indbo: Indbo Free

Kom godt igang med Indbo programmet fra PetriSoft Kort om Indbo: Indbo Free Kom godt igang med Indbo programmet fra PetriSoft Kort om Indbo: Indbo er et Windows 98/NT/2000/Me/Xp/Vista/Win7/Win8 program, der kan holde rede på hjemmets, firmaets, foreningens eller skolens inventar

Læs mere

Guide til opdatering af Navision Stat med ny funktionalitet - nye objekter, datakonvertering, automatisk indlæsning af datafiler.

Guide til opdatering af Navision Stat med ny funktionalitet - nye objekter, datakonvertering, automatisk indlæsning af datafiler. Side 1 af 20 Navision Stat 7.0 ØSY/JACPM 15-05-2015 Vejledning til Lokal Versionsstyring (VMS) Overblik Guide til opdatering af Navision Stat med ny funktionalitet - nye objekter, datakonvertering, automatisk

Læs mere

Arbejde med Regioner Lister, Playlists, og Cutlists i Sound Forge Pro

Arbejde med Regioner Lister, Playlists, og Cutlists i Sound Forge Pro Arbejde med Regioner Lister, Playlists, og Cutlists i Sound Forge Pro Gary Rebholz Du har sikkert allerede ved, at Sound Forge Pro software kan bruges til en imponerende række af audio opgaver. Alt fra

Læs mere

8.0 Distriktshjemmesider

8.0 Distriktshjemmesider 8.0 Distriktshjemmesider Indhold Login... 2 Forside... 3 Distriktsside opbygning...4 Rediger på en side... 5 Upload filer til mediebibliotek... 8 Kontroller links på filer... 12 Indsæt billeder... 13 Slet

Læs mere

Manual for installation og brug af Regsupreme

Manual for installation og brug af Regsupreme Manual for installation og brug af Regsupreme af Anette Behrendt Copyright 2007 og alle rettigheder forbeholdt. NB. Du kan aktivere links, ved at klikke på den tynde streg, så bliver du ført ud på de aktuelle

Læs mere