REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD"

Transkript

1 REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD MORSØ KOMMUNE OKTOBER 2001

2 Regulativ for husholdningsaffald side 1 Regulativ for husholdningsaffald Indholdsfortegnelse Side 1. Formål Lovgrundlaget Regulativets område Definitioner Grundejernes og borgernes pligter Indsamlingsordning for organisk affald og restaffald Ordning for flasker og glas Ordning for pap og papir Ordning for farligt affald Ordning for storskrald Ordning for haveaffald Ordning for flydende affald Ordning for andet affald Gebyrer Dispensationer Klage Tilsyn Straf Ikrafttrædelse. 12 Bilag. 13

3 Regulativ for husholdningsaffald side 2 1. FORMÅL Regulativets formål er at sikre, at bortskaffelse af affald fra husstande i Morsø Kommune sker på et bæredygtigt grundlag, under en høj hygiejnisk standard og ved et højt miljøbeskyttelsesniveau. Med regulativet fastsættes pligter og rettigheder for borgere, grundejere og kommunen. 2. LOVGRUNDLAGET Regulativet er udstedt med hjemmel i: Miljøbeskyttelsesloven, lov nr. 698 af 22. sept Miljøministeriets bekendtgørelse, nr. 619 af 27. juni 2000 om affald. Bek. nr af 12. dec om ændring af bekendtgørelse af affald. Bek. nr. 648 af 29. juni 2001 om ændring af bekendtgørelse af affald. Og senere ændring af disse. 3. REGULATIVETS OMRÅDE Regulativet omfatter bortskaffelse af alt affald, der naturligt forekommer fra husholdninger herunder haveaffald og storskrald. Regulativet gælder for husholdninger, beboelse på landbrugsejendomme, sommerboliger (sommerhuse og kolonihaver m.v.) samt ubebyggede grunde, hvorfra der fremkommer affald, beliggende i Morsø kommune Endvidere er omfattet restaffald og organisk affald (jf. afsnit 6) og haveaffald (jf. afsnit 11) fra virksomheder, børnehaver, skoler, lejrskoler, plejehjem, forsamlingshuse, missionshuse, foreningslokaler, kirkegårde, kirker mv. i Morsø kommune. Vedrørende andet affald fra ovenstående henvises til regulativer, der omfatter erhvervsaffald. Dog er ikke omfattet madaffald fra storkøkkener. (Regulativ fra 1. juni 1990) I forbindelse med forsøg med nye renovationsordninger kan kommunalbestyrelsen fastsætte særlige regulativbestemmelser for udvalgte områder i kommunen. Områdernes afgrænsning og de særlige regulativbestemmelser herfor fastlægges i tillæg til dette regulativ.

4 Regulativ for husholdningsaffald side 3 4. DEFINITIONER Ved husholdningsaffald forstås affald, der naturligt forekommer fra private husholdninger herunder: Organisk affald afsnit 6 Restaffald afsnit 6 Flasker og glas afsnit 7 Pap og papir afsnit 8 Farligt affald afsnit 9 Storskrald afsnit 10 Haveaffald afsnit 11 Flydende affald afsnit 12 Andet affald. afsnit De ovennævnte fraktioner er nærmere beskrevet i Bilag GRUNDEJERNES OG BORGERNES PLIGTER. Benyttelsespligt Grundejere og borgere har pligt til at benytte de af kommunen etablerede ordninger for indsamling af husholdningsaffald Affald, der er omfattet af dette regulativ må kun indsamles og behandles ved kommunens foranstaltning Afbrænding af affald på ikke miljøgodkendte anlæg er forbudt. Rent, tørt træ, der ikke er behandlet med lak maling, imprægnering, lim eller lignende, kan dog lovligt anvendes som brænde. Sorteringspligt Grundejere og borgere har pligt til at sortere affald så aflevering kan ske til de beskrevne indsamlingsordninger: 6. INDSAMLINGSORDNING FOR ORGANISK AFFALD OG RESTAFFALD Grundejere og borgere, der har mulighed for det, opfordres til hjemmekompostering. Morsø kommune udleverer ikke kompostbeholdere. Der henvises til byggemarkeder.

5 Regulativ for husholdningsaffald side Grundejere og borgere, der har valgt hjemmekompostering, må kun kompostere vegatabilsk materiale, jf. bilag Affald af tilberedt mad må ikke hjemmekomposteres, men lægges i affaldssækken Hjemmekompostering og grundejeres og borgeres opbevaring af affald må ikke give anledning til forurening eller uhygiejniske forhold på ejendommen eller naboejendomme eller forårsage tilhold af skadedyr. Opsamlingsbeholdere Som opsamlingsbeholdere anvendes de af kommunen leverede renovationssække, ophængt i et godkendt stativ (netstativ/miljøstativ el. lign.). eller minicontainere (240, 400, 600 eller 800 l). Kommunalbestyrelsen kan efter aftale i særlige tilfælde tillade brug af anden containertype Affaldsstativer indkøbes og vedligeholdes af den enkelte grundejer, mens minicontainere indkøbes og vedligeholdes af Morsø kommunes entreprenør. Rengøring af containere foretages af den enkelte grundejer Ønsker om regulering af antallet af sække og containere rettes til Morsø kommune, teknisk Forvaltning. Minimumskrav til kapacitet er anført i afsnittet om gebyrer Skulle en husstand derudover få brug for enkelte ekstra sække, kan disse rekvireres hos renovatøren. Ekstra sække betales direkte til renovatøren til en pris, som er fastsat af kommunalbestyrelsen. Prisen indeholder betaling af sæk, afhentning og destruktion. Placering af beholdere Grundejere og borger skal placere affaldsbeholderen sådan, at den er let tilgængelig for afhentning. Affaldsbeholderen placeres i umiddelbar nærhed af beboelsen eller på strækningen mellem beboelsen og vejen. Arbejdstilsynets anvisning nr af november 1993 om manuel håndtering og transport af dagrenovation mv. giver eksempler på, hvordan adgangsvej kan indrettes arbejdsmiljømæssigt forsvarligt Pladsen omkring og adgangen til beholderne skal til enhver tid holdes ryddelig og skal være ryddet for sne samt truffet foranstaltninger mod glat føre, således at adgangen kan ske uden fare eller væsentlig gene for renovationspersonalet Hunde må ikke under nogen form være til fare eller gene for renovationsarbejderne.

6 Regulativ for husholdningsaffald side Afstand fra affaldsbeholderen til det sted, hvor renovationsvognen kan holde må ikke overstige 40 m. Stativ/beholdere må ikke anbringes under træer, tørrestativer, i carporte eller lignende med mindre højden er mindst 2 m og bredden mindst 1 m. Sække skal kunne afhentes med kærre I tvivlstilfælde træffer kommunalbestyrelsen bestemmelse om placering af affaldsbeholderen, herunder dispensation fra ovenstående eller krav om, at den tilbundne sæk skal sættes til offentlig vej på afhentningsdagen Ny sæk vil blive afleveret, hvor sækken bliver hentet. Tages sækken fra stativ vil ny sæk blive isat. Sommerhuse placeret i områder hvor der er containerløsning i vinterhalvåret kan efter anmodning få udleveret sække efter behov, dog max sække svarende til antal uger i sommerhalvåret, hvor der er sækkeindsamling. Benyttelse og tømning af beholdere Sække og containere må ikke overfyldes. Låget skal lukkes, så der ikke kommer regnvand m.m. i sækken, beholderen. Sække må kun fyldes til den påtrykte fyldningsstreg, og sækkens vægt med indhold må ikke overstige 25 kg. Følgende maximalvægte gælder for indholdet i minicontainere: 240 l: 60 kg 400 l: 100 kg 600 l: 150 kg 800 l: 200 kg Beholdere må kun anvendes til restaffald og organisk affald. Jf. bilag Uhygiejnisk affald f.eks. stomiposer og éngangsbleer kan efter tømning henlægges i affaldsbeholderen, de skal være forsvarligt indpakkede i vandtætte poser. Spidse, skarpe, skærende eller rivende genstande skal, af hensyn til renovationspersonalet, være forsvarligt indpakket, når de henlægges i affaldsbeholdere. Sod eller afrensning (aske) fra ildsteder kan i mindre omfang lægges i sækken. Det skal før henlægning i affaldsbeholderen indpakkes således, at det ikke udsættes for fugtighed eller kan spredes i beholderen. Større mængder henvises til Containerpladsen, Nørrebro Tømning af minicontainere og af affaldsrum samt udskiftning af sække finder ved helårsboliger normalt sted 1 gang ugentlig så vidt muligt på samme ugedag. Der kan dog ske en midlertidig forskydning af afhentningsdagen, f.eks. i forbindelse med helligdage. Kommunalbestyrelsen kan fastsætte tidsrum, indenfor hvilket tømningen skal finde sted.

7 Regulativ for husholdningsaffald side I landdistriktets sommerhusområder skal indsamles sække fra og med påskeferien og til og med efterårsferien (uge 42). I vinterperioden opsættes centralt placerede minicontainere Overfyldte affaldsbeholdere vil ikke blive medtaget. I enkelt tilfælde skal renovatøren ved næstkommende tømning medtage 2 ikke overfyldte sække. I gentagelsestilfælde kan Teknisk forvaltning henvise til, at man selv må transportere dem til renovatørens opsamlingssted En revnet eller itugået sæk kan inden afhentningstidspunktet udskiftes med en anden sæk. På udskiftningssækken kræves ikke påstempling med Morsø kommune. Sækken vil blive medtaget, såfremt det normale antal tømninger ikke overskrides. 7. ORDNING FOR FLASKER OG GLAS Rene flasker og glas indsamles sammen med storskrald og sættes sammen med dette (jf. afsnit 10) eller afleveres i genbrugscontainerere, der er stillet op rundt om i kommunen eller på containerpladsen på Nørrebro 196 eller depotpladsen, Kløvenhøj 7, Sindbjerg. Se servicefolder for placering Flasker og glas til afhentning med storskraldsordningen skal være samlet i en papkasse eller lignende Planglas (vinduesglas) afleveres på containerpladsen på Nørrebro, det må ikke lægges i glascontainere, da det ikke kan genanvendes sammen med emballageglas. Der er p.t. ikke en rentabel genanvendelsesmulighed for planglas. 8. ORDNING FOR PAP OG PAPIR Pap, papir, aviser, ugeblade og telefonbøger indsamles sammen med storskrald og sættes sammen med dette (jf. afsnit 10) eller afleveres i genbrugscontainerere, der er stillet op rundt om i kommunen eller på containerpladsen på Nørrebro 196 eller depotpladsen, Kløvenhøj 7, Sindbjerg. Se servicefolder for placering Pap og papir til afhentning med storskraldsordningen skal være bundtet. Vægten af de enkelte bundter må ikke overstige 25 kg. 9. ORDNING FOR FARLIGT AFFALD Farligt affald (olie kemikalieaffald) kan medtages i forbindelse med indsamling af storskrald, men kun efter nærmere aftale med genbrugscentret.

8 Regulativ for husholdningsaffald side Farligt affald (olie- og kemikalieaffald) fra private husholdninger kan afleveres vederlagsfrit på containerpladsen, Nørrebro hvor der er godkendte lokaliteter for modtagelse og sortering af olie- og kemikalieaffald. Endvidere kan det afleveres på depotpladsen, Kløvenhøj, Sindbjerg hvorfra det, ved Morsø kommunes foranstaltning, videretransporteres til sortering. Aflevering kan kun ske indenfor normal åbningstid Eksplosivt affald bortskaffes efter nærmere anvisning fra Morsø kommune. 10. ORDNING FOR STORSKRALD Storskraldsordningen omfatter kasserede brugsgenstande fra husholdninger, jf. bilag 1. Se servicefolder for placering Genanvendeligt storskrald vil blive viderebehandlet/solgt. Afhentning af storskrald Genstande afhentes ved kommunens foranstaltning, og afhentningstidspunktet annonceres i lokaltelefon-bogen eller på anden måde. Genstandene skal være anbragt som angivet i pkt senest kl på afhentningsdagen og tidligst aftenen før. Det henstilles på grundejerens ansvar Genstande til storskrald skal sættes frem til offentlig vej. Ved etageboligbyggeri må forudgående aftale træffes med ejendommens ejer (administrator, varmemester eller vicevært) om placering på afmærket plads Storskrald skal placeres således, at det ikke er til gene for trafik på fortove og vej Opmærksomheden henledes på, at cykler, legeredskaber, barnevogne, tæpper eller andet, som ikke ønskes medtaget, ikke må henstilles i nærheden af storskraldet på afhentningsdagen, da man risikerer, at genstande medtages Affald skal være pakket og bundtet således, at hver pakke /bundt kan løftes af een mand. Bortset fra tæpper/møbler og hårde hvidevarer (som medtages udelte) må vægten af de enkelte enheder (beholdere, pakker, bundter) ikke overstige 25 kg. Aflevering af storskrald Storskrald kan også afleveres vederlagsfrit på Genbrugscentret, Nørrebro 196 eller depotpladsen, Kløvenhøj 7, Sindbjerg.

9 Regulativ for husholdningsaffald side ORDNING FOR HAVEAFFALD. Kompostering Haveaffald kan hjemmekomposteres eller afleveres til kompostering på depotpladsen, Kløvenhøj 7, Sindbjerg. Mindre mængder (max 2 m 3 ) kan afleveres på containerpladsen Nørrebro 196. Morsø kommune opfordrer grundejere, der har mulighed for det at hjemmepostere, at udnytte dette Der må kun komposteres vegatabilsk materiale. Affald af tilberedt mad må ikke hjemmekomposteres, men henvises til restaffaldsfraktionen Hjemmekompostering og grundejeres og borgeres opbevaring af affald må ikke give anledning til forureneing og uhygiejniske forhold på ejendommen eller naboejendomme eller forårsage tilhold af skadedyr. Afbrænding af haveaffald I medfør af miljøministeriets bekendtgørelse nr. 619 af 27. juni stk 2 om affald fastsættes, at afbrænding af haveaffald kan foretages. Med hensyn til afstandskrav m.v henvises til bek. nr. 900 af 7. dec jf. bilag ORDNING FOR FLYDENDE AFFALD Affald fra septiktanke, trixtanke, bundfældningstanke o.lign. tømmes i henhold til regulativ for tømningsordning for hustanke i Morsø kommune med ikraftrædelsesdato den 1. april 1995 eller ændringer foretaget efter vedtagelse af dette regulativ Flydende affald indeholdende spildevand bortskaffes for egen regning til renseanlægget, Østerstrand Andet flydende affald bortskaffes for egen regning, efter nærmere konkret anvisning I tvivltilfælde henvises til bek. 501 af 21. juni 1999 om spildevandstilladelser m.v. med senere ændringer. 13. ANDET AFFALD Bortskaffelse af EE-affald (affald fra elektriske og elektroniske produkter) skal ske efter regulativ godkendt den 17. august EE-affald kan af private afleveres via

10 Regulativ for husholdningsaffald side 9 storskraldsordningen eller på containerpladsen, Nørrebro 196 eller depotpladsen, Kløvenhøj 7, Sindbjerg Bortskaffelse af PVC-affald skal ske efter regulativ godkendt den 6. august Affald skal afleveres sorteret på containerpladsen, Nørrebro 196 eller depotpladsen, Kløvenhøj 7, Sindbjerg Bortskaffelse af imprægneret træ skal ske efter regulativ godkendt den 6. august Affald skal afleveres sorteret på containerpladsen, Nørrebro 196 eller depotpladsen, Kløvenhøj 7, Sindbjerg Større brugsgenstande der betragtes som affald f.eks. biler, bildele, campingvogne, lystbåde m.v skal bortskaffes for egen regning, men efter nærmere anvisning af Morsø kommune Sorteret bygningsaffald fra mindre ombygninger, samt ren jord og sand kan vederlagsfrit afleveres af private på depotpladsen i Sindbjerg. Mindre mængder (max. 2 m 3 ) sorteret bygningsaffald kan dog afleveres på Nørrebro Forurenet jord bortskaffes for egen regning efter nærmere anvisning af Morsø kommune Trærødder og træstød bortskaffes for egen regning til depotpladsen, Kløvenhøj 7, Sindbjerg Spørgsmålet om hvorvidt affald, på grund af art eller mængde, omfattes af dette regulativ, afgøres af Morsø kommunalbestyrelse. Morsø kommune skal anvise bortskaffelsesmulighed for alt affald Morsø kommmune kan udarbejde anvisninger eller supplende regulativer for afhentning og aflevering af specielle affaldstyper Ren flamingo og ren plast i større mængder henvises til Storskraldsordningen eller aflevering på Nørrebro GEBYRER Afgift Renovationsafgiften fastsættes af kommunalbestyrelsen i forbindelse med budgetlægningen. Renovationsafgiften er brugerbetalt. Renovationsafgiftens størrelse fremgår af et takstblad.

11 Regulativ for husholdningsaffald side Renovationsafgiften opkræves over ejendomsskattebilletten og betales sammen med ejendomsskatten, og kan som denne inddrives ved udpantning Ved nytilmeldinger i løbet af året, opkræves afgiften kun for resten af året. Regulering af afgiften i forbindelse med til/afmeldinger kan kun ske med virkning fra den 1. i en måned. Til- og afmelding Til- og afmelding vedrørende dagrenovation sker ved henvendelse til Teknisk forvaltning med mindst 1 uges varsel. Til- og afmelding kan kun ske af ejendommens ejer eller dennes administrator. Afmelding kan kun ske i forbindelse med nedlæggelse af lejlighed eller nedrivning af ejendom Det påhviler ejendommens ejer eller dennes administrator, at ejendommen til enhver tid er tilmeldt med det korrekte antal tømninger, således at overfyldninger undgåes. Ved gentagne overfyldninger kan Teknisk forvaltning forlange, at antallet af enheder forøges På en ejendom med flere lejligheder kræves tilmeldt min. en enhed pr. boligenhed i henhold til BBR-registreringen. Ved omregning til containere beregnes en sæk = 100 l. Større institutioner, hoteller og lignende tilmeldes et antal sække eller containere efter kommunalbestyrelsens skøn Ved etageejendomme og andre ejendomme med større samlet bebyggelse, hvor affaldet samles i containere, kan der efter nærmere forhandling ske en reduktion i antallet af krævede enheder Til opsamling af restaffald, organisk affald fra fabrikker, værksteder, butikker og lignende kræves tilmelding til ordningen. For virksomheder, herunder butikker, værksteder, fabrikker m.v. skal antal enheder fastlægges som minimum 1 enhed pr. 15 ansatte Der skal som minimum opstilles et sækkestativ pr. erhvervsenhed (i henhold til BBR-registreringen) For kolonihaveområder fastsætter kommunalbestyrelsen i de enkelte tilfælde ordningens omfang. Særgebyrer Kommunalbestyrelsen kan, udover de i takstbladet angivne gebyrer, opkræve særgebyrer for særlige ydelser herunder f.eks. for individuelle ydelser vedr. særlig afhentning af affald.

12 Regulativ for husholdningsaffald side DISPENSATIONER Kommunalbestyrelsen kan, hvor lovgivningen åbner mulighed for det, meddele dispensation fra bestemmelserne i dette regulativ. 16. KLAGE Klager over manglende afhentning kan rettes til Morsø kommune eller direkte til renovatøren Kommunalbestyrelsens afgørelser i henhold til regulativet kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed. 17. TILSYN Morsø kommune fører tilsyn med, at affaldet opbevares, indsamles og behandles i overensstemmelse med lovgivningen og anvisningerne i dette regulativ Konstateres forhold, som er i modstrid med dette regulativs bestemmelser, kan Morsø kommune indskærpe, at forholdene bringes i overensstemmelse med reglerne inden en nærmere angivet frist. Morsø kommune kan endvidere efter forvarsel give påbud om overholdelse af lovgivningen og bestemmelserne i dette regulativ. 18. STRAF Overtrædelse af reglerne i dette regulativ eller undladelse af at efterkomme påbud eller forbud, som Morsø kommune giver i henhold til dette regulativ straffes, medmindre højere straf er forskyldt efter den øvrige lovgivning, med bøde, jf. affaldsbekendtgørelsen 64.

13 Regulativ for husholdningsaffald side IKRAFTTRÆDELSE Samtidig med ikrafttrædelse af dette regulativ ophæves Morsø kommunes regulativ for husholdningsaffald Regulativet træder i kraft den Nærværende regulativ for husholdningsaffald er vedtaget i kommunalbestyrelsens møde den 3. december På kommunalbestyrelsens vegne Egon Plejdrup Poulsen Borgmester / Ivar Dreyer Kommunaldirektør

14 Regulativ for husholdningsaffald side 13 BILAG 1 Ved organisk affald til hjemmekompostering forstås eksempelvis: Affald fra grønsager Blomster, afskårne og planter Frugt Kaffegrums og teblade incl. filter Kartoffelskræller og andre skræller Skaller, f.eks. fra nødder. Ved flasker og glasemballage forstås f.eks: Vinflasker Ølflasker Rengjorte flasker. Rengjorte glas (f.eks. fra asier, rødbeder m.v.) u låg. Ved pap og papir forstås f.eks. Pap Reklamer Aviser Ugeblade Telefonbøger Ved farligt affald forstås, eksempelvis affald bestående af Spraydåser med restindhold Maling Plante- og skadedyrsbekæmpelsesmidler Olie og benzinprodukter Fotovæsker Kviksølvtermometre Visse rengøringsmidler (f.eks. acetone, afløbsrens, afkalkningsmidler) Syrerester Terpentin o.lign. Medicinrester. Batterier Kviksølvholdige lysstofrør Eksplosivt affald Ved storskrald forstås eksempelvis: Jern og metal Møbler/indbo Hårde hvidevarer Tøj/fodtøj

15 Regulativ for husholdningsaffald side 14 Cykler Barnevogne Ved haveaffald forstås eksempelvis: Grene, buske, stauder Afklippet græs og blade Ved restaffald forstås, eksempelvis: Forurenet pap, papir, plast, metal Sammensatte produkter og emballager (kartoner til mælk, juice mv. Sod og aske Fejeskarn Porcelæn og keramik Elpærer Skarpe genstande Fedt, kød, fisk, pålæg, brødrester o.lign. organisk affald der ikke må hjemmekomposteres. Engangsbleer Vådt papir Andet affald, der ikke er omfattet af andre affaldstyper og som hensigtsmæssigt kan bortskaffes som restaffald. Ved andet affald forstås, eksempelvis: EE- affald (Affald fra elektriske og elektroniske produkter.) PVC-affald Imprægneret træ Bygningsaffald Større brugsgenstande Forurenet jord Trærødder og stød Flamingo Plast Listen er ikke udtømmende, men giver eksempler på affald under de enkelte fraktioner.

16 Regulativ for husholdningsaffald side 15 BILAG 2. Bek. nr. 900 af 7. dec Afbrænding af haveaffald, herunder park- og gartneriaffald, må kun ske såfremt kommunalbestyrelsen har fastsat bestemmelser herom. Stk. 2. For en mængde på højst 200 l (0,2 m³) skal afbrændingen ske i en afstand af mindst 1) 10 m fra alle bygninger med hårdt tag (svarende til mindst klasse T tagdækning), 2) 30 m fra bygninger med tag af strå eller andet let antændeligt materiale, 3) 30 m fra stakke og andre oplag i det fri af let antændelige stoffer, større oplag af bearbejdet træ, plast, brændbar emballage o. lign., oplag af brandfarlige væsker, F-gas, trykbeholdere med brandfarlige gasser og overjordiske naturgasinstallationer og 4) 30 m fra nåletræsbevoksninger, lyngklædte arealer og anden brændbar vegetation, herunder brændbare markafgrøder. Stk. 3. For mængder større end 200 l (0,2 m³) skal afbrændingen ske i en afstand af mindst 1) 30 m fra alle bygninger med hårdt tag (svarende til mindst klasse T tagdækning), 2) 30 m fra brændbare markafgrøder, 3) 100 m fra bygninger med tag af strå eller andet let antændeligt materiale, 4) 100 m fra stakke og andre oplag i det fri af let antændelige stoffer, større oplag af bearbejdet træ, plast, brændbar emballage o. lign. samt oplag af brandfarlige væsker, F-gas, trykbeholdere med brandfarlige gasser og overjordiske naturgasinstallationer, og 5) 100 m fra nåletræsbevoksninger, lyngklædte arealer og anden brændbar vegetation. Stk. 4. I vindens retning fordobles de i stk. 2 og 3 nævnte afstande.

REGULATIV FOR AFBRÆNDING AF HAVEAF- FALD

REGULATIV FOR AFBRÆNDING AF HAVEAF- FALD REGULATIV FOR AFBRÆNDING AF HAVEAF- FALD 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Lovgrundlag... 3 2 Gyldighedsområde... 3 3 Definitioner... 3 4 Formål... 3 5 Afgrænsninger... 4 6 Vilkår for afbrænding... 6 7 Klager...

Læs mere

Uddrag fra Regulativ for husholdningsaffald. 9 Ordning for dagrenovation

Uddrag fra Regulativ for husholdningsaffald. 9 Ordning for dagrenovation Uddrag fra Regulativ for husholdningsaffald 9 Ordning for dagrenovation 1 9 Ordning for dagrenovation Uddrag fra Regulativ for husholdningsaffald 9.1 Hvad er dagrenovation Dagrenovation er affald, der

Læs mere

R e g u l a t i v f o r a f b r æ n d i n g a f h a v e a f f a l d

R e g u l a t i v f o r a f b r æ n d i n g a f h a v e a f f a l d R e g u l a t i v f o r a f b r æ n d i n g a f h a v e a f f a l d 1 Lovgrundlag 1.1 Dette regulativ er udarbejdet med hjemmel i: Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 1634 af 13. december 2006 om affald.

Læs mere

Ordningen er en indsamlingsordning i form af en henteordning, hvor dagrenovation afhentes fra den enkelte ejendom.

Ordningen er en indsamlingsordning i form af en henteordning, hvor dagrenovation afhentes fra den enkelte ejendom. Forslag til regulativ for dagrenovation 30/7 2014 12 Ordning for dagrenovation 12.1 Hvad er dagrenovation Dagrenovation er affald, som er defineret som dagrenovation, jf. 3, nr. 13. 12.2 Hvem gælder ordningen

Læs mere

Morsø Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD

Morsø Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Morsø Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Gældende fra d. 17-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Formål 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Gebyrer 2 5 Klage m.v. 2 6 Overtrædelse og straf 2 7 Bemyndigelse

Læs mere

Tømningsordning for hustanke

Tømningsordning for hustanke Regulativ for Tømningsordning for hustanke Teknik- og Miljøforvaltningen April 2011 Indholdsfortegnelse 1 Formål m.v.... 3 2 Lovgrundlag... 3 3 Definitioner... 3 4 Tilslutningspligt... 4 5 Tekniske bestemmelser...

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD

Ringkøbing-Skjern Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Ringkøbing-Skjern Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Gældende fra d. 20-06-2012 1 Formål m.v. 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Registrering af udenlandske virksomheder 2 5 Gebyrer 2 6 Klage m.v.

Læs mere

Ny affaldsordning kort fortalt

Ny affaldsordning kort fortalt Ny affaldsordning kort fortalt 2 Faaborg-Midtfyn Kommune indfører nu en ny affaldsordning, og den sætter fokus på at sortere affaldet med god gevinst for miljøet. Filosofien er, at det skal være nemt for

Læs mere

REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD

REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Bilag 1 REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Århus Kommune 2007 1 2 2 Lovgrundlag 2.1 Regulativet er udarbejdet med hjemmel i: Lovbekendtgørelse nr. 698 af 22. september 1998 om Miljøbeskyttelse med senere

Læs mere

Regulativ for afbrænding i Læsø Kommune

Regulativ for afbrænding i Læsø Kommune Regulativ for afbrænding i Læsø Kommune Indhold Regulativ for afbrænding i Læsø Kommune... 1 Lovgrundlag... 2 Formål, gyldighed og ikrafttrædelse... 2 Regulativets omfang... 3 Afbrændingsmuligheder...

Læs mere

Sorø Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD

Sorø Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Sorø Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD 2 REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Sorø Kommune Indhold: 1 Formål m.v. 3 2 Lovgrundlag 3 3 Definitioner 3 4 Registrering af udenlandske virksomheder 3 5 Gebyrer 4

Læs mere

Når skraldet skal fjernes

Når skraldet skal fjernes Når skraldet skal fjernes Information om affaldssystemet i Horsens Kommune KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Horsens Kommunes affaldssystem - nemt for dig og godt for miljøet Horsens Kommune har et velfungerende

Læs mere

Kalundborg Kommune - Teknisk Forvaltning

Kalundborg Kommune - Teknisk Forvaltning Kalundborg Kommune - Teknisk Forvaltning Regulativ for Bortskaffelse af husholdningsaffald INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Formål Side 1 2 Lovgrundlag Side 1 3 Regulativets område Side 1 4 Definitioner Side 1 5

Læs mere

Bilag 1 til dagsordenspunkt til MTU, om revision af Ringsted Kommunes regulativ for husholdningsaffald.

Bilag 1 til dagsordenspunkt til MTU, om revision af Ringsted Kommunes regulativ for husholdningsaffald. Bilag 1 til dagsordenspunkt til MTU, om revision af Ringsted Kommunes regulativ for husholdningsaffald. Sag nr. 09/11153 Indledning På Miljø- og Teknikudvalgets møde den 20. maj 2008, blev der truffet

Læs mere

Bilag 3 Væsentlige ændringer i Allerøds regulativ for husholdning- og erhvervsaffald

Bilag 3 Væsentlige ændringer i Allerøds regulativ for husholdning- og erhvervsaffald Bilag 3 Væsentlige ændringer i Allerøds regulativ for husholdning- og erhvervsaffald Regulativ for husholdningsaffald Allerød Kommune Natur og Miljø Affaldsgruppen Bjarkesvej 2 3450 Allerød http://www.alleroed.dk

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Nyborg Kommune

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Nyborg Kommune Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Nyborg Kommune Januar 2014 Indhold 1. Formål... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Gyldighedsområde... 3 4. Definitioner... 3 5. Tilslutningspligt... 3 6. Tømning af

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældnings- og samletanke i Ballerup Kommune

Regulativ for tømning af bundfældnings- og samletanke i Ballerup Kommune Regulativ for tømning af bundfældnings- og samletanke i Ballerup Kommune Forsyning Ballerup december 2009 Regulativ for tømning af bundfældningsog samletanke i Ballerup Kommune 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Læs mere

Regulativ TØMNINGSORDNING. for. for bundfældningstanke til husspildevand i Thisted Kommune

Regulativ TØMNINGSORDNING. for. for bundfældningstanke til husspildevand i Thisted Kommune Regulativ for TØMNINGSORDNING for bundfældningstanke til husspildevand i Thisted Kommune Gældende fra 1. januar 2012 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Lovgrundlag... s. 2 Formål... s. 2 Regulativet... s. 3 Almindelige

Læs mere

Regulativ for husholdningsaffald i Langeland Kommune. Indholdsfortegnelse

Regulativ for husholdningsaffald i Langeland Kommune. Indholdsfortegnelse Regulativ for husholdningsaffald i Langeland Kommune Indholdsfortegnelse 1. Formål...2 2. Lovgrundlag...2 3. Gyldighedsområde...2 4. Definitioner...2 5. Kommunens bemyndigelse...3 6. Grundejeres og husstandes

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD

Ringkøbing-Skjern Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Ringkøbing-Skjern Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Gældende fra d. 20-06-2012 1 Formål 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Gebyrer 2 5 Klage m.v. 2 6 Overtrædelse og straf 3 7 Bemyndigelse 3 8

Læs mere

Sønderborg Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD

Sønderborg Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Sønderborg Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Gældende fra d. 05-06-2014 1 Formål 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Gebyrer 2 5 Klage m.v. 3 6 Overtrædelse og straf 3 7 Bemyndigelse 3 8 Ikrafttrædelse

Læs mere

Regulativ for tømningsordning for hustanke i Brønderslev Kommune 11. december Regulativ for Tømningsordning for hustanke i Brønderslev Kommune

Regulativ for tømningsordning for hustanke i Brønderslev Kommune 11. december Regulativ for Tømningsordning for hustanke i Brønderslev Kommune Regulativ for Tømningsordning for hustanke i Brønderslev Kommune Med virkning fra 1. januar 2009 Indholdsfortegnelse Side 1. Formål og gyldighedsområde 3 2. Lovgrundlag 3 3. Grundejerens pligt og ansvar

Læs mere

Formålet med regulativet

Formålet med regulativet Formålet med regulativet Formålet med regulativet er at fastsætte regler for håndtering af husholdningsaffald fra alle borgere og grundejere i Fanø Kommune med henblik på at forebygge forurening, uhygiejniske

Læs mere

Sorteringsvejledning

Sorteringsvejledning Sorteringsvejledning PAPIR Aviser Reklamer Magasiner Ugeblade Tegneserier Printerpapir Kuverter Breve Papiraffald skal være rent og tørt, når det kommes i beholderen. Nej tak til pap, mælkekartoner, pizzabakker,

Læs mere

Gladsaxe Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Gældende fra d. 18.04.2013

Gladsaxe Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Gældende fra d. 18.04.2013 Gladsaxe Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Gældende fra d. 18.04.2013 Side 1 af 53 Indhold 1 Formål... 8 2 Lovgrundlag... 8 3 Definitioner... 8 4 Gebyrer... 8 5 Klage m.v.... 8 6 Overtrædelse og

Læs mere

Regulativ for aflevering af affald til genbrugspladser i

Regulativ for aflevering af affald til genbrugspladser i Regulativ for aflevering af affald til genbrugspladser i Hals kommune Indledning Formålet med dette regulativ er at beskrive en kommunal ordning for aflevering af affald til Hals Kommunes 5 genbrugspladser.

Læs mere

Ren besked om affald. Vi går online. Tjek præcis hvornår der bliver hentet affald på din adresse på www.taarnby.dk/affald

Ren besked om affald. Vi går online. Tjek præcis hvornår der bliver hentet affald på din adresse på www.taarnby.dk/affald Ren besked om affald LÆS OM DE NYE ORDNINGER Vi går online. Tjek præcis hvornår der bliver hentet affald på din adresse på www.taarnby.dk/affald Dagrenovation Ja, tak til ting fra den daglige husholdning

Læs mere

Ren besked om affald. Pak pappet rigtigt - Se bagsiden

Ren besked om affald. Pak pappet rigtigt - Se bagsiden Ren besked om affald Pak pappet rigtigt - Se bagsiden Kan HÆNGes PÅ KØLESKABET Dagrenovation Ja, tak til ting fra den daglige husholdning uden farligt affald Det siger vi ja tak til: * Emballage fra mad

Læs mere

Regulativ for Tømningsordning for bundfældningstanke i Kalundborg Kommune

Regulativ for Tømningsordning for bundfældningstanke i Kalundborg Kommune Dato Ansvarlig Sags ID. 19. juni 2012 Tins / sulu Regulativ for Tømningsordning for bundfældningstanke i Kalundborg Kommune 1 Formål. Kalundborg Kommune har indført obligatorisk tømningsordning for bundfældningstanke

Læs mere

Regulativ for husholdningsaffald

Regulativ for husholdningsaffald Holbæk Kommune Regulativ for husholdningsaffald November 2007 Holbæk Kommune Regulativ for husholdningsaffald November 2007 Udarbejdet Kontrolleret Godkendt CMW HHU, LEC, FML CMW 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indhold. Horsens Vand A/S Alrøvej Horsens tlf.:

Indhold. Horsens Vand A/S Alrøvej Horsens tlf.: Indhold 1. Lovgrundlag... 2 2. Regulativets område... 2 3 Tilslutningspligt... 2 4 Tankens placering og vedligeholdelse... 2 5 Tilmelding og afmelding... 3 6 Tømning af bundfældningstank... 3 7 Betaling...

Læs mere

Ny affaldsbeholder. med to rum. Bio. Rest. Sortér din dagrenovation i bioaffald og restaffald

Ny affaldsbeholder. med to rum. Bio. Rest. Sortér din dagrenovation i bioaffald og restaffald Ny affaldsbeholder med to rum Sortér din dagrenovation i bioaffald og restaffald Bio Rest Kære borger Den 1. juli 2009 er vi klar med den nye affaldsordning i Kalundborg Kommune. Fremover skal du sortere

Læs mere

! "# $ %&$ ' (%) * +, - $ &

! # $ %&$ ' (%) * +, - $ & ! "# $ %&$ ' (%) * +, - $ & Dette regulativ fastsætter vilkårene for tømningsordning for bundfældningstanke (septiktanke, trixtanke og lignende mindre bundfældningsanlæg) i Syddjurs og Norddjurs Kommune.

Læs mere

Bekendtgørelse om forbud mod markafbrænding af halm m.v.

Bekendtgørelse om forbud mod markafbrænding af halm m.v. 545 af 12/07 1991 ; Bekendtgørelse om forbud mod markafbrænding af halm m.v. Bekendtgørelse om forbud mod markafbrænding af halm m.v. Indholdsfortegnelse: Miljømin. Bek. nr. 545 af 12. juli 1991 Ændringer

Læs mere

Regulativ for kontrol og tømning af hustanke i Hjørring Kommune

Regulativ for kontrol og tømning af hustanke i Hjørring Kommune Regulativ for kontrol og tømning af hustanke i Hjørring Kommune Med virkning fra 15. august 2018 Indhold 1 Formål 2 Lovgrundlag 3 Gyldighedsområde 4 Benyttelsespligt 5 Adgangsforhold og indretning 6 Tømning

Læs mere

Affaldshæfte 2015 I N F O R M AT I O N O M A F F A L D

Affaldshæfte 2015 I N F O R M AT I O N O M A F F A L D TIL SAMTLIGE HUSSTANDE I LEJRE KOMMUNE Affaldshæfte 2015 I N F O R M AT I O N O M A F F A L D Bedre sortering giver mere genbrug I de kommende år skal vi sortere og genbruge endnu mere af vores husholdningsaffald

Læs mere

Regulativ for erhvervsaffald Brønderslev Kommune Indholdsfortegnelse

Regulativ for erhvervsaffald Brønderslev Kommune Indholdsfortegnelse Regulativ for erhvervsaffald Brønderslev Kommune Indholdsfortegnelse 1 Formål.......................................................... 2 2 Lovgrundlag..................................................

Læs mere

Retningslinier for afbrænding

Retningslinier for afbrænding ÅRHUS KOMMUNE. MAGISTRATENS 2. AFDELING Retningslinier for afbrænding af halm, kvas, haveaffald og bål m.v. Februar 2003 Århus Brandvæsen Kirstinesmindevej 14, 8200 Århus N - Tlf. 8676 7676 Fax : 8676

Læs mere

Regulativ for tømningsordning for fedtudskilleranlæg. Norddjurs Kommune Syddjurs Kommune

Regulativ for tømningsordning for fedtudskilleranlæg. Norddjurs Kommune Syddjurs Kommune Regulativ for tømningsordning for fedtudskilleranlæg Norddjurs Kommune Syddjurs Kommune Februar 2016 Regulativ for tømningsordning for fedtudskilleranlæg 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Formål

Læs mere

Januar Regulativ for tømning af fedtudskillere i Hørsholm Kommune

Januar Regulativ for tømning af fedtudskillere i Hørsholm Kommune Januar 2017 Regulativ for tømning af fedtudskillere i Hørsholm Kommune Indhold 1 Grundlag for regulativet... 3 2 Definitioner... 3 3 Tilmelding... 3 4 Afmelding... 4 5 Dispensation... 4 6 Grundejerens

Læs mere

Hedensted Kommune. Regulativ for tømning af bundfældningstanke

Hedensted Kommune. Regulativ for tømning af bundfældningstanke Hedensted Kommune Regulativ for tømning af bundfældningstanke 2016 Hedensted Kommune 2 Hedensted Kommune 3 Indholdsfortegnelse 1 Generelle forhold 4 1.1 Indledning 4 1.2 Lovgrundlag 4 1.3 Regulativets

Læs mere

Regulativ for tømningsordning for bundfældningstanke i Ringkøbing- Skjern Kommune

Regulativ for tømningsordning for bundfældningstanke i Ringkøbing- Skjern Kommune Regulativ for tømningsordning for bundfældningstanke i Ringkøbing- Skjern Kommune Teknik og Forsyning April 2007 Regulativ for bundfældningstanke i Ringkøbing-Skjern Kommune Side 1 I N D H O L D S F O

Læs mere

Regulativ Tømning af hustanke

Regulativ Tømning af hustanke Regulativ Tømning af hustanke I henhold til bekendtgørelse nr. 1469 af 12. december 2017 om spildevandstilladelser m.v. har Mariagerfjord Kommune besluttet at etablere en fælles ordning for tømning og

Læs mere

Kommunens nuværende affaldsordninger

Kommunens nuværende affaldsordninger 7 Kommunens nuværende affaldsordninger Ordninger for private husstande Lejre Kommune er forpligtet til, at etablere indsamlingsordninger for affald fra private husstande. De private husstande er samtidig

Læs mere

følg den grønne tråd og find de grønne råd

følg den grønne tråd og find de grønne råd følg den grønne tråd og find de grønne råd Nemt genbrug I Ringsted Kommune har vi et ønske om at genbruge mest muligt af vores affald. Derfor forbedrer vi løbende vores affaldsordninger, så du får nemmere

Læs mere

Hedensted Kommune. Regulativ for tømning af bundfældningstanke

Hedensted Kommune. Regulativ for tømning af bundfældningstanke Regulativ for tømning af bundfældningstanke 2014 Indholdsfortegnelse 1 Generelle forhold 1.1 Indledning 1.2 Lovgrundlag 1.3 Regulativets gyldighedsområde 1.4 Benyttelsespligt 2 Tømningsordningen 2.1 Almindelig

Læs mere

UDKAST den 15. maj 2012. Regulativ for tømningsordning for hustanke i Frederikshavn Kommune

UDKAST den 15. maj 2012. Regulativ for tømningsordning for hustanke i Frederikshavn Kommune UDKAST den 15. maj 2012 Regulativ for tømningsordning for hustanke i Frederikshavn Kommune 16. maj 2012 Indholdsfortegnelse Side 1. Formål og gyldighedsområde... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Grundejerens pligter

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Favrskov Kommune (tømningsordning)

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Favrskov Kommune (tømningsordning) 1 Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Favrskov Kommune (tømningsordning) 1 Formål Formålet med regulativet er at fastlægge regler for tømning af bundfældningstanke i Favrskov Kommune, så tankene

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke for husspildevand i Lemvig Kommune

Regulativ for tømning af bundfældningstanke for husspildevand i Lemvig Kommune Regulativ for tømning af bundfældningstanke for husspildevand i Lemvig Kommune Lemvig Kommune har indført en fælles, obligatorisk tømningsordning for bundfældningstanke, idet afløbsinstallationernes renseeffektivitet

Læs mere

Regulativ for tømning af fedtudskillere i Hørsholm Kommune

Regulativ for tømning af fedtudskillere i Hørsholm Kommune Regulativ for tømning af fedtudskillere i Hørsholm Kommune 2 Indhold 1 Grundlag for regulativet 2 Definitioner 3 Tilmelding 4 Afmelding 5 Dispensation 6 Grundejerens forpligtelser og ansvar 6.1 MEDDELELSESPLIGT

Læs mere

Regulativ for tømning af tætte samletanke for husspildevand i Ringsted Kommune

Regulativ for tømning af tætte samletanke for husspildevand i Ringsted Kommune Regulativ for tømning af tætte samletanke for husspildevand i Ringsted Kommune 1 Indhold 1. Formål og lovgrundlag... 3 2. Gyldighedsområde... 3 3. Benyttelsespligt... 3 4. Grundejerens forpligtelser...

Læs mere

afbrænding af haveaffald

afbrænding af haveaffald afbrænding af haveaffald tema Kender du reglerne for afbrænding af haveaffald? Find ud af, hvad du må og ikke må. 2 Distrikarbejde evaluering Nye regler for afbrænding af haveaffald 1. marts 2010 trådte

Læs mere

SORTERINGSGUIDE TÅRNBY KOMMUNE TÅRNBY KOMMUNE

SORTERINGSGUIDE TÅRNBY KOMMUNE TÅRNBY KOMMUNE SORTERINGSGUIDE TÅRNBY KOMMUNE TÅRNBY KOMMUNE ADGANGS FORHOLD ADGANGSFORHOLD Din adgangsvej og placeringen af affaldsbeholderen skal leve op til kommunens regulativ for husholdningsaffald. På den måde

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke for husspildevand i Ringsted Kommune

Regulativ for tømning af bundfældningstanke for husspildevand i Ringsted Kommune Regulativ for tømning af bundfældningstanke for husspildevand i Ringsted Kommune 1 Indhold 1. Formål og lovgrundlag... 3 2. Gyldighedsområde:... 3 3. Benyttelsespligt:... 3 4. Grundejerens forpligtelser:...

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Morsø Kommune

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Morsø Kommune Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Morsø Kommune Regulativet er udarbejdet af: Morsø Forsyning A/S og Morsø Kommune Godkendt af Morsø Kommunes Kommunalbestyrelse: 26. september 2017 Indhold

Læs mere

REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR BUNDFÆLDNINGSTANKE I FURESØ KOMMUNE

REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR BUNDFÆLDNINGSTANKE I FURESØ KOMMUNE REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR BUNDFÆLDNINGSTANKE I FURESØ KOMMUNE 2013 1 Formål Formålet med regulativet er at sikre en lovlig og miljørigtig håndtering af husspildevand og -slam fra bundfældningsstanke

Læs mere

REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR HUSSPILDEVANDSTANKE I HILLERØD KOMMUNE

REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR HUSSPILDEVANDSTANKE I HILLERØD KOMMUNE REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR HUSSPILDEVANDSTANKE I HILLERØD KOMMUNE 2007 1 Formål Dette regulativs formål er at fastlægge en ordning, der sikrer en lovlig og miljørigtig håndtering af husspildevand

Læs mere

Skive Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD

Skive Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Skive Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Gældende fra d. 09-08-2013 1 Formål 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Gebyrer 1 5 Klage m.v. 2 6 Overtrædelse og straf 2 7 Bemyndigelse 2 8 Ikrafttrædelse

Læs mere

Tårnby Kommune. Regulativ for Tømningsordning for bundfældningstanke

Tårnby Kommune. Regulativ for Tømningsordning for bundfældningstanke Tårnby Kommune Regulativ for Tømningsordning for bundfældningstanke 1 Indhold: side 1 Formål 3 2 Gyldighedsområde 3 3 Grundejerens forpligtelser 3 4 Tømning 5 5 Tilmelding og afmelding 6 6 Økonomi 6 7

Læs mere

Affald fra institutioner

Affald fra institutioner Page 1 of 5 Affald fra institutioner 1. Institutioner og Regler og betaling Institutioner skal følge Regulativ for fra erhverv i Herning Kommune. Hjemmesidens oplysninger om fra erhverv er derfor også

Læs mere

Sammenfatning af ændringer i det nye husholdningsaffaldsregulativ

Sammenfatning af ændringer i det nye husholdningsaffaldsregulativ Sammenfatning af ændringer i det nye husholdningsaffaldsregulativ Den generelle del af regulativet er affaldsbekendtgørelsens tekst og erstatter de nugældede regulativers generelle indledninger med angivelse

Læs mere

Regulativ for tømning af private tanke til husspildevand i Esbjerg Kommune

Regulativ for tømning af private tanke til husspildevand i Esbjerg Kommune Regulativ for tømning af private tanke til husspildevand i Esbjerg Kommune 2013 Side 1 Indholdsfortegnelse Lovgrundlag... 3 Formål... 3 1. Almindelige bestemmelser... 3 1.1 Regulativets gyldighedsområde...

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Struer Kommune

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Struer Kommune Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Struer Kommune Tømningsregulativ for Struer Kommune 1. Formål 1.1 For at sikre en lovlig og miljømæssig forsvarlig håndtering af slam fra bundfældningstanke,

Læs mere

REGULATIV FOR EE-AFFALD

REGULATIV FOR EE-AFFALD REGULATIV FOR EE-AFFALD (AFFALD FRA ELEKTRISKE OG ELEKTRONISKE PRODUKTER) MORSØ KOMMUNE JUNI 1999 REGULATIV FOR EE-AFFALD (Affald fra elektriske og elektroniske produkter) side 1 1. FORMÅL: Dette regulativ

Læs mere

Tårnby Kommune. Regulativ for Tømningsordning for samletanke

Tårnby Kommune. Regulativ for Tømningsordning for samletanke Tårnby Kommune Regulativ for Tømningsordning for samletanke 1 Indhold: side 1 Formål 3 2 Gyldighedsområde 3 3 Grundejerens forpligtelser 3 4 Tømning 5 5 Tilmelding og afmelding 5 6 Økonomi 6 7 Henvendelser,

Læs mere

REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR BUNDFÆLDNINGSTANKE I RANDERS KOMMUNE

REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR BUNDFÆLDNINGSTANKE I RANDERS KOMMUNE REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR BUNDFÆLDNINGSTANKE I RANDERS KOMMUNE Med virkning fra 1. januar 2012 Forord Lovgrundlag og omfang Randers Kommune har i medfør af Miljøbeskyttelsesloven med tilhørende

Læs mere

afbrænding af haveaffald

afbrænding af haveaffald afbrænding af haveaffald tema Kender du reglerne for afbrænding af haveaffald? Find ud af, hvad du må og ikke må. 2 Distrikarbejde evaluering Nye regler for afbrænding af haveaffald 1. marts 2010 trådte

Læs mere

9 Ordning for dagrenovation

9 Ordning for dagrenovation 9 Ordning for dagrenovation 9.1 Hvad er dagrenovation Dagrenovation er affald, der er defineret som dagrenovation i affaldsbekendtgørelsen. Dagrenovation i Københavns Kommune er delt op i to affaldstyper:

Læs mere

Affaldsguide. Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald

Affaldsguide. Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald Affaldsguide Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2 Dagrenovation Papir Pap og karton Glas Hård plast Metal Storskrald Elektronik og hårde hvidevarer Farligt affald PVC Imprægneret træ Kære beboer I denne

Læs mere

Regulativ for afbrænding af haveaffald m.m. Faxe Kommune. Vedtaget af Faxe Byråd 15.12.2011

Regulativ for afbrænding af haveaffald m.m. Faxe Kommune. Vedtaget af Faxe Byråd 15.12.2011 Regulativ for afbrænding af haveaffald m.m. Faxe Kommune Vedtaget af Faxe Byråd 15.12.2011 Faxe Kommunes regulativ for afbrænding 1. Ordning for afbrænding af haveaffald og bål m.v. Hovedregel: Afbrænding

Læs mere

Regulativ for Erhvervsaffald

Regulativ for Erhvervsaffald Regulativ for Erhvervsaffald Orientering Fredericia Kommunes Affaldssystem tager udgangspunkt i kildesortering og genanvendelse, d.v.s. at erhvervsvirksomhederne selv sorterer deres affald i følgende dele:

Læs mere

Regulativ for tømning af samletanke i Hørsholm Kommune

Regulativ for tømning af samletanke i Hørsholm Kommune Regulativ for tømning af samletanke i Hørsholm Kommune 2 Indhold 1 Grundlag for regulativet 2 Definitioner 3 Tilmelding 4 Afmelding 5 Dispensation 6 Grundejerens forpligtelser og ansvar 6.1 MEDDELELSESPLIGT

Læs mere

Regulativændringer - 2015 - Husholdningsaffaldsregulativ

Regulativændringer - 2015 - Husholdningsaffaldsregulativ Regulativændringer - 2015 - Husholdningsaffaldsregulativ Præcisering af definition: Punkterne er inddelt efter relevans Ændret beskrivelsen af SØNDERBORG FORSYNING Specificeret forskellen på container

Læs mere

REGULATIV. for. natrenovation i Kommuneqarfik Sermersooq

REGULATIV. for. natrenovation i Kommuneqarfik Sermersooq REGULATIV for natrenovation i FORORD Dette regulativ fastsætter bestemmelserne for håndtering og bortskaffelse af natrenovation indenfor planlagte områder i by- og bygdezoner i. Gyldighedsområde Regulativet

Læs mere

Regulativ for tømning af hustanke og fedtudskillere skforsyning.dk

Regulativ for tømning af hustanke og fedtudskillere skforsyning.dk SK Spildevand A/S 2011 Regulativ for tømning af hustanke og fedtudskillere Indholdsfortegnelse 1 Regulativets område... 3 2 Benyttelsespligt... 3 3 Krav til dæksler og adgangsforhold... 3 4 Tømning....

Læs mere

Vejledning til regulativ for tømning af bundfældningstanke til husspildevand

Vejledning til regulativ for tømning af bundfældningstanke til husspildevand Vejledning til regulativ for tømning af bundfældningstanke til husspildevand Gældende fra 1. januar 2010 1 Regulativets formål og lovgrundlag Kommunalbestyrelsen har bestemt, at der i hele Haderslev Kommune

Læs mere

G P M. Symboler ud for indsamlingsdagen viser, hvad vi tager med denne dag. Vær opmærksom på en anden ugedag

G P M. Symboler ud for indsamlingsdagen viser, hvad vi tager med denne dag. Vær opmærksom på en anden ugedag 2018 Land 1 denne dag. Vær opmærksom på en anden ugedag Genbrugsspand Hård plast Flasker/glas Jern/metal Papir og pap Batterier på låget Miljøkasser Kun fyldte kasser Stort genbrug Bestil afhentning på

Læs mere

T 1 1 F 1 F 1 M 1 14 O 1 L 1 O 2 L 2 L 2 T 2 T 2 S 2 T 3 S 3 S 3 O 3 F 3 M 3 23

T 1 1 F 1 F 1 M 1 14 O 1 L 1 O 2 L 2 L 2 T 2 T 2 S 2 T 3 S 3 S 3 O 3 F 3 M 3 23 2019 Land 5 denne dag. Vær opmærksom på en anden ugedag Genbrugsspand Hård plast Flasker/glas Jern/metal Papir og pap Batterier på låget Miljøkasser Kun fyldte kasser Stort genbrug Bestil afhentning på

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1 Formål 2. 2 Lovgrundlag 2. 3 Regulativ-tillæggets område 2. 4 Definitioner 2. 5 Anden indsamling 3

Indholdsfortegnelse. 1 Formål 2. 2 Lovgrundlag 2. 3 Regulativ-tillæggets område 2. 4 Definitioner 2. 5 Anden indsamling 3 Tillæg 2 til Regulativ for Erhvervsaffald indsamling af farligt affald Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse 1 Formål 2 2 Lovgrundlag 2 3 Regulativ-tillæggets område 2 4 Definitioner 2 5 Anden indsamling 3 6

Læs mere

REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR SAMLETANKE I FURESØ KOMMUNE

REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR SAMLETANKE I FURESØ KOMMUNE REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR SAMLETANKE I FURESØ KOMMUNE 2013 1 Formål Formålet med regulativet er at sikre en lovlig og miljørigtig håndtering af husspildevand og -slam fra samlestanke ved alle ejendomme

Læs mere

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger.

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger. MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 10.26 Renovation mv. Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter konto 01.38 og vedrører indsamling, transport og

Læs mere

Regulativ TØMNINGSORDNING

Regulativ TØMNINGSORDNING Egedal Kommune Regulativ for TØMNINGSORDNING for bundfældningstanke til husspildevand i Egedal Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 DEFINITION OG ANVENDELSE... 3 2 NYE TANKE... 3 3 EKSISTERENDE TANKE...

Læs mere

Anbefaling: Aalborg uden affald

Anbefaling: Aalborg uden affald Punkt 3. Anbefaling: Aalborg uden affald 2014-2025. 2011-41668. Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til Aalborg uden affald 2014-2025 med henblik på en 8-ugers offentlighedsperiode,

Læs mere

Regulativ TØMNINGSORDNING

Regulativ TØMNINGSORDNING Egedal Kommune Regulativ for TØMNINGSORDNING for samletanke til husspildevand i Egedal Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 DEFINITION OG ANVENDELSE... 3 2 NYE TANKE... 3 3 EKSISTERENDE TANKE... 4 4 TØMNINGSORDNINGEN...

Læs mere

Center for Miljø og Teknik NYE SKILTE VIL GI DIT AFFALD HØJ VÆRDI

Center for Miljø og Teknik NYE SKILTE VIL GI DIT AFFALD HØJ VÆRDI Center for Miljø og Teknik NYE SKILTE VIL GI DIT AFFALD HØJ VÆRDI DET DU GØR MED AFFALDET - HAR BETYDNING FOR ANDRE I løbet af 2018 kommer der nye skilte på dine affaldsbeholdere. Det skal gøre det nemmere

Læs mere

AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN

AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN Gårdlauget Kertemindegaarden 2100 København Ø AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN Til beboer & erhverv Indholdsfortegnelse: Side Emne 1 Introduktion. 1 + 2 Dagligt affald & Skraldesug. 3 Erhverv. 3 Sortering

Læs mere

Beredskabet Slagelse Landevej 3, 4220 Korsør. TLF. 58 57 97 00 E-mail: beredskab@slagelse.dk

Beredskabet Slagelse Landevej 3, 4220 Korsør. TLF. 58 57 97 00 E-mail: beredskab@slagelse.dk Regulativ for afbrænding i Slagelse Kommune August 2009 Beredskabet Slagelse Landevej 3, 4220 Korsør. TLF. 58 57 97 00 E-mail: beredskab@slagelse.dk 1 1. GENERELT...3 Brandhensyn...3 Miljøhensyn...3 Hvad

Læs mere

AFFALDSSORTERING GENBRUG DIN HVERDAG Sådan sorterer du etage- og flerfamiliehuse

AFFALDSSORTERING GENBRUG DIN HVERDAG Sådan sorterer du etage- og flerfamiliehuse 1 AFFALDSSORTERING GENBRUG DIN HVERDAG Sådan sorterer du etage- og flerfamiliehuse Bestyrelsen har ved henvendelse hos Aalborg Renovation fået udleveret den nye brochure Genbrug din hverdag til alle beboerne.

Læs mere

Odense Renovation A/S

Odense Renovation A/S Odense Renovation A/S liste gældende fra 2016 er for husholdninger Dagrenovation Papir Genbrugsstationer Farligt affald Flaskekuber er for virksomheder Dagrenovationslignende affald Adgang til genbrugsstationer

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke & samletanke

Regulativ for tømning af bundfældningstanke & samletanke Regulativ for tømning af bundfældningstanke & samletanke i Næstved Kommune 1 1 Formål Formålet med dette regulativ er at fastlægge regler for tømning af bundfældningstanke og samletanke i Næstved kommune.

Læs mere

Regulativ for husholdningsaffald i Fredensborg kommune

Regulativ for husholdningsaffald i Fredensborg kommune August 2009 Regulativ for husholdningsaffald i Fredensborg kommune Indholdsfortegnelse side 1. Formål... 2 2. Lovgrundlag... 2 3. Regulativets område... 2 4. Definitioner... 2 5. Borgernes og grundejernes

Læs mere

Formålet med dette regulativ er at sikre en forsvarlig og miljømæssig korrekt tømning og bortskaffelse af spildevandsslam.

Formålet med dette regulativ er at sikre en forsvarlig og miljømæssig korrekt tømning og bortskaffelse af spildevandsslam. Regulativ for tømningsordning for bundfældningstanke i Kalundborg Kommune 1 Formål DATO 7. september 2017 SAGSNR. 326-2017-30569 Kalundborg Kommune har indført obligatorisk tømningsordning for bundfældningstanke

Læs mere

Frederikshavn Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD

Frederikshavn Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Frederikshavn Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Gældende fra d. 01-01-2012 1 Formål 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Gebyrer 1 5 Klage m.v. 2 6 Overtrædelse og straf 2 7 Bemyndigelse 2 8 Ikrafttrædelse

Læs mere

- 1 - REGULATIV FOR AFFALD AF ELEKTRISKE OG ELEKTRONISKE PRODUKTER FRA ERHVERV I GLADSAXE KOMMUNE

- 1 - REGULATIV FOR AFFALD AF ELEKTRISKE OG ELEKTRONISKE PRODUKTER FRA ERHVERV I GLADSAXE KOMMUNE - 1 - REGULATIV FOR AFFALD AF ELEKTRISKE OG ELEKTRONISKE PRODUKTER FRA ERHVERV I GLADSAXE KOMMUNE - 2 - INDHOLD LOVGRUNDLAG................................................. 4 1. GYLDIGHEDSOMRÅDE.................................................

Læs mere

Tømningsregulativ. For bundfældningstanke og samletanke

Tømningsregulativ. For bundfældningstanke og samletanke Tømningsregulativ For bundfældningstanke og samletanke Forfatter: Birgit K. Hansen Oprettet den 25. marts 2015 Dokument nr. 480-2015-147387 Sags nr. 480-2015-75175 Indhold 1 Formål... 2 2 Lovgrundlag...

Læs mere

Nyt navn til storskrald

Nyt navn til storskrald Nyt navn til storskrald 2015 sommerhuse 2 3 Nu kører Genbrugsekspressen Vi henter næsten det hele Storskraldsordningen har fået nyt navn. Vi henter i dag næsten alle typer affald til genbrug, så nu kalder

Læs mere

NYT Sæk og container ud til skel. Affaldshåndbog 2016. boliger

NYT Sæk og container ud til skel. Affaldshåndbog 2016. boliger NYT Sæk og container ud til skel Affaldshåndbog 2016 boliger Indhold Meget mere genbrug side 2 Kontakt os når DU har tid side 3 Velkommen på genbrugspladsen side 4 og 5 Storskrald side 6 Papir, karton,

Læs mere

Prisliste 2012. Gældende fra 1. januar 2012 Odense Renovation A/S

Prisliste 2012. Gældende fra 1. januar 2012 Odense Renovation A/S liste 2012 er for husholdninger Dagrenovation Papir Genbrugspladser Farligt affald Flaskekuber Administration er for virksomheder Dagrenovationslignende affald Adgang til genbrugspladser Administration

Læs mere

Hjørring Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD

Hjørring Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Hjørring Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Gældende fra d. 14-10-2015 Indholdsfortegnelse 1 Formål 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Gebyrer 1 5 Klage m.v. 2 6 Overtrædelse og straf 2 7 Bemyndigelse

Læs mere

Regulativ for Jord. 1 af 9

Regulativ for Jord. 1 af 9 1 af 9 INDHOLDSFORTEGNELSE Formål... 3 Lovgrundlag... 3 Definitioner... 4 Undtagelse/ind-dragelse af områder af områdeklassificeringen... 4 Analysefrie områder inden for det områdeklassificerede område...

Læs mere