LM 2013 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LM 2013 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM"

Transkript

1 LM JANUAR BORNHOLM 2013 FEBRUAR MARTS

2 FRA AFDELINGEN Evangelisk Luthersk Samråd på Bornholm v/ afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Der er etableret et Evangelisk Luthersk Samråd på Bornholm (ELSB). Samrådet består af seks personer, der repræsenterer Indre Mission, Luthersk Mission og Evangelisk Luthersk Mission på Bornholm, Bornholmerkirken samt en række bornholmske folkekirkepræster. Afdelingsstyrelsen har valgt at LM Bornholm skal være med og er repræsenteret ved afdelingsformanden. Samrådets formål er at fremme et positivt samarbejde mellem missionsforeninger, menigheder, menighedssamfund og folkekirkepræster ud fra en grundlæggende tro på, at Bibelen er den levende Guds ord til os mennesker og forpligtende for kristnes tro og livsførelse. Opbrud Vi ser i dag et stort behov for at holde sammen om klassisk evangelisk luthersk kristendom og forkyndelse på Bibelens grund. I en tid, hvor også mange af folkekirkens præster og ledere lægger afstand til Bibelen, er det nødvendigt at fremholde de kristne trossandheder og anspore til at forkynde evangeliet om frelsen i Jesus Kristus i overensstemmelse med Bibelen. Indførelsen af det ubibelske ritual for vielse af homoseksuelle i folkekirken har aktualiseret behovet for et sådant samråd. Det har også forstærket den opbrudsstemning, der er i gang i folkekirken med mange nye valg- og frimenighedsdannelser rundt om i landet. Det gælder også her på øen. Der er forskellige meninger i ELBS om, hvilke konsekvenser, man skal drage af situationen i Folkekirken, men målet er, at vi på trods af uenigheder bevarer kontakten med hinanden i de forskellige menigheder, uanset om de befinder sig indenfor eller udenfor Folkekirken. Samrådets opgave ELSB er således ikke en ny organisation, men et forum i det bornholmske kirkeliv for drøftelser af fælles interesse. Samrådet kan også udsende udtalelser og indbyde til fællesmøder, når det skønnes formålstjenligt. Det første fællesarrangement er planlagt til torsdag, d. 20. juni 2013 kl i IM s missionshus i Rønne. Forstander Henrik Nymann Eriksen vil tale over emnet: Sammen for troen på evangeliet.

3 RUNDT PÅ ØEN Samtaler V/ psykolog Elisabeth Munch, Aakirkeby en kristen psykolog, fordi man har et fælles grundlæggende udgangspunkt i troen på, at der er en kærlig Gud, som har sendt sin egen søn Jesus til vores frelse. Der er fælles værdier og forståelser. Endelig er det muligt at bygge på nogle af de kristne grundsandheder: f.eks. at ethvert menneske er ufattelig værdifuldt. Elisabeth Munch, der har rødder i LM, har sendt dette indlæg om et nyt tilbud om samtaler med psykolog. Psykiske vanskeligheder Også kristne mennesker rammes af forskellige psykiske vanskeligheder. Det kan dreje sig om lavt selvværd, angst, depression, spiseforstyrrelser, stress osv. Lidelsen kan have forskellige smertegrader, noget er rimeligt enkelt, f.eks. kan det være en frygt for at flyve - andet uhyre komplekst. En kvinde kommer f.eks. til mig med en ubearbejdet sorg og en stor selvusikkerhed. Hun er overbevist om, at andre tænker negativt om hende. På trods af, at hun går på universitetet og får høje karakterer på et meget krævende studie har hun den klare overbevisning, at hun ikke er god nok. Arbejdet kommer til at dreje sig om at styrke et mere positivt selvbillede, at slippe fokus på hvad andre måtte tænke og gennemleve de vanskelige følelser, som hendes sorg indebærer. En kristen psykolog For mange kristne er det tryggest med Private klienter Jeg har siden 2007 arbejdet som psykolog i TUBA Bornholm med unge fra familier med alkoholmisbrug. Pt. arbejder jeg også på Familiecenter Bornholm og er fast tilknyttet Forældreforeningen: Vi har mistet et barn. Nu åbner jeg så for flere private klienter på Store Torv 20 i Rønne samt i København. Jeg er autoriseret psykolog, ikke under sygesikringen, men tager pt. klienter ind til den reducerede takst plus et gebyr (med henvisning). Jeg arbejder bl.a. ud fra en kognitiv adfærdsterapeutisk ramme. Se eller ring Ny bog af pastor emeritus Peter Aage Bak, der har skrevet sine erindringer: Dumheden og velsignelserne - 249,95 kr.

4 KRISTNE BØGER Læsekreds V/ Vera Pedersen, Østermarie Man kan ønske sig bøger til jul og til fødselsdag. Måske vil man forære sig selv en bog. Eller man kan låne bøger på biblioteket. Mulighederne for at få fat i en bog er mange. Endnu en mulighed er at danne en læsekreds, som man har gjort i LM i Østermarie. Her fortæller Vera Pedersen om, hvad en læsekreds er. Jeg er blevet spurgt om at skrive noget om læsekreds i Østermarie. Jeg interesserer mig meget for kristen litteratur, og nyder at læse bøger. Og jeg ville gerne at også andre skulle have fornøjelse af gode bøger. Hvordan kommer man i gang? Da det ikke er så almindeligt at købe bøger til sig selv for bøger er dyre så kunne både jeg og andre få fornøjelse af at betale for en bog og så få lov at læse 6-8 bøger i løbet af vinterhalvåret. Da jeg havde hørt, at de havde to læsekredse i gang i Østerlars, spurgte jeg Gunver Rasmussen, som stod for det i Østerlars dengang og fik en liste over hvad de havde haft af bøger de foregående 4 år. Samtidig kontaktede jeg LM s forlag og talte med Birgit, som stod for kontakt med bogsælgerne. Hun havde altid nogle gode forslag. Der kom 2 læsekredse i gang i 1990/91 med 6 og 7 deltagere. De næste år kom der nogle læsere til og andre gled ud. Nu er der en læsekreds med 8 trofaste deltagere. Hvordan udvælges bøgerne? Det er som regel mig selv der udvælger bøgerne. Gerne nogle biografier, bibelske romaner, opbyggelige bøger af Max Lucado og andre gode evangeliske forfattere samt bøger om Israel og missionslande. Hver får en bog og betaler en gennemsnitspris på ca. 200 kr. Bogen leveres så videre til næste i rækken omkring den første i måneden, som regel ved et pensionistmøde. Den sidste bog om foråret beholder man. Hvilken betydning har læsekredsen? Jeg ved ikke hvor meget de forskellige snakker med andre om bøgerne, men jeg ved, at når vi nærmer os 1. oktober, så længes de efter at komme i gang. Hvis nogen synes det er dejligt at læse gode bøger så har man flere muligheder. Man kan låne bøger af andre eller gå på Biblioteket (hvad der også er en god ide forfatterne får lidt for hver af deres bøger, der bliver udlånt) Man kan købe bøger til sig selv eller man kan være med i en læsekreds. Når man skal aflevere en bog 1 måned efter ja så får man den læst i løbet af måneden. Jeg kan stærkt anbefale læsekreds på grund af at man får læst mange bøger for én bogs pris.

5 KRISTNE BØGER En bog bliver til V/ Birger Pedersen, Rønne I forbindelse med temaet om kristen litteratur har redaktøren bedt mig fortælle lidt om mine erfaringer i arbejdet med kristen litteratur. Jeg opfatter egentlig ikke mig selv som forfatter. Når jeg har fået udgivet nogle mindre bøger og hæfter, kommer det i alle tilfælde af, at jeg er blevet opfordret til at arbejde videre med noget, som jeg først har afleveret mundtligt. I nogle tilfælde fra en prædikestol og i sidste omgang gennem nærradioen. Den eneste bog, jeg har skrevet på eget initiativ, fandt ikke nåde for den daværende forlagsbestyrelse, så den er aldrig udkommet. Men i det hele taget er det nok ret almindeligt, at kristen litteratur har en fortid som talt ord. Arbejdet i forlagsbestyrelsen Mens jeg var i bestyrelsen for Dansk Luthersk Forlag senere Logos Media var jeg også med til at redigere nogle bøger. En andagtsbog for voksne og en for børn/familier samt en artikelsamling i anledning af LM s 125-års-jubilæum. Også her var det typisk, at vi henvendte os til personer, som i forvejen havde arbejdet med et emne og bad dem skrive. Så var det vor opgave som redaktører at komme med ændringsforlag, bl.a. med henblik på den sammenhæng, som deres bidrag skulle indgå i. Selvom LogosMedia nu er en del af forlagsgruppen Lohse, er der stadig behov for, at nogle er opmærksomme på, hvad prædikanter og bibelundervisere arbejder med og opfordre dem til at arbejde videre, så det egner sig til udgivelse til gavn for flere. Oversættelser I min tid i forlaget solgte - og senere oversatte - vi mange norske bøger. I de senere år er der oversat og udgivet mange amerikanske bøger. Nogle af dem har jeg læst og haft glæde af. Så selvfølgelig bør kristne forlag have øje for, hvad der udgives i andre lande og oversætte det bedste til dansk. Engang havde vi en bestseller, som hed Gud ja men Jesus? Den bog er kommet i endnu et oplag for nylig. Vi har behov for, at der er nogle, som kan skrive om kristendommens store, dybe sandheder i et let tilgængeligt sprog. Det er et område, som kristne forlag gerne må satse på i fremtiden. Fremtiden for den kristne litteratur Det er spændende, hvad samarbejdet i forlagsgruppen Lohse vil betyde for den kristne litteratur. Men der må være skabt grundlag for, at omkostningerne kan bringes ned, så vi også i den kommende tid får gode, kristne bøger, der kan styrke kristenlivet i Danmark.

6 KRISTNE BØGER Bogsælger i missionshuset Interview med Helle Munk, Nexø Hvad er bogsælgerens opgave? Det er at sælge bøger fra LM-kredsens bogsalg i missionshuset. En vigtig opgave bliver dermed at motivere folk til at læse bøger. Vi får mange input i dag via andre medier, men jeg mener ikke, at de kan erstatte den oplevelse, det er at fordybe sig i en god bog. Her kan man vælge sit eget tempo. Man kan blade tilbage og tage det en gang til. Der er en særlig ro ved at komme ind i bogens univers. Hvordan motiverer du folk til at købe bøger? Tidligere fik vi anmeldereksemplarer fra forlaget. Man kunne altså få en bog, hvis man ville anmelde den til et møde i missionshuset. Jeg anmelder gerne bøger selv, men er også opmærksom på, hvad andre har læst, så de kan sige noget om en bog, de er blevet glade for og gerne vil anbefale. Som noget nyt har vi startet en læsekreds i Nexø. Ud over at de syv, der er med i kredsen, får læst bøgerne, kan det sætte gang i samtale om gode bøger, som andre får måske lyst til at læse. Hvordan sammensætter du udvalget i bogsalget? Vi er en kreds med aldersspredning fra 0 til 90 år, og der skulle gerne være noget for alle aldre. Lohses forlag har et stort udvalg, så det kan være svært at få overblikket, men jeg prøver at lytte mig ind til, hvad folk gerne vil købe. Jeg skaffer også bøger hjem, som andre anbefaler mig at have i bogsalget. Da vi kunne handle direkte fra Logos Media i Hillerød, var det også muligt at få gode råd der. Jeg vil gerne, at bøgerne skulle være et supplement til at læse i Bibelen og lytte til prædikener. Derfor får jeg også bøger hjem, som falder i tråd med emner, vi har haft i missionshuset eller bøger, som prædikanten selv har skrevet. Hvad læser du selv? Jeg har altid læst meget selv. Da børnene var små, læste jeg ofte højt for dem, og senere har de også læst meget. Jeg læser selv mange forskellige genrer, men kan godt lide bibelhistoriske romaner. Jeg er netop blevet færdig med Lynn Austins bog: Hans stærke hånd, der er tredje bind i serien Konge Krønikerne. Selv om bogen omhandler Israels historie, har den meget aktuelt at sige om, hvad der sker, når Guds folks ledere tilsidesætter Guds ord for at følge tidsånden. Bogen koster 299,95 kr. - hele serien koster 550 kr.

7 KRISTNE BØGER Fra bogens verden V/ Bodil Poulsen, Årsballe Verden er fuld af bøger. Spørgsmålet er bare, om der er nogen, der læser dem. Verden er også fuld af kristne bøger, og det kan få evighedsbetydning, hvis du læser en af dem. Den vigtigste er Bibelen, og den har mange læst i. Men hvad med alle de andre kristne bøger? Nogle mennesker ser det nærmest som deres opgave at fortælle andre, at de da aldrig har læst en bog. De er måske blevet tvunget til det i skolen, men ellers er det dem en tand for kedeligt. Nu tror jeg ikke, at du tænker eller siger sådan. Under alle omstændigheder går du glip af rigtig meget ved ikke at læse bøger. De bedste timer har jeg haft godt tilbagelænet på sofaen med en bog i hånden. Man bliver lukket inde i et helt andet univers og får lov til at se tilværelsen fra et nyt perspektiv. Man får lov til at se det hele med en andens øjne, og det kan åbne mine egne øjne, så jeg ser en ny dimension i livet. En bog, der berørte mig Jeg kan nævne mange bøger, som jeg har læst med iver, netop fordi de sætter mit eget liv i relief. Jeg vil nævne bogen: Forsoning i kløfternes land skrevet af Jørgen Hedager Nielsen LogosMedia/ Fokal. Det har gjort et stort indtryk på mig, at nogle jøder og palæstinensere så bevidst arbejder med forsoning og tilgivelse, men det er i sandhed en nødvendighed. Mine egne problemer og oplevelser af uretfærdighed bliver så små i forhold til. Skulle jeg så ikke også kunne tilgive min næste, når jeg føler mig trådt på. Vi beder i Fadervor: Forlad os vor skyld, som også vi forlader vore skyldnere. Det er svært at efterleve. Men læs bogen og vurder selv. Den kan købes i LM s bogsalg for 249,95 kr. Nu siger du måske: Men bøger er så dyre. Så gå i genbrug, der kan du helt sikkert købe gode bøger for få penge. Bogen koster 299,95 kr. Børne- og familieandagtsbog af Bente Graugaard Nielsen. Inddrager hele famlien gennem samtale. Børnene kan være med i samtalen fra omkring 5 års alderen.

8 Ø-KALENDEREN Januar Bedeuge 09. Ø-koret øver i Aakirkeby Hakon Christensen på Bornholm 17. Afdelingsstyrelsesmøde Bibelkursus i Aakirkeby 23. Ø-koret øver i Aakirkeby 27. Åbningsgudstjeneste i Kirken på Klippen i Østermarie 29. IMA fællesmøde i Nexø 31. Prædikantstudiekreds Grønningen 2, Aakirkeby 14. Afdelingsstyrelsesmøde 15. Prædikantstudiekreds i Årsballe missionshus Plejehjemslejr Hakon Christensen på Bornholm Februar Hakon Christensen på Bornholm 27. Ø-koret øver i Aakirkeby Marts Hakon Christensen på Bornholm 02. Afdelingsmøde Teenlejr 13. Ø-koret øver i Aakirkeby Hakon Christensen på Bornholm Sdr. Hammer 55, Nexø telefon Daglige ledere Merete & Vilmer Riis Tlf / Åben: ma-fr og lø Modtager (og afhenter) gerne brugte effekter også dødsboer. Se

9 ADRESSER Luthersk Mission Bornholm Formand: Jørn Bech Årsdalevej 61, 3740 Svaneke T E formand@lm-bornholm.dk Afdelingssekretær Hakon Christensen Jespervej 64, 3400 Hillerød T E hc@dlm.dk Kasserer: Thorkil Lund Engløkken 1 B, 3730 Nexø T Giro: Bank: E th.sonnelund@mail.dk LUMI Genbrug: Sdr. Hammer 55, 3730 Nexø. T Merete & Vilmer Riis T / H Trykning af lokale LM-programmer Jens Ove Holm, Rømeregårdsvej 44, 3700 Rønne T E godthaab@holm.mail.dk Husk: Der trykkes kun én gang månedligt. Stof afleveres senest d. 10. i hver måned. Missionskonsulent: Helmer Olsen Østerled 18, 3700 Rønne T Udlån af projektor E helmer.olsen@hotmail.com Tilhørerrepræsentant: Niels C. Andersen Svanekevej 77, 3700 Rønne T E svane77@worldonline.dk LMU: Jeppe Rasmussen Brommevej 29, Østerlars, 3760 Gudhjem T E bigpolle@hotmail.com LM Kids: Helene Andersen Svanekevej 77, 3700 Rønne T E svane77@worldonline.dk LM-lejren: Strandvejen 16, Pedersker, 3720 Aakirkeby, T Formand Hans Ole H. Kofoed T Udlejning v/ Helmer Olsen T E mail@lm-lejren.dk H Luthersk Mission Danmark Formand Jens Peter Rejkjær, Rentemestervej 4, 3400 Hillerød. T E jpr@dlm.dk Sekretariat: Industrivænget 40, 3400 Hillerød T F E dlm@dlm.dk. H Giro Bank LMU Landsleder Reidar Poulsen Postmosen 52, 3400 Hillerød T E reidar@lmu.dk LM-Kids Landsleder Dan Kofoed Månsson Lermosevej 45, 4800 Nykøbing F. T / E dkm@dlm.dk

10 LUMI RADIO JANUAR Tirsdag d Musikudsendelse Den gode hyrde (se ) Fredag d Lidt af hvert (Lukas 24,37-43) Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel Ring med dit musikønske Tirsdag d Lidt af hvert (se 4.1) Over en åben bibel (se 4.1) Fredag d LUMI-weekend Livsværdier Netop nu Indefra LUMI-magasinet Mandag d Musik i januar Fra arkivet - 25 år (1) Små ord om store ord (se 7.1) Fokus på Israel (se 7.1) Tirsdag d Grundtvig (2) LUMI-magasinet (se 11.1) Fredag d Musikmosaik (Lukas 24,50-54) Mandag d Grundtvig (se 15.1) Hør om Moses (7) Ring med dit musikønske Tirsdag d Musikmosaik (se 18.1) Over en åben bibel (se 18.1) Fredag d LUMI-weekend Livsværdier Netop nu Boghylden Gæstebogen Søndag d Mødetransmission Genuds. fra Mandag d Musikgæsten At tjene som Jesus Musik i januar (se 14.1) Fra arkivet (se 14.1) Tirsdag d Musikgæsten (se 28.1) Gæstebogen (se 25.1) FEBRUAR Fredag d Musik i februar (Hebr 1,1-3) Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel Ring med dit musikønske Tirsdag d Hør om Moses (se 21.1) Over en åben bibel (se 1.2) Fredag d LUMI-weekend Livsværdier Netop nu Udefra LUMI-magasinet Mandag d Bibelens salmer (1) Musikmosaik Små ord om store ord (se 4.2) Fokus på Israel (se 4.2) Tirsdag d Musik i februar (se 1.2) LUMI-magasinet (se 8.2) Fredag d Musikgæsten (Hebr. 1,4-14) Mandag d Fra arkivet - 25 år (2) Tirsdag d Musikgæsten (se 15.2) Over en åben bibel. (se 15.2) Fredag d LUMI-weekend Livsværdier Netop nu Boghylden På vej (58) Søndag d Mødetransmission Genuds. fra Mandag d Fra bibelkursus Bibelens salmer (se 11.2) Musikmosaik (se 11.2) Tirsdag d Fra arkivet (se 18.2) MARTS Fredag d Musik i marts (Hebr. 2,1-4) Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel

11 LUMI RADIO Tirsdag d Musik i marts (se 1.3) Over en åben bibel (se 1.3) Fredag d LUMI-weekend Livsværdier Netop nu Indefra LUMI-magasinet Mandag d Fra bibelkursus Små ord om store ord (se 4.3) Fokus på Israel (se 4.3) Tirsdag d Musikmosaik LUMI-magasinet (se 8.3) Fredag d Lidt af hvert (Hebr. 2,5-9) Mandag d Rosenius Ring med dit musikønske Tirsdag d Lidt af hvert (se 15.3) Over en åben bibel (se 15.3) Fredag d LUMI-weekend Livsværdier Netop nu Boghylden Gæstebogen Søndag d Mødetransmission Genuds. fra Mandag d Musikmosaik (se 12.3) På vej (59) Grundtvigs påskesalmer Bibelens salmer (2) Tirsdag d Grundtvigs salmer (se 25.3) Gæstebogen (se 22.3) Fredag d. 29. (langfredag) Små ord om langfredag (Hebr. 2,10-18) APRIL Mandag d. 1. (2. påskedag) Små ord om store ord Fokus på Israel Tirsdag d Små ord om langfredag (se 29.3) Over en åben bibel (se 29.3) Fredag d LUMI-weekend med LUMI-magasinet mv. 25 år med LUMI-radio om denne mulighed. Ja, det er virkelig sandt! 2. marts er BKN har nye ideer for radioen, og det 25 år siden, Bornholms Kristne disse vil blive afsløret, når dagen Nærradio (BKN) - og dermed også LUMIradio - gik i luften for første gang. I LUMI-radio vil vi markere denne milepæl nærmer sig. Vi kender ikke de mange bønner, der er ved LUMI-stævnet 2. pinsedag maj, og bedt for denne sag - men vi har erfaret vi håber, at rigtig mange vil komme og feste dem! sammen med i Østermarie missionshus! Vi har heller ikke tal på, hvor mange timer, Tilbageblik. der er brugt med at forberede og indtale de Vi benytter anledningen til at kigge lidt i mange udsendelser - eller hvor mange timer teknikerne har brugt. le programmer, som vi har liggende på kas- programarkivet, og sender nogle af de gam- Vi kender langt mindre den frugt, som de settebånd. mange udsendelser har båret for Guds rige, Over en åben bibel. men vi ved, at Guds ord ikke vender tomt Hans Erik Nissens gennemgang af Lukas tilbage. evangeliet slutter i januar måned. Vi skylder en stor tak til alle jer, som har Han fortsætter med en gennemgang af bedt for denne sag, som har givet gaver til Hebræerbrevet. Vi håber, at lytterne fortsat radioen, og som har været ambassadører for LUMI-radio ved at for- sig med Bibelen og blive ledt gen- vil bruge anledningen til at sætte tælle familie, naboer eller andre nem dette vigtige skrift.

12 TIL EFTERTANKE Guds veje v/ Berit Kofoed-Pihl, Østermarie "For så højt som himlen er over jorden, er mine veje højt over jeres veje, og mine planer over jeres planer." Es.55,9 Da vi for nu godt et år siden mistede vores kære svigersøn på kun 26 år, var det som at trykke på pauseknappen. Vi, og i særdeleshed Nina, blev taget til side for en tid. Det føltes som lang tid. Til side, men ikke i ingenting. Det kan vel sammenlignes med en tåge der lagde sig, men Gud var også der. I helt konkrete handlinger sendte han sine engle med små opmuntringer, et ord til trøst, forbøn, en praktisk hånd og nærvær, som alt sammen var med til at tænde et lille lys hist og her. I de små lys ser og mærker vi Guds evige, kærlige arme, der løfter og bærer, så vejen bli'r knap så tung og mørk. Opmuntring til forbøn Om forbønnen fik vi den helt særlige oplevelse af, hvad den kan udrette. Når vi selv manglede ord at sige til Gud og bare måtte sukke og vente, da blev det klart, at andre satte ord på for os, og bønnerne blev hørt. Ikke at smerten forsvandt, men vi mærkede bare, hvordan Gud var der med sin omsorg for os, især når vi havde allermest brug for det. Det kan samtidig blive en opmuntring til os alle om at huske forbønnen og med frimodighed gøre/sige de ting, som vi måske bliver mindet om. Gud vil bruge os til opmuntring og hjælp for hinanden på vejen hjem til ham. Om han tager, om han giver, samme Fader han dog bliver, og hans mål er kun det ene, barnets sande vel at tjene - at bjærge os og vore kære for evigheden, fordi du og jeg er dyrebare i Herrens øjne. Ham tilhører magten og æren i evighed. Luthersk Mission (LM) er en evanglisk-luthersk forening, hvis formål er at forkynde Bibelens budskab, så mennesker kommer til tro på Jesus som Guds søn og verdens frelser. LM på Bornholm arbejder ud fra ti missionshuse fordelt ud over øen. Redaktion: Peter Krak jytteogpeter@krak.nu Tlf: Forsidefoto: Birger Bendtsen Se i øvrigt B. Bendtsens netsite på: Oplag: 500 eks. Tryk: Print24

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER LM JULI BORNHOLM 2012 AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Basiskursus for forkyndere v/ Hakon Christensen Sæt ord på, det er overskriften for et kursus som LM Bornholm afholder sammen med Bornholmerkirken

Læs mere

LM 2014 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2014 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2014 FEBRUAR MARTS FRA AFDELINGEN Nyt fra afdelingen V/ Afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Bibelglæde I 2014 bliver temaet Bibelglæde sat på dagsordenen i LM på landsplan. AS drøftede,

Læs mere

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER LM JULI BORNHOLM 2013 AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Forbøn og salvning V/ Afdelingssekretær Hakon Christensen, Hillerød Afdelingsstyrelsen er glade for at kunne fortælle, at Jakob Houler, Hasle og Leo

Læs mere

LM 2012 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2012 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2012 FEBRUAR MARTS FRA AFDELINGEN Økonomi Uge 2 er bedeuge Det tog 14 dage Ved årsmødet d. 12.-13. november iværksatte LM på Bornholm en ekstra indsamling. Målet var 500 kr. pr. medlem,

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2013 NOVEMBER DECEMBER FRA AFDELINGEN Nyt fra afdelingen V/ Afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Nu hvor efteråret banker på, kan vi se tilbage på sommerens aktiviteter med taknemmelighed.

Læs mere

LM 2011 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2011 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2011 FEBRUAR MARTS RUNDT PÅ ØEN Hvad er M60+? Interview med Birger Pedersen. Fortæl lidt om den lidt kryptiske forkortelse M60+ Det er ganske enkelt. M står for mænd. Og 60+ står for,

Læs mere

LM 2011 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM

LM 2011 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM LM BORNHOLM 2011 JULI AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Ny formand og sekretær Interview med Jørn Bech og Hakon Christensen Sommeren 2010 fratrådte Peter Westh Jensen som afdelingssekretær, og ved afdelingsmødet

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2012 NOVEMBER DECEMBER FRA AFDELINGEN Mulig LMfrimenighed på Bornholm v/ Niels Chresten Andersen, Rønne Dialogmødet i Østermarie den 19. juni viste, at flere LM ere allerede har udmeldt

Læs mere

LM 2012 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2012 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2012 MAJ JUNI FRA AFDELINGEN Nye prædikanter v/ Hakon Christensen Afdelingsstyrelsen har kaldet Filip Oehlenschläger, Rønne og Peter Techow, Rønne som prædikanter i afdelingen. Bedeemne:

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2011 NOVEMBER DECEMBER FRA AFDELINGEN Ny struktur Ny hjemmeside V/ afdelingsformand Jørn Bech Den 19. august vedtoges de nye vedtægter for LM-Bornholm ved et ekstraordinært afdelingsmøde

Læs mere

LM 2011 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2011 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2011 MAJ JUNI LMU BORNHOLM Nyt fra LMU V/ Jeppe S. Rasmussen Fællesskab Vi er en god flok trofaste unge, som samles i Nexø, Åkirkeby og Årsballe. Der er en meget skæv spredning af medlemmer,

Læs mere

LM 2014 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM

LM 2014 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM LM BORNHOLM 2014 JULI AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Almindingsmøder før i tiden V/ Birger Pedersen, Rønne Sådan begyndte det Det var nok præsten og vækkelsesprædikanten Peter Chr. Trandberg, der indledte

Læs mere

LM 2013 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2013 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2013 MAJ JUNI FRA AFDELINGEN Kirken på Klippen v/ afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Sidste nyt fra afdelingen må være opstarten af den nye frimenighed Kirken på Klippen. Ved et dialogmøde

Læs mere

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Nyt fra Peterskolen og Davidskolen på side 3-5. Kun for kvinder på side 2 må også læses af mænd.

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Nyt fra Peterskolen og Davidskolen på side 3-5. Kun for kvinder på side 2 må også læses af mænd. 2015 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Nyt fra Peterskolen og Davidskolen på side 3-5. Kun for kvinder på side 2 må også læses af mænd. 2 RUNDT PÅ ØEN Kun for kvinder V / Marianne Pedersen og Gerd Hansen,

Læs mere

LM 2014 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2014 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2014 MAJ JUNI FRA AFDELINGEN Bibelglæde Interview med Jørn Bech, Svaneke Luthersk Mission ønsker at gøre 2014 til Bibelglædens år! Vi ønsker, at mange flere skal få eller genopdage en

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2014 NOVEMBER DECEMBER ÅRSMØDE Årsmøde før i tiden V/ Birger Pedersen, Rønne Årsmøder i 1940 erne og 50 erne I mange år var det tradition at holde årsmøde som et friluftsmøde i Aakirkeby.

Læs mere

nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Adventsfest i Pedersker. Læs om LM s arbejde i Pedersker før og nu på side 6-7

nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Adventsfest i Pedersker. Læs om LM s arbejde i Pedersker før og nu på side 6-7 2015 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Adventsfest i Pedersker. Læs om LM s arbejde i Pedersker før og nu på side 6-7 2 FRA AFDELINGEN Forkyndelsen - et fælles ansvar V / afdelingssekretær Hakon Christensen I afdelingsstyrelsen

Læs mere

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008 PÅ BØLGELÆNGDE JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008 Norea Radio Haderslev FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET 'Vær velkommen, Herrens år' Vi synger ved begyndelsen af adventstiden og ved starten af et nyt år: Vær velkommen,

Læs mere

APRIL MAJ JUNI. nyt. Læs om LUMI Genbrug på side 3. På side 6-7 fortæller Elsa & Knud Henning Hansen om kirkens højtider. Nyt om LUMI-Radio på side 2.

APRIL MAJ JUNI. nyt. Læs om LUMI Genbrug på side 3. På side 6-7 fortæller Elsa & Knud Henning Hansen om kirkens højtider. Nyt om LUMI-Radio på side 2. 2015 nyt APRIL MAJ JUNI Læs om LUMI Genbrug på side 3. På side 6-7 fortæller Elsa & Knud Henning Hansen om kirkens højtider. Nyt om LUMI-Radio på side 2. 2 FRA AFDELINGEN Fra afdelingen V / afdelingsformand

Læs mere

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r Fadervor B I b e l e n å b n e r b ø n n e n b e l e n å b n e r b ø n n e f o r j u n i o r e r f o r j u n i o r e r Bibelen Nu skal du læse i Bibelen. Har du selv en bibel, så kan du bruge den! Hvis

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission

med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission Kom og vær med Denne folder er en invitation til at være med i Luthersk Mission (LM). Både til mennesker, der selv kalder sig kristne, og til alle

Læs mere

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Læs mere

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER LUMI-Radio lukker ved udgangen af 2017, side 2-3. Kvinder med Håb, side 4. Til eftertanke om mediemission, side 12.

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER LUMI-Radio lukker ved udgangen af 2017, side 2-3. Kvinder med Håb, side 4. Til eftertanke om mediemission, side 12. 2017 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER LUMI-Radio lukker ved udgangen af 2017, side 2-3. Kvinder med Håb, side 4. Til eftertanke om mediemission, side 12. 2 LUMI-RADIO LUMI-Radio og BKN stopper Interview med

Læs mere

Jeg har også været i kirke: Konfirmandens navn: Telefonnummer: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst:

Jeg har også været i kirke: Konfirmandens navn: Telefonnummer: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Jeg har også været i kirke: Dato : Præst: Dato : Præst: Dato : Præst: Konfirmandens navn: Telefonnummer: 12 1 Konfirmander skal gå i kirke For at lære gudstjenesten at kende skal alle konfirmander gå i

Læs mere

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS GUD ÅBENBARER SIG FOR OS Kristne tror, at den treenige Gud til alle tider giver sig til kende for mennesker, og at han helt og fuldt har vist

Læs mere

SAMTALE MED GUD KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

SAMTALE MED GUD KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET SAMTALE MED GUD KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS FADERVOR Den vigtigste kristne bøn er Fadervor. Det er en bøn, som Jesus lærte sine disciple. I den bøn bliver det tydeligt, at vi kan bede til

Læs mere

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JULI-AUGUST-SEPTEMBER 2015

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JULI-AUGUST-SEPTEMBER 2015 PÅ BØLGELÆNGDE JULI-AUGUST-SEPTEMBER 2015 Norea Radio Haderslev FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET Andagt Men han sov! Jesus var sammen med sine disciple, også da søen kom i oprør. At Jesus sov i båden, viste

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015 11-11-2015 side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015 11-11-2015 side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt. 11-11-2015 side 1 Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt. 5,1-12 Det er som om at vi kender hinanden så godt når vi samles til Alle helgens dagens gudstjenester. Vi er alle kommet med en sindets

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Begyndelsen af evangeliet: Således elskede Gud verden, at han gav

Læs mere

Nytårsdag 2015 Disse dage er nytårstalernes tid. Dronningen og statsministeren trækker os til skærmene og vi forventer både at få formaninger og ros som samfund og enkelt individer. Der er gået sport i

Læs mere

Pinsedag 24. maj 2015

Pinsedag 24. maj 2015 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Åndsudgydelse og fred Salmer: 290, 287, 282; 291, 308 Evangelium: Joh. 14,22-31 Helligånden kan et menneske ikke lære at kende rent teoretisk, men kun på det personlige plan.

Læs mere

PROGRAMOVERSIGT. Mandag d. 2/9-2019

PROGRAMOVERSIGT. Mandag d. 2/9-2019 Mandag d. 2/9-2019 Kl. 14:00-14:30 Perspektiv Gennemgang af 1. Kor. 6, 12-20 ved Johnny Søndberg Madsen Kl. 14:30-15:00 Fokus Fokus på Israel v/berit Jensen Kl. 15:30-16:30 Kafé Kairos Jesper Steen Andersen

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

PROGRAMOVERSIGT. Mandag d. 14/

PROGRAMOVERSIGT. Mandag d. 14/ Mandag d. 14/10-2019 Kl. 14:00-14:30 Perspektiv Gennemgang af 1. Kor. 1, 11-16 ved Johnny Søndberg Madsen Kl. 14:30-15:00 Fokus Fokus på Bibelens verden ved Egon Jensen, Haderslev Kl. 15:30-16:30 Kafé

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

Prædiken til 9. søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2014. Salmer: 754 447 674 v. 583 // 588 192 v.7 697

Prædiken til 9. søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2014. Salmer: 754 447 674 v. 583 // 588 192 v.7 697 Prædiken til 9. søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2014 Salmer: 754 447 674 v. 583 // 588 192 v.7 697 Læsninger: 1. Mos. 18,20-33 og Luk. 18,1-8 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Det er

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015.docx. 09-08-2015 side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015.docx. 09-08-2015 side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48. 09-08-2015 side 1 Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48. Teksten giver et billede hvor Jesus er placeret midt i datidens religiøse centrum. Der talte Jesus et Ord. Et ord som nu er gentaget

Læs mere

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 1. juni 2014 kl. 9.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække Salmer DDS 722: Nu blomstertiden kommer DDS 299: Ånd over ånder DDS

Læs mere

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7)

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Konfirmandord Fra det Gamle Testamente Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Vær modig og stærk! Nær ikke rædsel, og lad dig ikke skræmme, for Herren din

Læs mere

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Interview med familien Aasebø Rønne, side 6-7. LM-Lejren skal renoveres, side 2. Forkyndelse, der forstyrrer, side 3.

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Interview med familien Aasebø Rønne, side 6-7. LM-Lejren skal renoveres, side 2. Forkyndelse, der forstyrrer, side 3. 2016 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Interview med familien Aasebø Rønne, side 6-7. LM-Lejren skal renoveres, side 2. Forkyndelse, der forstyrrer, side 3. 2 FRA AFDELINGEN Renovering af LM-Lejren V / afdelingssekretær

Læs mere

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 24. december 2015 kl. 16.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække Salmer DDS 94: Det kimer nu til julefest DDS 104: Et barn er født i Betlehem

Læs mere

Pinsedag 4. juni 2017

Pinsedag 4. juni 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Gud i os Salmer: 290, 287, 286; 291, 474, 309 Evangelium: Joh. 14,22-31 "Herre, hvordan kan det være at du vil give dig til kende for os, men ikke for verden?" Ja, hvordan

Læs mere

Hilsenen kan udelades, eller præsten kan sige: Vor Herres Jesu Kristi nåde og Guds kærlighed og Helligåndens fællesskab være med jer alle!

Hilsenen kan udelades, eller præsten kan sige: Vor Herres Jesu Kristi nåde og Guds kærlighed og Helligåndens fællesskab være med jer alle! Vielse (bryllup) Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Kirkelig vielse foretages af en præst i en kirke i nærværelse af mindst to vidner. Forud for vielsen kan der kimes eller ringes efter stedets

Læs mere

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET APRIL-MAJ-JUNI 2013

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET APRIL-MAJ-JUNI 2013 PÅ BØLGELÆNGDE APRIL-MAJ-JUNI 2013 Norea Radio Haderslev FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET ANDAGT Han er ikke her, han er opstået. Husk, hvordan han talte til jer Luk 24,6 Efter Jesu opstandelse og disciplenes

Læs mere

Fadervor. Abba. Bruger du Fadervor? Beder du Fadervor? Hvornår? Hvor ofte? Hvorfor?

Fadervor. Abba. Bruger du Fadervor? Beder du Fadervor? Hvornår? Hvor ofte? Hvorfor? Fadervor Trosbekendelsen beskriver, hvordan Gud kommer til os. Man kan sige, at bøn handler om det modsatte: Vi kommer til Gud. (Selvom Gud faktisk også kommer til os, når vi beder!) Da Jesu disciple spørger

Læs mere

7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375

7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375 1 7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. I årets skønne

Læs mere

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET OKTOBER-NOVEMBER-DECEMBER 2008

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET OKTOBER-NOVEMBER-DECEMBER 2008 PÅ BØLGELÆNGDE OKTOBER-NOVEMBER-DECEMBER 2008 Norea Radio Haderslev FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET Andagt Herren selv går foran dig, han vil være med dig, han vil ikke lade dig i stikken og ikke svigte dig;

Læs mere

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter:

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Ia. Indledning: Velkomst! Indgangsbøn: Almægtige Gud, Himmelske Far, du, som har

Læs mere

PÅ BØLGELÆNGDE JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2018

PÅ BØLGELÆNGDE JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2018 PÅ BØLGELÆNGDE JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2018 Norea Radio Haderslev FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET Andagt Men da tidens fylde kom, sendte Gud sin søn, født af en kvinde, født under loven, for at han skulle

Læs mere

JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt

JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt 2016 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Café Klippen i Svaneke på side 5. LM i Pedersker stopper. Se side 2. Nyt fra den bornholmske volontør Louise Andersen side 6. 2 FRA AFDELINGEN Nyt fra afdelingen V / afdelingssekretær

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

Prædiken til nytårsdag 2014 (II)

Prædiken til nytårsdag 2014 (II) Prædiken til nytårsdag 2014 (II) Aroskirken d. 1.1 2014 Læsetekster: Salme 90 og Jakob 4,13-17 Prædikentekst: Matt 6,5-13 Tema: Også i 2014 skal Jesus være Herre. Indledning Nytårsskifte. Eftertænksomhedens

Læs mere

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/ PÅ BYNET JULI-AUGUST-SEPTEMBER 2018

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/ PÅ BYNET JULI-AUGUST-SEPTEMBER 2018 PÅ BØLGELÆNGDE JULI-AUGUST-SEPTEMBER 2018 Norea Radio Haderslev FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET Andagt I Guds hænder Ikke mange mennesker kan bære en fuld kop uden at miste balancen. Pludselig rigdom eller

Læs mere

Forslag til ritual for vielse af to af samme køn.

Forslag til ritual for vielse af to af samme køn. Forslag til ritual for vielse af to af samme køn. (En del af ritualet - tilspørgsel, forkyndelse, fadervor og velsignelse - autoriseres. Den øvrige del af ritualet er vejledende.) Præludium Salme Hilsen

Læs mere

Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn.

Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn. Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn. (En del af ritualet - erklæring om, at parret ønsker Guds velsignelse, fadervor og velsignelse - autoriseres.

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Dåbsritual. Ritualer dåb naver barnevelsignelse vielse - begravelse. tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja

Dåbsritual. Ritualer dåb naver barnevelsignelse vielse - begravelse. tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja Dåbsritual tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja På din egen bekendelse, om din tro på Jesus, døber vi dig til Kristus i Faderens, Sønnens og Helligåndens navn Nadverritual

Læs mere

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 1 Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Glædelig pinse. Den

Læs mere

Åndeligt discipelskab ved at se på Jesus Forståelse af discipelskab

Åndeligt discipelskab ved at se på Jesus Forståelse af discipelskab Åndeligt discipelskab ved at se på Jesus Forståelse af discipelskab Mere end ord og begreber og livsstil Mere end modeller og koncepter og typer Mere end nådegaver og tjeneste Mere end ledelse og lederskab

Læs mere

Prædiken til nytårsdag, Luk 2,21. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Torsdag d. 1. januar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. Salmer

Prædiken til nytårsdag, Luk 2,21. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Torsdag d. 1. januar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. Salmer 1 Grindsted Kirke Torsdag d. 1. januar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til nytårsdag, Luk 2,21. 1. tekstrække Salmer DDS 712: Vær velkommen, Herrens år DDS 726: Guds godhed vil vi prise - -

Læs mere

Klokkeringning afsluttes, og menigheden er forsamlet ved titiden.

Klokkeringning afsluttes, og menigheden er forsamlet ved titiden. Efterfølgende er en dansk oversættelse af præstegudstjenesten (palasip naalagiartitsinera, s. 11-20) og af kateketgudstjenesten (ajoqip naalagiartitsinera, s. 21-27) i den grønlandske ritualbog fra 2005:»Rituali.

Læs mere

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret 16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret barnedåb. Den festlige velkomst her i menigheden af lille

Læs mere

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter:

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Ia. Indledning: Præludium og indgangsbøn: Almægtige Gud, Himmelske Far, du, som

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent 2015 06-12-2015 side 1. Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent 2015 06-12-2015 side 1. Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13. 06-12-2015 side 1 Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13. Der er mange oplevelser i livet, og jo ældre man bliver, jo mere har man været med til. Også som præst har jeg fået lov til

Læs mere

Prædiken til trinitatis søndag, Matt 28,16-20. 2. tekstrække

Prædiken til trinitatis søndag, Matt 28,16-20. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 15. juni 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til trinitatis søndag, Matt 28,16-20. 2. tekstrække Salmer DDS 356: Almagts Gud, velsignet vær DDS 289: Nu bede vi den Helligånd

Læs mere

Kerneværdi 2 - Vi vil leve af Bibelen

Kerneværdi 2 - Vi vil leve af Bibelen Ledervejledning er et ledermateriale, som du som teenleder, konfirmandleder, forkynder, eller dig som har andet arbejde med teenagere, kan bruge og finde inspiration i. Vi har som mål for vores TeenTools,

Læs mere

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække Salmer DDS 318: Stiftet Guds Søn har på jorden et åndeligt rige DDS

Læs mere

Begravelse. I. Længere form Vejledende ordning

Begravelse. I. Længere form Vejledende ordning Begravelse Der anføres i det følgende to begravelsesordninger: en længere og en kortere. Begge kan anvendes ved jordfæstelse og ved bisættelse (brænding). Ordningerne er vejledende, men jordpåkastelsen

Læs mere

Åbningshistorie. kend kristus: Teenagere

Åbningshistorie. kend kristus: Teenagere Studie 1 Guds ord 9 Åbningshistorie Jeg stod bagerst i folkemængden i indkøbscentret og kiggede på trylleshowet. Men min opmærksomhed blev draget endnu mere mod den lille pige ved siden af mig end mod

Læs mere

død på korset for som en skrotsamler at samle alt og alle op, så intet og ingen bliver ladt tilbage eller i stikken.

død på korset for som en skrotsamler at samle alt og alle op, så intet og ingen bliver ladt tilbage eller i stikken. Gud, overbevis os om, at du er den, du er og lad din sandhed frigøre os, så vi bliver virkelig frie ved din elskede Søn, Jesus Kristus. Amen. Tekst: Joh 8.31-36 1 Reformatoren Martin Luther spurgte aldrig

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til sidste s.e.helligtrekonger 2015.docx 25-01-2015 side 1

Lindvig Osmundsen. Prædiken til sidste s.e.helligtrekonger 2015.docx 25-01-2015 side 1 25-01-2015 side 1 Prædiken til sidste s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Matt. 17,1-9 Hvem skal vi tro på? Moses, Muhammed eller Jesus? I 1968 holdt Kirkernes Verdensråd konference i Uppsala i Sverige,

Læs mere

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke:

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: 1 Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: Af Svend Aage Nielsen. Forløb efter salmeblad: Præludium-indgangsbøn-94-kollektlæsning-104-- forløb på prædikestolen. Apostolsk velsignelse. Solo:

Læs mere

Prædiken til 4. søndag i advent, Joh 3,25-36. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 20. december 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal

Prædiken til 4. søndag i advent, Joh 3,25-36. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 20. december 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal 1 Grindsted Kirke Søndag d. 20. december 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag i advent, Joh 3,25-36. 2. tekstrække Salmer DDS 84: Gør døren høj, gør porten vid DDS 85: Op, Zion, at

Læs mere

Må ikke sælges Kun til orientering - Englebisser. »Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres«

Må ikke sælges Kun til orientering - Englebisser. »Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres« Fadderinvitation»Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres« Hvad er en fadder En fadder er et dåbsvidne et vidne på, at barnet er blevet døbt med den kristne dåb,

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn

Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn (En del af ritualet - erklæring om, at parret ønsker Guds velsignelse, fadervor og velsignelse - autoriseres.

Læs mere

nyt Side 4 Østerlars missionshus 90 år Side 5 Sange, vi gerne vi huske Side 6-7 Menighedsliv i Østermarie Side 10 Nyt om LUMI Radio

nyt Side 4 Østerlars missionshus 90 år Side 5 Sange, vi gerne vi huske Side 6-7 Menighedsliv i Østermarie Side 10 Nyt om LUMI Radio 2017 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Side 4 Østerlars missionshus 90 år Side 5 Sange, vi gerne vi huske Side 6-7 Menighedsliv i Østermarie Side 10 Nyt om LUMI Radio 2 JUBILÆUM Gratis glæde ELSB fællesstævne på

Læs mere

Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD

Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD Alle mennesker beder på et eller andet tidspunkt, selv om man måske ikke bekender sig som troende. Når man oplever livskriser, så er det

Læs mere

Formandsberetning Aalborg IMU 2010

Formandsberetning Aalborg IMU 2010 Formandsberetning Aalborg IMU 2010 Denne formandsberetning er opdelt i to dele. Første del vil handle om året der er gået, hvad der er sket af interessante ting i Aalborg IMU, lidt om mine tanker og oplevelser

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. 18-01-2015 side 1 Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. Moral eller evangelium. Evangelium betyder det glædelige budskab. En kinesisk lignelse fortæller om et andet bryllup.

Læs mere

nyt APRIL MAJ JUNI Studietur til Cambodja, side 4 Børn og unge, side 6-7 LM-Lejren har brug for hjælp, side 10

nyt APRIL MAJ JUNI Studietur til Cambodja, side 4 Børn og unge, side 6-7 LM-Lejren har brug for hjælp, side 10 2016 nyt APRIL MAJ JUNI Studietur til Cambodja, side 4 Børn og unge, side 6-7 LM-Lejren har brug for hjælp, side 10 2 FRA AFDELINGEN Fra beretningen ved afdelingsmødet V / afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke

Læs mere

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN Juleaften 2014, Hurup Lukas 2, 1-14 Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN De fleste af os her i Hurup kirke i eftermiddag har glædet os

Læs mere

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække 1 Nollund Kirke Torsdag d. 5. maj 2016 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække Salmer DDS 267: Vær priset, Jesus Krist, Guds lam DDS 251: Jesus, himmelfaren

Læs mere

Prædiken til 14. s.e.trin., Vor Frue kirke, 6. sept. 2015. Lukas 17,11-19. Salmer: 728, 434, 447, 674,1-2, 30 / 730, 467, 476, 11.

Prædiken til 14. s.e.trin., Vor Frue kirke, 6. sept. 2015. Lukas 17,11-19. Salmer: 728, 434, 447, 674,1-2, 30 / 730, 467, 476, 11. Prædiken til 14. s.e.trin., Vor Frue kirke, 6. sept. 2015. Lukas 17,11-19. Salmer: 728, 434, 447, 674,1-2, 30 / 730, 467, 476, 11. Af domprovst Anders Gadegaard Alt er givet os. Taknemmeligheden er den

Læs mere

Stille bøn. I modet til at kunne sige fra. Stille bøn. I kærlighed og omsorg

Stille bøn. I modet til at kunne sige fra. Stille bøn. I kærlighed og omsorg Tidebøn Du kan bede disse tidebønner alene eller sammen med andre. Er I flere sammen, anbefaler vi, at I beder bønnerne vekselvist. Hvor det ikke er direkte angivet, er princippet, at lederen læser de

Læs mere

Program for efteråret 2015

Program for efteråret 2015 Program for efteråret 2015 Indre Mission i Birkerød Velkommen til efterårets møder i Ansgar I løbet af efterårets program for tirsdagsmøderne berører vi forskellige aspekter ved livet med Gud. Formen er

Læs mere

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke Salmer: 236 305 224 // 241 227 235 Maria Magdalene ved graven 1. Jeg har igennem årene mødt mange enker og enkemænd, men nok mest enker, som har fortalt

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

Henrik. September 2008 Side 3

Henrik. September 2008 Side 3 Der er mennesker, der har brug for dig - og måske har du brug for dem! Flere i vores fællesskab oplever at timerne bliver lange, når den ene dag efter den anden går uden at tale med nogen. For dem er det

Læs mere

Sidste søndag i kirkeåret I Salmer: 732, 332, 695, 365, 217, 431

Sidste søndag i kirkeåret I Salmer: 732, 332, 695, 365, 217, 431 Sidste søndag i kirkeåret I Salmer: 732, 332, 695, 365, 217, 431 Det er sidste søndag i kirkeåret og teksten om verdensdommen kan næsten lyde som en dør der bliver smækket hårdt i. Vi farer sammen, vender

Læs mere

TGF Gospel Inspiration Find din gudgivne passion og lev den ud!

TGF Gospel Inspiration Find din gudgivne passion og lev den ud! TGF Gospel Inspiration Find din gudgivne passion og lev den ud! En af de spændende og glædelige dimensioner ved kristenlivet er, at gå på opdagelse i hvordan Gud arbejder i os og igennem os. Når vi kommer

Læs mere

livliner inspiration til bøn Kerneværdier Vi vil leve i bøn

livliner inspiration til bøn Kerneværdier Vi vil leve i bøn 15 livliner inspiration til bøn Kerneværdier Vi vil leve i bøn 1 »Vi vil leve i bøn«sådan lyder en af kerneværdierne i IMU, og derfor ønsker vi at sætte fokus på bøn. 15 livliner er en opfordring til at

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10 1 7. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 19. juli 2015 kl. 10.00. Salmer: 30/434/436/302//3/439/722/471 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen. Vel mødt i kirke denne

Læs mere

Indledning. Lidelsens problem er nok den største enkeltstående udfordring for den kristne tro, og sådan har det været i hver eneste generation.

Indledning. Lidelsens problem er nok den største enkeltstående udfordring for den kristne tro, og sådan har det været i hver eneste generation. Indledning Lidelsens problem er nok den største enkeltstående udfordring for den kristne tro, og sådan har det været i hver eneste generation. John Stott Det var en dejlig søndag morgen lige efter gudstjenesten.

Læs mere