SMART Board 480 interaktiv whiteboard Brugervejledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SMART Board 480 interaktiv whiteboard Brugervejledning"

Transkript

1 SMART Board 480 interaktiv whiteboard Brugervejledning Det unikke på den enkle måde

2 Produktregistrering Hvis du registrerer dit SMART-produkt, giver vi dig besked, når der er nye funktioner og softwareopgraderinger. Registrer dig online på smarttech.com/registration. Gem følgende information, hvis du skulle få brug for at kontakte SMART Teknisk support. Serienummer: Købsdato: FCC-advarsel Dette udstyr er blevet testet og overholder grænserne for digitale enheder i klasse A i overensstemmelse med kapitel 15 i FCC-reglerne. Disse grænser er fastsat for at sikre en rimelig beskyttelse mod skadelig interferens i erhvervsinstallationer. Udstyret genererer, anvender og kan udsende radiofrekvensenergi og kan desuden forårsage skadelig interferens for radiokommunikationer, hvis det ikke installeres og anvendes i overensstemmelse med producentens instruktioner. Brug af udstyret i beboelsesområder vil sandsynligvis forårsage skadelig interferens, og brugeren skal i så tilfælde udbedre interferensen for egen regning. Meddelelse om varemærker SMART Board, SMART Notebook, DViT, smarttech, SMART-logoet og alle SMART-sloganer er registrerede varemærker tilhørende SMART Technologies ULC i USA og/eller andre lande. Alle navne på tredjepartsprodukter og virksomheder kan være varemærker tilhørende de respektive ejere. Meddelelse om copyright 2011 SMART Technologies ULC. Alle rettigheder forbeholdes. Intet i denne publikation må gengives, overføres, kopieres, lagres i et søgesystem eller oversættes til et andet sprog i nogen form eller på nogen måde uden forudgående skriftlig tilladelse fra SMART Technologies ULC. Oplysningerne i denne vejledning kan ændres uden varsel og skal ikke betragtes som en forpligtelse fra SMARTs side. Dele af den software, der sendes med dette produkt, er ophavsretligt beskyttet af Intel Corporation. Dele af den software, der sendes med dette produkt, er ophavsretligt beskyttet af ParaGraph, en afdeling af Vadem. Patentnummer US , US , US , US , US , US , US , US , US , US , US , US , US , US , US , US , US , US , US , US , US , CA , CA , EP , EP , JP , JP , JP , ZL og DE Yderligere patenter afventer godkendelse. 01/2011

3 Vigtige oplysninger Inden du installerer og bruger SMART Board 480 interaktiv whiteboard, skal du læse og forstå sikkerhedsadvarslerne og forholdsreglerne i denne brugervejledning og det medfølgende advarselsdokument. Det medfølgende advarselsdokument beskriver sikker og korrekt brug af SMART Board interaktiv whiteboard og tilbehør, så personskade og beskadigelse af udstyret undgås. BEMÆRK I dette dokument henviser udtrykket interaktiv whiteboard til den interaktive whiteboard samt tilbehøret og ekstraudstyret til den.

4

5 Indhold Vigtige oplysninger...i Dette er SMART Board 480 interaktiv whiteboard... 1 Introduktion... 1 Funktioner... 1 Hvordan fungerer SMART Board interaktiv whiteboard?... 2 Computerkrav... 3 Tilbehør og reservedele... 3 Tip til installation... 3 Tilslutning af den interaktive whiteboard til en computer... 5 Oversigt... 5 Installation af SMART Produktdrivere... 6 Orientering af den interaktive whiteboard... 6 Sådan bruges den interaktive whiteboard... 7 Vedligeholdelse og fejlfinding... 9 Tip til problemfri ydelse... 9 Rengøring af den interaktive whiteboard... 9 Generel fejlfinding Transport af den interaktive whiteboard Kontakt til SMART Teknisk support Miljølovgivning for hardware Kundesupport Information og support på nettet Undervisning Garanti... 18

6 iv INDHOLD Registrering Indeks... 19

7 Kapitel 1 Dette er SMART Board 480 interaktiv whiteboard Introduktion Dette SMART-produkt er en vægmonteret, interaktiv whiteboard med frontprojektion. Med den kan du gøre alt det, du kan med din computer åbne og lukke programmer, rulle op og ned i filer, holde møder med andre, oprette nye dokumenter eller redigere eksisterende, gå ind på hjemmesider, afspille videoklip og meget mere ved at røre den interaktive overflade med fingeren eller den medfølgende pen. Når du tilslutter den interaktive whiteboard til en computer og en projekter, vises computerbilledet på den interaktive overflade. Du kan også skrive oven på andre programmer med digitalt blæk og derefter gemme notaterne i en fil i SMART Notebook samarbejdsbaseret læringssoftware til senere brug og distribution. Denne SMART Board 480 interaktive whiteboard er en USB 1.1-busdrevet enhed med fuld hastighed, der ikke kræver nogen ekstern strømforsyning. Eftersom USB er den primære forbindelsesmetode, får den interaktive whiteboard strøm fra computeren gennem det medfølgende USB-kabel på 3 m (9' 10"). Der er ingen strømknap på den interaktive whiteboard. Den kører altid, når computeren er tændt. Funktioner Denne SMART Board 480 interaktive whiteboard er slidstærk og driftssikker. Den har en grov, hård, interaktiv overflade, en slidstærk pen og SMARTs proprietære DViT teknologi (Digital Vision Touch). Den interaktive whiteboard måler 195,6 cm (77") diagonalt og har et billedformat på 4:3. Pennebakken har plads til to penne.

8 2 DETTE ER SMART BOARD 480 INTERAKTIV WHITEBOARD Særlige egenskaber DViT-teknologi To digitalkameraer, et i hvert hjørne foroven på den interaktive whiteboard, sporer din finger eller pennens placering, når du flytter den rundt på den interaktive overflade. Slidstærk overflade Den interaktive overflade er modstandsdygtig over for ridser og buler og optimeret til projektion. Hvordan fungerer SMART Board interaktiv whiteboard? Denne SMART Board interaktive whiteboard og pennen fungerer som inputenheder til computeren, ligesom en mus, og gør det muligt for dig at arbejde i programmer på den tilsluttede computer fra overfladen på den interaktive whiteboard. Når du tilslutter den interaktive whiteboard til en computer med SMART Produktdrivere, sker der følgende: Computeren kører et program og sender derefter billedet til projektoren. Projektoren projicerer billedet over på den interaktive whiteboard. Den interaktive whiteboard fungerer som en computerskærm, og med inputenhederne kan du styre et hvilket som helst program ved at røre den interaktive overflade. Når du installerer SMART Produktdrivere på din computer, vises der en værktøjslinje med flydende værktøjer oven på skrivebordet og åbne programmer. SMART Produktdrivere fortolker automatisk finger- og pennekontakt på den interaktive overflade som venstreklik med en mus. Når du trykker på en penneknap på værktøjslinjen Flydende værktøjer, interagerer SMART Produktdrivere med driveren til computermusen og ændrer pegeredskabet til en farvet pen, som du kan bruge til at skrive oven på skrivebordet og åbne programmer med digitalt blæk. Du kan ændre penneindstillingerne, bl.a. blækkets transparens, farve og bredde. Du kan derefter gemme dine notater i en fil i SMART Notebook-software eller direkte i Ink Awareprogrammer. Du kan også tilpasse andre værktøjer, bl.a. bredden på tavleviskeren, som bruges til at udviske notater.

9 3 DETTE ER SMART BOARD 480 INTERAKTIV WHITEBOARD Computerkrav For at den interaktive whiteboard kan få strøm og køre SMART Produktdriverne, skal din computer opfylde bestemte minimumskrav. Computerkravene til den interaktive whiteboard fremgår af specifikationerne for SMART Board 480 interaktiv whiteboard (smarttech.com/kb/154638). Tilbehør og reservedele På smarttech.com/accessories er der en komplet liste over dele, som du kan bestille til din SMART Board 480 interaktive whiteboard. Kontakt en autoriseret SMART-forhandler for at bestille tilbehør og almindelige reservedele til SMART Board 480 interaktiv whiteboard. Tip til installation Installationsinstruktioner til SMART Board 480 interaktiv whiteboard fremgår af den tekstløse installationsvejledning (smarttech.com/kb/154700). Forlængelse af USB-kablet Det USB-kabel, der medfølger til SMART Board 480 interaktiv whiteboard, overholder den maksimale længde for USB-kabler. Den interaktive whiteboard har et indbygget USB-kabel på 1,5 m (5'), og der medfølger også et USB-kabel på 3 m (9' 10"). VIGTIGT Tilsammen bør USB-kabler mellem den interaktive whiteboard og computeren ikke være længere end 5 m (16'). Hvis dette kabel imidlertid ikke kan nå fra computeren til den interaktive whiteboard, kan du bruge en busdrevet hub, f.eks. SMART Aktivt USB-forlængerkabel (produktnummer USB-XT), til at forlænge USB-forbindelsen. Forebyggelse af elektromagnetisk interferens (EMI) Der er forskellige ting, du kan gøre for at forhindre elektromagnetisk interferens på den interaktive whiteboard: Læg ikke USB-kabler parallelt med strømkabler. Læg USB-kabler på tværs af strømkabler i en vinkel på 90º for at mindske risikoen for interferens på USB-kablerne.

10 4 DETTE ER SMART BOARD 480 INTERAKTIV WHITEBOARD Læg ikke USB-kabler for tæt på kilder, der har tendens til elektromagnetisk interferens, f.eks. elektriske motorer eller forkoblinger til lysstofbelysning. Bøj ikke USB-kabler meget skarpt. Brug ikke USB-adapterstik eller vægdæksler med passive USB-stik.

11 Kapitel 2 Tilslutning af den interaktive whiteboard til en computer Oversigt USB-grænsefladen på SMART Board 480 interaktiv whiteboard gør, at du kan tilslutte den interaktive whiteboard til din computer. Da det medfølgende USB-kabel både giver et digitalt signal og strøm fra computeren til den interaktive whiteboard, er det ikke nødvendigt at have en ekstra strømforsyning. VIGTIGT Dit SMART Board 480 interaktive whiteboardsystem understøtter kun én interaktiv whiteboard pr. computertilslutning på en primær skærm. Tilpasning af opløsningen på computeren til opløsningen på projektoren Kontrollér, at opløsningsindstillingerne for projektoren og computeren stemmer overens. Hvis opløsningen på computeren ikke stemmer overens med den oprindelige opløsning på projektoren, fylder billedet ikke hele den interaktive overflade, hvilket kan gøre, at billedet flimrer eller bliver forvrænget. Indstil projektoren til den optimale billedopløsning ved at følge de instruktioner, der følger med projektoren, og indstil derefter opløsningen på computeren, så de to stemmer overens. I instruktionerne til computerens operativsystem kan du læse, hvordan computeropløsningen ændres. Du skal muligvis justere computerens opdateringshastighed for at få det bedste resultat. Indstil først opdateringshastigheden til 60 Hz, og sæt den derefter op eller ned, indtil du finder den ideelle opdateringshastighed. I instruktionerne til operativsystemet kan du læse mere om ændring af computerens opdateringshastighed.

12 6 TILSLUTNING AF DEN INTERAKTIVE WHITEBOARD TIL EN COMPUTER Installation af SMART Produktdrivere Du skal installere SMART Produktdrivere 10.7 SP 1, eller en nyere version, på computeren, før computeren kan reagere på tryk på den interaktive whiteboards overflade. SMART Produktdrivere indeholder de værktøjer, du skal bruge for at styre computerprogrammer og for at skrive oven på dem med digitalt blæk. Du kan installere SMART Produktdrivere på en hvilken som helst computer, der har bestemte minimumsspecifikationer, ved hjælp af den softwareinstallations-cd, der fulgte med SMART-produktet. Systemkravene til den interaktive whiteboard fremgår af specifikationerne for SMART Board 480 interaktiv whiteboard (smarttech.com/kb/ ). VIGTIGT Afbryd forbindelsen mellem SMART Board 480 interaktiv whiteboard og computeren, mens du installerer SMART Produktdrivere. Der er ingen statuslys på SMART Board 480 interaktiv whiteboard. SMART Produktdrivere skal installeres, før statussen på den interaktive whiteboard kan ses. Orientering af den interaktive whiteboard Når SMART Produktdrivere er installeret på computeren, skal SMART Board 480 interaktiv whiteboard orienteres. Orientering af den interaktive whiteboard sikrer den størst mulige nøjagtighed, når du skriver og trykker på tavlen. Den interaktive whiteboard skal orienteres, hver gang projektoren eller den interaktive whiteboard er blevet flyttet siden sidste brug, eller når musemarkøren ikke er placeret korrekt i forhold til pennen eller fingeren, når du trykker på den interaktive overflade.

13 7 TILSLUTNING AF DEN INTERAKTIVE WHITEBOARD TIL EN COMPUTER Sådan orienteres den interaktive whiteboard 1. På den interaktive overflade skal du klikke på SMART Board-ikonet i meddelelsesområdet og derefter vælge Orienter. Skærmen Orientering vises. 2. Løft pennen fra pennebakken. 3. Start ved den første markering på skærmen, og tryk hårdt på midten af markeringen med spidsen af pennen, og hold pennen stille, indtil markeringen flytter sig til det næste punkt. 4. Gentag trin 3, indtil du kommer til det sidste punkt. BEMÆRK Orienteringsproceduren består af fire tryk. 5. I det sidste punkt skal du trykke på midten af markeringen, vente og slippe pennen. Skærmen Orientering lukkes. Sådan bruges den interaktive whiteboard Når du trykker på overfladen på den interaktive whiteboard, registrerer den interaktive whiteboard de vandrette og lodrette koordinater (eller x- og y-koordinaterne) på den interaktive overflade. Computerens musedriver fortolker disse koordinater og flytter markøren til det tilsvarende punkt på det projicerede billede. For at åbne et program på den interaktive whiteboard skal du trykke på programikonet to gange efter hinanden. Når du trykker to gange for at åbne et program, svarer det til at dobbeltklikke med musen, når du åbner et program på computeren. Tilsvarende, når du trykker én gang på den interaktive whiteboards overflade, svarer det til et venstreklik. BEMÆRK Flyt evt. musen, eller tryk på den interaktive whiteboards overflade eller på en tast på tastaturet for at tage computeren ud af standbytilstand. Sådan bruges værktøjslinjen Flydende værktøjer Du skal installere og køre SMART Produktdrivere på den tilsluttede computer for at kunne bruge værktøjslinjen Flydende værktøjer. Mens du arbejder på den interaktive whiteboard, flyder værktøjslinjen oven på skrivebordet og åbne programmer. Med fingeren eller den medfølgende pen i pennebakken kan du vælge et værktøj fra værktøjslinjen, som kan tilpasses efter behov, for at klikke, skrive, slette og åbne SMART Notebook-software på den interaktive whiteboard.

14 8 TILSLUTNING AF DEN INTERAKTIVE WHITEBOARD TIL EN COMPUTER Mere information om, hvordan SMART Notebook-software bruges, findes på smarttech.com/support. Sådan åbnes værktøjslinjen Flydende værktøjer Tryk på SMART Board-ikonet i meddelelsesområdet, og tryk på Vis flydende værktøjer. Venstreklik (vælg) Pen Fremhævning Tavlevisker Linje Form Højreklik Skjul/vis værktøjslinjen Flyt værktøjslinjen SMART Tastatur SMART Notebook-software Fortryd Mere... (tilpas værktøjslinjen) BEMÆRKS I nogle computerprogrammer, f.eks. SMART Notebook-software, kan der være flere værktøjslinjer, som giver dig mulighed for at styre digitale blækpenne og andre tegneværktøjer. Det er ikke muligt at bruge højreklikningsværktøjet på værktøjslinjen Flydende værktøjer på SMART Board 480 interaktiv whiteboard. Værktøjslinjen kan flyttes til enten venstre eller højre på den interaktive overflade. Værktøjslinjen kan flyttes længere ned på skærmen, så yngre elever kan nå den. Værktøjslinjen kan ikke drejes vandret.

15 Kapitel 3 Vedligeholdelse og fejlfinding Tip til problemfri ydelse SMART Board interaktiv whiteboard er slidstærk, men pas på, at tavlen eller delene til den ikke beskadiges. Udskift pennen, når spidsen er slidt op. Rør ikke den interaktive overflade med skarpe eller spidse genstande. Brug ikke tape på den interaktive overflade. Opstil og brug ikke den interaktive whiteboard på steder med meget støv, luftfugtighed eller røg. Rengøring af den interaktive whiteboard Med korrekt vedligeholdelse vil SMART Board interaktiv whiteboard holde i mange år. Følg disse tip for at holde den interaktive whiteboard ren: For at fjerne støv, snavs og mærker fra fedtede fingre skal skriveoverfladen tørres af med en fugtig klud eller en svamp. Brug evt. mild sæbe. Spray ikke rengøringsmiddel direkte på den interaktive overflade. Spray i stedet en smule rengøringsmiddel på en klud, og tør derefter den interaktive overflade forsigtigt af. Pas på, at overskydende rengøringsmiddel ikke flyder over på rammens reflekterende overflader. Rør ikke digitalkameraerne i de øverste hjørner af rammen. Rengør ikke digitalkameraerne uden særlige instruktioner fra SMART Technologies.

16 10 VEDLIGEHOLDELSE OG FEJLFINDING Hvis der ved et uheld bruges blæk på den interaktive whiteboard, skal blækket fjernes hurtigst muligt. Blæk er sværere at fjerne, jo længere tid det har siddet på skærmoverfladen. FORSIGTIG Anvend ikke skrappe kemikalier eller slibende rengøringsmidler på den interaktive whiteboard. VIGTIGT Før den interaktive whiteboard rengøres, skal USB-kablet tages ud. For nemmere at se snavs eller striber kan du sætte projektoren i standbytilstand (lampe slukket). Generel fejlfinding Justering af det projicerede billede Hvis projektoren ikke er installeret på et fast sted, kan du rette mange billedproblemer ved at flytte projektoren, så det projicerede billede passer kvadratisk på den interaktive overflade. Hver side af billedet skal helst gå næsten ud til kanten af den interaktive overflade. Mere information om projektoren findes på smarttech.com/support. Nulstilling af den interaktive whiteboard Du kan nulstille den interaktive whiteboard ved at tage USB-kablet ud og derefter sætte det i igen. Dette slukker for strømmen og tænder den igen og nulstiller alle komponenter i den interaktive whiteboard. Forebyggelse af problemer med USB-kabel For at foretage fejlfinding på nogle almindelige problemer med kabelføring skal tilbehør såsom USB-hubs og USB-forlængerkabler, der er tilsluttet den interaktive whiteboard, tages ud. Selve systemet består af SMART Board 480 interaktiv whiteboard, et USB-kabel, computerhardware, computerstyresystem og SMART Produktdrivere. Du kan prøve at isolere og tage hver komponent ud og sætte det i igen for at finde årsagen til forbindelsesproblemet. Tip til fejlfinding I dette afsnit beskrives nogle symptomer, årsager og løsninger i forbindelse med problemer, som kan opstå, når du bruger SMART Board 480 interaktiv whiteboard.

17 11 VEDLIGEHOLDELSE OG FEJLFINDING Prøv fejlfindingstippene i den nedenstående tabel for hurtigt at rette de fleste problemer med dit produkt. BEMÆRK Fremgangsmåden kan variere afhængigt af Windows-operativsystemet og dine systemindstillinger. Symptomer Årsag Løsning Der projiceres intet billede på den interaktive whiteboard, eller beskeden Intet input vises. Projektoren modtager intet videosignal. Din computer er i standbytilstand. Computeren er slukket. Kontrollér videokabelforbindelserne. Kontrollér, at det rigtige videoinput er valgt på projektoren. Kontrollér, at projektoren er tændt, og at den er tilsluttet en strømkilde. Hvis du bruger en bærbar computer, skal du tænde den eksterne videoforbindelse. Se brugervejledningen til den bærbare computer for at få yderligere oplysninger. Flyt musen, eller tryk på den interaktive overflade eller på en tast på tastaturet for at tage computeren ud af standbytilstand. Tænd for computeren (eller tryk på computerens nulstillingsknap), og log derefter på som normalt.

18 12 VEDLIGEHOLDELSE OG FEJLFINDING Symptomer Årsag Løsning Det projicerede billede er sløret, for stort eller udfylder ikke skærmen på den interaktive whiteboard fuldstændigt. SMART Board-ikonet vises ikke i meddelelsesområdet. Orienteringsproceduren går ikke videre til det andet punkt. Projektorens positions-, zoom- eller fokusindstillinger er ikke justeret. Computerens videoopløsningsindstillinger stemmer ikke overens med projektorens oprindelige opløsning. SMART Board Værktøjer kører ikke. SMART Produktdrivere er ikke installeret. Computeren sender muligvis input til et andet program end orienteringsskærmen på den interaktive whiteboard. Justér projektorens positions-, zoom- og fokusindstillinger. Se brugervejledningen til projektoren for at få yderligere oplysninger. Find den korrekte videoopløsning for computeren i brugervejledningen til projektoren, og vælg derefter Start > Kontrolpanel > Skærm, og ret videoopløsningen, så den stemmer overens med projektoren. Start SMART Board Værktøjer ved at vælge Start > Alle programmer > SMART Technologies > SMART Board Drivere > SMART Board Værktøjer. Installer SMART Produktdrivere på din computer. Detaljerede oplysninger om installation af SMART Produktdrivere findes på side 6. Tryk på ALT+TAB på tastaturet for at justere operativsystemets fokusindstilling i forhold til den interaktive whiteboards orienteringsskærm.

19 13 VEDLIGEHOLDELSE OG FEJLFINDING Symptomer Årsag Løsning Den interaktive overflade reagerer ikke, når du rører den, markøren flytter sig tilfældigt, eller der er huller, når du tegner eller skriver. Den interaktive whiteboard er ikke orienteret. SMART Board Værktøjer kører ikke. SMART Produktdrivere er ikke installeret. Ikke alle komponenter i SMART Produktdrivere er installeret på din computer. Orienter den interaktive whiteboard. Mere information om orientering af den interaktive whiteboard findes på side 6. Start SMART Board Værktøjer ved at vælge Start > Alle programmer > SMART Technologies > SMART Board Drivere > SMART Board Værktøjer. Installer SMART Produktdrivere på din computer. Detaljerede oplysninger om installation af SMART Produktdrivere findes på side 6. Geninstaller SMART Produktdrivere på din computer.

20 14 VEDLIGEHOLDELSE OG FEJLFINDING Symptomer Årsag Løsning Der er et lille rødt på SMART Board-ikonet. SMART Produktdrivere kan ikke registrere den interaktive whiteboard. SMART Board-tjeneste kører ikke. Kontrollér, at USB-kablet er tilsluttet fra computeren til den interaktive whiteboard, og at kablet ikke er for stramt. Start SMART Boardtjenesten: 1. Tryk på SMART Board-ikonet i meddelelsesområdet, og tryk på Kontrolpanel. SMART Kontrolpanel åbnes. 2. Vælg Om software- og produktsupport > Værktøjer > Diagnosticering. Vinduet SMART Board Diagnosticering åbnes. 3. Vælg Tjeneste > Start. 4. Luk vinduet SMART Board Diagnosticering, og vælg derefter SMART Kontrolpanel. Ikke alle komponenter i SMART Produktdrivere er installeret på din computer. Geninstaller SMART Produktdrivere på din computer.

21 15 VEDLIGEHOLDELSE OG FEJLFINDING Transport af den interaktive whiteboard Gem den originale emballage til SMART Board interaktiv whiteboard, således at du har den, hvis du skal transportere din interaktive whiteboard. Pak den i så meget af den originale emballage som muligt. Emballagen er designet, så den beskytter produktet optimalt mod stød og rystelser. Hvis du ikke længere har den originale emballage, kan du købe den samme emballage direkte hos en autoriseret SMARTforhandler. Kontakt til SMART Teknisk support Du er altid velkommen til at ringe til SMARTs tekniske supportteam. Hvis du oplever problemer med dit SMART-produkt, bedes du dog kontakte en autoriseret SMARTforhandler først. Forhandleren kan ofte løse problemet hurtigt. Kontrollér følgende, inden du kontakter SMART Teknisk support: Du har serienummeret på din interaktive whiteboard. Computerspecifikationerne og styresystemet opfylder minimumssystemkravene for SMART Produktdrivere. USB-kablet sidder ordentligt i computeren og den interaktive whiteboard. Der er installeret enhedsdrivere på styresystemet. Der er ikke noget, der blokerer den interaktive overflade og kanterne. Du har orienteret den interaktive whiteboard.

22 16 VEDLIGEHOLDELSE OG FEJLFINDING Sådan finder du serienummeret på den interaktive whiteboard Se på den nederste højre kant af rammen på den interaktive whiteboard, når du ser på forsiden af den interaktive whiteboard. Serienummeret står også på bagsiden af den interaktive whiteboard. Serienummeret har formatet SB480-xx-xxxxxx. Serienummerets placering

23 Bilag A Miljølovgivning for hardware SMART Technologies støtter det globale arbejde med at sikre, at elektronisk udstyr fremstilles, sælges og bortskaffes på en sikker og miljøvenlig måde. Miljøkravene til den interaktive whiteboard fremgår af specifikationerne for SMART Board 480 interaktiv whiteboard (smarttech.com/kb/154638).

24 Bilag B Kundesupport Information og support på nettet På smarttech.com/support kan du læse og downloade brugervejledninger, sådan gør du - og fejlfindingsartikler, software og meget mere. Undervisning På smarttech.com/trainingcenter kan du få undervisningsmaterialer og information om vores undervisningstilbud. Garanti Produktgarantien er underlagt betingelserne og vilkårene i SMARTs Begrænset produktgaranti, som blev leveret med SMART-produktet på købstidspunktet. Registrering Hjælp os med at yde en bedre service ved at registrere dig online på smarttech.com/ registration.

25 Indeks B Begrænset produktgaranti, 18 Billedformat, 1 brugervejledninger, 18 I Installation SMART Board-software, 6 Tilslut til computer, 5 C Computer Anbefalede indstillinger, 5 Opdateringshastighed, 5 Systemkrav, 3 Tilpasning af opløsning på projektor, 5 Tilslutning til interaktiv whiteboard, 5 D Dele, tilbehør, 3 dokumentation, 18 DViT-teknologi (Digital Vision Touch), 1 F Fejlfinding, 9 fejlfindingsartikler, 18 Forsendelseskasse Bestilling, 15 G garanti, 18 J Justering af projiceret billede, 10 K Kontakt til SMART Teknisk support, 15 kundesupport, L Luftfugtighed, 9 N Notebook-software, 1, 2 Nulstilling af den interaktive whiteboard, 10 O onlinesupport, 18 Opløsning Computer, 5 Projektor, 5 Orientering, 6

26 20 INDEKS P Penne Spidser, 9 Projektor Justering af billede, 10 Opløsning, 5 R registrering, 18 Rengøring, 9 Fjernelse af blæk, 10 Reservedele, 3 USB 2.0-kabel, 3 Røg, 9 SMART Board-software, 2 Flydende værktøjer, 7 Installere, 6 Orientering af den interaktive whiteboard, 6 SMART Teknisk support, 18 Støv, 9 support, T Teknisk support, 15, 18 Tilbehør, 3 USB 2.0-kabel, 3 Transport, 15 S SMART Board V280 interaktiv whiteboard Funktioner, 1 Nulstilling, 10 Sådan fungerer det, 2 U undervisning, 18 USB Kabel, 3 USB 2.0-grænseflade, 1, 5 V Vedligeholdelse, 9

27

28 Frikaldsnummer (USA/Canada) eller

SMART Board 480 interaktiv whiteboard. Brugervejledning

SMART Board 480 interaktiv whiteboard. Brugervejledning SMART Board 480 interaktiv whiteboard Brugervejledning Produktregistrering Hvis du registrerer dit SMART-produkt, giver vi dig besked, når der er nye funktioner og softwareopgraderinger. Registrer online

Læs mere

SMART Board M600- serien

SMART Board M600- serien SMART Board M600- serien Interaktivt whiteboard Brugervejledning Til model M680, M685, M680V og M685V Produktregistrering Hvis du registrerer dit SMART-produkt, giver vi dig besked, når der er nye funktioner

Læs mere

SMART Ink 3.0 BRUGERVEJLEDNING FOR MAC OS X-OPERATIVSYSTEMSOFTWARE

SMART Ink 3.0 BRUGERVEJLEDNING FOR MAC OS X-OPERATIVSYSTEMSOFTWARE SMART Ink 3.0 BRUGERVEJLEDNING FOR MAC OS X-OPERATIVSYSTEMSOFTWARE Meddelelse om varemærker SMART Ink, SMART Meeting Pro, smarttech, SMART-logoet og alle SMART-sloganer er varemærker eller registrerede

Læs mere

SMART Board 8055i og 8055i-SMP

SMART Board 8055i og 8055i-SMP SMART Board 8055i og 8055i-SMP interaktiv fladskærm Installationsvejledning Produktregistrering Hvis du registrerer dit SMART-produkt, giver vi dig besked, når der er nye funktioner og softwareopgraderinger.

Læs mere

SMART Ink 3.1 BRUGERVEJLEDNING FOR OS X-OPERATIVSYSTEMSOFTWARE

SMART Ink 3.1 BRUGERVEJLEDNING FOR OS X-OPERATIVSYSTEMSOFTWARE SMART Ink 3.1 BRUGERVEJLEDNING FOR OS X-OPERATIVSYSTEMSOFTWARE Meddelelse om varemærker SMART Ink, SMART Notebook, Pen-id, smarttech, SMART-logoet og alle SMART-sloganer er varemærker eller registrerede

Læs mere

SMART Ink 3.0 BRUGERVEJLEDNING FOR WINDOWS -OPERATIVSYSTEMER

SMART Ink 3.0 BRUGERVEJLEDNING FOR WINDOWS -OPERATIVSYSTEMER SMART Ink 3.0 BRUGERVEJLEDNING FOR WINDOWS -OPERATIVSYSTEMER Meddelelse om varemærker SMART Ink, SMART Meeting Pro, smarttech, SMART-logoet og alle SMART-sloganer er varemærker eller registrerede varemærker

Læs mere

SMART Notebook 11.3 software til Windows - og Maccomputere

SMART Notebook 11.3 software til Windows - og Maccomputere Produktbemærkninger SMART Notebook 11.3 software til Windows - og Maccomputere Lidt om disse produktbemærkninger Disse produktbemærkninger opsummerer funktionerne i SMART Notebook 11.3 samarbejdsbaserede

Læs mere

LEOGICS Pen-tablet. Hurtig installationsguide

LEOGICS Pen-tablet. Hurtig installationsguide LEOGICS Pen-tablet Hurtig installationsguide Velkommen Tak for købet af LEOGICS PT-1001 Pen-tablet. Du vil opdage hvor nemt det er at styre din computer ved brug af en digital pen i stedet for en mus.

Læs mere

Eksterne enheder. Dokumentets bestillingsnr.:

Eksterne enheder. Dokumentets bestillingsnr.: Eksterne enheder Dokumentets bestillingsnr.: 419666-081 Januar 2007 I denne vejledning får du forklaret, hvordan du anvender valgfrie, eksterne mediekort med computeren. Indholdsfortegnelse 1 Brug af en

Læs mere

SMART Notebook Softwarevejledning

SMART Notebook Softwarevejledning SMART Notebook Softwarevejledning SMART Bord Softwareversion 10 Til Windows operativsystemer SMART Technologies ULC Corporate Headquarters 3636 Research Road NW Calgary, AB T2L 1Y1 CANADA Tlf.: 1.888.42.SMART

Læs mere

SMART Notebook Softwarevejledning

SMART Notebook Softwarevejledning SMART Notebook Softwarevejledning SMART Bord Softwareversion 10 Til Windows operativsystemer SMART Technologies ULC Corporate Headquarters 3636 Research Road NW Calgary, AB T2L 1Y1 CANADA Tlf.: 1.888.42.SMART

Læs mere

TouchPad og tastatur. Brugervejledning

TouchPad og tastatur. Brugervejledning TouchPad og tastatur Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne indeholdt heri

Læs mere

Hukommelsesmoduler Brugervejledning

Hukommelsesmoduler Brugervejledning Hukommelsesmoduler Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

Eksterne enheder. Dokumentets bestillingsnr.:

Eksterne enheder. Dokumentets bestillingsnr.: Eksterne enheder Dokumentets bestillingsnr.: 406856-081 April 2006 I denne vejledning får du forklaret, hvordan du anvender valgfrie, eksterne mediekort med computeren. Indholdsfortegnelse 1 Brug af en

Læs mere

BeoLab 8002. Vejledning

BeoLab 8002. Vejledning BeoLab 8002 Vejledning Daglig brug 3 Når du har sat højttalerne op som beskrevet på de følgende sider, skal du sætte strøm til hele systemet. Indikatorlampen lyser rødt, hvilket betyder, at højttalerne

Læs mere

Brugsanvisning QL-700. Labelprinter

Brugsanvisning QL-700. Labelprinter Brugsanvisning Labelprinter QL-700 Sørg for at læse og forstå denne vejledning, inden du bruger maskinen. Vi anbefaler, at du gemmer denne vejledning, så du har den til fremtidig reference. www.brother.com

Læs mere

Vægmontering af HP TouchSmart-pc'en. Brugervejledning

Vægmontering af HP TouchSmart-pc'en. Brugervejledning Vægmontering af HP TouchSmart-pc'en Brugervejledning De eneste garantier for Hewlett-Packardprodukter og serviceydelser er anført i de udtrykkelige erklæringer, der følger med sådanne produkter og serviceydelser.

Læs mere

RJ Gå til indeks. Gå til indeks

RJ Gå til indeks. Gå til indeks Indeks Hvis du vil gemme denne PDF fil, skal du vælge "Gem" i menuen "Fil". Ordenen på FAQ'er (Ofte stillede spørgsmål) i indekset, er ikke identisk med rækkefølgen i hovedteksten. Kom godt i gang Installer

Læs mere

KORT VEJLEDNING TIL. Installation af Nokia Connectivity Cable Drivers

KORT VEJLEDNING TIL. Installation af Nokia Connectivity Cable Drivers KORT VEJLEDNING TIL Installation af Nokia Connectivity Cable Drivers Indholdsfortegnelse 1. Indledning...1 2. Nødvendige elementer...1 3. Installation af Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Inden

Læs mere

Hukommelsesmoduler Brugervejledning

Hukommelsesmoduler Brugervejledning Hukommelsesmoduler Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

Dell Adapter - USB 3.0 til HDMI/VGA/Ethernet/USB 2.0

Dell Adapter - USB 3.0 til HDMI/VGA/Ethernet/USB 2.0 Dell Adapter - USB 3.0 til HDMI/VGA/Ethernet/USB 2.0 Brugermanual Model: DA100 BEMÆRK: BEMÆRK giver vigtig information, der hjælper dig med at få medst muligt ud af din computer. FORSIGTIG: FORSIGTIG indikerer

Læs mere

SMART Ink 3.1 BRUGERVEJLEDNING FOR WINDOWS -OPERATIVSYSTEMER

SMART Ink 3.1 BRUGERVEJLEDNING FOR WINDOWS -OPERATIVSYSTEMER SMART Ink 3.1 BRUGERVEJLEDNING FOR WINDOWS -OPERATIVSYSTEMER Meddelelse om varemærker SMART Ink, SMART Notebook, SMART Meeting Pro,Pen-id, smarttech, SMART-logoet og alle SMART-sloganer er varemærker eller

Læs mere

Start her. Justering af printerkassetterne uden brug af computer

Start her. Justering af printerkassetterne uden brug af computer Start her Justering af printerkassetterne uden brug af computer Sørg for at benytte fremgangsmåden på Setup-arket for at udføre hardwareinstallationen. Fortsæt med følgende trin for at optimere udskriftens

Læs mere

Hukommelsesmoduler Brugervejledning

Hukommelsesmoduler Brugervejledning Hukommelsesmoduler Brugervejledning Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

Produktbemærkning. Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Vilkår vedrørende software

Produktbemærkning. Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Vilkår vedrørende software Start her Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel.

Læs mere

TouchPad og tastatur. Brugervejledning

TouchPad og tastatur. Brugervejledning TouchPad og tastatur Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne indeholdt heri

Læs mere

TTS er stolte af at være en del af

TTS er stolte af at være en del af Garanti & Support Dette produkt leveres med en etårs garanti, der dækker problemer, som findes ved normal anvendelse. Misbrug af Easi-Scope eller at åbne enheden vil ugyldiggøre denne garanti. Alle reparationer

Læs mere

Relay. Kuverteringsmaskine. Hurtig installationsvejledning. Levering og forsendelse. Kuverteringsmaskine

Relay. Kuverteringsmaskine. Hurtig installationsvejledning. Levering og forsendelse. Kuverteringsmaskine Levering og forsendelse Kuverteringsmaskine Relay 1000 Kuverteringsmaskine Hurtig installationsvejledning Dansk udgave SV63177-DA Rev. B 1. februar 2016 Overholdelse af FCC Dette udstyr er testet og fundet

Læs mere

SMART Board 6065. interaktiv fladskærm INSTALLATIONS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

SMART Board 6065. interaktiv fladskærm INSTALLATIONS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING SMART Board 6065 interaktiv fladskærm INSTALLATIONS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Produktregistrering Hvis du registrerer dit SMART-produkt, giver vi dig besked, når der er nye funktioner og softwareopgraderinger.

Læs mere

Vægmontering af HP TouchSmart-pc'en. Brugervejledning

Vægmontering af HP TouchSmart-pc'en. Brugervejledning Vægmontering af HP TouchSmart-pc'en Brugervejledning De eneste garantier for Hewlett-Packardprodukter og serviceydelser er anført i de udtrykkelige erklæringer, der følger med sådanne produkter og serviceydelser.

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING BETJENINGSPANEL

BRUGERVEJLEDNING BETJENINGSPANEL BRUGERVEJLEDNING BETJENINGSPANEL Side 1 til betjeningspanel Introduktion Du kan betjene din alarm med det trådløse betjeningspanel. Det placeres ved hjemmets hoveddør, så det er let at slå alarmen til

Læs mere

Brugervejledning. AirQlean High et loftsmonteret luftfiltreringssystem

Brugervejledning. AirQlean High et loftsmonteret luftfiltreringssystem Brugervejledning AirQlean High et loftsmonteret luftfiltreringssystem . Copyright 2014 QleanAir Scandinavia 2 KAPITEL 1 Sikkerhedsoplysninger 1.1. Indledning Dette kapitel indeholder oplysninger om sikkerhed.

Læs mere

Produktmanual. Wireless

Produktmanual. Wireless Produktmanual Wireless Æskens indhold 4 Unimouse funktioner 1. Unimouse 2. Dongle (trådløs modtager) 3. USB 2.0 kabeladapter 4. USB til Micro USB-kabel 5. Brugervejledning 2 3 Scrollhjul / Klik Naviger

Læs mere

BeoLab 7-1 BeoLab 7-2. Vejledning

BeoLab 7-1 BeoLab 7-2. Vejledning BeoLab 7-1 BeoLab 7-2 Vejledning Forholdsregler! Sørg for, at højttaleren placeres og tilsluttes i overensstemmelse med instruktionerne i denne vejledning. Forsøg aldrig at skille højttaleren ad. Alle

Læs mere

Hukommelsesmoduler. Brugervejledning

Hukommelsesmoduler. Brugervejledning Hukommelsesmoduler Brugervejledning Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

RollerMouse Free3 Wireless Produktmanual

RollerMouse Free3 Wireless Produktmanual RollerMouse Free3 Wireless Produktmanual Æskens indhold 1. 2. To korte tastaturstøtter 3. To lange tastaturstøtter 4. Trådløs modtager 5. US 2.0-kabeladapter 6. Ladekabel 1 2 3 5 4 6 RollerMouse-funktioner

Læs mere

SMART Podium interaktivt pendisplay Model SP518-NB og SP518-SMP

SMART Podium interaktivt pendisplay Model SP518-NB og SP518-SMP Specifikationer SMART Podium interaktivt pendisplay Model SP518-NB og SP518-SMP Fysiske specifikationer Størrelse 46,7 cm B 33 cm H 7,6 cm D (18 3/8" 13" 3") Med justerbart stativ 46,7 cm B 32,1 cm H 29,8

Læs mere

Din brugermanual HP COMPAQ PRESARIO A961EM

Din brugermanual HP COMPAQ PRESARIO A961EM Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i HP COMPAQ PRESARIO A961EM i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

Sæt altid USB stikket i computeren, før du installerer softwaren. (Gælder ikke i XP) Tilslut USB adapteren til en ledig USB port på din computer

Sæt altid USB stikket i computeren, før du installerer softwaren. (Gælder ikke i XP) Tilslut USB adapteren til en ledig USB port på din computer TeamBoard Hurtig Start #1 Velkommen til TeamBoard! USB TeamBoard Hardware Installation Seriel TeamBoard Denne hurtig start guide indeholder de vigtigeste ting ang. brugen af TeamBoard. Bemærk: Sæt altid

Læs mere

Bærbar USB 2.0-harddisk Brugervejledning

Bærbar USB 2.0-harddisk Brugervejledning Bærbar USB 2.0-harddisk Brugervejledning Dansk Indholdsfortegnelse Indledning 3 Tilslutning af den bærbare harddisk 3 Lagring og overførsel af data 4 Frakobling af den bærbare harddisk 5 Teknisk support

Læs mere

RollerMouse Free3 Wireless. Brugermanual

RollerMouse Free3 Wireless. Brugermanual RollerMouse Free3 Wireless rugermanual Æskens indhold 1. RollerMouse Free3 Wireless 2. To korte tastaturstøtter 3. To lange tastaturstøtter 4. Trådløs modtager 5. US 2.0-kabeladapter 6. Ladekabel 2 3 5

Læs mere

Brugsanvisning Brother Meter Read Tool

Brugsanvisning Brother Meter Read Tool Brugsanvisning Brother Meter Read Tool DAN Version 0 Copyright Copyright 2017 Brother Industries, Ltd. Alle rettigheder forbeholdes. Oplysningerne i dette dokument kan ændres uden varsel. Den software,

Læs mere

Lynstart. Kontroller, at du har alle de komponenter, der er vist i Figur 1. (Etiketter inkluderet i pakken kan variere.) Figur 1. Lynstartvejledning

Lynstart. Kontroller, at du har alle de komponenter, der er vist i Figur 1. (Etiketter inkluderet i pakken kan variere.) Figur 1. Lynstartvejledning Lynstart Kontroller, at du har alle de komponenter, der er vist i Figur 1. (Etiketter inkluderet i pakken kan variere.) Garantikort Lynstartvejledning Litium-ion-batteri D1-etiketkassette USB-kabel LabelManager

Læs mere

Nucleus CP810 lydprocessor og Nucleus CR110 fjernbetjening Fejlfindingsvejledning

Nucleus CP810 lydprocessor og Nucleus CR110 fjernbetjening Fejlfindingsvejledning Nucleus CP810 lydprocessor og Nucleus CR110 fjernbetjening Fejlfindingsvejledning Symboler Bemærk Vigtig information eller råd. Kan forhindre ulemper. Tip Tidsbesparende tips eller råd forhindrer ulemper.

Læs mere

Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning

Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Produktbemærkning Denne

Læs mere

Eksterne enheder. Brugervejledning

Eksterne enheder. Brugervejledning Eksterne enheder Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

Bluetooth højttaler BABHCK811_1

Bluetooth højttaler BABHCK811_1 Bluetooth højttaler BABHCK811_1 Tillykke Tillykke med dit nye Amitech produkt! Oplysningerne i denne brugervejledning kan ændres uden varsel. Amitech Danmark A/S er ikke erstatningspligtig i tilfælde

Læs mere

SMART Board 6000-seriens interaktive fladskærme

SMART Board 6000-seriens interaktive fladskærme SMART Board 6000-seriens interaktive fladskærme ADMINISTRATORS GUIDE FOR MODELLERNE SPNL-6055 OG SPNL-6065 Produktregistrering Hvis du registrerer dit SMART-produkt, giver vi dig besked, når der er nye

Læs mere

Instruktioner ved første anvendelse

Instruktioner ved første anvendelse Instruktioner ved første anvendelse Kapitel 1. Tilslutning (4.1) 2. Afinstallering af gamle drivere og enheder (4.2) 3. Installation i Windows (4.3) 4. Kontrol efter installation (5)! 1 Introduktion Denne

Læs mere

Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning

Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Produktbemærkning Denne

Læs mere

HARD DISK CASING 2.5 STORAGE IDE/PATA TO USB 2.0

HARD DISK CASING 2.5 STORAGE IDE/PATA TO USB 2.0 STORAGE SUPPORT HARD DISK CASING 2.5 STORAGE IDE/PATA TO USB 2.0 manual SI-707143 STORAGE SUPPORT HARD DISK CASING 2.5 STORAGE IDE/PATA TO USB 2.0 Ta k f o r d i d u h a r v a l g t a t k ø b e e t I C

Læs mere

Windows Vista /Windows 7 Installationsvejledning

Windows Vista /Windows 7 Installationsvejledning Laserprinterserier Windows Vista / 7 Installationsvejledning Inden printeren tages i brug, skal hardwaret opsættes og driveren installeres. Læs venligst Hurtig installationsvejledning og denne Windows

Læs mere

Brugermanual. Wireless

Brugermanual. Wireless Brugermanual Wireless Æskens indhold 4 1. Unimouse 2. Dongle (trådløs modtager) 3. USB 2.0 kabeladapter 4. USB til Micro USB-kabel 5. Brugervejledning 2 3 5 1 /1 Unimouse funktioner Naviger tilbage Scrollhjul

Læs mere

Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45

Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45 Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45 1 SIKKERHEDSBEMÆRKNINGER Tillykke med købet af denne ventilator. Produktet har gennemgået omfattende kvalitetssikring, og der er sørget for, at du modtager

Læs mere

Model ZB06-25A LÆS BRUGERVEJLEDNINGEN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST.

Model ZB06-25A LÆS BRUGERVEJLEDNINGEN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST. Model ZB06-25A V I G T I G E S I K K E R H E D S I N F O R M A T I O N E R LÆS EN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST. INDHOLDSFORTEGNELSE VIGTIGE SIKKERHEDSREGLER...

Læs mere

SMART Podium 500- serie

SMART Podium 500- serie SMART Podium 500- serie Interaktivt pendisplay Brugervejledning Produktregistrering Hvis du registrerer dit SMART-produkt, giver vi dig besked, når der er nye funktioner og softwareopgraderinger. Registrer

Læs mere

Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning

Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Produktbemærkning Denne

Læs mere

Hukommelsesmoduler Brugervejledning

Hukommelsesmoduler Brugervejledning Hukommelsesmoduler Brugervejledning Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning

Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne indeholdt

Læs mere

Direct Access Keyboard

Direct Access Keyboard Direct Access Keyboard Brugervejledning Version 1.0 Copyright Det er forbudt uden producentens skriftlige samtykke at reproducere eller overføre nogen del af denne vejledning i noget format, hverken elektronisk

Læs mere

Eksterne enheder Brugervejledning

Eksterne enheder Brugervejledning Eksterne enheder Brugervejledning Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

BH280/BH380 Aflang skærm Brugervejledning

BH280/BH380 Aflang skærm Brugervejledning BH280/BH380 Aflang skærm Brugervejledning Ansvarsfraskrivelse BenQ Corporationen giver ingen erklæringer eller garantier, hverken udtrykkelige eller antydelige, med hensyn til indholdet af dette dokument.

Læs mere

TouchPad og tastatur. Brugervejledning

TouchPad og tastatur. Brugervejledning TouchPad og tastatur Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne indeholdt heri

Læs mere

Presentation Viewer PRESENTATION VIEWER. Brugermanual. Version 1.0

Presentation Viewer PRESENTATION VIEWER. Brugermanual. Version 1.0 PRESENTATION VIEWER Brugermanual Version 1.0 Copyright Uden skriftlig tilladelse fra producenten er det forbudt at reproducere eller overføre nogen del af denne manual i noget format, enten elektronisk

Læs mere

Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning

Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning Indholdsfortegnelse 3 Introduktion 4 Oversigt over installering 4 Trin 1: Søg efter opdateringer 4 Trin 2: Klargør Mac til Windows 4 Trin 3: Installer

Læs mere

Eksterne enheder Brugervejledning

Eksterne enheder Brugervejledning Eksterne enheder Brugervejledning Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

Softwareopdateringer Brugervejledning

Softwareopdateringer Brugervejledning Softwareopdateringer Brugervejledning Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne indeholdt heri

Læs mere

ELEKTRISK TERRASSEVARMER

ELEKTRISK TERRASSEVARMER ELEKTRISK TERRASSEVARMER HN 12362 Brugervejledning Læs brugervejledningen omhyggeligt, før terrassevarmeren tages i brug, og gem den til senere brug. Pak terrassevarmeren ud og kontroller, at alle dele

Læs mere

SMART højdejusterbar vægmontering

SMART højdejusterbar vægmontering TÆNK FØR DU UDSKRIVER Specifikationer SMART højdejusterbar vægmontering Model HAWM-UX/UF Fysiske specifikationer Størrelse Anbefales monteringshøjde ved en loftshøjde på 8' (2,4 m) 43 1/2" B 58" H 7" D

Læs mere

Eksterne enheder Brugervejledning

Eksterne enheder Brugervejledning Eksterne enheder Brugervejledning Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

HP Photosmart 6220. Dok til digitalt kamera Dansk. Bortskaffelse af brugt udstyr hos brugere i private hjem i EU

HP Photosmart 6220. Dok til digitalt kamera Dansk. Bortskaffelse af brugt udstyr hos brugere i private hjem i EU HP Photosmart 6220 Dok til digitalt kamera Dansk Bortskaffelse af brugt udstyr hos brugere i private hjem i EU Dette symbol på produktet eller på emballagen angiver, at dette produkt ikke må bortskaffes

Læs mere

ZoomText 10.1 Hurtig Brugervejledning Tillæg

ZoomText 10.1 Hurtig Brugervejledning Tillæg ZoomText 10.1 Hurtig Brugervejledning Tillæg Dette tillæg til ZoomText 10 kortvejledning dækker de nye funktioner og andre ændringer er specifikke for ZoomText 10.1 til Windows 8.x. For primære instruktioner

Læs mere

RollerMouse Pro3 Brugermanual

RollerMouse Pro3 Brugermanual RollerMouse Pro3 Brugermanual Æsken indeholder 1. RollerMouse Pro3 2. To korte tastaturstøtter 3. To lange tastaturstøtter 2 3 1 /1 RollerMouse funktioner A. Rullestav B. Valg af cursorhastighed og LED

Læs mere

SingStar -mikrofonpakke Betjeningsvejledning. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe

SingStar -mikrofonpakke Betjeningsvejledning. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe SingStar -mikrofonpakke Betjeningsvejledning SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe Tak for dit valg af SingStar -mikrofonpakken. Læs denne manual grundigt, før dette produkt tages i

Læs mere

Oversigt.: LED Indikator Optag / Stop Button Lince MIC Nulstil Hul USB Plug

Oversigt.: LED Indikator Optag / Stop Button Lince MIC Nulstil Hul USB Plug 1. Brugervejledning 2. Tak for dit køb af vores pen-optager. Læs venligst denne manual omhyggeligt og grundigt før ethvert forsøg på at betjene dette produkt og beholde den for din fremtids reference.

Læs mere

Brugervejledning Nokia Trådløs Oplader DT-601

Brugervejledning Nokia Trådløs Oplader DT-601 Brugervejledning Nokia Trådløs Oplader DT-601 1.1. udgave DA Dele Lær din trådløse oplader at kende. 1 USB-kabel 2 Indikator 3 Opladningsområde Produktets overflade er nikkelfri. Nogle af de tilbehørsprodukter,

Læs mere

TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL

TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIOER LÆS OG FØLG INSTRUKTIONERNE VIGTIGT: Først når bundsugeren er helt under vand tilsluttes en til strømstikket og der tændes

Læs mere

Din brugermanual HP SCANJET G3010 PHOTO SCANNER http://da.yourpdfguides.com/dref/921365

Din brugermanual HP SCANJET G3010 PHOTO SCANNER http://da.yourpdfguides.com/dref/921365 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

Konfigurationsvejledning (denne vejledning)

Konfigurationsvejledning (denne vejledning) Partnummer: 92P1925 Disse oplysninger vedrører IBM ThinkPad X Serie-computeren. Kontrollér, at alle delene findes i emballagen. Kontakt forhandleren, hvis en del mangler eller er beskadiget. Copyright

Læs mere

Opskrift på brug af scanneren

Opskrift på brug af scanneren Opskrift på brug af scanneren Dette er den grundlæggende vejledning om brug af scanneren. Den beskriver arbejdsgangen når man arbejder med papirfotos. Der findes to supplerende vejledninger. Dels en vejledning

Læs mere

Hukommelsesmoduler. Brugervejledning

Hukommelsesmoduler. Brugervejledning Hukommelsesmoduler Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

Brugervejledning til Nokia Trådløs Opladerholder DT-910

Brugervejledning til Nokia Trådløs Opladerholder DT-910 Brugervejledning til Nokia Trådløs Opladerholder DT-910 1.1. udgave 2 Om den trådløse oplader Med Nokia Trådløs Opladerholder DT-910 kan du oplade telefonen trådløst. Du skal blot placere telefonen på

Læs mere

Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog

Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog Indholdsfortegnelse 3 Introduktion 3 Hvad du har brug for 4 Oversigt over installering 4 Trin 1: Søg efter opdateringer 4 Trin 2: Klargør Mac til Windows

Læs mere

HP USB-C-rejsedockingstation. Brugervejledning

HP USB-C-rejsedockingstation. Brugervejledning HP USB-C-rejsedockingstation Brugervejledning Copyright 2016 HP Development Company, L.P. Windows er enten et registreret varemærke eller et varemærke tilhørende Microsoft Corporation i USA og/eller andre

Læs mere

RollerMouse Pro3 Product Manual

RollerMouse Pro3 Product Manual Product Manual Æsken indeholder 1. 2. To korte tastaturstøtter 3. To lange tastaturstøtter 2 3 RollerMouse funktioner A. Rullestav. Valg af cursorhastighed og LED C. Kopier D. Sæt ind E. Venstreklik F.

Læs mere

Dell USB-C Multi-Adapter DA300 Brugervejledning

Dell USB-C Multi-Adapter DA300 Brugervejledning Dell USB-C Multi-Adapter DA300 Brugervejledning Bemæ rkninger, Advarsler og Farer BEMÆRK: En BEMÆRKNING indeholder vigtige oplysninger, som hjælper dig med at få den bedst mulige oplevelse med din computer.

Læs mere

Din brugermanual HP COMPAQ D220 MICROTOWER DESKTOP PC

Din brugermanual HP COMPAQ D220 MICROTOWER DESKTOP PC Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

Pakken indeholder. 1. Unimouse 2. Brugervejledning. Unimouse Wired

Pakken indeholder. 1. Unimouse 2. Brugervejledning. Unimouse Wired Brugermanual Wired Pakken indeholder 1. Unimouse 2. Brugervejledning 2 1 /1 Unimouse funktioner Scrollhjul / Klik Venstreklik Midterklik* Højreklik Base / Hældning Kabel Naviger tilbage Naviger frem Tommelstøtte

Læs mere

2 3 RollerMouse funktioner

2 3 RollerMouse funktioner Produkt Manual Æsken indeholder 2 3 RollerMouse funktioner 1. 2. To korte tastaturstøtter 3. To lange tastaturstøtter 4. Håndledsstøtte 5. Nøgle til afmontering af håndledsstøtte 5 A. Rullestav. Valg af

Læs mere

Modem og lokale netværk

Modem og lokale netværk Modem og lokale netværk Brugervejledning Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

Æsken indeholder. RollerMouse Red plus brugermanual

Æsken indeholder. RollerMouse Red plus brugermanual rugermanual 2 3 Æsken indeholder 1. RollerMouse Red plus 2. To korte tastaturstøtter 3. To lange tastaturstøtter 4. Håndledsstøtte 5. Nøgle til afmontering af håndledsstøtte 1 5 4 /1 RollerMouse funktioner

Læs mere

Eksterne enheder Brugervejledning

Eksterne enheder Brugervejledning Eksterne enheder Brugervejledning Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

1 Pakke. Installationsvejledning. Farvestyring af LCD-farveskærm. Vigtigt

1 Pakke. Installationsvejledning. Farvestyring af LCD-farveskærm. Vigtigt Installationsvejledning Farvestyring af LCD-farveskærm Vigtigt Læs PRECAUTIONS (FORHOLDSREGLER), denne installationsvejledning og brugervejledningen på cd-rommen omhyggeligt for at blive fortrolig med

Læs mere

Udgave 1.0 Februar 2013. Xerox Color J75 Press Hurtig startvejledning

Udgave 1.0 Februar 2013. Xerox Color J75 Press Hurtig startvejledning Udgave 1.0 Februar 2013 2012 Xerox Corporation. Alle rettigheder forbeholdt. Xerox og Xerox og figurmærket er varemærker tilhørende Xerox Corporation i USA og/eller andre lande. BR4008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Brugervejledning til Nokia Wireless Charging Plate DT-900

Brugervejledning til Nokia Wireless Charging Plate DT-900 Brugervejledning til Nokia Wireless Charging Plate DT-900 1.0. udgave 2 Om den trådløse oplader Med Nokia Trådløs Opladerplade DT-900 kan du oplade din telefon eller en anden kompatibel enhed uden at skulle

Læs mere

Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog

Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog Indholdsfortegnelse 3 Introduktion 3 Hvad du har brug for 4 Oversigt over installering 4 Trin 1: Søg efter opdateringer 4 Trin 2: Klargør Mac til Windows

Læs mere

Eksterne enheder. Brugervejledning

Eksterne enheder. Brugervejledning Eksterne enheder Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

R4C443Setup Guide Rev. C. Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada N.Nomoto R.Thomson. 3/15/01 Pass 0. Dansk MSEUL0475

R4C443Setup Guide Rev. C. Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada N.Nomoto R.Thomson. 3/15/01 Pass 0. Dansk MSEUL0475 Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada R Dansk MSEUL0475 L Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada Kontrol af pakkens indhold papirstøtte cd-rom med printersoftwaren og referenceguide daglig brug opstilling pakke

Læs mere

Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning

Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft og Windows er registrerede varemærker tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne indeholdt

Læs mere

Drev. Brugervejledning

Drev. Brugervejledning Drev Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser er angivet i

Læs mere