Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. HOLBØLLS MINDE VUGGESTUE - NU EN REALITET. (S.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk HOLBØLLS MINDE VUGGESTUE - NU EN REALITET. (S."

Transkript

1 HOLBØLLS MINDE VUGGESTUE - NU EN REALITET. (S.6-7) Oktober Årg. Nr Opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. holboellsminde@mail.dk

2 Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan også rekvireres på: Velkommen til Holbølls Minde Centrets månedsblad.. Vi vil her fra redaktionen forsøge at informere og bringe diverse indlæg af interesse for alle med tilknytning til huset. Desuden skulle det kunne give alle andre et indblik i hvad der foregår hos os. Har du/i indlæg, der kan være relevante i denne sammenhæng, modtages disse gerne enten pr. brev, eller ved at besøge os på HMC. Snail-mail : Indlæg til næste nr. senest d Næste nr. udkommer holboellsminde@mail.dk Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C 5700 Svendborg tlf HOLBØLLS MINDE CENTRETS ÅBNINGSTIDER: Mand Onsdag - Torsdag: :00 Tirsdag: :00 Fredag: :00 Lørdag Søndag: 10:00-16:00 VINDSTYRKE 11: Tirsdage kl er opdateret!

3 Weekendarbejde oktober /10 Majbritt, Helle /10 Stig, Conni /10 Kirsten, Louise /10 Erling, Gitte Ferie: Uge 42: Uge 43: Uge 44: Erling, Majbritt, Gitte, Helle Bjarne Conni Holbølls Minde Centret har lukket torsdag d p.g.a. temadag for personalet. Farvel farvel.. Ja, så nærmer tiden sig, hvor jeg skal til at sige farvel til Jer. Jeg holder barselsorlov, og min sidste arbejdsdag på HMC er den 30. okt. Det har været spændende og lærerigt at arbejde på HMC, og jeg har haft mange gode timer, både i køkkenet, hvor jeg startede og her til sidst i de forskellige sportsgrupper. Kan I have det rigtig godt alle sammen, jeg kommer til at savne HMC, men hvem ved, måske krydses vore veje igen.. Mange hilsner Majbritt Forslagskasse NYT NYT NYT!!! Brugerrådet har fået sat en forslagskasse op t.v. for glasdøren ind til fællesstuen. Vi opfordrer alle til at fodre kassen med gode ideer - så vil Brugerrådet tage stilling til, hvad der kan arbejdes videre på.

4 Badminton: Sommeren er ved at være forbi og det er tiden til at gå i gang med indendørs aktiviteterne. Vi er nogle stykker som spiller badminton hver mandag i SG- hallen kl , men vi vil gerne have flere med. Så kom og vær med!!!!!!! Der er ingen krav om, at du har spillet før - alle er velkomne. Du får til gengæld : - bedre kondition - du bliver i bedre humør - socialt samvær Tanja og Majbritt. Hvorfor stavgang? Stavgang er et godt alternativ til træning af konditionen, og vil for de fleste være en meget effektiv måde at træne på frem for bare at gå almindeligt. Det er en form for motion, der er skånsom for sårbare led, samtidig med at du træner hele kroppen, får bedre balance og har det sjovt. Selvom energiforbruget øges, opleves det ikke specielt anstrengende. Med stavgang trænes hele kroppen, fordi også armene er meget aktive. At benytte stave til stavgang er ikke det samme som at gå med stok, og stavene er ikke et hjælpemiddel, men et motionsredskab. Alligevel vil stavene gøre det lettere at holde balancen. For ældre og andre med balanceproblemer kan stavene betyde, at man igen tør gå en tur i skoven på ujævnt underlag. Hvis du vil være med til at gå stavgang, så er det hver mandag fra kl til Vi går ruter på mellem 2 og 5 km., og vi deler os op i forhold til tempo, så alle kan være med. Venlig hilsen Majbritt og Tanja. Powerwalk Har du lyst til at få motion og masser af frisk luft så mød op til powerwalk tirsdag og torsdag kl Kom evt. og få en snak med Kirsten eller Majbritt, før du starter. Vel mødt Kirsten & Majbritt OBS.! Husk et par gummisko til at gå i!!

5 Cyklist-suk Cyklist forholdene omkring Nyborgvej, Trælasten og Statoil i Svendborg er ekstremt udfordrende for tiden. Skiltningen overlader meget til fantasien og indbyder til kreative, personlige færdselsfortolkninger. Hvis man lykkeligvis er kommet over vejen, kan man ulykkeligvis vælte i grus og sten på den anden side. Bilisterne er opfordret til at have tålmodighed i vejarbejdsperioden. Tålmodigheden er vist brugt op, for der er ikke overskud til hensyntagen til cyklisterne. Man kan heller ikke sige, at betingelserne for cyklisterne ligefrem inspirerer og motiverer bilisterne til at droppe bilen og bilkøerne. En trøst for cyklisterne er, at vi, når hele vejprojektet er tilendebragt, har mulighed for at færdes beskyttet og trafiksikkert på cykelstisystemet..hvis alle overholder færdselsregler og vigepligter. Slusen Cykelgruppen tog på udflugt til Slusen for at smage friskpresset æblesaft. Slusen er 2 sociale bosteder for årige, beliggende Sankt Jørgensvej og Bregningevej i Svendborg. Bostederne er for unge som vil noget og som har behov for den sidste afpudsning, før der flyttes i egen bolig som endnu ikke helt her lært at have både mælk i køleskabet og penge til fx. smøger og måske har lidt svært ved at komme op om morgenen. Slusen tilbyder også beskæftigelse, Æblevejen, som vi i cykelgruppen fik en engageret, entusiastisk beskrivelse af. På Tåsinge har man æble plantagen, som levere skøn frugt til salg i den lille butik og i vejboden. Nogle af æblerne anvendes til friskpresset æblesaft. Det kan være de plettede, skurvede eller stødte æbler. De hakkes til en masse, som i en æblepresse afgiver den skønneste friskpressede saft. Smagen er himmelsk. Saften sælges i butikken i mindre portioner, men man kan også købe en større balje med fx liter til sin kantine, cafè eller institution. Cykelgruppens medlemmer blev meget begejstrede for æblesaften, men også for konceptet og den gode modtagelse, vi fik. Vi vil gerne opfordre til, at HMC prøver at købe en portion æblesaft til salg i Cafè en. Det er ren nydelse og ren sundhed. Se evt. på Der er også en lille film, Æblevejen.

6 Holbølls Minde Vuggestue - nu en realitet Indenfor relativt kort tid er der opstået en ny institution på Skovbrynets matrikel. Således findes der nu, udover os halvgamle, både vuggestue, børnehave og fritidsklub, hvoraf vuggestuen er den senest ankomne. Det har betydet, at der er inddraget et større stykke grønt område, hvor vi plejer at holde festival! Vi har fulgt byggeriet fra 1. parket, som det kan ses i fotoreportagen. Uden at kunne ændre på noget, er det så op til den enkelte, at tage stilling til, hvorvidt vuggestuen pynter eller skæmmer området!!?? I løbet af efteråret etableres et antal p-pladser langs brandvejen hen til vuggestuen, så der vil fortsat være noget arbejdskørsel på området. (red.)

7 .og 3 uger senere var der både personale og vuggestuebørn i pavillonen. Diskotek på Skovsbovej. Skovsbovej 111 inviterer til fest torsdag d.11/ kl Entré 40,- incl. kaffe, the og natmad. Baren vil igen byde på hotte drinks, øl, vand samt lidt godt til de lækkersultne. Med festlig hilsen beboere og personale på Skovsbovej 111, 5700 Svendborg. Husk tilmelding på tlf: senest d.4/ Ærø tur for køkken/cafè gruppen: Den 4. september sejlede vi til Ærøskøbing i solskinsvejr og blæst. Vi startede med en dejlig frokost på Det lille Hotel, hvorefter samtlige butikker, som havde åbent blev besøgt incl. Det lille Vaffelhus. De laver en rigtig god Ærø special is. 2 fra selskabet gik og frøs, men fandt heldigvis et par lækre jakker på tilbud. Julegaver blev der også købt. Fra Ærøskøbing fortsatte vi med bus til Marstal, hvorfra vi tog færgen til Rudkøbing og derfra med bus igen en fin rundtur. En rigtig god ide at købe en combi-billet til 118kr.for pensionister, som både dækker færger og busser samme dag. Vi var 12 afsted og havde en dejlig dag.

8 Sindets Dag 2007 Psykinfo markerer for sjette år i træk den internationale Sindets Dag. Formålet med Sindets Dag, som på verdensplan hedder World Mental Health Day, er gennem offentlige arrangementer at informere om psykiske lidelser. Sindets Dag Odense Mænd og kvinder er psykisk forskellige. De psykologiske forskelle viser sig både, når vi er raske, og når vi bliver syge. Også når vi rammes af psykiske sygdomme som depression og angst varierer symptomer og behandling fra mand til kvinde. Ph.d. Svend Aage Madsen er chefpsykolog, klinik- og forskningschef for Klinik for Psykologi, Pædagogik og Socialrådgivning på Rigshospitalet, København. Han fortæller om det særlige ved mænds psyke, om depression hos mænd og hvad der kan gøres for at flere modtager behandling og derved opnår øget livskvalitet. Ved foredraget er der informationsboder med information om PsykInfo samt SIND, Bedre Psykiatri, LAP, Depressionsforeningen, Alzheimerforeningen og OCDforeningen. Målgruppe: Alle er velkommen, arrangementet er gratis Dato: 10. Oktober kl. 19:00-21:00 Sted: Aktivitetshuset, Kochsgade 29, Odense C Tilmeldingsfrist: 8. Oktober 2007 Tilmelding: PsykInfo, Staldgaardsgade 10 C, 1., 7100 Vejle, Tlf , psykinfo@psyk.regionsyddanmark.dk

9 Økologi Sundhed og ernæring. Der er endnu ikke fundet noget videnskabeligt bevis for at økologiske fødevarer er sundere end konventionelle fødevarer. Alligevel taler meget for, at man undgår at indtage en række sundhedspåvirkelige, stoffer ved at vælge økologiske fødevarer. Desuden indeholder økologiske fødevarer flere stoffer, som anses for at være sundhedsfremmende. Økologi, natur og miljø: Den økologiske landmand bestræber sig på at gøre naturens vilde planter og dyr til forbundsfæller. Fugle og andre dyr trives bedre på økologiske marker end på arealer, der bliver sprøjtet med pesticider. Det har adskillige undersøgelser i tidens løb dokumenteret. De økologiske marker: Økologisk planteavl består dels af produkter af fødevarer såsom grønsager og dels af foderproduktion til den økologiske husdyrproduktion. Specielt for økologisk planteavl er den måde jorden dyrkes på. Man må ikke bruge nogen former for kemiske sprøjtemidler, og det er desuden ikke tilladt at dyrke den samme afgrøde år efter år på det samme stykke land (monokultur). I stedet benytter den økologiske landmand sig af at skifte mellem afgrøderne det såkaldte sædskifte. Det gør det nemlig muligt at undgå en lang række plantesygdomme og skadedyr, som det normalt vil være nødvendigt at sprøjte imod i en konventionel mark. Derfor skal økologiske dyr have adgang til motion: Et af de vigtigste mål i økologisk landbrug er, at dyrene skal leve under gode forhold, der er i overensstemmelse med deres naturlige adfærd og behov. Derfor er det et princip for de økologiske landmænd, at deres dyr skal have daglig adgang til at komme ud under åben himmel og til at røre sig. Der er jo ingen dyr som er skabt til at leve et helt liv inde i en stald. Eneste undtagelse er små kyllinger og andre dyreunger, som kan tage skade af at komme ud i det danske klima. For at det ikke bare skal blive ved snakken, er der regler, som alle økologiske landmænd skal følge, en række præcise krav til den måde dyrene bliver holdt på.

10 Tid til vintertid (normaltid) (kilde: DMI & Så skal vi til det igen. Natten mellem lørdag og søndag d oktober skal uret stilles en time tilbage 03:00-02:00. Sommertid er en ændring af den normale tid, som effektueres ved at stille urene en time frem i sommerperioden. Ikke alle lande anvender sommertid, og det er ligeledes forskelligt, hvornår på året sommertiden begynder og ophører. Formålet med sommertid er at spare energi ved at udnytte dagslyset bedre. Ved at flytte dagen en time frem flyttes en times dagslys fra morgenen, hvor det om sommeren er lyst, før de fleste mennesker er aktive, til om aftenen. Herved spares strøm til lys. Sommertid blev første gang og halvvejs i spøg foreslået af Benjamin Franklin i essayet An Economical Project, udgivet i 1784 under Franklins ophold i Paris. Sommertid blev indført første gang i Østrig og Tyskland d. 30. april 1916 for at spare olie, der var knap på grund af krigen. En række europæiske lande, herunder Danmark, fulgte trop 21. maj samme år Sommertiden har været indført og afskaffet flere gange i Danmark. Første gang, den blev indført, var i 1916, igen i , og sidste gang den blev indført, som vi kender den i dag, var i Før 1996 var datoen for overgang til vintertid søndagen efter jævndøgn, men efter standardisering i EU skiftes til sommertid sidste søndag i marts og tilbage til normaltid sidste søndag i oktober. Indvendinger mod sommertid: Det er upraktisk for landmændene og deres dyr, at fodringstiden pludseligt forskydes en time. Landmænd kan kun høste når der ikke dug på kornet. Ved sommertid starter og slutter høsten en time senere, og der skal således betales for overarbejde. Meget tyder på, at den kunstige ændring af menneskets døgnrytme har uheldige konsekvenser (se også jetlag). Uret er et måleinstrument, og der er ingen god grund til at ændre arbitrært på måleinstrumenter. Man kunne opnå samme fordel ved at stå op og udføre sit arbejde en time tidligere.

11 Michael Sibbesen på Café A Roma i oktober. Michael Sibbesen er 41 år og har i 2006 fået diagnosen AD/HD eller DAMP. For Michael er maleriet et anker, der er med til at skabe ro i en ellers hurtig hverdag. Ligesom fluefiskeri er Michaels store hobby. Michael fortæller: Når jeg begynder på et billede, ved jeg aldrig, hvad der kommer ud i den anden ende. Mine billeder er afhængige af mit humør, og de er styret af mine sindsstemninger. Jeg blander mange malemåder. Jeg bruger bl.a. fugemasse og guldstøv, og det giver billederne et udtryk, der er mit. Jeg går mine egne veje også i kunsten På udstillingen har Michael udover sine farverige akrylmalerier valgt også at vise en række mindre akvareller samt forstørrelser af digitale fotos med naturmotiver. Michael har meget at byde på.. Jazz og swing på A Roma Fredag den 7. oktober kl er der cafékoncert med harmonikaspilleren Lars Kirkegaard og guitaristen Lars Lavendt - to eminente og garvede musikere, som hver for sig og sammen har bevæget sig indenfor en mangfoldighed af musikalske stilarter. Lars Lavendt har i over 23 år været særdeles aktiv som udøvende musiker, og har i tidens løb været tilknyttet mere end 40 bands indenfor stort set alle rytmiske genrer. Han har undervist på aftenskoler, gymnasier, musikskoler og efterskoler m.m. samt medvirket på mange LP/CD-udgivelser som studiemusiker. Lars startede sin karriere som klassisk guitarist og spillede i sin fritid tenorbanjo i Swingborgsund Jazzband et velfunderet gymnasieorkester fra Svendborg. Siden har Lars udviklet sig til en fantastisk dygtig og alsidig guitarist, som bevæger sig fra partymusik og fusionsjazz over country & western til heavy metal. Lars Kirkegaard har også i mange år medvirket i utrolig mange sammenhænge, bl.a. i lokale bands som What Ever (jazz, swing, rock'n'roll og pop), Baked Beans (blues), Francis and the Bacon Boys (irsk folkemusik), De Gyldne Drenge (Gyldne Løver m.m.), og også Dræsinebanden og Tangueros (klassisk argentinsk tango) nyder nu godt af hans fantastiske harmonikaspil. Ved fredagens cafékoncert kan d herrer så endelig høres som duo i flot sammenspil, hvor repertoiret ofte består af bl.a. jazz og swing men de kan såmænd finde på hvad som helst!

12 Aktiviteter på HMC (9-12) Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Powerwalk Powerwalk K.I.G. K.I.G. K.I.G. K.I.G. Indegruppe Indegruppe Indegruppe Indegruppe Indegruppe Sport i Sg. hallen (badm./volley) Sang 9:20-9:50 Bruger-råd Værested Spil ( ) Fælles pause Fælles pause Fælles pause Fælles pause Informatiosmøde Fælles pause Indiv. Musikunderv. Massage Massage Værested Havearbejde Værested Værested Reparationsarbejde (tøj) Værested Billard/Pool Motion m Majbritt Cafe/køkken Cafe/køkken Cafe/køkken Cafe/køkken Cafe/køkken Middag *Fælles Frokost Indiv. Musikunderv. Svømning * Cykelgruppe Tegne/male Bagning Kolonihave Vinter: Løsninger for livet Stavgang Musik Tegne/male - kortere kursusforløb / begrænset deltager-antal * - brugerbetaling udarbejdet af K.I.G.

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk. Kunstværk julebal 2007 ( s.5..)

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk. Kunstværk julebal 2007 ( s.5..) Kunstværk julebal 2007 ( s.5..) Januar 2008 10. Årg. Nr.1 1. Opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan også rekvireres

Læs mere

Oktober 2004 Holbølls Minde Centret 5. Årgang nr.8. 1.oplag. Løsninger for livet. Læs mere s. 3

Oktober 2004 Holbølls Minde Centret 5. Årgang nr.8. 1.oplag. Løsninger for livet. Læs mere s. 3 Oktober 2004 Holbølls Minde Centret 5. Årgang nr.8. 1.oplag Løsninger for livet Læs mere s. 3 Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan også rekvireres på: www.holboellsminde.dk Velkommen til Holbølls

Læs mere

November 2006 8. Årg. Nr. 9. 1. Opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk

November 2006 8. Årg. Nr. 9. 1. Opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk November 2006 8. Årg. Nr. 9. 1. Opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan også rekvireres på: www.holboellsminde.dk

Læs mere

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: Aktivitetscenter Baunehøj. September oktober 2018

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: Aktivitetscenter Baunehøj. September oktober 2018 Aktivitetsposten Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09 Aktivitetscenter Baunehøj September oktober 2018 Redaktion: Charlotte Herbert, Annette Emerek, Anastassia T Skjøtt og Mariann S Pedersen Meddelelser Kørsel

Læs mere

Juli-Aug. 2007 9. Årg. Nr. 6. 1. Opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk

Juli-Aug. 2007 9. Årg. Nr. 6. 1. Opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk Juli-Aug. 2007 9. Årg. Nr. 6. 1. Opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan også rekvireres på: www.holboellsminde.dk

Læs mere

Tilbud om motion og socialt samvær- Vinter og forår 2014

Tilbud om motion og socialt samvær- Vinter og forår 2014 Kontakt: Lokalcenter Kristiansminde Margrethekær 2 4000 Roskilde. Kontakt for tilmelding. Mitra ergoterapeut i Dagcenter Tlf.: 46 31 66 74 Vi mødes over en kop kaffe og taler om alt mellem himmel og jord.

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Sommeraktiviteter: se oversigtskalender på Opslagstavlen i gangen!!

Sommeraktiviteter: se oversigtskalender på Opslagstavlen i gangen!! Sommeraktiviteter: se oversigtskalender på Opslagstavlen i gangen!! Dette nr. af Månedsnyt dækker juli + august. Juli/aug.09 11. Årg. Nr 7 1. opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg.

Læs mere

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk. Skt.Hans fejrer vi på HMC fredag d.22.juni

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk. Skt.Hans fejrer vi på HMC fredag d.22.juni Skt.Hans fejrer vi på HMC fredag d.22.juni Juni 2007 9. Årg. Nr. 6. 1. Opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan

Læs mere

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN oktober 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: holboellsminde@mail.dk

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: holboellsminde@mail.dk Torsdag d. 4. december kl. 08.00 - ca. 11.00 inviteres du til HUSMØDE på HMC Vi vil mødes til gensidig orientering, planlægning, evaluering m.m. samt punkter, som er skrevet på dagsorden. Du kan skrive

Læs mere

Pileflet & Billedkunst på HMC. Læs i bladet

Pileflet & Billedkunst på HMC. Læs i bladet Februar 2003 Holbølls Minde Centret 4. årgang nr.2. 1.oplag Pileflet & Billedkunst på HMC. Læs i bladet Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan også rekvireres på: www.holboellsminde.dk Velkommen til

Læs mere

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk November 05 7. Årg. Nr. 9. 1. Opl. Anne Marie Helger for fuld udblæsning på Pårørendekonferencen d. 8.10.05 Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk Månedsblad

Læs mere

MÅNEDSBREV OKTOBER 2014 ENGPARKEN. Tiden går, og efter en lang dejlig varm sommer er løvfaldet begyndt.

MÅNEDSBREV OKTOBER 2014 ENGPARKEN. Tiden går, og efter en lang dejlig varm sommer er løvfaldet begyndt. MÅNEDSBREV OKTOBER 2014 ENGPARKEN Tiden går, og efter en lang dejlig varm sommer er løvfaldet begyndt. Skoven er fyldt med svampe og Kronhjorten brøler så det er en lyst at høre, det lyder som en stemme

Læs mere

NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!

NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT! NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT! Søndags - brunch på Holbølls Minde Centret ( s. 6..) NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT!NYT! Sankt Hans løb s. 6.. September 2007 9. Årg. Nr. 7. 1. Opl. Holbølls Minde

Læs mere

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014 2014 Sund og glad Uge 29 13/7-19/7 2014 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad gennem de sidste 2 år. Det er en fantastisk uge, og derfor

Læs mere

Sikken en klovn!! Juli/Aug.05 7. Årg. Nr. 7. 1. Opl. Holbølls Minde Centeret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. Email: holboellsminde@mail.

Sikken en klovn!! Juli/Aug.05 7. Årg. Nr. 7. 1. Opl. Holbølls Minde Centeret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. Email: holboellsminde@mail. Sikken en klovn!! Juli/Aug.05 7. Årg. Nr. 7. 1. Opl. Holbølls Minde Centeret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. Email: holboellsminde@mail.dk Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan også rekvireres på:

Læs mere

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Værkstedsgården, Kastanievej 28, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6605 Email: vaerkstedsgården@langelandkommune.dk Hjemmeside: vaerkstedsgaarden.langelandkommune.dk

Læs mere

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september Pris: 325,00 kr. for en voksen og et barn Instruktør: Helle Tag mor, far eller en anden voksen med til tumlingeleg.

Læs mere

Velkommen til Dagcenteret på Damgården

Velkommen til Dagcenteret på Damgården Velkommen til Dagcenteret på Damgården Plejecenter Øst Svendborg Kommune Velkommen til dagcenteret på Damgården Plejecenter Damgården er en del af Plejecenter Øst i Svendborg Kommune. Damgården er beliggende

Læs mere

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012 Kære forældre! Fredag den 29. juni 2012 Dette bliver det sidste ugebrev i dette skoleår. Onsdag aften havde vi den traditionelle dimissionsfest for 9. klasse og deres familier. En rigtig dejlig aften med

Læs mere

Aktiviteter Efterår 2014-2015

Aktiviteter Efterår 2014-2015 Foto af IO Aktiviteter Efterår 2014-2015 Smedegården Aktivitetscenter Smedegårdsvej 58 9220 Aalborg Øst Tlf: 9931 3672 Åbningstider mandag til torsdag fra kl. 9-16 fredag kl. 9-15 Nyttig information om

Læs mere

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 2015 Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 3 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

& De vakse vandre- Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk. April 06 8. Årg. Nr. 4. 1. Opl. Læs s. 7...

& De vakse vandre- Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk. April 06 8. Årg. Nr. 4. 1. Opl. Læs s. 7... De moderate motionister & De vakse vandre- Læs s. 7... April 06 8. Årg. Nr. 4. 1. Opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk Månedsblad for Holbølls Minde

Læs mere

Maj og Juni Fredagsrock, se opslag inde i bladet.

Maj og Juni Fredagsrock, se opslag inde i bladet. Maj og Juni 2014 Fredagsrock, se opslag inde i bladet. Brugerrådsmøde D 20/2 14 Tilstede: Pia, Lotte, Gert, Henrik, Thomas, Albert, Steffen. Vejlederne: Lone, Bruno. Formand: Pia P. Næstformand: Lotte

Læs mere

BRUGER KONFERENCE 2005! PÅ SVENDBORG VANDREHJEM. Den 2. & 3. Februar 2005

BRUGER KONFERENCE 2005! PÅ SVENDBORG VANDREHJEM. Den 2. & 3. Februar 2005 December 2004 Holbølls Minde Centret 5. Årgang nr.10. 1.oplag BRUGER KONFERENCE 2005! PÅ SVENDBORG VANDREHJEM Den 2. & 3. Februar 2005 Holbølls Minde Centret vil gerne støtte initiativet og håber på deltagelse

Læs mere

Ferielignende sommerferie aktiviteter JUNI - JULI - AUGUST 2016 ROADSHOW GENNEM VESTHIMMERLAND

Ferielignende sommerferie aktiviteter JUNI - JULI - AUGUST 2016 ROADSHOW GENNEM VESTHIMMERLAND LIV OG LEDSAGELSE Ferielignende sommerferie aktiviteter JUNI - JULI - AUGUST 2016 ROADSHOW GENNEM VESTHIMMERLAND Liv og ledsagelse er ferielignende sommeraktiviteter som udbydes af Psykiatri og Handicap,

Læs mere

NETVÆRKS TILBUDET PULS1

NETVÆRKS TILBUDET PULS1 NETVÆRKS TILBUDET PULS1 Kære borger Pulsen er et fantastisk tilbud for dig som er udviklingshæmmet. Du bor på et bosted, hjemme eller i egen lejlighed under Københavns kommune. Pulsen er et netværkstilbud,

Læs mere

Festival 2007. D. 23.maj kl. 12-17. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk

Festival 2007. D. 23.maj kl. 12-17. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk Festival 2007 D. 23.maj kl. 12-17 Maj 2007 9. Årg. Nr. 5. 1. Opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan også rekvireres

Læs mere

MAD- OG BEVÆGELSES- FÆLLESSKABER I FRYDENLUND

MAD- OG BEVÆGELSES- FÆLLESSKABER I FRYDENLUND MAD- OG BEVÆGELSES- FÆLLESSKABER I FRYDENLUND FÆLLES MORGENMAD OG GÅTUR Kunne du tænke dig at starte dagen på bedste vis med morgenmad efterfulgt af en frisk gåtur sammen med andre? Du har nu mulighed

Læs mere

MEDLEMSBLAD NR. 40 APRIL OG MAJ 2011

MEDLEMSBLAD NR. 40 APRIL OG MAJ 2011 MEDLEMSBLAD NR. 40 APRIL OG MAJ 2011 ÅBNINGSTIDER I KLUBBEN: MANDAG 15.30-20.30 TORSDAG 15.30-20.30 FREDAGE I LIGE UGER 16.00-20.30 ENKELTE SØN OG HELLIGDAGE CAFÉ REGNBUEN, KONGENSGADE 43 A 3550 SLANGERUP

Læs mere

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling Sæson 2014 / 2015 Ubberud Gymnastik afdeling BØRNE - UNGDOM HOLD Piger spring/rytme 0 2 klasse Onsdag kl. 15.30 16.30 i Ubberud hallen fra 03-09-14 (NB: Tidspunktet rettet!) Hej Piger Starter vi en ny

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Aktiviteter på Pedershave

Aktiviteter på Pedershave Aktiviteter på Pedershave Farvekoderne refererer til de områder, der stimuleres hos beboeren. Farvekoderne er beskrevet i pjecen. Aktiviteter for alle: Gymnastik Træning af smidighed, styrke, balance,

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 28 september / oktober 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

ØKOLOGI OG SUNDHED HVAD ER SUNDHED?

ØKOLOGI OG SUNDHED HVAD ER SUNDHED? NAVN KLASSE LÆRINGSMÅL: Du kan forklare om de ting, der spiller en rolle i forhold til sundhed. Du kan give eksempler på, hvad man undgår, når man spiser økologisk mad. ØKOLOGI OG SUNDHED HVAD ER SUNDHED?

Læs mere

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-)

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-) Aarhus 1900 CÆCILIE Jeg er 24 år og kommer oprindeligt fra Aalborg, hvor jeg har læst idræt i et år på Aalborg Universitet. Jeg følte for at prøve noget nyt, og jeg valgte at tage overlov fra studiet for

Læs mere

Aktiviteter November 2015

Aktiviteter November 2015 Aktiviteter November 2015 Vestergården Annebergvej 73 9000 Aalborg Tlf: 9931 6900 Åbningstider mandag til fredag fra kl. 8.30 16.00 Faste aktiviteter på Vestergården EFTERÅRET 2015 Mandag: : Madgruppe

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: holboellsminde@mail.dk. Udflugt: En tur med silden Læs på side 4!

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: holboellsminde@mail.dk. Udflugt: En tur med silden Læs på side 4! Udflugt: En tur med silden Læs på side 4! September 2008 10. Årg. Nr. 8 1. opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: holboellsminde@mail.dk Månedsblad for

Læs mere

Din tilfredshed med institutionen

Din tilfredshed med institutionen Din tilfredshed med institutionen a. Jeg er samlet set tilfreds med mit barns dag/fritidstilbud b. Der er et godt samarbejde mellem os og pædagogerne c. Jeg bliver taget med på råd i beslutninger (f.eks.

Læs mere

Ebberup Idrætsforening

Ebberup Idrætsforening Velkommen til Fitness Fodbold Håndbold Løb Petanque Senior idræt I denne folder kan du læse om hvilke idrætter og aktiviteter, de enkelte afdelinger i (EIF), kan tilbyde dig og din familie - som en sportslig

Læs mere

Aggerhusavisen. November 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00

Aggerhusavisen. November 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00 Aggerhusavisen Løssalg kr. 10.00 November 2015 Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90 Forsiden: Efterårsløv. Pedel Karl Speth kan i dagtimerne og på alle hverdage træffes på telefon: 30 53 02 37. I week-

Læs mere

Formandsberetning 2015 Søllerød Senior Sport

Formandsberetning 2015 Søllerød Senior Sport Formandsberetning 2015 Søllerød Senior Sport Foreningens historie Søllerød Senior Sport er en fremragende forening, når vi selv skal sige det. Vi har eksisteret i 13 år, og kommunen har levet op til sin

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

Maj Sydtoften Grindsted Tlf.:

Maj Sydtoften Grindsted Tlf.: Maj 2017 Sydtoften 8 7200 Grindsted Tlf.: 72 13 10 40 Himmelblaa@billund.dk http://billund.dk/cafehimmelblaa 1 Café Himmelblå Udgives af Café Himmelblå. Redaktion: Alice Henriksen (ansv.) Knud Erik Hansen

Læs mere

RØGFRI CAFÉ PR. 1.OKTOBER

RØGFRI CAFÉ PR. 1.OKTOBER RØGFRI CAFÉ PR. 1.OKTOBER 2006!! Læs s. 10.. Oktober 2006 8. Årg. Nr. 9. 1. Opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk Månedsblad for Holbølls Minde Centret.

Læs mere

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet.

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Vi byder velkommen til nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Formålet med Arilds Tidende er blandt andet at holde jer orienteret om fritidshjemmets og bestyrelsens arbejde. Alle

Læs mere

PAS PÅ DIN, MIN OG VORES JORD

PAS PÅ DIN, MIN OG VORES JORD NAVN KLASSE LÆRINGSMÅL: Du kan give eksempler på, hvordan produktion af mad påvirker kloden, uanset om det er økologisk eller konventionelt produceret. Du kan give eksempler på, hvordan man kan tage hensyn

Læs mere

Aktivitetskalender November 2019 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 1 FREDAGS CAFÉ Køge, kl

Aktivitetskalender November 2019 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 1 FREDAGS CAFÉ Køge, kl Aktivitetskalender November 2019 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 1 FREDAGS CAFÉ 4 5 Tirsdagsklub Hårlev, kl. 10-13 6 7 8 Gå-med Samtalecafé Faxe, kl. 14-16 Foredrag: Fra jorden til månen Snurretoppen

Læs mere

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden KULTURKALENDER OKTOBER 2014 Det sker i Brøndby Lørdag den 25. oktober kl. 20.00 Irsk aften med Trad Lads & Green Steps Kulturhuset Brønden Kulturkalender oktober 2014 Det sker i Brøndby KULTURKALENDER

Læs mere

Bemærk Aktivitet Centrets sommer-åbningstider

Bemærk Aktivitet Centrets sommer-åbningstider Sophienyt Juni 2018 Aktivitetscentrets Sophielund åbningstider: Mandag torsdag kl. 08.00-16.00 Fredag kl. 08.00-14.00 Kontor og telefon nr. 4849 4320, er åben: Mandag torsdag kl. 08.00-11.00 og kl. 13.00-16.00

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

Telefonliste / åbningstider

Telefonliste / åbningstider Telefonliste / åbningstider Klub Skovbo Mandag kl. 19:00-21:30 Nørrevold 1A Mandagscafeen: kl. 16:00-19:00 Nørrevold 1A Marianne Tlf. 21 78 61 26 (VEST) Rie B. Tlf. 21 78 73 26 (VEST) Tilmelding senest

Læs mere

FRA JORD TIL BORD OG TIL JORD IGEN

FRA JORD TIL BORD OG TIL JORD IGEN NAVN KLASSE LÆRINGSMÅL: Du kan fortælle om de særlige ting, som den økologiske landmand gør på gården, så hans produkter kan sælges som økologiske. Du kan fortælle om madens vej fra jord til bord og til

Læs mere

Vi hjælper! Tilbud til dig med kræft og dine pårørende. Gratis rådgivning, træning og foredrag Mulighed for at mødes med andre

Vi hjælper! Tilbud til dig med kræft og dine pårørende. Gratis rådgivning, træning og foredrag Mulighed for at mødes med andre Vi hjælper! Tilbud til dig med kræft og dine pårørende Gratis rådgivning, træning og foredrag Mulighed for at mødes med andre Jeg savner omklædningsrummet eller rettere snakken, for det var her, erfaringerne

Læs mere

Christiania er informeret om, at vi kommer på forskellige køretøjer, og turen er handicapvenlig.

Christiania er informeret om, at vi kommer på forskellige køretøjer, og turen er handicapvenlig. E-mail nyhedsbrev nr. 36 Guidet tur til Christiania. Lørdag den 23. august kl. 16.00 Vi mødes ved Porten/Hovedindgangen ved Prinsessegade, hvor en guide venter på os. Turen varer 1 1/2 til 2 timer. Turen

Læs mere

Aktiviteter Oktober 2015

Aktiviteter Oktober 2015 Aktiviteter Oktober 2015 Thulebakken Thulebakken 6 9000 Aalborg Tlf: 9931 5339 Åbningstid Mandag til torsdag fra kl. 9.00 15.45 Velkommen til Aktivitetscentret Thulebakken! Aktivitetscentret på Thulebakken

Læs mere

Hovergården Marts 2019

Hovergården Marts 2019 Hovergården Marts 2019 Dato Tid Arrangement Uge 10 Mandag d. 4/3 Kl. 13.30 Banko Onsdag d. 6/3 Kl. 11.00 Erindringsdans Onsdag d. 6/3 Kl. 13.30 Gudstjeneste Fredag d. 8/3 Kl. 10.45 Neglebar og spilledag

Læs mere

Faste aktiviteter for Efterårs- og forårssæsonen

Faste aktiviteter for Efterårs- og forårssæsonen Aalborg Kommune Faste aktiviteter for Efterårs- og forårssæsonen 2016-17 Idræt og Kultur Har du lyst til at deltage eller har brug for flere oplysninger, så kontakt os på følgende tlf nr. Britt :25 20

Læs mere

Kulturhuset Pulsen Efterår 2018

Kulturhuset Pulsen Efterår 2018 Kulturhuset Pulsen Efterår 2018 Inde i bladet: Se hvad der foregår i dit kulturhus i september, oktober og november. COPENHAGEN PRIDE 2018 KULTURHUSET PULSEN LØRDAG D.18. AUGUST Hold øje med Pulsens paradevogn,

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Vi vil gerne byde dig og dine forældre velkommen Vores telefonnummer er 43 35 32 35 Vores hjemmeside er www.detgroenneomraade.htk.dk/afdelingerne I denne folder kan

Læs mere

For alle pensionister efterlønnere - nationaliteter

For alle pensionister efterlønnere - nationaliteter RadiseNyt September - Oktober 2015 For alle pensionister efterlønnere - nationaliteter Jesperhus Blomsterpark Radisevej 2, st. th, 2300 København S tlf. 32 58 90 14 www.amagerseniorklub.dk amagerseniorklub@hotmail.com

Læs mere

Værestedet Den Blå Cafe Socialpsykiatrisk Center Nord Norgesgade nr. 15-17 7430 Ikast

Værestedet Den Blå Cafe Socialpsykiatrisk Center Nord Norgesgade nr. 15-17 7430 Ikast Værestedet Den Blå Cafe Socialpsykiatrisk Center Nord Norgesgade nr. 15-17 7430 Ikast 20 Indholdsfortegnelse Intro til aktiviter... 3 Madgruppe... 4 Sang og musik... 5 Nada... 6 PC-Kursus... 8 Maleværksted...

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Læs om ridning og meget mere! God Pin-

Læs om ridning og meget mere! God Pin- Læs om ridning og meget mere! God Pin- MAJ 05 Holbølls Minde Centeret Skovbrynet 1C 5700 Skovbrynet Email: holboellsminde@mail.dk Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan også rekvireres på: www.holboellsminde.dk

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

Dagstur til børnenes vel for beboerne på Hovergården. Tirsdag d. 21/5 Kl Ud i det blå Husk tilmelding til dagcentret

Dagstur til børnenes vel for beboerne på Hovergården. Tirsdag d. 21/5 Kl Ud i det blå Husk tilmelding til dagcentret Hovergården Maj 2019 Dato Tid Arrangement Uge 19 Mandag d. 6/5 Kl. 13.30 Banko Tirsdag d. 7/5 Kl. 13.30 Seniordanserne Onsdag d. 8/5 Kl. 13.30 Gudstjeneste Torsdag d. 9/5 Frisør Sanne er i huset, ring

Læs mere

Modul 1. 1. a Hvad er økologi?

Modul 1. 1. a Hvad er økologi? Modul 1. 1. a Hvad er økologi? Se på øko-mærket herunder. Det henviser til økologisk mad fra økologisk dyrkning af jorden. Men økologisk betyder andet end det. Økologisk landbrug har lånt ordet økologisk

Læs mere

PROGRAM 2014/2015. Din. Fritidsundervisning for mennesker med fysisk og psykisk handicap

PROGRAM 2014/2015. Din. Fritidsundervisning for mennesker med fysisk og psykisk handicap PROGRAM 2014/2015 Din Fritidsundervisning for mennesker med fysisk og psykisk handicap VELKOMMEN Vi byder dig endnu engang velkommen, til en ny sæson med forskellige tilbud, som kan være med til at give

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Aktiviteter Oktober 2015

Aktiviteter Oktober 2015 Aktiviteter Oktober 2015 Thulebakken Thulebakken 6 9000 Aalborg Tlf: 9931 5339 Åbningstid Mandag til torsdag fra kl. 9.00 15.45 Velkommen til Aktivitetscentret Thulebakken! Aktivitetscentret på Thulebakken

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 2. sep Svanesang To, Ki, Ja,

Læs mere

Nyhedsmail. Lokalforeningen i Albertslund. Træningsholdet fortsætter i hele maj måned - sidste gang før sommerferien er d. 26. maj.

Nyhedsmail. Lokalforeningen i Albertslund. Træningsholdet fortsætter i hele maj måned - sidste gang før sommerferien er d. 26. maj. Nyhedsmail gggggggg fra Lokalforeningen i Albertslund Udgivet maj 2015 E-mail: albertslund@diabetes.dk Hjemmeside: albertslund.diabetes.dk Træningsholdet fortsætter i hele maj måned - sidste gang før sommerferien

Læs mere

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014 2014 Kom på sporet med koret Uge 28 Dato 6/7 12/7 2014 Side 2 Livsstilshøjskolen i Gudum opfordrer dig til at komme På sporet med koret en uge for dig, som holder af at synge i kor og har lyst til at udveksle

Læs mere

Fredag d. 7/6 Kl Brunch i Café oasen Husk tilmelding. Onsdag d. 12/6 Kl Gudstjeneste i Hover kirke - Husk tilmelding

Fredag d. 7/6 Kl Brunch i Café oasen Husk tilmelding. Onsdag d. 12/6 Kl Gudstjeneste i Hover kirke - Husk tilmelding Hovergården Juni 2019 Dato Tid Arrangement Uge 23 Torsdag d. 6/6 Kl. 13.30 Banko Torsdag d. 6/6 Frisør Sanne er i huset, ring for bestilling af tid på tlf. 2061 0972 Fredag d. 7/6 Kl. 10.30 Brunch i Café

Læs mere

Børnene hjælper selv med at dække bord og rydde af, de har hver deres farve på tallerkner og kopper.

Børnene hjælper selv med at dække bord og rydde af, de har hver deres farve på tallerkner og kopper. Velkomst og Fakta om dagplejeren Jeg hedder Anni Schneider Mørup, jeg er født i 1970, er gift med Benny, og sammen har vi Karina fra 1996, Malene fra 1998 og Matias fra 2004. Vi bor på Mørkholtvej 12 i

Læs mere

Fredagsbrev d uge 36

Fredagsbrev d uge 36 Fredagsbrev d.08-09-2017 uge 36 Elevrådet har købt udekridt. De ligger ikke og samler støv på hylderne, men er allerede fordelt i et pænt lag over skolegården. De er dog ikke særlig drøje i brug, så vi

Læs mere

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER AUGUST 2016 Redaktionen består af: Bettina G. Lone M. Indlæg til avisen fra beboere, pårørende og personale samt andre interesserede modtages gerne og senest den 20. I hver

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Værestedet. For personer i Ikast-Brande Kommune, som er fyldt 18 år og er psykisk sårbare.

Værestedet. For personer i Ikast-Brande Kommune, som er fyldt 18 år og er psykisk sårbare. Værestedet For personer i Ikast-Brande Kommune, som er fyldt 18 år og er psykisk sårbare. Hvad er Værestedet Laicos? Værestedet er et tilbud/fristed for alle over 18 år, som er psykisk sårbare. Vi holder

Læs mere

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk Det gamle julemærkehjem, vores Holbølls Minde Center, står nu smukt med helt nyt tegltag. December 05 7. Årg. Nr. 10. 1. Opl. Redaktionen ønsker alle en rigtig glædelig jul samt et godt nytår Holbølls

Læs mere

August, september og oktober Bestyrelsen :

August, september og oktober Bestyrelsen : Orientering fra bestyrelsen : Ved samkørsel betales der 2,00 kr. pr. bil pr. km., som deles ligeligt mellem personer i bilen. Vi opretholder stadig vores rygepolitik i offentlige bygninger, med ikke at

Læs mere

OSTEN P FALKE tober 2018 Figur 1

OSTEN P FALKE tober 2018 Figur 1 FALKEPOSTEN oktober 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Beboerblad for Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej September 2013 Er dette Sidste udgave af Beboerbladet????? Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Side 2 HER PÅ BAKKEN september 2013 HER

Læs mere

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2019

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2019 Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2019 Velkommen til årets sommerprogram hos Idræt og kultur. Programmet er blevet til ved et fællesmøde i idræt og kulturtilbuddet, hvor der kom mange idéer på banen.

Læs mere

Samværs- og aktivitetstilbud

Samværs- og aktivitetstilbud Samværs- og aktivitetstilbud Vores pædagogiske målsætning er at skabe et struktureret miljø, hvor der fokuseres på udvikling, gode oplevelser og en meningsfuld hverdag. Borgerne har vedvarende fysiske

Læs mere

OSTEN P LASKE F apri l 2017 Figur 1

OSTEN P LASKE F apri l 2017 Figur 1 FLASKEPOSTEN april 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse af,

Læs mere

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk. December 2006 8. Årg. Nr. 11. 1. Opl.

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk. December 2006 8. Årg. Nr. 11. 1. Opl. Fritze og Anette har leveret årets adventskrans. De har valgt lys med en brændetid på 230 timer, så kransen giver lys og glæde helt frem til juleaften. December 2006 8. Årg. Nr. 11. 1. Opl. Holbølls Minde

Læs mere

Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014

Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014 Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014 Sommertræning SOMMER! Længe ventet for de fleste den er her nu! Så nyd det hver dag og vær god ved dig selv og din krop. Hvis du skal nyde den skønne danske sommer hjemme

Læs mere

VELKOMMEN I MIT HJEM

VELKOMMEN I MIT HJEM VELKOMMEN I MIT HJEM Jeg hedder Mari-Louise og har arbejdet som dagplejer siden 2001. Var lige væk 8 måneder i 2008. Hvor jeg arbejdede i køkkenet hos Frømandskorpset i Kongsøre. Mit hjem, som udover mig

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2012

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2012 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2012 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange skal med klubben på

Læs mere

Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan også rekvireres på:

Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan også rekvireres på: April 2004 Holbølls Minde Centret 5. årgang nr.3. 1.oplag God Påske Haren lægger påskeæg i en lille piges seng. Påskeharen er oprindeligt et tysk fænomen, der også kendes enkelte steder i Danmark, primært

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Nyhedsbrev Juli - August Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Side 2 Kære alle. Så kom sommeren endelig til landet efter lang tids venten. Klub

Læs mere