Natur- Fritids- og Kulturudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Natur- Fritids- og Kulturudvalget"

Transkript

1 Natur- Fritids- og Kulturudvalget Anlægsforslag BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Udvalgets beslutning Til prioritering (Skal) 400 Verdensarv Stevns Afventer 402 Natura Afventer 403 Vandløbsregulativer Afventer 404 Pulje til oprensning af gadekær Afventer 405 Stevnshal model 2, nybyggeri Afventer 406 Energilandsby Holtug Anbefales overført til drift 407 Vandindvindingstilladelser/indsatsplan Afventer 409 Stormflodssikring/kystbeskyttelse Afventer 412 Besøgscenter Afventer 421 Ungepulje til kultur og midlertidighed Afventer Til prioritering (Skal) Total Til prioritering (Kan) 401 Udviklingspulje Afventer 408 Klimatilpasning og byudvikling i Store Hedd Anbefales som skal 411 Støtte til sløjfning af brønde og boringer Afventer 413 Forstærkning / istandsættelse af Chr. Ø Afventer 418 Klimatilpasningsplaner Anbefales som skal 419 Projektpulje - Grønt Råd Afventer 420 Stormflodssikring Afventer Til prioritering (Kan) Total Til prioritering (Nye) registrering Afventer 414 Tilsynskampagne Afventer 415 Ekstra oprydning i Tryggevælde å Afventer 416 Bogen kommer til ældre på Stevns Afventer 417 Stevnsbadet - vedligeholdelsestiltag Afventer Til prioritering (Nye) Total Hovedtotal

2 Type: Til prioritering (Skal) Natur- Fritids- og Kulturudvalget 400 Verdensarv Stevns U KB har afsat budget til Stevns Klint verdensarv. Beløbet skal bruges til at understøtte de opgaver der skal løses i henhold til forvaltningsplanen for Stevns Klint. Opgaverne varetages af Verdensarv Stevns som har ansat fagligt personale til sekretariatsfunktionen. Kommunen inddrages til udførelse af diverse driftsopgaver i forvaltningsplanen. Opgaverne er bl. a udviklingen af nyt besøgscenter for verdensarven. Monitering af verdensarvsstrækningen og kontakt til diverse interessenter langs klinten. Sikkerhedsovervågning og særlige plejekrav. Afledt drift:

3 Type: Til prioritering (Kan) Natur- Fritids- og Kulturudvalget 401 Udviklingspulje U Udviklingspuljen skal sikre etableringen af projekter, ved at garantere en kommunal egenfinansiering ved fondog puljesøgninger. Dette gælder bl.a. for fondsansøgning i forbindelse med etablering af rekreative områder, håndtering af regnvand, borgerinddragelsesforløb, forbedringer af lokale forhold i de stevnsle landsbyer mv. Afledt drift:

4 Type: Til prioritering (Skal) Natur- Fritids- og Kulturudvalget 402 Natura 2000 U Efter vedtagelse af de kommunale handleplaner for Natura 2000, skal kommunerne udarbejde konkrete plejeplaner for del af områderne. Denne opgaver vil i visse tilfælde kræve specialviden som fagligt ikke er tilstede i kommunen. Driftsplanerne er en konkret plan for et område, som målrettet redegøre for hvilken indsats der skal gennemføres for at opnå det ønskede naturmæssige resultat. Ex. hvorledes plejen skal foregå omkring de særlige og meget artsrige knoldkær i Tryggevælde ådal. Afledt drift:

5 Type: Til prioritering (Skal) Natur- Fritids- og Kulturudvalget 403 Vandløbsregulativer U I kommunen er der 26 vandløb som har offentligt regulativ. For en række af regulativerne er der behov for en opdatering, således at regulativerne forholder sig til de problemstillinger som man har i dag. Arbejdet omkring regulativerne vil tage udgangspunkt i andre kommuners erfaring med det konkrete arbejde. Afledt drift:

6 Type: Til prioritering (Skal) Natur- Fritids- og Kulturudvalget 404 Pulje til oprensning af gadekær U Gadekærene udgør et centralt rekreativt samlingssted og fungerer som et vigtigt naturelement i vores landsbyer. Gadekærene ligger ofte centralt i byen og har derfor stor visuel betydning for hvordan byområdet opleves. En del gadekær og branddamme er i en tilstand, hvor de er meget tilgroet og lider af en stor næringsstofpulje som kommer fra tidligere tiders spildevandsudledning. En oprensning af disse gadekær vil derfor give et mere åbent vandspejl og fjernelse af slam og næringsstoffer give mere liv i søerne. Afledt drift:

7 Type: Til prioritering (Skal) Natur- Fritids- og Kulturudvalget 405 Stevnshal model 2, nybyggeri U Afledt drift:

8 Type: Til prioritering (Skal) Natur- Fritids- og Kulturudvalget 406 Energilandsby Holtug U Energilandsby Holtug blev i april 2013 udvalg som én af de to Energilandsbyer på Stevns. Projektet løber over en toårig indkøringsperiode og er finansieret via en anlægsbevilling på kr. Holtug Energilandsby har sit udspring i det lokale samarbejdsforum, der består af borgerforening, forsamlingshuset, lodsejere, strandlauget, vandværket, menighedsrådet og bøgeskovens sejlklub. Der bor 268 borgere i Holtug fordelt på 124 adresser. Energilandsbyen har siden sin opstart bl.a. afholdt årlig sommerfest med fokus på klima og energi, diverse borgermøde bl.a. om håndtering af regnvand for private grundejere, udskiftning af oliefyr, energirenovering mv. De har organiseret fælles indkøb af LED, haft fokus på køkkenhaver med bl.a. byttedage og indkøb af en fælles el-cykel. To gange har de været på inspirationstur hvor kommunens øvrige borgere har været inviteret med. De står for mange forskelligartede aktiviteter og energilandsbyen vil gerne fortsætte det arbejde som nu er kommet så godt i gang og ansøger derfor om midler der kan understøtte dette arbejde. Midlerne bruge primært til afholdelse af informationsmøder, inspirationsture og andre arrangementer der på mange måder støtter op omkring en lokal fokus på klima og energi. Afledt drift:

9 Type: Til prioritering (Skal) Natur- Fritids- og Kulturudvalget 407 Vandindvindingstilladelser/indsatsplan U Til udarbejdelse af en samlet indsatsplan for Stevns Kommune omfattende både Vallø og Stevns kortlægningsområder samt til udarbejdelse af indvindingstilladelser til markvandere. Der var i 2016 afsat kr. til indsatsplan, men den er ikke færdiggjort og der er kr tilbage. Det forventes at Stevns kortlægningsområde bliver genkortlagt af Miljøstyrelsen, således at der vil være nye data som skal indarbejdes i en samlet indsatsplan. Stort set alle markvandingstilladelser skal fornys i det drejer sig om stk. Afledt drift:

10 Type: Til prioritering (Kan) Natur- Fritids- og Kulturudvalget 408 Klimatilpasning og byudvikling i Store Heddinge U Kommunen er i samarbejde med KLAR forsyning ved at påbegynde arbejdet med klimatilpasning af Store Heddinge. Der er gennemført en kortlægning og arbejdet med gennemførelse af konkrete løsninger skal nu sættes igang over den kommende årrække. I forbindelse med de enkelte projekter, er intensionen ikke alene at sikre mod ekstrem regn, men samtidig at skabe løsninger der giver merværdi, i form at rekreativ udnyttelse, når anlæggene ikke er fyldt med regnvand, hvilket vil være tilfældet langt den største del af tiden. Der tænkes helhedsløsninger i området ved at inddrage Munkegårdsparken og hallen. Afledt drift:

11 Type: Til prioritering (Skal) Natur- Fritids- og Kulturudvalget 409 Stormflodssikring/kystbeskyttelse U Kystbeskyttelse og stormflodsikring af kommunens kyster fik stort politisk fokus i Arbejdet med kortlægning af behovet for kystbeskyttelse, inddragelse af borgerne, udarbejdelse af en økonomisk fordelingsmodel, udarbejdelse af ansøgninger, styring af rådgiver samt entreprenører er en ressourcemæssige krævende opgave som Teknik og Miljø på nuværende tidspunkt ikke vil være i stand til at løfte. Derfor ønskes der et anlægsprojekt for foreløbig perioden , som omfatter ansættelse af en projekt medarbejder samt midler, der bl.a. kan dække omkostninger til rådgiver mv. Afledt drift:

12 Type: Til prioritering (Nye) Natur- Fritids- og Kulturudvalget registrering U Kommunerne har myndighedsopgaven omkring Naturbeskyttelslovens 3, der fx omfatter enge, moser og søer. Det betyder, at kommunen har forpligtigelse til at have et kenskab til områdernes naturmæssige status. Det anbefales, at 3 områderne gennemgås ca. hvert 9 år. Områderne blev sidst gennemgået i 2009/10. Det er derfor tid til igen at få gennemgået områderne og fastsat deres tilstand. Dette bruges i forhold til senere dispensationer og godkendelser på disse arealer. Afledt drift:

13 Type: Til prioritering (Kan) Natur- Fritids- og Kulturudvalget 411 Støtte til sløjfning af brønde og boringer U Der er en stor besparelse pr. sag ved at støtte frem for at give påbud. Det er desuden en meget mere positiv oplevelse for borgeren, der får økonomisk hjælp til en opgave, som vil blive pålagt borgeren på et eller andet tidspunkt alligevel. Det er dog vigtigt, at der samtidig afsættes driftsmidler til påbud om sløjfning, hvorved motivationen til at sløjfe frivilligt forventes at øges. Sløjfningerne vil mindske risiko for forurening af drikkevandet, som kan ske på grund af ubenyttede brønde og boringer. Ordningen blev opstartet i 2013 og videreført i de følgende år. Antal sløjfninger i: 2013: 11 stk : 13 stk : 11 stk : 6 stk. Afledt drift:

14 Type: Til prioritering (Skal) Natur- Fritids- og Kulturudvalget 412 Besøgscenter U "Et nyt besøgscenter i Boesdal Kalkbrud skal være med til at starte den positive udvikling og tiltrække opmærksomhed - og i sidste ende besøgende og turister - til Stevns. Den udarbejdede Forretningsanalyse baseres på et økonomisk bæredygtigt besøgscenter med en forventning om et besøgstal på besøgende, der spænder fra til besøgende pr. år og at omkostningeren til anlæg af besøgscenteret forventes at ligge på ca. 172 mio. kr. incl. projektudvikling, byggemodning og bygherrereserve, samt opgradering af Højerup og Pyramiden i Boesdal. Stevns Kommune søger om fondsfinansiering af projektet. Kommunens finansieringsandel er byggemodningsudgifterne svarende til ca. 10 mio. kr." Afledt drift:

15 Type: Til prioritering (Kan) Natur- Fritids- og Kulturudvalget 413 Forstærkning / istandsættelse af Chr. Ø U 700 Igennem de sidste par år, er der flere gange blevet konstateret, at der er opståetmindre sænkninger i belægningen på Chr. Ø. Ligeledes har en række af sten fra stenkastningen (stensætningen/molen), flyttet sig fra deres oprindelige plads. Chr. Ø er opstået, da den oprindleige kridtovn blev revet ned og "kastet" på det som idag kendes som Chr. Ø. Efterfølgnede er området fyldt op samt etableret med stenkastning.opbygningen af Chr. Ø vurederes at være tilfældig, hvilket også er ret tydeligt på flere steder på stenkastningen. Denne tilfældige opbygning betyder, at kvalititen og dermed stabiliteten er mindre end ved en korrekt opbygget stenkiste. opbygninge har betydet, at der i dag er huller i stenkastningen. Med baggrund i disse observationer har administrationen bedt det rådgivende firma Årsleff om at foretage en inspektion. Årsleffs vurdering og anbefalinger er følgende: 1. Stenkastningen bør forstærkes/istandsættes så den kan modstå kommende storme. 2. At der observeres sætninger i SF-stenbelægningen i et fyldeområde er ikke unormalt. 3. Bygværket (kridtovnen) har formentlig også sat sig, men har sat sig jævnt og derfor kan der ikke umiddelbart konstateres skævheder/revner. Årsleff anslår at omkostningen til renovering af stenkastningen er kr./lbm. Stenkastningen udgør i dag en samlet længde på ca 110 m. Forstærkning / istandsættelse vurderes at koste kr. Afledt drift:

16 Type: Til prioritering (Nye) Natur- Fritids- og Kulturudvalget 414 Tilsynskampagne U 50 Til tæthedsprøvning af olie- og benzinudskillere. Det er erfaret fra andre kommuner, at en del gamle udskillere er utætte og derfor kan forårsage en forurening. Det vurderes, at pengene vil række til tæthedsprøvning af ca. 10 udskillere. Afledt drift:

17 Type: Til prioritering (Nye) Natur- Fritids- og Kulturudvalget 415 Ekstra oprydning i Tryggevælde å U Tryggevælde ådal er udpeget som Natura 2000 område og udgør et helt unikt naturområde i Stevns Kommune. Naturtilstanden er desværre flere steder blevet ringere, hvilke blandt andet skyldes en stigende vandstand i Køge Bugt og dermed i Tryggevælde å. Den stigende vandstand gør, at det de sidste år er blevet sværere at gennemføre naturplejen i området, hvilke primært er sket med kvæg. Såfremt udviklingen skal vendes, er der behov for at kommunen går mere aktivt ind i plejen. Dette kan enten ske ved brug af maskiner, sikring af hegning, hjælp til andre kreaturtyper mv. Afledt drift:

18 Type: Til prioritering (Nye) Natur- Fritids- og Kulturudvalget 416 Bogen kommer til ældre på Stevns 350 Stevns bibliotekerne og Sundhed & Omsorg har indgået et samarbejde under overskriften: Bogen kommer til ældre på Stevns. Projektet består af en design proces gennemført i 1. og 2. kvartal Projektgruppen består af 3 medarbejdere fra Sundhed & Omsorg og 3 fra Stevns Bibliotekerne. Processen faciliteres af centralbiblioteket i Roskilde. Opgaven går ud på at få bibliotekets materiale aktivt formidlet til ældre borgere (såvel i eget hjem som beboere på kommunens plejecentre) for at højne kvaliteten af aktiveringen af ældre. Der er evidens for at trivsel og livskvalitet forbedres, når målrettet aktivering igangsættes gennem formidling af eksempelvis musik og litteratur. Design processen er pt. ikke afsluttet (afsluttes i slutning af maj 2017), men vi kan allerede se konturerne af et omfattende idekatalog (udarbejdet udfra udvuiklingsdag d. 7/4 med deltagere fra 6 forskellige biblioteker, Nota, Tænketank Fremtidens biblioteker, ældresagen og lokalarkiv. Stevns Bibliotekerne vil foreslå, der arbejdes målrettet med ældre og biblioteksformidling i de kommende år. Mål: At bruge bibliotekets materialer som middel til at afhjælpe ensomhed igennem hjælp fra andre ressourcestærke ældre og understøtte aktivering af ældre, hvor det giver mening. Der tegner sig tre retninger: 1. I stedet for bogen kommer biblioteket kommer. Biblioteket aftaler med eksempelvis plejecenter, at komme ud og undersøge behov for bibliotekets materialer, som derefter leveres. Materialerne (bøger, musik, film, lydbøger) målrettes de ældres behov. Denne formidlingsform vil kunne benyttes over alt på Stevns, men kræver en varebil/bus. Ideen kan udvides til et rullende servicecenter eller en egentlig kulturbus, hvor kulturen generelt formidles til hele Stevns. 2. Øget brug af digitale løsninger, formidling af Filmstriben, ereol, netlydbøger og lignende 3. Biblioteket facilitere de forskellige mødesteder hvor ældre mødes med bibliotekets materialer for eksempel ved fællesspisningen på Stevnshøj. Bibliotekar møder en time før middagen og formidler relevante biblioteksmaterialer til dem der ønsker det. Hvis der er nogle af de mere ressourcestærke ældre der kender nogen som sidder i eget hjem, kan de tage nogle materialer med. Retning 1 er mere omfattende og ansøgning om anlægsbevillingen går primært til denne del. Retning 2 kræver en øget synliggørelse af bibliotekets digitale tilbud samt en evt. investering i ipads til formidling. Retning 3 iværksætter Stevns bibliotekerne aktiviteter inden for eget budget. Relevante samarbejdspartnere: Sundhed & omsorg, kultur & fritid, borgerservice, frivilligcenteret, ældresagen og Design projektet afsluttes i slutningen af maj måned Herefter skal de forskellige forslag drøftes og besluttes, hvilke forslag der skal implementeres. Implementeringen forventes påbegyndt ultimo 2017/2018. Afledt drift:

19 Type: Til prioritering (Nye) Natur- Fritids- og Kulturudvalget 417 Stevnsbadet - vedligeholdelsestiltag 150 Stevnsbadet blev indviet i sommer 2012, og står nu efter 5 års i brugtagen overfor løbende vedligeholdelsestiltag (af større omfang), som der ikke er budgetlagt midler til via den alm. Driftsvedligeholdelse. Vedligeholdelsen er et "must" i forhold til opretholdelsen af de kvalitetskrav, som svømmenhallen er underlagt (f.eks. koster en udskiftning af kul til de 9 kulfilteranlæg kr med holdbarhed på ca. 5 år). Derudover skal der ske en nærmere undersøgelse af rørføringen ved bruserne, da denne ikke fungerer optimal. Afledt drift:

20 Type: Til prioritering (Kan) Natur- Fritids- og Kulturudvalget 418 Klimatilpasningsplaner 226 Pulje afsat til udarbejdelse af klimatilpasningsplaner. Afledt drift:

21 Type: Til prioritering (Kan) Natur- Fritids- og Kulturudvalget 419 Projektpulje - Grønt Råd 147 Pulje afsat til Grønt Råd Afledt drift:

22 Type: Til prioritering (Kan) Natur- Fritids- og Kulturudvalget 420 Stormflodssikring 100 Administrationen har fået kortlagt risikoen for oversvømmelse af kommunen, i forbindelse med en kommende stormflodshændelse på 2,80 m over daglig vandstand (lig hændelse 1872). Navnlig Strøby Egede samt områder ved Vejs Ende vil blive ramt. Der ligges op til, at grundejerforeninger mv. selv skal tage initerativ til igangsætte løsninger. Men navnlig i Strøby Egede har kommunen i form af veje mv. særlig interesse i at sikre beredskabsvejene igennem kommunen udover sikring af sine værdier. Der bør derfor afsættes midler til at kommunen får afklaret hvilket serviceniveau der skal ageres på. Afledt drift:

23 Type: Til prioritering (Skal) Natur- Fritids- og Kulturudvalget 421 Ungepulje til kultur og midlertidighed Forvaltningen foreslår, at der afsættes en pulje til projekter og arrangementer inden for ungekultur. Puljen skal give de unge mulighed for at skabe noget nyt. Den skal bruges til ungeinitierede aktiviteter med fokus på kulturelle forsøg, midlertidighed, involvering og lokal forankring. Et bredt og varieret kulturliv med mulighed for både at opleve og være samskabere, understøtter rammerne for et godt og indholdsrigt ungdomsliv. Aktiv deltagelse i udviklingen af kulturlivet er med til at udvikle unge som hele mennesker med et aktivt fritidsliv og giver dem kompetencer, som de i fremtiden også kan drage nytte af. Samtidig giver et aktivt ungekulturliv kompetencer, som er direkte anvendelige i både uddannelses- og erhvervssammenhæng. De unge i Stevns Kommune er en stor potentiel og uudnyttet ressource i forhold til at skabe mere og konstant udviklende kultur i kommunen. Mange unge ønsker aktivt at tage del i udviklingen af kulturelle tilbud og aktiviteter, men lysten og motivationen bliver ofte ikke udnyttet f.eks. på grund af manglende ressourcer eller manglende viden om mulighederne eller simpelthen fordi mulighederne ikke eksisterer. De unge efterspørger åbne, fleksible rammer, hvor de aktivt kan udvikle og samskabe kulturaktiviteter, hvilket en ungekulturpulje kunne være medvirkende til at åbne op for. Finansieringen kan findes gennem anlæg, men kan også være en ompostering af midler fra Kulturpuljen ved at skære den tilsvarende puljens størrelse udover de 3%. Afledt drift:

Nr. Funktion NFK BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg Unesco

Nr. Funktion NFK BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg Unesco Nr. Funktion BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg 400 064862 Unesco 2.000 1.500 1.500 1.500 401 005280 Projektpulje grønt råd 2017 50 50 50 50 402 Udviklingspulje 2017 175 175 175 175

Læs mere

Nr. Funktion NFK Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg

Nr. Funktion NFK Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg Nr. Funktion Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg 400 064862 Unesco 2.000 1.500 1.500 1.500 Anbefales opjusteres tilbage til 3. mio. 400a 064862 Unesco 3.000 3.000

Læs mere

Anlægsforslag Version 2 Budget

Anlægsforslag Version 2 Budget Anlægsforslag Version 2 Budget 2019-2022 Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme BF 2019 BO 2020 BO 2021 BO 2022 Skal 3.180 3.000 3.000 3.000 Natur & Miljø 40003 Verdensarv Stevns AET 3.000 3.000 3.000 3.000

Læs mere

Anlægsoversigt - budget til politisk prioritering

Anlægsoversigt - budget til politisk prioritering Økonomiudvalget Igangværende (skal) 101 Agerhøjudstykning 100 100 100 100 105 Digitalisering 1.580 1.580 1.580 1.580 109 Monopolbruddet - implementeringsomk. 507 33 13 0 Til prioritering (Skal) 104 Sikringstiltag

Læs mere

Opr. budget Periodisering. overført til 2019

Opr. budget Periodisering. overført til 2019 Investeringsoversigt (- = indtægt / + = udgift) I hele 1.000 kr. Opr. budget 2018 Periodisering overført til 2019 Korr. budget 2018 BO1 2019 BO2 2020 BO3 2021 Anlæg i alt 65.637 18.937 46.700 130.633 60.694

Læs mere

Natur- Fritids- og Kulturudvalget BF BO BO BO beslutning Igangværende/nye anlæg 2016 2017 2018 2019

Natur- Fritids- og Kulturudvalget BF BO BO BO beslutning Igangværende/nye anlæg 2016 2017 2018 2019 Natur- Fritids- og Kulturudvalget Udvalgets BF BO BO BO beslutning Igangværende anlæg Vandløb NFK beslutning 230 230 230 230 Behandles i august Unesco 3.000 3.000 Behandles i august Nye anlæg Projektpulje

Læs mere

Anlægsforslag Version 2 Budget

Anlægsforslag Version 2 Budget Anlægsforslag Version 2 Budget 2018-2021 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Økonomiudvalget Afventer 101 Agerhøjudstykning Igangværende (Skal) 100 100 100 100 102 Agerhøjudstykning Til prioritering (Kan)

Læs mere

Natur- Fritids- og Kulturudvalget BF BO BO BO beslutning Nr. Igangværende/nye anlæg 2016 2017 2018 2019. Igangværende anlæg

Natur- Fritids- og Kulturudvalget BF BO BO BO beslutning Nr. Igangværende/nye anlæg 2016 2017 2018 2019. Igangværende anlæg Natur- Fritids- og Kulturudvalget Udvalgets BF BO BO BO beslutning Nr. Igangværende anlæg 400 Vandløb NFK beslutning 230 230 230 230 401 Unesco 3.000 3.000 Nye anlæg 402 Projektpulje Grønt Råd 50 50 50

Læs mere

Politisk Prioritering

Politisk Prioritering Nyt Stevns - forslag til budget 2018-2021 Resultatopgørelse BF BO BO BO Hele 1.000 kr. 2018 2019 2020 2021 Positive beløb = udgifter stats-garanti Negative beløb = indtægter 17-pl 17-pl 17-pl 17-pl BF2018

Læs mere

Natur- Fritids- og Kulturudvalget Balancekatalog Budget

Natur- Fritids- og Kulturudvalget Balancekatalog Budget Natur- Fritids- og Kulturudvalget Balancekatalog Budget 2018-2021 Ændringer Udvalgets beslutning Regnskab 2016 Oprindeligt 2017 Basisb 2018 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 MAX forslag i alt -1.012-762

Læs mere

Natur- Fritids- og Kulturudvalget Budget Ikke indarbejdede ændringer

Natur- Fritids- og Kulturudvalget Budget Ikke indarbejdede ændringer Natur- Fritids- og Kulturudvalget Budget 2018-2021 Ikke indarbejdede ændringer Regnskab 2016 Oprindeligt 2017 Basisb 2018 Ændringer BF BO 2018 2019 BO 2020 BO 2021 Udvalgets beslutning 2.049 1.956 2.215-762

Læs mere

IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Natur- Fritids og Kulturudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget

IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Natur- Fritids og Kulturudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Natur- Fritids og Kulturudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 Balanceforslag 40000 33250 Lukning af Hårlev

Læs mere

Nr. Funktion NFK Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg 400 003850 Vandløb NFK beslutning 230 230 230 230 Forslaget blev drøftet 401 064862 Unesco 3.000 3.000 3.000?

Læs mere

Indsatsplan for grundvandsbeskyttelse , Gladsaxe Kommune HØRINGSUDKAST, 17. JANUAR 11. MAJ 2017

Indsatsplan for grundvandsbeskyttelse , Gladsaxe Kommune HØRINGSUDKAST, 17. JANUAR 11. MAJ 2017 Bilag 1: Indsatser i Indsatsplan for grundvandsbeskyttelse 2017-2020, Gladsaxe Kommune. I dette skema fremgår Gladsaxe Kommunes forslag til indsatser, der skal gennemføres i planperioden 2017-2020. I skemaet

Læs mere

Nr. Funktion NFK Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF

Nr. Funktion NFK Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Nr. Funktion NFK Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg 400 003850 Vandløb NFK beslutning 230 230 230 230 Forslaget blev drøftet 401 064862 Unesco 3.000 3.000 3.000?

Læs mere

Indsatsplan for grundvandsbeskyttelse , Gladsaxe Kommune

Indsatsplan for grundvandsbeskyttelse , Gladsaxe Kommune Bilag 1: Indsatser i Indsatsplan for grundvandsbeskyttelse 2017-2020, Gladsaxe Kommune. I dette skema fremgår Gladsaxe Kommunes forslag til indsatser, der skal gennemføres i planperioden 2017-2020. I skemaet

Læs mere

Revision af indsatsplan i Greve Kommune I ET OMRÅDE MED INTENSIV VANDINDVINDING

Revision af indsatsplan i Greve Kommune I ET OMRÅDE MED INTENSIV VANDINDVINDING Revision af indsatsplan i Greve Kommune I ET OMRÅDE MED INTENSIV VANDINDVINDING Tommy Koefoed, civilingeniør, Koordinator for miljø ATV 28. november 2017 Behov for revurdering af indsatsplan Eksisterende

Læs mere

Forv. Regnskab Afv. i alt Anlæg i alt

Forv. Regnskab Afv. i alt Anlæg i alt Anlæg BOP 2, pr. 31.05.18 I 1.000 kr. U /I Opr. Budget Korr. Budget Forv. Regnskab 2018 Afv. i alt 2018 Forv. Tillægsbev. BOP 3 2018 Forv. Overførsel til 2019 Projekt igangsat Ja/nej Kan projektet udskydes?

Læs mere

24 deltagere (6 NFK-medlemmer, 4 øvrige KB-medlemmer, 14 fra Rådhus-administrationen).

24 deltagere (6 NFK-medlemmer, 4 øvrige KB-medlemmer, 14 fra Rådhus-administrationen). Opsamling fra Café-møde i NFK 4. april 2017 Budget 2018 24 deltagere (6 NFK-medlemmer, 4 øvrige KB-medlemmer, 14 fra Rådhus-administrationen). NFK 9. maj 2017 Beslutning NFK er enig i Styrkerne. NFK ønsker

Læs mere

Ringsted Vandsamarbejde I/S

Ringsted Vandsamarbejde I/S Handlingsplan 2010 Ringsted Vandsamarbejde I/S Handlingsplan 2010 Ringsted Vandsamarbejde I/S Indhold 1. Baggrund for handlingsplanen... 3 Beskrivelse af vandsamarbejdet... 3 Formålet med handlingsplanen...

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 30. september Drift, refusion og finansiering - Tillægsbevillinger

Budgetopfølgning pr. 30. september Drift, refusion og finansiering - Tillægsbevillinger Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 - Drift, refusion og finansiering - Tillægsbevillinger 1.000 kr. Forventet regnskab Forbrug pr. 30. september Korrigeret budget 2015 Forbrugsprocent Afvigelser (A)

Læs mere

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Økonomiudvalg Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Besparelse administration -5,0-5,0-5,0 Hele organisationen skal bære en andel af besparelsen på 5 mio. kr. på

Læs mere

Handlingsplan 2007 Ringsted Vandsamarbejde I/S

Handlingsplan 2007 Ringsted Vandsamarbejde I/S Handlingsplan 2007 Ringsted Vandsamarbejde I/S Indholdsfortegnelse: 1 Baggrund for handlingsplanen -- 1.1 Beskrivelse af vandsamarbejdet -- 1.2 Formål med handlingsplanen 2 Forslag til aktiviteter -- 2.1

Læs mere

Børn, Unge og Læring Anlæg Budget

Børn, Unge og Læring Anlæg Budget Børn, Unge og Læring Anlæg Budget 2019-2022 I 1000 kr. BF 2019 BO 2020 BO 2021 BO 2022 Udvalgets beslutning Igangværende Renovering 30001 Indeklima skoler/institutioner 3.000 3.000 3.000 3.000 15.05.18:

Læs mere

01-01-2015 31-12-2018 Politisk udvalg: Teknik- og miljøudvalg Målsætningtype: Fagområde Fagområde:

01-01-2015 31-12-2018 Politisk udvalg: Teknik- og miljøudvalg Målsætningtype: Fagområde Fagområde: Klimaindsats 01-01-2015 31-12-2018 Politisk udvalg: Teknik- og miljøudvalg Klima og energiarbejdet er drevet af et lokalt politisk ønske om, at arbejde for en bedre forsyningssikkerhed og at mindske sårbarheden

Læs mere

OPSAMLING PÅ BYRÅDETS TEMADRØFTELSE 3 ROBUSTE GRØNNE MILJØER

OPSAMLING PÅ BYRÅDETS TEMADRØFTELSE 3 ROBUSTE GRØNNE MILJØER OPSAMLING PÅ BYRÅDETS TEMADRØFTELSE 3 ROBUSTE GRØNNE MILJØER 31.10.18 - Arbejde med ny planstrategi - Roskilde Kommune 2018 PLANTEMA #3 ROBUSTE GRØNNE MILJØER I det følgende præsenteres en opsamling på

Læs mere

Puljemidler til løft på ældreområdet 2015 Vejen Kommune

Puljemidler til løft på ældreområdet 2015 Vejen Kommune Puljemidler til løft på ældreområdet 2015 Vejen Kommune Forslag til indsatser anvendelse af puljemidler til løft på ældreområdet 8.198.000 kr. Indsatser Ansøgt 2014 Forventet forbrug 2014 Ressourcebehov

Læs mere

SAMMEN OM ET BÆREDYGTIGT GENTOFTE ERFARINGER MED ET OPGAVEUDVALG. Norske gæster den 22. juni 2017

SAMMEN OM ET BÆREDYGTIGT GENTOFTE ERFARINGER MED ET OPGAVEUDVALG. Norske gæster den 22. juni 2017 SAMMEN OM ET BÆREDYGTIGT GENTOFTE ERFARINGER MED ET OPGAVEUDVALG Norske gæster den 22. juni 2017 Temadrøftelse i Kommunalbestyrelsen 28. september 2015 Indledende temadrøftelse om strategi for kommuneplanlægningen

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 14. august 2014 Mødetidspunkt 17.02 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Helhedsorienteret vandplanlægning I Sillebro Ådal. DANSK VAND KONFERENCE Helhedsorienteret vandplanlægning i Sillebro Ådal

Helhedsorienteret vandplanlægning I Sillebro Ådal. DANSK VAND KONFERENCE Helhedsorienteret vandplanlægning i Sillebro Ådal Helhedsorienteret vandplanlægning I Sillebro Ådal Agenda Klimaudfordringer Bluespots i Fredrikssund - Sillebro Ådal Bassinløsninger Baggrund for projektet De tekniske løsninger i Sillebro Ådal Financiering

Læs mere

ENERGI- LANDSBYER PÅ STEVNS 2013/14

ENERGI- LANDSBYER PÅ STEVNS 2013/14 ENERGI- LANDSBYER PÅ STEVNS 2013/14 STATUS FOR ENERGILANDSBYERNE Holtug og Højerup blev i april 2013 udvalgt som kommunens to energilandsbyer for en toårig periode og finansieret via en anlægsbevilling

Læs mere

Anlægsforslag Budget Plan, Miljø og Fritid

Anlægsforslag Budget Plan, Miljø og Fritid Anlægsforslag Budget 2019-2022 Plan, Miljø og Fritid BF 2019 BO 2020 BO 2021 BO 2022 Igangværende 21.367 13.497 5.225 17.416 Klima 1.000 1.000 500 500 50024 Stormflodssikring PMF 1.000 1.000 500 500 Kultur

Læs mere

Økonomiudvalget Anlægsforslag

Økonomiudvalget Anlægsforslag Økonomiudvalget Anlægsforslag 2018-2021 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Igangværende (skal) 101 Agerhøjudstykning 100 100 100 100 105 Digitalisering 1.580 1.580 1.580 1.580 109 Monopolbruddet - implementeringsomk.

Læs mere

Vand & klimatilpasning Det skal ske i

Vand & klimatilpasning Det skal ske i Vand & klimatilpasning Det skal ske i 2014-2017 Version marts 2015 1 Vand & Klimatilpasning 2014-17, Geografisk indsatsområde Ansvar 2015 2016 2017 senere Konkrete områder udpeget og prioriteret efter

Læs mere

Bilag 1: Oversigt over indsatser, aktører og tidsplan

Bilag 1: Oversigt over indsatser, aktører og tidsplan Bilag 1: Oversigt over indsatser, aktører og tidsplan I nedenstående tabel er alle indsatserne, som er vedtaget i denne plan, listet. Ud for hver indsats er angivet, hvem der er ansvarlig for at gennemføre

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

Handlingsplan for grundvandsbeskyttelse. Ringsted Vandsamarbejde I/S

Handlingsplan for grundvandsbeskyttelse. Ringsted Vandsamarbejde I/S Handlingsplan for grundvandsbeskyttelse 2012 Ringsted Vandsamarbejde I/S Handlingsplan 2012 Ringsted Vandsamarbejde I/S Indhold 1. Baggrund for handlingsplanen... 3 Beskrivelse af vandsamarbejdet... 3

Læs mere

Udvalget for Miljø og Natur Oversigt over Anlæg

Udvalget for Miljø og Natur Oversigt over Anlæg 2010-2013 Oversigt over Anlæg Anlæg totalt 24.475 7.500 7.500 7.500 Afledt drift totalt 0 200 200 200 Udvalg I alt nye sforslag 6.500 3.500 3.500 3.500 Afledt drift af ovenstående Tude Ådal - naturgenopretning

Læs mere

Helhedsplanlægning for kysten i Hvidovre Kommune

Helhedsplanlægning for kysten i Hvidovre Kommune Helhedsplanlægning for kysten i Hvidovre Kommune Hvordan håndteres de mange interessenter i storbyens kystzone? v/ Carsten Raad Petersen, Hvidovre Kommune 1 Fakta om Hvidovre Kommune Hvidovre København

Læs mere

Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning. - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne

Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning. - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne 1. Intro Først en række afstemninger for at lære udstyret at kende. Dernæst en runde ved bordene, hvor I lærer

Læs mere

Finansiering i alt - skatter og tilskud

Finansiering i alt - skatter og tilskud Nr. Resultatopgørelse Hele 1.000 kr. Positive beløb = udgifter Negative beløb = indtægter BF2016 - Ændringsforslag fra V-O-C-B BF 2016 statsgaranti 2017 2018 2019 Finansiering i alt - skatter og tilskud

Læs mere

306a Folkeskoler - Ønsker fra skolerne BU : Anbefales til prioritering.

306a Folkeskoler - Ønsker fra skolerne BU : Anbefales til prioritering. Nr. Børneudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg 300 Genanskaffelse af IT på skolerne 1.000 0 0 1.000 BU 07.06.16: Anbefales til prioritering. 301 Skolereform

Læs mere

Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-, Energi-, og Naturstrategi.

Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-, Energi-, og Naturstrategi. Allerød Kommune Natur og Miljø Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-,

Læs mere

Ændring Nr. Funktion Natur- Fritids- og Kulturudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Funktion Natur- Fritids- og Kulturudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Funktion Natur- Fritids- og Kulturudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Balancekatalog Fagpersonale Bibliotek -177-177 -177-177 Forslaget

Læs mere

Netto serviceudgifter 877.756 877.473 876.968 876.863

Netto serviceudgifter 877.756 877.473 876.968 876.863 Resultatopgørelse Hele 1.000 kr. Positive beløb = udgifter Negative beløb = indtægter Budgetaftale 2015 - partierne: (V-B-C-O-L) BF 2015 statsgaranti 2016 2017 2018 Finansiering i alt -1.247.928-1.256.378-1.272.494-1.289.768

Læs mere

Handleplan for Klimatilpasning 2015-2017

Handleplan for Klimatilpasning 2015-2017 Handleplan for Klimatilpasning 2015-2017 Center for Miljø og Teknik August 2015 Handleplan for Klimatilpasning 2015-2017 Ballerups Kommunalbestyrelse godkendte i 2014 en Klimatilpasningsplan. Klimatilpasningsplanen

Læs mere

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i:

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i: 04-02-2015 Side 1 TM - Fokus 2014-2015 og årsplan for 2015 Sagsnr.: 15/972 Resumé: I denne sagsfremstilling forelægges udvalget en oversigt over de vigtigste mål og indsatser, som udvalget - og administrationen

Læs mere

Indhold 22-05-2014. Samarbejde mellem kommune og forsyning - om klimatilpasning

Indhold 22-05-2014. Samarbejde mellem kommune og forsyning - om klimatilpasning Samarbejde mellem kommune og forsyning - om klimatilpasning Birgit Krogh Paludan Civilingeniør, hydraulikker Indhold Udfordringerne Baggrund: Klimatilpasningsplanerne ind i kommuneplanen Klimatilpas/afhjælp:

Læs mere

Målsætning vedrørende almen social ansvarlighed

Målsætning vedrørende almen social ansvarlighed Repræsentantskabet vedtog på mødet den 16. juni 2012 handlingsplanen for Boligkontorets Danmarks indsatsområder i det kommende år. Repræsentantskabet vedtog samtidig Målsætning vedrørende almen social

Læs mere

Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for driftstilskud i Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019.

Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for driftstilskud i Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019. Puljen til kulturelle formål Retningslinjer for driftstilskud i 2020. Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019. Indhold Driftstilskud hvad er det?...2 Hvem kan søge?...2 Ansøgningsfrist...2

Læs mere

Risikostyringsplan for havoversvømmelser i Ishøj Kommmune -kort fortalt

Risikostyringsplan for havoversvømmelser i Ishøj Kommmune -kort fortalt Risikostyringsplan for havoversvømmelser i Ishøj Kommmune -kort fortalt Hvorfor skal Ishøj Kommune kystsikres? Klimaforandringer vil sandsynligvis medføre stigende havvandstand og flere kraftige storme.

Læs mere

Social og Sundhed Anlæg Budget

Social og Sundhed Anlæg Budget Social og Sundhed Anlæg Budget 2019-2022 I 1000 kr. Udvalg BF 2019 2020 2021 2022 SSU's beslutning Igangværende Nybyggeri 20.001 Ændring af plejecenterstruktur SSU 400 400 0 0 14.5.18: Anbefales 20.002

Læs mere

HVIDBOG den 23. april 2013

HVIDBOG den 23. april 2013 HVIDBOG den 23. april 2013 Høringssvar til forslag til Roskilde Kommunes strategi og handleplan for Vand og Klimatilpasning Høringsperiode fra 31. januar til 22. marts 2013 Nr./ dato Organisation/ borger

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for aktivitetstilskud i Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019.

Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for aktivitetstilskud i Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019. Puljen til kulturelle formål Retningslinjer for aktivitetstilskud i 2020. Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019. Indhold Aktivitetstilskud hvad er det?...2 Hvem kan søge?...2 Ansøgningsfrist...2

Læs mere

17 STK. 4 UDVALG DE 17 VERDENSMÅL. teknik & miljø INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE

17 STK. 4 UDVALG DE 17 VERDENSMÅL. teknik & miljø INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 17 STK. 4 UDVALG 2019 DE 17 VERDENSMÅL KOMMISSORIUM OG PROCES Kommissorium og procesplan er godkendt at Kommunalbestyrelsen på dets møde den 28. marts 2019. teknik & miljø

Læs mere

Introduktion. Fælles Rum. Foto: Emilie Koefoed for Realdania. Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden

Introduktion. Fælles Rum. Foto: Emilie Koefoed for Realdania. Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden Introduktion Fælles Rum Foto: Emilie Koefoed for Realdania Foto: Bjarke Ørsted for Realdania Foto: Leif Tuxen for Lokale og Anlægsfonden Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden Introduktion

Læs mere

Anbefalinger og afrapportering til byrådet.

Anbefalinger og afrapportering til byrådet. 17, stk. 4 udvalg Energirigtigt byggeri Haderslev Kommune CS Udviklingsafdelingen Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 11. december 2012 Sagsident:

Læs mere

Udvikling og etablering og af Frivillighedscenter i Aabenraa Projektbeskrivelse Pixiudgave

Udvikling og etablering og af Frivillighedscenter i Aabenraa Projektbeskrivelse Pixiudgave Udvikling og etablering og af Frivillighedscenter i Aabenraa Projektbeskrivelse Pixiudgave Acadre sag: 15/32530 Dokument nr.: 13 Side 1 af 8 Indhold 1. Projektets formål... 3 2. Målsætning og mål for Frivillighedscenter...

Læs mere

Samarbejde mellem kommunerne og forsyningen om at forebygge oversvømmelser Fra planlægning til projekter

Samarbejde mellem kommunerne og forsyningen om at forebygge oversvømmelser Fra planlægning til projekter Samarbejde mellem kommunerne og forsyningen om at forebygge oversvømmelser Fra planlægning til projekter Indhold Udfordringen Baggrund: Klimatilpasningsplanerne ind i kommuneplanen Klimatilpas/afhjælp:

Læs mere

Sillebro Ådal og Deltakvarteret I Vinge 2 gennemførte projekter -Udfordringer og synergier

Sillebro Ådal og Deltakvarteret I Vinge 2 gennemførte projekter -Udfordringer og synergier Frederikssund Kommune John Schmidt Andersen Sillebro Ådal og Deltakvarteret I Vinge 2 gennemførte projekter -Udfordringer og synergier 17/06/2015 Sillebro Ådal meget mere end klimatilpasning 1 Naturpark

Læs mere

TÆTTERE PÅ DET GODE LIV vordingborg.dk. Politik for NATUR OG MILJØ

TÆTTERE PÅ DET GODE LIV vordingborg.dk. Politik for NATUR OG MILJØ TÆTTERE PÅ DET GODE LIV vordingborg.dk Politik for NATUR OG MILJØ VISION Kommunens overordnede natur- og miljøvision: Vordingborg Kommune har et smukt kystlandskab og en mangfoldig natur, der får kommunen

Læs mere

www.kk.dk/klima Henriette Berggreen Københavns Kommune

www.kk.dk/klima Henriette Berggreen Københavns Kommune www.kk.dk/klima Henriette Berggreen Københavns Kommune Indhold Hvorfor har vi lavet en klimatilpasningsplan i København? Hvordan er processen blev lagt frem og gennemført? Planens hovedresultater Københavns

Læs mere

Natura 2000-handleplan Nørrebæk ved Tvilho. Natura 2000-område nr. 87 Habitatområde H76

Natura 2000-handleplan Nørrebæk ved Tvilho. Natura 2000-område nr. 87 Habitatområde H76 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Nørrebæk ved Tvilho Natura 2000-område nr. 87 Habitatområde H76 Titel: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Nørrebæk ved Tvilho Natura 2000-område nr. 87 Habitatområde H76

Læs mere

Rapport vedrørende fremtidige fysiske rammer for frivilligheden i Rebild Kommune

Rapport vedrørende fremtidige fysiske rammer for frivilligheden i Rebild Kommune April 2018 Rapport vedrørende fremtidige fysiske rammer for frivilligheden i Rebild Kommune Udarbejdet af arbejdsgruppen bestående af repræsentanter fra forskellige frivilligområder samt fra Center Sundhed,

Læs mere

Tillæg nr. 10 er udarbejdet sammen med Klimatilpasningsplan 2014 2017 for Lemvig Kommune.

Tillæg nr. 10 er udarbejdet sammen med Klimatilpasningsplan 2014 2017 for Lemvig Kommune. Tillæg nr. 10 til Lemvig Kommuneplan 2013-2025 Lemvig kommunalbestyrelse har den 17. september 2014 vedtaget tillæg nr. 10 til Lemvig Kommuneplan 2013-2025. Kommuneplantillægget er udarbejdet i henhold

Læs mere

Stevns Spildevand A/S er på baggrund af resultaterne af benchmarkingen blevet pålagt et individuelt effektiviseringskrav på 0,79 %.

Stevns Spildevand A/S er på baggrund af resultaterne af benchmarkingen blevet pålagt et individuelt effektiviseringskrav på 0,79 %. Stevns Spildevand A/S Beskrivelse af driftsbudget 2019 Vi har modtaget en statusmeddelelse for indtægtsrammen for 2019. De generelle effektiviseringskrav til vandselskaberne i 2019 er fastsat til 1,77

Læs mere

Nr. Indsiger Indsigelse Forslag til svar 1 Danmarks Naturfredningsforening Greve Afdeling v/ Per Breddam

Nr. Indsiger Indsigelse Forslag til svar 1 Danmarks Naturfredningsforening Greve Afdeling v/ Per Breddam Greve Kommune Center for Teknik & Miljø Indsigelse til Forslag til Strategi for Kommuneplan 2013 og Lokal Agenda 21 Nr. Indsiger Indsigelse Forslag til svar 1 Danmarks Naturfredningsforening Greve Afdeling

Læs mere

SSU Flygtninge/Drift udover det der er indarbejdet

SSU Flygtninge/Drift udover det der er indarbejdet Finansiering i alt - skatter og tilskud -1.300.368-1.299.557-1.300.285-1.306.434 Hævelse af indkomstskatteprocent til 25,3% - forudsat ingen sanktion -10.000-10.868-11.172-11.497 Netto serviceudgifter

Læs mere

Budget forslag 2015. Budget forslag 2016

Budget forslag 2015. Budget forslag 2016 Klima- og Miljøudvalget By, Kultur og Miljø Sekretariatet FICS Brevid: 1895049 27. maj 2014 notat for Klima- og Miljøudvalget budget 2015 Notatet viser Klima- og Miljøudvalgets foreløbige budget, lister

Læs mere

DEN NATIONALE GRUNDVANDSKORTLÆGNING HVAD NU!

DEN NATIONALE GRUNDVANDSKORTLÆGNING HVAD NU! DEN NATIONALE GRUNDVANDSKORTLÆGNING HVAD NU! Kan og skal disse data bruges i fremtiden? Christina Hansen Projektchef Rambøll NATIONALE GRUNDVANDSKORTLÆGNING! Igennem de sidste 15 år er der brugt mellem

Læs mere

Social og Sundhed Anlæg Budget

Social og Sundhed Anlæg Budget Social og Sundhed Anlæg Budget 2019-2022 I 1000 kr. Udvalg BF 2019 BO 2020 BO 2021 BO 2022 SSU's beslutning Skal Nybyggeri 20.001 Ændring af plejecenterstruktur SSU 400 400 0 0 14.5.18: Anbefales 20.002

Læs mere

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden"

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af Ældre milliarden Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden" Beslutningstema Der skal tages stilling til hvilke formål Egedal Kommune vil søge de 5,9 millioner kroner, som kommunen tilbydes af

Læs mere

Om status på udførsel af klimatilpasningsplanens anbefalede initiativer

Om status på udførsel af klimatilpasningsplanens anbefalede initiativer KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Flemming Steen Munch, MB 21. juni 2018 Sagsnr. 2018-0159089 Om status på udførsel af klimatilpasningsplanens anbefalede initiativer Dokumentnr.

Læs mere

Ansøgningsskema - Rum til Fællesskab

Ansøgningsskema - Rum til Fællesskab Ansøgningsskema - Rum til Fællesskab Udfyld ansøgningsskemaet og send det til: rumtilfaellesskab@holb.dk. Husk at sende ansøgningsskemaet sammen med en tro- og loveerklæring og et selvlavet dokument med

Læs mere

Jomfrustien, Haderslev, som byfornyelsesområde med klimatilpasningsinitiativer Willy Feddersen / 14/34171

Jomfrustien, Haderslev, som byfornyelsesområde med klimatilpasningsinitiativer Willy Feddersen / 14/34171 Haderslev Byråd, 25-11-2014 Side 1 Jomfrustien, Haderslev, som byfornyelsesområde med klimatilpasningsinitiativer Willy Feddersen / 14/34171 Åben sag Sagsindhold Denne sag vedrører klimatilpasningsprojekt

Læs mere

HANDLINGSPLAN for. GRUNDVANDSSAMARBEJDET I VORDINGBORG KOMMUNE A.m.b.a.

HANDLINGSPLAN for. GRUNDVANDSSAMARBEJDET I VORDINGBORG KOMMUNE A.m.b.a. HANDLINGSPLAN 2013-2016 for GRUNDVANDSSAMARBEJDET I VORDINGBORG KOMMUNE A.m.b.a. Januar 2013 Grundvandssamarbejdet i Vordingborg Kommune Handlingsplan 2013 2016 Indholdsfortegnelse: 1. Baggrund for handlingsplanen

Læs mere

Natur- og. friluftsstrategi Ringsted Kommune 2014. Forslag v. Aksel Leck Larsen Formand f. Grønt Råd Fremlagt på Grønt Råds møde d. 23. sept.

Natur- og. friluftsstrategi Ringsted Kommune 2014. Forslag v. Aksel Leck Larsen Formand f. Grønt Råd Fremlagt på Grønt Råds møde d. 23. sept. Natur- og friluftsstrategi Ringsted Kommune 2014 Forslag v. Aksel Leck Larsen Formand f. Fremlagt på s møde d. 23. sept. 2014 Foto: Aksel Leck Larsen Naturpolitik Ringsted Kommune rummer en storslået natur

Læs mere

13. Udvalget for Natur, Miljø og Klima

13. Udvalget for Natur, Miljø og Klima 13. Udvalget for Natur, Miljø og Klima overslag Regn skab 2012 Udvalget for Natur, Miljø og Klima 7.934 14.652 14.197 14.195 14.152 14.152 Planlægning 91 101 101 101 101 101 Natur og miljø 12.50 3 14.155

Læs mere

Ændring Nr. Funktion PTU til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Funktion PTU til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Funktion PTU til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Balancekatalog Vejvæsen Kommunale veje, stier og pladser m.v. 50.000 Gadebelysning, aftale???

Læs mere

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet.

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet. Sidenr. 1 Kystsikring Binderup-Grønninghoved-Bjert Sagsid.: 14/19442 Resumé Det er Kystdirektoratet, der er myndighed på kystbeskyttelsesloven, men når et kystsikringsprojekt omfatter mange grundejere,

Læs mere

OPSAMLING INPUT TIL KULTURPOLITIK

OPSAMLING INPUT TIL KULTURPOLITIK NOTAT JOURNALNUMMER SKREVET AF MORTEN SVARRE ANDERSEN OPSAMLING INPUT TIL KULTURPOLITIK Følgende opsamling opsummerer input fra aktører og borgere leveret på borgermødet d. 7. december i St. Tårnby Forsamlingshus

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

Miljø- og Planudvalget Skanderborg Kommune. Møde tirsdag den 8. marts 2016

Miljø- og Planudvalget Skanderborg Kommune. Møde tirsdag den 8. marts 2016 Miljø- og Planudvalget Skanderborg Kommune Møde tirsdag den 8. marts 2016 Introduktion https://vimeo.com/153414171 http://kort.skanderborg.dk/spat ialmap?&profile=klima Klimaforandringer og oversvømmelser

Læs mere

Teknik- og Ejendomsudvalget

Teknik- og Ejendomsudvalget 1 TEU 00 TEU 01 TEU 02 TEU 03 TEU 101 TEU 102 TEU 121B TEU 121C TEU 127 TEU 132 TEU 133A TEU 133B Pulje til ledig anlægsramme Jordforsyning byggemodning - boligformål Jordforsyning byggemodning - erhvervsformål

Læs mere

Naturråd Lolland Falster. 8. marts 2018

Naturråd Lolland Falster. 8. marts 2018 Naturråd Lolland Falster 8. marts 2018 Dagsorden Velkomst Godkendelse af dagsorden Bemærkninger til referat fra første møde Forslag til korttemaer på webgisen Præsentation af temaerne: Eksisterende og

Læs mere

Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget

Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget 2020-2023 I 1000 kr. Regnskab 2018 Opr. 2019 Basisbudget 2020 BF 2020 BO 2021 Ændringer BO 2022 BO 2023 SSU's beslutning 17.6.19: Forslag 2440-2449

Læs mere

Forsyningernes forventninger til indsatsplaner

Forsyningernes forventninger til indsatsplaner Forsyningernes forventninger til indsatsplaner Natur og Miljø 2017 Christian Ammitsøe Disposition 1.Indsatsplaner i Odense Kommune Odense Vest 2.Finansiering 3.Konkrete formuleringer Nitrat Pesticider

Læs mere

Medborgerskab En tværgående politik 2015

Medborgerskab En tværgående politik 2015 Medborgerskab En tværgående politik 2015 En politik for medborgerskab Sønderborg Byråd har en vision om, at kommunen skal være i vækst og et sted, hvor borgerne lever det gode liv. Vækst og arbejdspladser

Læs mere

vejledning til Ansøgningsskema

vejledning til Ansøgningsskema Side 1 af 2 Projektudvikling Beboergrupper og boligafdelinger kan søge om støtte til at udvikle et projektforslag, så det senere kan føres ud i livet. vejledning til Ansøgningsskema Realdania-kampagnen

Læs mere

Bilag til Sundhedspolitik, samlet udmøntningsplan for 2014 og 2015

Bilag til Sundhedspolitik, samlet udmøntningsplan for 2014 og 2015 Bilag til Sundhedspolitik, samlet udmøntningsplan for og Arbejdsmarkedsområdet I tæt dialog med Center for Arbejdsmarked har Center for Sundhed udarbejdet udkast til en samlet udmøntningsplan - primært

Læs mere

KULTUR OG FRITIDSPOLITIK I SAMSØ KOMMUNE

KULTUR OG FRITIDSPOLITIK I SAMSØ KOMMUNE KULTUR OG FRITIDSPOLITIK I SAMSØ KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE Værdier 2 Overordnede Kulturpolitiske formål 3 FORMÅL FOR OMRÅDERNE 5 BIBLIOTEK 5 MUSEUMSOMRÅDET 5 MUSIK 6 TEATER 6 FILM OG BIOGRAF 7 LOKALRADIO

Læs mere

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Notat Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Faaborg-Midtfyn kommune overtager den tidligere Polymerfabrik på Stationsvej

Læs mere

Manual for bæredygtigt byggeri i FMK

Manual for bæredygtigt byggeri i FMK Manual for bæredygtigt byggeri i FMK I Faaborg-Midtfyn Kommune ønsker vi at være bæredygtige, ved kommunale nybyggerier og ved renovering af eksisterende byggerier. I Faaborg-Midtfyn Kommune ønsker vi

Læs mere

Vores Kyst. - Pilotprojekt ved Kelstrup- og Hejsager strand

Vores Kyst. - Pilotprojekt ved Kelstrup- og Hejsager strand Vores Kyst - Pilotprojekt ved Kelstrup- og Hejsager strand Præsentation Mikael Kjær Jensen - Afdelingleder Planlægning Allan N. Kristiansen Provas Rene Holst Borger (Spildevand) Mie S. Rasmussen - Planlægning

Læs mere

Centrumpladsen Ringe. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Centrumpladsen Ringe. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 20 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Centrumpladsen Ringe Fagsekretariatet Teknik Andet Teknik og Miljø Funktion: 02.28.23 Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST POLITIK POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler

Læs mere

Forebyggelse. Handlekatalog til ældrestrategien 2013. Initiativet. Temaeftermiddage (1)

Forebyggelse. Handlekatalog til ældrestrategien 2013. Initiativet. Temaeftermiddage (1) Handleplan 2013-2016 1 Forebyggelse Handlekatalog til ældrestrategien 2013 Tema Temaeftermiddage (1) Initiativet et med initiativet er at gøre viden, råd og inspiration om forebyggelse let tilgængelig

Læs mere

Regnvand skaber udvikling og værdi i Vejle

Regnvand skaber udvikling og værdi i Vejle Regnvand skaber udvikling og værdi i Vejle Søren Ahle Hansen, direktør, ØsterBO Michael Sloth, direktør, Teknik & Miljø, Vejle Kommune Kokkedal 26. september 2017 Vejle med Vilje Vejle og Vækst Klimatilpasning

Læs mere

Miljø- og Teknikudvalget. Evaluering af udviklingsmål 2017

Miljø- og Teknikudvalget. Evaluering af udviklingsmål 2017 Evaluering af udviklingsmål 2017 Februar 2018 Indhold...3 MTU 1 Mangfoldig natur...3 MTU 2 Færre uheld i trafikken...4 MTU 3 Flere buspassagerer på det samlede busnet...5 MTU 4 Klimaforebyggelse CO2...6

Læs mere