Tisvilde Højskole. 19. maj maj 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tisvilde Højskole. 19. maj - 24. maj 2014"

Transkript

1 Tisvilde Højskole 19. maj maj 2014 Richard Strauss 150 år Præsentation og gennemgang af alle 15 operaer af den vigtigste operakomponist i 1. halvdel af 1900-tallet - 15 dybt originale operaer baseret på 15 helt unikke handlinger.

2 Opfattelsen af Strauss som en af de væsentligste komponister i det 20. århundrede ændrer sig i disse år. Dels den aftagende kritik af hans forbliven i Tyskland i 1930 erne og -40 erne og dels en stigende respekt for hvad han kunne bidrage med indenfor en gammelkendt musikæstetik forankret i senromantikken. Og det på et tidspunkt hvor næsten alle andre komponister mente at de var udtømte. Strauss turde og kunne med succes gå imod strømmen: i første omgang i retning af det atonale og dernæst, i erkendelse af at det var en æstetisk blindgyde, den blivende forankring i den stort se tonale senromantik. Det gør ikke hans 15 operaer mindre interessante i dag. De er komponeret over 50 år og er indbyrdes meget forskellige, men der er flere interessante udviklingslinier og grupperinger. Strauss havde et meget stort arsenal af musikdramatiske virkemidler som han på en spændende måde gjorde brug af. Kombineret med ofte fremragende tekster og hans virtuose håndtering af både sangstemmer og orkester kan man opleve alt lige fra berusende skønhed og løssluppen humor og selvironi til sataniske blodsudgydelser. Dertil kommer mange fortolkningsmuligheder muliggjort bl.a. af en stor detaljerigdom og en suveræn, polyfon og plastisk orkestrering. Med udgangspunkt i de enkelte operaer og nogle af Strauss mange breve og andre ytringer skal vi her se på hans løsningsmodeller på gammelkendte operaproblemer og hans interessante overvejelser og udviklingsprocesser i forbindelse med sin store operaproduktion. Strauss karriere og livsforløb ( ) med enorme triumfer og enkelte nederlag i nogle af de mest dramatiske perioder i den nyere tyske historie bliver sideløbende belyst så det skaber sammenhæng, overblik og perspektiv. Alle hans operaer og deres virkemidler bliver forklaret udover de generelle termer der er knyttet til den klassiske musik og specielt opera. Du får naturligvis også et indblik i hans herkomst, familieforhold med arv og miljø, opvækst, uddannelse, kunst, stræben og ikke mindst hans personlige og værkmæssige udvikling. Der vil også være live-koncert på højskolen med fremførelse af arier og lieder af Strauss med pianist og repetitør ved Det Kgl. Teater Thomas Rischel og operasanger Elsebeth Dreisig Der bliver i tilvalg mulighed for at overvære Malmø Operas opsætning af Rosenkavaleren tirsdag d. 20. maj Malmø Opera. Fredag koncert med Thomas Rischel og Elsebeth Dreisig.

3 Program Mandag d. 19/5 kl : Ankomst kl : Indkvartering - kaffe/te kl : Velkomst kl : Lektion 1: Første operaerfaringer Guntram kl : Middag, kold/varm buffet. kl : Lektion 2: Ildnød Tirsdag d. 20/5 kl morgenmad kl : Lektion 3: Salome kl : Frokost, to-retters menu. kl : Lektion 4: Rosenkavaleren kl : Afgang med bus til Malmø med sandwich og øl/vand i bussen. kl ca : Rosenkavaleren, Malmø Opera kl. ca ca hjemkørsel til højskolen med sandwich og øl/vand i bussen. For kursister der ikke skal med til Malmø er der middag på højskolen kl og fra kl dvd-forevisning af Ildnød eller Rosenkavaleren efter kursisternes valg. Onsdag d. 21/5 kl : morgenmad kl : Lektion 5: Elektra kl : Frokost, to-retters menu. kl : Lektion 6: Ariadne på Naxos kl : Lektion 7: Kvinden uden Skygge kl : Middag, kold/varm buffet. kl : Lektion 8: Intermezzo Torsdag d. 22/5 kl : Morgenmad kl : Lektion 9 : Den Ægyptiske Helena kl : Frokost, to-retters menu. kl : Lektion 10: Arabella kl : Lektion 11: Den Stilfærdige Kone kl : Middag, kold/varm buffet. kl : Lektion 12: Fredsdag Fredag d. 23/5 kl : Morgenmad kl : Lektion 13: Daphne kl : Frokost, to-retters menu. kl : Lektion 14: Danaes Kærlighed kl : Lektion 15: Capriccio kl : Middag, kold/varm buffet. kl : Koncert med Thomas Rischel og Elsebeth Dreisig der fremfører lieder og arier af Strauss. Lørdag d. 24/5 kl : Morgenmad. kl : Lektion 16: Sammenligning og diskussion af forskellige fortolkninger af udvalgte passager fra Strauss opeaer. kl : Frokost, to-retters menu. kl : Hjemrejse Undervejs i lektionerne er der pauser efter behov og med kaffe/te/kage og der er naturligvis ikke mødepligt til undervisningen. Har man lyst til bare at slappe af eller nyde den smukke natur i stedet for er det det man gør. Ret til ændringer forbeholdes.

4 De 15 operaer Guntram (1894) Forud for sin første opera synes Strauss at have sagt til sig selv: Hvis Wagner kan skrive både musik og en mytologisk tekst til en opera kan jeg også. Og musikken er fremragende.! I handlingen brister illusionen om at sang og musik formidlet gennem kristne riddere kan dæmme op for tyranni og ondskab, og sammen med kærlighed forbedre menneskeheden. Og Strauss kommer her med en barsk dobbelt trosbekendelse. Ildnød (1901) - er en satirisk midsommeropera med en modstilling mellem lys og mørke i både optisk og åndelig betydning. Gennem en besk tekst fra en lidelsesfælde får Strauss gjort op med den dårlige behandling som både han selv, librettisten og Wagner var ude for i München. Da dirigenten forud for uropførelsen ville dæmpe kritikken var Strauss svar: De skal ikke formilde noget som helst. Hvis man tager den bidende skarphed fra den får den en succes der er baseret på misforståelser og den giver jeg gerne afkald på. Jeg foretrækker en kraftig fiasko for så at kunne smide nogle hjerne- og galdevelgørende uforskammetheder i hovedet på det filisterpak. Salome (1905) Strauss gennembrudsværk er baseret på Oscar Wildes temmelig vovede fortælling om det moralsk fordærvede hof omkring Kong Herodes i Jerusalem og hans erotiske begær rettet mod steddatteren. Men hun tænder ikke på ham, men på Johannes Døberens afhuggede hoved som hun kysser lidenskabeligt. Der er en udtalt sanselighed i det som Strauss omtaler som en orkesteropera med nervekontrapunkt og med klangfarver der som silke changerer i lyset. Som sådan ligger den i direkte forlængelse af hans berømte tonedigte. Elektra (1909) Det er det berømte græske hævndrama om Elektras forgudede, men dræbte far Agamemnon og hendes dødeligt forhadte, men endnu levende mor og dennes elsker. Hører man den 1. gang kan den med scenerier og musik så uhyggelig som en Hitchcock-film virke krads; har man hørt den 3-4 gange kan man ikke undvære den p.g.a. formatet, ægtheden, udtryksfuldheden, dybden, intensiteten, storformen med symmetrien og den blændende orkestrering m.m.m. Og Elektras hævn lykkes, men hun betaler den højeste pris.

5 Rosenkavaleren (1911) 1900-tallets bedste musikkomedie har en sjældent vellykket blanding af nogle ganske bestemte Mozart- og Wagnerelementer som kun Strauss har mestret udover selvfølgelig hans egen originale musik. Derved får man 1700-tallet (Mozart), 1800-tallet (Wagner) og 1900-tallet ind i samme værk. Der er fine sammensmeltninger af skønhed og humor, kontraster mellem ægte og overfladisk kærlighed, og ikke mindst groteske sammenstød mellem gode og dårlige manerer: Feltmarskalinde fyrstinde von Werdenbergs ægte fornemhed overfor Baron Ochs som en plat, grisk pattegramser og baldeklasker! Ariadne på Naxos (1912/16) I en næsten kulinarisk kammeropera, der emmer af sol og sommer, er en ophøjet tragedie med guddommelig kærlighed og en spraglet komedie med lir lagt oven i hinanden af en tilsyneladende grotesk grund. Men de påvirker hinanden på en elegant og overraskende måde bl.a. gennem det 20. århundredes længste og mest virtuose koloraturarie. Adriane efterladt på øen Naxos hvor hun på stranden møder Bacchus førende en procession af festende i en vogn trukket af to geparder. Kvinden uden Skygge (1919) I et fantastisk samarbejde med Hugo von Hofmannsthal er der i kombinationen af kvantitet og kvalitet tale om det 20. århundredes vigtigste opera og altså Strauss hovedværk. Den handler om etiske dilemmaer bl.a. i hvor høj grad opnåelse af egen lykke må ske på andres bekostning og hvor selvovervindelse, uselvisk kærlighed og forløsning er centrale elementer. Den såkaldte kejserinde skal inden tre dage skaffe sig en skygge for at redde sin mand fra forstening og hun prøver at købe en almindelig kvindes skygge. Men da fristen er ved at udløbe er det endnu ikke lykkedes. Hvad bruger Strauss den ekstremt store orkesterbesætning til (155 instrumenter til 134 musikere)?

6 Intermezzo (1924) Det er en samtidsopera med en ny form, en ny indholdskarakter - bl.a. med telefoner og nattog - men med et traditionelt senromantisk tonesprog. Handlingen er selvbiografisk hvor Strauss nødvendigvis selv måtte lave teksten som både er morsom og alvorsfuld bl.a. med en del overraskende kraftudtryk hvor han ikke bare med stor fornøjelse udleverer sig selv, men hele sin lille familie. Og ikke uden grund kunne hans kone ikke udstå den! Richard Strauss og Pauline i Den Ægyptiske Helena (1928) Værket blev Strauss største uropførelsessucces, men har i dag status af et overset mesterværk med et meget stort orkester. I gråzonen mellem antikkens mytologi og historie finder vi udspændt et handlingsfelt med verdens smukkeste kvinde, Helena, hendes mand og diverse bejlere. En dagsorden med jalousi og hævn under en rejse fra Troja over Ægypten til Atlasbjergene får Hofmannsthal vendt til et budskab om at den fornemme genforening, tilgivelse og ægte kærlighed ikke kan baseres på bedrag og magi. Arabella (1933) Er det finkultur at synge om penge? Det er det blevet i Strauss og Hofmannsthals elegante og romantiske wienerkomedie hvor spillegæld tynger den ellers fashionable kaptajn Waldner med kone og to giftemodne døtre. Arabella har som den smukkeste datter forstået sit ansvar overfor familien og indset at hun må gifte sig med en velhavende greve som hun ikke elsker med mindre altså at den helt rigtige rige mand dukker op Og hvad så med alle de andre forelskede bejlere? Den Stilfærdige Kone (1935) Sammen med jødiske Stefan Zweig har Strauss her skabt et vittigt, åndfuldt, humanistisk og virtuost mesterværk der kortvarigt nåede at lyse op i det nazistiske kulturmørke inden stykket blev forbudt. Den hovedrige pensionerede admiral Morosus kan ikke udstå musik og i særdeleshed ikke opera. Derfor vil han gøre sit eneste familiemedlem arveløs fordi han omgås sangere og skuespillere. Denne nevø, hans kone og vennerne er dog ret smarte og manipulerer stærkt med Morosus så han ender med at sige: hvor er musik dog dejlig, men. Og så indeholder værket en ekstremt stor sjældenhed.

7 Fredsdag (1938) Afslutningen på 30-års krigen i 1648 har som baggrund religiøs fanatisme, intolerance, arrogance, kynisme, destruktionstrang, død og ødelæggelse. Sammen med en kraftig, dyb orkestrering giver den massive overvægt af dybe mandsstemmer værket en meget speciel æstetik, men det er stykkets eneste kvindes insisteren på kærlighed, tolerance og forsoning der gør udslaget. Forlægget stammer fra Stefan Zweig, men librettisten er en påtvungen arier (!) Daphne (1938) Forvandlingen som fænomen er beskrevet af mange, men Strauss valg af denne klassiske udgave har rod i tre selvbiografiske forhold herunder hans ultimative hyldest til naturen og opnåelse af ro, skønhed og balance. I skuffelse over menneskene og en enkelt gud bliver Daphnes ønske om at blive til at laurbærtræ hørt af Jupiter. Hun ønsker at blive et med naturen gennem en forvandling fra menneske til musik til natur. Apollo e Dafne, John William Waterhouse (1908) Danaes Kærlighed (1940) Det er en antik komedie om den uheldige Jupiter, hans guldregn og hans mange forklædninger og kiksede erobringer der er koblet sammen med en rørende fortælling om den dybe, pengeløse kærlighed mellem Danae og Midas efter at han har mistet evnen til at forvandle alt til guld. Altså en historie om modstillingen mellem penge og den ægte kærlighed. Ifølge Strauss selv finder man i 3. akt hans smukkeste operamellemspil. Capriccio (1942) Strauss svanesang er en superæstetisk opera om operaæstetik der er en af de mest elegante, åndfulde og indsigtsfulde operaer der findes. Den er samtidig sit eget spejlbillede hvilket også får en visuel, scenisk fremstilling i slutningen: Fru Opera nejer til sidst for sit eget spejlbillede efter at have stillet det centrale spørgsmål om teksten eller musikken er vigtigst - personificeret ved hendes to bejlere digteren og komponisten. Mere raffineret kan det ikke blive. Åndens lys i en mørk tid!

8 Her kan du gøre hvad Strauss ofte selv gjorde i Italien, Grækenland og Ægypten: Tag på kur- og badehotel hvad Tisvilde Højskole tidligere var. Hør om hans liv, værker og karriere, og lyt til hans operaer med fantastisk musik og usædvanlige, spændende handlinger. Samtidig kan du være med til at fejre at det i 2014 er 150 år siden at den vigtigste operakomponist i 1. halvdel af 1900-tallet blev født. Tisvilde Højskole betyder seriøsitet, humor og hygge - vi er til for kursisternes skyld - ikke omvendt. Kursusleder: Bjørn Steding-Jessen, cand.mag. i musik og formidling fra Københavns Universitet med speciale i opera og operahistorie. Pris: Kr ,- - Incl. fuld forplejning. Tillæg for enkeltværelse kr. 350,- Tilkøb af billet til Rosenkavaleren: Kr. 675,- frist for billetkøb er 19. april. Der er ingen frist for tilmelding til selve kurset, men der er et begrænset antal pladser så derfor tilrådes hurtig tilmelding. Tisvilde Højskole Julsgårdsvej 1-5, 3220 Tisvildeleje Telefontid man.-fre. kl , tlf tisvildehoejskole@gmail.com

operafilm Eksklusive Tisvilde Højskole maj 2018 Bliv ført ind i operaens fantastiske verden

operafilm Eksklusive Tisvilde Højskole maj 2018 Bliv ført ind i operaens fantastiske verden Eksklusive operafilm Bliv ført ind i operaens fantastiske verden Figaros Bryllup Jægerbruden Den Flyvende Hollænder Rusalka Madame Butterfly Salome Tisvilde Højskole 7. - 9. maj 2018 Kursusleder: cand.mag.

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

Hvad er opera kort fortalt?

Hvad er opera kort fortalt? Opera Hvad er opera kort fortalt? En opera er et teaterstykke med musik. I stedet for at sige ordene, synger man dem. Det er altså ikke skuespillere, men sangere, der optræder på scenen. De første operaer

Læs mere

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116 Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116 PROGRAM Forår 2016 Et foredrag om livet som kvindelig politibetjent. En verden hvor kvinderne først kom i uniform og blev betragtet og behandlet som ligeværdige

Læs mere

Harmonika og højskole

Harmonika og højskole 2016 Harmonika og højskole Uge 31 31/7 7/8 2016 Side 2 Send harmonikaen på højskole Livsstilshøjskolen i Gudum inviterer til et fuldstændig fantastisk harmonikakursus, hvor harmonikaen er i centrum. Vi

Læs mere

Ud i naturens spisekammer 03.07.16 09.07.16

Ud i naturens spisekammer 03.07.16 09.07.16 Ud i naturens spisekammer 03.07.16 09.07.16 Hvordan smager den danske natur? Vi finder ud af det, når vi sammen sanker fra havet, markerne og den vilde natur og pepper klassiske retter op med naturlige

Læs mere

Med de muntre mestre på. Tisvilde Højskole

Med de muntre mestre på. Tisvilde Højskole Med de muntre mestre på Tisvilde Højskole 7. - 11. september 2015 Ordet operette er oprindeligt bare et diminutiv af opera dvs. en kort opera med en lille sanger- og orkesterbesætning og oftest uden kor.

Læs mere

MIDSOMMER I ASKOV i samarbejde med BUPLs Pensionistsektion

MIDSOMMER I ASKOV i samarbejde med BUPLs Pensionistsektion MIDSOMMER I ASKOV 17.06.19 21.06.19 i samarbejde med BUPLs Pensionistsektion PROGRAM På kurset får du indblik i brydninger i historie, kunst, litteratur og musik gennem foredrag og studiekredse. Dagsrytme

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

Den Jyske Opera præsenterer: Michael Kohlhaas

Den Jyske Opera præsenterer: Michael Kohlhaas Pressemeddelelse Aarhus, 6. august 2019 Den Jyske Opera præsenterer: Michael Kohlhaas Skandinavienspremiere 21., 22. og 24. august 2019 i Musikhuset Aarhus Dirigent Jonas Alber Instruktør Philipp Kochheim

Læs mere

Camp Personlig Udvikling

Camp Personlig Udvikling 5 Dronningens Ferieby 13.-15. september 2019 Camp Personlig Udvikling Det gode liv - du er inviteret 5 Dronningens Ferieby 13.-15. september 2019 Camp Personlig Udvikling»Når forandringens vinde blæser,

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Syng for Livet 14.02.16 20.02.16 ASKOV HØJSKOLE

Syng for Livet 14.02.16 20.02.16 ASKOV HØJSKOLE Syng for Livet 14.02.16 20.02.16 ASKOV HØJSKOLE Søndag d. 14. februar 15.00 17.00 Ankomst og indkvartering. Kaffe og boller i spisesalen 17.00 Rundvisning ved højskolelærer Kristian la Cour du hører lidt

Læs mere

Humor og Livsglæde 25.10.15 31.10.15 ASKOV HØJSKOLE

Humor og Livsglæde 25.10.15 31.10.15 ASKOV HØJSKOLE Humor og Livsglæde 25.10.15 31.10.15 ASKOV HØJSKOLE Velkommen til en uge, hvor man møder mange spændende mennesker. Smilet, humoren og livsglæden er gennemgående tema. Bjarne Nielsen Brovst, forfatter,

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE

Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE Skriv om dit liv. Når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit

Læs mere

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Mozarts liv I dette hæfte kan du arbejde med et lille musikværk, som hedder Eine kleine Nachtmusik. Musikværket er skrevet af en komponist, der hedder Wolfgang

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos

En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos Ferie med indhold J En rejse ind i det allerhelligste af dig selv #Skønne Samos #Ferie #Meditation #Sol #Strand #Stilhed #Fordybelse #Healing #Renselse #Celler #Hellige steder #Tid til mig selv #Egen kærlighed

Læs mere

Wien - Nytårsrejse med Le Grand Bal på Hofburg

Wien - Nytårsrejse med Le Grand Bal på Hofburg Wien - Nytårsrejse med Le Grand Bal på Hofburg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 14.045,- Højdepunkter Enestående Wienerbal og Wienervalse Tradition og romantik Nytårskoncert i

Læs mere

Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig

Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig til at forstå lidt af påskens mysterium. Indhold Indledning

Læs mere

13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373

13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373 1 13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373 Åbningshilsen Efter højmessen sørger en af vore frivillige for kirkefrokost, så

Læs mere

Lucia-gudstjeneste i Bejsnap 13. december s.i advent II

Lucia-gudstjeneste i Bejsnap 13. december s.i advent II I dag har vi et dejligt solskinsvejr, og det nyder vi i fulde drag, for det er småt med lyset for tiden. Mørket har magten uden for i disse dage. Det er mørkt når vi står op, og det begynder allerede at

Læs mere

Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014

Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014 Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014 Warszawa ligger smukt ved Wisla floden med ca. 3 mio. indbyggere. Den flotte gamle bydel kom på UNESCOs Verdensarvsliste

Læs mere

Højmesse/afskedsgudstjeneste i Emmersbæk, søndag den 12. juli kl. 10.30

Højmesse/afskedsgudstjeneste i Emmersbæk, søndag den 12. juli kl. 10.30 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Højmesse/afskedsgudstjeneste i Emmersbæk, søndag den 12. juli kl. 10.30 6. søndag efter trinitatis,

Læs mere

20 operaer. Nyd sensommeren på Tisvilde Højskole med nye vinkler og detaljer på Mozarts mirakuløse musik.

20 operaer. Nyd sensommeren på Tisvilde Højskole med nye vinkler og detaljer på Mozarts mirakuløse musik. Mozarts 20 operaer Nyd sensommeren på Tisvilde Højskole med nye vinkler og detaljer på Mozarts mirakuløse musik. En komplet gennemgang af hans vigtigste værkkategori: De 20 operaer. Den 12. - 16. september

Læs mere

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014 2014 Kom på sporet med koret Uge 28 Dato 6/7 12/7 2014 Side 2 Livsstilshøjskolen i Gudum opfordrer dig til at komme På sporet med koret en uge for dig, som holder af at synge i kor og har lyst til at udveksle

Læs mere

De flotteste operaer fra Østeuropa og Rusland

De flotteste operaer fra Østeuropa og Rusland De flotteste operaer fra Østeuropa og Rusland Glødende, klingende nationalromantik af Tjajkovskij - Glinka - Mussorgskij Borodin- Erkel - Moniuszko Dvorak - Smetana - Janácek Kursusleder: cand.mag. Bjørn

Læs mere

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur. PAUL HÜTTEL læser BERTOLT BRECHT - oplæsning & musik

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur. PAUL HÜTTEL læser BERTOLT BRECHT - oplæsning & musik Søren Kierkegaard produktion & Edition NONSK PAUL HÜTTEL læser BERTOLT BRECHT - oplæsning & musik Oplæsningens grand old man, kongelig skuespiller Paul Hüttel også kendt og elsket som Bertolt Brecht alter

Læs mere

Skåne. - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid. Danske Senior Agronomer

Skåne. - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid. Danske Senior Agronomer Skåne - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid Danske Senior Agronomer Kursus på Den Internationale Højskole 4. august - 10. august 2013 Kære Danske Senior Agronomer Det er en stor glæde at byde

Læs mere

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø.

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Så-dan en lil-le ø kald-es en holm, og den-ne holm hed-der Klaus Nars Holm. Den lil-le ø er op-kaldt Ef-ter

Læs mere

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 Holland i forårstiden er blomsternes land og et af højdepunkterne på denne dejlige Holland-rejse er naturligvis et besøg i en af verdens mest berømte blomsterparker

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

OPERAen i København: PORGY & BESS

OPERAen i København: PORGY & BESS I løbet af januar udsender vi via NETS kontigentopkrævning for 2014. www.silkeborg-teaterkreds.dk Nyhedsbrev nr. 48 5. december 2013 Julegaveidé: GAVEKORT TIL TEATERFORESTILLINGER Du kan glæde dine nærmeste

Læs mere

Sønderjyllands Symfoniorkester

Sønderjyllands Symfoniorkester Sønderjyllands Symfoniorkester Tema 2018 : t r a z o M e k s i g a M Et musikforløb for 4. klasser Forældremateriale 1 Indhold Kære forældre... Brev uddelt på skolerne... Om skolekoncerterne... Børn og

Læs mere

Salmer: 614 Far, verden, far vel (dansk visemel.)

Salmer: 614 Far, verden, far vel (dansk visemel.) Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31 Salmer: 614 Far, verden, far vel (dansk visemel.) 307 Gud Helligånd, vor igenføder 696 Kærlighed er lysets kilde 321 O kristelighed 438 Hellig, hellig,

Læs mere

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014 2014 Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Uge 27 29/6 5/7 2014 Side 2 Afspænding meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Med afsæt i det at kikke indad vil du

Læs mere

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 2015 Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 3 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion 18.06.18 22.06.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du indblik i brydninger i historie, kunst, litteratur og musik gennem foredrag og studiekredse.

Læs mere

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 DR Radiosymfoniorkestret Du skal til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere. I et symfoniorkester

Læs mere

Den første bliver meget nemt blot et skridt på vejen mod et mål.

Den første bliver meget nemt blot et skridt på vejen mod et mål. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 27. november 2016 Kirkedag: 1.s.i adv/a Tekst: Sl 24; Rom 13,11-14; Matt 21,1-9 Salmer: SK: 87 * 447 * 450 * 75 * 83 * 80,4 * 74 LL: 87 * 75 * 83 * 80,4

Læs mere

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion 20.06.16 24.06.16 ASKOV HØJSKOLE Mandag 20. juni 10.00 Ankomst med kaffe i spisesalen og indkvartering 11.30 Rundvisning ved kursuslederne Ulla

Læs mere

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE Fra 2. 5. juni 2017 afholdes der Autocamper træf på Bornholm Så grib chancen for at tilbringe en pinse i dejligt selskab og skøn natur med udsigt til vandet.

Læs mere

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14.

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. 1 Julen var noget, der skete engang. Et barn blev født I Betlehem et menneske, der blev til fryd og fred for alle, selv for os, der lever i dag. Julen er en drøm. En drøm

Læs mere

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program Testcenter Østerild Landboforeningen Odder Skanderborg Program 2015 2016 Biograftur i Odder + efterfølgende middag på Italia. Mandag d.16. februar 2015 kl. 16.00. Odder biograf har været så venlige at

Læs mere

Camp Personlig Udvikling

Camp Personlig Udvikling 5 Camp Personlig Udvikling Dronningens Ferieby 14.-16. september 2018 Camp Personlig Udvikling En weekend i musikkens tegn 5 Camp Personlig Udvikling Dronningens Ferieby 14.-16. september 2018 Camp Personlig

Læs mere

Kunstrejse til Madrid og Toledo den maj 2019

Kunstrejse til Madrid og Toledo den maj 2019 SKIVE KUNSTFORENING HAVNEVEJ 14 DK-7800 SKIVE WWW.SKIVEKUNSTFORENING.DK KONTAKT@SKIVEKUNSTFORENING.DK Arrangør: Skive Kunstforenings rejsegruppe Kunstrejse til Madrid og Toledo den 25.-30. maj 2019 Så

Læs mere

79.6 Velsignet være Gud, vor drot, 91 Store Gud og

79.6 Velsignet være Gud, vor drot, 91 Store Gud og Tekster: Es 40,1-8, 2 Kor 4,5-10, Luk 1,67-80 Salmer: 644 Skyerne gråne, 88 Hør det, Zion, 644 Aldrig er jeg (mel. Berggreen), 80 Tak og ære, 438 Hellig, 79.6 Velsignet være Gud, vor drot, 91 Store Gud

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 16,19-31

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 16,19-31 1 1.søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 7. juni 2015 kl. 10.00. Koret Voices fra Sct. Pauli kyrka, Göteborg medvirker. Salmer: 745/434/685,v.4/614,v.1-5// 614,v.6-9/439/41/13. Åbningshilsen Hjertelig

Læs mere

Forlaget BB KULTUR. Påvirkninger fra græske myter H.C. Andersen og far og mor.

Forlaget BB KULTUR. Påvirkninger fra græske myter H.C. Andersen og far og mor. Påvirkninger fra græske myter H.C. Andersen og far og mor. Med afsløring af de psykologiske spil, der spilles i familien og på arbejdspladsen. Forlaget BB KULTUR 1 KOPI eller ÆGTE Bodil Brændstrup, 2009

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1. søndag i fasten side 1. Prædiken til 1. søndag i fasten 201. Tekst. Luk. 22,

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1. søndag i fasten side 1. Prædiken til 1. søndag i fasten 201. Tekst. Luk. 22, side 1 Prædiken til 1. søndag i fasten 201. Tekst. Luk. 22, 24-32. I en tid hvor religion nærmest anses for at være roden til alt ondt, er det 3 vigtige tekster vi har fået at lytte til. Fastetiden i kirkeåret

Læs mere

Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve

Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve Afgangsprojekt - Kroppen udtrykt i kunsten Mira & Andreas Art & performance Flakkebjerg Efterskole Problemstilling og indledning Eksperimentere med at flyve. Kunsten

Læs mere

Min elskede er min og jeg er hans

Min elskede er min og jeg er hans Henrik Nymann Eriksen Min elskede er min og jeg er hans Refleksioner over Højsangen Indhold Hvorfor skrive en bog om Højsangen? 4 Hvad er Højsangen for en bog? 8 Hvordan skal vi læse Højsangen? 12 Kapitel

Læs mere

Oplev Skagen sammen med

Oplev Skagen sammen med Oplev Skagen sammen med Rejseforeningen Senior Tours og Sørens Rejser 13. og 14. maj 2014. Grenen Den Tilsandede Kirke Skagen Odde Naturcenter Skagen er en 600 år gammel købstad og fik det privilegium

Læs mere

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder...

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder... 1 af 10 24-07-2011 16:55 For første gang i mange år blev der igen afholdt Sct. Hans fest i Ilskov. Borgerforeningen og Ilskov FDF havde indbudt store som små til at møde op ved FDF Hytten & den nye sø

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Studie. Ægteskab & familie

Studie. Ægteskab & familie Studie 19 Ægteskab & familie 104 Åbent spørgsmål Lav en rangordning af de elementer, du tror, er nødvendige i et godt ægteskab, hvor 1 er det vigtigste og 5 det mindst vigtige. Kommunikation Personlig

Læs mere

nytårsprædiken 2016 Værløse kirke ( tekst : Fadervor )

nytårsprædiken 2016 Værløse kirke ( tekst : Fadervor ) nytårsprædiken 2016 Værløse kirke ( tekst : Fadervor ) Nytårsdag. den første dag i det nye år Ren og fin står den her, foran os og funkler. Det nye år, hvad mon det nye år vil bringe..?? Skal vi mon gå

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 I samtale med Gud om sit liv. Sådan kan man beskrive det tema som teksterne til Bods og bededag handler om. Kong David

Læs mere

Skriftlig del Læseforståelse 1

Skriftlig del Læseforståelse 1 Skriftlig del Læseforståelse 1 Navn (PR-nummer ato Prøvenummer Prøveafholdende udbyder Prøvegruppenummer Tilsynsførendes underskrift !, Instruktion:. svar. Cykelsmeden Jakob Hansen på 60 år bor i en lille

Læs mere

Evighedens sange. Prædiken til 16.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke Erik Høegh-Andersen

Evighedens sange. Prædiken til 16.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke Erik Høegh-Andersen 1 Evighedens sange Prædiken til 16.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2012. Erik Høegh-Andersen Herre, dit rige er dér, hvor man død byder trods, det komme til os. Amen. Det er høstgudstjeneste

Læs mere

Salmer: Rødding 9.00 736 Den mørke nat 518 På Guds nåde (mel. Herrens røst) 370 Menneske, din (mel. Egmose) 522 Nåden (mel.

Salmer: Rødding 9.00 736 Den mørke nat 518 På Guds nåde (mel. Herrens røst) 370 Menneske, din (mel. Egmose) 522 Nåden (mel. 2 Mos 20,1-17, Rom 3,23-28, Matt 19,16-26 Salmer: Rødding 9.00 736 Den mørke nat 518 På Guds nåde (mel. Herrens røst) 370 Menneske, din (mel. Egmose) 522 Nåden (mel. Martin Elmquist) Lihme 10.30 5 O, havde

Læs mere

Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru.

Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru. Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru. Hver uge plejede han at køre ud i sit rige for at se til, at alt gik,

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Hvor mange gange skal jeg tilgive? Prædiken af Lea Skovsgaard 22. søndag efter trinitatis

Hvor mange gange skal jeg tilgive? Prædiken af Lea Skovsgaard 22. søndag efter trinitatis Hvor mange gange skal jeg tilgive? Prædiken af Lea Skovsgaard 22. søndag efter trinitatis For et par år siden kunne man i biograferne se Susanne Biers film hævnen. En barsk film der som titlen indikerer

Læs mere

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Hvem er du? Køn, alder, beskæftigelse: 1. kvinde, 63, sekretariatschef udsatte børn og unge 2. mand, 55, præst/revisor 3. pige, 20, sabbath år, arbejde 4. mand,

Læs mere

365 Guds kærlighed ej grænse ved, 723 Naturen holder pinsefest

365 Guds kærlighed ej grænse ved, 723 Naturen holder pinsefest Joel 3,1-5, Rom 8,31b-39, Joh 17,20-26 Salmer: Lihme 9.00 749 I Østen, 292 Kærligheds og sandheds Ånd!, 365 Guds kærlighed ej grænse ved, 723 Naturen holder pinsefest Lem 10.30 749 I Østen, Dåb: 448, 292

Læs mere

5 DANSKE FORFATTERE FORTÆLLER OM ET MØDE DER HAR GJORT INDTRYK

5 DANSKE FORFATTERE FORTÆLLER OM ET MØDE DER HAR GJORT INDTRYK 5 DANSKE FORFATTERE FORTÆLLER OM ET MØDE DER HAR GJORT INDTRYK Hanne Bistrup Karen Zimsen Jens Blendstrup Henning Kirk Else Berenth Tisvilde Højskole MANDAG DEN 7. ONSDAG DEN 9. maj 2018 1 Velkommen til

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Joh 4,5-26. Bøn. Lad os bede. Kom til os, Gud, og giv os liv fra kilder uden for os selv! (DDS 367, v.1) Amen.

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Joh 4,5-26. Bøn. Lad os bede. Kom til os, Gud, og giv os liv fra kilder uden for os selv! (DDS 367, v.1) Amen. 2.søndag efter helligtrekonger II. Sct. Pauls kirke 19. januar 2014 kl. 10.00. Salmer: 123/31/138/596//441/439/326/308 Uddelingssalme: se ovenfor: 326 Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Joh 4,5-26

Læs mere

Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. H.C. Andersens liv

Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. H.C. Andersens liv E T E R OPGAVER TIL H.C. Andersens liv NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Hvad ved du om H.C. Andersen? Skriv stikord til de fire overskrifter i cirklen. Se eksemplet. P E R S O N E R T I N

Læs mere

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter EFTER SKOLETID Fritidstilbud og -aktiviteter 1 Kære elever og forældre Her ser I vores brede vifte af tilbud. Vi har forsøgt at dække de forskellige dage godt ind, ligesom vi har bestræbt os på, at aktiviteterne

Læs mere

badehoteller Nytår 27. december januar 2018

badehoteller Nytår 27. december januar 2018 badehoteller & Nytår 27. december 2017-2. januar 2018 Badehoteller & nytår på Vrå Højskole Badehoteller i Nordjylland: Tradition og fornyelse Uge 52: 27. december 2017-2. januar 2018 Tag med på en nostalgisk

Læs mere

Kl. 08.00-09.00 Morgenmad Kl. 09.00-12.00 Undervisning & kaffepause. Kl. 12.00-13.00. Frokost og pause. Kl. 13.00-15.30.

Kl. 08.00-09.00 Morgenmad Kl. 09.00-12.00 Undervisning & kaffepause. Kl. 12.00-13.00. Frokost og pause. Kl. 13.00-15.30. Hold 1 Instruktion Christian Eiming Hold 2 DANS brug kroppens intelligens Lars Bjørn Hold 3 Skuespilteknik, mimik Ole Sørensen Hold 4 Teater/musical workshop Kristian Studsgaard Fredag d. 12. PROGRAM Søndag

Læs mere

BRODERI ASKOV HØJSKOLE

BRODERI ASKOV HØJSKOLE BRODERI 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og

Læs mere

20.s.e.trin.B Matt 21,28-44 Salmer: Vi er godt 50, der mødes 4 gange her i efteråret til kristendomskursus.

20.s.e.trin.B Matt 21,28-44 Salmer: Vi er godt 50, der mødes 4 gange her i efteråret til kristendomskursus. 20.s.e.trin.B. 2018 Matt 21,28-44 Salmer: 749-448-28 496-457-731 Vi er godt 50, der mødes 4 gange her i efteråret til kristendomskursus. Det er gode aftener. Aftener fyldt med fællesskab og humor, -og

Læs mere

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur H.C. Andersen Lykke-Peer Lykke-Peer er et af H.C. Andersens mest kendte og elskede værker. Det er en fortælling om hovedpersonen Peers opstigen til en fremtrædende operasanger og komponist. Den kendte

Læs mere

PUST Rejsers sommer i Italien står i musikkens tegn og det meste af juli vil skønne toner strømme ned fra den lille bjergby Castelvittorio

PUST Rejsers sommer i Italien står i musikkens tegn og det meste af juli vil skønne toner strømme ned fra den lille bjergby Castelvittorio From: PUST Rejser newsletter@pustrejser.dk Subject: PUST Rejser Juni - Om Musik & Kunst Date: 21 June 2017 at 22.00 To: newsletter@pustrejser.dk PUST Rejsers sommer i Italien står i musikkens tegn og det

Læs mere

Skabende kunstterapi. Hanne Stubbe teglbjærg. a arh u S u nivers itets forlag

Skabende kunstterapi. Hanne Stubbe teglbjærg. a arh u S u nivers itets forlag Skabende kunstterapi Hanne Stubbe teglbjærg a arh u S u nivers itets forlag SKABENDE KUNSTTERAPI Hanne Stubbe Teglbjærg SKABENDE KUNSTTERAPI Aarhus Universitetsforlag a Skabende kunstterapi Forfatteren

Læs mere

Beethoven Du skal snart til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Ved koncerten skal du høre en violinkoncert.

Beethoven Du skal snart til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Ved koncerten skal du høre en violinkoncert. Koncert med DR Radiosymfoniorkestret s. 2 Beethoven Du skal snart til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Ved koncerten skal du høre en violinkoncert. Violinkoncerten er skrevet af en tysk komponist,

Læs mere

På en og samme tid drømmer man, og frygter, at man ikke kan indfri den andens drømme, eller for den sags skyld sine egne.

På en og samme tid drømmer man, og frygter, at man ikke kan indfri den andens drømme, eller for den sags skyld sine egne. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 22. marts 2015 Kirkedag: Mariæ bebudelse/a Tekst: Luk 1,26-38 Salmer: SK: 106 * 441 * 71 * 72 * 80,1 * 9,7-10 LL: 106 * 71 * 72 * 80,1 * 9,7-10 Der findes

Læs mere

Side 1 af 7. Vil du lære. at mestre dit (arbejds)liv? Sanne Holm Certificeret Coach

Side 1 af 7. Vil du lære. at mestre dit (arbejds)liv? Sanne Holm Certificeret Coach Side 1 af 7 Vil du lære at mestre dit (arbejds)liv? Sanne Holm Certificeret Coach Spiritualitet i dit liv et spørgsmål om opmærksomhed og væren Mentortimer, supervision og seks workshopdage på smukke Jegindø

Læs mere

Helligtrekongers søndag II. Sct. Pauls kirke 5. januar 2014 kl. 10.00. Salmer: 749/101/138/136//362/439/106/112 Uddelingssalme: se ovenfor: 106

Helligtrekongers søndag II. Sct. Pauls kirke 5. januar 2014 kl. 10.00. Salmer: 749/101/138/136//362/439/106/112 Uddelingssalme: se ovenfor: 106 1 Helligtrekongers søndag II. Sct. Pauls kirke 5. januar 2014 kl. 10.00. Salmer: 749/101/138/136//362/439/106/112 Uddelingssalme: se ovenfor: 106 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn.

Læs mere

Historien bag Papageno og Papagena

Historien bag Papageno og Papagena Papageno & Papagena Historien bag Papageno og Papagena Børneoperaen Papageno og Papagena er inspireret af Mozarts opera Tryllefløjten. Det er en meget gammel historie, der handler om en prins, en prinsesse,

Læs mere

Feens kys m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n

Feens kys m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Feens kys m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Feens kys I dette hæfte skal vi beskæftige os med et musikværk, der hedder Feens kys. Det bliver spillet af et stort symfoniorkester. Musikken er

Læs mere

1. Min kones små sedler med kærlighedsytringer giver mig en rar fornemmelse Jeg elsker, når min kone giver mig et knus

1. Min kones små sedler med kærlighedsytringer giver mig en rar fornemmelse Jeg elsker, når min kone giver mig et knus profil for ægtemænd 1. Min kones små sedler med kærlighedsytringer giver mig en rar fornemmelse Jeg elsker, når min kone giver mig et knus 2. Jeg kan godt lide at være alene med min kone Jeg føler mig

Læs mere

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om.

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om. 1 Prædiken til konfirmation 27. april kl. 11.00 749 I østen stiger solen op 17 Altmægtige og kære Gud (udvalgte vers) 70 Du kom til vor runde jord 439 O, du Guds lam 15 Op al den ting Hvor meget fik du?

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 1,19-28

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 1,19-28 1 4.søndag i advent I. Sct. Pauls kirke 18. december 2016 kl. 10.00. Salmer: 90/gloria og 80/76,v.1-2/91//86/439/71/ Hvad er det, der gør jul til noget særligt /93. Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens

Læs mere

ET EKSKLUSIVT KATALOG AF STORE OPLEVELSER TIL DEN JYSKE OPERAS ERHVERVSKLUB

ET EKSKLUSIVT KATALOG AF STORE OPLEVELSER TIL DEN JYSKE OPERAS ERHVERVSKLUB E R H V E R V S K L U B B E N O P E R A & C O. ET EKSKLUSIVT KATALOG AF STORE OPLEVELSER TIL DEN JYSKE OPERAS ERHVERVSKLUB OPERAFRISTELSER I 2019 Efter sin særdeles succesfulde opera Heksen (1892) gik

Læs mere

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst E-mail Nyhedsbrev nr. 23 Kære medlem af Scleroseforeningens lokalafdeling Hermed fremsendes nogle informationer, som du kan have glæde af at kende. Cykelprojektet Helsingør-Paris 2013 28 cykelryttere sætter

Læs mere

Vandrekursus Fodrejse i Danmark 28.08.16 03.09.16

Vandrekursus Fodrejse i Danmark 28.08.16 03.09.16 Vandrekursus Fodrejse i Danmark 28.08.16 03.09.16 Gå efteråret i møde på Vandrekursus med Askov Højskole og glæd dig til både at få rørt benene, hjertet og hjernen med spændende foredrag og eventyr til

Læs mere

Side 1. Ulvens børn. historien om romulus og remus.

Side 1. Ulvens børn. historien om romulus og remus. Side 1 Ulvens børn historien om romulus og remus Side 2 Personer: Numitor Amulius Rea Romulus Remus Side 3 Ulvens børn historien om romulus og remus 1 Tronen 4 2 Guden Mars 6 3 To sønner 8 4 Romulus og

Læs mere

Efterårsmøde og generalforsamling i Forstanderkredsen den 24. til 26. november 2010. Tema: Produktionsskolens fremtidige rolle og Strategisk ledelse

Efterårsmøde og generalforsamling i Forstanderkredsen den 24. til 26. november 2010. Tema: Produktionsskolens fremtidige rolle og Strategisk ledelse Efterårsmøde og generalforsamling i Forstanderkredsen den 24. til 26. november 2010 Tema: Produktionsskolens fremtidige rolle og Strategisk ledelse Program: Onsdag den 24. november 2010 Forstanderkredsens

Læs mere

VIDEO VIDEO Et praktisk filmkursus, hvor du lærer at gøre det selv bedre.

VIDEO VIDEO Et praktisk filmkursus, hvor du lærer at gøre det selv bedre. VIDEO VIDEO 05.07.20 11.07.20 Et praktisk filmkursus, hvor du lærer at gøre det selv bedre. På dette praktiske filmkursus kan du lære at lave korte, skarpe og interessante små film, som kan bruges i privat,

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Saalbach - Hinterglemm

Saalbach - Hinterglemm Saalbach - Hinterglemm Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.395,- Højdepunkter I von Trapps fodspor i Salzburg Den smukke og solrige Glemmtal Joker Card med masser af fordele bl.a.

Læs mere

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer side 1 Ja Nej? 1 Jeg har bemærket, at når jeg er sammen med en meget følelsesbetonet person, er jeg overraskende rolig og upåvirket Somme tider oplever jeg følelser, der bringer mig ud af ligevægt og forvirrer

Læs mere