creodk Capital Region Denmark EU Office Rue du Luxembourg 3 B-1000 Bruxelles creodk@regionh.dk tel.:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "creodk Capital Region Denmark EU Office Rue du Luxembourg 3 B-1000 Bruxelles creodk@regionh.dk tel.: +45 45 11 02 98 www.creodk.eu"

Transkript

1 Strategi

2 creodk Capital Region Denmark EU Office Rue du Luxembourg 3 B-1000 Bruxelles creodk@regionh.dk tel.: Design: Refleks / refleksdesign.dk Fotos: Vincent Lestienne and creodk

3 Strategi

4 4

5 5 1. Baggrund og organisering Vision og mål Erfaringer og udvikling Opgaver og strategiske satsninger Arbejdsprincipper for interessevaretagelsen Resultater og effekter...14

6 6 1. Baggrund og organisering Den fælles repræsentation i Bruxelles, styregruppe og kontaktgruppe creodk (Capital Region Denmark EU Office) er Københavns Universitets (KU), DTU s og Region Hovedstadens fælles EU-forskningskontor i Bruxelles, som blev etableret i efteråret Kontoret er bemandet med en kontorleder, to EU-konsulenter og en praktikant. Kontoret tilbyder også udstationering i kortere perioder. Den øverste ledelse varetages af en styregruppe, som er sammensat af en ledende medarbejder fra hver af de tre partnere. En kontaktgruppe står for den løbende kontakt ind i de tre partnerorganisationer og koordinerer samarbejdet på tværs. I kontaktgruppen sidder medarbejdere fra partnernes EU-kontorer. 4-årig strategi, årlige aktivitetsplaner og årsrapporter Strategien har flere fokusområder. Udover at forholde sig til udviklingen i EU s forskningspolitik tager strategien udgangspunkt i partnernes forskningskompetencer samt creodk s optjente erfaringer med interessevaretagelse og samarbejdet mellem de tre partnere. Strategien dækker en periode på 4 år. Den suppleres dels af creodk s årlige aktivitetsplaner, der beskriver, hvordan strategien vil blive implementeret, dels af årsrapporter, der afrapporterer om årets aktiviteter og resultater. Strategien evalueres efter 2 år.

7 7 2. Vision og mål Fælles vision De tre partnere har en fælles vision om at sikre, at hovedstadsregionen fortsætter med at være en førende videnregion. Derfor er det vigtigt at påvirke og følge udviklingen af det Europæiske Forskningsrum (ERA) og varetage forskningsmiljøernes interesser over for EU-systemet. Mål og midler Denne vision realiseres gennem følgende mål: creodk s overordnede mål er at bidrage til, at partnerne bliver mere involveret i ERA, creodk skal gennem interessevaretagelse medvirke til at tiltrække yderligere EU-tilskud, creodk skal fremskaffe opdateret viden om EU s forskningspolitikker og interessenter, creodk skal bidrage til partnernes synlighed på Bruxelles-scenen og til at øge deres internationale samarbejde, creodk skal bidrage til at identificere internationale samarbejdspartnere, alliancer og netværk og creodk skal skabe synergi og facilitere samarbejde mellem de tre partnere.

8 8 3. Erfaringer og udvikling Erfaringer, evaluering og resultater Samarbejdet om creodk mellem KU, DTU og Region Hovedstaden bygger på en aftale fra Foruden denne aftale tager strategien for udgangspunkt i erfaringer fra perioden , løbende tilfredshedsmålinger samt konklusioner og anbefalinger fra en konsulentrapport og en ekstern evaluering. Konklusionerne fra disse er, at det er lykkedes at etablere et velfungerende kontor i Bruxelles og et velorganiseret samarbejde i Danmark. Gennem et højt aktivitetsniveau har creodk sammen med EU-kontorerne på KU, DTU og i Region Hovedstaden fremmet partnernes interesser overfor EU-systemet og dermed været med til at skabe grundlaget for store EUtilskud, opbygget en solid platform i Bruxelles samt været afgørende for fremdriften i samarbejdet i partnerskabet. creodk har endvidere skabt gode netværk i Bruxelles og udviklet effektive arbejdsmetoder og værktøjer. Samtidig har creodk været medvirkende til at sætte europæisk forskningspolitik højere på dagsordenen på KU, DTU og i Region Hovedstaden. Løbende tilfredshedsmålinger har vist stor tilfredshed med creodk blandt forskere og administrativt personale. Anbefalinger: strategisk og langsigtet prioritering, proaktiv tilstedeværelse i Bruxelles og alliancer Herudover viser erfaring og evaluering også, at forankringen hos partnerne er særdeles vigtig, og at den kan styrkes yderligere. Den interne organisering er afgørende for succes i det komplekse EU-system, og der er potentiale i at udnytte de interne ressourcer bedre og optimere brugen af den integrerede rådgivning. Det anbefales at fokusere yderligere på langsigtede strategiske satsninger for herved at opnå større indflydelse og synlighed i Bruxelles. Endvidere fremhæves vigtigheden af en markant og proaktiv tilstedeværelse i Bruxelles. Dette skaber potentiale for deltagelse i internationale alliancer og samarbejde med udenlandske videninstitutioner.

9 9 EU s nye Horizon 2020 Hidtil har kontoret primært fokuseret på projekter indenfor sundhed, medicotech, biotek, fødevarer, miljø, energi og IKT, der har vedrørt enkelte emner i EU s arbejdsprogrammer under FP7. Udviklingen i både samfundet og forskningspolitikken peger i retning af en større fokusering på store samfundsmæssige udfordringer på tværs af traditionelle forskningsdiscipliner. FP7 afløses i 2014 af Horizon 2020-rammeprogrammet, hvis hovedsigte er at finde løsninger på samfundsudfordringer og samtidig sikre et højt forskningsniveau og international forskermobilitet. Forskerne skal levere resultater, som bidrager til at løse udfordringerne, øger vores konkurrenceevne og skaber innovation i virksomheder. creodk skal bidrage til, at partnerne vedbliver med at have forskningsmiljøer i verdensklasse, der kan indgå som de bedste og stærkeste i internationalt forskningssamarbejde og medvirke til vækst i Europa. Strategiske satsninger creodk-partnerne forholder sig proaktivt til denne udvikling og tilhørende muligheder ved at allokere flere af creodk s eksisterende ressourcer til større satsninger. Tiden vurderes moden til en større fokusering på strategiske satsninger, hvormed interessevaretagelsen i højere grad medvirker til at sætte dagsordenen for den europæiske forskningspolitik. Herigennem øges forskningsmiljøernes indflydelse. Sideløbende fortsætter creodk med at servicere forskere på specifikke projekter og varetage faste opgaver. Arbejdsplads og udstationering creodk skal desuden vedblive med at være en attraktiv arbejdsplads med engagerede faste medarbejdere, og kontoret skal tilbyde kontorplads til personer på udstationering samt generel adgang til mødefaciliteter.

10 10 4. Opgaver og strategiske satsninger Generelle arbejdsområder creodk varetager partnernes interesser i Bruxelles ved at arbejde med: interessevaretagelse for både specifikke forskningsprojekter og større strategiske satsninger, forankring af viden om mulighederne i de hjemlige organisationer, informationsformidling om udviklingen i den europæiske forskningspolitik og synlighed af partnernes kompetencer i EU-miljøet i Bruxelles. specifikke projekter creodk skal på kort og mellemlang sigt fortsat arbejde med interessevaretagelse for specifikke projekter af høj videnskabelig standard og aktuelle ad hoc-sager. Interessevaretagelsen for disse forskningsprojekter har til formål at øge mulighederne for EU-finansiering gennem påvirkning af prioriteter og ordlyd i specifikke EU-programmer. Strategiske satsninger Fra 2012 intensiveres arbejdet med langsigtede strategiske satsningsområder. creodk-partnerne udvælger op til fem strategiske satsninger, som beskrives i de årlige aktivitetsplaner. De strategiske satsninger har til hensigt at sikre sammenhængskraft og dynamik i proces og samarbejde og er udvalgt således, at de reflekterer både EU-dagsordenen og de hjemlige forskningskompetencer. I den 4-årige strategiperiode vil der opstå nye muligheder og ønsker, som kan afstedkomme ændringer i forhold til, hvilke satsningsområder, der skal prioriteres. Partnerne vil løbende have mulighed for at foreslå ændringer af de strategiske satsningsområder. i sammenhæng med EU-dagsordenen Det er på den europæiske forskningsdagsorden, at EU gennem finansiering af forskning og innovation medvirker til at løse store samfundsmæssige udfordringer samt sikrer, at Europa fremover vil have en konkurrencedygtig og videnbaseret økonomi med et stærkt vækstgrundlag. og i samspil med vores forskningsstyrker creodk-partnerne har velorganiserede forskningsmiljøer på højt internationalt niveau, som arbejder for at finde løsninger på disse udfordringer. Hertil kommer, at der i stigende grad er et politisk fokus på at investere i tværgående aktiviteter og løsninger, der sigter på at adressere samfundets udfordringer samtidig med, at konkurrenceevnen øges og forskningsniveauet hæves.

11 11 Udvælgelsesgrundlag De strategiske satsninger fordeler sig i forlængelse heraf på A) udvalgte forskningsområder og B) tværgående innovationspolitiske satsninger. A) På de udvalgte forskningsområder er det målet at fremme stærke danske forskningsmiljøer, der i samarbejde med internationale partnere kan fungere som anerkendte sparringspartnere for Europa-Kommissionen i udviklingen af langsigtede prioriteringer. Herved sikres kontinuerlig og stærkere indflydelse på de prioriteter, som bl.a. udmøntes i løbende indkaldelser for fx Horizon Det forventes endvidere at øge mulighederne for hjemtag på de strategiske satsninger og skabe en akkumulativ effekt i både netværksopbyggelse og indsamling af data og viden, som vil have en spill-over effekt på andre forskningsmiljøer. Kriterier for de udvalgte satsninger er: excellente, tværfaglige og betydelige forskningsmiljøer med stærke internationale netværk, opbakning fra ledelsen og centrale danske aktører, stærk hjemlig operationel og strategisk forankring og ressourcepersoner til koordinering og sikring af fremdrift. B) Tværgående innovationspolitiske satsninger vil enten tage udgangspunkt i creodk-partnerskabets styrkepositioner eller bygge på nye initiativer med stort innovationspotentiale. Formålet vil i begge tilfælde være at skabe konkret merværdi gennem stærkere branding, øget internationalisering og tiltrækning af flere EU-midler. Kriterier for tværgående satsninger er mål om øget internationalisering og konkurrencedygtighed, tværdisciplinært forsknings- og udviklingspotentiale, mulighed for særlig promovering (Smart Specialisation), sammenfald med danske projekter og offentlige investeringer og betydelige budgetprioriteringer. Løbende tilpasning i aktivitetsplanerne Antallet og typen af strategiske satsninger gennemgås hvert år i forbindelse med udarbejdelse af de årlige aktivitetsplaner, og der forventes en løbende tilpasning i henhold til ressourcer og den generelle udvikling.

12 12 5. Arbejdsprincipper for interessevaretagelsen Bruxelles + Danmark = den integrerede rådgivning creodk udfører hovedsageligt opgaver, som bedst varetages fra Bruxelles, hvor mange af EU-beslutningstagere og embedsfolk befinder sig og alliancepartnere er repræsenteret. Den løbende dialog med forskerne på KU, DTU og regionens hospitaler foregår i tæt samarbejde med de hjemlige EU-kontorer og de decentrale forskerstøtteenheder, som alle rådgiver forskerne om EU-finansiering. Tilsammen tilbydes forskerne den integrerede rådgivning, som vil blive yderligere styrket gennem fælles mål og indsats. Målrettet indsats for strategiske satsninger Hvad angår de strategiske satsninger kræves en mere dybdegående og vedvarende indsats. Kontoret i Bruxelles er bemandet med generalister med viden om EU og internationalisering. Det er derfor vigtigt, at de hjemlige enheder mobiliserer fagstærke personer til at deltage i arbejdet med planlægning af indsatsen, opbygning af netværk og promovering af forskningsområdet. Den fokuserede indsats er kendetegnet ved systematisk overvågning, tidlig og målrettet information samt deltagelse i synlighedsaktiviteter i Bruxelles. Den direkte interessevaretagelse for strategiske satsninger og specifikke projekter varetages i fællesskab med internationale samarbejdspartnere, som sikrer større volumen og en stærkere stemme.

13 13 Besøg og kommunikation Medarbejderne på creodk besøger regelmæssigt partnerne i Danmark og bestræber sig på at opbygge kontakter både blandt forskere, administratorer og i ledelsen. Den daglige kommunikation knytter aktørerne sammen, og brugen af videomøder skal indgå som en naturlig del af en ressourceoptimal kommunikation. Metoder og værktøjer creodk udvikler løbende nye metoder og værktøjer til at assistere forskerne med at få indflydelse på EU s forskningsprioriteter. creodk arbejder blandt andet med at kortlægge interessenter, analysere indflydelseskanaler, opbygge alliancer og yde generel rådgivning om interessevaretagelse. Der sigtes mod en ensartet og effektiv tilgang til arbejdet med den løbende interessevaretagelse.

14 14 6. Resultater og effekter Målepunkter og tilfredshedsmåling Kvantitativ resultat- og effektmåling er vigtig for at dokumentere værdien af at have et kontor i Bruxelles. Derfor arbejder creodk med konkrete måltal i de årlige aktivitetsplaner. Det er dog vigtigt at understrege, at det ikke er muligt at sætte tal på alle resultater og effekter af kontorets mange aktiviteter. Således har initiativer rettet mod EU-systemet ofte en væsentlig afledt merværdi i de hjemlige miljøer uafhængigt af succesen af EU-indsatsen. Det er ligeledes væsentligt at være opmærksom på, at opnåelse af resultater afhænger af partnernes engagement, og at dette sammenholdt med EU-programmernes cyklus kan medføre betydelig variation i resultaterne år for år. Resultaterne og effekterne af creodk s mange aktiviteter dokumenteres i årsrapporterne. Beskrivelser af forskellige cases giver inspiration til forskerne, og hjemmesiden creodk.eu bidrager ligeledes til at oplyse om konkrete resultater af den integrerede rådgivning.

15 15 Interessevaretagelse måles på antal og typen af sager, aftryk i arbejdsprogrammer, grundlag for EU-finansiering og indflydelse på forskningsprioriteter generelt. Forankring måles på brug af den integrerede rådgivning ved antal og typen af kontakter i forskningsmiljøerne, udstationeringer og studieture samt brug af mødelokaler og kontorer i Bruxelles. Målsætningen for perioden er involvering i 4-5 strategiske satsninger, ad hoc sager per år og 40 mio. kr. i tilskud. Informationsformidling måles på antal og tilfredshed med nyhedsbrevet creodk Update, guides, roadmaps, hjemmesiden og diverse PR. Synlighed måles på antal og brug af alliancer, konferenceinvitationer, deltagelse i arrangementer i Bruxelles og netværksopbyggende aktiviteter. Kvalitet måles ved en årlig tilfredshedsmåling. Målsætningen er en tilfredshedsgrad på minimum 85 %.

16 creodk i bruxelles creodk er Københavns Universitets, DTU s og Region Hovedstadens fælles EU-forskningskontor i Bruxelles. Vi arbejder på at optimere partnernes indflydelse på EU s forskningsaktiviteter og repræsenterer dem i Bruxelles. Vi bidrager ligeledes til deres involvering i det Europæiske Forskningsrum (ERA). creodk assisterer forskerne med interessevaretagelse ved at planlægge en strategisk indsats for at gøre EU-systemet opmærksomt på udvalgte forskningsområder. Vi udnytter vores placering i Bruxelles til at skabe synlighed, opbygge alliancer og indhente information. Læs mere om os og vores ydelser på

STRATEGI / SIDE 1 AF 6 STRATEGI

STRATEGI / SIDE 1 AF 6 STRATEGI STRATEGI / 13-05-2019 SIDE 1 AF 6 STRATEGI 2019-2020 SIDE 2 AF 6 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. MISSION... 4 3. MÅL... 4 4. FORUDSÆTNINGER... 4 5. AKTIVITETSOMRÅDER... 4 5.1 Projektudvikling... 5 5.2 Interessevaretagelse...

Læs mere

Aktivitetsplan 2016-2017

Aktivitetsplan 2016-2017 Aktivitetsplan 2016-2017 December 2015 OVERSIGT: AKTIVITETER 2016-17 INTERESSEVARETAGELSE OG POLICY Rådgive om input til arbejdsprogrammer og det strategiske program med henblik på aftryk. Tidlig information

Læs mere

1. Indledning Vision, mission, mål Aktivitetsområder Effektkæde for Copenhagen EU Office...5

1. Indledning Vision, mission, mål Aktivitetsområder Effektkæde for Copenhagen EU Office...5 STRATEGI 2017-20 1. Indledning...1 2. Vision, mission, mål... 2 3. Aktivitetsområder...3 4. Effektkæde for Copenhagen EU Office...5 1. INDLEDNING Copenhagen EU Office er det fælles EU-kontor i Bruxelles

Læs mere

Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio. kr. bidraget til at alle ejerne har været involveret

Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio. kr. bidraget til at alle ejerne har været involveret Strategi 2015-18 1. Indledning... 3 2. Indsatsområder og mål... 4 3. Aktivitetsområder... 4 4. Organisering... 5 Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio.

Læs mere

AKTI VITETS PLAN 2015

AKTI VITETS PLAN 2015 AKTI V ITETS PLAN 2015 OVERSIGT OVER AKTIVITETER 2015 INTERESSEVARETAGELSE Videregive partnerskabet early warnings om Horizon 2020 arbejdsprogram for 2016-17. Følge udarbejdelsen af det kommende Horizon

Læs mere

Strategi 2016-2019 November 2015

Strategi 2016-2019 November 2015 Strategi 2016-2019 November 2015 1. Baggrund... 2 2. Formål... 3 3. Aktivitetsområder... 3 4. Virkemidler... 5 5. Organisering... 6 Anneks: Indsatsbeskrivelse Logic model... 7 1. BAGGRUND creodk er det

Læs mere

årsrapport 2009 Kort om året 2009 hos creodk

årsrapport 2009 Kort om året 2009 hos creodk Årsrapport 2009 Kort om året 2009 hos creodk Året 2009 var første år for Capital Region Denmark EU Office (creodk). I løbet af året er creodk blevet færdigetableret i Bruxelles og har startet forankringsarbejdet,

Læs mere

2 s 0 t 1 r 1 a - t 1 e 4 gi 1

2 s 0 t 1 r 1 a - t 1 e 4 gi 1 strategi 2011-14 1 1 baggrund og opbygning Foreningen Midtjyllands EU-kontor Central Denmark EU Office (CDEU) blev etableret den 24. november 2006. Region Midtjylland og de 19 kommuner i regionen står

Læs mere

KKR Den 23. februar 2015 COPENHAGEN EU OFFICE

KKR Den 23. februar 2015 COPENHAGEN EU OFFICE KKR Den 23. februar 2015 Organisation og finansiering GENERAL- FORSAMLING BESTYRELSE BRX NETVÆRK Bestyrelse : Marianne Stendell, RegH (formand) Finn Rudaizky, RegH Per Roswall, RegH DK BRUXELLES NETVÆRK

Læs mere

Københavns Universitet. Stærkere EU-engagement Bjørnholm, Thomas; Wegener, Henrik Caspar; Frandsen, Søren E. Published in: Jyllands-Posten

Københavns Universitet. Stærkere EU-engagement Bjørnholm, Thomas; Wegener, Henrik Caspar; Frandsen, Søren E. Published in: Jyllands-Posten university of copenhagen Københavns Universitet Stærkere EU-engagement Bjørnholm, Thomas; Wegener, Henrik Caspar; Frandsen, Søren E. Published in: Jyllands-Posten Publication date: 2016 Document Version

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

BRN. Strategi

BRN. Strategi BRN Strategi 2017-2018 Indholdsfortegnelse Introduktion til BRN...4 Status efter første strategiperiode.....7 Vision, mission og mål........8 Vores indsatsområder......9 Vores samarbejdsmodel.....10 Sådan

Læs mere

17159/09 lv/av/an/aa/av/bh 1 DG C II

17159/09 lv/av/an/aa/av/bh 1 DG C II RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 7. december 2009 (15.12) (OR. en) 17159/09 RECH 449 COMPET 514 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Tidl. dok.

Læs mere

COPENHAGEN REGIONAL EU-OFFICE

COPENHAGEN REGIONAL EU-OFFICE Det fælles regionale EU-kontor COPENHAGEN REGIONAL EU-OFFICE V/ Vicedirektør Kristian Johnsen SMV-arrangement om EU-funding og Horizon2020 VÆKSTHUS HOVEDSTADSREGIONEN 17. juni 2014 Mødelokale M1, Fruebjergvej

Læs mere

KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER

KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER 20 17 KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER INTRODUKTION ALLE KOMMUNER I SYDDANMARK KAN INDGÅ I INTERNATIONALT SAMARBEJDE OGSÅ DIN Hensigten med denne vejledning er at gøre de europæiske muligheder

Læs mere

Copenhagen EU Office

Copenhagen EU Office Copenhagen EU Office Et nyt tilbud for hovedstadsregionens kommuner og virksomheder v. Chefkonsulent Henrik Madsen Region Hovedstaden 4. december 2014 Greater Copenhagen hele Danmarks hovedstad Copenhagen-metropolen

Læs mere

Beslutningsgrundlag for sammenlægning af creodk og Copenhagen EU Office

Beslutningsgrundlag for sammenlægning af creodk og Copenhagen EU Office Beslutningsgrundlag for sammenlægning af creodk og Copenhagen EU Office Indhold Dette sammenlægningsnotat danner sammen med forslag til vedtægter beslutningsgrundlaget for sammenlægning af de to EU-kontorer

Læs mere

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0048 Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0048 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0048 Bilag 2 Offentligt Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Folketingets Europaudvalg Kopi: Folketingets Udvalg for Videnskab og Teknologi Til orientering fremsendes

Læs mere

Kontingentforhøjelse Midtjyllands EUkontor

Kontingentforhøjelse Midtjyllands EUkontor Indstilling Til Byrådet (Aarhus Byråd via Magistraten) Fra Borgmesterens Afdeling Dato 3. november 2016 Kontingentforhøjelse Midtjyllands EUkontor 2017-2020 Det midtjyske EU-kontors bestyrelse har vedtaget

Læs mere

Etablering af Business Region North Denmark.

Etablering af Business Region North Denmark. Punkt 9. Etablering af Business Region North Denmark. 2014-33698. Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig det nye forstærkede samarbejde mellem de nordjyske kommuner

Læs mere

Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt.

Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt. 1 ÅRSPLAN 2017 første udkast Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt. Foreningen IQ s a rsplan sætter mål og prioriteter

Læs mere

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Forord Strategien for Det Teknisk- Naturvidenskabeli- Denne strategi skal give vores medarbejdere Forskning ge Fakultet, som

Læs mere

Indstilling Århus Kommune Etablering af fælles midtjysk Bruxelles-kontor 1. Resume

Indstilling Århus Kommune Etablering af fælles midtjysk Bruxelles-kontor 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 5. oktober 2006 Århus Kommune Erhvervsafdelingen Borgmesterens Afdeling Etablering af fælles midtjysk Bruxelles-kontor 1. Resume Med

Læs mere

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014 Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling December 2014 Hvad er Business Region North Denmark? Nyt samarbejde i Nordjylland om vækst og udvikling Etableres af de 11 nordjyske kommuner

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere

STRATEGIPLAN

STRATEGIPLAN STRATEGIPLAN 2018 2020 DI Energi STRATEGIPLAN 2018 2020 2 Vision og mission DI Energi arbejder for, at virksomheder i energibranchen har de bedst mulige optimale rammevilkår. Det er en forudsætning for,

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Central Denmark EU Office STRATEGI 2015 CENTRAL DENMARK EU OFFICE

Central Denmark EU Office STRATEGI 2015 CENTRAL DENMARK EU OFFICE Central Denmark EU Office STRATEGI 2015 CENTRAL DENMARK EU OFFICE HURTIGT OVERBLIK OVER STRATEGIEN MISSION Vi er Midtjyllands spydspids og repræsentation i Bruxelles samt videnbase for etablering af værdiskabende

Læs mere

8987/15 shs/cos/hm 1 DG G 3 C

8987/15 shs/cos/hm 1 DG G 3 C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 20. maj 2015 (OR. en) 8987/15 RECH 143 COMPET 230 NOTE fra: til: De Faste Repræsentanters Komité (1. afdeling) Rådet Tidl. dok. nr.: 8562/15 RECH 104 COMPET

Læs mere

Strategi for internationalt samarbejde 2020

Strategi for internationalt samarbejde 2020 Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 6. junij 2016 Strategi for internationalt samarbejde 2020 Esbjerg Kommune 2016 I Vision 2020 og Vækststrategi 2020 er det et mål, at Esbjerg Kommune bliver mere international.

Læs mere

MÅLBILLEDE. For et styrket samarbejde mellem Københavns Universitet og Region Hovedstaden på sundhedsområdet

MÅLBILLEDE. For et styrket samarbejde mellem Københavns Universitet og Region Hovedstaden på sundhedsområdet MÅLBILLEDE For et styrket samarbejde mellem Københavns Universitet og Region Hovedstaden på sundhedsområdet Copenhagen Health Science Partners Københavns Universitet Region Hovedstaden Copenhagen Health

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

INTERNATIONALE KOMMUNER

INTERNATIONALE KOMMUNER INTERNATIONALE KOMMUNER 2017 DIN INDGANG TIL EU ALLE SYDDANSKE KOMMUNER HAR MULIGHED FOR AT ARBEJDE MED EU OGSÅ DEN, DU BOR ELLER ARBEJDER I. Hvad end det gælder projekter eller partnerskaber om energi,

Læs mere

Strategi for fremme af socialøkonomi i Horsens Kommune

Strategi for fremme af socialøkonomi i Horsens Kommune Strategi for fremme af socialøkonomi i Horsens Kommune 2016-2020 Motivation hvorfor fremme socialøkonomi og hvad er visionen I Horsens Kommune ønsker vi at fremme socialøkonomiske løsninger på de samfundsmæssige

Læs mere

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse snotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse Initiativerne er opdelt i fire fokusområder: Innovationsordningerne skal være nemt tilgængelige og effektive Innovationspakke Indsatsen skal

Læs mere

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Baggrund Kongres- og mødeindustrien er et væsentligt forretningsområde for dansk turisme, og markedet er i

Læs mere

UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER. Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients

UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER. Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER Indhold Danske Fonde 3 Det Frie Forskningsråd

Læs mere

CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS

CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS NOVEMBER 2016 CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS STRATEGI STRATEGI 2 Center for forebyggelse i praksis - Strategi INDLEDNING Med denne strategi for Center for Forebyggelse

Læs mere

UDKAST Resultatkontrakt for Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark for

UDKAST Resultatkontrakt for Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark for UDKAST Resultatkontrakt for Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark for 2012-2013 Baggrund Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark blev stiftet den 1. januar 2007 efter en forudgående

Læs mere

International strategi for Hotel- og Restaurantskolen

International strategi for Hotel- og Restaurantskolen International strategi for Hotel- og Restaurantskolen November 2017 Hvorfor internationalisering på Hotel- og Restaurantskolen? Hotel- og Restaurantskolen skal være en erhvervsskole med et internationalt

Læs mere

Forsk strategisk! 700 mio. kr. til forskning i samfundsudfordringer.

Forsk strategisk! 700 mio. kr. til forskning i samfundsudfordringer. Forsk strategisk! 700 mio. kr. til forskning i samfundsudfordringer 2013 Vi ønsker at værne om den forskningsmæssige metodefrihed i strategisk forskning Hvad er strategisk forskning? styrke offentligt/privat

Læs mere

Politisk beslutningsgrundlag vedr. etablering af fælles regionalt EUkontor

Politisk beslutningsgrundlag vedr. etablering af fælles regionalt EUkontor NOTAT Bilag 1 Politisk beslutningsgrundlag vedr. etablering af fælles regionalt EUkontor 1.0. Baggrund Regionsrådsformanden, formanden for KKR Hovedstaden og Københavns Kommunes overborgmester blev den

Læs mere

DeIC strategi 2014-2018

DeIC strategi 2014-2018 DeIC strategi 2014-2018 DeIC Danish e-infrastructure Cooperation blev etableret i 2012 med henblik på at sikre den bedst mulige nationale ressourceudnyttelse på e-infrastrukturområdet. DeICs mandat er

Læs mere

Eventstrategi. for Furesø Kommune

Eventstrategi. for Furesø Kommune Eventstrategi for Furesø Kommune 1 INDHOLD BAGGRUND 3 STRATEGI 4 Strategimål 1: Events skal skabe lokal merværdi i Furesø Kommune Strategimål 2: Events i Furesø Kommune skal være af høj standard Strategimål

Læs mere

- Strategisk InvesteringsPogram, SIP: Vejledning og sparring til nordjyske virksomheder om EUfunding

- Strategisk InvesteringsPogram, SIP: Vejledning og sparring til nordjyske virksomheder om EUfunding Kort om EU-kontoret Baggrund Norddanmarks EU-kontor har eksisteret siden 1990 og er ejet og finansieret af de 11 nordjyske kommuner og Region Nordjylland, University College Nordjylland, Aalborg Universitet

Læs mere

Hvad er strategisk forskning?

Hvad er strategisk forskning? Hvad er strategisk forskning? præsentation af Det Strategiske Forskningsråd www.fivu.dk/dsf Hvad er strategisk forskning? Strategisk forskning bidrager gennem tværfaglighed til løsning af væsentlige og

Læs mere

Grønne projektmuligheder i Horizon 2020 for kommuner

Grønne projektmuligheder i Horizon 2020 for kommuner 25. april 2018 Grønne projektmuligheder i Horizon 2020 for kommuner / Lars Schovsbo, CPH EU Office /Lasse Holm Grønning, CPH EU Office /Simon Horsholt, ZealandDenmark EU Office Horizon 2020 og kommuner

Læs mere

Oktober 2018 GRUNDLAG FOR AFTALE OM ETABLERING AF GREATER COPENHAGEN EU OFFICE

Oktober 2018 GRUNDLAG FOR AFTALE OM ETABLERING AF GREATER COPENHAGEN EU OFFICE Oktober 2018 GRUNDLAG FOR AFTALE OM ETABLERING AF GREATER COPENHAGEN EU OFFICE DET GAMLE AFTALEGRUNDLAG FOR FUSION AFTALE FRA MAJ 2018 Etablering af Greater Copenhagen EU Office pr. d. 1.1.2019 ved en

Læs mere

DeIC strategi 2012-2016

DeIC strategi 2012-2016 DeIC strategi 2012-2016 DeIC Danish e-infrastructure Cooperation - blev dannet i april 2012 ved en sammenlægning af Forskningsnettet og Dansk Center for Scientic Computing (DCSC). DeIC er etableret som

Læs mere

Hørsholm den 20. april Årsmøde. Copenhagen EU Office

Hørsholm den 20. april Årsmøde. Copenhagen EU Office Hørsholm den 20. april 2016 Årsmøde Copenhagen EU Office PROGRAM FOR ÅRSMØDE Dato: 20. april 2016 Tidspunkt: kl. 12.30-14.00 Sted: Søhuset i Hørsholm, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm. 1. Velkomst v/ Jannich

Læs mere

Forankring og synliggørelse af den internationale dimension i Vækstforum for Region Midtjyllands Ervervsudviklingsstrategi

Forankring og synliggørelse af den internationale dimension i Vækstforum for Region Midtjyllands Ervervsudviklingsstrategi Forankring og synliggørelse af den internationale dimension i Vækstforum for Region Midtjyllands Ervervsudviklingsstrategi 2007-2009. Visionen for Region Midtjylland som en international vækstregion er:

Læs mere

Evaluering af de boligsociale helhedsplaner

Evaluering af de boligsociale helhedsplaner Evaluering af de boligsociale helhedsplaner I Københavns Kommune 2010 Kvarterudvikling, Center for Bydesign Teknik- og Miljøforvaltningen 2011 2 Boligsociale helhedsplaner i Københavns Kommune Københavns

Læs mere

Center for Interventionsforskning. Formål og vision

Center for Interventionsforskning. Formål og vision Center for Interventionsforskning Formål og vision 2015-2020 Centrets formål Det er centrets formål at skabe et forskningsbaseret grundlag for sundhedsfremme og forebyggelse på lokalt såvel som nationalt

Læs mere

Opstart

Opstart 1 2 3 11 12 13 21 22 23 Denne fase fører jer først gennem en række redskaber, som bidrager til at kvalificere, om co-creation metoden er relevant for jeres udfordring. Derefter hjælper fasens øvrige redskaber

Læs mere

Overblik og status for Region Syddanmark forskningspuljer

Overblik og status for Region Syddanmark forskningspuljer Område: Sundhedsområdet Afdeling: Afdelingen for Sundhedssamarbejde og kvalitet Journal nr.: 15/1248 Dato: 7. januar 215 Overblik og status for Region Syddanmark forskningspuljer Forskningspuljer i Region

Læs mere

Europaudvalget 2007 2801 - konkurrenceevne Bilag 5 Offentligt

Europaudvalget 2007 2801 - konkurrenceevne Bilag 5 Offentligt Europaudvalget 2007 2801 - konkurrenceevne Bilag 5 Offentligt Notat Samlenotat til Folketingets Europaudvalg med henblik på møde i Rådet (Konkurrenceevne industri, indre marked, forskning) den 21. 22.

Læs mere

Syddanmarks indgang til den internationale markedsplads

Syddanmarks indgang til den internationale markedsplads Syddanmarks indgang til den internationale markedsplads EU-audit Management, regnskab og audit Lobbyak viteter Projektafslutning Projek dé Screening af idé Livscyklus for deltagelse i EU-projekter. Bruxelles-Kontoret

Læs mere

Brobygger 2.0. Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland.

Brobygger 2.0. Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland. Brobygger 2.0 Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland. Indledning Den danske fødevareklynge med centrum i Region Midt er i en god udvikling

Læs mere

Børn & Unges leadership pipeline. Direktør

Børn & Unges leadership pipeline. Direktør Forvaltningschef Leder af ledere - skoleleder, DT-leder, FU-leder Børn & Unges leadership pipeline Direktør Leder af ledere - områdechef, FU-chef Leder af medarbejder Medarbejder Niveau 1: Direktør Arbejde

Læs mere

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling Præsentation Thy Erhvervsforum Marts 2015 Hvad er Business Region North Denmark? Nyt strategisk partnerskab i Nordjylland om vækst og udvikling:

Læs mere

BIKUBENFONDEN nyskaber muligheder!

BIKUBENFONDEN nyskaber muligheder! BIKUBENFONDEN nyskaber muligheder! FORMÅL Vores samfund skal vurderes på mulighederne for at kunne realisere menneskeligt og kunstnerisk potentiale. Vi tror på socialt engagement og kunstens betydning.

Læs mere

Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership. Indstilling

Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership. Indstilling WWW.DANISHSOIL.ORG Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership 19-08-2015 Sag.nr.: 14/170 Dokumentnr. 39659/15 Sagsbehandler Christian Andersen Tel. 35298175 Email: Can@regioner.dk Indstilling

Læs mere

HANDLINGSPLAN

HANDLINGSPLAN HANDLINGSPLAN 2017-18 1. Indledning...1 2. Aktiviteter og indsatser...3 2.1 Projektudvikling... 3 2.2 Interessevaretagelse... 4 2.3 Netværksopbygning... 5 2.4 Positionering... 6 2.5 Kompetenceudvikling...

Læs mere

Bilag 3A: Oplæg til organisering og involvering UDKAST 31. januar 2019

Bilag 3A: Oplæg til organisering og involvering UDKAST 31. januar 2019 Organisering Fundamentet for BRN s samarbejdsmodel er en netværksorganisation, der består af en fast kerne af aktører samt en ad-hoc baseret organisering og involvering fra sag til sag, hvor vi sammensætter

Læs mere

8975/15 la/aan/hm 1 DG G 3 C

8975/15 la/aan/hm 1 DG G 3 C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. maj 2015 (OR. en) 8975/15 NOTE fra: til: RECH 142 COMPET 229 MI 320 TELECOM 120 De Faste Repræsentanters Komité (1. afdeling) Rådet Tidl. dok. nr.: 8409/15

Læs mere

FORSKNINGSPLAN FOR AFDELING M

FORSKNINGSPLAN FOR AFDELING M FORSKNINGSPLAN FOR AFDELING M 2012-2015 Aarhus Universitetshospital, Risskov Opdateret maj 2013 1 Indledning Forskning er en af grundforudsætningerne for vedvarende at kunne kvalificere og udvikle patientbehandlingen.

Læs mere

Samarbejdsaftalens parter er Syddjurs Kommune og Aarhus Universitet.

Samarbejdsaftalens parter er Syddjurs Kommune og Aarhus Universitet. Indhold 1. Aftalens parter...2 2. Præambel...2 3. Aftalens indhold...2 3.1 Forskningssamarbejde...3 3.2 Studentersamarbejde...3 3.3 Iværksætteri...3 3.4 Sundhed...4 4. Organisering og opfølgning...4 5.

Læs mere

14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder

14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder 14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder Åbent Vækstforum Sjælland Brevid: 2562639 Resume CAPNOVA ansøger om tilskud til projektet Innovations- og fundraisingvejledning til mindre

Læs mere

Har i forsknings ideen?

Har i forsknings ideen? Det strategiske forskningsråd Har i forsknings ideen? Det Strategiske Forskningsråd investerer over 1 milliard kr. i forskning i 2010 Bioressourcer, fødevarer og andre biologiske produkter EU netværksmidler

Læs mere

UDFOR- DRINGERNE. For mange midler går til administration. Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet. Kvaliteten er ikke tilstrækkelig

UDFOR- DRINGERNE. For mange midler går til administration. Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet. Kvaliteten er ikke tilstrækkelig UDFOR- DRINGERNE Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet Kvaliteten er ikke tilstrækkelig høj For mange midler går til administration Virksomhederne ved ofte ikke, hvor de skal henvende sig For mange

Læs mere

Erhvervet ønsker at imødegå udfordringerne og at udnytte mulighederne gennem proaktive og målrettede forsknings- og udviklingsaktiviteter.

Erhvervet ønsker at imødegå udfordringerne og at udnytte mulighederne gennem proaktive og målrettede forsknings- og udviklingsaktiviteter. Dansk akvakulturs forsknings- Indledning Moderne akvakultur er et videnbaseret erhverv understøttet af udvikling og forskning. Det bidrager til at sikre en bæredygtig vækst, og det styrker fødevarekvaliteten

Læs mere

TryghedsGruppens investeringsstrategi * vedtaget af repræsentantskabet 1. november 2012

TryghedsGruppens investeringsstrategi * vedtaget af repræsentantskabet 1. november 2012 TryghedsGruppens investeringsstrategi * vedtaget af repræsentantskabet 1. november 2012 TryghedsGruppen har siden foråret 2012 arbejdet med at udvikle en ny investeringsstrategi. De vigtigste input i denne

Læs mere

KKR FREMTIDENS ENERGIPLANLÆGNING I HOVEDSTADSREGIONEN

KKR FREMTIDENS ENERGIPLANLÆGNING I HOVEDSTADSREGIONEN FREMTIDENS ENERGIPLANLÆGNING I HOVEDSTADSREGIONEN Projektbeskrivelse til udvikling og implementering af strategisk energiplanlægning Poul Erik Lauridsen Direktør, Gate 21 21 Kommuner Offentlig-privat innovation

Læs mere

STRATEGIPLAN 2015 2020

STRATEGIPLAN 2015 2020 STRATEGIPLAN 2015 2020 DI Energi STRATEGIPLAN 2015 2020 2 Branchefællesskab for energibranchens virksomheder De sidste 40 år har den danske energiindustri omstillet sig fra at være afhængig af olie fra

Læs mere

Et stærkt og effektivt tilsyn. Strategi for Forsyningstilsynet

Et stærkt og effektivt tilsyn. Strategi for Forsyningstilsynet Et stærkt og effektivt tilsyn Strategi for Forsyningstilsynet 2019-2021 MISSION Med love og regler som baggrund for vores tilsyn med energiforsyningerne, skaber vi rammer, der tilskynder forsyningsvirksomhederne

Læs mere

STRATEGI FOR FREMME AF SOCIALØKONOMI I HORSENS KOMMUNE

STRATEGI FOR FREMME AF SOCIALØKONOMI I HORSENS KOMMUNE STRATEGI FOR FREMME AF SOCIALØKONOMI I HORSENS KOMMUNE 2016-2020 Forsidebillede: SundhedsCaféen, Dansk Integrationsnet en del af Dansk flygtninge hjælp, Horsens Sundhedshus. Horsens Havn 2 VI VIL SOCIALØKONOMI

Læs mere

UDVIKLING AF LOKALE FÆLLESSKABER

UDVIKLING AF LOKALE FÆLLESSKABER UDVIKLING AF LOKALE FÆLLESSKABER I Holbæk Kommune er der mange stærke lokale fællesskaber, som er med til at skabe udvikling, og gøre Holbæk Kommune til en attraktiv og velfungerende kommune at være borger

Læs mere

Skabelon for handlingsplan 2012

Skabelon for handlingsplan 2012 Skabelon for handlingsplan 2012 Navn på aktivitetsområde Landsstyrelsen Formål med aktiviteten Landsstyrelsen er URK s øverste ledelse og vil således iværksætte og følge initiativer, som har bred betydning

Læs mere

PROCESNOTAT. Aftalegrundlag vedr. offentlig erhvervsservice fra 1. januar 2011

PROCESNOTAT. Aftalegrundlag vedr. offentlig erhvervsservice fra 1. januar 2011 1 PROCESNOTAT Aftalegrundlag vedr. offentlig erhvervsservice fra 1. januar 2011 Indledning Økonomi- og Erhvervsministeriet har indgået aftale med Kommunernes Landsforening om, at kommunerne overtager hele

Læs mere

Model for internationaliseringsstrategi

Model for internationaliseringsstrategi Model for internationaliseringsstrategi Detaljering af den internationale strategi Ambition, fokusområder og implementeringsplan for internationalisering Indhold 1. Forord 2. Mission og vision på det internationale

Læs mere

Med strategien ønsker Syddjurs Kommune at prioritere fem strategiske indsatsområder med hver sine mål:

Med strategien ønsker Syddjurs Kommune at prioritere fem strategiske indsatsområder med hver sine mål: International strategi for Syddjurs Kommune Med denne internationale strategi ønsker Syddjurs Kommune at spille en aktiv rolle i internationaliseringen af området og dermed understøtte kommunens image

Læs mere

Bevilling til Internet Week Denmark 2015, 2016 og 2017

Bevilling til Internet Week Denmark 2015, 2016 og 2017 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 6. august 2014 2015, 2016 og 2017 1. Resume Internet Week Denmark er en festival for hele Danmark med centrum i Aarhus og den

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. Ledelsesgrundlaget viser ledelsesfunktionerne i Guldborgsund

Læs mere

HANDLINGSPLAN North Denmark-Brussels. North Denmark-Brussels. North Denmark-Brussels North Denmark-Brussels

HANDLINGSPLAN North Denmark-Brussels. North Denmark-Brussels. North Denmark-Brussels North Denmark-Brussels HANDLINGSPLAN 2017-2018 orth Denmark-Brussels orth Denmark-Brussels Handlingsplan 2017-2018 Handlingsplanen for 2017-2018 omsætter strategien for Norddanmarks EU-kontor til konkrete indsatser, som skal

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. 2 Politisk betjening - Lede opad

Læs mere

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 12. januar 2007 Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 1. Formål med partnerskabsaftalerne Det fremgår af globaliseringsstrategien, at der skal indgås partnerskabsaftaler mellem de regionale vækstfora

Læs mere

Handlingsplan Bestyrelsen

Handlingsplan Bestyrelsen Handlingsplan 2019 07-12-2018 Bestyrelsen Interessevaretagelse Interessevaretagelse over for beslutningstagere (især politikere og embedsmænd), lokalt, landsplan og internationalt Netværk og samarbejde

Læs mere

DBDHS VISION GO-TO-PLATFORMEN FOR FJERNVARME! DBDH STRATEGI Netværk Eksport Kommunikation Politik

DBDHS VISION GO-TO-PLATFORMEN FOR FJERNVARME! DBDH STRATEGI Netværk Eksport Kommunikation Politik DBDHS VISION GO-TO-PLATFORMEN FOR FJERNVARME! DBDH STRATEGI 2019-2022 Netværk Eksport Kommunikation Politik DBDH STRATEGI 2019-2022 STRATEGIEN 2019-2022 DBDH arbejder med en 4-årig strategiperiode. I denne

Læs mere

Disposition for Vækstforums Handlingsplan Bilag 3b Juni 2011

Disposition for Vækstforums Handlingsplan Bilag 3b Juni 2011 Disposition for Vækstforums Handlingsplan 2012-13 Bilag 3b Juni 2011 Medlemmerne af Syddansk Vækstforum Forord Omstillingsdagsorden (produktivitet) Handlingsplanen som udmøntning af erhvervsudviklingsstrategien

Læs mere

Udkast til vedtægter for Copenhagen EU Office

Udkast til vedtægter for Copenhagen EU Office Udkast til vedtægter for Copenhagen EU Office Region Hovedstaden, Kommunekontaktråd Hovedstaden (herefter KKR Hovedstaden), Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet og Copenhagen Business

Læs mere

Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord

Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd! 4. oktober 2007 Dorte Qvesel Dorte.Qvesel@stab.rm.dk 1-01-72-10-07 Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Baggrund Baggrunden for

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

Erhvervsudvalget ERU alm. del Bilag 194 Offentligt

Erhvervsudvalget ERU alm. del Bilag 194 Offentligt Erhvervsudvalget 2010-11 ERU alm. del Bilag 194 Offentligt Europaudvalget, Udvalget for Videnskab og Teknologi, Erhvervsudvalget EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgenes medlemmer og stedfortrædere

Læs mere

Danish Food Cluster er en landsdækkende organisation og inddrager alle relevante parter i udviklingsprojektet.

Danish Food Cluster er en landsdækkende organisation og inddrager alle relevante parter i udviklingsprojektet. Connector Ansøgning af Connector i forlængelse af Brobygger 1.0 og Brobygger 2.0, til videreudvikling og konsolidering af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland og betydelig

Læs mere

Danmark taber videnkapløbet

Danmark taber videnkapløbet Organisation for erhvervslivet 10. december 2008 Danmark taber videnkapløbet AF CHEFKONSULENT CLAUS THOMSEN, CLT@DI.DK OG KONSULENT MADS ERIKSEN, MAER@DI.DK Danske virksomheder flytter mere og mere forskning

Læs mere

Offshore Wind Denmark den nye offshore vindklynge. v/ divisionsdirektør Morten Basse, Offshoreenergy.dk Renewables

Offshore Wind Denmark den nye offshore vindklynge. v/ divisionsdirektør Morten Basse, Offshoreenergy.dk Renewables Offshore Wind Denmark den nye offshore vindklynge v/ divisionsdirektør Morten Basse, Offshoreenergy.dk Renewables Grenaa, 21 maj 2013 Offshoreenergy.dk - formål At styrke og understøtte den danske offshore

Læs mere

Herlev Hospital. Dansk Institut for Medicinsk Simulation (DIMS)

Herlev Hospital. Dansk Institut for Medicinsk Simulation (DIMS) Herlev Hospital Dansk Institut for Medicinsk Simulation (DIMS) Strategi og udviklingsplan 2009-2012 Mission Vision DIMS er en højt specialiseret forsknings-, udviklings- og uddannelsesenhed vedrørende

Læs mere

Tydelig effekt i markederne. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens strategi 2013-2016

Tydelig effekt i markederne. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens strategi 2013-2016 Tydelig effekt i markederne Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens strategi 2013-2016 Tydelig effekt i markederne Formålet med Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens strategi Tydelig effekt i markederne er at

Læs mere

Generelle bemærkninger Aarhus Kommune er enig i den overordnede vision om at skabe en attraktiv og bæredygtig vækstregion.

Generelle bemærkninger Aarhus Kommune er enig i den overordnede vision om at skabe en attraktiv og bæredygtig vækstregion. Sendes pr. e-mail: vusmidt@ru.rm.dk Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Side 1 af 5 Vækst- og udviklingsstrategi Aarhus Kommunes høringssvar Aarhus Kommune har modtaget forslag

Læs mere

DI s strategi. Et stærkere Danmark frem mod

DI s strategi. Et stærkere Danmark frem mod DI s strategi Et stærkere Danmark frem mod 2020 Forord Siden dannelsen af DI i 1992 har vi skabt et fællesskab, hvor både de allerstørste og de mange tusinde mindre og mellemstore virksomheder i Danmark

Læs mere