Afrapportering vedr. operation og opvågning på Nyt Universitetssygehus Aalborg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afrapportering vedr. operation og opvågning på Nyt Universitetssygehus Aalborg"

Transkript

1 Region Nordjylland Projektafdelingen Nyt Universitetssygehus Aalborg Den 17. marts 2011 Afrapportering vedr. operation og opvågning på Nyt Universitetssygehus Aalborg 1.0 Indledning Baggrund og formål Med afsæt i det afholdte seminar den september 2010 vedr. klinisk struktur m.m. er der nedsat en række tværgående arbejdsgrupper. Arbejdsgrupperne skal som en del af processen vedrørende Nyt Universitetssygehus Aalborg komme med input og bidrag til nogle overordnede principper for hvordan det fremtidige universitetssygehus skal opbygges. Kommissorium for arbejdsgruppen Arbejdsgruppen vedr. operation og opvågning skal med udgangspunkt i det gode og sammenhængende patientforløb give input til principper for fysisk tilrettelæggelse og placering af operation og opvågning i et Nyt Universitetssygehus Aalborg. På baggrund af de udfordringer Nyt Universitetssygehus Aalborg kommer til at stå overfor f.eks. krav om øget effektivitet, driftsrationale m.m. er der behov for at sikre robusthed på det nye universitetssygehus. Dette skal ske ved at der arbejdes med fleksibilitet, generalitet og elasticitet i forhold til funktionaliteten på universitetssygehuset. Arbejdsgruppen har således til opgave at tænke nyt og innovativt i forhold til principper for funktionalitet og fysisk tilrettelæggelse. Arbejdsgruppen skal komme med input til følgende spørgsmål: Hvilke faktorer - i relation til funktionalitet og fysik - finder arbejdsgruppen har særlig betydning for at kunne tilrettelægge operation og opvågning mest hensigtsmæssigt ud fra hensyn til optimering af patientforløb og effektiv drift? Som inspiration til arbejdsgruppens drøftelse kan nævnes følgende forhold: o Centralisering og/eller decentralisering af operations- og opvågningsfunktioner? På seminaret i september påpegedes behovet for fælles funktioner for hele sygehuset. o Fysisk tilrettelæggelse af stationær kirurgi og dagkirurgi? o Hensigtsmæssig størrelse for en operationsafdeling? o Fleksibel udnyttelse af operations- og opvågningsfaciliteter (inkl. præ- og postoperative faciliteter)? o Nærhedsprincipper. Hvad er der af særlige nærhedskrav til øvrige kliniske funktioner? o Hensyn til og håndtering af specielle patienttyper Hvilken betydning kan den teknologiske og behandlingsmæssige udvikling tænkes at få for operations- og opvågningsfunktionen?

2 Medlemmer af arbejdsgruppen Formand oversygeplejerske Jørn Bols, Radiologisk afdeling Oversygeplejerske Dorte Holdgaard, Neurokirurgisk afdeling Ledende overlæge Per Gandrup, FBE Kirurgi Syd Ledende overlæge Torben Dørflinger, Urologisk afdeling Ledende overlæge Karin Lambertsen, Øre-næse-hals afdeling Oversygeplejerske Hanne Hartmann, Plastikkirurgisk afdeling Oversygeplejerske Anni Wehrmann, Kæbekirurgisk afdeling Ledende overlæge Karsten Hindsholm, Anæstesien Oversygeplejerske Ragna Larsen, Anæstesien Sektorchef Svend Erik Østgaard, Ortopædkirurgi Driftsleder, Torben Christensen, OP Sygeplejerske Kirsten Højslet, Øre-næse-hals afdeling Sygeplejerske Dorthe Jakobsen, Anæstesien Hygiejnesygeplejerske Grate Skalkam, Klinisk Mikrobiologisk afdeling Fuldmægtig Maj Skårhøj, Sundhed, Plan og Kvalitet Sekretariat Kontorchef John Stefansen, Projektafdelingen for Nyt Universitetssygehus Aalborg Fuldmægtig Birgitte Westh, Projektafdelingen for Nyt Universitetssygehus Aalborg Der er herudover i et vist omfang trukket på konsulentbistand fra arkitektfirmaet C. F. Møller. Gruppen har afholdt to møder henholdsvis den 3. december 2010 og den 18. januar Fysisk tilrettelæggelse 2.1 Placering af funktionen og hensigtsmæssig størrelse for operations- og opvågningsafsnittene Fysisk samling af operations- og opvågningsafsnittene tillægges stor betydning af hensyn til fleksibilitet og kompetenceunderstøttelse. På seminaret i september påpegedes behovet for fællesfunktioner for hele sygehuset. Operation: Arbejdsgruppen anbefaler at der etableres ét sammenhængende operationsområde. Det opdeles i mindre driftsenheder hver på ca. 6-8 OP-stuer. Det giver en hensigtsmæssig størrelse med hensyn til overskuelighed, span of control og et godt arbejdsmiljø. Stationær kirurgi og dagkirurgi separeres men placeres ryg mod ryg i operationsområdet. Dette giver størst fleksibilitet i udnyttelsen af stuerne og bedst mulighed for at opfange ændringer i den dagkirurgiske andel af operationerne. Arbejdsgruppen vurdere endvidere, at det giver mulighed for at kostbart udstyr kan anvendes både i stationær kirurgi og i dagkirurgi. Gruppen anbefaler at et forberedelsesrum/udpakningsrum etableres hensigtsmæssigt ift. OP-stuerne med henblik på effektivisering af arbejdsgange, eks. i et mellemrum mellem to OP-stuer.

3 Opvågning: Opvågningsfunktionen placeres tæt på operationsområdet og kan hensigtsmæssigt kombineres med præ-operativ forberedelse, i et peri-operativt afsnit. Hvert af disse afsnit kan betjene 1-2 driftsenheder á 6-8 OP-stuer. Arbejdsgruppen finder det vigtigt, at der etableres et separat afsnit til dagkirurgiske patienter, hvor der er dedikerede faciliteter til modtagelse, opvågning og udskrivning samt ventearealer til de dagkirurgiske patienter. Peri-operative afsnit for stationær kirurgi dimensioneres med 1,5 opvågningsplads pr. OP-stue. Peri-operative afsnit for dagkirurgi dimensioneres med 3 opvågnings/ hvilepladser pr. OP-stue. I forbindelse med det peri-operative afsnit bør der etableres overnatningspladser. 2.2 Akutte og elektive operationer Gruppen anbefaler at der etableres separate, dedikerede akutte og elektive linjer indenfor operationsområdet Tilsvarende skal der etableres separate, dedikere afsnit til dagkirurgiske operationer. Der skal ikke udføres egentlige operationer i FAM, kun stabiliserende operationer, hvorefter patienten overføres til relevante OP-afsnit (med akutelevator). 2.3 Nærhedsprincipper Operationsområdet skal placeres tæt på FAM. Hvis der er etageforskel skal der være akutelevator direkte til et operationsafsnit, som kan varetage de akutte operationer der skal foregå. Elevatorerne skal være rummelige således det er muligt at apparatur til intensiv behandling mv. kan medtages. Der skal endvidere være nærhed til intensiv. Dette kan være ved direkte dedikeret elevatorforbindelse mellem OP og intensiv. I nogle kirurgiske specialer er der i dag fælles plejepersonale på operationsafsnit og ambulatorier, og i så fald er der behov for at de områder bliver placeret nær hinanden. 3.0 Funktionalitet En fysisk samling af operations- og opvågningsafsnittene tillægges som tidligere nævnt stor betydning af hensyn til blandt andet fleksibilitet og funktionalitet. Bygningsmæssigt er det vigtigt at operations- og opvågningsområdet udformes på en sådan måde, at man nemt kan flytte grænserne mellem de enkelte afsnit, således at kapaciteten kontinuerligt kan tilpasses efter behov. Arbejdsgruppen peger endvidere på at loftophængt udstyr og let tilgængeligt apparatur vil kunne give fleksibilitet og funktionalitet.

4 3.1 Fælles udnyttelse af faciliteter Af hensyn til fleksibilitet, samarbejde mellem operations- og opvågningsafsnittene samt arealudnyttelse, er det væsentlig at indtænke fælles udnyttelse af understøttende faciliteter (undervisningslokaler, konferencelokale, reception, depoter mv). Et præ-operativt tilsynsrum vil kunne udnyttes fleksibelt mellem den stationære kirurgi og dagkirurgien. Arbejdsgruppen påpeger at det er vigtigt, at der skabes gode logistiske transport- og adgangsveje for patienter, personale og forsyninger, herunder gode fremføringssystemer som kan give effektiv udnyttelse af depotrum, idet store depotrum dermed ikke er nødvendige på operations- og opvågningsafsnittene. 3.2 Krav til funktionens fleksibilitet Operationsstuer skal have en standardstørrelse overalt, både på stationært operationsafsnit og i dagkirurgisk operationsafsnit. Dette giver størst mulig fleksibilitet og giver mulighed for at også mere komplicerede operationer kan overgå til dagkirurgi. Det er foreslået i arbejdsgruppen at der skal foretages en nøjere vurdering af muligheden for at kunne ændre en operationsstues størrelse, eks. ved med flytbar skillevæg via modulbyggeri eller lignende. Opvågningsrummene skal endvidere give mulighed for fleksibel anvendelse. Det skal være muligt at kunne isolere en patient og det skal være muligt for patienter, at ligge i rummene i længere tid (overnatning). 3.3 Hensyn til og håndtering af specielle patientgrupper Opvågningspladser for børn og unge indgår i det centrale peri-operative afsnit. En foldevæg skal give mulighed for at andre patienter kan udnytte opvågningspladserne i afsnittet. Børn og unge skal opereres på den centrale operationsafdeling. OP-stuerne kan indrettes børnevenligt, med de virkemidler der umiddelbar er tilgængelig (lys, farve mv.). Arbejdsgruppen anbefaler, at der tages højde for at bariatriske patienter kan håndteres på alle operations- og opvågningsstuerne (særlige forhold ift. lifte, OP-lejre, størrelse på døråbning mv.). Fødsler ved kejsersnit håndteres i et operationsafsnit placeret tæt ved fødeafdelingen. 4.0 Overvejelser om konsekvenser af den teknologiske og behandlingsmæssige udvikling De standardiserede operationsstuer skal kunne opfange ny teknologi, herunder robotteknologi, loftsophængt udstyr, inklusiv mikroskop, mulighed for trådløs betjening fx med touchskærm og tilkoblet video. Der skal ligeledes være mulighed for at kunne have røntgen (fx loftsophængt C-bue) og evt. CT og MR på OP-stuen. Ydermere skal der være mulighed for at videotransmittere operationer med henblik på klinisk undervisning.

5 Størstedelen af de teknologiske behov regnes at kunne dækkes i en standardiseret stuestørrelse. Der kan evt. være behov for at indrette enkelte større hybridstuer i operationsafsnittene med særlig dimensionering med plads til scannere. Arbejdsgruppen finder at der med fordel kan etableres ekstra lofthøjde over operationsfunktionen, med henblik på at kunne lave ændringer i teknikken, uden at skulle forstyrre driften. 5.0 Anbefalinger Opsummering af gruppens anbefalinger: Nyt Universitetssygehus Aalborg etableres med ét sammenhængende operationsområde, som opdeles i mindre driftsenheder hver på ca. 6-8 OP-stuer Stationær kirurgi og dagkirurgi adskilles men placeres ryg mod ryg i operationsområdet, hvilket giver størst fleksibilitet i udnyttelsen af stuerne Opvågningsfunktionen placeres tæt på operationsområdet og kan hensigtsmæssigt kombineres med præ-operativ forberedelse, i peri-operativt afsnit o opvågningsfunktionen opdeles i henholdsvis et dagkirurgisk og et stationært afsnit Dedikerede akutte, elektive og dagkirurgiske linjer indenfor operationsområdet. Der skal kun udføres stabiliserende operationer i FAM Nærhed til FAM og intensiv.

Afrapportering vedr. Børn og Unge på Nyt Universitetssygehus Aalborg

Afrapportering vedr. Børn og Unge på Nyt Universitetssygehus Aalborg Region Nordjylland Projektafdelingen Nyt Universitetssygehus Aalborg Den 17. marts 2011 Afrapportering vedr. Børn og Unge på Nyt Universitetssygehus Aalborg 1.0 Indledning Baggrund og formål Med afsæt

Læs mere

Afrapportering vedr. laboratorier på Nyt Universitetssygehus Aalborg

Afrapportering vedr. laboratorier på Nyt Universitetssygehus Aalborg Region Nordjylland Projektafdelingen Nyt Universitetssygehus Aalborg Den 17. marts 2011 Afrapportering vedr. laboratorier på Nyt Universitetssygehus Aalborg 1.0 Indledning Baggrund og formål Med afsæt

Læs mere

Afrapportering vedr. forskning og uddannelse

Afrapportering vedr. forskning og uddannelse Region Nordjylland Projektafdelingen Nyt Universitetssygehus Aalborg Den 17. marts 2011 Afrapportering vedr. forskning og uddannelse 1.0 Indledning Baggrund og formål Med afsæt i det afholdte seminar den

Læs mere

Afrapportering vedr. FAM på Nyt Universitetssygehus Aalborg

Afrapportering vedr. FAM på Nyt Universitetssygehus Aalborg Region Nordjylland Projektafdelingen Nyt Universitetssygehus Aalborg Den 17. marts 2011 Afrapportering vedr. FAM på Nyt Universitetssygehus Aalborg 1.0 Indledning Baggrund og formål Med afsæt i det afholdte

Læs mere

Patientens hospital Vores arbejdsplads

Patientens hospital Vores arbejdsplads DRIFTSPLANLÆGNING PÅ NY OPERATIONSGANG OG INTENSIV FLADE 11.SEPTEMBER 2018 Patientens hospital Vores arbejdsplads HVAD HAR VI I DAG I AALBORG Syd matriklen Nord matriklen Samt nogle små decentrale lejemål

Læs mere

Udkast til overordnede principper for fysisk dimensionering og struktur for Nyt Universitetssygehus Aalborg

Udkast til overordnede principper for fysisk dimensionering og struktur for Nyt Universitetssygehus Aalborg Region Nordjylland Projektafdelingen Nyt Universitetssygehus Aalborg Den 17. marts 2011 Udkast til overordnede principper for fysisk dimensionering og struktur for Nyt Universitetssygehus Aalborg 1. Indledning

Læs mere

H E N R I K S T E N G A A R D - P E D E R S E N H Y G I E J N E S Y G E P L E J E R S K E R E G I O N N O R D J Y L L A N D

H E N R I K S T E N G A A R D - P E D E R S E N H Y G I E J N E S Y G E P L E J E R S K E R E G I O N N O R D J Y L L A N D FSSD Årsmøde 2018 Infektionshygiejnisk auditering af sterilcentraler på baggrund regionale retningslinjer i RN Hvordan sikre man implementeringen af DS 2451-13 HENRIK STENGAARD-PEDERSEN HYGIEJNESYGEPLEJERSKE

Læs mere

Rapport Oplæg til konceptuelle løsninger Tværgående arbejdsgruppe: 1.12 Operation og opvågning Version 1

Rapport Oplæg til konceptuelle løsninger Tværgående arbejdsgruppe: 1.12 Operation og opvågning Version 1 Rapport Oplæg til konceptuelle løsninger Tværgående arbejdsgruppe: 1.12 Operation og opvågning Version 1 09.01.2009 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og arbejdsgruppens kommissorium 1 2. Placering af operationsfunktioner

Læs mere

Det er slut med at arbejde, som vi plejer!

Det er slut med at arbejde, som vi plejer! Det er slut med at arbejde, som vi plejer! Netværksdage om Sygehusbyggeri Nyborg Stand 17.-18. september 2019 Hvem er jeg Sygeplejerske Leder > 25 år Projektleder, program- og porteføljekoordinator IT

Læs mere

aarhus arkitekterne a/s - 22. december 2011 1 KØGE SYGEHUS Køge Sygehus frem mod 2020 KØGE SYGEHUS

aarhus arkitekterne a/s - 22. december 2011 1 KØGE SYGEHUS Køge Sygehus frem mod 2020 KØGE SYGEHUS aarhus arkitekterne a/s - 22. december 2011 1 KØGE SYGEHUS Køge Sygehus frem mod 2020 KØGE SYGEHUS Region Sjælland - Køge Sygehus Køge Sygehus frem mod 2020 - Samling af Regionens ØNH-aktiviteter Der må

Læs mere

Rapport Oplæg til konceptuelle løsninger Tværgående arbejdsgruppe: 1.3 Dagkirurgi Version 1

Rapport Oplæg til konceptuelle løsninger Tværgående arbejdsgruppe: 1.3 Dagkirurgi Version 1 Rapport Oplæg til konceptuelle løsninger Tværgående arbejdsgruppe: 1.3 Dagkirurgi Version 1 09.01.2009 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og arbejdsgruppens kommissorium.1 2. Centralisering versus decentralisering.2

Læs mere

Skal uddannelsen af personale omfatte dagkirurgisk praksis?

Skal uddannelsen af personale omfatte dagkirurgisk praksis? NORDAF Vintermøde 13. og 14. januar 2017 Skal uddannelsen af personale omfatte dagkirurgisk praksis? Marie-Louise Ulsøe, Oversygeplejerske, Operation og Intensiv Syd, Mave-Barn Centeret Aarhus Universitetshospital,

Læs mere

Amager og Hvidovre Hospital Patientforløb Patientforløb i FAM

Amager og Hvidovre Hospital Patientforløb Patientforløb i FAM i FAM Status præsenteret på NAHH styregruppemøde d. 24. april Ledelsesforum 15.05.2018 1 Personale Akut sygdom FAM Triage og visitering Diagnostisk udstyr Fysiske rammer Patient kategorier Amager og Hvidovre

Læs mere

Arbejdsgange i Cetrea Surgical Ortopædkirurgien

Arbejdsgange i Cetrea Surgical Ortopædkirurgien Arbejdsgange i Cetrea Surgical Ortopædkirurgien Nedenstående arbejdsgangsaftaler er udarbejdet som vejledning og instruks for anvendelse af Cetrea Surgical, som planlægnings- og informationsværktøj til

Læs mere

Sygeplejeintroduktion/oplæringsprogram

Sygeplejeintroduktion/oplæringsprogram Sygeplejeintroduktion/oplæringsprogram - introduktionsprogram for nye sygeplejersker ansat på Øjenafdelingen Sygehus Vendsyssel. Hjørring. Vi vil gerne byde dig velkommen som kollega her i Øjenafdelingen

Læs mere

Arbejdsgange i Cetrea Surgical afd. T og V

Arbejdsgange i Cetrea Surgical afd. T og V TV, 15.marts 2010 Arbejdsgange i Cetrea Surgical afd. T og V Nedenstående arbejdsgangsaftaler er udarbejdet som vejledning og instruks for anvendelse af Cetrea Surgical, som planlægnings og informationsværktøj

Læs mere

Profiler for sygehusene i Region Sjælland ved gennemførelse af sigtelinierne i Sygehusplan 2007.

Profiler for sygehusene i Region Sjælland ved gennemførelse af sigtelinierne i Sygehusplan 2007. NOTAT Dato: 9. maj 2007 Profiler for sygehusene i Region Sjælland ved gennemførelse af sigtelinierne i Sygehusplan 2007. En gennemførelse af de principper og sigtelinjer, der er indeholdt i sygehusplan

Læs mere

V/SVEND SÆRKJÆR, REGIONSDIREKTØR, REGION NORDJYLLAND

V/SVEND SÆRKJÆR, REGIONSDIREKTØR, REGION NORDJYLLAND NYE STRUKTURER, ORGANISERING, ARBEJDSPROCESSER I NYT HOSPITALSBYGGERI I HELIKOPTERPERSPEKTIV V/SVEND SÆRKJÆR, REGIONSDIREKTØR, REGION NORDJYLLAND Budget 2018 Sundhedsområdet (ekskl. anlæg og kvalitetsfondsprojektet)

Læs mere

Sundhedsinnovation på USK og afledte synergier

Sundhedsinnovation på USK og afledte synergier Sundhedsinnovation på USK og afledte synergier De store drivkræfter Patient Videnskab Klinisk Oplevet Faglighed Teknologi Organisatorisk Input Innovation Output Kvalitet Bibelske triumfer De døde lever

Læs mere

3. semester Operation og Intensiv Nord Operationsafsnit Aarhus Universitetshospital

3. semester Operation og Intensiv Nord Operationsafsnit Aarhus Universitetshospital Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester Operation og Intensiv Nord Operationsafsnit Aarhus Universitetshospital 1 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Notat vedrørende besparelser på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D 2015

Notat vedrørende besparelser på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D 2015 Afdeling: Afdelingen for Økonomi og Planlægning Udarbejdet af: Pia Frimann Mortensen Sagsnr.: E mail: Pia.frimann.mortensen@ouh.regionsyddanmark.d k Dato: 3.december 2014 Telefon: 2031 0073 Notat vedrørende

Læs mere

Diagnostisk Center Udfordringer i styringsmodel. DRG-konferencen 2013, 3. oktober 2013 Økonomi & Planchef, Leif P. Christensen

Diagnostisk Center Udfordringer i styringsmodel. DRG-konferencen 2013, 3. oktober 2013 Økonomi & Planchef, Leif P. Christensen Diagnostisk Center Udfordringer i styringsmodel DRG-konferencen 2013, 3. oktober 2013 Økonomi & Planchef, Leif P. Christensen Program Diagnostisk Center, HE Midt hvad er det? Hvorfor er det svært at måle

Læs mere

Fastsættelse af aktivitetsmål 2012

Fastsættelse af aktivitetsmål 2012 Fastsættelse af aktivitetsmål 2012 1 Fastsættelse af aktivitetsmål 2012 Sammenfatning Fastsættelsen af aktivitetsmål for 2012 er anderledes end tidligere år. Målfastsættelsen sker på baggrund af de enkelte

Læs mere

Idéoplæg. Etablering af Fremtidens Patientstue på eksisterende OUH

Idéoplæg. Etablering af Fremtidens Patientstue på eksisterende OUH Idéoplæg Etablering af Fremtidens Patientstue på eksisterende OUH 22. september 2017 IDÉOPLÆG Etablering af Fremtidens patientstue på eksisterende OUH 1. STAMOPLYSNINGER Odense Universitetshospital Sdr.

Læs mere

Vingesus og nærhed Strategi

Vingesus og nærhed Strategi Vingesus og nærhed Strategi 2010-2013 Profil Vingesus og nærhed Gentofte Hospital, som er placeret i Region Hovedstadens planlægningsområde Midt, er nærhospital for patienter fra Gentofte, Lyngby-Taarbæk

Læs mere

Excellent sygepleje til patienter og pårørende på Øre-Næse-Halskirurgisk Operationsafdeling,Vejle Sygehus

Excellent sygepleje til patienter og pårørende på Øre-Næse-Halskirurgisk Operationsafdeling,Vejle Sygehus Excellent sygepleje til patienter og pårørende på Øre-Næse-Halskirurgisk Operationsafdeling,Vejle Sygehus Af klinisk sygeplejespecialist Ann Bregendahl og sygeplejerske Britt Nortvig Poulsen Baggrund Stor

Læs mere

Bilag 2 Profiler for sygehusene i Region Sjælland

Bilag 2 Profiler for sygehusene i Region Sjælland Bilag 2 Profiler for sygehusene i Region Sjælland 2009 2012 En gennemførelse af de principper og sigtelinjer, der er indeholdt i sygehusplan 2009, vil for perioden 2009 2012 resultere i en række profiler

Læs mere

Jens Jørgen Madsens 20 anbefalinger med kommentarer fra Anæstesiologisk Afdeling HEV

Jens Jørgen Madsens 20 anbefalinger med kommentarer fra Anæstesiologisk Afdeling HEV Jens Jørgen Madsens 20 anbefalinger med kommentarer fra HEV Jens Jørgen Madsens anbefalinger: Hvad: Konkretisering af indhold Hvem: Ansvarlig for fremdrift Hvornår: Overvejelser om tidsramme 1. Patienternes

Læs mere

Opfølgning på effektivisering

Opfølgning på effektivisering Region Hovedstadens Kvalitetsfonds Byggeprojekter Opfølgning på effektivisering Det Nye Rigshospital 21-11-2013 Oversigtstabel skema A stiltag - opfølgning i relevante faseovergange. Ansøgning om endeligt

Læs mere

Hospitalsenheden Horsens. Ansøgning til låne- og deponeringsfritagelsespuljen Udbygning af akutafdelingen på Regionshospitalet Horsens

Hospitalsenheden Horsens. Ansøgning til låne- og deponeringsfritagelsespuljen Udbygning af akutafdelingen på Regionshospitalet Horsens Ansøgning til låne- og deponeringsfritagelsespuljen 2012 Hospitalsenheden Horsens Administrationen Planlægningsafdelingen Sundvej 30 DK-8700 Horsens Telefon +45 7842 5000 Telefax +45 7842 5199 www.regionshospitalethorsens.dk

Læs mere

Region Midtjylland. Organisering af det urologiske speciale i Region Midtjylland. Bilag. til Regionsrådets møde den 2. maj 2007. Punkt nr.

Region Midtjylland. Organisering af det urologiske speciale i Region Midtjylland. Bilag. til Regionsrådets møde den 2. maj 2007. Punkt nr. Region Midtjylland Organisering af det urologiske speciale i Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 2. maj 2007 Punkt nr. 9 RAPPORT FRA ARBEJDSGRUPPE VEDR. ESWL BE- HANDLING I REGION MIDTJYLLAND

Læs mere

Bilag 1: Regionernes redegørelse om sygehusenes praksis i forhold til kønsopdeling på sengestuer

Bilag 1: Regionernes redegørelse om sygehusenes praksis i forhold til kønsopdeling på sengestuer Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2013-14 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 318 Offentligt (02) Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPMBHO Sags nr.: 1400493

Læs mere

Fremtidig organisering i Sygehus Sønderjylland

Fremtidig organisering i Sygehus Sønderjylland Fremtidig organisering i Sygehus Sønderjylland Præsentations indhold Baggrund for centerdannelse Centre ved Sygehus Sønderjylland Standardiserede Tidsstyrede Patientforløb Akut- og Forløbspakker Det videre

Læs mere

Nyt universitetshospital i Odense

Nyt universitetshospital i Odense 18. marts 2010 Særligt udvalg vedrørende gennemførelse af sygehusstruktur Nyt universitetshospital i Odense v/ projektdirektør Niels Mortensen Disposition Historik og udbudsspor Opdrag/forudsætninger Hvor

Læs mere

N O T A T Sag nr. 10/2458 Dokumentnr /11 Marlene Willemann Würgler/Christina

N O T A T Sag nr. 10/2458 Dokumentnr /11 Marlene Willemann Würgler/Christina N O T A T Fokusområder for udvikling af indhold i de nye sygehuse De nye sygehusbyggerier bevæger sig nu ind i en anden og mere konkret fase. Der er derfor behov for et øget og mere systematisk fokus på

Læs mere

Bilag 1. Survey, ledere

Bilag 1. Survey, ledere Bilag 1. Survey, ledere Region Nordjylland Ledere med personaleansvar i det somatiske sygehusvæsen Base 473 Respondentfiltre Inkluder respondent status: Fuldført MUUSMANN/4IMPROVE har nedbrudt resultaterne

Læs mere

Notat vedrørende besparelser på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D 2015

Notat vedrørende besparelser på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D 2015 Afdeling: Sagsnr.: Afdelingen for Økonomi og Planlægning Dato: 5. februar 2014 Udarbejdet af: Pia Frimann Mortensen E mail: Pia.frimann.mortensen@ouh.regionsyddanmark.d k Telefon: 2031 0073 Notat vedrørende

Læs mere

Sygehus Sønderjylland AABENRAA AKUTSYGEHUSE, FASE 2. Plejekoncept

Sygehus Sønderjylland AABENRAA AKUTSYGEHUSE, FASE 2. Plejekoncept Sygehus Sønderjylland AABENRAA AKUTSYGEHUSE, FASE 2 Plejekoncept 2 SHS, AABENRAA AKUTSYGEHUS // PLEJEKONCEPT REVIDERET 2014 1 2 SHS, AABENRAA AKUTSYGEHUS // PLEJEKONCEPT// 2014 PLEJEPRINCIPPER... CENTRE...

Læs mere

Notat. vedr. organisationsændringer på sygehusenheden i Nyborg

Notat. vedr. organisationsændringer på sygehusenheden i Nyborg Afdeling: Økonomi og Planlægning Udarbejdet af: Ole Jepsen Journal nr.: 2 07 00166 2010 E mail: ole.jepsen@ouh.regionsyddanmark.dk Dato: 9. juni 2011 Telefon: 1330 Notat vedr. organisationsændringer på

Læs mere

Nye patientforløb, bedre kvalitet, patientsikkerhed, effektivitet og sammenhængende patientforløb Kurt Espersen, koncerndirektør, Region Syddanmark

Nye patientforløb, bedre kvalitet, patientsikkerhed, effektivitet og sammenhængende patientforløb Kurt Espersen, koncerndirektør, Region Syddanmark Nye patientforløb, bedre kvalitet, patientsikkerhed, effektivitet og sammenhængende patientforløb Kurt Espersen, koncerndirektør, Region Syddanmark DSS seminar 28. februar 2018 Hvad skal nye sygehuse bidrage

Læs mere

Idéoplæg Specialsygehus Sønderborg

Idéoplæg Specialsygehus Sønderborg Idéoplæg Specialsygehus Sønderborg Ombygning og renovering af Opvågning i Sønderborg Den 29. oktober 2018, rev. 7. november 2018 Sygehus Sønderjylland Afdelingen for Sygehusbyggeri Aabenraa og Sønderborg

Læs mere

AFSNITSPROFIL FOR OPERATIONSAFSNITTET REGIONSHOSPITALET HORSENS

AFSNITSPROFIL FOR OPERATIONSAFSNITTET REGIONSHOSPITALET HORSENS AFSNITSPROFIL FOR OPERATIONSAFSNITTET REGIONSHOSPITALET HORSENS NORMERING Personalet består af: bruttonormering: 42,6 Normering 34,62 sygeplejersker 7,98 sygehjælpere, SSA er og teknikere Fordeling 1 afdelingssygeplejerske,

Læs mere

Velkommen til Kirurgisk Gastroenterologisk Afdeling A

Velkommen til Kirurgisk Gastroenterologisk Afdeling A Velkommen til Kirurgisk Gastroenterologisk Afdeling A En ny afdeling kan let virke uoverskuelig det første stykke tid, og vi håber, at denne introduktion kan hjælpe med at få et bedre overblik over alt

Læs mere

Præsentation af Aalborg Sygehus, Region Nordjylland

Præsentation af Aalborg Sygehus, Region Nordjylland Præsentation af Aalborg Sygehus, Region Nordjylland Aalborg Sygehus er Region Nordjylland s største sygehus. Sygehuset omfattes af afsnit Syd og Nord i Aalborg, samt Dronninglund Sygehus. Derforuden er

Læs mere

Til Region Syddanmark. Organisering af Hjerteområdet i Region Syddanmark

Til Region Syddanmark. Organisering af Hjerteområdet i Region Syddanmark Til Region Syddanmark Organisering af Hjerteområdet i Region Syddanmark Region Syddanmark har i brev af 7. maj 2010 til forespurgt om en række forhold i forbindelse med etablering af et hjertecenter samt

Læs mere

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Plastikkirurgi. Dato: 12. juni 2009

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Plastikkirurgi. Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Plastikkirurgi Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning for Region Sjælland vedr. plastikkirurgi 1 1 Generelle overvejelser i forhold

Læs mere

Hvorfor skal jeg køres af en portør til operationsafdelingen, når jeg er rask nok til at gå selv?

Hvorfor skal jeg køres af en portør til operationsafdelingen, når jeg er rask nok til at gå selv? Hvorfor skal jeg køres af en portør til operationsafdelingen, når jeg er rask nok til at gå selv? Sygeplejerske Julie Gry Sandberg og Rebecca Næsby Øre-næse-hals kirurgisk afdeling, Vejle Sygehus FS25

Læs mere

KLINISK UDDANNELSESSTED OPERATIONSAFSNITTET Region Sjælland Nykøbing F.

KLINISK UDDANNELSESSTED OPERATIONSAFSNITTET Region Sjælland Nykøbing F. KLINISK UDDANNELSESSTED OPERATIONSAFSNITTET Region Sjælland Nykøbing F. beskrivelse af klinisk uddannelsessted og klinisk undervisning 2015 1 Forord Målet med beskrivelsen er, at danne grundlag for godkendelse

Læs mere

Afrapportering vedr. logistik og servicefunktioner

Afrapportering vedr. logistik og servicefunktioner Region Nordjylland Projektafdelingen Nyt Universitetssygehus Aalborg Den 17. marts 2011 Afrapportering vedr. logistik og servicefunktioner 1.0 Indledning Baggrund og formål Med afsæt i det afholdte seminar

Læs mere

Høringssvar fra Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland til Analysen af organisations- og ledelsesstrukturen i det somatiske sygehusvæsen

Høringssvar fra Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland til Analysen af organisations- og ledelsesstrukturen i det somatiske sygehusvæsen Region Nordjylland Politisk sekretariat, att. Thomas Vendelbo Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst Den 20.08.2010 Ref.: Medlems nr.: Sagsnr.: Høringssvar fra Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland til Analysen

Læs mere

Medicoteknik vedr. grund og bygninger i et fleksibelt og fremtidssikret sygehusvæsen

Medicoteknik vedr. grund og bygninger i et fleksibelt og fremtidssikret sygehusvæsen Medicoteknik vedr. grund og bygninger i et fleksibelt og fremtidssikret sygehusvæsen D. 16. oktober 2008 Fremtidens medicoteknik skal indtænkes i det kommende sygehusbyggeri i Region Syddanmark. Arbejdsproces

Læs mere

Resumé. Anæstesiologisk-Intensiv afdeling V Kontakt: Afdelingsledelsen Direkte tlf Region Syddanmark Damhaven Vejle

Resumé. Anæstesiologisk-Intensiv afdeling V Kontakt: Afdelingsledelsen Direkte tlf Region Syddanmark Damhaven Vejle Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Anæstesiologisk-Intensiv afdeling V Kontakt: Afdelingsledelsen Direkte tlf. 6541 2588 19. januar 2010 Side 1/5 Afdelingsledelsen, Anæstesiologisk-Intensiv Afdeling

Læs mere

BILAG 1 Eksisterende forhold - Ultimo 2012 Regionshospitalet Silkeborg

BILAG 1 Eksisterende forhold - Ultimo 2012 Regionshospitalet Silkeborg BILAG 1 Eksisterende forhold - Ultimo 2012 Farvekode Medicinske specialer Senge og Ambulatorium Ortopædkirurgiske specialer Senge og Ambulatorium Gynækologiske/Obstetisk Senge og Ambulatorium Patienthotel

Læs mere

Navngivningsprincipper for klinik, specialer og afsnit

Navngivningsprincipper for klinik, specialer og afsnit KKOM Oktober 2013 TSJ Navngivningsprincipper for klinik, specialer og afsnit Baggrund Det kan være en udfordring for patienter og pårørende at forstå sundhedsfaglige eller latinske navne og betegnelser

Læs mere

Nordsjællands Hospital Kvalitets- og Udviklingsafdelingen Ny hospitalsplan i Region H - Nordsjællands Hospital

Nordsjællands Hospital Kvalitets- og Udviklingsafdelingen Ny hospitalsplan i Region H - Nordsjællands Hospital Ny hospitalsplan i Region H - Nordsjællands Hospital Bente Ourø Rørth Hospitalsdirektør Nordsjællands Hospital 1 En del af Region Hovedstaden Politisk ledelse: Regionsråd med 41 folkevalgte politikere

Læs mere

Præsentation af planer i høring. Sundhedsfaglig direktør Jens Winther Jensen

Præsentation af planer i høring. Sundhedsfaglig direktør Jens Winther Jensen Præsentation af planer i høring Sundhedsfaglig direktør Jens Winther Jensen Først: Lidt om rammerne Nordjyske egne og yderområder Aalborg Vendsyssel Thy-Mors Himmerland Yderområder 2010 2011 2012 2013

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Ortopædkirurgisk, Øre-næse-hals og reumatologisk afdeling 262 Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Finsensgade 35 6700 Esbjerg Afd. 262: 7918

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester Ortopædkirurgisk Afdeling E Aarhus Universitetshospital 1 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske

Læs mere

Afdeling F - Udviklingsplan fra 2012-2014

Afdeling F - Udviklingsplan fra 2012-2014 Afdeling F - Udviklingsplan fra 2012-2014 Arbejdsgruppe: Godkendt Afdeling F : Pernille Henriksen LMU d. 19.4.12 Niels-Erik Schollert Ledergruppen d. 14.6.12 Inge Hein Lis Søgaard Susanne Djernes Bird

Læs mere

Afgivne strejkevarsler 19. marts 2018

Afgivne strejkevarsler 19. marts 2018 Afgivne strejkevarsler 19. marts 2018 Organisation Driftsenhed m.v. Faggruppe Bemærkninger Fagligt Fælles Forbund (3F) Teknisk Landsforbund - Regionshospitalet Herning - Regionshospitalet Holstebro Hospitalsenheden

Læs mere

SCENARIE 3: RINGSTED, ROSKILDE OG NYKØBING F.

SCENARIE 3: RINGSTED, ROSKILDE OG NYKØBING F. : RINGSTED, ROSKILDE OG NYKØBING F. Scenarie 3 består af en sygehusstruktur med 3 akutsygehuse i Ringsted, Roskilde og Nykøbing F. - hvoraf Ringsted også er hovedsygehus - samt 4 nærsygehuse i henholdsvis

Læs mere

SCENARIE 2: KØGE, HOLBÆK, SLAGELSE OG NYKØBING F.

SCENARIE 2: KØGE, HOLBÆK, SLAGELSE OG NYKØBING F. : KØGE, HOLBÆK, SLAGELSE OG NYKØBING F. Scenarie 2 består af en sygehusstruktur med 4 akutsygehuse i Køge, Holbæk, Slagelse og Nykøbing F. - hvoraf Køge også er hovedsygehus - samt 2 nærsygehuse i henholdsvis

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til afdeling 136: 7918 2142 Kæbekirurgisk Enhed 631 SVS Esbjerg Sydvestjysk sygehus Finsensgade 35 6700 Esbjerg

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 2. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 2. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Anæstestiafsnit, Regions Hospital Viborg Udarbejdet marts 2017 1 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det

Læs mere

FORBEREDELSE TIL OPERATION

FORBEREDELSE TIL OPERATION FORBEREDELSE TIL OPERATION Hvis du planlægger at få en operation, er der nogle grundlæggende ting, du skal vide. Hver slags operation ligesom hver patient - adskiller sig fra hinanden. Forskellighederne

Læs mere

MÅL FOR SUNDHEDS- OG SYGEPLEJEN I OPERATIONSAFDELINGEN:

MÅL FOR SUNDHEDS- OG SYGEPLEJEN I OPERATIONSAFDELINGEN: MÅL FOR SUNDHEDS- OG SYGEPLEJEN I OPERATIONSAFDELINGEN: At den enkelte patient og pårørendes individuelle fysiske, psykiske, sociale og åndelige behov tilgodeses. Udføre grundlæggende og specifik sundheds-

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester Operationsafsnit, Anæstesiologisk afd. Regionshospitalet Holstebro 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Afsnitsprofil for Dagkirurgisk Center, Horsens.

Afsnitsprofil for Dagkirurgisk Center, Horsens. Afsnitsprofil for Dagkirurgisk Center, Horsens. Vi ønsker med denne afsnitsprofil at give dig et indblik i sygeplejen og rammerne for Dagkirurgisk afdeling på Horsens sygehus. Dagkirurgisk afdeling er

Læs mere

Til medlemmerne af arbejdsgruppe 3 Et hospital for alle borgere REFERAT. Arbejdsgruppemøde den 22. september Referat

Til medlemmerne af arbejdsgruppe 3 Et hospital for alle borgere REFERAT. Arbejdsgruppemøde den 22. september Referat Til medlemmerne af arbejdsgruppe 3 Et hospital for alle borgere Projektafdelingen for Det Nye Universitetshospital Hedeager 3 DK-8200 Århus N Tel. +45 8728 8850 Projektafd@dnu.rm.dk www.dnu.rm.dk REFERAT

Læs mere

KURSUSPLAN FOR TIDLIG

KURSUSPLAN FOR TIDLIG KURSUSPLAN FOR TIDLIG KLINIK FOR 2. SEMESTER STUDERENDE PÅ KIRURGISK AFDELING 11-29 JUNI 2012 Kirurgisk Afdeling, Sygehus Thy-Mors Regionshuset Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Information vedrørende

Læs mere

Udsættelser i Hjertecenteret

Udsættelser i Hjertecenteret Rigshospitalet centret Udsættelser i centeret i spændingsfeltet ml. høj produktivitet/kapacitetsudnyttelse og fokus på patientoplevet kvalitet 1 Sagen kort Fakta: Der findes ingen standardiserede nationale

Læs mere

StOP - Standard Operating

StOP - Standard Operating StOP - Standard Operating Procedures Patientflow - FF-Abdominal/Inflammation Endoskopi Version 1.3 7. februar 2011 Indhold 1. Metode...... 1 2. Patientflow - Endoskopi...... 2 2.1 Patientflow endoskopi,

Læs mere

Den gode henvisning. Den gode epikrise. Det gode ambulante notat KØBENHAVNS AMTS SYGEHUSVÆSEN. Januar 2002

Den gode henvisning. Den gode epikrise. Det gode ambulante notat KØBENHAVNS AMTS SYGEHUSVÆSEN. Januar 2002 KØBENHAVNS AMTS SYGEHUSVÆSEN Sygehusdirektoratet tlf. 43 22 22 22 sygehusdirektoratet@kbhamt.dk www.kbhamt.dk Januar 2002 Den gode henvisning Den gode epikrise Det gode ambulante notat Forord Standarder

Læs mere

Status på Kræftplan II

Status på Kræftplan II Status på Kræftplan II - -En spørgeskemaundersøgelse -v/ledende overlæge, dr.med Henrik Harling -Kirurgisk afdeling K, Bispebjerg Hospital Baggrund for undersøgelsen Kræftplan II s specifikke anbefalinger

Læs mere

Fremtidens ambulatorium

Fremtidens ambulatorium Fremtidens ambulatorium Stort igangværende byggeri Om- og tilbygning for 700 mio. kroner frem mod 2018 Fase 1 med nybygning og renovering af laboratoriet, nybygning af dialysen og etablering af ny akutmodtagelse

Læs mere

Undersøgelses- og behandlingsrum Tilsynet kræver ikke meget ekstra udstyr, og et vanligt U/B-rum fra standardkatalogen kan bruges.

Undersøgelses- og behandlingsrum Tilsynet kræver ikke meget ekstra udstyr, og et vanligt U/B-rum fra standardkatalogen kan bruges. 6 ENDOSKOPI OG ANÆSTESI 6.1 Funktioner og opgaver 6.1.2 Anæstesiologisk ambulatorium Alle patienter skal forud for operative indgreb have foretaget et anæstesiologisk tilsyn med en præoperativ vurdering.

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN I RANDERS STUDIEPLAN. Specifik del. Dagkirurgisk Afsnit Regionshospitalet Randers. 6. semester.

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN I RANDERS STUDIEPLAN. Specifik del. Dagkirurgisk Afsnit Regionshospitalet Randers. 6. semester. SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN I RANDERS STUDIEPLAN Specifik del Dagkirurgisk Afsnit Regionshospitalet Randers 6. semester Hold September 07 Gældende for perioden 08.02.10 23.04.10 og 26.04.10 30.06.10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

WEBBOOKING MULIGHEDER OG UDFORDRINGER

WEBBOOKING MULIGHEDER OG UDFORDRINGER WEBBOOKING MULIGHEDER OG UDFORDRINGER Charlotte Buch Gøthgen, Aalborg Universitetshospital Karin Hedegaard, Aalborg Universitetshospital Karsten Ulrik Niss, Aalborg Universitet 1 BAGGRUND Region Nordjylland

Læs mere

journaler journaler journaler

journaler journaler journaler Region Nordjylland - Opgørelse for indlagte patienter som skal have tildelt, Efterår 2013 Sygehus Thy-Mors Indlagte patienter i den almindelige gruppe som skal have tildelt efter 48 timer indenfor 48 timer

Læs mere

Høringssvar fra Det Regionale Specialuddannelsesråd for specialuddannelsen for sygeplejersker i intensiv sygepleje i Region Syddanmark.

Høringssvar fra Det Regionale Specialuddannelsesråd for specialuddannelsen for sygeplejersker i intensiv sygepleje i Region Syddanmark. Chefkonsulent Helene Vestergaard Sørensen Sundhedsstaben, Planlægning og Udvikling Damhaven 12 7100 Vejle Dato 29. august 2007 Sagsbeh. J.nr. Deres ref. Fil: Dokument 1 Sagsnr J.nr. og Sagsnr. bedes anført

Læs mere

Perioperativ uddannelse for sygeplejersker i Region Midt

Perioperativ uddannelse for sygeplejersker i Region Midt Årsmøde DSDK 6. og 7. april 2018 Hindsgavl Perioperativ uddannelse for sygeplejersker i Region Midt Marie-Louise Ulsøe, Oversygeplejerske, Bedøvelse og Operation Aarhus Universitetshospital Formand for

Læs mere

Esbønderup Sygehus Helsingør Sygehus

Esbønderup Sygehus Helsingør Sygehus LOHFERT & LOHFERT Esbønderup Helsingør Hillerød Hørsholm Dokumentation Nr. 667 Frederikssund FREDERIKSBORG AMT Sundhedsvision Nordsjælland Supplerende analyse 26.08.2003 Projekt 05.931/03/Notat 18 26.08.2003

Læs mere

Dagkirurgi disponerer ikke egen overvåkingsenhet, men en enhet som benyttes både pre- og postoperativt. Mobilt overvåkingsutstyr benyttes.

Dagkirurgi disponerer ikke egen overvåkingsenhet, men en enhet som benyttes både pre- og postoperativt. Mobilt overvåkingsutstyr benyttes. 4 DAGKIRURGI OG HVILEPLADSER 4.1 Funktioner og opgaver Fra programgrundlaget af 2010: For at sikre den effektive drift bør dagkirurgi og andre operationer kunne adskilles, dog stadig med behovet for fleksibilitet

Læs mere

Rapport Oplæg til konceptuelle løsninger Tværgående arbejdsgruppe: 1.13 Intensivafdelinger Version 1

Rapport Oplæg til konceptuelle løsninger Tværgående arbejdsgruppe: 1.13 Intensivafdelinger Version 1 Rapport Oplæg til konceptuelle løsninger Tværgående arbejdsgruppe: 1.13 Intensivafdelinger Version 1 09.01.2009 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og arbejdsgruppens kommissorium... 1 2. Definition af intensivbehandling...

Læs mere

Svært overvægtige patienter

Svært overvægtige patienter Svært overvægtige patienter Patientforløb, patientsikkerhed og arbejdsmiljø Formål Høj faglighed, patientsikkerhed og et godt psykisk og fysisk miljø for patienter og personale Epidemiologi Selvrapporterede

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester For Operationsafsnit, RH Silkeborg, HE Midt Udarbejdet: Maj 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om hospitalernes brug af personaleresurser. September 2015

Notat til Statsrevisorerne om beretning om hospitalernes brug af personaleresurser. September 2015 Notat til Statsrevisorerne om beretning om hospitalernes brug af personaleresurser September 2015 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 10/2014 om hospitalernes

Læs mere

Opsamling på seminaret Er dagkirurgi fremtidens kirurgi?

Opsamling på seminaret Er dagkirurgi fremtidens kirurgi? Opsamling på seminaret Er dagkirurgi fremtidens kirurgi? 13-12-2012 Sag nr. 12/641 Dokumentnr. 51443/12 Den 20. november 2012 holdt Danske Regioner seminaret, Er fremtidens kirurgi dagkirurgi? Det var

Læs mere

Ortopædkirurgisk Ambulatorium Slagelse Sygehus.

Ortopædkirurgisk Ambulatorium Slagelse Sygehus. Beskrivelse af det kliniske undervisningssted Ortopædkirurgisk Ambulatorium Slagelse Sygehus. Ortopæd Kirurgisk ambulatorium indg.51, stuen Slagelse Sygehus Ortopædkirurgisk Ambulatorium Ingemannsvej 18

Læs mere

LEDELSE OG ORGANISERING, DER UNDERSTØTTER OPGAVELØSNINGEN

LEDELSE OG ORGANISERING, DER UNDERSTØTTER OPGAVELØSNINGEN LEDELSE OG ORGANISERING, DER UNDERSTØTTER OPGAVELØSNINGEN SUCCESKRITERIER OG FOKUSERING Anja U. Mitchell Formand for Overlægeforeningen Århus, 30.04.12 PATIENTFORLØB OG OPGAVESTRUKTUR Kerneydelsen er diagnose

Læs mere

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Anæstesiologi. Dato: 12. juni 2009

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Anæstesiologi. Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Anæstesiologi Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning for Region Sjælland vedr. Anæstesiologi 1 1 Generelle overvejelser i forhold

Læs mere

BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALGET VEDR. SYGEHUSSTRUKTUR

BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALGET VEDR. SYGEHUSSTRUKTUR BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALGET VEDR. SYGEHUSSTRUKTUR Torsdag den 9. november 2006 Kl. 15.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 2152 Møde nr. 7 Medlemmer: Jørgen Christensen

Læs mere

Region Sjælland. Region Sjælland. Bemandingsfremskrivning Bilag 7 til Ansøgning om endeligt tilsagn

Region Sjælland. Region Sjælland. Bemandingsfremskrivning Bilag 7 til Ansøgning om endeligt tilsagn Region Sjælland Bemandingsfremskrivning Bilag 7 til Ansøgning om endeligt tilsagn 30.08.2013 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 1 2 Bemanding 2010... 2 3 Fremskrivningsprincipper... 3 3.1 Kliniske funktioner...

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport

Hospitalsenheden Vest. Rapport Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Øjenafdelingen Regionshospitalet Holstebro Den 19. marts 2012 Sammenfatning Denne rapport er udarbejdet som resultat af en patientsikkerhedsrunde i

Læs mere

Status på implementering af anbefalinger fra Faglig gennemgang af akutmodtagelser på landsplan og i Region Syddanmark

Status på implementering af anbefalinger fra Faglig gennemgang af akutmodtagelser på landsplan og i Region Syddanmark Side 1/5 Afdeling: Planlægning og Udvikling Udarbejdet af: Journal nr.: 16/19269 E-mail: Mette.Nygaard@rsyd.dk Dato: 31. maj 2016 Telefon: 2159 8303 Notat Status på implementering af anbefalinger fra Faglig

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED Indholdsfortegnelse. 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Afdelingstype, organisation og struktur. 1.2 Overordnet

Læs mere

Fælles Akutmodtagelser (FAM) i Region Syddanmark. FAM-status 2010 Udvalgsorientering den 8. juni 2010

Fælles Akutmodtagelser (FAM) i Region Syddanmark. FAM-status 2010 Udvalgsorientering den 8. juni 2010 Fælles Akutmodtagelser (FAM) i Region Syddanmark FAM-status 2010 Udvalgsorientering den 8. juni 2010 1 Fremtidens Sygehuse fra plan til virkelighed (Gennemførelsesplan) - vedtaget september 2008 Hvorfor

Læs mere

Projekt tidstro dokumentation. Sengeafsnit, E1

Projekt tidstro dokumentation. Sengeafsnit, E1 Projekt tidstro dokumentation Sengeafsnit, E1 Baggrund for projektet Tidstro dokumentation, ved brug af de mobile pc er hos patienterne, har mange fordele. Man har som sundhedspersonale adgang til oplysninger

Læs mere

Tid Program: 9/5. 09:15 09:35 Det største, der sker i Aarhus Universitetshospitals historie. Introduktion til ny adfærd ved Hospitalsledelsen

Tid Program: 9/5. 09:15 09:35 Det største, der sker i Aarhus Universitetshospitals historie. Introduktion til ny adfærd ved Hospitalsledelsen Tid Program: 9/5 09:15 09:35 Det største, der sker i Aarhus Universitetshospitals historie Introduktion til ny adfærd ved Hospitalsledelsen 09:35 10:00 Intro til huset: Finde vej, herunder frivillige og

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester Ortopædkirurgisk Afdeling Aarhus Universitetshospital 1 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske

Læs mere