Bestyrelsens arbejde med resolutioner 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsens arbejde med resolutioner 2016"

Transkript

1 Bestyrelsens arbejde med resolutioner 2016 Intro 1 Resolutionerne 2 Resolutionsforslag 1 - Videregivelse af tillidsposter (8 stemmer) 2 Resolutionsforslag 2 - Fokus på hvervning af medlemmer (1 stemme) 3 Resolutionsforslag 3 - Kommunikation mellem udvalg og medlemmer (4 stemmer) 4 Resolutionsforslag 4 - Klarhed om lokalforeningens rolle (1 stemme) 5 Resolutionsforslag 5 - Repræsentant for exchangees i lokalforeningsbestyrelsen (0 stemmer) 6 Resolutionsforslag 6 - Videreudvikling af lokalforeningsarbejdet (10 stemmer) 6 Resolutionsforslag 7 - Folder om kulturforskelle (16 stemmer) 7 Resolutionsforslag 8 - Lederuddannelse i Dansk ICYE (16 stemmer) 8 Resolutionsforslag 9 - Information om Dansk ICYE til medlemmer (8 stemmer) 10 Resolutionsforslag 10 - Introduktion til nye frivillige (19 stemmer) 11 Intro Bestyrelsen har i år for at udføre resolutionerne fra generalforsamlingen opdelt sig i arbejdsgrupper: Uddannelse-gruppen Værtsfamilie-gruppen KG-gruppen Rekruteringsgruppen Lokalforeningsgruppen Flere af resolutionerne grupperede bestyrelsen i forhold til arbejdsgrupperne. Følgende kan i læse: resolutionen, hvad bestyrelsen ønskede at gøre og hvad bestyrelsen har gjort for at løse den pågældende resolution.

2 Resolutionerne Resolutionsforslag 1 - Videregivelse af tillidsposter (8 stemmer) a. Mangel på information når man står alene når man overtager tillidsposter. b. Det skaber utryghed, forvirring og vi ser det som et generelt problem I lokalforeningerne og andre udvalg. a. Videregivelse af tillidsposter. b. Retningslinjer for videregivelse af tillidsposter. c. Bestyrelsen. d. Inden for det næste bestyrelsesår. Forslagsstiller(e): Navn(e): Rina Aabenhus Mikkelsen, Katrine Andersen, Kamilla Petersen, Josephine Holm, Lærke Thrysøe Nielsen Varetages af uddannelsesgruppen Kobles sammen med uddannelse, hvor man får en introduktion til googledrive og andre værktøjer Man kan med fordel strømline vidensdeling platformen, e.g. googledrive, mailsystem, hvor introen hjælper til at medlemmerne lærer at bruge det Hvordan sikrer vi at kerne-personer videregiver viden og sørger for at viden ikke går tabt? Vi skal passe på med at udarbejde for meget skriftligt materiale. det bliver ikke læst og det kan føles overvældende. hvad bestyrelsen har gjort Udarbejdet klare beskrivelser for, hvad er en koordinatorsopgave i ICYE. Skal bruges ved overførsel af koordinatorpost fra en til en anden. Udarbejdet håndbøger, der er forståelige, men samtidig detaljeret beskriver hvad hver enkelt udvalg har som opgave og hvor de kan udvikle sig hen. Vil blive lagt op på værktøjskassen.

3 D marts afholdes første årlige ICYE kursusweekend, hvor der er tre sideløbende moduler: koordinatorkursus, introduktionskursus og undervisnings/oplægs kursus. Oprettet vidensbank, der er tilknyttet alle udvalg og lokalforeningsmails, vil også blive lagt op på værktøjskassen. Resolutionsforslag 2 - Fokus på hvervning af medlemmer (1 stemme) a. Der mangler medlemmer i udvalgene og lokalforeningerne. b. Der er for få i nogle udvalg og især i lokalforeningerne hvilket gør at arbejdsbyrden falder på en lille gruppe i mange henseender. a. Fokus på hvervning af medlemmer til udvalg og lokalforeninger. b. Fokus på udefrakommende for at skabe mere mangfoldighed i typen af frivillige. c. Der skal udtænkes en strategi fra bestyrelsens side, men det skal udføres af de enkelte udvalg og lokalforeninger i samarbejde med sekretariatet. d. Løbende gennem bestyrelsesåret med start hurtigst muligt. Forslagsstiller(e): 34 Navn(e): Rina Aabenhus Mikkelsen, Katrine Andersen, Kamilla Petersen, Josephine Holm, Lærke Thrysøe Nielsen Udvalg: ICYE Nordjylland ligger i forlængelse af resolution 9 og ifm arbejdet i den eksisterende arbejdsgruppen hvad bestyrelsen har gjort Læs resolution 9 Resolutionsforslag 3 - Kommunikation mellem udvalg og medlemmer (4 stemmer)

4 a. Manglende kommunikation mellem udvalgene og medlemmerne. b. Der mangler en sammenhængskraft på tværs af udvalg og geografi og få at skabe samarbejde på tvær og et stærkere fællesskab. a. Kommunikation mellem udvalgene og medlemmerne generelt. b. Facebook-gruppe for alle ICYE-medlemmer. c. Alle medlemmer, der bør vælges en tovholder. d. Hurtigst muligt. Forslagsstiller(e): Navn(e): Rina Aabenhus Mikkelsen, Katrine Andersen, Kamilla Petersen, Josephine Holm, Lærke Thrysøe Nielsen Udvalg: ICYE Nordjylland Oprette en facebookgruppe for co-workere Det er vigtigt at have for øje at: facebookgruppen ikke faciliterer tværgående samabejde, tværtimod er der fare for at medlemmer bliver demotiveret af for meget irrelevant information (information overload). de vigtige budskaber går tabt. vi skal bruge de muligheder der allerede eksistere for tværgående samarbejde. f.eks. lejre, kulturkolben, møder mellem lokalforeningerne mm. Her skal vi udnytte muligheden for at informere/samarbejde. - Derfor vil arbejdsdagen på kulturkolben omhandle samarbejde på tværs hvad bestyrelsen har gjort Oprettelse af facebook-gruppen Ser et øget brug af gruppen. Dog mest af allerede deltagende co-workere Ser ikke en klar procedure om, hvem der melde folk ind i gruppen. Mangler engagement fra co-workere. Der er endnu ikke en kultur om, at på denne gruppe kommer de hyggelige og fællesskabende ting. Fokus på samarbejde og kommunikation på kulturkolben Styrket samarbejdet mellem lokalforeninger. Lokalforeningsworkshop afholdt af lokalforeningsgruppen.

5 Resolutionsforslag 4 - Klarhed om lokalforeningens rolle (1 stemme) a. Vi forstår ikke lokalforeningens rolle og formål i ICYE. b. Vi vil gerne have et bedre grundlag for og forståelse af vores rolle i ICYE som lokalforeninger. a. Klarhed om lokalforeningernes rolle i Dansk ICYE. b. Retningslinjer for lokalforeningerne, klargørelse om regler og retningslinjer fra DUF og Dansk ICYE. Mere selvstændighed for lokalforeningerne, herunder lokalforeningernes økonomi. c. Bestyrelsen. d. Løbende gennem bestyrelsesåret med start hurtigst muligt. Forslagsstiller(e): Navn(e): Rina Aabenhus Mikkelsen, Katrine Andersen, Kamilla Petersen, Josephine Holm, Lærke Thrysøe Nielsen Udvalg: ICYE Nordjylland arbejdet ligger hos den allerede eksisterende arbejdsgruppe hvad bestyrelsen har gjort: Indført punkt på lokalforeningsworkshop Øget fokus på at styrke lokalforeningerne Resolutionsforslag 5 - Repræsentant for exchangees i lokalforeningsbestyrelsen (0 stemmer) Resolutionsforslag 6 - Videreudvikling af lokalforeningsarbejdet (10 stemmer)

6 a. DUF har ændret sin fordelingsnøgle af tipsmidlerne. Dette stiller nye krav til medlemsorganisationerne herunder Dansk ICYE. Et af kravene er antal af lokalforeninger og deres aktivitet. Ydermere udtrykker nogle lokalforeninger at de gerne vil erfaringsdele mere på tværs og nytænke typer af arrangementer. b. Hovedbestyrelsen kan ikke bestemme over lokalforeningerne, men skal støtte op om lokalforeningerne. Hvis ICYE ikke møder DUF s krav, mister vi en stor del af vores økonomiske grundlag. Bestyrelsen fra har allerede igangsat arbejdet og dette skal helst fortsætte. c. Der skal arbejdes med videreudvikling af lokalforeningernes arbejde. d. Den allerede nedsatte arbejdsgruppe skal fortsætte sit arbejde for at imødekomme DUF s nye krav til lokalforeningsaktivitet. e. Bestyrelsen, Lokalforeningerne og Pia fra kontoret. f. Indtil Forslagsstiller(e): Navn(e): Bestyrelsen Tue Rasmussen, Simon Poulsen, Pil Byriel, Rasmus Jakobsen, Vivi Larsen og Bitten Fynsk Lokalforenings arbejdsgruppen vil arbejde med opsplitning af lf syddanmark i fyn og sydjylland Lokalforenings arbejdsgruppen vil arbejde på videreudvikling af lokalforeningernes arbejde og deres rolle i ICYE hvad bestyrelsen har gjort: Lokalforening Fyn og Sydjylland blev oprettet ved ordinær og ekstraordinær generalforsamling Bestyrelsen har støttet processen i at finde nye bestyrelsesmedlemmer til lokalforening sjælland Lokalforeningsarbejdsgruppen arbejder videre på workshops for lokalforeninger, der kan styrke deres arbejde og videreudvikle på lokalforeningsformen

7 Resolutionsforslag 7 - Folder om kulturforskelle (16 stemmer) Værtsfamiliegruppen har et ønske om at der i Dansk ICYE udarbejdes en folder omkring kulturforskelle. Vi ønsker at bruge folderen som et værktøj til at starte en samtale omkring de kulturforskelle man kan møde i mødet med vores udenlandske volontører. Vi forstiller os at folderen skal tage udgangspunkt i vores danske kultur, især på de kulturforskelle, som ofte skaber problemer, på en positiv måde, hvor der selvfølgelig skal være fokus på ikke at generaliserer eller marginaliserer nogens kultur. Vi ønsker at folderen skal have nogle kapitler om de forskellige områder som vi modtager volontører fra, med viden fra de danske hjemvendte volontører, der selv har været der samt nogle generel praktisk, faktuel viden om land og kultur. Vi forestiller os at folderen bliver lavet af Dansk ICYE s frivillige, men at der er en tovholder, som har det overordnede overblik. Det kunne evt. være en god idé at nedsætte en arbejdsgruppe til formålet. Vi syntes dette er nødvendigt da værtsfamiliegruppen oplever at kulturforskelle skaber mange konflikter i værtsfamilierne, som let kunne undgås, hvis man fra både volontøren og familiens side var opmærksom på man havde forskellig kulturel bagage. Vi håber at folderen kan laves på en måde så den kan bruges som værktøj til at skabe samtale om kulturforskelle, ikke kun for værtsfamilierne, men også i f.eks. KP sessions, forberedelse, CCT og lokalforeningerne. Forslagsstiller: Navn: Tove Lorenzen Udvalg: Værtsfamiliegruppen VF gruppen skal kobles på og behovet skal klarlægges (!) VF har ikke lyst til at være udførende, men bør inkluderes i idé generering man kan med fordel inkludere nogle interviews mm. man kunne evt. lave en session for exchangees på sommerlejren, hvor de bidrager til folderen. både mht. konflikter/konflikthåndtering, forventningsafstemning, hvordan kan man forberede sig som VF, under opholdet, efter opholdet, positive outcome (global network mm) der skal undgås for mange kulturelle generaliseringer i folderen - no strong stereotypes!!!! man kan evt. inddele folderen i verdensdele vigtigt at Tove føler sig hørt i processen og føler at folderen møder behovet inddrag exchangees i processen søg inspiration hos: being danish Planlægge et møde med værtsfamiliegruppen for at afdække behovet og tankerne bag resolutionen

8 Research foretages blandt hjemkomne, exchangees og værtsfamilier for at finde ud af hvilke konflikter der typisk opstår, og hvilken form for information de efterspørger i en folder. hvad bestyrelsen har gjort: Alt det ovenstående Folder klar til februar Resolutionsforslag 8 - Lederuddannelse i Dansk ICYE (16 stemmer) a. Flere kernepersoner af de frivillige i Dansk ICYE efterspørger hjælp, metoder og materialer i forhold til det arbejde, som de udfører for Dansk ICYE. Hvordan opretter man god kommunikation? Hvordan bruger man google drev? Hvordan faciliterer man en proces bedst mulig? Hvordan afholder man møder? Hvordan styrer man et projekt på den bedste måde? Flere og flere personer bliver længere og længere tid i organisationen og det skal de belønnes for. b. For at øge attraktiviteten for at påtage sig relevante kerneopgaver giver Dansk ICYE noget igen til deres frivillige. En lederuddannelse styrker lysten og motivationen til at fortsætte det gode arbejde i Dansk ICYE og øger sandsynligheden for at frivillige bliver længere tid på vigtige poster. c. Der skal oprettes en kompetencegivende lederuddannelse i Dansk ICYE. d. En lederuddannelse med kompetencebeskrivelser der også kan skrives på cv et, hvis man har lyst til det. e. Bestyrelsen i samarbejde med kontoret. f. Bestyrelsesåret Forslagsstiller(e): Navn(e): Bestyrelsen fra Skrevet af: Simon Raaby Holmgaard Poulsen og Rasmus Jakobsen Varetages af uddannelsesgruppen.

9 man skal måske være påpasselig med at italesætte lederuddannelserne som værende nødvendige for at kunne komme ind i f.eks. hovedbestyrelsen, koordinator mm. det kan evt. skabe et A eller et B hold man behøver ikke være bange for at sætte krav. man skal kunne vælge en koordinator rolle/bestyrelsesrolle til som helt ny, men det kræver at de efterfølgende skal på et kursus. Dvs. hvis man kommer ind i bestyrelsen som helt ny, skal man gennemgå et kursus et online self-study kunne være en rigtig god start, sådan at alle har det samme udgangspunkt. man kunne derefter holde et fysisk kobles sammen med SALTO og DUF kurser Vi kan med fordel søge inspiration hos ICYE tyskland, hvor man kan samle point som medlem hvis man deltager i kurser. ikke sikkert at vi skal give incentive på samme måde, men det skal være positivt at tage kurser man behøver ikke nødvendigvis at være koordinator, bestyrelsesmedlem el. lign. for at deltage i lederuddannelserne man behøver ikke nødvendigvis tage alle moduler (hvis det opbygges sådan) for at deltage i et lederkurser hvad bestyrelsen har gjort: Delt mulige kurser direkte, pr mail, internus og i facebookgruppen Draget inspiration fra YFU og ICYE Tyskland Interviewet koordinatorer fra udvalg. Oprettet og forberedt koordinatorkursus (ikke leder) som en fast del på den årlige kursusweekend Screenlagt kompetencebehov og forberedt kompetenceworkshop og kompetencebeskrivelser til kursusdeltagernes CV. Resolutionsforslag 9 - Information om Dansk ICYE til medlemmer (8 stemmer) a. Udvalg og lokalforeninger er usynlige og mangler en platform, hvor de kan informere og motivere frivillige. - Kontakten mellem bestyrelsen og lokalforeninger og lokalforeningerne imellem kan forbedres; vidensdelingen både mellem aktive og ikke aktive medlemmer burde forbedres. b. Det er relevant at forbedre kommunikation mellem Dansk ICYE og dets medlemmer da det er vigtigt for lokalforeninger og udvalg at være orienteret om aktiviteter og nyheder fra andre lokalforeninger og udvalg. a. Muliggøre at medlemmer ved, hvad der foregår i Dansk ICYE lokalt og landsdækkende.

10 b. Løsningforslag: 1) General update fra lokalforeningerne + fra de enkelte udvalg (eksempelvis én gang om måneden, gennem Internus) 2) Medlemsblad sendt med posten (eksempelvis 4 gange årligt) hvor medlemmer kan orientere sig om Dansk ICYE. c. 1) lokalforeningerne/udvalg skal indberette hvad der er sket/ikke sket hver måned til en udvalgt tovholder Denne tovholder sender informerende mail ud til alle lokalforeninger/udvalg én gang om måneden. 2) Indberetninger fra lokalforeningerne bliver informeret videre gennem Internus 3) Praktikant/kontoret udsender medlemsblad (4 gange om året), heri står information fra lokalforeningerne, indslag fra volontører ude i verdenen, opdatering fra bestyrelsen osv. d. Tidsestimat afhænger af det valgte løsningsforslag - Hvis blot månedlig opdatering kan dette sættes i værk inden for et kort tidsestimat (1 måned) - Hvis medlemsblad forventes tidsestimat til at være længere Forslagsstiller(e): Navn(e): Henriette Nielsen, Cæcilie Riinbæk, Kristoffer Jansen, Karla Andersen, Susan Munch Udvalg: LF Hovedstaden Man kunne evt. tænke mere i eksterne potentielle medlemmer, hvor vi kan være mere inkluderende for universitetsstuderende for at aktivere folk inden for kulturstudier mm. som gerne vil bidrage med noget konkret/et enkelt event frem for at deltage i lejre/bestyrelser (ad-hoc frivillige) kan evt. kobles sammen med resolution om udvikling om LF arbejde behovet kan findes i at man ønsker flere aktive i LFerne Bestyrelsen diskuterede muligheden for at oprette tovholdere i bestyrelsen ved hver udvalg og lokalforening. hvad bestyrelsen har gjort: Bestyrelsen har ikke imødekommet denne resolution, men vil fra næste år have tovholdere/kontaktpersoner til de enkelte udvalg, som var praksis engang. Bestyrelsen oprettede ikke tovholdere ud fra den præmis at man fortsat vil forsøge at invitere udvalg til bestyrelsesmøder, kontakt gennem arbejdsgrupper og anden kontakt Bestyrelsen har ikke, men vil se på muligheden for at #PRICYE arbejder videre med ideen om et medlemsblad. Bestyrelsen har i samarbejde med kontoret og lokalforeningerne afholdt lokalforeningsmøder løbende og på sommerlejren for at brede kendskabet til de enkelte lokalforeningers arbejde.

11 Bestyrelsen vil til dette års resolutionsworkshop, som afholdes af lokalforeningerne forsøge at skabe fællesskab gennem skypemøder på tværs af arrangementer. Bestyrelsen vil foreslå opslagsstillere at genopstille denne resolution Resolutionsforslag 10 - Introduktion til nye frivillige (19 stemmer) Når man bliver frivillig i Dansk ICYE findes der ikke en organiseret model for, hvordan man bliver introduceret til Dansk ICYE samt til den rolle man kommer til at spille som frivillig. Resultatet er at introduktionen ofte bliver af varierende kvalitet. En del nye frivillige bliver lidt overset og får meget hurtigt et stort ansvar uden egentlig at kende til grundstenene i organisationen. Derudover ved mange ikke altid, hvad der bliver forventet af en som frivillig eller hvilke muligheder frivillige i Dansk ICYE har for eks. uddannelse og kurser. Ved at uddanne og introducere nye frivillige bedre til organisationen og til deres opgave øges ikke kun lysten til at indgå i fællesskabet Dansk ICYE. Ved at skabe en forventningsafstemning der går begge veje - afklares det, hvad det forventes af de frivillige når de repræsenterer Dansk ICYE udadtil og samtidig bliver Dansk ICYE afklaret med, hvilken person der nu indgår som en del af organisationen og har mulighed for at indsluse personen i øjenhøjde. Overordnet set vil et arbejde mod en bedre introduktion og uddannelse af nye frivillige styrke organisationen både fagligt og socialt samt skabe stor værdi for den enkelte nye frivillige, der vil føle sig godt klædt på til opgaven og godt personligt taget imod af Dansk ICYE. I det lange løb vil det muligvis fastholde flere frivillige og skabe en mere dynamisk organisation, da oplysning og inklusion skaber lysten til ejerskab og udvikling og en følelse af nærvær. Dansk ICYE skal arbejde mod at nye frivillige bliver bedre taget imod i organisationen gennem oplysning, uddannelse og inklusion. Mulig løsning: Dette kan gøres gennem uddannelse og oplysning. Der kan eks. være to årlige uddannelsesdage, hvor nye frivillige bliver inviteret. Her bliver de introduceret til organisationen og dens værdier, møder sekretariatet og bestyrelsen, bliver introduceret til værktøjskassen, samt de nye frivillige introduceres til hvad deres rolle kommer til at være og hvad der bliver forventet af dem. Denne invitation kunne være et velkomstbrev det nye frivillige medlem modtager via , hvor vedkommende også bliver opfordret til at kigge på hjemmesiden (for at få mere information om organisationen osv.) og til at deltage i en af disse uddannelsesdage. Hvem skal løse det: Udfordringen kan løses i fællesskab af bestyrelsen og sekretariatet samt andre garvede frivillige i Dansk ICYE som har lyst til at tage imod de nye frivillige.

12 Tidsestimat: Udfordringen kan løses indenfor en tidsramme af et år. Denne opgave varetages af uddannelsesgruppen hvor ofte skal vi have uddannelsesdag? - det kan hurtigt blive overvældende hvis man har for mange, på den anden side får vi nye frivillige løbende. Man kunne evt. indføre en åben hus dag på sekretariatet, hvor nye frivillige kan komme og høre om de mere basale ting, e.g. organisations værdier, struktur, grundlag mm. der er flere niveauer som uddannelserne skal kunne rumme: helt nye som ikke ved hvor de skal være frivillige, de nye udvalgsmedlemmer, facilitatorerne, LFerne, bestyrelsesmedlemmer, man kan skelne mellem intro-dag og uddannelsesdag, hvor introdagen er generisk og uddannelsesdagen skal rumme de forskellige niveauer. introdagen skal ligge hurtigt efter lejrene, så vi griber momentum og får folk ind mens de stadig er interesserede. vi skal arbejde hen imod at uddannelserne og introdag italesættes som værende grundlag for videre advancement i organisationen og noget man skal igennem for at være facilitator, KPer, LF bestyrelsesmedlem, koordinator mm. hvad bestyrelsen har gjort: Bestyrelsen vil indtil videre afholde 1 årlig kursusweekend i februar/april lige efter vinterlejren. Dette er tidspunktet, hvor organisationen har mest luft. Kursusweekenden er noget diamentralt modsat kulturkolben (co-worker weekend). Da den indeholder metodeanvendelse og kompetenceudvikling Der vil på kursusweekenden være 2 faste moduler koordinator- og introkusus, som enten er hel- eller halvdags. Der vil være en fast uddannelsesgruppe i bestyrelsen, der varetager planlægning og afholdelse hvert år - måske kan denne gruppe også indeholde gamle coworkere, som ikke vil være så aktive længere, men stå for planlægning af 2 weekender om året. Kursus og kulturkolbe. Bestyrelsen har i samarbejde med rejseholdet udviklet en ny hjemkomst session, der blev afprøvet på efterårslejren. her blev 4 ud af de 15 deltagere medlem af et udvalg. Bestyrelsen ser dette som positivt, da vi gik fra 0-4. Bestyrelsen er ansvarlig for at sende kontaktinformationerne ud til de enkelte udvalg om mulige medlemmer. Dette vil på sigt blive rejseholdets opgave igen.

Ordinær generalforsamling i Dansk ICYE 2013

Ordinær generalforsamling i Dansk ICYE 2013 Ordinær generalforsamling i Dansk ICYE 2013 Lørdag den 6. april 2013 1. Åbning af generalforsamlingen Valg af dirigent: Line Valg af referent: Mette Valg af redaktionsudvalg: Sedsel og Mette Valg af stemmetællere:

Læs mere

Ordinær generalforsamling i Dansk ICYE 1. april 2017 kl 11 Klostergade 37, 8000 Aarhus C

Ordinær generalforsamling i Dansk ICYE 1. april 2017 kl 11 Klostergade 37, 8000 Aarhus C Side 1 af 10 Ordinær generalforsamling i Dansk ICYE 1. april 2017 kl 11 Klostergade 37, 8000 Aarhus C Dirigent: Torsten Ringgaard og Rikke Bach Referent: Linda Rodkjer Stemmetællere: Josefine Holm og Christian

Læs mere

Kontaktgruppen (KG) - Arbejde og ansvar

Kontaktgruppen (KG) - Arbejde og ansvar Kontaktgruppen (KG) - Arbejde og ansvar Formålet med denne håndbog er er at samle og ajourføre oplysninger og gode arbejdsgange i forbindelse med KG s arbejde og ansvar på Dansk ICYEs lejre og generelt.

Læs mere

Referat af Dansk ICYE s generalforsamling 2015

Referat af Dansk ICYE s generalforsamling 2015 Referat af Dansk ICYE s generalforsamling 2015 12. april 2015 Velkomst Sekretariatsleder Uffe Engsig byder indledningsvist velkommen til generalforsamling. Valg af dirigent: Jonas Sidenius Valg af referent:

Læs mere

Referat af ICYE s generalforsamling d. 2. april 2016

Referat af ICYE s generalforsamling d. 2. april 2016 Referat af ICYE s generalforsamling d. 2. april 2016 Til stede: 20 stemmeberettiget Tid og sted: U huset, Klosterport 4A, kl. 10.30 18.00 Referenter: Maria Leander Gøgsig og Mathilde Wichmann 1.Velkomst

Læs mere

Ordinær generalforsamling Dansk ICYE

Ordinær generalforsamling Dansk ICYE Ordinær generalforsamling Dansk ICYE 21. april 2018 kl 11 Klosterport 4x, 3. sal, 8000 Aarhus C Dirigent: Christian Egge Olsen Referent: Linda Rodkjer Stemmetællere: Kathrine Clausen og Carina Rechnagel

Læs mere

Vil du være med i et udvalg?

Vil du være med i et udvalg? Udvalg i Dansk ICYE Frivilligt arbejde er ulønnet din indsats er nemlig uvurderlig No act of kindness, no matter how small, is ever wasted Klosterport 4X, 3. Sal 8000 Aarhus C Telefon: +45 86180715 E-mail:

Læs mere

Talepapir til informationsmøder

Talepapir til informationsmøder Talepapir til informationsmøder Dias 1: Informationsmøde, Dansk ICYE Hvem er vi? - Hvilket land rejste vi til via ICYE? - Hvad laver vi nu i ICYE? Hvem er I? - Navn - Hvilke programmer/lande er I interesserede

Læs mere

Vil du være med i et udvalg?

Vil du være med i et udvalg? Udvalg i Dansk ICYE Frivilligt arbejde er ulønnet din indsats er nemlig uvurderlig No act of kindness, no matter how small, is ever wasted Klosterport 4A, 3. Sal 8000 Aarhus C Telefon: +45 86180715 E-mail:

Læs mere

Organisationsweekenden 2017 Det Lokale ICYE

Organisationsweekenden 2017 Det Lokale ICYE Organisationsweekenden 2017 Det Lokale ICYE Tilstede fra Lokalforening Midtjylland: Simon Poulsen, Rasmus Schaal, Elena Andersen, Johanne Berg, Frederik Jensen, Lena Jelschen, Linda Rodkjer, Kathrine Clausen,

Læs mere

Dansk ICYE s ordinære generalforsamling. Lørdag den 1. april 2017 Klokken 11-17

Dansk ICYE s ordinære generalforsamling. Lørdag den 1. april 2017 Klokken 11-17 Dansk ICYE s ordinære generalforsamling Lørdag den 1. april 2017 Klokken 11-17 Klostergadecentret Klostergade 37 8000 Arhus C Klosterport 4A, 3.sal DK 8000 Århus C tlf. +45 8618 0715 icye@icye.dk www.icye.dk

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1. Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1. Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1 Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE INDLEDNING FDFs Grundlæggende lederuddannelse består af forskellige moduler, der er forsøgt tilpasset de forskellige målgrupper,

Læs mere

CCT - Arbejde og ansvar

CCT - Arbejde og ansvar CCT - Arbejde og ansvar Formålet med denne håndbog er er at samle og ajourføre oplysninger og gode arbejdsgange i forbindelse med CCT s arbejde og ansvar på Dansk ICYEs lejre og generelt. Den er først

Læs mere

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere Velkomst af nye aktivitetsdeltagere I kan byde børn og unge velkommen i Ungdommens Røde Kors fede fællesskab på mange forskellige måder. Der er ikke noget, der nødvendigvis er rigtigt eller forkert, så

Læs mere

Hovedbestyrelsen - Arbejde og ansvar

Hovedbestyrelsen - Arbejde og ansvar Hovedbestyrelsen - Arbejde og ansvar Formålet med denne håndbog er er at samle og ajourføre oplysninger og gode arbejdsgange i forbindelse med bestyrelsens arbejde og ansvar for Dansk ICYE. Den er først

Læs mere

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde 1 Indhold Bestyrelsens arbejde... 3 Generalforsamling og bestyrelse... 3 Bestyrelse... 3 Formandsposten... 4 Næstformandsposten... 4 Kassereren... 5 Sekretæren... 5

Læs mere

Ledelse af frivillige

Ledelse af frivillige Bog: Ledelse af frivillige. Særpris i dag: 239 kr. Ledelse af frivillige V/ Sociolog Foredragsholder og konsulent Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO Udfordringer og styrker Hvad er jeres styrker

Læs mere

ADHD-foreningens Frivilligpolitik

ADHD-foreningens Frivilligpolitik ADHD-foreningens Frivilligpolitik Velkommen her hos os I ADHD-foreningen er vi glade for, at du og de andre frivillige i foreningen har valgt at bruge jeres tid og kompetencer til at arbejde med ADHD-sagen

Læs mere

Dansk ICYE s ordinære generalforsamling. Lørdag den 5. april 2014

Dansk ICYE s ordinære generalforsamling. Lørdag den 5. april 2014 Dansk ICYE s ordinære generalforsamling Lørdag den 5. april 2014 U-huset Klostergade 34, 3. sal. 8000 Arhus C Klosterport 4A, 3.sal DK 8000 Århus C tlf. +45 8618 0715 icye@icye.dk www.icye.dk CVR 75867328

Læs mere

2.2 Ledelse af unge frivillige: Dialog og plads til indflydelse

2.2 Ledelse af unge frivillige: Dialog og plads til indflydelse 2.2 Ledelse af unge frivillige: Dialog og plads til indflydelse AF FREDERIK FREDSLUND-ANDERSEN OM FORFATTEREN Frederik Fredslund-Andersen er chefkonsulent i Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), hvor han rådgiver

Læs mere

Inspirationskatalog Projekt: KY Kommunernes Ydelsessystem

Inspirationskatalog Projekt: KY Kommunernes Ydelsessystem Inspirationskatalog Projekt: KY Kommunernes Ydelsessystem. Indholdet af dette materiale, herunder tekst, billeder og anden grafik og deres arrangement, er ophavsretligt beskyttet af EG A/S eller dets tilknyttede,

Læs mere

Dansk ICYE s ordinære generalforsamling. Søndag den 12. april 2015 Klokken 10-16 (Morgenmad 9-10)

Dansk ICYE s ordinære generalforsamling. Søndag den 12. april 2015 Klokken 10-16 (Morgenmad 9-10) Dansk ICYE s ordinære generalforsamling Søndag den 12. april 2015 Klokken 10-16 (Morgenmad 9-10) U-huset Klosterport 4A, 3. sal. 8000 Arhus C Klosterport 4A, 3.sal DK 8000 Århus C tlf. +45 8618 0715 icye@icye.dk

Læs mere

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund Kom godt i gang - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk Denne manual er udformet til jer, som nu står foran at skulle bruge TAGDEL.dk som et værktøj til at inddrage jeres medlemmer, frivillige og andre

Læs mere

Gode råd til samarbejdet med ambassadører

Gode råd til samarbejdet med ambassadører Gode råd til samarbejdet med ambassadører Guide til landsdelskonsulenter Marts 2016 Denne guides indhold Formål Din opgave som landsdelskonsulent Ambassadøren Ambassadøren Ambassadørens opgave Tre eksempler

Læs mere

Ledelse af frivillige

Ledelse af frivillige Køb bøgerne i dag Ledelse af frivillige V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Grundlægger af RETRO og Yogafaith Danmark giver dig redskaber og inspiration til ledelsesopgaven

Læs mere

Vedtægter for ST-rådet

Vedtægter for ST-rådet 0120321405 678977ÿÿ9ÿ 8222202820!"#$ %&'!( )*+,704!-.4)+7 020 Vedtægter for ST-rådet 1: Navn og hjemsted Foreningens navn er ST-rådet og har hjemsted på Aalborg universitets uddannelse Sundhedsteknologi/Biomedical

Læs mere

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til MX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

Frivillige ledere...

Frivillige ledere... Køb bøgerne i dag Frivillige ledere... V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO giver dig redskaber og inspiration til ledelsesopgaven

Læs mere

Ledelse af frivillige i folkekirken

Ledelse af frivillige i folkekirken Køb bøgerne i dag 239 kr. (grøn) / 180 kr. (hvid) Ledelse af frivillige i folkekirken V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Daglig Ledelsesmøde, Referat

Daglig Ledelsesmøde, Referat Daglig Ledelsesmøde, Referat CISV Danmark 28.09.2017 kl. 18. 21.00 Sted CISV kontoret Forberedelse Seneste DL referat samt vedhæftede bilag Mødedeltagere Daglig Ledelse Anne med via Skype Områder 1. Evaluering

Læs mere

Referat af Dansk ICYE s generalforsamling 2014

Referat af Dansk ICYE s generalforsamling 2014 Referat af Dansk ICYE s generalforsamling 2014 5. april 2014 Uffe byder indledningsvist velkommen og fortæller om U-husets nye lokaler, hvor generalforsamlingen foregår. Åbning af generalforsamlingen Valg

Læs mere

Ledelse af frivillige

Ledelse af frivillige Køb bøgerne i dag Ledelse af frivillige V/ Anders Thise Holm Cand.mag. i arbejdslivsstudier og psykologi Partner og konsulent i TeamKompagniet Foredragsholder i ledfrivillige.dk Aktiv frivillig HR-leder

Læs mere

GUIDE. Bestyrelsens opgaver

GUIDE. Bestyrelsens opgaver GUIDE Bestyrelsens opgaver Udskrevet: 2016 Indhold Bestyrelsens opgaver............................................................. 3 2 Guide Bestyrelsens opgaver Denne guide er skrevet til jer, der skal

Læs mere

Workshop 30. maj - Dome of Visions

Workshop 30. maj - Dome of Visions Workshop 30. maj - Dome of Visions Økonomi, Rekruttering og uddannelse og anerkendelse f o r m å l o g t e m a t i s e r i n g Sekretariatet for Europæisk Frivillighovedstad inviterede den 30. maj deltagere

Læs mere

De Frivillige Hænder. - Fælles pejlemærker for pårørende- og frivillighedssamarbejdet på plejecentrene UDKAST

De Frivillige Hænder. - Fælles pejlemærker for pårørende- og frivillighedssamarbejdet på plejecentrene UDKAST De Frivillige Hænder - Fælles pejlemærker for pårørende- og frivillighedssamarbejdet på plejecentrene UDKAST 1 Indhold Forord... 3 Værdier for frivilligindsatsen... 4 Det etiske ansvar... 5 Frihed til

Læs mere

Pr-udvalg (#PRICYE) - Arbejde og ansvar 1

Pr-udvalg (#PRICYE) - Arbejde og ansvar 1 Pr-udvalg (#PRICYE) - Arbejde og ansvar Formålet med denne håndbog er er at samle og ajourføre oplysninger og gode arbejdsgange i forbindelse med #PRICYE s arbejde og ansvar hos Dansk ICYE. Den er først

Læs mere

Retningslinje nr. 8 til afdelingsbestyrelserne

Retningslinje nr. 8 til afdelingsbestyrelserne Retningslinje nr. 8 til afdelingsbestyrelserne Få bestyrelsen til at fungere Det er ikke altid lige let at få bestyrelsesarbejdet til at fungere. Man har en masse gode intentioner om at forbedre driften

Læs mere

Frivilligpolitik for Reden Internationals Krisecenter

Frivilligpolitik for Reden Internationals Krisecenter Frivilligpolitik for Reden Internationals Krisecenter Reden Internationals Krisecenter er en institution under KFUKs Sociale Arbejde. Som det ses af organisationsdiagrammet på næste side, så driver KFUKs

Læs mere

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Deltagere: Sakarine, Karl, Ivalo, Gerth, Bent og David (Fra sekretariat Nancy og Tobias) Ordstyrer: Nancy Referent: Tobias

Læs mere

TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG

TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG KORT OM FASEN I denne fase skal der skabes et grundigt fundament for at træffe de rigtige beslutninger for udviklingen i jeres afdeling. I skal også have planlægt og

Læs mere

Formandens beretning, 2014-2015 Indhold

Formandens beretning, 2014-2015 Indhold Formandens beretning, 2014-2015 Indhold Formandens beretning, 2014-2015... 1 Indledning... 2 Bestyrelsens arbejde... 2 Principper og værdier... 2 Arbejdsgrupper... 3 Andre emner... 3 Synlighed... 4 Afslutning...

Læs mere

Klubudviklingsprojekter

Klubudviklingsprojekter Klubudviklingsprojekter Alle klubber i Dansk Styrkeløft Forbund har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt med forbundets udviklingskonsulent. Formålet med aktiviteterne er at styrke klubben på

Læs mere

Vedtægt for Nyreforeningen

Vedtægt for Nyreforeningen 1 Vedtægt for Nyreforeningen 1 Foreningens navn er Nyreforeningen. 2 Foreningen er landsdækkende inkl. Færøerne og Grønland 3 Foreningens formål er at varetage nyresyges, herunder urinvejssyges, nyredonorers

Læs mere

OPLÆG TIL KONTAKT FORLØBET MED NYVALGTE TR

OPLÆG TIL KONTAKT FORLØBET MED NYVALGTE TR OPLÆG TIL KONTAKT FORLØBET MED NYVALGTE TR INTRODUKTIONSFORLØB FOR NYE TILLIDSREPRÆSENTANTER SIDE: 2 Velkomstpakke til nyvalgt TR TRUS for nyvalgte Kom godt i gang (introdag) Opfølgning på TRUS for nyvalgte

Læs mere

INTERN UDDANNELSE. Kommunikation og medier

INTERN UDDANNELSE. Kommunikation og medier INTERN UDDANNELSE Kommunikation og medier Kommunikation Kommunikation er en situation, hvor en afsender bringer et budskab videre til en modtager, som så i større eller mindre grad forventes at reagere

Læs mere

EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS

EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS INDHOLD OM DENNE GUIDE... 3 FØR-UNDER-EFTER... 3 DBf KAN HJÆLPE... 3 ORGANISERING: OPGAVE I DE LOKALE KLUBBER... 4 FØR EVENTET... 6 INTERNT... 6 EKSTERNT... 6 UNDER EVENTET...

Læs mere

Kompetenceprofiler. Sammensætning af køkkenteam

Kompetenceprofiler. Sammensætning af køkkenteam Kompetenceprofiler Københavns Madhus har udarbejdet 3 kompetenceprofiler, som kan benyttes af daginstitutionsledere, og andre der rekrutterer køkkenpersonale til produktionskøkkener i daginstitutioner.

Læs mere

Aftale om anvendelse af overskud fra SL2017

Aftale om anvendelse af overskud fra SL2017 Aftale om anvendelse af overskud fra SL2017 De fem spejderkorps har indgået denne aftale om hvordan overskuddet fra Spejderne Lejr 2017 skal anvendes. Aftalen tager afsæt i det godkendte regnskab, der

Læs mere

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk DL-møde DL-møde... 1 1. Status på aktiviteter/projekter... 3 2. Status på økonomi... 4 3. Status på LF... 4 4. Kommunikation... 5 5. Status på udvalgsarbejde... 5 6. Nyt fra international... 5 7. Akutte

Læs mere

Samskabende udviklingsarbejde

Samskabende udviklingsarbejde Samskabende 6 Samskabende I denne fase begynder det sam skabende arbejde på de enkelte udvik lings platforme. Co-creation initiativet skifter gear. Arbejdsgruppens arbejde er fuldført og ankerpersonens

Læs mere

Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen

Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen Vejledning Forord Frivillige har i flere år været en del af Fredensborg Kommune. Fredensborg Kommune er glade for samarbejdet med de frivillige og oplever,

Læs mere

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014 25. marts 2014 Kommunikationsplan for Naturvejlederforeningen - udkast Forslag til konkrete tiltag, der kan sættes i værk for at føre kommunikationsstrategien ud i livet. Nedenstående tiltag skal løbende

Læs mere

UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM

UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM AARHUS MARTS 10 Uanset om du er ny eller erfaren frivillig, så handler uddannelsesdagen om at klæde dig på til de udfordringer, du kan møde i dit arbejde som Vi skal også

Læs mere

Danboat. 27. november 2015

Danboat. 27. november 2015 Danboat 27. november 2015 Hvorfor projekt Vild med Vand? Dansk Sejlunion Færre og ældre medlemmer 1/3-del af klubberne mister medlemmer 1/3-del har status quo Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID)

Læs mere

stud_puls: Udviklingsplan

stud_puls: Udviklingsplan stud_puls: Udviklingsplan Besvarelse af den skriftlige del Uddannelse:Ergoterapeutuddannelsen Hold:ERO 515 Pædagogisk - /uddannelsesansvarlige (tov-holder):kirsten Sørensen/ Cecilie Rothschild Henriksen

Læs mere

Indhold. side 2 Praktiske oplysninger

Indhold. side 2 Praktiske oplysninger Ergoterapeutforeningens TR-kursuskatalog 2014 I 2014 kan Etf s tillidsrepræsentanter, TR, fællestillidsrepræsentanter, FTR, og arbejdsmiljørepræsentanter, AMiR, vælge mellem uddannelse, kurser og workshops

Læs mere

Samarbejdsrammer for frivillighed i Center for Sundhed og Omsorg

Samarbejdsrammer for frivillighed i Center for Sundhed og Omsorg Samarbejdsrammer for frivillighed Indholdsfortegnelse Hvorfor samarbejde?... 2 Hvorfor samarbejdsrammer?... 3 Muligheder... 4 Det særlige ved frivillighed... 5 Kommunikation og fælles mål... 6 Anerkendelse

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet DAGSORDEN 16.00 1. Velkommen og TJEK-IN IKH 16.15 2. Godkendelse af dagsorden og valg af ordstyrer IKH 16.20 3.

Læs mere

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Herunder kan du finde hjælp til tiltrædelsessamtalen og til udviklingssamtalen og udviklingskontrakten. 1 Vejledning til tiltrædelsessamtalen Denne

Læs mere

Hjælp til jobsøgningen

Hjælp til jobsøgningen Hjælp til jobsøgningen FOA Århus Jobmatch Hjælp til jobsøgningen I denne folder finder du inspiration til jobsøgning. Da det kan være længe siden, du sidst har lavet enten ansøgning, CV eller andet relateret

Læs mere

Indhold INDLEDNING... 2 FACEBOOK LOKALT... 2 AKTIVITET PÅ FACEBOOK... 3 VIRKSOMHEDSKONTAKT... 5 STATUS JUNI KONKLUSION...

Indhold INDLEDNING... 2 FACEBOOK LOKALT... 2 AKTIVITET PÅ FACEBOOK... 3 VIRKSOMHEDSKONTAKT... 5 STATUS JUNI KONKLUSION... Indhold INDLEDNING... 2 FACEBOOK LOKALT... 2 AKTIVITET PÅ FACEBOOK... 3 VIRKSOMHEDSKONTAKT... 5 STATUS JUNI 2016... 5 KONKLUSION... 6 1 INDLEDNING Vi har i løbet af de seneste tre år undersøgt muligheden

Læs mere

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45) København K

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45) København K DL-møde DL-møde... 1 1. Status på aktiviteter/projekter... 3 2. Status på økonomi... 4 3. Status på LF... 4 4. Kommunikation... 5 5. Status på udvalgsarbejde... 6 6. Nyt fra international... 6 7. Akutte

Læs mere

Dansk Sejlunion - Klubkonference. 21. november 2015

Dansk Sejlunion - Klubkonference. 21. november 2015 Dansk Sejlunion - Klubkonference 21. november 2015 Vi vil fortælle om Baggrunden for projekt Vild med Vand Status for projektet Hvad består projektet af Hvad leverer projektsekretariatet Hvordan kommer

Læs mere

Giv feedback. Dette er et værktøj for dig, som vil. Dette værktøj indeholder. Herunder et arbejdspapir, der indeholder.

Giv feedback. Dette er et værktøj for dig, som vil. Dette værktøj indeholder. Herunder et arbejdspapir, der indeholder. Giv feedback Dette er et værktøj for dig, som vil skabe målrettet læring hos din medarbejder blive mere tydelig i din ledelseskommunikation gøre dit lederskab mere synligt og nærværende arbejde med feedback

Læs mere

Opsamlende erfaringer fra workshops om Inklusion i foreninger

Opsamlende erfaringer fra workshops om Inklusion i foreninger Opsamlende erfaringer fra workshops om Inklusion i foreninger 27. november 2017 og 15. januar 2018 Dette dokument omfatter ikke alle vores erfaringer med mangfoldig inklusion fra projektets start, men

Læs mere

DL: Mette Liebst-Olsen, Natascha Wermuth Iermiin, Emilie Hellesøe, Nanna Beiter, Jesper Lykking

DL: Mette Liebst-Olsen, Natascha Wermuth Iermiin, Emilie Hellesøe, Nanna Beiter, Jesper Lykking DL-møde 23.09 2013 DL-møde 23.09 2013... 1 1. Bordet rundt og status på aktiviteter... 3 2. Status på økonomi... 3 3. Medlemsdatabase status, nye, udmeldte.... 3 4. Status på LF... 4 6. Status, input og

Læs mere

Ledelse af frivillige - introduktion

Ledelse af frivillige - introduktion Køb bøgerne i dag Ledelse af frivillige - introduktion V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO giver dig redskaber og inspiration

Læs mere

Strategi for frivillighed i. Compana Gymnastikforening

Strategi for frivillighed i. Compana Gymnastikforening Strategi for frivillighed i Compana Gymnastikforening 2014 1 Indledning Vi har valgt at lave en strategi for rekruttering: Inden for en kort årrække skal der ske et generationsskifte i bestyrelsen Vi vil

Læs mere

QUICK-GUIDE TIL MEDLEMSVÆKST. Få fat i de voksne sådan gør du!

QUICK-GUIDE TIL MEDLEMSVÆKST. Få fat i de voksne sådan gør du! QUICK-GUIDE TIL MEDLEMSVÆKST Få fat i de voksne sådan gør du! Kom godt i gang! Skab et åbent fællesskab 2 Små tiltag gør en STOR forskel Denne guide indeholder gode råd og ideer til, hvordan din klub kan

Læs mere

Introdag. BOOST- Innovativ skole i Helsingør. Grundkursus dag 1

Introdag. BOOST- Innovativ skole i Helsingør. Grundkursus dag 1 Introdag BOOST- Innovativ skole i Helsingør Grundkursus dag 1 Læringsmål At deltagerne får præsenteret sig selv og egne forventninger til kurset At deltagerne får viden om visionen for BOOST At deltagerne

Læs mere

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS Alle taekwondoklubber under DTaF har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt i samarbejde med forbundets konsulenter. Et klubudviklingsprojekt kan f.eks. bestå

Læs mere

Afrapportering af test 2. Test af borgerkommunikation Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Afrapportering af test 2. Test af borgerkommunikation Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Afrapportering af test 2 Test af borgerkommunikation Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Processen BIF optimerer brevene Breve optimeres på baggrund af analysen, anbefalingerne samt inputtet til

Læs mere

Ledelse af frivillige

Ledelse af frivillige Køb bøgerne i dag Ledelse af frivillige V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Grundlægger af bl.a. RETRO giver dig redskaber og inspiration til ledelsesopgaven baseret

Læs mere

Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden)

Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden) Dagsorden til Ungdomsudvalgsmøde Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden) Forberedelse: Emne Formål Hvad skal vi udrette? Behandling Hvad er processen? Tid

Læs mere

Dansk ICYE s ordinære generalforsamling. Lørdag den 21. april 2018 Klokken 11-17

Dansk ICYE s ordinære generalforsamling. Lørdag den 21. april 2018 Klokken 11-17 Dansk ICYE s ordinære generalforsamling Lørdag den 21. april 2018 Klokken 11-17 Dansk ICYE, U-huset Klosterport 4X, 3. sal 8000 Arhus C Klosterport 4X, 3.sal DK 8000 Århus C tlf. +45 8618 0715 icye@icye.dk

Læs mere

Handicappolitik

Handicappolitik Handicappolitik 2019-2022 1 Indledning Personer med handicap* skal føle sig inkluderet i vores samfund, derfor er det vigtigt, at der er synlighed omkring de udfordringer et handicap kan give. Derfor skal

Læs mere

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk DL-møde DL-møde... 1 1. Status på aktiviteter/projekter... 3 2. Status på økonomi... 4 3. Status på LF... 5 4. Kommunikation... 5 5. Status på udvalgsarbejde... 5 6. Nyt fra international... 5 7. Akutte

Læs mere

PROJEKTLEDERVEJLEDNINGEN

PROJEKTLEDERVEJLEDNINGEN PROJEKTLEDERVEJLEDNINGEN INDHOLD S.01 S.04 VELKOMMEN SOM PROJEKTLEDER! OPGAVE 1: PROJEKTSTYRING - REGISTRERING - AFRAPPORTERING - TILLADELSER - PLANLÆGNING - REKRUTTERING AF FRIVILLIGE - KOMMUNIKATION

Læs mere

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE 1 INTRO DE FØRSTE SKRIDT er en ny måde at drive a-kasse på. Fra at være a-kassen, der bestemmer, hvor, hvordan og hvornår den ledige skal være i kontakt med a-kassen,

Læs mere

Inspirationskatalog. Introduktion

Inspirationskatalog. Introduktion Inspirationskatalog Introduktion Inspirations kataloget er udarbejdet på baggrund af de statsfinansierede praksisnære innovationsprojekter. Rammen for de praksisnære innovationsprojekter er sat op omkring,

Læs mere

Sommerferielukket. I uge Vi ønsker dig en god sommer fyldt med sol og varme smil. Hvad er der sket siden sidst

Sommerferielukket. I uge Vi ønsker dig en god sommer fyldt med sol og varme smil. Hvad er der sket siden sidst Hvad er der sket siden sidst Nyhedsbrev selvhjælp Randers Sommeren er over os, og vi nyder solens varme og de lyse aftner. Der er noget helt specielt ved sommeren. Man bliver helt glad inden i. Der er

Læs mere

Statusoversigt 16/ Side 1 af 7

Statusoversigt 16/ Side 1 af 7 Statusoversigt Der er handleplanen for 2016-17 arbejdet med en bred vifte af indsatser på frivillighedsområdet med henblik på at realisere politikkens fire strategimål: Strategimål 1: Vi skaber gode rammer

Læs mere

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk DL-møde DL-møde... 1 1. Bordet rundt og status på aktiviteter... 3 2. Status på økonomi... 4 3. Status på LF... 4 4. Kommunikation.3 5. Status på udvalgsarbejde... 5 6. Nyt fra international... 5 7. Akutte

Læs mere

Siden sidste Generalforsamling, har arbejdet indenfor integrationsområdet budt på mange og store udfordringer.

Siden sidste Generalforsamling, har arbejdet indenfor integrationsområdet budt på mange og store udfordringer. Referat fra Generalforsamling i Integrationsfaggruppen 13.marts 2014 på Frederiksberg C 1. Valg af dirigent og referent Karina Nørager 2. Formandens beretning Siden sidste Generalforsamling, har arbejdet

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd, Middelfart Middelfart Kommune Østergade 9-11 5500 Middelfart Att.: Udviklingskonsulent Kia McDermott

Det Lokale Beskæftigelsesråd, Middelfart Middelfart Kommune Østergade 9-11 5500 Middelfart Att.: Udviklingskonsulent Kia McDermott Det Lokale Beskæftigelsesråd, Middelfart Middelfart Kommune Østergade 9-11 5500 Middelfart Att.: Udviklingskonsulent Kia McDermott Middelfart d. 23.01.2012 Vedr. Ansøgning til Det Lokale Beskæftigelsesråd

Læs mere

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen.

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen. TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2015 Indhold Indledning 3 Fase 1: Før Forberedelse af undersøgelsen 5 Fase 2: Under Gennemførelse af undersøgelsen 8 Fase 3: Efter Analyse og dialog om undersøgelsen 11 Indledning

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 13. april 2014

Referat af bestyrelsesmøde den 13. april 2014 Referat af bestyrelsesmøde den 13. april 2014 Ingen afbud Dagsorden godkendes Referent: Lea Mødeleder: Rie Økonomi: Økonomiansvarlig Kristina kontakter Marianne Friis fra hovedkontoret og laver en aftale.

Læs mere

Vedtægt for SIND, Storstrøm lokalafdeling.

Vedtægt for SIND, Storstrøm lokalafdeling. Vedtægt for SIND, Storstrøm lokalafdeling. 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Storstrøm lokalafdeling. I daglig tale anvendes betegnelsen Sind Storstrøm

Læs mere

REFERAT AF STYREGRUPPEMØDET 28. februar 2012

REFERAT AF STYREGRUPPEMØDET 28. februar 2012 Tilstede: Rikke Skovfoged, Nimet Topcu, Suzan Saygili, Tagharid Rahmah, Kirsten Fischer, Inger Frydendahl, Line Hillerup, Mai-Britt Haugaard Jeppesen Afbud: Gitte Larsen, Maja Langhorn, Jeppe Fisker Mødetid

Læs mere

Aftale mellem chefen for Dagtilbud og lederen af Lerbjerg Børnehus for 2013

Aftale mellem chefen for Dagtilbud og lederen af Lerbjerg Børnehus for 2013 Aftale mellem chefen for Dagtilbud og lederen af Lerbjerg Børnehus for 2013 Lederen af Lerbjerg Børnehus er forpligtet til at arbejde målrettet på at efterleve og opfylde aftalens indhold, herunder følge

Læs mere

Inspirationsbrev. udsendt af udviklingskonsulenten den 22. juni 2016.

Inspirationsbrev. udsendt af udviklingskonsulenten den 22. juni 2016. Inspirationsbrev udsendt af udviklingskonsulenten den 22. juni 2016. Kære klubber. Det var dejligt at se så mange af jer til sektionernes årsmøder og få talt med mange af jer og hørt hvordan det går ude

Læs mere

DR Romanprisen 2016. Drejebog til ordstyreren. Kære ordstyrer,

DR Romanprisen 2016. Drejebog til ordstyreren. Kære ordstyrer, Drejebog til ordstyreren Kære ordstyrer, Tak fordi du vil være med til at støtte op om DR Romanprisen med en romanlæsekreds på biblioteket. Uden læsere ville der nemlig ikke være nogen pris. Måske er det

Læs mere

Møde i studentersamfundets bestyrelse

Møde i studentersamfundets bestyrelse Møde i studentersamfundets bestyrelse Den d 2. april 2014 klokken 17:00, Ridderlokalet/Wunderbar,. Ordinære medlemmer: Anders Steen Mortensen, Kristoffer Mæng, Næstformand Johan Sørensen, kasserer Pia

Læs mere

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse Kommunalvalg 2017 Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse 1 Det kan du finde i materialet 1. Kommunalvalg i Friluftsrådets kredse 2. Idékatalog med eksempler på mærkesager 3. Guide og værktøjer

Læs mere

SIND Frederikshavn lokalafdeling vedtægter

SIND Frederikshavn lokalafdeling vedtægter SIND Frederikshavn lokalafdeling vedtægter NAVN OG HJEMSTED 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning Stk. 1. Lokalafdelingens navn er: SIND Frederikshavn Lokalafdeling. I daglig tale anvendes betegnelsen»sind

Læs mere

Ledelse af frivillige

Ledelse af frivillige Køb bøgerne i dag Ledelse af frivillige V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Grundlægger af RETRO Vin med hjerte Yogafaith giver dig redskaber og inspiration til ledelsesopgaven

Læs mere

It-sikkerhed Kommunikation&IT

It-sikkerhed Kommunikation&IT It-sikkerhed Kommunikation&IT Dette projekt handler om IT-sikkerhed. Gruppen har derfor valgt at have om Facebook, hvor vi vil hjælpe folk med at færdes rigtigt på nettet. Dette vil gøre ved hjælp af at

Læs mere

Kurser for frivillige

Kurser for frivillige Kurser for frivillige afholdt i og uden for Mødrehjælpen Forord... 3 Kurser for frivillige i bestyrelser... 3... 3 Ret og pligt for nye bestyrelsesmedlemmer... 3 Introduktion for nye kasserere... 4 Kurser

Læs mere

AD HOC FRIVILLIGE. fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår. En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige

AD HOC FRIVILLIGE. fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår. En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige AD HOC FRIVILLIGE fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige AD HOC FRIVILLIGE fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats

Læs mere