Er du skør med eller i bolden?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Er du skør med eller i bolden?"

Transkript

1 Er du skør med eller i bolden? Dette er ikke et indlæg om den officielle VM bolds kvaliteter, eller mangel på samme ej heller er det en redegørelse for boldens egenskaber i luften, eller resultatet af vindtunnelforsøg med samme. Dette er en kort gennemgang af boldens historie og konstruktion og mon ikke vinderen af FIFA World Cup ender med, at synes rigtig godt om den. I 1855 designer og fremstiller Charles Goodyear den første fodbold, lavet af vulkaniseret gummi en teknik/et materiale han ca. 20 år tidligere havde udviklet og fundet anden anvendelse for hvilken mon? Bolden består den dag i dag, af 4 komponenter: Overflade/dæklag, Samlinger/syninger, Inner-lining og en oppustelig gummiblære. Boldens omkreds er cm, og dens vægt er gram. Overfladen er i dag et syntetisk materiale, da det oprindeligt anvendte læder, havde en tendens til at gøre bolden meget våd og tung i regnvejr. Den traditionelle bold bestod af en række (oftest 32) plader/felter, der oprindeligt var sorte og hvide, således at bolden bedre kunne ses på de nu hedengangne sort/hvide fjernsyn. I dag har boldene færre plader/felter. Bolden blev markedsført af firmaet Select i Danmark. Disse plader/felter blev oprindeligt syet sammen, men kan også limes eller støbes/svejses. Inner-liningen kan bestå af flere lag, af forskellige materialer, men formålet er at styrke, beskytte og ikke mindst give bolden dens hoppe egenskaber. Gummiblæren holder på luften. Når bolden er færdigproduceret, begynder næste del af processen godkendelse (hvis man ønsker den anvendt i større turneringer). Adidas har siden VM 1970 designet, udviklet, produceret og navngivet den officielle bold. Den første bold hed i Mexico Telstar. Siden hen kom navne som Tango Durlast, Azteca, Questra, Tricolore, Teamgeist og nu senest Jabulani. Denne bold anno 2010, har kun 8 felter med nopret overflade. Den har 11 farver, hvilket repræsenterer de 11 fodboldspillere, der er på et hold, de 11 officielle sprog og regioner, der er i Sydafrika og er den 11. VM bold Adidas har udviklet. Jabulani, betyder at fejre på Zulu Ja, så skal den bare ind i nettet!

2 Evaluering - Ikke igen, nu var vi jo lige færdige! Der er i virkeligheden ikke grund til at bruge meget krudt på, at understrege vigtigheden og betydningen af det værdifulde, i at evaluere afholdte arrangementer. Eller man kan vende det om og sige, at de fleste kan blive enige om, at uden information og feedback fra deltagerne, kan det være svært at forbedre og/eller fastholde kvaliteten. Forringelser har en tendens til at komme, helt uden de store anstrengelser. Udfordringen ses i højere grad, at bestå i, hvorledes man får tilvejebragt anvendelig og kvalitativ information. En forklaring kan være begejstringen for kortfattede spørgeskemaer og numeriske værdier. Disse skal man skynde sig at sige - har også en vis berettigelse. De er nemme at standardisere, hurtigt eksekverbare og så har de den fordel, at de er nemme at sammenligne. (Primært: tag venligst et skema med hjem og vi vil sætte stor pris på at få dem tilbage i udfyldt stand, tak). Med det rette software eller en regnemaskine, kan man hurtigt komme frem til, at dette arrangement landede på 3.5, hvilket måske er godt, hvis sidste års arrangement var 3.4. Man har nu et tal, der retfærdiggør og berettiger hele arrangementers eksistens og arrangørernes forbedrede indsats. Hvis resultatet er for nedadgående, må man finde tallene fra de forskellige underkategorier, for at lokalisere årsagen til nedgangen. I virkeligheden er det sådan, at de fleste ting har en indbygget cyklus, sin egen psykologi op til og under et arrangement, er der et intenst forløb, hvor man fra arrangørernes side er optaget af, at få hundredvis af små detaljer til at gå op i en højere enhed. Som deltager er man forhåbentlig spændt, forventningsfuld og/eller optaget af at få arrangementet overstået. Men fælles for alle er, at når det er overstået, ønsker man at komme videre. Dette betyder, at alle ting, der står imellem afslutningen på et arrangement og det næste, er et irritationsmoment. Evaluering kan rumme meget mere end en numerisk og sammenlignelig værdi. Evaluering bør rumme kvalitativ information. Hvor banalt det end lyder, er evaluering ikke afslutningen på et (muligvis stresset) forløb, men indledningen til det næste. Der findes et væld af muligheder for at indsamle brugbar information, der kan supplere spørgeskemaer. Her skal som inspiration nævnes et udvalg. Man kunne foretage små interviews i pauserne, man kunne lave en slags videoconfession booth, hvis typen af arrangement i forvejen har et specifikt website inkorporeres evalueringen, gæstebog, barometer etc. På denne måde opsamles data in medias res og giver således anvendelige og umiddelbare indtryk. Og ja, det koster lidt planlægning, tid og penge men dette er ikke en fordyrelse af det enkelte arrangement, men en investering i det næste.

3 Ferrari World, tematisering i overdrive Ferrari World bliver verdens første og (indtil videre), eneste tematiserede forlystelsespark, fra Ferrari brand et, der sælger og kommunikerer ultimative drengedrømme, luksus og prestige. Ferrari World er måske i dansk presse blevet nævnt i flæng, med andre igangværende developments i Abu Dhabi og Dubai og derfor blevet synonym med, hvorledes nogen blæser derud af, mens resten af verden holder vejret og står stille. Men da dette ikke er et indlæg om recession, sustainabilty eller fornuft, men en beskrivelse af noget nyt og anderledes - et fænomen, der sætter nye standarder for tematisering, brand kommunikation og detaljerigdom, omtaler vi det gerne. Ferrari World er en gigantisk forlystelses park for alle aldre, temperamenter og vovemod samlet under ét tag. Det gigantiske røde, svungne (inspireret af det grundlæggende design form for Ferraris Biler) tag med verdens største Ferrari-logo: Udover at være markant, iøjefaldende og en (dansk) ingeniør bedrift, tjener taget faktisk det formål, at parken kan holde åben hele året i et land, hvor temperaturerne i løbet af sommeren gerne finder sit leje mellem 40 og 50 grader celsius. Begrebet Verdens største går igen og igen - bortset fra i USA finder man nok ikke andre steder i verdenen, hvor denne vending efterstræbes så voldsomt. Under taget er der knap 20 aktiviteter og attraktioner, 8 restauranter og en række retail butikker. Alt sammen udformet, udsmykket og udtænkt med udgangspunkt i Ferrari, racing og Italien og der er lagt op til, at hele familien, ikke bare er på gennemgang, men også opholder sig og underholdes. For de aller-yngste er der køreskole i små Ferrarier, mulighed for at erhverve kørekort og afprøve dette, på en lille racerbane. Der er en togtur, hvor man transporteres gennem et miniature Italien, der viser støvlelandets mangfoldighed. Der vil være en slags baljerne, hvor man sejler gennem alle/inden i hovedkomponenterne, af en formel 1 motor. For de lidt større, vil der være simulatorer, hvor man sidder i en Ferrari Formel 1 replica, interaktiv hydraulisk flyvetur over Italien, rutsje-baner, droptårn og meget, meget mere. Der vil være verdens hurtigste rutsje bane, hvor 240 km/t nås på 4,8 sek og et G-tryk på 5,3, opleves i den første kurve. Man skal være iført beskyttelsesbriller og sikkert skrive under på noget, inden turen påbegyndes. Og ja, der er meget rød farve og alle vogne er Ferrarier. Men der hvor detaljerigdommen for alvor træder frem, er den måde hvorpå Ferrari og dets historie gennemgås og gennemsyrer alt. Et indgangsparti har både samme farve og samme dimensioner som Ferraris fabrik i Maranello, restauranterne er opkaldt efter spisesteder i Maranello, eller efter f. eks. Michael Schumachers foretrukne mad-mama. Det G-tryk man kan opleve i visse af forlystelserne, er det samme som en Formel 1 racerkører er udsat for, et større antal weekender sæsonen igennem.

4 I det hele taget er der ikke en eneste ting i Ferrari World, der ikke emmer af motorsport, Ferrari eller Italien eller simpelthen alle ting på en gang. Man er gået meget længere end blot at bygge Ferrari World i rødt og plastre det til med stejlende hingste alle aktiviteter er, både i udseende, af navn og af gavn, relateret til den grundlæggende kommunikation måske verdens bedste! Ferrari World kommer også til at rumme event- og konferencefaciliteter, samt tilbyde muligheden for at afholde alt fra produktlanceringer til koncerter. Ferrari World har såkaldt soft opening 28. oktober 2010 og grand opening i december. Ferrari World, Yas Island, Abu Dhabi, UAE.

5 Now you see me, now you don t Der er efterhånden kommet flere tekniske løsninger, der har til formål at lette, effektivisere og målrette møde- og konferencedeltageres gøren og laden, i forbindelse med mødet. Den schweiziske professor Roland Siegwart - efter sigende inspireret af et parkbesøg, hvor han fra sin bænk iagttog to hundeejere, der faldt i snak, fordi deres respektive hunde ville i kontakt med hinanden - fik 1998 idéen til en platform/et redskab, der kunne sætte to fremmede i forbindelse med hinanden uden nødvendigvis at anskaffe sig en hund. Dette førte til udviklingen og efterfølgende (2001) lancering af SpotMe - en særskilt, håndholdt PDA (Personal Digital Assistant) med skærm og skjult tastatur, der er udviklet specielt til at gøre networking nemmere og mere målrettet, samt give deltagelse i konferencer og kongresser en ny dimension. SpotMe rummer et væld af features, optioner og muligheder for individuel/arrangements tilpasning. SpotMe findes i dag i 3. generation og har vundet et væld af priser. En stor del af det trykte materiale eller informationer, der forefindes på et møde- og konferencespecifikt website, kan lægges på SpotMe enheden og dermed være den enkelte deltager ved hånden hele tiden. Det være sig alt fra agenda, information om indlægsholdere, til detaljer og kort over det sted arrangementet foregår, deltagerliste, etc. SpotMe integreres i selve registreringen, hvor den enkelte deltagers info, kontaktdetaljer og foto uploades/verificeres. På denne måde har man nu et redskab, der fungerer ikke alene som adgangskort, men også giver mulighed for at monitorere tilstedeværelse, gennemføre evaluering, samt udsende programopdateringer etc. Med andre ord spankulerer man nu rundt med et overdimensioneret elektronisk visitkort, som man kan udveksle med andre deltagere, ved at holde SpotMe enhederne op mod hinanden (dog uden hundesnor). De indsamlede visitkort, der nu ikke længere tynger lommer eller poser, forwardes efterfølgende til ens . SpotMe rummer det de kalder - en deltager-radar, hvilket vil sige, at efter at have identificeret relevante personer ud fra deltagerlisten, kan denne radar i SpotMe-enheden fortælle en præcist, hvor de er i lokalet. Dertil skal bemærkes, at dette naturligvis bedst egner sig til møder og konferencer, hvor forskellige stakeholders er ligeligt fordelt. SpotMe har mange fortræffeligheder, men dog en mindre ulempe: At man bliver udstyret med endnu en enhed, hvor løsninger der integreres med mobil f. eks. ikke giver forøget lommevægt. Enheden vejer også mere end en håndfuld visitkort. Af løsninger, der integreres med mobiler kan f. eks. Nævnes MINT og MessOut fra Delegia. Mange af ovenstående funktionaliteter, samt et væld af grafiske/visuelle tilretningsmuligheder, gør det muligt at forvandle den enkelte deltagers mobiltelefon (testet og fungerer på mere end 50 forskellige telefoner), til et aktivt, integreret og interaktivt redskab i forbindelse med møder og konferencer. Her kan man også se agendaen, sammensætte sit eget program (På baggrund af agendaen), se oversigtplaner over venue, netværke og finde interessante personer, sende beskeder og som arrangør sende meddelelser, hvis en session er flyttet til et andet lokale, man vil minde om busafgang, etc. Fordelen er at man anvender sin egen mobiltelefon og dermed en brugerflade man er fortrolig med. Fælles for alle løsningerne er, at der gøres noget for at dæmme op for tryk- og papiranvendelsen i disse sammenhænge. Så må man bare håbe, at alle disse innovative features ikke medfører, at deltagerne bruger mere tid på at kigge på deres mobiltelefon eller andre enheder, end de gør på at være aktivt til stede.

6 Kongressister i bymidten. I slutningen af indeværende år er det meddelt, at Tivoli Congress Center, tegnet af Kim Utzon også denne gang for Arp Hansen Gruppen, vil stå færdigt. Uden at kunne have taget det færdige Kongrescenter i øjesyn eller i anvendelse, kan man indledningsvis glæde sig over dette bidrag til at udvide byens faciliteter. Dette er ikke for at kritisere nogen af de få allerede eksisterende steder, men alene for at hylde det faktum, at sortimentet udvides og dermed forbedrer muligheden for, at tiltrække og afholde større møder, kongresser og konferencer. Uden at støde nogen på manchetterne må vi jo erkende, at København ikke er den metropol i Europa med flest hoteller, de største kongres- og konferencefaciliteter eller eksempelvis pittoreske bjerge i baggrunden eller hvidt solbeskinnet sand i bymidten. Det betyder dog ikke, at vi er ringere stillet end andre, men måske er det et incitament til at tage konkurrencen op på andre måder at søge at eksponere vores styrker på en ny og anderledes måde. Når vi nu ikke kan som andre steder i verdenen strø om os med betegnelserne verdens største, verdens ældste etc., så kunne vi forsøge at excellere i verdens mest kreative, innovative, organiserede etc. det er bare en tanke. I kraft af sin centrale beliggenhed (mellem Københavns Hovedbanegård og Dybbølsbro Station) og de to integrerede hoteller (i hver sin ende af skalaen ) gives der nye mødemuligheder og det gøres lidt lettere for såvel deltagere, arrangører som selv arrangementets logistik. Faciliteterne: Tivoli Congress Centers store sal bliver på over m2 med en 500 m2 balkon, med en samlet kapacitet på op til gæster afhængig af set up. Dertil kommer yderligere to auditorier med plads til henholdsvis 200 og 400 personer. Der lægges således op til at Tivoli Congress Center vil kunne favne arrangementer med alt fra 10 til gæster. Af andre faciliteter kan nævnes at en flytbar scene i konferencesalen, vil gøre dette rum mere fleksibelt og anvendeligt til flere slags formål. Vi glæder os til at se det færdige resultat! Samtidig erindrer vi os selv og andre om, at det gamle budskab om, at med det rigtige værktøj er arbejdet halvt fuldendt ja, men også kun halvt. Uanset de til en hver tid til rådighed værende faciliteter, er det måden de anvendes på og indholdet, der skal skabe det endelige resultat.

7 Vintur Historien om at planlægge alle detaljer og blive overrasket! Opgaven var i sig selv klar nok: At planlægge og eksekvere en vintur, for et begrænset antal deltagere, der havde et overordnet fokus: at opleve og indtage god vin og mad. Alle deltagere havde vin-indsigt, på det godmodige amatørplan. Som destination valgtes området i Sydfrankrig, kaldet Languedoc-Roussilon. Dette område har vinhistorisk set ikke været højt agtet, da det traditionelt har været kendt for volumen, frem for kvalitet. Der er over vinproducenter registreret og der produceres mere vin i dette område, end i hele Australien. Gennem de seneste år er området dog blevet forvandlet, til et af de mest interessante, eksperimenterende og ambitiøse vinområder, hvor stort set alle der er noget ved musikken, forsøger at udnytte de gunstige klimatiske forhold (temperaturen, nærheden til havet, de beskyttende bjergkæder etc.), til at skabe exceptionel vin. Efter uendelig meget research bestående af alt, fra vinbøger og internettet, til anbefalinger fra vinproducenter og lokale, blev 16 steder udvalgt, kontaktet og tids- og ruteplaner fremstillet. Der blev booket to hoteller (et i Montpellier og et uden for Beziers udover logistikhensynet, var dette for at give deltagerne både en by- og landoplevelse). Restauranter blev udvalgt og booket til middagene, biler koordineret, etc. Mens dette pågik, varmede deltagerne op med at se den tilsendte sæson 1 af James May og Oz Clark s wine adventure. (En uhyre underholdende og lærerig programrække, hvor James May bedre kendt som Captain slow fra Top Gear og vinskribenten Oz Clark, turer rundt i Frankrig for at forsøge at lære James May, bare en lille smule om og at drikke vin). Dagen oprandt, deltagerne ankom og turen forløb som planlagt næsten. Overraskelserne bestod ikke i, at ting ikke forløb som de skulle eller manglende tilfredshed fra deltagernes side nej, de bestod i høj grad i mødet med mange af de passionerede mennesker, der har viet deres liv, til at skabe deres vin. Netop sidstnævnte kendetegner den eksperimenterende, rebelske og udfordrende holdning, der hersker netop i Languedoc-Roussilon her går man ikke op i appellationer, hvilke druer man må anvende og i hvilket forhold. Her er det kun jagten på den enkelte vinproducents vision, der tæller. Da dette ikke skal være en minutiøs rejsebeskrivelse, gives blot et lille udpluk af de mennesker vi mødte på vores vej. 86 årige Aime Guibert, der på formfuldendt engelsk, til dels med tårer i øjnene, berettede om solnedgang ved Kronborg i slutningen af 40 erne og dels med viftende arme og først oppe ad skråningerne, gennemgik sine vinmarker og unikke faciliteter (et gammelt mølleanlæg fra Romer tiden). Vinmarkerne kaldte han et museum over de oprindelige druesorter og hans komplicerede vine havde ofte over 20 forskellige druesorter iblandet. Han nærede en indædt afsky mod alt moderne og profitjagt. Didier Barral, der jog os rundt i timevis, for at fremvise sine besynderlige maskiner (fremstillet af hans bror), lede efter regnorme, dekonstruere kokasser, klappe leverandøren af samme, se hans sorte svin (der dog ikke spillede nogen aktiv rolle i vinproduktionen, men bare smagte godt) og kun nødtvunget lod os købe noget af hans fantastiske vin.

8 Jean-Paul Rosset fra Château de la Negly, der efter den indledende tanke, at her var en mand, der forsøgte at afvikle verdens hurtigste vinsmagning, blødte op og tog os ind i det allerhelligste, for derefter direkte fra fad, at smage hans bud på fantastisk vin. Aftenerne blev tilbragt mættet af oplevelser og i selskab med fransk mad når det er bedst, på restauranter som Rimbaud, L Amabassade og Le Jardin de sens og naturligvis blev vine smagt, for at skabe det nødvendige empiriske grundlag. Vinsmagere er måske i virkeligheden ligeså følsomme og letpåvirkelige som de vinstokke producenterne kæler for, taler med og passer (altid med den risiko, at et årsværk kan blive slettet af en enkelt haglbyge, for tidlig nattefrost eller andet vejrlig) oplevelsen er større og bedre, når menneskerne bag vin, fortæller glødende og levende om baggrunden for deres passion og krydrer med anekdoter.

BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR. Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder

BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR. Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder 2 3 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1 Få styr på TripAdvisor 11 KAPITEL 2 Lær at håndtere anmeldelser

Læs mere

workshops konferencer

workshops konferencer seminarer 6 spørgsmål der sikrer processen workshops konferencer en del af Lære- og dialogforum i Norden INDHOLD 04/ Hvad er målet med dit arrangement? 06/ Hvem inviterer du hvem kommer? 08/ Hvordan skaber

Læs mere

Foden indenfor. job i mindre og mellemstore virksomheder

Foden indenfor. job i mindre og mellemstore virksomheder Foden indenfor job i mindre og mellemstore virksomheder Foden indenfor job i mindre og mellemstore virksomheder 2012 Mike Wenøe og Jacob Høedt Larsen Grafisk tilrettelæggelse, Louise Maj Hansen ISBN: 978-87-92918-00-0

Læs mere

Når vi kløjs i kommunikationen!! en introduktion til begrebet kontekst 1

Når vi kløjs i kommunikationen!! en introduktion til begrebet kontekst 1 Denne artikel har været bragt I Erhvervspsykologi, vol. 3, nr. 2, juni 2005 Når vi kløjs i kommunikationen!! en introduktion til begrebet kontekst 1 Af: Thorkild Olsen Det er fandeme uhyggeligt med det

Læs mere

DEN DIGITALE VÆRKTØJSKASSE

DEN DIGITALE VÆRKTØJSKASSE DEN DIGITALE VÆRKTØJSKASSE EN PRAKTISK GUIDE TIL NYE MEDIER I TURISTINDUSTRIEN UDARBEJDET AF SEISMONAUT FOR MIDTJYSK TURISME DEN DIGITALE VÆRKTØJSKASSE En praktisk guide til nye medier i turistindustrien

Læs mere

EVALUERING AF "NYE KLASSEDANNELSER" I UDSKOLINGEN

EVALUERING AF NYE KLASSEDANNELSER I UDSKOLINGEN Til Skovgårdsskolen Skovgårdsvej 56 2920 Charlottenlund Dokumenttype Evalueringsnotat Dato juli 2012 EVALUERING AF "NYE KLASSEDANNELSER" I UDSKOLINGEN 0-1 Dato 08.06.2012 Udarbejdet af Tobias Dam Hede,

Læs mere

Virksomhedsprofil En introduktion til LEGO Koncernen 2009

Virksomhedsprofil En introduktion til LEGO Koncernen 2009 Virksomhedsprofil En introduktion til LEGO Koncernen 2009 Indhold Eventyret begyndte i 1932 3 LEGO Koncernen i hovedtal 4 Retningen mod fremtiden 5 LEGO Koncernen 6 Idé og produktion 7 Århundredets legetøj

Læs mere

Slip brugerne løs på biblioteket Kogebog til brugerinddragelse. Borgerservice og Biblioteker Hovedbiblioteket, Århus

Slip brugerne løs på biblioteket Kogebog til brugerinddragelse. Borgerservice og Biblioteker Hovedbiblioteket, Århus Slip brugerne løs på biblioteket Kogebog til brugerinddragelse Borgerservice og Biblioteker Hovedbiblioteket, Århus Slip brugerne løs på biblioteket Kogebog til brugerinddragelse Forord 5 Slip brugerne

Læs mere

De mange valg - Unge i det senmoderne samfund. Levevilkår og livsformer Samfundsanalyse og Research

De mange valg - Unge i det senmoderne samfund. Levevilkår og livsformer Samfundsanalyse og Research Syddansk Universitet Michelle Møller Afleveringsdato: Campus Esbjerg 19.12.2013 De mange valg - Unge i det senmoderne samfund. Levevilkår og livsformer Samfundsanalyse og Research Jeg erklærer på tro og

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelser man selv står for

Spørgeskemaundersøgelser man selv står for 2 Spørgeskemaundersøgelser man selv står for Hvorfor? Man kan vælge at gennemføre en mindre spørgeskemaundersøgelse hvis man ønsker at få et overblik over forældrenes mere overordnede holdning til forskellige

Læs mere

Katja Jørgensen. Mange flere. - om etniske minoriteter, foreningsliv og frivilligt socialt arbejde

Katja Jørgensen. Mange flere. - om etniske minoriteter, foreningsliv og frivilligt socialt arbejde Katja Jørgensen Mange flere - om etniske minoriteter, foreningsliv og frivilligt socialt arbejde Aalborg 2007 Mange flere - om etniske minoriteter, foreningsliv og frivilligt socialt arbejde 1. udgave

Læs mere

Brugerundersøgelser - Som man spørger, får man svar

Brugerundersøgelser - Som man spørger, får man svar Brugerundersøgelser - Som man spørger, får man svar Inddragelse af brugerne er væsentlig for at sikre og udvikle kvaliteten af de leverede ydelser. Der gennemføres traditionelle brugerundersøgelser, der

Læs mere

Det bliver. samme igen. Projekt UCsj læring har sat os i bevægelse - både teknologisk, didaktisk og kulturelt

Det bliver. samme igen. Projekt UCsj læring har sat os i bevægelse - både teknologisk, didaktisk og kulturelt Det bliver aldrig det samme igen Projekt UCsj læring har sat os i bevægelse - både teknologisk, didaktisk og kulturelt 3 University College Sjælland University College Sjælland er professionshøjskolen

Læs mere

Evaluering af D2i -Design to innovate

Evaluering af D2i -Design to innovate Evaluering af D2i -Design to innovate Udarbejdet af LB Analyse og SDU for for D2i - Design to innovate Februar 2015 Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Formål og målgruppe... 3 1.2 Aktiviteter i projektet...

Læs mere

Nye kommunikationsformer og deres effekt

Nye kommunikationsformer og deres effekt TEMAHÆFTE 3 Nye kommunikationsformer og deres effekt VIDERE MED UDDANNELSE Projekt Videre med uddannelse udvikler nye veje til kommunikation til og blandt unge om uddannelse. VIDERE MED UDDANNELSE NYE

Læs mere

Erfaringer med det nye socialtilsyn

Erfaringer med det nye socialtilsyn Pernille Hjarsbech og Ulf Hjelmar Erfaringer med det nye socialtilsyn En undersøgelse blandt behandlingstilbud på stofmisbrugsområdet hkjh Erfaringer med det nye socialtilsyn En undersøgelse blandt behandlingstilbud

Læs mere

4 Hvorfor efterskole og hvorfor ikke?

4 Hvorfor efterskole og hvorfor ikke? 4 Hvorfor efterskole og hvorfor ikke? 5 Hvorfor efterskole og hvorfor ikke? Rapporten er udarbejdet af: Katja Krabbe, cand.scient.soc Louise Dam, stud.comm Nikolaj Stagis, mdd, stud.md AnneMarie Herold

Læs mere

Pædagogiske læreplaner

Pædagogiske læreplaner Pædagogiske læreplaner hvad er nu det for noget? F O A F A G O G A R B E J D E En pjece til pædagogmedhjælperne fra Pædagogisk sektor i FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 3: Side 4: Side 5: Side

Læs mere

Best. Practice. Få mere ud af dine konsulenter. KMD sætter eksterne ressourcer i system. Konsulentindkøb uden omveje. Kun plads til de bedste SDC

Best. Practice. Få mere ud af dine konsulenter. KMD sætter eksterne ressourcer i system. Konsulentindkøb uden omveje. Kun plads til de bedste SDC Best ProData Consult-magasin om IT, projekter og menneskene bag. Nr. 1, 2012 Practice KMD sætter eksterne ressourcer i system SDC Konsulentindkøb uden omveje Saxo Bank Kun plads til de bedste Kim Bendixen,

Læs mere

Få mere ud af trivselsmålingen Gode råd til ledere om hele processen

Få mere ud af trivselsmålingen Gode råd til ledere om hele processen Få mere ud af trivselsmålingen Gode råd til ledere om hele processen Få mere ud af trivselsmålingen Gode råd til ledere om hele processen Væksthus for Ledelse, 2012 Projektledelse: Magnus Bryde, KL Nicolaj

Læs mere

GOD ARBEJDSLYST INDEKS 2015

GOD ARBEJDSLYST INDEKS 2015 Rapport udarbejdet i et partnerskab mellem Krifa og Institut for Lykkeforskning i samarbejde med TNS Gallup GOD ARBEJDSLYST INDEKS 2015 En kortlægning af danskernes arbejdslyst INSTITUT FOR LYKKEFORSKNING

Læs mere

MELLEMRUM SOM BYRUM EN LILLE BOG OM FORNYELSE AF BYRUM OMKRING BOLIGOMRÅDER, INDKØBSCENTRE OG STATIONER

MELLEMRUM SOM BYRUM EN LILLE BOG OM FORNYELSE AF BYRUM OMKRING BOLIGOMRÅDER, INDKØBSCENTRE OG STATIONER MELLEMRUM SOM BYRUM EN LILLE BOG OM FORNYELSE AF BYRUM OMKRING BOLIGOMRÅDER, INDKØBSCENTRE OG STATIONER Hvordan bliver mellemrum til byrum? Kender du historien om dit byrum? Vi tænker sjældent over, at

Læs mere

TRIVSEL PÅ KONTORET FÅ INDBLIK I VIGTIGE FAKTORER FOR TRIVSLEN

TRIVSEL PÅ KONTORET FÅ INDBLIK I VIGTIGE FAKTORER FOR TRIVSLEN VEJLEDNING FRA BAR KONTOR OM TRIVSEL PÅ KONTORER TRIVSEL PÅ KONTORET FÅ INDBLIK I VIGTIGE FAKTORER FOR TRIVSLEN INDHOLD 4 FORORD 8 HVAD ER TRIVSEL OG PSYKISK ARBEJDSMILJØ? 11 HVAD KAN I HVER ISÆR BIDRAGE

Læs mere

God praksis i frie fagskoler

God praksis i frie fagskoler God praksis i frie fagskoler 1 God praksis i frie fagskoler Forfatter: Kirsten Poulsgaard & Christina Lüthi Nationalt Videncenter for Frie Skoler, 2013 ISBN: 978-87-995989-5-3 Rapporten kan citeres med

Læs mere

Det er altså vores sygdom! En undersøgelse af 12 15-åriges oplevelser af deres liv med astma, diabetes eller epilepsi

Det er altså vores sygdom! En undersøgelse af 12 15-åriges oplevelser af deres liv med astma, diabetes eller epilepsi Kolofon Det er altså vores sygdom! En undersøgelse af 12 15-åriges oplevelser af deres liv med astma, diabetes eller epilepsi Udarbejdet af Enheden for Brugerundersøgelser Chefkonsulent Rikke Gut Evalueringskonsulent

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Det Gode Samfund Danmark & Schweiz. En sammenligning af den danske og schweiziske velfærdsmodel. Sune Aagaard

Det Gode Samfund Danmark & Schweiz. En sammenligning af den danske og schweiziske velfærdsmodel. Sune Aagaard Det Gode Samfund Danmark & Schweiz En sammenligning af den danske og schweiziske velfærdsmodel Sune Aagaard Det Gode Samfund Danmark & Schweiz Det Gode Samfund Danmark & Schweiz 2013 Foreningen Det Gode

Læs mere

KVINDER KAN FÅ SUCCES MED EGEN VIRKSOMHED FLERE VÆKST- IVÆRKSÆTTERE

KVINDER KAN FÅ SUCCES MED EGEN VIRKSOMHED FLERE VÆKST- IVÆRKSÆTTERE KVINDER KAN FÅ SUCCES MED EGEN VIRKSOMHED FLERE VÆKST- IVÆRKSÆTTERE forord Flere kvinder skal med på væksttoget Iværksætterkulturen i Danmark blomstrer med mange nye og innovative virksomheder. Iværksættere

Læs mere