Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Mette Langborg, Henrik Fausing) 31. oktober 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Mette Langborg, Henrik Fausing) 31. oktober 2016"

Transkript

1 Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Mette Langborg, Henrik Fausing) 31. oktober 2016 K E N D E L S E Motus A/S (advokat Christian Nielsen, Aarhus) mod Den Danske Stat v/ Moderniseringsstyrelsen (Kammeradvokaten v/ advokat Tom Holsøe) Den 4. juli 2016 afsagde klagenævnet kendelse vedrørende klagepunkterne i sagen påstand 1-3 og 8. Motus A/S (herefter Motus), der ved klagens modtagelse tog forbehold om at fremkomme med yderligere påstande, fremkom den 12. august 2016 med 4 nye påstande, herunder en påstand om erstatning. Den 14. september 2016 afsagde klagenævnet kendelse om at afvise tre af de fire påstande, idet de ikke var udtryk for anbringender til støtte for allerede nedlagte påstande og ikke angik forhold, der havde betydning for, om og i hvilket omfang Motus har krav på erstatning. Denne kendelse vedrører erstatningspåstanden. Spørgsmålet om erstatning har været behandlet på skriftligt grundlag. Motus har nedlagt følgende påstand: Påstand [9] Moderniseringsstyrelsen skal til Motus betale i alt ,50 kr., subsidiært et mindre beløb, med tillæg af procesrente fra den 22. oktober 2015, subsidiært fra et senere tidspunkt.

2 2. Moderniseringsstyrelsen har nedlagt påstand om frifindelse. Ad erstatningsgrundlaget: Ved kendelsen af 4. juli 2016 konstaterede klagenævnet, at Moderniseringsstyrelsen under udbuddet har overtrådt udbudsdirektivet således: Ad påstand 1-3: Moderniseringsstyrelsen har handlet i strid med principperne om ligebehandling og gennemsigtighed, jf. udbudsdirektivets artikel 2, ved at fastsætte og håndhæve ulovlige udbudsbetingelser, og ved ikke i udbudsbekendtgørelsen at have givet tilstrækkelige oplysninger om de produkter, der skulle leveres. Ad påstand 8: Moderniseringsstyrelsens beslutning af 8. januar 2016 om at tildele rammeaftalen til DELL A/S, Hewlett-Packard ApS og Lenovo Danmark ApS annulleres. Vedrørende påstand 8 udtalte klagenævnet særligt: På grundlag af det, der er anført ad påstand 1, 2 og 3, har udbudsbetingelserne fra tidspunktet for besvarelsen af spørgsmål 102 og 114, ikke kunnet danne grundlag for en lovlig tildelingsbeslutning. Motus har gjort gældende, at Moderniseringsstyrelsen ved de pågældende overtrædelser af udbudsreglerne har handlet på en sådan måde, at styrelsen efter de almindelige erstatningsregler er erstatningsansvarlig over for Motus i det mindste for de udgifter, Motus forgæves har afholdt til deltagelse i udbuddet. Moderniseringsstyrelsen har ikke bestridt, at de konstaterede overtrædelser udgør et tilstrækkeligt ansvarsgrundlag til at kunne begrunde erstatning. Ad erstatningskravet:

3 3. Motus har opgjort sit krav, der svarer til negativ kontraktinteresse, således ekskl. moms: Ansøgning og tilbudsafgivelse indtil 15. oktober 2015 Interne omkostninger/tidsforbrug ,00 kr. Eksterne/direkte omkostninger ,00 kr. I alt ,00 kr. Tilbudsafgivelse i perioden 15. oktober 2015 til 22. oktober 2015 Interne omkostninger/tidsforbrug ,00 kr. Eksterne/direkte omkostninger ,50 kr. I alt ,50 kr. I alt ,50 kr. Motus har således opgjort kravet principalt til ,50 kr., subsidiært til kr. og mere subsidiært til ,60 kr. De to førstnævnte beløb er fastsat med udgangspunkt i, at interne timer afregnes med en timepris på kr. ekskl. moms, mens det sidste beløb er fastsat med udgangspunkt i, at interne timer afregnes med lønomkostningen til de involverede medarbejdere. Der er for perioden frem til 15. oktober 2015 regnet med et internt tidsforbrug på 305 timer fordelt på 5 personer og for perioden 15. til 22. oktober 2015 regnet med et internt tidsforbrug på 50 timer fordelt på 5 personer Motus har gjort gældende, at der er tale om et meget stort udbud med en meget betydelig forventet indkøbsvolumen. Styrelsens fastsættelse af ulovlige krav i udbudsmaterialet er den direkte årsag til, at Motus ikke kunne afgive et konditionsmæssigt tilbud. Havde Motus været klar over, at det ikke var muligt at afgive tilbud på opgaven, havde Motus ikke ansøgt om prækvalifikation og dermed sparet omkostninger og tidsforbrug såvel i forbindelse med prækvalifikationen som i forbindelse med tilbudsafgivelsen. Betingelsen om kausalitet er dermed opfyldt. Af såvel processkrifter som det, der kom frem på den mundtlige forhandling, fremgår, at styrelsen var klar over, at Motus ikke ville kunne afgive tilbud med IBM Danmark ApS som (under)leverandør. Betingelsen om adækvans er derfor opfyldt.

4 4. På grundlag af klagenævnets kendelse kan der ikke være tvivl om, at det var påregneligt for styrelsen, at fastsættelse af de tre nye krav i forbindelse med spørgsmål og svar i tilbudsfasen ville få den konsekvens, at Motus ikke kunne afgive tilbud. Da disse krav samtidigt først blev præciserede efter en række spørgsmål hertil, har det været påregneligt for styrelsen, at styrelsens handlinger ville få den konsekvens, at Motus blev afskåret fra at afgive tilbud, og at Motus omkostninger og tidsforbrug frem til fastlæggelsen af de ulovlige vilkår dermed ville udgøre et tab for Motus. Da Motus ikke kunne udlede de ulovlige vilkår af hverken udbudsbekendtgørelsen, prækvalifikationsmaterialet eller udbudsbetingelserne med øvrige dokumenter, har Motus ikke udvist nogen form for egen skyld. Den periode, for hvilken Motus kan opgøre sit tab, starter på datoen for offentliggørelse af udbudsbekendtgørelsen, den 10. juli 2015, og løber frem til i hvert fald datoen for besvarelse af spørgsmål 102 og 114, hvilket var den 15. oktober Det følger af klagenævnets praksis, jf. senest klagenævnets kendelse af 23. maj 2016, Svend Pedersen A/S mod Favrskov Kommune, at en klager ikke kan gøre et krav for negativ kontraktinteresse gældende, hvis klager var eller burde have været bekendt med de forhold, der udgjorde [de pågældende] overtrædelser. Selvom Motus umiddelbart, ifølge klagenævnets kendelse af 4. juli 2016, den 15. oktober 2015 burde have indset, at Motus ikke kunne opfylde kravene i udbudsmaterialet, var det først i forbindelse med besvarelsen af spørgsmål 148 den 22. oktober 2015, hvor Moderniseringsstyrelsen afviste at give tilsagn om, at Motus kunne anvende Fujitsu A/S som underleverandør, at Motus fik vished for, at Moderniseringsstyrelsen ikke ville rette op på ulovlighederne. Motus har derfor krav på erstatning i form af negativ kontraktinteresse for afholdte udgifter og tidsforbrug frem til den 22. oktober Som følge af udbuddets omfang, kompleksitet og væsentlighed har Motus anvendt betydelige ressourcer i forbindelse med tilbudsafgivelsen, og har endvidere afholdt en række omkostninger til ekstern konsulentbistand. Motus har ikke foretaget detaljerede tidsregistreringer af det interne tidsforbrug. Det fremsatte krav bygger derfor på et konservativt skøn over det anvendte tidsforbrug. I alt fem medarbejdere har været involveret i udarbejdelse af ansøgning og tilbud. IT-chef Morten Strømstad var udbudsansvar-

5 5. lig og forestod gennemlæsning af udbudsmateriale og efterfølgende spørgsmål og svar, intern opgavefordeling, forhandling med underleverandører, validering og opfølgning. Afdelingschef Michael Steno Petersen forestod udfyldning af tilbudsark, validering af pris-strukturer, check af konfigurationer, kvalitetscheck i forhold til mindstekrav etc. Adm. direktør/ceo Ulrik Helio forestod gennemlæsning af udbudsmateriale og efterfølgende spørgsmål og svar, forhandling med underleverandører, udarbejdelse af prisstrukturer samt validering af konfigurationer. Salgschef Kristian Helio forestod gennemlæsning af udbudsmateriale og efterfølgende spørgsmål og svar, forhandling med underleverandører, udarbejdelse af prisstrukturer samt validering af konfigurationer. Salgskoordinator Helle Dalgaard forestod indsamling og opsætning af priser på konfigurationer samt kvalitetscheck på konfigurationer. De nævnte personers tidsforbrug kan opgøres til i alt 355 timer [specifikationen heraf på hver enkelt medarbejder og perioderne før 15. oktober 2015 og mellem 15. og 22. oktober 2015 gengives ikke.] Den tid, de pågældende personer har brugt på tilbudsudarbejdelse, kunne i stedet være solgt til anden side. Motus anvender sædvanligvis en timepris på kr. ekskl. moms. Enkelte kunder får lidt rabat, men Motus giver normalt ikke rabat og sælger kun meget sjældent sine timer til mindre end kr. ekskl. moms. Motus opkræver normalt 150 % eller 200 % af timeprisen uden for normal arbejdstid, og tilbudsudarbejdelse er i vidt omfang sket uden for normal arbejdstid. Det forekommer derfor både rimeligt og konservativt at anvende beløbet på kr. ekskl. moms. Motus havde i perioden endog særdeles travlt, hvorfor timerne utvivlsomt kunne være solgt til anden side. Hertil kommer, at de pågældende personer i vidt omfang forestår salg, hvorfor det er ganske sandsynligt, at Motus ved at fokusere på udbuddet er gået glip af salg til anden side med deraf følgende større tab. Dette tab kan ikke opgøres, og Motus har derfor alene fremsat et krav, der svarer til timeforbruget. Dette faktum bør dog medføre, at der ikke sker en skønsmæssig nedsættelse af Motus timeforbrug eller reduktion i timeprisen. Subsidiært har Motus i det mindste krav på at få lønomkostningerne for de 5 personer erstattet.

6 6. Det er en forudsætning for udbudsreglernes effektive virkning, at virksomheder kan søge erstatning, og at der ikke må stilles urimelige krav til beviset for det lidte tab. Sådanne krav vil være i strid med det EU-retlige effektivitetsprincip, jf. således eksempelvis EU-Domstolens dom i de forenede sager C-295/04 C-298/04, Manfredi, præmis 62, og artikel 4 i, og betragtning 46 til, direktiv 2014/104/EU om visse regler for søgsmål i henhold til national ret angående erstatning for overtrædelser af bestemmelser i medlemsstaternes og Den Europæiske Unions konkurrenceret. Selvom såvel dommen som direktivet angår konkurrencereglerne, finder principperne fuldt ud tilsvarende anvendelse efter udbudsdirektivets regler, jf. således også kontroldirektivet, der dog er mindre eksplicit i sin ordlyd. Selv hvis den del af tabet, der måtte angå internt tidsforbrug, måtte blive fastsat skønsmæssigt, skal Motus tildeles en markant erstatning, der står mål med det udførte arbejde og størrelsen af udbuddet. I tillæg hertil bør de direkte afholdte omkostninger under alle omstændigheder erstattes fuldt ud, idet dette tab entydigt og præcist er dokumenteret. Det bestrides, at det forhold, at IBM måtte have udfyldt visse dele af tilbudslisten, skulle dokumentere, at Motus ikke selv har afholdt tilbudsomkostningerne. Der er naturligvis ikke angivet noget som helst i tilbuddet, som ikke var grundigt drøftet mellem Motus og dennes underleverandører, og det forhold, at IBM i et begrænset omfang har bistået med den faktiske indtastning, ændrer ikke på, at Motus har anvendt det ovenfor anførte tidsforbrug. Motus har krav på renter af erstatningskravet fra den skadevoldende handlings indtræden, jf. således rentelovens 3, stk. 5, jf. 8, stk. 2. For ikke at komplicere opgørelsen unødvendigt har Motus dog valgt alene at fremsætte krav om, at der tillægges renter regnet fra den 22. oktober 2015, alternativt 15. oktober Rentelovens 3, stk. 5, er i retspraksis eksempelvis anvendt i tilfælde hvor en virksomhed har handlet i strid med EU-retlige regler, jf. bl.a. UfR H og Sø- og Handelsrettens dom af 15. januar 2015 i sag U I begge sager blev der tillagt renter fra skadens indtræden, jf. rentelovens 3, stk. 5.

7 7. Subsidiært skal kravet tillægges renter fra 18. januar 2016, hvor klagesagen blev indledt, jf. således princippet i rentelovens 3, stk. 4. At der ikke i forbindelse med klageskriftet blev nedlagt en erstatningspåstand skyldes alene, at klagenævnet efter helt fast praksis udskiller erstatningsspørgsmålet til selvstændig behandling. Under alle omstændigheder skal der tillægges sædvanlig procesrente fra erstatningspåstanden blev nedlagt. Moderniseringsstyrelsen har gjort gældende, at der ikke foreligger årsagssammenhæng mellem det tab, Motus påstår at have lidt, og de overtrædelser, som er fastlagt i kendelsen. Det fremgår af fast klagenævnspraksis, at en klager ikke kan få erstattet sine omkostninger til tilbudsafgivelsen, hvis klager var eller burde have været bekendt med de forhold, som udgjorde overtrædelsen, hvis klager ikke ville have undladt at afgive tilbud, hvis den pågældende havde været bekendt med, at ordregiver ville begå de pågældende overtrædelser, eller hvis klager har valgt at afgive et ukonditionsmæssigt tilbud. Klagenævnet har i kendelsen fastslået, at Moderniseringsstyrelsens krav ikke [har] været uklare. Det er samme krav, som i henhold til kendelsen ikke lovligt kunne stilles. Af kendelsen kan det således fastslås, at Motus var eller burde have været bekendt med de forhold, som udgjorde overtrædelsen. Kravene fremgik af det udbudsmateriale, som blev sendt ud til de prækvalificerede virksomheder den 3. september I mail af 15. september 2015 konstaterer Motus selv, at [s]om udgangspunkt kan minimumskrav ikke opfyldes. Motus har således umiddelbart efter modtagelsen af udbudsmaterialet været bekendt med de forhold, som udgjorde overtrædelsen. Den efterrationalisering, Motus foretager i relation til, at de havde en forventning om, at Moderniseringsstyrelsen ville frafalde kravet, understøttes ikke af sagens oplysninger. Tværtimod har Moderniseringsstyrelsen således gennem hele forløbet fastholdt kravene. Motus blev allerede i mail af 15. september 2015 opmærksom på, at mindstekrav som udgangspunkt ikke kan opfyldes. Herudover er det i kendelsen fastlagt, at kravet i kravspecifikationens punkt og kontraktbilag 2, punkt 3.2, ved besvarelsen af spørgsmål 114 var klart og utvetydigt. Med denne viden valgte Motus at udarbejde og afgive tilbud. Det kan derfor be-

8 8. viseligt konstateres, at Motus da Motus vidste, hvilke klare og utvetydige krav Moderniseringsstyrelsen havde fastlagt i udbudsmaterialet rent faktisk afgav tilbud. Motus valgte ikke alene at afgive tilbud, men valgte også at afgive urigtige oplysninger i tilbuddet. Motus valgte således med viden om de klart og utvetydigt fastlagte krav også bevidst at afgive et ukonditionsmæssigt tilbud baseret på oplysninger, som Motus vidste eller burde vide ikke var korrekte. De anførte forhold er tilstrækkelige til at godtgøre, at Motus med viden om de angivelige overtrædelser ville afgive tilbud også gerne et ukonditionsmæssigt tilbud. Der foreligger derfor ikke årsagssammenhæng mellem de omkostninger, som Motus forgæves har afholdt for at deltage i udbuddet, og de overtrædelser, som er fastlagt i kendelsen. Såfremt der skal ydes erstatning, er Motus alene berettiget til at få erstattet sit tab i form af afholdte udgifter i forbindelse med udbuddet. I henhold til fast klagenævnspraksis er det omkostningerne eller udgifterne til tilbudsafgivelsen, som erstattes ved negativ kontraktinteresse. Motus kan således ikke opgøre omkostningen til egne interne timer ved at anvende klagers sædvanlige timepris på kr ,-. Bevisbyrden for, at Motus har lidt et tab, påhviler Motus. Motus må derfor fremlægge nærmere dokumentation for de omkostninger, der er afholdt til tilbudsafgivelsen. Angivelsen af, at der internt er anvendt 355 timer frem til 22. oktober 2015 på tilbudsudarbejdelse, er udokumenteret. I forhold til fakturaerne fra eksterne konsulenter bemærkes, at fakturaerne ikke dokumenterer, hvilke opgaver konsulenterne har udført i relation til Motus. Tilbudsgiverne og hermed også Motus skulle ved tilbudsafgivelsen primært udfylde kontraktbilag 4A med priser og produkter/komponenter samt angive en række faktuelle oplysninger om disse produkter i kontraktbilag 2. Af mails udvekslet mellem IBM Danmark ApS og Motus i perioden 15. sep-

9 9. tember 2015 til 28. oktober 2015 fremgår det, at det er IBM Danmark ApS, som har indlagt/udfyldt i kontraktbilag 4A og kontraktbilag 2. Der foreligger således i sagen dokumentation for, at det ikke er Motus, som har afholdt omkostningerne til udarbejdelse af de væsentligste dele af tilbuddet. I lyset af denne dokumentation og i mangel af dokumentation for andet kan Motus omkostninger ikke skønsmæssigt fastsættes til andet og mere end et beløb, der er væsentligt under de kr., som blev tillagt i klagenævnets kendelse af 31. maj 2012, RenoNorden A/S mod Skive Kommune. Såvel eventuelt anvendte interne timer som det fakturerede arbejde udgør ikke et erstatningsværnet tab, men udgør omkostninger, der må anses at ligge inden for rammerne af det arbejde, der er forbundet med en sædvanlig drift af en virksomhed af den omhandlede type, hvorfor dette ikke kan erstattes, jf. 12-by-gruppens Indkøbscentral mod AV Form A/S, Vestre Landsret i VL B af 3. juli 2012 samt klagenævnets kendelse af 31. maj 2006, J. Olsen A/S Entreprenør- og nedrivningsfirmaet og Jens Olsen mod Ramsø Kommune. I overensstemmelse med klagenævnets praksis forrentes erstatningskrav fra tidspunktet, hvor dette fremsættes, jf. klagenævnets kendelse af 19. juli 2010, Frederik Pedersen Alu-Glas A/S mod Viborg Kommune Klagenævnet udtaler: Ad erstatningsgrundlaget: Det er ubestridt, at de konstaterede udbudsretlige overtrædelser udgør et tilstrækkeligt ansvarsgrundlag til at kunne begrunde erstatning. Ad erstatningskravet: Det er ubestridt, at besvarelsen af spørgsmål 102 og 114 skete den 15. oktober Som anført i klagenævnets kendelse af 4. juli 2016 har udbudsbetingelserne fra dette tidspunkt ikke kunnet danne grundlag for en lovlig tildelingsbeslutning. Der er ikke grundlag for at antage, at tilbudsgiverne forud for dette tidspunkt kunne eller burde være bekendt med, at Moderniseringsstyrelsen ville stille krav, der udgjorde udbudsretlige overtrædelser. Der er på den anden side ikke grundlag for at antage, at tilbudsgiverne efter dette tidspunkt kunne forvente, at Moderniseringsstyrelsen ville ændre de

10 10. fastsatte krav. Herefter foreligger der den nødvendige årsagssammenhæng mellem de begåede overtrædelser og de udgifter, Motus indtil og med den 15. oktober 2015 har haft til at søge prækvalifikation og udarbejde tilbud. Der har utvivlsomt været tale om et for Motus vigtigt og omfattende udbud. Udgiften til ekstern bistand i forbindelse med tilbudsudarbejdelsen er for perioden frem til og med den 15. oktober 2015 opgjort til kr. og dokumenteret ved såvel fremlagte fakturaer som erklæringer fra de eksterne konsulenter. Klagenævnet finder ikke grundlag for at anse denne udgift for upåregnelig og finder størrelsen tilstrækkeligt dokumenteret. Motus har ubestridt ikke foretaget tidsregistrering i forbindelse med deltagelse i udbuddet, og det opgjorte tidsforbrug bygger derfor på et skøn. Det er uoplyst, hvordan skønnet er udøvet, og der foreligger hverken dokumentation for den anvendte timesats, den anvendte timeløn eller omfanget af de involverede personers arbejde med udbuddet. Negativ kontraktinteresse omfatter de udgifter, der har været forbundet med udarbejdelsen af tilbuddet. Opgørelse af de interne udgifter på grundlag af den timetakst, man kunne have faktureret andre kunder med, vil føre til at ikke alene omkostninger, herunder til løn, men også et dækningsbidrag vil blive erstattet. Herefter, og da det desuden er udokumenteret, at de opgjorte timer helt eller delvist kunne være anvendt til anden side, herunder særligt til en timepris på minimum kr. ekskl. moms, fastsættes kravet med udgangspunkt i opgørelsen over lønomkostninger og ikke med udgangspunkt i faktureringspriser. Klagenævnet fastsætter på den baggrund erstatningen skønsmæssigt til i alt kr. inkl. udgiften til ekstern bistand. Påstanden om erstatning er nedlagt den 12. august Klagenævnet finder ikke grundlag for at lade kravet forrente fra et tidligere tidspunkt. Herefter bestemmes: Moderniseringsstyrelsen skal til Motus A/S betale kr. med procesrente fra den 12. august Moderniseringsstyrelsen skal i yderligere sagsomkostninger til Motus A/S betale kr.

11 11. Beløbene skal betales inden 8 uger efter, at denne afgørelse er meddelt parterne. Moderniseringsstyrelsens indbringelse af denne kendelse for domstolene inden 8 uger efter, at afgørelsen er meddelt parterne, har opsættende virkning, jf. lov om Klagenævnet for Udbud 8, stk. 1. Mette Langborg Genpartens rigtighed bekræftes. Nancy Elbouridi specialkonsulent

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Mette Langborg) 14. september 2016

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Mette Langborg) 14. september 2016 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2016-449 (Mette Langborg) 14. september 2016 K E N D E L S E Motus A/S (advokat Christian Nielsen, Aarhus) mod Den danske stat v/ Moderniseringsstyrelsen (Kammeradvokaten v/

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012 K E N D E L S E FICS Danmark A/S (advokat Asser Rung-Hansen, Hellerup) mod Patientombuddet (Kammeradvokaten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/00488 (Niels Feilberg Jørgensen, Jan Eske Schmidt) 4. oktober 2017

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/00488 (Niels Feilberg Jørgensen, Jan Eske Schmidt) 4. oktober 2017 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/00488 (Niels Feilberg Jørgensen, Jan Eske Schmidt) 4. oktober 2017 K E N D E L S E Lekolar LEIKA A/S (advokat Annelouise Dalgaard Pedersen, Hellerup) mod KomUdbud v/ Randers

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023366 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Pernille Hollerup) 30. november 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023366 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Pernille Hollerup) 30. november 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023366 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Pernille Hollerup) 30. november 2012 K E N D E L S E Willis Danmark (advokat Andreas Christensen, Hellerup) mod DSB (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Suzanne Helsteen, Kaj Kjærsgaard) 27. januar 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Suzanne Helsteen, Kaj Kjærsgaard) 27. januar 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0018395 (Kirsten Thorup, Suzanne Helsteen, Kaj Kjærsgaard) 27. januar 2010 K E N D E L S E Billetlugen A/S (advokat Andreas Christensen, København) mod Det Kongelige Teater

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016965 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Kaj Kjærsgaard) 15. december 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016965 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Kaj Kjærsgaard) 15. december 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016965 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Kaj Kjærsgaard) 15. december 2009 K E N D E L S E Sahva A/S (advokat Tina Braad, Århus) mod Odense Kommune (advokat Peter

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01788 (Poul Holm, Henrik Fausing) 7. juni 2019

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01788 (Poul Holm, Henrik Fausing) 7. juni 2019 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01788 (Poul Holm, Henrik Fausing) 7. juni 2019 K E N D E L S E Pankas A/S (advokat Simon Heising, København) mod Haderslev Kommune (advokat Henrik Holtse, København) Den

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Suzanne Helsteen, Jørgen Egholm) 19. juli 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Suzanne Helsteen, Jørgen Egholm) 19. juli 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019655 (Kirsten Thorup, Suzanne Helsteen, Jørgen Egholm) 19. juli 2010 K E N D E L S E Frederik Pedersen Alu-Glas A/S (advokat Erik Hørlyck, Århus) mod Viborg Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Erik P. Bentzen, Knud Erik Busk) 23. maj 2016

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Erik P. Bentzen, Knud Erik Busk) 23. maj 2016 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-8314 (Erik P. Bentzen, Knud Erik Busk) 23. maj 2016 K E N D E L S E Svend Pedersen A/S (advokat Jakob Sønder Larsen, Ballerup) mod Favrskov Kommune (advokat Tina Braad,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Knud Erik Busk, Jørgen Egholm) 24. juli 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Knud Erik Busk, Jørgen Egholm) 24. juli 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0018396 (Michael Ellehauge, Knud Erik Busk, Jørgen Egholm) 24. juli 2009 K E N D E L S E Lyreco Danmark A/S (advokat Lotte Hummelshøj, København) mod Varde Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022370 (Søren Holm Seerup, Suzanne Helsteen, Thomas Grønkær) 25. november 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022370 (Søren Holm Seerup, Suzanne Helsteen, Thomas Grønkær) 25. november 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022370 (Søren Holm Seerup, Suzanne Helsteen, Thomas Grønkær) 25. november 2011 K E N D E L S E Brødrene A. & B. Andersen Entreprenører & Ingeniører A/S (advokat Martin

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021720 (Michael Ellehauge, Trine Heidemann Garde, Kent Petersen) 12. august 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021720 (Michael Ellehauge, Trine Heidemann Garde, Kent Petersen) 12. august 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021720 (Michael Ellehauge, Trine Heidemann Garde, Kent Petersen) 12. august 2011 K E N D E L S E Falck Danmark A/S (advokat Christina Heiberg-Grevy, Hellerup) mod Brand

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017371 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Erik Hammer) 20. maj 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017371 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Erik Hammer) 20. maj 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017371 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Erik Hammer) 20. maj 2009 K E N D E L S E MFI Office Solutions Ltd. (advokat Tina Braad, Århus) mod Udenrigsministeriet (Kammeradvokaten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Erik Hammer) 10. december 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Erik Hammer) 10. december 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025155 (Michael Ellehauge, Erik Hammer) 10. december 2012 K E N D E L S E Marius Pedersen A/S (Steen Jensen, Fredericia) mod Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0005711 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 4. april 2007

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0005711 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 4. april 2007 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0005711 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 4. april 2007 K E N D E L S E Cowi A/S (advokat Michael Gjedde-Nielsen, København) mod Sønderjyllands Amt (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Helle Bøjen Larsen, Christian Østrup) 6. april 2005

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Helle Bøjen Larsen, Christian Østrup) 6. april 2005 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-91.428 (H.P. Rosenmeier, Helle Bøjen Larsen, Christian Østrup) 6. april 2005 K E N D E L S E SK Tolkeservice ApS (advokat Nikolaj Linneballe, København) mod Københavns Amt

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-244.336/

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-244.336/ Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-244.336/ 2005-0002361 (Kirsten Thorup, Thomas Jensen og Niels Sørensen) 30. september 2005 K E N D E L S E Løgten murer- og entreprenørforretning A/S (advokat Hans Erik

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Gorm Nielsen, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 1. december 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Gorm Nielsen, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 1. december 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020361 (Poul Gorm Nielsen, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 1. december 2010 K E N D E L S E Einar Kornerup Jylland A/S (advokat Jesper Petersen Bach, Århus) mod Ejerforeningen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/00080 (Erik P. Bentzen, Ole Helby Petersen) 15. maj 2018

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/00080 (Erik P. Bentzen, Ole Helby Petersen) 15. maj 2018 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/00080 (Erik P. Bentzen, Ole Helby Petersen) 15. maj 2018 K E N D E L S E GlobalConnect A/S og Zibra Wireless ApS (advokat Michael Brandt, København) mod Randers Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0007516 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Trine H. Garde) 12. juli 2007

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0007516 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Trine H. Garde) 12. juli 2007 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0007516 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Trine H. Garde) 12. juli 2007 K E N D E L S E Dansk Høreteknik A/S (advokat Roberto Panada, København) mod Københavns Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024946 (Katja Høegh, Jørgen Egholm) 6. marts 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024946 (Katja Høegh, Jørgen Egholm) 6. marts 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024946 (Katja Høegh, Jørgen Egholm) 6. marts 2012 K E N D E L S E RenoNorden A/S (advokat René Offersen, v/advokat Torkil Høg København) mod Skive Kommune (Skive Renovation

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025987 (Katja Høegh, Jørgen Egholm) 26. november 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025987 (Katja Høegh, Jørgen Egholm) 26. november 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025987 (Katja Høegh, Jørgen Egholm) 26. november 2012 K E N D E L S E Tecan Nordic AB (advokat Troels Wenzel Østergaard, København) mod Statens Serum Institut (Kammeradvokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Jens Fejø, Erik Haldbæk) 7. april 2003

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Jens Fejø, Erik Haldbæk) 7. april 2003 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-186.557 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Erik Haldbæk) 7. april 2003 K E N D E L S E Ementor Denmark A/S (advokat Thomas Ryhl, København) mod Århus Amt (advokat René Offersen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01401 (Nikolaj Aarø-Hansen, Kirsten Thorup, Preben Dahl, Helle Carlsen)

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01401 (Nikolaj Aarø-Hansen, Kirsten Thorup, Preben Dahl, Helle Carlsen) Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01401 (Nikolaj Aarø-Hansen, Kirsten Thorup, Preben Dahl, Helle Carlsen) 3. juli 2018 K E N D E L S E Lekolar Leika A/S (advokat Annelouise Dalgaard Pedersen, Hellerup) mod

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022972 (Michael Kistrup, Knud Erik Busk, Gorm K. Elikofer) 4. september 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022972 (Michael Kistrup, Knud Erik Busk, Gorm K. Elikofer) 4. september 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022972 (Michael Kistrup, Knud Erik Busk, Gorm K. Elikofer) 4. september 2012 K E N D E L S E Kjæhr og Trillingsgaard A/S (advokat Peter Lund Meyer, København) mod Kerteminde

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0018063 (Niels Feilberg Jørgensen, Helle Bøjen Larsen, Thomas Grønkær)

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0018063 (Niels Feilberg Jørgensen, Helle Bøjen Larsen, Thomas Grønkær) Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0018063 (Niels Feilberg Jørgensen, Helle Bøjen Larsen, Thomas Grønkær) 5. november 2009 K E N D E L S E Saver Comfort ApS (advokat Ole Husum, Grenå) mod Region Midtjylland

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Mette Langborg, Gorm Kildahl Elikofer) 17. juli 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Mette Langborg, Gorm Kildahl Elikofer) 17. juli 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025796 (Mette Langborg, Gorm Kildahl Elikofer) 17. juli 2012 K E N D E L S E Activ Care A/S (advokat Majse Jarlov, København) mod Billund Kommune (selv) Den 15. februar

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-5114 (Katja Høegh, Helle Carlsen) 3. november 2015

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-5114 (Katja Høegh, Helle Carlsen) 3. november 2015 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-5114 (Katja Høegh, Helle Carlsen) 3. november 2015 K E N D E L S E Flex Cap v/lars Henrik Hirsch og JV Bilen v/jørgen Vork (advokat Nikolaj Nikolajsen, Randers) mod Nordjyllands

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0035307 (Erik P. Bentzen, Pernille Hollerup) 15. december 2014

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0035307 (Erik P. Bentzen, Pernille Hollerup) 15. december 2014 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0035307 (Erik P. Bentzen, Pernille Hollerup) 15. december 2014 K E N D E L S E BSN Medical AB (advokat Anders Worsøe, København) mod Region Sjælland (advokat Claus Berg,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Niels Sørensen) 9. juli 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Niels Sørensen) 9. juli 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016028 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Niels Sørensen) 9. juli 2008 K E N D E L S E Informi GIS A/S (advokat Vagn Blindkilde, København) mod Kulturarvsstyrelsen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034279 (Kirsten Thorup, Lene Ravnholt) 7. maj 2014

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034279 (Kirsten Thorup, Lene Ravnholt) 7. maj 2014 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034279 (Kirsten Thorup, Lene Ravnholt) 7. maj 2014 K E N D E L S E DUBA-B8 A/S (advokat Henrik Holtse, København) mod DONG Energy Oil & Gas (selv) Den 25. november 2013

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-111.497 (Kirsten Thorup, Kaj Kjærsgaard, Michael Jacobsen) 3. februar 2005

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-111.497 (Kirsten Thorup, Kaj Kjærsgaard, Michael Jacobsen) 3. februar 2005 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-111.497 (Kirsten Thorup, Kaj Kjærsgaard, Michael Jacobsen) 3. februar 2005 K E N D E L S E Sammenslutningen af Glatførebekæmpende Vognmænd i Nordjyllands Amt ApS (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016730 (Kirsten Thorup, Niels Sørensen, Melitta Keldebæk) 9. januar 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016730 (Kirsten Thorup, Niels Sørensen, Melitta Keldebæk) 9. januar 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016730 (Kirsten Thorup, Niels Sørensen, Melitta Keldebæk) 9. januar 2009 K E N D E L S E C.C. Brun Entreprise A/S (advokat Henning Biil, København) mod A/S Storebælt

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026368 (Michael Kistrup, Stephan Falsner) 12. oktober 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026368 (Michael Kistrup, Stephan Falsner) 12. oktober 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026368 (Michael Kistrup, Stephan Falsner) 12. oktober 2012 K E N D E L S E Møbeltransport Danmark (advokat Gorm Himmer, Aarhus) mod Udenrigsministeriet (Kammeradvokaten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Gorm K. Elikofer, Niels Henriksen) 4. december 2007

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Gorm K. Elikofer, Niels Henriksen) 4. december 2007 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0011415 (Carsten Haubek, Gorm K. Elikofer, Niels Henriksen) 4. december 2007 K E N D E L S E Magnus Informatik A/S (Advokatfirmaet Bender, von Haller og Dragsted ved specialkonsulent,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0035454 (Kirsten Thorup, Jan Eske Schmidt) 4. november 2014

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0035454 (Kirsten Thorup, Jan Eske Schmidt) 4. november 2014 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0035454 (Kirsten Thorup, Jan Eske Schmidt) 4. november 2014 K E N D E L S E HSHansen A/S (advokat Rune Hamborg, København) mod Bygningsstyrelsen (Kammeradvokaten v/advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/00351 (Niels Feilberg Jørgensen, Christina Kønig Mejl) 20. december 2017

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/00351 (Niels Feilberg Jørgensen, Christina Kønig Mejl) 20. december 2017 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/00351 (Niels Feilberg Jørgensen, Christina Kønig Mejl) 20. december 2017 K E N D E L S E (Visse oplysninger i kendelsen er på klagerens begæring ikke offentliggjort) Tunstall

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026344 (Katja Høegh, Mogens Hansen) 28. november 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026344 (Katja Høegh, Mogens Hansen) 28. november 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026344 (Katja Høegh, Mogens Hansen) 28. november 2012 K E N D E L S E CG Jensen A/S (advokat Torkil Høg, København) mod Region Midtjylland (advokat Tina Braad, Aarhus)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Jens Fejø, Gorm K. Elikofer) 9. februar 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Jens Fejø, Gorm K. Elikofer) 9. februar 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017601 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Gorm K. Elikofer) 9. februar 2010 K E N D E L S E Barslund A/S (advokat Anders Drachmann, Helsingør) mod Københavns Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (A.F. Wehner, Suzanne Helsteen, Kaj Kjærsgaard) 20. august 2001

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (A.F. Wehner, Suzanne Helsteen, Kaj Kjærsgaard) 20. august 2001 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 01-72.226 (A.F. Wehner, Suzanne Helsteen, Kaj Kjærsgaard) 20. august 2001 K E N D E L S E (Svend B. Thomsen Varde A/S) (advokat Mogens Hansen, København) mod Blåvandshuk Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-032327 (N. Feilberg Jørgensen, Trine Heidemann Garde) 18. januar 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-032327 (N. Feilberg Jørgensen, Trine Heidemann Garde) 18. januar 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-032327 (N. Feilberg Jørgensen, Trine Heidemann Garde) 18. januar 2013 K E N D E L S E Pedersen & Nielsen Automobilforretning A/S (advokat Torsten Viborg Pedersen, Randers)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021910 (Poul Gorm Nielsen, Suzanne Helsteen, Knud Erik Busk) 18. oktober 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021910 (Poul Gorm Nielsen, Suzanne Helsteen, Knud Erik Busk) 18. oktober 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021910 (Poul Gorm Nielsen, Suzanne Helsteen, Knud Erik Busk) 18. oktober 2011 K E N D E L S E Jytas A/S (advokat Povl Nick Bronstein, København) mod Universitets- og

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Hammer, Ole Bajda Nielsen) 27. maj 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Hammer, Ole Bajda Nielsen) 27. maj 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014633 (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Hammer, Ole Bajda Nielsen) 27. maj 2009 K E N D E L S E Serviceselskabet for vagtlæger i Region Midt ApS (advokat Klaus Antonsen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-23.447 (H.P. Rosenmeier, Iver Pedersen, Christian Østrup) 7. juli 2005

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-23.447 (H.P. Rosenmeier, Iver Pedersen, Christian Østrup) 7. juli 2005 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-23.447 (H.P. Rosenmeier, Iver Pedersen, Christian Østrup) 7. juli 2005 K E N D E L S E Brunata A/S (advokat Asger Heine Jensen, København) mod 1. Aalborg Boligselskab af

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Helle Bøjen Larsen, Gorm K. Elikofer) 1. marts 2005

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Helle Bøjen Larsen, Gorm K. Elikofer) 1. marts 2005 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-37.538 (Carsten Haubek, Helle Bøjen Larsen, Gorm K. Elikofer) 1. marts 2005 K E N D E L S E BN Produkter Danmark A/S (advokat Poul Mortensen, Vejle) mod Odense Renovationsselskab

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023266 (Søren Holm Seerup, Vibeke Steenberg, Niels Henriksen) 20. december 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023266 (Søren Holm Seerup, Vibeke Steenberg, Niels Henriksen) 20. december 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023266 (Søren Holm Seerup, Vibeke Steenberg, Niels Henriksen) 20. december 2011 K E N D E L S E Tabulex ApS (advokat Jesper Fabricius, København) mod Odense Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024758 (Katja Høegh, Trine Heidemann Garde, Pernille Hollerup) 19. august 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024758 (Katja Høegh, Trine Heidemann Garde, Pernille Hollerup) 19. august 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024758 (Katja Høegh, Trine Heidemann Garde, Pernille Hollerup) 19. august 2011 K E N D E L S E VMaaling-Fyn v/jakob Storm (selv) mod Assens Kommune Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Michael Jacobsen) 19. december 2016 K E N D E L S E

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Michael Jacobsen) 19. december 2016 K E N D E L S E Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-8535 (Michael Ellehauge, Michael Jacobsen) 19. december 2016 K E N D E L S E Zøllner A/S (advokat Peter Stig Jakobsen, København) mod Hundested Havn I/S (advokat Anders

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034224 (Erik P. Bentzen, Anne-Mette Udsen) 15. november 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034224 (Erik P. Bentzen, Anne-Mette Udsen) 15. november 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034224 (Erik P. Bentzen, Anne-Mette Udsen) 15. november 2013 K E N D E L S E HjulmandKaptain Advokatpartnerselskab (advokat Niels Lomborg, Aarhus) mod Aarhus Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 01-227.945 (Carsten Haubek, Wayne Jensen, Kaj Kjærsgaard) 18. oktober 2002

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 01-227.945 (Carsten Haubek, Wayne Jensen, Kaj Kjærsgaard) 18. oktober 2002 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 01-227.945 (Carsten Haubek, Wayne Jensen, Kaj Kjærsgaard) 18. oktober 2002 K E N D E L S E Vindtek Ventilation ved Bjarne Munksgaard (advokat Keld Frederiksen, Vinderup) mod

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020926 (Nikolaj Aarø-Hansen, Niels Sørensen, Vibeke Steenberg) 18. januar 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020926 (Nikolaj Aarø-Hansen, Niels Sørensen, Vibeke Steenberg) 18. januar 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020926 (Nikolaj Aarø-Hansen, Niels Sørensen, Vibeke Steenberg) 18. januar 2011 K E N D E L S E O K Entreprise A/S (advokat Birgitte H. Frederiksen, Tønder) mod Tønder

Læs mere

Klagenævnet for Udbud

Klagenævnet for Udbud Klagenævnet for Udbud J.nr.:2006-0005063 (Kirsten Thorup, Michael Jacobsen, Erik Hammer) 21. februar 2007 K E N D E L S E 1. MT Højgaard A/S 2. Skanska Danmark A/S (advokat Christian Johansen, København)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-206.115 (H.P. Rosenmeier, Suzanne Helsteen, Marianne K. Larsen) 3. juli 2002

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-206.115 (H.P. Rosenmeier, Suzanne Helsteen, Marianne K. Larsen) 3. juli 2002 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-206.115 (H.P. Rosenmeier, Suzanne Helsteen, Marianne K. Larsen) 3. juli 2002 K E N D E L S E Judex A/S (advokat Steffen Ebdrup, Århus) mod Århus Amt (advokat René Offersen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Michael Jacobsen, Ole Bajda Nielsen) 9. januar 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Michael Jacobsen, Ole Bajda Nielsen) 9. januar 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014193 (Carsten Haubek, Michael Jacobsen, Ole Bajda Nielsen) 9. januar 2008 K E N D E L S E Thorup Gruppen A/S (selv) mod Ringkøbing-Skjern Kommune (advokat Erik Hørlyck,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-6679 (Michael Ellehauge, Pernille Hollerup) 7. december 2015

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-6679 (Michael Ellehauge, Pernille Hollerup) 7. december 2015 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-6679 (Michael Ellehauge, Pernille Hollerup) 7. december 2015 K E N D E L S E IBM Danmark ApS (advokat Martin Stæhr, Hellerup) mod Aarhus Kommune (cand.merc.jur. Peter

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Erik P. Bentzen, Erik Stensig Poulsen) 27. november 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Erik P. Bentzen, Erik Stensig Poulsen) 27. november 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034302 (Erik P. Bentzen, Erik Stensig Poulsen) 27. november 2013 K E N D E L S E Maxys A/S og Solid Software Development ApS (selv) mod Region Sjælland (advokat Claus

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019614 (Erik P. Bentzen, Michael Jacobsen, Kaj Kjærsgaard) 19. oktober 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019614 (Erik P. Bentzen, Michael Jacobsen, Kaj Kjærsgaard) 19. oktober 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019614 (Erik P. Bentzen, Michael Jacobsen, Kaj Kjærsgaard) 19. oktober 2010 K E N D E L S E Manova A/S (advokat Malene Lystoft Zabel, København) mod Undervisningsministeriet

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-88.539 (Carsten Haubek, Trine Heidemann Garde, Jørgen Egholm) 29. april 2004

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-88.539 (Carsten Haubek, Trine Heidemann Garde, Jørgen Egholm) 29. april 2004 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-88.539 (Carsten Haubek, Trine Heidemann Garde, Jørgen Egholm) 29. april 2004 K E N D E L S E KAS Transport ved Kim Schrøder (advokat Torben Høholt Jensen, Århus) mod Århus

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Christian Østrup, Michael Jacobsen) 1. november 2004

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Christian Østrup, Michael Jacobsen) 1. november 2004 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-248.871 (Kirsten Thorup, Christian Østrup, Michael Jacobsen) 1. november 2004 K E N D E L S E H.O.Service A/S (advokat Lars Lindhard, Esbjerg) mod Boligforeningen 32 (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026575 (Mette Langborg, Mogens Hansen) 16. januar 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026575 (Mette Langborg, Mogens Hansen) 16. januar 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026575 (Mette Langborg, Mogens Hansen) 16. januar 2013 K E N D E L S E Byggefirmaet Brdr. Pedersen A/S (advokat Carsten Lang-Jensen, København) mod Guldborgsund Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013853 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm, Thomas F. Jensen) 12. januar 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013853 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm, Thomas F. Jensen) 12. januar 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013853 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm, Thomas F. Jensen) 12. januar 2009 K E N D E L S E Jysk Erhvervsbeklædning ApS (advokat Mogens Pahl Christensen, Hjørring)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033160 (Mette Langborg, Erik B. Christiansen) 6. juni 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033160 (Mette Langborg, Erik B. Christiansen) 6. juni 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033160 (Mette Langborg, Erik B. Christiansen) 6. juni 2013 K E N D E L S E OSK Konsortiet: OSK-SHIPTECH A/S, BK Engineering A/S og Logimatic Engineering A/S (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm) 3. oktober 2016

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm) 3. oktober 2016 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-9778 (Poul Holm) 3. oktober 2016 K E N D E L S E (sagsomkostninger) Henrik Tofteng A/S (advokat Anders Birkelund Nielsen, København) mod Københavns Universitet (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr. 2010-0022887 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Niels Henriksen) 8. juni 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr. 2010-0022887 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Niels Henriksen) 8. juni 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr. 2010-0022887 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Niels Henriksen) 8. juni 2011 K E N D E L S E Jydsk Planteservice A/S (advokat Peter Lund Meyer, København) mod 12-by Gruppens

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Jens Fejø, Trine H. Garde) 1. oktober 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Jens Fejø, Trine H. Garde) 1. oktober 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017109 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Trine H. Garde) 1. oktober 2008 K E N D E L S E MT Højgaard A/S (advokat Tina Braad, Århus) mod 1. Slots- og Ejendomsstyrelsen 2. Helsingør

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021892 (Niels Feilberg Jørgensen, Niels Sørensen, Jørgen Egholm) 26. oktober 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021892 (Niels Feilberg Jørgensen, Niels Sørensen, Jørgen Egholm) 26. oktober 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021892 (Niels Feilberg Jørgensen, Niels Sørensen, Jørgen Egholm) 26. oktober 2010 K E N D E L S E Hounisens Laboratorieudstyr A/S (advokat Niels Lomborg, Århus) mod Region

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.:

Klagenævnet for Udbud J.nr.: Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025723 (Poul Holm, Allan Åge Christensen) 21. december 2012 K E N D E L S E Gentofte Murer- og Tømrerforretning ApS (advokat Ricard Petersen, København) mod 853 E/F Østerbrogade/Hornemannsgade

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 01-174.822 (A.F. Wehner, Jens Fejø, Helle Bøjen Larsen) 24. marts 2003

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 01-174.822 (A.F. Wehner, Jens Fejø, Helle Bøjen Larsen) 24. marts 2003 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 01-174.822 (A.F. Wehner, Jens Fejø, Helle Bøjen Larsen) 24. marts 2003 K E N D E L S E Restauratør Villy Antonsen (advokat Uffe Bro, Løgstør) mod Aars Kommune (advokat Jørgen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023297 (Michael Kistrup, Michael Jacobsen, Kent Petersen) 17. januar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023297 (Michael Kistrup, Michael Jacobsen, Kent Petersen) 17. januar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023297 (Michael Kistrup, Michael Jacobsen, Kent Petersen) 17. januar 2012 K E N D E L S E Grusterminalen.DK ApS (advokat Niels Tiedemann, København) mod Fredericia Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025791 (Katja Høegh) 10. januar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025791 (Katja Høegh) 10. januar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025791 (Katja Høegh) 10. januar 2012 K E N D E L S E Tandlægerne Anne Lise Goth Erik Jensen og Jens Vollbrecht (selv) mod Frederikshavn Kommune (advokat Christian Nielsen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025378 (Kirsten Thorup) 24. januar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025378 (Kirsten Thorup) 24. januar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025378 (Kirsten Thorup) 24. januar 2012 Dansk Scanning A/S (selv) mod Helsingør Kommune (selv) Ved udbudsbekendtgørelse nr. 2011/S 131-217701 af 7. juli 2011 udbød indklagede,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm, Peter Tolstrup) 6. januar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm, Peter Tolstrup) 6. januar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025471 (Poul Holm, Peter Tolstrup) 6. januar 2012 K E N D E L S E Noe Net A/S (selv) mod Sikkerhedsstyrelsen (selv) Ved udbudsbekendtgørelse nr. 2011/S 157-261409 af

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-185.012 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Iver Pedersen) 14. april 2004

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-185.012 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Iver Pedersen) 14. april 2004 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-185.012 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Iver Pedersen) 14. april 2004 K E N D E L S E Nibe Entreprenør og Transport ApS (advokat J.J. Borregaard, Nibe) mod Støvring Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0037687 (Nikolaj Aarø-Hansen) 18. juli 2014

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0037687 (Nikolaj Aarø-Hansen) 18. juli 2014 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0037687 (Nikolaj Aarø-Hansen) 18. juli 2014 K E N D E L S E 1. Kontech A/S og 2. ES Stålindustri ApS (advokat Morten Hove, Rødovre) mod Boligorganisationen Tårnbyhuse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-123.142/ (Erik Kjærgaard, Helle Bøjen Larsen, Jørgen Egholm) 2005-0002356 20. januar 2006

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-123.142/ (Erik Kjærgaard, Helle Bøjen Larsen, Jørgen Egholm) 2005-0002356 20. januar 2006 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-123.142/ (Erik Kjærgaard, Helle Bøjen Larsen, Jørgen Egholm) 2005-0002356 20. januar 2006 K E N D E L S E Bakkely A/S (tidligere K. Fl. Jacobsen A/S) (advokat Erik Larsson,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032537 (Poul Holm, Henrik Fausing) 9. januar 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032537 (Poul Holm, Henrik Fausing) 9. januar 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032537 (Poul Holm, Henrik Fausing) 9. januar 2013 K E N D E L S E Yding Gruppen A/S (advokat Jesper Håkonsson, Horsens) mod Aarhus Kommune (advokat Christian Nielsen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024431 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 4. november 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024431 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 4. november 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024431 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 4. november 2011 K E N D E L S E Telenor A/S (selv) mod Region Nordjylland (advokat Tina Braad, Aarhus) Ved

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr. 98 67.388

Klagenævnet for Udbud J.nr. 98 67.388 Klagenævnet for Udbud J.nr. 98 67.388 (H.P. Rosenmeier, Lykstoft Larsen, Viggo Olesen) 18. september 1998 K E N D E L S E Foreningen af Rådgivende Ingeniører (selv) mod Frederiksberg Kommune (advokat Charlotte

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0037195 (Katja Høegh, Erik Bøgward Christiansen) 29. oktober 2014

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0037195 (Katja Høegh, Erik Bøgward Christiansen) 29. oktober 2014 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0037195 (Katja Høegh, Erik Bøgward Christiansen) 29. oktober 2014 (Erstatningsdel) K E N D E L S E HHM A/S (advokat Jesper Petersen Bach, Aarhus) mod Direktoratet for

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/00734 (Nikolaj Aarø-Hansen, Vibeke Steenberg) 16. april 2018

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/00734 (Nikolaj Aarø-Hansen, Vibeke Steenberg) 16. april 2018 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/00734 (Nikolaj Aarø-Hansen, Vibeke Steenberg) 16. april 2018 K E N D E L S E Vojens Taxi og Servicetrafik ApS (selv) mod Midttrafik, Sydtrafik og Fynbus (advokat Lotte Hummelshøj,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023254 (Erik P. Bentzen, Thomas Grønkær, Allan Åge Christensen) 24. august 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023254 (Erik P. Bentzen, Thomas Grønkær, Allan Åge Christensen) 24. august 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023254 (Erik P. Bentzen, Thomas Grønkær, Allan Åge Christensen) 24. august 2011 K E N D E L S E Kongsvang Rengøringsservice A/S (advokat Per Q. Ovesen, Aarhus) mod Skive

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032198

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032198 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032198 (Katja Høegh, Allan Åge Christensen) 2. november 2012 K E N D E L S E Nykøbing Dag- og Industrirenovation v/bjørn Filtenborg (advokat Jeppe Svenning, Aarhus) mod

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022902 (Erik P. Bentzen, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 3. maj 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022902 (Erik P. Bentzen, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 3. maj 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022902 (Erik P. Bentzen, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 3. maj 2011 K E N D E L S E Enca A/S (advokat Charlotte Pors, Vinderup) mod Skive Kommune (advokat Erik Hørlyck,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024620 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Kaj Kjærsgaard) 23. april 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024620 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Kaj Kjærsgaard) 23. april 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024620 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Kaj Kjærsgaard) 23. april 2012 K E N D E L S E Forenede Service A/S (selv) mod Egedal Kommune (advokat Andreas Christensen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm, Thomas Grønkær, Kent Petersen) 21. juli 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm, Thomas Grønkær, Kent Petersen) 21. juli 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024199 (Poul Holm, Thomas Grønkær, Kent Petersen) 21. juli 2011 K E N D E L S E Graphic Wave ApS (advokat Michael Thiesen, København) mod Økonomistyrelsen (Kammeradvokaten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-4029 (Katja Høegh, Stephan Falsner) 30. juni 2015

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-4029 (Katja Høegh, Stephan Falsner) 30. juni 2015 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-4029 (Katja Høegh, Stephan Falsner) 30. juni 2015 K E N D E L S E ScanPipe A/S (selv) mod Nordvand A/S (advokat Thomas Grønkjær, Hellerup) Ved udbudsbekendtgørelse nr.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Helle Carlsen) 15. september 2016

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Helle Carlsen) 15. september 2016 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-14149 (Kirsten Thorup, Helle Carlsen) 15. september 2016 K E N D E L S E SIM Lægekørsel I/S (advokat Henning Biil, København) mod Region Syddanmark (advokat Jens Bødtcher-Hansen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0035456 (Mette Langborg, Birgitte Dam Kræmmergaard) 21. maj 2014

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0035456 (Mette Langborg, Birgitte Dam Kræmmergaard) 21. maj 2014 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0035456 (Mette Langborg, Birgitte Dam Kræmmergaard) 21. maj 2014 K E N D E L S E Svenningsens Maskinforretning A/S (advokat Lotte Hummelshøj, København) mod Forsvarets

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-7346 (Mette Langborg, Vibeke Steenberg) 24. november 2015

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-7346 (Mette Langborg, Vibeke Steenberg) 24. november 2015 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-7346 (Mette Langborg, Vibeke Steenberg) 24. november 2015 K E N D E L S E GKV Brandmateriel ApS (advokat Peder Agger, Vojens) mod Sønderborg Kommune (advokat David Salomonsen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-135.177 (Carsten Haubek, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 8. marts 2005

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-135.177 (Carsten Haubek, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 8. marts 2005 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-135.177 (Carsten Haubek, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 8. marts 2005 K E N D E L S E Per Aarsleff A/S (advokat Hans-Peter Jørgensen, Århus) mod Amager Strandpark I/S

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024756 (Michael Ellehauge, Knud Erik Busk, Mogens Hansen) 18. april 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024756 (Michael Ellehauge, Knud Erik Busk, Mogens Hansen) 18. april 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024756 (Michael Ellehauge, Knud Erik Busk, Mogens Hansen) 18. april 2012 K E N D E L S E xml-tekst ApS (advokat Gitte Løvgren Larsen, København) mod Uddannelsesstyrelsen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/08971 (Niels Feilberg Jørgensen) 17. december 2018

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/08971 (Niels Feilberg Jørgensen) 17. december 2018 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/08971 (Niels Feilberg Jørgensen) 17. december 2018 K E N D E L S E Joca Trading A/S (Steen Jensen, Fredericia) mod SamAqua A/S (advokat Andreas Christensen, Hellerup) Ved

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Søren Holm Seerup, Trine H. Garde, Jørgen Egholm) 8. september 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Søren Holm Seerup, Trine H. Garde, Jørgen Egholm) 8. september 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023362 (Søren Holm Seerup, Trine H. Garde, Jørgen Egholm) 8. september 2011 K E N D E L S E Østermose BioEnergi A/S (selv) mod Energinet.dk (advokat Simon Evers Kalsmose-Hjelmborg)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-8221 (Kirsten Thorup) 18. november 2014

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-8221 (Kirsten Thorup) 18. november 2014 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-8221 (Kirsten Thorup) 18. november 2014 K E N D E L S E AV Form A/S (advokat Torkil Høg, København) mod Skive Kommune (advokat Henrik Holtse, København) Klagenævnet har

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016663 (Margit Stassen, Knud Erik Busk, Trine Heidemann Garde) 18. september 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016663 (Margit Stassen, Knud Erik Busk, Trine Heidemann Garde) 18. september 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016663 (Margit Stassen, Knud Erik Busk, Trine Heidemann Garde) 18. september 2008 K E N D E L S E XO Care A/S (advokat Simon Hauch, København) mod 1. Århus Universitet,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032846 (Michael Kistrup, Stephan Falsner) 28. januar 2014

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032846 (Michael Kistrup, Stephan Falsner) 28. januar 2014 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032846 (Michael Kistrup, Stephan Falsner) 28. januar 2014 K E N D E L S E Adams Transport Co. ApS (advokat Andreas Christensen, Hellerup) mod Udenrigsministeriet (Kammeradvokaten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0035513 (Nikolaj Aarø-Hansen, Birgitte Dam Kræmmergaard) 19. juni 2014

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0035513 (Nikolaj Aarø-Hansen, Birgitte Dam Kræmmergaard) 19. juni 2014 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0035513 (Nikolaj Aarø-Hansen, Birgitte Dam Kræmmergaard) 19. juni 2014 K E N D E L S E Phonak Danmark A/S (advokat Jeppe Svenning, Aarhus) mod Amgros I/S (advokat Vibeke

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014007 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Thomas Facklamm Jensen) 18. januar 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014007 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Thomas Facklamm Jensen) 18. januar 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014007 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Thomas Facklamm Jensen) 18. januar 2008 K E N D E L S E Eurofins Miljø A/S (advokat Henrik Holtse, Århus) mod Aalborg Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-151-97

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-151-97 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-151-97 /2005-0002357 (H.P. Rosenmeier, Michael Jacobsen, Ole Bajda Nielsen) 23. februar 2006 K E N D E L S E Hoffmann A/S (advokat Tina Braad, Århus) mod Skjern Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032463 (Poul Holm, Stephan Falsner) 12. juni 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032463 (Poul Holm, Stephan Falsner) 12. juni 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032463 (Poul Holm, Stephan Falsner) 12. juni 2013 K E N D E L S E Køge Boglade v/ Erik Nielsen (advokat Kåre Wanscher, København) mod Køge Kommune (advokat Povl Nick

Læs mere