Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. december 2014, kl. 10.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. december 2014, kl. 10."

Transkript

1 16. december DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. december 2014, kl Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Mødet afsluttet: Kl DAGSORDEN 1. Røggaskondensering 2. Anlægsregnskab 3. Strategi for genbrugspladser 4. Lånoptagelse 5. Næste bestyrelsesmøde(r) 6. Formanden orienterer 7. Øvrige bestyrelsesmedlemmer orienterer 8. Administrationen orienterer 9. Eventuelt

2 16. december Røggaskondensering J.nr.: P Resumé Der søges om frigivelse af midler til projektering af et røggaskondenseringsanlæg til bedre energiudnyttelse af affaldet. Endvidere skal muligheden for etablering af NOxrensningsanlæg konkretiseres og projekteres. Der søges om frigivelse af kr. 3 mio. til rådgivning, projektering, miljøgodkendelser etc. Sagsfremstilling Der er potentiale for en væsentlig bedre udnyttelse af affaldets energi ved etablering af røggaskondensering. Beregninger viser, at der som minimum kan hentes MWh mere varme ud af røggassen, hvilket svarer til 10% af den nuværende produktion. Røggaskondensering forbedrer muligheden for at rense røgen for SO2 og HCl, hvilket vil give lavere emissioner af disse stoffer fra forbrændingsanlægget. AVVs energianlæg er et af de få anlæg, som ikke har etableret NOx-rensning. Miljøkravene til netop NOx er blevet skærpet gennem de senere år, og Miljøstyrelsen har endvidere varslet en yderligere stramning af emissionsgrænsen, som sænker grænseværdien fra 200 til 180 mg/nm3. Dette bevirker, at der skal etableres rensning for NOx på AVVs anlæg. NOx er afgiftsbelagt, så en 50% reduktion af NOx vil være medvirkende til en årlig økonomisk gevinst på ca. kr Anlægsteknisk er der synergier ved samtidigt at etablere røggaskondensering og NOx-rensning, derfor ønsker administrationen at samle opgaverne. I henhold til Rambølls skitseprojekt (se bilag) skal der, afhængig af løsningsvalg, investeres mellem kr. 24 mio. og kr. 31 mio. (med varmepumpe) i røggaskondenseringsanlæg. Udgiften til etablering af anlæg til reduktion af NOx emission, har vores rådgiver estimeret til kr. 8 mio. I aftalen med Hjørring Varmeforsyning (HV), af 19. december 2012 fremgår der følgende: I perioden vil AVV, udover opgradering af anlægget, etablere røggaskondenseringsanlæg, hvilket forventes at øge varmeproduktionen med MWh pr. år. Endvidere fremgår det af aftalen side 6 pkt. 4.5: Røggaskondenseringsanlægget skal være omkostningsneutralt for leverandører (AVV) og alle tilhørende udgifter indgår som en særomkostning for alle varmeaftagerne

3 16. december AVV foretager investeringen i røggaskondenseringsanlægget og HV betaler alle udgifter over en 10 årig periode. Den samlede besparelse eller samfundsmæssige værdi, for røggaskondenseringsanlægget, er estimeret til kr. 24 mio. som primært kommer varmekunderne til gode. Hjørring varmeforsyning vil ligeledes inden igangsættelse af projektet behandle emnet på bestyrelsesmøde i december Yderligere detaljer om anlægget og tilhørende økonomi findes i bilag 1. Lovgrundlag Varmeforsyningsloven og Miljøbeskyttelsesloven. Økonomiske konsekvenser Forundersøgelse, miljøgodkendelser samt rådgiverhonorar forventes at udgøre kr. 3 mio. Dog er der indgået aftale med Hjørring varmeforsyning om at HV afholder alle udgifter til røggaskondenseringsanlægget over en 10 årig periode. Som konsekvens af investering og tidligere investering i renovering af ovn 2 skal AVV optage et lån på kr. 30 mio. i Personalemæssige konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Røggaskondensering forbedrer muligheden for at rense røgen for SO2 og HCl, hvilket vil give lavere emissioner af disse stoffer fra forbrændingsanlægget. Etablering af NOx rensning vil reducere indholdet af de skadelige NOx partikler i røgen med op til 50%. Dette vil betyde at AVV udleder væsentlig mindre NOx end den tilladelige mængde på 180 mg/nm3. Bilag Bilag 1 AVV Skitseprojekt, Etablering af røggaskondensering Bilag 2 AVV, Muligheder for reduktion af NOx-emission Administrationen indstiller, at der frigives kr. 3 mio. fra anlægsplanen til projektering af røggaskondenseringsanlæg og NOx-renseanlæg på AVV energianlæg. Godkendt som indstillet.

4 16. december Anlægsregnskab J.nr.: 82.20P20/ & P /D Resumé Der foreligger vedlagte anlægsregnskab til godkendelse. Anlægsregnskabet er anmærkningsfrit revideret af vores revisor BDO ScanRevision A/S, Hjørring. Sagsfremstilling Der besluttedes at udvide foredragslokalerne, ombygge administrationen indenfor de nuværende fysiske rammer samt etablere et nyt anretterkøkken i forbindelse med personalekantinen. Udvidelse af foredragslokalerene var ønsket for at kunne håndtere den stigende efterspørgsel efter rundvisninger samt kunne afvikle mødeaktiviteter og forbrugerarrangementer. Ombygning af administrationsbygningen fra 1992 skyldes behov for plads til den personaleudvidelse der fulgte med at centralisere de administrative funktioner samt udvidelse med Ph.d. studerende. Der er således med samme ydre rammer skabt plads til yderligere 6 kontorarbejdspladser. en om et nyt anretter køkken skyldtes de forbedrede muligheder for at kunne servicere gæster ved møder og større arrangementer. Endvidere er der også mulighed for at tilbyde personalet frokostordning. Der er givet følgende bevillinger på AVVs bestyrelsesmøder til projektet: - den 22. januar 2013 er der bevilliget kr den 1. oktober 2013 er der bevilliget kr den 17. december 2013 er der bevilliget kr I alt kr Anlægsprojekt Bevilling kr. ekskl. moms Forbrugt kr. ekskl. moms Bemærkning merforbrug kr. Ombygning af anretter køkken, adm. og foredragssal = 2,7%

5 16. december Lovgrundlag Arbejdsmiljølov, byggelovgivning og udbudsregler. Økonomiske konsekvenser Anlæggene afskrives over perioder på henholdsvis 5 år (inventar) og 20 år (bygninger) med forventede årlige afskrivninger fordelt som nedenfor: År 2013 = kr År 2014 = kr År = kr År 2018 = kr År 2019 = kr År = kr År 2033 = kr År 2034 = kr Afskrivningerne indgår i den samlede udgift for fællesomkostninger for administration og innovation og betales af driftsafsnittene som årlige omkostninger. Personalemæssige konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Forbedring af arbejdsmiljø for AVVs medarbejdere i administrationen og i servicefunktionen vedr. køkken/kantine. Bilag Bilag 3 - Anlægsregnskab. Bilag 4 - Uafhængig revisors erklæring. At bestyrelsen godkender det fremlagte anlægsregnskab. Godkendt som indstillet.

6 16. december Strategi for genbrugspladser J.nr.: P Resumé Der søges om tilladelse til, at der arbejdes videre med udvalgte effektiviseringsplaner for AVVs genbrugspladser. Undersøgelserne skal udmunde i konkrete projekter på udvalgte genbrugspladser. Sagsfremstilling Genbrugspladsernes økonomi har de sidste år været sat under pres grundet investeringer i pladserne, faldende afsætningspriser samt øgede behandlingsudgifter. Af den årsag nedsattes en arbejdsgruppe hos AVV som skulle fremkomme med forslag til besparelsespotentialer og effektiviseringer. Arbejdsgruppens forslag til effektiviseringer afstedkom et katalog med 9 punkter: 1. Genbrugspladser der kun må modtage have- og grenaffald 2. Reducerede åbningstider 3. Ubemandede genbrugspladser 4. Sæsonåbne genbrugspladser 5. Etablering af sorteringsanlæg 6. Komprimatorer samt kørende materiel 7. Lukning af genbrugspladser 8. Øge brugerbetalingen 9. Modtagelse af specielle affaldstyper Punkterne blev behandlet på AVVs bestyrelsesmøde d. 7. oktober Resultatet af behandlingen blev at arbejdsgruppen kunne arbejde videre med alle punkterne med undtagelse af pkt. 7 Lukning af genbrugspladser. Det er vurderet at følgende punkter bør udmønte sig i konkrete tiltag på pladserne: Reducerede åbningstider: Timelønnen er en væsentlig faktor for omkostningerne på en genbrugsplads set i relation til omkostningerne pr. ton affald. Ved at reducere antallet af åbningstimer på udvalgte genbrugspladser kan man enten reducere lønomkostningerne generelt eller allokere timerne til andre mere besøgte pladser. Ubemandede genbrugspladser: På Sjælland har man kørt flere vellykkede forsøg med ubemandede og døgnåbne genbrugspladser.

7 16. december Muligheden for at etablere en eller flere ubemandede genbrugspladser bør undersøges, hvormed lønomkostningen kan reduceres. Fordelen ved dette er yderligere at brugerne vil opleve en forbedret service i og med åbningstiden forøges markant. Løsningen kræver installation af et adgangskontrolsystem samt opsætning af overvågning. Begge dele er noget AVV allerede i dag har gode erfaringer med. Etablering af sorteringsanlæg: For at få et overblik over hvilke ressourcer vores brændbare containere indeholder, har vi fået sorteret indholdet af 20 containere (40 ton affald). Undersøgelsen gav følgende resultat: Brændbart 87 %: Pap/papir: 2 % Træ: 10 % Jern: 0 % Plast: 0 % Deponi: 1 % Med AVVs årlige mængde på tons brændbart fra genbrugspladserne bliver det til følgende: 250 t. Pap/papir tons t. træ 120 t. deponi? Jern og plast Der er tale om et gennemsnit på disse 20 containere, men det viste også en stor variation i fordelingen mellem læssene. Større pladser havde tendens til at have flere urenheder end mindre pladser. Det understøtter vores tese om at flere hænder giver bedre sortering. Det understøtter ligeledes vores strategi med, at der bør allokeres mandskab fra mindre pladser hen til de store hvor kunderne og mængderne er.

8 16. december Det bør undersøges om disse ressourcer, der havner i den brændbare container, med fordel kan udsorteres og hvordan dette kan lade sig gøre. Komprimatorer samt kørende materiel: Vi har allerede opstartet forsøg med to forskellige typer komprimatorenheder til brændbart i Hirtshals. De første vejninger har vist et resultat på mellem 5,0 ton 5,5 ton affald pr. komprimator. Vores gennemsnit i almindelige containere fra Hirtshals plejer at ligge på 1,8 ton. Forsøgsperioden slutter medio december Herefter skal der tages stilling til, hvilken model vi bør anskaffe og hvilke genbrugspladser der bør udstyres med komprimatorer. Udover effektiviseringen i forhold til omkostningen til transport, vil der også være store besparelser i forhold til udledningen af CO 2. Med hensyn til kørende materiel, har vi gode erfaringer med brug af rendegravere/læssemaskiner på genbrugspladserne. Det er dog primært pladser med deponiaktiviteter, der har haft eget kørende materiel. De øvrige pladser har været hjulpet af lokale entreprenører når der skulle læsses grene, trykkes containere, ryddes sne mv. Besparelsespotentialer undersøges, ved at en eller flere pladser udstyres med egne maskiner. Pladser der ligger geografisk tæt kan samarbejde og arbejdet vil kunne blive udført af personalet, der er på pladserne i dag. Modtagelse af specielle affaldstyper: Der bør laves en plan for, hvilke affaldstyper der må modtages på de respektive pladser, samt hvilke modtageregler der skal gælde. Vores erfaring siger os, at AVV modtager en del eternitplader fra borgerne i vores nabokommuner. Ved at indføre skærpede regler kan man reducere i antallet at behandlingsudgifter til affald, der reelt ikke hører hjemme i vores område. Lovgrundlag Affaldsbekendtgørelsen, Arbejdsmiljølovgivningen. Økonomiske konsekvenser Når undersøgelserne er tilendebragt, vil de også omfatte økonomiske konsekvenser for de enkelte effektiviseringsprojekter. Personalemæssige konsekvenser

9 16. december Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag Administrationen indstiller, at der arbejdes videre med de udvalgte effektiviseringer. Godkendt som indstillet. 4. Lånoptagelse J.nr.: D Resumé I forbindelse med budgetbehandlingen for budget 2013 er der i likviditetsoversigten angivet, at der skal optages lån på mio. kr. 30. Budgettet i sin helhed er godkendt af de to interessentkommuner. Der er fra Kommunekredit modtaget 3 lånetilbud. Lånet optages som et lån til renovering af ovnlinje 2. Sagsfremstilling I forbindelse med fortsat udvikling af forbrændingsanlægget var der planlagt nyetablering af en ny ovnlinje 4. Denne plan blev erstattet af en renovering af ovnlinje 2. Der var forudsat at udbygningen med en ny ovnlinje skulle lånefinansieres. Finansieringen af renoveringen af ovnlinje 2 (ca. mio. kr. 50) er sket ved forbrug af likvide midler samt oprettelse af kassekredit. Dette har medført manglende likviditet til finansiering af vores øvrige anlægsaktiviteter. Derfor ansøges der om godkendelse af optagelse af lån med ovnlinje 2 som pant på mio. kr. 30. Der er fra Kommunekredit modtaget tre lånetilbud på et variabelforrentet lån, et fastforrentet lån og et basislån

10 16. december Låneoversigt: låntype Budget udbetalingskurs Indfrielse til Rente Rentegennemsnit sikkerhed max kurs procent kr. pr år Fast rente Høj 100 nej 1, variabel Lav 100 ja 0, Variabel Lav 100 Ja 0, Basis Middel 100 Ja/periode 0, Fastforrentede lån er i princippet inkonverterbart Variabelt forrentet lån fuldt konverterbart Basislån kan konverteres til kurs 100 ved udløb af aftalt renteperiode. Den endelige låneoptagelse skal godkendes af de to interessentkommuner. Lovgrundlag Kommunernes lånebekendtgørelse. AVVs vedtægt. Økonomiske konsekvenser Lånet skal forrentes og afdrages over 10 år, hvilket forøger forbrændingsanlæggets finansielle omkostninger Personalemæssige konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag Beskrivelse af nævnte låntyper. Lånetilbud inklusiv amortiseringsplaner. At de to interessentkommuner godkender optagelse af lån på mio. kr. 30 i Kommunekredit. Bestyrelsesformanden og direktøren bemyndiges til at underskrive lånedokumentet efter forventet godkendelse i interessentkommunerne.

11 16. december Bestyrelsen ønsker optagelse af variabelt forrentet lån med renteprocent 0,29 (laveste rente). Desuden godkendt som indstillet. 5. Næste bestyrelsesmøde(r) J.nr.: P Resumé Det foreslås, at der fastsættes datoer for bestyrelsesmøder i Sagsfremstilling Administrationen foreslår følgende ordinære mødedage: Tirsdag den 24. februar 2015, kl Tirsdag den 14. april 2015, kl Tirsdag den 12. maj 2015, kl Tirsdag den 16. juni 2015, kl Tirsdag den 25. august 2015, kl Tirsdag den 6. oktober 2015, kl Tirsdag den 15. december 2015, kl At bestyrelsen fastlægger ordinære mødedage for Mødet den 14. april 2015 flyttes til den 21. april Derefter godkendt som indstillet. 6. Formanden orienterer Kina Samling af affaldskompetencer Til efterretning.

12 16. december Taget til efterretning. 7. Øvrige bestyrelsesmedlemmer orienterer Intet ved udarbejdelse af dagsorden Til efterretning. Hildo Rasmussen spørger ind til taksterne for mærk affaldet. Taget til efterretning. 8. Administrationen orienterer, herunder Tversted Forretningsudvikling, MUDP samarbejde VE-Afgifter NBEN Til efterretning. Taget til efterretning. 9. Eventuelt

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. juni 2015, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. juni 2015, kl. 09. 16. juni 2015 1927 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. juni 2015, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Mødet

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 7. oktober 2014, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 7. oktober 2014, kl. 09. 7. oktober 2014 1853 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 7. oktober 2014, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: -

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 26. august 2014, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 26. august 2014, kl. 09. 26. august 2014 1846 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 26. august 2014, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: -

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 27. maj 2014, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 27. maj 2014, kl. 09. 27. maj 2014 1825 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 27. maj 2014, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Birthe Andersen

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. juni 2014, kl. 13.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. juni 2014, kl. 13. 24. juni 2014 1833 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. juni 2014, kl. 13.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: - Mødet

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 17. januar 2012, kl. 9.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 17. januar 2012, kl. 9. 17. januar 2012 1600 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 17. januar 2012, kl. 9.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Ingen

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 22. april 2015, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 22. april 2015, kl. 09. 22. april 2015 1889 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 22. april 2015, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Mødet

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S fredag 16. december 2011, kl. 10.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S fredag 16. december 2011, kl. 10. 16. december 2011 1587 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S fredag 16. december 2011, kl. 10.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Ingen

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S mandag 19. september 2011, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S mandag 19. september 2011, kl. 09. 19. september 2011 1545 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S mandag 19. september 2011, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende:

Læs mere

DAGSORDEN. Bestyrelsen for AVV I/S. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl

DAGSORDEN. Bestyrelsen for AVV I/S. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl 16. oktober 2017 2122 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl. 9.00 12.00 Mødested: AVVs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4

Læs mere

Bestyrelsen for. Referat. AVV Bestyrelsesmøde

Bestyrelsen for. Referat. AVV Bestyrelsesmøde Bestyrelsen for Referat AVV Bestyrelsesmøde Tidspunkt Onsdag 22. maj 2019 kl. 10:00 Sted Den Pæne Stue Bemærkninger Mødet er inkl. udvalg, hvor der drøftes budget 2020. Tilstedeværende Jørgen Bing, Jens

Læs mere

AVV. ^Q Bestyrelsen. AW-bestyrelsesmøde Tidspunkt Sted Bemærkninger. Tirsdag 19. juni 2018 kl. 09:00

AVV. ^Q Bestyrelsen. AW-bestyrelsesmøde Tidspunkt Sted Bemærkninger. Tirsdag 19. juni 2018 kl. 09:00 ^Q Bestyrelsen AVV Referat AW-bestyrelsesmøde 4-2018 Tidspunkt Sted Bemærkninger Tirsdag 19. juni 2018 kl. 09:00 Den Pæne Stue Tilstedeværende Jørgen Bing, Jens Andersen, Hildo Rasmussen, Ivan Leth Fraværende

Læs mere

AWI/S DAGSORDEN. Bestyrelsen for DAGSORDEN. Afbud fra: Ingen

AWI/S DAGSORDEN. Bestyrelsen for DAGSORDEN. Afbud fra: Ingen 1953 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Tirsdag den kl. 10. 00-13. 00 Mødested: AWs administration Mandøvej 4 Hjørring Afbud fra: Ingen Mødet afsluttet kl. :

Læs mere

y^ Bestyrelsen for AWI/S DAGSORDEN Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring DAGSORDEN

y^ Bestyrelsen for AWI/S DAGSORDEN Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring DAGSORDEN y^ Bestyrelsen for 2113 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Onsdag den kl. 9. 00-12. 00 Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring Afbud

Læs mere

AWI/S DAGSORDEN. Bestyrelsen for. for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Tirsdag den 21. juni 2016 kl

AWI/S DAGSORDEN. Bestyrelsen for. for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Tirsdag den 21. juni 2016 kl 2023 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Tirsdag den kl. 09. 00-12. 00 Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring Afbud fra: Jens Andersen

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. september 2012, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. september 2012, kl. 09. 25. september 2012 1655 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. september 2012, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende:

Læs mere

1. Anlægsregnskab til udlægning af membran og udvidelse af sorteringsareal på

1. Anlægsregnskab til udlægning af membran og udvidelse af sorteringsareal på Blad nr 2134 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AW - Affatdsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Mandag den kl. 10.00-14. 00 Mødested: Bryghuset Vendia Markedsgade 9 9800 Hjørring Afbud fra: Ingen Mødet afsluttet

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. april 2009 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00 16:15 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A)

Læs mere

AVV. h Bestyrelsen. onsdag 31. oktober 2018 kl. 09:00. Jørgen Bing, Jens Andersen, Hildo Rasmussen, Peter Duetoft, Ivan Leth, Steen Madsen.

AVV. h Bestyrelsen. onsdag 31. oktober 2018 kl. 09:00. Jørgen Bing, Jens Andersen, Hildo Rasmussen, Peter Duetoft, Ivan Leth, Steen Madsen. h Bestyrelsen AVV Dagsorden AW-bestyrelsesmøde 6-2018 Tidspunkt Sted onsdag 31. oktober 2018 kl. 09:00 Den Pæne Stue Tilstedeværende Jørgen Bing, Jens Andersen, Hildo Rasmussen, Peter Duetoft, Ivan Leth,

Læs mere

^Q AVV. AW budgetforslag 2019 revideret

^Q AVV. AW budgetforslag 2019 revideret ^Q AVV 18. september 018 Til Brønderslev Kommune, Teknisk Forvaltning Hjørring Kommune, Teknisk Forvaltning AW budgetforslag 019 revideret Med anbefaling fra AWs bestyrelse fremsendes hermed forslag til

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. februar 2014, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. februar 2014, kl. 09. 25. februar 2014 1786 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. februar 2014, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende:

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 12. maj 2015, kl. 13.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 12. maj 2015, kl. 13. 12. maj 2015 1912 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 12. maj 2015, kl. 13.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: - Mødet

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Bestyrelsen for. Dagsorden. AVV Bestyrelsesmøde. Tidspunkt Onsdag 18. september 2019 kl. 09:00 Den Pæne Stue Bemærkninger

Bestyrelsen for. Dagsorden. AVV Bestyrelsesmøde. Tidspunkt Onsdag 18. september 2019 kl. 09:00 Den Pæne Stue Bemærkninger Bestyrelsen for Dagsorden AVV Bestyrelsesmøde Tidspunkt Onsdag 18. september 2019 kl. 09:00 Sted Den Pæne Stue Bemærkninger Tilstedeværende Jørgen Bing, Jens Andersen, Hildo Rasmussen, Peter Duetoft, Ivan

Læs mere

1. Ressourcehal - udarbejdelse af skitseprojekt 2. Ændringer i AVV-vedtægter godkendt af Statsforvaltningen (1 bilag)

1. Ressourcehal - udarbejdelse af skitseprojekt 2. Ændringer i AVV-vedtægter godkendt af Statsforvaltningen (1 bilag) 2052 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Torsdag den kl. 09. 00-12. 00 Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring Afbud fra: Ingen Mødet

Læs mere

budget INTERESSENTSKABET Reno-Nord

budget INTERESSENTSKABET Reno-Nord budget INTERESSENTSKABET Reno-Nord Koncernen Regnskab 2012 Budget 2013 Omsætning: Energianlæg... 139.999 140.000 137.400 Rærup Deponi... 15.629 15.800 16.400 Elektronikaffald... 1.948 157.576 1.900 157.700

Læs mere

Bestyrelsen for Dag og år

Bestyrelsen for Dag og år 6. april 2017 JK 880 DAGSORDEN møde i bestyrelsen Modtagestation Vendsyssel I/S torsdag den 6. april 2017 kl. 08.30 Mødested: Administrationen Mandøvej 4 9800 Hjørring Afbud fra: Ingen Mødet sluttede:

Læs mere

Budget 20 Reno-Nord INTERESSENTSKABET

Budget 20 Reno-Nord INTERESSENTSKABET Budget 20 I N T E R E S S E N T S K A B E T Reno-Nord Koncernen Regnskab 2011 Budget 2012 Omsætning: Energianlæg... 156.805 137.400 137.500 Losseplads... 18.522 16.400 16.400 Kølemøbler og elektronikaffald...

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 19. juni 2013 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 19. juni 2013 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 19. juni 20 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 11- Til orientering/efterretning 12- Regnskab for 1. kvartal 20 - Reno Djurs likviditet 20-2016 14- Anlægsbudget for deponeringsanlæggets

Læs mere

BUDGET 2011. INTERESSENTSKABET Reno-Nord BUDGET

BUDGET 2011. INTERESSENTSKABET Reno-Nord BUDGET BUDGET 2011 INTERESSENTSKABET Reno-Nord BUDGET Koncernen Regnskab 2009 Budget 2010 Omsætning: Energianlæg... 149.665 134.000 127.700 Losseplads... 16.131 15.600 14.300 Kølemøbler og elektronikaffald...

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S. Referat. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 15. april 2014, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S. Referat. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 15. april 2014, kl. 09. 15. april 2014 1807 Referat for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 15. april 2014, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Torben

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. oktober 2011, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. oktober 2011, kl. 09. 25. oktober 2011 1561 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. oktober 2011, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Ingen

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. februar 2015, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. februar 2015, kl. 09. 24. februar 2015 1871 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. februar 2015, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende:

Læs mere

Budget INTERESSENTSKABET. Reno-Nord

Budget INTERESSENTSKABET. Reno-Nord Budget 2005 INTERESSENTSKABET Reno-Nord (1.000 kr.) Koncernen Regnskab 2003 Budget 2005 Budget 2004 Omsætning: Energianlæg... 76.049 85.620 68.300 Losseplads... 16.028 12.300 12.150 Køleskabsordning...

Læs mere

REFERAT I/S RENO-NORD BESTYRELSEN. Mødet mandag den 30. september 2013 kl Bestyrelsesmøde mandag den 30. september 2013

REFERAT I/S RENO-NORD BESTYRELSEN. Mødet mandag den 30. september 2013 kl Bestyrelsesmøde mandag den 30. september 2013 I/S RENO-NORD BESTYRELSEN Mødet mandag den 30. september 2013 kl. 09.00 REFERAT I/S Reno-Nord Troensevej 2 9220 Aalborg Øst Telefon 98 15 65 66 Telefax 98 15 17 97 E-mail renonord@renonord.dk 1306 I/S

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr /2017. Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde.

Referat fra bestyrelsesmøde nr /2017. Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6. 2016/2017 Dato 20. juni 2017. Kl 15:00 på varmeværkets kontor. Bestyrelsen var mødt fuldtallig. Dagsorden. 1. Referat fra seneste møde. 2. Meddelelser og orientering.

Læs mere

Godkendelse af lånoptagelse for 2018 og tillægsbevillinger for anlæg og finansiering i 2018 og 2019

Godkendelse af lånoptagelse for 2018 og tillægsbevillinger for anlæg og finansiering i 2018 og 2019 Punkt 19. Godkendelse af lånoptagelse for 2018 og tillægsbevillinger for anlæg og finansiering i 2018 og 2019 2018-091036 Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at der optages lån på 150,1 mio.

Læs mere

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Gribvand Spildevand A/S Bestyrelse 6. marts 2013 Referat af Bestyrelsesmøde d. 26. februar 2013 Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Mødedeltagere: Flemming

Læs mere

PROTOKOL. til bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. Tirsdag d. 17. marts 2015 kl. 8.30. Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde

PROTOKOL. til bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. Tirsdag d. 17. marts 2015 kl. 8.30. Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde PROTOKOL til bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN Tirsdag d. 17. marts 2015 kl. 8.30 Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde 1. Formanden orienterer 2. Formandskabet orienterer 3. Administrationen

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Varme A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Varme A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør Side 1 af 7 P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i SK Varme A/S Onsdag, den 4. maj 2016 kl. 08.00 Slagelse Landevej 30, Korsør Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand), Anders Nielsen,

Læs mere

y^ Bestyrelsen for AWI/S DAGSORDEN

y^ Bestyrelsen for AWI/S DAGSORDEN y^ Bestyrelsen for 2038 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Tirsdag den kl. 09. 00-13. 00 Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring Afbud

Læs mere

1. Generelt AffaldsCenter, Forbrændingsanlæg mission AffaldsCenter, Forbrændingsanlæg vision... 3

1. Generelt AffaldsCenter, Forbrændingsanlæg mission AffaldsCenter, Forbrændingsanlæg vision... 3 Indholdsfortegnelse 1. Generelt... 3 1.0 AffaldsCenter, Forbrændingsanlæg mission... 3 1.1 AffaldsCenter, Forbrændingsanlæg vision... 3 1.2 AffaldsCenter, Forbrændingsanlæg ydre vilkår... 3 1.3 Afskrivninger...

Læs mere

Resumé I forbindelse med opførelsen af den nye ressourcehal er der i byggefasen behov for optagelse af et lån som byggekredit.

Resumé I forbindelse med opførelsen af den nye ressourcehal er der i byggefasen behov for optagelse af et lån som byggekredit. I forbindelse med opførelsen af den nye ressourcehal er der i byggefasen behov for optagelse af et lån som byggekredit. Det er besluttet, at der skal opføres en ny ressourcehal, hvor bl.a. affaldsfraktionerne

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 4-2012/13 Tid: Tirsdag den 21. august 2012 kl. 18 00-20 00 Sted: Central Åderupvej

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 4-2012/13 Tid: Tirsdag den 21. august 2012 kl. 18 00-20 00 Sted: Central Åderupvej Referat fra bestyrelsesmøde nr. 4-2012/13 Tid: Tirsdag den 21. august 2012 kl. 18 00-20 00 Sted: Central Åderupvej Tilstede: Lindy Nymark Christensen, Kristoffer Petersen, Søren Hartmann Lars Fischer,

Læs mere

REFERAT BE2016/4 J. nr / Bestyrelsesmøde. Emne. Mødedato 14. december 2016 kl

REFERAT BE2016/4 J. nr / Bestyrelsesmøde. Emne. Mødedato 14. december 2016 kl Centralkommunernes Transmissionsselskab REFERAT 21-12-2016 BE2016/4 J. nr. 200204/88193 Emne Bestyrelsesmøde Mødedato 14. december 2016 kl. 08.00 Sted CTR, Stæhr Johansens Vej 38, 2000 F. Deltagere Referent

Læs mere

Referat af ordinært bestyrelsesmøde d. 26.01.2011 kl. 15.00.

Referat af ordinært bestyrelsesmøde d. 26.01.2011 kl. 15.00. Referat af ordinært bestyrelsesmøde d. 26.01.2011 kl. 15.00. Mødested: Århusvej 22 C, 8500 Grenaa. Sag nr.: 1. Godkendelse og underskrivelse af referat fra bestyrelsesmøde d. 15.12.2010. 2. Redegørelse

Læs mere

Dataopsamling fra Det Grønne Spor (MST Det grønne spor - en genvej til bedre ressourceudnyttelse på genbrugspladser)

Dataopsamling fra Det Grønne Spor (MST Det grønne spor - en genvej til bedre ressourceudnyttelse på genbrugspladser) Notat Februar 217 Dataopsamling fra Det Grønne Spor (MST-77-247 - Det grønne spor - en genvej til bedre ressourceudnyttelse på genbrugspladser) I perioden fra medio maj 216 (uge 2) til ultimo oktober 216

Læs mere

Balanceforskydninger. 80.84 Afdrag på lån 80.85 Optagelse af lån 80.86 Øvrige balanceforskydninger 80.88 Beholdningsbevægelse

Balanceforskydninger. 80.84 Afdrag på lån 80.85 Optagelse af lån 80.86 Øvrige balanceforskydninger 80.88 Beholdningsbevægelse Balanceforskydninger 80.84 Afdrag på lån 80.85 Optagelse af lån 80.86 Øvrige balanceforskydninger 80.88 Beholdningsbevægelse BEVILLINGSOMRÅDE 80.84 Bevillingsområde 80.84 Afdrag på lån Udvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 19 feb DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 19 feb DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger A/S Mandag den 26. feb. 2018, Bragesvej

Læs mere

på 66,2 mio. kr. til etablering af genvinding af varme fra forbrændingsanlægget. på 5,0 mio. kr. til nedlæggelse af vekslerstation på Randersvej.

på 66,2 mio. kr. til etablering af genvinding af varme fra forbrændingsanlægget. på 5,0 mio. kr. til nedlæggelse af vekslerstation på Randersvej. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 29. april 2008 Teknik og Miljø Århus Kommune Affaldscenter Århus - genvinding af varme fra forbrændingsanlægget, anlægsbevilling og tillægsbevilling 1. Resume

Læs mere

ENERGI VIBORG VAND A/S

ENERGI VIBORG VAND A/S Mødedo: Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 1 Fraværende: Allan Clifford Christensen, Peter Juhl SAG NR. SIDE 1. Bemyndigelser fra bestyrelsen til formand og direktion 3 2. Takster for drikkevand 2017

Læs mere

INTERESSENTSKABET. Reno-Nord BUDGET

INTERESSENTSKABET. Reno-Nord BUDGET INTERESSENTSKABET Reno-Nord BUDGET 2009 Koncernen Regnskab 2007 Budget 2008 Omsætning: Energianlæg... 125.458 143.800 119.300 Losseplads... 16.239 14.700 14.900 Elektronikaffald... 2.143 143.840 2.100

Læs mere

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6)

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6) Budget 2013-1 Side 1 af 5 1. INDLEDNING J.nr. ØK-0130-0019 2. november 2012 SH/JMP Det er tidligere besluttet at udsætte godkendelse af budget 2013-1 til november måned, da det var forventningen, at Forsyningssekretariatet

Læs mere

PROTOKOL. fra bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. lørdag d. 17. september 2011 ifm. bestyrelsesseminaret. Scandic, Malmø

PROTOKOL. fra bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. lørdag d. 17. september 2011 ifm. bestyrelsesseminaret. Scandic, Malmø PROTOKOL fra bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN lørdag d. 17. september 2011 ifm. bestyrelsesseminaret Scandic, Malmø 1. Formanden orienterer 2. Byggeudvalget orienterer 3. Administrationen orienterer 4. J.nr.

Læs mere

Godkendelse af lånoptagelse vedrørende lånerammen for 2017, ny strategi for sammensætning af kommunens låneportefølje Tillægsbevilling 2017

Godkendelse af lånoptagelse vedrørende lånerammen for 2017, ny strategi for sammensætning af kommunens låneportefølje Tillægsbevilling 2017 Punkt 8. Godkendelse af vedrørende lånerammen for 2017, ny strategi for sammensætning af kommunens låneportefølje Tillægsbevilling 2017 2017-039372 Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at der

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 16. feb 2014. DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED SPILDEVAND a/s OG RINGSTED FJERNVARME A/S:

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 16. feb 2014. DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED SPILDEVAND a/s OG RINGSTED FJERNVARME A/S: DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED SPILDEVAND a/s OG RINGSTED FJERNVARME A/S: Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Spildevand A/S og Ringsted

Læs mere

REFERAT I/S RENO-NORD BESTYRELSEN. Mødet mandag den 29. september 2014 kl Bestyrelsesmødet mandag den 29. september 2014

REFERAT I/S RENO-NORD BESTYRELSEN. Mødet mandag den 29. september 2014 kl Bestyrelsesmødet mandag den 29. september 2014 I/S RENO-NORD BESTYRELSEN Mødet mandag den 29. september 2014 kl. 10.00 REFERAT I/S Reno-Nord Troensevej 2 9220 Aalborg Øst Telefon 98 15 65 66 Telefax 98 15 17 97 E-mail renonord@renonord.dk 1349 I/S

Læs mere

ENERGI VIBORG A/S REFERAT. Mødedato: 23. november 2018 Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 8

ENERGI VIBORG A/S REFERAT. Mødedato: 23. november 2018 Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 8 Mødedo: Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 8 Fraværende: Anders Korsbæk Jensen SAG NR. DAGSORDEN SIDE 29. Gebyr- og rentepolitik i Energi Viborg-koncernen 86 30. Opdering af den finansielle politik 88

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

NK Vand A/S. Budget Genbehandlet pr , baseret på budget 2017 UDEN tillæg

NK Vand A/S. Budget Genbehandlet pr , baseret på budget 2017 UDEN tillæg NK Vand A/S Genbehandlet pr. 13.02.2017, baseret på budget 2017 UDEN tillæg Driftsbudget 2017 Til godkendelse Noter med tillæg Estimat 2016 Budget 2016 Aktuel 2015 1 Vandbidrag 27.189.106 28.308.612 26.408.253

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Favrskov Forsyning A/S

Favrskov Forsyning A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:00 Mødested/mødelokale Afbud fra Hammel Administrationsbygning, Michael P. Tersbøl INDHOLD Sagsnr. Side 3. Årsregnskab 2011 - - ÅBENT 7 4. Budgetopfølgning februar 2012

Læs mere

Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015. Velkommen til Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015

Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015. Velkommen til Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015 Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015 Velkommen til Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015 1 Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015 Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 20. juni 2007 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: 13.00 16.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/57 Indledende drøftelser vedrørende

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Onsdag, den 6. maj 2015 kl Varmeværket, Assensvej 1, Slagelse

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Onsdag, den 6. maj 2015 kl Varmeværket, Assensvej 1, Slagelse Side 1 af 7 P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S Onsdag, den 6. maj 2015 kl. 08.00 Varmeværket, Assensvej 1, Slagelse Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand), Anders

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S

Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S Mødedato 24. oktober 2017, kl. 16.00 17.30 Mødested Deltagere Ørnegårdsvej 17, 2820 Gentofte Bestyrelsen: Erik Mollerup (formand), Daniel E.

Læs mere

Affaldsforbrændingsanlæg

Affaldsforbrændingsanlæg Affaldsforbrændingsanlæg Miljøberetning 2011 I. Miljøberetning 2011 1 1. Miljøpolitik Nordforbrændings hovedformål er på et højt fagligt grundlag at drive en effektiv forsyningsvirksomhed inden for miljø-

Læs mere

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 314. Affaldsgebyrer gældende for erhverv i 2012 683 2 Medlemmer Knud Kristensen Jens Lauritzen

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 26-08-2010. Mødetidspunkt: 14:45. Sted: Byrådssalen, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 26-08-2010. Mødetidspunkt: 14:45. Sted: Byrådssalen, Støvring Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 14:45. Sted: Byrådssalen, Støvring Rådhus. Møde slut: 15:10 Fraværende: Ingen REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Ansøgning om garanti på 12,5 mio.kr - Terndrup Fjernvarme 638

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør Side 1 af 6 P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S Onsdag, den 4. maj 2016 kl. 08.00 Slagelse Landevej 30, Korsør Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand), Anders Nielsen,

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

PROTOKOL. til bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. tirsdag d.11. marts 2014 kl. 8.30. Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde

PROTOKOL. til bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. tirsdag d.11. marts 2014 kl. 8.30. Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde PROTOKOL til bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN tirsdag d.11. marts 2014 kl. 8.30 Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde 1. Formanden orienterer 2. Administrationen orienterer 3. J.nr. 18

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 06-12-2012 Mødetid: 15.30 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Bjarne Træholt Sørensen Punkt 1. Godkendelse af beslutningsreferat

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

b) Lånedispensationer til investeringer med dokumenteret effektiviseringspotentiale

b) Lånedispensationer til investeringer med dokumenteret effektiviseringspotentiale Hjørring Kommune 15. marts 2017 Låneramme- og deponeringsopgørelse for 2016 Rulning fra 2015 til 2016 af lånedispensationer: a) Lånedispensation på det borgernære område Byrådet besluttede på møde den

Læs mere

Hovedoverskrifter for overdragelsesprocessen.

Hovedoverskrifter for overdragelsesprocessen. Hovedoverskrifter for overdragelsesprocessen. 1. Fastlæggelse af opgavegrænse mellem myndighed og drift Hvilke opgaver og funktioner overdrages, hvilke bliver tilbage i kommunen (herunder også politisk/strategiske

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Der vil endvidere være mulighed for at rulle og disponere en uudnyttet låneadgang

Der vil endvidere være mulighed for at rulle og disponere en uudnyttet låneadgang Hjørring Kommune Notat Økonomiområdet Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den 19-02-2016 Sagsnr.: 00.30.06-A00-1-14 Låneramme-

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden

Ekstraordinær dagsorden Ekstraordinær dagsorden Økonomiudvalget Tid Onsdag den 27. maj 2015 - kl. 15:40 Sted Møde udenfor rådhuset, Skallebølle skole Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2.

Læs mere

Lynettefællesskabet I/S

Lynettefællesskabet I/S Bilag til pkt. 3 Lynettefællesskabet I/S 31. januar 2010 Forslag til ny lånepolitik Indstilling Det indstilles til bestyrelsen, at forslag til ny lånepolitik godkendes. Baggrund Den nuværende lånepolitik

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 6. september 2012

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 6. september 2012 LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 6. september 2012 Referent: Marianne T. Bak Mødenr.: 19 Mødedato: Torsdag den 6. september 2012, kl. 11.30 13.00 Mødested: Mølleåværkets mødelokale,

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Onsdag den 14-09-2011. Mødetidspunkt: 08:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Onsdag den 14-09-2011. Mødetidspunkt: 08:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 08:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 12:00 Afbud: Thøger E. Kristensen Fraværende: REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Ansøgning om godkendelse af låneoptagelse

Læs mere

Bilag 1: Business Case. Jordbase ved Serena Sørensen. Bilag 2.4.a - PID for Jordbase (Bilag 1 Business Case) Bestyrelsesmøde den 16.

Bilag 1: Business Case. Jordbase ved Serena Sørensen. Bilag 2.4.a - PID for Jordbase (Bilag 1 Business Case) Bestyrelsesmøde den 16. Bilag 2.4.a - PID for Jordbase (Bilag 1 Business Case) Bestyrelsesmøde den 16. marts 2015 Bilag 1: Business Case Jordbase ved Serena Sørensen Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 4 2. Forvente

Læs mere

Referat af Beredskabskommissionens møde Tirsdag d. 3. september 2019 kl

Referat af Beredskabskommissionens møde Tirsdag d. 3. september 2019 kl Referat af Beredskabskommissionens møde Tirsdag d. 3. september 2019 kl. 17.00 Afbud: Mikkel Ørsøe Indhold: 1. Revisionsberetning for 2018 og revisionspåtegning på årsregnskabet 2018. 2. Endelig godkendelse

Læs mere

0, 59% p. a. Kvartårligt 30 dage pr. md., 360 dage pr. år 24, maj 2018

0, 59% p. a. Kvartårligt 30 dage pr. md., 360 dage pr. år 24, maj 2018 KOMM U N F AW Mandøvej 4 Postboks 152 9800 Hjørring Forslag til finansiering Under henvisning til aftale med Nicolaj S. Arndt om optagelse af lån på DKK 40. 000.00 til finansiering af biler og containere,

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Mødedato: 1. februar Mødetidspunkt: Kl. 17:00. Mødelokale 4 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Mødedato: 1. februar Mødetidspunkt: Kl. 17:00. Mødelokale 4 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Mødelokale 4 Hedensted Rådhus Deltagere:, Hans Vacker, Allan Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hans Henrik Rolskov Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

12. Regnskab efter 3. kvartal 2015 og Prognose for 2015

12. Regnskab efter 3. kvartal 2015 og Prognose for 2015 12. Regnskab efter 3. kvartal 2015 og Prognose for 2015 Sagsfremstilling Driftsresultatet efter 3. kvartal udviser et overskud på 70 mio. kr., hvilket er 103 mio. kr. bedre end det budgetterede underskud

Læs mere

Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 2010-2013

Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 2010-2013 Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 21-213 Baggrund I forbindelse med budgetlægningen for 214 har der været en række politiske drøftelser om udviklingen i den kommunale gæld samt

Læs mere

Nordby Fjernvarme^ A,m>b>a,

Nordby Fjernvarme^ A,m>b>a, Bavnebjerg 44 6720 Fanø Fanø Byråd Fanø Kommune Skolevej 5-7 6720 Fanø Att. Borgmesteren MODTAGET Nordby Fjernvarme^ A,m>b>a, 3 O SEP. 2015 FAN«KOMMUNE TIf. 75 16 27 24 SE nr. 16 93 46 90 E-mail nf@fanonet.dk

Læs mere

Protokol. Mødedato og tidspunkt: Fredag d. 2. marts 2018 kl Afbud: John Svejgaard Christoffersen. Bestyrelsesmøde nr. 21 i Nomi4s i/s.

Protokol. Mødedato og tidspunkt: Fredag d. 2. marts 2018 kl Afbud: John Svejgaard Christoffersen. Bestyrelsesmøde nr. 21 i Nomi4s i/s. Protokol Bestyrelsesmøde nr. 21 i Nomi4s i/s. Mødedato og tidspunkt: Fredag d. 2. marts 2018 kl. 08.00 Mødested: Hjermvej 19, 7500 Holstebro Journal nr.: 5.1.2.3/1658 Mødedeltagere: Bestvrelsen: Finn Thøgersen

Læs mere

Amagerforbrænding aktiviteter ENERGI GENBRUG DEPONERING

Amagerforbrænding aktiviteter ENERGI GENBRUG DEPONERING Amagerforbrænding aktiviteter ENERGI GENBRUG DEPONERING Hvad er Amagerforbrænding til for? Amagerforbrænding er en integreret del af det kommunale affaldssystem og har til opgave at opfylde og sikre ejernes

Læs mere

Reno-Nord INTERESSENTSKABET B UDGET

Reno-Nord INTERESSENTSKABET B UDGET Reno-Nord INTERESSENTSKABET B UDGET 2012 Koncernen Regnskab 2010 Budget 2011 Omsætning: Energianlæg... 128.848 137.500 134.000 Losseplads... 19.447 16.400 15.600 Kølemøbler og elektronikaffald... 1.937

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S 1 Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 09-05-2017 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Ole Madsen Punkt 1. Godkendelse af årsrapport 2016

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 11 feb DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 11 feb DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger A/S Tirsdag den 19. feb. 2019 Bragesvej

Læs mere

Godkendelse af projekt vedr. øget varmeleverance fra I/S Reno-Nord

Godkendelse af projekt vedr. øget varmeleverance fra I/S Reno-Nord Punkt 15. Godkendelse af projekt vedr. øget varmeleverance fra I/S Reno-Nord 2017-026680 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at Magistraten godkender, at projektforslag for øget varmeleverance fra

Læs mere

Eventuelle positive reguleringer vedrørende tidligere år (før 2007) anvendes primært til finansiering af afdrag på HUR-lånet

Eventuelle positive reguleringer vedrørende tidligere år (før 2007) anvendes primært til finansiering af afdrag på HUR-lånet Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 9. oktober 2008 HVT 08 Byrdefordeling vedrørende renter og afdrag på HUR-lånet Indstilling: Direktionen indstiller, at Renteudgifter på HUR-lånet finansieres

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 26. februar Tønder Vandværk Starttidspunkt for møde 8.00 Sluttidspunkt for møde 11.00

Beslutningsprotokol. Mødedato: 26. februar Tønder Vandværk Starttidspunkt for møde 8.00 Sluttidspunkt for møde 11.00 Mødedato: 26. februar 2019 Mødelokale: Murervej 1, Tønder Tønder Vandværk Starttidspunkt for møde 8.00 Sluttidspunkt for møde 11.00 Deltager: Bestyrelse: Preben Linnet (mødeleder), Lisbeth Oxholm Andersen,

Læs mere

PROTOKOL. fra bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. Lørdag d kl. 8.30

PROTOKOL. fra bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. Lørdag d kl. 8.30 PROTOKOL fra bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN Lørdag d. 13.09 2014 kl. 8.30 Sørup Herregård, Sørupvej 26, 4100 Ringsted 1. Formanden orienterer 2. Formandskabet orienterer 3. Administrationen orienterer

Læs mere