CAMPINGRÅDET INFORMERER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "CAMPINGRÅDET INFORMERER"

Transkript

1 Side 1 Indhold 4 % flere overnatninger på danske campingpladser i 2008 Ingen krav om betaling til rejsegarantifonden Skattekommissionens forslag på energiafgifter er grundlæggende positivt Regeringen lover at analysere turismens rammevilkår Krav om overholdelse af Campingreglementet Betaler du for meget til KODA / GRAMEX? Kontrol af salg af campingpas, årsmærker og transitpas Vandafledning - Campingrådet søger pladser med afledningsmåler Vandafledning - Campingrådet i kødet på 18 kommuner Kvalitetsvurdering 2009 Vises der film på din campingplads? Overholder du rygeloven? Prisstigninger på konsulentbesøg 3 sager afgjort i Campingrådets klagenævn Campingrådets nye konsulents ansvarsområde Fysisk opbevaring af campingpas, midlertidige campingpas og transitpas Campingrådets seneste webanalyse Fornem anerkendelse til Ole Eskling Nyheder fra 4 % flere overnatninger i 2008 Antallet af overnatninger på de danske campingplader steg med eller knapt 4 % i Det var stort set udelukkende flere danske overnatninger, der var årsagen til fremgangen i Antallet af udenlandske overnatninger faldt med svarende til knapt 5 %. Det underbygger desværre den udvikling, der har været i de senere år, nemlig at de udenlandske gæster fravælger Danmark pga. det høje prisniveau. I 2009 vil det blive på samme måde. Der vil komme flere danske overnatninger og færre udenlandske overnatninger. I særdeleshed vil vi få stor konkurrence fra Sverige pga. den lave svenske kronekurs. De svenske campingpladsejere kan allerede nu fortælle om fine bookingtal fra Tyskland i forhold til sidste år på samme tid.

2 Side 2 Ingen krav om betaling til rejsegarantifonden I forbindelse med Sterlings krak blev der politisk rejst krav om, at det ikke kun skulle være pakkerejser, der var omfattet af rejsegarantifonden, men også individuelt købte flyrejser og overnatningsophold. I et nyt forslag fra Økonomi- og Erhvervsministeriet er der dog ikke lagt op til, at der vil blive stillet krav til individuelt købte overnatningsophold i Danmark. Det betyder med andre ord, at der fortsat ikke er noget krav om, at campinggæster skal være omfattet af rejsegarantifonden. Det ville også være ganske urimeligt, da der i mange år ikke har været eksempler på, at campinggæster ikke har fået det overnatningsophold, som de har forudbetalt for. Skattekommissionens forslag er grundlæggende positivt Campingrådet er som udgangspunkt positiv overfor Skattekommissionens forslag på energiafgifter. Campingrådet havde allerhelst set, at der var indført fradrag for energiafgifter i lighed med de nuværende regler for industrien og landbruget i stedet lægges der nu op til en ligestilling mellem erhvervene. Samlet er det positivt, at der ikke er lagt op til nye energiafgifter, som særligt rammer campingpladserne, men at vi kan nøjes med de generelle afgiftsforhøjelser på 5 % for el og 15 % for opvarmning, som alle private og erhvervsdrivende skal betale. Det skyldes, at skattekommissionens forslag er, at erhvervslivets energiafgifter primært skal hæves ved, at industrien og landbruget ikke længere skal have rabat på energiafgifter i forhold til campingpladser og andre turistvirksomheder. Skattekommissionen ligger dermed op til den ligestilling af turisterhvervet med de øvrige erhverv, som Campingrådet har kæmpet for i årevis. Med andre ord kunne skattekommissionens forslag have været langt værre. Nu er det de gamle erhverv i industrien og landbruget, der må holde for. Det er nok det bedste, man kan håbe på, i en tid hvor der er bred politisk enighed om, at de grønne afgifter skal have et ordentligt nøk.

3 Side 3 Krav om overholdelse af Campingreglementet Campingrådet har været involveret i en sag, hvor lejrchefen stod til at miste udlejningstilladelsen, fordi der var en række forhold på campingpladsen vedrørende Kravene til indretningen af enhedsplads, som ikke var overholdt. Der var politisk opbakning i den pågældende kommune til at lukke pladsen, såfremt der ikke skete væsentlige ændringer. Kommunen varslede om påbud, men i sidste øjeblik gik det op for lejrchefen, at kommunen agtede at gøre alvor om truslen om at lukke campingpladsen, så lejrchefen gik i gang med at efterkomme kommunens krav. I forbindelse med kommunesammenlægningen er det Campingrådets opfattelse, at der vil ske skærpet tilsyn med overholdelse af f.eks. brandafstanden. Regeringen lover at analysere turismens rammevilkår Tirsdag den 3. februar diskuterede Folketinget turisme. Med Colette Brix i spidsen havde DF rejst en forespørgelsesdebat på baggrund af det faldende antal udenlandske overnatninger i Danmark. Alle Folketingets partier understregede turisterhvervets betydning, og Økonomi- og Erhvervsminister Lene Espersen rundede debatten af med et konkret løfte til erhvervet: "Jeg vil også gerne her fra talerstolen tilkendegive, at regeringen er indstillet på at gå ind og så se på, hvad det er for forhold, der gælder for turisterhvervet, ikke mindst hvad det er for rammevilkår, der gælder, og sætte et arbejde i gang på det område, så der bliver et sammenligningsgrundlag for det videre arbejde." Dermed har regeringen taget et helt nødvendigt skridt mod en ligestilling af turisterhvervet med det øvrige erhvervsliv. Et skridt Turisterhvervet kun kan glæde sig over. Betaler du for meget til KODA / GRAMEX? Campingrådet oplever tit, at KODA / GRAMEX opkræver helt skæve afgifter i forhold til den gældende aftale mellem Campingrådet og KODA / GRAMEX. Her får du en oversigt over, hvad campingpladsen skal betale. Hvis du bliver opkrævet mere, bør du kontakte din KODA / GRAMEX

4 Side 4 konsulent. Hvis du stadig oplever problemer, er du meget velkommen til at kontakte Campingrådet. HYTTER//CAMPINGVOGNE/VÆRELSER/LEJLIGHEDER M.V. TIL UDLEJNING Basispris på enhed (omfatter brug af cd/radio/tv/video) Total 14,90 kr. pr. måned. OBS: Campingrådet har aftalt med KODA / GRAMEX, at man alene skal betale for 6 måneder om året - lige meget hvor lang åbningsperiode, man har. BAGGRUNDSMUSIK (på områder, hvor der ikke kræves et næringsbrev efter hotel- og restaurationslovgivningen.) I butik, gangarealer, reception, solarium, tv-stue, sports-, køkken-, og toiletfaciliteter m.v. minimumspris for baggrundsmusik - Total pr. kvartal 369,50 optil 240 m2. (se flere priser på pdf/view?searchterm=camping) OBS: Campingrådet og KODA / GRAMEX har aftalt, at der betales for samlet antal m2 - ikke antallet af lokaler (hvis altså reception, TV-stue og butik tilsammen udgør under 240 m2 er aftalen, at man betaler én takst - til trods for, at lovgivningen faktisk åbner mulighed for at opkræve én takst pr. lokale) ARRANGEMENTER - UNDERHOLDNINGS- OG DANSEMUSIK FRA CD, PLADER, BÅND O.L. Antal arrangementer pr. år optil 12 arrangementer - Total 136,50 Prisen er pr. dag pr. påbegyndt 25 m2 (Se øvrige arrangementspriser på pdf/view?searchterm=camping) MUSIK I TELEFONLINJER Pris 1-20 telefonlinjer - Total pr. år 2.354,50 Kontrol af salg af campingpas, årsmærker og transitpas Det er jo nok ikke nogen hemmelighed, at der med mellemrum sker en smutter i salget af campingpas, årsmærker og transitpas. Og det er heller ikke nogen hemmelighed, at det virkelig kan bringe en lejrchefkollega på kogepunktet, når der kommer en gæst ind i receptionen og glad og fro kan fortælle, at han ikke blev spurgt om campingpas på den foregående campingplads. Campingrådets har derfor besluttet, at der i 2009 sættes ekstraordinær fokus og kontrol på salget af campingpas, årsmærker og transitpas. Kontrollen vil blive foretaget af konsulenterne på det årlige besøg. Sekretariatet vil tilfældigt udtrække de campingpladser, der ekstraordinært skal kontrolleres. Alle pladser bedes venligst være konsulenterne behjælpelige med, at kontrollen kan foregå.

5 Side 5 Vandafledning - Campingrådet søger pladser med afledningsmåler I Campingrådet Informerer november/december 2008 opfordredes campingpladserne til at søge om nedslag i vandafledningsbidraget i deres lokale kommune. Flere har fulgt opfordringen - og det med held. Enkelte pladser er dog vendt retur til Campingrådet og spurgt til en standard for, hvor meget vand der ca. løber udenom kloakken på en campingplads. En egentlig standard er naturligvis næsten umulig at udarbejde, da mange forhold spiller ind (antal af sivebrønde, pool etc.) Men Campingrådet vil dog alligevel gerne forsøge at hjælpe pladserne i dialogen med deres kommune og komme med et bud på en standard. Til det formål søger vi campingpladser med afledningsmålere, så vi ud fra nogle konkrete eksempler kan komme med et bud på en standard. Så har din plads afledningsmåler, må du meget gerne kontakte Campingrådet og dermed give en hjælpende hånd til dine kollegaer. Vandafledning - Campingrådet i kødet på 18 kommuner Campingrådet arbejder fortsat videre med spørgsmålet om vandafledningsbidrag. Via Colette Brix (DF) er der blevet stillet et såkaldt 20 spørgsmål til Miljøministeren i Folketinget. Herefter har Campingrådet analyseret udviklingen i de 41 kommuner, hvor sommerens undersøgelse viste, at campingpladser har oplevet en voldsom stigning i forbindelse med kommunesammenlægningerne. I nogle kommuner kan stigningen forklares med sammenlægningen: Taksterne har været meget forskellige i de gamle kommuner, og den nye takst er udtryk for et vægtet gennemsnit. I de tilfælde kan Campingrådet ikke gøre mere. Det kan virke uretfærdigt, men det er desværre én af konsekvenserne af kommunalreformen. I 18 kommuner synes der dog ikke, at være nogen umiddelbar logisk forklaring på de stigninger, man har oplevet. I Campingrådets analyse har vi fundet stigninger på mellem % over de sidste 4 år. Campingrådet har derfor nu taget direkte kontakte til de 18 kommuner og udbedt sig en forklaring på de voldsomme stigninger i deres vandafledningsbidrag. I nogle kommuner kan der være en saglig forklaring, men i de kommuner, hvor man blot har udnyttet situationen til at skrue op for indtægterne vil Campingrådet gå videre med sagen. Vandafledningsbidraget er reguleret af hvile i sig selv -princippet, og det betyder, at indtægter og udgifter skal balancere og at kommunalbestyrelsen ikke bare kan ændre kubikmetertaksten med mindre, der er saglige hensyn.

6 Side 6 Kursus i legepladssikkerhed Campingrådet tilbyder kursus i legepladssikkerhed mandag d. 23. marts. Kurset afholdes på Billund Camping FDM, Ellehammer Allé 606 i Billund. Kurset er fra kl. 9:30 til kl. 15:30. Sidste frist for tilmelding er d. 9. marts Foredragsholder er Gert Olsen, som er certificeret legepladskonsulent. Se program på Kvalitetsvurdering 2009 En del campingpladser har ringet og spurgt, hvorfor højden på søjlerne i deres kvalitetsvurdering er blevet lidt lavere i år, selvom de faktisk har fået samme karakter som sidste år. Grunden til at nogens søjler er blevet lidt lavere i år, er, at alle søjler er blevet rykket ned med 10 %. Det skyldes, at mange pladser havde fået så gode karakterer, at de lå langt over 100 %. Men det kan gæsten jo ikke se. Derfor er alle søjler blevet rykket ned, så kun et begrænset antal af de bedste pladser ligger over 100 %. Med andre ord betyder det, at hvis en campingplads i 2008 fik 100 %, 90 % og 95 % i de tre søjler, så har de i 2009 fået 90 %, 80 % og 85 %. Vises der film på din campingplads? Campingrådet er blevet kontaktet af MPLC, der varetager en række filmselskabers ophavsrettigheder på samme måde, som KODA /GRAMEX varetager musikproducenternes rettigheder. MPLC ønsker at indgå en aftale med Campingrådet om betaling for offentlig fremvisning af film - på samme måde som Campingrådet har en aftale med KODA / GRAMEX om, hvad der skal betales for musik. Campingrådet har dog i første omgang sat sig for at undersøge, hvor stort et behov, der er for en sådan aftale. Hvordan er reglerne? Som de fleste sikkert ved, fortæller advarselsteksten på en film, som købes eller lejes i detailhandelen, at den kun må anvendes til privat brug i private hjem. Det betyder, at en film ikke må vises offentligt, uden der betales rettigheder for det.

7 Side 7 En filmfremvisning på en campingplads er pr. definition en offentlig fremvisning, hvis den foregår på fællesarealerne. Det er derimod ikke en offentlig fremvisning, hvis filmen ses i en udlejet hytte eller i en campingvogn på pladsen. Hvis der vises film på campingpladsens fællesarealer, skal man sikre sig en tilladelse fra rettighedshaverne. Ellers bryder man ophavsretsloven og man kan retsforfølges. Det er i den forbindelse underordnet, om det er gæsterne selv, der viser film i fællesarealer eller om det er campingpladsen, der står for fremvisningen. Hvis der afspilles film offentligt er der tale om et brud på ophavsloven og pladsejeren er ansvarlig. Er der behov for en aftale? Campingrådet vil gerne have tilbagemeldinger på hvorvidt, der er behov for, at vi indgår en aftale med MPLC. Derfor vil vi gerne have tilbagemeldinger i løbet af februar fra de pladser, hvor en sådan aftale kunne have interesse. Overholder du rygeloven? I 2007 trådte den nye rygelov i kraft. Loven betyder som bekendt, at der ikke længere må ryges bl.a. på arbejdspladser, serveringssteder og lokaliteter, hvor offentligheden har adgang. Der er enkelte undtagelser herfra for mindre serveringssteder. Der har været megen fokus på rygeforbuddets overholdelse på serveringssteder. Derimod har der været mindre opmærksomhed på, at loven også omfatter et krav om, at arbejdsgiverne har pligt til at udforme en skriftlig rygepolitik for arbejdspladsen. OBS: Hvis virksomheden ikke har udarbejdet en rygepolitik kan der gives bøder (op til kr.!) også selvom der reelt ikke må ryges, og ikke bliver røget på arbejdspladsen. Rygepolitikken skal være i overensstemmelse med loven og skal indeholde oplysning om: - hvorvidt der må ryges på virksomheden, og i givet fald en beskrivelse af, hvor der må ryges. Indendørs kan der kun være tale om at tillade rygning i arbejdslokaler, der alene tjener som arbejdsplads for én person og/eller i rygerum og rygekabiner. Udendørs rygning er ikke omfattet af lovens bestemmelser. - hvilke konsekvenser, der følger af overtrædelse af rygepolitikken for ansatte. Det kan f.eks. være de almindelige ansættelsesretlige regler, der gælder på arbejdspladsen.

8 Side 8 Prisstigninger på konsulentbesøg Priserne på konsulentbesøg har været uændret i mere end 10 år, og det er nu tid til at sætte priserne op. Et almindeligt konsulentbesøg stiger fra kr plus moms til kr plus moms. Et konsulentbesøg med 2 konsulenter og rapport til 4 eller 5 stjerner stiger fra kr plus moms til kr plus moms. Ved et konsulentbesøg til kr plus moms bør det bemærkes, at konsulenten er sparingspartner for ejer/lejrchef samt evt. arkitekt, og efterfølgende møder etc. er inkluderet i prisen. Campingrådets konsulent står således til rådighed med relevant information i relation til rapporten, indtil den pågældende byggesag er afsluttet. Når der er tale om arbejdsrapporter til 4 eller 5 stjerner, er arbejdet blevet mere omfattende, og rapporten udarbejdes af 2 konsulenter i forening. Efterfølgende arbejde er en fortløbende proces, der kan omfatte mange samtaler og yderligere besøg af den lokale konsulent. Afsluttes projektet med at blive indstillet til en opklassificering, vil campingpladsen blive besøgt af 2 medlemmer af Udvalget vedr. revision af stjernekrav samt de 2 tilknyttede konsulenter. 3 sager afgjort i Campingrådets klagenævn 2008 Campingrådets klagenævn har i 2008/09 behandlet 3 sager: Den første sag handler om en gæst, som ved afrejse får stukket en regning i hånden og bliver bedt om at betale 3000 kr. Opkrævningen skyldes, at gæsten ifølge lejrchefen havde ødelagt gulvet i den lejede hytte. Gæsten følte sig nærmest truet, og betalte det opkrævede beløb. Campingrådets Klagenævn udtaler, at lejrchefen ikke kunne dokumentere, at gulvet var i så dårlig stand, at det skulle istandsættes. Klagenævnet lægger i sagen dels vægt på, at udgifterne til istandsættelsen ikke var dokumenteret og dels omstændighederne, hvorunder beløbet opkrævedes. Herefter fik gæsten fuldt ud medhold og de 3000 kr. tilbagebetalt. Den anden sag drejer sig om en klage over en lejet hytte. Gæsterne klager over hyttens standard og rengøring i hytten. Gæsten hævder, at hytten lugtede af urin, gulvtæppet var plettet, sengene var ikke i orden, og at køleskabet heller ikke var gjort rent. Gæsten indsender billeder over den dårlige standard til Klagenævnet. Gæsten og lejrchefen klager også over hinandens opførsel. Klagenævnet udtaler, at det er dokumenteret, at hytten er under al kritik, og gæsterne får refusion for størstedelen af det indbetalte beløb, fordi de forlod campingpladsen. Nævnet fandt dog, at gæsterne skulle betale for én nat, idet lejrchefen tilbød en anden hytte, og gæsten afviste dette.

9 Side 9 Det, der kan udledes af denne sag, er at lejrchefen har ret til afhjælpning, forstået på den måde, at lejrchefen er i sin gode ret til at tilbyde en anden hytte. Den tredje sag omhandler en sag, hvor gæsten havde lejet en campingvogn. Under bestillingen gjorde gæsten lejrchefen udtrykkelig opmærksom på, at campingvogne skulle være opvarmet, fordi gæsten har et handicappet barn. Da gæsten ankom, er campingvognen kold og ikke ren. Gæsten vælger at tage hjem allerede efter en nat og orienterer lejrchefen herom. Klagenævnet udtaler, at gæsten er berettiget til at få hele det indbetalte beløb tilbage, da campingvognen ikke var tilstrækkelig opvarmet. I denne sag var det første gang gæsten camperede. De to sidstnævnte afgørelser viser, hvor vigtigt det er, at det er rent i en lejet hytte eller i en lejet campingvogn. Det er lejrchefen, som skal sørge for, at hytten/campingvognen er rengjort tilfredsstillende efter hvert ophold. Campingrådets nye konsulents ansvarsområder. Campingrådets nye konsulent, Karin Stage, vil få ansvar for campingpladserne i Egedal, Fredensborg, Frederikssund, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød, Holbæk, Kalundborg, Kerteminde, Nyborg, Odsherred, Ringsted, Slagelse og Sorø. Karin Stage er uddannet lærer, og vil i reduceret omfang fortsætte sit virke som lærer. Konsulent Jørn Rindum vil have ansvar for campingpladserne i Bornholm, Dragør, Faxe, Glostrup, Greve, Guldborgsund, Ishøj, Køge, Lejre, Lolland, Næstved, Roskilde, Rudersdal, Stevns og Vordingborg. Konsulent Per Bak Malle vil have ansvar for campingpladserne i Assens, Billund, Brønderslev- Dronninglund, Esbjerg, Faaborg, Fanø, Favrskov, Fredericia, Frederikshavn, Haderslev, Herning, Hjørring, Holstebro, Jammerbugt, Kolding, Langeland, Lemvig, Mariagerfjord, Middelfart, Midtfyn, Morsø, Nordfyn, Odense, Randers, Rebild, Ringkøbing-Skjern, Svendborg, Skive, Struer, Sønderborg, Thisted, Tønder, Varde, Vejen, Vesthimmerland, Viborg, Ærø, Aabenraa og Aalborg. Konsulent Mogens Lund vil fortsat have ansvar for campingpladserne i Hedensted, Horsens, Ikast-Brande, Læsø, Norddjurs, Odder, Samsø, Silkeborg, Skanderborg, Syddjurs, Vejle og Århus.

10 Side 10 Fysisk opbevaring af campingpas, midlertidige campingpas og transitpas Der har hersket usikkerhed om, hvilke regler der er for opbevaring af campingpas, midlertidige campingpas og transitpas. Det skal derfor præciseres, at campingpas, midlertidige campingpas og transitpas fysisk skal opbevares i receptionen under hele gæstens ophold. Campingrådets seneste webanalyse I december / januar gennemførte Campingrådet en webundersøgelse blandt samtlige campingpladser med gyldig adresse om den økonomiske krise betydning for campingpladserne + campingpladsernes vurdering af Campingrådets information til pladserne. I alt deltog 281 pladser i undersøgelsen, hvilket giver en svarprocent på 62,4 %. Undersøgelsen viste, at et flertal forventer, at den økonomiske krise styrer uden om deres campingplads. Hele 40 % forventer ligefrem flere overnatninger, som direkte konsekvens af krisen, mens kun 15 % vurderer, at krisen betyder færre gæster. 30 % forventer status quo, mens de resterende pladser ikke har vurderet krisens betydning. Undersøgelsen viser dog også, at krisen sætter sine tydelige spor på campingpladserne i Danmark. Således forventer 42 % af samtlige campingpladser at måtte udskyde planlagte investeringer i deres virksomhed, mens 28 % oplever, at det er blevet sværere at opnå kredit og finansiering i forbindelse med den almindelige drift. Samlet set forventer 31 % en positiv effekt af den økonomiske krise, 29 % forventer en samlet negativ effekt, mens 40 % ikke forventer krisen vil kunne aflæses direkte i regnskabet. På baggrund af undersøgelsen blev der udarbejdet en pressemeddelese, der gav omtale i mange landssækkende og regionale medier. Undersøgelsen af Campingrådets information til Campingpladserne, har givet en tilfredsstillende tilbagemelding på Campingrådets informationsindsats. Der er også kommet en mængde gode forslag til forbedringer, som vil blive implementeret i den grad, det er muligt. Du vil f.eks. i dette Campingrådet Informerer finde en oversigt over de nyheder, der har været bragt på hjemmesiden siden sidste udgave af Campingrådet Informerer, ligesom der i fremtiden efter hvert bestyrelsesmøde, vil være et kort referat på Intranettet. Du kan læse alle resultaterne på eller bestille analyserne hos Campingrådet.

11 Side 11 Fornem anerkendelse til Ole Eskling Ole Eskling fra Camping Møns Klint blev i februar hædret som nomineret til Turismens Fællesråds Initiativpris Prisen blev uddelt på VisitDenmarks Temakonference på Brøndby Stadion. Det blev miljøturismeprojektet Den Lærerige Miljøoplevelse, der løb med selve prisen, men der var flotte ord til Ole Eskling for hans indsats for dansk turisme: "Ole Eskling hædres for sit mangeårige arbejde for at udvikle camping på Møns Klint og udvikle nye ofte skæve ideer, der med en ikke mainstream tilgang er med til at sætte dansk turisme på den internationale dagsorden. Ole Eskling har bl.a. fået prisen som bedste campingplads i Europa i 2006, i 2007 første campingplads med egen online blog og senest med initiativet med lanceringen af Fyrhytten på Møns Klint som unikt overnatningssted, der fanger tidsånden med ønske om stor natur og rum til pause og refleksion." hed det i motivationen til nomineringen, der blandt andet kastede diplom og blomster af sig. Nyheder fra campingraadet.dk Her får du en oversigt over de nyheder, der har været bragt på campingrådets hjemmeside siden sidste Campingrådet Informerer (og som ikke er omtalt i dette nummer af Campingrådet informerer). Du kan læse alle nyhederne i deres fulde længde på Campingrådets hjemmeside under [aktuelt] [nyheder] 05/ Konservative lover større hytter Familier, der vælger at nyde ferien i campinghytter, fortjener bedre forhold. Derfor er vi Konservative klar til at ændrer loven, så hytterne i fremtiden kan blive op til 35 m2 i stedet for 25 m2 som loven tillader i dag, og 30 m2 hvis de ligger tæt på kysten. 28/ Den international turisme er gået i stå Den internationale turisme er gået i stå og ventes at falde med hen ved to procent i Europa og Asien er mest mærket af nedgangen. 21/ Overvældende interesse for turismekonference Fællessalen på Christiansborg bliver fyldt til sidste plads, når politikere, embedsmænd og repræsentanter fra stort set ethvert

12 Side 12 hjørne af turisterhvervet i morgen mødes for at diskutere gearskifte i dansk turisme. 19/ Stor udenlandsk anerkendelse af danske campingpladser De to danske campingpladser Camp Hverringe - Bøgebjerg Strand og Bøjden Strand Camping er blevet udnævnt til Superplatz af ADAC (det tyske FDM), og campingpladserne Bøsøre Strand Camping, Hvidbjerg Strand Camping, TopCamp Jambo Vesterhav og Klim Strand Camping er blevet genudnævnt til Superplatz. 18/ Pæn interesse for campingmesse i Bella Center Lidt færre besøgende end i fjor, men tæt på samme tal som for to år siden.- God stemning hos udstillerne. 15/ Ingen billig moms til turistbranchen Turisterhvervet har i årevis peget på momsen som et konkurrence-problem. 15/ Campingbranchen spår gode tider trods krisen Inden årets to store campingmesser i Bella Center og i Herning, spår Camping Branchens formand gode tider for campingerhvervet på trods af krisen. 13/ Ny fælles strategi for dansk turisme På baggrund af mange drøftelser og et stort forarbejde i løbet af 2008 præsenterer VisitDenmarks bestyrelse nu en fælles strategi for dansk turisme frem mod / Turister vælger Danmark fra Der bliver god plads på de danske strande, i køen til rutsjebanen i Tivoli og omkring Holger Danskes fødder på Kronborg, hvis den nedadgående kurve inden for turismen fortsætter. 13/ Dårlige rammebetingelser koster dansk turisme otte mia. kr. Dansk turisme har tabt otte milliarder i omsætning de sidste otte år. Det viser en ny undersøgelse fra konsulenthuset Copenhagen Economics. 12/ Turisme-rekord... i Sverige 2008 blev det bedste år for udenlandsk turisme nogensinde i Sverige. 09/ V vil have fodslag i dansk turisme Det er hørt mange gange før, men kravet vokser i takt med, at besøgstallet fra udlandet falder. Samarbejdet med Visit Danmark fungerer ikke, mener Venstres ordfører.

Ærø Kommune. Lolland Kommune. Slagelse Kommune. Stevns Kommune. Halsnæs Kommune. Gribskov Kommune. Fanø Kommune. Assens Kommune.

Ærø Kommune. Lolland Kommune. Slagelse Kommune. Stevns Kommune. Halsnæs Kommune. Gribskov Kommune. Fanø Kommune. Assens Kommune. BILAG 8c År 2014 Drikkevand Spildevand I alt Ærø Kommune 3.003 6.753 9756 Lolland Kommune 3.268 5.484 8752 Slagelse Kommune 2.442 5.176 7617 Stevns Kommune 1.845 5.772 7617 Halsnæs Kommune 2.679 4.902

Læs mere

Sådan kommer din boligskat til at se ud Det betyder regeringens boligskat-udspil fordelt på kommune

Sådan kommer din boligskat til at se ud Det betyder regeringens boligskat-udspil fordelt på kommune Sådan kommer din bolig til at se ud Det betyder regeringens bolig-udspil fordelt på kommune Kilde: Skatteministeriet Ejendomsværdi Albertslund Billigere hus 1800000 28400 30400 31200 30400 800 0 19900

Læs mere

Ydernumre (praktiserende læger) på FMK i kommunerne. Procentdel af samtlige ydernumre (praktiserende læger), som mangler FMK

Ydernumre (praktiserende læger) på FMK i kommunerne. Procentdel af samtlige ydernumre (praktiserende læger), som mangler FMK Ydernumre (praktiserende læger) på i kommunerne Procentdel af samtlige ydernumre (praktiserende læger), som mangler Kommune Ydere uden Aabenraa Kommune 0 20 Aalborg Kommune 0 56 Aarhus Kommune 0 114 Albertslund

Læs mere

Ydernumre (praktiserende læger) på FMK i kommunerne. Antal ydernumre som mangler FMK

Ydernumre (praktiserende læger) på FMK i kommunerne. Antal ydernumre som mangler FMK Ydernumre (praktiserende læger) på i kommunerne Antal ydernumre som mangler Kommune Ydere uden Aabenraa Kommune 11 21 Aalborg Kommune 7 62 Aarhus Kommune 21 121 Albertslund Kommune 1 12 Allerød Kommune

Læs mere

Gennemsnits antal åbningsdage inkl. åbningsdage på søgne- helligdage. Åbningsdage på søgne- helligdage

Gennemsnits antal åbningsdage inkl. åbningsdage på søgne- helligdage. Åbningsdage på søgne- helligdage Kommune nr. Kommune navn Vuggestue 2008 101 København 243,6 2,5 241,1 251 9,9 147 Frederiksberg 248,0 0,0 248,0 251 3,0 151 Ballerup 0,0 0,0 0,0 251-153 Brøndby 0,0 0,0 0,0 251-155 Dragør 244,0 0,5 243,5

Læs mere

Økonomi- og Indenrigsministeriets Kommunale Nøgletal

Økonomi- og Indenrigsministeriets Kommunale Nøgletal Økonomi- og Indenrigsministeriets Kommunale Nøgletal Kom.nr 2007 2008 2009 2010 2011 2012 Undervisningsudgifter (netto) pr. 7-16-årig 1 Langeland Kommune 482 70.751 76.934 84.097 97.876 91.227 91.743 2

Læs mere

Gennemsnits antal åbningsdage inkl. åbningsdage på søgne- helligdage

Gennemsnits antal åbningsdage inkl. åbningsdage på søgne- helligdage Kommune nr. Kommune navn Vuggestue 2011 på 101 København 237,5 3,5 234,0 253 19,0 147 Frederiksberg 246,0 0,0 246,0 253 7,0 151 Ballerup 0,0 0,0 0,0 253-153 Brøndby 0,0 0,0 0,0 253-155 Dragør 243,0 0,0

Læs mere

Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere. med 6-9 måneders anciennitet. samtaler eller mere. Alle personer Gens. antal samtaler.

Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere. med 6-9 måneders anciennitet. samtaler eller mere. Alle personer Gens. antal samtaler. Andel med 5 eller Andel med 4 eller Andel med 3 eller Andel med 3 eller Andel med 3 eller Andel med 6 eller 6-9 måneders måneders Hele landet 14.257 51 % 5,5 3.243 61 % 2,9 2.045 60 % 3,0 2.802 60 % 3,0

Læs mere

Passivandel kontanthjælp

Passivandel kontanthjælp Kontanthjælp Passivandel kontanthjælp Jul 2018 Randers 208 13,6 Skanderborg 28 14,4 Silkeborg 120 14,9 Egedal 32 17,9 Favrskov 35 18,2 Holbæk 209 19,3 Hjørring 123 21,3 Aabenraa 149 22,4 Greve 58 22,6

Læs mere

Bilag 2: Klyngeinddeling jobcentre

Bilag 2: Klyngeinddeling jobcentre Bilag 2: Klyngeinddeling jobcentre Tabel B1 Alle ydelsesgrupper Klynge I mere end 20 pct. over median Obs antal Præd antal Rang 360 Lolland 104,2 93,5 1 482 Langeland 92,4 89,3 2 400 Bornholm 82,6 83,7

Læs mere

Privatskoleudvikling på kommuneniveau

Privatskoleudvikling på kommuneniveau Privatskoleudvikling på kommuneniveau Indhold 1) Stigning/fald i andel privatskolebørn i perioden 2003-2013 2) Andel privatskoleelever 2003-2013 3) Fremskrivning, ud fra de sidste 10 års udvikling, til

Læs mere

Trivsel hos eleverne i folkeskolen, 2017

Trivsel hos eleverne i folkeskolen, 2017 Trivsel hos eleverne i folkeskolen, 2017 Bilag 1. Kommunefordelinger Tabel 1 Faglig trivsel, fordeling af trivselsscore, pct., opdelt på kommuner, 2017 1,0-2,0 2,01-3,0 3,01-4,0 4,01-5,0 Antal svar Aabenraa

Læs mere

Hvor bor de grønneste borgere i Danmark i 2018?

Hvor bor de grønneste borgere i Danmark i 2018? Hvor bor de grønneste borgere i Danmark i 2018? Indhold Figur 1.0 - Opvarmning af danske boliger med varmepumpe 3 Figur 2.0 - Interesse for grøn energi 6 Figur 3.0 - Grønt Flag Grøn Skole 7 Figur 4.0 -

Læs mere

KOMMUNENAVN UDDANNELSE ANTAL

KOMMUNENAVN UDDANNELSE ANTAL Kompetencefondsansøgninger for de enkelte kommuner på HK Kommunals område Godkendte ansøgninger pr. kommune. Fra 1.10.13 til 1.12.15 Alle arbejdsområder samlet "Ikke registreret" og "anden udannelse" er

Læs mere

Tema 1: Status for inklusion

Tema 1: Status for inklusion Segregeringsgrad Tema 1: Status for inklusion Udvikling i segregeringsgrad januar 2015 - Andelen af segregerede elever i specialklasse på almenskole Pct. Pct. -point Pct. Pct. -point Hele landet 4,7% Hele

Læs mere

N O T A T. Tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen- December måned

N O T A T. Tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen- December måned N O T A T 8. marts 2016 Tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen- December måned J.nr 16/03977 I bilag A nedenfor er vist foreløbige kommunefordelte antal og andele i forhold til undtagne

Læs mere

I bilag B nedenfor er tallene der ligger til grund for figuren i bilag A vist. Bilag B viser således de samme antal og andele som bilag A.

I bilag B nedenfor er tallene der ligger til grund for figuren i bilag A vist. Bilag B viser således de samme antal og andele som bilag A. N O T A T 8. marts 2016 Tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen- november måned J.nr 16/03977 I bilag A nedenfor er vist foreløbige kommunefordelte antal og andele i forhold til undtagne

Læs mere

Foreløbige tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen

Foreløbige tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen N O T A T 11. oktober 2016 Foreløbige tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen J.nr 16/03977 I bilag A nedenfor er vist foreløbige kommunefordelte antal og andele i forhold til undtagne

Læs mere

I bilag B nedenfor er tallene, der ligger til grund for figuren i bilag A, vist. Bilag B viser således de samme antal og andele som bilag A.

I bilag B nedenfor er tallene, der ligger til grund for figuren i bilag A, vist. Bilag B viser således de samme antal og andele som bilag A. N O T A T 25. april 2017 Undtagelser fra 225-timersreglen januar 2017 J.nr 17/04682 I bilag A nedenfor er vist foreløbige kommunefordelte antal og andele i forhold til undtagne borgere i forbindelse med

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk Februar 2014

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk Februar 2014 47.809 43.807 91.616 45.563 41.264 41.216 44.419 51.006 45.301 44.894 48.516 48.087 44.165 52.188 48.069 100.257 137.179 178.443 219.659 264.078 315.084 360.385 405.279 453.795 501.882 546.047 77.989 69.641

Læs mere

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.oimb.dk Henvendelse om publikationen kan ske til kontaktpersonen

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk Maj 2014

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk Maj 2014 47.809 43.807 91.616 45.563 41.264 41.216 44.419 51.006 45.301 44.894 48.516 48.087 44.165 52.188 48.069 49.837 46.200 47.201 100.257 137.179 178.443 150.094 219.659 196.294 264.078 243.495 315.084 360.385

Læs mere

Tabel 20 - Beskæftigelse 1 Beskæftigelse efter branche og arbejdsstedskommune

Tabel 20 - Beskæftigelse 1 Beskæftigelse efter branche og arbejdsstedskommune Tabel 20 - Beskæftigelse 1 03.11.00 Havfiskeri 101 København 13 12 9 12 10 9 9 147 Frederiksberg. 1... 1 1 155 Dragør 7 7 7 6 5 4 4 159 Gladsaxe 1...... 161 Glostrup. 1 1.... 163 Herlev 1...... 167 Hvidovre

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 234 Offentligt (01)

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 234 Offentligt (01) Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 234 Offentligt (01) 27. februar 2014 J.nr. 14-0341223 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 234af 31. januar 2014

Læs mere

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Sygefravær blandt ansatte i kommunerne

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Sygefravær blandt ansatte i kommunerne Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Sygefravær blandt ansatte i kommunerne Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.oimb.dk Henvendelse om publikationen

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk December 2013

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk December 2013 jan-12 37.383 35.261 72.644 34.843 107.487 30.807 138.294 33.777 172.071 38.463 210.534 46.034 256.568 40.037 296.605 40.271 336.876 42.827 379.703 40.985 420.688 38.372 459.060 47.809 43.807 91.616 45.563

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk November 2013

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk November 2013 jan-12 37.383 35.261 72.644 34.843 30.807 33.777 38.463 46.034 40.037 40.271 42.827 40.985 38.372 47.809 43.807 91.616 45.563 41.264 41.216 44.419 51.006 45.301 44.894 48.516 48.087 107.487 138.294 137.179

Læs mere

Region Kommune Tilskud 0l at Tilskud 0l Tilskud 0l Bliv kommunal dagplejerbemærkninger passe egne privat privat børn pasning 0-2 pasning 3-6

Region Kommune Tilskud 0l at Tilskud 0l Tilskud 0l Bliv kommunal dagplejerbemærkninger passe egne privat privat børn pasning 0-2 pasning 3-6 Hovedstaden Albertslund Kommune x x Hovedstaden Allerød Kommune x x Hovedstaden Ballerup Kommune x x Hovedstaden Bornholms Regions kommune x x Hovedstaden Brøndby Kommune x x Hovedstaden Dragør Kommune

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk April 2013

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk April 2013 19.010 24.494 43.504 37.461 80.965 47.542 128.507 54.764 183.271 51.475 234.746 58.173 292.919 65.438 358.357 87.972 446.329 74.407 520.736 73.550 594.286 86.670 680.956 54.254 735.210 54.158 789.368 59.665

Læs mere

16.1: Har virksomheden samarbejdet med et jobcenter inden for det seneste år i forbindelse med...? - Behov for hjælp til rekruttering af medarbejdere

16.1: Har virksomheden samarbejdet med et jobcenter inden for det seneste år i forbindelse med...? - Behov for hjælp til rekruttering af medarbejdere 16.1: Har virksomheden samarbejdet med et jobcenter inden for det seneste år i forbindelse med...? - Behov for hjælp til rekruttering af medarbejdere Ja Nej alle n København 8 92 100 1,350 Frederiksberg

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Januar 2014

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Januar 2014 59.665 55.599 115.264 59.375 52.613 52.506 53.737 67.354 53.911 49.458 49.296 43.885 44.299 51.577 174.639 227.252 279.758 333.495 400.849 454.760 504.218 553.514 597.399 641.698 93.150 80.945 79.863 70.709

Læs mere

Danmark - Regionsopdelt Andel af befolkningen der er registreret i RKI registret Udvikling januar juli 2008

Danmark - Regionsopdelt Andel af befolkningen der er registreret i RKI registret Udvikling januar juli 2008 Danmark - Regionsopdelt af befolkningen der er i RKI registret Udvikling januar 2007 - juli 2008 5,50% Jan. 2007-4,69% Juli 2007-4,67% 5,00% Jan. 2008-4,66% Juli 2008-4,70% 5,11% 5,18% 5,25% 5,28% 4,93%

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Juli 2013

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Juli 2013 19.010 Antal downlån 24.494 43.504 37.461 80.965 47.542 128.507 54.764 183.271 51.475 234.746 58.173 292.919 65.438 358.357 87.972 446.329 74.407 520.736 73.550 594.286 86.670 680.956 54.254 735.210 54.158

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk September 2013

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk September 2013 jan-12 37.383 35.261 72.644 34.843 30.807 33.777 38.463 46.034 40.037 40.271 42.827 40.985 38.372 47.809 43.807 45.563 41.264 41.216 44.419 51.006 45.301 44.894 107.487 91.616 138.294 137.179 172.071 178.443

Læs mere

Kommunernes placering på ranglisten for sygedagpengeområdet, 1. halvår halvår 2018

Kommunernes placering på ranglisten for sygedagpengeområdet, 1. halvår halvår 2018 Kommunernes placering på ranglisten for sygedagpengeområdet, 1. halvår 2018-2. halvår 2018 Kommune Placering Faktisk ydelsesomfang Forventet ydelsesomfang Forskel Ændring i kommunale besparelser Fuldtidspersoner

Læs mere

SÅDAN STIGER SKATTEN I DIN KOMMUNE

SÅDAN STIGER SKATTEN I DIN KOMMUNE SÅDAN STIGER SKATTEN I DIN KOMMUNE Vi har regnet på den nye af en for et gennemsnitligt parcel- eller rækkehus i de forskellige kommuner. Allerede i dag er der stor forskel på erne og dermed også stor

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Maj 2014

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Maj 2014 59.665 55.599 115.264 59.375 52.613 52.506 53.737 67.354 53.911 49.458 49.296 43.885 44.299 51.577 48.324 99.901 47.469 47.228 44.013 174.639 147.370 227.252 194.598 279.758 238.611 333.495 400.849 454.760

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, april 2019

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, april 2019 34.394 35.023 38.228 37.942 47.728 53.170 50.393 49.616 52.016 66.091 60.725 59.585 63.119 62.115 57.893 60.626 59.544 58.175 52.922 53.367 54.256 65.856 54.212 55.637 57.864 53.842 48.524 57.270 58.219

Læs mere

Forventede udgifter til service og anlæg i 2015

Forventede udgifter til service og anlæg i 2015 Forventede udgifter til og anlæg i 2015 LCP og PL-rul) (1. indberetning) (2. indberetning) til i 2015 anlæg til anlæg i 2015 (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) 1.000 kr. 1.000 kr. 1.000 kr. 1.000 kr. 1.000 kr.

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk August 2013

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk August 2013 jan-12 37.383 35.261 72.644 34.843 30.807 33.777 38.463 46.034 40.037 40.271 42.827 40.985 38.372 47.809 43.807 45.563 41.264 41.216 44.419 51.006 45.301 107.487 91.616 138.294 137.179 172.071 178.443

Læs mere

Klamydiaopgørelse for 2012

Klamydiaopgørelse for 2012 Klamydiaopgørelse for 2012 Opgørelserne over hvor mange klamydiatilfælde, der er fundet i hver kommune skal tolkes med forsigtighed og kan ikke sammenlignes fra kommune til kommune. Der kan nemlig være

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen August 2014

Statistik for anvendelsen af ereolen August 2014 43.885 44.299 59.665 55.599 52.613 52.506 53.737 49.458 49.296 53.911 51.577 48.324 47.469 47.228 44.013 48.410 50.280 59.375 67.354 65.078 93.150 80.945 79.863 70.709 71.628 75.220 82.182 83.015 100.758

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk August 2012

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk August 2012 19.010 24.494 43.504 37.461 80.965 47.542 54.764 51.475 58.173 65.438 87.972 74.407 Antal downlån 128.507 183.271 234.746 292.919 358.357 446.329 48.119 42.786 58.514 Antal besøg 86.156 86.556 77.353 72.962

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, november 2017

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, november 2017 27.343 25.555 25.709 24.118 23.751 25.390 34.371 34.394 35.023 38.228 37.942 35.692 46.907 47.728 53.170 50.393 49.616 52.016 66.091 60.725 59.585 63.119 62.115 57.893 60.626 59.544 58.175 52.922 53.367

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, juli 2019

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, juli 2019 52.188 48.069 49.837 46.200 47.201 50.043 70.057 67.771 67.932 74.857 73.458 68.994 90.090 102.780 96.558 97.334 167.432 176.514 167.449 169.539 34.394 35.023 38.228 37.942 47.728 53.170 50.393 49.616

Læs mere

Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11 og 12.

Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11 og 12. Bilag 1 Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11 og 12. Kommunens effektive sagsbehandlingstid er sagsbehandlingstiden fratrukket

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk Juli 2013

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk Juli 2013 jan-12 mar- 12 mar- 13 37.383 37.383 35.261 72.644 34.843 30.807 33.777 38.463 46.034 40.037 40.271 42.827 40.985 38.372 47.809 47.809 43.807 45.563 41.264 41.216 44.419 51.006 107.487 91.616 138.294 137.179

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, marts 2019

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, marts 2019 34.394 35.023 38.228 37.942 47.728 53.170 50.393 49.616 52.016 58.219 61.254 56.934 57.138 57.242 69.150 60.156 60.652 64.061 60.762 55.247 69.748 68.045 69.852 67.999 67.882 77.878 80.030 79.986 71.999

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Oktober 2012

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Oktober 2012 19.010 24.494 43.504 37.461 80.965 47.542 128.507 54.764 51.475 58.173 65.438 87.972 74.407 73.550 86.670 183.271 Antal downlån 234.746 292.919 358.357 446.329 520.736 594.286 680.956 48.119 42.786 58.514

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk September 2012

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk September 2012 19.010 24.494 43.504 37.461 80.965 47.542 128.507 54.764 51.475 58.173 65.438 87.972 74.407 73.550 Antal downlån 183.271 234.746 292.919 358.357 446.329 520.736 594.286 okt12 48.119 42.786 58.514 Antal

Læs mere

Tabel 1: Fortsættes:

Tabel 1: Fortsættes: Bilag 1 Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11, 12 og 16. Kommunens effektive sagsbehandlingstid er sagsbehandlingstiden

Læs mere

Kommunernes placering på ranglisten for kontanthjælpsområdet, 1. halvår halvår 2018

Kommunernes placering på ranglisten for kontanthjælpsområdet, 1. halvår halvår 2018 Kommunernes placering på ranglisten for kontanthjælpsområdet, 1. halvår 2018-2. halvår 2018 Kommune Placering Faktisk ydelsesomfang Forventet ydelsesomfang Forskel Ændring i kommunale besparelser Fuldtidspersoner

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, august 2019

Statistik for anvendelsen af e-bøger, august 2019 48.324 51.577 47.469 47.228 44.013 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 31.178 26.631 25.703 28.202 26.884 26.924 54.523 54.791 56.377 56.612 51.842 53.346 45.380 51103 45541 45.571 42.278 45.240

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, juli 2019

Statistik for anvendelsen af e-bøger, juli 2019 48.324 51.577 47.469 47.228 44.013 47.100 51.966 48.170 48.553 85.674 87.960 96.566 87.525 89.294 90.414 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 31.178 26.631 25.703 28.202 26.884 26.924 46.013 48.560

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, oktober 2017

Statistik for anvendelsen af e-bøger, oktober 2017 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 31.178 26.631 25.703 28.202 26.884 26.924 46.013 48.560 53.442 49.545 50.142 49.346 49.346 46.129 41.138 39.988 38.638 44.685 38.170 41.651 43.501 41.653 37.061

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, januar 2018

Statistik for anvendelsen af e-bøger, januar 2018 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 31.178 26.631 25.703 28.202 26.884 26.924 46.013 48.560 53.442 49.545 50.142 49.346 60.758 54.523 54.791 56.377 56.612 51.842 53.346 49.346 46.129 41.138 39.988

Læs mere

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Overgange til ungdomsuddannelse

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Overgange til ungdomsuddannelse Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Overgange til ungdomsuddannelse Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.oimb.dk Henvendelse om publikationenkan

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, januar 2017

Statistik for anvendelsen af e-bøger, januar 2017 jan14 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 26.631 25.703 31.178 28.202 26.884 26.924 41.138 39.988 38.638 38.170 37.061 46.013 48.560 49.545 53.442 50.142 49.346 54.523 54.791 51.842 49.346 46.129

Læs mere

Undersøgelse af kommunale hjemmesiders borgerrettede informationer om alkoholbehandlingstilbud

Undersøgelse af kommunale hjemmesiders borgerrettede informationer om alkoholbehandlingstilbud 1 Undersøgelse af kommunale hjemmesiders borgerrettede informationer om alkohol 2014 2 Baggrund for undersøgelse af kommunale websider til borgere med alkoholproblemer Ved kommunalreformen i 2007 fik kommunerne

Læs mere

LO s jobcenterindikatorer 1. Indholdsfortegnelse

LO s jobcenterindikatorer 1. Indholdsfortegnelse Jobcenter København... 2 Jobcenter Frederiksberg... 3 Jobcenter Ballerup... 4 Jobcenter Brøndby... 5 Jobcenter Gentofte... 6 Jobcenter Gladsaxe... 7 Jobcenter Glostrup... 8 Jobcenter Herlev... 9 Jobcenter

Læs mere

Her er Danmarks dyreste og billigste kommuner

Her er Danmarks dyreste og billigste kommuner Her er Danmarks dyreste og billigste kommuner 22. januar 2019 Akutbolig.dk har undersøgt kvadratmeterpriserne på lejeboliger i landets 98 kommuner for at klarlægge landets dyreste og billigste kommuner

Læs mere

Tal for klamydiatilfælde. på kommuner

Tal for klamydiatilfælde. på kommuner Tal for klamydiatilfælde fordelt på kommuner OPGØRELSE OVER KLAMYDIATILFÆLDE BLANDT 15- TIL 29-ÅRIGE I PERIODEN 2012 2015 2016 Opgørelse over registrerede klamydiatilfælde i 2015 Følgende tal er opgørelser

Læs mere

De fire indikatorer i samtlige kommuner Prisudvikling 2004-14 Omsætning som andel af antal ejendomme, 2014

De fire indikatorer i samtlige kommuner Prisudvikling 2004-14 Omsætning som andel af antal ejendomme, 2014 De fire indikatorer i samtlige kommuner Prisudvikling 2004-14 Omsætning som andel af antal ejendomme, 2014 Salgstider, 2014 Tvangsauktioner, 2014 dage Antal Andel af alle Frederiksberg 78% Hvidovre 4,6%

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, januar 2018

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, januar 2018 jan14 mar14 maj14 jul14 sep14 nov14 jan15 mar15 maj15 jul15 sep15 nov15 jan16 mar16 maj16 jul16 sep17 nov17 27.343 25.555 25.709 24.118 23.751 25.390 34.371 34.394 35.023 38.228 37.942 35.692 46.907 47.728

Læs mere

Til Folketinget - Skatteudvalget

Til Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2009-10 L 221 Svar på Spørgsmål 25 Offentligt J.nr. 2010-311-0047 Dato: 9. juni 2010 Til Folketinget - Skatteudvalget L 221 - Forslag til Lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven

Læs mere

Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE.TIL ALLE i indsatsens to år.

Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE.TIL ALLE i indsatsens to år. NOTAT September 2008 Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE.TIL ALLE i indsatsens to år. J.nr. 06-634-12 2. kontor/upe Formålet med NY CHANCE TIL ALLE er at hjælpe personer, der har modtaget

Læs mere

Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11, 12 og 16.

Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11, 12 og 16. Bilag 1 Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11, 12 og 16. Kommunens effektive sagsbehandlingstid er sagsbehandlingstiden

Læs mere

Flere elever går i store klasser

Flere elever går i store klasser ANALYSENOTAT Flere elever går i store klasser November 2016 I det følgende analyseres udviklingen i antallet af elever i folkeskolens klasser på baggrund af tal fra Indenrigsministeriet og svar fra undervisningsministeren.

Læs mere

Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11, 12 og 16.

Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11, 12 og 16. Bilag 1 Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11, 12 og 16. Kommunens effektive sagsbehandlingstid er sagsbehandlingstiden

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, september 2017

Statistik for anvendelsen af e-bøger, september 2017 jan14 mar14 maj14 jul14 sep14 nov14 jan15 mar15 maj15 jul15 sep15 nov15 jan16 mar16 maj16 maj17 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 31.178 26.631 25.703 28.202 26.884 26.924 46.013 48.560 53.442

Læs mere

Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE TIL ALLE

Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE TIL ALLE NOTAT 18. juni 2007 Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE TIL ALLE Formålet med NY CHANCE TIL ALLE er at hjælpe personer, der har modtaget passiv offentlig forsørgelse i lang tid, ind

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, september 2017

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, september 2017 jan14 mar14 maj14 jul14 sep14 nov14 jan15 mar15 maj15 jul15 sep15 nov15 jan16 mar16 maj16 sep17 27.343 25.555 25.709 24.118 23.751 25.390 34.371 34.394 35.023 38.228 37.942 35.692 46.907 47.728 53.170

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, april 2017

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, april 2017 jan14 mar14 maj14 jul14 sep14 nov14 jan15 mar15 maj15 jul15 sep15 nov15 jan16 sep16 mar17 27.343 25.555 25.709 24.118 23.751 25.390 34.371 34.394 35.023 38.228 37.942 35.692 46.907 47.728 53.170 50.393

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, november 2018

Statistik for anvendelsen af e-bøger, november 2018 Statistik for anvendelsen af ebøger, november 2018 Målingerne af antal lån samt unikke brugere indeholder tal for anvendelsen af apps og websitet. lån /akkumulerede lån fordelt på måneder. 1 1 100.000

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, august 2017

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, august 2017 jan14 mar14 maj14 jul14 sep14 nov14 jan15 mar15 maj15 jul15 sep15 nov15 jan16 mar16 jul17 27.343 25.555 25.709 24.118 23.751 25.390 34.371 34.394 35.023 38.228 37.942 35.692 46.907 47.728 53.170 50.393

Læs mere

LO s jobcenterindikatorer

LO s jobcenterindikatorer 1 Indholdsfortegnelse Jobcenter Side Jobcenter Side Albertslund 10 Køge 27 Allerød 18 Lejre 40 Assens 47 Lemvig 68 Ballerup 4 Lolland 41 Billund 55 Lyngby-Taarbæk 13 Bornholm 45 Mariagerfjord 89 Brøndby

Læs mere

Tabel 1: Administrative medarbejdere pr. 1.000 indbyggere (mindst til størst)

Tabel 1: Administrative medarbejdere pr. 1.000 indbyggere (mindst til størst) Tabel 1: Administrative medarbejdere pr. 1.000 indbyggere (mindst til størst) Nr. Kommune Nr. Kommune Nr. Kommune 1 155 Dragør 12,3 1 155 Dragør 11,2 1 155 Dragør 10,8 2 480 Nordfyns 12,9 2 727 Odder 12,4

Læs mere

Tal for klamydiatilfælde

Tal for klamydiatilfælde Tal for klamydiatilfælde fordelt på kommuner OPGØRELSE OVER KLAMYDIATILFÆLDE BLANDT 15- TIL 29-ÅRIGE I PERIODEN 2012 2016 2017 Opgørelse over registrerede klamydiatilfælde i 2012-2016 Følgende tal er opgørelser

Læs mere

Personer registreret i RKI register med sager opdelt og rangeret efter bopælsregion

Personer registreret i RKI register med sager opdelt og rangeret efter bopælsregion 15 Personer i RKI register med sager opdelt og rangeret efter bopælsregion Danmark Juli 2014-5,21% Juli 2015-5,15% Juli 2016-4,95% Juli 2017-4,68% Juli 17 Sag-snit Snit beløb diffe- Kode Region ring ring

Læs mere

CFU s Lønkort for staten pr. 1/

CFU s Lønkort for staten pr. 1/ Side 1 af 10 CFU s Lønkort for staten pr. 1/10-2018 Indholdsfortegnelse 1.0 Grundbeløb... 2 2.0 Aktuelle satser pr. år... 4 3.0 Aktuelle satser pr. måned... 6 4.0 Procentregulering i staten... 8 5.0 Lønrammer

Læs mere

Indbetaling til Fonden til fremme af fysioterapeutisk forskning, kvalitetsudvikling, uddannelse, information m.v. for 2014

Indbetaling til Fonden til fremme af fysioterapeutisk forskning, kvalitetsudvikling, uddannelse, information m.v. for 2014 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-nyt november 2014 OK-Nyt Praksis nr. 024-14 14-11-2014 Sag.nr. - 12/2084

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget L 113 endeligt svar på spørgsmål 38 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget L 113 endeligt svar på spørgsmål 38 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2015-16 L 113 endeligt svar på spørgsmål 38 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg udvalg@ft.dk Finn Sørensen (EL) Finn.S@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog September 2014

Statistik for anvendelsen af Netlydbog September 2014 jan13 feb13 mar13 apr13 maj13 jun13 jul13 aug13 sep13 okt13 nov13 dec13 jan14 jul14 sep14 43.807 41.264 41.216 45.563 44.419 45.301 44.894 51.006 48.516 48.087 44.165 48.069 49.837 46.200 47.201 50.043

Læs mere

Deskriptiv analyse: Udviklingen i antal overførselsmodtagere og ledige det seneste år fordelt på kommuner

Deskriptiv analyse: Udviklingen i antal overførselsmodtagere og ledige det seneste år fordelt på kommuner Analyseenheden Deskriptiv analyse: Udviklingen i antal overførselsmodtagere og ledige det seneste år fordelt på kommuner April 2019 Lønmodtagerbeskæftigelsen har aldrig været højere i Danmark, end den

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 023-13 (fejlagtigt udsendt som 015-13 i en mail til regionerne)

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk December 2012

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk December 2012 37.383 37.383 35.261 72.644 34.843 30.807 33.777 38.463 46.034 40.037 40.271 42.827 40.985 38.372 107.487 138.294 172.071 210.534 256.568 296.605 336.876 379.703 420.688 459.060 53.444 49.802 45.839 46.149

Læs mere

Udviklingen i klassekvotienten i folkeskolen

Udviklingen i klassekvotienten i folkeskolen Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 15 Offentligt ANALYSENOTAT Oktober 2015 Udviklingen i klassekvotienten i folkeskolen Resumé af resultater - Den gennemsnitlige klassekvotient i

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 174 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 174 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 174 Offentligt 17. december 2014 J.nr. 14-4997490 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 174 af 18. november 2014

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Januar 2013

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Januar 2013 nov11 dec11 jan12 feb12 mar12 apr12 maj12 jun12 jul12 aug12 dec12 19.010 24.494 Antal downlån 43.504 37.461 80.965 47.542 128.507 54.764 183.271 51.475 234.746 58.173 292.919 65.438 358.357 87.972 446.329

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del supplerende svar på spørgsmål 69 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del supplerende svar på spørgsmål 69 Offentligt Finansudvalget 2015-16 FIU Alm.del supplerende svar på spørgsmål 69 Offentligt Folketingets Finansudvalg Sagsnr. 2015-8636 Doknr. 307860 Dato 28-01-2016 Folketingets Finansudvalg har d. 10.11.2015 stillet

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk September 2012

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk September 2012 37.383 37.383 35.261 34.843 30.807 33.777 38.463 46.034 40.037 40.271 72.644 107.487 138.294 172.071 210.534 256.568 296.605 336.876 53.444 49.802 45.839 46.149 47.913 52.807 59.176 56.703 63.216 127.691

Læs mere

CFU s Lønkort for staten pr. 1/4-2018

CFU s Lønkort for staten pr. 1/4-2018 Side 1 af 10 CFU s Lønkort for staten pr. 1/4-2018 Indholdsfortegnelse 1.0 Grundbeløb... 2 2.0 Aktuelle satser pr. år... 4 3.0 Aktuelle satser pr. måned... 6 4.0 Procentregulering i staten... 8 5.0 Lønrammer

Læs mere

Tal for klamydiatilfælde fordelt på kommuner

Tal for klamydiatilfælde fordelt på kommuner 2018 Tal for klamydiatilfælde fordelt på kommuner Tal for klamydiatilfælde fordelt på kommuner Side 2/7 Opgørelse over registrerede klamydiatilfælde i 2012-2017 Følgende tal er opgørelser over de registrerede

Læs mere

Indsatsen for langvarige kontanthjælpsmodtagere i målgruppen for Flere skal med

Indsatsen for langvarige kontanthjælpsmodtagere i målgruppen for Flere skal med Notat Indsatsen for langvarige kontanthjælpsmodtagere i målgruppen for Flere skal med 8-05-2017 J. Nr. Click here to enter text. VOA / APK KOMMUNEFORDELINGER Kommuneopdelte opgørelser af andel langvarige

Læs mere

Befolkningsfremskrivning. Annika Klintefelt

Befolkningsfremskrivning. Annika Klintefelt Befolkningsfremskrivning Annika Klintefelt Disposition Eksempler på usikkerhed Fremskrivning 2016 2 3 At spå om fremtiden Hvor mange vil indvandre? Fødes? Dø? Udvandre? Køn, alder, herkomst Og fordeling

Læs mere

Næsten 1 mio. danskere bor under 1.000 meter fra kysten

Næsten 1 mio. danskere bor under 1.000 meter fra kysten Næsten 1 mio. danskere bor under 1.000 meter fra kysten Et særligt kendetegn ved Danmarks geografi er, at vi har en af verdens længste kystlinjer set i forhold til landets størrelse. Den lange danske kystlinje

Læs mere

I bilagstabel A findes en oversigt over de udfaldstruede medlemmer fordelt på kommuner.

I bilagstabel A findes en oversigt over de udfaldstruede medlemmer fordelt på kommuner. 2. september 202 OJ/he Note vedr. udfaldstruede medlemmer i HK s a-kasse I foråret 200 indgik VKO et forlig om ændringer i dagpengesystemet, som bl.a. indebar en reduktion af dagpengeperioden fra 4 til

Læs mere

Boligudvalget BOU alm. del - Svar på Spørgsmål 136 Offentligt

Boligudvalget BOU alm. del - Svar på Spørgsmål 136 Offentligt Boligudvalget BOU alm. del - Svar på Spørgsmål 136 Offentligt Folketingets Boligudvalg Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Dato: 15. juni 2009 Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail vfm@vfm.dk

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen September 2014

Statistik for anvendelsen af ereolen September 2014 jan13 feb13 mar13 apr13 maj13 jun13 jul13 aug13 sep13 okt13 nov13 dec13 jan14 jul14 sep14 43.885 44.299 59.665 55.599 52.613 52.506 53.737 49.458 49.296 53.911 51.577 48.324 47.469 47.228 44.013 48.410

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen Juli 2014

Statistik for anvendelsen af ereolen Juli 2014 jan13 feb13 mar13 apr13 maj13 jun13 jul13 aug13 sep13 okt13 nov13 dec13 jul14 59.665 55.599 115.264 59.375 52.613 52.506 53.737 67.354 53.911 49.458 49.296 43.885 44.299 51.577 48.324 99.901 47.469 47.228

Læs mere