KIRKEHILSEN. Nr årg. September - Oktober - Novenber 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KIRKEHILSEN. Nr årg. September - Oktober - Novenber 2017"

Transkript

1 KIRKEHILSEN Kirke Kirke Nr årg. September - Oktober - Novenber 2017 Hvordan var morfar? Spørgsmålet rungede i den kinesiske restaurant i Sverige i sommerferien. Jeg kiggede ned på min friturestegte reje et kort øjeblik, så op, og mødte mine børns nysgerrige øjne. Min far havde de samme levende grønne øjne. Og så fortalte jeg dem om min far. At min far elskede livet, men også havde det svært nogle gange. Måske fordi han voksede op i en cirkus-familie på Christianshavn, hvor de sjældent havde til dagen og vejen. At deres morfar var en mand, der duftede af øl og kærlighed. At han elskede at gå på Bakken, i Tivoli, og i zoologisk have med familien. At han holdt af at lytte til jazz, og læse masser af bøger. At han var både klog og sjov at være sammen med. At de uden tvivl ville have syntes om ham. Min far døde for over 20 år siden, men selv om det er længe siden, tænker jeg tit på ham. F.eks. når jeg hører et nummer af Louis Armstrong i radioen, eller kommer forbi Chokoladelykkehjulet i Tivoli, hvor jeg altid spiller nummer 7 og 19, de tal som han altid spillede på (prøv dem, de virker!). Da vi kom hjem fra ferie, fandt jeg min grønne blikdåse frem, og viste mine børn et billede af deres morfar. Høj og rank ser han ud, og jeg kan nærmest fornemme hans lugt og hans stemme. Minder, spor og erindringer, kan overvælde en, og springe frem lige pludseligt, og det slår mig, hvor forunderligt og smukt det er, at en der ikke er her mere, stadig kan fylde så meget i ens liv. For selv om jeg ikke græder mere, lever minderne stadig i mig, ikke kun på de store og vigtige dage, men også på helt almindelige dage. Og jeg er nok ikke den eneste der har det sådan. Vores døde spiller en stor rolle i vores liv. Sorgen og længslen efter en far, en søster eller en god ven, som man har mistet, kan være allestedsværende. Den 5. november holder vi Allehelgens gudstjeneste i kirke. En gudstjeneste hvor vi tænder lys, ikke bare for dem vi har mistet i løbet af året, men også for dem man savner i sit liv. Jeg ved i hvert fald, at jeg vil tænde et lys for min far, mens jeg tænker på hans helt særlige duft af øl og bøger. Af Anna Jakobsen, Sognepræst i - sogne.

2 Kirkelig vejviser Sognepræst i og Anna Jakobsen tlf Kirkestræde 3 B, 4200 Slagelse Mail: ajak@km.dk Træffes bedst om formiddagen. Træffes ikke mandag. Hjemmeside - Graver i Anne Otto tlf Mail: gimlingegraverkontor@mail.dk Graver i Asger Pedersen tlf Mail: hyllestedgraverkontor@mail.dk Kirkeværge i og Bente Damgaard tlf Organist i og Jacob B. Carlsen tlf Kirkesanger i og Lars Frederiksen tlf Tanja Dræberg tlf Kasserer for kirkekassen Peter Christensen tlf Formand for menighedsrådet Verner Lindberg tlf Dalmose FDF - er et sjovt og spændende tilbud til alle børn fra 7 år og opefter. Vil du være med, så kontakt: Mette Petersen Tlf Mødested: KÆRNEHUSET, Spejdervænget 1, Dalmose Sognepræst Anna Jakobsen Kort fortalt Præsten holder fri Jeg holder forlænget friweekend den 31. august - 3. september, fri weekend den oktober og ferie i uge 39. Sognepræsten i Høve, Lisbeth Ravn Bolin passer embedet på de dage. Hun træffes på tlf Nyt fra menighedsrådet Nyt fra menighedsrådet Menighedsrådet holder i perioden ordinære åbne møder den 4. oktober og 16 november kl.18:30 i Kirkekassen, Befolkning Den 1. januar 2017 var der 1440 indbyggere i sogn og den 1. januar 2016 var der 1438 indbyggere og dermed en fremgang på 2 personer. Den 1. januar 2017 var der 365 indbyggere i sogn og den 1. januar 2016 var der 367 indbyggere og dermed en tilbagegang på 2 personer.

3 Koncerter, særgudstjenester og fællesarrangementer Spaghetti Gudstjeneste Kirke Onsdag den 6. september kl. 17 For børn og barnlige sjæle Vi starter med en kort gudstjeneste i kirken, hvor vi synger sammen, og præsten fortæller en historie. Derefter går vi over i Præstegården og spiser spaghetti med kødsovs. Husk at tilmelde dig inden den 4. september, så vi ved hvor meget pasta der skal koges. Tilmelding på: ajak@km.dk eller telefon: DEN 3. ALDER GØR DEN TIL LIVETS BEDSTE Onsdag den 13. september kl. 19 Kirkerup Lade ved Urtemosegård Der findes ingen alder, hvor det er for sent at udforske nye sider og træffe nye valg. Personer omkring de tres har fået en hel generation foræret. Tidligere var mange slidt ned, når arbejdslivet ophørte. I dag lever vi ikke bare længere, rigtig mange står med 20 år, hvor kroppens motor kører lydefrit. Mange stortrives med mulighederne, men psykologer fortæller, at den største gruppe hos dem i dag er seniorer, der er ensomme, triste eller bare kørt fast i livet. Under foredraget får samtlige deltagere en regulær indsprøjtning med inspiration, energi og nye vinkler - samt værktøjer til at gøre den tredje alder til livets bedste. Hanne Faldborg fortæller med humor og stor fortælleglæde. Hun er en af Danmarks mest benyttede foredragsholdere. Foredraget er gratis, og alle er velkomne - Du behøver ikke at være fyldt de 60. Et fællesarrangement med menighederne Gl-Hashøj Kirkesogne.

4 Høstgudstjeneste Søndag den 24. september kl. 11 Kirke Kom og vær med til en hyggelig gudstjeneste, hvor vi takker Gud for at høsten er i hus! Vi samler ind til en god gave til KFUM s Sociale Arbejde, og efter gudstjenesten er der lidt at drikke og spise i våbenhuset. Hvor marken bølged nys som guld med aks og vipper bolde, Der ser man nu kun sorten muld og stubbene de golde Foredrag med Charlotte Rørth Torsdag den 5. oktober kl. 19 Skørpinge Kirke Charlotte Rørth skiver om sit foredrag: Vi er mange, der har mødt Jesus, mærket en hånd eller talt med en engel. Mange advarede mig om, at jeg ville blive latterliggjort, hvis jeg fortalte om mit møde med Jesus. Men det er gået lige modsat. Det er som om, folk trænger til et fællesskab, hvor de trygt kan tale om det guddommelige; det, der er så svært at finde ord for. Sådan siger journalist Charlotte Rørth, forfatter til den overraskende bestseller, Jeg mødte Jesus. Siden udgivelsen har hun været en af landets mest efterspurgte foredragsholdere. Hidtil er flere end mødt op for at debattere tro og tvivl, og over 1000 har skrevet til hende om deres egne oplevelser.

5 Alle Helgen i Kirke Søndag den 5. november kl. 17 I ord, bøn og musik mindes vi denne søndag, de mennesker vi har måttet sige farvel til i det forgangne år. Døden må vige for dødsrigets kræfter! Livet er gemt i et jorddækket frø. Se, i opstandelsens tegn skal vi leve. Se, i opstandelsens lys skal vi dø. Svein Ellingsen Familiedag Kirke Søndag den 10. december kl I samarbejde med Landsbyråd holder vi en eftermiddag med masser af julerier. Vi mødes i Kirkekassen (ved P-pladsen overfor kirken) til Klippeklistre, og bagefter går vi over i kirken og pynter juletræet. Bagefter er der underholdning med jule dukketeater og trylleri. Der vil være æbleskiver, kaffe og sodavand i rigelige mængder! Ring til Anna på eller mail til ajak@km.dk senest den 7. december, så vi er sikre på at der er æbleskiver nok! Så gå ikke glip af denne herlige jule eftermiddag!

6 Døbte, viede og begravede / bisatte kirke: Døbte: Alva Lia Riber Hansen, Dalmose Bisat: Kirsten Nielsen, Dalmose kirke: Døbte: Emma Bolatta Poulsen, Grønland Periodens helligdage Fra v/peter Christensen Kort om trinitatis Trinitatistiden er begyndt søndagen efter pinse og varer til sidste søndag før advent. Trinitatis betyder treenighed på latin. Gennem vinterens og forårets mange højtider bliver begivenheder knyttet til Gud som skaber, som Guds søn og som Helligånd fejret hver for sig. Og Trinitatis søndag er en lille kirkelig festdag for treenigheden: Gud Fader, Gud Søn og Gud Helligånd. Trinitatistidens farve er grøn, der i kirken symboliserer håb og vækst. Midt i trinitatistiden kommer Sankt Hans og høsttiden. Sankt Hans har vi fejret, og snart følger høstgudstjenesten i en pyntet kirke. Denne har karakter af en takkegudstjeneste for naturens gaver. Alle Helgens søndag falder altid første søndag i november. Gudstjenesten Alle helgens dag skaber gennem bønner og salmer plads til at mindes og sørge over dem, vi har mistet. I mange kirker (herunder vores) bliver navnene på dem, som i årets løb er døde, læst op. I middelalderen mindedes man særligt helgener og martyrer, altså dem, som døde for deres tros skyld. Nu fejrer vi som nævnt Alle Helgen i folkekirken til minde om alle vore døde. Endelig kan nævnes Mortensaften den 10. november, hvor vi spiser and eller gås til minde om Martin (fordansket til Morten), der var biskop i den franske by Tours, og som iflg. legenden fik sit skjulested afsløret af en flok gæs. Martin af Tours døde i år 397 og blev senere ophøjet til katolsk helgen. Mortens dag er dog ikke en helligdag i den evangelisk-lutherske kirke.

7 Herren velsigne dig... v/peter Christensen Jeg hørte en gang en historie om en kirkegænger, som søndag efter søndag kun deltog i en lille del af gudstjenesten. De nærmere omstændigheder har jeg glemt, men han kom først ind kirken efter prædikenen, og gik ud igen inden gudstjenesten var helt slut. Hvad var meningen med det? Jo, han ønskede såmænd blot at høre præsten lyse (fremsige) velsignelsen med ordene: Herren velsigne dig og bevare dig! Herren lade sit ansigt lyse over dig og være dig nådig! Herren løfte sit åsyn på dig og give dig fred! Amen. For ham var velsignelsen simpelthen det vigtigste. Hvad synes du er vigtigst ved en gudstjeneste (højmesse)? Om velsignelse - helt kort: Når et menneske velsignes er det en bøn eller ønske om, at dette menneske må stå under Guds beskyttelse. Selvom det er præsten, der siger eller lyser velsignelsen, udgår den egentlige velsignelse altså fra Gud. Velsignelse er et vigtigt motiv i både Det Nye og Det Gamle Testamente og en del af den folkekirkelige gudstjeneste. Her siger man den apostolske velsignelse efter prædikenen og den aronitiske velsignelse ved gudstjenestens afslutning (jf. ovenfor). Kirkens korshær alle mennesker er noget værd Kirkens Korshær protesterer, når mennesker, der lever på kanten af samfundet, bliver overset og overhørt. Når deres værdi som menneske gøres til et spørgsmål om arbejdsevne og indtægt. Og når vores medmennesker må sove på gaden, og børn må gå sultne i skole. Derfor holder vi landsindsamling den 26. november I Slagelse kommune driver Kirkens Korshær varmestuer i Slagelse, Korsør og Skælskør. Her kan ensomme, fattige, misbrugere, hjemløse og psykisk sårbare mennesker få støtte og rådgivning, et måltid mad, få vasket tøj og måske vigtigst af alt have et sted at slappe af og møde omsorg, nærvær og respekt fra frivillige og ansatte. Over hele landet samler vi ind denne dag og du kan også melde dig som indsamler enten i Skælskør, Slagelse eller Korsør. Der er ruter af forskellig længde og varighed. Tilmeld dig hos Flemming Jantzen tlf , flj@kirkenskorshaer.dk eller på

8 Gudstjenester September 2017 Søn. d Trinitatis Kl. 9 /LB Ons. d. 6.9 Spaghetti gudstjeneste Kl. 17 Søn. d Trinitatis Søn. d Trinitatis Kl. 9 Søn. d Høstgudstjeneste Kl. 9 Kl. 11 Skørpinge * Oktober 2017 Søn. d Trinitatis Kl. 9 /LB Søn. d Trinitatis Kl. 9 Søn. d Trinitatis Kl. 9 Søn. d. 19. Trinitatis Kl. 9 /LB Søn. d Trinitatis Kl. 9 Flakkebjerg November 2017 Søn. d Alle Helgens dag Kl. 17 * Søn. d. 22. Trinitatis Søn. d Trinitatis Kl. 9 Søn. d Sidste søndag i Kirkeåret Kl. 9 Høve December 2017 Søn. d Søndag i Advent Kl. 9 Bemærkninger til gudstjenestelisten: Kirkekaffe: Der er kirkekaffe ved alle gudstjenester /LB = Gudstjenesten forrettes af sognepræst Lisbeth Bolin, Høve * = Særgudstjeneste, se inde i bladet Kirkebil Kan bestilles til kørsel til alle gudstjenester og alle arrangementer i sognene, hvor præst eller menighedsråd står som indbyder. Henvendelse til DanTaxi på tlf senest dagen før kl. 18 Udgives af og sognes menighedsråd i forening, og med sognepræsten som ansvarshavende. Tryk: Jannerup offset, Slagelse. Materiale bedes afleveret til præsten senest 1 mdr. før udgivelse datoerne 1/3,1/6,1/9 & 1/12

KIRKEHILSEN. Kom og smag på kirken! Nr. 2-23. årg. Juni Juli - August 2014

KIRKEHILSEN. Kom og smag på kirken! Nr. 2-23. årg. Juni Juli - August 2014 KIRKEHILSEN Gimlinge Kirke Hyllested Kirke Nr. 2-23. årg. Juni Juli - August 2014 Kom og smag på kirken! Af Vikarpræst Jan Grønborg Rigtig mange mennesker besøger de danske kirker, af og til flere på hverdage

Læs mere

KIRKEHILSEN. Praktiske oplysninger:

KIRKEHILSEN. Praktiske oplysninger: KIRKEHILSEN Kirke Nr.1-26. årg. Kirke Marts - April - Maj 2017 Vikarpræst i De fire sogne Fra 1. februar 2017 har jeg været præst i de fire sogne i Slagelse-Skælskør provsti. Der er tale om en vikarstilling

Læs mere

KIRKEHILSEN. Nr årg. Juni - Juli - August 2018

KIRKEHILSEN. Nr årg. Juni - Juli - August 2018 KIRKEHILSEN Gimlinge Kirke Hyllested Kirke Nr. 2-27. årg. Juni - Juli - August 2018 Af konstitueret sognepræst Peter Borring Sørensen Alle taler om vejret, men ingen gør noget ved det. Ikke en gang præsten.

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Trinitatis græsset i hverdage Julen varer lige til påske, siger man. Efter påsken kommer pinsen, og søndagen efter pinse fejres en særlig festdag i kirken: Trinitatis

Læs mere

Kirkeblad. Høve - Flakkebjerg Fårdrup - Skørpinge. Gudstjenester. Nr. 32 September November Flakkebjerg Høve 09.

Kirkeblad. Høve - Flakkebjerg Fårdrup - Skørpinge. Gudstjenester. Nr. 32 September November Flakkebjerg Høve 09. Dato Dag i kirkeåret Kirke Kirkeblad 3. september 12. søn. e. trin. Gimlinge 09.00 Flakkebjerg 10.30 Nr. 32 September 2017 - November 2017 10. september* 13. søn. e. trin. Skørpinge 10.30 - Høstgudstjeneste*

Læs mere

KIRKEHILSEN. Nr årg. December 2017/Januar - Februar Det kimer nu til julefest Af Konstitueret sognepræst Margith Pedersen

KIRKEHILSEN. Nr årg. December 2017/Januar - Februar Det kimer nu til julefest Af Konstitueret sognepræst Margith Pedersen KIRKEHILSEN Gimlinge Kirke Hyllested Kirke Nr. 4-26. årg. December 2017/Januar - Februar 2018 Det kimer nu til julefest Af Konstitueret sognepræst Margith Pedersen Det kimer nu til julefest er den julesalme,

Læs mere

KIRKEHILSEN. Nr årg. September - Oktober - November 2018

KIRKEHILSEN. Nr årg. September - Oktober - November 2018 KIRKEHILSEN Gimlinge Kirke Kirke Nr. 3-27. årg. September - Oktober - November 2018 Af konstitueret sognepræst Peter Borring Sørensen Har du tid? Præd. 3.1-11: Alting har en tid, for alt, hvad der sker

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

KIRKEHILSEN. Nr. 4-23. årg. December 2014/Januar - Februar 2015

KIRKEHILSEN. Nr. 4-23. årg. December 2014/Januar - Februar 2015 KIRKEHILSEN Gimlinge Kirke Hyllested Kirke Nr. 4-23. årg. December 2014/Januar - Februar 2015 Kære alle sammen. Jeg hedder Sara Hidalgo og jeg skal være vikar for Grith imens hun er på barsel. Jeg bor

Læs mere

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER GRUPPE 1: BØNNER I Det Gamle Testamente står der i salme 139: Før ordet bliver til på min tunge, kender du det fuldt ud, Herre. Giver det mening at bede, hvis Gud allerede ved, hvad vi vil sige? En kvinde

Læs mere

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Læs mere

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014 Goddag og farvel Præsentation af ny præstevikar I forbindelse med, at Torben Jensen har fået nyt embede, er jeg blevet

Læs mere

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Begravelse. I. Længere form Vejledende ordning

Begravelse. I. Længere form Vejledende ordning Begravelse Der anføres i det følgende to begravelsesordninger: en længere og en kortere. Begge kan anvendes ved jordfæstelse og ved bisættelse (brænding). Ordningerne er vejledende, men jordpåkastelsen

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

KIRKEHILSEN. Nr årg. December 2016/Januar - Februar 2017

KIRKEHILSEN. Nr årg. December 2016/Januar - Februar 2017 KIRKEHILSEN Gimlinge Kirke Hyllested Kirke Nr. 4-25. årg. December 2016/Januar - Februar 2017 På træk Sognepræst Grith Seersholm Over efterårets klare blå himmel trækker skarpe kiler af gæs og store flokke

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Sædder Sogns Kirkeblad

Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Kirke og Ingelstrup Kapel 69. årgang nr. 4 December 2018 Januar Februar 2019 JULEAFSLUTNING FOR MOTHER THERESA Sct. Nikolaj tjenesten blev oprettet i 1957 af kirkens korshærs

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

KIRKEHILSEN. Nr årg. Marts April Maj 2018

KIRKEHILSEN. Nr årg. Marts April Maj 2018 KIRKEHILSEN Gimlinge Kirke Hyllested Kirke Nr. 1-27. årg. Marts April Maj 2018 Af konstitueret sognepræst Peter Borring Sørensen Tak er kun et fattigt ord Og dog! Taknemmelighed er for tiden et af plus-ordene

Læs mere

20. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. oktober 2013 kl. 10.00. Salmer: 754/434/303/385//175/439/571/475 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

20. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. oktober 2013 kl. 10.00. Salmer: 754/434/303/385//175/439/571/475 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 20. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. oktober 2013 kl. 10.00. Salmer: 754/434/303/385//175/439/571/475 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen Også denne søndag følges højmessen og

Læs mere

KIRKEHILSEN. Nr. 3-23. årg. September - Oktober - November 2014

KIRKEHILSEN. Nr. 3-23. årg. September - Oktober - November 2014 KIRKEHILSEN Gimlinge Kirke Hyllested Kirke Nr. 3-23. årg. September - Oktober - November 2014 Kirkegængere giver mere end andre til velgørende formål! Af vikarpræst Jan Grønborg Nå, og hvorfor så det?

Læs mere

7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375

7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375 1 7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. I årets skønne

Læs mere

Sidste søndag efter H3K I 2017 Strellev 9.00, Ølgod /29 22/

Sidste søndag efter H3K I 2017 Strellev 9.00, Ølgod /29 22/ Der findes øjeblikke i livet, hvor det er som om himlen rører jorden. Øjeblikke af svimlende lykke; øjeblikke, hvor alting står klart for en, og man forstår, hvad det hele handler om, øjeblikke, der gør

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019 Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019 At ligge på ryggen og kigge på stjernerne... Midt i denne travle juletid har vi muligheden for at lade os inspirere af følgende historie. Der var en

Læs mere

Alle Helgens søndag 2014 Mattæus 5, 1-12

Alle Helgens søndag 2014 Mattæus 5, 1-12 Alle Helgens søndag 2014 Mattæus 5, 1-12 Evige Gud, vor Far i Himlen hold vore døde i dine gode hænder og tag imod vore nyfødte, så at de erfarer, at de altid bliver ledet af din hånd nu og i evighed.

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Der skete noget med Gud, dengang han blev far Sådan forklarede en af mine lærere på teologistudiet, hvad der er særligt i kristendommen. Det er en af de

Læs mere

Velkomst og tema: Prædiken:

Velkomst og tema: Prædiken: Gudstjeneste 180115 10.30 - Brændkjærkirken 2 s.e. H3K 2. Tekster: Mos 33,18-23; Joh 2,1-11 (afslutning af prædiken: Rom 12,9-12a) Prædiken af sognepræst Ole Pihl Salmer: DDS 4 Giv mig Gud en salmetunge

Læs mere

Hvem har dog stået for den planlægning? Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker. Det er godt tænkt.

Hvem har dog stået for den planlægning? Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker. Det er godt tænkt. 1 Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker Om jeg så tælles blandt de i klogeste i vores samfund, har indsigt i jura og økonomi, kender kunst og kultur og forstår svære

Læs mere

Prædiken søndag d. 6. november Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Luk 6, & Åb 21,3-5.

Prædiken søndag d. 6. november Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Luk 6, & Åb 21,3-5. 1 af 6 Prædiken søndag d. 6. november 2016. Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Luk 6, 20-31 & Åb 21,3-5. Alle Helgen Salige er I som græder, Salige er I som er fattige, Salige er

Læs mere

Kirke & Sogn aunslev BovEnSE 44. årgang nr. 3 JUnI - SEPTEMBEr 2014

Kirke & Sogn aunslev BovEnSE 44. årgang nr. 3 JUnI - SEPTEMBEr 2014 Kirke & Sogn aunslev bovense 44. årgang nr. 3 JUNI - SEPTEMBER 2014 Kære konfirmander Kære faddere, familie Kære konfirmationsgæster Flaget er hejst. Her ved kirken og rundt omkring i sognet. Her er fest.

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

September - Oktober - November 2018

September - Oktober - November 2018 September - Oktober - November 2018 Hvordan synes du, en gudstjeneste skal være? Der er et fastlagt ritual for højmessen, men selv inden for ritualet er der valgmuligheder. Hvilke bønner skal vi bruge?

Læs mere

Julen 2016 i Holbøl kirke

Julen 2016 i Holbøl kirke Julen 2016 i Holbøl kirke Med fredslys fra 1. søndag i advent til helligtrekonger. 1 Advent er forventning og forberedelse til julen, hvor vi fejrer, at Jesus kom til verden. Adventskrans, julekrybbe,

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. December Januar Februar Marts Nr.1 Et lidet barn så lysteligt blev af en jomfru båret, ej før, ej siden hørtes sligt, men kun i jubelåret, i tidens fylde,

Læs mere

EFTERÅR I SALMER. Nr. 5 oktober/november 2011

EFTERÅR I SALMER. Nr. 5 oktober/november 2011 Nr. 5 oktober/november 2011 EFTERÅR I SALMER. Dybt hælder året i sin gang, synger vi i denne tid, og det er uomgængeligt, at sådan er det. Mørket trænger frem, og dagene bliver korte. Året går på hæld,

Læs mere

Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723

Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723 1 Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723 Åbningshilsen I dag fejrer vi en begivenhed, en milepæl, noget, der kun sker

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Allehelgens dag,

Allehelgens dag, Allehelgens dag, 3.11.2013. Domkirken: 732 Dybt hælder året, 571 Den store hvide (prædiken, navneoplæsning, motet), 549 Vi takker dig, 754 Se nu stiger. Nadver: 573 Helgen her Gråbrødre: 732, 571, 549,

Læs mere

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed VESTER HASSING KIRKE til tro, håb og kærlighed Hoppekirke Torsdag til lørdag formiddag For alle børn og barnlige sjæle! Se præcise åbningstider på skilt ved hoppekirken. Morgensang Torsdag d. 12. september

Læs mere

KIRKEHILSEN. Nr. 2-24. årg. Juni - Juli - August 2015

KIRKEHILSEN. Nr. 2-24. årg. Juni - Juli - August 2015 KIRKEHILSEN Gimlinge Kirke Hyllested Kirke Nr. 2-24. årg. Juni - Juli - August 2015 Lykken og den indre dæmon Af Sognepræst Marianne Myssen, Sørbymagle Der er ikke mere end 40 cm fra et klap på skulderen

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10 1 7. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 19. juli 2015 kl. 10.00. Salmer: 30/434/436/302//3/439/722/471 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen. Vel mødt i kirke denne

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015

Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015 Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015 Sognepræst Organist Graveren i Thyregod Kirkeværge Thyregod Graveren i Vester Kirkeværge Vester Formand Hjemmeside

Læs mere

KIRKEHILSEN. Nr. 1-25. årg. Marts - April - Maj 2016. Vi gør alt for at indhente den tabte tid! Af Sognepræst Marianne Myssen, Sørbymagle

KIRKEHILSEN. Nr. 1-25. årg. Marts - April - Maj 2016. Vi gør alt for at indhente den tabte tid! Af Sognepræst Marianne Myssen, Sørbymagle KIRKEHILSEN Kirke Hyllested Kirke Nr. 1-25. årg. Marts - April - Maj 2016 Vi gør alt for at indhente den tabte tid! Af Sognepræst Marianne Myssen, Sørbymagle Sådan siger togføreren venligt i højttaleren

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 7,11-17

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 7,11-17 1 16. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 20. september 2015 kl. 10.00. Høstgudstjeneste Salmer: Nu går vi glad vor kirkegang /434/25/728//730/439/729/476 Åbningshilsen Vi er til takkegudstjeneste

Læs mere

Juledag Intentionen i Lukasevangeliets fødselsberetning og i Johannesevangeliet er den samme: at pege på Kristus som verdens lys og frelser.

Juledag Intentionen i Lukasevangeliets fødselsberetning og i Johannesevangeliet er den samme: at pege på Kristus som verdens lys og frelser. Juledag 2013 Vi har hørt Johannes fødselsberetning. En helt anden historie end i går, hvor det var Lukas juleevangelium, der blev prædiket over i landets kirker. Er det overhovedet en fødselsberetning,

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

Trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 15. juni 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/356/283/291//318/439/403/1

Trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 15. juni 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/356/283/291//318/439/403/1 1 Trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 15. juni 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/356/283/291//318/439/403/1 Åbningshilsen Trinitatis søndag, Hellig Trefoldigheds Fest. En søndag, hvor vi fejrer GUD, glæder

Læs mere

Nr 4. juli/august årg.

Nr 4. juli/august årg. Nr 4. juli/august 2017 26. årg. Tegning: Amalie Schmidt Krøger 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad september / oktober 2017 er torsdag d. 3.

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis Tekst. Matt. 19,16-26.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis Tekst. Matt. 19,16-26. side 1 Prædiken til 6.s.e.trinitatis 2016. Tekst. Matt. 19,16-26. Et fint menneske mødte Jesus, men gik bedrøvet bort. Der var noget han ikke kunne slippe fri af. Men før vi skal se mere på den rige unge

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 3 50. årg. 2013 September Oktober November Velkommen til vores nye organist Med stor glæde kan vi nu byde Lone Vandt velkommen som vores nye organist

Læs mere

Åbningshilsen. + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen.

Åbningshilsen. + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. 1 6. søndag efter påske I. Konfirmation. Sct. Pauls kirke 21. april 2013 kl. 10.00. Salmer:402/192,v.16//192,v.79/123,v.1&v.9/123,v.7/1 5/11 Uddelingssalme: se ovenfor: 15 Åbningshilsen + I Faderens og

Læs mere

Konfirmation. Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1991

Konfirmation. Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1991 Konfirmation Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1991 Konfirmationen foregår ved en ordinær gudstjeneste, som følger højmesseordningen efter stedets sædvane. Under indgangen (præludiet) kan konfirmanderne

Læs mere

16.s.e.trin. II 2016 Cykelgudstjeneste 11. september 2016

16.s.e.trin. II 2016 Cykelgudstjeneste 11. september 2016 Gyserforfatteren Stephen King fortæller, at han i sin skoletid blev tvunget til at lære et bibelvers uden ad. Han var måske en smule dovent anlagt og valgte et af dem, vi har hørt i dag: Jesus græd. Det

Læs mere

Sdr. Nærå. Juni Juli August Valgmenighed

Sdr. Nærå. Juni Juli August Valgmenighed Sdr. Nærå Juni Juli August 2019 Valgmenighed Døbefont pyntet til barnedåb Påskedag 2019 Nyt fra Menighedsrådet Når I sidder med dette kirkeblad i hånden, har vi et veloverstået Årsmøde bag os. Vi håber,

Læs mere

meget godt at der ikke fandtes facebook eller internet på den tid. For så så disciplene netop med deres egne øjne, i stedet for at lede efter deres

meget godt at der ikke fandtes facebook eller internet på den tid. For så så disciplene netop med deres egne øjne, i stedet for at lede efter deres Sidste søndag efter Helligtrekonger Læsninger: 2. Mos 34, 27-35 2. Peter 1, 16-18 Matt 17, 1-9 Salmer: 749: I Østen stiger 448: Fyldt af glæde 674 v. 2 og 7 22: Gådefuld er du vor Gud 161: Med strålekrans

Læs mere

Kl Burkal Kirke 571, 558, 566; 552, 732. Tema: Lys for andre. Evangelium: Matt. 5,13-16

Kl Burkal Kirke 571, 558, 566; 552, 732. Tema: Lys for andre. Evangelium: Matt. 5,13-16 Kl. 10.00 Burkal Kirke 571, 558, 566; 552, 732 Tema: Lys for andre Evangelium: Matt. 5,13-16 Da jeg var barn, havde vi hjemme en særlig tradition med juletræet, når det efter jul blev tændt for sidste

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

16. s. e. trin. I 2015 Høstgudstjeneste i Strellev

16. s. e. trin. I 2015 Høstgudstjeneste i Strellev I dag har vi høstgudstjeneste her i Strellev. Vi glæder os over, hvad Gud lod vokse i vang, som vi senere skal synge. Vi takker for de gode gaver, han giver til os, vi lovpriser ham, fordi vi har fået

Læs mere

NAUR MENIGHEDSRÅD Frode Nygaard næstformand kontaktperson præstegårdsog kirkehusudvalg. Susanne Bak Brogård aktivitetsudvalg plantageudvalg

NAUR MENIGHEDSRÅD Frode Nygaard næstformand kontaktperson præstegårdsog kirkehusudvalg. Susanne Bak Brogård aktivitetsudvalg plantageudvalg KIRKEBLADET 53. ÅRGANG NR. 2 KIRKEBLADET NAUR MENIGHEDSRÅD 2016-2020 Kenn Nørgaard Rasmussen formand præstegårds- og kirkehusudvalg Frode Nygaard næstformand kontaktperson præstegårdsog kirkehusudvalg

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN AUGUST SEPTEMBER Søndag den 21. august kl. 10.30, 13. søndag efter trinitatis. Torsdag den 25. august kl. 16: Ulvetimen i konfirmandstuen Fredag den 26. august kl. 9.00 Staudeklub

Læs mere

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS GUD ÅBENBARER SIG FOR OS Kristne tror, at den treenige Gud til alle tider giver sig til kende for mennesker, og at han helt og fuldt har vist

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 1 januar/februar årg.

Orø Kirkeblad. nr. 1 januar/februar årg. Orø Kirkeblad nr. 1 januar/februar 2006 15. årg. Den bidende blæst der hvirvler omkring os, som bød den til fest, men verden er nøgen, den svøbes i sne, og livet er lænket, kun død er at se, det blomstrende

Læs mere

KIRKEHILSEN. Nr årg. December 2018/Januar - Februar 2019

KIRKEHILSEN. Nr årg. December 2018/Januar - Februar 2019 KIRKEHILSEN Gimlinge Kirke Hyllested Kirke Nr. 4-27. årg. December 2018/Januar - Februar 2019 Julen Af konstitueret sognepræst Peter Borring Sørensen Det er ikke til at ignorere. Julen nærmer sig. Julen

Læs mere

PRÆDIKEN ALLEHELGENSSØNDAG 6.NOVEMBER 2011 VESTER AABY KIRKE KL. 16.00 Tekster: Es. 60,18-22; Åb.7,1-12; Matth.5,1-12 Salmer: 775,552,571,573,518

PRÆDIKEN ALLEHELGENSSØNDAG 6.NOVEMBER 2011 VESTER AABY KIRKE KL. 16.00 Tekster: Es. 60,18-22; Åb.7,1-12; Matth.5,1-12 Salmer: 775,552,571,573,518 PRÆDIKEN ALLEHELGENSSØNDAG 6.NOVEMBER 2011 VESTER AABY KIRKE KL. 16.00 Tekster: Es. 60,18-22; Åb.7,1-12; Matth.5,1-12 Salmer: 775,552,571,573,518 Hvad her blev os til glæde, har du i godhed skabt. Vi derfor

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Mens vi her hos os i Tingsted kan glæde os over høstede marker og smukt sensommervejr ser det anderledes ud hos vores kristne søstre og brødre

Læs mere

Trøstet sorg som slebet glas!

Trøstet sorg som slebet glas! Trøstet sorg som slebet glas! Matt 5,1-12 kollekt: Lissner, s. 214 Salmer: 573-575-654-321-775 Vær fortsat ved vor side, når stormen stilner af. Vær hos os, når vi søger til vore kæres grav. Giv, at vi

Læs mere

KvongPosten November 2018

KvongPosten November 2018 KvongPosten November 2018 Alle Helgens Dag Søndag den 4. november. Gudstjeneste i Kvong Kirke kl. 15.00 hvor vi mindes vore døde. Navnene på dem vi har mistet siden det sidst var Alle Helgens Dag, vil

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

Prædiken til 10.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke Salmer: v. 376 v.1-4 // 2

Prædiken til 10.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke Salmer: v. 376 v.1-4 // 2 Prædiken til 10.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2014 Salmer: 402 448 v. 376 v.1-4 // 2 388 752 v.3-5 Ved gudstjenesten i dag fejrer vi tre små børns ankomst til verden. Tre små mirakler. For

Læs mere

Nimtofte - Tøstrup Sogn

Nimtofte - Tøstrup Sogn Nimtofte - Tøstrup Sogn 40. årgang Nr. 27 Oktober - November - December 2018 Efterårets glæder Jeg faldt for nylig over en artikel fra Alt for damerne med overskriften; 11 grunde til at glæde sig til efteråret.

Læs mere

Kristi Himmelfarts-dag 2016 Ølgod kirke

Kristi Himmelfarts-dag 2016 Ølgod kirke Når man siger farvel til nogen, man holder af, som man ikke skal se i lang tid, er det sjældent nok bare at sige farvel eller hej. Der må noget mere til. En eller anden form for berøring, et kys, et håndtryk,

Læs mere

nyt God sommer! 40. årgang Nr Juni - Juli - August

nyt God sommer! 40. årgang Nr Juni - Juli - August IRKE nyt God sommer! 40. årgang Nr. 3 2013 Juni - Juli - August Konfirmand 2014? Jeg har nu åbnet for indskrivning af kommende konfirmander bosiddende i enten Kullerup eller Vindinge Sogn. Det vil sige,

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Prædiken til 13. s. e. trin. (ved Stafet For Livet)

Prædiken til 13. s. e. trin. (ved Stafet For Livet) Prædiken til 13. s. e. trin. (ved Stafet For Livet) Søndag den 10. september kl. 8.25 i Bogense kirke Salmer: 754 29 // 370 Tak, Gud, for denne lyse morgen Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Læs mere

Kirkebladet Nr årg. Sept. - Okt. - Nov Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr årg. Sept. - Okt. - Nov Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-20. årg. Sept. - Okt. - Nov. 2010 Øsløs Vesløs Arup Sogne 2 Navne og adresser: Sognepræst Lone Olsen Kragholmvej 8, 7742 Vesløs Tlf. 97 99 30 45, fax 97 99 30 49 E-mail: LO@km.dk Menighedsrådet:

Læs mere

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer:

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer: Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer: 15 292 448 403 352-353 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Der var et menneske,

Læs mere

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter:

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Ia. Indledning: Præludium og indgangsbøn: Almægtige Gud, Himmelske Far, du, som

Læs mere

7. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 22. juli 2012 kl. 10.00. Salmer: 748/434/24/655//37/375 Uddelingssalme: 362

7. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 22. juli 2012 kl. 10.00. Salmer: 748/434/24/655//37/375 Uddelingssalme: 362 1 7. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 22. juli 2012 kl. 10.00. Salmer: 748/434/24/655//37/375 Uddelingssalme: 362 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Denne solbeskinnede

Læs mere

Køng Svinø Kirkeblad

Køng Svinø Kirkeblad Køng Svinø Kirkeblad December Januar Februar 2018-2019 Gudstjenesteliste Køng Svinø 2/12 1. s. i advent 10.30 MP 19.00 MP Lucia 9/12 2. s. i advent 15.30 MP Lucia 16/12 3. s. i advent 9.00 MP 23/12 4.

Læs mere

KIRKEHILSEN. Nr. 3-24. årg. September - Oktober - November 2015

KIRKEHILSEN. Nr. 3-24. årg. September - Oktober - November 2015 KIRKEHILSEN Gimlinge Kirke Hyllested Kirke Nr. 3-24. årg. September - Oktober - November 2015 Høsten s glæder skal også høstes Af sognepræst Anna Jakobsen Vi havde engang et folkevognsrugbrød fra 1970èrne,

Læs mere

Nu er jeg der, hvor det hele foregår. Jeg er tilbage i første række.

Nu er jeg der, hvor det hele foregår. Jeg er tilbage i første række. Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 37. årgang Nr. 15 Oktober - November - December 2015 Nu er jeg der, hvor det hele foregår. Jeg er tilbage i første række. Sådan sagde den fornyligt afdøde Niels Henrik Arendt,

Læs mere

Evaluering af Minikonfirmandforløb januar 2016 Ågerup, Kirkerup og Hvedstrup i Roskilde Domprovsti - 3 klasserne i lokalområdet

Evaluering af Minikonfirmandforløb januar 2016 Ågerup, Kirkerup og Hvedstrup i Roskilde Domprovsti - 3 klasserne i lokalområdet Evaluering af Minikonfirmandforløb januar 2016 Ågerup, Kirkerup og Hvedstrup i Roskilde Domprovsti - 3 klasserne i lokalområdet Minikonfirmander januar 2016 I 2016 var tilbuddet om Minikonfirmandundervisning

Læs mere

16. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 5. oktober 2014 kl Salmer: 754/434/560/217//224/439/538/536

16. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 5. oktober 2014 kl Salmer: 754/434/560/217//224/439/538/536 1 16. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 5. oktober 2014 kl. 10.00. Salmer: 754/434/560/217//224/439/538/536 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen. Første søndag i

Læs mere

bæres til dåb (eller en voksen vælger at blive døbt) i Andst kirke, vil der blive hængt et rødt æble på træet. På æblet vil stå dåbskandidatens

bæres til dåb (eller en voksen vælger at blive døbt) i Andst kirke, vil der blive hængt et rødt æble på træet. På æblet vil stå dåbskandidatens Af Helle Torp. Midt i november fik vi indviet kirkens dåbstræ. Fremover, når et barn bæres til dåb (eller en voksen vælger at blive døbt) i Andst kirke, vil der blive hængt et rødt æble på træet. På æblet

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker August * September * Oktober * November 2014 NYT FRA PASTORATET Høstgudstjenesten i Karrebæk kirke. Søndag den 21. september kl. 10.30, er der høstgudstjeneste i Karrebæk

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

Alle Helgen B Matt 5,13-16 Salmer: Alle Helgen er en svær dag. Det er en stærk dag. Alle Helgen er en hård dag.

Alle Helgen B Matt 5,13-16 Salmer: Alle Helgen er en svær dag. Det er en stærk dag. Alle Helgen er en hård dag. Alle Helgen 2016. B Matt 5,13-16 Salmer: 754-571-552 321-551-574 Alle Helgen er en svær dag. Det er en stærk dag. Alle Helgen er en hård dag. Ja, Alle Helgen opleves forskelligt. Det er en stor mærkedag,

Læs mere

KirKe 40. årgang Nr December 2012 Januar-Februar 2013 Kullerup og Vindinge Sogne

KirKe 40. årgang Nr December 2012 Januar-Februar 2013 Kullerup og Vindinge Sogne IRKE nyt 40. årgang Nr. 1 2013 December 2012 Januar-Februar 2013 Jul i en nøddeskal En krybbe i en stald. Dyr og skinnende lys. Guld og glimmer. Tre vise mænd en mor og en far. Mennesker i underlige gevandter.

Læs mere

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter:

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Ia. Indledning: Velkomst! Indgangsbøn: Almægtige Gud, Himmelske Far, du, som har

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas (Luk 24, 46-53)

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas (Luk 24, 46-53) Kristi Himmelfart II 5. maj 2016 Sundkirken 10 Salmer: 257 Vaj nu, Dannebrog 300 Kom, sandheds Ånd 259 Din himmel-krone 66 Lyslevende 217 Min Jesus 251 Jesus, himmelfaren Bøn: Vor Gud og far Tak at du

Læs mere

KvongPosten November 2017

KvongPosten November 2017 KvongPosten November 2017 --------------------------------------------- Bankospil Støtte foreningen for Kvong Sogn afholder Bankospil Søndag den 5 nov. kl. 15.00 Dørene åbnes kl. 14.00 i gymnastiksalen,

Læs mere

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken SKT. KNUDS KIRKE Velkommen i Domkirken Velkommen i Domkirken Denne lille oversigt over højmessens forløb er udarbejdet med ønsket om, at du vil genkende gudstjenestens forskellige led og føle dig hjemme

Læs mere