Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 18 til udvidelse og ombygning af Hotel Scandinavia

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 18 til udvidelse og ombygning af Hotel Scandinavia"

Transkript

1 Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byggeri EH Arkitekter ApS Blegdamsvej 28F, st København N Att.: Poul Alstrup 25. oktober 2013 Sagsnummer: ~001 edoc: Matrikelnummer: 530 AM, Kbh. Ejendomsadresse: Amager Boulevard 70 Ejendomsnummer: Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 18 til udvidelse og ombygning af Hotel Scandinavia I brev fra den 3. september 2013 søger I om tilladelse til at udvide og ombygge Hotel Scandinavia, beliggende på matr. nr. 530 Amagerbros Kvarter, København, på adressen Amager Boulevard 70 (bilag 1). I den forbindelse ønsker I at påbygge 10 etager på det eksisterende højhus, udvide bygningen med en restaurant i den nordvestlige del af bygningen og etablere nye udearealer. Ejendommen, hvor de ansøgte arbejder skal udføres, er delvis omfattet af fortidsmindebeskyttelseslinjen omkring Christianshavns Vold, der er beskyttet som fortidsminde efter museumslovens 29 e og 29 f. 100-m beskyttelseslinjen forløber umiddelbart bag det eksisterende højhus (bilag 2). Voldanlægget er endvidere beskyttet ved fredningskendelse, lyst 29. oktober Christianshavns volde og grave stammer fra 1670 erne, da Christianshavns befæstning blev bygget i forbindelse med fornyelsen af voldanlægget omkring København. Anlægget består af et dobbelt forsvar med høje indre volde og omfattende bastioner samt et spinklere udenværk. Begge forsvarslinjer har foranliggende grav. Christianshavns befæstning var et lukket forsvarsanlæg helt til 1916, hvor publikum fik adgang. Herefter overtog Københavns Kommune voldanlægget fra Staten og istandsatte det i etaper i de følgende årtier. Ifølge naturbeskyttelseslovens 18, stk. 1 (lovbekendtgørelse nr. 951 af 3. juli 2013), må der ikke foretages ændring i tilstanden af arealet inden for fortidsmindebeskyttelseslinjen. Københavns Kommune kan dog i særlige tilfælde i medfør af naturbeskyttelseslovens 65, stk. 3, gøre undtagelse fra fortidsmindebeskyttelseslinjen. Center for Byggeri Plan og Koordinering Njalsgade 13 Postboks København V Kundecenter Njalsgade København S Telefon Direkte telefon byggeri@tmf.kk.dk

2 Beskrivelse af det ansøgte projekt Efter at Hotel Scandinavia har eksisteret i 40 år, ønsker ejeren at igangsætte en tiltrængt renovering og udbygge hotellet. I den forbindelse skal hotellet gives et æstetisk løft, og der skal tilbygges yderligere 10 etager med 260 nye værelser på det eksisterende 26 etager høje hotel. På de øverste etager indrettes restaurant og taghave med offentlig adgang. Eksisterende restaurant i stuen udvides med i alt 480 m 2 i 2 etager i ejendommens nordvestlige hjørne (bilag 3-4). Ved udvidelsen øges bygningens højde fra ca. 84 m til ca. 120 m. Forøgelsen med nye etager samt facadernes lodrette underdeling ændrer bygningens udtryk, så bygningen vil fremtræde slank og velproportioneret. Side 2 af 10 Sagsnummer: ~001 Matrikelnummer: 530 AM, Kbh. Ejendomsadresse: Amager Boulevard 70 Ejendomsnummer: Facader Den eksisterende bygning og bygningsbasen energioptimeres med nye højisolerede glasfacader. Nye facadevinduer med udvidet lysning sikrer optimeret dagslysdækning (bilag 5-9). De 10 nye etager sammenbygges med de eksisterende etager under den fælles glasfacade. Glaselementerne er foldet så himmellyset reflekteres i varierende lodrette bånd uden store refleksioner. Facadernes varierende lysspil over dagen strammes op af lodrette gennemgående underdelinger, så bygningen fremtræder både levende og præcis. Hvide emalitglas og hvide gardiner i værelserne sikrer bygningens lyse og lette udtryk. Om natten vil belysningen fra de forskelligt vinklede værelser skabe en fascinerende mosaik (bilag 10). I højhusets nye facade vil glaspartierne virke mest markant ved basen og i de øverste etager, hvor facaderne vinkles udad. De lodrette linjer afsluttes således i toppen med glas, der vinkles udad som en krystallinsk blomst. Til facaderenoveringen anvendes bæredygtige byggematerialer. Glasfacaden er endvidere tænkt multifunktionel ved dannelse og udnyttelse af passiv solvarme, integration af solceller i sydfacaden, naturlig ventilation, solafskærmning og støjdæmpning. Taghave På hotellets tagterrasse anlægges en grøn taghave, der vil blive offentligt tilgængeligt (bilag 11). Haven omkranses af beskyttende glasvægge, så græsser, buske og træer kan vokse i det beskyttede miljø. Taghaven tænkes som et stort indbydende trægulv med fuger i varierende bredder. Trægulvet etableres på et stort underliggende muldbed, hvorfra planter skyder op gennem mellemrum i dækket.

3 Vandhave En stor vandhave, der etableres mod Amager Boulevard og hjørnet ved Ørestads Boulevard, forbinder hotellet via terrasser og trappeanlæg med byens vand og boulevarden (bilag 12-14). Et spejlbassin med beplantede øer, vandsøjler og vanddampe bliver et nyt rekreativt anlæg og skaber et levende og inviterende byrum omkring hjørnet af de to boulevarder. Punktbelysning i belægningen lyser op og markerer haveanlægget om aftenen. Der vil være udgang fra restaurant til morgenmadsterrasse. Det er intentionen, at vandhaven skal blive et nyt og inviterende løft til dette sted, som nu udelukkende opleves som et stærkt trafikeret område. Side 3 af 10 Sagsnummer: ~001 Matrikelnummer: 530 AM, Kbh. Ejendomsadresse: Amager Boulevard 70 Ejendomsnummer: Nyplantninger i form af solsikker, valmuer, højt græs og kørvel vil repræsentere et lille udvalg af den danske flora. Eksisterende bøgehække langs skelgrænser og kastanjetræer langs Amager Boulevard og hjørnet ved Ørestads Boulevard bevares. Anlægget afsluttes mod hjørnet af en gruppe sølvpil i sammenhæng med 2 store grupper af sølvpil på terrasserne. Skygge og vindforhold I forbindelse med lokalplanen blev der foretaget en undersøgelse af skyggevirkningerne og af vindforholdene. Skyggevirkningen af det eksisterende højhus berører primært Christianshavns Vold. Forhøjelsen af bygningen vil derfor have indflydelse i forhold til de arealer, der ligger i større afstand. Her vil skyggen passere hurtigere og være af relativt kortere varighed. I dag beskytter bygningsbasen for turbulens fra højhuset ved terræn. Det vurderes, at tilbygningen på 10 etager ikke vil ændre nævneværdigt på vindforholdene ved terræn. Planmæssige forhold Lokalplan Hotel Scandinavia er omfattet af bestemmelserne i lokalplan nr. 327 med tillæg nr. 3, Ny Tøjhus, bekendtgjort den 20. juli Lokalplantillægget udgør det planmæssige grundlag for en større udvidelse at Hotel Scandinavia, der inkluderer påbygning af 10 etager på det eksisterende højhus. Bebyggelsen er lagt fast som principiel bebyggelsesplan med et højhus i 36 etager plus taghave med en maksimalt højde på 125 m.

4 Intentionen med højhuset er ved påbygning af 10 etager og en ny facetteret glasfacade at forvandle det eksisterende betonhus til et krystallinsk og lysreflekterende vartegn i byen. En ny glasfacade med let facadeudtryk skal tilføre huset væsentlige arkitektoniske kvaliteter set både fra nærområdet og på afstand. Glasfacaden skal facetteres, så der skabes et varieret lysspil. De lodrette linjer i facaden afsluttes som en glasblomst, der folder sig ud som et taglandskab med skybar, restaurant og udsigtsterrasse med offentlig adgang. Lokalplanen lægger særlig vægt på højnelse af den arkitektoniske fremtræden i bybilledet, på samspillet med de nære omgivelser og på bæredygtighed. Side 4 af 10 Sagsnummer: ~001 Matrikelnummer: 530 AM, Kbh. Ejendomsadresse: Amager Boulevard 70 Ejendomsnummer: Arealet mellem bebyggelsen og Amager Boulevard skal indrettes i samspil med friarealerne på det øvrige lokalplanområde. Mod Amager Boulevard skal vandmotivet således fortsættes. Stueetagen skal udformes som aktive og åbne facader, der understøtter det ønskede byliv i overensstemmelse med et ønske om en anvendelse, der lægger op til interaktion og kontakt mellem stueetage og byrum. Lokalplanen kan i sin helhed ses på: Kommuneplan I kommuneplan 2011 er grunden fastlagt til serviceerhverv med en særlig bemærkning om, at den maksimale bebyggelsesprocent er 285 og at den maksimale bygningshøjde er 125 m. Afgørelse Lokalplanens bestemmelser danner grundlag for dispensationsmuligheden. Lokalplanen åbner muligheden for, at det eksisterende hotel kan udbygges med 10 etager til en højde på maksimalt 125 m på nærmere angivne vilkår (jf. ovenfor). Det er Center for Byggeris vurdering, at det ansøgte projekt er i overensstemmelse med de planmæssige bestemmelser. Hotel Scandinavia har i 40 år været et markant profil i den københavnske skyline. Mod nord ligger den stærkt befærdede Amager Boulevard og Stadsgraven, der er en del af det fredede fortidsminde Christianshavns Vold. Påbygning af yderligere 10 etager vil ikke ændre på sigtelinjerne i forhold til voldanlægget. Indsigten til og udsigten fra fortidsmindet vil dermed ikke blive ændret væsentligt.

5 Efter udvidelsen af hotellet vil højhuset blive endnu mere synligt i byens profil, hvilket gør det ekstra vigtigt, at det får en høj arkitektonisk kvalitet. Bygningen er i dag præget af betonfacaden. Forvaltningen vurderer, at glasfacaderne vil tilføre huset væsentlige arkitektoniske kvaliteter. Den viste forøgelse af højhusdelen med 10 etager vil betyde, at højhuset vil få en mere velproportioneret form og virke slankere, ligesom den foreslåede skrå bearbejdning af de øverste dele af de nye glasfacader udgør en meget elegant og original afslutning. Den fremtidige skyline fremgår af visualiseringerne i bilag Side 5 af 10 Sagsnummer: ~001 Matrikelnummer: 530 AM, Kbh. Ejendomsadresse: Amager Boulevard 70 Ejendomsnummer: Det andet hovedelement er basen, der spiller videre på højhusets krystallinske fremtræden, og som med sine voluminer føjer sig ind i omgivelsernes karakteristika. Samtidig betyder det en markant byarkitektonisk og funktionel opgradering af steder, der i dag er domineret af terrænparkering. Arealerne foran Hotel Scandinavia er for størstedelen udlagt som parkeringspladser. Lokalplanens krav til veje, pladser, stier, kanaler og bassiner samt til bebyggelsens ydre fremtræden og offentlig tilgængelige friarealer skal medvirke til at give området et kvalitativt helhedspræg af høj kvalitet med et væsentligt indslag af grønne og blå elementer i form af træer samt vandbassiner og kanaler. Ideen bag ansøgningen er at fortsætte vandmotivet fra bassinerne foran kontorhusene langs Amager Boulevard. Spejlbassinet med beplantede øer vil gå i dialog med voldgraven, de begroede volde og terrænet på den anden side af Amager Boulevard og på den måde korrespondere med et landskabeligt rum, der strækker sig længere end hotellets eget grundareal. Vandhaven skaber en fysisk og imødekommende sammenhæng mellem stueetage, Amager Boulevard og Christianshavns Vold. På baggrund af ovennævnte overvejelser er det Center for Byggeris vurdering, at anlægsarbejderne vil respektere det fredede fortidsminde og sine omgivelser. I den forbindelse har vi lagt særligt vægt på, at det ansøgte er i overensstemmelse med lokalplanens bestemmelser de 10 etager bygges på det eksisterende højhus og at der hermed ikke sker en yderlige overskridelse af beskyttelseslinjen indsigten til fortidsmindes bevares uforandret og sigtelinjerne samt udsyn fra fortidsmindet ikke forandres væsentligt højhuset vil få et mere vellykket arkitektonisk fremtræden bygningen er adskilt fra det fredede fortidsminde af et stærkt trafikeret vejanlæg

6 arealet foran hotellet ændres fra parkering til et haveanlæg, der inviterer til ophold og skaber sammenhæng mellem bygningen, vandbassinerne foran kontorhusene og Christianshavns Voldanlæg. Det er Center for Byggeris vurdering, at der således er tale om et særligt tilfælde, der kan begrunde en dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen. På denne baggrund meddeles hermed dispensation fra naturbeskyttelseslovens 18, stk. 1, til de ansøgte arbejder. Side 6 af 10 Sagsnummer: ~001 Matrikelnummer: 530 AM, Kbh. Ejendomsadresse: Amager Boulevard 70 Ejendomsnummer: Dispensationen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt, jf. lovens 66, stk. 2. Klagevejledning m.v. Afgørelsen kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet, jf. nedenstående klagevejledning. En evt. klage har opsættende virkning for afgørelsen. Tilladelsen må ikke udnyttes før klagefristens udløb. Der er ikke hermed taget stilling til andre spørgsmål end de foran afgjorte. Efter udløb af klagefristen vil vi tage stilling til de øvrige spørgsmål, som sagen måtte rejse, herunder spørgsmål vedrørende byggelovgivning og øvrig lovgivning, der påses i forbindelse med byggesagsbehandlingen, jf. Bygningsreglement 2010 (BR10), kap Eventuel kontakt i denne sag Såfremt der er spørgsmål, kan I kontakte: teknisk byggesagsbehandler Susan Lykke, tlf administrativ byggesagsbehandler Eva Hübner, tlf Med venlig hilsen Eva Hübner

7 Bilag Bilag 1. Luftfoto. Hotel Scandinavia, set fra nord. Bilag 2. Forløb af fortidsmindebeskyttelseslinjen (rød markering) omkring Hotel Scandinavia. Bilag 3. Situationsplan af de fremtidige forhold. Bilag 4. Snit gennem højhuset med markering af den eksisterende og den fremtidige højde. Side 7 af 10 Sagsnummer: ~001 Matrikelnummer: 530 AM, Kbh. Ejendomsadresse: Amager Boulevard 70 Ejendomsnummer: Bilag 5. Facade mod nord. Bilag 6. Facade mod syd. Bilag 7. Facade mod vest. Bilag 8. Facade mod øst. Bilag 9. Visualisering. Fremtidig facade mod Amager Boulevard og Christianshavns Vold. Bilag 10. Visualisering. Natbillede (øverst) samt blik fra Stadsgraven (nederst). Bilag 11. Indretning af tagterrasse. Bilag 12. Situationsplan af haveanlæg mod Amager Boulevard. Bilag 13. Snit gennem haveanlæg mod Amager Boulevard. Bilag 14. Snit gennem haveanlæg mod Amager Boulevard.

8 Afgørelsen er offentliggjort på Københavns Kommunes hjemmeside under Kopi er sendt til Danmarks Naturfredningsforening, Lokalkomiteen for København Dansk Ornitologisk Forening, Hovedkontor Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdelingen for København Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse Friluftsrådet Naturstyrelsen Københavns Museum Kulturstyrelsen, Fortidsminder Christianshavns Lokalråd Ejendommens ejer, CIH Scandinavia Hotel A/S Ejendommens ejer, Q8 Danmark A/S Side 8 af 10 Sagsnummer: ~001 Matrikelnummer: 530 AM, Kbh. Ejendomsadresse: Amager Boulevard 70 Ejendomsnummer: 16145

9 Klageadgang og opsættende virkning Afgørelsen kan af de klageberettigede påklages til Natur- og Miljøklagenævnet inden 4 uger efter, at den er meddelt, jf. lovens 86 og 87. Lokale foreninger og organisationer kan kun klage, hvis de har en væsentlig interesse i afgørelsen. Klageberettiget er, jf. naturbeskyttelseslovens 86: 1) adressaten for afgørelsen, 2) ejeren af den ejendom, som afgørelsen vedrører, 3) offentlige myndigheder, 4) en berørt nationalparkfond oprettet efter lov om nationalparker, 5) lokale foreninger og organisationer, som har en væsentlig interesse i afgørelsen, 6) landsdækkende foreninger og organisationer, hvis hovedformål er beskyttelse af natur og miljø, og 7) landsdækkende foreninger og organisationer, som efter deres formål varetager væsentlige rekreative interesser, når afgørelsen berører sådanne interesser. Side 9 af 10 Sagsnummer: ~001 Matrikelnummer: 530 AM, Kbh. Ejendomsadresse: Amager Boulevard 70 Ejendomsnummer: Eventuel klage skal sendes til Teknik- og Miljøforvaltningen, Center for Byggeri, der vil forelægge den for Natur- og Miljøklagenævnet sammen med det materiale, der er indgået i sagens behandling. En rettidig klage har opsættende virkning, hvilket indebærer, at tilladelsen ikke må udnyttes, medmindre Natur- og Miljøklagenævnet bestemmer andet. Det er en betingelse for Natur- og Miljøklagenævnets behandling af klagen, at der indbetales et gebyr til Natur- og Miljøklagenævnet på 500 kr. Natur- og Miljøklagenævnet vil sende en opkrævning på gebyret, når nævnet har modtaget klagen fra Center for Byggeri. Denne opkrævning skal benyttes ved indbetaling af gebyret. Natur- og Miljøklagenavnet modtager ikke check eller kontanter. Natur- og Miljøklagenævnet påbegynder behandlingen af klagen, når gebyret er modtaget. Betales gebyret ikke på den anviste måde og inden for den fastsatte frist på 14 dage, afvises klagen fra behandling. Vejledning om gebyrordningen kan findes på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside Gebyret tilbagebetales, hvis 1) klagesagen fører til, at den påklagede afgørelse ændres eller ophæves, 2) klageren får helt eller delvis medhold i klagen, eller 3) klagen afvises som følge af overskredet klagefrist, manglende klageberettigelse eller fordi klagen ikke er omfattet af Naturog Miljøklagenævnets kompetence.

10 Det bemærkes, at hvis den eneste ændring af den påklagede afgørelse er forlængelse af frist for efterkommelse af afgørelse som følge af den tid, der er medgået til at behandle sagen i klagenævnet, tilbagebetales gebyret dog ikke. Natur- og Miljøklagenævnet kan også beslutte at tilbagebetale klagegebyret, hvis 1) der er indledt forhandlinger med afgørelsens adressat og/eller førsteinstansen om projekttilpasninger, og disse forhandlinger fører til, at klager trækker sin klage tilbage, eller 2) klager i øvrigt trækker sin klage tilbage, før Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse i sagen. Side 10 af 10 Sagsnummer: ~001 Matrikelnummer: 530 AM, Kbh. Ejendomsadresse: Amager Boulevard 70 Ejendomsnummer: Gebyret tilbagebetales dog ikke, hvis nævnet vurderer, at der er forhold, der taler imod at tilbagebetale gebyret, f.eks. hvis klagen trækkes tilbage meget sent, herunder efter at klager har haft et afgørelsesudkast i partshøring. Fristen for eventuelt søgsmål ved domstolene er 6 måneder, jf. 88, stk. 1, i naturbeskyttelsesloven.

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20 Visualisering. Hotel Scandinavia set fra Amager Boulevard. Natbillede. Eksisterende Forhold. Set fra Stadsgraven. Fotomontage. Fremtidige Forhold. Set fra Stadsgraven.

21 TAGTERRASSE HOTEL SCANDINAVIA PLANUDSNIT birketræer og bambusstolper med lys placeres i grid på en stor træfl ade birketræernes grønne løv og hvide stammer ses fra lang afstand om natten står bambusstolperne med lys som stjernestænger og taget vil stå lysende og diffust og markant i natten Marianne Levinsen Landskab ApS Blegdamsvej 28 F 1. sal, 2200 København N T M

22 FORAREALET MOD AMAGER BOULEVARD HOTEL SCANDINAVIA PLANUDSNIT regnvandsbede springvand og vanddampe belysning i belægningen og grupper af sølvpil Marianne Levinsen Landskab ApS Blegdamsvej 28 F 1. sal, 2200 København N T M September 2013

23 FORAREALET MOD AMAGER BOULEVARD HOTEL SCANDINAVIA SNIT Marianne Levinsen Landskab ApS Blegdamsvej 28 F 1. sal, 2200 København N T M

24 FORAREALET MOD AMAGER BOULEVARD HOTEL SCANDINAVIA SNIT Marianne Levinsen Landskab ApS Blegdamsvej 28 F 1. sal, 2200 København N Bilag 14. Snit gennem haveanlæg mod Amager Boulevard. T M

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 16 og 18 til opførelse af et skur i Hf. Fortbo

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 16 og 18 til opførelse af et skur i Hf. Fortbo Teknik- og Miljøforvaltningen Niels Thiesson Wollesen Finsensvej 6A, 3. tv 2000 Frederiksberg 6. juni 2017 edoc: 2017-0206860 Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 16 og 18 til opførelse af et skur

Læs mere

Indsigelser overfor plan for ombygning og forhøjelse af Hotel Scandinavia

Indsigelser overfor plan for ombygning og forhøjelse af Hotel Scandinavia Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Sundholmsvej 8 2300 København S E-mail FI8W@okf.kk.dk www.avlu.dk Indsigelser overfor plan for ombygning og forhøjelse af Hotel Scandinavia

Læs mere

Sendt pr. mail til: bomholtvestergaard@hotmail.com

Sendt pr. mail til: bomholtvestergaard@hotmail.com POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Birgitte Vestergaard og Kent Harndahl Baggesensvej 18 8600 Silkeborg Sendt pr. mail til: bomholtvestergaard@hotmail.com

Læs mere

Der meddeles samtidig dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 17 (skovbyggelinje) til opførelse af det ovenfor anførte byggeri.

Der meddeles samtidig dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 17 (skovbyggelinje) til opførelse af det ovenfor anførte byggeri. Alterna Huse Nr. Hostrupvej 20 6230 Rødekro Team Byg og Landzone Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-164-12 10-09-2012 Landzonetilladelse og dispensation fra naturbeskyttelseslinje

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til tilbygning af sommerhus

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til tilbygning af sommerhus Marianne og Morten Gade Birkmosevej 120 9740 Jerslev Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Dispensation til udvidelse af Bornholms Kunstmuseum på ejendommen matr. nr. 33a Rø Otto Bruuns Plads 1, 3760 Gudhjem

Dispensation til udvidelse af Bornholms Kunstmuseum på ejendommen matr. nr. 33a Rø Otto Bruuns Plads 1, 3760 Gudhjem Bornholms Regionskommune Teknik og Miljø Skovløkken 4 Tejn 3770 Allinge Roskilde natur J.nr. NST-4132-400-00038 Ref. lanth Den 6. januar 2012 Sendes pr mail: teknikogmiljoe@brk.dk Dispensation til udvidelse

Læs mere

Maria og Chresten Brink Kristesen Ellum Bygade 16 A Ellum 6240 Løgumkloster

Maria og Chresten Brink Kristesen Ellum Bygade 16 A Ellum 6240 Løgumkloster Maria og Chresten Brink Kristesen Ellum Bygade 16 A Ellum 6240 Løgumkloster Team Byg og Landzone Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-706-12 31-01-2013 Landzonetilladelse

Læs mere

Landzonetilladelse til om- og tilbygning af bestående sommerhus på ejendommen Emmerlev Klev 18, Højer

Landzonetilladelse til om- og tilbygning af bestående sommerhus på ejendommen Emmerlev Klev 18, Højer Karen Bergmann Emmerlev Klev 6 6280 Højer Sendt på e-mail til karenbergmann@hotmail.com Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: 74929243 Mail: pnh@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-143-13 3. februar 2014

Læs mere

Ansøgningen har ikke været sendt i naboorientering, da Struer Kommune har vurderet, at det ansøgte byggeri er af underordnet betydning for naboer.

Ansøgningen har ikke været sendt i naboorientering, da Struer Kommune har vurderet, at det ansøgte byggeri er af underordnet betydning for naboer. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Erik Søndergård Holding APS Hovedvejen 77 7970 Thyholm Sendt pr. mail til: erik@sondergaard-transport.dk

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af carport

Landzonetilladelse til opførelse af carport Frank Pilgaard Jeppesen Purkærvej 44 9490 Pandrup Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Landzonetilladelse til at opføre en husstandsvindmølle

Landzonetilladelse til at opføre en husstandsvindmølle Jacob Andersen Røgildvej 40 9460 Brovst Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk 22-11-2012

Læs mere

Panelerne placeres på de nævnte bygningers sydvendte tagflader og monteres så de følger tagenes

Panelerne placeres på de nævnte bygningers sydvendte tagflader og monteres så de følger tagenes Jens Jensen Lund Rejsby 9 Ballum 6261 Bredebro Team Byg og Landzone Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-125-13 02-09-2013 Landzonetilladelse til etablering af solcelleanlæg

Læs mere

Sendt pr. mail til: peter@venoe.dk

Sendt pr. mail til: peter@venoe.dk POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Venø Efterskole Nørskovvej 8, Venø 7600 Struer Att. Peter Petersen Sendt pr. mail til: peter@venoe.dk

Læs mere

Panelerne placeres på de nævnte bygningers sydvendte tagflader og monteres så de følger tagenes

Panelerne placeres på de nævnte bygningers sydvendte tagflader og monteres så de følger tagenes Hans Chr Riggelsen Kummerlev 7 6261 Bredebro Team Byg og Landzone Direkte tlf.: 74929243 Mail: pnh@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-71-13 22. august 2013 Landzonetilladelse til etablering af solcelleanlæg

Læs mere

Det nye byggeri erstatter tidligere opført bolig og udhus, som forventes nedrevet i starten af 2015 gennem nedrivningspuljen.

Det nye byggeri erstatter tidligere opført bolig og udhus, som forventes nedrevet i starten af 2015 gennem nedrivningspuljen. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Jacob Nexgaard Andersen Agergårdvej 1 7600 Struer Sendt med digital post Landzonetilladelse til bolig

Læs mere

Der er ikke gennemført naboorientering, fordi det ansøgte skønnes at være af underordnet betydning for naboer, jf. planlovens 35 stk. 6.

Der er ikke gennemført naboorientering, fordi det ansøgte skønnes at være af underordnet betydning for naboer, jf. planlovens 35 stk. 6. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Per Yde Kristensen Hellerødvej 17 Hellerød 7790 Thyholm Landzonetilladelse til indretning af to ferielejligheder

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinje. Der er ansøgt om dispensation fra naturbeskyttelsesloven 18 (fortidsmindebeskyttelseslinjen)

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinje. Der er ansøgt om dispensation fra naturbeskyttelsesloven 18 (fortidsmindebeskyttelseslinjen) Plan og Udvikling Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 79755000 Michael Sand Dir: +4579755642 Mob: +4529132856 e-mail: Michael.Sand@Hedensted.dk 12.09.2019 Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinje

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Natur- og Miljøklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Forslag Dispensationer: sidst i filen med den nyeste til sidst kopi

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til byggeri på Guldagervej 45, 9493 Saltum

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til byggeri på Guldagervej 45, 9493 Saltum Karin og Niels Guldager Guldagervej 45 Ejersted 9493 Saltum Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Dispensation til genopførelse af ejendom skyttelseslinien på Lillenæs 65 og 69, Fredericia

Dispensation til genopførelse af ejendom skyttelseslinien på Lillenæs 65 og 69, Fredericia Dansk Skovforening Amalievej 20 1875 Frederiksberg C Att.: Hans M. Hedegaard hmh@skovforeningen.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-607-00055 Ref. 26. sep 2012 inden for strandbe- Dispensation til genopførelse

Læs mere

Johannes Sørensen Rubjerghøj Struer. Sendt med digital post. Landzonetilladelse til ændret anvendelse af tiloversbleven landbrugsbygning

Johannes Sørensen Rubjerghøj Struer. Sendt med digital post. Landzonetilladelse til ændret anvendelse af tiloversbleven landbrugsbygning POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Johannes Sørensen Rubjerghøj 6 7600 Struer Sendt med digital post Landzonetilladelse til ændret anvendelse

Læs mere

Landzonetilladelse til byggeri på Urbakken 22

Landzonetilladelse til byggeri på Urbakken 22 Per og Jytte Andersen Kastanievej 6 9000 Ålborg Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Lokalplan 62 kan findes på kommunens hjemmeside jammerbugt.dk/lokalplaner

Lokalplan 62 kan findes på kommunens hjemmeside jammerbugt.dk/lokalplaner Ingrid Uglebjerg Thomsen Strandvejen 78 9460 Brovst Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk

Læs mere

Afgørelse vedr. 28 anmeldelse af etablering af plansilo på ejendommen beliggende Refshøjvej 59, 7250 Hejnsvig

Afgørelse vedr. 28 anmeldelse af etablering af plansilo på ejendommen beliggende Refshøjvej 59, 7250 Hejnsvig Afgørelse vedr. 28 anmeldelse af etablering af plansilo på ejendommen beliggende Refshøjvej 59, 7250 Hejnsvig Billund Kommune har den 16. juni 2015 modtaget anmeldelse om etablering af plansilo iht. 28

Læs mere

Dispensation fra åbeskyttelseslinje til udhus mv. Dato:

Dispensation fra åbeskyttelseslinje til udhus mv. Dato: Billund Kommune Jorden Rundt 1 7200 Grindsted Att.: René Brinch Andersen Dispensation fra åbeskyttelseslinje til udhus mv. Dato: 23-05-2014 Du har den 22. maj 2014 søgt om dispensation fra åbeskyttelseslinje

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Business College Syd Att. Rikke Mikkonen Holm Sendt pr. e-mail: RH@bcsyd.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-540-00240 Ref. narhe Den 08. juli 2014 Dispensation til etablering af highrope bane inden for strandbeskyttelseslinjen

Læs mere

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Cento A/S Att.: Kim Strømman Via e-post: KS@cento.dk Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 99 68 48 00 kobenhavn@fredningsnaevn.dk www.fredningsnaevn.dk

Læs mere

Landzonetilladelse til byggeri

Landzonetilladelse til byggeri Frank Dybdahl Andersen Frank.d@andersen.mail.dk Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

KOPI. Fredningsnævnet for Vestsjælland. Sorø Kommune Fagcenter Teknik og Miljø Rådhusvej 8 4180 Sorø. Att. Janus Storland Høhne F 65/2013

KOPI. Fredningsnævnet for Vestsjælland. Sorø Kommune Fagcenter Teknik og Miljø Rådhusvej 8 4180 Sorø. Att. Janus Storland Høhne F 65/2013 Sorø Kommune Fagcenter Teknik og Miljø Rådhusvej 8 4180 Sorø Fredningsnævnet for Vestsjælland Vestensborg Allé 8 4800 Nykøbing F. Att. Janus Storland Høhne Tlf. 99 68 44 68 vestsjaelland@fredningsnaevn.dk

Læs mere

I 8.5 i lokalplanen fastlægges det, at der må bygges i 2 etager på den pågældende ejendom.

I 8.5 i lokalplanen fastlægges det, at der må bygges i 2 etager på den pågældende ejendom. Grundejerforeningen Gartnervænget v/ Grethe Seekjær grethe@sary.dk Dato: 8. august 2013 Byggesagsnr.: BYGGESAG-2013-0228 Journalnr.: 13/14668: 622270 Vedrørende tilbygning til rækkehus Vedrørende opførelse

Læs mere

Lokalplan 209 kan findes på kommunens hjemmeside: jammerbugt.dk/lokalplaner

Lokalplan 209 kan findes på kommunens hjemmeside: jammerbugt.dk/lokalplaner Dennis Brimer Riis Holmevej 4 9490 Pandrup Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk 29-11-2012

Læs mere

Begrundelse for afgørelsen Plan- og Miljøafdelingen har vurderet sagen ud fra en betragtning af lokalplanområdet som helhed.

Begrundelse for afgørelsen Plan- og Miljøafdelingen har vurderet sagen ud fra en betragtning af lokalplanområdet som helhed. Steen Gaarden mail@multi-mal.dk Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk 23-01-2013

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til ændret placering af ungdyrstald på husdyrbruget Hesteløkken 5, 6340 Kruså

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til ændret placering af ungdyrstald på husdyrbruget Hesteløkken 5, 6340 Kruså Digital annonce Aabenraa Kommunes hjemmeside Kultur, Miljø & Erhverv Miljø og landbrug Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73 76 76 76 Dato: 12-07-2013 Sagsnr.: 13/22799 Dok.løbenr.: 197345/13 Kontakt: Susanne

Læs mere

Afslaget gives i henhold til forbuddet i husdyrgodkendelseslovens 6, stk. 1, nr. 4 samt husdyrgodkendelseslovens 31.

Afslaget gives i henhold til forbuddet i husdyrgodkendelseslovens 6, stk. 1, nr. 4 samt husdyrgodkendelseslovens 31. Returadresse: Plan Byg og Miljø Postboks 50, 4400 Kalundborg Ornestation Mors Gl. Møllevej 97 7970 Redsted M. Afslag på ansøgning om udvidelse af dyreholdet på Bækkevej 4, 4470 Høng Kalundborg Kommune

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021 Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Oktober 2013 Kommuneplantillæg nr. 15-110 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Læs mere

Tilladelse til etablering af vandhul - Juelsgårdvej 25.

Tilladelse til etablering af vandhul - Juelsgårdvej 25. Afsender: Lemvig Kommune Rådhusgade 2, 7620 Lemvig Søren Riis Lindevej 12 7620 Lemvig Tilladelse til etablering af vandhul - Juelsgårdvej 25. Med ansøgning af den 7. maj 2019, har du ansøgt Lemvig Kommune

Læs mere

Gerrit van der Meer Højsetvej 7. 3, 6534 Agerskov

Gerrit van der Meer Højsetvej 7. 3, 6534 Agerskov Team Byg og Landzone Gerrit van der Meer Højsetvej 7 6534 Agerskov Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-79-13 06-09-2013 Landzonetilladelse til etablering af solcelleanlæg

Læs mere

l Byg og Miljø Dato: Reference: Sidsel Prahm Direkte telefon: Sagsnr.: 08/21766

l Byg og Miljø Dato: Reference: Sidsel Prahm Direkte telefon: Sagsnr.: 08/21766 Gert Svith A/S Rugvænget A/S 8500 Grenaa l Byg og Miljø Dato: 17.06.2014 Reference: Sidsel Prahm Direkte telefon: 89 59 40 45 E-mail: skp@norddjurs.dk Sagsnr.: 08/21766 Forlængelse af RÅSTOFTILLADELSE

Læs mere

at højden på de trin, der fortsat er synlige hæves med ca. 15 cm, og således at højden på gelænderet langs trappen hæves tilsvarende.

at højden på de trin, der fortsat er synlige hæves med ca. 15 cm, og således at højden på gelænderet langs trappen hæves tilsvarende. Grundejerforeningen 126 Tornby v/ Poul Erik Pedersen email: pepkir90@gmail.com Aalborg natur J.nr. NST-4122-860-00047 Ref. anand Den 1. juli 2011 Dispensation fra klitfredningen til at til renovere trappen

Læs mere

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Lyngby-Taarbæk Kommune Att.: Gert Juhl Via e-post: gej@ltk.dk Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 99 68 48 00 kobenhavn@fredningsnaevn.dk www.fredningsnaevn.dk

Læs mere

Landzonetilladelse til etablering af autoophug på ejendommen matr. nr. 87 Åspe, Brede, beliggende Galgemark 9, 6261 Bredebro

Landzonetilladelse til etablering af autoophug på ejendommen matr. nr. 87 Åspe, Brede, beliggende Galgemark 9, 6261 Bredebro Team Plan, Byg og Trafik Claus Cornelsen Galgemark 9 6261 Bredebro Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-1-14 12-02-2014 Landzonetilladelse til etablering af autoophug på

Læs mere

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Frederiksberg Kommune Att.: Karsten Klintø Via e-post: kakl01@frederiksberg.dk Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 99 68 48 00 kobenhavn@fredningsnaevn.dk

Læs mere

Gældende bestemmelser Jf. Lokalplan 41, 5.2 skal udvidelse af det eksisterende varmeværk ske inden for det på kortbilag 2 angivne Byggefelt A.

Gældende bestemmelser Jf. Lokalplan 41, 5.2 skal udvidelse af det eksisterende varmeværk ske inden for det på kortbilag 2 angivne Byggefelt A. Fjerritslev Fjernvarme Industrivej 27 9690 Fjerritslev Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk

Læs mere

By- og Miljøforvaltningen Naturteam Rosenkæret 39, 2860 Søborg Telefon:

By- og Miljøforvaltningen Naturteam Rosenkæret 39, 2860 Søborg Telefon: By- og Miljøforvaltningen Naturteam Rosenkæret 39, 2860 Søborg Telefon: 39 57 59 24 E-mail: natur@gladsaxe.dk Peter Westh Slotsparken 20 2880 Bagsværd 26. januar 2010 Udkast til dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinie,

Læs mere

Lovliggørende dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og 35 i Planloven til fjernelse af del af overdrev og etablering af dige - Stausholmvej 27.

Lovliggørende dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og 35 i Planloven til fjernelse af del af overdrev og etablering af dige - Stausholmvej 27. Gunnar Krarup Andersen Stausholmvej 27 7673 Harboøre 16. juni 2015 Lovliggørende dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og 35 i Planloven til fjernelse af del af overdrev og etablering af dige - Stausholmvej

Læs mere

Tilladelse til etablering af vandhuller/søer - Stigårdvej 4.

Tilladelse til etablering af vandhuller/søer - Stigårdvej 4. Ole Laurids Mollerup Stigård Stigårdvej 4 Houe 7620 Lemvig Tilladelse til etablering af vandhuller/søer - Stigårdvej 4. Med ansøgning af den 26. oktober 2015, har du ansøgt Lemvig Kommune om tilladelse

Læs mere

Tilladelse til etablering af vandhul/bassin - Solhøjvej 6.

Tilladelse til etablering af vandhul/bassin - Solhøjvej 6. Afsender: Lemvig Kommune Rådhusgade 2, 7620 Lemvig Regnar Boel Solhøjvej 6 Ramme 7620 Lemvig 13. marts 2019 Tilladelse til etablering af vandhul/bassin - Solhøjvej 6. Med ansøgning af den 31. januar 2019,

Læs mere

Terrænregulering på Skydebanevej 14, Esbjerg Forlængelse af tidsfrist

Terrænregulering på Skydebanevej 14, Esbjerg Forlængelse af tidsfrist Selskabet Skydebanevej 14 ApS Vrenderupvej 38 6818 Årre. Sendt til virksomhedens digitale postkasse og pr. hv@sb-thomsen.dk Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 8. maj 2014 Sagsbehandler Bodil Damsgaard Kristensen

Læs mere

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Møldal Ejendomme ApS Møllebakken 7 3230 Græsted Sag: 02.34.02-G01-638-18 27. september 2018 Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Ejendommen 1 ch Græsted By,

Læs mere

25. marts 2015. Bekendtgørelse

25. marts 2015. Bekendtgørelse Byplan Øverødvej 2 2840 Holte Bekendtgørelse 25. marts 2015 Kommunalbestyrelsen har den 25. marts 2015 vedtaget Forslag til Lokalplan 244 for parkeringsanlæg ved Birkerød Station og Tillæg 5 til Kommuneplan

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 og planlovens 35 til etablering af vandhul på matr. nr. 16d Gjerrild By, Gjerrild

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 og planlovens 35 til etablering af vandhul på matr. nr. 16d Gjerrild By, Gjerrild Jens Mark Arnung Annavej 19 8500 Grenå TEKNIK OG MILJØ Dato: 7. november 2013 Reference: Peter Clausager Rasmussen Direkte telefon: 89591180 E-mail: pec@norddjurs.dk Journalnr.: 13/18758 Dispensation fra

Læs mere

Vedtaget Silkeborg Byråd 22. oktober 2012 TILLÆG 23

Vedtaget Silkeborg Byråd 22. oktober 2012 TILLÆG 23 Vedtaget Silkeborg Byråd 22. oktober 2012 TILLÆG 23 Endelig vedtagelse af Tillæg 23 til Silkeborg Kommuneplan 2009-2020. Silkeborg Byråd har 22. oktober 2012 vedtaget ovenstående kommuneplantillæg. Planerne

Læs mere

Lone Cecilie Jensen Elbjergvej 52 Vejrhøj 9610 Nørager. Sendt pr. mail: KM.regnogbyg@gmail.com

Lone Cecilie Jensen Elbjergvej 52 Vejrhøj 9610 Nørager. Sendt pr. mail: KM.regnogbyg@gmail.com Postadresse: Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars Lone Cecilie Jensen Elbjergvej 52 Vejrhøj 9610 Nørager Tel.: +45 99 66 70 00 post@vesthimmerland.dk www.vesthimmerland.dk Sendt pr. mail:

Læs mere

Per & Minna Thimsen Sdr. Vilstrupvej 147 Sdr Vilstrup 6000 Kolding. Landzonetilladelse til opsætning af solceller på terræn

Per & Minna Thimsen Sdr. Vilstrupvej 147 Sdr Vilstrup 6000 Kolding. Landzonetilladelse til opsætning af solceller på terræn Per & Minna Thimsen Sdr. Vilstrupvej 147 Sdr Vilstrup Landzonetilladelse til opsætning af solceller på terræn Kolding Kommune har den 3. juli 2012 modtaget din ansøgning om tilladelse til opsætning af

Læs mere

Vagn Holger Terpager Hviid Lejrskovvej 4 6640 Lunderskov. Landzonetilladelse til ny hal til smedeværksted

Vagn Holger Terpager Hviid Lejrskovvej 4 6640 Lunderskov. Landzonetilladelse til ny hal til smedeværksted Vagn Holger Terpager Hviid Lejrskovvej 4 6640 Lunderskov By- og Udviklingsforvaltningen Plan Landzonetilladelse til ny hal til smedeværksted Astrup Entreprise A/S, har den 04.03.2013, på vegne af ejeren

Læs mere

Tilladelse til etablering af 3 vandhuller Møltrupvej 8, Fårevej 82B og Nørre Damhusvej 9.

Tilladelse til etablering af 3 vandhuller Møltrupvej 8, Fårevej 82B og Nørre Damhusvej 9. Steffan Sønderby Møltrupvej 8 Lomborg 7650 Bøvlingbjerg 9. januar 2017 Tilladelse til etablering af 3 vandhuller Møltrupvej 8, Fårevej 82B og Nørre Damhusvej 9. Med ansøgning af den 12. december 2016,

Læs mere

POSTBOKS 19 ØSTERGADE STRUER. Landzonetilladelse samt VVM-afgørelse opstilling af husstandsmølle,

POSTBOKS 19 ØSTERGADE STRUER. Landzonetilladelse samt VVM-afgørelse opstilling af husstandsmølle, POSTBOKS 19 ØSTERGADE 11-15 7600 STRUER T: 96 84 84 84 F: 96 84 81 09 E: STRUER@STRUER.DK WWW.STRUER.DK Thy WindPower Aps Oddesundvej 183 7755 Bedsted Sendt pr. mail til: duf(&,karby.dk Landzonetilladelse

Læs mere

Fredningsnævnet for Vestsjælland Vestensborg Allé Nykøbing F.

Fredningsnævnet for Vestsjælland Vestensborg Allé Nykøbing F. Vigersted Lokalråd v/ Peter Hansen ph@carlhansens.dk Fredningsnævnet for Vestsjælland Vestensborg Allé 8 4800 Nykøbing F. Tlf. 99 68 44 68 vestsjaelland@fredningsnaevn.dk FN-VSJ 23/2016 NST-4112-03644

Læs mere

Ikke-godkendelsespligtig udvidelse af gyllelagune

Ikke-godkendelsespligtig udvidelse af gyllelagune TEKNIK OG MILJØ Ikke-godkendelsespligtig udvidelse af gyllelagune Skansevej 3 Kni 8586 Ørum Djurs Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf.: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Registreringsblad Titel: Ikke-godkendelsespligtig

Læs mere

Bygningen skal opføres, som ansøgt, i tilknytning til ejendommens eksisterende bygningsmasse.

Bygningen skal opføres, som ansøgt, i tilknytning til ejendommens eksisterende bygningsmasse. Kjeld Mortensen Abterp 1 6261 Bredebro Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-610-13 22-01-2014 Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinje

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af carport

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af carport Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af carport I har søgt om tilladelse til, at etablerer en 5,21m x 4,16m stor carport på matr. 12cu Hejnsvig By, Hejnsvig. Matriklen er tilknyttet

Læs mere

Landzonetilladelse til byggeri

Landzonetilladelse til byggeri Nyfors Saltumvej 22 9700 Brønderslev Att.: Torben Søborg Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Der kan dog opstilles lav skiltning ved de enkelte virksomheder efter byrådets nærmere anvisning.

Der kan dog opstilles lav skiltning ved de enkelte virksomheder efter byrådets nærmere anvisning. MCDONALD'S DANMARK ApS Falkoner Alle 20 2000 Frederiksberg Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk

Læs mere

Håndværkervej 2 - Byggesag - Opførelse af en 21 m høj akkumuleringstank. Diameter 7,5 m, indhold ca. 600 m³.

Håndværkervej 2 - Byggesag - Opførelse af en 21 m høj akkumuleringstank. Diameter 7,5 m, indhold ca. 600 m³. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK HVIDBJERG FJERNVARME A M B A Håndværkervej 2 7790 Thyholm DATO 10-07-2014 JOURNALNUMMER 02.34.02-P19-133-14

Læs mere

Tilladelsen er givet på grundlag af ansøgning modtaget den , med supplerende materiale modtaget den

Tilladelsen er givet på grundlag af ansøgning modtaget den , med supplerende materiale modtaget den #BREVFLE Friis og Moltke Strandvejen 20, 3. 9000 Aalborg 4. februar 2019 Nytorv 3A, 9000 Aalborg - Dispensation fra fredet fortidsminde til renovering af bygning (etablering af vinduer imod slotsparken,

Læs mere

Norddjurs Kommune vurdere derfor, at gyllebeholderens kapacitet på Skovgårdevej 24 B kan forøges fra m 3 til m 3.

Norddjurs Kommune vurdere derfor, at gyllebeholderens kapacitet på Skovgårdevej 24 B kan forøges fra m 3 til m 3. Møller Mink v. Michael Møller Møllevangen 32 8585 Glesborg l Byg og Miljø Dato: 13. oktober 2014 Reference: Kirsten Haugaard Wermuth /bc Direkte telefon: 89594016 E-mail: khw@norddjurs.dk Sagsnr.: 14/15860

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Schou, Birkendorf arkitekter ApS Havnegade 4, 1. sal 4300 Holbæk Att: Jens Tolstrup (sendt som e-mail til jens@sb-arkitekter.dk) Den 3. januar 2014 Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Odsherred Kommune

Læs mere

VESTERBO HUSE A/S Agerskovvej Hørning. Tilladelse efter planlovens 35 til en integreret garage

VESTERBO HUSE A/S Agerskovvej Hørning. Tilladelse efter planlovens 35 til en integreret garage VESTERBO HUSE A/S Agerskovvej 7 8362 Hørning Tilladelse efter planlovens 35 til en integreret garage Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse) til etablering af 57 m² integreret

Læs mere

Landzonetilladelsen vil blive offentliggjort på Norddjurs Kommunes hjemmeside den 21. august 2017.

Landzonetilladelsen vil blive offentliggjort på Norddjurs Kommunes hjemmeside   den 21. august 2017. Mia Niebuhr Sejersbøl Skovsmindevej 20, V Alling Mk 8963 Auning Afdeling: Byggegruppen Dato: 21. august 2017 Reference: Anders Enggaard E-mail: byggesag@norddjurs.dk Tlf. Byggegruppen: 89 59 40 68 Journalnr.:

Læs mere

Den ansøgte tilbygning opføres i en afstand af ca. 99 meter Skansen og ind til ca. 55 meter fra Esrum Kanal.

Den ansøgte tilbygning opføres i en afstand af ca. 99 meter Skansen og ind til ca. 55 meter fra Esrum Kanal. ARKITEKT MAA EJVIND GADMAR Fyrvangen 20 3250 Gilleleje Sag: 01.05.02-P25-1930- 18 5. juli 2019 Dispensation til at etablere 25 m2 tilbygning til eksisterende sommerhus mv. indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen

Læs mere

Det åbne land J.nr. NST Ref. kimar Den 17. februar 2014

Det åbne land J.nr. NST Ref. kimar Den 17. februar 2014 [Land] Naturturisme I/S Abildsvej 5A 5700 Svendborg Sendes pr. mail til: Jens.moller@svendborg.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-482-00097 Ref. kimar Den 17. februar 2014 Afslag på dispensation til genopførelse

Læs mere

Erik Bach Korsholmvej 139 Glerup 9631 Gedsted erb@naturgas.dk. Dispensation fra skovbyggelinje til husstandsvindmølle

Erik Bach Korsholmvej 139 Glerup 9631 Gedsted erb@naturgas.dk. Dispensation fra skovbyggelinje til husstandsvindmølle Postadresse: Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars Erik Bach Korsholmvej 139 Glerup 9631 Gedsted erb@naturgas.dk Tel.: +45 99 66 70 00 post@vesthimmerland.dk www.vesthimmerland.dk Dato:

Læs mere

Ulshøjsvej 15, 9210 Aalborg SØ - Dispensation fra fredet fortidsminde

Ulshøjsvej 15, 9210 Aalborg SØ - Dispensation fra fredet fortidsminde #BREVFLE Thomas Buus Kristiansen Skovlykke 34 9210 Aalborg SØ 8. oktober 2015 Ulshøjsvej 15, 9210 Aalborg SØ - Dispensation fra fredet fortidsminde Aalborg Kommune meddeler hermed tilladelse efter naturbeskyttelsesloven

Læs mere

Palle Bjørn Jørgensen Låsbyvej 60 A 8660 Skanderborg. Landzonetilladelse til arealoverførsel

Palle Bjørn Jørgensen Låsbyvej 60 A 8660 Skanderborg. Landzonetilladelse til arealoverførsel Palle Bjørn Jørgensen Låsbyvej 60 A 8660 Skanderborg Landzonetilladelse til arealoverførsel Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse) til arealoverførsel mellem matr. nr.

Læs mere

Knud Jensen Over Isen Vej Ikast. 4. november 2013

Knud Jensen Over Isen Vej Ikast. 4. november 2013 Knud Jensen Over Isen Vej 10 7430 Ikast 4. november 2013 Anmeldelse om etablering af opbevaringsanlæg til husdyrgødning, Over Isen Vej 9, 7430 Ikast Ikast-Brande Kommune har den 8. oktober 2013 modtaget

Læs mere

Susanne Wærn Flinker Strandvejen 130 8721 Daugård

Susanne Wærn Flinker Strandvejen 130 8721 Daugård Susanne Wærn Flinker Strandvejen 130 8721 Daugård Plan og Byg Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Merete Garic Dir: +4579755689 Mob: e-mail: Merete.Garic @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-112-13 27.11.2014

Læs mere

Det ansøgte ønskes anlagt inden for fortidsmindebeskyttelseslinjen, som udløses af de beskyttede fortidsminder nr og nr

Det ansøgte ønskes anlagt inden for fortidsmindebeskyttelseslinjen, som udløses af de beskyttede fortidsminder nr og nr Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til tilbygning af halvtag til maskinhus Du har søgt om fornyet tilladelse til, at anlægge tilbygning af halvtag til maskinhus på matr. nr. 4a, Klink By,

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til opførelse af ny carport og redskabsrum, samt udvidelse af sommerhus.

Dispensation fra skovbyggelinje til opførelse af ny carport og redskabsrum, samt udvidelse af sommerhus. Postadresse: Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars Birgit Valentin & Lars Dyrvig Petersen Præstevejen 22 Fjelsø 9620 Aalestrup Tel.: +45 99 66 70 00 post@vesthimmerland.dk www.vesthimmerland.dk

Læs mere

Fredningsnævnet for Vestsjælland Vestensborg Allé Nykøbing F.

Fredningsnævnet for Vestsjælland Vestensborg Allé Nykøbing F. Slagelse Kommune Center for Miljø Plan og Teknik Dahlsvej 3 4220 Korsør Att. Karen Vestergaard kaves@slagelse.dk Fredningsnævnet for Vestsjælland Vestensborg Allé 8 4800 Nykøbing F. Tlf. 20 60 23 94 vestsjaelland@fredningsnaevn.dk

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Område til boligformål Tingvej m.fl., Brøns 520.81.1 520.51.2 520.41.2 520.31.1 520.11.1 520.11.2 520.31.2 520.11.3 520.41.1 520.71.1 520.51.1

Læs mere

Brian Alminde Pedersen Stenskovvej Galten

Brian Alminde Pedersen Stenskovvej Galten Brian Alminde Pedersen Stenskovvej 49 8464 Galten Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af tilbygning (carport) til et udhus på Stenskovvej 49, 8464 Galten Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens

Læs mere

Aalborg Kommune meddeler hermed tilladelse efter naturbeskyttelsesloven til at etablere to altaner på ejendommen matr. 532, Aalborg Bygrunde.

Aalborg Kommune meddeler hermed tilladelse efter naturbeskyttelsesloven til at etablere to altaner på ejendommen matr. 532, Aalborg Bygrunde. #BREVFLE Jørn Garde arkitektkontor Ridemandsmøllevej 40B 9230 Svenstrup J 11. oktober 2018 Nytorv 13B 1, 9000 Aalborg - Dispensation fra fredet fortidsminde til etablering af to altaner i forbindelse med

Læs mere

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Frederiksberg Forsyning A/S Via e-post: atsa@frb-forsyning.dk Att.: Projektleder Atef Sadr Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 99 68 48 00 kobenhavn@fredningsnaevn.dk

Læs mere

Jan Damsgaard Pape Søbjergvej 63 7430 Ikast. 1. august 2013

Jan Damsgaard Pape Søbjergvej 63 7430 Ikast. 1. august 2013 Jan Damsgaard Pape Søbjergvej 63 7430 Ikast 1. august 2013 Anmeldelse af velfærdsudvidelse, Søbjergvej 63, 7430 Ikast Ikast-Brande Kommune har den 22. maj 2013 modtaget en anmeldelse efter 19 c i Godkendelsesbekendtgørelsen

Læs mere

Landzonetilladelse. Planloven

Landzonetilladelse. Planloven Mazanti-Andersen Korsø Jensen AdvokatPartnerskab Amaliegade 10 1256 Kbh. K Att.: Mette Ravn Steenstrup KOPI Lejre Kommune Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt,

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt, Kultur, Miljø & Erhverv Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 5. september 2018 Sagsnr.: 18/26774 Ejendomsnr.: 15694 Kontakt: Lis Bækkelund Lerche Direkte tlf.: 73 76 75 35 E-mail: lbaekk@aabenraa.dk

Læs mere

Tilladelsen er givet på betingelse af, udhuset ikke opføres i større afstand en 20 m fra ejendommens bestående bygninger.

Tilladelsen er givet på betingelse af, udhuset ikke opføres i større afstand en 20 m fra ejendommens bestående bygninger. #BREVFLE Henrik Jensen Aalborgvej 88 9370 Hals 17. november 2014 Landzonetilladelse Aalborgvej 88, 9370 Hals - Opførelse af nyt udhus på 160 m 2, til erstatning for 60 m 2 udhus der nedrives. Aalborg Kommune

Læs mere

Slotsgade 35A, 9000 Aalborg - Dispensation fra fredet fortidsminde til etablering af altaner og kviste

Slotsgade 35A, 9000 Aalborg - Dispensation fra fredet fortidsminde til etablering af altaner og kviste #BREVFLE EF Slotsgade 35 bm administration Kastetvej 44,st 9000 Aalborg 26. september 2018 Slotsgade 35A, 9000 Aalborg - Dispensation fra fredet fortidsminde til etablering af altaner og kviste Dispensation

Læs mere

Landzonetilladelse til etablering af ridebane

Landzonetilladelse til etablering af ridebane Line og Tommy Fix tommy@flugtfix.dk Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk 09-11-2012

Læs mere

Jan Lemming Saaby Dato: Bagmarken 52 Sagsb.: Aso 4370 Store Merløse Sagsnr.: 14/ Tilladelse udvidelse af søer

Jan Lemming Saaby Dato: Bagmarken 52 Sagsb.: Aso 4370 Store Merløse Sagsnr.: 14/ Tilladelse udvidelse af søer Jan Lemming Saaby Dato: 05-09-2014 Bagmarken 52 Sagsb.: Aso 4370 Store Merløse Sagsnr.: 14/49593 Dir.tlf.: 72 36 41 00 E-mail: Natur@holb.dk EAN.nr 5798007604875 Tilladelse udvidelse af søer By og Landskab

Læs mere

ORIENTERING VEDRØRENDE OMBYGNING AF KONSTA- BELSKOLEN PÅ MARGRETHEHOLM

ORIENTERING VEDRØRENDE OMBYGNING AF KONSTA- BELSKOLEN PÅ MARGRETHEHOLM Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byggeri ORIENTERING VEDRØRENDE OMBYGNING AF KONSTA- BELSKOLEN PÅ MARGRETHEHOLM Center for Byggeri har modtaget en ansøgning om tilladelse til at ombygge den tidligere

Læs mere

Offentliggørelse. Karina Sørensen Ryetvej 10 9381 Sulsted

Offentliggørelse. Karina Sørensen Ryetvej 10 9381 Sulsted Karina Sørensen Ryetvej 10 9381 Sulsted Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk 14-04-2011

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra Lokalplan 59 for Hjortdal til byggeri

Landzonetilladelse og dispensation fra Lokalplan 59 for Hjortdal til byggeri Christensen og Rottbøll A/S Att.: Peter Fonseca Bispensagade 16 Postboks 1649 9000 Aalborg Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby

Læs mere

Efterskolen Ådalen Brogårdsvej Hørning Att: Pedel Finn Nygaard Jensen Sendt pr. mail:

Efterskolen Ådalen Brogårdsvej Hørning Att: Pedel Finn Nygaard Jensen Sendt pr. mail: Efterskolen Ådalen Brogårdsvej 4 8362 Hørning Att: Pedel Finn Nygaard Jensen Sendt pr. mail: [finn.pedel@efterskolen-aadalen.dk] Tilladelse og dispensation til opstilling af containere til lager Der meddeles

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til bebyggelse

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til bebyggelse Naturstyrelsen Thy thy@nst.dk att.: Thorbjørn Nørgård Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Teddi Jakobsen Tyvkærvej 33 7430 Ikast. 3. oktober 2013

Teddi Jakobsen Tyvkærvej 33 7430 Ikast. 3. oktober 2013 Teddi Jakobsen Tyvkærvej 33 7430 Ikast 3. oktober 2013 Landzonetilladelse til opførelse af en ståhal - Tyvkærvej 33, 7430 Ikast Ikast-Brande Kommune har behandlet din ansøgning om opførelse af en stålhal

Læs mere

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Teknik- og Miljøforvaltningen 22. marts 2018 Sagsnummer: 703525 Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant

Læs mere

Kim Jakobsen Sønderlundsvej Skanderborg. Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af ny garage på adressen Sønderlundsvej 8

Kim Jakobsen Sønderlundsvej Skanderborg. Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af ny garage på adressen Sønderlundsvej 8 Kim Jakobsen Sønderlundsvej 8 Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af ny garage på adressen Sønderlundsvej 8 Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse) til at opføre

Læs mere

En garage-/udhusbygning på 109 m², placeret på østsiden af gårdspladsen 12 m fra vejen.

En garage-/udhusbygning på 109 m², placeret på østsiden af gårdspladsen 12 m fra vejen. Brian Møgelvang Bendsvej 3 8950 Ørsted Afdeling: Byggegruppen Dato: 24. juni 2015 Reference: Pia Hauge E-mail: phs@norddjurs.dk Tlf. Byggegruppen: 89 59 40 68 Journalnr.: 2015-0447 Landzonetilladelse Norddjurs

Læs mere

Dispensation og tilladelse til gravning af sø i mose på ejendommen Havremarken 4 Kvanløse, 4300 Holbæk.

Dispensation og tilladelse til gravning af sø i mose på ejendommen Havremarken 4 Kvanløse, 4300 Holbæk. Thorkild Jensen Havremarken 4 Kvanløse 4300 Holbæk VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Dato: 29. juni 2017 Sagsb.: Morten Holme Sagsnr.: 17/19563 Dir.tlf.: 72366291 E-mail: moho@holb.dk Dispensation og tilladelse til

Læs mere