LINJE- FAG BIFAG RYTMISKE HØJSKOLE OG VALGFAG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LINJE- FAG BIFAG RYTMISKE HØJSKOLE OG VALGFAG"

Transkript

1 LINJE- FAG BIFAG OG VALGFAG PÅ DEN RYTMISKE HØJSKOLE

2 LINJEFAG Musik Lydteknik Sangskriver & Producer Music Management

3

4 Musik MUSIK Bas Blæser Guitar Klaver Sang Trommer På musiklinjen vælger du en af ovenstående instrumentlinjer. Vi har også soloundervisning på andre instrumenter spørg os hvis du er i tvivl. På vores hjemmeside kan du læse mere udførligt om hver enkelt instrumentlinje, men her kan du danne dig et overblik over fagstrukturen på instrumentlinjerne. Sammenspil

5 Sammenspilsundervisningen er et af de store fag på musiklinjen. Du har fire lektioner med lærer og to øvelektioner pr. uge i alle almindelige skemalagte uger. Det er her du kan samle og bruge mange af de færdigheder du har på dit instrument, og som du får også fra de andre fag. Undervisningen spænder vidt fra indøvelse af numre og afprøvning af arrangementer over workshops og performance til studieindspilninger, planlægning og gennemførelse af koncerter og turné. Instrumentworkshop Der er to lektioner med instrumentworkshop i alle almindelige skemauger. Workshop er et fag hvor du mødes med din instrumentlærer og alle de andre elever der går på samme instrumentlinje som dig. Her gives mulighed for at nørde, udveksle erfaringer og dykke ned i tekniske og musikalske aspekter ved netop dit instrument. Det kan fx være emner som teknik, improvisation, akkord/ skalalære eller ergonomi der tages op. Ud over generelle tekniske værktøjer giver faget også et fint udbytte på det sociale plan, idet du får en god mulighed for at lære dine instrument-kolleger bedre at kende. Soloundervisning Soloundervisning er det sted hvor du mødes alene med din lærer. Undervisningen tilpasses dit niveau og dine ønsker. Her kan vi fx arbejde videre med de ting der er gennemgået i workshoppen eller med dit udtryk og klang. Du får 15 minutters soloundervisning i alle uger med almindeligt skema. Koncerter og turné Der vil i løbet af opholdet blive rig mulighed for at spille koncerter til forskellige arrangementer både på og uden for skolen. Hen imod slutningen af semesteret tager du på turné og spiller livekoncerter med dit sammenspilshold og nogle af sangskriver- producerne. Lydteknikerne sørger for I får god PA-lyd under hele turnéen.

6 LYDTEKNIK Få styr på musikstudiet Vil du lære at indspille musik med skolens bands i professionelle lydstudier og styre alt det tekniske til en livekoncert? Så er lydtekniklinjen lige noget for dig.

7 Studieindspilning På Lydtekniklinjen får du mulighed for at opbygge et indgående kendskab til analog og digital indspilningsteknik i skolens 4 studier. Vi arbejder bl.a. med forskellige faser i studieindspilningen, herunder grundlyd, hovedtelefon-mix til musikerne, overdubs og mixdown med effekter og dynamics. Endvidere kommer du til at lære om mikrofonopstilling, signalvej i studierne og hvordan mixerpulten er opbygget samt dennes krydsfelt. Vi kommer også til at gennemgå forskellige mikrofontyper og karakteristikker og lære hvilke der egner sig bedst til forskellige instrumenttyper og opsæt. Desuden kommer vi også til at beskæftige os med hvordan vi på bedste vis kommunikerer og samarbejder med musikerne. Kørekort til lydstudier Efter den første måned på lydtekniklinjen kan du tage et kørekort til skolens to store, og fire små, lydstudier. Herefter kan du bruge studierne på egen hånd. Du kan nu indspille i lydstudierne med skolens mange bands og solister og mikse musikken efterfølgende. Koncerter og turné Under opholdet vil der blive rig mulighed for at lave lyd til koncerter og arrangementer både på og uden for skolen. Sammen med musiklinjens sammenspilshold og sangskriver-producerne tager du på turné mod slutningen af semesteret. Her er det lydteknikernes vigtige opgave at stå for live-koncerterne præsenteres på bedste vis, med skarp PA-lyd. Genrekendskab Du får et stort kendskab til de forskellige musikgenrer, så du ved, hvilke virkemidler, du bedst kan bruge til at understøtte genren. Livelyd Vi kommer også til at gennemgå og arbejde grundigt med PA-anlæg, opsætning og lyd til koncerter og turné.

8 SANGSKRIVER & PRODUCER Lær at skrive sange og producere musik På Sangskriver & Producerlinjen lærer du at skrive sange fra bunden, komponere og arrangere musikken og indspille sangen i et studie. Du kan deltage på linjen uanset hvilket instrument du spiller, og om du tidligere har skrevet eller produceret musik.

9 Fælles workshops Vi arbejder med hele sangskrivnings processen - hvordan du arbejder bedst i en kreativ proces og hvordan du udvikler dine ideer til færdige sange og produktioner. Vi gennemgår indspilningsteknikker og produktionsværktøjer og du vil hurtigt få et godt kendskab til tidens teknikker og redskaber, så du kan udnytte skolens mange studier og tekniske mulighederne optimalt. Ved hjælp af referenceeksempler vil vi se på hvordan moderne musik er bygget op og hvordan produktioner benytter beats, samples, effekter og plug-ins. Derved får vi også kendskab til forskellige måder at komponere, arrangere og producere, samt hvordan nutidige studier er bygget op. Derudover vil vi komme til at arbejde med genrekundskab, musikhistorie, arrangement samt andre relevante emner. Solo-sessions I starten af forløbet vil ovennævnte fællesworkshops blive kombineret med at du selv sidder ved et af skolens musik-computer-setups og prøver den nye viden af, med råd og vejledning fra læreren i de teknikker som kan danne fundamentet for dine fremtidige produktioner og indspilninger. Efterfølgende vil du få masser af muligheder for at fordybe dig i egne produktioner hvor du bliver undervist og rådgivet i lige præcis det du har brug for i forhold til det du arbejder med. Derudover er der selvfølgelig hele tiden mulighed for samarbejdsprojekter, også med elever fra musikog lydtekniklinjen, både i undervisningsrelaterede projekter og i de projekter du laver i fritiden. Udstyret er til rådighed døgnet rundt. Koncerter og turné Der vil være masser af muligheder for at spille til koncerter både på og uden for skolen under opholdet. Mod slutningen af et semester tager du på turné sammen med folk fra musik- og lydtekniklinjen. Her kan du vælge at optræde solo med dine numre, eller gå sammen med nogle fra musiklinjen og optræde med dine numre som et band. Udstyr Vi har 1 stort digitalt studie, 1 stort mere analogt orienteret indspilningsstudie med flere indspilningsrum, 4 mindre digitale studier med indspilningsrum, samt 10 produktionssatelitter i form af imac s som er opsat til musikproduktion med Pro Tools, Logic Pro og Ableton Live.

10 MUSIC MANAGEMENT Du kan leve af musik på mange måder Vil du lære at arbejde med musikken bag scenen, så er music management lige noget for dig.

11 Fælles workshops Du vil blive præsenteret for både teori og praksis omkring udgivelsen af din egen og andres musik på forskellige platforme, planlægning af koncerter og events, økonomi og jura i musik, skrivning af kontrakter, rettigheder, bandledelse og bandkarrieremuligheder. Vi vil bruge tid på kunstnerisk identitet - både musikalsk og visuelt, på projektstyring, på produktion af flyers, plakater, musikvideoer og effektiv brug af sociale medier. Projekter og events Vi vil arbejde med projekter som fx udgivelse af musik og planlægning af events. Et par eksempler på projekter: - Vig Upcomming (Vig Festival): projektering, udvælgelse af dommere, sponsoraftaler, afvikling af koncert og efterfølgende promovering. De 3 vindere skal spille på Vig Festival Heartbeatscene. - DRHs og Vig Festival Talentpris. - For SPOT festival og Distortion: Forskelligt arbejde på festivalen. - Open Air festivalen som afslutter sommersemesteret. Turné og koncerter Mod slutningen af et semester tager du på turné sammen med folk fra musik-, sangskriver og lydtekniklinjen. Her får du mulighed for at være tourmanager. I fritiden har du mulighed for at spille musik med eleverne fra de andre linjer. Lærere Underviserne er et mix af skolens faste lærere og folk der arbejder professionelt i branchen. Dette semester har vi haft Esben Marcher (leder af SPOT-festivalen) og Mai Øvlisen (Head of communications på Distortion) samt Sidsel Nørgaard (censor på Music management på konservatoriet og projektleder på Sony Music).

12 ELEKTRONISK KOMPOSITION

13 Integreret i linjerne Elektronisk komposition er en del af musiklinjen og sangskriver- og producerlinjen. Vi vil arbejde med de mest essentielle dele af det, at lave musik på computeren og der vil arbejdes med lyddesign, sampling og fede produktionstricks og hele vejen til at stå på scenen med sin laptop. Det kan ske både som sangskriver eller som en del af et sammenspilshold. Vi råder over meget udstyr til moderne musikproduktion, fx 8 Macs med Ableton Live og pushpads.

14 BIFAG Studieworkshop Musikalsk Kuffert Lyrik Mennesket i Musikken Komposition

15 Foto: Alberte Søndergaard

16 STUDIEWORKSHOP Her vil vi have fokus på de produktionsmetoder der anvendes i moderne musikindspilning. Bifaget vil således give et godt indblik i processerne omkring arbejdet i lydstudiet. Vi vil gerne give eleverne på musiklinien og sangskriver/producerlinien mulighed for at lære mere om at arbejde i lydstudierne på den anden side af vinduet. Faget giver et godt indblik i processerne omkring arbejdet i lydstudiet, f.eks indspilning, overdub og mixdown. Der arbejdes med softwaren Protools og studiernes øvrige teknik. Der gives en introduktion til Studie 3 & 4, hvor man kan arbejde på egen hånd. Faget vil også indeholde en række teoretiske emner relevant for lydteknik. Det vil være muligt at tage et kørekort til studie 1 og 2, og dermed deltage i samarbejdet omkring studieindspilning i med LT-linien. Deltagerne på holdet skal både fungere som teknikere og musikere/band for hinanden, så vi kan prøve at indspille selv i studiet.

17 MENNESKET I MUSIKKEN Foto: Alberte Søndergaard Har du nogensinde prøvet at fortabe dig så dybt i det du lavede, i musik, eller i et andet menneske - at du glemte dig selv, tid og sted - og fik en fornemmelse af frihed og flow, hvor kreativiteten havde frit spil? -Det er hvad bifaget Mennesket i musikken handler om. Modsat har de fleste musikere også oplevet at præstationen ikke levede op til forventningerne i en given musikalsk situation. Hvad hvis netop dine tanker og forventninger i sig selv stod i vejen for at musikken og magien kunne opstå? Måske ville det da være en god idé at arbejde med personlig udvikling, sideløbende med den musiske færdighedstræning? Det er nemlig lige hvad vi skal! Med inspiration fra coaching, østens visdom, mindfullness og moderne hjerneforskning, skal vi gennem samtale, refleksion, meditation, lege, yoga og forskellige kropslige og musikalske øvelser, gå på opdagelse i vores personlige verdensbillede og kommunikation med os selv og andre. Vi skal træne essentielle menneskelige og musikalske dyder som nærvær, nysgerrighed, fantasi, kreativitet, det at lytte, parathed, kommunikation, og improvisation. Gennem sammenspil og performance træning, lærer vi at lade flere sider af os selv folde sig ud og med autencitet at brænde igennem på en scene. Vi skal opleve sanserne åbnes, egoet træde i baggrunden og være tilstede i musikken

18 MUSIKALSK KUFFERT Dette bifag er målrettet dig, som gerne vil styrke din musikfaglighed. Du har lyst til at styrke dine instrumentale færdigheder, få større indblik i musikkens verden og finde ud af hvad du vil bruge musikken til. Fagene der er tilknyttet dette bifag, er sammensat så de kan understøtte og udvikle dig fra det niveau du befinder dig på. I Teori og Hørelære vil vi udvikle dine redskaber til aflytning af numre ud fra dit niveau. Vi fordyber os I grundelementerne: melodi, akkorder, harmoniske sammenhænge og rytmer. Improvisation indgår som en naturlig del af den rytmiske musik. Derfor vil du arbejde på at blive bedre til at udtrykke dig på dit instrument, blive bedre til at lytte til dine medmusikere og bedre til at forstå hvordan akkorder og skalaer hænger sammen. Rotation giver dig ud over at spille på de gængse instrumenter også mulighed for at bruge den viden du tilegner dig på de førnævnte fag. Vi aflytter og nedskriver det materiale der bruges i undervisningen. I Brugsklaver/harmonisering vil du blive mere fortrolig med instrumentet igennem øvelser med akkord og melodispil. Der bliver gennemgået forskellige genre-relaterede spillemåder ud fra kendte melodier, der giver værktøjer til selv at spille ukendte musikstykker.

19 KOMPOSITION Kan du lide at komponere musik, eller har du lyst til at komme i gang med det? Så er dette bifagfag lige noget for dig. Du behøver ikke være en guddommelig inspireret kunstner for at lave god musik. Der er nemlig også en hel del håndværk involveret i dét at komponere og der er mange forskellige tilgange til at skrue en god sang sammen. I timerne booster vi produktiviteten ved at arbejde med flowskrivning, dogmeregler, og andre sjove kompositionsøvelser, hvorigennem du kan få nye idéer og gøre dem til færdige sange. For musik er til for at blive hørt, og derfor skal vi også spille vores sange for hinanden. nedbryde de barrierer der bremser vores kreativitet, og vi skal derfor også arbejder med, hvad du kan gøre for at opsøge inspirationen, og hvad du kan gøre, når du slet ikke kan få kontakt til den. Vi sigter ikke blot efter at komponere - men at komponere meget og med udgangspunkt i flere forskellige metoder. Overvejende med instrumenter i hånden - men du vil også lære at bruge computeren som kreativt værktøj. For musik kan have mange former og inspirationen kan komme alle steder fra. Kompositionsfaget handler om at

20 LYRIK Vi skal skrive en masse tekster, arbejde med sproglig kreativitet og metoder og undersøge det retorisk sproglige udtryk i digte, sangtekster, rap osv. Til hver undervisningsgang vil der være masser af skriveøvelser, både helt korte og mere udvidede, som gør dig bedre til at skrive sange, rap, lyrik eller hvad netop du brænder for. Vi arbejder samtidig med selve ide- og skriveprocessen hvilke teknikker og metoder kan man fx bruge til at få en ide, og hvordan kommunikerer man den bedst til omverdenen? Med afsæt i tekster af alle mulige slags undersøger vi, hvordan de retorisk gør det, de gør, og bliver klogere på virkemidler, genrer, former osv. Vi kigger både på helt ny lyrik, sange, rap, formeksperimenter, spoken word, grafitti osv. osv., men altid med fokus på at blive bedre til at skrive selv. Faget kræver kun af dig, at du er villig til at eksperimentere med dit udtryk, og at du vil være modig nok til at dele dine tekster og tanker med os andre.

21

22 VALGFAG

23 Produktion og liveafvikling Hilife Urban/HipHop Praktisk Improvisation Flightcase-bygning Sangens Univers Sport og Leg Kunst

24 ELEKTRONISK MUSIK OG ABLETON LIVE Er du interesseret i elektronisk musik? Vil du lære DNA en bag en god produktion? Eller kunne du bare godt tænke dig at se, hvad Ableton kan gøre for dig som musiker og producer? Lars Rønne (Robeat, Pede B) tager holdet med på en rejse i den elektroniske verden. En rejse som vil gå tilbage i tiden og se på hvordan den elektroniske musik har gået fra at være noget kun for elektromekanikere til i dag at være en stærk spiller på hitlisterne. Elektronisk musik er mange ting og mange genre. Derfor vil vi lytte på og arbejde med mange forskellige udtryksformer og måder at gøre tingene på. Holdet vil lære Ableton Live at kende fra bunden og ved hjælp af programmet vil vi arbejde med lyddesign, sampling og fede produktionstricks og hele vejen til at stå på scenen med sin laptop. PRAKTISK IMPROVISATION I Praktisk Improvisation skal vi have den teoretiske del af musikken over på vores instrumenter. Det vil sige at vi spiller en masse og udvikler vores øre og musikalske vokabularium. Vi gennemgår bl.a. pentatonskalaer, forskellige modes, akkordtoner og melodifrasering. Vi vil arbejde med forskellige praktiske improvisationsværktøjer som rytmik, frasering og klangtone og vi skal improvisere i stilarterne funk, rock, pop, blues, reggae og country. Vi vil desuden træne gehør gennem hørelære og imitation.

25 HILIFE I Hilife vil vi danse, synge og spille musik fra Vestafrika som kaldes Afico. Det er en moderne form for hilife musik, arrangeret og moderniseret med popchords. Vi kommer bl.a. til at spille Kpalogo, der er en ceremoniel dans med tromme og sang, Bima, som er en dans ungdommen udfører når månens lys kommer frem om aftenen og Djembe som oprindeligt stammer fra de vestafrikanske fransktalende lande. De forskellige genrer spilles i taktarter der går fra simple 2/2 og 4/4 til mere komplicerede som 6/8 og 6/7. URBAN/HIPHOP Vi kigger på urban/hiphop kulturens forskellige udtryksformer og de 5 elementer i hip hop; Dj ing, freestyle/improvisation, rap, beatbox og graffiti. I valgfaget gribes de kreative processer indenfor indspilning, komposition, tekstskrivning og kunst lidt anderledes an, hvor inspiration, motivation og improvisation ville være tilgangen til den praktiske del, hvor du skal producere lyd og skrive tekster, der har rødder i urban/hiphop genren. Valgfaget ville forhåbentlig rykke nogen grænser hos jer, og give jer en ny forståelse for, dem der arbejder i genren og miljøerne de kommer fra. Samtidig ville i få en ny forudsætning for at skabe og inddrage elementer fra urban/hiphop musikken i jeres egne projekter.

26 SPORT OG LEG Det er dejligt at få brugt sin krop, dyrket noget sport, svedt og grinet sammen. Have mulighed for at lave noget helt andet end musik i din hverdag på højskolen. Give dig selv mulighed for at prøve nogle forskellige former for boldspil/discipliner som du ikke endnu er stødt på endnu. At få leget og grinet sammen i en anden sammenhæng. Vi skal fortrinsvis være udendøre, men udflugter til diverse idrætsfaciliteter i området vil også indgå. Vi skal dyrke forskellige idrætter/sportsgrene, som vi i fællesskab vælger og tilrettelægger. SANGENS UNIVERS Valgfaget for dig som vil udvikle din sang i en glad, tryg og seriøs atmosfære. Vi skal arbejde med sangteknik, herunder vejrtrækning, støtte, klang, artikulation, dynamik og rytmik. Du kommer også til at få redskaber til solosang hvor vi vil komme ind på udtryk, mikrofonteknik, performance, at slippe evt. nervøsitet, kor-back up og korlægning. I faget vil vi også præsente optagelser af fantastiske sangere for hinanden til inspiration og gå ind i stemme-eksperimentariet og udforsker stemmens muligheder med klang og improvisation.

27 FLIGHTCASE BYGNING Dette fag er et praktisk håndværksmæssigt fag. Du vil her få mulighed for at bygge en flight-case til eget brug - til din guitar, din saxofon eller til noget helt tredie. Du skal være opmærksom på, at du selv skal betale for materialerne. KUNST: BILLEDE - RUM - LYD I Kunst arbejder vi praktisk og projektorienteret med udgangspunkt i moderne kunst og samtidskunst; herunder særligt fotografi, maleri, installation og lydkunst. Kunstfaget er bygget op omkring praktiske øvelser og udfordringer, hvor vi arbejder med en bestemt kunstform, et særligt tema eller en æstetisk tilgang. Nogle af fagets øvelser vil have faste rammer, men du vil også løbende have mulighed for selv at vælge hvilke kunstformer/medier, du vil fordybe dig i, når vi arbejder. Faget giver dig mulighed for at udvikle dine praktiske evner samt udvide din kunstforståelse og din kritiske bevidsthed - både i forhold til den professionelle kunst og dine egne værker.

28 ØKOLOGI Her er alternativ livsstil og praktisk økologi: Vi har med ånd og hånd medvirket til at skabe liv og sjæl på vores udendørs-områder. Her er halmhus, sauna, og vores nye, store udendørs amfiteater også kaldet Verdens Navle. Alt i naturbyggematerialer. Bæredygtighed udfører vi i praksis - med visionen om en grønnere verden foran os og efter os! Projekter / Økoholdet E15: - Ølbryggerkursus - Workshops i bæredygtige/alternative byggerier/landsbyer - Økologisk kagebagning / middage - Etablering af DRH - Frugtplantagen - Konstruktion af DRH bålhus i fuldtømmer - Og meget mere... KOKKERIET Her skal vi lære at lave mad. Mad fra de varme lande og fra de kolde. Mad fra øst og mad fra vest. Vi skal lave stærk mad, blød mad, sød mad, sur mad. Mad med kød og kylling, med frugt og grønt. Vi skal lave supper og vi skal bage, både brød og kage. Og vi skal spise mad, smage på mad og dufte til mad. Og snakke om smag og krydderier, om kost og ernæring og hygiejne. Og så skal vi brygge øl, kokkeriets helt egen øl og lære om humle og gær. Valgfaget er med andre ord til alle former for livsnydere, æstetikere og folk med hang til hygge, humus og hellefisk.

29 MUSIK VIDEO Her vil vi udvide musikkens muligheder med endnu en dimension: Video. Vi skal først og fremmest filme, klippe og redigere egne produktioner og i fællesskab arbejde med hvordan vi kan få lyd og billede til at hænge sammen så fortællingen og stemningen i musikken udvides og forstærkes. Derfor vil vi også undervejs gennemgå lidt film- og videoteori, hvor vi bl.a. skal se på genre, klipperytme, spændingsopbygning og komposition og lade os inspirere og diskutere eksempler fra den etablerede musikvideoverden. MUSIKALSK HISTORIE Musikalsk historie er et fortælleog samtalevalgfag om musik og hvorfor den betyder så meget for os. I timerne skal vi bl.a. præsentere hinanden for vores ynglingsmusik. Med udgangspunkt i at lytte til musik og se videoklip vil vi placere forskellige rytmiske genre i en større musikhistorisk sammenhæng. Vi skal samtidig debattere, hvad der påvirker og udvikler personlig smag og musikalitet. Der vil undervejs i semesteret være små foredrag og debatindlæg om musik.

30 TEMA TIMER Fælles for alle

31

32

33 Fælles for alle linjer er vores tematimer. De ligger i alle de almindelige skemauger. Basisforløbet De første 4 ugers tematimer kalder vi basisforløbet. I dette forløb vil vi dels give en introduktion til Højskolen og til nogle af de basale musikalske færdigheder vi mener er vigtige. I skal på tværs af linjerne (og sammenspilsholdene) arbejde og lege sammen omkring forskellige (musikalske) emner. På den måde vil vi skabe et godt socialt miljø på tværs af skolen, hvor der er plads til både sjov og leg, alvor og oplysning. Emnerne i basisforløbet vil fx være introduktion til skolen og dens udstyr en musikleg hvor den musikalske udfordring eksempelvis kunne være at omarrangere en kendt sang introduktion til højskolesangbogen og dette kombineret med korsang teambuilding for at ryste gruppen/holdet sammen debat om højskolens formål, og rollen som højskoleelev Ugentligt tema Derefter vil tematimerne have et ugentligt tema, således at alle timerne i en uge vil tage udgangspunkt i dette som fx kunne være filosofi, karneval eller kommunikation. På denne måde kan vi præsentere dig for en række emner vi finder vigtige, bl.a. med det formål at skabe refleksion og debat. Preturnéugerne I Preturnéugerne, som er de 2 uger op til turnéen, vil indholdet i tematimerne være rettet mod den nært forestående turné. I den første uge afholder vi to workshops i salen med fokus på performance. Eleverne fra musiklinjen og sangskriver- & producerlinjen spiller udvalgte sange fra deres repertoire på scenen og lydtekniklinjen står for lyden. Alle deltager i disse to workshops, enten som aktiv deltager eller tilhører i salen. Desuden vil der være fokus på de sidste forberedelser i turnéernes forskellige udvalg, f.eks booking, web, pressefolder og plakattryk. Den anden uge bliver der på hver turné afholdt en produktionsøver samt en øvedag i øvelokalet. Til produktionsøveren arbejder turnéholdene med det udstyr de skal rejse med, altså musikinstrumenter og PA-anlæg. Der udarbejdes sceneopstilling og alle arbejdsopgaver fordelses. På øvedagen finpudser

34

35 sammenspilsholdene og SP erne deres repertoire som det skal præsenteres ved koncerterne på næste uges turné. Ugeafslutning Hver fredag i de almindelige skemauger, har vi en ugeafslutning som en del af tematimerne. Ved ugeafslutningen har alle mulighed for et tage et emne op, som kan være af både eksistentiel karakter eller tage udgangspunkt i højskolehverdagen. Vi har en række emner og øvelser som vi gerne vil præsentere for dig for, men for at gøre ugeafslutningen så dynamisk som mulig, vil vi meget gerne tage udgangspunkt i det du brænder for. Vi skal også synge sammen, og der er mulighed for at fremvise de projekter der er arbejdet på i ugens løb.

36 DEN RYTMISKE HØJSKOLE /denrytmiske /denrytmiske /denrytmiske Den Rytmiske Højskole, Jyderupvej 18, 4560 Vig

LINJE- FAG BIFAG RYTMISKE HØJSKOLE OG VALGFAG

LINJE- FAG BIFAG RYTMISKE HØJSKOLE OG VALGFAG LINJE- FAG BIFAG OG VALGFAG PÅ DEN RYTMISKE HØJSKOLE VELKOMMEN Information om fagene på Den Rytmiske Højskole Vi vil her give dig en række informationer om fagene på vores lange kurser. Hvis du har spørgsmål

Læs mere

LINJE- FAG BIFAG RYTMISKE HØJSKOLE OG VALGFAG

LINJE- FAG BIFAG RYTMISKE HØJSKOLE OG VALGFAG LINJE- FAG BIFAG OG VALGFAG PÅ DEN RYTMISKE HØJSKOLE VELKOMMEN Information om fagene på Den Rytmiske Højskole Vi vil her give dig en række informationer om fagene på vores lange kurser. Hvis du har spørgsmål

Læs mere

Hej! www.drh.dk. - der kan du også se en lang række fortællende billeder i vores galleri.

Hej! www.drh.dk. - der kan du også se en lang række fortællende billeder i vores galleri. Hej! Vi vil her give dig en række svar på konkrete spørgsmål, du kan have, fx kursusstart, kursuslængde, pris og fag. Du kan få mange flere oplysninger på; www.drh.dk - der kan du også se en lang række

Læs mere

INFORMATION DEN RYTMISKE HØJSKOLE

INFORMATION DEN RYTMISKE HØJSKOLE INFORMATION OM DEN RYTMISKE HØJSKOLE VELKOMMEN Information om Den Rytmiske Højskole Vi vil her give dig en række informationer om lange kurser på Den Rytmiske Højskole som fx kursuslængde, pris og fag.

Læs mere

Velkommen til information om Den Rytmiske Højskole

Velkommen til information om Den Rytmiske Højskole Velkommen til information om Den Rytmiske Højskole Vi vil her give dig en række informationer om fx, kursusstart, kursuslængde, pris og fag. Du kan få mange flere oplysninger på; drh.dk - der kan du også

Læs mere

Hej! www.drh.dk. Hvad er Den Rytmiske Højskole?

Hej! www.drh.dk. Hvad er Den Rytmiske Højskole? Hej! Vi vil her give dig en række svar på konkrete spørgsmål, du kan have, fx kursusstart, kursuslængde, pris og fag. Du kan få mange flere oplysninger på; www.drh.dk - der kan du også se en lang række

Læs mere

Undervisningsplan musik.4 klasse 16/17.

Undervisningsplan musik.4 klasse 16/17. Undervisningsplan musik.4 klasse 16/17. Emne: We Are All Mad Tematisk tager vi af sæt i The Beatles album Stg. Pepper grundet i den surrealistiske musiske tilgang i musikken som komplimentere den verden

Læs mere

Undervisningsplan musik 5.klasse 16/17.

Undervisningsplan musik 5.klasse 16/17. Undervisningsplan musik 5.klasse 16/17. Emne: We Are All Mad Tematisk tager vi af sæt i The Beatles album Stg. Pepper grundet i den surrealistiske musiske tilgang i musikken som komplimentere den verden

Læs mere

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING På billedskole eller til maling og tegning kan du være kreativ og prøve at lave kunst på forskellige måder og med forskellige materialer. Tit

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fælles Mål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2017

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2017 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2017 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fællesmål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

Eleven kan udfolde sig selvstændigt i sang, spil og bevægelse. Eleven kan arrangere og komponere musikalske udtryk

Eleven kan udfolde sig selvstændigt i sang, spil og bevægelse. Eleven kan arrangere og komponere musikalske udtryk Kompetencemål Kompetenceområde Efter klassetrin Efter 4. klassetrin Efter 6. klassetrin Musikudøvelse Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil og bevægelse Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2018

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2018 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2018 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fælles Mål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

Musikundervisningen på Ringsted Lilleskole

Musikundervisningen på Ringsted Lilleskole Musikundervisningen på Ringsted Lilleskole Det praktiske Sang/kor Sammenspil Rytmisk træning INDSKOLING (1., 2., 3.) Alle synger enten i grupper eller sammen. Kanonsangen anvendes. Der introduceres forskellige

Læs mere

INFORMATION OM DEN RYTMISKE HØJSKOLE

INFORMATION OM DEN RYTMISKE HØJSKOLE INFORMATION RYTMISKE OM DEN HØJSKOLE VELKOMMEN Information om Den Rytmiske Højskole Vi vil her give dig en række informationer om lange kurser på Den Rytmiske Højskole som fx kursuslængde, pris og fag.

Læs mere

KARISE EFTERSKOLE. Vi skaber rammerne for den tryghed og det nærvær, som vi mener, er en forudsætning for et rigt og spændende ungdomsliv.

KARISE EFTERSKOLE. Vi skaber rammerne for den tryghed og det nærvær, som vi mener, er en forudsætning for et rigt og spændende ungdomsliv. KARISE EFTERSKOLE På Karise Efterskole har alle elever særlige læringsforudsætninger, herunder unge med læringsvanskeligheder, udviklingshæmning og autisme. Vi tilrettelægger et læringsmiljø, hvor du vil

Læs mere

MUSIK GIDEONSKOLENS UNDERVISNIGSPLAN. Oversigt over undervisning og forhold til trinmål og slutmål

MUSIK GIDEONSKOLENS UNDERVISNIGSPLAN. Oversigt over undervisning og forhold til trinmål og slutmål MUSIK GIDEONSKOLENS UNDERVISNIGSPLAN Oversigt over undervisning og forhold til trinmål og slutmål Ministeriet skriver: Formål for faget Musik Formålet med undervisningen i musik er, at eleverne udvikler

Læs mere

MUSIK. på Vesterbro Ungdomsgård. Absalonsgade 8, 1658 København V

MUSIK. på Vesterbro Ungdomsgård. Absalonsgade 8, 1658 København V MUSIK på Vesterbro Ungdomsgård Absalonsgade 8, 1658 København V musik@vesterbro-ungdomsgaard.dk 33 55 00 87 Musik på Vesterbro Ungdomsgård Vesterbro Ungdomsgård skal være Københavns bedste musiktilbud

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2019/2020

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2019/2020 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2019/2020 Undervisningen i faget Musik bygger på Fælles Mål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres og

Læs mere

KOR GUITAR SAMMENSPIL SKOLEORKESTER

KOR GUITAR SAMMENSPIL SKOLEORKESTER GJELLERUPSKOLEN KOR GUITAR SAMMENSPIL SKOLEORKESTER KOR 2 2. kl. / Lærer: Sarah Agergaard Det bliver ikke jul i Gjellerup, før 2. klassernes korsangere har gået Lucia-optog! Igen i år er 2. klasses kor

Læs mere

Årsplan Skoleåret 2013/14 Musik

Årsplan Skoleåret 2013/14 Musik Årsplan Skoleåret 2013/14 Musik Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 13/14. Skolens del og slutmål følger folkeskolens "fællesmål" 2009. FAGPLAN. FAG: Musik KLASSE: 1 kl. ÅR:

Læs mere

Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil og bevægelse med bevidsthed om egen og andres rolle i musikalsk udfoldelse

Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil og bevægelse med bevidsthed om egen og andres rolle i musikalsk udfoldelse Fagformål for faget musik Eleverne skal i faget musik udvikle kompetencer til at opleve musik og til at udtrykke sig i og om musik, herunder synge danske sange. Faget skal bibringe dem forudsætninger for

Læs mere

Eleven kan udfolde sig selvstændigt i sang, spil og bevægelse Eleven kan udtrykke sig musikalsk i fællesskab med andre

Eleven kan udfolde sig selvstændigt i sang, spil og bevægelse Eleven kan udtrykke sig musikalsk i fællesskab med andre Fag: Kompetencemål Musik Kompetenceområde Efter klassetrin Efter 4. klassetrin Efter 6. klassetrin Efter 9. / 10. klassetrin Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil og bevægelse Eleven kan deltage opmærksomt

Læs mere

Undervisningsplan produktionslinjen

Undervisningsplan produktionslinjen Undervisningsplan produktionslinjen Produktionslinjen omfatter de ikke-instrumentale hovedfag; sangskrivning, elektronisk musik, komposition og lydteknik De enkelte hovedfag stiler mod optagelse på de

Læs mere

DET MUSISKE HUS DET MUSISKE HUS. Vælg et hold der passer dig... 2 Det Musiske Hus

DET MUSISKE HUS DET MUSISKE HUS. Vælg et hold der passer dig... 2 Det Musiske Hus Et Et liv frirum med musik... med musik Det Musiske hus Vi vil her på FPR, gerne give vores elever muligheden for at musikken kan komme til at spille endnu mere for dem, og samtidig udnytte at vi har et

Læs mere

Årsplan Skoleåret 2014/2015 Musik Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 14/15. Skolens del og slutmål følger folkeskolens

Årsplan Skoleåret 2014/2015 Musik Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 14/15. Skolens del og slutmål følger folkeskolens Årsplan Skoleåret 2014/2015 Musik Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 14/15. Skolens del og slutmål følger folkeskolens fællesmål slut 2009. 1 FAGPLAN. SIDE: AF: FAG: Musik KLASSE:

Læs mere

Undervisningsplan musik 6.klasse 16/17

Undervisningsplan musik 6.klasse 16/17 Evaluering 6 kl musik Undervisningsplan musik 6.klasse 16/17 Musik We are all mad Vi skal arbejde med, musikanalyse, musik begreber, form, stemninger og dynamik. Vi arbejder ud fra the Beatles album Stg.

Læs mere

GJELLERUPSKOLEN KOR GUITAR SAMMENSPIL SKOLEORKESTER

GJELLERUPSKOLEN KOR GUITAR SAMMENSPIL SKOLEORKESTER GJELLERUPSKOLEN KOR GUITAR SAMMENSPIL SKOLEORKESTER KOR 2 2. kl. Det bliver ikke jul i Gjellerup, før 2. klassernes korsangere har gået Luci-optog! Igen i år er 2. klasses kor et julekor. Det betyder,

Læs mere

Årsplan. Skoleåret 2014/2015 Linjefag 7. 9. klasse

Årsplan. Skoleåret 2014/2015 Linjefag 7. 9. klasse Årsplan Skoleåret 2014/2015 Linjefag 7. 9. klasse 1 Årsplan for Linjefag musik FAG: Musik KLASSE: 7-9 klasse ÅR: 14/15 Lærer: MG August Oktober Opbygning af et fælles repertoire til Spil Dansk Dagen samt

Læs mere

Årsplan 2011/2012 for musik i 4. klasse

Årsplan 2011/2012 for musik i 4. klasse Årsplan 2011/2012 for musik i 4. klasse Lærer: Suat Cevik Formål for faget musik Formålet med undervisningen i musik er, at eleverne udvikler deres evne til at opleve musik og til at udtrykke sig i og

Læs mere

Musik Fælles Mål 2019

Musik Fælles Mål 2019 Musik Fælles Mål 2019 Indhold 1 Fagets formål 3 2 Fælles Mål 4 Kompetencemål 4 Fælles Mål efter klassetrin Efter 2. klassetrin 5 Efter 4. klassetrin 6 Efter 6. klassetrin 7 Fælles Mål efter kompetenceområde

Læs mere

Musiktilbud Sct. Ibs Skole 2009/2010

Musiktilbud Sct. Ibs Skole 2009/2010 Musiktilbud Sct. Ibs Skole 2009/2010 Til forældrene Hermed information om musikvalgfag på Sct. Ibs Skole for skoleåret 2009 / 2010. Undervisningen i alle instrumenter foregår på Sct. Ibs Skole, men da

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

UVMs Læseplan for faget Musik

UVMs Læseplan for faget Musik UVMs Læseplan for faget Musik Læseplanen er struktureret ud fra de tre centrale kundskabs- og færdighedsområder. Den indeholder en angivelse af undervisningens progression i den obligatoriske musikundervisnings

Læs mere

18/19. Kig ind i DET MUSISKE HUS hvor eleverne. Et liv med musik... DET MUSISKE HUS. og benytte huset. efter skoletid. kan komme

18/19. Kig ind i DET MUSISKE HUS hvor eleverne. Et liv med musik... DET MUSISKE HUS. og benytte huset. efter skoletid. kan komme Et liv med musik... 18/19 FREDERIKSSUND PRIVATE REALSKOLE Kig ind i hvor eleverne efter skoletid kan komme og benytte huset Et Et liv frirum med musik... med musik Det Musiske hus Vi vil her på FPR, gerne

Læs mere

Læseplan for MUSIK 0. til 7. klasse

Læseplan for MUSIK 0. til 7. klasse Læseplan for MUSIK 0. til 7. klasse Musikken er en del af vores kultur og indtager en betydelig plads i børns og unges hverdag. Det er derfor naturligt, at musikundervisningen beskæftiger sig med såvel

Læs mere

Fredagsbrev 16. december 2011 (www.fritime.dk)

Fredagsbrev 16. december 2011 (www.fritime.dk) Fredagsbrev 16. december 2011 (www.fritime.dk) Kære alle Benyt lige juleferien til at checke for lus (også i overbygningen), de hygger sig åbenbart i en kold tid. Se endvidere tilbuddet om musikundervisning

Læs mere

Velkommen til Den Kreative Skole

Velkommen til Den Kreative Skole Velkommen til Den Kreative Skole Jeg vil gerne byde velkommen til Den Kreative Skoles nye sæson 2018/2019. Vi vil hermed præsentere en bred palet af tilbud til den enkelte elev med mulighed for individuel

Læs mere

Læreplan Musisk Skole Kalundborg KOR

Læreplan Musisk Skole Kalundborg KOR 1 2015 Læreplan Musisk Skole Kalundborg KOR Formål.side 2 Faglige mål og fagligt indhold..side 3 - Teknik..side 4 - Kor/ det at synge sammen side 5 - Indstudering side 6 - Musikalske udtryk side 7 - Gehør/Improvisation

Læs mere

Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014

Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014 Den åbne skole Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014 1. Music Mind Games i 0. klasse 2. Stryg, strenge og Blæs i 2. klasse 3. Kor- og sangskole i 3. klasse 4. Blæserklasse

Læs mere

Undervisningsplan for de praktisk-musiske fag

Undervisningsplan for de praktisk-musiske fag Undervisningsplan for de praktisk-musiske fag Definition: De praktisk-musiske musiske fag omfatter fagene sløjd, billedkunst, håndarbejde, hjemkundskab og musik. Formålet med undervisningen er, at eleverne

Læs mere

Trinmål efter 2. klassetrin Trinmål efter 4. klassetrin Trinmål efter 6. klassetrin

Trinmål efter 2. klassetrin Trinmål efter 4. klassetrin Trinmål efter 6. klassetrin UVMs Trinmål synoptisk fremstillet: Musikudøvelse Trinmål efter 2. klassetrin Trinmål efter 4. klassetrin Trinmål efter 6. klassetrin deltage opmærksomt i legende musikalsk udfoldelse deltage opmærksomt

Læs mere

Undervisningsplan for faget musik på Sdr. Vium Friskole

Undervisningsplan for faget musik på Sdr. Vium Friskole Undervisningsplan for faget musik på Sdr. Vium Friskole Sang og musik anses på Sdr. Vium Friskole for et vigtigt fag for børn i alle aldre. På Sdr. Vium Friskole undervises i sang og musik en lektion ugentligt

Læs mere

Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til!

Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til! Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til! Kære elever og forældre! I uge 15 vender musikskolen op og ned på, hvordan vi gør tingene. Den normale undervisning bliver

Læs mere

Årsplan for musik i 6b 2008 4/8-31/12-2008. Legene og aktiviteterne i musikundervisnin gen vil bidrage til: At udvikle børnenes

Årsplan for musik i 6b 2008 4/8-31/12-2008. Legene og aktiviteterne i musikundervisnin gen vil bidrage til: At udvikle børnenes Dansk i 6B: Læsning tempo trænes øges ved frilæsning som fremlægges ved mundtlige brapporter for klassen. Dette skal samtidig give inspiration til nye læseideer til kammerater. Tekstanalyse, (herunder

Læs mere

Læseplan for faget musik

Læseplan for faget musik Læseplan for faget musik Indledning Faget musik er et obligatorisk fag i Folkeskolen fra 1. til 6. klasse. Undervisningen er opdelt i tre trinforløb: 1 2. kl., 3. 4. kl. og 5. 6. klasse. I faget musik

Læs mere

Musik B stx, juni 2010

Musik B stx, juni 2010 Musik B stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Musikfaget forener en teoretisk-videnskabelig, en kunstnerisk og en performativ tilgang til musik som en global og almenmenneskelig udtryksform.

Læs mere

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Profilfag Mellemtrin valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Det er tid til at vælge profilfag:-) Profilfag er små fordybelsesområder på ca. 10 uger,

Læs mere

Den musikalske familie. Den Rytmiske Højskoles familiekursus

Den musikalske familie. Den Rytmiske Højskoles familiekursus Den musikalske familie Den Rytmiske Højskoles familiekursus 3. juli - 9. juli 2016 VELKOMMEN PÅ HØJSKOLE Igen i år glæder vi os til, at byde velkommen på Den Rytmiske Højskoles familiekursus. Et kort højskolekursus

Læs mere

Den musikalske familie. Den Rytmiske Højskoles familiekursus

Den musikalske familie. Den Rytmiske Højskoles familiekursus Den musikalske familie Den Rytmiske Højskoles familiekursus 5. juli - 11. juli 2015 VELKOMMEN PÅ HØJSKOLE Igen i år glæder vi os til, at byde velkommen på Den Rytmiske Højskoles familiekursus. Et kort

Læs mere

Slutmålet efter 6. klasse er, at eleverne kan: Musikudøvelse

Slutmålet efter 6. klasse er, at eleverne kan: Musikudøvelse MUSIK Forord Formålet med undervisningen i musik er at opelske børnenes naturlige evne og glæde ved at udfolde sig med sang, musik og bevægelse. Undervisningen skal bibringe børnene en livslang glæde ved

Læs mere

Det Klingende Museum. på besøg i musikkens verden

Det Klingende Museum. på besøg i musikkens verden Det Klingende Museum på besøg i musikkens verden gok gok kling klang Babuuuuu athjuuuu bum suse rumle pip pip dyt! mijauuuuu hurraaaa! ding dong Lydene i og omkring os plim plim klap klap risle bøvs! knirke

Læs mere

Musik. Formål for faget musik. Slutmål for faget musik efter 6. klassetrin. Musikudøvelse. Musikalsk skaben

Musik. Formål for faget musik. Slutmål for faget musik efter 6. klassetrin. Musikudøvelse. Musikalsk skaben Musik Formål for faget musik Formålet med undervisningen i musik er, at eleverne udvikler deres evne til at opleve musik og til at udtrykke sig i og om musik, herunder synge danske sange. Undervisningen

Læs mere

Skoleåret 2015/16. Hent inspiration til samarbejdet mellem. Folkeskole & Musikskole

Skoleåret 2015/16. Hent inspiration til samarbejdet mellem. Folkeskole & Musikskole Idékatalog Skoleåret 2015/16 Hent inspiration til samarbejdet mellem Folkeskole & Musikskole Maj 2015 Udgave 5 (revideret udgave) Skolereformen - hvad kan vi? - Hent inspiration fra egen musikskole her

Læs mere

Musik og digital læring Indsatsområde 2013-2015

Musik og digital læring Indsatsområde 2013-2015 Musik og digital læring Indsatsområde 2013-2015 Dagtilbuddet skal gennem brugen af digitale redskaber fremme børnenes udvikling og læring. Gennem brug af digitale redskaber i det pædagogiske arbejde er

Læs mere

Undervisningsplan. I følgende to fag følger vi Undervisningsministeriets Forenklede Fælles Mål uden ændringer:

Undervisningsplan. I følgende to fag følger vi Undervisningsministeriets Forenklede Fælles Mål uden ændringer: Undervisningsplan Udarbejdelse af undervisningsplan for praktisk/musisk område på Iqra Privatskole: På Iqra Privatskole følger vi generelt Undervisningsministeriets 'Forenklede Fælles Mål', men der er

Læs mere

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ 27 LINJERNE 7-9 Folkeskolerne i Odsherred Kommune skoleåret 2016/2017 Denne folder er en oversigt over

Læs mere

Musikundervisning fra første til fjerde klasse på Interskolen

Musikundervisning fra første til fjerde klasse på Interskolen Musikundervisning fra første til fjerde klasse på Interskolen Formål Formålet med undervisningen er, at eleverne udvikler deres evne til at opleve musik og til at udtrykke sig i og om musik, herunder synge

Læs mere

I musikundervisningen vil vi kommer omkring musikudøvelse, det musikalsk skabene samt musikforståelse.

I musikundervisningen vil vi kommer omkring musikudøvelse, det musikalsk skabene samt musikforståelse. Årsplan for musik med 6. Klasse 2011-2012 I musikundervisningen vil vi kommer omkring musikudøvelse, det musikalsk skabene samt musikforståelse. For at eleverne får et bredt repertoire af sange vil vi,

Læs mere

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE DEN KULTURELLE RYGSÆK sikrer børn og unge inspirerende møder med kunst og kulturarv giver børn og unge mulighed for at lære kulturens sprog giver børn og unge flere erfaringer med æstetiske og innovative

Læs mere

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE Nordskolen Nordskolen og Sydskolen LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE INDHOLD VALG AF LINJEFAG 3 RAMMER OG ORGANISERING 4 SPORT OG SUNDHED 5 INTERNATIONAL 6 SCIENCE OG INNOVATION 7 KOMMUNIKATION OG LITTERATUR

Læs mere

Vindblæs. Musikskole. Program

Vindblæs. Musikskole. Program Vindblæs Musikskole Program 2013/2014 Velkommen Velkommen til Vindblæs Musikskole! Det er en gave livet igennem at kunne spille på et instrument eller være god til at synge. At spille musik træner ens

Læs mere

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE DEN KULTURELLE RYGSÆK sikrer børn og unge inspirerende møder med kunst og kulturarv giver børn og unge mulighed for at lære kulturens sprog giver børn og unge flere erfaringer med æstetiske og innovative

Læs mere

Evaluering af de praktisk musiske fag 2014/15

Evaluering af de praktisk musiske fag 2014/15 Evaluering af de praktisk musiske fag 2014/15 Evaluering af faget Håndværk 3.-5. kl. 2014-15 De fysiske forhold. Undervisningen i 3.-5. klasse dækker fagene billedkunst, håndarbejde og sløjd. Vi er de

Læs mere

Frivillig musikundervisning

Frivillig musikundervisning Frivillig musikundervisning Sct. Ibs Skole 2018-2019 Til forældrene Hermed information om frivillig musikundervisning på Sct. Ibs Skole for skoleåret 2018-2019. Undervisningen i alle instrumenter foregår

Læs mere

Målgruppe: Musiklærere og andre interesserede undervisere

Målgruppe: Musiklærere og andre interesserede undervisere Målgruppe: Musiklærere og andre interesserede undervisere den 27. februar 2012 på Vinde Helsinge Fri- og efterskole i samarbejde med Vestmus University College Sjælland Center for Undervisningsmidler Stenstuegade

Læs mere

MUSIKBUTIKKEN TEATERGRUPPEN DANS Aldersgruppe: 10-14 år

MUSIKBUTIKKEN TEATERGRUPPEN DANS Aldersgruppe: 10-14 år MUSIKBUTIKKEN TEATERGRUPPEN DANS Aldersgruppe: 10-14 år Absalonsgade 8, 1658 Kbh. V E-mail: post@vesterbro-ungdomsgaard.dk www.vesterbro-ungdomsgaard.dk Tlf.: 3355 0080 TILMELDINGER MUSIKBUTIKKEN Vesterbro

Læs mere

Tonede linjer. Bryndum Skole og Sønderrisskolen - 8. og 9. årgang

Tonede linjer. Bryndum Skole og Sønderrisskolen - 8. og 9. årgang Tonede linjer Bryndum Skole og Sønderrisskolen - 8. og 9. årgang 1 Tonede linjer 8. og 9. årgang SÅDAN GØR DU! I kataloget finder du de 9 toninger, som Bryndum skole og Sønderrisskolen udbyder for 8. og

Læs mere

Lær at spille klaver - på den rigtige måde

Lær at spille klaver - på den rigtige måde Harman Music Methods København : London Lær at spille klaver - på den rigtige måde Kontakt Harman s Music Methods Tel: +45 3696 8749 DK Tel: +44 207 5588337 UK Email: about@jhmms.org Web: www.jhmms.org

Læs mere

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd.

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd. Formål med faget kunst/kunstnerisk udfoldelse Formålet med faget Kunst er at eleverne bliver i stand til at genkende og bruge skaberkraften i sig selv. At de ved hjælp af viden om forskellige kunstarter

Læs mere

Musikalsk ledelse bliv dirigent for en dag

Musikalsk ledelse bliv dirigent for en dag Musikalsk ledelse bliv dirigent for en dag Jeres virksomhed er et stort orkester og du er dirigenten. Hvordan orkestrerer du dine medarbejdere? Har de hver især en vigtig stemme? Spiller de stadig sammen?

Læs mere

kulturskolen Musik Billedkunst Scenekunst Da n s SÆSONPROGRAM TILMELDING 3. APRIL - 5. MAJ mariagerfjordkulturskole.

kulturskolen Musik Billedkunst Scenekunst Da n s SÆSONPROGRAM TILMELDING 3. APRIL - 5. MAJ mariagerfjordkulturskole. SÆSONPROGRAM 2017-2018 kulturskolen Musik Billedkunst Scenekunst Da n s TILMELDING 3. APRIL - 5. MAJ MARIAGERFJORD KULTURSKOLE MUSIK BØRN OG UNGE MUSIKALSK BABYLEGESTUE Her bliver din babys musiske, sproglige

Læs mere

Dette kompetenceområde beskæftiger sig med at arrangere, improvisere og komponere musik samt igangsætte og lede skabende musikalske aktiviteter.

Dette kompetenceområde beskæftiger sig med at arrangere, improvisere og komponere musik samt igangsætte og lede skabende musikalske aktiviteter. Sammenligning med JJJ/IU/LY/SB og med JEV oplæg 6/11-12= med gult er steder med ubetydelig eller ingen rettelser. Med rødt er vores formuleringer med sort er den tilrettede version.: Kompetencemål i musik

Læs mere

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig P-FAG Valghæfte 2012-2013 Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig Brorsonskolen p-fag 2012/2013 Kære elever og forældre. Brorsonskolen tilbyder alle elever i 6. og

Læs mere

Kreativt Kompetencecenter 2015/16

Kreativt Kompetencecenter 2015/16 Kreativt Kompetencecenter 2015/16 Vi vil på Den Kreative Skole etablere et Kreativt Kompetencecenter med kursustilbud for folkeskolelærere sideløbende med vores efteruddannelsestilbud til pædagoger og

Læs mere

ALMUS Amager Lille Skoles Musikskole SÆSON 2013-2014

ALMUS Amager Lille Skoles Musikskole SÆSON 2013-2014 ALMUS Amager Lille Skoles Musikskole SÆSON 2013-2014 1-2-3-4 Så kan vi endelig præsentere det nye Almus skema og de nye lærere for jer. Skemaet har været lidt af et puslespil, i forhold til alles ønsker

Læs mere

Læreplan for faget solosang på Odsherred Musikskole KROP OG INSTRUMENT. Kropsforståelse

Læreplan for faget solosang på Odsherred Musikskole KROP OG INSTRUMENT. Kropsforståelse Læreplan for faget solosang på Odsherred Musikskole Elevens navn: KROP OG INSTRUMENT Kropsforståelse At trække vejret dybt og styre mavemusklerne Trække vejret helt dybt og styre udåndingen Trække vejret

Læs mere

FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS. Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans

FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS. Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans Dette er et gratis undervisningsforløb, der åbner op for fysisk tilgang til tekst. Vi vil gerne forundre,

Læs mere

KUNST TALENT KLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017

KUNST TALENT KLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017 KUNSTTALENTKLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017 VIL DU DYRKE DIT TALENT? Skal du i 7. klasse efter sommerferien 2016? Elsker du musik, kunst, design eller performance? Drømmer du om at skabe dit eget professionelle

Læs mere

Guitar. Overordnet målsætning for instrumentalundervisning. Modullinje (4. klasse - ) Sololinje. Værkstedslinje (2.-3. klasse)

Guitar. Overordnet målsætning for instrumentalundervisning. Modullinje (4. klasse - ) Sololinje. Værkstedslinje (2.-3. klasse) Overordnet målsætning for instrumentalundervisning at udvikle elevens tekniske og musikalske færdigheder på instrumentet at give eleven glæde ved at spille og lyst til at udforske såvel instrument og repertoire

Læs mere

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER 1 NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE Denne folder er en oversigt over, hvilke linjer, du som elev kan vælge imellem,

Læs mere

VINDBLÆS FRISKOLE MUSIKSKOLEN 2010/2011

VINDBLÆS FRISKOLE MUSIKSKOLEN 2010/2011 VINDBLÆS FRISKOLE MUSIKSKOLEN 2010/2011 Musikskole 2010-2011 Vi byder endnu engang alle hjertelig velkommen til endnu et år på Vindblæs musikskole. Vi ser frem til at møde eleverne i både sammenspil- og

Læs mere

Faglige målsætning: Der henvises til undervisningsministeriets faglige mål for arbejdet i 0 klasse. Læs dette: www.uvm.dk

Faglige målsætning: Der henvises til undervisningsministeriets faglige mål for arbejdet i 0 klasse. Læs dette: www.uvm.dk Faglige målsætning: Der henvises til undervisningsministeriets faglige mål for arbejdet i 0 klasse. Læs dette: www.uvm.dk Vi har lavet en mere detaljeret undervisningsplan / målsætning for, hvad vi gerne

Læs mere

Musik på. Helsinge Realskole --- Beskrivelse og målsætning - juni 2013

Musik på. Helsinge Realskole --- Beskrivelse og målsætning - juni 2013 Musik på Helsinge Realskole --- Beskrivelse og målsætning - juni 2013 1 Musik på Helsinge Realskole Vi vægter den daglige morgensang højt på vores skole. Her bliver to af vores kerneværdier tradition og

Læs mere

Frivillig musikundervisning

Frivillig musikundervisning Frivillig musikundervisning Sct. Ibs Skole 2015-2016 Til forældrene Hermed information om frivillig musikundervisning på Sct. Ibs Skole for skoleåret 2015-2016. Undervisningen i alle instrumenter foregår

Læs mere

Årsplan musik 1.a og 1.b på Interskolen 2012/2013 Periode Musikaktiviteter Materialer Evaluering

Årsplan musik 1.a og 1.b på Interskolen 2012/2013 Periode Musikaktiviteter Materialer Evaluering Årsplan musik 1.a og 1.b på Interskolen 2012/2013 Periode Musikaktiviteter Materialer Evaluering 33 Velkommen til musik. Introduktion til musiklokalet og dets instrumenter. Regler og rutiner i musiklokalet.

Læs mere

SANG (herunder ensemblesang) Vokalt hovedfag UNDERVISNINGENS MÅL OG INDHOLD

SANG (herunder ensemblesang) Vokalt hovedfag UNDERVISNINGENS MÅL OG INDHOLD SANG (herunder ensemblesang) Vokalt hovedfag Solosang (1.- 6.semester): UNDERVISNINGENS MÅL OG INDHOLD FORMÅL Fagets overordnede mål er at stimulere den studerende til at udvikle sit specifikke, personlige

Læs mere

Risingskolen og Odense Musikskole

Risingskolen og Odense Musikskole Risingskolen og Odense Musikskole TALENTKLASSE I MUSIK HVAD ER TALENTKLASSER? Musik hele ugen Talentklassen i musik er et tilbud til elever, der brænder for at arbejde med musik både klassisk og rytmisk.

Læs mere

Hovedfagskompleks. Guitar. Undervisningens læringsmål og indhold

Hovedfagskompleks. Guitar. Undervisningens læringsmål og indhold Hovedfagskompleks Har opnået klar forståelse af og viden om forskellige musikalske genrer og stilarter Har opnået dyb forståelse af interpretationsprincipper Har udviklet egen praksis omkring instrumental

Læs mere

P-FAG. Valghæfte Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig

P-FAG. Valghæfte Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig P-FAG Valghæfte 2013-2014 Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud har til dig p-fag 2013/2014 Kære elever og forældre. tilbyder alle elever i 6. og 7. klasse at deltage i en P- fagsordning med

Læs mere

Master Class på tværs

Master Class på tværs Master Class på tværs 2016-2017 Er du nysgerrig og har du lyst til at lære noget, der ligger lidt ud over det sædvanlige, så tilbyder skolen MasterClass inden for forskellige emner. MasterClass på tværs

Læs mere

Obligatoriske valgfag: 7. klasse /20

Obligatoriske valgfag: 7. klasse /20 Obligatoriske valgfag: 7. klasse - 2019/20 Håndværk/Design I løbet af de to år du har valgfaget håndværk/design, kommer du til at arbejde i både træ- og tekstilværkstedet og måske i Science Lab. Nogle

Læs mere

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ 27 LINJERNE 7-9 Folkeskolerne i Odsherred Kommune skoleåret 2016/2017 Denne folder er en oversigt over

Læs mere

Slutmål og undervisningsplan for faget musik

Slutmål og undervisningsplan for faget musik Musikundervisningens formål: Musik er en del af vores kultur og indtager en betydelig plads i børns og unges hverdag. Det er derfor naturligt, at musikundervisningen beskæftiger sig med samtidens musik,

Læs mere

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE DEN KULTURELLE RYGSÆK sikrer børn og unge inspirerende møder med kunst og kulturarv giver børn og unge mulighed for at lære kulturens sprog giver børn og unge flere erfaringer med æstetiske og innovative

Læs mere

Indholdsplan for Linjefagene på Lundby Efterskole

Indholdsplan for Linjefagene på Lundby Efterskole Idrætslinjen Gennem alsidige idrætslige læringsforløb, oplevelser, erfaringer og refleksioner opnå færdigheder og tilegne sig kundskaber, der medfører kropslig og almen udvikling. Mulighed for at opleve

Læs mere

D a n s M u s i k k e n k l a s s e. Dans. Musikken. det store dansekendskab, men som gerne vil undervise i dans.

D a n s M u s i k k e n k l a s s e. Dans. Musikken. det store dansekendskab, men som gerne vil undervise i dans. I n t r o d u k t i o n t i l u n d e r v i s n i n g s m a t e r i a l e t D a n s M u s i k k e n 2. - 5. k l a s s e i musik og idræt er et undervisningsmateriale til dig, der ikke har det store dansekendskab,

Læs mere

Workshopkatalog til Temauge i uge 6.

Workshopkatalog til Temauge i uge 6. Workshopkatalog til Temauge i uge 6. Videoworkshop 1. Mandag 15.00-16.45 Videoworkshop 2. Videoworkshop 3. Tirsdag 15.00-16.45 Videoworkshop 4. Tirsdag 17.15 19.00 Videoworkshop 5. Videoworkshop 6. Onsdag

Læs mere

Sololinje. 1. Teknik og repertoire

Sololinje. 1. Teknik og repertoire 1. Teknik og repertoire Værkstedslinje (2.-3. klasse) Eleven indføres i grundlæggende tekniske færdigheder. Hvordan holder man på guitaren, på plektaret, hvordan sidder man på en stol, hvordan stemmer

Læs mere

Uge 6 16 Linjefagsdage, UMD, UNDERVISNINGSPLAN

Uge 6 16 Linjefagsdage, UMD, UNDERVISNINGSPLAN Uge 6 16 Linjefagsdage, UMD, UNDERVISNINGSPLAN Læringsmål: Kære studerende på hold F14-UMD Velkommen til UMD-linjefags-ugeforløbet, som strækker sig fra uge 6 til og med uge 16. Vi glæder os til at arbejde

Læs mere