DDElibra H Å N D B O G

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DDElibra H Å N D B O G"

Transkript

1 H Å N D B O G Axiell Danmark A/S Version GUI Copyright 2016

2 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse Introduktion Søgning i dokumentationen Åbning af "" Funktioner Symboler Modulvinduets opbygning Faner Skranke Plan Deltagerliste Låner Funktionalitet i "" splaner Oprettelse af cirkulationsplaner Fremsøgning af cirkulationsplaner Redigering af cirkulationsplaner Sletning af cirkulationsplaner Delplaner Oprettelse af delplaner Redigering af delplaner Sletning af delplaner Afvikling af delplaner Deltagerlister Oprettelse af deltagerlister Kopier deltagerliste Omdøb deltagerliste Slet deltagerliste Tilknytning af deltagere/deltagerlister til delplaner Tilknytning af deltagere Tilknytning af deltagerlister Tilknytning af deltagere til igangsatte cirkulationer Ændring af deltagerrækkefølge Slet deltager / deltagerliste fra delplan Lånerhåndtering Fravælg cirkulationer Igangsæt cirkulation "Tidsskrifter" "Andet" Videresendelse af cirkulationer Afbryd cirkulation... 19

3 Status for cirkulation Udlån, aflevering eller fornyelse af materialer der cirkulerer... 21

4 4 2 Introduktion "" er et modul i DDElibra. Modulet håndterer de funktioner der er nødvendige for at styre cirkulation af materialer til en brugergruppe, herunder: - oprettelse og vedligeholdelse af cirkulationsplaner - oprettelse og vedligeholdelse af deltagerlister - udlån, aflevering og rykning af materialer der cirkulerer Der kan håndteres cirkulationsplaner for materialer, der kan identificeres ved ét bestemt idnr. typisk et tidsskrift. Sådanne cirkulationer vil i det efterfølgende blive beskrevet som "Tidsskrift". Der kan desuden håndteres cirkulationsplaner for materialer, der ikke kan identificeres ved et bestemt idnr. typisk et emne. Sådanne cirkulationer vil i det efterfølgende blive beskrevet som "Andet". Modulet understøtter følgende cirkulationsformer: Stjerne - hvor materialet udlånes til den første deltager. Efter endt læsning afleveres materialet igen i systemet, hvorefter det udlånes til næste deltager. En stjernecirkulation kan afvikles med et eller flere eksemplarer af materialet. Cirkel - hvor materialet udlånes til en pseudolåner, hvorefter det sendes til den første deltager sammen med en cirkulationsliste. Materialet sendes fra deltager til deltager. En cirkelcirkulation vil altid blive afviklet med ét eksemplar af materialet. Igangsættelse af en cirkulation forudsætter, at der er oprettet en plan med en eller flere delplaner, hvor der til hver delplan er knyttet de deltagere, der skal deltage i cirkulationen. Det er en forudsætning, at deltagerne er oprettet som lånere i bibliotekssystemet. Angående oprettelse af lånere henvises til " - Udlån". Det er desuden en forudsætning, at materialer der skal cirkulere er beholdningsregistreret i bibliotekssystemet. Dokumentationen forudsætter kendskab til: " Generelt" samt " - Topvinduet". Overalt i systemet vil en funktion kunne aktiveres såvel ved brug af tastatur som ved brug af mus. I dokumentationen er aktiveringen udelukkende beskrevet ved brug af tastatur.

5 5 3 Søgning i dokumentationen Der kan søges i dokumentationen med Ctrl+B. 4 Åbning af "" "" åbnes med (Ctrl+Q) 5 Funktioner I "" kan følgende funktioner benyttes: Funktion Udføres med Uddybende bemærkninger Opret F7 Opretter ny deltagerliste. Slet Shift+F7 Sletter markeret plan, delplan eller deltagerliste. Eller sletter en låner fra samtlige deltagerlister og cirkulationsplaner. Slet delt. Ctrl+F7 Sletter en markeret deltager / deltagerliste fra en deltagerliste. Uønsket Alt+F7 Deaktiverer / aktiverer låneren på den markerede cirkulationsplan. Find F8 Fremkalder en søgedialog, der giver mulighed for at fremsøge planer. Opdater Shift+F8 Opdaterer ændrede oplysninger. Flyt op Ctrl+F8 Flytter delplaner eller deltagere frem i cirkuleringsrækkefølgen. Flyt ned Alt+F8 Flytter delplaner eller deltagere tilbage i cirkuleringsrækkefølgen.

6 6 Opret plan F9 Opretter ny cirkulationsplan. Opret delpl. Shift+F9 Opretter en delplan til en cirkulationsplan. Tilk. låner Ctrl+F9 Tilknytter en enkeltlåner til en delplan. Tilk. liste Alt+F9 Tilknytter en deltagerliste til en delplan. Vis cirk. Cttrl+F10 Viser status for den markerede cirkulation. Start Andet Alt+F10 Starter cirkulationer der ikke er "Tidsskrifter". Sidste låner F12 Henter den låner, der sidst har været aktiv på den pågældende arbejdsplads. Hvis det sidste man har foretaget sig er en oprettelse eller en opdatering i lånerregisteret, vil det være den oprettede/opdaterede låner, der hentes ved tryk på (F12) "Sidste låner". Blank Shift+F12 Blanker feltindhold. Funktionerne er kun aktive, når de er relevante. Kun funktioner, der anvendes i den aktive fane, vil blive vist i menuen "Funktioner" og i "Funktionslinien".

7 7 6 Symboler I "" anvendes følgende symboler: Symbol: Betydning: splan tidsskrift. splan "Andet". Stjernecirkulation. Cirkelcirkulation. Deltager. Deltager findes også tidligere på den aktuelle delplan. Deltager er p.t. fraværende fra samtlige cirkulationer. Deltager findes også tidligere på den aktuelle tidsplan, og er desuden p.t. fraværende fra samtlige cirkulationer. Deltagerliste. Deltagerliste der indgår i allerede tilknyttet deltagerliste på den aktuelle delplan. en er p.t. uønsket.

8 8 7 Modulvinduets opbygning Modulvinduet indeholder 4 faner: "Skranke", "Plan", "Deltagerliste" og "Låner". 7.1 Faner Skranke Fanen benyttes til at starte tidsskriftcirkulationer, til at videresende allerede igangsatte cirkulationer og til at afbryde igangværende cirkulationer. Fanen indeholder følgende felter: Feltbetegnelse: Mat.nr. Afbryd cirkulation Dato Idnr. Liste Indhold: Felt til indlæsning/indtastning af materialenummer på tidsskrifter der skal cirkulere, eller på materialer som allerede cirkulerer. Felt der afkrydses, hvis en igangværende cirkulation ønskes stoppet for det materialenummer der efterfølgende indlæses/indtastes i feltet "Mat.nr.". Felt til angivelse at dato, hvis materialer modtaget på angivet dato ønskes cirkuleret automatisk. Udfyldes, hvis den automatiske cirkulering kun skal omfatte et enkelt idnr. Listen giver oplysninger om de materialer der cirkuleres.

9 9 Listen indeholder følgende kolonner: Kolonnebetegnelse: Mat.nr. Titel Nummer/Plan Handling Indhold: Materialenummer. Titel på det aktuelle materiale. Årgang og nummer for tidsskriftcirkulationer. Navn på den aktuelle cirkulationsplan for "Andet". Oplyser om det er en ny delplan der starter, og om denne skal cirkulere som stjerne eller som cirkel. Giver desuden oplysning om hvilken låner materialet skal sendes til. Når cirkulationen er afsluttet, gives oplysning om, at det skal retur til normalt udlån Plan Fanen benyttes til oprettelse og vedligeholdelse af planer med tilhørende delplaner, deltagere og / eller deltagerlister. Desuden til at igangsætte "Andet" og til at få vist status for de enkelte cirkulationer. Fanen indeholder til venstre en træstruktur med cirkulationsplaner. Højre del af fanen er inddelt i 2 områder. Øverst felter til specificering af planer. Nederst felter til specificering af delplaner Træstruktur Træstrukturen indeholder følgende niveauer: Niveau Indhold 1. Planer 2. Delplan/delplaner 3. Deltagerliste/-lister og/eller enkeltlånere.

10 Planspecificering Planspecifikationen indeholder følgende felter: For tidsskrifter: Feltbetegnelse: Idnr. Maks. antal Note Indhold: Tidsskriftets idnr. med tilhørende oplysninger fra den bibliografiske post. Antal materialer der ønskes sat i cirkulation for den aktuelle plan. Det er muligt at afvige fra det registrerede antal, men systemet vil komme med en advarsel, hvis man overskrider det angivne antal. Feltet kan benyttes frit til evt. bemærkninger om den aktuelle plan. For "Andre" planer: Feltbetegnelse: Navn Note Indhold: Navnet der er valgt til planen ved dens oprettelse. Feltet kan benyttes frit til evt. bemærkninger om den aktuelle plan Delplanspecifikation Delplanspecifikationen indeholder følgende felter Feltbetegnelse: Navn Type Lånetid Maks. antal Indhold: Navnet der er valgt til delplanen ved dens oprettelse. Delplanens type stjerne eller cirkel. Lånetiden for den enkelte deltager der er tilknyttet delplanen. Det maksimale antal materialer der ønskes sat i cirkulation for den aktuelle delplan. Feltet findes kun ved stjernecirkulationer, idet en cirkelcirkulation altid vil blive afviklet med ét eksemplar.

11 Deltagerliste Fanen benyttes til at oprette og vedligeholde deltagerlister. Fanen indeholder til venstre en liste over oprettede deltagerlister. Til højre findes øverst feltet: "Deltagerliste". Under feltet findes en liste der indeholder oplysninger om de enkelte deltagere på en markeret liste. Listen har følgende kolonner Kolonnebetegnelse: Navn Adresse Indhold: Til venstre for kolonnen "Navn" angiver et symbol, om det tilhørende navn vedrører en "Liste" eller en "Låner". Udfyldes med oplysninger fra lånerregisteret, hvis deltageren er en låner. Udfyldes med oplysninger fra lånerregisteret, hvis deltageren er en låner, og adressen er registreret i lånerregisteret Låner Fanen giver mulighed for at få vist en låners cirkulationer. Det er desuden her muligt at registrere en låner som fraværende i en periode, eller at fravælge / tilvælge enkelte cirkulationer for den identificerede låner. Fanen indeholder øverst en "Identifikationslinie". Angående funktionalitet i "Identifikationslinien" henvises til: " Udlån".

12 12 Under identifikationslinien findes felter til registrering af fravær. Under disse felter findes en liste der indeholder følgende kolonner: Kolonnebetegnelse: Plan / Delplan Deltagerliste Indhold: Indeholder navne på de planer / delplaner, den identificerede låner deltager i. Indeholder navnet på den deltagerliste, der for den pågældende plan medfører, at den aktuelle låner deltager i cirkulationen. Hvis låneren er tilknyttet delplanen uden at være registreret i en deltagerliste, vil feltet være tomt. Yderst til højre findes et felt til angivelse af, om låneren p.t. har fravalgt den aktuelle cirkulation. 8 Funktionalitet i "" 8.1 splaner Oprettelse af cirkulationsplaner Aktiver fanen "Plan". Tryk (F9) "Opret plan". Herved fremkommer en dialog, der giver mulighed for at vælge plantype. Der kan vælges "Tidsskrift" (Alt+T) eller "Andet" (Alt+N). Alternativt kan man annullere med (Alt+A) eller (Esc).

13 "Tidsskrifter" Vælg (Alt+T) "Tidsskrift" og indtast idnr. for den relevante bibliografiske post i feltet "Idnr.". Den bibliografiske posts titel fremkommer i feltet til højre for feltet "Idnr.". Der accepteres med (Retur) eller (Alt+O) "OK". Der kan alternativt annulleres med (Alt+A) eller (Esc). "Tidsskriftets" titel fremkommer nu i træstrukturen på 1. niveau. "Maks. antal" vil blive udfyldt med default værdi af systemet. Hvis værdien i feltet "Maks. antal" ændres og/eller notefeltet udfyldes trykkes efterfølgende (Shift+F8) "Opdater" "Andet" Vælg (Alt+N) "Andet" og indtast et valgfrit navn for cirkulationsplanen. Accepter med (Alt+O) "OK". Der kan annulleres med (Alt+A) eller (Esc). Den valgte titel fremkommer nu i træstrukturen på 1. niveau. Udfyld evt. notefeltet og tryk i givet fald efterfølgende (Shift+F8) "Opdater" Fremsøgning af cirkulationsplaner Aktiver fanen "Plan". Tryk (F8) "Find". Ved aktivering af søgedialogen vil der i felterne "Plantype" og "Delplantype" være valgt "Alle" så efterfølgende tryk på (Retur) eller (Alt+F) "Find" vil fremsøge alle planer. Alternativt kan andre søgekriterier indtastes/vælges inden der trykkes (Retur) eller (Alt+F) "Find". Søgedialogen kan desuden forlades med (Alt+L) "Luk" eller (Esc). Hvis søgedialogen genkaldes, vil tidligere indtastede søgekriterier være bibeholdt. Yderligere søgekriterier kan indtastes, inden der igen trykkes (Retur) eller (Alt+F) "Find". Alternativt kan der trykkes (Alt+B) "Blank", inden nye søgekriterier indtastes.

14 Redigering af cirkulationsplaner Marker den aktuelle cirkulationsplan. Foretag de ønskede rettelser i specifikationen for planen og tryk (Shift+F8) "Opdater" Sletning af cirkulationsplaner Marker den aktuelle cirkulationsplan. Tryk (Shift+F7) "Slet". Der fremkommer herefter en dialog, hvor sletningen skal bekræftes med (Retur) eller (Alt+J). Alternativt kan der fortrydes med (Alt+N) eller (Esc). En cirkulationsplan kan ikke slettes, hvis en tilhørende delplan har aktive cirkulationer. 8.2 Delplaner Oprettelse af delplaner Marker den plan hvortil der ønskes oprettet en delplan. Tryk (Shift+F9) "Opret delplan". Vælg (Alt+C) "Cirkel" eller (Alt+S) "Stjerne". Alternativt kan der annulleres med (Alt+A) eller (Esc). Angiv navn samt lånetid for den oprettede delplan og tryk (Shift+F8) "Opdater", hvorefter det indtastede navn vises i træstrukturen på 2. niveau. For "Stjerne" delplaner angives desuden "Maks. antal" for den aktuelle delplan. Oprettes. der flere delplaner, vil nye fremstå under tidligere oprettede delplaner i træstrukturen. Det er muligt at ændre på rækkefølgen af delplanerne med (Ctrl+F8) "Flyt op" eller (Alt+F8) "Flyt ned" Redigering af delplaner Marker den aktuelle delplan. Foretag de ønskede rettelser i specifikation for delplanen og tryk (Shift+F8) "Opdater".

15 Sletning af delplaner Marker den aktuelle delplan. Tryk (Shift+F7) "Slet". Der fremkommer herefter en dialog, hvor sletningen skal bekræftes med (Retur) eller (Alt+J). Alternativt kan der fortrydes med (Alt+N) eller (Esc). En delplan kan ikke slettes, hvis den har aktive cirkulationer. 8.3 Afvikling af delplaner Når en cirkulation er startet, vil de tilknyttede delplaner altid blive afviklet, i den rækkefølge de figurerer i træstrukturen. Hvis der er flere eksemplarer til rådighed til afvikling af en cirkulationsplan, vil flere delplaner kunne afvikles samtidig. Stjernedelplaner vil blive afviklet sekventielt med flere eksemplarer, hvis der i delplanspecifikationen for den aktuelle stjernedelplan er angivet et maksimalt antal, der er større end Deltagerlister Oprettelse af deltagerlister Skift til fanen "Deltagerliste" Tryk (Shift+F12) "Blank". Angiv et navn for den nye deltagerliste i feltet "Deltagerliste" og tryk (F7) "Opret" Deltagere til listen kan enten være enkeltlånere og /eller andre deltagerlister. Enkeltlånere og / eller deltagerlister kan flyttes op eller ned på deltagerlisterne med (Ctrl+F8) "Flyt op" / (Alt+F8) "Flyt ned".

16 Tilknyt deltagere Tilknyt enkeltlånere Marker den aktuelle deltagerliste i venstre side af modulvinduet. Tryk (Ctrl+F9) "Tilk. låner". Find den ønskede låner frem i "Kviklåner" (Angående funktionalitet i "Kviklåner" henvises til " - Udlån"). Den valgte låner vil blive indsat i listen til højre i modulvinduet. Tilknyt deltagerlister Marker den aktuelle deltagerliste i venstre side af modulvinduet. Tryk (Alt+F9) "Tilk. liste". En dialog viser mulige deltagerlister. Marker den ønskede "Liste" og tryk (Retur) eller (Alt+O) "OK". Alternativt kan der annulleres med (Alt+A) eller (Esc). Den valgte "Liste" vil blive indsat i listen til højre i modulvinduet Slet deltagere Marker den låner eller deltagerliste der ønskes fjernet fra deltagerlisten og tryk (Ctrl+F7) "Slet delt." Kopier deltagerliste Marker den deltagerliste der ønskes kopieret. Indtast navnet på den nye deltagerliste i feltet: "Deltagerliste" og tryk (F7) "Opret" Omdøb deltagerliste Marker den aktuelle deltagerliste. Skriv det nye navn i feltet: "Deltagerliste" og tryk (Shift+F8) "Opdater".

17 Slet deltagerliste Marker den aktuelle deltagerliste og tryk (Shift+F7) "Slet". Der fremkommer herefter en dialog, hvor sletningen skal bekræftes med (Retur) eller (Alt+J). Alternativt kan der fortrydes med (Alt+N) eller (Esc). 8.5 Tilknytning af deltagere/deltagerlister til delplaner. Skift til fanen "Plan". Marker den aktuelle delplan Tilknytning af deltagere Tryk (Ctrl+F9) "Tilk. låner". Find den ønskede låner frem i "Kviklåner" (Angående funktionalitet i "Kviklåner" henvises til " - Udlån"). Den valgte låner vil fremkomme i træstrukturen på 3. niveau Tilknytning af deltagerlister Tryk (Alt+F9) "Tilk. liste". En dialog viser mulige deltagerlister. Marker den ønskede "Liste" og tryk (Retur) eller (Alt+O) "OK". Alternativt kan der annulleres med (Alt+A) eller (Esc). Den valgte liste vil fremkomme i træstrukturen på 3. niveau Tilknytning af deltagere til igangsatte cirkulationer Hvis en deltager tilknyttes en stjernedelplan, der allerede er igangsat (direkte eller via deltagerliste), vil deltageren blive medtaget i den igangsatte cirkulation, hvis han/hun placeres efter den deltager, der p.t. har det aktuelle materiale Ændring af deltagerrækkefølge Det er muligt at ændre på rækkefølgen af deltagere / deltagerlister til de enkelte delplaner med (Ctrl+F8) "Flyt op" eller (Alt+F8) "Flyt ned".

18 Slet deltager / deltagerliste fra delplan Marker den aktuelle deltager / deltagerliste. Tryk (Shift+F7) "Slet". 8.6 Lånerhåndtering Skift til fanen "Låner" Fravælg cirkulationer Indlæs lånerens kortnummer eller find låneren via "Kviklåner". Hvis alle lånerens cirkulationer ønskes gjort inaktive i en periode udfyldes felterne: "Fraværende fra" og/eller "Til" og der trykkes (Shift+F8) "Opdater". Hvis en enkelt cirkulation ønskes gjort inaktiv, markeres den, og der trykkes (Alt+F7) "Uønsket", hvorefter der fremkommer et yderst til højre i listen ud for den aktuelle cirkulation. Trykkes der atter (Alt+F7) "Uønsket", forsvinder markeringen, og cirkulationen bliver gjort aktiv igen. Hvis låneren ønskes slettet permanent fra samtlige deltagerlister og cirkulationsplaner trykkes (Shift+F7) "Slet". Sletningen skal efterfølgende bekræftes. 8.7 Igangsæt cirkulation "Tidsskrifter" Aktiver fanen "Skranke". Aflæs/indtast materialenummer for det aktuelle tidsskriftnummer. Hvis materialet ikke er cirkulationsmarkeret i "Accessions- og tidsskriftssystemet" vil man få en advarsel. smarkeringen er dog ikke en forudsætning for, at materialet kan cirkulere. En cirkulationsmarkering angivet i "Accessions- og tidsskriftssystemet" vil automatisk følge med, når nye numre indgår, så materialerne umiddelbart kan tages fra. Efter aflæsning/indtastning af materialenummer vil der blive vist relevante oplysninger i listen. For stjernecirkulationer vil der blive udskrevet en udlånskvittering, der angiver lånerens navn og afleveringsfrist for materialet. For cirkelcirkulationer vil der blive udskrevet en cirkulationsliste og en adresselabel til den første låner på listen.

19 Automatisk cirkulering Hvis der markeres i feltet "Dato", og feltet udfyldes med en dato, vil alle cirkulationsmarkerede materialer, der er modtaget på den angivne dato, blive cirkuleret automatisk, når der trykkes (Retur). Hvis feltet "Idnr." er udfyldt inden der trykkes retur, vil kun materialer på dette idnr. blive cirkuleret "Andet" Aktiver fanen "Plan" Marker den relevante plan. Tryk (Alt+F10) "Start Andet". Aflæs/indtast det aktuelle materialenummer og tryk (Alt+O) "OK" eller (Retur). Alternativt kan der annulleres med (Alt+A) eller (Esc). Relevante oplysninger vil blive vist i fanen "Skranke", og relevant udskrift vil blive udskrevet. 8.8 Videresendelse af cirkulationer Når et materiale, der indgår i en cirkulation, skal videre til næste låner, aflæses/indtastes materialenummeret i feltet "Mat.nr." i fanen "Skranke", hvorefter der udskrives en udlånskvittering til næste låner på listen. Når den sidste delplan er afviklet, vil dette fremgå af kolonnen "Handling". 8.9 Afbryd cirkulation Hvis man ønsker at afbryde en igangværende cirkulation, markeres feltet: "Afbryd cirkulation" inden det aktuelle materialenummer aflæses/indtastes. Den igangværende delplan vil blive afbrudt, og vil ikke kunne igangsættes igen. Hvis der er delplaner til den aktuelle plan, der endnu ikke er igangsat, kan dette ske ved indsættelse af et nyt materiale med samme idnr. eller for tidsskrifter ved indsættelse af et nyt eksemplar af det aktuelle tidsskriftnummer. Hvis man ønsker en afbrudt delplan afviklet, er det nødvendigt at oprette en ny delplan med de manglende deltagere, inden den oprindelige delplan afbrydes..

20 Status for cirkulation Aktiver fanen "Plan". Marker den plan eller delplan der ønskes vist status for. Tryk (Ctrl+F10) "Vis cirk.". Afviklede og igangsatte cirkulationer for den aktuelle plan/delplan vil blive vist i et vindue i en liste. Hvis det er en plan der markeres inden (Ctrl+F10) "Vis cirk." aktiveres, vil listen indeholde følgende kolonner: Kolonnebetegnelse: Delplan Mat.nr. Nummer/Titel Startet Afsluttet Indhold: Navn på delplan. Materialenummer for det cirkulerende/cirkulerede materiale. Ved tidsskrifter aktuel årgang og nummer. Ved "Andet" aktuel titel. Starttidspunkt for delplanen. Afslutningstidspunkt for afsluttede cirkulationer. Hvis en linie i listen markeres, og der trykkes (Alt+V) "Vis status", fremkommer et nyt vindue, med en liste der har følgende kolonner: Kolonnebetegnelse: Låner Modtaget Sendt Indhold: Navn på låner der har haft eller som p.t. har det aktuelle materiale. Dato for afsendelse/udlevering af materialet. For stjernecirkulationer er det registrerede datoer. For cirkelcirkulationer er det datoer beregnet af systemet. Dato for returnering / videresendelse af materialet. For stjernecirkulationer er det de registrerede datoer. For cirkelcirkulationer er det datoer beregnet af systemet. Vinduerne lukkes med (Alt+L) "Luk" eller (Esc). Hvis det er en delplan der markeres inden (Ctrl+F10) "Vis cirk." aktiveres, vil det kun være cirkulationer fra den markerede delplan der vises i vinduet, i givet fald vil kolonnen "Delplan" ikke blive vist.

21 Udlån, aflevering eller fornyelse af materialer der cirkulerer Hvis et materiale der cirkulerer forsøges udlånt, afleveret eller fornyet i modulerne "Udlån", "Aflevering" eller "Fornyelse", vil der komme en advarsel om, at materialet p.t. indgår i en cirkulation. Trykkes der i disse moduler "Fortsæt", vil materialet blive taget ud af cirkulation, indtil det aktuelle materialenummer atter aflæses/indtastes i feltet "Mat.nr." i fanen "Skranke" i cirkulationsmodulet.

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G AXIELL Danmark A/S 2016-10-21 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Aktivering af ""... 4 3.1 Indlogning... 4 4 Funktioner...

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-10-12 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Søgning i dokumentationen... 3 4 Åbning af ""...

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-10-20 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Søgning i dokumentationen... 3 4 Åbning af ""...

Læs mere

Balancepåtegning... 2. Udskriv balancepåtegning... 2. Kopier balancepåtegning... 2. Opret balance påtegning... 2. Ændre balancepåtegning...

Balancepåtegning... 2. Udskriv balancepåtegning... 2. Kopier balancepåtegning... 2. Opret balance påtegning... 2. Ændre balancepåtegning... Indhold Balancepåtegning... 2 Udskriv balancepåtegning... 2 Kopier balancepåtegning... 2 Opret balance påtegning... 2 Ændre balancepåtegning... 3 Slet balancepåtegning... 3 Udvidet balancepåtegning...

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-10-31 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 4 3 Søgning i dokumentationen... 4 4 Åbning af ""...

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G AXIELL Danmark A/S 2016-10-21 Version 9.11.60 Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Forudsætninger... 3 4 Installation af ""... 4 4.1 Tilretning

Læs mere

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S, 2008 Indholdsfortegnelse 1. Skrivebordet... 3 2. Flytte rundt m.m.... 4 3. Log ind... 6 4. Valg af database... 7 5. Rudernes størrelse... 8 6. Kolonner... 9 7.

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-05-04 Version 9.11.50 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Søgning i dokumentationen... 3 4 Åbning af ""...

Læs mere

De vigtigste funktionstaster Microsoft Dynamics C5

De vigtigste funktionstaster Microsoft Dynamics C5 De vigtigste funktionstaster Microsoft Dynamics C5 Her kan du få hjælp til, hvordan du nemmere kan arbejde i C5 2012. Genvej Funktion Betydning F1 Hjælp Kalder hjælp frem. Hjælpen tager automatisk udgangspunkt

Læs mere

Ændringer Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger er ny funktionalitet i EASY-A. Forklaring eller beskrivelse

Ændringer Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger er ny funktionalitet i EASY-A. Forklaring eller beskrivelse Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger 29-10-2007/version 1/mgl Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Fremsøgning af elever Opret (nye) kontaktlærertilknytninger

Læs mere

Daglig brug af Jit-klient

Daglig brug af Jit-klient Daglig brug af Jit-klient Indholdsfortegnelse Opret person...3 Alternativ oprettelse...3 Søgning af personer...4 Send besked...5 Vælg besked...6 Opret mappe...6 Opret skabelon...6 Slet mapper og skabeloner...6

Læs mere

Udfyld feltet eksamensaktivitet med fagkoden for det fag der skal fremsøges opgavetitler for. Det er tvungent at udfylde dette felt.

Udfyld feltet eksamensaktivitet med fagkoden for det fag der skal fremsøges opgavetitler for. Det er tvungent at udfylde dette felt. Fremsøg opgavetitler Vælg menuen eksamen og opgavetitler Skærmbilledet RE107 søg/opret opgavetitel pr. eksamensaktivitet åbner Udfyld feltet eksamensaktivitet med fagkoden for det fag der skal fremsøges

Læs mere

Brugervejledning for Basismenuen i XAL 3.5. Indledning + genvejstaster. Grønlands Hjemmestyre Den centrale Regnskabsafdeling.

Brugervejledning for Basismenuen i XAL 3.5. Indledning + genvejstaster. Grønlands Hjemmestyre Den centrale Regnskabsafdeling. Brugervejledning for Basismenuen i XAL 3.5 Version 2 + genvejstaster Grønlands Hjemmestyre Den centrale Regnskabsafdeling Sidst revideret: 12.08.2007 Side 1 1. 1.1 Opbygningen af XAL 3.5 Den Windows baserede

Læs mere

varighedsuafhængige Vejledningen er rettet mod personer som i forvejen er fortrolige med indberetning af årselevbidrag for fuldtidselever.

varighedsuafhængige Vejledningen er rettet mod personer som i forvejen er fortrolige med indberetning af årselevbidrag for fuldtidselever. Varighedsuafhængige årselevbidrag - fuldtidselever Sidst opdateret maj 2016 Indhold Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Denne administrative vejledning omhandler oprettelse af varighedsuafhængige årselevbidrag.

Læs mere

Bookingsystem til hoteller. JTA-Data Jylland JTA. Vinkelvej 108a 8800 Viborg Tlf. 86672024 www.jta-data.dk DATA. Jylland

Bookingsystem til hoteller. JTA-Data Jylland JTA. Vinkelvej 108a 8800 Viborg Tlf. 86672024 www.jta-data.dk DATA. Jylland Bookingsystem til hoteller -Data: C5 bookingsystem til hoteller Indhold 1. Daglig brug af bookingsystemet. 2. Ny booking et værelse 3. Ny booking flere værelser 4. Ankomst 5. Rengøring 6. Afrejse 7. Værelsesoversigt

Læs mere

Abonnementsstyring. Start af Stellar Abonnement. Indledende tekst. Indholdsfortegnelse

Abonnementsstyring. Start af Stellar Abonnement. Indledende tekst. Indholdsfortegnelse Abonnementsstyring Indledende tekst Indholdsfortegnelse Start af Stellar Abonnement... 1 Kom godt i gang med abonnement... 2 Vare/Ydelser i Stellar Office Pro... 2 Abonnements oversigt... 2 Fanebladet

Læs mere

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. april 2016 Version 1.3 JobManager supporten Jobmanager@vd.dk 7244 7300 KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE ENTREPRENØR Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN 5798000893450

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Personalerettet Mobilløsning AXIELL Danmark A/S 2015-01-08 Version 9.11 Copyright 2015 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Forudsætninger... 3 4 Start

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T P E R S O N A L E S E K T I O N E N. ScanPas. Omsorgsdage. Decentral vejledning

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T P E R S O N A L E S E K T I O N E N. ScanPas. Omsorgsdage. Decentral vejledning K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T P E R S O N A L E S E K T I O N E N ScanPas ScanPas Brugervejledning Version 1.1 23. september 2010 Indhold Symboler i denne vejledning... 2 Oversigt over funktionstaster...

Læs mere

7.0 Velkommen til manualen for kanalen Gæsteliste Introduktion til kanalen Gæsteliste kanalside Hvad er et spot?

7.0 Velkommen til manualen for kanalen Gæsteliste Introduktion til kanalen Gæsteliste kanalside Hvad er et spot? 7.0 Velkommen til manualen for kanalen Gæsteliste 1 7.1 Introduktion til kanalen 1 7.2 Gæsteliste kanalside 1 7.2.1 Hvad er et spot? 2 7.2.2 Opret et nyt spot 2 7.2.3 Aktivt og inaktivt spot 3 7.2.4 Rediger

Læs mere

Betjeningsvejledning. for. Vagtcentral MAC2000. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com

Betjeningsvejledning. for. Vagtcentral MAC2000. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com Betjeningsvejledning for Vagtcentral MAC2000 Vagtcentral systemet Vagtcentral programmet bruges til at oprette klienter med nødkaldeanlæg og fastlægge hvilke radioer / telefoner der skal ringes op, når

Læs mere

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 17. december 2015 Version 1.2 JobManager supporten Jobmanager@vd.dk 7244 7300 KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE ENTREPRENØR Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN

Læs mere

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. CV-søgning

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. CV-søgning Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG CV-søgning Version: 1.0 Oprettet den 20. december 2018 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. CV-SØGNING OG FORSIDEN AF JOBAG... 3 3. CV-SØGNING... 5 3.1 OPSÆTNING AF

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 17. december 2015 Version 1.2 JobManager supporten

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 17. december 2015 Version 1.2 JobManager supporten DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 17. december 2015 Version 1.2 JobManager supporten Jobmanager@vd.dk 7244 7300 AFGIV TILBUD ENTREPRENØR Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN 5798000893450

Læs mere

Daglig brug af JitBesked 2.0

Daglig brug af JitBesked 2.0 Daglig brug af JitBesked 2.0 Indholdsfortegnelse Oprettelse af personer (modtagere)...3 Afsendelse af besked...4 Valg af flere modtagere...5 Valg af flere personer der ligger i rækkefølge...5 Valg af flere

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2015-10-26 Version 9.11.30 GUI Copyright 2015 2 3 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 3 2 Introduktion... 5 3 Søgning i dokumentationen... 5 4 Åbning af modul...

Læs mere

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012 Web MTC manual Version 1.1 08-11-2012 1 Revisioner: Version 1.0, 11-10-2012: Oprettelse af dokument Version 1.1, 08-11-2012: Afsnit om udskrivning af rapport tilføjet. 2 Indhold Sideopbygning... 5 Startside...

Læs mere

Oktober 2015. Brugermanual. Til Det Danske Vaccinationsregister i WinPLC

Oktober 2015. Brugermanual. Til Det Danske Vaccinationsregister i WinPLC Oktober 2015 Brugermanual Til Det Danske Vaccinationsregister i WinPLC Indhold Generelt om DDV... 3 Adgang for klinikkens øvrige personale... 3 Data på DDV... 3 Vaccinationer... 4 Troværdighed... 4 Privatmarkering...

Læs mere

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 Indhold 1. Overordnet beskrivelse... 3 2. Login... 3 3. Se og ret kundeoplysninger... 4 4. Rediger kontaktoplysninger... 6 5. Skift adgangskode... 7 6. BroBizz-oversigt...

Læs mere

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual Brugermanual 1 INDHOLD 1. Navigation 2. Dashboard 3. 4. Support 2 NAVIGATION 1 På forsiden finder du dine installerede moduler i LinkGRC løsningen og du kan her vælge hvilket modul du ønsker at arbejde

Læs mere

Administration generelt

Administration generelt Administration generelt Med Business Online Administration kan du bl.a. oprette, rette og slette brugere bestille pinkoder tildele og ændre brugeres adgange til Cash Management tildele og ændre brugeres

Læs mere

NR. 43 LUDUS V1.1. Tilbagemelding.dk DEN 16. NOVEMBER Adgang til menupunktet Kursistuddannelse. Adgang til Tilbagemelding.dk

NR. 43 LUDUS V1.1. Tilbagemelding.dk DEN 16. NOVEMBER Adgang til menupunktet Kursistuddannelse. Adgang til Tilbagemelding.dk NR. 43 LUDUS V1.1 DEN 16. NOVEMBER 2010 Tilbagemelding.dk Nedenfor finder du en vejledning i hvordan du kommer i gang med indberetning til Tilbagemelding.dk Indberetning fra LUDUS til Tilbagemelding.dk

Læs mere

Kom godt i gang med Dyreregistrering

Kom godt i gang med Dyreregistrering Kom godt i gang med Dyreregistrering Denne vejledning er tænkt som en hjælp til, at landmandsbrugere hurtigt kan komme i gang med Dyreregistrering. Derfor er kun de mest nødvendige funktioner beskrevet.

Læs mere

Generelle Læreplaner for Daginstitution/ Dagpleje. Tabulex Læreplaner

Generelle Læreplaner for Daginstitution/ Dagpleje. Tabulex Læreplaner Generelle Læreplaner for Daginstitution/ Dagpleje Tabulex Læreplaner Indhold Læreplaner... 3 Om pædagogiske læreplaner... 3 Log på og arbejdsgang... 4 Menupunkt Skabeloner... 5 Beskrivelse af skabeloners

Læs mere

Materialeadministration Sidst opdateret 31-08-2006/version 1.0/Steen Eske Christensen

Materialeadministration Sidst opdateret 31-08-2006/version 1.0/Steen Eske Christensen Materialeadministration Sidst opdateret 31-08-2006/version 1.0/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig.

Læs mere

Vejledning til PRO2TAL Bager/Online. Ordrer

Vejledning til PRO2TAL Bager/Online. Ordrer På Menuen Dagligt findes menupunkterne Ordrekladde og Ordre. Disse menupunkter benyttes til at oprette, vedligeholde og forespørge på henholdsvis faste ordrer (Ordrekladden) og almindelige ordrer dvs.

Læs mere

Udskriv kort. Før udskrivning af et kort kan du eventuelt vælge at indtegne et/flere udskriftsområder. (I PLUS versionen kun ét).

Udskriv kort. Før udskrivning af et kort kan du eventuelt vælge at indtegne et/flere udskriftsområder. (I PLUS versionen kun ét). . Generelt Ved udskrivning af kort kan du vælge at udskrive det der er vist på skærmen. Du kan også vælge at udskrive et eller flere kortudsnit. Før du udskriver, vil programmet altid åbne en dialog, som

Læs mere

Kvikguide til NetBlanket

Kvikguide til NetBlanket Kvikguide til NetBlanket NetBlanket er meget nemt at anvende og kræver ikke særlig undervisning. Der findes en udførlig vejledning til NetBlanket, hvor alle funktioner er beskrevet. Men til dig, der gerne

Læs mere

Den må altså ikke befinde sig i en gruppe der er lukket sammen. Der er 2 måder du kan komme til betalingsbilledet på.

Den må altså ikke befinde sig i en gruppe der er lukket sammen. Der er 2 måder du kan komme til betalingsbilledet på. Betalinger Emne I dette dokument kan du få vejledning til at: 1. Oprette betalinger til danske modtagere (side 1) 2. Oprette betalinger til udenlandske modtagere (side 3) 3. Godkende betalinger (side 5)

Læs mere

FMK begreber & Quickguide

FMK begreber & Quickguide FMK begreber & Quickguide Medicinkortet i XMO v8.22 Quickguide til Medicinkort i XMO v8.22 Version 1.2 Ændring i vejledning fra version 1.1 til 1.2 Tilføjelse til side 14. Rød markering af præparater.

Læs mere

Vejledning til Tælleplansmodul

Vejledning til Tælleplansmodul Vejledning til Tælleplansmodul Hvad er en tælleplan, og hvad bruger man den til? En tælleplan er basalt set en samling af snit, som man vil tælle på i et givet år. Tælleplaner kan være organiseret forskelligt

Læs mere

Oktober Dokumentpakker

Oktober Dokumentpakker Oktober 2017 Dokumentpakker Dokumentpakkerne er et værktøj til at udskrive dynamiske breve, som har en standardtekst i brevet, og hvor der automatisk sættes blandt andet patientens navn, adresse og aftaletid

Læs mere

Oprettelse og arbejdet med praktikaktiviteter

Oprettelse og arbejdet med praktikaktiviteter 1 Oprettelse og arbejdet med praktikaktiviteter Praktikaktiviteter er en måde at få et overblik over, hvor eleverne er og hvad de skal arbejde med. Herunder hvilke praktikmål, de skal opnå i de enkelte

Læs mere

Quick guide til Condes 8.

Quick guide til Condes 8. Quick guide til Condes 8. Quick guide til Condes 8.... 1 Starte Condes:... 2 Opret poster.... 6 Opdatere post detaljer:... 7 Finjustere postcirklen.... 8 Flytte postnummer... 9 Sætte poster sammen til

Læs mere

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra klik på linket

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra   klik på linket Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt kan alle se arbejdspladsbrugsanvisningerne, hvis man er på regionens netværk. Hvis der skal tilføjes eller

Læs mere

Indtast data i KMS til DD2

Indtast data i KMS til DD2 Indtast data i KMS til DD2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...1 Indtast data i KMS til DD2...2 2. Valg af modul/speciale/afdeling...2 3. Generelt om navigation i KMS...3 Menulinje...3 Lukning af

Læs mere

App manual. Android/ ios

App manual. Android/ ios i App manual Android/ ios Indhold Minuba App... 2 Indstillinger... 2 Min tid... 3 Registrering af arbejdstid... 3 Aflevering af timesedler... 1 Min plan... 1 På ordren... 2 Status... 2 Noter... 3 Materialeregistrering...

Læs mere

Skifte til Outlook 2010

Skifte til Outlook 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft Outlook 2010 ser meget anderledes ud end Outlook 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Menuen E-shop har 4 undermenupunkter: Varer, Kunder, Ordrer og Opsætning.

Menuen E-shop har 4 undermenupunkter: Varer, Kunder, Ordrer og Opsætning. E-shop E-shoppen giver dig mulighed for, at drive handel på Internet. Når du har modulet E-shop, vil du i hovedmenuen i administrationen kunne se disse menupunkter: Menuen E-shop har 4 undermenupunkter:

Læs mere

Brugervejledning til Doc2Mail

Brugervejledning til Doc2Mail ** Brugervejledning til Doc2Mail Version 3.5 KMD Doc2Mail Indholdsfortegnelse Forord... 1-3 1 Introduktion... 1-4 2 Sådan bruger du Doc2Mail... 2-5 2.1 Doc2Mail-dialogvinduet... 2-6 2.2 Udskrivning med

Læs mere

Brugervejledning til CRBook. CRBook. Aftalekalender. CRSoft Version Afsnit 0: Side 1 af 17

Brugervejledning til CRBook. CRBook. Aftalekalender. CRSoft Version Afsnit 0: Side 1 af 17 CRBook Aftalekalender CRSoft 2018 Afsnit 0: Side 1 af 17 Forord CRBook er et styringsinstrument for indgåelse af aftaler. Programmet er opbygget omkring en Outlook lignende kalender og man kan anvende

Læs mere

PENSAB. Kontrol af indberetninger i PENSAB. Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB.

PENSAB. Kontrol af indberetninger i PENSAB. Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB. PENSAB Kontrol af indberetninger i PENSAB Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB. Hver gang du laver en ændring af en tjenestemand i PENSAB, oprettes der

Læs mere

Administrator manual

Administrator manual Revision 1 Administrator manual INDHOLD LOG IND 1 OVERBLIK 1 ARBEJDSRUM 1 MEDARBEJDERE 2 OPRET NY MEDARBEJDER 2 TRIN 1 AF 4: NAVN OG OPLYSNINGER 2 TRIN 2 AF 4: LEGITIMATION 2 TRIN 3 AF 4: EFFEKTIVITETSNIVEAU

Læs mere

Beskrivelse af KMD Nova ESDH Dagsorden version BESKRIVELSE AF RELEASE KMD NOVA ESDH. Side 1 af 23

Beskrivelse af KMD Nova ESDH Dagsorden version BESKRIVELSE AF RELEASE KMD NOVA ESDH. Side 1 af 23 rs BESKRIVELSE AF RELEASE 1.7.0 KMD NOVA ESDH Side 1 af 23 Forord KMD frigiver release 1.7.0 af KMD Nova ESDH den 17.11.2018. Dette dokument beskriver den nye funktionalitet Ønsker du en beskrivelse af

Læs mere

DDElibra Håndbog. DDElibra GO. Axiell Danmark A/S 2015-10-27 Version 9.11.30

DDElibra Håndbog. DDElibra GO. Axiell Danmark A/S 2015-10-27 Version 9.11.30 DDElibra DDElibra GO Axiell Danmark A/S 2015-10-27 Version 9.11.30 Copyright 2015 1 DDElibra GO - dynamiske lister præsenteret på tablet... 3 2 Sådan bruger personalet løsningen... 4 2.1 Login... 4 2.2

Læs mere

Om arbejdssedler. Generelt. Arbejdssedler på flere bedrifter. Opret en arbejdsseddel

Om arbejdssedler. Generelt. Arbejdssedler på flere bedrifter. Opret en arbejdsseddel Generelt Om arbejdssedler Modulet arbejdssedler er et tillægsmodul, der kan tilkøbes Næsgaard Mark Arbejdssedler åbnes fra Markbladet. Tryk på knappen Arbejdssedler. Arbejdssedler på flere bedrifter Ønsker

Læs mere

NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS

NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS DEN 16. DECEMBER 2011 Studieretningsvalg og skift af hold og klasser Denne vejledning henvender sig til de skoler, som anvender LUDUS Web til kursisternes valg af studieretning,

Læs mere

OPRET OG IGANGSÆT JOB

OPRET OG IGANGSÆT JOB DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 13. maj 2016 Version 1.3 JobManager supporten Jobmanager@vd.dk 7244 7300 OPRET OG IGANGSÆT JOB ENTREPRISESTYRER Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN 5798000893450

Læs mere

Mini-vejledning til edoc4 med grundlæggende funktioner

Mini-vejledning til edoc4 med grundlæggende funktioner Mini-vejledning til edoc4 med grundlæggende funktioner Denne vejledning indeholder en kort præsentation af portalen i edoc version 4.1 og præsenterer de mest anvendte funktioner og arbejdsgange inkl. søgninger.

Læs mere

National sprogscreening af EUD-elever. skolens egne logins

National sprogscreening af EUD-elever. skolens egne logins Kompetencecenter for e-læring Det Nationale Videncenter for e-læring Vejledning til National sprogscreening af EUD-elever ved anvendelse af skolens egne logins Sprogscreeningen tilgås via et link Indhold

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

DOKUMENTATION OG VEJLEDNING

DOKUMENTATION OG VEJLEDNING DOKUMENTATION OG VEJLEDNING VERSION 2 Registrering af oplysninger på personalet Denne vejledning beskriver, hvordan der registreres oplysninger om personalet. Vejledningen er delt op i 2 dele. - Opdatering

Læs mere

Generelt. Generelt. Installation af Næsgaard PocketMark. Synkronisering af data

Generelt. Generelt. Installation af Næsgaard PocketMark. Synkronisering af data Generelt Generelt Dette afsnit beskriver brug af Næsgaard PocketMark. PocketMark er i princippet en miniudgave af Næsgaard Mark.NET som kan køre på en lommecomputer. Lommecomputeren skal anvende styresystemet

Læs mere

Septimana RESERVERING AF LOKALER

Septimana RESERVERING AF LOKALER RESERVERING AF LOKALER INDHOLD 1. RESERVERING AF LOKALER.... 1 1.1. GENEREL RESERVERING FRA EGET SKEMA:... 1 1.2. TILFØJ ET LOKALE TIL EN BRIK PÅ EGET SKEMA:... 6 1.3. OPRET RESERVATION FRA LOKALETS SKEMA...

Læs mere

Fritekstfaktura - til eksterne (privat personer, virksomheder, andre myndigheder)

Fritekstfaktura - til eksterne (privat personer, virksomheder, andre myndigheder) Fritekstfaktura - til eksterne (privat personer, virksomheder, andre myndigheder) Opret kunde/debitor Når du skal oprette en debitor/kunde, skal du på startsiden til Prisme vælge Debitorer under Klientlinks.

Læs mere

Vejledning til udførelse af WISEflow opgaver på instituttet

Vejledning til udførelse af WISEflow opgaver på instituttet Table of Contents Tilknyt bedømmer... 2 Tildel bedømmere... 6 Upload eksamensopgave...16 Opret deltagerrækkefølgen på mundtlige flows...19 FLOWcombine tilknytning af bedømmere, bedømmerfordeling, opret

Læs mere

Mobile Arbejdssedler. Mobile TID. Mobile Observationer

Mobile Arbejdssedler. Mobile TID. Mobile Observationer Næsgaard MOBILE Generelt Flere vejledninger Næsgaard MOBILE kan anvendes til markregistrering og/eller til tidsregistrering. Har du adgang till både Mark og TID i PC program kan du som administrator bestemme

Læs mere

Navision Stat 7.0. Kvikguide om tilpasning af rollecenteret. Overblik. Side 1 af 29. ØSY/STO 18. maj 2015

Navision Stat 7.0. Kvikguide om tilpasning af rollecenteret. Overblik. Side 1 af 29. ØSY/STO 18. maj 2015 Side 1 af 29 Navision Stat 7.0 ØSY/STO 18. maj 2015 Kvikguide om tilpasning af rollecenteret Overblik Formål Denne kvikguide omhandler de tilpasninger som du kan foretage i Handlingsbåndet, Navigationsmenuen

Læs mere

BRUGERMANUAL FLEXSCREEN

BRUGERMANUAL FLEXSCREEN BRUGERMANUAL FLEXSCREEN INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning...3 Login...3 Ændre password for en infoskærm...4 Ret tekst på siden...5 Indsæt et billede på siden...6 Opdel skærmen i kasser/bokse...8 Tilføj slide...10

Læs mere

OPRET OG IGANGSÆT JOB

OPRET OG IGANGSÆT JOB DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 12. maj 2016 Version 1.1 JobManager supporten Jobmanager@vd.dk 7244 7300 OPRET OG IGANGSÆT JOB ENTREPRENØR Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN 5798000893450

Læs mere

Tips & Tricks nr. 67 Studieregningsvalg og skift af hold og klasser

Tips & Tricks nr. 67 Studieregningsvalg og skift af hold og klasser LUDUS Helpdesk T +45 3614 7070 sc-ludus@dxc.com CSC Scandihealth A/S - en del af DXC Technology P.O. Pedersens Vej 2 8200 Aarhus N T +45 3614 4000 Tips & Tricks nr. 67 Studieregningsvalg og skift af hold

Læs mere

VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM

VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM April 2015 Version 01 2015 VEJLEDNING TIL EUNOMIAS FRIPLADSSYSTEM 1. Årets gang i friplads... 3 2. Adgang til Eunomia... 3 3. Forældreansøgninger... 4 3.1. Ansøgningsskemaer til forældrene... 4 3.2. Fordelingsnøgler...

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

TimePlan Software A/S Vandmanden 10C, DK-9200 Aalborg SV CVR

TimePlan Software A/S Vandmanden 10C, DK-9200 Aalborg SV CVR - OPSÆTNING Funktioner... 2 Opsætning... 2 Opret funktioner... 2 Vælg Opret, Ret eller Slet.... 3 Tildel funktion til medarbejder... 5 Funktioner i planlægning & basisplan... 7 Valg af funktioner... 7

Læs mere

Vejledning - web-baseret indberetningssystem vedr. forebyggende foranstaltninger for udsatte børn og unge.

Vejledning - web-baseret indberetningssystem vedr. forebyggende foranstaltninger for udsatte børn og unge. Danmarks Statistik, Velfærd 22. januar 203 Børn og Unge, Udsatte børn Vejledning - web-baseret indberetningssystem vedr. forebyggende foranstaltninger for udsatte børn og unge. Indhold Baggrund...2 2 Formål...2

Læs mere

Login og introduktion til SEI2

Login og introduktion til SEI2 BRUGERVEJLEDNING 2019 Login og introduktion til SEI2 Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugermanual (1. udgave), der teknisk beskriver, hvordan man logger på Sundhedsdatastyrelsens

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret

Læs mere

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra klik på linket

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra  klik på linket Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt kan alle se arbejdspladsbrugsanvisningerne, hvis man er på regionens netværk. Hvis der skal tilføjes eller

Læs mere

Denne Introduktion til ScanPas er en generel brugermanual til Aalborg Universitets personaleadministrative system - ScanPas.

Denne Introduktion til ScanPas er en generel brugermanual til Aalborg Universitets personaleadministrative system - ScanPas. Indledning Denne Introduktion til ScanPas er en generel brugermanual til Aalborg Universitets personaleadministrative system - ScanPas. Målgruppen for denne manual er ScanPas-brugere uden for HR-afdelingen

Læs mere

SimaxCash. Brugervejledning

SimaxCash. Brugervejledning SimaxCash Brugervejledning 1 Indhold 1 Opsætning af varer... 3 1.1 Hovedgrupper... 3 1.2 Varegrupper... 5 1.3 Varer... 9 2 Opsætning af tilbud... 18 2.1 Kombinationstilbud... 18 3 Opsætning af kasseterminal...

Læs mere

EG Retail - www.eg.dk/retail. Minimanual. SVANEN Grundlæggende

EG Retail - www.eg.dk/retail. Minimanual. SVANEN Grundlæggende EG Retail - www.eg.dk/retail Minimanual SVANEN Grundlæggende Indholdsfortegnelse 1 Opret en vare... 3 2 Overfør data til kassen... 4 3 Udskriv etiketter... 5 4 Udskriv skilte... 6 5 Elektronisk post og

Læs mere

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Introduktion Med MOBI:DO Make kan du oprette guides, som kan ses i MOBI:DO. En guide virker som en checkliste, der fører brugeren hele vejen igennem en arbejdsopgave.

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-10-21 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 4 3 Søgning i dokumentationen... 5 4 Åbning af ""...

Læs mere

Postcenter, Modparter og Økonomi

Postcenter, Modparter og Økonomi Generelt I Business Online modulet; Garantier og Trade Finance er der en del funktionalitet, der går på tværs af de forskellige produktområder; Garantier, Remburser og Internationale Inkasso. Disse tværfunktionelle

Læs mere

WebGT 3.0 - Graveansøgning. Brugervejledning. 25. september 2012. Udgave 1.0

WebGT 3.0 - Graveansøgning. Brugervejledning. 25. september 2012. Udgave 1.0 WebGT 3.0 - Graveansøgning Brugervejledning 25. september 2012 Udgave 1.0 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 1.1 OPRETTELSE SOM BRUGER... 3 1.2 NOTIFICERINGSMAILS... 4 2 OPBYGNING OG SAGSGANG... 5 2.1

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Som et udspring af de administrative fællesskaber og et ønske om at effektivisere og digitalisere

Læs mere

Indberetning af tvang ved somatisk behandling af varigt inhabile

Indberetning af tvang ved somatisk behandling af varigt inhabile ersttt BRUGERVEJLEDNING 2019 Indberetning af tvang ved somatisk behandling af varigt inhabile Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugermanual (1. udgave), der teknisk

Læs mere

Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for. SOIF www.soif.dk

Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for. SOIF www.soif.dk Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for SOIF www.soif.dk Senest opdateret: 03-07-2009 Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse 2 Lidt generelt om KlubCMS 3 Brugere/Brugergrupper 3 Sideopbygning:

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder

Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 20 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 4 2 Adgang... 4 3 Menu... 4 3.1 Ret mine data... 4 3.2 Opret opgave...

Læs mere

Statistikmodul i WinPLC

Statistikmodul i WinPLC Juni 2018 Statistikmodul i WinPLC Indlæs patientfortegnelse fra sundhed.dk Inden du benytter statistikmodulet i WinPLC, er det en god ide at indlæse en opdateret patientfortegnelse fra sundhed.dk. Denne

Læs mere

Indberetning af sengepladser for offentlige sygehuse

Indberetning af sengepladser for offentlige sygehuse BRUGERVEJLEDNING 2019 Indberetning af sengepladser for offentlige sygehuse Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugermanual (1. udgave), der teknisk beskriver, hvordan

Læs mere

F2 Godkendelser. Version 4.4

F2 Godkendelser. Version 4.4 F2 Godkendelser Version 4.4 Indholdsfortegnelse Generelt om F2 godkendelser... 3 Oversigt... 4 Oprettelse af godkendelse... 5 Skabelon... 5 Godkendelsesforløb... 6 Gem godkendelsesskabelon... 8 Godkendelsesoverblik...

Læs mere

WebLager brugervejledning. Vælg: Generel. Esbjerg Kommune. Version Opdateret af Solveig Ketelsen

WebLager brugervejledning. Vælg: Generel. Esbjerg Kommune. Version Opdateret af Solveig Ketelsen WebLager brugervejledning WebLager brugervejledning Vælg: Generel Esbjerg Kommune Version 2.03 Opdateret 2018-04-16 af Solveig Ketelsen WebLager brugervejledning Generel brugervejledning Indholdsfortegnelse

Læs mere

Brugervejledning Kom godt igang

Brugervejledning Kom godt igang 1 Brugervejledning Kom godt igang OPRET AFDELINGER 2 OPRET LOKATIONER 3 OPRET KLASSER 4 OPRET TILLADELSER 5 OPRET PERSONALE 5 OPRET BØRN/ UNGE 6 STATUS SIDEN 9 BESKEDER 10 MAIL 10 SMS 11 UDSKRIFTER 11

Læs mere

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte:

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte: Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt er der se-adgang til arbejdspladsbrugsanvisningerne. Hvis der skal tilføjes eller fjernes produkter, og hvis

Læs mere

RELEASE NOTE: INDFAK OG REJSUD

RELEASE NOTE: INDFAK OG REJSUD RELEASE NOTE: INDFAK OG REJSUD Ibistic 2018-08 Indfak2.dk DATO:17/09/2018 Ibistic Technologies Århusgade 88, 2100 København Ø +45 7027 8011 www.ibistic.com 1 INDHOLD REJSUD-344 2A.3.2.1.3 - MASSEOPRETTELSE

Læs mere

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER 1.TILBUD Fanen Tilbud giver en oversigt over alle de tilbud, der ligger i din database. Det er også herfra, at du har mulighed for at oprette, kopiere eller redigere et eksisterende tilbud. Det følgende

Læs mere

Her beskrives tre måder hvorpå man kan oprette en reservation i SkemaWeb.

Her beskrives tre måder hvorpå man kan oprette en reservation i SkemaWeb. Reservering af lokaler. Her beskrives tre måder hvorpå man kan oprette en reservation i SkemaWeb. 1) Generel reservering fra eget skema 2) Tilføj et lokale til en brik på eget skema 3) Opret reservation

Læs mere