Tillykke far. En pjece til mænd om barsel F AGLIGT F ÆLLES F ORBUND

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tillykke far. En pjece til mænd om barsel F AGLIGT F ÆLLES F ORBUND"

Transkript

1 Barselspjece 6/25/06 21:49 Side 1 Tillykke far En pjece til mænd om barsel F AGLIGT F ÆLLES F ORBUND

2 Indhold Forord... side 3 Loven... side 5 Ole Lundbøll, 55 år, far til søn på 33 år og en på halvandet år... side 6 Aftaler på arbejdsmarkedet... side 8 René Andersen, 31 år, far til søn på 3 år og en på 6 måneder... side 10 Fem råd for nybagte fædre... side 12 Michael Winther, 24 år, far til søn på 10 måneder... side 14 Denne pjece er udgivet af 3F s sekretariatet for ligestillings- og familiepolitik, juli 2006 Tekst: Center for Ligestillingsforskning ved Franz Cybulski og Jesper Stegmann for 3F i samarbejde med Karen Lynggaard, journalist (DJ). Layout og forsidefoto: Jens Otto Emmich / zentens 3F s sekretariatet for ligestillings- og familiepolitik står bag to undersøgelser, som danner baggrund for pjecen. Undersøgelserne 3F s medlemmer og barsel og Faderroller, barselsrettigheder og fremtidige muligheder kan downloades på 3f.dk/ligestilling Varenummer 7512

3 TILLYKKE FAR 3 Forord Hvor har det været fedt næste gang vil jeg have mere. Sådan lyder det fra en far på førstegangsbarsel, og han er ikke alene om at have det sådan med sin orlov. Det er en skrøne, at mænd ikke er interesserede i at passe deres børn. Tværimod vil de fleste fædre gerne tage barselsorlov i dag. Det giver en tæt relation til barnet, men det giver også afsavn i forhold til arbejde, venner og fritidsinteresser. Derfor er det et valg, der kræver mod og beslutsomhed. De fædre der vælger at holde orlov ved, at en barselsorlov ikke er lig med en ferie, hvor man kan nå alt det, men ellers ikke har tid til. Et barn kræver opmærksomhed og fordybelse for at få en god start på tilværelsen. Og børnepasning og husholdning kræver også tilvænning. Til gengæld kvitterer barn og orlov med meningsfulde oplevelser, der giver bonus resten af livet. En god start på en barselsorlov er at planlægge den. Det er 3F s håb, at denne pjece kan være med til at give kommende og nybagte fædre inspiration og overblik over de muligheder barselsreglerne og overenskomsterne giver, når orloven står for døren. Det er også en god ide at tage en snak med arbejdsgiveren, tillidsrepræsentanten eller afdelingen, når fremtiden skal planlægges.

4 Barselspjece 6/25/06 21:49 Side 4 Faren? Hjemmet? Forældreorlov? Kollegerne? Økonomien? Karrieren? Barselsfond? Rettigheder? Famillien? Overenskomster? God far? Børnene? Moren? Barselsorlov? Venner? Pensionen?

5 TILLYKKE FAR 5 Loven Forældre har i dag tilsammen ret til 52 ugers barselsorlov med dagpenge. Men vær opmærksom på, at loven ikke giver fædre samme barselsrettigheder som mødre. Moren har ret til at modtage dagpenge 4 uger før fødslen. Efter barnet er født, har moren yderligere ret til 14 ugers barselsorlov. Det er i denne periode, at faren for alvor har mulighed for at komme på banen. Loven reserverer to uger til faren, og de fleste fædre gør brug af dem. Fra barnet er 14 uger gammelt, har faren og moren ret til at dele 32 uger imellem sig. Denne periode kaldes forældreorloven og er dagpengeberettiget. Der er mange fædre, som ikke tager del i de 32 uger, som er til deling. Det er ofte, fordi de ikke ved, at de har ret til det. Mange ved heller ikke, at de kan afholde disse uger i løbet af de første 14 uger af deres barns liv. En anden grund til at fædre ikke gør brug af forældreorloven, er, at det kan være svært at trumfe ønsket igennem over for kæresten eller konen. Nogle gange er moren ikke interesseret i at dele forældreorloven, og så kan det være rigtigt svært at tale om. Andre gange skal man

6 6 TILLYKKE FAR som par slås med indgroede og traditionelle forestillinger og forventninger fra omgivelserne om, hvem der bør gøre hvad i en familie. Det er en god ide tidligt i barselsforløbet at snakke med sin partner om de forventninger, man til hinanden og til forældreorloven. Meget tyder på, at det er nemmere at snakke om før fødslen. Så undgår man f.eks. også, at en udmattende fødsel bliver udslagsgivende for, om moren får det hele. Undersøgelser peger på, at mænd ofte er villige til at opgive deres ønsker for at støtte deres partner. Kommunen skal have besked Forældre har pligt til at give kommunen besked, hvis orlovsplanerne ændrer sig. Det kan være personlige forhold eller ændringer i forbindelse med arbejdet. Hvis man eksempelvis genoptager sit arbejde på fuldtid eller deltid, eller hvis man holder barsel samtidig, skal man straks underrette kommunen. Arbejdsgiveren skal underrettes Før man kan holde barselsorlov, skal arbejdsgiveren underrettes. Moren skal oplyse arbejdsgiveren om graviditeten tre måneder før fødslen og om den forventede termin. Faren har pligt til at informere sin arbejdsgiver fire uger før fødslen, om han gør brug af de to ugers fædreorlov i forbindelse med fødslen. Forældrene skal senest otte uger efter fødslen give deres arbejdsgivere besked om, hvornår og hvor meget orlov, de holder. Afholdelse af barselsorlov og ferie Barselsorloven betragtes som en feriehindring. Der optjenes ret til ferie i orlovsperioden. Arbejdsgiveren må ikke placere ferie under orloven, men aftaler man at holde sin ferie i perioden, forlænges orloven tilsvarende. Forlængelse af forældreorloven Forældrene kan forlænge orloven med otte uger. Det giver i alt 40 uger fra barnet er 14 uger gammelt. De har dog kun 32 uger med dagpenge. Derfor bliver dagpengene delt ud på 40 uger i stedet for 32 uger. En lønmodtager i arbejde eller selvstændigt erhvervsdrivende kan forlænge med yderligere seks uger fra barnet er 14 uger. Det giver forældre mulighed for i alt 46 ugers orlov. Men stadig kun økonomisk dækket af 32 uger med dagpenge, som altså spredes over 46 uger. Udskudt orlov Barselsorloven kan udskydes indtil barnet er fyldt 9 år. Man har ret til at udskyde mellem 8 og 13 uger, som senere skal afholdes på en gang. Retten til udskudt orlov tages med, når man skifter arbejde.

7 Barselspjece 6/25/06 21:49 Side 7 T I LLY K K E FA R 7 Man kan tage op til 32 uger senere, hvis man aftaler det med sin arbejdsgiver. De uger, man tager senere, kan afholdes drypvis, så længe barnet er under 9 år. Får man nyt arbejde, skal der indgås en ny aftale. Deltidsarbejde og forlænget periode på dagpenge Man kan også indlede sit arbejde delvist, hvis det aftales med arbejdsgiveren. I den periode man arbejder delvist forlænges barselsorloven svarende til den tid, man arbejder. Man kan f.eks. begynde på sit arbejde på deltid i de sidste 6 uger, man er på orlov. Det betyder, at orlovsperioden forlænges til 12 uger. G Barselsordningen gør det muligt for forældre at holde orlov sammen eller hver for sig. Langt de fleste fædre, der tager orlov vælger at lægge den samtidig med morens orlov. Den helt store udfordring for fremtidens fædre er derfor at tage barslen alene og når moren er kommet tilbage på arbejde. G Fars barsel kommer barnet til gode. Børn, der har tæt kontakt til begge forældre, har større chance for at blive harmoniske og trygge.

8 8 TILLYKKE FAR Tag al det barsel, du kan OLE LUNDBØLL 55 år Ingen overenskomst 14 dages barsel + 12 ugers fri uden løn eller dagpenge Far til en søn på 33 år og en på halvandet år Chauffør Går vi et år tilbage, kunne jeg vågne klokken fire om morgenen, og så arbejdede mit hoved stadig for fagforeningen. På det tidspunkt arbejder jeg måske timer om ugen, og computeren kører i døgndrift. I jobbet som gruppeformand for transportområdet er der jo altid noget at lave. Og når man brænder for sit arbejde, kan det være vanskeligt ikke lige at sætte sig over til skrivebordet og fortsætte, selvom klokken for længst har passeret ens sengetid. Men det skulle der jo så blive lavet om på, fandt jeg ud af. Og det i en alder af 55 år. Lidt af et uheld Min kone, Sanne, bliver gravid. Ja, egentlig kan hun slet ikke blive gravid, men det bliver hun altså alligevel. Så det må siges at være lidt af et uheld. Og vi er jo ikke helt unge længere. Jeg ved ikke, hvor meget jeg på det tidspunkt havde tænkt over, at jeg skulle til at være far igen. Skal jeg være ærlig, tror jeg faktisk ikke rigtig, at det helt var gået op for mig. Men lige før fødslen, hvor jeg befinder mig ude på fødegangen, sidder jeg og tænker på, hvad det gjorde, at jeg også selv havde gamle forældre. Det er jo sådan, at da min egen far dør, er jeg 16 år gammel, og jeg savnede ham utrolig meget. Og lige da jeg sidder derude på gangen 55 år gammel går det virkelig op for mig, at med ham her vil jeg være der, alt hvad jeg overhovedet kan. Man må jo prioritere Sanne bliver meget syg efter fødslen. Så de første 14 dage er det udelukkende mig, der tager mig af barnet. Og oplevelsen af det tætte samvær med den lille gør så, at jeg hurtigt beslutter mig for også at tage tre måneder fri oven i de 14 dage. Lige pludselig var jeg jo blevet den primære omsorgsperson. Det er mig, der giver ham mad, bader og putter ham, og den oplevelse er utrolig stærk at få ind på livet. Men valget af den lange barsel gør også, at jeg ofte bliver spurgt, om jeg ikke er bange for at sætte mit job på spil. Og jo, risikoen er der selvfølgelig altid, og vil de have en anden ind i mit job, er det noget skidt. Men sådan er det. Det er prisen for at træffe en beslutning. Havde det været et år med overenskomstforhandlinger, havde det nok ikke været så let. Men man må prioritere. Og i den periode var jeg ikke i tvivl om, hvor mine prioriteter lå.

9 Det hele værd Nu, hvor jeg er kommet tilbage til mit arbejde, kan jeg kun sige, at det har været det hele værd. Jeg er blevet væsentlig bedre til at holde fri. 37 timer om ugen betyder 37 timer om ugen. Jeg holder på min ret her. I dag prioriterer jeg i langt højere grad min familie, og de timer er derfor heller ikke længere aktuelt. Min grundholdning er efterhånden blevet, at jeg har hørt om børn, der er døde af mangel på kærlighed. Men jeg har aldrig hørt om nogen, som er døde af at få for meget af det. Så til andre fædre kan jeg kun sige: Tag al den barsel, du overhovedet kan komme til. Ja, det kan være en satsning i forhold til dit job. Men til gengæld får du indsatsen tifold igen.

10 10 TILLYKKE FAR Aftaler på arbejdsmarkedet Barselslovgivningen er en overordnet ramme, som blandt andet giver forældrene mulighed for at holde barsel med dagpenge i en periode. Men den siger ikke noget, om der skal udbetales løn under orloven. Det gør overenskomsterne. En stor del af 3F s overenskomster sikrer, at forældrene har ret til at modtage hel eller delvis fuld løn i løbet af deres orlovsperiode. Arbejdsmarkedet er i øvrigt dækket af en barselsudligningsordning. Den betyder, at alle arbejdsgivere betaler til en barselsfond og får refunderet deres omkostninger til supplerende løndækning af deres ansattes barsel. Her er en række af de aftaler, der omfatter fædre: Industriens område Fædre har ret til at holde orlov med fuld løn i to uger efter fødslen. seks ugers orlov i umiddelbar forlængelse af morens 14 uger. Det offentlige område Fædre har ret til at holde orlov med fuld løn i to uger efter fødslen. orlov med løn i to sammenhængende uger i perioden fra fødslen og indtil udgangen af uge 46. ti ugers orlov med fuld løn i umiddelbar forlængelse af morens 14 uger. Det grønne område Fædre har ret til at holde barsel med fuld løn i to uger efter fødslen. seks ugers orlov i umiddelbar forlængelse af morens 14 uger. Byggeriets område Fædre ret til at holde orlov med fuld løn to uger efter fødslen. seks ugers ugers orlov i umiddelbar forlængelse af morens 14 uger. Chauffør- og transportområdet Fædre har ret til at holde orlov med fuld løn to uger efter fødslen. Det private serviceområde Fædre har ret til at holde orlov i to uger med fuld løn efter fødslen. seks uger ugers orlov i umiddelbar forlængelse af morens 14 uger. Husk: At reglerne inden for de forskellige områder er minimumsrettigheder. Fædre kan sikre en god start på orloven ved at tjekke op på

11 TILLYKKE FAR 11 overenskomsten. Det er godt at være sikker på, hvilke rettigheder der gælder. At de overenskomstsikrede rettigheder er bundet til reglerne i hovedoverenskomsten for 3F s medlemsgrupper. Læs mere på At spørge tillidsrepræsentanten, hvis du er i tvivl f.eks. om forældre, der er ansat på samme arbejdsplads, kan holde barsel med fuld løn samtidig. Barselsfond Ideen med en barselsfond er, at alle arbejdsgivere indbetaler til en fælles pulje. Puljen skal udligne de udgifter, som arbejdsgivere har, når medarbejdere holder barselsorlov. For medarbejdere, der er omfattet af én barselsfond betyder det, at de er sikret løn under barsel. Der findes ikke en central barselsfond, men en række forskellige udligningsordninger. LINK På 3F s hjemmeside kan du få mere at vide om lovgivning, overenskomster, barselsfonde mm. På familiestyrelsens hjemmeside er der mere at hente om barsel, faderskab, adoption m.v. Dadman er en side, der henvender sig til mænd, der interesserer sig for ligestilling. Der findes kalender over arrangementer for fædre, der er downloads, links mm. Fars barsel kommer familien til gode. Risikoen for at forældre går fra hinanden inden barnet er fyldt to år, nedsættes betydeligt.

12 12 TILLYKKE FAR Om 10 år er det sgu for sent RENÉ ANDERSEN 31 år Byggeriets overenskomst 14 dages barsel + 6 ugers ledighed på dagpenge Far til en søn på 3 år og en på 6 måneder Betonarbejder Nu, hvor jeg er blevet far, kan jeg kun sige til andre, at de skal tage så meget barsel, de overhovedet kan. Tiden kommer aldrig tilbage. Du kan ikke lige pludselig om 5, 10 eller 20 år vende om og fortryde, at du aldrig lige var der, dengang han var lille. Der fanger bordet. Ufedt med nul rettigheder Selv er jeg i en situation, hvor det ikke har været særlig nemt at få lov til at gå på barsel. I hvert fald ikke hvis jeg ville have løn i mere end de første 14 dage. Det, der så alligevel gør det nemt, er, at vi inden for min branche har noget, der hedder midlertidig hjemsendelse. Et andet ord for at blive fyret, kan man sige. Spørger du om barsel i mere end de 14 dage, får du så denne her midlertidige hjemsendelse. Og det er jo både godt og skidt. Godt, forstået på den måde, at jeg så får muligheden for at kunne gå derhjemme på dagpenge. Skidt, fordi det jo aldrig er særlig fedt, når dine rettigheder er lig nul. Faktisk vil det sige, at jeg kun kan tage barsel, fordi jeg blev fyret. Sådan er det i min branche. Typisk arbejder vi på akkord i perioder af to-tre måneder af gangen. Og så er det da meget billigere for chefen bare at give os en fyreseddel. Det forstår jeg da godt. Det ville jo også virke lidt mærkeligt, hvis jeg kom og spurgte om to måneders barsel på en arbejdsplads, hvor jeg kun er ansat i tre måneder. Ville det ikke? Så når jeg nu har mulighed for at få en fyreseddel, er det ganske enkelt hul i hovedet ikke at bruge den. På den måde går barslen i hvert fald ikke fra hende. Hun giver ikke noget fra sig Min kone, Rikke, er jo også lidt sjov på det område. For hun indrømmer jo gerne, at hun er lidt egoistisk, hvad alt det her barsel angår. Hun giver ikke noget fra sig, siger hun. Og det har vi da grinet meget over. For jeg kan da godt forstå hende. Nu har hun haft alt det her arbejde med den lille i så lang tid, og så ville det da være ærgerligt, hvis jeg bare kommer og tager over, når han er stor nok til at kunne lave de sjove ting. Selv er jeg slet ikke i tvivl om, at jeg ville tage barsel igen næste gang, hvis det kunne lade sig gøre. Men det er sgu ikke helt nemt at få det hele til at flaske sig. Jeg har ofte tænkt, at det kunne være interessant at høre, hvad andre mænd gør. Og ind imellem må jeg da også trække lidt på smilebåndet over, at

13 TILLYKKE FAR 13 Fem råd for nybagte fædre jeg kan komme til at tro, at jeg er Danmarks eneste mand på barsel. Besværlige regler Måske burde vi mænd også blive bedre til at tale om, hvordan det så var eller er at være på barsel, så vi kan dele hinandens erfaringer. Men det er jo ikke altid, at man lige kender nogen. Og derfor ville det også være lettere, hvis reglerne ikke havde været så vanvittig besværlige. Det kræver altså en del telefonopkald for at finde ud af, hvad du må og ikke må. Og det går bare ikke, hvis man vil have tingene til at fungere. Det synes jeg ærlig talt, at der burde gøres noget ved. Om 10 år er det sgu for sent Barsel kommer fædrene til gavn. De bliver i stand til at se verden gennem deres barns øjne. De forstår og kan tage bedre del i planlægning og husholdning. Det giver mere indflydelse i familie og mere tilfredse mænd. Fædrenes engagement stiller dem bedre i tilfælde af skilsmisse. Det kommer arbejdsgiveren og samfundet til gode. Orlov gør mænd bedre til deres arbejde. Undersøg mulighederne Alt for mange fædre kommer alt for sent i gang med at undersøge hvilke muligheder loven og overenskomsten giver. Mange fædre bliver overraskede over, hvor meget tid det kræver at blive ordentligt informeret, så sæt tid af til at granske mulighederne. Snak sammen Det er en god ide at snakke med sin partner om de forventninger, man har til hinanden. Man kan blive overrasket, når man ikke ved, hvad den anden tænker. Afklar hvordan, forældreorloven skal deles, og hvor stor en del af barselsorloven hver part skal have. Giv arbejdsgiveren besked Husk reglerne for varsling af barselsorlov. Før forældrene kan tage barsel, skal arbejdsgiveren underrettes. Planlæg din barselsorlov Sørg for at opgaverne på arbejdspladsen er ryddet af vejen. Det er ikke noget der kan ødelægge oplevelsen af at gå på barsel som dårlig samvittighed. En god planlægning er helt nødvendig for en vellykket start. Underret kommunen Husk at informere kommunen, om hvordan barslen skal afholdes.

14 14 TILLYKKE FAR Seje mænd passer da børn MICHAEL WINTHER 24 år Byggeriets overenskomst 14 dage + 24 uger på dagpenge Far til en søn på 10 måneder Stilladsarbejder To og en halv måned inden min dreng bliver født, ryger vi ind på hospitalet første gang. Min kone har for højt blodtryk, og det viser sig, at hun har en svangerskabsforgiftning. Det bliver langsomt værre og værre. Fem uger før tid får vi at vide, at hun skal have foretaget et akut kejsersnit. Hun får lagt en rygmarvsblokade, hvor de sprøjter noget saftevand ind i rygraden på hende, og det gør hende lam fra livet og nedefter i otte timer. 17 minutter efter føder hun vores søn. Han stikker i et kæmpehyl og spræller. Fødselslægen undersøger ham og forklarer, at han skal direkte ned på neonatalafdelingen. Der sidder jeg så den næste times tid. Jeg når ikke at gøre mig de store overvejelser, for alt er sket så hurtigt. Ingenting er gået som planlagt. Jeg husker kun, at alle mine tanker kredser om min lille nyfødte dreng. Og da jeg kommer tilbage, fortæller jeg lystigt min kone om den lille lækre guldklump. Hvad nu hvis han skriger? Efter nogle dage siger lægerne, at vi bare skal tage ham med hjem. Det er mærkeligt. Turen hjem for at hente barnevognen husker jeg som helt speciel. Jeg går og tænker, at når jeg har hentet ham, vil vægten af barnevognen være næsten den samme. Men alt det andet vil aldrig blive det samme igen. Nu er du her Michael. Ingen vej tilbage. Da vi kommer hjem og sidder med vores lille nyfødte dreng, slår det mig: Hvad nu hvis han begynder at skrige. Hvad gør jeg så? Altså én ting er, når man kan tale med en sygeplejerske. Noget andet er, når man er helt alene. Så skal man jo selv finde ud af at gøre det rigtige. Det er en meget stor omvæltning og et meget stort ansvar. Han har aldrig fået bryst. Vi prøvede på hospitalet, men det gik ikke. Han havde ikke kræfter nok til at spise selv. Vi vælger derfor brystpumpen fra og fortsætter med den modermælkserstatning, som vi fik med os. Det er mig, som giver ham flaske. Hver dag. Og det er slet ikke noget problem. Faktisk har jeg har givet ham meget mere end min kone. En dag, da jeg skal til møde i København, kører jeg fra vores hjem i Esbjerg kl. 7 om morgenen. Undervejs må jeg stoppe i Nyborg og sørge for den lille. Så på en tankstation får jeg fat i noget varmt vand og blander noget mælk. Senere sidder jeg inde i bilen og mader ham. Folk kigger helt vildt efter en bil med en mand og en spisende baby. Men altså, når han skriger, så er han sulten. Og så må jeg jo give ham mad. Sådan er det bare.

15 Barselspjece 6/25/06 21:49 Side 15 T I LLY K K E FA R 1 5 En fryd at gå derhjemme Nu, hvor jeg ser tilbage, har jeg flere gange tænkt, at det måske er lidt mærkeligt, at en stilladsarbejder vælger at tage mere end 14 dages barselsorlov. Stilladsarbejder er jo lidt en mandeting, hvor man kører lastbil, sidder med armen godt ude af vinduet og råber efter damerne. Nu synes jeg da bare, det er det sejeste, når jeg ser andre mænd passe børn. I dag ved jeg jo, hvilken fryd det er at få lov at gå derhjemme sammen med sådan et lille bitte menneske.

16 Hvordan kommer det til at påvirke økonomien? Bliver jeg en god far for mit barn? Hvad siger loven? Hvad siger min overenskomst? Hvilke krav kan jeg stille til min arbejdsgiver? Hvordan kan jeg fordele barselsorloven med min partner? Hvad kan min tillidsrepræsentant hjælpe mig med? Hvad kan min fagforening gøre? Hvordan kan kommunen hjælpe? Spørgsmål er der nok af, når man er nybagt far. Denne pjece giver svar. FAGLIGT F ÆLLES F ORBUND K AMPMANNSGADE K ØBENHAVN V WWW. 3F. DK/ LIGESTILLING

Brug din orlov! - der er nok til både far og mor!

Brug din orlov! - der er nok til både far og mor! Brug din orlov! - der er nok til både far og mor! 25 Brug din orlov - der er nok til både far og mor Udgivet af Minister for ligestilling Januar 2007 Distribution: Ligestillingsafdelingen Holmens Kanal

Læs mere

Tillykke. med den lille. Få styr på: Regler om orlov, når du får børn Dine fordele med Industriens overenskomster

Tillykke. med den lille. Få styr på: Regler om orlov, når du får børn Dine fordele med Industriens overenskomster Tillykke med den lille Få styr på: Regler om orlov, når du får børn Dine fordele med Indhold 5 Dine rettigheder og fordele 6 52 s orlov 7 Ekstra orlov eller udskudt orlov 8 Dine pligter orienter din arbejdsgiver

Læs mere

Falckreddernes rettigheder og pligter ved graviditet og barsel

Falckreddernes rettigheder og pligter ved graviditet og barsel Falckreddernes rettigheder og pligter ved graviditet og barsel 3F TRANSPORTGRUPPEN CHAUFFØRERNES FAGFORENING Indhold Rettigheder er ikke en gave fra himlen... side 5 Indviklet puslespil... side 6 Oversigt...

Læs mere

Bygningsarbejdernes rettigheder og pligter ved graviditet og barsel

Bygningsarbejdernes rettigheder og pligter ved graviditet og barsel Bygningsarbejdernes rettigheder og pligter ved graviditet og barsel 3F BYGGEGRUPPEN Januar 2013 Indhold Når der er familieforøgelse... side 4 Indviklet puslespil... side 6 Barselsorlov til begge forældre...

Læs mere

TILLYKKE MED DEN LILLE

TILLYKKE MED DEN LILLE TILLYKKE MED DEN LILLE Få styr på regler om orlov, når du får børn. Dine fordele med Industriens overenskomster BARSEL DANSK METAL 1 Indhold 5 Dine rettigheder og fordele 6 52 s orlov 7 Ekstra orlov eller

Læs mere

TILLYKKE MED DEN LILLE Få hurtigt overblik over jeres ret til orlov, når I skal være forældre og over jeres ekstra fordele med industriens

TILLYKKE MED DEN LILLE Få hurtigt overblik over jeres ret til orlov, når I skal være forældre og over jeres ekstra fordele med industriens TILLYKKE MED DEN LILLE Få hurtigt overblik over jeres ret til orlov, når I skal være forældre og over jeres ekstra fordele med industriens overenskomster. 52 UGERS ORLOV Loven om barsel giver forældre

Læs mere

Mors barselsorlov. (Privat ansat) Hvor lang orlov har du ret til eller mulighed for. Hvor mange penge får du under orlovsperioden

Mors barselsorlov. (Privat ansat) Hvor lang orlov har du ret til eller mulighed for. Hvor mange penge får du under orlovsperioden Mors barselsorlov (Privat ansat) Her får du svar på: Hvor lang orlov har du ret til eller mulighed for Hvor mange penge får du under orlovsperioden Hvornår skal du fortælle din arbejdsgiver om graviditeten

Læs mere

Ansatte på vaskerier Rettigheder og pligter ved graviditet og barsel

Ansatte på vaskerier Rettigheder og pligter ved graviditet og barsel Ansatte på vaskerier Rettigheder og pligter ved graviditet og barsel 3F TRANSPORTGRUPPEN Indhold Rettigheder er ikke en gave fra himlen... side 5 Indviklet puslespil... side 6 Oversigt... side 7 Før fødslen

Læs mere

En pjece til mænd om barsel. Far på barsel. Fakta om regler og gode råd til fædre, der gerne vil holde barselsorlov

En pjece til mænd om barsel. Far på barsel. Fakta om regler og gode råd til fædre, der gerne vil holde barselsorlov En pjece til mænd om barsel Far på barsel Fakta om regler og gode råd til fædre, der gerne vil holde barselsorlov 1 Kære Helt konkret mener HK, at 12 uger af barselsorloven skal øremærkes til fædre. 2

Læs mere

Fars barselsorlov. For privatansatte og ledige

Fars barselsorlov. For privatansatte og ledige Fars barselsorlov For privatansatte og ledige Indhold Indledning... 3 Oversigt over orloven... 4 Orlovens længde... 5 Fædreorlov... 5 Forældreorlov... 5 Forlængelse af orloven... 6 Retsbaseret forlængelse

Læs mere

Øremærkning af barselsorlov til mænd

Øremærkning af barselsorlov til mænd Øremærkning af barselsorlov til mænd 07-0988 - SIKO - 02.07.2010 Kontakt: Signe Kofoed - siko@ftf.dk - Tlf: 3336 8844 Langt det meste af barselsorloven holdes af moderen. Selvom forældrene frit kan fordele

Læs mere

VEJLEDNING OM MEDARBEJDERES BARSEL

VEJLEDNING OM MEDARBEJDERES BARSEL VEJLEDNING OM MEDARBEJDERES BARSEL INDHOLD Retten til fravær... 3 Hvor meget orlov kan forældre holde ved graviditet og fødsel?... 3 Kan en medarbejder forlænge sin orlov?... 3 Kan en medarbejder udskyde

Læs mere

fremtiden starter her... Gode råd om... Barsel

fremtiden starter her... Gode råd om... Barsel fremtiden starter her... Gode råd om... Barsel INDHOLD Orlovsperioder 3 Forlodsret til faren 4 Forlængelse af forældreorlov 5 Udskydelse af forældreorlov 6 Genoptagelse af arbejdet under orloven 6 Varslingsregler

Læs mere

tat meddelelse 04.09.08 Erstatter: 07.01.08 J. nr. 6.3.1.

tat meddelelse 04.09.08 Erstatter: 07.01.08 J. nr. 6.3.1. tat meddelelse 04.09.08 Erstatter: 07.01.08 J. nr. 6.3.1. Om: Barselsreglerne (2008) i oversigtsform I forbindelse med fornyelsen af aftaler og overenskomster pr. 1.4.2008 er der foretaget ændringer i

Læs mere

I denne pjece kan du læse de vigtigste regler for udbetaling af barselsdagpenge samt ret til frihed i forbindelse med barsel- og forældreorlov.

I denne pjece kan du læse de vigtigste regler for udbetaling af barselsdagpenge samt ret til frihed i forbindelse med barsel- og forældreorlov. Barsel rettigheder for kommende forældre. I denne pjece kan du læse de vigtigste regler for udbetaling af barselsdagpenge samt ret til frihed i forbindelse med barsel- og forældreorlov. Pjecen er delt

Læs mere

Forældreorlov. Barselsdagpenge. Varslingsregler. Barselsorlov BARSEL. Efter fødsel. Beskæftigelseskravet. Graviditetsorlov Ferieydelse

Forældreorlov. Barselsdagpenge. Varslingsregler. Barselsorlov BARSEL. Efter fødsel. Beskæftigelseskravet. Graviditetsorlov Ferieydelse Værd at vide om BARSEL Fravær kontra dagpenge Barselsdagpenge Beskæftigelseskravet Barselsorlov Graviditetsorlov Ferieydelse Varslingsregler Forældreorlov I denne pjece vil du få de vigtigste regler for

Læs mere

Barsel, adoption mv.

Barsel, adoption mv. Barsel, adoption mv. Pjece om barsel, adoption m.v. Reglerne om barsel og adoption er komplicerede. Især, hvis man, som det faktisk er tænkt fra lovgivers side, bruger den fleksibilitet, der er indbygget

Læs mere

Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel

Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel 1 Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel Indhold Når I får barn...2 Betingelser for orlov...3 Løn under orloven...4 Hvor meget kan jeg få?...4 Sammensæt jeres forældreorlov...5 Del forældreorloven

Læs mere

Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel

Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel 1 Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel Indhold Når I får barn...2 Betingelser for orlov...3 Løn under orloven...4 Hvor meget kan jeg få?...4 Sammensæt jeres forældreorlov...5 Del forældreorloven

Læs mere

Barselsregler. For ledere, lærere og børnehaveklasseledere samt pædagogisk og teknisk personale under henholdsvis BUPL og 3F overenskomster

Barselsregler. For ledere, lærere og børnehaveklasseledere samt pædagogisk og teknisk personale under henholdsvis BUPL og 3F overenskomster Barselsregler For ledere, lærere og børnehaveklasseledere samt pædagogisk og teknisk personale under henholdsvis BUPL og 3F overenskomster 25-05-2009 Indhold 1. Lovgrundlag... 3 2. Orlovsperioder - en

Læs mere

Reglerne for barsels- og forældreorlov kan være komplicerede denne pjece hjælper dig med at få overblik

Reglerne for barsels- og forældreorlov kan være komplicerede denne pjece hjælper dig med at få overblik Gode råd om Barsel Reglerne for barsels- og forældreorlov kan være komplicerede denne pjece hjælper dig med at få overblik Udgivet af Dansk Handel & Service i samarbejde med Den Danske Boghandlerforening

Læs mere

Barselsregler. For ledere, lærere og børnehaveklasseledere samt pædagogisk og teknisk personale under henholdsvis BUPL- og 3F-overenskomster

Barselsregler. For ledere, lærere og børnehaveklasseledere samt pædagogisk og teknisk personale under henholdsvis BUPL- og 3F-overenskomster Barselsregler For ledere, lærere og børnehaveklasseledere samt pædagogisk og teknisk personale under henholdsvis BUPL- og 3F-overenskomster Udarbejdet af Danmarks Privatskoleforening Senest opdateret i

Læs mere

Retten til fravær Hvor meget orlov kan forældre holde ved graviditet og fødsel? Kan en medarbejder forlænge sin orlov?...

Retten til fravær Hvor meget orlov kan forældre holde ved graviditet og fødsel? Kan en medarbejder forlænge sin orlov?... Indhold Retten til fravær... 2 Hvor meget orlov kan forældre holde ved graviditet og fødsel?... 2 Kan en medarbejder forlænge sin orlov?... 3 Kan en medarbejder udskyde en del af sin orlov?... 3 Kan en

Læs mere

Far, mor og barn barselsorlov med løn/dagpenge FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE

Far, mor og barn barselsorlov med løn/dagpenge FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE Far, mor og barn barsels med løn/dagpenge FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE Indhold: Far, mor og barn barsels med dagpenge er udgivet af Forbundet af Offentligt Ansatte. Pjecen gennemgår amts/kommunalt ansattes

Læs mere

En lille bog om forældremyndighed, orlov, løn, pension og økonomi

En lille bog om forældremyndighed, orlov, løn, pension og økonomi En lille bog om forældremyndighed, orlov, løn, pension og økonomi Tillykke! Tænk bare. Et nyt lille barn, dreng eller pige. Jeres barn. Noget I har sammen, og som ingen andre har så meget del i, som far

Læs mere

Afvikling af barsel - efter 1.4.2008

Afvikling af barsel - efter 1.4.2008 Afvikling af barsel - efter 1.4.2008 Aftalen omfatter tjenestemandsansatte lærere og børnehaveklasseledere samt månedslønnede lærere og børnehaveklasseledere. Man er omfattet af aftalen, så længe man er

Læs mere

Lønmodtagerens meddelelse om fravær i forbindelse med fødsel eller adoption (efter 1.4.2015)

Lønmodtagerens meddelelse om fravær i forbindelse med fødsel eller adoption (efter 1.4.2015) Arbejdsstedets navn og adresse Lønmodtagerens meddelelse om fravær i forbindelse med fødsel eller adoption (efter 1.4.2015) Meddelelsen sendes/afleveres til arbejdsgiveren inden 8 efter fødslen/ 5 708410

Læs mere

Danmarks Designskole

Danmarks Designskole H Danmarks Designskole 0 Denne vejledning er lavet for at give svar på nogle af de spørgsmål, der kan være fra de ansatte i forbindelse med barselsorlov for både moderen og faderen. Hvis du har flere spørgsmål,

Læs mere

Vejledning om de ændrede regler i barselsaftalen (den såkaldte 6-6-6 model)

Vejledning om de ændrede regler i barselsaftalen (den såkaldte 6-6-6 model) 1 Vejledning om de ændrede regler i barselsaftalen (den såkaldte 6-6-6 model) Indledning I Regelgrundlag Denne vejledning om aftale om fravær af familiemæssige årsager af juni 2008 er særlig rettet mod

Læs mere

Løn under orlov i forbindelse med graviditet, barsel og adoption for overenskomstansatte

Løn under orlov i forbindelse med graviditet, barsel og adoption for overenskomstansatte Løn under orlov i forbindelse med graviditet, barsel og adoption for overenskomstansatte Teknisk Landsforbund Sidst redigeret den 5. november 2012 Forfatter: Birgitte Wenckheim Tryk: Teknisk Landsforbund

Læs mere

Vejledning om barsel og ferie

Vejledning om barsel og ferie Vejledning om barsel og ferie Denne vejledning beskriver reglerne om optjening og afholdelse af ferie i forbindelse med barsel- og forældreorlov. Vejledningen beskriver alene feriereglerne i relation til

Læs mere

Familiedirektoratet s Barselsorlov

Familiedirektoratet s Barselsorlov Familiedirektoratet s Barselsorlov namminersornerullutik oqartussat grønlands hjemmestyre Ilaqutariinnermut Pisortaqarfik Familiedirektoratet Indholdsfortegnelse Orlov ved graviditet og fødsel 5 Hvem har

Læs mere

Barsel, adoption mv.

Barsel, adoption mv. Barsel, adoption mv. Pjece om barsel, adoption m.v. Reglerne om barsel og adoption er komplicerede. Især, hvis man, som det faktisk er tænkt fra lovgivers side, bruger den fleksibilitet, der er indbygget

Læs mere

Far, mor og barn barselsorlov med løn/dagpenge

Far, mor og barn barselsorlov med løn/dagpenge Far, mor og barn F O A F A G O G A R B E J D E barsels med løn/dagpenge Indhold: Far, mor og barn barsels med dagpenge er udgivet af FOA Fag og. Pjecen gennemgår amts/kommunalt ansattes smuligheder med

Læs mere

Vejledning om betaling under barsel mv. for medarbejdere som er funktionærer, men som ikke er omfattet af en overenskomst

Vejledning om betaling under barsel mv. for medarbejdere som er funktionærer, men som ikke er omfattet af en overenskomst Vejledning om betaling under barsel mv. for medarbejdere som er funktionærer, men som ikke er omfattet af en overenskomst 1. Orlovsperioder i forbindelse med fødsel i henhold til barselsloven Orlovsperioder

Læs mere

7.1 Fravær i forbindelse med graviditet og barsel

7.1 Fravær i forbindelse med graviditet og barsel HR Jura Forlaget Andersen 7.1 Fravær i forbindelse med graviditet og barsel Af advokatfuldmægtig Miriam Michaelsen, MAQS Law Firm mim@dk.maqs.com Indhold Denne artikel - angående hvad en medarbejder har

Læs mere

Far på orlov? - en undersøgelse om mænd, orlov og kulturen på arbejdspladsen

Far på orlov? - en undersøgelse om mænd, orlov og kulturen på arbejdspladsen Far på orlov? - en undersøgelse om mænd, orlov og kulturen på arbejdspladsen Far på orlov? - en undersøgelse om mænd, orlov og kulturen på arbejdspladsen Februar 2006 Ligestillingsafdelingen Holmens Kanal

Læs mere

Når du skal have barn

Når du skal have barn Når du skal have barn Når du venter barn, er der mange praktiske ting, som skal overvejes. Du skal som kommende forældre bl.a. begynde at overveje, hvordan du vil holde barsel. Er du ansat på en overenskomst,

Læs mere

Far, mor og barn F O A F A G O G A R B E J D E. barselsorlov med løn/dagpenge

Far, mor og barn F O A F A G O G A R B E J D E. barselsorlov med løn/dagpenge Far, mor og barn F O A F A G O G A R B E J D E barsels med løn/dagpenge Indhold Far, mor og barn barsels med løn/dagpenge er udgivet af FOA Fag og. Pjecen gennemgår kommunalt/ regionalt ansattes smuligheder

Læs mere

Kvikvejledning om barsel

Kvikvejledning om barsel April 2015 Kvikvejledning om barsel Orlovstyper og ret til fravær, løn, dagpenge, pension og ferie under barselsorlov for ansatte, omfattet af den statslige barselsaftale Denne kvikudgave af Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN BARSEL GUIDE - NÅR DU SKAL VÆRE FORÆLDER Regler og retningslinier - kort og godt HVEM HOLDER ORLOV? NÅR FAR BLIVER HJEMME I Danmark har du mulighed for at holde en lang og

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

FORBUND. Far, mor og barn. Barselsorlov med løn/dagpenge

FORBUND. Far, mor og barn. Barselsorlov med løn/dagpenge FORBUND Far, mor og barn Barselsorlov med løn/dagpenge Indhold Forord 3 Den fleksible barselsorlov 4 Løn og dagpengeklippekort 4 Barselsaftale, overenskomst eller lov? 6 Den første tid inden fødslen og

Læs mere

Barselsforløb i SLS/HR-Løn Vejledning til indrapportering

Barselsforløb i SLS/HR-Løn Vejledning til indrapportering Side 1 af 32 Barselsforløb i SLS/HR-Løn Vejledning til indrapportering I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan du indrapporterer et barselsforløb i SLS/HR-Løn OBS BEMÆRK I denne vejledning henvises

Læs mere

Værd at vide om Barsel. læs mere om Dine rettigheder og fordele

Værd at vide om Barsel. læs mere om Dine rettigheder og fordele Værd at vide om Barsel læs mere om Dine rettigheder og fordele I denne pjece vil du få de vigtigste regler for udbetaling af barselsdagpenge samt ret til frihed i forbindelse med barsel/forældreorlov.

Læs mere

Fleksibel barselsorlov. Til virksomheder

Fleksibel barselsorlov. Til virksomheder Fleksibel barselsorlov Til virksomheder ministrenes forord 3 Kære arbejdsgiver Den fleksible barselsorlov giver nybagte familier mulighed for at tilrettelægge barselsorloven ud fra familiens individuelle

Læs mere

At være to om det - også når det gælder abort

At være to om det - også når det gælder abort At være to om det - også når det gælder abort Arbejdsopgave Tidsforbrug Cirka 1-2 timer Forberedelse Kopiering af artiklen At være to om det også når det gælder abort eller deling af denne pdf. Eleverne

Læs mere

Fleksibel barselsorlov. Til forældre

Fleksibel barselsorlov. Til forældre Fleksibel barselsorlov Til forældre ministrenes forord 3 Kære forældre Når et barn kommer til verden, er det på alle måder vigtigt, at barnet får en god start på livet. Og ligeså vigtigt er det, at I

Læs mere

TILLYKKE MED DEN LILLE

TILLYKKE MED DEN LILLE TILLYKKE MED DEN LILLE Få hurtigt overblik over jeres ret til orlov, når I skal være forældre og over jeres ekstra fordele med industriens overenskomster. 52 UGERS ORLOV Loven om barsel giver forældre

Læs mere

Evaluering af barseludligningsloven

Evaluering af barseludligningsloven Evaluering af barseludligningsloven Evaluering af barseludligningsloven er udarbejdet af Vibeke Stockholm Weigelt (ed.) og Marie Jakobsen COWI A/S for Beskæftigelsesministeriet ISBN: 978-87-91044-10-6

Læs mere

Aftalen samt protokollatet vil snarest muligt blive udsendt til KLs samlemapper og blive indsat i NetInfo-serien på FK Løn.

Aftalen samt protokollatet vil snarest muligt blive udsendt til KLs samlemapper og blive indsat i NetInfo-serien på FK Løn. Løn- og Personalenyt Orienteringsbrev nr. 2002:11 / 28. juni 2002 Aftale om fravær af familiemæssige årsager (barselsaftalen) ved O.2002 1. Indledning Aftale om fravær af familiemæssige årsager er forhandlet,

Læs mere

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN PROTOKOLLAT TIL AFTALE OM FRAVÆR AF FAMILIEMÆSSIGE ÅRSAGER

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN PROTOKOLLAT TIL AFTALE OM FRAVÆR AF FAMILIEMÆSSIGE ÅRSAGER Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET PROTOKOLLAT TIL AFTALE OM FRAVÆR AF FAMILIEMÆSSIGE ÅRSAGER Side 2 Indholdsfortegnelse Side 1. ORLOV EFTER DEN 14. UGE EFTER FØDSLEN (FORÆLDREORLOV)

Læs mere

Vejledning til medarbejdere ved Aarhus Universitet om forlænget og fleksibel barselsorlov mv.

Vejledning til medarbejdere ved Aarhus Universitet om forlænget og fleksibel barselsorlov mv. Vejledning til medarbejdere ved Aarhus Universitet om forlænget og fleksibel barselsorlov mv. Indholdsfortegnelse: NYT med virkning fra 1. april 2008...side 2 HVEM er omfattet af reglerne?... side 3 HVORNÅR

Læs mere

Dagpenge ved graviditet, barsel og adoption

Dagpenge ved graviditet, barsel og adoption Dagpenge ved graviditet, barsel og adoption For nuværende modtagere af barselsdagpenge Udbetalingen af barselsdagpenge sker fra Borgerservice, Faaborg-Midtfyn Kommune beliggende i Ringe. Hvis du eller

Læs mere

Vejledning om betaling under barsel mv. for medarbejdere omfattet af hovedoverenskomsten mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F

Vejledning om betaling under barsel mv. for medarbejdere omfattet af hovedoverenskomsten mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F Vejledning om betaling under barsel mv. for medarbejdere omfattet af hovedoverenskomsten mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F 1. Orlovsperioder i forbindelse med fødsel i henhold til barselsloven Orlovsperioder

Læs mere

Barsel i balance om mænd, kvinder, arbejdsliv og barsel

Barsel i balance om mænd, kvinder, arbejdsliv og barsel Barsel i balance om mænd, kvinder, arbejdsliv og barsel Denne folder er først og fremmest skrevet til jer, der overvejer at få et barn, er gravide eller er på barselsorlov. Formålet med pjecen er dels

Læs mere

0.0.0.0 O.08 XX/2008 Side 1 Bilag x til aftale om fravær af familiemæssige årsager 40, stk. 2: For fødsler/modtagelse sket til og med den 31. marts 2008, gælder de hidtidige bestemmelser for så vidt angår

Læs mere

Analyseresultater Graviditetsbesøg

Analyseresultater Graviditetsbesøg Analyseresultater Graviditetsbesøg Hovedkonklusion I analysearbejdet er der fokuseret på graviditetsbesøg som forældreforberedende generel indsats i forhold til primært jordemorens tilbud til vordende

Læs mere

Ligestilling på arbejdsmarkedet

Ligestilling på arbejdsmarkedet Ligestilling på arbejdsmarkedet Barselsfonden og fordeling af barsel Marts 2004 Forfattere Anna-Belinda Hegner - annabelinda2003@hotmail.com Ane Kollerup - anekollerup@wanadoo.dk Annette Millner - annette@millner.dk

Læs mere

SAGER OM BØRN, BARSEL OG FAMILIE

SAGER OM BØRN, BARSEL OG FAMILIE VEJLEDNING TIL FAGLIGE SAGER OM BØRN, BARSEL OG FAMILIE SAGER OM BØRN, BARSEL OG FAMILIE 1 Barselsloven... 4 Uorganiserede arbejdsgivere... 4 Barselsorlovens forskellige dele... 5 Fleksible muligheder...

Læs mere

7.1 Fravær i forbindelse med graviditet og barsel

7.1 Fravær i forbindelse med graviditet og barsel HR Jura Forlaget Andersen 7.1 Fravær i forbindelse med graviditet og barsel Af advokat Miriam Michaelsen, MAQS Law Firm mim@dk.maqs.com Indhold Denne artikel - angående hvad en medarbejder har ret til

Læs mere

Eksempler på barselsorlov

Eksempler på barselsorlov Eksempler på barselsorlov I dette bilag er der givet en række eksempler på, hvordan de nye barselsorlovsregler kan tilrettelægges. Nedenstående eksempler er langt fra udtømmende, idet de nye orlovsregler

Læs mere

Den grønne Gruppe. Rettigheder og pligter ved graviditet og barsel

Den grønne Gruppe. Rettigheder og pligter ved graviditet og barsel Den grønne Gruppe Rettigheder og pligter ved graviditet og barsel Gennemgang af overenskomst og lovgivning vedrørende rettigheder og pligter i forbindelse med graviditet og barsel, børn og familie 2016

Læs mere

PLS vejleder om: BARSEL

PLS vejleder om: BARSEL PLS vejleder om: BARSEL PLS Pædagogstuderendes PLS Pædagogstuderendes Landssammenslutning Landssammenslutning Bredgade 25 X Bredgade 1260 København 25 X 1260 K København Tlf 3546 5880 K Tlf pls@pls.dk

Læs mere

Når en medarbejder skal på barsel

Når en medarbejder skal på barsel Når en medarbejder skal på barsel Når en medarbejder skal på graviditets-, barsels- eller forældreorlov, er der en række oplysninger du som arbejdsgiver skal huske og en række oplysninger du kan give videre

Læs mere

Dagens program (fortsat)

Dagens program (fortsat) Dagens program Kl. 10.30-12 Højskolerne og de statslige regler Barsel - regler og rammer - Orlovstyper med og uden løn samt varighed - Varslingsfrister/orienteringsbreve, placering af orlov - Omsorgsdage

Læs mere

Fædres brug af orlov

Fædres brug af orlov Fædres brug af orlov Forord I Danmark er der fleksible regler for, hvordan far og mor kan fordele forældreorloven imellem sig. Regeringen ønsker ikke ny eller ændret lovgivning på området det skal fortsat

Læs mere

1 INT. INDLEDNING LÆGEKONTOR DAG OLIVER(30) sidder ved et bord. Overfor sidder LÆGE 1 (40) i en stol, mens LÆGE 2 (40) står ved siden af.

1 INT. INDLEDNING LÆGEKONTOR DAG OLIVER(30) sidder ved et bord. Overfor sidder LÆGE 1 (40) i en stol, mens LÆGE 2 (40) står ved siden af. 1 1 INT. INDLEDNING LÆGEKONTOR DAG (30) sidder ved et bord. Overfor sidder LÆGE 1 (40) i en stol, mens LÆGE 2 (40) står ved siden af. LÆGE 1 Ja, Oliver, vi kan forstå, at du er ved at gå tilbage til dine

Læs mere

Protokollat til aftale om fravær af familiemæssige årsager

Protokollat til aftale om fravær af familiemæssige årsager REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN SUNDHEDSKARTELLET Protokollat til aftale om fravær af familiemæssige årsager For fødsler/modtagelse før den 1. april 2008, gælder de hidtidige bestemmelser for så vidt

Læs mere

Næsten hver femte mor oplever diskrimination på jobbet - UgebrevetA4.dk 25-06-2015 22:00:46

Næsten hver femte mor oplever diskrimination på jobbet - UgebrevetA4.dk 25-06-2015 22:00:46 KVINDER OG BØRN SIDST Næsten hver femte mor oplever diskrimination på jobbet Af Marie Hein Plum @MarieHeinPlum Fredag den 26. juni 2015, 05:00 Del: Arbejdsgiverne diskriminerer kvinder, der er gravide

Læs mere

FAQ Barsel, graviditetsbetinget sygdom og alm. sygdom

FAQ Barsel, graviditetsbetinget sygdom og alm. sygdom Graduate School, Arts 4.9.2015 Aarhus Universitet bha FAQ Barsel, graviditetsbetinget sygdom og alm. sygdom Barsel... 1... 1 5+3-ordningen samt 4+4-ordningens del B... 2 Graviditetsbetinget sygdom... 4...

Læs mere

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag G - Sofie 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.10 Sofie: Ja, jamen det er, at jeg står

Læs mere

Vejledning til medarbejdere ved Aarhus Universitet om forlænget og fleksibel barselsorlov mv.

Vejledning til medarbejdere ved Aarhus Universitet om forlænget og fleksibel barselsorlov mv. Vejledning til medarbejdere ved Aarhus Universitet om forlænget og fleksibel barselsorlov mv. Indholdsfortegnelse: HVEM er omfattet af reglerne?... side 3 HVORNÅR gælder de nye barselsregler fra?... side

Læs mere

Arbejdsgang for barsler institutioner

Arbejdsgang for barsler institutioner Dato 22.5.2014 Dok.nr. 63802-14 Sagsnr. 13-15476 Ref. Arbejdsgang for barsler institutioner Indhold Meddelelse om graviditet... 2 Fraværsregistrering af graviditeten... 2 Bekræftet modtagelse af anmeldt

Læs mere

Hvad gør jeg, hvis jeg bliver

Hvad gør jeg, hvis jeg bliver OM DIN overenskomst Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport? Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Hvad gør jeg, hvis jeg bliver syg? sosu-elever Kære Elev Tillykke med din

Læs mere

Et rigtigt familieliv

Et rigtigt familieliv For et år siden fik jeg en mail fra en gammel kæreste, hvor der stod, at jeg var far til en pige på ti. Nå ja, Nando, men du er jo også latino, siger jeg drillende. Ja, lidt cucaracha kakerlak er jeg.

Læs mere

Kan du ikke kende dig selv i din tilstand af GRAVID ELLER NYBAGT MOR?

Kan du ikke kende dig selv i din tilstand af GRAVID ELLER NYBAGT MOR? Kan du ikke kende dig selv i din tilstand af GRAVID ELLER NYBAGT MOR? P/01 Gravid eller nybagt mor P/03 Tak for din tilmelding P/04 Er der noget galt? INDHOLD P/06 Er der noget galt? (fortsat) P/08 Den

Læs mere

GLS-A BARSELUDLIGNING

GLS-A BARSELUDLIGNING GLS-A BARSELUDLIGNING 18. juni 2015 GLS-A-Barseludligning - få refusion ved barsel Hvorfor GLS-A-Barseludligning I henhold til Lov om barseludligning på det private arbejdsmarked (barseludligningsloven)

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Barselsforløb i SLS/HR-Løn Vejledning til indrapportering

Barselsforløb i SLS/HR-Løn Vejledning til indrapportering Side 1 af 10 Barselsforløb i SLS/HR-Løn Vejledning til indrapportering I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvordan du indrapporterer et barselsforløb i SLS/HR-Løn Indhold 1. Forord... 2 2. Afgangsårsager...

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

Man føler sig lidt elsket herinde

Man føler sig lidt elsket herinde Man føler sig lidt elsket herinde Kirstine er mor til en dreng med problemer. Men først da hun mødte U-turn, oplevede hun engageret og vedholdende hjælp. Det begyndte allerede i 6. klasse. Da Oscars klasselærer

Læs mere

Fædre, barselsorlov og børnepasning

Fædre, barselsorlov og børnepasning Fædre, barselsorlov og børnepasning - en undersøgelse af ingeniørers adfærd og holdninger Ingeniørhuset Kalvebod Brygge 31-33 Fax 33 18 48 88 DK-1780 København V E-mail ida@ida.dk Telefon 33 18 48 48 Website

Læs mere

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 1 Historien om Speedy En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 2 Hejsa Tamara. Ja, jeg synes lige jeg ville skrive og fortælle dig lidt om

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Et afgørende valg året 2007

Et afgørende valg året 2007 Et afgørende valg året 2007 Det er gået fint. Du havde otte flotte æg. Vi har befrugtet dem med din mands sæd, og de har alle delt sig. Tre af dem har delt sig i fire. Du kan få sat to af de æg op i dag.

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra

Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra Artikel fra Muskelkraft nr. 5, 1997 Voksne drenges mødre Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra Af Jørgen Jeppesen Birthe Svendsen og Birthe

Læs mere

BLF-tema Barsel. I dette temanummer gives en orientering om hvilke muligheder, der ligger i barselsloven,

BLF-tema Barsel. I dette temanummer gives en orientering om hvilke muligheder, der ligger i barselsloven, Bornholms Lærerforening BLF-tema Barsel I dette temanummer gives en orientering om hvilke muligheder, der ligger i barselsloven, samt om hvordan man skal forholde sig i forhold til sin arbejdsplads, når

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn.

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn. Bilag 3 Interview med Mia. Mia er kærester med Martin og sammen har de datteren Mette. Kata: Jeg stiller spørgsmålene, og hedder Katariina Sofie: Jeg hedder Sofie, og jeg vil supplere Katariina. Kata:

Læs mere

Økonomiske forhold under lockout OK 2013 - om økonomi, barsel, sygdom og ferie

Økonomiske forhold under lockout OK 2013 - om økonomi, barsel, sygdom og ferie Danmarks Lærerforening Vandkunsten 12 1467 København K Marts 2013 Økonomiske forhold under lockout OK 2013 - om økonomi, barsel, sygdom og ferie Økonomi Du har ikke ret til løn, når du er omfattet af en

Læs mere

10 dilemmaer om hash og unge. Hvad mener du?

10 dilemmaer om hash og unge. Hvad mener du? 10 dilemmaer om hash og unge Hvad mener du? Problemet nærmer sig "Min datter, som går i 8. klasse, fortæller, at nogle af eleverne i parallelklassen er begyndt at ryge hash. Mon de også er i hendes klasse?"

Læs mere

[Det talte ord gælder] Samrådsspørgsmål H, stillet af Rasmus Horn Langhoff (S) og Kasper Roug (S) Spørgsmålets ordlyd:

[Det talte ord gælder] Samrådsspørgsmål H, stillet af Rasmus Horn Langhoff (S) og Kasper Roug (S) Spørgsmålets ordlyd: Ligestillingsudvalget 2015-16 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 30 Offentligt T a l e p a p i r Beskæftigelsesministerens tale til besvarelse af samrådsspørgsmål H den 15. december 2015 om initiativer

Læs mere

Barselorlov. Retningslinjer for ledige, studerende, nyuddannede m.fl.

Barselorlov. Retningslinjer for ledige, studerende, nyuddannede m.fl. Barselorlov Retningslinjer for ledige, studerende, nyuddannede m.fl. Barseldagpenge Barselloven giver dig mulighed for at stykke din orlov sammen på mange forskellige måder. Da reglerne om barseldagpenge

Læs mere

Graviditet & Barsel. Værd at vide når studie og børn skal hænge sammen efter du er blevet gravid

Graviditet & Barsel. Værd at vide når studie og børn skal hænge sammen efter du er blevet gravid Graviditet & Barsel Værd at vide når studie og børn skal hænge sammen efter du er blevet gravid Layout: Morten Andresen København, september 2007 Indholdsfortegnelse Forord...5 Generelle regler om barselsorlov...6

Læs mere

Vejledning om betaling under barsel

Vejledning om betaling under barsel Vejledning om betaling under barsel Indhold Vejledning om betaling under barsel... 2 Medarbejderes ret til betaling ved graviditet og orlov... 2 Hvem har ret til løn ved barsel og orlov?... 2 Hvem har

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere