MILJØGODKENDELSE. Svinebruget Skræmvej 135, 9690 Fjerritslev. Godkendelsesdato / offentliggørelse: 16. september 2008

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MILJØGODKENDELSE. Svinebruget Skræmvej 135, 9690 Fjerritslev. Godkendelsesdato / offentliggørelse: 16. september 2008"

Transkript

1 1 MILJØGODKENDELSE Svinebruget Skræmvej 135, 9690 Fjerritslev Godkendelsesdato / offentliggørelse: 16. september 2008

2 2 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Ikke-teknisk resumé... 3 Meddelelse af miljøgodkendelse... 4 Vilkår... 4 Generelle vilkår... 4 Indretning og drift... 5 Ophør af husdyrbruget... 6 Dyrehold og husdyrgødning... 6 Transporter... 7 Lugt-, lys og støvgener... 7 Affald... 8 Støj... 8 Skadedyr m.v Udspredningsarealer... 9 Overfladevand Grundvand Uheld og driftsforstyrrelser Tilsyn og egenkontrol Frist for udnyttelse Klagevejledning Lovgrundlag Ansøgningssystemet Sagsforløb Andre tilladelser Offentliggørelse Beskrivelse og vurdering af det ansøgte Generelle forhold Indretning og drift Ophør af husdyrbruget Dyrehold og husdyrgødning Transporter Lugt, lys og støv Affald Beskrivelse Alm. affald og farligt affald Støj Støjkilder Skadedyr Spildevand Landskabsinteresser Uheld og driftsforstyrrelser Undersøgte alternativer, 0-alternativet Henvendelser i sagen i forbindelse med offentlighed og partshøring Jammerbugt Kommunes samlede vurdering... 39

3 3 Forord Valdemar Møller har ansøgt om en 12 godkendelse på adressen Skræmvej 135. Ansøgningen vedrører en udvidelse af eksisterende svineproduktion fra nuværende 249,77 DE til 411,69 dyreenheder (DE). Udvidelsen betyder en forøgelse af smågrise. Udvidelsen medfører desuden en ny smågrisestald nord for ejendommen. Produktionen har ej tidligere været godkendelsespligtig. Miljøgodkendelsen er behandlet med baggrund i Lov nr af 20. december 2006 om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug, der trådte i kraft 1. januar Ikke-teknisk resumé Valdemar Møller, Aggersundvej 81, 9690 Fjerritslev ansøger hermed Jammerbugt Kommune om en miljøgodkendelse efter miljølovens 12 på ejendommen Skræmvej 135. Der er tale om en udvidelse af smågriseproduktionen på ejendommen Skræmvej 135, Fjerritslev fra smågrise (7,2-32 kg) svarende til 249,77 DE til smågrise (7,2-32 kg) svarende til 411,69 DE. I forbindelse med udvidelsen skal der etableres en smågrisestald i tilknytning til eksisterende produktionsanlæg. Udvidelsen finder sted i ny stald, der placeres syd for eksisterende produktion og syd for nærmeste nabo. Den nye stald bliver på 1560 m² og opføres i samme byggestil som staldbygning fra Bygningen opføres i røde teglsten med rødt eternittag. Væghøjde ca. 3 m, taghældning 20º, samlet bygningshøjde ca m. Driftsbygningerne og gylletank er afskærmet med eksisterende beplantning mod nord. Afstandskrav i henhold til 8 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug er overholdt. Ejendommen er opdelt i 5 afsnit, gammel svinestald, med delvis spalter, gammel so stald som renoveres, delvis spalter, ny stald, delvis spalter 1 gyllebeholder. Gyllekøling er indregnet i projektet og vil blive etableret. I ansøgningen indgår 190,3 ha ejet jord og forpagtet jord, samt 104,3 ha gylleaftale. Det er planen at byggeriet påbegyndes i starten Ansøgningen overholder alle krav stillet i den nye lov om miljøgodkendelse af husdyrbrug.

4 4 Meddelelse af miljøgodkendelse På grundlag af de i sagen foreliggende oplysninger meddeler Jammerbugt Kommune hermed 12 godkendelse til svineproduktionen på ejendommen Skræmvej 135 på en række vilkår. Det er endvidere Jammerbugt Kommunes samlede vurdering, at miljøgodkendelsen, med de pågældende vilkår for lokalisering, indretning og drift af husdyrbruget, ikke vil medføre en væsentlig virkning på miljøet. Vilkår Generelle vilkår 1. Godkendelsen omfatter samtlige landbrugsmæssige aktiviteter på ejendommen Skræmvej 135., Cvr. nr , Ansøger: Valdemar Møller, Aggersundvej 81, 9690 Fjerritslev. 2. Miljøgodkendelsen bortfalder, såfremt den ikke er udnyttet inden 2 år fra afgørelsen. 3. Bedriften skal underrette tilsynsmyndigheden når besætningen er nået op på 411,69 DE. Såfremt besætningsstørrelsen 2 år efter godkendelsens dato ikke er oppe på 411,69 DE, skal den faktiske produktion dokumenteres overfor tilsynsmyndigheden. 4. Vilkårene i denne godkendelse skal, hvis andet ikke er anført, være opfyldt fra den dato, hvor godkendelsen træder i kraft. 5. Med denne miljøgodkendelse følger 8 års retsbeskyttelse. Retsbeskyttelsens udløber i Vilkårene kan dog til enhver tid ændres efter reglerne i lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug 40, stk Godkendelsen forudsætter at der meddeles godkendelse af arealerne tilhørende Niels Michael Møller, Hødeshøjvej 41, 9690 Fjerritslev efter Virksomhedens miljøgodkendelse skal, jævnfør 17 i bekendtgørelsen om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug revurderes i Der skal til enhver tid forefindes et eksemplar af miljøgodkendelsen på ejendommen. Den ansvarlige for driften og de øvrige ansatte skal være bekendt med relevante vilkår.

5 5 9. Sker der driftsuheld, hvor der opstår risiko for forurening af miljøet, skal redningsberedskabet på tlf.: 112 straks underrettes, og efterfølgende skal der ske anmeldelse til Jammerbugt Kommune. Indretning og drift 10. Virksomheden skal indrettes og drives i overensstemmelse med de oplysninger, der ligger til grund for godkendelsen bl.a. den indsendte ansøgning til Jammerbugt Kommune på Alle krav der følger af denne miljøgodkendelse, og som ikke er fastlagt med anden frist, skal være opfyldt fra den dato, hvor godkendelsen træder i kraft. 12. Landbrugets anlæg og drift skal følge bestemmelserne i Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 19. december 2006 om husdyrbrug og dyrehold for mere end 3 dyreenheder, husdyrgødning, ensilage m.v. 13. Der skal til stadighed tilstræbes en god staldhygiejne, herunder sikre at sti- er og båse holdes tørre, samt at staldene og fodringsanlæg holdes rene. 14. Drikkevandssystemet skal drives og vedligeholdes således, at unødig spild undgås i videst muligt omfang. 15. Anlæg, der er særlig energiforbrugende skal kontrolleres og vedligeholdes således at de altid kører energimæssigt optimalt. 16. Ventilationer skal renholdes og rengøres efter behov og som regel mindst 1 gang årligt. 17. Olie og diesel skal opbevares på sådan en måde, at der ikke opstår risiko for forurening. 18. Påfyldning af vand i forbindelse med brug af sprøjtemidler må ikke ske ved direkte opsugning fra søer, vandløb eller brønde/boringer. Der må ikke være risiko for afløb til dræn eller vandløb. 19. Rengøringen af marksprøjten indvendigt skal foregå i marken. Den sidste indvendige rengøring samt den udvendige rengøring skal foregå på møddingspladsen. 20. Udvendig rengøring af sprøjteudstyr samt påfyldning af sprøjtemidler til marksprøjte skal foregå på støbt plads med afløb til gylletank. Indvendig skylning af marksprøjten kan dog foregå på den mark, der lige er sprøjtet.

6 6 21. Vask af markredskaber, traktorer, rengøring af marksprøjte skal ske på godkendt plads. Ophør af husdyrbruget 22. Ved ophør at dyrehold skal dette meddeles til Jammerbugt Kommune. 23. Ved landbrugets ophør skal der udføres følgende forureningsbegrænsende foranstaltninger: 24. Gyllebeholder, fortank med rørsystemer, gyllekanaler/kummer m.v. skal tømmes og rengøres. 25. Alle staldafsnit skal tømmes for husdyrgødning, der bortskaffes efter reglerne om udbringning af husdyrgødning. 26. Alle olietanke skal tømmes. Dyrehold og husdyrgødning 27. Ejendommen tillades drevet med smågrise (7,2-32 kg) svarende til 411,69 dyreenheder i alt. 28. Udvidelse af dyreholdet eller ændringer i sammensætningen må ikke ske uden at kommunen har vurderet dette i forhold til miljøgodkendelsen. Den samlede produktion må ikke overstige 411,69 på årsplan. 29. Kun gødning der indgår i mark- og gødningsplanerne må opbevares på ejendommens areal. 30. Gødningsopbevaringsanlægget skal til enhver tid have en kapacitet på minimum 9 måneder, og der skal være tilstrækkelig opbevaring til, at udbringningen kan ske i overensstemmelse med reglerne i husdyrgødningsbekendtgørelsen. 31. Husdyrgødning må ikke udbringes på lørdage samt søn- og helligdage på arealer der ligger nærmere end 200 m fra byzone, sommerhusområder samt områder i landzone, herunder Skræm landsby. 32. Håndtering af gylle skal foregå under opsyn, således at spild undgås, og der tages størst muligt hensyn til omgivelserne.

7 7 Transporter 33. Ud- og indtransporter af foderstoffer skal foregå hverdage mellem kl. 6 og 18. Dog kan op til 5 transporter årligt ske på lørdage mellem kl. 9 og Øvrige ud- og indtransporter skal foregå så unødvendigt støv, støj, lugt m.v. undgås. 35. Transport af gylle skal ske via de skitserede transportveje 36. Ved kørsel med gylle på offentlige veje skal disse rengøres omhyggeligt umiddelbart efter endt kørsel. 37. Ved transport af gylle på offentlige veje skal gyllevognens åbninger være forsynet med låg eller lignende således, at spild ikke kan finde sted. 38. Der må ikke foretages transport af gylle på lørdage samt søn- og helligdage igennem Skræm. Lugt-, lys og støvgener 39. Husdyrproduktionen må ikke give anledning til væsentlige lugtgener udenfor ejendommens areal. 40. Der må ikke komme unødvendige lysgener fra staldene. 41. Staldventilationen skal indrettes, så lugtudslip ikke giver væsentlige gener ved nabobeboelse. 42. Hele ejendommen og dens omgivelser skal renholdes, så lugtgener begrænses mest muligt. 43. Medfører driften væsentligere lugtgener end forudsat ved udarbejdelse af denne godkendelse, kan Jammerbugt Kommune fastsætte yderligere skærpede vilkår for driften til minimering af lugtgenerne. 44. Virksomheden må ikke give anledning til væsentlige støvgener. 45. Støvgener fra kørsel med traktorer, markredskaber eller lignende på mark-, grus- og private fællesveje skal begrænses. Det er tilsynsmyndigheden der vurdere om der er væsentlige støvgener.

8 8 Affald 46. Arealerne omkring bygninger og tilkørselsveje skal holdes ryddelige og fri for affald. 47. Animalsk affald, herunder selvdøde dyr, må ikke nedgraves eller opbevares sammen med fast eller flydende husdyrgødning, men skal bortskaffes til autoriseret destruktionsanstalt. Affaldet skal opbevares i lukket container eller lignende indtil afhentning. Afhentningen skal ske mindst én gang om ugen. 48. Giftige og meget giftige kemikalier, samt tom emballage herfra skal opbevares miljø- og sundhedsmæssigt forsvarligt i et separat, aflåst rum eller skab. 49. Medicin- og medicinrester, skal opbevares miljø- og sundhedsmæssigt forsvarlig i et separat rum eller skab. 50. Farligt affald (miljøfarligt affald) skal opbevares i tæt og bestandig emballage og stå på en befæstet plads, der er sikret mod væskegennemtrængning. Der skal være en opkant på pladsen, som skal kunne rumme spild af væske fra den største beholder/emballage og pladsen skal være uden afløb. Oplagspladsen skal være under tag. 51. Olie- og kemikalieaffald og øvrigt affald skal bortskaffes i henhold til Jammerbugt Kommunes affaldsregulativ eller efter kommunens anvisning. 52. Der må ikke foretages afbrænding af affald på ejendommen det gælder dog ikke afbrænding af affald der er tilladt jf. kommunens affaldsregulativer (haveaffald, skovaffald) Støj 53. Husdyrbrugets bidrag til støjbelastningen angives som det ækvivalente, korrigerede støjviveau i db(a) må ikke overstige følgende støjkrav ved nærmeste enkelt bolig. Mandag fredag kl Lørdag kl Mandag fredag kl Lørdag kl Alle dage kl Hus, have og opholdsareal i landzone Søn- og helligdage kl db 45 db 40 db

9 9 Maksimalværdien af støjniveauet må om natten ikke overstige 55 db(a). Tiderne i skemaet er ikke midlingstider, men de tidsrum, hvor grænseværdierne skal overholdes, Midlingtiderne fremgår af Miljøstyrelsens vejledning nr. 5/1984 side 17. Normal kørsel med traktorer og landbrugsmaskiner i dagtimerne er ikke omfattet af støjgrænserne. 54. Hvis tilsynsmyndigheden skønner, at eventuelle klager vedrørende støj er velbegrundede, skal virksomheden for egen regning eftervise, at de stillede støjkrav er overholdt. 55. Støjmålingen kan maksimalt kræves èn gang pr. år, og skal foretages efter de til enhver tid gældende vejledninger fra Miljøstyrelsen. (Vejledning nr. 5/1984) 56. Støjmålingerne skal laves af et firma/laboratorium, som er akkrediteret hertil, eller af et firmalaboratorium, som Jammerbugt Kommune har anerkendt til at lave disse målinger. Skadedyr m.v. 57. På ejendommen skal der foretages en effektiv fluebekæmpelse i overensstemmelse med de af Statens Skadedyrslaboratorium senest fastsatte retningslinier. Bekæmpelsen skal desuden foretages på tilsynsmyndighedens forlangende. 58. Mistanke om eller konstaterede forekomster af rotter skal straks anmeldes til kommunen. 59. Opbevaring af foder skal ske på sådan en måde, så der ikke opstår risiko for tilhold af skadedyr Udspredningsarealer 60. I bilag 4 er der vist, hvilke arealer gødningen udspredes på, og som er omfattet af godkendelsen. 61. Sker der ændringer af udbringningsarealerne eller får de tilført yderligere husdyrgødning, skal dette forinden vurderes/godkendes af Jammerbugt Kommune.

10 10 Overfladevand 62. Der må maksimalt udbringes husdyrgødning på bedriftens arealer svarende til 262,7 DE per planår (1/8-31/7), og således at der på bedriftens arealer ikke udbringes mere end 1,4 DE/ha. Der skal ved tilsyn foreligge dokumentation herfor for de seneste 5 år f.eks. i form af kopier af de indsendte gødningsregnskaber. Der må derudover ikke tilføres bedriftens arealer anden organisk gødning som f.eks. affald. 63. Ifølge udvaskningsberegningerne er omfanget af efterafgrøder øget til, at der dyrkes efterafgrøder på 4,2 % af de samlede arealer udover de gældende regler. 64. Fosforoverskuddet må ikke overstige 8,0 kg P/ha/år. Det forudsættes, at der ikke tilføres fosfor med handelsgødning/uorganisk gødning, såfremt der er balance eller fosforoverskud på arealerne (startgødning til majs undtaget). Der må ikke tilføres arealerne anden organisk gødning med indhold af fosfor. 65. Der skal ved tilsyn foreligge dokumentation herfor for de seneste 5 år f.eks. i form af kopier af de indsendte gødningsregnskaber eller ansøgninger vedrørende enkeltbetalingsordningen. Grundvand 66. Ud over Plantedirektoratets krav om efterafgrøder, skal der anvendes efterafgrøder på yderligere 4,2 % af udbringningsarealerne. Det lovpligtige areal med efterafgrøder skal placeres på arealer i nitratfølsomt område, såfremt arealet ikke er bevokset med afgrøder i vinterhalvåret. For at sikre en god beskyttelse af grundvandet, må al efterafgrøden i nitratfølsomme områder ikke erstattes af 100 % vintersæd. Uheld og driftsforstyrrelser 67. Bedriften skal indrettes og drives, så spild og andet ukontrolleret udslip af forurenende stoffer forhindres eller forebygges, og sådan at skadernes omfang begrænses, hvis der alligevel skulle ske uheld, 68. Beredskabsplanen skal holdes ajourført og skal være at finde for alle medarbejdere på bedriften. Gyllekøling 69. Der monteres en timetæller og en separat elmåler på varmepumpen. Enhver type af driftsstop noteres sammen med årsagen dertil. 70. Køleanlægget skal være forsynet med et trykovervågningssystem samt en alarm og en sikkerhedsanordning, der i tilfælde af lækage i varmesy-

11 11 stemet stopper anlægget. Anlægget må ikke kunne genstarte automatisk. 71. Anlægget skal mindst en gang årligt efterses af en sagkyndig i anlægstypen. Nødvendige reparationer og justeringer skal foretages. Tilsyn og egenkontrol 72. På tilsynsmyndighedens forlangende skal virksomheden dokumentere overholdelse af denne godkendelses vilkår. 73. Dokumentation for evt. driftsforstyrelser f.eks. hvis pumpen er ude af drift skal skrives ned i en håndbog. 74. Såfremt Jammerbugt Kommune vurderer, at bedriften giver anledning til flere lugtgener end forudsat, skal virksomheden lade udarbejde en handlingsplan for nedbringning af generne. Handlingsplanen skal forinden godkendes af Jammerbugt Kommune. 75. Der skal til enhver tid foreligge dokumentation for, at affald bortskaffes miljømæssigt forsvarligt. 76. Dokumentation i form af kvitteringer, sædskifte plan, gødningsplan, forpagtningsaftaler m.v. skal opbevares mindst 5 år og forevises kommunen på forlangende. Frist for udnyttelse Denne miljøgodkendelse bortfalder hvis den ikke er udnyttet inden 2 år fra dags dato. Herved forstås at eventuelle bygninger er taget i brug og der er indsat dyrehold svarende til opstart af den ansøgte produktion. Hvis denne miljøgodkendelse ikke har været helt eller delvis udnyttet i 3 på hinanden følgende år, bortfalder den del af godkendelsen, der ikke har været udnyttet i de seneste 3 år. Husdyrbrugets miljøgodkendelse skal efter 17 i bekendtgørelsen om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug regelmæssigt og mindst hvert 10. år tages op til revurdering. Den første vurdering skal dog foretages senest når der er forløbet 8 år. Det er planlagt at foretage den første revurdering i 2016.

12 12 Klagevejledning Du kan påklage kommunens afgørelse indtil 4 uger efter offentliggørelsen jf. Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug, kapitel 7. Afgørelsen kan påklages af dig eller enhver, der har væsentlig individuel interesse i sagen, samt en række foreninger og organisationer m.v. Klagen behandles af Miljøklagenævnet. Klagen skal være skriftlig og indsendes til: Jammerbugt Kommune, Toftevej 43, 9440 Aabybro eller via raadhus@jammerbugt.dk Kommunen vil herefter videresende klage til Miljøklagenævnet sammen med det materiale, der er indgået i sagens bedømmelse. En klage har ikke opsættende virkning medmindre klagemyndigheden bestemmer andet. Det betyder, at miljøgodkendelsen kan udnyttes under forudsætning af, at andre nødvendige tilladelser er indhentet. Det skal dog bemærkes, at Miljøklagenævnet kan ved sin behandling ændre eller ophæve en miljøgodkendelse, udnyttelse af en påklaget miljøgodkendelse vil ske for egen regning og risiko. Kommunens afgørelse kan også indbringes for domstolene. Retssagen skal være anlagt inden 6 måneder fra den dag, afgørelsen er bekendtgjort. Teknik og Miljø, den. Med venlig hilsen Bettina Brøndum Andersen

13 13 Bilag: Bilag 1: Lokalisering geneafstand i forhold til naboer mv. Bilag 2: Lokalisering oversigtskort visende placering af ejendommens bygninger. Bilag 3: Transportveje. Bilag 4: Arealoversigt ejede og forpagtede Bilag 5: Arealoversigt - gylleaftale Bilag 6: Beredskabsplan. Bilag 6A: Kortbilag til beredskabsplan Bilag 7: Udbringningsarealerne i nitratfølsomt område Bilag 8: Marine områder Bilag 9: 16 godkendelse af arealerne Bilag 10: Placering af lejede og ejede gyllebeholdere. Kopi af denne afgørelse er sendt til: Klageberettigede i henhold til Husdyrlovens 84: Ansøger og ejer: Valdemar Møller, Aggersundvej 81, 9690 Fjerritslev og Niels Michael Møller, Hødeshøjvej 41, 9690 Fjerritslev. Miljøministeren: Miljøcenter Aalborg, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø via doroe@aal.min.dk. Enhver med væsentlig individuel interesse naboer Sundhedsstyrelsen: Embedslægeinstitutionen Nord, Vesterbro 81 B, Postboks 1826, 9100 Aalborg via nord@sst.dk. Nabo Tage Nauerby og Tina Skødt Nielsen, Skræmvej 152, 9690 Fjerritslev Nabo Bent Nielsen, Husbyvej 242, 9690 Fjerritslev Nabo Poul Tinggaard Nielsen, Skræmvej 110, 9690 Fjerritslev Nabo Poul Erik Andersen, Tanderupgårdsvej 19, 9690 Fjerritslev Nabo Torben Godiksen Bech og Anette Bech, Skræmvej 143, 9690 Fjerritslev Nabo Frank Bliksted Andersen, Skræmvej 154, 9690 Fjerritslev Nabo Skræm Menighedsråd, v/anne-marie Lolholm, Gøttrupvej 293, 9690 Fjerritslev Nabo Thorkild Gade, Skræmvej 147, 9690 Fjerritslev Nabo Jesper Johansen, Husbyvej 235, 9690 Fjerritslev Nabo Villy Larsen Bech, Husbyvej 224, 9690 Fjerritslev Nabo Niels Jørgen Bolesen Larsen, Tanderupgårdsvej 21, 9690 Fjerritslev Klageberettigede i henhold til Husdyrlovens 85: Danmarks Fiskeriforening, H.C. Andersen Boulevard 37, 1553 København V via mail@fiskeriforening.dk. Ferskvandsfiskeriforeningen for Danmark, Kirkedalsvej 4, Vedslet, 9732 Hovedgård via nb@ferskvandsfiskeriforeningen.dk. Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Reventlowsgade 14,1, 1651 København V, ae@aeraadet.dk. Forbrugerrådet, Fiolstræde 17, postbox 2188, 1017 København K via fbr@fbr.dk. Klageberettigede i henhold til Husdyrlovens 86 lokale foreninger: DN Jammerbugt, att. Hans Borglykke, Urballen 31, Øland Brovst via per.sonne@mail.tele.dk. Klageberettigede i henhold til Husdyrlovens 87 landsdækkende foreninger: Det Økologiske Råd, Blegdamsvej 4B, 2200 København N via info@ecocouncil.dk.

14 14 Danmarks Naturfredningsforening, Masnedøgade 20, 2100 København Ø via Danmarks Sportsfiskerforbund via Andre Arbejdstilsynet, Hobrovej 461, 9200 Aalborg SV via Plantedirektoratet, Skovbrynet 20, 2800 Kgs. Lyngby via Landbonord, Erhvervsparken 1, 9700 Brønderslev, att. Anna Birgitte Thing via Anmodning om udkast til gennemlæsning fremsendt til: Naboer

15 15 Lovgrundlag Nyetablering, udvidelser eller ændringer af husdyrbrug er omfattet af Lov nr af 20. december 2006 om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug. Større husdyrbrug i dette tilfælde over 250 dyreenheder (DE) - skal behandles efter denne lovs 12. Miljøgodkendelsen omfatter både anlægget og arealerne under samme cvr.nr. Ansøgningssystemet Miljøgodkendelsen er baseret på en pdf-fil genereret ud fra den ansøgning, der er indsendt via det elektronisk ansøgningssystem den og med løbende til retninger af ansøgningen. Sagsforløb Jammerbugt Kommune har den modtaget en ansøgning via det elektroniske ansøgningssystem. Konsulent har forespurgt om placering i forhold til naboer og indsendt beregninger på lugt inden den endelige ansøgning. Ansøgningen er løbende blevet tilrettet og har været sendt tilbage til konsulent. Den ligger nu i en version 4 som er indsendt Ansøgningen er vurderet endeligt efter version 4. Efter endt nabohøring har der været afholdt møde med de naboer, som har haft kommentarer til projektet. I den forbindelse er projektet blevet tilrettet, version 4 er indsendt på baggrund af dette møde. Ansøgningen har været i forudgående offentlighøring og er annonceret i Fjerritslev ugeavis den 6. november Andre tilladelser Eventuelle andre nødvendige tilladelser, herunder byggetilladelse, er ikke omfattet af denne miljøgodkendelse. Nybyggeri og ændring af eksisterende stalde kræver en særskilt byggetilladelse. Byggeriet kan igangsættes, når denne afgørelse er modtaget og eventuelle øvrige nødvendige tilladelser til byggeriet er indhentet. Byggeriet sker dog for egen risiko, hvis Miljøklagenævnet senere skulle omgøre kommunens afgørelse. Offentliggørelse Jammerbugt Kommunes afgørelse vil blive offentliggjort i lokalavisen i uge

16 16 Beskrivelse og vurdering af det ansøgte - miljøteknisk beskrivelse og vurdering Generelle forhold Beskrivelse LandboNord har på vegne af Valdemar Møller, Aggersundvej 81, 9690 Fjerritslev søgt om miljøgodkendelse til at udvide eksisterende svineproduktion fra smågrise (7,2-32 kg) svarende til 249,77 DE til smågrise (7,2-32 kg) svarende til 411,69 DE. Udvidelsen sker på adressen Skræmvej 135. Det generelle krav om 15 % reduktion af NH3 fordampningen er opfyldt idet der er valgt en staldtype med en lav amminiakfordampning (delvist spaltegulv). Derudover er der ikke krav om NH3-reduktion idet ejendommen ligger udenfor både bufferzone I og II. Ligeledes er der ikke problemer med lugtgener i forhold til enkeltbeboelse, samlet bebyggelse eller byzone. Enkelte ejede og forpagtede arealer ligger i nitratfølsomt indvingsområde. Kravet om, at der ikke må være en stigning i

17 17 nitratudvaskningen fra disse arealer er opfyldt ved etablering af 5% ekstra efterafgrøder på disse arealer. Nærmeste ejendom, Husbyvej 242 ligger ca. 113 meter sydvest for udvidelsen. Nærmeste nabo, Skræmvej 152 ligger ca. 104 meter nord for ejendommen og ca. 228 m fra udvidelsen. Nærmeste byzone (Bonderup) ligger ca m øst for ejendommen. Ejendommens lokalisering ses af bilag 1. Ejendommen er beliggende i landzone i det åbne land. Afstandsforhold fra staldbygning/gyllebeholdere Fælles vandindvindingsanlæg >50 meter Enkelt vandindvindingsanlæg >25 meter Sø/vandløb >15 meter Offentlig vej, privat fællesvej >15 meter Levnedsmiddelvirksomhed >25 meter Naboskel >30 meter Beboelse på samme ejendom >15 meter Vurdering En hensigtsmæssig beliggenhed af husdyrbrug og udformning af byggeri og anlæg er afgørende for såvel erhvervet som for omgivelserne. Godkendelsen bortfalder, såfremt den ikke er udnyttet inden 2 år fra afgørelsens meddelelse. Med udnyttet menes, at der er indsat et dyrehold svarende til den ansøgte produktion. Der er i vilkår 2 fastsat krav om dokumentation af dyreholdet, som kontrol af udnyttelsen. Da der sker nybygning af stalde skal sagen også behandles efter bygge- og planlovgivningen. Indretning og drift

18 18 Beskrivelse Stalde Der etableres nye stalde i forbindelse med udvidelse af dyreholdet. Staldenes indretning ses i nedenstående skema, og deres placering ses af bilag 2. Bygning nr. Staldtype Dyretype og antal Eksisterende Smågrisestald Toklimastald, delvis spaltegulv smågrise 2300 Stipladser 8 Ny smågrisestald Toklimastald, delvis spaltegulv smågrise 4000 stipladser 9 Ny smågrisestald Toklimastald, delvis spaltegulv smågrise 4000 stipladser Alle staldene er med mekanisk ventilation, ventilationsanlægget er type Skiold Echberg med frekvensmotor. Afkastene er placeret i tagfladen og er uden overdækning. Ventilation af driftsbygninger Bygning nr. Antal afkast Afkast højde m Afkast højde over tag Over-/undertryk/andet /100 Undertryk /100 Undertryk Diffus luftindtag / /100 - Diffus luftindtag / Foder Foder opbevares i bygning 2 jf. bilag 2 Sprøjtemidler Opbevaring af sprøjtemidler samt påfyldning af sprøjte foregår på anden ejendom. Indvendig rengøring af sprøjte foregår i marken. Bedriften fører lovpligtig sprøjtejournal hvoraf detaljerede oplysninger vedr. det behandlede areal, afgrøder, anvendt sprøjtemiddel, dosering og dato for behandling fremgår. Journalen føres senest 7 dage efter behandling og opbevares i 5 år på bedriften. Vandforbrug Vandforbruget fra i produktionen forventes, at blive på 9000 m³ til bedriften m³ til privatforbrug. Vandbesparende foranstaltninger der foretages jævnlig kalibrering af drikkevandsinstallationer.

19 19 Energiforbrug Flere forskellige forhold er med til at reducere energiforbruget. Ventilationsanlægget optimeres løbende og indstillinger justeres. Der foretages hyppigt eftersyn og renholdelse af luftkanaler, herved undgås modstand i ventilationssystemet. Der anvendes lavenergibelysning. Der er sensorer/bevægelsesmelder på lys. I den nye stald etableres dagslysstyring så lyset automatisk slukker når der er tilstrækkeligt med dagslys. Olietanke Der er placeret en overjordisk olietank ved bygning 2, og en overjordisk olietank mellem bygning 3 og 5, forbruget af diesel er anslået til liter efter udvidelse af dyreholdet mod nuværende forbrug på liter pr. år. Der er givet tilladelse til opbevaring og anvendelse af myresyre og Virkon 2000 til desinfektion. Tilladelsen anvendes ikke for tiden. Skematisk oversigt: FORBRUG AF RÅVARER, ENERGI OG VAND (tons,m3,kg,l) Resurse Nudrift Ansøgt Opbevaring (f.eks tanktype, bygning og indretning) Dieselolie til traktorer m.v. Ingen markbrug Fyringsolie stk 1800 l tanke o.j. vist på bilag 2 Benzin Smøreolie Kunstgødning Ingen lager Foder Bygn 2 Ingen lager (anden ejendom) Ingen lager (anden ejendom) Eget korn Planlager bygn 2 Kemikalier* Elforbrug til lys opvarmning m.m (skøn) Drikkevand og vaskevand (drift) 6000 m 9000 m Vurdering For ar reducere ammoniakfordampning er der stillet vilkår om staldindretning og staldhygiejne. Staldsystemer + teknologi i stald: Staldanlæggene etableres i overensstemmelse med landbrugets BAT-byggeblade. Alle staldafsnit såvel eksisterende som ansøgte staldafsnit er indrettet med en kombination af spaltegulv, drænet gulv og fast gulv (delvis spaltegulv). I de nye stalde er 40% af stiarealet fast gulv. BAT-byggeblad Den nye smågrisestald etableres med køling af kanalbund. BAT byggeblad er udarbejdet for slagtesvin. Der er ikke udarbejdet byggeblad og be-

20 20 regninger for smågrisestalde. Effekten af gyllekøling er ikke indregnet i projektet. Men et frivilligt tiltag. Hensigtsmæssig drift: Medarbejdere trænes og uddannes Vand og energiforbrug registreres. Affaldsdannelse samt anvendelse af handelsgødning og husdyrgødning registreres Der laves gødningsplaner Vand til grise: Stalde og udstyr rengøres med højtryksrenser efter hver produktionscyklus Drikkevandsinstallationerne kalibreres efter behov med henblik på at undgå spild Vandforbrug registreres Lækager identificeres og repareres Energiforbrug: Bygninger er isoleret (i regioner med lave temperaturer) Der er installeret naturlig ventilation i videst mulig omfang Ventilationssystemet optimeres i hver stald Der undgås modstand i ventilationssystemerne med jævnlig inspektion og rengøring af kanaler og ventilatorer Der er installeret energibesparende belysning (udvendig/indvendig) Opbevaring af gødning: Gyllebeholderen er dimensioneret til at modstå mekaniske, termiske og kemiske påvirkninger Bunden og siden i tanken er tætte og korrosionsbeskyttede Tanken tømmes af hensyn til inspektion og vedligeholdelse, normalt 1 gang årligt Gyllen omrøres lige før den skal tømmes af tanken og spredes på marken Gylletanken er overdækket med: o Den nye tank etableres med teltoverdækning. o Eks. tank har naturligt flydedække suppleret med halm. Udbringning af husdyrgødning: Husdyrgødning analyseres for næringsstoffer og tildeles herefter Gødningsmængden tilpasses afgrødernes behov Der spredes ikke husdyrgødning når marken o Er mættet med vand o Er oversvømmet o Er dækket med sne Der tilføres ikke gødning på stærkt skrånende arealer Der tilføres ikke gødning i nærheden af vandløb

21 21 Der udbringes gødning umiddelbart før afgrødernes maksimale vækst og næringsstofoptag forekommer Fravalg af BAT: Fravalg af teknologi til reduktion af ammoniak og lugtemission Svovlsyrebehandling af gylle BAT-byggeblad er en BAT-kandidat udarbejdet for slagtesvineproduktion. Smellfighter-anlægget er lanceret af Infarm (forsuringsanlæg). Infarm forventer, at lugtemission fra stald kan reduceres med op til 60 %. Reduktionen af lugtemissionen sker ved tilsætning af ozon til gyllen i en samlet proces, hvor der separeres, tilsættes syre (svovlsyre) og slutteligt tilsættes ozon inden gyllen pumpes ind i stalden igen. Smellfighter-anlægget er stadig under udvikling, og niveauet for lugtreduktion er indtil videre et anslået niveau. Det første forsøgsanlæg er etableret her i foråret. Der er endnu ikke kommet resultater fra anlægget. Ligeledes kendes den endelige pris for anlægget og for løbende omkostninger ikke endnu. Anlægget er således fravalgt, idet anlægget endnu ikke er bevist, at det faktisk kan fjerne lugt fra stalde. Samtidig er den totale økonomi i anlægget endnu ikke fastlagt. Det kan påføre et produktionsenhed af denne størrelse en ganske væsentlig omkostning, der kan medføre, at produktionen ikke er konkurrencedygtig i forhold til andre produktioner. Derfor er denne teknologi fravalgt i processen. Biologisk luftrenser (firmaet Skov), fjerner lugten af gris ved en bakteriel proces. Anlægget kan maksimalt fjerne ca. 30 % af lugtemissionen fra stald, hvis teknologien implementeres på alle staldafsnit. Luftrensningsmodulet er i standardsituationen bygget ind under spærrerne i stalden, hvilket vil være meget svært foreneligt etablering i eksisterende stalde. Det er forventeligt, at der desuden vil være et forbrug på ca kwh pr. kvartal ved implementering af luftrensningsmodulet ved en produktion på 250 DE (bestemt ved Farmtest). Det vil i dette tilfælde svare til et minimumsforbrug på yderligere kwh til drift af anlægget. Derudover vil der være løbende omkostninger til vedligehold og til vandforbrug til processen (filteret skal overrisles og renses). Det vil medføre at vi belaster miljøet på en anden, men ikke mindre uhensigtsmæssig måde, ved at udlede CO 2 fra el-produktion. Derfor er denne teknologi fravalgt i processen. Derimod er det valgt, at anvende kendte gennemprøvede teknikker og tiltag til reduktion af ammoniak og lugt fra ejendommens produktion i form af gyllekølling, høj hygiejne på ejendommen m.m. Det er kun en af ejendommens gyllebeholder, der er placeret i forbindelse med bygningerne på Skræmvej 135, de øvrige er placeret ude i marken tæt ved udbringningsarealerne. Det betyder, at der er minimal transport af gylle fra ejendommen i sommer halvåret. De øvrige tanke fyldes løbende året rundt. Der vil betyde et mindre lugtbidrag fra ejendommen.

22 22 Det er vurderet, at det samlet set vil være en fordel for alle omkringboende, at der anvendes kendte teknikker til reduktion af lugt fra ejendommen, i stedet for ukendte og uafprøvede teknologier, hvor virkningen ikke er dokumenteret. Generelt henvises til at beskyttelsesniveauet som fastsat i Bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse mv. af husdyrbrug er overholdt i ansøgningen. Ejendommen Skræmvej 135 er beliggende i et område, hvor der er langt til nærmeste naturområde, hvorfor effekten af tiltag vil være af begrænset betydning set for naturens tilstand. Ammoniakpåvirkning fra stald og lager Ifølge ansøgningsmaterialet medfører projektet, at ammoniaktab fra stalde og gylletanke stiger fra 3295 til 5095 kg N/år svarende til en meremission på 1492 kg N/år. Generel reduktion af ammoniakfordampning fra stald og lager Det generelle krav om reduktion af ammoniakfordampningen fra stald og lager med 15 % på nye staldanlæg er overholdt. Ammoniakpåvirkning i bufferzoner Der er ikke via ansøgningssystemet foretaget beregninger af ammoniakdeposition eftersom ejendommen ikke ligger indenfor bufferzone 2 for naturarealer, der er omfattet af husdyrlovens 7. Ammoniakpåvirkning af øvrige naturarealer I omegnen af ejendommen ligger beskyttede naturarealer, der ikke er store nok til at være omfattet af husdyrlovens 7. Der er foretaget beregning af ammoniakdepositionen på det nærmeste af disse arealer: Det er et overdrev ca. 200 m nord for ejendommen (nr. 1 jf. kortbilag). Beregningen viser, at der kan forventes en merdeposition på ca. 0,32 kg N/ha/år. De øvrige udpegede arealer er udpeget som overdrev, eng og mose. De er små fragmenterede områder i en afstand på minimum 750 m. fra ejendommen. Der er ikke foretaget beregning for disse områder, da en nærmere gennemgang af områderne via luftfototolkninger og andet tilgængeligt materiale viser, at tilstanden af arealerne er ringe og at udpegningsgrundlaget kan være tvivlsomt. Naturareal 1 (Overdrev) Det registrerede overdrevsareal er på ca. 0,75 ha. og beliggende nord for ejendommen. Arealet har ifølge luftfoto ikke været i omdrift i over 20 år, men har været afgræsset. Driftshistorien kan indikere at naturkvaliteten på arealet kan være høj,

23 23 men da det er et mindre areal der er sårbart i forhold til ændringer i græsningstryk og lignende forventes arealet at være af moderat kvalitet. Overdrev har generelt en tålegrænse i intervallet kg N/ha/år og med en ansøgt samlet belastning på 13,7 kg N/ha/år bliver tålegrænsen for overdrev ikke overskredet. Arealet bliver afgræsset, hvilket kan bidrage til en nettofraførsel af kvælstof, og det kan muligvis (såfremt afgræsningen fortsættes) medvirke til at arealet ikke bliver påvirket væsentligt af stigningen i ammoniakdeposition på 0,32 kg N/ha/år. Kommunen vurderer pga. bl.a. arealets begrænsede størrelse og moderate kvalitet ikke, at overdrevet falder i kategorien særlige tilfælde, hvor husdyrloven giver mulighed for at stille vilkår, der rækker ud over lovens generelle beskyttelsesniveau. Nærmeste Natura 2000 arealer ligger ca. 4,7 km fra ejendommen. Det drejer sig om Natura 2000 område 15, Nibe Bredning, Halkær Ådal og Sønderup Ådal, der ligger ca. 4,7 km mod syøst. Med henvisning til den store afstand er det ikke fundet relevant, at beregne bidrag til luftbåren N-belastning i det nævnte Natura 2000-områder. Bedriftens andel af den luftbårne N-belastning af terrestriske naturtyper i Natura 2000-området vil være marginal og øget ammoniaktab som følge af etableringen medfører ikke nogen beregningsmæssig øget N-deposition. På baggrund heraf vurderer kommunen, at den øgede ammoniakemission som følge af udvidelsen ikke vil medføre væsentlige tilstandsændringer på nærliggende naturarealer eller forringe tilstanden af naturtyper og arter, der er udpegningsgrundlag for Natura 2000 områder. Miljø- og ressourcestyring (vurdering af punkterne ensilage og foder, sprøjtemidler, vand-/energiforbrug og spildevand) miljø- og ressourcestyring bygger på en helhedsvurdering ud fra et princip om at stræbe mod renere teknologi i landbrugsproduktionen. Det drejer sig om at minimere anvendelsen af energi, næringsstoffer, vand, pesticider osv., således at tabene til omgivelserne bliver så små som mulige under hensyntagen til produktionens lønsomhed. For at forbedre den generelle miljømæssige drift er BAT følgende: - At man gennemgår virksomheden med henblik på besparelse på elforbrug og andre energikilder, evt. sammen med sit energiselskab. - At man fører regnskab over forbrug af vand, energi, foder samt kunstgødning. - At vandingssystemet vedligeholdes således, at vandspild undgås. - At der anvendes energibesparende belysning. - At opdage og reparere evt. lækager hurtigst muligt.

24 24 - At man til stadighed renholder og vedligeholder anlæg og maskiner således, at de altid fungerer optimalt. Renere teknologi er et bærende element i Husdyrloven. Loven pålægger alle et ansvar, og som landmand kan man både selv indføre renere teknologi og påvirke andre til at indføre renere teknologi bl.a. ved at stille krav, når der købes ind. Renere teknologi sigter blandt andet på: - At minimere forbrug af energi, vand og andre råvarer pr. produceret enhed. - At udskifte miljøfarlige stoffer med mere miljøvenlige. - At gøre arbejdsgange og processer mindre belastende for miljøet. Ved jævnlig aflæsning af energimålere kan der hurtigt dannes et overblik over energiforbruget og samtidig sikre mod uforudsete udgifter. Alene ved at forhold sig kritisk til forbruget kan der erfaringsmæssigt opnås besparelser på op mod 5-10 % af årsforbruget. Udover ovennævnte anbefaler Jammerbugt Kommune, at der arbejdes med at indføre miljø- og ressourcestyring på bedriften. Et tiltag i dette arbejde vil være, at der årligt udarbejdes et grønt regnskab for bedriften. Landbrugets konsulenttjeneste vil i den forbindelse kunne være behjælpelig med råd og vejledning. For at undgå forurening pga. spild eller uheld skal overjordisk oplag af olie, opbevares på en sådan måde, at der ikke opstår risiko for forurening. Ophør af husdyrbruget Beskrivelse Ved virksomhedens eventuelle ophør, vil stalde blive rengjort, gylletanke og gyllekummer tømmes. Hvis bygningerne skal anvendes til andet formål vil inventar og tekniske anlæg blive fjernet, og bygningerne tilpasset det nye formål. Hvis bygningerne ikke skal anvendes efter ophør, vil stalde og opbevaringsanlæg blive taget ud af drift i henhold til reglerne beskrevet om 10 års beholderkontrol. Olietanke på ejendommen tømmes og affaldsprodukter bortskaffes. Vurdering Det er fastsat i vilkår, at der skal træffes de nødvendige foranstaltninger ved ophør af driften for at undgå forureningsfare og for at bringe stedet tilbage til en tilfredsstillende stand. Desuden er det fastsat i vilkår, at ophører driften af erhvervsmæssigt dyrehold (dvs. > 3 DE) skal dette meddeles til Jammerbugt Kommune.

25 25 Dyrehold og husdyrgødning Beskrivelse Dyrehold Dyreholdet på Skræmvej 135 ønskes udvidet fra en produktion på 249,77 DE til 411,69 DE. Dyretype Nudrift Ansøgt Smågrise (7,2-32 kg) stk stk. I alt 249,77 DE 411,69 DE Husdyrgødning Udvidelse af dyreholdet medfører en forøget produktion af husdyrgødning. Der produceres således årligt 8904 tons gylle inkl. drikkevandsspild og vaskevand. Niels Michael Møller, Hødeshøjvej 41, 9690 Fjerritslev modtager gylle fra 149 DE fra produktionen på Skræmvej 135. Aftalearealerne vurderes særskilt og der er udarbejdet en 16 arealgodkendelse og den kan ses som bilag nr. 5.

26 26 Opført -årstal Sidst kontrolleret, 10 års beholderkontrol - dato Volumen - tons Gyllebeholder inkl. kanaler I alt 2200 Ansøger har på baggrund af naboønsker valgt ikke at etablere en ny gyllebeholder, desuden etableres der ikke fast overdækning på eksisterende gyllebeholder som først ansøgt. I stedet er der lejet en gyllebeholder på Bejstrupvej 131 og der etableres en gyllebeholder på Kirkedalsvej 133, det er for at tilgodese naboønskerne, som er indkommet i forbindelse med nabohøring af miljøgodkendelsen. Den samlede kapacitet bliver i alt 7700 m³. Gyllebeholderne har dykket indløb, og der føres logbog over flydelaget. Ejendommens opbevaringskapacitet er opgjort til i alt 7700 m³. Med en årlig produktion af gylle på 6778 tons kan opbevaringskapaciteten beregnes til ca. 9 måneder, hvilket stemmer overens med indsendte kapacitetserklæring. Der er således en ekstra kapacitet på 922. Vurdering Dyrehold De angivne DE er beregnet i henhold til Husdyrgødningsbekendtgørelsen 1, som var gældende på godkendelsestidspunktet. Husdyrgødning Håndteringen af gødningen foregår som gylle. Det er vurderet, at der er sikret tilstrækkelig opbevaringskapacitet for gylle, idet opbevaringskapaciteten efter udvidelsen er beregnet til 9 mdr. Transporter Beskrivelse Den interne transport på ejendommen er indrettet så den giver minimum gene for naboer. Ejendommens beliggenhed bevirker, at hovedparten af ejendommens transporter sker ad offentlig vej. Transport af gylle og markafgrøder er sæsonbetonet, mens øvrige transporter med dyr og foder er jævnt fordelt over hele året m³ gylle flyttes til buffertank. Nedenstående ses en opgørelse over transporter i forbindelse med driften af Skræmvej 135: 1 Husdyrgødningsbekendtgørelsen: bekendtgørelse nr. 814 af 13. juli 2006 om erhvervsmæssigt dyrehold, husdyrgødning, ensilage m.v.

27 27 TRANSPORT TIL OG FRA EJENDOMMEN Antal/mængde pr år Kapacitet pr transport Antal transporter pr år Nudrift Ansøgt Nudrift Ansøgt Nudrift Ansøgt Smågrise til ejendommen stk stk 400 stk 420 stk Flytning af 30 kg grise stk stk 600 stk 600 stk Døde dyr ca. 2% 800 stk 1200 stk 8 stk 12 stk Indkøbt foder 1250 t 2320 t 30 t 30 t Eget korn o.l. 400 t 400 t 15 t 15 t Dieselolie/fyringsolie l l 1000 l 1000 l Transportveje se af bilag 3. Vurdrering Bedriften ligger hensigtsmæssigt i forhold til til- og frakørselsforhold. Der vil foregå en del gylletransport gennem landsbyen Skræm. For at mindske gener fra transporten henstilles det, at transport foregår indenfor normal arbejdstid. I forhold til BAT skal alle aktiviteter på bedriften planlægges, herunder også levering og udkørsel, således omgivelserne påvirkes mindst muligt.

28 28 Udbringningsarealer Projekttilpasninger Der er forud for dette projekt foretaget en række tilpasninger i form af udtagne udbringningsarealer: Det nuværende projekt Flere af udbringningsarealerne ligger ikke i umiddelbar nærhed af Natura 2000 område. Projektet vurderes ikke at medføre en væsentlig ændring i påvirkningen af arter eller naturtyper, som er omfattet af udpegningsgrundlaget. Der er registreret 3 beskyttet natur, eng, på udbringningsarealerne. En gennemgang af dyrkningspraksis for disse arealer har dog vist, at disse arealer formodentlig ikke er beskyttet af NBL 3. Afregistrering af arealerne vil blive afklaret i en selvstændig sag. Ingen af udbringningsarealerne ligger indenfor fredninger, og der er ikke konflikt med registrering af fredede fortidsminder eller beskyttede diger på arealerne. De fleste arealer ligger i jordbrugsområde jf. Regionplan 2005, nogle ligger i naturområde, mens mindre dele af udsprednings arealet langs Limfjorden ligger i regionalt naturområde. Dele af arealer langs Limfjorden ligger indenfor økologisk forbindelse jf. Regionplan Projektet vurderes ikke at forringe funktionen af den økologiske forbindelse. Arter omfattet af bilag IV, rødliste eller fredning En række dyr, som er omfattet af habitatdirektivets bilag IV, kan have levested, fødesøgningsområde eller sporadisk opholdssted på egnen omkring ejendommen. På baggrund af Faglig rapport nr. 322 fra DMU samt kommunens øvrige kendskab vurderes umiddelbart, at det vil kunne være vandflagermus, odder, stor vandsalamander, markfirben, løgfrø, strandtudse, spidssnudet frø og bæklampret. Detaljeret kendskab til de enkelte arters forekomst i området haves ikke, og udvidelsen vurderes at have en neutral effekt for de nævnte arter. På og umiddelbart op til husdyrbrugets arealer er kommunen ikke bekendt med forekomster af planter og dyr, som er omfattet af artsfredning eller optaget på nationale eller regionale rødlister. Lugt, lys og støv Beskrivelse Lugt Mange forhold kan influere på lugtbidraget. Ud over arten, antallet og størrelsen af dyr er det f.eks. staldindretning, ventilationsanlæggets udformning og styring, be-

29 29 lægningsgrad, strøelse, gødningshåndtering, fodring, drikkevandssystem, overbrusningsanlæg og hygiejne i stalden. Endvidere vil management med henblik på at sikre en veldefineret gødeadfærd især være vigtig, da lugten først og fremmest stammer fra gødningen. I forbindelse med ansøgning om udvidelse af dyreholdet, er lugtbidraget i ansøgningssystemet for den ønskede udvidede produktion beregnet, jf. nedenstående skema: Områdetype Geneafstand II Samlet Bebyggelse Geneafstand III Enkelt bolig Beregningsmodel Ny FMK Korrigeret geneafstand 2 (meter), nudrift 424,12 meter 194,56 meter Kort visende de beregnede geneafstande ses i bilag 1. Udvidelse af dyreholdet medfører øget geneafstand. Hensynet til naboer skal tilgodeses, og for så vidt angår vurderingen af om produktionen kan give anledning til lugtgener, kan der tages udgangspunkt i de beregnede geneafstande, idet genekriterierne kan betragtes som et givet områdes tålegrænse, dvs. den maksimale miljømæssigt acceptable belastning af et område. Nærmeste nabo, 194,56 er at betragte som enkeltbolig, og den beregnede geneafstand efter udvidelse af dyreholdet er ca. 194,56 meter. Afstanden til nærmeste nabo fra nærmeste stald er ca. 104 meter. Lugtvejledningens geneafstand tager udgangspunkt i afstanden fra centrum af et staldanlæg til en nabo eller et område, hvor genekriteriet skal overholdes det betyder, at nærmeste nabo er beliggende udenfor tålegrænsen. Lugtreducerende tiltag: Staldens placering er vurderet i forhold til lugtgene. Der ændres ikke ved ventilationerne og der etableres ikke luftrensning. Lys Udendørs lyskilder er markeret på anlægstegningen bilag 2. Ved udleveringsrampe ved bygning 8 er opsat projektør som betjenes manuelt. Lys i stald 8 og 9 er med automatisk tænd/sluk 4x2 timer. Der er 2 neonrør som natlys pr. stald og 14 neonrør arbejdslys pr. stald. Støv Der er ikke særlig støvende adfærd i forbindelse med driften af ejendommen. 2 Geneafstanden ved nudrift er den korrigerede geneafstand, som kan beregnes på baggrund af den husdyrproduktion, som er angivet under nudrift.

30 30 Vurdering Lugt Det vurderes, at godkendelsen ikke vil medføre øgede lugtgener for naboejendommen Skræmvej 152, da den ligger udenfor den beregnede geneafstand. Det vurderes derfor, at ejendommens lokaliseringsforhold er tilfredsstillende for et landbrug af den størrelse. Dog fastsættes der vilkår om, at såfremt der skulle opstå gener for omkringboende, eller såfremt Jammerbugt Kommune finder det nødvendigt, skal virksomheden lade foretage en undersøgelse af forskellige lugtkilder og/eller behandling af staldlugtemissionen, således at lugten udenfor ejendommen reduceres. Lys Det vurderes, at driften sammenholdt med de vilkår, der er stillet for belysning ikke vil give anledning til væsentlige problemer eller gener for omkringboende. Støv Med hensyn til støvgener fra gården forventes det ikke at give væsentlige problemer. Dog henvises der til begrebet godt landmandskab, at for at begrænse støvgener skal al transport til og fra bedriften foregå ved hensynsfuld kørsel, samt at alle aktiviteter på bedriften planlægges, herunder også levering og udkørsel, således at omgivelserne påvirkes mindst muligt. Affald Beskrivelse Alm. affald og farligt affald Placering af affald fremgår af anlægstegning bilag 2 Affaldstyperne og håndteringen heraf er oplistet i nedenstående skema: AFFALD Affaldstype Antal Opbevaring Bortskaffelse Dagrenovation Affaldscontainer Kommunal ordning Døde dyr Container/kølecontainer DAKA Landbrugsplast Kommunal ordning Papir/nylonsække Affaldscontainer Kommunal ordning Klinisk risikoaffald Kommunal ordning Emballage fra sprøjtemidler Anden ejendom Kommunal ordning Sprøjtemidler - Kommunal ordning Spildolie - Kommunal ordning/værksted Oliefiltre - Kommunal ordning/værksted Akkumulatorer - Kommunal ordning/værksted Dæk - Kommunal ordning/værksted Jern/metal - Produkthandler Spraydåser 25 container Storskrald Lysstofrør 50 - Storskrald Elektronisk udstyr Storskrald

31 31 Døde dyr Døde dyr opbevares i kølecontainer indtil afhentning. Placering af kølecontainer og afhentningsplads fremgår af anlægstegning bilag 2. Døde dyr afhentes af DAKA jf. regler om afhentning af dyr i bekendtgørelse nr Klinisk risikoaffald Klinisk risikoaffald i form af medicinglas og -rester samt kanyler afleveres til den kommunale genbrugsplads. Opbevares i teknikrum i bygning 2. Vurdering Bedriften er omfattet af reglerne i affaldsbekendtgørelsen, hvorfor der skal føres register over affaldsproduktionen efter de gældende regler. Det er BAT, at registrere affaldsproduktionen og derved skaffe sig et overblik over evt. indsatsområder, hvor affaldsproduktionen kan minimeres. Støj Beskrivelse Ejendommens støjkilder er hovedsagelig ventilationsanlæg, foderanlæg, gyllepumper, den daglige brug af traktorer samt transporter til og fra ejendommen. Foderanlæg og ventilationsanlæg har kontinuerlig drift alle døgnets timer. Brugen af traktorer i det daglige vil normalt begrænse sig til dagtimerne, dog må der påregnes sæsonbestemt markarbejde ud over dette. Transporter på ejendommen samt til og fra ejendommen vil i nogen grad være sæsonbestemt i forbindelse med forårsarbejdet samt efterårets høstarbejde i marken. Stationære støjkilder er placeret inde i bygningerne. Der må påregnes støj når dyrene flyttes mellem staldafsnittene og ved transport af grise til og fra ejendommen. Indblæsning af foder kan ligeledes give anledning til støj. Dog aflæsses hovedparten i påslag. Gyllepumper kører ca.1 gang om ugen. Tiltag mod støjkilder Ventilationsanlæg i nye stalde er nyeste teknologi og afgiver kun minimal støj. Foderanlæg støjer minimalt, og er placeret inde i bygningerne. Hovedparten af foder aflæsses i påslag.

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE. kvægbruget Kettrupvej 35, 9690 Fjerritslev

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE. kvægbruget Kettrupvej 35, 9690 Fjerritslev TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE kvægbruget Kettrupvej 35, 9690 Fjerritslev Godkendelsesdato / offentliggørelse: 4/2 2011 og 8/2 2011 1 Indhold Indhold... 2 Resume og samlet vurdering... 3 Vilkår for tillæg

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig Billund Kommune modtog den 5. februar 2014 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse af smågriseproduktion Odensevej 156, 5400 Bogense. Ændring af bygninger. CVR.nr 29806071

Tillæg til miljøgodkendelse af smågriseproduktion Odensevej 156, 5400 Bogense. Ændring af bygninger. CVR.nr 29806071 Tillæg til miljøgodkendelse af smågriseproduktion Odensevej 156, 5400 Bogense. Ændring af bygninger CVR.nr 29806071 30. maj 2013 Miljøgodkendelse Baggrund Enghavegård ApS har den 21. september 2010 fået

Læs mere

Gilbjergvej 31 Dyreart Antal DE Småkalve, Jersey (2-6 mdr.) 70 11,7 Opdræt, Jersey (6-25 mdr.) ,4 I alt 102,1

Gilbjergvej 31 Dyreart Antal DE Småkalve, Jersey (2-6 mdr.) 70 11,7 Opdræt, Jersey (6-25 mdr.) ,4 I alt 102,1 Bilag 5: Vilkår i miljøgodkendelse af 17. december 2008 Vilkår Ejendomme, anlæg, drift og arealer, som hører under virksomheden, omfattes med nærværende afgørelse af vilkårene i virksomhedens miljøgodkendelse

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig Billund Kommune modtog den 2. november 2016 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

Miljøgodkendelse. Miljøgodkendt landbrug har listebetegnelsen I 101D. jf. godkendelsesbekendtgørelsen

Miljøgodkendelse. Miljøgodkendt landbrug har listebetegnelsen I 101D. jf. godkendelsesbekendtgørelsen 4. november 2005 JKR/htk 190283 Miljøgodkendelse af slagtesvineproduktion omfattende 249 DE på ejendommen matrikel nr. 4A, Ravnebjerg by, Sanderum Ravnebjerggyden 75, 5491 Blommenslyst (CVR-nr.: 15777990)

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til udvidelse af antal husdyr i eksisterende stald på Sentvedvej 20B, 5853 Ørbæk, cvr-nr.

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til udvidelse af antal husdyr i eksisterende stald på Sentvedvej 20B, 5853 Ørbæk, cvr-nr. Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Kaj Andersen Sentvedvej 20A 5853 Ørbæk Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk Sagsansvarlig: Bo Clausen Tlf. 6333 7159 E-mail: bcl@nyborg.dk

Læs mere

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE. Svinebruget Gårdkærsvej 27, 9440 Aabybro

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE. Svinebruget Gårdkærsvej 27, 9440 Aabybro TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE Svinebruget Gårdkærsvej 27, 9440 Aabybro Godkendelsesdato / offentliggørelse: 10.4.2015 Indhold Indhold... 2 1.1. Jammerbugt Kommunes afgørelse... 3 1.2. Vilkår for tillæg til

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Tillæg til 12 miljøgodkendelse til kvægproduktionen I/S Kokkenborg Hønborgvej Dronninglund

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Tillæg til 12 miljøgodkendelse til kvægproduktionen I/S Kokkenborg Hønborgvej Dronninglund BRØNDERSLEV KOMMUNE Tillæg til 12 miljøgodkendelse til kvægproduktionen I/S Kokkenborg Hønborgvej 9 9330 Dronninglund Godkendelsesdato: 11. april 2016 REGISTRERINGSBLAD Titel: Tillæg til 12 miljøgodkendelse

Læs mere

Torben Styrbæk Larsen Fruens Have 11, 5762 V. Skerninge. Afgørelse efter anmeldelse efter 19f, Fruens Have 15, 5762 V. Skerninge, CVR nr.:

Torben Styrbæk Larsen Fruens Have 11, 5762 V. Skerninge. Afgørelse efter anmeldelse efter 19f, Fruens Have 15, 5762 V. Skerninge, CVR nr.: Torben Styrbæk Larsen Fruens Have 11, 5762 V. Skerninge. Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse efter anmeldelse efter 19f, Fruens

Læs mere

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE. pelsdyrfarmen Grønborgvej 82, 9700 Brønderslev Indhold

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE. pelsdyrfarmen Grønborgvej 82, 9700 Brønderslev Indhold TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE pelsdyrfarmen Grønborgvej 82, 9700 Brønderslev Indhold Godkendelsesdato / offentliggørelse: 18/2 2011 & 22/2 2011 1 Indholdsfortegnelse: Indhold... 1 Resume og samlet vurdering...

Læs mere

Ole Olsen Nordbjergvej Ringsted

Ole Olsen Nordbjergvej Ringsted Ole Olsen Nordbjergvej 32 4100 Ringsted Dato: 11.august 2017 Afgørelse om ikke-godkendelsespligt ved udvidelse af dyrehold i eksisterende stald på Nordbjergvej 32 og accept af anmeldelsen Du har anmeldt

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Gilbjergvej 21, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Gilbjergvej 21, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Gilbjergvej 21, 7250 Hejnsvig Dato: 29-06 2018 Billund Kommune modtog den 8. juni 2018 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

Teknik- og Miljøafdeling

Teknik- og Miljøafdeling Teknik- og Miljøafdeling Frans Lange Spanggårdsvej 1 5853 Ørbæk Dato: 12-08-2008 Sagsbehandler: Bo Clausen Direkte tlf: 63337159 E-mail: bcl@nyborg.dk Sagsid.: 08/3702. Vurdering af anmeldelse om etablering

Læs mere

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Tolstrupvej 68, 9320 Hjallerup

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Tolstrupvej 68, 9320 Hjallerup #split# SVINEAVL - V/BRIAN MARTIN SØRENSEN V Thorupvej 19 9330 Dronninglund Plan og Miljø Dato: 03-05-2016 Sags. nr.: 09.17.44-P19-4-16 Sagsbeh.: Lise Laursen Lokaltlf.: +4599455520 Ny Rådhusplads 1 9700

Læs mere

Kvægbrug på Engvej 238, 9440 Aabybro

Kvægbrug på Engvej 238, 9440 Aabybro Kvægbrug på Engvej 238, 9440 Aabybro 1 Offentliggørelse 20. januar 2009 Tilladelse til ændring af husdyrbruget på ejendommen Martin Olsen har ansøgt om en 10 tilladelse på adressen Engvej 238, 9440 Aabybro.

Læs mere

#split# Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Bjørnbækvej 78, 9320 Hjallerup

#split# Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Bjørnbækvej 78, 9320 Hjallerup #split# GÅRDEJER POUL NØRGAARD NIELSEN Bjørnbækvej 78 9320 Hjallerup Sendt til virksomhedens digitale postkasse via CVR.nr.: 15633174 Kopi sendt til LandboNord, att. Allan K. Olesen Plan og Miljø Dato:

Læs mere

TILLADELSE. Svinebrug på Nørre Økse Kær 33, 9460 Brovst. Tilladelsesdato / offentliggørelse 15. december

TILLADELSE. Svinebrug på Nørre Økse Kær 33, 9460 Brovst. Tilladelsesdato / offentliggørelse 15. december TILLADELSE Svinebrug på Nørre Økse Kær 33, 9460 Brovst Tilladelsesdato / offentliggørelse 15. december 2009 1 Indholdsfortegnelse: Projektbeskrivelse... 3 Kommunens vurdering af miljøbelastningen... 4

Læs mere

TILLADELSE. Svinebruget på Bindeleddet 9, 9460 Brovst

TILLADELSE. Svinebruget på Bindeleddet 9, 9460 Brovst TILLADELSE Svinebruget på Bindeleddet 9, 9460 Brovst Tilladelsesdato / offentliggørelse 11. novemebr 2008 Indholdsfortegnelse: Generelle Vilkår...3 Projektbeskrivelse...3 Kommunens vurdering af miljøbelastningen...4

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til skift mellem dyretyper i eksisterende stalde på Egemosevej 5, 5871 Frørup, cvr-nr.

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til skift mellem dyretyper i eksisterende stalde på Egemosevej 5, 5871 Frørup, cvr-nr. Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Mikkel Grubbe Egemosevej 5 5871 Frørup Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk Sagsansvarlig: Bo Clausen Tlf. 6333 7159 E-mail: bcl@nyborg.dk

Læs mere

Teknik- og Miljøafdeling

Teknik- og Miljøafdeling Teknik- og Miljøafdeling Bjørn Ø. Nielsen Vældegaard Sulkendrupvej 19 5800 Nyborg Dato: 03-07-2008 Sagsbehandler: Bo Clausen Direkte tlf: 63337159 E-mail: bcl@nyborg.dk Sagsid.: 08/1094. Vurdering af anmeldelse

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til skift mellem dyretyper i eksisterende stalde på Sentvedvej 20B, 5853 Ørbæk, cvr-nr.

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til skift mellem dyretyper i eksisterende stalde på Sentvedvej 20B, 5853 Ørbæk, cvr-nr. Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Kaj Andersen Sentvedvej 20A 5853 Ørbæk Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk Sagsansvarlig: Bo Clausen Tlf. 6333 7159 E-mail: bcl@nyborg.dk

Læs mere

TILLADELSE. Pelsdyrfarmen på Tranumvej 168, 9440 Aabybro. Tilladelsesdato / offentliggørelse 23. juni

TILLADELSE. Pelsdyrfarmen på Tranumvej 168, 9440 Aabybro. Tilladelsesdato / offentliggørelse 23. juni TILLADELSE Pelsdyrfarmen på Tranumvej 168, 9440 Aabybro Tilladelsesdato / offentliggørelse 23. juni 2009 1 Indholdsfortegnelse: Tilladelse til ændring af husdyrbruget på ejendommen... 3 Vilkår... 3 Projektbeskrivelse...

Læs mere

Miljøafdelingen 2015. Miljøgodkendelse. Ydunvej 4 4241 Vemmelev

Miljøafdelingen 2015. Miljøgodkendelse. Ydunvej 4 4241 Vemmelev Miljøafdelingen 2015 Miljøgodkendelse Ydunvej 4 4241 Vemmelev INDHOLD Anmeldelse af skift i dyretype... 4 Baggrund... 4 Afgørelse... 4 Øvrige bestemmelser... 4 Partshøring... 4 Bortfald... 4 Delvis udnyttelse...

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til skift mellem dyretyper - Odensevej 50, 5540 Ullerslev.

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til skift mellem dyretyper - Odensevej 50, 5540 Ullerslev. Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Til sagens parter Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk sikkerepost@nyborg.dk Sagsansvarlig: Elisabeth Oxenbøll Sørensen Tlf. 6333 6835

Læs mere

Bilag til ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse efter 12

Bilag til ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse efter 12 Bilag til ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse efter 12 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug Ansøgnings nr.: 54975 Claus Vinther-Nielsen Langagervej 6 4780 Stege Dato: 22. juli 2013. Opdateret

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Ravlundvej 5, 7200 Grindsted

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Ravlundvej 5, 7200 Grindsted Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Ravlundvej 5, 7200 Grindsted Dato: 22. september 2017 Billund Kommune modtog den 12. juli 2017 en ansøgning

Læs mere

Udkast til Tillæg til Miljøgodkendelse

Udkast til Tillæg til Miljøgodkendelse Udkast til Tillæg til Miljøgodkendelse Af Minkfarmen Bredkærvej 54, Vrå Ændring til udvidelse i etaper Husdyrgodkendelsesloven 12 Dato for gyldighed: Dag måned 2016 Journalnummer 09.17.17-P19-1-17 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på V. Thorupvej 16, 9330 Dronninglund

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på V. Thorupvej 16, 9330 Dronninglund #split# SVINEAVL - V/BRIAN MARTIN SØRENSEN V Thorupvej 19 9330 Dronninglund Plan og Miljø Dato: 07-09-2015 Sags. nr.: 09.17.44-P19-6-15 Sagsbeh.: Lise Laursen Lokaltlf.: +4599455520 Ny Rådhusplads 1 9700

Læs mere

Afgørelse vedr. anmeldelse af skift i dyretype på ejendommen Grønlund, Vidtskuevej 8, 7160 Tørring

Afgørelse vedr. anmeldelse af skift i dyretype på ejendommen Grønlund, Vidtskuevej 8, 7160 Tørring Niels Erik Grønlund Nielsen Vidtskuevej 8 7160 Tørring Natur & Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Tlf.: 7975 5000 www.hedensted.dk Nina Rosendahl Larsen Direkte nr.: 7975 5617 nina.r.larsen@hedensted.dk Lok.id.:

Læs mere

20 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af fortank, anmeldt jf. 12, på Nibevej 117a, Sørup, 9530 Støvring

20 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af fortank, anmeldt jf. 12, på Nibevej 117a, Sørup, 9530 Støvring Poul Erik Pedersen Østergårdevej 6 9240 Nørager Center Natur og Miljø Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: xxxxxx Ref.: xxxxxx Telefon: 9988xxxx Dato:

Læs mere

#split# Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Ålborgvej 440, 9382 Tylstrup

#split# Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Ålborgvej 440, 9382 Tylstrup #split# Michael og Henrik Basso Sørensen Langbrokrovej 60 9310 Vodskov Kopi sendt til LandboNord, att. Anna Birgitte Thing Plan og Miljø Dato: 24-04-2014 Sags. nr.: 09.17.44-G01-2-14 Sagsbeh.: Martin Engsig

Læs mere

10-tilladelse til husdyrproduktionen på. Sejstrupvej 7a, 7840 Højslev. Stor race kvier 7-26 mdr.

10-tilladelse til husdyrproduktionen på. Sejstrupvej 7a, 7840 Højslev. Stor race kvier 7-26 mdr. 10-tilladelse til husdyrproduktionen på Sejstrupvej 7a, 7840 Højslev Stor race kvier 7-26 mdr. v/ Frank Jessen, Sejstrupvej 7a, 7840 Højslev Ansøger: Navn: Adresse: Frank Jessen Sejstrupvej 7a, 7840 Højslev

Læs mere

Glamsbjerg Kommunes afgørelse

Glamsbjerg Kommunes afgørelse Glamsbjerg Kommune 5620 Glamsbjerg - Tlf. 63 72 72 72 - Postglronr. 5 03 62 40 Teknisk Forvaltning 63 72 72 52 Telefax nr. 64 7216 22 - E-mail salskov@glamsbjerg.dk Allan Bo Kristensen Voldtoftevej 71

Læs mere

AFGØRELSE i sag om godkendelse til udvidelse svineproduktionen på en ejendom i Lemvig Kommune

AFGØRELSE i sag om godkendelse til udvidelse svineproduktionen på en ejendom i Lemvig Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 13. februar 2013 J.nr.: NMK-131-00098 (tidl. MKN-130-01153) Ref.: JANBN/XPSAL AFGØRELSE i sag om godkendelse til udvidelse

Læs mere

Tillæg til 11 miljøgodkendelse på Haverslevvej 138, Kragelund, 9610 Nørager

Tillæg til 11 miljøgodkendelse på Haverslevvej 138, Kragelund, 9610 Nørager Center Natur og Miljø POUL ERIK DALUM Haverslevvej 138 Kragelund 9610 Nørager E-mail: ped@haverslevnet.dk Hobrovej 88 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.17-P19-3-13

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Tingvejen 304, 7200 Grindsted

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Tingvejen 304, 7200 Grindsted Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Tingvejen 304, 7200 Grindsted Dato: 23. november 2017 Billund Kommune modtog den 29. august 2017 en ansøgning

Læs mere

Anmeldelse af udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde, Branebjerg 21, 5471 Søndersø. CVR.nr.:

Anmeldelse af udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde, Branebjerg 21, 5471 Søndersø. CVR.nr.: Anmeldelse af udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde, Branebjerg 21, 5471 Søndersø CVR.nr.: 19724174 Februar 2013 Indholdsfortegnelse ANMELDELSE AF UDVIDELSE AF DYREHOLD I EKSISTERENDE STALDE. 4 BAGGRUND...

Læs mere

Afgørelse om ændring af dyrehold skift af dyretype Haveskovvej 2, 5932 Humble, CVR nr. 17128485

Afgørelse om ændring af dyrehold skift af dyretype Haveskovvej 2, 5932 Humble, CVR nr. 17128485 Mogens Elnegaard Haveskovvej 2 5932 Humble Læring og Vækst Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 21-04-2015

Læs mere

Torben Andreasen Langemarken 26 5762 V. Skerninge

Torben Andreasen Langemarken 26 5762 V. Skerninge Torben Andreasen Langemarken 26 5762 V. Skerninge Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse om ikke godkendelsespligt for udvidelse

Læs mere

Der er i nedenstående miljøvurdering foretaget en vurdering af, om disse betingelser er opfyldt.

Der er i nedenstående miljøvurdering foretaget en vurdering af, om disse betingelser er opfyldt. Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø AMH 09 ApS Mullerupvej 43 5540 Ullerslev e-mail: asgermhansen@gmail.com Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk sikkerepost@nyborg.dk Sagsansvarlig:

Læs mere

Anmeldelse af skift i dyretype på ejendommen Bukkerupvej 67, 4340 Tølløse.

Anmeldelse af skift i dyretype på ejendommen Bukkerupvej 67, 4340 Tølløse. Jacob Vallø Hansen Dato: 5. december 2014 Bukkerupvej 67 Sagsb.: Heras 4340 Tølløse Sagsnr.: 14/67669 Dir.tlf.: 72 36 41 20 E-mail: Landbrug@holb.dk EAN.nr 5798007570675 Anmeldelse af skift i dyretype

Læs mere

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE. Kvægbruget Nedre Nesgård Nesgårdsvej 39, 9460 Brovst

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE. Kvægbruget Nedre Nesgård Nesgårdsvej 39, 9460 Brovst TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE Kvægbruget Nedre Nesgård Nesgårdsvej 39, 9460 Brovst Godkendelsesdato / offentliggørelse: 8/11 2013 Indhold... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Jammerbugt Kommunes afgørelse...

Læs mere

Skift i dyretype- afgørelse om ikke godkendelsespligtig ændring af ejendommen Bøgeskovvej

Skift i dyretype- afgørelse om ikke godkendelsespligtig ændring af ejendommen Bøgeskovvej Skift i dyretype- afgørelse om ikke godkendelsespligtig ændring af ejendommen Bøgeskovvej 18, 8355 Solbjerg Aarhus Kommune har den 3. maj 2013 modtaget anmeldelse efter husdyrgodkendelsesbekendtgørelsens

Læs mere

Afgørelsen er truffet efter 31 i husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen 1.

Afgørelsen er truffet efter 31 i husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen 1. I/S Landbruget Karlshøj Vandrigsvej 19-21 4660 St. Heddinge 25. JUNI 2016 JOURNALNUMMER 09.17.44-K08-3-16 Afgørelse om skift af dyretype på husdyrbruget Vandrigsvej 19-21, 4660 St. Heddinge. Stevns Kommune

Læs mere

Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget Badskærvej Dybvad

Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget Badskærvej Dybvad Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget Badskærvej 60 9352 Dybvad I medfør af Lovbekg. nr. 442 af 13. maj 2016 om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug Dato for gyldighed 29-08-2016 * INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af fulde stalde efter 30 på

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af fulde stalde efter 30 på Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af fulde stalde efter 30 på Mellemvej 17 7790 Thyholm 7. august 2017 Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved udvidelse af dyreholdet i eksisterende stalde

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af etablering af opbevaringsanlæg til husdyrgødning

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Refshøjvej 39, 7200 Grindsted

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Refshøjvej 39, 7200 Grindsted Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Refshøjvej 39, 7200 Grindsted Dato: 15-10-2018 Billund Kommune modtog den 6. september en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

By og Landskab har den 24. januar 2013 modtaget din anmeldelse om skift af dyretype.

By og Landskab har den 24. januar 2013 modtaget din anmeldelse om skift af dyretype. Preben Hansen Dato: 19. april 2013 Bjergskovvej 24 4300 Holbæk Sagsnr.: 13/5799 Sagsb.: Henriette Fries Dir.tlf.: 7236 8066 E-mail: hfrie@holb.dk EAN.nr 5798007570675 Afgørelse vedr. anmeldelse af skift

Læs mere

Gårdejer Jens Gudiksen Vestergaard Andrupvej 9 Oddense 7860 Spøttrup gudiksen@fiberpost.dk. Den 9. oktober 2014

Gårdejer Jens Gudiksen Vestergaard Andrupvej 9 Oddense 7860 Spøttrup gudiksen@fiberpost.dk. Den 9. oktober 2014 Gårdejer Jens Gudiksen Vestergaard Andrupvej 9 Oddense 7860 Spøttrup gudiksen@fiberpost.dk Den 9. oktober 2014 Andrupvej 9, 7860 Spøttrup - Afgørelse om udvidelse af dyrehold - Anmeldeordningen 32 - Uden

Læs mere

TILLADELSE. Kvægbrug på Gøttrupvej 402, 9690 Fjerritslev. Tilladelsesdato / offentliggørelse 11. maj 2010 1

TILLADELSE. Kvægbrug på Gøttrupvej 402, 9690 Fjerritslev. Tilladelsesdato / offentliggørelse 11. maj 2010 1 TILLADELSE Kvægbrug på Gøttrupvej 402, 9690 Fjerritslev Tilladelsesdato / offentliggørelse 11. maj 2010 1 Indholdsfortegnelse: Tilladelse til etablering af husdyrbruget på ejendommen... 3 Vilkår... 3 Projektbeskrivelse...

Læs mere

Bo Saxdorff Brinkmann Brænderupvej 12 5892 Gudbjerg Sydfyn

Bo Saxdorff Brinkmann Brænderupvej 12 5892 Gudbjerg Sydfyn Bo Saxdorff Brinkmann Brænderupvej 12 5892 Gudbjerg Sydfyn Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse om ikke godkendelsespligt for

Læs mere

Bemærk at denne afgørelse ikke omfatter eventuelle yderligere nødvendige tilladelser. Herunder fx byggetilladelser og lignende.

Bemærk at denne afgørelse ikke omfatter eventuelle yderligere nødvendige tilladelser. Herunder fx byggetilladelser og lignende. LARS TOLBORG Løgstørvej 96B 9500 Hobro Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 09.17.48-P19-1-16 Ref.: Kristina

Læs mere

Teknik- og Miljøafdeling

Teknik- og Miljøafdeling Søgyden Teknik- og Miljøafdeling Jan Hansen Søgyden 15 5540 Ullerslev Dato: 16-06-2008 Sagsbehandler: Bo Clausen Direkte tlf: 63337159 E-mail: bcl@nyborg.dk Sagsid.: 07/6805. Miljøtilladelse til ændring

Læs mere

Miljøtilsyn på Landbrug

Miljøtilsyn på Landbrug Jørgen P. Felstedt Vestergade 51 6330 Padborg Miljøtilsyn på Landbrug 1. Baggrunden for tilsynet Baggrunden for dette tilsyn er Aabenraa Kommunes miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug 2013-2017,

Læs mere

Kaj Bugge Bærsholmvej 23 Bærsholm 7800 Skive sdr.bersholm@mail.tele.dk. Den 26. februar 2013

Kaj Bugge Bærsholmvej 23 Bærsholm 7800 Skive sdr.bersholm@mail.tele.dk. Den 26. februar 2013 Kaj Bugge Bærsholmvej 23 Bærsholm 7800 Skive sdr.bersholm@mail.tele.dk Den 26. februar 2013 Bærsholmvej 23 7800 Skive - Afgørelse om udvidelse af dyrehold - Anmeldeordningen 19 f. Skive Kommune har den

Læs mere

Miljøafdelingen Miljøtilladelse. Slagtesvin. Udvidelse og ændring af dyrehold Sibberupvej 25, 4230 Skælskør

Miljøafdelingen Miljøtilladelse. Slagtesvin. Udvidelse og ændring af dyrehold Sibberupvej 25, 4230 Skælskør Miljøafdelingen 2017 10 Miljøtilladelse Slagtesvin Udvidelse og ændring af dyrehold Sibberupvej 25, 4230 Skælskør Indhold Resumé... 4 Afgørelse og godkendelsesvilkår... 4 Vilkår dyrehold... 4 Vilkår anlæg

Læs mere

Anmeldelse af ændret dyrehold efter 29 på ejendommen Hanerupvej 17, 4420 Regstrup

Anmeldelse af ændret dyrehold efter 29 på ejendommen Hanerupvej 17, 4420 Regstrup Henrik Larsen Mørkøv Kirkeby 10 4440 Mørkøv VIRKSOMHED OG MILJØ Dato: 11. december 2017 Sagsb.: Henrik Rasmussen Sagsnr.: 17/29078 Dir.tlf.: 72 36 41 20 E-mail: heras@holb.dk Anmeldelse af ændret dyrehold

Læs mere

Afgørelse vedr. anmeldelse af skift i dyretype på ejendommen Nordre Fælledvej

Afgørelse vedr. anmeldelse af skift i dyretype på ejendommen Nordre Fælledvej Niels Erik Grønlund Nielsen Vidtskuevej 8 7160 Tørring Natur & Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Tlf.: 7975 5000 www.hedensted.dk Nina Rosendahl Larsen Direkte nr.: 7975 5617 nina.r.larsen@hedensted.dk Lok.id.:

Læs mere

Miljøgodkendelse af svinebrug på Ledbjerggård, Nyrupvej 40, 4296 Nyrup

Miljøgodkendelse af svinebrug på Ledbjerggård, Nyrupvej 40, 4296 Nyrup STENLILLE KOMMUNE Hovedgaden 60, 4295 Stenlille, tlf. 57 89 42 00, fax 57 89 42 69, gironr. 505 98 87, CVR-nr. 70261413 E-mail:post@stenlille.dk, Internet hjemmeside: www.stenlille.dk Udvalget for Teknik

Læs mere

Vejledning til udfyldning af skema for anmeldelse af husdyrhold op til og med 15 dyreenheder

Vejledning til udfyldning af skema for anmeldelse af husdyrhold op til og med 15 dyreenheder Vejledning til udfyldning af skema for anmeldelse af husdyrhold op til og med 15 dyreenheder Anmeldelse Etablering, udvidelse eller ændring af staldanlæg og husdyrhold for erhvervsmæssigt dyrehold må ikke

Læs mere

Per Hansen Nissumvej Roslev Den 20. juni 2014

Per Hansen Nissumvej Roslev Den 20. juni 2014 Per Hansen Nissumvej 15 7870 Roslev solbakkennissum@live.dk Den 20. juni 2014 Nissumvej 15 7870 Roslev - Afgørelse - Anmeldeordningen 29 - Etablering af gyllebeholder Skive Kommune har den 27. maj 2014

Læs mere

Henning Vroue Vinkelvej 37 7840 Højslev Vinkelvej37@gmail.com. Den 3. februar 2014

Henning Vroue Vinkelvej 37 7840 Højslev Vinkelvej37@gmail.com. Den 3. februar 2014 Henning Vroue Vinkelvej 37 7840 Højslev Vinkelvej37@gmail.com Den 3. februar 2014 Vinkelvej 37, 7840 Højslev - Anmeldeordning - 30 - Etablering af betonplads til 5 kalvehytter - Uden nabohøring Skive Kommune

Læs mere

Tillæg til 12 MILJØGODKENDELSE

Tillæg til 12 MILJØGODKENDELSE Tillæg til 12 MILJØGODKENDELSE af husdyrbruget Strandvænget 75 7900 Nykøbing M 8. juli 2016 Indholdsfortegnelse 1 Registreringsblad... 3 2 Resumé... 4 3 Afgørelse om tillæg til miljøgodkendelse... 5 4

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Tillæg 2 til 12 miljøgodkendelse Tolstrupvej 82, 9320 Hjallerup

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Tillæg 2 til 12 miljøgodkendelse Tolstrupvej 82, 9320 Hjallerup BRØNDERSLEV KOMMUNE Tillæg 2 til 12 miljøgodkendelse Tolstrupvej 82, 9320 Hjallerup REGISTRERINGSBLAD Titel: Tillæg 2 til 12 miljøgodkendelse til Tolstrupvej 82, 9320 Hjallerup Dato: Den 20. oktober 2014

Læs mere

Anmeldt ændring af dyreholdet på Ustrup Skovvej 10 Dato: 5. september 2011

Anmeldt ændring af dyreholdet på Ustrup Skovvej 10 Dato: 5. september 2011 Se vedlagte udsendelsesliste Teknik og Miljø Natur Rådhustorvet 4 8700 Horsens Telefon: 76292929 Telefax: 75601013 teknikogmiljo@horsens.dk www.horsenskommune.dk Kvalitet: HKO Sagsnr.: 2011-009230 Anmeldt

Læs mere

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Torupvej 27, 9700 Brønderslev

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Torupvej 27, 9700 Brønderslev #split# Torben Carton-Sørensen Torupvej 27 9700 Brønderslev Plan og Miljø Dato: 25-08-2015 Sags. nr.: 09.17.44-P19-5-15 Sagsbeh.: Martin Engsig Lokaltlf.: +4599455205 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev

Læs mere

10 miljøtilladelse. af græssende kvæghold. Sønderskov. beliggende Sønderskovvej 9, Venø. meddelt den 14. september 2016

10 miljøtilladelse. af græssende kvæghold. Sønderskov. beliggende Sønderskovvej 9, Venø. meddelt den 14. september 2016 POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK 10 miljøtilladelse af græssende kvæghold Sønderskov beliggende Sønderskovvej 9, Venø meddelt den

Læs mere

Afgørelse vedr. anmeldelse af skift i dyretype på svinebruget Lundemarken 4, 4520 Svinninge

Afgørelse vedr. anmeldelse af skift i dyretype på svinebruget Lundemarken 4, 4520 Svinninge Per Sten Andersen Dato: 18-07-2012 Bjergbyvej 5 4520 Svinninge Sagsnr.: 12/34335 Sagsb.: Anne Duus Hausmann Dir.tlf.: 76 36 41 20 E-mail: landbrug@holb.dk EAN.nr 5798007570675 Afgørelse vedr. anmeldelse

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt på Tanderupgårdsvej 19, 9690 Fjerritslev

Afgørelse om ikke godkendelsespligt på Tanderupgårdsvej 19, 9690 Fjerritslev Poul Erik Andersen Tanderupgårdsvej 19 Skræm 9690 Fjerritslev Miljø Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Bettina Brøndum Andersen Direkte 7257

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Skabelonnavn: DTO afgørelse, version 1 Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af udvidelse

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af skift i dyretype efter 29 på Lundgård, Hjermvej 98, 7560 Hjerm den 25. august 2017 Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved skift i dyretype på husdyrbruget

Læs mere

Miljøgodkendelse af dyrkningsarealerne på ejendommen matr.nr. 55a Svindinge By, Svindinge beliggende Huslodderne 10, 5853 Ørbæk, cvr.

Miljøgodkendelse af dyrkningsarealerne på ejendommen matr.nr. 55a Svindinge By, Svindinge beliggende Huslodderne 10, 5853 Ørbæk, cvr. Teknik- og Miljøafdeling Henrik Dahlhede Huslodderne 10 5853 Ørbæk Dato: 11-09-2008 Sagsbehandler: Bo Clausen Direkte tlf: 6333 7159 E-mail: bcl@nyborg.dk Sagsid.: 07/8549. Miljøgodkendelse af dyrkningsarealerne

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til ændret placering af ungdyrstald på husdyrbruget Hesteløkken 5, 6340 Kruså

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til ændret placering af ungdyrstald på husdyrbruget Hesteløkken 5, 6340 Kruså Digital annonce Aabenraa Kommunes hjemmeside Kultur, Miljø & Erhverv Miljø og landbrug Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73 76 76 76 Dato: 12-07-2013 Sagsnr.: 13/22799 Dok.løbenr.: 197345/13 Kontakt: Susanne

Læs mere

Ansøgning om 12 godkendelse på Nordpolen, Bregninge Møllevej 10, 5970 Ærøskøbing tilhørende Jens Hansen, samme adresse skema 96481

Ansøgning om 12 godkendelse på Nordpolen, Bregninge Møllevej 10, 5970 Ærøskøbing tilhørende Jens Hansen, samme adresse skema 96481 Vissenbjerg, den 22. juni 2017 Ansøgning om 12 godkendelse på Nordpolen, Bregninge Møllevej 10, 5970 Ærøskøbing tilhørende Jens Hansen, samme adresse skema 96481 Jens Hansen har på ejendommen Nordpolen,

Læs mere

Miljøtilsyn på Landbrug

Miljøtilsyn på Landbrug Christian Jebsen Løjt Sønderskovvej 75 6200 Aabenraa Miljøtilsyn på Landbrug 1. Baggrunden for tilsynet Baggrunden for dette tilsyn er Aabenraa Kommunes miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug

Læs mere

By og Landskab har den 1. november 2013 modtaget din anmeldelse om emissionsorienteret produktionstilpasning og skift i dyretype.

By og Landskab har den 1. november 2013 modtaget din anmeldelse om emissionsorienteret produktionstilpasning og skift i dyretype. Jesper Nygård Knudsen Dato: 06-01-2014 Nybyvej 17 4390 Vipperød Sagsnr.: 13/57433 Sagsb.: Henriette Fries Dir.tlf.: 7236 8066 E-mail: hfrie@holb.dk EAN.nr 5798007570675 Afgørelse til udvidelse af dyrehold

Læs mere

Lars Klausen Lisedalvej Skive. Den 30. januar 2013

Lars Klausen Lisedalvej Skive. Den 30. januar 2013 Lars Klausen Lisedalvej 30 7800 Skive Lisedal@dlgtele.dk Den 30. januar 2013 Lisedalvej 30 7800 Skive - Afgørelse om udvidelse af dyrehold - Anmeldeordningen 19 f. Skive Kommune har den13. december 2012

Læs mere

Dannie Feldbak Lykkensprøve Ikast. 19. februar Anmeldelse af dyrehold af hobbybetonet karakter, Lykkensprøve 4, 7430 Ikast

Dannie Feldbak Lykkensprøve Ikast. 19. februar Anmeldelse af dyrehold af hobbybetonet karakter, Lykkensprøve 4, 7430 Ikast Dannie Feldbak Lykkensprøve 4 7430 Ikast 19. februar 2019 Anmeldelse af dyrehold af hobbybetonet karakter, Lykkensprøve 4, 7430 Ikast Ikast-Brande Kommune har den 8. januar 2019 modtaget en anmeldelse

Læs mere

Miljøtilsyn på Landbrug Acadresag: 07/34753 Ankomst: 9.00 Afgang: 10.30

Miljøtilsyn på Landbrug Acadresag: 07/34753 Ankomst: 9.00 Afgang: 10.30 Miljøtilsyn på Landbrug Acadresag: 07/34753 Ankomst: 9.00 Afgang: 10.30 Kultur, Miljø & Erhverv Byg, Natur & Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73 76 76 76 1. Ejendommen Navn: Landbrug Plus APS. Kontaktperson:

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse af svineproduktionen på Kobbelgård, Ildvedvej 6, 7160 Tørring

Tillæg til miljøgodkendelse af svineproduktionen på Kobbelgård, Ildvedvej 6, 7160 Tørring Teknisk Afdeling Tjørnevej 6 7171 Uldum Tillæg til miljøgodkendelse af svineproduktionen på Kobbelgård, Ildvedvej 6, 7160 Tørring Luftfoto og oversigt over ejendommen, Ildvedvej 6 (DDO, copyright COWI

Læs mere

#split# Tilladelse til udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde - Bjørnbækvej 12, 9320 Hjallerup

#split# Tilladelse til udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde - Bjørnbækvej 12, 9320 Hjallerup #split# CHRISTIAN LARSEN Bjørnbækvej 12 9320 Hjallerup Sendt til virksomhedens digitale postkasse via CVR.nr. 69104010 Kopi sendt til AgriNord, att. Tina Madsen Plan og Miljø Dato: 08-12-2014 Sags. nr.:

Læs mere

Miljøgodkendelse. Ændring af svineproduktion Kalvslundvej 18, 6760 Ribe Marts 2014

Miljøgodkendelse. Ændring af svineproduktion Kalvslundvej 18, 6760 Ribe Marts 2014 Miljøgodkendelse Ændring af svineproduktion Kalvslundvej 18, 6760 Ribe Marts 2014 ESBJERG KOMMUNE Natur & Vandmiljø Torvegade 74 6700 Esbjerg Telefon 7616 1616 E-mail miljo@esbjergkommune.dk Web www.esbjergkommune.dk

Læs mere

Teknik og Miljø Afgørelse på anmeldelse af skift mellem dyretyper i eksisterende stalde på ejendommen Krarupvej 19, 6862 Tistrup 20.

Teknik og Miljø  Afgørelse på anmeldelse af skift mellem dyretyper i eksisterende stalde på ejendommen Krarupvej 19, 6862 Tistrup 20. Niels Thing Snorupvej 14 6862 Tistrup Teknik og Miljø Erhvervscenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79946800 Afgørelse på anmeldelse af skift mellem dyretyper i eksisterende stalde på ejendommen Krarupvej

Læs mere

Kalundborg Kommune meddeler godkendelse til udbringning af husdyrgødning på arealer, der drives under ejendommen på Saltoftevej 7, 4470 Svebølle.

Kalundborg Kommune meddeler godkendelse til udbringning af husdyrgødning på arealer, der drives under ejendommen på Saltoftevej 7, 4470 Svebølle. Returadresse: Postboks 50, 4400 Kalundborg Niels Boserup Saltoftevej 7 4470 Svebølle DATO 4. november 2008 JOURNAL NR. 326-2008-34384 SAGSANSVARLIG Frederik Lund Weinreich/chso PLAN, BYG OG MILJØ Godkendelse

Læs mere

TILLADELSE. Pelsdyrfarmen på Vidtskuevej 97, 9440 Aabybro

TILLADELSE. Pelsdyrfarmen på Vidtskuevej 97, 9440 Aabybro TILLADELSE Pelsdyrfarmen på Vidtskuevej 97, 9440 Aabybro Tilladelsesdato / offentliggørelse 6. april 2010 Indholdsfortegnelse: Bilag:... 2 Generelle vilkår... 3 Udnyttelse af tilladelsen... 4 Andre tilladelser...

Læs mere

Tilladelse til udvidelse af minkfarm på Tulstrup Enge 1, 7430 Ikast

Tilladelse til udvidelse af minkfarm på Tulstrup Enge 1, 7430 Ikast Minkgården Flaskagervej 1 B 7430 Ikast 15. juni 2007 Tilladelse til udvidelse af minkfarm på Tulstrup Enge 1, 7430 Ikast Ansøgning Ved skrivelse af 2. marts 2007 har I søgt om tilladelse til følgende:

Læs mere

Tilladelse til udvidelse af minkfarm på Skovagervej 122 og 124, 8830 Tjele.

Tilladelse til udvidelse af minkfarm på Skovagervej 122 og 124, 8830 Tjele. Anders V. Christensen Skovagervej 122 8830 Tjele Miljøforvaltningen Miljø Søvej 2 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Fax.: miljoe@viborg.dk www.viborg.dk Tilladelse til udvidelse af minkfarm på Skovagervej

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse om udvidelse af antal dyr i eksisterende stalde efter 32 på

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse om udvidelse af antal dyr i eksisterende stalde efter 32 på POSTBOKS 19 ØSTERGADE 11-15 7600 STRUER T: 96 84 84 84 F: 96 84 81 09 E: STRUER@STRUER.DK WWW.STRUER.DK Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse om udvidelse af antal dyr i eksisterende stalde

Læs mere

I/S Skovgaard Yttrupvej 9 Yttrup 7870 Roslev Den 3. december 2014

I/S Skovgaard Yttrupvej 9 Yttrup 7870 Roslev Den 3. december 2014 I/S Skovgaard Yttrupvej 9 Yttrup 7870 Roslev leneogib@gmail.com Den 3. december 2014 Yttrupvej 9 7870 Roslev - Afgørelse om udvidelse af dyrehold - Anmeldeordningen 32 - uden nabohøring Skive Kommune har

Læs mere

Natur & Vandmiljø Teknik & Miljø. Tillæg til godkendelse af husdyrproduktion Plougsvadvej 10, 6771 Gredstedbro. Miljøgodkendelse

Natur & Vandmiljø Teknik & Miljø. Tillæg til godkendelse af husdyrproduktion Plougsvadvej 10, 6771 Gredstedbro. Miljøgodkendelse Natur & Vandmiljø Teknik & Miljø Tillæg til godkendelse af husdyrproduktion Plougsvadvej 10, 6771 Gredstedbro Miljøgodkendelse juni 2012 ESBJERG KOMMUNE Natur & Vandmiljø Torvegade 74 6700 Esbjerg Telefon

Læs mere

Miljøgodkendelse af husdyrbrug efter 12 i henhold til lov om miljøgodkendelse af husdyrbrug, lov nr. 1572 af 20. december 2006.

Miljøgodkendelse af husdyrbrug efter 12 i henhold til lov om miljøgodkendelse af husdyrbrug, lov nr. 1572 af 20. december 2006. BYG OG MILJØ Tillæg nr. 3 til Miljøgodkendelse af husdyrbrug Grønnevej 4 Tilhørende Per Høeg Grønnevej 4 8500 Grenaa Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf.: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Miljøgodkendelse

Læs mere

BAT-redegørelse til IT - ansøgning nr.: 3211, Flemming Thomsen, Bygballevej 4, 8530 Hjortshøj

BAT-redegørelse til IT - ansøgning nr.: 3211, Flemming Thomsen, Bygballevej 4, 8530 Hjortshøj BAT-redegørelse til IT - ansøgning nr.: 3211, Flemming Thomsen, Bygballevej 4, 8530 Hjortshøj Management Bedriften drives ud fra et højt fagligt niveau. Ejer deltager således i ERFA-gruppe med andre svineproducenter.

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved etablering af en hestestald på Pilgårdvej 1, 7600 Struer.

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved etablering af en hestestald på Pilgårdvej 1, 7600 Struer. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK DATO 22. august 2017 Lykke Nielsen Hestbækvej 21 7600 Struer JOURNALNUMMER 09.17.18-P19-4-17 RÅDHUSET,

Læs mere

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE. Kvægbruget Østergaard, Gøttrupengevej 50, 9690 Fjerritslev. Godkendelsesdato /Offentliggørelse: 28.

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE. Kvægbruget Østergaard, Gøttrupengevej 50, 9690 Fjerritslev. Godkendelsesdato /Offentliggørelse: 28. TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE Kvægbruget Østergaard, Gøttrupengevej 50, 9690 Fjerritslev Godkendelsesdato /Offentliggørelse: 28.04 20151 Jammerbugt Kommunes afgørelse Med hjemmel i lov om miljøgodkendelse

Læs mere

Afgørelse om skift af dyretype på husdyrbrug ejendommen Siø 12, 5900 Rudkøbing CVR nr

Afgørelse om skift af dyretype på husdyrbrug ejendommen Siø 12, 5900 Rudkøbing CVR nr Jørgen Pedersen Siø 12 5900 Rudkøbing Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 03-07-2017 J. nr. 17/5233 Ref:

Læs mere

TILLÆG TIL 10 TILLADELSE. Pelsdyrfarmen på Nørredigevej 166, 9440 Aabybro

TILLÆG TIL 10 TILLADELSE. Pelsdyrfarmen på Nørredigevej 166, 9440 Aabybro TILLÆG TIL 10 TILLADELSE Pelsdyrfarmen på Nørredigevej 166, 9440 Aabybro Tilladelsesdato / offentliggørelse 26. august 2016 Indholdsfortegnelse: Ejer og driftsforhold... 2 Miljøtilladelse efter Husdyrloven...

Læs mere

31 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig skift i dyretyper

31 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig skift i dyretyper Miljø og Klima Rådhuset Torvet 7400 Herning Tlf. 96 28 28 28 teknik@herning.dk www.herning.dk 31 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig skift i dyretyper Allan Pedersen Nr Karstoftvej 32 6933 Kibæk Afgørelsesdato:

Læs mere

Tillæg til 10 tilladelse

Tillæg til 10 tilladelse TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Tillæg til 10 tilladelse I henhold til lovbekendtgørelse om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug Kirstinelund Ridecenter Hørslevvej 137, 8462 Harlev

Læs mere