Online kurser

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Online kurser http://www.canoneos.dk"

Transkript

1 Online kurser i MP4 format Online kurser Bemærk, at du skal have flash player 7+ installeret for at kunne se kursusfilmene. Såfremt du ikke har flashplayer endnu, kan du hente den her» Har du forslag til fremtidige kurser, så hører vi det gerne i vores videokursusforumtråd. Du kan gå til tråden ved at klikke her» Kurser som podcast» Få de nyeste kurser direkte på din computer via itunes. Programmet er gratis og kan hentes her Online kurser

2 Kommuniker med dit kamera og få bedre billeder Frigivelsesdato: 26. marts 2007 Dit kamera er en avanceret maskine og jo bedre du som fotograf kan give dit kamera de rette instrukser, jo bedre billeder vil dit kamera tage. I dette modul ser vi på hvordan du kan indstille dit kamera bedst muligt. Fotografering med Raw filer Frigivelsesdato: 12. april 2007 Der er mange fordele ved at fotografer i Raw formatet. I dette modul fortæller og viser vi lidt om hvad Raw filer er og hvordan du udnytter dette filformat. Lysmåling Frigivelsesdato: 25. april 2007 Korrekt lysmåling er en helt grundlæggende faktor for at få rigtigt eksponerede billeder. I dette modul ser vi på hvordan du faktisk kan burge din printer til få dit kamera til at måle lyset korrekt. Hvidbalance Frigivelsesdato: 9. maj 2007 I dette modul ser vi på hvordan du får de rigtige farver frem med hvidbalancen. derudover ser vi på nogle små trick til hvordan du hjælper kameraet med at finde den rette hvidbalance. Flash fotografering Frigivelsesdato: 23. maj 2007 Hvornår skal du bruge flash og hvornår bør du lade være - og hvordan kan du bruge en flash i dit arbejde. Alt dette ser vi på i dette modul. Tid, blænde og ISO værdier Frigivelsesdato: 6. juni 2007 Tid, blænde og ISO værdier er fundamentalt når du skal arbejde med dit digitale spejlreflekskamera og det er slet ikke så kompliceret som det har fået ry for. I dette modul får du en let forståelig forklaring på 3 af fotografiets grundfaktorer. Portræt-fotografering Frigivelsesdato: 20. juni 2007 Mens motiver og kompositioner er en individuel præference i forbindelse med portrætbilleder, er der dog nogle helt fundamentale teknikker og råd, som kan bringe dig langt af vejen mod et godt billede. I dette modul ser vi bl.a. på nogle af de helt grundlæggende teknikker, lyslægning, kameraindstillinger m.m..

3 Udprintning af billeder Frigivelsesdato: 4. juli 2007 Der findes flere forskellige typer printere, som favner bredt både i kvalitet og funktionalitet. Alt efter behov kan det betale sig at vælge forskellige printere. I dette modul ser vi på printere som egner sig til den aktive fotograf og hvordan du får det bedste resultat. EV værdier Frigivelsesdato: 18. juli 2007 Har du en god forståelse af hvad EV værdier er, bliver det meget lettere i praksis at indstille tid, blænde og ISO-værdier i forhold til hinanden. Dette kursus giver dig en nem introduktion til EV værdierne. Få skarpe billeder Frigivelsesdato: 1. august 2007 Billeder kan være uskarpe på flere måder. Hver type har sin årsag hvad enten det er en effekt du udnytter eller en fejl du vil undgå. I denne lekstion bliver vi skarpe omkring det at være uskarp. Fokusering Frigivelsesdato: 15. august 2007 I dette modul ser vi på det digitale spejlreflekskameras utallige fokuseringsmetoder. Du vil få en beskrivelse af hvordan de virker og se nogle af de muligheder der ligger i dette. Kreative programmer Frigivelsesdato: 29. august 2007 Kameraet har flere programmer med forskellige prioriteringer - brug dem og oplev nye muligheder i dit arbejde med billeder. I denne lektion vil vi se på hvilke programmer der typisk findes og hvordan du kan bruge dem kreativt. Kompositioner Frigivelsesdato: 1. september 2007 Når du komponer et billede er der mange ting der skal overvejes for at få det billede du ønsker. Lys, skygger, kontraster og kompositionslinjer er blot nogle elementerne der er i spil. Perspektiver Frigivelsesdato: 14. september 2007 At forstå perspektiver og hvordan vidvinkel og tele (zoom) påvirker er en af grundforudsætningerne for et godt komponeret billede.

4 Simpel farvestyring Frigivelsesdato: 12. oktober 2007 Farvestyring er et stort område at arbejde med I denne lektion forsøger vi at give et overblik ved overordnet at se på hvad det er - og hvad du som fotograf skal være opmærksom på når du arbejder med farverne i dine billeder. Sort/hvid fotografering Frigivelsesdato: 25. oktober 2007 At sort/hvid billeder kan gøre noget helt specielt med motiverne er de de fleste enige om. I dette modul ser vi på det at arbejde med sort/hvide billeder og hvad det er der gør dem så specielle. Makro-fotografering Frigivelsesdato: 8. november 2007 Makro fotografering er en sjov disciplin inden for foto - og nemmere end de fleste går og tror. I dette modul går vi, i mere end en forstand, helt tæt på det at arbejde med makrofotografering samt ser på hvad der skal til for at komme igang. Fotografering med filter Frigivelsesdato: 22. november 2007 Man kan meget med efterbehandling - men på trods af de mange muligheder der er i fotobehandling, så er der stadig effekter som bedst opnås på den "gamle" måde - nemlig med filtre. I dette modul møder den digitale tidsalder med teknikker som på mange måder hører en analog tid til. Vi ser i lektionen på forskellige tyer filtere, og ser hvordan du kan få imponerende effekter og fantastisk resultater ved brug af filtre. High speed - slow synk Frigivelsesdato: 6. december 2007 Vi har før set på hvordan man kan arbejde med flash i fotografering. På opfordringer ser vi i dette modul på den lidt mere avancerede brug af flash-fotografering. Aftenfotografering Frigivelsesdato: 20. december 2007 Mørke betyder ikke automatisk brug af flash eller en begrænsning af din fotografering. Mørket giver også mange muligheder. Vi ser lidt på hvordan du kan fotografer selvom der ikke er så meget lys. Trådløs flash Frigivelsesdato: 3. januar 2008 Vi har før lavet moduler omkring flash fotografering. Det er et stort og til tider lidt komplekst område at arbejde med, men også et område hvor du som fotograf for alvor kan springe rammerne for kreativt arbejde med dine billeder. I dette modul vil vi se nærmere på når flash'en bliver trådløs - og hvordan dette kan give nye muligheder.

5 Tænk som en fotograf Frigivelsesdato: 17. januar 2008 Der er ikke én rigtig måde at tænke på som fotograf. Alle fotografer har deres måde, som De går til fotografering på. Typisk er dette et resultat af erfaringer. Men hvad gør man hvis man er helt ny? I dette modul forsøger vi, at give et bud på nogle af de elementer som du som ny fotrograf bør overveje - og som du kan bruge enten som afsæt for udvikling af din egen "metode" eller som inspiration. Indendørs fotografering Frigivelsesdato: 31. januar 2008 Lys er en afgørende faktor når du skal fotografere indendørs. Du kan dog gøre meget selv for, at skabe flotte indendørsbilleder igennem korrekt indstilling af dit kamera. Tasker, transport af udstyr Frigivelsesdato: 14. februar 2008 Der findes mange former for kameratasker, i lektionen her ser vi på forskellige typer. Modlys fotografering Frigivelsesdato: 28. februar 2008 En af de helt grundlæggende teknikker som samtidig er fundamental for virkeligt flotte billeder, er lysmåling. I denne lektion ser vi på de lidt mere avancerede måder at måle lys på: AE-lås og FE-lås Sport og Actionfotografering Frigivelsesdato: 29. februar 2008 Timing er alt... her kan du se hvordan man kan bringe sig selv i den rigtige situation for at bare en aktionfyldt billede! Natur og landskabsfotografereing Frigivelsesdato: 29. februar 2008 Hvordan kan du indfange naturens storhed i et enkelt billede? Få råd og inspiration her At deltage i fotokonkurrencer Frigivelsesdato: 29. februar 2008 Du kan gøre meget for at have bedre chancer i en fotokonkurrence. Kodeordet er forberedelse. Få råd og tanker i dette modul.

6 Brugen af Live View Mode Frigivelsesdato: 13. marts 2008 Live View Mode giver nogle kreative muligheder bare uden de problemer, som der før har været forbundet med dem. I lektionen ser vi på nogle af de muligheder Live View Mode giver. Vinterfotografering Frigivelsesdato: 27. marts 2008 At fotografer om vinteren byder på flere udfordringer, men der til gengæld mange spændene og flotte motiver at fotografer. I lektionen tager vi vanten på, og ser på mulighederne. Kreativ lyslægning med trådløs flash systemer Frigivelsesdato: 10. april 2008 Kreativ lyslægning med trådløs flash systemer Opnå effektfulde billeder ved at gøre dit flashsystem trådløst. Se dette modul for at se mulighederne eller for at blive inspireret. Fotografering med kamera på stativ Frigivelsesdato: 24. april 2008 Enhver erfaring fotograf vil kunne fortælle dig, at et stativ ikke bare er et stativ. Stativer findes i mange udgaver og afhængigt af opgaven, har de hver deres fordele og ulemper. Dette modul har fokus på det rette stativ til opgaven. Arkitekturfotografering Frigivelsesdato: 1. maj 2008 Arkitektur fotografering er byens svar på landets naturfotografering. I denne lektion skal vi se lidt på forskellige teknikker du kan bruge, når du er ude og indfange byen med dit kamera. Billeder af kæledyr Frigivelsesdato: 15. maj 2008 Ikke blot kan man få nogle rigtigt gode billeder af sine kæledyr men det er også et fantastisk motiv at træne sine fotografiske kunnen på. I lektionen her ser vi lidt hvordan du kan tage flotte billeder af dit kæledyr. Valg af motiv og timing Frigivelsesdato: 29. maj 2008 Fotografens analyse af omstændighederne er fundamentalt for at tage et godt billede. I denne lektion skal vi se på processen omkring det at forberede sig som fotograf.

7 Fotografering af børn Frigivelsesdato: 12. juni 2008 En garanti for et godt resultat når man tager børnebilleder findes ikke, men der er dog en række teknikker, som kan bruges til at komme tættere på et pletskud. Fotografering af racerbiler Frigivelsesdato: 26. juni 2008 Fart og spænding er hovedingredienserne i et godt motorløb og det kan være en udfordring at fange i det. I denne lektion ser vi på kunsten af fange den benzinlugtende action med kameraet. Kameraets lysmålingsmetoder Frigivelsesdato: 10. juli 2008 Spejlreflekskamera har flere forskellige typer lysmåler. Men hvornår skal du eksempelvis bruge spotmåling frem for evaluernde? I denne lektion får vi sat eksempler på begreberne. Avanceret brug af Live View Mode Frigivelsesdato: 24. juli 2008 Live view funktionen har mange meget nyttige anvendelsesmuligheder. Vi har før ganske kort set på funktionen, men i denne lektion dykker vi ned i nogle af de mere specielle brugsmuligheder. Langtidseksponering Frigivelsesdato: 7. august 2008 Kreativ brug af lukketiden på dit kamera giver dig mulighed for, at opnå mange sjove og interessante effekter i dine billeder. Vi ser her på hvordan. Fotografering med trådudløser Frigivelsesdato: 21. august 2008 Trådudløseren er et af de tilbehørsdele, som kan være nyttige i utroligt mange forskellige fotosituationer. I denne lektion arbejder vi med nogle af situationerne og ser på hvorfor netop denne tilbehørsdel er en god idé her. Fotografering med flashen siddende på kameraet Frigivelsesdato: 4. september 2008 Denne mest almindelige måde, at anvende en flash på er ved at placere den direkte på kameraet. Dette kan dog give nogle udfordringer i forhold til stadig at få gode billeder. I lektionen her ser vi på hvordan du opnår et bedre flash billede når flash og kamera sidder sammen.

8 Sådan bruger du reflektorskærme Frigivelsesdato: 18. september 2008 Reflektorskærme er et undværligt værktøj for den professionelle fotograf. De fås i mange varianter og til flere forskellige formål, men hvad er ideen bag skærmene - og hvordan bruges de bedst. Få energi i billederne Frigivelsesdato: 3. oktober 2008 Et billede, der er fyldt med energi er ofte meget spændende og underholdende at se på. Men kunsten kræver god timing samt fotografen ved hvad han skal koncentrere sig om for netop at fange dynamikken. Flashfotografering på de kreative programmer Frigivelsesdato: 16. oktober 2008 Kombinationen af flash med brug af de kreative programmer i kameraet, kan til tider være lidt af en udfordring. I denne lektion ser vi på hvordan du bedst bevarer kontrollen. Panoramafotografering Frigivelsesdato: 30. oktober 2008 Panoramabilleder er typisk landskabsbilleder i et meget bredt format. Men at opnå gode resultater kræver teknik og tålmodighed. Trådløs flashfotografering. Kamerakontrol Frigivelsesdato: 13. november 2008 De nyeste kamera og flashenheder åbner nu op for en helt ny måde at betjene det trådløse flashsystem på. Lektionen her har fokus på hvordan du nu kan betjene flashenhederne igennem kameraet og dermed opnå nye muligheder. Fotografering med vidvinkel-objektiver Frigivelsesdato: 27. november 2008 Vidvinkelobjektiver har nogle hele særlige karakteristika. I lektionen her ser vi på hvordan du udnytter dem - men også hvor du skal være forsigtig. Fotografering med tele-objektiver Frigivelsesdato: 11. december 2008 At fotografer med teleobjektiver er ikke altid helt problemfrit, i lektionen ser vi på hvordan du får optimeret din fotografering, når der er tale om store afstande.

9 Optimal eksponering Frigivelsesdato: 28. december 2008 At tage gode billeder handler om at tage de rigtige valg. Men hvordan finder du ud af at prioritere faktorerne rigtigt, så du får opnår den maksimale billedkvalitet? Læsning af histogram Frigivelsesdato: 9. januar 2009 Histogrammet er et fantastisk værktøj til, at vurder om de billeder du har taget er korrekt eksponere. Fotografering i sportshaller Frigivelsesdato: 23. januar 2009 De der har forsøgt sig med at tage billeder i sportshaller, har ofte erfaret, at det svært at få gode billeder ud af det. I lektionen ser vi på hvordan du kan optimer fotograferingen. Bedømmelse af billeder Frigivelsesdato: 5. februar 2009 Ved at lære at bedømme billeder, bliver det samtidig også lettere at lære hvordan du vælger dine motiver og tager billedet i det rette øjeblik. Farvekontrol Frigivelsesdato: 19. februar 2009 At styre og kontroller farver er ikke nemt, specielt ikke når det gøres direkte i optagelsen. Fotografering med zoom objektiver Frigivelsesdato: 5. marts 2009 Alt efter hvilken type objektiv du fotografer med, så har det fordele og begrænsninger. I denne lektion ser vi på fotografering med zoom objektiver Fotografering med objektiver med fast brændvidde Frigivelsesdato: 19. marts 2009 Objektiver med fast brændvidde er ikke så lette at fotografer med som mange der ikke har prøvet måske tror. Med lidt træning og teknik, så kan du dog lære at udnytte den fulde billedkvalitet som denne type objektiver kan levere.

10 At male med lyst; Fotografering med langtidseksponering Frigivelsesdato: 3. april 2009 Man siger ofte om fotograferingen, at man som fotograf maler med lyset. I denne lektion ser vi på, hvordan du helt bogstaveligt kan gøre det. Flash fotografering med stroboskop flash Frigivelsesdato: 16. april 2009 Nogle af flashenhederne indeholder en speciel stroboskop funktion. Hvad du kan med den, ser vi på i denne lektion Lav specieleffekter i optagelsen Frigivelsesdato: 30. april 2009 Nogle af de ting, som man ofte forsøger at undgå som fotograf, kan også bruges som en kreativ effekt i den optagelse. Videofilme med et spejlreflekskamera Frigivelsesdato: 14. maj 2009 At videofilme med et spejlreflekskamera er lidt anderledes end med et normalt videokamera. Hvordan du kan få fine optagelser i kassen med et spejlreflekskamera ser vi på i denne lektion Fotografering med makroflash Frigivelsesdato: 28. maj 2009 Der fås forskellige typer makro-flash. I denne lektion ser vi på hvordan du kan arbejde med dem de forskellige flash og hvad forskellene på dem er Ekstrem makrofotografering Frigivelsesdato: 11. juni 2009 Ekstrem makrofotografering er meget svært, men i denne lektion ser vi på hvilket udstyr du skal bruge - og hvordan du kan komme i gang med at arbejde med det Fotografering med super-tele Frigivelsesdato: 25. juni 2009 De helt store super tele objektiver er ofte ikke særligt udbredt. Men dette faktum gør det dog ikke mindre interessant at se på de specielle teknikker det kræver, hvis du skal fotografer med den type objektiver

11 HDR fotografering Frigivelsesdato: 9. juli 2009 HDR eller High Dynamic Range fotografering er en speciel teknik der kan forbedre billedkvaliteten hvis omstændighederne er til det. I lektionen ser vi på hvad HDR fotografering er. Fotografering med T/S objektiver Frigivelsesdato: 23. juli 2009 T/S objektiver er den type objektiver man definer som tekniske objektiver. I lektionen ser vi på hvordan de fordele og egenskaber de har, samt hvordan du fotografer med dem. Lensbaby Frigivelsesdato: 6. august 2009 Lensbaby er et meget specialiseret værktøj som kan tilføre billeder de mest utrolige effekter der ikke kunstigt kan laves i et billedbehandlingsprogram. Absorberende lysmålere Frigivelsesdato: 20. august 2009 Absorberende lysmålere er mere nøjagtige end lysmåleren der sider i kameraet, men de er også langsommere at arbejde med. I lektionen ser vi på hvordan de funger. Formgiv motiverne med flashen Frigivelsesdato: 4. september 2009 Sammenspillet mellem lys og skygge gør vi kan formgive motiverne. Lys er dog altid relativt i forhold til motivet I lektionen ser vi nogle smarte reflektorskærme til flash. Modelfotografering Frigivelsesdato: 18. september 2009 Modelfotografering er mange ting, i lektionen ser vi på den klassiske fremgangsmåde samt hvordan du arbejder med en model. Trådløs fotografering Frigivelsesdato: 2. oktober 2009 Trådløs fotografering giver mange spændende muligheder for en mere dynamisk arbejdsproces. I denne lektion se eksempler på hvordan du får en trådløs transmitter til at arbejde samme med kamera og computer.

12 Modefotografering Frigivelsesdato: 15. oktober 2009 I denne lektion, der skal vi se lidt på modeoptagelser med studielys onlocation Studielys Frigivelsesdato: 29. oktober 2009 Hvordan funger studielamper, det ser vi på i denne lektion EOS Utilitys små smarte funktioner Frigivelsesdato: 12. november 2009 EOS Utility er et lille smart program der giver Canon fotografer mange avanceret muligheder. I denne lektion ses på nogle af de små smarte funktioner programmet indeholder Tjek for støv på billedsensoren Frigivelsesdato: 29. november 2009 Støv har altid været et problem inden for fotografi, og det er det stadig i den digitale tidsalder. I denne lektion ser vi på hvordan du tjekker for støv og bedst håndter det. Kompakt flashsystem Frigivelsesdato: 17. december 2009 Der findes flere forskellige flashsystemer, systemet vi viser i denne lektion er et lille smart og økonomisk system som giver relativt meget lys, let at transporter, til at betale, og så kan du til en hvis grænse få det til at arbejde samme med Canon flashsystem. CA Kreativ auto Frigivelsesdato: 8. januar 2010 Kreativ auto funktionen er et super værktøj til at lære at få bedre kontrol over kameraet, uden du behøves at lære dig alle de mange tekniske aspekter af fotografering. Programindstilling AV Frigivelsesdato: 22. januar 2010 Programindstilling AV er ofte det program fotografer vælger at fotografer med, i lektionen ser vi nærmer på det.

13 Programindstilling TV Frigivelsesdato: 4. februar 2010 Programindstilling TV er det program der ofte bruges til fotografering af action og sportsbilleder. Programindstilling P Frigivelsesdato: 18. februar 2010 Programindstilling P er det letteste program at fotografer på, af de programmer i den kreative zone. I lektionen, så ser vi på hvordan programmet virker. Programindstilling M Frigivelsesdato: 4. marts 2010 Programindstilling M er det program hvor fotogranen i klassisk forstand overtager den fulde kontrol af kameraet. Auto ISO Frigivelsesdato: 18. marts 2010 Auto ISO er relativ ny funktion i et moderne kamera, der er mange anvendelsesmuligheder for auto ISO, men der er også nogle begrænsninger du skal kende til.

POWER TO YOUR NEXT STEP Grib alle muligheder

POWER TO YOUR NEXT STEP Grib alle muligheder POWER TO YOUR NEXT STEP Grib alle muligheder you can 2 Vores rejse begynder Surfs up! Surfskole: Her kommer vi! Fordelen ved digitale spejlreflekskameraer Skift dit objektiv, skift dit synspunkt Med udskiftelige

Læs mere

Hvornår skal du bruge Matrix (Mønster, Evaluerende) lysmåling

Hvornår skal du bruge Matrix (Mønster, Evaluerende) lysmåling Lysmålingsmetoder Forståelsen af hvordan din lysmåler i dit kamera virker, er måske ikke så vigtigt for de fleste. Det at kende din lysmåler, gør at du nemmere kan omstille dig til forskellige situationer

Læs mere

Key Point Photography Academy. copyright all rights reserved Kameratest.dk. Canon EOS 5D Mark III

Key Point Photography Academy. copyright all rights reserved Kameratest.dk. Canon EOS 5D Mark III Key Point Photography Academy copyright all rights reserved Kameratest.dk Canon EOS 5D Mark III 1 1 Underviser: Kim Skovsby 1. Oplært som reklamefotograf hos Jan Friis & Torben Pedersen 2. Uddannet grafisk

Læs mere

Fotografering med skyer og i gråvejr.

Fotografering med skyer og i gråvejr. Fotografering med skyer og i gråvejr. Fordi det er gråvejr betyder ikke at det også er dårligt fotovejr. Man kan sagtens tage flotte, og her i artiklen giver vi lidt inspiration til hvordan. Den første

Læs mere

Kibæk Fotoklub Kamerateknik

Kibæk Fotoklub Kamerateknik Kibæk Fotoklub Kamerateknik Figur 1 D3200 Figur 2 D3200 Figur 3 D7100 Figur 4 D7100 Figur 5 EOS 700D Figur 6 EOS 700D Figur 7 EOS 7D Mark II Figur 8 EOS 7D Mark II Kibæk Fotoklub Kamerateknik Blændeprioriteret.

Læs mere

Objektiv med zoom eller fast brændvidde (prime-objektiv)?

Objektiv med zoom eller fast brændvidde (prime-objektiv)? Objektiv med zoom eller fast brændvidde (prime-objektiv)? Fordelen ved at bruge et objektiv med zoom er den fleksibilitet, det giver fotografen. Denne alsidighed er meget nyttig under en lang række optageforhold.

Læs mere

Mine fototips. 6 gode råd til bedre fotos. Version 1.1. Søren Udby www.kanonfotografen.dk. Søren Udby Fototips, side 1

Mine fototips. 6 gode råd til bedre fotos. Version 1.1. Søren Udby www.kanonfotografen.dk. Søren Udby Fototips, side 1 Mine fototips 6 gode råd til bedre fotos Version 1.1 Søren Udby www.kanonfotografen.dk Søren Udby Fototips, side 1 Fototips Min filosofi omkring succesfuld fotografering er, at man som fotograf skal have

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET

GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET GUIDE 3 Programmerne i kameraet GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET 2015 LÆRfoto.dk Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Auto S A M... 4 Auto grøn firkant... 5 S Lukkertidsprioriteret... 6 A - Blændeprioriteret...

Læs mere

Arkitekturfotokursus Byens Netværk ved Byggeriets Billedbank

Arkitekturfotokursus Byens Netværk ved Byggeriets Billedbank Arkitekturfotokursus Byens Netværk ved Byggeriets Billedbank Firmaets ydelse er, kort fortalt, æstetisk og dynamisk fotografering af byggeri. Nogle byggerier følger vi fra første spadestik til slutfotografering

Læs mere

Fotografering til motorløb

Fotografering til motorløb Fotografering til motorløb I forbindelse med foto ved motorløb, er der lidt at være påmærksom på. De vigtigste ting har jeg forsøgt at skrive kort om her samt et par tips til at få billeder med hjem. Autoværn.

Læs mere

Mere om kameraet. Fokus, Lysmåling, Eksponeringskompensation, Hvidbalance, Lysfølsomhed (ISO), Blitz, Selvudløser, Filtre, Modlysblænde

Mere om kameraet. Fokus, Lysmåling, Eksponeringskompensation, Hvidbalance, Lysfølsomhed (ISO), Blitz, Selvudløser, Filtre, Modlysblænde Mere om kameraet Fokus, Lysmåling, Eksponeringskompensation, Hvidbalance, Lysfølsomhed (ISO), Blitz, Selvudløser, Filtre, Modlysblænde Fokus Fokus betyder det, som er skarpt i billedet Fokus har stor betydning

Læs mere

Spejlreflekskamera. for begyndere. v/ Frode Vinter ( www.frodevinter.dk )

Spejlreflekskamera. for begyndere. v/ Frode Vinter ( www.frodevinter.dk ) Spejlreflekskamera for begyndere v/ Frode Vinter ( www.frodevinter.dk ) Hvordan skal jeg indstille kameraet Bevæger motivet sig Nej Brug A / Av Hvordan skal baggrunden være Skarp Uskarp Mindre bevægelse

Læs mere

Introduktion. Hej og velkommen til "Sådan tager du fantastiske landskabsfotos".

Introduktion. Hej og velkommen til Sådan tager du fantastiske landskabsfotos. Introduktion Hej og velkommen til "Sådan tager du fantastiske landskabsfotos". I denne guide vil jeg vise dig strategien for, hvordan du som begyndende fotograf tager et fantastisk foto af et landskab.

Læs mere

ILLUSTRATION NR JANUAR 2017 KEND DIT KAMERA FOTOKLUBBEN KRONBORG

ILLUSTRATION NR JANUAR 2017 KEND DIT KAMERA FOTOKLUBBEN KRONBORG ILLUSTRATION NR. 1 ILLUSTRATION NR. 2 Blænden er som det menneskelige øje: Lidt lys kræver stor pupil Meget lys kræver lille pupil ILLUSTRATION NR. 3 Når man skruer på tiden, må man også skrue på ISO eller

Læs mere

Teorien om High Dynamic Range Fotografering

Teorien om High Dynamic Range Fotografering Teorien om High Dynamic Range Fotografering Indhold High Dynamic Range - HDR 2 HDR sidder i øjet 3 Du ser kun en lille del ad gangen 4 HDR for det hele med, Princip 1 5 Ev-trin på histogrammet 6 Farver

Læs mere

Automatisk - Kameraet finder selv den bedste hvidbalance. Fungerer fint i langt de fleste tilfælde.

Automatisk - Kameraet finder selv den bedste hvidbalance. Fungerer fint i langt de fleste tilfælde. Kameraindstillinger Det digitale kamera har mange indstillinger, som beskrives i den medfølgende manual på mere eller mindre forståelig vis. Da mulighederne for individuel indstilling varierer fra kamera

Læs mere

Fotografering. Med digitalt kamera Lars Olesen. This book is for sale at http://leanpub.com/fotografering. This version was published on 2014-07-16

Fotografering. Med digitalt kamera Lars Olesen. This book is for sale at http://leanpub.com/fotografering. This version was published on 2014-07-16 Fotografering Med digitalt kamera Lars Olesen This book is for sale at http://leanpub.com/fotografering This version was published on 2014-07-16 This is your verso page blurb or copyright page blurb. It

Læs mere

35mm KOMPAKT KAMERAER

35mm KOMPAKT KAMERAER ne gælder med friske batterier ved normal temperatur (20 C). og design kan ændres uden forudgående varsel eller forpligtigelse fra producentens side. 2001-2003 NIKON CORPORATION 35mm KOMPAKT KAMERAER ADVARSEL

Læs mere

For at du kan udnytte kameraets totale kapacitet har vi i Nikon School forsøgt at vise og forklare forskellige funktioner. Denne brochure indeholder

For at du kan udnytte kameraets totale kapacitet har vi i Nikon School forsøgt at vise og forklare forskellige funktioner. Denne brochure indeholder 1 For at du kan udnytte kameraets totale kapacitet har vi i Nikon School forsøgt at vise og forklare forskellige funktioner. Denne brochure indeholder en sammenfatning og lidt information og tips til,

Læs mere

Pressemeddelelse. Topproppet kompakt-ixus 1000 HS fra Canon markerer 10-års dagen for digital IXUS. EMBARGO: 19 th AUGUST, 2010, 06:00 CEST

Pressemeddelelse. Topproppet kompakt-ixus 1000 HS fra Canon markerer 10-års dagen for digital IXUS. EMBARGO: 19 th AUGUST, 2010, 06:00 CEST Pressemeddelelse EMBARGO: 19 th AUGUST, 2010, 06:00 CEST Topproppet kompakt-ixus 1000 HS fra Canon markerer 10-års dagen for digital IXUS IXUS 1000 HS Søborg, 19 th August 2010 I 10-året for den første

Læs mere

ISO-følsomhed udtrykker hastigheden af fotografisk negativmaterialer (tidligere udtrykt som ASA i de analoge dage).

ISO-følsomhed udtrykker hastigheden af fotografisk negativmaterialer (tidligere udtrykt som ASA i de analoge dage). Hvad betyder ISO? ISO-følsomhed udtrykker hastigheden af fotografisk negativmaterialer (tidligere udtrykt som ASA i de analoge dage). Da digitale kameraer ikke bruger film, men har en billedsensor i stedet,

Læs mere

Kamera Tips. 8 vigtige indstillinger på dit kamera. Præludium. 1 Skyd dine billeder i RAW

Kamera Tips. 8 vigtige indstillinger på dit kamera. Præludium. 1 Skyd dine billeder i RAW 8 vigtige indstillinger på dit kamera. Præludium Som min egen forberedelse til at afholde kamera teknik aften i den nærmere fremtid, har jeg nu fået nedskrevet de erfaringer, som jeg indtil nu har opnået,

Læs mere

Kamera. Et billede bestemmes: Blænden Lukketid Iso værdi

Kamera. Et billede bestemmes: Blænden Lukketid Iso værdi Canon fototeknik Kamera Et billede bestemmes: Blænden Lukketid Iso værdi Blænde og lukketid Blænderække 1.0 1.4 2.0 2.8 4.0 5.6 8.0 11.0 16.0 22.0 32.0 44.0 Lukketid 1/2000 s 1/1000 s 1/500 s 1/250 s

Læs mere

blænden - den fotografiske iris » Teknisk baggrund

blænden - den fotografiske iris » Teknisk baggrund blænden - den fotografiske iris Hvis du af og til har undret dig over hvad det er for nogle mystiske tal, der står på objektivet, er her hjælp at hente. I denne artikel kigger vi lidt på hvad blænden er

Læs mere

Det er også sjovt at prøve på dine normale billeder for at se hvor meget ekstra tonal dybde, man kan føje til et billede.

Det er også sjovt at prøve på dine normale billeder for at se hvor meget ekstra tonal dybde, man kan føje til et billede. Pseudo-HDR i PSE11 HDR (High Dynamic Range) er processen, hvor man tager tre eller flere næsten identiske eksponeringer af samme motiv: Et korrekt eksponeret billede (et 0-billede), ét overeksponeret og

Læs mere

Fototeknik. 22/10 2012 i Alssundfotoklub Leif Elsborg

Fototeknik. 22/10 2012 i Alssundfotoklub Leif Elsborg Fototeknik 22/10 2012 i Alssundfotoklub Leif Elsborg Canon 40D Nikon D3100 Kameraprincip Belysning af et billede bestemmes af: Blænden Lukkertid - eksponeringstid ISO værdi Billedeksempler Underbelyst

Læs mere

Olympus E-520 m/ 14-42mm

Olympus E-520 m/ 14-42mm Olympus E-520 m/ 14-42mm Det perfekte øjeblik venter ikke. Det er grunden til at seriøse fotografer kræver seriøst udstyr så de altid er klar, uanset opgave. Det nye D-SLR Olympus E-520, med de professionelle

Læs mere

Jpg Alle digitale fotoapparater danner optagede billeder i jpg-formatet, som kendes fra almindelig billedbehandling. Formatet er xxxxx.

Jpg Alle digitale fotoapparater danner optagede billeder i jpg-formatet, som kendes fra almindelig billedbehandling. Formatet er xxxxx. Lidt råt men godt Ib Søgaard, den 19-04-2008 Udviklingen inden for den digitale fotografering har medført en lang række fordele ikke mindst for amatørfotografer. Kameraer og objektiver er nu udstyret med

Læs mere

Kend dit digitalkamera

Kend dit digitalkamera Kend dit digitalkamera Megapixels har naturligvis noget at sige, men er kun et mål for, hvor store billeder man umiddelbar kan lave. Laver du aldrig billederne større end 10 x 15 cm, er 3 megapixels tilstrækkelig.

Læs mere

Styr på termerne. Effekt: Strølys kaldes det også. Som regel det der bruges skråt bagfra for at give liv i håret, og til at belyse baggrunden med.

Styr på termerne. Effekt: Strølys kaldes det også. Som regel det der bruges skråt bagfra for at give liv i håret, og til at belyse baggrunden med. Styr på termerne Hovedlys: Når en fotograf siger hovedlys, så er det ikke bare fordi det rammer folk i hovedet. Hovedlys er det lys man kan sige er det primære lys i billedet. På portrætter vil det derfor

Læs mere

FOTOKLUBBEN KRONBORG MODUL 002 KAMERAFUNKTIONER KEND DIT KAMERA INDHOLDSFORTEGNELSE

FOTOKLUBBEN KRONBORG MODUL 002 KAMERAFUNKTIONER KEND DIT KAMERA INDHOLDSFORTEGNELSE FOTOKLUBBEN KRONBORG KURSUSAKTIVITETER 2014 25. OKTOBER 2014 10:00-16:00 MODUL 002 KAMERAFUNKTIONER KEND DIT KAMERA Medbring kamera, stativ, kortlæser, kabel, bærbar pc, notesblok og skrivetøj. Der vil

Læs mere

Ringsted-Fotoklub v/carsten Enoch. HDR fotografering TEORI

Ringsted-Fotoklub v/carsten Enoch. HDR fotografering TEORI HDR fotografering TEORI HDR (High Dynamic Range) HDR (High Dynamic Range) er en avanceret fotografisk teknik der øger det dynamiske omfang i et billede. Det kan give nogle helt utrolige effektfulde billeder.

Læs mere

POWER TO YOUR NEXT STEP

POWER TO YOUR NEXT STEP POWER TO YOUR NEXT STEP Et kamera, du ikke vil give slip på you can Et kamera, du ikke vil give slip på Hold fast i dine minder med fotos i flotteste kvalitet og videooptagelser, du kan være rigtig stolt

Læs mere

Nikon PC-E 24, 45 & 85 mm Perspective Control / tilt-shift objektiver

Nikon PC-E 24, 45 & 85 mm Perspective Control / tilt-shift objektiver Nikon PC-E 24, 45 & 85 mm Perspective Control / tilt-shift objektiver Tekst og foto Per Buchmann Tre special objektiver til tilt-shift og makro fotografering, optimeret Nikon s nyeste digitale kamera teknikker.

Læs mere

Canon DSLR for begyndere

Canon DSLR for begyndere Canon DSLR for begyndere FOF - 2017 Vi skal lære: Vores kamera bedre at kende Basis fototeknik Tips og tricks til fotografi generelt Lidt komposition Noget om ekstraudstyr Lidt billedbehandling Plus det

Læs mere

(Critiquing på enkelsk bør ikke oversættes til kritik men til evaluering. Kritik er på engelsk criticism)

(Critiquing på enkelsk bør ikke oversættes til kritik men til evaluering. Kritik er på engelsk criticism) Billede kritik Eller nærmer billede evaluering, da kritik er negativt ladet på dansk. Man kan også kalde det billede bedømmelse der er mere dansk (Critiquing på enkelsk bør ikke oversættes til kritik men

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET

GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET GUIDE 4 Fokus på fokus GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET 2015 LÆRfoto.dk Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Fokus fordi det er skarpt... 4 Fokus, DOF og bokeh... 5 Auto fokus (AF)... 6 AF, bestem

Læs mere

Brugen af filte iforb. med fotografering

Brugen af filte iforb. med fotografering Brugen af filte iforb. med fotografering Når lyset driller Det er ikke ofte, vi anvender filtre, men det hænder, at de er en nødvendighed. Det kan fx være et ND-filter, når der er for meget lys til at

Læs mere

PRESSEMEDDELELSE. Makroforsatsen MCON-P01. Vidvinkelforsatsen WCON-P01. PENPAL kommunikation. Fiskeøjeforsatsen FCON-P01

PRESSEMEDDELELSE. Makroforsatsen MCON-P01. Vidvinkelforsatsen WCON-P01. PENPAL kommunikation. Fiskeøjeforsatsen FCON-P01 PRESSEMEDDELELSE Makroforsatsen MCON-P01 Fiskeøjeforsatsen FCON-P01 Vidvinkelforsatsen WCON-P01 PENPAL kommunikation E-PL2 E-PL2 byder på utrolig nem fotografering med en fremragende billedkvalitet og

Læs mere

Zoombrowser: Få styr på alle dine billeder helt gratis! af PA (10-10-2006 10:30:59)

Zoombrowser: Få styr på alle dine billeder helt gratis! af PA (10-10-2006 10:30:59) Zoombrowser: Få styr på alle dine billeder helt gratis! af PA (10-10-2006 10:30:59) Zoombrowser er et billedbehandlingsprogram, der er meget let at bruge og alligevel indeholder meget avancerede funktioner.

Læs mere

10 tips til panorering og motiver i bevægelse

10 tips til panorering og motiver i bevægelse 10 tips til panorering og motiver i bevægelse Panorering er en effektiv måde at vise bevægelse i et foto. Det tilfører fotoet en masse dynamik, og gør dine fotos mere levende. Teknikken er ikke svær hvis

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER workshop i effektiv Billedbehandling gør computeren til din bedste ven DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER TTF BILLEDBEHANDLING Varighed: 10 timer (1 dag) Deltagerkrav

Læs mere

De 5 klassiske fotofejl. Fejl 1 Du er for langt væk. Fejl 2 Du er for doven. Fejl 3 Du tager altid dit foto horisontalt

De 5 klassiske fotofejl. Fejl 1 Du er for langt væk. Fejl 2 Du er for doven. Fejl 3 Du tager altid dit foto horisontalt Indholdsfortegnelse De 5 klassiske fotofejl Fejl 1 Du er for langt væk Fejl 2 Du er for doven Fejl 3 Du tager altid dit foto horisontalt Fejl 4 Du tjekker ikke hele motivet Fejl 5 Du bruger din flash forkert

Læs mere

FOTOKLUBBEN KRONBORG KEND DIT KAMERA

FOTOKLUBBEN KRONBORG KEND DIT KAMERA FOTOKLUBBEN KRONBORG 21. JANUAR 2017 10:00-16:00 KEND DIT KAMERA Indholdsfortegnelse A. Point-and-shoot / Kompakt-kamera / DSLR (spejlrefleks)... 2 B. Eksponering: blænde, tid og ISO... 2 C. Programmer...

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 7. KAPITEL ET... 9 Introduktion. KAPITEL TO... 15 Før brylluppet: Forbered dig godt! KAPITEL TRE...

INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 7. KAPITEL ET... 9 Introduktion. KAPITEL TO... 15 Før brylluppet: Forbered dig godt! KAPITEL TRE... INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 7 KAPITEL ET... 9 Introduktion Otte ting du ville ønske, du havde vidst... 10 før du begyndte at læse denne bog!... 11 Det var kun fem. Her er de sidste tre... 12 KAPITEL

Læs mere

Forskellige kameratyper

Forskellige kameratyper Forskellige kameratyper Inden du investerer i et nyt kamera, er det en god idé at gøre dig nogle få overvejelser om: y Hvilken type billeder vil du tage (naturbilleder, makrobilleder, sportsbilleder, undervandsbilleder,

Læs mere

Eksponeringskompensation

Eksponeringskompensation Eksponeringskompensation EC = Exposure Compensation Eksponeringskompensation; måles altid i EV-steps. Bruges når man ønsker at ændre kameraets automatiske eksponering, således at man gerne vil have det

Læs mere

Blænde, lukker og ISO

Blænde, lukker og ISO Blænde, lukker og ISO Lidt om blænde, lukkertid og ISO indstillinger og hvordan de påvirker hinanden. Det er nemlig ikke helt lige meget, hvilke indstillinger, der vælges. Relaterede lektioner kunne være

Læs mere

POWER TO YOUR NEXT STEP

POWER TO YOUR NEXT STEP POWER TO YOUR NEXT STEP Lad kreativiteten vokse you can 2 POWER TO YOUR NEXT STEP Begynd at fotografere med et digitalt spejlreflekskamera, og lad kreativiteten vokse. Fremstil fremragende fotos og videoer

Læs mere

Den indirekte håndflash, som jeg har beskrevet i en anden artikel, slutter nærmest, hvor denne artikel begynder.

Den indirekte håndflash, som jeg har beskrevet i en anden artikel, slutter nærmest, hvor denne artikel begynder. Den indirekte håndflash, som jeg har beskrevet i en anden artikel, slutter nærmest, hvor denne artikel begynder. Når man først har opdaget, hvor forskelligt en håndflash kan bruges, ved at dreje den i

Læs mere

Canon EF 800/5,6L IS Supertele objektiv

Canon EF 800/5,6L IS Supertele objektiv Canon EF 800/5,6L IS Supertele objektiv Canon s kraftigste super teleobjektiv, er primært dedikeret natur- og wildlife fotografer samt nogle sportsfoto genrer. En helt ny optisk konstruktion, med to flourite,

Læs mere

Canon TS-E 17/4L & 24/3,5L II

Canon TS-E 17/4L & 24/3,5L II Field test Canon TS-E 17/4L & 24/3,5L II Tekst og foto Per Buchmann Ny generation high-end Tilt & Shift objektiver Introduktionen af de to nye TS-E objektiver, markerer et kvalitetsløft blandt Canon s

Læs mere

Kamera LEIF SMIDT IOS 9 oktober 2015

Kamera LEIF SMIDT IOS 9 oktober 2015 LEIF SMIDT Kamera IOS 9 oktober 2015 Kapitel 1 Kamera To utrolige kameraer. Som smart nok også er en ipad. Du vil blive forbløffet over dine fotografiske evner. Med en forbedret sensor, avanceret optik

Læs mere

ISO indstillinger på vores kamera (herunder Auto-ISO)

ISO indstillinger på vores kamera (herunder Auto-ISO) ISO indstillinger på vores kamera (herunder Auto-ISO) Vi har alle en grænse for ved hvor lav en lukkertid, vi kan holde kameraet stille og herved undgå rystede billeder. Det afhænger dels af, hvor godt

Læs mere

Teknisk vejledning Dk

Teknisk vejledning Dk Teknisk vejledning Dk Indledning Denne tekniske vejledning indeholder oplysninger om de grundlæggende teknikker, der blev anvendt for at skabe to af de mere teknisk avancerede fotografier i D800-/D800Ebrochuren.

Læs mere

En samling af eksempler på billeder SB-910

En samling af eksempler på billeder SB-910 En samling af eksempler på billeder SB-910 Denne håndbog viser de forskellige SB-910 flashfunktioner og eksempelfotos. 1 Dk Tag det næste skridt med kreativ belysning Afslør dine motivers teksturer og

Læs mere

DANIEL RIEGELS. Lightroom 5

DANIEL RIEGELS. Lightroom 5 DANIEL RIEGELS Lightroom 5 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... Daniel Riegels KAPITEL ET... 9 Kom i gang med Lightroom 5 Anskaf og installer Lightroom... 10 De fire paneler... 11 Modulerne... 12 Fuldskærmstilstand...

Læs mere

At opsætte et foto. Det Gyldende Snit De fleste kender det nok tilbage fra formningstimerne i folkeskolen, det gyldne snit.

At opsætte et foto. Det Gyldende Snit De fleste kender det nok tilbage fra formningstimerne i folkeskolen, det gyldne snit. Billedopbygning 1 Teknikken er ikke alt, men et godt redskab. Nu hvor du kender egenskaberne af dit udstyr (læs begynder og udstyr delen), kan jeg lære dig, hvordan du kan bruge dette til at give dit billede

Læs mere

4.999,- 2.999,- 6.999,- 799,- 899,- 1.299,- 2000,- 500,- 400,- 400,- 200,-

4.999,- 2.999,- 6.999,- 799,- 899,- 1.299,- 2000,- 500,- 400,- 400,- 200,- 4.999,- 2000,- 2.999,- 500,- 6.999,- 400,- 200,- 1.299,- 799,- 400,- 899,- M M 299,- 2.999,- 999,- 499,- 3.199,- M M 3.799,- 169,- 1,- 2.699,- 1,- 2.399,- Telenor Mobilt Bredbånd Gå på nettet med din bærbare,

Læs mere

Pressemeddelelse. Kontrol, kraft, kreativitet Canon gør det muligt for fotografer at tage et stort skridt videre med det nye Canon EOS 60D

Pressemeddelelse. Kontrol, kraft, kreativitet Canon gør det muligt for fotografer at tage et stort skridt videre med det nye Canon EOS 60D Pressemeddelelse EMBARGO: 26. august, 2010, 06.00 (CEST) Kontrol, kraft, kreativitet Canon gør det muligt for fotografer at tage et stort skridt videre med det nye Canon EOS 60D Søborg d. 26. august 2010

Læs mere

For det første skal man bruge udstyr. Tripod + kamera + fjernudløser, monteret med velcro på stativben

For det første skal man bruge udstyr. Tripod + kamera + fjernudløser, monteret med velcro på stativben Langtidseksponering Rasve 25. juli 2015 På det seneste har jeg fundet langtidseksponering ret interessant. Præcis hvad det er, er jeg ikke helt klar over. En del af det er nok, at jeg tvinger mig til at

Læs mere

Billedbehandling. Lær de simple værktøjer at kende. Version: August 2012

Billedbehandling. Lær de simple værktøjer at kende. Version: August 2012 Billedbehandling Lær de simple værktøjer at kende Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Dette hæfte...4 Begreber udi billedbehandling...4 Billedstørrelse...4 Sideformat...5 Filformat...5 Hent et billede

Læs mere

I AM YOUR 1 NIKKOR FINDER

I AM YOUR 1 NIKKOR FINDER I AM YOUR FINDER I AM VISUAL PERFECTION Nikon 1-systemkameraer er fantastiske til at fange livets mest flygtige øjeblikke. Nikon 1-kameraer med udskifteligt objektiv giver en ekstraordinær ydelse, imponerende

Læs mere

PROGRAM FORÅR 2018 Senest revideret 1. januar 2018

PROGRAM FORÅR 2018 Senest revideret 1. januar 2018 PROGRAM FORÅR 2018 Senest revideret 1. januar 2018 I løbet af forårs-sæsonen skal vi på adskillige ekskursioner, men de er ikke indsat i programmet, da vi satser på at planlægge dem ad hoc i forhold til

Læs mere

Macro. Makro betyder i fotosammenhæng alt, hvad der er under mindste-afstanden i "normal" fokuseringsområdet.

Macro. Makro betyder i fotosammenhæng alt, hvad der er under mindste-afstanden i normal fokuseringsområdet. Makro betyder i fotosammenhæng alt, hvad der er under mindste-afstanden i "normal" fokuseringsområdet. -men det bliver du nok ikke klogere af. Det er historisk begrundet fra filmkameraernes tid, hvor man

Læs mere

Phase One 645 AF Et nyt digital og analog mellemformat system kamera

Phase One 645 AF Et nyt digital og analog mellemformat system kamera Phase One 645 AF Et nyt digital og analog mellemformat system kamera I samarbejde med Mamiya har Danske Phase One forfinet mellemformat kameraet 645 AF, og optimeret egenskaberne til digital samt analog

Læs mere

En let måde at sammenligne objektivers brændvidde

En let måde at sammenligne objektivers brændvidde En let måde at sammenligne objektivers brændvidde Når du køber et ny kompaktkamera, spejlreflekskamera eller bare et nyt objektiv, er brændvidden af objektivet på dit aktuelle kamera en af de vigtigste

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER primary level (P.L.) fotoworkshop For dig der vil blive bedre i en fart DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER TTF PRIMARY LEVEL (P.L.) TTF PRIMARY LEVEL Varighed: 3 dage

Læs mere

Fotografering med blitz Noter til klubaften den 17/ i Kibæk Fotoklub

Fotografering med blitz Noter til klubaften den 17/ i Kibæk Fotoklub Fotografering med blitz Noter til klubaften den 17/1 2017 i Kibæk Fotoklub Det vigtigste for en ekstern blitz i forhold til en indbygget er lysmængden. Denne måles i ledetal [m]. Jo større tal jo mere

Læs mere

HDR HIGH DYNAMIC RANGE FOTOGRAFERING

HDR HIGH DYNAMIC RANGE FOTOGRAFERING JOHN NYBERG HDR HIGH DYNAMIC RANGE FOTOGRAFERING HDR HIGH DYNAMIC RANGE FOTOGRAFERING Din guide til HDR-fotografering Lav fantastiske flotte billeder Photomatix 4.1 anvendes i en stor del af hæftet JOHN

Læs mere

PRESSEMEDDELELSE. Feb. 2009 RICOH PRÆSENTERER CX1.

PRESSEMEDDELELSE. Feb. 2009 RICOH PRÆSENTERER CX1. PRESSEMEDDELELSE Feb. 2009 RICOH PRÆSENTERER CX1. 7,1x optisk vidvinkel digitalkamera med et belysningsområde svarende til 12 EV. Ricoh er nu på banen med CX1, et nyt kompakt digitalt kamera med et 28-200mm,

Læs mere

Bryllupsfoto. Foråret nærmer sig med hastige skridt. Mit bryllups gear: bryllupsfoto

Bryllupsfoto. Foråret nærmer sig med hastige skridt. Mit bryllups gear: bryllupsfoto Detaljebilleder er vigtige. Her er det gommens navn i ringen. Ringen var i dette tilfælde vigtig da brudens mor var guldsmed og havde lavet dem. Bryllupsfoto Tekst og fotos: Nicolai Brix Mit bryllups gear:

Læs mere

EOS 550D har også 3,5 mm stereo mikrofonstik som giver mulighed for ekstern mikrofon ved optagelser.

EOS 550D har også 3,5 mm stereo mikrofonstik som giver mulighed for ekstern mikrofon ved optagelser. Pressemeddelelse Embargo: 8. februar 2010, 15:00 CET 18 megapixels, 1080p HD-film, ISO 6400: Canons EOS 550D flytter grænser for digitale spejlreflekskameraer inden for konsumentmarkedet London, 8. februar

Læs mere

Guide: 10 tips der giver dig fantastiske langtidseksponeringer

Guide: 10 tips der giver dig fantastiske langtidseksponeringer Guide: 10 tips der giver dig fantastiske langtidseksponeringer 11. MAJ, 2014 JOACHIM MORTENSEN FOTOTIPS Langtidseksponeringer kan være en anden måde at se verden på gennem foto. Det kan tilføre billedet

Læs mere

Lysets farve måles i Kelvin efter en skala nogenlunde som vist på nedenstående planche, hvor forskellige lysforhold er indikeret.

Lysets farve måles i Kelvin efter en skala nogenlunde som vist på nedenstående planche, hvor forskellige lysforhold er indikeret. Hvidbalance Noter til Kibæk Fotoklub den 1/2 2017 Af Jørgen D. Vestergaard Et (ikke-selvlysende) objekt har den farve, som det lys det reflekterer. Det betyder dermed at objektets farve er afhængig af

Læs mere

Rapport over fotokursus 11.-3. - 17.-3. 2014 Det fortællende foto

Rapport over fotokursus 11.-3. - 17.-3. 2014 Det fortællende foto Mejerist N.H. Lindhardt har en passion for biler og har samlet sig en del, som bliver brugt til bestillings-kørsel. - Vi selvstændige har jo så meget fritid, som vi skal bruge til noget fornuftigt, som

Læs mere

DIGITALISERING. FOTOHOUSE ApS Kærvej 28 2970 Hørsholm Telefon + 45-20 58 30 75 Email info@fotohouse.dk

DIGITALISERING. FOTOHOUSE ApS Kærvej 28 2970 Hørsholm Telefon + 45-20 58 30 75 Email info@fotohouse.dk DIGITALISERING I forbindelse med digitalisering af bevaringsopgaver I forbindelse med digitalisering af bevaringsopgaver, kan vi tilbyde både produkter og hjælp til forskellige opgaver, der sikre det bedst

Læs mere

Jul med Canon Gaveideer

Jul med Canon Gaveideer Jul med Canon Gaveideer Forud for højtiden inviterer Canon dig til at komme og se de nyeste produkter, der kan give dig ideer til den perfekte julegave i år. Fra kameraer, der indfanger vinteren, når den

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Makrofotografering kom helt tæt på en verden de færreste har set DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER 2 Workshoppens mål At give kursisterne indsigt i makrofotografiets

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET

GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET GUIDE 1 Blænde ISO Lukkertid Eksponeringsværdi. og lidt om, hvordan de hænger sammen GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET 2015 LÆRfoto.dk Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Blænde... 4 Blænde og dybdeskarphed...

Læs mere

Eksponeringen. Lys og eksponering. Lysmåling før eksponering. Rystelser. Digitalkamera

Eksponeringen. Lys og eksponering. Lysmåling før eksponering. Rystelser. Digitalkamera Eksponeringen Kommer der for lidt lys ind i kameraet, får vi et mørkt, underbelyst billede, hvor man ikke kan skelne detaljer. Det gælder om at ramme den helt rigtige eksponering, hvor alle motivets farver

Læs mere

Velkommen til - - Hvorfor RAW fil format & - Capture One. RAW WorkFlow. Per Buchmann

Velkommen til - - Hvorfor RAW fil format & - Capture One. RAW WorkFlow. Per Buchmann Velkommen til - - Hvorfor RAW fil format & - Capture One RAW WorkFlow Per Buchmann En lille markedsundersøgelse! Hvem fotograferer i JPG format? Hvem fotograferer i RAW format? Hvem anvender PC? Hvem optimerer

Læs mere

Tilbud i september 2009

Tilbud i september 2009 Camlink CSP50 Spotting Scope Et super lækkert lille teleskop til naturelskeren. Alt i en elegant pakke. CSP50 er et utroligt kompakte teleskop til en attraktiv pris, uden at gå på kompromis med kvalitet.

Læs mere

Den store KAMERA- BEGYN - DEREN ENTU- SIASTEN PROFFEN

Den store KAMERA- BEGYN - DEREN ENTU- SIASTEN PROFFEN GUIDE Den store KAMERA- Af Poul Siersbæk Nu får du det KOMPLETTE OVERBLIK OVER AKTUELLE KAMERAER med udskiftelig optik. Ud over denne guide får du vores særligt udvalgte tips til at få det bedste ud af

Læs mere

august - december 2014

august - december 2014 Program august - december 2014 18 August. Feriebilleder + præsentation af programmet og tilmeldinger til Foto Emne konkurrence til borges@rafael.dk. (se den 1. Sep.) Indlevering af billeder til udstilling

Læs mere

Makro / Tæt på. Oversigt

Makro / Tæt på. Oversigt Makro / Tæt på Fredericia fotoklub d. 31/8-2015 HMJ-foto.dk Hvad er makro? Oversigt Grundlæggende forhold: Mange muligheder for udstyr Hvilken motiver (stationære el. bevægelige) Dybdeskarphed Behov for

Læs mere

FOTOGRUPPEN: Noget om RAW Side 1

FOTOGRUPPEN: Noget om RAW Side 1 FOTOGRUPPEN: Noget om RAW Side 1 Du har sikkert hørt det igen og igen. Du skal lære at skyde i RAW. Men ved du, hvorfor det er så vigtigt? Og hvad det egentlig betyder for dine billeder? Lad os finde ud

Læs mere

STILLEBEN 3 PROGRAM BRÆNDVIDDEOMRÅDE BLITZ STATIV SPECIELT UDSTYR

STILLEBEN 3 PROGRAM BRÆNDVIDDEOMRÅDE BLITZ STATIV SPECIELT UDSTYR STILLEBEN 3 Stablede sten SVÆR- HEDS- GRAD PROGRAM BRÆNDVIDDEOMRÅDE BLITZ STATIV SPECIELT UDSTYR A/AV 50-200 MM DET BØR DU GÅ EFTER Er du ved stranden, så kig efter nogle sten med samme nuance og form,

Læs mere

Introduktion til portrætfotografering i studie for Fotoklubben Kronborg. Copyright 2011 Mogens Kallesø www.lightcatcher

Introduktion til portrætfotografering i studie for Fotoklubben Kronborg. Copyright 2011 Mogens Kallesø www.lightcatcher Introduktion til portrætfotografering i studie for Fotoklubben Kronborg Copyright 2011 Mogens Kallesø www.lightcatcher Indhold Velkomst Definitionen på et portræt Indstilling af kamera og lys Eksempel

Læs mere

Billedkomposition. Billederne oven for er da pæne, men de siger jer sikkert ikke så meget, fordi I ikke selv har taget dem.

Billedkomposition. Billederne oven for er da pæne, men de siger jer sikkert ikke så meget, fordi I ikke selv har taget dem. Tryk på knappen og billedet er i kassen De fleste mennesker har prøvet at fotografere. At tage billeder er blevet meget let efter at de nye kameraer næsten kan tænke selv. Man skal ikke stille afstand,

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Makrofotografering kom helt tæt på en verden de færreste har set DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Workshoppens mål At give kursisterne indsigt i makrofotografiets udfordringer.

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Makrofotografering kom helt tæt på en verden de færreste har set DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER 2 Workshoppens mål At give kursisterne indsigt i makrofotografiets

Læs mere

PRODUKT- FOTOGRAFERING

PRODUKT- FOTOGRAFERING PRODUKT- FOTOGRAFERING FOR WEBSHOPS Visual Reporting ApS Version 1.00 Hent den nyeste version på http://www.visualreporting.dk/e-bog Side i INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning...2 Kameraets indstillinger...3

Læs mere

Det ER virkelig nemt at tage gode billeder! Brug af objektiver med Image Stabilizer (billedstabilisering) giver bedre resultater

Det ER virkelig nemt at tage gode billeder! Brug af objektiver med Image Stabilizer (billedstabilisering) giver bedre resultater Det ER virkelig nemt at tage gode billeder! Brug af objektiver med Image Stabilizer (billedstabilisering) giver bedre resultater Bliver for mange af dine billeder slørede? Canon IS*-objektiver er løsningen!

Læs mere

PRESSEMEDDELELSE TG-610 & TG-310

PRESSEMEDDELELSE TG-610 & TG-310 PRESSEMEDDELELSE TG-610 & TG-310 Ny OLYMPUS TOUGH duo giver fremragende billeder på en nem måde. TOUGH TG-610 og TG-310 kan stort set tåle alt: Vandtæt, stødsikkert og frostsikkert. PRESSEMEDDELELSE Ny

Læs mere

Det er i øvrigt værd at bemærke, at objektivet er fremstillet som et normal-objekt, da mellemformat jo giver negativ crop i forhold til Full Frame.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at objektivet er fremstillet som et normal-objekt, da mellemformat jo giver negativ crop i forhold til Full Frame. Generelt indtryk Carl Zeiss Biometar 80mm f/2,8 er et objektiv med pentacon 6 fatning (eller Kiev 60 fatning). Dvs det er bygget til det såkaldte mellemformat, der bygger på en større sensor end Full Frame

Læs mere

Alle rettigheder forbeholdes Copyright Kameratest.dk Algade 2 5592 Ejby Mail: kontakt@ameratest.dk Tlf: 28 11 18 11 1

Alle rettigheder forbeholdes Copyright Kameratest.dk Algade 2 5592 Ejby Mail: kontakt@ameratest.dk Tlf: 28 11 18 11 1 Alle rettigheder forbeholdes Copyright Kameratest.dk Algade 2 5592 Ejby Mail: kontakt@ameratest.dk Tlf: 28 11 18 11 1 Intro Tak fordi du har købt Preset effects Vol. 1 hos Kameratest.dk Med dette produkt

Læs mere

Luftfoto. BOG // Lolland-Falster, Møn fra oven

Luftfoto. BOG // Lolland-Falster, Møn fra oven GRAFIK & billed Luftfoto Luftbillederne i denne opgave er taget fra fly og lift til bogen LollandFalster, Møn fra oven, som er en del af bogserien fra oven. Billeder i bogen ledsages af indsigtsfulde og

Læs mere