Søgning vælg ja hvis brugeren skal kunne søge på en given anmeldelse og få den vist i søgeresultatet

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Søgning vælg ja hvis brugeren skal kunne søge på en given anmeldelse og få den vist i søgeresultatet"

Transkript

1 Kilder i VIP Zinio ( magasin) Søgning vælg ja når metadata skal kunne søges og vises i jeres grænseflade vælg link til onlineadgang for at brugerne kan få adgang til ressourcen hos leverandøren Beskrivelse af DBCs behandling af kilden: Beskrivelse af kilden på Centralbibliotek.dk: 0 Værtsnavn (til proxyopsætning i DDB- CMS): Anmeldelser musik Søgning vælg ja hvis brugeren skal kunne søge på en given anmeldelse og få den vist i søgereultatet vælg anmeldelse og anmeldt værk (fra værk til anmeldelse) hvis en anmeldelse skal kunne udleveres (og dermed vises) når brugeren har søgt på en musik-titel. Når brugeren har fundet titlen, vil det være muligt for grænsefladen at indsætte eksempelvis en se anmeldelse-knap. Artikelbasens anmeldelser Søgning vælg ja hvis brugeren skal kunne søge på en given anmeldelse og få den vist i vælg anmeldelse og anmeldt værk (fra værk til anmeldelse) hvis en anmeldelse skal kunne udleveres (og dermed vises) når brugeren har søgt på et værk (bog, film, etc.). Når brugeren har fundet værket, vil det være muligt for grænsefladen at indsætte eksempelvis en se anmeldelseknap. Artikelbasens avisartikler Søgning vælg ja hvis brugeren skal kunne søge på en given avisartikel og få den vist i Vælg debat af artikel hvis brugeren skal kunne få vist avisartikler og debatindlæg, der er knyttet til en artikel, som brugeren har søgt frem (grænsefladen skal sørge for knap eller lignende). Vælg fortsættelse af artikel hvis brugeren skal kunne få vist artikler, der er er en fortsættelse af en artikel, som brugeren har fundet via en søgning (grænsefladen skal sørge for knap eller lignende). Vælg link til onlineadgang hvis I abonnerer DBCs webservice, der giver adgang til Infomedia og ønsker at brugeren skal kunne læse hele avisartiklen (grænsefladen skal sørge for knap eller lignende). Vælg Ophavsbeskrivelse hvis I ønsker at gøre det muligt at vise brugeren eksempelvis et forfatterwebportræt (grænsefladen skal sørge for knap eller lignende). Artikelbasen tidsskrifartikler Søgning vælg ja hvis brugeren skal kunne søge på en given tidsskriftartikel og få den vist i

2 Vælg debat af artikel hvis brugeren skal kunne få vist tidsskriftartikler og debatindlæg, der er knyttet til en artikel, som brugeren har søgt frem (grænsefladen skal sørge for knap eller lignende). Vælg fortsættelse af artikel hvis brugeren skal kunne få vist artikler, der er er en fortsættelse af en artikel, som brugeren har fundet via en søgning (grænsefladen skal sørge for knap eller lignende). Vælg link til onlineadgang hvis I abonnerer DBCs webservice, der giver adgang til Infomedia og ønsker at brugeren skal kunne læse hele tidsskriftartiklen (grænsefladen skal sørge for knap eller lignende). Vælg Ophavsbeskrivelse hvis I ønsker at gøre det muligt at vise brugeren eksempelvis et forfatterwebportræt (grænsefladen skal sørge for knap eller lignende). Biologifaget Søgning vælg ja hvis brugeren skal kunne søge i ressourcens brønddata og vise dem i Beskrivelse af kilden på Centralbibliotek.dk: Værtsnavn (til proxyopsætning i DDB- CMS): Credo ( credo) Søgning vælg ja når metadata i brønden skal kunne søges og vises i jeres grænseflade vælg link til onlineadgang for at brugerne kan få adgang til ressourcen hos leverandøren Beskrivelse af DBCs behandling af kilden: Beskrivelse af kilden på Centralbibliotek.dk: reference Værtsnavn (til proxyopsætning i DDB- CMS): search.credoreference.com Danske Billeder Søgning vælg ja hvis brugeren skal kunne søge i de metadata (titel, beskrivelse), der knytter sig til hvert enkelt billede. Vælg link til billede hvis det skal gøres muligt for grænsefladen at vise billeder fra Danske Billeder i Vælg link til online adgang hvis I vil give brugeren mulighed for at se billeder på sitet Danske billeder Beskrivelse af Danske Billeder Danske Dyr Søgning vælg ja hvis brugeren skal kunne søge i ressourcens brønddata og vise dem i Beskrivelse på Centralbibliotek.dk: dyrverdens- dyr Værtsnavn (til proxyopsætning i DDB- CMS): dyr.dk

3 Ebrary Academic Complete Søgning vælg ja hvis brugeren skal kunne søge i ressourcens brønddata og vise dem i Beskrivelse på Centralbibliotek.dk: academic- complete Værtsnavn (til proxyopsætning i DDB- CMS): Ebrary Public Library Complete Søgning vælg ja hvis brugeren skal kunne søge i ressourcens brønddata og vise dem i Beskrivelse på Centralbibliotek.dk: public- library- complete Værtsnavn (til proxyopsætning i DDB- CMS): ekurser.nu Søgning vælg ja hvis brugeren skal kunne søge i brønddata og vise dem i vælg link til online adgang for at give brugeren adgang til ekurser.nu ereolen Søgning vælg ja hvis brugerne skal kunne søge i ereolens brønddata vælg anmeldelse og anmeldt værk (fra anmeldelse til værk), hvis I vil gøre det muligt at vise en anmeldt bog fra ereolen, når brugeren har fundet en anmeldelse gennem en søgning på anmeldelsen. Dette kræver, at I har valgt Søgning: ja i anmeldelser. vælg link til online adgang for at give brugeren adgang til ereolen.dk Faktalink Søgning vælg ja hvis brugerne skal kunne søge i metadata fra Faktalink ( Artikelbasens poster) vælg link til online adgang for at give brugeren adgang til den fulde tekst hos Faktalink Filmstriben i lænestolen (fjernadgang) Søgning vælg ja hvis brugerne skal kunne søge i metadata til Filmstriben og få dem vist i Vælg filmatisering, hvis I ønsker at grænsefladen skal kunne vise metadata for den bog, der er forlægget for filmen (Grænsefladen skal tilrettes) Vælg link til onlineadgang hvis brugerne skal præsenteres for filmen hos Filmstriben der linkes dybt dvs til den filmtitel, der er søgt på. Filmstriben på biblioteket Søgning vælg ja hvis brugerne skal kunne søge i metadata til Filmstriben og få dem vist i

4 Vælg filmatisering, hvis I ønsker at grænsefladen skal kunne vise metadata for den bog, der er forlægget for filmen (Grænsefladen skal tilrettes) Vælg link til onlineadgang hvis brugerne skal præsenteres for filmen hos Filmstriben der linkes dybt dvs til den filmtitel, der er søgt på. Forfatterweb Søgning vælg ja hvis brugerne skal kunne søge i metadata fra Forfatterweb ( Artikelbasens poster) vælg link til online adgang for at give brugeren adgang til den fulde tekst hos Forfatterweb vælg ophavsbeskrivelse hvis I ønsker at gøre det muligt at vise forfatterbeskrivelser fra andre kilder eksempelvis Litteratursiden. Fysikkemifaget Søgning vælg ja hvis brugeren skal kunne søge i ressourcens data i brønden og vise dem i Værtsnavn (til proxyaopsætning i DDB- CMS): Beskrivelse på Centralbibliotek.dk: Geografifaget Søgning vælg ja hvis brugeren skal kunne søge i ressourcens data i brønden og vise dem i Værtsnavn (til proxyaopsætning i DDB- CMS): Beskrivelse på Centralbibliotek.dk: Historiefaget Søgning vælg ja hvis brugeren skal kunne søge i ressourcens data i brønden og vise dem i Værtsnavn (til proxyaopsætning i DDB- CMS): Beskrivelse på Centralbibliotek.dk: Historisk Atlas Søgning vælg ja hvis brugeren skal kunne søge i ressourcens data i brønden og vise dem i vælg link til online adgang for at give brugerne adgang til beskrivelserne på Historisk Atlas Litteratursiden (analyser) vælg link til online adgang for at give brugerne adgang til Analyserne på Litteratursiden

5 vælg analyse og analyseret værk, hvis en analyse skal kunne præsenteres når brugeren har søgt på en bog (grænsefladen skal rettes til, så der kommer en knap eller lign.) Litteratursiden (anmeldelser) vælg link til online adgang for at give brugerne adgang til anmeldelserne på Litteratursiden vælg anmeldelse og anmeldt værk, hvis en anmeldelse skal kunne vises, når brugeren har søgt en bog frem (grænsefladen skal rettes til, så der kommer en knap eller lign.) Litteratursiden (artikler) vælg link til online adgang for at give brugerne adgang til artiklerne på Litteratursiden Litteratursiden (forfatterportrætter) vælg link til online adgang for at give brugerne adgang til Forfatterportrætter på Litteratursiden vælg ophavsbeskrivelse, hvis et forfatterportræt skal kunne præsenteres for brugeren, når hun har søgt en bog (grænsefladen skal rettes til, så der kommer en knap eller lign.)

På nettet via bibliotek.dk

På nettet via bibliotek.dk Kirsten Larsen: På nettet via bibliotek.dk Januar 2012 1 På nettet via bibliotek.dk På nettet via bibliotek.dk... 1 Tekster... 2 Adgang til artikler og anmeldelser fra Infomedia... 3 Adgang til Materialevurderinger

Læs mere

På nettet via bibliotek.dk

På nettet via bibliotek.dk Kirsten Larsen: På nettet i bibliotek.dk Maj 2010 1 På nettet via bibliotek.dk På nettet via bibliotek.dk...1 Tekster...2 Adgang til artikler og anmeldelser fra Infomedia...4 Adgang til Materialevurderinger

Læs mere

På nettet via bibliotek.dk

På nettet via bibliotek.dk Kirsten Larsen: På nettet via bibliotek.dk April 2011 1 På nettet via bibliotek.dk På nettet via bibliotek.dk... 1 Tekster... 3 Adgang til artikler og anmeldelser fra Infomedia... 5 Adgang til Materialevurderinger

Læs mere

VEJE TIL VIDEN VIDEN

VEJE TIL VIDEN VIDEN VEJE TIL VIDEN VEJE TIL VIDEN DBC producerer metadata og udvikler den nationale it-infrastruktur til bibliotekerne, så borgerne let finder den information, de søger og bliver præsenteret for den på en

Læs mere

En fælles løsning. DDB, Kombit, brønden

En fælles løsning. DDB, Kombit, brønden En fælles løsning DDB, Kombit, brønden Hvem, hvad, hvor og hvornår Hvem er vi? Danske Folke- og skolebiblioteker i fællesskab. Initiativ fra København, Århus, Esbjerg, Herning, Horsens og Ishøj i samarbejde

Læs mere

Databrønd data ind. Linda Schwartz Karlsen, DBC. 26. marts 2012

Databrønd data ind. Linda Schwartz Karlsen, DBC. 26. marts 2012 Databrønd data ind Linda Schwartz Karlsen, DBC 26. marts 2012 Data ind Nye kilder til brønden Hvordan kan de bruges? Konvertering Fælles format: DKABM Dannelse af relationer mellem kilder/poster Strukturelle

Læs mere

BIBLIOTEKERNES ONLINE PERFORMANCE

BIBLIOTEKERNES ONLINE PERFORMANCE BIBLIOTEKERNES ONLINE PERFORMANCE AUGUST 2016 Generelle tendenser for august 2016 Gennemsnitligt går folkebibliotekernes online performance målt i besøg pr. 1.000 indbyggere frem med 2% i august 2016 sammenlignet

Læs mere

BIBLIOTEKERNES ONLINE PERFORMANCE

BIBLIOTEKERNES ONLINE PERFORMANCE BIBLIOTEKERNES ONLINE PERFORMANCE NOVEMBER 2016 Generelle tendenser for november 2016 Gennemsnitligt går folkebibliotekernes online performance målt i besøg pr. 1.000 indbyggere tilbage med 4% i november

Læs mere

DBC Den bibliografiske og IT-mæssige infrastruktur i dansk biblioteksvæsen. Oplæg på kursus for nyansatte i bibliotekerne 13. Marts 2014 Ejnar Slot

DBC Den bibliografiske og IT-mæssige infrastruktur i dansk biblioteksvæsen. Oplæg på kursus for nyansatte i bibliotekerne 13. Marts 2014 Ejnar Slot DBC Den bibliografiske og IT-mæssige infrastruktur i dansk biblioteksvæsen Oplæg på kursus for nyansatte i bibliotekerne 13. Marts 2014 Ejnar Slot Agenda (muligvis en pause undervejs) Materialets (eksempel:

Læs mere

BIBLIOTEKERNES ONLINE PERFORMANCE

BIBLIOTEKERNES ONLINE PERFORMANCE BIBLIOTEKERNES ONLINE PERFORMANCE SEPTEMBER 2016 Generelle tendenser for september 2016 Gennemsnitligt går folkebibliotekernes online performance målt i besøg pr. 1.000 indbyggere tilbage med 2 % i september

Læs mere

Teknisk integrering af e-læringsportalen ekurser.nu i DDB-CMS

Teknisk integrering af e-læringsportalen ekurser.nu i DDB-CMS Teknisk integrering af e-læringsportalen ekurser.nu i DDB-CMS Projekt støttet af DDB-puljen 2014 Indledning I takt med det øgede brug af digitale tjenester, og bibliotekets rolle indenfor læring, er bibliotekernes

Læs mere

VIP-basen og nyt bestilsystem.

VIP-basen og nyt bestilsystem. DBC. Ny VIP-grænseflade fra 1.6.2010 Version: 29.5.2010. Side 1 (5) VIP-basen og nyt bestilsystem. Indhold: Ny opdeling af VIP-basens parametre i grænsefladen...1 Nye indstillinger efter 1.6.2010...2 Modtag

Læs mere

BIBLIOTEKERNES ONLINE PERFORMANCE

BIBLIOTEKERNES ONLINE PERFORMANCE BIBLIOTEKERNES ONLINE PERFORMANCE JUNI 2016 Generelle tendenser for juni 2016 Gennemsnitligt går folkebibliotekernes online performance målt i besøg pr. 1.000 indbyggere tilbage med 2% i juni 2016 sammenlignet

Læs mere

BIBLIOTEKERNES ONLINE PERFORMANCE

BIBLIOTEKERNES ONLINE PERFORMANCE BIBLIOTEKERNES ONLINE PERFORMANCE OKTOBER 2016 Generelle tendenser for oktober 2016 Gennemsnitligt går folkebibliotekernes online performance målt i besøg pr. 1.000 indbyggere tilbage med 3% i oktober

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Vejledning

Bibliotekets netmedier. Vejledning Bibliotekets netmedier Vejledning Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger og musik, se

Læs mere

DECEMBER Så tillykke til Ærø med den nye hjemmeside og de gode tendenser indtil videre.

DECEMBER Så tillykke til Ærø med den nye hjemmeside og de gode tendenser indtil videre. DECEMBER 2016 Generelt: December viser sig som en mindre travl måned December viser sig som en mindre travl måned målt i besøg på hjemmesiderne for både de lokale folkebiblioteker og netbibliotekerne.

Læs mere

Guide til hvordan du får mest muligt ud af søgeresultatet

Guide til hvordan du får mest muligt ud af søgeresultatet Guide til hvordan du får mest muligt ud af søgeresultatet 1. Resultatlisten Når du klikker ind på selve resultatlisten, får du vist alle de materialer, der matcher din søgning. For hvert materiale er der

Læs mere

Lige i øjet, lige i øret, lige nu, lige her!

Lige i øjet, lige i øret, lige nu, lige her! Lige i øjet, lige i øret, lige nu, lige her! Vil du se en film eller høre noget ny musik? Gør brug af bibliotekets netmedier Gratis og helt lovligt giver Aarhus Kommunes Biblioteker adgang til spillefilm,

Læs mere

Digitale medier på Aalborg Bibliotekerne.

Digitale medier på Aalborg Bibliotekerne. Punkt 9. Digitale medier på Aalborg Bibliotekerne. 2012-23502. Skole- og Kulturforvaltningen fremsender til Skole- og Kulturudvalgets drøftelse sagsfremstilling vedr. digitale medier på Aalborg Bibliotekerne.

Læs mere

brug nettet / lær at søge effektivt

brug nettet / lær at søge effektivt brug nettet / lær at søge effektivt Med netmedierne kan du gratis og lovligt: Downlåne materiale direkte til din egen pc Undgå ventetid Få adgang til et utal af fuldtekst artikler fra diverse tidsskrifter

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2014

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2014 Kurser for voksne Forår 2014 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

Hvor gammel er du? Er du? Hvilken skole går du på? 12 år (1%) 13 år (39%) 14 år (60%) 12 år 13 år 14 år. En pige (50%) En dreng (50%)

Hvor gammel er du? Er du? Hvilken skole går du på? 12 år (1%) 13 år (39%) 14 år (60%) 12 år 13 år 14 år. En pige (50%) En dreng (50%) Hvor gammel er du? 12 år (1%) 13 år (39%) 14 år (60%) 12 år 13 år 14 år Er du? En pige (50%) En dreng (50%) En dreng En pige Hvilken skole går du på? Humlebæk Skole (0%) Fredensborg Skole (2%) Endrupskolen

Læs mere

PH udviklingsønsker - oplæg til møde den 17.9.12 - Formidling

PH udviklingsønsker - oplæg til møde den 17.9.12 - Formidling PH udviklingsønsker - oplæg til møde den 17.9.12 - Formidling 14492 Youtube klip skal kunne indsættes og vises på siden Formidling 14486 Printfunktion til udvalgte side Formidling 14457 ALT-tekster skal

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

DDB s mission og vision

DDB s mission og vision STATUS MARTS 2015 DDB s mission og vision Vi styrker, effektiviserer og synliggør det samlede offentlige bibliotekstilbud og sikrer alle borgerenem adgang til udvalgt, kvalitativt, aktuelt og alsidigt

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

Drejebog bibliotek.dk undervisning

Drejebog bibliotek.dk undervisning Drejebog bibliotek.dk undervisning Overskrift Indholdselement Hjælp og to-do-liste Program Velkommen Flipover/tavle med Præsentér dig selv program + evt. papir uddelt Formål med kurset Gennemgå program

Læs mere

Vejledning til ereolens app version 2.0 til ipad

Vejledning til ereolens app version 2.0 til ipad Vejledning til ereolens app version 2.0 til ipad 07-07-2014 Indhold 1. Hvordan henter jeg ereolens App?... 3 2. Hvordan kommer jeg i gang?... 5 2.1 Hvordan logger jeg ind/ud?... 5 3. Mine lån... 7 4. Hvordan

Læs mere

Bliv klogere på DDB temadag d. 29.10.2014

Bliv klogere på DDB temadag d. 29.10.2014 Bliv klogere på DDB temadag d. 29.10.2014 hvorfor DDB? hvad er DDB? økonomi organisation centralbibliotekernes rolle licenser, netbiblioteker og apps CMS hvorfor DDB? fælles udviklingskraft og udviklingsmiljø

Læs mere

Hvordan søger jeg i Slægtsforskernes Bibliotek?

Hvordan søger jeg i Slægtsforskernes Bibliotek? Hvordan søger jeg i Slægtsforskernes Bibliotek? Slægtsforskernes Bibliotek (DIS Bibliotek) råder over omkring 20.000 bøger og andre værker med relevans for slægtsforskere, såsom slægtstavler, biografier,

Læs mere

Jeg synes egentlig, jeg har godt styr på det med at søge - jeg vil bare gerne vide, om jeg har fået det hele med!

Jeg synes egentlig, jeg har godt styr på det med at søge - jeg vil bare gerne vide, om jeg har fået det hele med! Jeg synes egentlig, jeg har godt styr på det med at søge - jeg vil bare gerne vide, om jeg har fået det hele med! Lær at søge smart! Sådan finder du din litteratur Informationssøgningen til din opgave

Læs mere

BIBLIOTEKERNES WEBSTATISTIK NOVEMBER 2017

BIBLIOTEKERNES WEBSTATISTIK NOVEMBER 2017 BIBLIOTEKERNES WEBSTATISTIK NOVEMBER 2017 Generelt Antallet af besøg pr. 1.000 indbyggere er gennemsnitligt gået tilbage med 4 % i november 2017 sammenlignet med oktober 2017 på folkebibliotekernes lokale

Læs mere

BIBLIOTEKERNES ONLINE PERFORMANCE

BIBLIOTEKERNES ONLINE PERFORMANCE BIBLIOTEKERNES ONLINE PERFORMANCE JULI 2016 Generelle tendenser for juli 2016 Gennemsnitligt går folkebibliotekernes online performance målt i besøg pr. 1.000 indbyggere tilbage med 1% i juli 2016 sammen

Læs mere

FAVRSKOV BIBLIOTEKERNE SÅDAN GØR VI

FAVRSKOV BIBLIOTEKERNE SÅDAN GØR VI FAVRSKOV BIBLIOTEKERNE SÅDAN GØR VI TAL OG TILGANG Fakta: Ca. 47.000 indbyggere Ingen hovedby, 3 lige store byer, alle med kulturhuse. Et mindre bibliotek. Ca. 21 årsværk biblioteker, ca. 2 kulturhuse

Læs mere

Forslag til udviklingsplan 2012 sendes hermed til offentlig høring med svarfrist 24. november 2011.

Forslag til udviklingsplan 2012 sendes hermed til offentlig høring med svarfrist 24. november 2011. 1 Høringsoplæg til Aftale om udvikling af bibliotek.dk i 2012 mellem Styrelsen for Bibliotek og Medier og Dansk BiblioteksCenter 3. november 2011 Indhold Indledning...1 Indsatsområde A: bibliotek.dk migration

Læs mere

BRUG HOVEDET! -SØG ORDENTLIGT PÅ NETTET

BRUG HOVEDET! -SØG ORDENTLIGT PÅ NETTET BRUG HOVEDET! -SØG ORDENTLIGT PÅ NETTET MINDSPOT.dk Redaktion: Mindspot Layout: IT & Kommunikation Tryk: Lasertryk Borgerservice og Biblioteker Hovedbiblioteket Møllegade 1, 8000 Århus C +45 8940 9274

Læs mere

Bibliotek.dk som lokal grænseflade notat

Bibliotek.dk som lokal grænseflade notat Bibliotek.dk som lokal grænseflade notat Dette notat skal beskrive løsningsmodeller for bibliotek.dk som lokal grænseflade som opfølgning på det notat som blev lavet i 2007 1 og på den workshop som blev

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 3. kvartal 2017

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 3. kvartal 2017 DBC - Kvartalsrapport bibliotek.dk 3. kvartal 27 Kvartalsrapport for bibliotek.dk 3. kvartal 27 Udvikling i 27-Q3 i henhold til Releaseplan 27 (R7) Releaseplan 27 indeholder de udviklingsopgaver for Danbib,

Læs mere

Rolf Hapel, Borgerservice og Biblioteker, Aarhus Kommune

Rolf Hapel, Borgerservice og Biblioteker, Aarhus Kommune Rolf Hapel, Borgerservice og Biblioteker, Aarhus Kommune Hvad er DDB Infrastruktur for digitale objekter Integration af services ERMS (Electronic Resource Management System) CULR (Core User Library Registry)

Læs mere

LÆR AT SØGE EFFEKTIVT!

LÆR AT SØGE EFFEKTIVT! LÆR AT SØGE EFFEKTIVT! Her i folderen får du: Tips og tricks til, hvordan du bedst søger information. En præsentation af gode databaser til informationssøgning. Bliv oprettet som bruger på Aarhus Kommunes

Læs mere

JANUAR Indeks fra hele landets befolkning i 2016 til hele landets befolkning i 2017 fratrukket alle 0-13 årige.

JANUAR Indeks fra hele landets befolkning i 2016 til hele landets befolkning i 2017 fratrukket alle 0-13 årige. JANUAR 2017 Generelt: I januar var brugerne tilbage på bibliotekerne Tallene fra januar viser, at brugerne vendte tilbage til bibliotekerne efter en mindre travl måned i december. Gennemsnitligt går antallet

Læs mere

Biblioteksorientering 2016 SUSANN STABELL MARSELISBORG GYMNASIUM

Biblioteksorientering 2016 SUSANN STABELL MARSELISBORG GYMNASIUM Biblioteksorientering 2016 SUSANN STABELL MARSELISBORG GYMNASIUM Kort gennemgang Velkommen! Brug nettet. Lær at søge effektivt! Tips og tricks til hvordan du bedst søger information.. En præsentation af

Læs mere

Aarhus Kommunes Biblioteker Mindspot. brug nettet. / lær at søge effektivt

Aarhus Kommunes Biblioteker Mindspot. brug nettet. / lær at søge effektivt Aarhus Kommunes Biblioteker Mindspot brug nettet / lær at søge effektivt 2 3 brug nettet / lær at søge effektivt 4 Biblioteksbasen 6 FaktaLink 8 Infomedia 0 Student Resources In Context 2 Literature Resource

Læs mere

- 1 - Fig. 1: Lånertjek ved bestil i OPAC

- 1 - Fig. 1: Lånertjek ved bestil i OPAC - 1 -, bibliotek.dk, PIN-kode, webservices. Baggrund "" er efterhånden blevet en indviklet sag. I VIP-basen findes der rigtig mange parametre og metoder vedr. lånertjek, som skal udfyldes og haves styr

Læs mere

Lær at søge effektivt!

Lær at søge effektivt! Lær at søge effektivt! Her i folderen får du: Tips og tricks til, hvordan du bedst søger information. En præsentation af gode databaser til informationssøgning. Bliv oprettet som bruger på Aarhus Kommunes

Læs mere

SØG Funktionalitet Beskrivelse Servicekald Leverance Noter Projekt

SØG Funktionalitet Beskrivelse Servicekald Leverance Noter Projekt SPECIFIKATION FOR PALLENEXT 21. december 2015, AFB Deadlines Mobil Søg og Alpha: 27. jun 2015 Beta: 10. sep 2015 0.5: 23. okt 2015 0.7: 20. nov 2015 Herefter releases for PN_0.9: 10. april 2016: Gruppefunktionalitet,

Læs mere

Hvordan udnyttes de digitale bibliotekstjenester på Aalborg Bibliotekerne og hvordan formidles indholdet over for brugerne via de digitale platforme

Hvordan udnyttes de digitale bibliotekstjenester på Aalborg Bibliotekerne og hvordan formidles indholdet over for brugerne via de digitale platforme Hvordan udnyttes de digitale bibliotekstjenester på Aalborg Bibliotekerne og hvordan formidles indholdet over for brugerne via de digitale platforme i dag? Start med at tage en kopi! 1995 Alle folkebiblioteker

Læs mere

PROJEKTOPGAVEN 2013 SKOLEBIBLIOTEKET EGTVED SKOLE

PROJEKTOPGAVEN 2013 SKOLEBIBLIOTEKET EGTVED SKOLE PROJEKTOPGAVEN 2013 SKOLEBIBLIOTEKET EGTVED SKOLE Kære elever i udskolingen. I står snart overfor at skulle lave projektopgave. I skal ud og søge viden, undersøge, undres og selv skabe nye sammenhænge

Læs mere

Vejledning til ereolens app til Android enheder

Vejledning til ereolens app til Android enheder Vejledning til ereolens app til Android enheder 22-02-2016 Indhold 1. Hvordan henter jeg ereolens App til smartphones og tablets?... 3 2. Opdatering af styresystem på din Android enhed... 4 3. Hvordan

Læs mere

Lige i øjet, lige i øret, lige nu, lige her!

Lige i øjet, lige i øret, lige nu, lige her! Lige i øjet, lige i øret, lige nu, lige her! Brug bibliotekernes netmedier: Film, musik, lydbøger, baser og bøger Århus Kommunes Biblioteker giver dig gratis og lovligt adgang til spillefilm, musik og

Læs mere

Høringsoplæg til udviklingsplan 2011 for bibliotek.dk

Høringsoplæg til udviklingsplan 2011 for bibliotek.dk 1 Høringsoplæg til udviklingsplan 2011 for bibliotek.dk Indhold Høringsoplæg til udviklingsplan 2011 for bibliotek.dk... 1 Indsatsområde A: Brugerfaciliteter... 3 Tema A01: Brugergrænsefladen... 3 Der

Læs mere

PROJEKTOPGAVEN 2015 LÆRINGSCENTRET EGTVED SKOLE

PROJEKTOPGAVEN 2015 LÆRINGSCENTRET EGTVED SKOLE PROJEKTOPGAVEN 2015 LÆRINGSCENTRET EGTVED SKOLE Kære elever i udskolingen. I står snart overfor at skulle lave projektopgave. I skal ud og søge viden, undersøge, undres og selv skabe nye sammenhænge ud

Læs mere

Velkommen til REX onlinehjælp

Velkommen til REX onlinehjælp Velkommen til REX onlinehjælp I REX onlinehjælp kan du finde information om følgende emner: Indhold Enkel søgning...3 Hvordan kan du bruge søgefeltet?...3 Søg efter sætninger...3 Søg efter specifikke ord

Læs mere

Grindsted Gymnasiebibliotek Biblioteksorientering 2015

Grindsted Gymnasiebibliotek Biblioteksorientering 2015 Grindsted Gymnasiebibliotek Biblioteksorientering 2015 1 Kildekritik - hvor sikker er du på nettet? Mange mennesker laver internetsider for at sælge noget eller få nogen overbevist om et bestemt budskab

Læs mere

Velkommen til REX onlinehjælp

Velkommen til REX onlinehjælp Velkommen til REX onlinehjælp I REX onlinehjælp kan du finde information om følgende emner: Indhold Velkommen til REX onlinehjælp... 1 Søgning... 3 Hvordan kan du bruge søgefeltet i enkel søgning?... 3

Læs mere

Netmedier med fjernadgang

Netmedier med fjernadgang Netmedier med fjernadgang Bibliotekerne i Varde Kommune www.vardebib.dk Varde Bibliotek Rådhustræde 2 Tlf.: 7694 6917 Va Netmedier med fjernadgang Varde Biblioteks tilbud med virtuelle medier, som du gratis

Læs mere

Brugerskabte data en national service (BSD) - produktbeskrivelse

Brugerskabte data en national service (BSD) - produktbeskrivelse - 1 Brugerskabte data en national service (BSD) - produktbeskrivelse Brugerskabte data en national service (BSD) - produktbeskrivelse...1 Indledning...1 Formål...1 Beskrivelse...1 Basale krav til det bibliotek/website

Læs mere

Tårnby kommunebiblioteker: Brug af biblioteksproduceret indhold (BPI)

Tårnby kommunebiblioteker: Brug af biblioteksproduceret indhold (BPI) Case 1 Tårnby kommunebiblioteker: Brug af biblioteksproduceret indhold (BPI) Gør det lettere at dele redaktionelt indhold med andre folkebiblioteker gennem BPI i DDB CMS. BPI giver os adgang til artikler

Læs mere

Sådan bruger du ereolens app på ipad eller iphone

Sådan bruger du ereolens app på ipad eller iphone Sådan bruger du ereolens app på ipad eller iphone Med ereolens app har du mulighed for at læse bøger online (via stream) og at hente bøger ned til din tablet eller smartphone til offline læsning. Her får

Læs mere

En guide gennem Filmstriben Se film i undervisningen

En guide gennem Filmstriben Se film i undervisningen 1 En guide gennem Filmstriben Se film i undervisningen Dette er en guide som fører dig gennem Filmstriben og giver dig gode råd om hvordan du bruger filmtjenesten. Vælg indgang Hvis du holder musen hen

Læs mere

BIBLIOTEKERNES WEBSTATISTIK APRIL 2017

BIBLIOTEKERNES WEBSTATISTIK APRIL 2017 BIBLIOTEKERNES WEBSTATISTIK APRIL 2017 Generelt: Påsken påvirker statistikken Månedsrapporten for april 2017 bærer præg af, at påsken i år lå i uge 15. Det afspejles ved en generel tilbagegang i forhold

Læs mere

Underholdning på ipad. Læsning

Underholdning på ipad. Læsning 24112016 ios10 Underholdning på ipad Indledning I dette afsnit vil vi beskæftige os med nogle af de muligheder, der er for at læse på ipad'en. Aviser/dagblade Vi har i afsnittet om internettet vist, hvordan

Læs mere

Gode kilder til informationssøgning til Dansk/Historieopgave i 1.G + 1. HF

Gode kilder til informationssøgning til Dansk/Historieopgave i 1.G + 1. HF Gode kilder til informationssøgning til Dansk/Historieopgave i 1.G + 1. HF www.kalundborgbib.dk Her kan du søge i Kalundborg Bibliotekers materialer. Du skal logge på med lånernummer (cpr.- eller lånerkortnummer)

Læs mere

BIBLIOTEKERNES ONLINE PERFORMANCE

BIBLIOTEKERNES ONLINE PERFORMANCE BIBLIOTEKERNES ONLINE PERFORMANCE MAJ 2016 Generelle tendenser for maj 2016 Gennemsnitligt går folkebibliotekernes online performance målt i besøg pr. 1.000 indbyggere tilbage med 1% i maj 2016 sammenlignet

Læs mere

Vejledning til ereolens app til Android enheder

Vejledning til ereolens app til Android enheder Vejledning til ereolens app til Android enheder 26-01-2015 Indhold 1. Hvordan henter jeg ereolens App til smartphones og tablets?... 3 2. Opdatering af styresystem på din Android enhed... 4 3. Hvordan

Læs mere

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 1. kvartal 2017

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 1. kvartal 2017 DBC - Kvartalsrapport bibliotek.dk 1. kvartal 217 Kvartalsrapport for bibliotek.dk 1. kvartal 217 Udvikling i 217-Q1 i henhold til Releaseplan 217 (R17) Releaseplan 217 indeholder de udviklingsopgaver

Læs mere

BEDRE BRUGER OPLEVELSE MED 1DATA SCIENCE VEJE TIL VIDEN

BEDRE BRUGER OPLEVELSE MED 1DATA SCIENCE VEJE TIL VIDEN BEDRE BRUGER OPLEVELSE MED 1DATA SCIENCE VEJE TIL VIDEN 2 Data science er er en en viden skabelig analyse metode, hvor man via via auto matiseret bearbejdning af af større datamængder kan udtrække viden

Læs mere

Oversigt over vigtige felter i en kildeangivelse.

Oversigt over vigtige felter i en kildeangivelse. Oversigt over vigtige felter i en kildeangivelse. * Year* * Editor* Book * Place Published* Publisher* Pages(*) ISBN(*) Keywords Abstract Notes Research notes URL(* kun websites) File attachments * Obligatoriske

Læs mere

DAGSORDEN. Lidt praktisk. Hvor kan du informationssøge? Kildekritik. Plagiering. Bilag 19 - Undervisningsmateriale til 1.g

DAGSORDEN. Lidt praktisk. Hvor kan du informationssøge? Kildekritik. Plagiering. Bilag 19 - Undervisningsmateriale til 1.g INFORMATIONSSØGNING. - KOM GODT FRA START? - Undervisningsmateriale til 1.g elever. DAGSORDEN Lidt praktisk Hvor kan du informationssøge? Kildekritik Plagiering 2 LIDT PRAKTISK Bliv registreret på dit

Læs mere

3,1. Tabellen ovenfor, Folkebibliotekernes udvikling af indholdsfordeling i %, er en af mange nye tabeller, som du finder i månedsrapporten.

3,1. Tabellen ovenfor, Folkebibliotekernes udvikling af indholdsfordeling i %, er en af mange nye tabeller, som du finder i månedsrapporten. 2,1 1,1 1 1 3,1 3,1 2,1 2,1 2,1 8,4 8,3 8,2 17,9 17,7 17,5 17,9 17,7 17,5 % FORDELING 50,5 50 50,5 Månedsrapporten for november 2015: Bibliotekernes onlineperformance Ny månedsrapport om bibliotekernes

Læs mere

Bilag Danskernes Digitale Bibliotek. Bilag

Bilag Danskernes Digitale Bibliotek. Bilag Bilag Bilag 1: Folkebibliotekernes netbaserede materialer Bilag 2: Opgaver ved indkøb af netbaseret materiale Bilag 3: Arbejdsdelingen i et typisk indkøbssamarbejde Bilag 4: Elementer i infrastrukturen

Læs mere

Sådan bruger du ereolens app på en Android tablet eller smartphone

Sådan bruger du ereolens app på en Android tablet eller smartphone Sådan bruger du ereolens app på en Android tablet eller smartphone Med ereolens app har du mulighed for at læse bøger online (via stream) og at hente bøger ned til din tablet eller smartphone til offline

Læs mere

PH udviklingsønsker - revideret oversigt efter møde den 17.9.12 - Formidling

PH udviklingsønsker - revideret oversigt efter møde den 17.9.12 - Formidling PH udviklingsønsker - revideret oversigt efter møde den 17.9.12 - Formidling 14492 Youtube klip skal kunne indsættes og vises på siden Formidling 14486 Printfunktion til udvalgte sider - DBC: Hvilke sider?

Læs mere

Bilag C: Feltnoter: Observation af gymnasiebibliotekars undervisning i informationssøgning for 2.e.

Bilag C: Feltnoter: Observation af gymnasiebibliotekars undervisning i informationssøgning for 2.e. : Feltnoter: Observation af gymnasiebibliotekars undervisning i informationssøgning for 2.e. Onsdag d. 2. november 2011 5 10 15 20 25 Jeg møder på Støvring Gymnasium kl. 10.10, og går ned i biblioteket

Læs mere

DR Romanprisen 2016. Drejebog til ordstyreren. Kære ordstyrer,

DR Romanprisen 2016. Drejebog til ordstyreren. Kære ordstyrer, Drejebog til ordstyreren Kære ordstyrer, Tak fordi du vil være med til at støtte op om DR Romanprisen med en romanlæsekreds på biblioteket. Uden læsere ville der nemlig ikke være nogen pris. Måske er det

Læs mere

PRODUKT BIBLIOTEKS APPS BIBLIOTEKS APPS. rediaa s

PRODUKT BIBLIOTEKS APPS BIBLIOTEKS APPS. rediaa s PRODUKT BIBLIOTEKS APPS BIBLIOTEKS APPS rediaa s 2 BIBLIOTEKS APPS - PRODUKTKATALOG Introduktion Biblioteket og Bibliotekaren DET MOBILE BIBLIOTEK Én indgang til biblioteket på tværs af kommuner. Uanset

Læs mere

Informationskompetencer og de store opgaver i gymnasiet i praksis

Informationskompetencer og de store opgaver i gymnasiet i praksis Aarhus Kommunes Biblioteker Informationskompetencer og de store opgaver i gymnasiet i praksis - Drejebog til gymnasielærer vedrørende undervisning i mationssøgning i gymnasiet 1 Indhold 1. Baggrund for

Læs mere

Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016

Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Skabelon til høringssvar af udviklingsopgaver til Releaseplan 2016 Skabelonen udfyldes og sendes til postkassen: ddb@kulturstyrelsen.dk med emnet "høringssvar". Deadline er mandag den 4. maj 2015 kl 12.00.

Læs mere

Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek

Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek Endelig rapport, Thisted Bibliotek. En række irrelevante rubrikker er fjernet. Er du? Hvis du er i beskæftigelse, hvilken sektor arbejder

Læs mere

Bortset fra disse ting, så ser vi frem til at få jeres feedback, rapporter om fejl og ideer.

Bortset fra disse ting, så ser vi frem til at få jeres feedback, rapporter om fejl og ideer. Test af BETA-release i Mobil Søg projektet Kære Tester Tak for, at du vil være med til at gøre Mobil Søg til et bedre projekt. Som tester har du den vigtige opgave at gennemgå den tilsendte version og

Læs mere

Hvad skal vi med bibliotekarer, når vi har Google?

Hvad skal vi med bibliotekarer, når vi har Google? Hvad skal vi med bibliotekarer, når vi har Google? Jeg har søgt på nettet, men det er uoverskueligt! er en standardreplik bibliotekaren møder igen og igen. Kender du Faktalink? er et ligeså ofte stillet

Læs mere

ipad for let øvede, modul 8 Underholdning på ipad Læsning

ipad for let øvede, modul 8 Underholdning på ipad Læsning 13042016AS ipad for let øvede modul 8 Underholdning på ipad Indledning I dette modul vil vi beskæftige os med nogle af de muligheder, der er for at læse på ipad'en. Aviser/dagblade Vi har i modul 2 vist,

Læs mere

Oversigt over vigtige felter i en kildeangivelse.

Oversigt over vigtige felter i en kildeangivelse. Oversigt over vigtige felter i en kildeangivelse. * Year* * Editor* Book * Place Published* Publisher* Pages(*) ISBN(*) Keywords Abstract Notes Research notes URL(* kun websites) File attachments * Obligatoriske

Læs mere

CINAHL er en forkortelse for Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature.

CINAHL er en forkortelse for Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature. 0 Indhold 1) Basens indhold... 1 2) Adgang til basen... 1 3) Sign In / My EBSCOhost... 2 4) Søgemetoder... 3 4.a Fritekstsøgning... 3 4. b Begrænsning / afgrænsning... 4 4.c Er der adgang til artiklens

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2013

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2013 Kurser for voksne Efterår 2013 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

Rolf Hapel, Borgerservice og Biblioteker, Aarhus Kommune

Rolf Hapel, Borgerservice og Biblioteker, Aarhus Kommune Strategi Vision om Danskernes Digitale Bibliotek Ny model for det moderne bibliotek Åbne Biblioteker Anbefalinger om partnerskaber Rolf Hapel, Borgerservice og Biblioteker, Aarhus Kommune Rolf Hapel, Borgerservice

Læs mere

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Strategisk brug af Sociale Medier 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Hovedet på bloggen siden 2004 Rådgivning og undervisning om

Læs mere

Målrettet indholdsformidling i søgeresultatet. Projektrapport

Målrettet indholdsformidling i søgeresultatet. Projektrapport Målrettet indholdsformidling i søgeresultatet Projektrapport Projektets formål. Brugernes hovedformål med at besøge bibliotekernes hjemmesider er at søge efter materialer eller administrere de materialer

Læs mere

Kort intro til projektet og kompetencemål for de tre årgange. Praktisk information om brug af folkebiblioteker, lånerkort m.m.

Kort intro til projektet og kompetencemål for de tre årgange. Praktisk information om brug af folkebiblioteker, lånerkort m.m. STYRK ELEVERNES INFORMATIONSKOMPETENCER - Undervisningsmateriale til gymnasielærere DAGSORDEN Kort intro til projektet og kompetencemål for de tre årgange. Praktisk information om brug af folkebiblioteker,

Læs mere

Databasesøgning. 1. års

Databasesøgning. 1. års Databasesøgning 1. års Gymnasiets Biblioteksbase Gymnasiets Biblioteksbase: Indeholder materialer, der fysisk befinder sig på Vordingborg Gymnasium & HFs bibliotek www.vgbib.dk Vordingborg Bibliotekerne

Læs mere

bibliotek.dk - statistiske oplysninger for 2013

bibliotek.dk - statistiske oplysninger for 2013 bibliotek.dk - statistiske oplysninger for 2013 Januar 2014 DBC Bibliotek.dk-statistik 2013 Indledning... 2 Besøg og besøgsmønster... 3 Hvilke søgesider?... 4 Antal bestillinger... 5 Hvor kommer brugerne

Læs mere

Bibliotek.dk - udvikling i 2015

Bibliotek.dk - udvikling i 2015 Status fra DBC Nyt i bibliotek.dk Bibliotek.dk - udvikling i 2015 Nyt netpunkt Mails fra bibliotek.dk - Data@lsynet Opdatering af danbib.dk Bes@l og adgang - udvikling 2015 Konsekvenser af nyt bibliotekssystem

Læs mere

Hvad er BPI? BPI (Biblioteksproduceret indhold) er den fælles artikelbase for alle danske folkebiblioteker.

Hvad er BPI? BPI (Biblioteksproduceret indhold) er den fælles artikelbase for alle danske folkebiblioteker. Hvad er BPI? BPI (Biblioteksproduceret indhold) er den fælles artikelbase for alle danske folkebiblioteker. Hvem har adgang til BPI? Webjournalister på alle DDB-biblioteker. Skribenterne skal have rettigheder

Læs mere

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig Lær IT Forår 2015 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til forårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle både for nybegyndere og for dem der trænger til at få opgraderet

Læs mere

Rapport om DIGITAL BORGERLICENS

Rapport om DIGITAL BORGERLICENS Rapport om DIGITAL BORGERLICENS Gentofte / Herning /Hvidovre / Silkeborg Januar 2013 1 Indholdsfortegnelse Ophav... 3 Institutionernes udgangspunkt... 4 Nuværende licensaftaler... 5 Folkebibliotekerne...

Læs mere

1. Publikationstyper S&L s vejledning til PURE (Udarbejdet af HNR og KRR, 09-01-2006)

1. Publikationstyper S&L s vejledning til PURE (Udarbejdet af HNR og KRR, 09-01-2006) Centerberetning 2005 for Skov & Landskab Underbilag A03-2 S&L s supplerende vejledningsmateriale til PURE PHH 22-08-2006 Som supplement til DVJB s vejledningsmateriale, jf. underbilag A03-1, har Skov &

Læs mere

Artikler: fra discovery til delivery

Artikler: fra discovery til delivery Artikler: fra discovery til delivery Dette papir giver praktisk vejledning for, hvordan du som museumsansat nemt kan få adgang til de elektroniske artikler, du måtte være interesseret i. Det blev fremlagt

Læs mere

Danskernes Digitale Bibliotek. Rolf Hapel, Borgerservice og Biblioteker, Aarhus Kommune

Danskernes Digitale Bibliotek. Rolf Hapel, Borgerservice og Biblioteker, Aarhus Kommune Danskernes Digitale Bibliotek Rolf Hapel, Borgerservice og Biblioteker, Aarhus Kommune Film, video, TV Streaming- og downloadtjenester Musik E-bogslæsere 1400 1200. Færre biblioteker.. 1000 800 600

Læs mere