Goodsport programmet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Goodsport programmet"

Transkript

1 Rungsted Ishockey Klub 2009 Goodsport programmet

2 Kære alle i Rungst ed Ishock ey Klub. RIK har som den første ishockeyklub udenfor Canada fået tilladelse til at benytte "Goodsport" konceptet, som er indført af Hockey Development Centre for Ontario (HDCI) for alle u ngdomshold. Vi ha r benyt t et HD CI 's o plæ g og erfar inger s om fundament i vores trivselsprogram. Trivselsprogrammet skal være med til at give alle nuværende og nye medlemmer, f orældre, t rænere, holdledere og andre, der er en del af vores s port, et fælles grundlag for samvær, trivsel og klubånd. Det er bestyrelsens håb, at Goodsport programmet vil blive udbredt i Danmark på linje med udbredelsen i Canada, hvor mange hold og klubber bakker op om et fælles værdigrundlag for, hvordan man er en god sportsmand og kammerat: Goodsport programmet er indført i hele klubben, som retningslinje for trænere, spillere, forældre, holdledere, frivillige, bestyrelse og andre personer, som deltager aktivt i vores klub. Disse retningslinjer skal accepteres og overholdes af hver enkelt person, før man kan blive en aktiv deltager i RIK's klubliv og fællesskab. Det er målet at sammensætte et udvalg bestående af en repræsentant fra hvert hold, som løbende skal arbejde med klubbens værdigrundlag. Et bredt samarbejde skal sikre den røde tråd for fremtidens klubånd og kultur. Det er vores klare opfattelse, at vi med et fælles værdigrundlag for vores klub kan sikre vores spillere, forældre, trænere, holdledere, dommere og gæster fra andre klubber den bedste ishockeyoplevelse og sportsmanship i RIK. Dette dokument vil løbende blive revideret, hvorfor den gældende version altid vil være den, som findes på RIK's hjemmeside. RIK s bes t yrels e

3 RIK's overordnede Goodsport filosofi: Alle, der ønsker at spille ishockey i RIK, er velkomne. Eneste to betingelser er, at man betaler sit kontingent og at man accepterer klubbens regler for trivsel. Et af vores mål er at blive danske mestre i god opførsel - herefter kommer mesterskaberne på isen af sig selv. Det skal være sjovt at spille ishockey. Sport og kammeratskab er et styrket afsæt for børn og deres fremtidige udvikling. Vi spiller ishockey, fordi det er verdens bedste sport. Vi skal passe godt på hinanden, både på og udenfor banen. Vi skal ikke kun værne om sikkerheden på banen, men også sikre at trivsel, humør og kultur får gode muligheder for kontinuerlig udvikling. RIK er en forening, som drives af frivillige. Den bedste udvikling for RIK sker med en bred opbakning fra alle. En hver form for hjælp styrker klubben, og det føles godt at være med til at "yde" og ikke bare at "nyde". RIK satser på både bredden og eliten ud fra t esen både/og frem for enten/eller. Bredden styrker eliten - Eliten tiltrækker bredden. Hos RIK er ishockey en holdsport. Vi styrker holdet og sportslig udvikling gennem seriøst arbejde med spillerne og trænerne og lederne. Egoistisk fremtræden og overdrevne forældre-ambitioner på deres børns vegne er ikke stimulerende for en sund team-spirit. Vi taler alle pænt til hinanden. Vi ønsker en anstændig tone mellem spillere, forældre, trænere og ledere. Ikke mindst overfor modstandere og dommere. Som tilskuere eller gæster på udebane skal vi alle som repræsentanter for RIK tilse en god opførsel og holde en ordentlig tone, selv når spil og held går os imod. Hold hovedet koldt og tæl til 10. RIK skal være danske mestre i god opførsel, både på og udenfor banen på alle niveauer.

4 G enerelle re tning slinjer for trivsel i RIK 1. Bestyrelsen og generalforsamlingen Bestyrelsen er beslutningsorganet i RIK. Bestyrelsen har på medlemmernes vegne på generalforsamlingen fået mandat til at sikre klubbens daglige drift og udvikling. Alle medlemmer opfordres til at deltage aktivt på klubbens generalforsamling og være med til at træffe beslutninger for den følgende sæson. På generalforsamlingen og efterfølgende på bestyrelsesmøderne fastlægges de sportslige og sociale ambitioner for klubben. 2. Sportslig udvikling Det er vedtaget på generalforsamlingen at bestyrelsen har det overordnede ansvar for den sportslige udvikling i klubben. En sportsansvarlig i bestyrelsen har ansvaret for at ansætte trænere til de enkelte hold og viderebringe klubbens sportslige ambitioner til den enkelte træner som retningslinje for træningen. 3. Retningslinjer for træningen Træneren har det f ulde ansvar f or alle sportslige dispositioner, som foretages i forbindelse med træning, kampe og ved udtagelse af hold til kampe og cups. Træneren har pligt til at følge RIK's overordnede retningslinjer for den sportslige udvikling. RIK's sportslige udviklingsplan er nedfældet i separat dokument. Her er en kort introduktion: Bredde På JUN7-JUN13 er målet at styrke bredden og sikre, at alle spillere får mulighed for at opfylde deres ambitioner om at deltage i træning og at spille kampe. Her skal træneren efterleve et rotationsprincip om, at alle spillere skal have mulighed for at spille kampe i løbet af sæsonen. På hold med mange spillere kan holdet deles op i et JUNxx.1 og JUNxx.2 hold. Det er træneren, der afgør, hvilke spillere der spiller på 1. og 2. holdet. Træneren har ingen pligt til at rotere spillere mellem 1. og 2. holdet. Træneren skal dog planlægge træning og personlig udvikling af alle spillere, således at så mange som muligt får mulighed for at spille kampe på 1. holdet. På JUN15-1.Div. vil der også være fokus på bredden, baseret på holdstørrelser. Elite Fra JUN15 starter arbejdet med at forberede spillerne på elite-ishockey, unionshold og junior landshold, samt forberedelser til kontrakt-ishockey, enten på eliteholdet e lle r må sk e udlandet. Her e r må le t a t ska be d et s tærk es te h o ld, u d f ra de spillere, som er til rådighed på den pågældende årgang eller ved at tage spillere op fra en yngre årgang. Her er der ikke krav til træneren om et rotationsprincip for at sikre alle spillere samme mængde spilletid.

5 Soc ia l udvikl ing, samvær og klub-ånd Den sociale udvikling i klubben skal udvikles, således at alle føler sig som en del af RIK. Vi ønsker ikke, at hvert enkelt hold isolerer sig, og at vi således har små klubber i klubben. Dette ønsker RIK at udvikle gennem øgede fællesaktiviteter, så som fælles spisning, klubarrangementer, afslutningsfester osv. Som noget nyt vil der blive afholdt seminarer og kurser på tværs af holdene. Disse seminarer og kurser vil henvende sig til forældre, spillere, trænere og ledere. I RIK er vi imod mobning og drillerier, og alle personer der er med omkring de forskellige hold, skal arbejde på at komme dette til livs. Alle, både børn og voksne, skal have en mulighed for at få positive og sjove oplevelser i RIK. Best yrels ens rolle Det er bestyrelsens rolle, at sikre den overordnede styring og udvikling af klubben. Det er hvert medlem af bestyrelsens pligt at udvise åbenhed og tolerance overfor alle medlemmer af RIK. Alle har ret til at blive hørt og til at stille spørgsmål. Trænernes rolle Det er trænerens rolle at sikre en sportslig udvikling af spillerne, gennem planlægning af holdtræning på og udenf or isen. Ved af holdelse af hold-møder og personlige s amt aler med s pilleren og forældre skal træ neren sikre åben dialog omkring et udviklingsprogram for holdet og den enkelte spiller. Holdledernes rolle Det er holdlederens rolle i samarbejde med træneren og forældre at sikre et godt miljø omkring holdet. Ved at afholde forældremøder skal holdlederen informere om de forskellige aktiviteter, som sker i løbet af sæsonen, herunder forældreopgaver og sponsorat-aktiviteter. Det er også holdledernes opgave at tage sig af spillerne udenfor isen, til kampe og på ture til cups, således at spillerne har en voksen at komme til, hvis der er spørgsmål eller, der opstår problemer, der påvirker spilleren eller holdet. Forældrenes rolle Det er forældrenes rolle at deltage i sit barns sport og være aktiv i klubbens arbejde og akt iv it eter. Forældrenes v igt igst e rolle er, at hjæ lpe s it barn med at forst å, hvordan man bliver en god kammerat, en god hold-spiller og hvordan man indgår i et f æ lles sk ab. RI K tilbyd er m a nge m uligheder for udvikling, både s om elit e- o g breddespiller, dommeruddannelse, træner- og lederuddannelser osv. Derfor er det vigtigt, at forældrene taler med sit barn og får afstemt ambitioner og mål, og derved skabt klarhed over, hvilken indsats det kræver at nå disse mål. I sidste ende gælder det, at barnet/spilleren f år de st ørst mulige oplev elser med is hock ey mange år fremover.

6 Spillernes rolle D et er spillerens rolle at v æ r e e n god k am m er a t ov e rf or s ine holdspillere o g modstandere. En dag i fremtiden kan man komme til at spille på hold i samme klub, på unionshold eller måske på landshold sammen. Spilleren skal udvise god opførsel og tale pænt til alle, både på isen og udenfor isen. Spilleren skal respektere trænerens og holdlederens rolle som ledere og respektere deres beslutninger. Spilleren skal forstå og accept ere, at det er dommeren, der bestemmer i en k amp. At råbe eft er en dommer, give fingeren eller anden form for dårlig opførsel tolereres ikke. Vær den bedste repræsentant for RIK, dit hold og din sport. Det betaler sig i den sidste ende i form af mange venner, og du vil opleve, hvis du yder en indsats, at der er mange, der vil hjælpe dig til at få en masse spændende oplevelser fremover. D isc ip linær udv alg o g s anktionsr e gl er Bestyrelsen har nedsat et disciplinærudvalg, som skal træffe beslutninger i tilfælde, hvor spillere, trænere, forældre, holdledere ikke lever op til RIK's regler for trivsel, god opførsel og samvær. Disciplinærudvalget har mandat til at tildele advarsler og karantæner til personer som ikke agerer i henhold til reglerne. Disciplinærudvalget kan også indstille til bestyrelsen, at personer, som gentagne gange ikke efterlever reglerne, bortvises fra klubben enten midlertidigt eller permanent. Pr ak t is ke oplysn inger Alle skal i begyndelsen af sæsonen underskrive en formular og aflevere den til RIK eller acceptere Goodsport via RIK s medlemsskabsside. Trænere og ledere afleverer direkte til bestyrelsen. Formularen vil blive opbevaret hos RI K fremover og vil gæ lde i den tid, man er tilknyttet RIK. Kun ved væsentlige ændringer i Goodsport konceptet vil man blive bedt om at aflevere en ny underskrevet formular. Alle nye medlemmer og deres forældre, nye trænere og holdledere osv. vil blive bedt om en underskrevet formular eller acceptere Goodsport via RIK s medlemsskabsside, når de bliver tilknyttet RIK. Det vil ske løbende gennem sæsonen.

7 Bilag med regler og retningslinjer for henholdsvis Spillere, Forældre, Holdledere, Trænere og øvrige ledere i RIK.

8 Regler for spillere Spillerne anfægter ikke dispositioner under træning, kamp m.m. Har spilleren spørgsmål eller kommentarer til disse dispositioner, kan dette tages med træneren dagen efter en træning eller kamp. Klubben tolererer ikke uanstændig opførsel overfor trænere, holdledere, spillere og andre, der arbejder i klubben. Dårlig opførsel i forbindelse med kampe, cups eller rejser accepteres ikke. Det accepteres heller ikke, at man taler grimt eller udviser anden dårlig opførsel overfor dommere, modstandernes spillere, trænere, forældre og tilskuere hverken på hjemme- eller udebane. RIK ønsker "god omgangstone" mellem alle. Spillere forlader ikke isen under en kamp eller træning uden træneres tilladelse. Der kan være sit uat ioner, s om gør at en spil ler t ages ud på grund af andre arrangementer i familien m.m. og derfor ønsker at gå før t id, men dette skal aftales med træneren før starten af en kamp eller træning. Spillere, som anfægter trænerens dispositioner under en kamp, træning eller i forbindelse med udtagelse af hold tildeles en advarsel af disciplinærudvalget. Hver gang en spiller modtager match-straf eller bortvisning fra en kamp, cup eller turnering på grund af farligt spil eller dårlig opførsel, vil dette blive rapporteret af holdlederen til disciplinærudvalget. Sanktioner Første gang spilleren bryd er med reglen om god omgangs t one eller udv is er u a n s t æ n d i g o p f ø r s e l e n t e n p å e l l e r u d e n f o r i s e n, t i l d e l e s e n a d v a r s e l a f disciplinærudvalget. Anden gang medf ører en skrift lig advarsel om bortvisning fra RIK ved næste overtrædelse. Tredje gang medfører indstilling til bestyrelsen om direkte bortvisning fra RIK midlertidigt eller permanent. Ved hver match-straf/bortvisning fra kamp - turnering eller cup - afgøres det, om s p i l l e r e n s k a l h a v e k a r a n t æ n e f r a t r æ n i n g / k a m p e, u d o v e r e n e v e n t u e l domsafgørelse pålagt spilleren af Sjællands- eller Dansk Ishockey Union, som følge af indrapportering af dommeren.

9 RETNINGSLINIER FOR SPILLERE Som spiller i RIK har jeg læst, eller talt med mine forældre om det, og forstået følgende retningslinier og krav, som stilles til mig, for at jeg kan leve op til RIK's trivselsprogram "Goodsport". a. Jeg vil gøre mit bedste for at være en GOODSPORT på alle tidspunkter. Jeg vil ikke deltage i, tillade, forsvare eller opfordre til handlinger, hverken på eller udenfor banen, som er i strid med opfattelsen af godt sportsmanship og RIK's opfattelse af "god omgangstone" mellem alle. Jeg vil være en god kammerat og ikke deltage i mobning eller drillerier, der kan være med til at gøre andre kede af det. b. Jeg vil opmuntre mine kammerater til at gøre deres bedste, have det sjovt og demonstrere god sportsmanship. Jeg vil lære, hvordan man taber og vinder med ære. Jeg vil selv foregå som et godt eksempel. c. Jeg vil lære, forstå og respektere spillets regler. Jeg vil huske på, at jeg er en del af et hold, og at arbejde for det bedste for holdet. Jeg vil spille fair på isen, og jeg vil undgå at lave grove taklinger, svinestreger eller anden dårlig opførsel overfor dommere og modspillere. Jeg vil gøre alt for at undgå match-straf eller bortvisning fra isen, der skyldes dårlig opførsel eller ureglementeret spil. d. Jeg vil respektere beføjelser og beslutninger fra dommere, trænere, holdledere og bestyrelsen. Jeg vil hjælpe med til at støtte og ikke underminere deres indsats. Jeg vil hjælpe til så godt jeg kan, når der er brug for det. Jeg vil være med til at yde, og ikke kun nyde, hvor alle andre skal gøre arbejdet for mig. e. Jeg er indforstået med de generelle retningslinier, ansvar og autoriteter, som er fastsat af bestyrelsen i forbindelse med det sportslige og sociale oplæg for RIK. Jeg er indforstået med de sanktionsmuligheder, som kan sættes i værk, hvis jeg ikke overholder disse. Navn Dato: Underskrift

10 Regler for forældre Forældrene anfægter ikke dispositioner under træning, kamp m.m. Har forældre spørgsmål eller kommentarer til disse dispositioner, kan dette tages med træneren dagen efter en træning eller kamp. Klubben tolererer ikke uanstændig opførsel overfor trænere, holdledere, spillere og andre, der arbejder i klubben. Verbal eller skreven chikane i form af ukvemsord, usaglige beskydninger eller anden generende dårlig opførsel tillades ikke. Dårlig opførsel i forbindelse med kampe, cups eller rejser accepteres ikke. Det accepteres heller ikke, at man tale grimt eller udviser anden dårlig opførsel overfor dommere, modstandernes spillere, trænere, forældre og tilskuere hverken på hjemme- eller udebane. RIK ønsker "god omgangstone" mellem alle. Forældre tager ikke spillere af isen under en kamp eller træning uden træneres tilladelse. Der kan være situationer, som gør at en spiller tages ud på grund af andre arrangementer i familien m.m. og derfor ønsker at gå før tid, men dette skal aftales med træneren før starten af en kamp eller træning. Forældre, der anfægter trænerens dispositioner under en kamp, træning eller i forbindelse med udtagelse af hold tildeles en advarsel af disciplinærudvalget. Sanktioner Første gang en forælder bryder med reglen om god omgangstone eller udviser uanstændig opførsel, tildeles en advarsel af disciplinærudvalget. Anden gang medf ører en skrift lig advarsel om bortvisning fra RIK ved næste overtrædelse. Tredje gang medfører indstilling til bestyrelsen om direkte bortvisning fra RIK midlertidigt eller permanent.

11 RETNINGSLINIER FOR FORÆLDRE Som forældre til spiller(e) i RIK har jeg læst og forstået følgende retningslinier og krav, som stilles til mig, for at jeg kan leve op til RIK's trivselsprogram "Goodsport". a. Jeg vil gøre mit bedste for at være en GOODSPORT på alle tidspunkter. Jeg vil ikke deltage i, tillade, forsvare eller opfordre til handlinger, hverken på eller udenfor banen, som er i strid med opfattelsen af godt sportsmanship og RIK's opfattelse af "god omgangstone" mellem alle. b. Jeg vil opmuntre mit barn til at gøre sit bedste, have det sjovt og demonstrere god sportsmanship. Jeg vil lære mit barn, hvordan man taber og vinder med ære. Jeg vil selv foregå som et godt eksempel. Jeg vil tale med mit barn om emnerne mobning og drillerier, der kan være med til at gøre andre kede af det. c. Jeg vil hjælpe mit barn med at lære, forstå og respektere spillets regler. Jeg vil tilskynde mit barn til at huske på, at han eller hun er en del af et hold, og at arbejde for det bedste for holdet. d. Jeg vil respektere beføjelser og beslutninger fra dommere, trænere, holdledere og bestyrelsen. Jeg vil hjælpe med til at støtte og ikke underminere deres indsats. e. Jeg er indforstået med de generelle retningslinier, ansvar og autoriteter, som er fastsat af bestyrelsen i forbindelse med det sportslige og sociale oplæg for RIK. Jeg er indforstået med de sanktionsmuligheder, som kan sættes i værk, hvis jeg ikke overholder disse. f. Jeg vil gennemgå Goodsport sammen med mit/mine barn/børn og forklare indholdet af RIK's trivselsprogram og betydningen af at være en GOODSPORT. Navn Dato: Underskrift

12 R egler for Trænere, holdledere og øv rige ledere Som leder i RI K har man ret t i l at for et age d is posit i oner indenf o r sit eget ansvarsområde og i samarbejde med bestyrelsen og de øvrige ledere for at få holdenes og klubbens samlede udvikling og liv til at fungere. Dette kan være i forbindelse med træning, kamp m.m. men også på ture, cups m.m. Vær imødekommende overfor forældre, der har spørgsmål eller kommentarer til disse dispositioner. Åben dialog skaber klarhed for alle. Lederen skal være sit ansvar bevidst og fremstå som et godt eksempel for alle andre i og omkring klubben. K l u b b e n t o l e r e r e r i k k e u a n s t æ n d i g o p f ø r s e l o v e r f or k o l l e g e r n e ; t r æ n e r e, holdledere, spillere og andre, der arbejder i klubben samt forældre og spillere. Verbal eller skreven chikane i form af ukvemsord, usaglige beskydninger eller anden generende dårlig opførsel tillades ikke. Dårlig opførsel i forbindelse med kampe, cups eller rejser accepteres ikke. Det accepteres heller ikke, at man taler grimt eller udviser anden dårlig opførsel overfor dommere, modstandernes spillere, trænere, forældre og tilskuere hverken på hjemme- eller udebane. RIK ønsker "god omgangstone" mellem alle. Ledere, der overtræder klubbens retningslinier for god trivsel tildeles en advarsel af disciplinærudvalget. Sanktioner Første gang en leder br yder med reglen om god omgangst one eller udviser uanstændig opførsel, tildeles en advarsel af disciplinærudvalget. Anden gang medf ører en skrift lig advarsel om bortvisning fra RIK ved næste overtrædelse. Tredje gang medfører indstilling til bestyrelsen om direkte bortvisning fra RIK midlertidigt eller permanent.

13 RETNINGSLINIER FOR TRÆNERE Som træner i RIK, har jeg læst og forstået følgende retningslinier og krav, som stilles til mig, for at jeg kan leve op til RIK's trivselsprogram "Goodsport". a. Jeg vil gøre mit bedste for at være en GOODSPORT på alle tidspunkter. Jeg vil ikke deltage i, tillade, forsvare eller opfordre til handlinger, hverken på eller udenfor banen, som er i strid med opfattelsen af godt sportsmanship og RIK's opfattelse af "god omgangstone" mellem alle. b. Jeg vil lære, forstå og respektere spillets regler. Jeg vil behandle alle fair, imødekommende og med ærlighed og integritet. Jeg vil selv foregå som et godt eksempel. Jeg vil agere fair i spillerboksen, og jeg vil undgå hidsigt temperament overfor spillere, dommere og modstanderne. Jeg vil gøre alt for at undgå match-straf eller bortvisning fra kampe, der skyldes dårlig opførsel. c. Jeg vil opfordre spillerne til at have det sjovt, få nye venner, udvikle deres talent, at spille sikker ishockey og respektere rettighederne og sikkerheden for andre. Jeg vil tage nødvendig action for at beskytte eller udvide sikkerheden for spillerne, dommerne og modstanderne på og udenfor banen. Jeg vil arbejde aktivt imod mobning og drillerier i mellem spillerne på holdet og i RIK generelt. d. Jeg vil respektere beføjelser og beslutninger fra dommere, holdledere og bestyrelsen. Jeg vil hjælpe med til at støtte og ikke underminere deres indsats. e. Jeg er indforstået med de generelle retningslinier, ansvar og autoritet, som er fastlagt af bestyrelsen i forbindelse med det sportslige og sociale oplæg for RIK. Jeg er indforstået med de sanktionsmuligheder, som kan sættes i værk, hvis jeg ikke overholder disse. f. Jeg vil underskrive en fuldmagt til RIK, der giver RIK ret til at indhente oplysninger vedr. en børneattest. Navn Dato: Underskrift

14 RETNINGSLINIER FOR HOLDLEDERE OG ØVRIGE LEDERE Som leder i RIK, har jeg læst og forstået følgende retningslinier og krav, som stilles til mig, for at jeg kan leve op til RIK's trivselsprogram "Goodsport". a. Jeg vil gøre mit bedste for at være en GOODSPORT på alle tidspunkter. Jeg vil ikke deltage i, tillade, forsvare eller opfordre til handlinger, hverken på eller udenfor banen, som er i strid med opfattelsen af godt sportsmanship og RIK's opfattelse af "god omgangstone" mellem alle. b. Jeg vil lære, forstå og respektere spillets regler. Jeg vil behandle alle fair, imødekommende og med ærlighed og integritet. Jeg vil selv foregå som et godt eksempel. Jeg vil arbejde aktivt imod mobning og drillerier i mellem spillerne på holdet og i RIK generelt. c. Jeg vil opfordre spillerne til at have det sjovt, få nye venner, udvikle deres talent, at spille sikker ishockey og respektere rettighederne og sikkerheden for andre. Jeg vil tage nødvendig action for at beskytte eller udvide sikkerheden for spillerne, dommerne og modstanderne på og udenfor banen. d. Jeg vil respektere beføjelser og beslutninger fra dommere, trænere og bestyrelsen. Jeg vil hjælpe med til at støtte og ikke underminere deres indsats. e. Jeg er indforstået med de generelle retningslinier, ansvar og autoritet, som er fastlagt af bestyrelsen i forbindelse med det sportslige og sociale oplæg for RIK. Jeg er indforstået med de sanktionsmuligheder, som kan sættes i værk, hvis jeg ikke overholder disse. f. Jeg vil underskrive en fuldmagt til RIK, der giver RIK ret til at indhente oplysninger vedr. en børneattest. Navn Dato: Underskrift

Etisk regelsæt for Ishockey Klubben Aarhus

Etisk regelsæt for Ishockey Klubben Aarhus Etisk regelsæt for Ishockey Klubben Aarhus Dette regelsæt vil være gældende for klubbens trænere, ledere, forældre, voksne, børn dommere og officials. Programmet er udarbejdet efter Dansk Ishockey Union

Læs mere

Den røde tråd. RIK s ishockey program for alle aldre

Den røde tråd. RIK s ishockey program for alle aldre RIK s ishockey program for alle aldre Den røde tråd Indeværende dokument danner rammen om hvordan der skal spilles ishockey i vores klub, hvilke sociale værdier vi ønsker, skal opretholdes og ikke mindst

Læs mere

Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg

Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg Baggrund Igennem flere år har der i bestyrelsen i FC King George været en drøm om at starte en børne- og ungdomsfodbold afdeling i klubben, og 2013 er året, hvor denne drøm

Læs mere

Materiale til spiller i OIK:

Materiale til spiller i OIK: Materiale til spiller i OIK: Du har valgt at spille ishockey i OIK!!!! Enten starter du nu som ny spiller, eller også har du været her i nogen tid, og har allerede fundet glæden ved at bruge fritiden på

Læs mere

Holdninger & Handlinger. Krav. Retningslinier. Visioner Værdier. Roller. Missioner. Målsætninger. Børnefodbold 2009. Udarbejdet af Fodbold-udvalget

Holdninger & Handlinger. Krav. Retningslinier. Visioner Værdier. Roller. Missioner. Målsætninger. Børnefodbold 2009. Udarbejdet af Fodbold-udvalget Holdninger & Handlinger Retningslinier Krav Visioner Værdier Missioner Roller Målsætninger Børnefodbold 2009 Udarbejdet af Fodbold-udvalget 1 1. Præsentation af Klubben. 1.1. Mission: IF62 Fodbold skal

Læs mere

Hockey et fællesskab med regler i SSF1896

Hockey et fællesskab med regler i SSF1896 Hockey et fællesskab med regler i SSF1896 Et hæfte om retningslinjer når du er aktiv spiller i SSF1896 1 Hockey et fællesskab med regler Du har valgt at spille ishockey i SSF1896 Enten starter du nu som

Læs mere

Værdierne ind under huden... 2. Overensstemmelse mellem værdier og adfærd... 2. Vi sætter ord på værdierne... 3

Værdierne ind under huden... 2. Overensstemmelse mellem værdier og adfærd... 2. Vi sætter ord på værdierne... 3 Vore værdier Indholdsfortegnelse Brug indholdsfortegnelsen til at komme hurtigt frem til et bestemt afsnit ved at klikke på den ønskede linie. Fra de enkelte sider kommer du hurtigt tilbage til indholdsfortegnelsen

Læs mere

VELKOMMEN TIL FC BELLA

VELKOMMEN TIL FC BELLA VELKOMMEN TIL FC BELLA PIGE/SENIOR FODBOLD I MØRKHØJ, GLADSAXE KOMMUNE FC Bella, c/o Jimmy Magelund, Nissumvej 41, 2860 Søborg Telefon 3031 7315 E-mail: info@fcbella.dk CVR-nr.: 29670374 Bankkonto: 1551-4485012109

Læs mere

VISIONER, MÅL OG STRATEGI FOR FODBOLDAFDELINGEN FREM SKØRPING

VISIONER, MÅL OG STRATEGI FOR FODBOLDAFDELINGEN FREM SKØRPING VISIONER, MÅL OG STRATEGI FOR FODBOLDAFDELINGEN FREM SKØRPING Revideret september 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forord 3 Visioner 4 Mål 5 Strategi - ungdomsafdelingen 6-8 Strategi - seniorafdelingen 9

Læs mere

Baggrunds materiale omkring:

Baggrunds materiale omkring: Baggrunds materiale omkring: Bagrund Rev A Side 1 Hockey og godt miljø er en del af i OIK Vi ønsker at OIK skal være et rart sted at komme, med en ordentlig omgangstone både spillerne imellem, men i høj

Læs mere

Velkommen til GBK. Information til ungdomsspillere og deres forældre. Gentofte Badminton Klub. USU Velkomstfolder Publiceret: september 2014

Velkommen til GBK. Information til ungdomsspillere og deres forældre. Gentofte Badminton Klub. USU Velkomstfolder Publiceret: september 2014 Velkommen til GBK Information til ungdomsspillere og deres forældre. Gentofte Badminton Klub. Ved Stadion 4, 2820 Gentofte. Tel: +45 3965 0400 - gbk@gbk.dk. Side 1 af 6 Velkommen Ungdomsspillerudvalget

Læs mere

Esbjerg Ishockey Klub. Eliteidrætsklasse Vitaskolen

Esbjerg Ishockey Klub. Eliteidrætsklasse Vitaskolen Esbjerg Ishockey Klub Eliteidrætsklasse Vitaskolen Rev. 1 November 2014 Optagelse Eliteidrætsklasse Esbjerg Ishockey Klub (EIK) indgår i et samarbejde med Danmarks Ishockey Union (DIU), Team Danmark, Esbjerg

Læs mere

Disciplinærudvalget. Revideret 1/8-09 Niels J. Nielsen 03-08-2009. Materiale til Trænere og holdledere i OIK omkring:

Disciplinærudvalget. Revideret 1/8-09 Niels J. Nielsen 03-08-2009. Materiale til Trænere og holdledere i OIK omkring: Materiale til Trænere og holdledere i OIK omkring: 1 Hvorfor dukker projekt Hockey og godt miljø op i OIK lige nu? Det gør det af flere årsager OIK er en god klub, og samtidig en af de største i Danmark,

Læs mere

ISHOCKEYENS SÅDAN. Fairplay &Respekt. &Respekt

ISHOCKEYENS SÅDAN. Fairplay &Respekt. &Respekt ISHOCKEYENS SÅDAN 1 Danmarks Ishockey Union (DIU) har det overordnede ansvar for ishockeyens fælles værdigrundlag i Danmark det som er rigtigt eller forkert i ishockey, på eller udenfor banen. Fair play

Læs mere

RETNINGSLINJER & ANSVARSOMRÅDER FOR TRÆNERE & LEDERE

RETNINGSLINJER & ANSVARSOMRÅDER FOR TRÆNERE & LEDERE SPORTSLIG STRUKTUR PÅ VEJ MOD 2020 RETNINGSLINJER & ANSVARSOMRÅDER FOR TRÆNERE & LEDERE BORUP FODBOLD Borup fodbold ønsker at være en attraktiv og rummelig klub for hele lokalområdet. Vi ønsker at være

Læs mere

Esbjerg Ishockey Klub. Den blå linje

Esbjerg Ishockey Klub. Den blå linje Esbjerg Ishockey Klub Den blå linje 1 Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.... 2 Indledning.... 3 Sportslige ansvar.... 3 Sportsudvalget.... 3 Sæsonplanlægning.... 3 Overordnede rammer for de enkelte

Læs mere

Kære spillere og forældre til Konkurrence (niveau 2) Træningstider

Kære spillere og forældre til Konkurrence (niveau 2) Træningstider Holte, den 3. august 2014 I dette nummer 1 Træningstider 2 Fysisk træning 2 Træningslejr for hold 1 og 2 2 OBS Vigtige tilladelser 3 Kontingent 3 Holdturnering 4 Individuelle turneringer Kære spillere

Læs mere

Vision Forventninger

Vision Forventninger Team Favrskov Ha ndbold Vision Forventninger Indhold Indledning / formål... 3 Vision... 4 Forventninger... 5 Hold... 5 Spillere... 5 Trænere... 5 Forældre... 5 Klubben... 6 Primære værdier... 7 Trivsel...

Læs mere

ungdomsfolder 2018/2019

ungdomsfolder 2018/2019 ungdomsfolder 2018/2019 Velkommen som ungdomsmedlem i Århus Floorball Klub TST. Vi bestræber os på at skabe et attraktivt idrætstilbud for børn og unge i Tilst vigtig information Historie: Stiftet i slutningen

Læs mere

Ishockeyens SÅDAN. Fairplay &Respekt. &Respekt

Ishockeyens SÅDAN. Fairplay &Respekt. &Respekt Ishockeyens SÅDAN 1 Danmarks Ishockey Union (DIU) har det overordnede ansvar for ishockeyens fælles værdigrundlag i Danmark det som er rigtigt eller forkert i ishockey, på eller udenfor banen. Fair play

Læs mere

SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER?

SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER? SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER? SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER?hånden. Denne folder skal være med til at skabe DBU Sjællands arbejde består blandt andet i at støtte den gode adfærd og tone på og udenfor fodboldbanerne,

Læs mere

Mobbehandlingsplan for. Langebjergskolen

Mobbehandlingsplan for. Langebjergskolen Mobbehandlingsplan for Langebjergskolen Indledning: På Langebjergskolen arbejder vi kontinuerligt på at skabe det bedst mulige undervisningsmiljø og det bedst mulige sociale miljø. Dette er efter vores

Læs mere

HUMLEBÆK SKOLE. Skole-hjemsamarbejde. Humlebæk Skole - Gl. Strandvej Humlebæk - tlf

HUMLEBÆK SKOLE. Skole-hjemsamarbejde. Humlebæk Skole - Gl. Strandvej Humlebæk - tlf HUMLEBÆK SKOLE Skole-hjemsamarbejde Hvad kan I forvente jer af skolen? Hvad forventer vi af jer? I som forældre ønsker det bedste for jeres barn, og vi som fagfolk ønsker at give jeres barn den bedst tænkelige

Læs mere

HUMLEBÆK SKOLE. Skole-hjemsamarbejde. Humlebæk Skole - Gl. Strandvej 132-3050 Humlebæk - tlf. 7256 2014 - www.humlebaekskole.dk

HUMLEBÆK SKOLE. Skole-hjemsamarbejde. Humlebæk Skole - Gl. Strandvej 132-3050 Humlebæk - tlf. 7256 2014 - www.humlebaekskole.dk Skole-hjemsamarbejde Hvad kan I forvente jer af skolen? Hvad forventer vi af jer? I som forældre ønsker det bedste for jeres barn, og vi som fagfolk ønsker at give jeres barn den bedst tænkelige skolegang.

Læs mere

Årsplan. U12/U13 Drenge 2010/11

Årsplan. U12/U13 Drenge 2010/11 Årsplan U12/U13 Drenge 2010/11 Årsplan for U12 & U13 Drenge Årgang Spillere født i 1999 og 1998 eller 4. kvartal i 1997. (5. og 6. klasse). Ledere: Træner Jørgen Jensen Hjejlevej 113 mobil 2540 5810 7451

Læs mere

Holdninger til børnefodbold

Holdninger til børnefodbold Holdninger til børnefodbold Information Holdninger til Børnefodbold i KHIF Forord I KHIF er børne- og ungdomsfodbold højt prioriteret og ungdomsudvalget har derfor udarbejdet en børne- og ungdomspolitik,

Læs mere

Hockey - et fællesskab med regler i SSF1896

Hockey - et fællesskab med regler i SSF1896 Forældremateriale omkring: Hockey - et fællesskab med regler i SSF1896 Til dig som har et barn som aktivt medlem i SSF1896 1 Hvorfor Hockey et fællesskab med regler? Ja hvorfor kører vi et projekt Hockey

Læs mere

Holdninger/Politikker/Bestemmelser for KIF Håndbold:

Holdninger/Politikker/Bestemmelser for KIF Håndbold: Holdninger/Politikker/Bestemmelser for KIF Håndbold: 1. Kontingentpolitik KIF Håndbold vil ikke være dyrest eller billigst med kontingentet, men finde den kontingent sats som passer til en Eliteklub med

Læs mere

Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING?

Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING? Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn

Læs mere

Forældremateriale omkring:

Forældremateriale omkring: Forældremateriale omkring: Forældre Version Rev A Side 1 Hockey og godt miljø er en del af i OIK Vi ønsker at OIK skal være et rart sted at komme, med en ordentlig omgangstone både spillerne imellem, men

Læs mere

Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold!

Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold! Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold! VELKOMMEN TIL Velkomst ved formanden På vegne af Tuse IF - Fodbold (Tuse Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen i klubben. Samtidig

Læs mere

Forældrefolder Aalborg HK

Forældrefolder Aalborg HK Forældrefolder Aalborg HK Håndbold med hånden på hjertet Velkommen! Velkommen til dig som forældre og ikke mindst til dit eller dine børn, som har valgt netop Aalborg HK, som jeres forening. Og netop foreningslivet

Læs mere

Stensballe IK vil være den mest attraktive fodboldklub i Horsens og omegn. Vi er en aktiv sportsklub for alle, uanset evner og ambitioner.

Stensballe IK vil være den mest attraktive fodboldklub i Horsens og omegn. Vi er en aktiv sportsklub for alle, uanset evner og ambitioner. Stensballe IK vil være den mest attraktive fodboldklub i Horsens og omegn. Vi er en aktiv sportsklub for alle, uanset evner og ambitioner. www.stensballe-ik.dk Side 1 af 11 Sportslige ambitioner Kvalificerede

Læs mere

Kommissorium Gladsaxe Ishockeys ungdomsudvalg September 2003

Kommissorium Gladsaxe Ishockeys ungdomsudvalg September 2003 Kommissorium Gladsaxe Ishockeys ungdomsudvalg September 2003 Indledning Gladsaxe Ishockeys (GI) ungdomsudvalg (UU) blev dannet på GIs første ordinære generalforsamling i marts 2003. Ved generalforsamlingen

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING...

INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING... Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING... 3 HVAD GØR VI FOR AT FOREBYGGE MOBNING... 3 LÆRERNES

Læs mere

Ansættelsespolitik. i SIF-fodbold, således at ansættelses- og aftaleforhold er klare for begge parter.

Ansættelsespolitik. i SIF-fodbold, således at ansættelses- og aftaleforhold er klare for begge parter. Ansættelsespolitik 1. Formål Formålet er at fastlægge retningslinier for alle; aftaler med ulønnede trænere, ansættelse / aftaler med andre, Fodboldafdelingen i SIF-fodbold, således at ansættelses- og

Læs mere

Antimobbestrategi. Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling

Antimobbestrategi. Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling Antimobbestrategi Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling God undervisning er tæt forbundet med bl.a. et læringsfremmende og stimulerende klima i klassen. På Al Quds Skole arbejder

Læs mere

VELKOMMEN I HØRNING HÅNDBOLD

VELKOMMEN I HØRNING HÅNDBOLD INFORMATIONS FOLDER VELKOMMEN I HØRNING HÅNDBOLD Vi byder dig velkommen i Hørning Håndbold og håber, du får mange gode oplevelser. Formålet med denne folder er at fortælle dig om Hørning Håndbold og give

Læs mere

Vi er glade for dit barn har valgt, at melde sig til basketball her i klubben. Vi vil her fortælle dig lidt om, hvad det er du har valgt.

Vi er glade for dit barn har valgt, at melde sig til basketball her i klubben. Vi vil her fortælle dig lidt om, hvad det er du har valgt. MED DENNE FOLDER VIL VI GERNE BYDE DIG VELKOMMEN I HØRSHOLM BASKETBALL KLUB KORT OM KLUBBEN Vi er glade for dit barn har valgt, at melde sig til basketball her i klubben. Vi vil her fortælle dig lidt om,

Læs mere

Trivsel er udtryk for et velbefindende, der giver den enkelte elev følelsen af overskud, gåpå-mod, handlekraft og glæde ved livet.

Trivsel er udtryk for et velbefindende, der giver den enkelte elev følelsen af overskud, gåpå-mod, handlekraft og glæde ved livet. Trivselspolitik for Augustenborg Skole Gældende fra den 1. august 2011 FORMÅL I skolens målsætning står der: En skole for alle, hvor samarbejdet bygger på dialog Alle elever skal opleve at være en del

Læs mere

Vi vil med vores antimobbestrategi fremme trivslen på Brårup Skole og Brårup Fritidscenter.

Vi vil med vores antimobbestrategi fremme trivslen på Brårup Skole og Brårup Fritidscenter. Antimobbestrategi Gældende fra: 1. august 2017. Revideres senest 1. august 2020. FORMÅL Vi vil med vores antimobbestrategi fremme trivslen på Brårup Skole og Brårup Fritidscenter. Den skal sikre, at vi

Læs mere

Antimobbestrategi for Glyngøre skole

Antimobbestrategi for Glyngøre skole Antimobbestrategi for Glyngøre skole Baggrund: Formål: Målsætning: På Glyngøre skole har vi fokus på trivsel og ønsker fortsat at fremme denne. Det betyder for os, at alle børn skal trives og opholde sig

Læs mere

Emne Fælles Mål Lærings mål Aktiviteter (middel/metode) Evaluering Hvad skal børnene lære?

Emne Fælles Mål Lærings mål Aktiviteter (middel/metode) Evaluering Hvad skal børnene lære? Emne Fælles Mål Lærings mål Aktiviteter (middel/metode) Evaluering 2017-2018 Hvad skal børnene lære? Hvad forstår vi ved det? Hvordan lærer børnene det? Hvad har børnene lært? Hvordan har de lært det?

Læs mere

VI STÅR SAMMEN OM TRIVSEL OG MOD MOBNING

VI STÅR SAMMEN OM TRIVSEL OG MOD MOBNING VI STÅR SAMMEN OM TRIVSEL OG MOD MOBNING HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen

Læs mere

Holdninger til børneidræt

Holdninger til børneidræt Thyholm Idrætsforening Holdninger til børneidræt 3-10 år Forord Denne folder er ment som en vejledning til forældre, for at tilkendegive klubbens holdninger og give informationer om børneidræt 3-10 årige.

Læs mere

Allan B. Grønkjær Sportschef www.bueskydningdanmark.dk sportschef@bueskydningdanmark.dk. 19. januar 2016

Allan B. Grønkjær Sportschef www.bueskydningdanmark.dk sportschef@bueskydningdanmark.dk. 19. januar 2016 Allan B. Grønkjær Sportschef www.bueskydningdanmark.dk sportschef@bueskydningdanmark.dk 19. januar 2016 Ungdomslandshold 2016 Arbejdet med ungdomslandshold i 2016 vil have fokus på at styrke den enkelte

Læs mere

Trivselspolitik for Ølsted Skole

Trivselspolitik for Ølsted Skole Trivselspolitik for Formål: Et godt skolemiljø - hvor elever, forældre og personale trives og føler sig godt tilpas Vi har en anerkendende tilgang til hinanden og skolens fællesskab bygger på omsorg, mod,

Læs mere

DGI badminton. Vi har brug for dig. forældreinvolvering

DGI badminton. Vi har brug for dig. forældreinvolvering DGI badminton Vi har brug for dig forældreinvolvering Dette hæfte er fyldt med gode ideer til, hvordan du involverer forældre i badminton arbejdet. 3 Ofte følger forældre deres børn til badminton, og

Læs mere

Virum-Sorgenfri Håndboldklub Vision 2020

Virum-Sorgenfri Håndboldklub Vision 2020 Virum, September 2014 Vision 2020 Forord I VSH er vi fokuserede på vores mål. Vi vil levere tophåndbold og talentudvikling på højt plan. Målet er topplaceringer og hold i de bedste rækker for såvel vores

Læs mere

HIF Fodbold. Årgangsbog for U4 & U5

HIF Fodbold. Årgangsbog for U4 & U5 HIF Fodbold Årgangsbog for U4 & U5 Det blå bånd & den Røde tråd! HIF s fodboldafdelings formål Foreningens formål er gennem fodboldspil og almindeligt socialt samvær for børn og voksne, at fremme kammeratskab

Læs mere

Indhold Målgruppe 5 Din betydning som træner Mål 5 Spørg ind Hvad skal vi lære om? Forældrenes betydning Viden børn, trivsel og fodbold

Indhold Målgruppe 5 Din betydning som træner Mål 5 Spørg ind Hvad skal vi lære om? Forældrenes betydning Viden børn, trivsel og fodbold TRÆNERHÆFTE 1 Målgruppe 5 Indhold Mål 5 Hvad skal vi lære om? 6 Viden børn, trivsel og fodbold 8 Børn, trivsel og fodbold 11 Refleksion noter 12 Samspil og sammenhæng 13 Refleksion noter 14 Din betydning

Læs mere

MSI Research. har gennem tiden samarbejdet med os om at øge medlemmernes tilfredshed og loyalitet. Det har gjort os til specialister på området.

MSI Research. har gennem tiden samarbejdet med os om at øge medlemmernes tilfredshed og loyalitet. Det har gjort os til specialister på området. Trænerundersøgelse MSI Research har gennem tiden samarbejdet med os om at øge medlemmernes tilfredshed og loyalitet. Det har gjort os til specialister på området. I dag er vi derfor blandt de foretrukne

Læs mere

2: HLIF s mål er at så mange som muligt i alle aldre kan dyrke idræt i en sportslig og kammeratlig ånd.

2: HLIF s mål er at så mange som muligt i alle aldre kan dyrke idræt i en sportslig og kammeratlig ånd. Love for Houlbjerg-Laurbjerg Idrætsforening, HLIF 1: Foreningens navn er Houlbjerg-Laurbjerg Idrætsforening. Hjemsted: Sognevej 5, Houlbjerg. Foreningen er tilsluttet JBU, JHF, DGI samt forbund der senere

Læs mere

Grundlæggende rammer

Grundlæggende rammer Grundlæggende rammer 2 Kære læser! Fodbolden er blevet kaldt verdens bedste legetøj. Det kan vi godt skrive under på, men for at fodbolden også i regi af SSIF Fodbold skal være verdens bedste legetøj,

Læs mere

Vi ønsker, at Frederik Barfods Skole skal være et trygt og udviklende sted at være.

Vi ønsker, at Frederik Barfods Skole skal være et trygt og udviklende sted at være. Trivselsfolder Vi ønsker, at Frederik Barfods Skole skal være et trygt og udviklende sted at være. Fællesskabet og den enkeltes trivsel er afhængig af hinanden for at skabe et optimalt læringsmiljø. Det

Læs mere

Pædagogisk målsætning på Dia Privatskole

Pædagogisk målsætning på Dia Privatskole ORDENSREGLER 2018 På DIA Privatskole er det vores vision at skabe en skole, hvor alle trives fagligt og socialt og oplever personlig udvikling i et ligeværdigt, respektfuldt og anerkendende miljø, der

Læs mere

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Valby boldklub Mere end fodbold Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Den blå tråd i Valby Boldklub Formanden har bolden M ange mennesker tænker nok, at alle fodboldklubber er ens. Men

Læs mere

Vedtægter for Frederikshavn Blackhawks Floorball

Vedtægter for Frederikshavn Blackhawks Floorball Vedtægter for Frederikshavn Blackhawks Floorball 1. Klubbens navn: Klubbens navn er Frederikshavn Blackhawks Floorball Stiftelsesdato: 2. Klubbens hjemsted: Klubben er hjemmehørende i Frederikshavn Kommune.

Læs mere

- og forventninger til børn/unge, forældre og ansatte

- og forventninger til børn/unge, forældre og ansatte Trivselsplan - og forventninger til børn/unge, forældre og ansatte I Vestsalling skole og dagtilbud arbejder vi målrettet for at skabe tydelige rammer for samværet og har formuleret dette som forventninger

Læs mere

Låsby skole ANTIMOBBESTRATEGI april 2016 Formål. Dækningsområde Alle skolens elever. Det vil sige i afdeling A, B, C, D og E.

Låsby skole ANTIMOBBESTRATEGI april 2016 Formål. Dækningsområde Alle skolens elever. Det vil sige i afdeling A, B, C, D og E. Låsby skole ANTIMOBBESTRATEGI april 2016 Formål At sikre bedst mulig trivsel og udvikling for alle skolens elever. Herunder forebyggelse af og strategi for mobning. Ifølge: Bekendtgørelse om foranstaltninger

Læs mere

TRÆNER I BMI FODBOLD

TRÆNER I BMI FODBOLD velkommen som TRÆNER I BMI FODBOLD BREDDE MED INDHOLD I BMI FODBOLD SKAL DER VÆRE PLADS TIL ALLE SPILLERE - UANSET NIVEAU, OG ALLE SPILLERE SKAL UDFORDRES, UDVIKLES OG HAVE DET SJOVT. DET KALDER VI BREDDE

Læs mere

Vedtægter for foreningen "BumbleBees"

Vedtægter for foreningen BumbleBees Vedtægter for foreningen "BumbleBees" 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn: BumbleBees (underafdelinger Mini og Biografklub) Stk. 2. Foreningen er stiftet den 24. januar 2014. Stk. 3. Foreningens

Læs mere

Gladsaxe Ishockey Oplæg til Eliteudvikling Udarbejdet af Gladsaxe Ishockey

Gladsaxe Ishockey Oplæg til Eliteudvikling Udarbejdet af Gladsaxe Ishockey Oplæg til Eliteudvikling Udarbejdet af Gladsaxe Ishockey Baggrund for konceptet: At ledelsen i Gladsaxe Ishockey har erfaret at det er svært at holde de gode talenter i sporten i gang, når de både skal

Læs mere

1. Hav klare retningslinjer på arbejdspladsen og følg op på dem!

1. Hav klare retningslinjer på arbejdspladsen og følg op på dem! #WeDo - sådan gør du! En guide om forebyggelse og afhjælpning af seksuelle krænkelser 7 gode råd til dig som er CEO eller leder. 8. oktober 2018 af Louise Dinesen, Chefpsykolog i Hartmanns Redigeret let

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Eventyrhaven HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn bliver

Læs mere

KLUBFIDUSEN ER BASERET PÅ FIRE GRUNDVÆRDIER

KLUBFIDUSEN ER BASERET PÅ FIRE GRUNDVÆRDIER FORÆLDRE Om Klubfidusen HVORDAN MÆRKER MIT BARN, AT KLUBBEN ARBEJDER MED KLUBFIDUSEN? Helt konkret vil dit barn deltage i træningsøvelser og -aktiviteter, der støtter op om holdånden og fællesskabet. Spørg

Læs mere

Trivselspolitik antimobbestrategi

Trivselspolitik antimobbestrategi Trivselspolitik antimobbestrategi På Skt. Knuds Skole tror vi på, at hvert enkelt menneske er en unik skabning, der har en umistelig værdi og et selvfølgeligt krav på at have lov til at være den man er.

Læs mere

BU2 kursus d januar 2019 sidste tilmeldingsfrist er d. 11. januar Prisen for dette kursus er 2000,00 kr. + evt. overnatning.

BU2 kursus d januar 2019 sidste tilmeldingsfrist er d. 11. januar Prisen for dette kursus er 2000,00 kr. + evt. overnatning. SÆSONENS KURSER Kurser i sæsonen 2018/2019 Herunder finder du sæsonens planlagte kurser: BU1 kursus Vest for Storebælt d. 2.-3. februar 2019 sidste tilmeldingsfrist er d. 18. januar 2018. Prisen for dette

Læs mere

Lærernes og pædagogernes ansvar

Lærernes og pædagogernes ansvar Trivselsplan Vi ønsker, at Marie Mørks skole skal være et trygt og udviklende sted at være, så alle børn trives optimalt. Den enkeltes trivsel anser vi som en forudsætning for, at fællesskabet kan styrkes

Læs mere

Kap. 4 Den Blå Tråd i Børneafdelingen

Kap. 4 Den Blå Tråd i Børneafdelingen Alder afdeling (skoleåret fra august til juni) 4/5/6 år U6 3-mands Kap. 4 Den Blå Tråd i Børneafdelingen Fodbold Træning og opdeling Kamp og opdeling Værdier 6/7 år U7 3-mands 7/8 år U8 5-mands Fællestræning

Læs mere

FAQ. Retningslinier. for. sportslige afdelinger. Taastrup FC. Ver. 1.0

FAQ. Retningslinier. for. sportslige afdelinger. Taastrup FC. Ver. 1.0 FAQ Og Retningslinier for sportslige afdelinger i Taastrup FC Ver. 1.0 Nedenstående forsøger i alfabetisk orden at besvare mange af de spørgsmål der opstår i hverdagen samt udstikke rammer for arbejdet

Læs mere

u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001

u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001 u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001 Indholds fortegnelse Forord...3 Trænerens ansvar...4 Spillerens ansvar...5 Fælles regler for årgangene...6 Information...6 Deadlines...6 Forældre generelt...7

Læs mere

TØNDER DISTRIKTSSKOLE

TØNDER DISTRIKTSSKOLE Værdigrundlag Mission AT UDVIKLE, PRÆSTERE OG INKLUDERE Vision Forældre ønsker og vælger Tønder Distriktsskole, fordi det er den bedste skole. Forældrene oplever sig som aktive samarbejdspartnere og inddrages

Læs mere

Christiansbjerg Håndboldklub Sportspolitik

Christiansbjerg Håndboldklub Sportspolitik Christiansbjerg Håndboldklub Sportspolitik Side 1 af 10 Indhold Hvem er vi?... 3 FORENINGENS OPBYGNING... 4 Organisatorisk... 4 PRAKTISKE FORHOLD Fordeling af træningstid... 4 Haltimer... 4 Internt i CHK...

Læs mere

Sejr. - eller...? for enhver pris. Sejr for enhver pris eller? 1

Sejr. - eller...? for enhver pris. Sejr for enhver pris eller? 1 Sejr for enhver pris - eller...? Sejr for enhver pris eller? 1 Sejr for enhver pris? Udgivet af Dansk Boldspil-Union Oplag:? Layout/Dtp: DBU Grafisk Redaktion: Rie Døllner og Mikkel Minor Petersen Foto:

Læs mere

Hjemsendes omgående, hjemmet orienteres Der tages hurtigst muligt stilling til: - hvor længe vedkommende er bortvist - anmeldelse

Hjemsendes omgående, hjemmet orienteres Der tages hurtigst muligt stilling til: - hvor længe vedkommende er bortvist - anmeldelse 10. Retningslinie for skolens voldspolitik og konfliktløsning. En afgørende forudsætning for forebyggelse af aggressiv adfærd fra skolens brugere er, at der generelt er stor kvalitet i opgaveløsningen,

Læs mere

Antimobbestrategi 2013

Antimobbestrategi 2013 God trivsel er en forudsætning for børns læring og udvikling På Nivå Skole arbejder vi bevidst med at skabe et godt læringsmiljø og en høj grad af trivsel. Skolen skal være et rummeligt sted hvor både

Læs mere

Antimobbestrategi for Stjernevejskolen

Antimobbestrategi for Stjernevejskolen Antimobbestrategi for Stjernevejskolen Udarbejdet november 2011 revideret januar 2017 Formål: Elever på skolen skal leve op til skolens værdier, som de fremgår af skolens værdigrundlag. Som elev på skolen

Læs mere

Nykøbing FC sætter dialog og samarbejde i centrum både i forhold til omverdenen og medlemmerne.

Nykøbing FC sætter dialog og samarbejde i centrum både i forhold til omverdenen og medlemmerne. 0 Nykøbing FC sætter dialog og samarbejde i centrum både i forhold til omverdenen og medlemmerne. Præcis, troværdig og målrettet kommunikation er en forudsætning for at leve op til vores mål, og derfor

Læs mere

Golfklubbens strategi for Skjoldenæsholm golf

Golfklubbens strategi for Skjoldenæsholm golf Golfklubbens strategi for Skjoldenæsholm golf 2019 2020 Bestyrelsens mål er i samarbejde med medlemmer og golfcenteret at skabe en golfklub, der er et attraktivt sted at dyrke sin idræt og giver en kvalitetsoplevelse

Læs mere

BU2 kursus d januar 2019 sidste tilmeldingsfrist er d. 11. januar Prisen for dette kursus er 2000,00 kr. + evt. overnatning.

BU2 kursus d januar 2019 sidste tilmeldingsfrist er d. 11. januar Prisen for dette kursus er 2000,00 kr. + evt. overnatning. SÆSONENS KURSER Kurser i sæsonen 2018/2019 Herunder finder du sæsonens planlagte kurser: BU1 kursus Vest for Storebælt d. 2.-3. februar 2019 sidste tilmeldingsfrist er d. 18. januar 2018. Prisen for dette

Læs mere

Sundt psykisk miljø og god trivsel opnås hos os, ved:

Sundt psykisk miljø og god trivsel opnås hos os, ved: Antimobbestrategi for Bjerringbro Gymnasium Alle har ret til et sundt og sikkert undervisningsmiljø, det omfatter også det psykiske miljø. For os betyder det, at vi hver dag sætter elevernes læring, dannelse

Læs mere

Mobbehandleplan at forebygge, foregribe og gribe ind i tilfælde af mobning på Kirkebjerg Skole

Mobbehandleplan at forebygge, foregribe og gribe ind i tilfælde af mobning på Kirkebjerg Skole Mobbehandleplan at forebygge, foregribe og gribe ind i tilfælde af mobning på Kirkebjerg Skole Børn og unge skal være i trivsel Trivsel går på tre ben: det relationelle, det personlige og det faglige.

Læs mere

AFK - Ungdom Yngst Målsætninger og udførelse

AFK - Ungdom Yngst Målsætninger og udførelse Mission At tiltrække, udvikle og fastholde flest mulige spillere i AFK UY frem til overgang til AFK UÆ. At udvikle hver spillers fodboldmæssige færdigheder bedst muligt under hensyntagen til den enkelte

Læs mere

Vedtægter for Holstebro Speedway Klub.

Vedtægter for Holstebro Speedway Klub. Vedtægter for Holstebro Speedway Klub. 1. Klubbens navn: Klubbens navn er Holstebro Speedway Klub, i det følgende forkortet HoSK. HoSK er tilsluttet Danmarks Motor Union (DMU), og er til enhver tid underlagt

Læs mere

At elever og ansatte er glad for deres hverdag på skolen og at man passer på hinanden At man føler sig værdsat og respekteret

At elever og ansatte er glad for deres hverdag på skolen og at man passer på hinanden At man føler sig værdsat og respekteret Antimobbestrategi for Pilehaveskolen Gældende fra den Januar 2016 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? At arbejde for en mobbefri skole. At alle elever, forældre og personale gør en indsats

Læs mere

Kære spillere og forældre til spillere i Ungdomsafdelingen

Kære spillere og forældre til spillere i Ungdomsafdelingen Kære spillere og forældre til spillere i Ungdomsafdelingen Velkommen til den nye sæson 2018/19 i Holte Badmintonklub. Dette brev indeholder vigtige informationer om sæsonen. Vi håber derfor, at I vil tage

Læs mere

Januar Danske Fodbolddommere CODE OF CONDUCT

Januar Danske Fodbolddommere CODE OF CONDUCT Januar 2015 Danske Fodbolddommere CODE OF CONDUCT Indhold Forord... 3 Introduktion... 4 Hvad er Code of Conduct?... 4 Hvorfor har Danske Fodbolddommere brug for et Code of Conduct?... 4 Hvem gælder Code

Læs mere

Retningslinjer SPORTSKLASSERNE. Birkelundskolen TALENT SPORT UDDANNELSE. Holstebro Elitesport. Talent Sport Uddannelse

Retningslinjer SPORTSKLASSERNE. Birkelundskolen TALENT SPORT UDDANNELSE. Holstebro Elitesport. Talent Sport Uddannelse Retningslinjer SPORTSKLASSERNE Birkelundskolen TALENT SPORT UDDANNELSE Holstebro Elitesport Talent Sport Uddannelse Indledning Som udøver tilknyttet Holstebro Elitesport indgår du ikke blot i et program,

Læs mere

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold Velkommen til Næstved IF - Fodbold VELKOMMEN TIL NÆSTVED IF - FODBOLD På vegne af Næstved IF - Fodbold (NIF - Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen til NIF Fodbold. Samtidig udtrykker jeg min

Læs mere

Generalforsamling i Lystrup IF Fodbold. mandag den 27. marts 2017 klokken 19.00

Generalforsamling i Lystrup IF Fodbold. mandag den 27. marts 2017 klokken 19.00 Generalforsamling i mandag den 27. marts 2017 klokken 19.00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning fra formanden. 3. Kassereren fremlægger det reviderede regnskab og redegør for klubbens økonomi.

Læs mere

Etiske retningsliner

Etiske retningsliner Etiske retningsliner 1. Indhold...2 2. Formål...2 3. Samarbejdspartner...2 4. Generelle retningslinier...2 5. Etik, moral og fairplay...3 6. Doping...3 7. Leveregler...3 8. Seksuelle krænkelser over for

Læs mere

OVERSKUD FORMAT VILJE

OVERSKUD FORMAT VILJE OVERSKUD FORMAT VILJE Hvad er formålet? Dobbelt klik BAGLAND Familie Venner Kæreste KLUB Hold Trænere Ambitioner DEN VIGTIGSTE: Drengen Talentet Eleven SKOLE Uddannelse Lektier Lærere DBU KROP Skader Signaler

Læs mere

VELKOMMEN TIL NÆSTVED IF FODBOLD

VELKOMMEN TIL NÆSTVED IF FODBOLD VELKOMMEN TIL NÆSTVED IF FODBOLD På vegne af Næstved IF - Fodbold (NIF - Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen til NIF Fodbold. Samtidig udtrykker jeg min glæde over, at du har valgt at spille

Læs mere

Brande, 2012 november

Brande, 2012 november Brande, 2012 november TRIVELSESPOLITIK FOR PRÆSTELUNDSKOLEN Værdigrundlag Præstelundskolen vil kendetegnes som en anerkendende skole hvor alle børn og unge er en del af et fællesskab i et inkluderende

Læs mere

AFK - Ungdom Yngst piger Målsætninger og udførelse

AFK - Ungdom Yngst piger Målsætninger og udførelse Mission Tiltrække, udvikle og fastholde flest mulige spillere i AFK UY frem til overgang til AFK UÆ. Udvikler hver spillers fodboldmæssige færdigheder bedst muligt under hensyntagen til den enkelte spillers

Læs mere

Blå Tråd for børnefodbold i Ringe Boldklub

Blå Tråd for børnefodbold i Ringe Boldklub Blå Tråd for børnefodbold i Ringe Boldklub Udgangspunktet for Den Blå Tråd er: Ringe Boldklubs værdigrundlag og målsætning DBU s Holdninger og Handlinger Aldersrelateret træning koncept (ATK) DBUs Børnetræningsmanual

Læs mere

Kære instruktører i gymnastikafdelingen

Kære instruktører i gymnastikafdelingen GYMNASTIK Kære instruktører i gymnastikafdelingen Gymnastikafdelingen har lavet denne praktiske guideline, for at klæde dig på til de opgaver, der er tilknyttet jobbet og for at værne om de værdier og

Læs mere

Skive fh Holdningshæfte

Skive fh Holdningshæfte Indholdsfortegnelse Vision:... 2 Breddeidræt:... 2 Eliteidræt:... 2 Branding:... 2 Skive fh ønsker:... 3 Dette kræver:... 3 Målsætning:... 3 Samarbejde med lokale skoler og ungdomsuddannelser:... 3 Skive

Læs mere

Retningslinjer for Ungdomsafdelingen. 1. udgave, 2013

Retningslinjer for Ungdomsafdelingen. 1. udgave, 2013 Retningslinjer for Ungdomsafdelingen 1. udgave, 2013 Holluf Pile - Tornbjerg Idrætsforening (HPTI) Nøglens Kvarter 12, 5220 Odense SØ www.hpti.dk Stiftet 27. juni 1980 Børnefodbold og træning af børn:

Læs mere