Medarbejderbesvarelser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Medarbejderbesvarelser"

Transkript

1 Medarbejderbesvarelser I hvilken institution er du ansat? Spørge

2 I hvilken grad kender du til fordelingen af ansvar og kompetencer i institutionens ledelse? (hvad varetages af den daglige leder og hvad varetages af kontraktholderen?) I hvilken grad oplever du, at ansvars- og kompetencefordelingen på ledelsesniveau fungerer?

3 I hvilken grad oplever du udøvelsen af den daglige ledelse, som værende ændret i forhold til før strukturændringen? (og hvordan kommer dette i givet fald til udtryk) I hvilken grad vurderer du, at de lokale MED-udvalg fungerer efter hensigten?

4 I hvilken grad vurderer du, at samarbejdet mellem ledelse og TR fungerer? I hvilken grad oplever du, at der er en ny fælles kultur under udvikling i institutionen? (og hvordan kommer dette i givet fald til udtryk?)

5 I hvilken grad opleves institutionens forskellige huse som én institution i det daglige arbejde? (og hvordan kommer dette i givet fald til udtryk?) I kommer hvilken dette grad vurderer i givet fald du, til at udtryk?) der idag anvendes andre løsninger end tidligere ved sygdom, ferie, uddannelse eller lignende? (og hvordan

6 I hvilken grad ser du tegn på, at ledelsesopgaven idag løses på en anden måde, så tiden der anvendes til ledelse, er reduceret? (angiv gerne hvilke tegn) I hvilken grad oplever du, at der er tilført flere ressourcer til "børnetid"? (og hvordan kommer dette i givet fald til udtryk?)

7 I hvilken grad har den ændrede ledelsesstruktur påvirket den pædagogiske udvikling? (og hvordan kommer dette i givet fald til udtryk?) I hvilken grad vurderer du, at kvaliteten af det pædagogiske arbejde er forbedret? (og hvordan kommer det i givet fald til udtryk?)

8 I hvilken grad oplever du, at der er større fokus på det daglige pædagogiske arbejde? (og hvordan kommer det i givet fald til udtryk?) I hvilken grad har ledelsesstrukturændringen haft betydning for dine muligheder for vidensdeling internt i institutionen og eksternt i forhold til medarbejdere fra andre institutioner?

9 I hvilken grad oplever du en ændring i dine muligheder for efteruddannelse? Samlet status

10 Daglige lederes besvarelser Er der udarbejdet en tydelig beskrivelse af fordeling af ansvar og kompetencer på ledelsesniveau, som alle i institutionen kender til? I hvilken grad fungerer ansvars- og kompetencefordelingen på ledelsesniveau efter hensigten? I hvilken grad oplever du udøvelsen af den daglige ledelse, som værende ændret i forhold til før strukturændringen? (og hvordan kommer dette i givet fald til udtryk)

11 I hvilken grad vurderer du, at det lokale MED-udvalg fungerer efter hensigten? I hvilken grad fungerer ledelsens samarbejde med TR? Arbejder institutionens ledelse i ledelsesteam?

12 I hvilken grad oplever du, at der er en ny fælles kultur under udvikling i institutionen? (og hvordan kommer det i givet fald til udtryk?) Opleves institutionens forskellige huse som én institution i det daglige arbejde? - I forhold til økonomi? Opleves institutionens forskellige huse som én institution i det daglige arbejde? - I forhold til medarbejdere?

13 I hvilken grad kan du for nuværende se spor af, at ledelsesstrukturændringen gør det muligt at høste stordriftsfordele? (angiv gerne hvilke fordele, der i givet fald er tale om) I (og hvilken hvordan grad kommer kan du det se tegn i givet på, fald at ledelsesopgaven til udtryk?) løses på en anden måde end tidligere, så tiden der anvendes til ledelse er reduceret?

14 I hvilken udstrækning anvendes der i dag andre løsninger end tidligere ved sygdom, ferie, uddannelse eller lignende? (og hvordan kommer det i givet fald til udtryk?) I hvilken grad er der tilført flere ressourcer til "børnetid"? (og hvordan kommer det i givet fald til udtryk?)

15 I hvilken grad oplever du, at den ændrede ledelsesstruktur har påvirket den pædagogiske udvikling? (angiv gerne, hvad dette i givet fald giver sig udslag i) I hvilken grad oplever du, at kvaliteten er forbedret som følge af strukturændringen? (og hvordan kommer dette i givet fald til udtryk?)

16 I hvilken grad oplever du, at der er større fokus på det daglige pædagogiske arbejde? (og hvordan kommer det i givet fald til udtryk?) I hvilken grad oplever du, at vidensdelingen blandt institutionernes medarbejdere har ændret sig? (og hvordan kommer det i givet fald til udtryk?)

17 I hvilken grad arbejdes der i institutionen med mulighederne for efteruddannelse? Hvor gode muligheder har du for at indhente ny viden/erfaringsudveksle med andre daglige ledere?

18 I hvilken grad vurderer du, at der er behov for særlige tiltag med henblik på kompetenceudvikling af opgaven som daglig leder? (hvis behov - angiv gerne hvilke) I hvilken grad vurderer du, at der er behov for særlige tiltag med henblik på kompetenceudvikling af opgaven som kontraktholder? (hvis behov - angiv gerne hvilke)

19 I hvilken grad anvendes der idag andre udviklingsværktøjer end tidligere? Samlet status

20 Kontraktholderbesvarelser Er der udarbejdet en tydelig beskrivelse af fordeling af ansvar og kompetencer på ledelsesniveau, som alle i institutionen kender til? I hvilken grad fungerer ansvars- og kompetencefordelingen på ledelsesniveau efter hensigten? I hvilken grad oplever du udøvelsen af den daglige ledelse, som værende ændret i forhold til før strukturændringen? (og hvordan kommer dette i givet fald til udtryk) I hvilken grad vurderer du, at det lokale MED-udvalg fungerer efter hensigten?

21 I hvilken grad fungerer ledelsens samarbejde med TR? Arbejdes der i ledelsesteam?

22 I hvilken grad oplever du, at der er en ny fælles kultur under udvikling i institutionen? (og hvordan kommer det i givet fald til udtryk?) Opleves institutionens forskellige huse som én institution i det daglige arbejde? - I forhold til økonomi? Opleves institutionens forskellige huse som én institution i det daglige arbejde? - I forhold til medarbejdere? Opleves institutionens forskellige huse som én institution i det daglige arbejde? - I forhold til forældre?

23 I hvilken grad kan du for nuværende se spor af, at ledelsesstrukturændringen gør det muligt at høste stordriftsfordele? (angiv gerne hvilke fordele, der i givet fald er tale om) I hvilken grad kan du se tegn på, at ledelsesopgaven løses på en anden måde end tidligere, så tiden der anvendes til ledelse er reduceret? (og hvordan kommer det i givet fald til udtryk?)

24 I hvilken udstrækning anvendes der i dag andre løsninger end tidligere ved sygdom, ferie, uddannelse eller lignende? (og hvordan kommer det i givet fald til udtryk?) I hvilken grad er der tilført flere ressourcer til "børnetid"? (og hvordan kommer det i givet fald til udtryk?)

25 I hvilken grad oplever du, at den ændrede ledelsesstruktur har påvirket den pædagogiske udvikling? (angiv gerne, hvad dette i givet fald giver sig udslag i) I hvilken grad oplever du, at kvaliteten af det pædagogiske arbejde er forbedret som følge af strukturændringen? (og hvordan kommer dette i givet fald til udtryk?)

26 I hvilken grad oplever du, at der er større fokus på det daglige pædagogiske arbejde? (og hvordan kommer det i givet fald til udtryk?) I hvilken grad oplever du, at vidensdelingen blandt institutionernes medarbejdere har ændret sig? (og hvordan kommer det i givet fald til udtryk?)

27 I hvilken grad arbejdes der i institutionen med mulighederne for efteruddannelse? Hvor gode muligheder har du for at indhente ny viden/erfaringsudveksle med andre kontraktholdere? I hvilken grad vurderer du, at der er behov for særlige tiltag med henblik på kompetenceudvikling af opgaven som daglig leder? (hvis behov - angiv gerne hvilke)

28 I hvilken grad vurderer du, at der er behov for særlige tiltag med henblik på kompetenceudvikling af opgaven som kontraktholder? (hvis behov - angiv gerne hvilke) I hvilken grad anvendes der idag andre udviklingsværktøjer end tidligere? Samlet status

29

Evaluering af den ny ledelsesstruktur på daginstitutionsområdet i Rebild Kommune

Evaluering af den ny ledelsesstruktur på daginstitutionsområdet i Rebild Kommune på daginstitutionsområdet i Rebild Kommune Indledning I marts 2010 vedtog Rebild Kommunes Byråd en ændring af ledelsesstrukturen på daginstitutionsområdet. Baggrunden for ændringen var, at der skulle spares

Læs mere

Hedensted Kommune Totalrapport

Hedensted Kommune Totalrapport Hedensted Kommune Totalrapport Antal besvarelser: 51 Denne rapport indeholder besvarelser for 51 respondenter og undersøgelsen har en svarprocent på 81,. Undersøgelsen blev gennemført i perioden 18-11-2014-23-02-2015.

Læs mere

RESULTATER AF KLUNDERSØGELSE PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET, EFTERÅR 2016

RESULTATER AF KLUNDERSØGELSE PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET, EFTERÅR 2016 RESULTATER AF KLUNDERSØGELSE PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET, EFTERÅR 2016 BLANDT DE KOMMUNALE DAGTILBUDSFORVALTNINGER Om undersøgelsen Undersøgelse blandt de kommunale dagtilbudsforvaltninger Gennemført november-december

Læs mere

Skolelederforeningens undersøgelse om kvalitet i ledelsesvilkår 2017

Skolelederforeningens undersøgelse om kvalitet i ledelsesvilkår 2017 Skolelederforeningens undersøgelse om kvalitet i ledelsesvilkår 2017 Herning Kommune UDGAVE: 190118 JAMO/NV 1. Hvad er du ansat som? 3. Hvilken type skole er du leder på? 4. SKOLESTØRRELSE - hvor mange

Læs mere

LEDELSESSTRUKTUR OG LEDERFAGLIGHED - STYRKET LEDELSE GENNEM NYE LEDELSESSTRUKTURER

LEDELSESSTRUKTUR OG LEDERFAGLIGHED - STYRKET LEDELSE GENNEM NYE LEDELSESSTRUKTURER LEDELSESSTRUKTUR OG LEDERFAGLIGHED - STYRKET LEDELSE GENNEM NYE LEDELSESSTRUKTURER RAPPORT Indholdsfortegnelse Forord 2 Resumé 3 Introduktion og sammenfatning 4 Strukturændringer frem til 2007 10 Fremtidige

Læs mere

Skovsgårdskolen og Tranum Skole En ny skole pr. 1. august 2012 i Jammerbugt Kommune

Skovsgårdskolen og Tranum Skole En ny skole pr. 1. august 2012 i Jammerbugt Kommune Skovsgårdskolen og Tranum Skole En ny skole pr. 1. august 2012 i Jammerbugt Kommune - forventninger til en kommende leder En tilbagemelding til brug for forvaltning, ansættelsesudvalg og ansøgere til stillingen.

Læs mere

Anmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten. Adresse Rathsacksvej 12

Anmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten. Adresse Rathsacksvej 12 Anmeldt tilsyn Udfyldes af konsulenten Institution Vuggestuen Villa Kulla Adresse Rathsacksvej 12 Leder Julie Flarup Status (kommunal, selvejende, privat) Privat Normerede pladser 0-3 år 39 Normerede pladser

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE Center for Personale og Udvikling Den 28. august 2008 Ida Hoeck

GLADSAXE KOMMUNE Center for Personale og Udvikling Den 28. august 2008 Ida Hoeck GLADSAXE KOMMUNE Center for Personale og Udvikling Den 28. august 2008 Ida Hoeck Ledelse tæt på sammenfatning og kommentarer til høringssvar Børne- og Undervisningsudvalget besluttede 15.04.2008, sag nr.

Læs mere

Ny struktur på daginstitutionsområdet

Ny struktur på daginstitutionsområdet 4. februar 2013 Ny struktur på daginstitutionsområdet Indledning Dagtilbudsområdet i Silkeborg Kommune fik pr. 1. januar 2012 en ny struktur. Dette notat beskriver baggrunden for at indføre en ny struktur,

Læs mere

Det fællesskab Dagtilbud Smedegården rettes mod - og dannes om, er professionelle og faglige forestillinger om, hvad der giver de bedste resultater!

Det fællesskab Dagtilbud Smedegården rettes mod - og dannes om, er professionelle og faglige forestillinger om, hvad der giver de bedste resultater! 1. Indledning Kære læser - velkommen til Dagtilbud Smedegårdens perspektivplan! Du har, gennem denne perspektivplan, mulighed for at få større indblik i og kendskab til Dagtilbud Smedegården! Alle dagtilbud

Læs mere

Cecilie 21632821. Trine 30292562. Rikke 28292189 8-16 11-17 17-21.15 17-21.15 8-16 11-17 17-21.15 17-21.15 10-17.30 12-17.30 10-17-30 12-17.

Cecilie 21632821. Trine 30292562. Rikke 28292189 8-16 11-17 17-21.15 17-21.15 8-16 11-17 17-21.15 17-21.15 10-17.30 12-17.30 10-17-30 12-17. Uge 17 26/4 27/4 28/4 29/4 30/4 1/5 2/5 10-17-30 12-17.30 Uge 18 3/5 4/5 5/5 6/5 7/5 8/5 9/5 Uge 19 10/5 11/5 12/5 13/5 14/5 15/5 9/5 Uge 20 17/5 18/5 19/5 20/5 21/5 22/5 23/5 Uge 21 24/5 25/5 26/5 27/5

Læs mere

Skolefritidsordningen har en leder (SFO-leder), og tre FPL er, heraf den ene som souschef. Disse 4 udgør SFOens ledelsesteam.

Skolefritidsordningen har en leder (SFO-leder), og tre FPL er, heraf den ene som souschef. Disse 4 udgør SFOens ledelsesteam. SFO - ledelsesteam: Det er ledelsens opgave at sikre en optimal fungerende SFO indenfor de rammer og konkrete vilkår, som bl.a. er beskrevet i folkeskoleloven, kommunens/b/u forvaltningens mål nævnt i

Læs mere

Høringssvar til Fælles organisering af institutionerne i Støvring Nord.

Høringssvar til Fælles organisering af institutionerne i Støvring Nord. 1 - Høringssvar til fælles organisering af institution Høringssvar til Fælles organisering af institutionerne i Støvring Nord. Vi vurderer generelt, at der er god synergi i forvaltningens indstilling om

Læs mere

Uddannelse og organisatorisk placering

Uddannelse og organisatorisk placering Uddannelse og organisatorisk placering (aftaleholder) Pædagogisk uddannet med ledelseserfaring og skal have relevant videreuddannelse i ledelse (vigtigt med ledelsesuddannelse da områdelederen skal lede

Læs mere

ANALYSE AF ARBEJDSTILRETTELÆGGELSE I FREDERIKSSUND KOMMUNE

ANALYSE AF ARBEJDSTILRETTELÆGGELSE I FREDERIKSSUND KOMMUNE ANALYSE AF ARBEJDSTILRETTELÆGGELSE I FREDERIKSSUND KOMMUNE Registrering af opgave- og tidsforbrug i en række udvalgte daginstitutioner i Frederikssund Kommune Indhold I Sidetal 1 / Den praktiske gennemførsel

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse om pædagogisk ledelse. Tabelrapport opfølgning på en tidligere undersøgelse fra 2006

Spørgeskemaundersøgelse om pædagogisk ledelse. Tabelrapport opfølgning på en tidligere undersøgelse fra 2006 Spørgeskemaundersøgelse om pædagogisk ledelse Tabelrapport opfølgning på en tidligere undersøgelse fra 2006 Spørgeskemaundersøgelse om pædagogisk ledelse Tabelrapport opfølgning på en tidligere undersøgelse

Læs mere

Haverslev-Ravnkilde - Fremtidsscenarier for områdets skole og dagtilbud Februar 2019

Haverslev-Ravnkilde - Fremtidsscenarier for områdets skole og dagtilbud Februar 2019 Haverslev-Ravnkilde - Fremtidsscenarier for områdets skole og dagtilbud Februar 2019 Scenarier I det nedenstående er skitseret en række forskellige scenarier for, hvorledes skole og dagtilbud i Haverslev-Ravnkilde

Læs mere

LEDERFORENINGENS ARBEJDSPROGRAM

LEDERFORENINGENS ARBEJDSPROGRAM LEDERFORENINGENS ARBEJDSPROGRAM 2019 2021 INDLEDNING Arbejdsprogrammet for Lederforeningen i BUPL sætter retning for Lederforeningens arbejde med fire politisk udvalgte indsatsområder, som er vedtaget

Læs mere

L E D E L S E S F O R M E R P Å D A G T I L B U D S O M R Å D E T S A M T E R F A R I N G E R F R A S K O L E - O G Æ L D R E O M R Å D E T

L E D E L S E S F O R M E R P Å D A G T I L B U D S O M R Å D E T S A M T E R F A R I N G E R F R A S K O L E - O G Æ L D R E O M R Å D E T Dato: 15.02.2007 UDDRAG FRA PROJEKTBESKRIVELSE LEDELSESSTRUKTUR OG LEDERFAGLIGHED UNDER FORANDRING - EVALUERING AF NYE L E D E L S E S F O R M E R P Å D A G T I L B U D S O M R Å D E T S A M T E R F A

Læs mere

Kend dit lederjob! en spørgeguide. Når du mangler overblik! Når du vil have indflydelse! Når du søger nyt job! BUPL, oktober 2001

Kend dit lederjob! en spørgeguide. Når du mangler overblik! Når du vil have indflydelse! Når du søger nyt job! BUPL, oktober 2001 Kend dit lederjob! en spørgeguide Når du vil have indflydelse! Når du søger nyt job! Når du mangler overblik! 1 BUPL, oktober 2001 NÅR VISHED ER VIGTIG Det er vigtigt, at du som leder kender dit lederjob,

Læs mere

Høringssvar ifm. sammenlægning af Børnehuset/Pavillonen og Søstjernen

Høringssvar ifm. sammenlægning af Børnehuset/Pavillonen og Søstjernen Høringssvar ifm. sammenlægning af Børnehuset/Pavillonen og Søstjernen Vi i forældrebestyrelsen for Børnehuset/Pavillonen forholder os positivt til sammenlægningen af Børnehuset/Pavillonen og Søstjernen.

Læs mere

Høring vedrørende indførelse af SFO I Dragør Kommune

Høring vedrørende indførelse af SFO I Dragør Kommune 2011 Høring vedrørende indførelse af SFO I Dragør Kommune Høringsmateriale Høring vedrørende indførelse af SFO i Dragør Kommune fra 1. august 2011 Social Børn og Kultur Dragør kommune 03-01-2011 Indhold

Læs mere

BUPL Sydjyllands politik for god pædagogfaglig ledelse. Side 1 af 7

BUPL Sydjyllands politik for god pædagogfaglig ledelse. Side 1 af 7 God institutionsledelse er professionsfaglig ledelse " fra pædagogisk ledelse til pædagogfaglig ledelse" BUPL Sydjylland vil med denne politik sætte pædagogfaglig ledelse på dagsordenen som det politiske

Læs mere

KLYNGELEDELSESPROFIL KØBENHAVNS KOMMUNE

KLYNGELEDELSESPROFIL KØBENHAVNS KOMMUNE KLYNGELEDELSE I KØBENHAVN Alle børn og unge i København skal have lige adgang til at trives, udvikle sig og lære, sådan at de har de bedste muligheder nu og fremover i livet. Dag- og fritidstilbud har

Læs mere

JOB- OG KRAVPROFIL. Områdeleder til dagtilbudsområdet Område 2

JOB- OG KRAVPROFIL. Områdeleder til dagtilbudsområdet Område 2 JOB- OG KRAVPROFIL Områdeleder til dagtilbudsområdet Område 2 1. Indledning Områdelederen for område 2 på dagtilbudsområdet har pr. 31. oktober 2016 valgt at søge nye udfordringer andetsteds. Dagtilbudsafdelingen

Læs mere

Vejledning - Den gode proces i forbindelse med struktur- og organisationsændringer

Vejledning - Den gode proces i forbindelse med struktur- og organisationsændringer Vejledning - Den gode proces i forbindelse med struktur- og organisationsændringer Indledning Den gode proces i forbindelse ændringer i organisationen skal afspejle visionerne i personalepolitikken, de

Læs mere

Høringssvar fra Børnehaverne i Støvring N vedr. Strategi og digitale værktøjer i Rebild kommune.

Høringssvar fra Børnehaverne i Støvring N vedr. Strategi og digitale værktøjer i Rebild kommune. 1 - Høringssvar fra Børnehaverne i Støvring N vedr (3) Høringssvar fra Børnehaverne i Støvring N vedr. Strategi og digitale værktøjer i Rebild kommune. Vi er positivt stemt for strategien om digitale værktøjer

Læs mere

Bestyrelseskonference 25. november. Oplæg SOSU Nord

Bestyrelseskonference 25. november. Oplæg SOSU Nord Bestyrelseskonference 25. november Oplæg SOSU Nord Samarbejdet tager udgangspunkt i skolens strategiske univers Strukturændringer i brancherne Nye love og regler Nye teknologier Forstå de operative omgivelser

Læs mere

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget Dagsorden Mødedato: Mødetidspunkt: 15:30 Sted: Mødelokale 2A på rådhuset i Støvring 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse af dagsorden 3 2 Forslag til et sammenhængende decentralt tilbud

Læs mere

Ny ledelsesstruktur i dagplejen i Gladsaxe Kommune

Ny ledelsesstruktur i dagplejen i Gladsaxe Kommune GLADSAXE KOMMUNE Dagtilbud og Sundhed 1. december 2015 Anne Weng Jørgensen Ny ledelsesstruktur i dagplejen i Gladsaxe Kommune Indledning Dette notat beskriver en ny ledelsesstruktur i dagplejen i Gladsaxe

Læs mere

Notat vedr. opgaver og kompetencer for henholdsvis områdeleder og faglig leder.

Notat vedr. opgaver og kompetencer for henholdsvis områdeleder og faglig leder. Hjørring Kommune notat Dagtilbud Sag nr. 00.18.00-A21-3-11 27-09-2011 Side 1. Notat vedr. opgaver og kompetencer for henholdsvis områdeleder og faglig leder. Dette notat beskriver kompetencer og kerneopgaver

Læs mere

Forslag til ny ledelsesstruktur

Forslag til ny ledelsesstruktur Forslag til ny ledelsesstruktur J.nr.: 17.00.00.A00 Sagsnr.: 14/3702 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler, at at Børne, Fritids og Kulturudvalget udvælger det eller de scenarier, man ønsker at arbejde

Læs mere

Notat. Institution. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Opsamling på høringssvar

Notat. Institution. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Opsamling på høringssvar Notat Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget Opsamling på høringssvar I forbindelse med de tre besparelsesforslag på dagtilbudsområdet, har forvaltningen i alt modtaget 26 høringssvar. Høringsparterne og

Læs mere

Vejledning - Den gode proces i forbindelse med struktur- og organisationsændringer

Vejledning - Den gode proces i forbindelse med struktur- og organisationsændringer Vejledning - Den gode proces i forbindelse med struktur- og organisationsændringer Indledning Den gode proces i forbindelse ændringer i organisationen skal afspejle visionerne i personalepolitikken, de

Læs mere

Forældretilfredshed 2018 på FvLS

Forældretilfredshed 2018 på FvLS Information Besvarelser medtaget i denne rapport Mine spørgsmål Hvor tilfreds er du samlet set med fritidsinstitutionen? Vil du anbefale den til andre forældre? Hvordan er dit barns trivsel? Hvor tilfreds

Læs mere

Udkast til evalueringstemaer og tidsramme for evaluering af dagtilbuds- og skolestruktur.

Udkast til evalueringstemaer og tidsramme for evaluering af dagtilbuds- og skolestruktur. HOLBÆK KOMMUNE FAGCENTER FOR LÆRING & TRIVSEL Dato: 23. januar 2018 Udkast til evalueringstemaer og tidsramme for evaluering af dagtilbuds- og skolestruktur. Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge

Læs mere

Håndtering af fravær for Hovedgård Skole

Håndtering af fravær for Hovedgård Skole Håndtering af fravær for Hovedgård Skole Information til forældrene på Hovedgård Skole. Uddannelse og Arbejdsmarked Hovedgård Skole Horsens kommune har stort fokus på elevfravær. På Hovedgård Skole har

Læs mere

Socialpædagogers efterog videreuddannelse

Socialpædagogers efterog videreuddannelse Medlemsundersøgelse: Socialpædagogers efterog videreuddannelse Marts 2019 Socialpædagogerne Nordjyllands Medlemspanel RAPPORT Socialpædagogers efterog videreuddannelse Socialpædagogerne Nordjyllands Medlemspanel

Læs mere

Skolelederforeningens undersøgelse om kvalitet i ledelsesvilkår 2017 UDGAVE: O51217 JAMO/NV

Skolelederforeningens undersøgelse om kvalitet i ledelsesvilkår 2017 UDGAVE: O51217 JAMO/NV Skolelederforeningens undersøgelse om kvalitet i ledelsesvilkår 2017 UDGAVE: O51217 JAMO/NV Grundlæggende fakta. 1. Hvad er du ansat som? 2. Hvilken kommune arbejder du i? Antal besvarelser i kommunen

Læs mere

Stillingsbeskrivelse

Stillingsbeskrivelse Stillingsbeskrivelse Leder for afdeling A på Fjordskolen Dato: 1. juni 2019 Nærmeste ref.: Skolelederen Ansvarsområde Afdelingslederen udgør en del af skolens ledelsesteam og har i tæt samarbejde med skolelederen

Læs mere

Bjedstrup Skole & Børnehus

Bjedstrup Skole & Børnehus Debatmøde 9. juni 2015 Bjedstrup Skole & Børnehus Input til ledelsesstruktur Bestyrelsen og lærerkollegiet Scenarier for ledelsesstruktur - De to øverste behandles i det følgende 1. Selvstændig ledelse

Læs mere

Høringssvar fra MED-udvalget i Dagtilbuddet Firkløveret vedr. første behandling af strukturændringsforslagene

Høringssvar fra MED-udvalget i Dagtilbuddet Firkløveret vedr. første behandling af strukturændringsforslagene Høringssvar fra MED-udvalget i Dagtilbuddet Firkløveret vedr. første behandling af strukturændringsforslagene Høringssvaret er udarbejdet på baggrund af kommentarer til strukturændringsforslagene fra A-

Læs mere

Lederforeningens arbejdsprogram

Lederforeningens arbejdsprogram 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Dagsordenens pkt. 5 a: Forslag om Arbejdsprogram for Lederforeningen 2019-2021 Forslagsstiller: Lederforeningens bestyrelse Lederforeningens arbejdsprogram 2019 2021 Indledning

Læs mere

Rolle- og ansvarsbeskrivelse

Rolle- og ansvarsbeskrivelse 2016 Rolle- og ansvarsbeskrivelse Uddannelsesleder til ressourcer, praktik og processer Læreruddannelsen i Odense og Pædagoguddannelserne i Odense og Svendborg 1. Ledelsesniveauer Beskrivelserne tager

Læs mere

Pædagogisk ledelse. - et diffust begreb en konkret opgave. UddannelsesBenchmark og ESB-netværket Den 28. august 2013.

Pædagogisk ledelse. - et diffust begreb en konkret opgave. UddannelsesBenchmark og ESB-netværket Den 28. august 2013. Pædagogisk ledelse - et diffust begreb en konkret opgave UddannelsesBenchmark og ESB-netværket Den 28. august 2013 Oplæg ved EVA Slagplan Præsentation og slagplan Om EVA s kommende evaluering af pædagogisk

Læs mere

Skolereformen hvad er det, og hvad kan den. Henning Neerskov Og Brian Brønd

Skolereformen hvad er det, og hvad kan den. Henning Neerskov Og Brian Brønd Skolereformen hvad er det, og hvad kan den Henning Neerskov Og Brian Brønd Undervisningsministeriet 3 overordnede mål 3 overordnede mål 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige,

Læs mere

Plan for fusionen mellem Gellerup og Brabrand dagtilbud efterår 2016/forår 2017

Plan for fusionen mellem Gellerup og Brabrand dagtilbud efterår 2016/forår 2017 Plan for fusionen mellem Gellerup og Brabrand dagtilbud efterår 2016/forår 2017 Fusionsplan vil indeholde 4 spor: Det faglige spor pædagogikken (professionel kapital) Medarbejder spor trivsel (social kapital)

Læs mere

Forældres tilfredshed med Fritidsinstitutionen

Forældres tilfredshed med Fritidsinstitutionen Information Besvarelser medtaget i denne rapport Mine spørgsmål Hvor tilfreds er du samlet set med fritidsinstitutionen? Vil du anbefale den til andre forældre? Hvordan er dit barns trivsel? Hvor tilfreds

Læs mere

Det siger FOAs tillidsrepræsentanter og fællestillidsrepræsentanter om ansatte i løntilskud

Det siger FOAs tillidsrepræsentanter og fællestillidsrepræsentanter om ansatte i løntilskud FOA Kampagne og Analyse 14. juni 2012 Det siger FOAs tillidsrepræsentanter og fællestillidsrepræsentanter om ansatte i løntilskud FOA har i perioden 15.-29. marts 2012 gennemført en elektronisk spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

SKOLELEDELSE UNDER FORANDRING

SKOLELEDELSE UNDER FORANDRING SKOLELEDELSE APRIL 2018 SKOLELEDELSE SKOLELEDELSE UNDER FORANDRING Hvad skal der til for at skoleledelse lykkes? Publikationen er udarbejdet af KL og Skolelederforeningen april 2018 Grundlaget for publikation

Læs mere

Efter forsøgsperioden på 2 år genvurderes bestyrelsens sammensætning.

Efter forsøgsperioden på 2 år genvurderes bestyrelsens sammensætning. Ebberup d. 14. december 2010 Til Børne- og undervisningsudvalget/byrådet i Assens Kommune Ansøgning om etablering af samdrift Bestyrelserne ved Ebberup Skole og Børnehuset vil hermed ansøge om tilladelse

Læs mere

Holme Dagtilbud og Rundhøj-Holme Dagtilbud indstilles fusioneret til ét dagtilbud med virkning fra 1. august 2014.

Holme Dagtilbud og Rundhøj-Holme Dagtilbud indstilles fusioneret til ét dagtilbud med virkning fra 1. august 2014. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 8. maj 2014 Holme Dagtilbud og Rundhøj-Holme Dagtilbud indstilles fusioneret til ét dagtilbud med virkning fra 1. august 2014. 1. Resume

Læs mere

MED-udvalgets udtalelser, Skoler

MED-udvalgets udtalelser, Skoler MED-udvalgets udtalelser, r n ved Tuse Næs Hvad vurderer MED udvalget, at forslaget kommer til at betyde for løsning af kerneopgaven læring og trivsel for alle børn og unge? Når den pædagogiske leder får

Læs mere

Ørebroskolen forventninger til en kommende leder

Ørebroskolen forventninger til en kommende leder Ørebroskolen forventninger til en kommende leder En tilbagemelding til brug for forvaltning, ansættelsesudvalg og ansøgere til stillingen. Baggrund for tilbagemelding (Se program og bilag for aftenen)

Læs mere

Børn og forældres behov for tryghed, stabilitet og medindflydelse på hverdagen i perioder, hvor barnet er hos andre dagplejere end sin egen.

Børn og forældres behov for tryghed, stabilitet og medindflydelse på hverdagen i perioder, hvor barnet er hos andre dagplejere end sin egen. Kvalitetsstandard: Gæste-dagpleje I forbindelse med Sorø Dagplejes udviklingsprojekt Den Gode Dagpleje er der opstået behov for at tydeliggøre, hvilke krav der stilles i forbindelse med placering af børn,

Læs mere

Tirsdag d.5.september 2017 Roskilde Kongrescenter

Tirsdag d.5.september 2017 Roskilde Kongrescenter Tirsdag d.5.september 2017 Roskilde Kongrescenter Samspillet mellem ledelse og vejledere Roskilde Kommune, september 2017 v. Kristian Evendt HVAD HÅBER JEG AT TAGE MED MIG FRA OPLÆG? Sum med sidemakker:

Læs mere

Sammen igennem krisen nye veje

Sammen igennem krisen nye veje Sammen igennem krisen nye veje Oversigt over spørgsmål i diskussionsoplæg til KTO s forhandlingskonference den 12. marts 2012 1. Brug for at gå nye veje Der er økonomisk krise og en meget stram økonomi

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Skanderborg Vest

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Skanderborg Vest Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Skanderborg Vest 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG. 6 pejlemærker

LEDELSESGRUNDLAG. 6 pejlemærker LEDELSESGRUNDLAG 6 pejlemærker Vi er én Helsingør Kommune Vi fremstår som en fælles enhed Vi har et fælles ansvar Vi tænker i helheder Vi har fokus på vores borgere, brugere og ansatte Vi repræsenterer

Læs mere

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Høringsmateriale Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Side 1/16 Indledning Ny skolestruktur Køge Kommune har med vedtagelse af Budget 2012-15 samt Budgeterklæringens punkt b ønsket at

Læs mere

Funktions- og stillingsbeskrivelse af skolelederstillingen på Ørebroskolen

Funktions- og stillingsbeskrivelse af skolelederstillingen på Ørebroskolen Funktions- og stillingsbeskrivelse af skolelederstillingen på Ørebroskolen I forbindelse med ansættelse af skoleleder ved Ørebroskolen er der udarbejdet et forventningsgrundlag og en funktions- og stillingsbeskrivelse

Læs mere

Business Case Områdeledelse for Nøddehøj, Bøgehaven, Hestehaven/Hudevad og Årslev børnehave Alternativt Nøddehøj, Bøgehaven, Hestehaven/Hudevad

Business Case Områdeledelse for Nøddehøj, Bøgehaven, Hestehaven/Hudevad og Årslev børnehave Alternativt Nøddehøj, Bøgehaven, Hestehaven/Hudevad Faaborg-Midtfyn Kommune Fagsekretariatet Dagtilbud-Børn Business Case Områdeledelse for Nøddehøj, Bøgehaven, Hestehaven/Hudevad og Årslev børnehave Alternativt Nøddehøj, Bøgehaven, Hestehaven/Hudevad Version

Læs mere

Sådan kan jeres skole komme til at se ud med folkeskolereformen

Sådan kan jeres skole komme til at se ud med folkeskolereformen Sådan kan jeres skole komme til at se ud med folkeskolereformen Skole og Forældre i København Kursus for skolebestyrelsesmedlemmer Nyborg Strand oktober 2013 Birgit Lise Andersen Reformen har 3 klare mål

Læs mere

Overførsel af driftsmidler fra 2018 til Anmodninger om dispensation fra overførselsreglerne

Overførsel af driftsmidler fra 2018 til Anmodninger om dispensation fra overførselsreglerne Overførsel af driftsmidler fra 2018 til 2019 Anmodninger om dispensation fra overførselsreglerne Overførselsreglerne giver mulighed for, at der i ganske særlige tilfælde kan ansøges om dispensation fra

Læs mere

Forslag til ændret struktur i distrikterne i ældreområdet, april 2009.

Forslag til ændret struktur i distrikterne i ældreområdet, april 2009. Forslag til ændret struktur i distrikterne i ældreområdet, april 2009. Indholdsfortegnelse Baggrund for forslag...3 Ændring af strukturen...3 Fordele ved ny struktur i distrikterne...4 Distriktslederne...4

Læs mere

FAQ. - Ofte Stillede Spørgsmål til Den Regionale Kompetencefond. Hvilke arbejdspladser er med? Hvem kan søge?

FAQ. - Ofte Stillede Spørgsmål til Den Regionale Kompetencefond. Hvilke arbejdspladser er med? Hvem kan søge? FAQ - Ofte Stillede Spørgsmål til Den Regionale Kompetencefond Hvilke arbejdspladser er med? Hvem kan søge? Gruppevis ansøgning Hvad kan man søge til? Hvor meget kan man søge? Hvem får pengene udbetalt?

Læs mere

Orientering om FU underliggende ledelsesstruktur. Børn og Unge-udvalget den 27. maj 2015

Orientering om FU underliggende ledelsesstruktur. Børn og Unge-udvalget den 27. maj 2015 Orientering om FU underliggende ledelsesstruktur klub/legeplads Børn og Unge-udvalget den 27. maj 2015 Baggrund: FU-forlig 2014 I forbindelse med byrådets vedtagelse af forlig om ny FU struktur d. 5. april

Læs mere

Inklusion Ekspertgruppens otte anbefalinger i forhold til Dragør Kommune

Inklusion Ekspertgruppens otte anbefalinger i forhold til Dragør Kommune Inklusion Ekspertgruppens otte anbefalinger i forhold til Dragør Kommune 0-18 års området, juni 2016 Inklusion I de seneste år er der blevet arbejdet meget med inklusion og med at udvikle en inkluderende

Læs mere

Jobbeskrivelse for ledelsesfunktioner i dagtilbud

Jobbeskrivelse for ledelsesfunktioner i dagtilbud BØRN OG UNGEFORVALTNINGEN Oktober 2008 Jobbeskrivelse for ledelsesfunktioner i dagtilbud Områdeleder overordnet leder i områdeinstitutionen Områdelederen har det samlede, overordnede ledelsesansvar for

Læs mere

Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger SYDJYLLAND

Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger SYDJYLLAND Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger Uddrag fra indledning af arbejdstidsaftalen Tilrettelæggelse af arbejdstid bør ses i en større sammenhæng, da arbejdstid også har betydning

Læs mere

Dragør Kommune Skole Side nr. 1

Dragør Kommune Skole Side nr. 1 Dragør Kommune Skole Side nr. 1 Indhold Formål med notatet...1 Pædagogiske sigtelinjer...2 Struktur...2 Antal skoler...2 Navne til de to nye skoler...3 Ledelse...3 Sporreduktion...4 Fordeling af elever

Læs mere

HR-strategi 2012. En fælles indsats for effektiv arbejdstilrettelæggelse, god ledelse, godt arbejdsmiljø og strategisk kompetenceudvikling

HR-strategi 2012. En fælles indsats for effektiv arbejdstilrettelæggelse, god ledelse, godt arbejdsmiljø og strategisk kompetenceudvikling HR-strategi 2012 En fælles indsats for effektiv arbejdstilrettelæggelse, god ledelse, godt arbejdsmiljø og strategisk kompetenceudvikling HR-strategi 2012 1 Indholdsfortegnelse HR-strategi 2012 s.3 Systematisk

Læs mere

Ansvars- og opgavefordeling Distriktsstruktur Greve Kommune 10. april 2012 Distriktsleder Pædagogisk leder Administrative medarbejdere

Ansvars- og opgavefordeling Distriktsstruktur Greve Kommune 10. april 2012 Distriktsleder Pædagogisk leder Administrative medarbejdere Uddannelse og kompetencer Ansvars- og opgavefordeling Distriktsstruktur Greve Kommune 10. april 2012 Distriktsleder Pædagogisk leder Administrative medarbejdere Pædagogisk uddannet med solid Pædagogisk

Læs mere

Mariehuset: Antal Børn i gennemsnit pr. uge

Mariehuset: Antal Børn i gennemsnit pr. uge Uge 1 Uge 4 Uge 7 Uge 10 Uge 13 Uge 16 Uge 19 Uge 22 Uge 25 Uge 28 Uge 31 Uge 34 Uge 37 Uge 40 Uge 43 Uge 46 Uge 49 Uge 52 Nedlæggelse af Gæstehusene i deres nuværende form I forbindelse med omlægningen

Læs mere

Anmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten. Adresse Rathsacksvej 12

Anmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten. Adresse Rathsacksvej 12 Anmeldt tilsyn Udfyldes af konsulenten Institution Vuggestuen Villa Kulla Adresse Rathsacksvej 12 Leder Julie Flarup Status (kommunal, selvejende, privat) Privat Normerede pladser 0-3 år 39 Normerede pladser

Læs mere

Elevernes/kursisternes personlige dannelsesproces Elevernes/kursisternes udvikling fra elever til studerende Elevernes/kursisternes faglige niveau

Elevernes/kursisternes personlige dannelsesproces Elevernes/kursisternes udvikling fra elever til studerende Elevernes/kursisternes faglige niveau System til kvalitetsudvikling og resultatvurdering for Næstved Gymnasium og HF-kursus efter UVM's gymnasieog hf-bekendtgørelser ( 107-118/56-62) og bekendtgørelse nr. 23 af 11. januar 2005 1 Indledning

Læs mere

Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling

Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling Punkt 8. Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling 2017-055395 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender den fremlagte model for udmøntning af besparelse på

Læs mere

Svar på høringsmaterialet vedr. digitalisering indenfor skole og dagtilbud

Svar på høringsmaterialet vedr. digitalisering indenfor skole og dagtilbud S y d j y l l a n d Tønder kommune Dato: 26-05-2016 Børn og skoleudvalget Deres ref.: Vor ref.: Sagsbehandler: 05-K550/20007 JLE/- Svar på høringsmaterialet vedr. digitalisering indenfor skole og dagtilbud

Læs mere

Randers Ungdomsskole AFTALE NOVEMBER 2014

Randers Ungdomsskole AFTALE NOVEMBER 2014 Randers Ungdomsskole AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense

Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense Job- og Kravprofil Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense side 1 af 9 Indhold Indledning...2 Ansættelsesudvalg...2 Tidsplan...2 Nordfyns Kommune...3 Ledelsesstruktur...5

Læs mere

Kernen i MED. Torben Lenike Petersen FTF Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA Søren O. Nissen OAO

Kernen i MED. Torben Lenike Petersen FTF Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA Søren O. Nissen OAO Kernen i MED Torben Lenike Petersen FTF Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA Søren O. Nissen OAO 1 Der er basalt set to slags MEDudvalg! MED-aftalen har 3 niveauer De 3 procedureretningslinjer Den lokale MED-aftale

Læs mere

Hvilken værdi har 20 erhvervsskoler af at arbejde med kompetencestyring i Medarbejderplan

Hvilken værdi har 20 erhvervsskoler af at arbejde med kompetencestyring i Medarbejderplan Hvilken værdi har 20 erhvervsskoler af at arbejde med kompetencestyring i Medarbejderplan Torben V. Jensen Konsulent, itai a/s Min baggrund Økonomi- og personalechef på Fredericia-Middelfart Tekniske Skole

Læs mere

Omlægning af Dagplejen NordVest og Dagplejen SydØst

Omlægning af Dagplejen NordVest og Dagplejen SydØst Omlægning af Dagplejen NordVest og Dagplejen SydØst sendt i høring på møde i Udvalget for Børn og Unge d. 3. februar 2015 Høringsperiode: 4. februar 2. marts 2015 Liste over høringssvar: Nr. Høringssvar

Læs mere

Forankring: Hvordan kan skolens øvrige parter understøtte

Forankring: Hvordan kan skolens øvrige parter understøtte Forankring: Hvordan kan skolens øvrige parter understøtte Lær med Familien er baseret på en helhedsorienteret og samarbejdsbaseret tilgang til skoleudvikling. Derfor anbefales det, at alle, der har aktier

Læs mere

BEDRE OPGAVELØSNING VIA KOMPETENCE- UDVIKLING

BEDRE OPGAVELØSNING VIA KOMPETENCE- UDVIKLING En lynguide til Perspektiv læringsmål BEDRE OPGAVELØSNING VIA KOMPETENCE- UDVIKLING Opgave Hverdag Træning Hvorfor gå systematisk til værks? Sådan kan I bruge guiden Metodens fem faser Der spildes mange

Læs mere

Maj 11. Side 1 af 5 B I L AG TI L TR- U D S E N D E L S E N R. 010/2011. Notat Inklusion betyder styrket almenundervisning

Maj 11. Side 1 af 5 B I L AG TI L TR- U D S E N D E L S E N R. 010/2011. Notat Inklusion betyder styrket almenundervisning B I L AG TI L TR- U D S E N D E L S E N R. 010/2011 Notat Inklusion betyder styrket almenundervisning Maj 11 Ved aftalen om kommunernes økonomi for 2011 blev der opnået enighed mellem regeringen og KL

Læs mere

Svar på spørgsmål stillet i forlængelse af møde med TR erne

Svar på spørgsmål stillet i forlængelse af møde med TR erne Svar på spørgsmål stillet i forlængelse af møde med TR erne AP Møller projektet Hvilken information er givet til medarbejderne? Ledelserne på skolerne har orienteret personalet om AP Møller ansøgningen.

Læs mere

På vej mod folkeskolereformen marts 2014

På vej mod folkeskolereformen marts 2014 Bornholm På vej mod folkeskolereformen marts 2014 Birgit Lise Andersen Reformen har 3 klare mål : Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan Folkeskolen skal mindske betydningen

Læs mere

Oversigt over udviklingskontrakter for Børn- og Ungeområdet

Oversigt over udviklingskontrakter for Børn- og Ungeområdet Oversigt over udviklingskontrakter for Børn- og Ungeområdet 1. Processen for formulering af udviklingsmål (Hvordan er processen foregået, hvem har været inddraget mv.?) Fagsekretariatet Børn og Unge har

Læs mere

MTU 2013 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse

MTU 2013 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse MTU 2013 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse Svarprocent: 82% ( besvarelser ud af 98 mulige) Præsentation Vurdering Sammenfatning af undersøgelsens resultater 100 Gymnasierne samlet Arbejdsmarkedet generelt

Læs mere

Status på inklusionsindsatsen i 10 kommuner under Undervisningsministeriets inklusionsrådgivning

Status på inklusionsindsatsen i 10 kommuner under Undervisningsministeriets inklusionsrådgivning ANALYSENOTAT 30. april 2014 Status på inklusionsindsatsen i 10 kommuner under Undervisningsministeriets inklusionsrådgivning Danmarks Lærerforening har i april gennemført en undersøgelse, der skulle afdække

Læs mere

Strategi for ledelsesudvikling i Helsingør Kommune 2012-2015

Strategi for ledelsesudvikling i Helsingør Kommune 2012-2015 Strategi for ledelsesudvikling i Helsingør Kommune 2012-2015 Strategi for ledelsesudvikling i Helsingør Kommune 2012-2015 Indholdsfortegnelse 1. Formål med strategi for ledelsesudvikling... 3 2. Ledelsesudviklingsstrategiens

Læs mere

PÆDAGOGISK TILSYN I DAGTILBUD

PÆDAGOGISK TILSYN I DAGTILBUD PÆDAGOGISK TILSYN I DAGTILBUD Odense kommune har pligt til at føre tilsyn med dagpasningstilbudene i kommunen. Odense Kommune har valgt en tilsynsmodel, der indebærer ét årligt tilsynsdialogmøde med institutioner

Læs mere

VORDINGBORG KOMMUNE - SKOLER Forståelsespapir vedrørende arbejdstid på skoleområdet fra august 2014 udgave 21.02.2014

VORDINGBORG KOMMUNE - SKOLER Forståelsespapir vedrørende arbejdstid på skoleområdet fra august 2014 udgave 21.02.2014 VORDINGBORG KOMMUNE - SKOLER Forståelsespapir vedrørende arbejdstid på skoleområdet fra august 2014 udgave For at skabe tydelighed, tryghed og klarhed i denne forandringsproces har skoleledere, kommunen,

Læs mere

Gør en god skole bedre. - Et fagligt løft af folkeskolen

Gør en god skole bedre. - Et fagligt løft af folkeskolen Gør en god skole bedre - Et fagligt løft af folkeskolen Hvorfor et fagligt løft af folkeskolen Alle børn skal blive dygtigere Dagens folkeskole skal gøre vores børn og unge parate til morgendagens samfund

Læs mere

Organisation og ledelsesgrundlag

Organisation og ledelsesgrundlag Organisation og ledelsesgrundlag Faglighed og fællesskab Vi danner fremtiden sammen 1. Ledelse og organisation Marienhoffskolens ledelse består af: Skolelederen udgør sammen med viceskolelederen og afdelingslederen

Læs mere

Business Case for Etablering af netværksledelse for selvejende institutioner. Version 01, den 15.09.2011

Business Case for Etablering af netværksledelse for selvejende institutioner. Version 01, den 15.09.2011 Faaborg-Midtfyn Kommune Fagsekretariatet Dagtilbud-Børn Business Case for Etablering af netværksledelse for selvejende institutioner Samlet konklusion Version 01, den 15.09.2011 De 8 selvejende har fremsendt

Læs mere

Evalueringsprocessen i korte træk

Evalueringsprocessen i korte træk Vejledning ledelsesevaluering Medarbejdere og øvrige ledere HR-Centret 03-10-2016 Ledelsesevaluering 2016 - vejledning til medarbejdere Ledelsesevaluering er din leders redskab til at udvikle sin ledelse.

Læs mere

HVAD HAR BETYDNING FOR BØRNS LÆRING OG TRIVSEL 0-6 ÅR UDVALGET FOR BØRN OG SKOLE DEN 30. MAJ 2018

HVAD HAR BETYDNING FOR BØRNS LÆRING OG TRIVSEL 0-6 ÅR UDVALGET FOR BØRN OG SKOLE DEN 30. MAJ 2018 HVAD HAR BETYDNING FOR BØRNS LÆRING OG TRIVSEL 0-6 ÅR UDVALGET FOR BØRN OG SKOLE DEN 30. MAJ 2018 HVAD VED VI OM KVALITET? (EVA) Strukturel kvalitet Normering, gruppestørrelse og -organisering Fysiske

Læs mere

Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Frederikssund kommune

Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Frederikssund kommune Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Frederikssund kommune Dato for tilsyn: 28.09.2010 Institutionens navn: Skolevejens Børnehave Tilsyn foretaget af: Ulrik Moll Deltagere ved tilsynet: Annette

Læs mere