Godkendelse af bevilling vedr. projektforslag for AUH Ombygning af eksisterende Skejby, etape 1, 2 og 3

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Godkendelse af bevilling vedr. projektforslag for AUH Ombygning af eksisterende Skejby, etape 1, 2 og 3"

Transkript

1 Side 1 af 6 Aarhus, Sag nr.: F Initialer: HNL Godkendelse af bevilling vedr. projektforslag for AUH Ombygning af eksisterende Skejby, etape 1, 2 og 3 Notat Vedr. : Godkendelse af bevilling vedr. projektforslag for AUH Ombygning af eksisterende Skejby, etape 1, 2 og 3 Sag: F ÅUH Skejby, ombygning Dato : , rev Sendt til : PL møde Indstilling Rådgivergruppen DNU indstiller, at projektforslag for delprojekt AUH Ombygning af eksisterende Skejby godkendes, og at der søges om igangsættelse med et anlægsbudget fordelt på 3 bevillinger. Opdelingen i 3 etaper sker af byggetekniske og tidsplanmæssige årsager. Samlet bevillingsansø gning for etape 1 kr Tidligere bevilling kr Nærværende ansøgning for etape 1 kr Samlet bevillingsansøgning for etape 2 kr Tidligere bevilling kr. 0 Nærværende ansøgning for etape 2 kr Samlet bevillingsansøgning for etape 3 kr Tidligere bevilling kr. 0 Nærværende ansøgning for etape 3 kr Indeks 120,5. Generelt Baggrunden for det samlede DNU projekt er at samle alle driftsenheder under Aarhus Universitetshospital under en fælles bygningsmæssig og funktionel enhed. Byggeriet, der hedder Det nye Universitetshospital i Aarhus (DNU), opføres i forbindelse med Aarhus Universitetshospital, Skejby.

2 Side 2 af 6 Byggeriet er planlagt gennemført i et nordligt og sydligt spor samt et særskilt spor for det centrale byggeri Forum. Desuden skal der foretages ombygninger i det eksisterende Skejby for at imødekomme de rokader og udflytninger, der skal foretages. De ombygninger, der skal foretages i eksisterende Skejby skal finansieres af Region Midtjylland, men ligger uden for det Kvalitetsfondsfinansierede projekt (KF2011). Nærværende ansøgning er omfattet af budgetramme for renovering og ombygning af eksisterende Skejby. Forudsætningerne for ombygning i eksisterende bygningsmasse er, at der i så vid udstrækning, som det er muligt, disponeres nye afdelinger inden for de eksisterende rammer, så der udføres så få ombygninger som muligt. F Ombygning af eksisterende Skejby Byggeriet af Aarhus Universitetshospital, Skejby blev igangsat i starten af 1980 erne og er siden successivt ud- og ombygget. Det eksisterende byggeri er et universitetshospital med stor forsknings- og undervisningsaktivitet. Strukturelt består Aarhus Universitetshospital, Skejby af en hovedkorridor med behandlingsbygninger på den ene side og tilhørende sengebygninger til den anden side. Specialerne er indbyrdes placeret optimalt i forhold til hinanden, således at de hyppigste transporter også har den korteste vej. Horisontalt og funktionelt hænger hospitalet sammen på tværs, således at alle faglige fællesskaber har direkte og optimal forbindelse. Behandlingsafdeling og tilhørende senge ligger overfor hinanden, og i hovedkorridoren ligger afdelingens kontorer. Den eksisterende bygningsmasse med dens struktur og organisering ændres ikke. Facader bliver ikke berørt af de ombygningsprojekter, der skal foretages på AUH, Skejby. Under delprojekt AUH Skejby Ombygning disponeres og ombygges afdelinger i et omfang, der er tilpasset behovet i henhold til udflytningsplanen for Aarhus sygehus og DNU. Ved disponering af funktioner i eksisterende bygninger har det været en forudsætning at afdelinger, der flytter ind i områder med samme funktion, ikke skal bygges om. I områder hvor nye afdelinger med ny funktion skal flytte ind, skal disponering ske så eksisterende rammer udnyttes i så vidt omfang som muligt. Det er en forudsætning for plandisponeringen at den eksisterende bygningsfysik respekteres i så vid udstrækning som muligt. Derved vil arealstandarder og rumudformning afvige fra det anvendt i hhv. nybyggeri og standardrumsprojektet. Ombygninger i eksisterende bygninger vil således blive udført med eksisterende standarder. Eksisterende facader vil ikke blive berørt af ombygningerne, og bærende konstruktioner vil kun blive berørt i meget begrænset omfang, hvor særlige forhold betinger det. Projektorganisation for delprojekt F Ombygning af eksisterende Skejby Bygherre Region Midtjylland Projektafdelingen for Det Nye Universitetshospital Hedeager Aarhus N Tlf.: Rådgiver Rådgivergruppen DNU I/S Hedeager Aarhus N Tlf.:

3 Side 3 af 6 Rådgivergruppen DNU varetager udover planlægning, projekteringen ligeledes byggeledelsen, herunder tilsyn, tidsplanlægning, økonomistyring, byggeregnskab og varemodtagelse og attestation af faktura fra entreprenørerne. Økonomi Bygherrens samlede økonomiske ramme for ombygningen af det eksisterende hospital udgør 430 mio kr. i indeks 120,5. Regionsrådet har tidligere godkendt igangsættelse af dispositions- og projektforslag for ombygningsarbejderne, ombygning af hjertemedicin i bygning G og F samt nedrivning af bygning O5. Bevillingsansøgning AUH Skejby ombygning, etape 1, 2 og 3 Nedenfor ses det samlede anlægsbudget for ombygning af etape 1, 2 og 3, der andrager i alt kr. 207,512 mio. Dispositions- og projektforslag for øvrige ombygningsprojekter Honorar, 40% af 14,8% 14,80% Dispositions- og projektforslag for etape 1, 2 og 3 Honorar, 40% af 14,8% 14,80% Etape 1, håndværkerudgift kr Honorar, 60% af 14,8% 14,80% Omkostninger 6,50% Ufo 10% I alt etape Nedrivning, håndværkerudgift kr Honorar, 100% af 14,8% 14,80% Omkostninger 6,50% 0 Ufo 5% 0 I alt etape Øvrige igangsatte arbejder I alt for etape Etape 2, håndværkerudgift kr Honorar, 60% af 14,8% 14,8% Omkostninger 6,5% Ufo 10,0% I alt etape Etape 3, håndværkerudgift kr Honorar, 60% af 14,8% 14,8% Omkostninger 6,5% Ufo 10,0% I alt etape Alle beløb er ekskl. moms og i indeks 120,5 Indeholdt i anlægsbudgettet er: Indeholdt i Håndværkerudgifterne er ombygningsarbejder der berører en række områder på AUH Skejby. Der henvises til oversigtsplaner over ombygninger i eksisterende Skejby. Bilag 1. I håndværkerudgifterne er indeholdt svagstrømstekniske anlæg såsom CTS, ABA, ADK, AIA, som tilbygning eller opgradering afhængigt af ombygningsgraden.

4 Side 4 af 6 I overslaget er der indregnet udgifter til Fast inventar (FI). Håndværkerudgifter for projektforslaget indeholder udgifter til statisk skiltning. Brandforhold inkl. anlægsbudgettet er dimensioneret ud fra anvendelsen af sprinkling, som en videreførelse af det eksisterende anlæg i AUH Skejby. Indeholdt i omkostninger/øvrige udgifter er byggepladsanstilling og -drift mv., udgifter til byggetilladelse, kopiering, forsikring, annoncer mv. Anlægsbudgettet er eksklusivt: Udgifter til Teknisk inventar (TI), Medico-teknisk udstyr (MTU), IT og Løst inventar (LI) er ikke indeholdt i overslaget. Systembakker og kurve til systemskabe under fast inventar er ikke indeholdt i budgettet. Udgiften skal indgå som en budgetpost under Løst inventar. Digital skiltning er ikke indeholdt. I forbindelse med de konkrete ombygningsprojekter differentierer størrelse og omfang af de enkelte ombygninger meget, hvorfor myndighederne ikke på forhånd kan fastsætte generelle retningslinjer for opdatering af de brandtekniske installationer. Omfanget af disse opdateringer afgøres i hver enkelt ombygning på baggrund af projektmateriale mindst på projektforslagsniveau. Denne usikkerhed kan medføre ekstra omkostninger, som ikke er medtaget i overslaget. Honorar i forbindelse med udarbejdelse af materiale til lægemiddelstyrelsen samt udvidet tilsyn og opfølgning (iflg. Userrequirements ) på byggearbejderne, er ikke indeholdt i overslaget. Overslaget er udarbejdet under forudsætning af Lægemiddelstyrelsens godkendelse af projektforslaget samt Userrequirements. UFO i projektet for AUH Skejby Ombygninger sat til samlet 10% af håndværkerudgifterne. Rådighedsbeløb Ombygning AUH, Skejby ombygning, etape 1-3: Etape 1 Etape 2 Etape I alt

5 Side 5 af 6 Tidsplan Forslagsfasen er gennemført iht. tidligere aftale, og hovedprojekteringen igangsættes og forløber fra september 2013 til august Udførelsen igangsættes januar 2015 og forløber i alt frem til ultimo Arbejder omfattet af bevillingsansøgningen: Dispositionsforslag maj januar2013 Projektforslag februar august 2013 Hovedprojekt september december 2014 Udførelse januar ultimo 2018 Udbudsform Undervejs i projektforslagsfasen har der været afholdt en række møder med formål at klarlægge ønskerne til en udbudsstrategi for hele ombygningssagen. Der har været afholdt møder med repræsentanter fra RG, PA og TA. Vigtige parametre for udbudsformen er, at den er med til at sikre en forsat driftsikkerhed på sygehuset under udførelsesfasen, således at personale og drift bliver tilgodeset mest muligt under ombygningerne. Ligeledes er det ønskeligt at dele udbuddet op i fagentreprise og derved gøre opgaven attraktiv for mindre entreprenørfirmaer. Dette ud fra et ønske om at sikre bedst mulig konkurrenceforhold og ikke konkurrerer med den samme målgruppe af storentreprenører som har vist interesse for at byde på udbuddene for nybyggeriet. Ved aflevering af projektforslaget er der foretaget en opdeling af ombygningsarbejderne op i tre udbud: - Etape 1, der skal udføres i Etape 2, der skal udføres i Etape 3, der skal udføres i Bygge- og anlægsarbejderne udbydes med nedenstående fagopdeling: - Bygningsarbejder - VVS/Ventilationsarbejder - EL-arbejder - CTS-arbejder Bygge- og anlægsarbejderne udbydes i henhold til udbudsdirektivet (EU-udbud) i begrænset udbud med forudgående prækvalifikation. Tildelingskriteriet er laveste pris. Det er ønsket at gennemføre en prækvalifikation for bl.a. at sikre at de bydende har de rette kvalifikationer og referencer for ombygning af byggeri under drift. Se venligst bilag 2 for uddybning heraf. Udbudsprocessen varetages og gennemføres som et digitalt udbud via en digital platform (EU-supply).

6 Side 6 af 6 Arealoversigt: Ombygninger under AUH Skejby Ombygning, er opdelt i 9 byggeområder: E3 bygning L1-L4 og M1-M m 2 E4 bygning O1-O m 2 E5 bygning F 537 m 2 E6 bygning H 87 m 2 E7 bygning D m 2 E9 bygning B m 2 E10 bygning A m 2 E11 bygning I 360 m 2 E12 bygning U m 2 Samlet m 2 Arealerne er opgivet i brutto m2. Den samlede arealopgørelse er angivet i bilag Arealer. Med venlig hilsen Christine Pedersen Rådgivergruppen DNU Bilag: Bilag 1: Oversigttegninger Bilag : Arealopgørelse Bilag 2: Notat om prækvalifikation

Godkendelse af igangsættelse af underprojekt Vare-Affaldscentralen efter projektforslag

Godkendelse af igangsættelse af underprojekt Vare-Affaldscentralen efter projektforslag Side 1 af 5 Godkendelse af igangsættelse af underprojekt Vare-Affald Aarhus, 08.03.2013 Sag nr.: F2-12-07 Initialer: HNL Indstilling Vedr. : Godkendelse af igangsættelse af underprojekt Vare-Affaldscentralen

Læs mere

Resumé af byggeprogram Sygehus Lillebælt Etablering af 1. del af mor-barn-center på Kolding Sygehus.

Resumé af byggeprogram Sygehus Lillebælt Etablering af 1. del af mor-barn-center på Kolding Sygehus. Resumé af byggeprogram Sygehus Lillebælt Etablering af 1. del af mor-barn-center på Kolding Sygehus. Udvidelse og renovering af pædiatrisk sengeafdeling, etablering af ny ankomstbygning ved afdelingen,

Læs mere

Det Nye Universitetshospital i Aarhus (DNU)

Det Nye Universitetshospital i Aarhus (DNU) Det Nye Universitetshospital i Aarhus (DNU) Samspillet mellem bygherre, rådgiver og leverandør v/projektdirektør Frank Skriver Mikkelsen Sammenlægning af Aarhus Universitetshospital (Skejby, Nørrebrogade,

Læs mere

Holtegården Opfølgning på boligplanen

Holtegården Opfølgning på boligplanen Holtegården Opfølgning på boligplanen Resumé af byggeprogram samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 25. februar 2010 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat

Læs mere

Resumé af byggeprogram

Resumé af byggeprogram Resumé af byggeprogram Vedr. OUH rokader efter udflytning til Vestfløjen samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 14. januar 2011 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende

Læs mere

Aftale-Håndbogen - Kap. 7. Vejledning til afgrænsning af rådgiverydelser, side 1 af 5 August 2012

Aftale-Håndbogen - Kap. 7. Vejledning til afgrænsning af rådgiverydelser, side 1 af 5 August 2012 Aftale-Håndbogen - Kap. 7. Vejledning til afgrænsning af rådgiverydelser, side 1 af 5 August Vejledning til afgrænsning af rådgiverydelser Notatet Afgrænsning af rådgiverydelser kan i en udfyldt stand

Læs mere

Bilag til dagsordenspunkt:

Bilag til dagsordenspunkt: Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Bilag til dagsordenspunkt: Aktivitets- og investeringsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk DNU: Godkendelse af opdaterede tidsplaner,

Læs mere

DNU Udbudsstrategi. Udbuds- og risikostyringskoordinator Birgitte Møller Rådgivergruppen DNU I/S. Det Nye Universitetshospital i Aarhus

DNU Udbudsstrategi. Udbuds- og risikostyringskoordinator Birgitte Møller Rådgivergruppen DNU I/S. Det Nye Universitetshospital i Aarhus DNU Udbudsstrategi Udbuds- og risikostyringskoordinator Birgitte Møller Rådgivergruppen DNU I/S Det Nye Universitetshospital i Aarhus Principper Juridisk grundlag - Entrepriserne udbydes i iht. EU udbudsdirektiv

Læs mere

Resumé af byggeprogram

Resumé af byggeprogram Resumé af byggeprogram Vedr. Forøgelse af intensiv og opvågningskapaciteten på OUH samt bæredygtighedsvurdering Den 15. juli 2011 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat

Læs mere

Bilag til dagsordenspunkt: DNU: Godkendelse af Omprioriterings- og spareplan for DNU-projektet samt status på økonomiske reserver

Bilag til dagsordenspunkt: DNU: Godkendelse af Omprioriterings- og spareplan for DNU-projektet samt status på økonomiske reserver Bilag til dagsordenspunkt: DNU: Godkendelse af Omprioriterings- og spareplan for DNU-projektet samt status på økonomiske reserver Nærværende notat uddyber de økonomiske udfordringer i DNU-projektet samt

Læs mere

Platanbo. resumé af byggeprogram vedr. om- og tilbygning samt bæredygtighedsvurdering

Platanbo. resumé af byggeprogram vedr. om- og tilbygning samt bæredygtighedsvurdering Platanbo resumé af byggeprogram vedr. om- og tilbygning samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 23. september 2009 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er

Læs mere

Center for Høretab. resumé af byggeprogram vedr. etablering af auditorium. samt bæredygtighedsvurdering

Center for Høretab. resumé af byggeprogram vedr. etablering af auditorium. samt bæredygtighedsvurdering Center for Høretab resumé af byggeprogram vedr. etablering af auditorium samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 23. november 2009 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende

Læs mere

Resumé af byggeprogram Kingstrup, ombygning af Kuben samt bæredygtighedsvurdering

Resumé af byggeprogram Kingstrup, ombygning af Kuben samt bæredygtighedsvurdering Resumé af byggeprogram Kingstrup, ombygning af Kuben samt bæredygtighedsvurdering 21 Marts 2012 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er et udpluk af de væsentlige afsnit

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland

Bilag. Region Midtjylland Region Midtjylland Ansøgning om anlægsbevilling til udarbejdelse af projektforslag for flytning af Respirationscenter Vest samt om- og tilbygning til intensiv på Århus Universitetshospital, Skejby Bilag

Læs mere

Bilag 1. Regionsrådets behandling af Projekt Universitetshospital Køge, fordelt på projektets faser

Bilag 1. Regionsrådets behandling af Projekt Universitetshospital Køge, fordelt på projektets faser Bilag 1. Regionsrådets behandling af Projekt Universitetshospital Køge, fordelt på projektets faser Regionsrådets behandling Samlet projekt A1 + A2 (Anlægsentrepriser) B5 (Kontorer) B1 (Behandling syd)

Læs mere

Resumé af byggeprogram

Resumé af byggeprogram Resumé af byggeprogram samt bæredygtighedsvurdering Renovering og ombygning af Teglgårdshusets hovedbygning, administration og kollegieboliger Senest ajourført den 27. september 2012 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM

Læs mere

kvalitetsfondsprojekt Realiseringsplan

kvalitetsfondsprojekt Realiseringsplan kvalitetsfondsprojekt WORKING DOKUMENT Ud- og ombygning af Regionshospitalet Viborg Realiseringsplan xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx INDLEDNING 1 REALISERINGSBESKRIVELSE 2 DELPROJEKT 1, P-HUS 3 - OMFANG - ORGANISERING

Læs mere

Guldborgsund Kommune Ny folkeskole Vurdering af udbuds- og samarbejdsform

Guldborgsund Kommune Ny folkeskole Vurdering af udbuds- og samarbejdsform Guldborgsund Kommune Ny folkeskole Vurdering af udbuds- og samarbejdsform Baggrund Nærværende notat vil søge at afklare forhold omkring udbuds- og samarbejdsformer i forbindelse med det forestående skolebyggeri.

Læs mere

Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering

Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 28. juli 2010 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er et

Læs mere

I det følgende er der en status på reserverne i det samlede DNU-projekt samt en oversigt over det opdaterede anlægsoverslag.

I det følgende er der en status på reserverne i det samlede DNU-projekt samt en oversigt over det opdaterede anlægsoverslag. Projektafdelingen for Det Nye Universitetshospital Hedeager 3 Bilag til Dagsordenspunkt DNU: Finansiering af merudgifter og ændring i projektets risikopulje DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7846 9888 projektafd@dnu.rm.dk

Læs mere

UDKAST AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND 1. PARTERNE

UDKAST AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND 1. PARTERNE UDKAST AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND 1. PARTERNE 1.1 Undertegnede, Fonden Skødstrup Idræts- og Kulturcenter i det følgende kaldet bygherren, 1.2 og medundertegnede i det følgende kaldet rådgiveren,

Læs mere

Indstilling. Ombygning af døgntilbuddet Bøgholt Grøndalsvej 65, Viby

Indstilling. Ombygning af døgntilbuddet Bøgholt Grøndalsvej 65, Viby Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 26.09.2016 Ombygning af døgntilbuddet Bøgholt Grøndalsvej 65, Viby 1. Resume Målgruppen på døgntilbuddet på Bøgholt

Læs mere

AFFALEFORMULAR AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND. i forbindelse med Almindelige Bestemmelser for teknisk Rådgivning og bistand (ABR 89)

AFFALEFORMULAR AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND. i forbindelse med Almindelige Bestemmelser for teknisk Rådgivning og bistand (ABR 89) AFFALEFORMULAR AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND i forbindelse med Almindelige Bestemmelser for teknisk Rådgivning og bistand (ABR 89) AFFALEFORMULAR AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND i forbindelse

Læs mere

Aftalen er baseret på formular udarbejdet af Danske Arkitektvirksomheder (DANSKE ARK) og Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI).

Aftalen er baseret på formular udarbejdet af Danske Arkitektvirksomheder (DANSKE ARK) og Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI). UDKAST Aftale om teknisk rådgivning og bistand i forbindelse med Kulkransporet Aftalen er baseret på formular udarbejdet af Danske Arkitektvirksomheder (DANSKE ARK) og Foreningen af Rådgivende Ingeniører

Læs mere

Byggeprogram og anlægsbevilling. (vejledning)

Byggeprogram og anlægsbevilling. (vejledning) Byggeprogram og anlægsbevilling (vejledning) Senest ajourført den 4. november 2008 BYGGEPROGRAM OG ANLÆGSBEVILLING 1. KOMPETENCE- OG OPGAVEFORDELING I HENHOLD TIL BYGGEREGULATIVET Byggeprogram Byggeregulativets

Læs mere

DNU Projekt og gennemførelsesplan

DNU Projekt og gennemførelsesplan DNU Projekt og gennemførelsesplan Faglig chef Svend G. Hvid Rådgivergruppen DNU I/S Det Nye Universitetshospital i Aarhus Rådgivergruppen DNU I/S Konsortium bestående af: Arkitektfirmaet C.F. Møller A/S

Læs mere

Resumé af byggeprogram

Resumé af byggeprogram Resumé af byggeprogram samt bæredygtighedsvurdering P-hus på sygehusgrunden i Aabenraa December 2010 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er et udpluk af de væsentlige

Læs mere

Nyt OUH udbudsstrategi og første erfaringer

Nyt OUH udbudsstrategi og første erfaringer Nyt OUH udbudsstrategi og første erfaringer 30. august 2017 Netværksdage sygehusbyggeri Ved projektleder Lars Loft Reuter Projektforslag sommer - efterår 2016 Udbudsloven Vejledning om udbudsreglerne kap.

Læs mere

Udvikling af byggeprogram

Udvikling af byggeprogram Udvikling af byggeprogram I dette kapitel beskrives de krav der skal stilles til et standardbyggeprogram, med hensyn til indhold og opbygning. Der er til dette kapitel udarbejdet en standard for byggeprogram

Læs mere

Resumé af byggeprogram

Resumé af byggeprogram Resumé af byggeprogram samt bæredygtighedsvurdering Vejle Sygehus Etablering af vare- og affaldsgård PROJEKTAFDELINGEN FOR BYGGERI 1. maj 2014 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende

Læs mere

Erhverv Aarhus Præsentation af DNU 25. august Projektchef Klaus Bræmer-Jensen

Erhverv Aarhus Præsentation af DNU 25. august Projektchef Klaus Bræmer-Jensen Erhverv Aarhus Præsentation af DNU 25. august 2014 Projektchef Klaus Bræmer-Jensen Rådgivergruppen DNU I/S RG DNU Konsortiet er projektets gennemgående rådgiver Arkitektfirmaet C.F. Møller A/S CUBO Arkitekter

Læs mere

Telemedicinsk Hospice Stue på Ærø resumé af byggeprogram. samt bæredygtighedsvurdering

Telemedicinsk Hospice Stue på Ærø resumé af byggeprogram. samt bæredygtighedsvurdering Telemedicinsk Hospice Stue på Ærø resumé af byggeprogram samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 27. november 2017 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er

Læs mere

Frederiksberg Kommune Att. Helene Knudsen, By, Byggeri og Ejendomme, Byggeri og Arkitektur Smallegade Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Att. Helene Knudsen, By, Byggeri og Ejendomme, Byggeri og Arkitektur Smallegade Frederiksberg Frederiksberg Kommune Att. Helene Knudsen, hekn02@frederiksberg.dk By, Byggeri og Ejendomme, Byggeri og Arkitektur Smallegade 1 2000 Frederiksberg 29. marts 2019 khs KAB Vester Voldgade 17 1552 København

Læs mere

samt bæredygtighedsvurdering

samt bæredygtighedsvurdering Resumé af byggeprogram vedr. tilbygning på Heden 7-11 med henblik på samling af alle Center for Rehabilitering og Specialrådgivning s aktiviteter på én adresse samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført

Læs mere

Resumé af byggeprogram

Resumé af byggeprogram Resumé af byggeprogram ID: 7290 Nyt apparatur til analyse- og blodprøvetagningsfunktionen på klinisk biokemiske afdeling i Sønderborg Sygehus Sønderjylland Sønderborg RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL

Læs mere

Bilag 4. Forskel på anlægsudgifter til DNU i økonomivurdering januar 2008 på 8,8 mia. kr. og anlægsudgifter i helhedsplan på 13,3 mia.kr.

Bilag 4. Forskel på anlægsudgifter til DNU i økonomivurdering januar 2008 på 8,8 mia. kr. og anlægsudgifter i helhedsplan på 13,3 mia.kr. Projektafdelingen Det Nye Universitetshospital Hedeager 3 DK-8200 Århus N Tel. +45 8728 8850 www.dnu.rm.dk www.regionmidtjylland.dk Bilag 4 Forskel på anlægsudgifter til DNU i økonomivurdering januar 2008

Læs mere

Bistand til statslige bygherrer efter lov om offentlig byggevirksomhed, varetages af Bygningsstyrelsen.

Bistand til statslige bygherrer efter lov om offentlig byggevirksomhed, varetages af Bygningsstyrelsen. NOTAT PROCEDURER VEDRØRENDE STATSBYGGESAGER 3.maj 2013 Juridisk Center LKR Almindelig orientering Statens byggevirksomhed er organiseret ved lov om offentlig byggevirksomhed nr. 1712 af 16. december 2010

Læs mere

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1. 2000 Frederiksberg C

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1. 2000 Frederiksberg C Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg C Frederiksberg forenede Boligselskaber, Betty Nansens Allé 57-61

Læs mere

En aftale med DATEA gør jeres byggedrømme til virkelighed. Vi er eksperter, når det gælder om at bygge op og bygge om...

En aftale med DATEA gør jeres byggedrømme til virkelighed. Vi er eksperter, når det gælder om at bygge op og bygge om... ger n i n e r o if En aftale med DATEA gør jeres byggedrømme til virkelighed. Vi er eksperter, når det gælder om at bygge op og bygge om... I DATEA leverer vi skræddersyede løsninger til andels- og ejerforeninger

Læs mere

Erfaringer fra 5 store byggeprojekter i

Erfaringer fra 5 store byggeprojekter i DFFU og DDSFB, 11. november 2015 Erfaringer fra 5 store byggeprojekter i Region Syddanmark Karin Martinsen, chefjurist BYG INDHOLD 1) De omfattede sygehusprojekter 2) Nogle overordnede forudsætninger 3)

Læs mere

Det er væsentlig at rammerne for aftalerne og for styring af udbudsprocesserne fastlægges, for at kunne indgå i den videre projekteringsproces.

Det er væsentlig at rammerne for aftalerne og for styring af udbudsprocesserne fastlægges, for at kunne indgå i den videre projekteringsproces. Aarhus, 2016.11.11 Sag nr.: 1129 Bilag Udbudsstrategi Midtbyens Gymnasium og Ny Banebro i Viborg. Notat Generelt Dette notat beskriver anbefalinger til den samlede udbudsstrategi for det nye Midtbyens

Læs mere

Aftaleformular for aftale om teknisk rådgivning og bistand vedr. bygherrerådgivning

Aftaleformular for aftale om teknisk rådgivning og bistand vedr. bygherrerådgivning Aftaleformular for aftale om teknisk rådgivning og bistand vedr. bygherrerådgivning Formularen benyttes sammen med Almindelige Bestemmelser for teknisk Rådgivning og bistand, ABR 89. Aftaleformularen er

Læs mere

Region Syddanmark - Sydvestjysk Sygehus Ombygning af Ergoterapi SVS Grindsted, Neurorehabilitering. Byggeprogramoplæg

Region Syddanmark - Sydvestjysk Sygehus Ombygning af Ergoterapi SVS Grindsted, Neurorehabilitering. Byggeprogramoplæg Region Syddanmark - Sydvestjysk Sygehus Ombygning af Ergoterapi SVS Grindsted, Neurorehabilitering. 21-10-2008 Region Syddanmark Sydvestjysk Sygehus Ombygning af Ergoterapi SVS Grindsted, Neurorehabilitering

Læs mere

Prækvalifikation Udbygning af Nyborg Idræts- og Fritidscenter for Nyborg Kommune

Prækvalifikation Udbygning af Nyborg Idræts- og Fritidscenter for Nyborg Kommune Prækvalifikation Udbygning af Nyborg Idræts- og Fritidscenter for Nyborg Kommune Juni 2012 Nyborg Kommune Om- og tilbygning til Nyborg Idræts- og Fritidscenter Prækvalifikation totalentreprise 1. Ordregivende

Læs mere

Retningslinjer for anlægsarbejder i Haderslev Kommune

Retningslinjer for anlægsarbejder i Haderslev Kommune Retningslinjer for anlægsarbejder i Haderslev Kommune 17. juli 2012 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Retningslinjernes anvendelsesområde... 3 2. Den politiske behandling... 4 2.1 Kompetencediagram ved anlægsopgaver

Læs mere

Bilag A Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Planlægning

Bilag A Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Planlægning Selskab/ Afdeling/ prjnr: Afsnit jf ydelsesbeskrivelse for 1 Rådgivning før projektering 11 Idéoplæg 12 Byggeprogram 2 Rådgivning i forbindelse med projekteringsledelse 21 Projekteringsledelse Rådgiveren

Læs mere

Resumé af Byggeprogram

Resumé af Byggeprogram Byggeresume øvrige ombygninger, Sygehus Sønderjylland, Sønderborg Resumé af Byggeprogram Sygehus Sønderjylland Sønderborg Arbejdsmiljøombygninger Senest ajourført den 16. februar 2009 C:\Documents and

Læs mere

Retningslinjer for bygge- og anlægsopgaver i Odder Kommune

Retningslinjer for bygge- og anlægsopgaver i Odder Kommune Side 1 af 5 Retningslinjer for bygge- og anlægsopgaver i Odder Kommune Udbud og tildeling følger reglerne i Tilbudsloven, Odder Kommunes indkøbspolitik samt gældende EU-regler. For bygge- og anlægsopgaver

Læs mere

Udbud af bygge- og anlægsopgaver samt rådgivningsopgaver i forbindelse med bygge- og anlægsopgaver

Udbud af bygge- og anlægsopgaver samt rådgivningsopgaver i forbindelse med bygge- og anlægsopgaver Norddjurs Kommune Økonomisk sekretariat Område: Retningslinjer for bygge- og anlægsopgaver samt rådgivningsopgaver Gældende fra: 15. november 2016 Ansvarlig: Økonomichefen Dækningsområde: Norddjurs Kommune

Læs mere

Til Kontorchef Flemming Bøgh Mikkelsen Aktivitets- og investeringsplanlægning Sundhedsstaben Region Midtjylland

Til Kontorchef Flemming Bøgh Mikkelsen Aktivitets- og investeringsplanlægning Sundhedsstaben Region Midtjylland Regionshospitalet Randers Økonomiafdelingen Skovlyvej 1 DK-8930 Randers NØ Tel. +45 8910 2000 www.regionshospitaletranders.dk Til Kontorchef Flemming Bøgh Mikkelsen Aktivitets- og investeringsplanlægning

Læs mere

Frederiksberg Kommune Att. Helene Knudsen, By, Byggeri og Ejendomme, Byggeri og Arkitektur Smallegade Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Att. Helene Knudsen, By, Byggeri og Ejendomme, Byggeri og Arkitektur Smallegade Frederiksberg Frederiksberg Kommune Att. Helene Knudsen, hekn02@frederiksberg.dk By, Byggeri og Ejendomme, Byggeri og Arkitektur Smallegade 1 2000 Frederiksberg 29. marts 2019 khs KAB Vester Voldgade 17 1552 København

Læs mere

Controllerenhedens bemærkninger vedr. Kvartalsrapport samt risikolog pr vedr. Projekt Universitetshospital

Controllerenhedens bemærkninger vedr. Kvartalsrapport samt risikolog pr vedr. Projekt Universitetshospital Controllerenhedens bemærkninger vedr. Kvartalsrapport samt risikolog pr. 30.06.2018 vedr. Projekt Universitetshospital Køge. Den interne controllerenhed for kvalitetsfondsprojekter i Region Sjælland har

Læs mere

Plandokumentation Plandokumentationen for byggesagen er opmålinger udarbejdet af Landmålerfirmaet

Plandokumentation Plandokumentationen for byggesagen er opmålinger udarbejdet af Landmålerfirmaet Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg C Frederiksberg Forenede Boligselskaber, Betty Nansens Allé 57-61

Læs mere

Udbud af bygge- og anlægsopgaver samt rådgivningsopgaver i forbindelse med bygge- og anlægs

Udbud af bygge- og anlægsopgaver samt rådgivningsopgaver i forbindelse med bygge- og anlægs Norddjurs Kommune Økonomisk sekretariat Område: Retningslinjer for bygge- og anlægsopgaver samt rådgivningsopgaver Gældende fra: 15. november 2016 Ansvarlig: Økonomichefen Dækningsområde: Norddjurs Kommune

Læs mere

Resume af byggeprogram

Resume af byggeprogram Resume af byggeprogram Kolding Sygehus Nybygning til Pædiatrisk Ambulatorium i forbindelse med etableringen af mor-barn-center. September 2008. Side 1 GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er

Læs mere

Teknisk orientering om udbudsstrategi for Nyt OUH. 29. marts

Teknisk orientering om udbudsstrategi for Nyt OUH. 29. marts Teknisk orientering om udbudsstrategi for Nyt OUH 29. marts 2016 1 Program 1. Sundhedsministeriets tilsagnsbetingelser v. Afdelingschef Poul Bisgaard 2. Nyt OUHs tidsplan og økonomi v. Projektdirektør

Læs mere

Udbudsstrategi og entrepriseform

Udbudsstrategi og entrepriseform Udbudsstrategi og entrepriseform Dagsorden Byggeriets udfordringer, herunder de forskellige interessenters forventninger (Byggechef Kurt Reitz, Region Sjælland) Bygherrens udfordringer og handlemuligheder,

Læs mere

Engparken - Sundby-Hvorup Boligselskab, Afd. 7

Engparken - Sundby-Hvorup Boligselskab, Afd. 7 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk Engparken - Sundby-Hvorup Boligselskab, Afd. 7 TOTALRÅDGIVERAFTALE BILAG 1 PROJEKTNR. A061791 DOKUMENTNR. 00 VERSION

Læs mere

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade Frederiksberg Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg Forenede Boligselskaber, Betty Nansens Allé 51-53

Læs mere

Erfaringer med OPP-projekter i sygehusbyggerier. med udgangspunkt i Nyt Psykiatrisk Center

Erfaringer med OPP-projekter i sygehusbyggerier. med udgangspunkt i Nyt Psykiatrisk Center Erfaringer med OPP-projekter i sygehusbyggerier med udgangspunkt i Nyt Psykiatrisk Center 1 www.dnu.rm.dk 1. Krav ved opstart i 2012 2. Resultat ved ibrugtagning 2018 3. Driftsopgaver OPP-leverandør 4.

Læs mere

Sammenligning af tidligt udbud i hhv. hovedentreprise eller totalentreprise

Sammenligning af tidligt udbud i hhv. hovedentreprise eller totalentreprise Sammenligning af tidligt udbud i hhv. hovedentreprise eller totalentreprise 1. Baggrund I kontrakten med Rådgiverkonsortiet Medic OUH er angivet, at Nyt OUH projektet skal udbydes i stor- og fagentrepriser.

Læs mere

HØRING: Bekendtgørelse om kvalitetssikring af byggearbejder i alment byggeri m.v. og ombygninger efter lov om byfornyelse og udvikling af byer

HØRING: Bekendtgørelse om kvalitetssikring af byggearbejder i alment byggeri m.v. og ombygninger efter lov om byfornyelse og udvikling af byer HØRING: Bekendtgørelse om kvalitetssikring af byggearbejder i alment byggeri m.v. og ombygninger efter lov om byfornyelse og udvikling af byer I medfør af 113 og 160 i lov om almene boliger m.v., 25, stk.

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter er ikke med i denne oversigt) Opdateret: Maj 2012 Oversigt: OUH-Odense Universitetshospital og Svendborg

Læs mere

Resumé af byggeprogram. Etablering af Telepsykiatrisk Center på OUH i Odense

Resumé af byggeprogram. Etablering af Telepsykiatrisk Center på OUH i Odense Resumé af byggeprogram Etablering af Telepsykiatrisk Center på OUH i Odense Den 4. januar 2013 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Projektets formål og baggrund De kommende år bliver der igangsat

Læs mere

I kort form kan kommunens umiddelbare ønsker og behov til processen opsummeres som følger:

I kort form kan kommunens umiddelbare ønsker og behov til processen opsummeres som følger: Notat Århus Kommune MULTIMEDIEHUS BYRÅDSINDSTILLING 2006 Procesbeskrivelse inkl. tids- og aktivitetsplan 15. august 2006 1. Ønsker til processen Århus Kommune har en række ønsker i forhold til den proces,

Læs mere

DISPOSITIONSFORSLAG 17.08.2012. Auning Skole Om- og tilbygning af overbygningsafsnit. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa

DISPOSITIONSFORSLAG 17.08.2012. Auning Skole Om- og tilbygning af overbygningsafsnit. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa DISPOSITIONSFORSLAG 17.08.2012 Auning Skole Om- og tilbygning af overbygningsafsnit Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Totalrådgiver / Arkitekt Ingeniør Christensen & Rottbøll A/S Lindgaard A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Annonceringen gennemføres efter Tilbudslovens afsnit II med henblik på udvælgelse og tildeling af totalrådgiveren.

Annonceringen gennemføres efter Tilbudslovens afsnit II med henblik på udvælgelse og tildeling af totalrådgiveren. Holstebro, den 15. marts 2013 13.08/nca/kb Side 1 af 6 UDBUDSANNONCE Annoncering af totalrådgivning i forbindelse med Bovbjerg Fyr Tæller Fonden Bovbjerg Fyr Annonceringen gennemføres efter Tilbudslovens

Læs mere

Allonge nr. 1 til totalrådgivningsaftale af [ ] 2013

Allonge nr. 1 til totalrådgivningsaftale af [ ] 2013 Tina Braad Partner tbr@holst-law.com T +45 8934 1116 J.nr. 038523-0076 TBR/HAI Allonge nr. 1 til totalrådgivningsaftale af 2013 11. december 2012 mellem Region Nordjylland og Konsortium Indigo om teknisk

Læs mere

Notat om overvejelser vedrørende change request og likvide reserver

Notat om overvejelser vedrørende change request og likvide reserver Notat om overvejelser vedrørende change request og likvide reserver Baggrund for nuværende change request Regionsrådet vedtog på dets møde den 24. oktober 2016, at der skulle udarbejdes change requests

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse for totalrådgivning ved byggeri i fag- og hovedentreprise

Ydelsesbeskrivelse for totalrådgivning ved byggeri i fag- og hovedentreprise Ydelsesbeskrivelse for totalrådgivning ved byggeri i fag- og hovedentreprise Bilag til totalrådgivningskontrakt Etablering af sundhedshus i Skærbæk 3. september 2012 YDELSESBESKRIVELSE FOR TOTALRÅDGIVNING

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. AffaldVarme Aarhus. Den 27. juni 2012

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. AffaldVarme Aarhus. Den 27. juni 2012 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 27. juni 2012 AffaldVarme Aarhus Teknik og Miljø Aarhus Kommune Fjernvarme Det Nye Universitetshospital 1. Resume Region Midtjylland har

Læs mere

Få overblik over byggeprocessen

Få overblik over byggeprocessen Fra ide til beslutning er den allerførste del af byggeprocessen. Sygehuset eller regionen har konstateret et behov for nybygning eller renovering og går i gang med at undersøge mulighederne. Hvis undersøgelsen

Læs mere

Evaluering af lokale store byggeprojekter

Evaluering af lokale store byggeprojekter 02. september 2015, Nyborg Evaluering af lokale store byggeprojekter Rådgiver og entreprenørsamarbejde Proces Interview med projekterne, primo 2015: Psykiatrisk afdeling, Esbjerg, ca. 250 Kr. mio. Totalrådgivning

Læs mere

Resumé af byggeprogram

Resumé af byggeprogram Resumé af byggeprogram samt bæredygtighedsvurdering Sydvestjysk Sygehus P-hus på remisegrunden Oktober 2009 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende resume er et udpluk af de

Læs mere

Kvalitetsstyring - Program for sessionen

Kvalitetsstyring - Program for sessionen Kvalitetsstyring - Program for sessionen 11.40 11.50 Indledning og baggrund 11.50 12.05 Et eksempel - Totaløkonomi 12.05 12.10 Hvor findes værktøjerne? 12.10 12.30 Evaluering af 5 store byggeprojekter

Læs mere

Notat. 1. Indhentede tilbud. Odense Universitetshospital Udbygning af Strålekælder

Notat. 1. Indhentede tilbud. Odense Universitetshospital Udbygning af Strålekælder Notat Projekt Kunde Emne Fra Region Syddanmark Odense Universitetshospital Udbygning af Strålekælder Region Syddanmark Indstilling af entreprenører til udførelse af anlægsog bygningsarbejder på projekt:

Læs mere

TOTALRÅDGIVNING. Billund Kommune Januar dinesen & partnere a/s PRÆKVALIFIKATION. Nybygning af Centralkøkken ved Sydtoften i Grindsted

TOTALRÅDGIVNING. Billund Kommune Januar dinesen & partnere a/s PRÆKVALIFIKATION. Nybygning af Centralkøkken ved Sydtoften i Grindsted TOTALRÅDGIVNING PRÆKVALIFIKATION Nybygning af Centralkøkken ved Sydtoften i Grindsted Billund Kommune Januar 2013 dinesen & partnere a/s bygherrerådgivning boligadministration 1 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND

AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND I forbindelse med Almindelige Bestemmelser for teknisk Rådgivning og bistand (ABR 89) 1. Parterne 1.1 Undertegnede Slagelse Kommune Center for Kommunale Ejendomme

Læs mere

BYGGEPROGRAM. Kommunens sagsnr. : 12/14717. Dato : 23-04-2013 Internt sagsnr. : 12041 : Østre Skolevej 2, 5700 Svendborg : Renovering af Ørkildskolen

BYGGEPROGRAM. Kommunens sagsnr. : 12/14717. Dato : 23-04-2013 Internt sagsnr. : 12041 : Østre Skolevej 2, 5700 Svendborg : Renovering af Ørkildskolen BYGGEPROGRAM Kommunens sagsnr. : 12/14717 Sagsnavn : Renovering af Ørkildsskolen Dato : 23-04-2013 Internt sagsnr. : 12041 Sag : Østre Skolevej 2, 5700 Svendborg Emne : Renovering af Ørkildskolen Bygning

Læs mere

Opførelse af nyt rådhus - Godkendelse af projektforslag, udbudsform og entrepriseopdeling samt ændring af hovedtidsplan (bevillingssag)

Opførelse af nyt rådhus - Godkendelse af projektforslag, udbudsform og entrepriseopdeling samt ændring af hovedtidsplan (bevillingssag) Mødedo: 17. december 2008 Opførelse af nyt rådhus - Godkendelse af projektforslag, udbudsform og entrepriseopdeling samt ændring af hovedtidsplan (bevillingssag) Økonomiudvalget behandlede på mødet den

Læs mere

Totalentreprise i konkurrencepræget dialog hvorfor og hvordan?

Totalentreprise i konkurrencepræget dialog hvorfor og hvordan? Totalentreprise i konkurrencepræget dialog hvorfor og hvordan? Program for sessionen Tid Emne 13:30-13:35 Introduktion til sessionen 13:35-13:45 Baggrunden for valg af denne udbudsform på henholdsvis USK

Læs mere

Den gode anlægsproces Fra identifikation af behov over ide til ibrugtagning og drift.

Den gode anlægsproces Fra identifikation af behov over ide til ibrugtagning og drift. Formål: Den gode anlægsproces Fra identifikation af behov over ide til ibrugtagning og drift. Dette notat beskriver en proces, hvis formål er at sikre en ensartet og smidig behandling af alle anlægsopgaver

Læs mere

Aftale om teknisk rådgivning og bistand. SAG: Opretning af FAF-bygningen samt indretning til kulturarrangementer, Finlandkaj 8-10

Aftale om teknisk rådgivning og bistand. SAG: Opretning af FAF-bygningen samt indretning til kulturarrangementer, Finlandkaj 8-10 Aftale om teknisk rådgivning og bistand SAG: Opretning af FAF-bygningen samt indretning til kulturarrangementer, Finlandkaj 8-10 1 1. Parterne 1.1. Undertegnede som bygherre: Odense Kommune i det følgende

Læs mere

Beskrivelse af arkitektens rolle og opgørelse over honorar. De 3 faser fra skitseprojekt og byggetilladelse til realisering af projekt

Beskrivelse af arkitektens rolle og opgørelse over honorar. De 3 faser fra skitseprojekt og byggetilladelse til realisering af projekt Beskrivelse af arkitektens rolle og opgørelse over honorar De 3 faser fra skitseprojekt og byggetilladelse til realisering af projekt 01.01.2017 Det kan altid betale sig at få et godt råd, inden en byggesag

Læs mere

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal BESLUTNING Tiltrådt med bemærkning om at ønsket om tilskuerfaciliteter indgår i det videre arbejde med programoplægget. Styregruppen udvides, så der er to brugerrepræsentanter:

Læs mere

Bevillingsændringer Region Midtjylland

Bevillingsændringer Region Midtjylland Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. juni 2017 Bevillingsændringer Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 0. OVERBLIK... 3 1. Om og tilbygningen af Regionshospitalet Viborg... 4 Skema 1: Ændret periodisering

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Ansøgning om anlægsbevilling til etablering af en stråleterapienhed ved Regionshospitalet Herning

Bilag. Region Midtjylland. Ansøgning om anlægsbevilling til etablering af en stråleterapienhed ved Regionshospitalet Herning Region Midtjylland Ansøgning om anlægsbevilling til etablering af en stråleterapienhed ved Regionshospitalet Herning Bilag til Regionsrådets møde den 2. maj 2007 Punkt nr. 17 NOTAT 2. marts 2007 LH sag

Læs mere

Breakout Byggeri. FRI årsdag 2018

Breakout Byggeri. FRI årsdag 2018 Breakout Byggeri FRI årsdag 2018 Program Velkomst og FRI s aktiviteter og planer indenfor byggeri 2017/18 v Anders Kirk Christoffersen, NIRAS, formand for FRI s Byggeriudvalg Status for ydelsesbeskrivelsen

Læs mere

Nyt Hospital Hvidovre ESCO projekt. Opsummering helhedsplanen

Nyt Hospital Hvidovre ESCO projekt. Opsummering helhedsplanen Nyt Hospital Hvidovre ESCO projekt Opsummering helhedsplanen Hvad er ESCO? ESCO står for Energy Service Company, og i et ESCOsamarbejde indgår bygningsejeren (den offentlige myndighed) et samarbejde med

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling / rådighedsbeløb over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter og SVS er ikke med i denne oversigt) Opdateret: oktober 2015 Oversigt: Projekter

Læs mere

Møllerboligen ved Dybbøl Mølle Totalrådgivning

Møllerboligen ved Dybbøl Mølle Totalrådgivning Møllerboligen ved Dybbøl Mølle Totalrådgivning Ydelsesbeskrivelse relateret til FRI, PLR og Danske Ark s ydelsesbeskrivelser (Bilag A til totalrådgivningsaftale) 1 1 Afgrænsning af rådgiverydelser Rådgivernes

Læs mere

Akutcenter Viborg Regionshospitalet Viborg ANLÆGSBUDGET TIL PROJEKTFORSLAG. Projekt: Akutcenter Viborg, Regionshospitalet Viborg

Akutcenter Viborg Regionshospitalet Viborg ANLÆGSBUDGET TIL PROJEKTFORSLAG. Projekt: Akutcenter Viborg, Regionshospitalet Viborg Akutcenter Viborg Regionshospitalet Viborg ANLÆGSBUDGET TIL PROJEKTFORSLAG Dokumentnummer: RHV_C_XX_03_ØKO-anlægsbudget Projekt: Akutcenter Viborg, Regionshospitalet Viborg Rev. Dato Tekst Firma Udarbejdet

Læs mere

Ny Retspsykiatri Sct. Hans

Ny Retspsykiatri Sct. Hans Region Hovedstadens Psykiatri Mogens Hedegaard Andersen 1 Region Hovedstadens Psykiatri Mogens Hedegaard Andersen 2 Visioner for kvalitetsfondsprojektet på Sct. Hans Øge antallet af lukkede retspsykiatriske

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling / rådighedsbeløb over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter og SVS er ikke med i denne oversigt) Opdateret: Januar 2015 Oversigt: Projekter med

Læs mere

PLEJECENTER BIRKEHØJ - UDVIDELSE DISPOSITIONSFORSLAG

PLEJECENTER BIRKEHØJ - UDVIDELSE DISPOSITIONSFORSLAG INDHOLD Baggrund Eksisterende forhold................................................................. 2 Udvidelse........................................................................... 3 Tegningsmateriale

Læs mere

Hospitalsledelserne Århus Universitetshospital - Århus Sygehus - Skejby - Psykiatrisk Hospital. Beskrivelse af Interim Ledelsernes opgaver i DNU.

Hospitalsledelserne Århus Universitetshospital - Århus Sygehus - Skejby - Psykiatrisk Hospital. Beskrivelse af Interim Ledelsernes opgaver i DNU. Hospitalsledelserne Århus Universitetshospital - Århus Sygehus - Skejby - Psykiatrisk Hospital Projektafdelingen for Det Nye Universitetshospital Hedeager 3 DK-8200 Århus N Tel. +45 8728 8850 projektafd@dnu.rm.dk

Læs mere

Detaljerede tids- og handleplaner for anlæg over 2 mio. kr. i 2017

Detaljerede tids- og handleplaner for anlæg over 2 mio. kr. i 2017 Detaljerede tids- og handleplaner for anlæg over 2 mio. kr. i 2017 Projekt Side Energibesparende foranstaltninger 1 Renovering og udbygning af Sundskolen 2 Varmtvandsbassin og renovering af svømmehallen

Læs mere

Notat til Regionsrådet om OPP-projekt vedr. P-hus med heliport ved Akutcentret i Det Nye Universitetshospital i Aarhus

Notat til Regionsrådet om OPP-projekt vedr. P-hus med heliport ved Akutcentret i Det Nye Universitetshospital i Aarhus Projektafdelingen for Det Nye Universitetshospital Hedeager 3 DK-8200 Århus N Tel. +45 7846 9888 www.dnu.rm.dk Notat til Regionsrådet om OPP-projekt vedr. P-hus med heliport ved Akutcentret i Det Nye Universitetshospital

Læs mere

Nærværende vejledning beskriver kompetenceskemaets formål, indhold og anvendelse, samt procedure for behandling i hospitalsbyggestyregruppen.

Nærværende vejledning beskriver kompetenceskemaets formål, indhold og anvendelse, samt procedure for behandling i hospitalsbyggestyregruppen. Koncern Byggestyring Opgang Blok E Afsnit 1. sal Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Telefon 51150795 EAN-nr: 5798000384095 Dato: 28. juni 2013 Kompetenceskema for projektorganisationerne Vejledning til anvendelse

Læs mere

Resumé af byggeprogram. MR Center

Resumé af byggeprogram. MR Center Resumé af byggeprogram MR Center Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg Udvidelse af Radiologisk afdeling i forlængelse af Nuklearmedicinsk Afdeling med nyt MR Center april 2014 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL

Læs mere