Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 1/2012 Dannet den: Fredag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 1/2012 Dannet den: Fredag den 10-02-2012 Mødedato: Onsdag den 08-02-2012 Mødetidspunkt: 17:00-19:00"

Transkript

1 Referat Det Lokale Beskæftigelsesråd Møde nr.: 1/2012 Dannet den: Fredag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Ib Ipsen Eva Charlotte Sørensen Frode Lauersen Leif Nielsen Per Flor Per Struwe Britta Nielsen Helle Stærk Hansen Allan Nielsen Peter Høg Vagner Vorregaard Birthe Nielsen Fraværende Helle Stærk Hansen, Allan Nielsen, Peter Høg Bemærkninger

2 Indholdsfortegnelse Punkt nr. Side

3 2. Orientering om bevilling af midler i Orientering om status på LBR s midler Orientering om Det Lokale Beskæftigelsesråds projekter og aktiviteter - evaluering og status Orientering om ungekampagne 2012: Slip talenterne løs Fremtidig praksis for orientering om virksomhedspraktik Orientering om ledigheden Orientering om risiko for tab af dagpengeret Orientering om fritagelse for rådighed Orientering om arbejdsmarkedet i Ringsted Orientering om varslinger Orientering fra formanden Orientering fra forvaltningen...25 Åben sag Sagsid: 10/18609 Sagen afgøres i: Det Lokale Beskæftigelsesråd Bilag: Sekretariatet indstiller, at dagsordenen godkendes. Beslutning i Det Lokale Beskæftigelsesråd den Godkendt. Ej til stede: Helle Stærk Hansen, Allan Nielsen, Peter Høg.

4 2. Orientering om bevilling af midler i 2012 Åben sag Sagsid: 11/28681 Sagen afgøres i: Det Lokale Beskæftigelsesråd Bilag: Indledning Arbejdsmarkedsstyrelsen har udmeldt den endelige bevilling af midler til de lokale beskæftigelsesråd for Beskrivelse af sagen Den foreløbige udmelding på bevillingen for 2012 fra oktober 2011 og var på kr Ved indgåelse af finansloven blev tilskuddet imidlertid beskåret med 44 %, hvilket betyder, at bevillingen for 2012 er reduceret til Kr ,-. Høring Ingen. Økonomi Midlernes anvendelse vil blive drøftet i forbindelse med LBR s plan 2012 for en virksomhedsrettet indsats på mødet den 18. april. Vurdering Sekretariatet indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning i Det Lokale Beskæftigelsesråd den Til efterretning. Ej til stede: Helle Stærk Hansen, Allan Nielsen, Peter Høg.

5 3. Orientering om status på LBR s midler Åben sag Sagsid: 11/28681 Sagen afgøres i: Det Lokale Beskæftigelsesråd Bilag: LBR regnskab.xls (21232/12) LBR Budget (21278/12) Indledning Status på midlerne viser forbrug, disponerede midler samt restmidler i Beskrivelse af sagen Med en reduceret bevilling i 2012 er det disponible beløb til virksomhedsfremmende aktiviteter i 2012 stærk begrænsede. Aktiviteterne i 2012 vil således overvejende omfatte drift af allerede aftalte og igangsatte aktiviteter. Der tages forbehold for regnskabet for 2011 og dermed for budget 2012, da der ikke er redegjort for udlæg som LBR Ringsted har foretaget for LBR Faxe og som endnu ikke er faktureret. Desuden er der mindre forbrug på visse projekter end bevilget. Sekretariatet vil til rådets møde fremlægge ajourført regnskab for 2011 og hermed størrelsen af hvilke midler der kan overføres til budget Økonomi Med nævnte forbehold viser status i januar 2012 midler til rådighed, restmidler, projektmidler samt en opgørelse over udgifter forbundet med LBR konsulentens løn og ansættelse. Med bogførte udgifter og disponerede midler pr. december 2011 er der i alt kr. til rådighed i Heraf er i alt disponerede ikke afholdte projektmidler på kr. Til rest vedr. nuværende status er i alt kr. En samlet opgørelse over udgifter til LBR konsulenten i 2012 beregnes til at omfatte følgende: Udgift Beløb Løn m.v Mobil, bredbånd, PC Kørsel Udgift LBR konsulent Vurdering Sekretariatet indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning i Det Lokale Beskæftigelsesråd den Til efterretning. Ej til stede: Helle Stærk Hansen, Allan Nielsen, Peter Høg.

6

7 4. Orientering om Det Lokale Beskæftigelsesråds projekter og aktiviteter - evaluering og status Åben sag Sagsid: 11/32517 Sagen afgøres i: Det Lokale Beskæftigelsesråd Bilag: 1 LBR.Ringsted-Faxe.Rest-evaluering.2011.pdf (21137/12) 2 LBR.Ringsted-Faxe.Rest-evaluering.Bilag 1.pdf (21140/12) 3 LBR.Ringsted-Faxe.Rest-evaluering.Bilag 2.pdf (21145/12) 4 LBR.Ringsted-Faxe.Rest-evaluering.Bilag 3 A.pdf (21146/12) Indledning Det Lokale Beskæftigelsesråds konsulent giver en gennemgang af evaluering af projekt for unge årige, der er iværksat i samarbejde med LBR Faxe med AOF Center Sjælland Syd som leverandør og evaluator. Desuden modtager rådet status for dets øvrige projekter: Tidlig støtte til arbejdsfastholdelse og Ungekampagnen i samarbejde med LBR i Faxe og Sorø Beskrivelse af sagen Ungeprojekt for årige LBR har bevilget støtte til udvikling og prøvning af nyt fremtidigt koncept for årige med AOF Sjælland Syd som leverandør indenfor rammerne af de skitserede resterende midler, der tidligere var bevilget til formålet. Ungeprojektet er etableret og finansieret i samarbejde med LBR Faxe. LBR fik senest forelagt status for projektets fremdrift på rådets møde i december. Der foreligger nu evaluering af projektet fra AOF Center Sjælland Syd. Der henvises til evalueringen med tilhørende bilag, se bilagsmaterialet. Der er blevet henvist 19 deltagere fra Ringsted til projektet, heraf 14 til projektets startdato og yderligere 5 over 17 år. I alt 6 unge deltog i forløbet. Se bilag 1 til evalueringen for mere om dette. 1 er kommet i ordinær beskæftigelse 1 har valgt uddannelse og er i praktik indenfor området 2 er i praktik for at afprøve et uddannelsesvalg 1 var i praktik for at afprøve et uddannelsesvalg men er kommet til skade og er sygemeldt 1 søger praktikplads for at blive optaget på uddannelse LBR konsulent vil på mødet give et resume af evalueringens hovedpunkter og anbefalinger. Tidlig støtte til arbejdsfastholdelse Som bekendt var ovenstående projekt oprindeligt gældende for perioden 1. september 31. december 2011 men grundet yderst sparsomme henvisninger ved udgangen af december måned 2011, blev det besluttet at videreføre projektet i januar og februar måneder 2012, subsidiært indtil 30 personer havde modtaget tilbud om støtte via projektet. LBR modtog seneste status vedr. projektets fremdrift på rådets møde i december 2011.

8 Aktuel status vedr. henviste personer til projektet er, at der d. 1. februar 2012 er henvist 26 personer til projektet, hvoraf 2 personer er udeblevet uden nærmere besked. Forsøg på at kontakte disse personer har været forgæves. De henviste personer er i betydeligt mindre omfang end tidligere visiteret af de praktiserende læger. Specielt Ringsted Jobcenter har henvist et væsentlig antal personer, ligesom et mindre antal er henvist fra kommunale arbejdspladser. Såvel private virksomheder som faglige organisationer har slet ikke medvirket med henvisninger. Typisk henviste faggrupper har været beskæftiget indenfor HK- og omsorgsområdet. Det Lokale Beskæftigelsesråd vil på næste møde i april 2012 modtage evaluering af projektet. Sammen med evalueringen vil resultaterne af opfølgningerne af, hvorledes det er gået de personer, der modtog støtte i det første projekt Tidlig støtte, der blev afviklet i efteråret Ungekampagne i samarbejde med LBR i Faxe og Sorø LBR konsulent gav på rådets seneste møde i december 2011 en summarisk gennemgang af kampagnens elementer, kampagnens fremdrift, foreløbige resultater og fordeling af, hvorledes de virksomhedsrettede aftaler fordelte sig på brancher og tilbudstyper. Evaluering af projektet pågår og vil blive forelagt Det Lokale Beskæftigelsesråd på rådets næste møde i april Sekretariatet indstiller, at evalueringen og status for projekterne tages til efterretning. Beslutning i Det Lokale Beskæftigelsesråd den Til efterretning. Ej til stede: Helle Stærk Hansen, Allan Nielsen, Peter Høg.

9 5. Orientering om ungekampagne 2012: Slip talenterne løs Åben sag Sagsid: 12/3076 Sagen afgøres i: Det Lokale Beskæftigelsesråd Bilag: 1 Ungeturplaninspirationvirksomheder.pdf (21152/12) Indledning Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland gennemfører i samarbejde med 41 jobcentre i beskæftigelsesregionen en stort anlagt kampagne med et oprindeligt budget på kr Kampagnen er bl.a. inspireret af den Midtsjællandske kampagne, iværksat og finansieret af de lokale beskæftigelsesråd og deres jobcentre i Sorø, Faxe og Ringsted og af de gode resultater som denne lokale kampagne kunne udvise allerede efter den første måneds kampagneaktiviteter og virksomhedsbesøg. Beskrivelse af sagen Det regionale Beskæftigelsesråd opfordrede i skrivelse af d. 25. oktober 2011 LBR til at bakke op om kampagnen, fx ved at anvende LBR-midler til supplerende lokale aktiviteter. Som eksempler herpå nævner rådet: Møder og arrangementer for lokale virksomheder og ved at LBR henvender sig til relevante lokale virksomheder. LBR blev orienteret om denne opfordring på rådets møde i december LBR konsulent har spillet en aktiv rolle i planlægning og konceptudvikling af denne regionale kampagne og er også kampagneansvarlig i Jobcenter Ringsted. Jobcenter Ringsted har meddelt Beskæftigelsesregionen, at man ønsker bookning af 60 virksomhedsbesøg, der bliver aflagt af virksomhedskonsulenter i jobcentret og kommunens ungeenhed. I tråd med det det regionale Beskæftigelsesrådets opfordring til LBR arrangeres d. 2. februar 2012 bustur for op til 30 unge fra Jobcenter Sorø og 50 unge fra Jobcenter Ringsted og Ungeenheden med besøg på 3 lokale virksomheder: Danish Crown, Enemærke & Petersen og Sørup Herregaard. Se turplan og inspirationskatalog i bilagsmaterialet. Denne event: Unge-møder-virksomheder har til formål at give de unge inspiration og viden om uddannelsesmulighederne på disse virksomheder og inden for disse områder og brancher samt indsigt i virksomhedskulturene. Et andet formål er at skabe offentlig opmærksomhed om kampagnen og dens formål via mediedækning, og der er på forhånd udvist en betydelig interesse fra både lokale og regionale medier for at dække begivenheden. LBR konsulent vil på mødet give en summarisk gennemgang af kampagnens øvrige elementer og tilhørende materialer samt redegøre for mediedækning af Unge-møder-virksomheder. Økonomi Ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Sekretariatet indstiller, at orienteringen tages til efterretning.

10 Beslutning i Det Lokale Beskæftigelsesråd den Til efterretning. Ej til stede: Helle Stærk Hansen, Allan Nielsen, Peter Høg.

11 6. Fremtidig praksis for orientering om virksomhedspraktik Åben sag Sagsid: 10/15912 Sagen afgøres i: Det Lokale Beskæftigelsesråd Bilag: Indledning I henhold til lovgivningen skal rådet månedligt orienteres om kommunens anvendelse af virksomhedspraktik. Efter aftale mellem jobcentret og LBR har LBR i stedet fået en tilnærmelsesvis kvartalsopgørelse over anvendelsen af både løntilskud og virksomhedspraktik. LO har imidlertid ønsket at få en månedsvis opgørelse over virksomhedspraktik i henhold til lovens formulering og LO beder derfor LBR tage stilling til den fremtidige forelæggelse af området. Beskrivelse af sagen LBR har hidtil ønsket at få overblik over såvel anvendelsen af løntilskudspladser og virksomhedspraktik, hvilket er blevet udarbejdet løbende for det foregående kvartal og fremlagt for LBR på ca. hvert andet af LBR s møder. Såfremt LBR vælger en fremtidig månedlig opgørelse, vil sekretariatet af ressourcemæssige årsager være nødsaget til at begrænse opgørelsen til at omfatte virksomhedspraktik. Sekretariatet indstiller, at LBR tager samlet stilling til den fremtidige forelæggelse af den virksomhedsnære aktivering: Månedlig opgørelse af anvendelsen af virksomhedspraktik, eller Kvartalvis opgørelse af anvendelse af løntilskud og virksomhedspraktik Beslutning i Det Lokale Beskæftigelsesråd den Udsat til 18. april Den sædvanlige kvartalsopgørelse over løntilskud og virksomhedspraktik forelægges på mødet i april, hvorefter der tages beslutning om fremtidig praksis. Ej til stede: Helle Stærk Hansen, Allan Nielsen, Peter Høg.

12 7. Orientering om ledigheden Åben sag Sagsid: 09/14293 Sagen afgøres i: Arbejdsmarkedsudvalget Bilag: 1 LedighedDec2011.pdf (23773/12) Indledning Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆU PBU KMU BUU KTU SU AMU BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆU=Ældreudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SU=Sundhedsudvalg, AMU=Arbejdsmarkedsudvalg Udviklingen i ledigheden opgøres månedligt af Beskæftigelsesregionen. Seneste statistik vil blive omdelt og gennemgået på mødet. Statistikken for december 2011 er offentliggjort. Bruttoledigheden faldt med personer fra november til december Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Bruttoledigheden ligger nu på personer, og det svarer til 6,1 procent. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen udtaler: - Det er selvfølgeligt glædeligt, at ledigheden stadig ikke er steget og arbejdsløsheden dermed er næsten er uændret i hele efteråret. Men det er endnu for tidligt at sige, at udviklingen er vendt. For desværre er lyspunkterne i dansk økonomi fortsat begrænsede, og vi står stadig i en meget alvorlig situation. Beskrivelse af sagen Ledigheden i Ringsted faldt med fra 5,9 til 5,8 pct. fra december 2010 til I forhold til køn ligger faldet hos mændene, mens ledigheden steg for kvinder. I forhold til ydelsesmodtagere ligger faldet hos de forsikrede ledige, mens ledigheden steg for kontanthjælpsmodtagere. For de forsikrede ledige er stigningen sket i Fag og Arbejde, HK og funktionærer og tjenestemænd, mens der er sket et fald i industri og byggefagene. Antallet af aktiverede er faldet fra 2,3 til 2,2 i perioden, hvilket var forudset ved refusionsomlægningen i januar 2011, hvor refusionen faldt for aktiveringsforløb med vejledning og opkvalificering. Høring Til orientering i Det lokale Beskæftigelsesråd. X X Økonomi Ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Sekretariatet indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning i Det Lokale Beskæftigelsesråd den Til efterretning.

13 Ej til stede: Helle Stærk Hansen, Allan Nielsen, Peter Høg.

14 8. Orientering om risiko for tab af dagpengeret Åben sag Sagsid: 12/2071 Sagen afgøres i: Arbejdsmarkedsudvalget Bilag: 1 Personer med risiko for at miste dagpengeretten - til og med juni 11.pdf (14438/12) Indledning Beskæftigelsesregionen følger i øjeblikket omfanget af længerevarende ledighedsforløb frem til det tidspunkt, hvor afkortningen af dagpengeperioden til to år slår igennem pr. juli Der er i denne analyse set bort fra regeringens oplæg til finanslov om at udvide dagpengeperioden midlertidigt fra 2 år til 2½ år i Der er så vidt muligt fokus på dels at vurdere omfanget af ledige, der ville være i risiko for at miste dagpengene, hvis ændringen var trådt i kraft på opgørelsestidspunktet, og dels på de lediges bevægelser mellem offentlige ydelser op til ikrafttrædelsen - særligt bevægelser fra dagpenge til sygedagpenge. Opfølgningen sker kvartalsvis. I juni 2011 var der i Østdanmark godt personer, der havde modtaget dagpenge i mindst 2 år inden for de seneste 3 år. Det svarer til 14,2 pct. af alle dagpengemodtagere i juni Både antal og andel dagpengemodtagere, der potentielt kunne være i risiko for at miste dagpengeretten, er steget inden for det seneste år. Beskrivelse af sagen Afkortningen af dagpengepengeperioden betyder, at alle der er blevet ledige efter 1. juli 2010 maksimalt har ret til dagpenge i 2 år inden for en 3-årig periode. Dagpengemodtagere, der er blevet ledige før 1. juli 2010 har maksimalt ret til efterfølgende 2 år med dagpenge inden for 3 år. I Ringsted var der juni 2011 i alt 923 dagpengemodtagere, heraf havde i alt 118 mere end 2 års ledighed, af disse var 47 personer mænd og 71 kvinder. Det svarer til 12,8 pct. af alle dagpengemodtagere, hvilket er under gennemsnittet for Østdanmark. Aldersfordelingen viser, at 11 af de 118 er under 30 år, 71 personer er mellem 30 og 54, mens 36 personer er over 54 år. Knap 1/3 er nydanskere og i alt godt 12 pct. af personerne har modtaget sygedagpenge i mindst 100 uger inden for de seneste 3 år. Beskæftigelsesregionens notat vedlægges som bilag. Høring Til orientering i Det lokale Beskæftigelsesråd. Økonomi Ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Det vurderes, at der vil være behov for en særlig opmærksomhed på tilbud til personer med over 18 måneders ledighed og jobcentret har allerede i 2010 iværksat et projekt med særligt fokus på langtidsledige, hvor målgruppen modtager en særlig intensiv opfølgning med tilbud om virksomhedsrettet aktivering på områder med udsigt til beskæftigelse. Sekretariatet indstiller, at orienteringen tages til efterretning.

15 Beslutning i Det Lokale Beskæftigelsesråd den Til efterretning. Ej til stede: Helle Stærk Hansen, Allan Nielsen, Peter Høg.

16 9. Orientering om fritagelse for rådighed Åben sag Sagsid: 12/1475 Sagen afgøres i: Arbejdsmarkedsudvalget Bilag: Indledning Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆU PBU KMU BUU KTU SU AMU BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆU=Ældreudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SU=Sundhedsudvalg, AMU=Arbejdsmarkedsudvalg x Til Orientering Dansk Arbejdsgiverforenings Nyhedsbrev Agenda nr har analyseret viser helt nye tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen, der for første gang har samlet data om fritagelse for rådighed. Det fremgår af tallene, at i nogle jobcentre er hver tredje jobklare kontanthjælpsmodtager fritaget fra at søge job eller være i aktivering. Beskrivelse af sagen Agenda meddeler i artiklen, at de jobklare kontanthjælpsmodtagere også kaldes match 1. Det betyder, at de er raske og kun har ledighed som problem. Derfor skal de også ifølge lovgivningen aktivt søge job og tage imod alle typer at tilbudt arbejde, medmindre jobcenteret fritager dem fra den forpligtelse. Der er et kraftigt spænd mellem kommunernes fritagelsesprocenter på trods af, at reglerne naturligvis er ens for alle. Reglerne skal sikre, at kun de, der kan påtage sig et arbejde, er til rådighed. Derfor er der en række grunde til fritagelse som f.eks. barsel, sygemelding, ferie, midlertidigt arbejde, og i nogle tilfælde når man deltager i tilbud. Fra 2012 er man også fritaget, hvis man kan dokumentere, at man starter i job inden seks uger. Kommuner som Varde, Skive, Mariagerfjord og Vejen fritager i stort omfang deres jobklare kontanthjælpsmodtagere fra at stå til rådighed for arbejdsmarkedet og aktivt søge job. I de kommuner er det op til knap 35 procent af de jobklare kontanthjælpsmodtagere, der er fritaget fra at være aktivt jobsøgende, og i nogle tilfælde er de også fritaget fra aktivering og samtaler med jobcenteret. I andre kommuner er det derimod helt ned til 5-7 procent, der bliver fritaget. Jobcenter Ringsted har undersøgt tallene for Ringsted i 3. kvt. 2011, hvor 7,5 pct. af kontanthjælpsmodtagerne er fritaget for rådighed. Det svarer til 16 fuldtidspersoner og er noget af det laveste i landet. Til sammenligning er landsgennemsnittet 27,6 procent.

17 Som uddybning af tallene er friholdelsesårsagerne i uge 3, 2012, opgjort som følger: Årsager til friholdelse for matchgruppe 1:

18 Barsel udgør 28 pct., mens sygdom står for 60 pct. af alle friholdelser. Høring Til orientering i Det lokale Beskæftigelsesråd. Økonomi Ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Sekretariatet indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning i Det Lokale Beskæftigelsesråd den Til efterretning. Ej til stede: Helle Stærk Hansen, Allan Nielsen, Peter Høg.

19 10. Orientering om arbejdsmarkedet i Ringsted Åben sag Sagsid: 12/2327 Sagen afgøres i: Arbejdsmarkedsudvalget Bilag: 1 Faktaark_Arbejdsmarkedet_i_RK.pdf (16757/12) Indledning Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆU PBU KMU BUU KTU SU AMU BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆU=Ældreudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SU=Sundhedsudvalg, AMU=Arbejdsmarkedsudvalg X Til efterretning Beskæftigelsesregionen har udarbejdet et notat over arbejdsmarkedet i Østdanmark, herunder er der udarbejdet data for arbejdsmarkedet i Ringsted. Tallene viser arbejdsmarkeds- og befolkningsudviklingen i kommunerne i Østdanmark, herunder den seneste udvikling i beskæftigelse, ledighed, arbejdsstyrke, erhvervsstruktur, pendling m.m. for den enkelte kommune og giver aktuelle data om beskæftigelsesudviklingen i kommunerne helt frem til 1. halvår 2011, baseret på e-indkomstdata. Fakta-arket er vedlagt som bilag. Beskrivelse af sagen Økonomi- og Indenrigsministeriet vurderede i december 2011 situationen på arbejdsmarkedet i Danmark. Forventningen er, at ledigheden vil stige med ca personer på landsplan det kommende år, og at beskæftigelsen bliver nogenlunde uændret. På den baggrund forventer Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland, at ledigheden i Østdanmark stiger med personer det kommende år. Der vil således være ca ledige i slutningen af 2012, hvilket er godt 5 procent flere end på samme tid i Økonomi- og Indenrigsministeriets forventning er dog, at krisen ebber ud i slutningen af Det vil betyde, at ledigheden i 2013 falder med ca personer til et ledighedsniveau på 5,9 procent i Østdanmark, mod 6,0 procent i slutningen af Beskæftigelsen forventes ikke at ændre sig særligt meget de kommende 2 år i Østdanmark. Der forventes et meget lille fald i 2012 og en meget lille stigning i beskæftigelsen i Også i Ringsted forventes en faldende beskæftigelse generelt, dog med en mindre stigning på industri og erhvervsservice og en lidt større stigning på kulturområdet. Ledigheden forventes tilsvarende at stige. Uddannelsesniveauet i Ringsted er fortsat i 2009 præget af flere både ufaglærte og faglærte end i Østdanmark, og færre med en videregående uddannelse. Der er nu lige mange inden for- og uden for arbejdsstyrken, og beskæftigelsesfrekvensen for danskere er fortsat højere end for personer med anden etnisk baggrund. Endelig er udpendlingen fortsat stigende, hvilket betyder, at stadig flere finder job uden for kommunen. Høring Til orientering i Det lokale Beskæftigelsesråd.

20 Økonomi Ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering De viste data vil blandt andet danne baggrund for den kommende udarbejdelse af udkast til beskæftigelsesplan Sekretariatet indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning i Det Lokale Beskæftigelsesråd den Til efterretning. Ej til stede: Helle Stærk Hansen, Allan Nielsen, Peter Høg.

21 11. Orientering om varslinger Åben sag Sagsid: 12/2305 Sagen afgøres i: Arbejdsmarkedsudvalget Bilag: 1 Varslingssager_t_o_m_december_2011pdf[1].pdf (16463/12) Indledning Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆU PBU KMU BUU KTU SU AMU BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆU=Ældreudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SU=Sundhedsudvalg, AMU=Arbejdsmarkedsudvalg X Til efterretning Beskæftigelsesregionen har udarbejdet et notat om varslinger i Østdanmark fra virksomheder i Østdanmark varslede i december 2011 større afskedigelser af ca medarbejdere. Det er en stigning i forhold til november, hvor 11 virksomheder varslede afskedigelse af ca. 500 medarbejdere. Det er ligeledes en stigning i forhold til december 2010, hvor 6 virksomheder i Østdanmark varslede afskedigelse af ca. 430 medarbejdere. Beskrivelse af sagen Notatet opgør varslinger, varslede personer og afskedigede fordelt på år, kvartaler, måneder og brancher: Opgørelsen over opsagte og varslede fordelt på brancher viser at de fleste kommer fra : 2010: Offentlig administration 2011: Offentlig administration, post og tele samt forretningsservice Opgørelsen omfatter ikke en fordeling på kommuner. Notatet er vedlagt som bilag. Høring Til orientering i Det lokale Beskæftigelsesråd. Økonomi Ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Sekretariatet indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning i Det Lokale Beskæftigelsesråd den Til efterretning. Ej til stede: Helle Stærk Hansen, Allan Nielsen, Peter Høg.

22

23 12. Orientering fra formanden Åben sag Sagsid: 10/2492 Sagen afgøres i: Det Lokale Beskæftigelsesråd Bilag: 1 Faktaark (14565/12) 2 FaktaRehabiliteringsindsats (15766/12) Indledning Formanden orienterer på mødet om følgende: Beskæftigelsesministerens besøg i ungeenheden den 30. januar 2012 Beslutning vedr. LBR konsulentens ansættelse under bevilling for 2012 Beskrivelse af sagen Beskæftigelsesministerens besøg i ungeenheden den 30. januar 2012 Ministerens formål med besøget er at få indsigt i Ringsted Kommunes arbejde med en parallel indsats på tværs af forvaltninger og enheder i hhv. projektet med en koordineret parallelindsats og i ungeenheden. Faktaark som sendt til ministeren er vedlagt som bilag. Der udarbejdes en pressemeddelelse om ministerens besøg til Ringsted dagblad. Beslutning vedr. LBR konsulentens ansættelse under bevilling for 2012 Formålet med midlerne er at Det Lokale beskæftigelsesråd skal kunne iværksætte lokale initiativer, der kan bidrage til en forebyggende indsats på beskæftigelsesområdet. Det fremgår af vejledningen at Det Lokale beskæftigelsesråd ikke selv kan ansætte en medarbejder, men kan anmode kommunen om at ansætte en medarbejder til at varetage rådets aktiviteter. Den pågældende medarbejder ansættes af kommunen, der derved har ansvaret for aflønning af pågældende gennem administrationen af rådets midler. Rådet har i Ringsted valgt at have en fastansat medarbejder som konsulent til udvikling af projektideer, netværksarbejde, vidensopsamling, koordinations- og tovholderfunktioner, formidling m.v. Formandsskabet har vurderet, at den udmeldte bevilling på kr i 2012 ikke rummer mulighed for at iværksætte aktiviteter nok til at opretholde en ansættelse af en konsulent med et realistisk jobindhold. Formandsskabet har derfor anmodet kommunen om at opsige konsulenten inden for rammerne af den behørige opsigelsesprocedure. Der er indledt en procedure med opsigelse af LBR konsulenten pr. 1. marts Opsigelsesperioden er 6 mdr. og har virkning fra den 31. august Økonomi De økonomiske konsekvenser af LBR konsulentens ansættelsesophør vil fremgå af et opdateret budget 2012 på mødet den 18. april. Sekretariatet indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning i Det Lokale Beskæftigelsesråd den Til efterretning. Det føres til referat, at anmodningen til kommunen om at indlede opsigelse af LBR konsulenten er truffet af et enigt LBR.

24 Ej til stede: Helle Stærk Hansen, Allan Nielsen, Peter Høg.

25 13. Orientering fra forvaltningen Åben sag Sagsid: 10/15418 Sagen afgøres i: Det Lokale Beskæftigelsesråd Bilag: 1 Svar fra beskæftigelsesministeren vedr. 2-årige beskæftigelsesplaner - Svar fra beskæftigelsesminister_2_årige_besplaner.pdf (5554/12) 2 Invitation til budgetproces 2013 (17200/12) Indledning Sekretariatet orienterer om følgende punkter: Orientering om muligt landsdækkende indslag i Operation X om indsatsen i Ringsted Kommune Ændringer af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, m. fl. Ministerens svar på henvendelse om en 2 årig beskæftigelsesplan Jobcentrets deltagelse i Beskæftigelsesministeriets evaluering af beskæftigelsesindsatsen Budgetproces Beskrivelse af sagen Orientering om muligt landsdækkende indslag i Operation X om indsatsen i Ringsted Kommune Til orientering kan det forventes, at Operation X vil bringe indslag om Ringsted kommune i en kommende TV udsendelse. Operation X har i december 2011 anmodet landets jobcentre om aktindsigt i kontrakter med andre aktører og leverandører af forløb med vejledning og afklaring og udgifter til samme. Jobcenter Ringsted har i overensstemmelse med vejledning fra KL imødekommet anmodningen for så vidt angår kontrakterne, men ikke i forhold til priser og udgifter til leverandører af hensyn til offentlighedslovens bestemmelser om undtagelse af aktindsigt i dokumenter der vedrører forretningsforhold af væsentlig betydning for virksomheden. Ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, m. fl.: Folketinget har vedtaget flere lovændringer: Den første har virkning fra 23. januar. Ændringen betyder, at kravet om 6 måneders sammenhængende aktivering for unge under 30 år og intensiv aktivering for ledige med over 30 måneders ledighed bortfalder. Alle ledige omfattes således fremover af de samme regler om aktivering, med gentagen ret og pligt til minimum 4 ugers aktivering hver 6 måned, efter de første 9 måneders ledighed. Derudover træder flere ændringer i kraft den 5. marts 2012, herunder f.eks.: Fælles rammer for opfølgning for alle uanset hvilken forsørgelse, borgeren modtager Sygeopfølgning for personer på blandt andet kontanthjælp forenkles og integreres i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats Ledige skal ikke længere søge et bestemt antal job Forenklede sanktioner ved udeblivelse fra samtaler og aktiviteter (forsikrede ledige) Modernisering og forenkling af CV et på jobnet Mulighed for ansættelse i privat løntilskud inden seks måneders ledighed Afskaffelse af de særlige regler om flyttehjælp til ledige, og Enklere ydelse for dagpengemodtagere i tilbud - afskaffelse af uddannelsesydelsen.

26 Arbejdsgivers pligt til at sende oplysninger til kommunen om sygefraværssamtalen afskaffes Graviditetsbetinget sygdom fritages for opfølgning Selvstændige erhvervsdrivende med langvarig eller kronisk lidelse får mulighed for sygedagpenge fra 1. sygedag. Ministerens svar på henvendelse om en 2 årig beskæftigelsesplan Roskilde kommune har på vegne af et større antal jobcentre henvendt sig til ministeren om at indføre 2-årige beskæftigelsesplaner. Ministeren har nu besvaret brevet og oplyser, at der er iværksat en evaluering af rammerne for beskæftigelsesplanen, som forventes gennemført i november Herefter vil ministeren tage stilling til de fremtidige rammer for beskæftigelsesplanen. Ministerens svar er vedlagt som bilag. Jobcentrets deltagelse i Beskæftigelsesministeriets evaluering af beskæftigelsesindsatsen Jobcentret har i januar 2012 deltaget i evalueringen af beskæftigelsesindsatsen. I alt 15 jobcentret, 7 kommuner og arbejdsmarkedets parter vil blive inddraget i evalueringen, som ministeren omtaler i ovennævnte brev til kommunerne. Invitation til at bidrage til budgetproces 2013 Vedlagt brev med invitation til alle interesserede vedr. bidrag til budgetproces Høring Ingen. Økonomi Ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Det vurderes, at ændringerne af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats er en tiltrængt forenkling af aktiveringsreglerne og vil bidrage til at styrke den konkrete individuelle vurdering af den enkelte lediges behov for aktivering. Sekretariatet indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning i Det Lokale Beskæftigelsesråd den Til efterretning. LBR besvarer brev vedr. budgetproces 2013 med et ønske om en indsats overfor ledige med risiko for tab af dagpengeret. Ej til stede: Helle Stærk Hansen, Allan Nielsen, Peter Høg.

27 Underskriftsside Ib Ipsen - Medlem Eva Charlotte Sørensen - Medlem Frode Lauersen - Medlem Leif Nielsen - Næstformand Per Flor - Medlem Per Struwe - Medlem Britta Nielsen - Formand Helle Stærk Hansen - Medlem Allan Nielsen Peter Høg Vagner Vorregaard Birthe Nielsen

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Referat Det Lokale Beskæftigelsesråd Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Onsdag den 06-03-2013 Mødedato: Onsdag den 27-02-2013 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Mødelokale Nrg. stort Mødelokale i stueetagen

Læs mere

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 4/2012 Dannet den: Torsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:30

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 4/2012 Dannet den: Torsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:30 Referat Det Lokale Beskæftigelsesråd Møde nr.: 4/2012 Dannet den: Torsdag den 06-09-2012 Mødedato: Tirsdag den 28-08-2012 Mødetidspunkt: 17:00-18:30 Mødested: Harhoff Medlemmer Ib Ipsen Eva Charlotte Sørensen

Læs mere

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 3/2012 Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:40

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 3/2012 Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:40 Referat Det Lokale Beskæftigelsesråd Møde nr.: 3/2012 Dannet den: Torsdag den 14-06-2012 Mødedato: Onsdag den 06-06-2012 Mødetidspunkt: 17:00-18:40 Mødested: Harhoff Medlemmer Ib Ipsen Eva Charlotte Sørensen

Læs mere

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 2/2013 Dannet den: Torsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 2/2013 Dannet den: Torsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Referat Det Lokale Beskæftigelsesråd Møde nr.: 2/2013 Dannet den: Torsdag den 02-05-2013 Mødedato: Tirsdag den 30-04-2013 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Mødelokale Nrg. stort Medlemmer Ib Ipsen Eva

Læs mere

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13.

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13. Dagsorden med vedtagelser Åben/lukket Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Tirsdag den 13. maj 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere Per Vangekjær (DA) Næstformand,

Læs mere

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Referat Møde nr.: Mødedato: onsdag den 05-12-2007 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Finn Andersen Ib Ipsen Jørgen Mathiasen Eva Charlotte Sørensen Jørgen Bo Sørensen Henrik Kjær Frode

Læs mere

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:45

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:45 Referat Møde nr.: Mødedato: tirsdag den 07-10-2008 Mødetidspunkt: 17:00-18:45 Mødested: Harhoff Medlemmer Finn Andersen Ib Ipsen Jørgen Mathiasen Eva Charlotte Sørensen Henrik Kjær Frode Lauersen Leif

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd JAMMERBUGT KOMMUNE Dagsorden Det lokale beskæftigelsesråd 23.08.2012 kl. 16.30 Brovst Rådhus, mødelokale 1 1/10 Det lokale beskæftigelsesråd Dagsordenspunkter til mødet den 23. august 2012 1. Godkendelse

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd REFERAT Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato: Onsdag den 21-10-2009 Mødested: Hansborg, Østergade 48, mødelokale 1-U-2 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Jens-Ove Mortensen, Helle

Læs mere

Det lokale beskæftigelsesråd

Det lokale beskæftigelsesråd Dagsorden Dato: Torsdag den 22. august 2013 Mødetidspunkt: Kl. 15:30 Særlige forhold: Mødelokale: Medlemmer: Bemærk at mødet er flyttet fra den 20. august til den 22. august 2013 og begynder allerede kl.

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 Indledning Beskæftigelsesplanen er Kommunens plan for, hvordan Kommunen vil imødekomme nogle af de beskæftigelsespolitiske udfordringer i det kommende år. Beskæftigelsesplanen for

Læs mere

Resultatrevision 2013 for Jobcenter Aarhus

Resultatrevision 2013 for Jobcenter Aarhus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 19. maj 2014 Resultatrevision 20 for Jobcenter Aarhus Resultaterne af jobcentrets indsats i 20. 1. Resume Landets

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 3 ONSDAG DEN 21. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 21. marts 2007 Side: 16 Fraværende: Mogens

Læs mere

NOTAT. Orientering om ledigheden i september 2014

NOTAT. Orientering om ledigheden i september 2014 NOTAT Orientering om ledigheden i september 2014 Indledning Ledigheden opgøres af Danmarks Statistik og bearbejdes af Beskæftigelsesregionen og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Disse tal kan

Læs mere

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Mødedato: tirsdag den 22-06-2010 Mødetidspunkt: 17:00-18:30

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Mødedato: tirsdag den 22-06-2010 Mødetidspunkt: 17:00-18:30 Referat Møde nr.: Møde Mødedato: tirsdag den 22-06-2010 Mødetidspunkt: 17:00-18:30 Mødested: Harhoff Medlemmer Ib Ipsen Eva Charlotte Sørensen Henrik Kjær Frode Lauersen Leif Nielsen Per Flor Per Struwe

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Brüel og Kjær, Skodsborgvej 307, 2850 Nærum

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Brüel og Kjær, Skodsborgvej 307, 2850 Nærum Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Brüel og Kjær, Skodsborgvej 307, 2850 Nærum Mødedato Onsdag den 8. februar 2012 Mødetidspunkt Kl. 13.00 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen NB ændret mødested

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 ONSDAG DEN 12. AUGUST 2009, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 12. august 2009 Side: 2 Fraværende: Jørgen

Læs mere

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats.

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Skærpet opfølgning på kommunernes indsats. Initiativet består af to dele: 1. Overordnet monitorering af kommunernes resultater og indsatser Benchmark-rapporterne

Læs mere

Initiativer på beskæftigelsesområdet

Initiativer på beskæftigelsesområdet Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland 19. januar 2012 HHS Initiativer på beskæftigelsesområdet Initiativ/Hovedindhold Kilde Status/Udmøntning Økonomi 1 Dagpengeperiode forlænges med ½ år for alle

Læs mere

Referat fra LBR møde den 12. november 2012 kl i Jobcenter Struer

Referat fra LBR møde den 12. november 2012 kl i Jobcenter Struer Referat fra LBR møde den 12. november 2012 kl. 14.00 - i Jobcenter Struer Afbud: Helle Toftgaard, Olga Tækker, John Nielsen, Lisbeth Madsen og Per Hesselberg 1) Orientering a) Ledelsesrapport Ledelsesrapporten

Læs mere

Nøgletalsrapport for

Nøgletalsrapport for 1. UDGAVE Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland Nøgletalsrapport for gruppe 4 3. kvartal 2007 Side 1 af 32 Indhold Forord 4 Målinger vedrørende ministerens fokusområder Mål 1A* Arbejdskraftreserven:

Læs mere

Rebild. Faktaark om langtidsledige

Rebild. Faktaark om langtidsledige Faktaark om langtidsledige Faktaark om langtidsledige i Kommune kommune har bedt mploy udarbejde et faktaark om langtidsledigheden i kommunen. Nedenfor præsenteres analysens hovedresultater. Herefter præsenteres

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted. november 2010

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted. november 2010 OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted november Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne rapport

Læs mere

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd Den 17. november 2011, kl. 12.30 i mødelokale M 260 på Stenløse Rådhus Referat 1. Godkendelse af dagsorden 1 2. Driftssituationen i Jobcentret 2 3. Fastholdelseskonsulent, Sygedagpengeteam. 3 4. Orientering

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvartal 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal

Læs mere

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 14:00 Sted: Byrådssalen, Støvring Møde slut: 16.00 Fraværende: Axel Rene Aubertin, Anna-Birthe Lang Andersen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Temadrøftelse

Læs mere

Resultatrevision for Varde

Resultatrevision for Varde Resultatrevision for Varde 2012 Område: Sammenligningsgrundlag: Varde Jobcentre med samme rammevilkår: Faxe, Køge, Lemvig, Thisted, Vejen Periode: 2012 Indhold Resultatrevision 2012 Jobcenter Varde har

Læs mere

Tønder Kommune Lokalt Beskæftigelsesråd. Referat. Mødedato: 18. december 2013

Tønder Kommune Lokalt Beskæftigelsesråd. Referat. Mødedato: 18. december 2013 Mødedato: 18. december 2013 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 15:00 Sluttidspunkt for møde: 16:15 Tilstede: Conni Andersen, Grethe Grønfeldt, Hans L. Hansen, Jens Egon Jørgensen,

Læs mere

NOTAT. Orientering om ledigheden (pr. december 2014)

NOTAT. Orientering om ledigheden (pr. december 2014) NOTAT Orientering om ledigheden (pr. december 2014) Indledning Ledigheden opgøres af Danmarks Statistik og bearbejdes af Beskæftigelsesregionen og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Disse tal

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. KVT. 21 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

From:Christian Albèr To:Erik Schultz Subject:Politisk opfølgning - varde 2 kvt. 2013

From:Christian Albèr To:Erik Schultz Subject:Politisk opfølgning - varde 2 kvt. 2013 From:Christian Albèr To:Erik Schultz Subject:Politisk opfølgning - varde 2 kvt. 213 Til Jobcenter Hermed fremsendes Beskæftigelsesregion opfølgningsrapport til Job- og Arbejdsmarkedsudvalget og det Lokale

Læs mere

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2010 Indholdsfortegnelse: Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3 Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 2.1. Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Bytorvet 25 2620 Albertslund. Resultatrevision 2013 Albertslund kommune

Bytorvet 25 2620 Albertslund. Resultatrevision 2013 Albertslund kommune Bytorvet 25 2620 Albertslund Resultatrevision 2013 Albertslund kommune Resultatrevision 2013 Det fremgår af Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, at jobcentrene årligt skal

Læs mere

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråds. Møde nr. 27. Tirsdag den kl Jobcenter Gladsaxe, Gladsaxevej 372

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråds. Møde nr. 27. Tirsdag den kl Jobcenter Gladsaxe, Gladsaxevej 372 Gladsaxe Kommune Social- og sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Jobcenter Gladsaxe Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat af Det Lokale Beskæftigelsesråds Møde nr. 27 Tirsdag den 4.10 2011 kl.

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Mødelokale D2 Torsdag 06.12.2012 kl. 16:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Dialogmøde mellem det Regionale Beskæftigelsesråd og det Lokale Beskæftigelsesråd.

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Aalborg. Marts 2011

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Aalborg. Marts 2011 OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Aalborg Marts 2011 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted. februar 2011

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted. februar 2011 OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted februar 2011 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne

Læs mere

2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2013

2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2013 Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2013 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2013 Kommunen skal i 2012 udarbejde en beskæftigelsesplan for 2013 1. Beskæftigelsesplanen er kommunens

Læs mere

Reglerne om sygedagpenge skal afbureaukratiseres

Reglerne om sygedagpenge skal afbureaukratiseres NOTAT 13. juni 2008 Reglerne om sygedagpenge skal afbureaukratiseres Baggrund for afbureaukratiseringen Reglerne på beskæftigelsesområdet er over mange år blevet ændret og justeret gennem politiske aftaler.

Læs mere

Resultatrevision 2011

Resultatrevision 2011 Resultatrevision 2011 NOTAT Jobcenter Introduktion til resultatrevisionen 2011 Formålet med resultatrevisionen er at understøtte beskæftigelsesindsatsen i jobcentret. Resultatrevisionen viser udvalgte

Læs mere

Kvartalsrapport Jobcenter Odense 3. kvartal 2007

Kvartalsrapport Jobcenter Odense 3. kvartal 2007 Kvartalsrapport 3. kvartal 7 Side 1 af 17 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Generelt om situationen på arbejdsmarkedet...4 3. Hovedkonklusioner for...5 4. Resultater af beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord. Marts 2011

OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord. Marts 2011 OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord Marts 2011 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne rapport

Læs mere

Resultatrevision for Helsingør 2011

Resultatrevision for Helsingør 2011 Resultatrevision for Helsingør 2011 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Resultatoversigt... 4 Beskæftigelsesministerens mål...4 Arbejdskraftreserven...4 Permanente forsørgelsesordninger...5 Unge under

Læs mere

Status på Jobcenter Aalborgs indsats for langtidsledige

Status på Jobcenter Aalborgs indsats for langtidsledige Status på Jobcenter Aalborgs indsats for langtidsledige I dette notat gives der en status på: 1. Aalborg Kommunes strategi for bekæmpelse af langtidsledighed 2. Akutpakken, herunder Akutjobordningen 3.

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg November 2018 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

Resultatrevision 2013 Jobcenter Vejen ver.final

Resultatrevision 2013 Jobcenter Vejen ver.final Resultatrevision 2013 Jobcenter Vejen ver.final 1: Resultatoversigt 1 Resultater: Unge 2 Antal fuldtidspersoner under 30 år på offentlige forsørgelsesydelser i Vejen Kommune var i 2013 701 personer mod

Læs mere

Notat. Status på akutpakken. Det Lokale Beskæftigelsesråd

Notat. Status på akutpakken. Det Lokale Beskæftigelsesråd Notat Til: Vedrørende: Det Lokale Beskæftigelsesråd Akutpakken Status på akutpakken Første del af notatet omfatter en generel orientering om akutpakken og dens indhold. Derefter følger en beskrivelse af

Læs mere

22 % 18,9 % 30 % 25 % Kan muligvis opnås Kan muligvis opnås Indvandrer og efterkommere Kan opnås Sygedagpenge - antal Sygedagpenge - andel

22 % 18,9 % 30 % 25 % Kan muligvis opnås Kan muligvis opnås Indvandrer og efterkommere Kan opnås Sygedagpenge - antal Sygedagpenge - andel Resultatopfølgning BP20 til udvalgsmøde 4. december 20 I BeskæftigelsesPlan 20 er opstillet 4 ministermål og 3 lokale mål. Status for de enkelte mål er gengivet nedenfor. Målene er opgjort så aktuelt som

Læs mere

Resultater af beskæftigelsesindsatsen. Jobcenter Høje-Taastrup. 2. status 2010

Resultater af beskæftigelsesindsatsen. Jobcenter Høje-Taastrup. 2. status 2010 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Resultater af beskæftigelsesindsatsen Jobcenter Høje-Taastrup 2. status 2010 November 2010 Resultaterne af indsatsen i Jobcenter Høje-Taastrup - 4. status 2010

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Februar 2019 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

Status på ledighedslængde personer med risiko for at miste dagpengeretten

Status på ledighedslængde personer med risiko for at miste dagpengeretten Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Den 11. november 2011 J.nr. : Status på ledighedslængde personer med risiko for at miste dagpengeretten Beskæftigelsesregionen følger i øjeblikket omfanget af

Læs mere

side 1 Åbent referat for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den kl. 14:00 Mødelokale 1, Munkebo Rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den kl. 14:00 Mødelokale 1, Munkebo Rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 10.12.2012 kl. 14:00 Mødelokale 1, Munkebo Rådhus Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 270. Bordet rundt... 3 271. Budget/regnskab

Læs mere

Indstilling. Resultatrevision 2009 for Jobcenter Århus. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse. Den 19.

Indstilling. Resultatrevision 2009 for Jobcenter Århus. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse. Den 19. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 19. maj 2010 Århus Kommune Beskæftigelsesforvaltningen Sociale Forhold og Beskæftigelse 1. Resume Resultatrevision 2009

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 1 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert

Læs mere

AMK-Øst 24. maj Status på reformer og indsats RAR Bornholm

AMK-Øst 24. maj Status på reformer og indsats RAR Bornholm AMK-Øst 24. maj 2016 Status på reformer og indsats RAR Bornholm Maj 2016 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Fakta ark: Jammerbugt Kommune Udviklingen på arbejdsmarkedet og i centrale målgrupper og indsatser

Fakta ark: Jammerbugt Kommune Udviklingen på arbejdsmarkedet og i centrale målgrupper og indsatser 212 Fakta ark: Jammerbugt Kommune Udviklingen på arbejdsmarkedet og i centrale målgrupper og indsatser Udviklingen i beskæftigelse og arbejdsstyrke 1. Udviklingen i antallet af beskæftigede lønmodtagere

Læs mere

Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om: Bedre vilkår for ledige (19. november 2011)

Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om: Bedre vilkår for ledige (19. november 2011) Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om: Bedre vilkår for ledige (19. november 2011) 1 Rammerne for dagpenge og kontanthjælp skal være mere retfærdige. Det skal sikres, at færre falder ud af dagpengesystemet,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning Marts 11 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg September 2018 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

Mandag den 11. november 2013 kl til 9.45

Mandag den 11. november 2013 kl til 9.45 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 30 - referat Det Lokale Beskæftigelsesråd holder møde Mandag den 11. november 2013 kl. 8.30 til 9.45 på Allerød Rådhus, Bjarkesvej 2, 3450 Allerød i lokale F. (Ring tlf. 22 47

Læs mere

Resultatrevision for 2010

Resultatrevision for 2010 Resultatrevision for 2010 7. april 2011 Notatet redegør for Resultatrevisionen for 2010. Resultatrevisionen består af tre dele, resultatoversigten, besparelsespotentiale og scorecard på ministermål. Resultaterne

Læs mere

Referat fra LBR mødet den 28. september 2009

Referat fra LBR mødet den 28. september 2009 Referat fra LBR mødet den 28. september 2009 kl. 14.00 i Jobcenter Struer Afbud: Grethe Riksted, Anders Holm og Mona Rask 1) Meddelelser 2) Orientering a. Nyt medlem af LBR indstillet LO har overfor Byrådet

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Overblik over kommunens resultater på Jobindsats.dk

Overblik over kommunens resultater på Jobindsats.dk Arbejdsmarkedsstyrelsens nyhedsbrev om Jobindsats.dk Nr. 6, 19. okt. 2009 Overblik over kommunernes resultater på Jobindsats.dk, side 1 Nye tal for den tidlige indsats på Jobindsats.dk, side 4 Nyt på Jobindsats.dk,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ÆRØ KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ÆRØ KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ÆRØ KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning juni 11 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune Denne rapport indeholder

Læs mere

NOTAT. Orientering om ledigheden i juni 2014

NOTAT. Orientering om ledigheden i juni 2014 NOTAT Orientering om ledigheden i juni 2014 Indledning Ledigheden opgøres af Danmarks Statistik og bearbejdes af Beskæftigelsesregionen og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Disse tal kan findes

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Udvalget for Arbejdsmarked og Erhverv og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Udvalget for Arbejdsmarked og Erhverv og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Udvalget for Arbejdsmarked og Erhverv og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning september 11 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning Marts Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune Denne rapport

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Møde den 9. februar Torsdag 09.02.2012 kl. 16:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Status over igangværende LBR-indsatsområder, -projekter og

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Dato: 25. oktober 2007 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/61 Godkendelse af referat...

Læs mere

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm AMK-Øst August 2016 Status på reformer og indsats RAR Bornholm August 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft henholdsvis 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter

Læs mere

AMK-Øst 22. august Status på reformer og indsats RAR Sjælland

AMK-Øst 22. august Status på reformer og indsats RAR Sjælland AMK-Øst 22. august 2016 Status på reformer og indsats RAR Sjælland August 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft hhv. 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter fokus

Læs mere

Notat. Lovændringer på beskæftigelsesområdet. Bekæmpelse af langtidsledighed. Erhvers- og Beskæftigelsesudvalget

Notat. Lovændringer på beskæftigelsesområdet. Bekæmpelse af langtidsledighed. Erhvers- og Beskæftigelsesudvalget Notat Til: Vedrørende: Erhvers- og Beskæftigelsesudvalget Lovændringer på beskæftigelsesområdet Lovændringer på beskæftigelsesområdet. På beskæftigelsesområdet har det været 2 store lovændringer i foråret

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Beskæftigelses og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Faaborg- Midtfyn Kommune

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Tønder Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG/FANØ KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG/FANØ KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG/FANØ KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning September 11 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune 1 Denne

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

Resultatrevision 2015

Resultatrevision 2015 Forfatter: [Navn] Resultatrevision 2015 Kommune Jobcenter Nordfyn Revideret den [Dato] Dokument nr. [xx] Sags nr. [xx] Indhold Indledning... 2 Ministerens mål... 3 Forsørgelsesgrupper... 4 Indsatsen...

Læs mere

Resultatrevision. Jobcenter Skive

Resultatrevision. Jobcenter Skive Resultatrevision Jobcenter Skive 2012 1 Indhold 1.0 Indledning...3 1.1 Resumé...3 2.0 Scorecard...4 3.0 Resultatoversigt...5 3.1 Ministerens mål...5 3.1.1 Arbejdskraftreserven...5 3.1.2 Permanente forsørgelsesordninger...6

Læs mere

Nøgletalsrapport for

Nøgletalsrapport for UDKAST Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland Nøgletalsrapport for gruppe 4 Frederiksværk-Hundested Oktober 2007 Side 1 af 28 Indhold Forord 4 Målinger vedrørende ministerens fokusområder Mål 1A

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Social og Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Kvartalsrapport 2. KVARTAL 2013

Kvartalsrapport 2. KVARTAL 2013 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Kvartalsrapport RESULTATER AF BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ØSTDANMARK 2. KVARTAL 2013 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland September 2013 Beskæftigelsesregion

Læs mere

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 4. april 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 4. april 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den kl. 13.00, lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro ÅBEN DEL: 1. 300-timers reglen 2. Legepark 3. Beskæftigelsesplanen LUKKET DEL: 4. Meddelelser

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve og referat Møde den 10. december 2013 kl. 15.00 17.00 Mødelokale 1 på Rådhuset Center for Job & Socialservice Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Status på

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 1 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune 1 I denne rapport sættes

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvartal 1 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal fokus

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvt. 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Referat Møde nr.: 14-04-2011 Mødedato: torsdag den 14-04-2011 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Møderum kant. Medlemmer Ib Ipsen Eva Charlotte Sørensen Frode Lauersen Leif Nielsen Per Flor Per Struwe

Læs mere

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 25-08-2011 Mødedato: torsdag den 25-08-2011 Mødetidspunkt: 17:00-18:35

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 25-08-2011 Mødedato: torsdag den 25-08-2011 Mødetidspunkt: 17:00-18:35 Referat Det Lokale Beskæftigelsesråd Møde nr.: 25-08-2011 Mødedato: torsdag den 25-08-2011 Mødetidspunkt: 17:00-18:35 Mødested: Harhoff Medlemmer Ib Ipsen Eva Charlotte Sørensen Frode Lauersen Leif Nielsen

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets møde

GLOSTRUP KOMMUNE. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets møde GLOSTRUP KOMMUNE Referat Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets møde Mødedato: Torsdag den 22. november 2012 Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Jobcenter, Rådhusparken 2 Medlemmer: Ove Bjerregaard-Madsen (G)

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 8. maj 2012 kl. 16.00 i F7 Mødet slut kl. 17.30 MØDEDELTAGERE Kim Rockhill (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Kirsten Weiland (A) Morten Skovgaard (V)

Læs mere

Resultatrevision 2013

Resultatrevision 2013 Resultatrevision Sagsbehandler Doknr. Sagsnr. LouiseRas 67093/14 14/7224 Indhold 1. RESULTATREVISIONENS FORMÅL OG INDHOLD... 3 2. RESULTATOVERSIGTEN... 4 2.1. MINISTERENS MÅL... 4 2.2 FORSØRGELSESGRUPPER...

Læs mere

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd Den 14. november 2013 kl. 12.30 i mødelokale M 260 på Stenløse Rådhus Referat 1. Godkendelse af dagsorden.... 1 2. Driftssituationen i Jobcenteret.... 2 3. Resultatmål for projekt: Ekstraordinære initiativer

Læs mere