Brug af Vegas Pro farve anvendelsesområder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brug af Vegas Pro farve anvendelsesområder"

Transkript

1 Brug af Vegas Pro farve anvendelsesområder Gary Rebholz Vegas Pro software med fire sofistikerede video anvendelsesområder, som du kan bruge til at analysere din video og få indblik i farvekorrektion filtrering, som du måske nødt til at gøre for at opnå de bedst mulige resultater. I denne artikel vil jeg tale om hvert af de fire anvendelsesområder og give dig nogle eksempler på, hvordan de arbejder og hvordan du kan bruge dem til at forbedre udseendet af dine videoer. Hvis du vil åbne scope, skal du vælge View Video Scopes. Lad os starte med Vectorscope. I Video Scopes vinduet, skal du vælge Vectorscope fra anvendelsesområdet Selector drop-down liste. Den Vectorscope giver dig et værktøj, hvormed du kan objektivt analysere farven på din video på en måde, som du ikke kan med øjet på grund af de mange faktorer, der påvirker din opfattelse af farver. Disse faktorer omfatter reference monitor kalibrering, rumbelysning og meget mere. Dette værktøj kan være en kritisk støtte i farvematchning én scene til en anden. Denne mulighed parceller to aspekter af farve: nuance og mætning. Webster.com definerer farvetone som "den egenskab ved farver, der tillader dem at blive klassificeret som rød, gul, grøn, blå eller en mellemting mellem en tilstødende par af disse farver." Med andre ord, det er hvad vi bruger til at identificere og sætte etiketter på farver. For vores formål, kan du tænke på mætning blot som intensiteten af farven. Over mætning gør farverne ser unaturligt levende, og samtidig fjerne alle de mætning fra en farve resulterer i et gråtonebillede. Den Vectorscope vist i figur 1 er resultatet af mit projekt markøren sidder i en sort ramme. White pixels om omfanget angiver farven af forskellige nuance og mætning, undtagen i centrum af anvendelsesområdet, som i dette eksempel. I midten af anvendelsesområdet repræsenterer nul mætning og ingen nuance (ingen farve). Interessant, rækkevidde ville se nøjagtig det samme, hvis markøren sad i en ramme med forskellige niveauer af grå, som den gør på en sort ramme. Det ville også se det samme at sidde i en helt hvid ramme. Med andre ord er det ikke nødvendigvis vise os, hvis der er et billede på rammen, men snarere, om eller ej rammen udviser farve nuance med eventuelle beløb af mætning.

2 Denne mulighed viser resultaterne af en sort ramme for video. Logisk da jo længere væk fra centrum af de muligheder, den hvide prik (eller mere præcist, flere prikker som du snart vil se) sidder, jo mere mættede farve i din video frame. Men hvad farve betyder den hvide prik angiver? Kig på centrum af omfanget og derefter flytte dit øje i alle retninger til det fri cirkel. Den retning, eller vinkel, hvor du flytter blikket angiver nuance af din video frame. Omfanget indeholder seks nuance mål. Disse repræsenterer de tre primære farver (rød, grøn og blå) og de tre sekundære farver (cyan, magenta og gul). I midten af hvert mål repræsenterer broadcast-safe mætningsniveau af farven. Figur 2 viser min rækkevidde med markøren sidder i en solid blå ramme. Bemærk, at den hvide dot nu sidder uden for rækkevidde er 100% cirkel langt ud over det blå farvetone målet. Dette tyder ikke blot, at min ramme er blå, men at det også langt ud over broadcast juridiske mætning. Det giver mig vigtige oplysninger, fordi jeg nu kunne anvende en mætning filter til min frame eller bruge andre teknikker, som kan hjælpe mig nedtone mætning af det blå.

3 Min rækkevidde viser, at videobilledet er blå og er over mættet. Lad os nu se på en mere konkret eksempel. Figur 3 viser mit projekt med markøren sidder i en ramme af video. Jeg har docket min Vectorsope ved siden af Video Preview vindue, så du kan se både omfanget og rammen af video, at det er at analysere. Bemærk, at vi nu har mere end blot en enkelt prik i anvendelsesområdet. I stedet ser vi en vifte af flere prikker, som hver repræsenterer en forskellig farve i videobilledet. Sammen danner de et klart mønster, at udviklingen fra midten af anvendelsesområdet generelt mod området mellem den blå og cyan mål. Dette fortæller os, hvad vores øjne allerede ved: Der er masser af blå i denne video frame!

4 Du kan se på Vectorscope at analysere farvetone i videobilledet. Men dette giver os også oplysninger om, at vores øjne ikke nødvendigvis kender. For eksempel kan du se, at ingen af de prikker udvider forbi farve mål og dette sikrer os, at mættede niveauer i denne ramme er broadcast lovlige. Vi kunne også sammenligne udlæsningen for denne video klip til dette fra en anden klip at se, om vi bemærker nogen farvetilpasning problemer, at vores øjne ikke kunne være i stand til at fange i den belysning, vi arbejder under. Som jeg nævnte, kan du bruge video filtre til at påvirke din video og se disse ændringer afspejles i Vectorscope. For eksempel 4 viser min figur projekt, når jeg har tilføjet HSL Juster filter steg mætning til den maksimale og forvandlede farvetone for at give rammen en magenta farvetone. Du kan tydeligt se disse ændringer afspejles i Vectorscope.

5 Den Vectorscope viser klart de meget mættede magenta farvetone, at jeg har indgået med de HSL Juster filter. Lad os se på en mere kompleks eksempel. Figur 5 viser, hvad mit projekt ser ud, når markøren sidder på en ramme med flere farver. Den Vectorscope viser mindst tre forskellige farver tendenser i retning af rød, blå og gul og du kan se, hvordan det svarer til rammen i mit Video Preview vindue.

6 Tre forskellige "arme" i Vectorscope afspejler de røde, blå og gule farver i min video. Jeg kan se af Vectorscope at min blues ikke er meget tæt på at nærme mig broadcast juridiske mætning grænse, og jeg vil være i stand til at gøre denne video se mere levende, hvis blues var mere mættet. Figur 6 viser mit projekt efter jeg har anvendt den sekundære Color Corrector filtret til dette klip og brugt den til at tilføje flere mætning til bare min blues.

7 Jeg har brugt den sekundære Color Corrector filtret for at tilføje mætning til min blues for en mere levende blå stribe i sejlet. Sammenlign Tal 5 og 6, og bemærker, at den blå stribe på sejlet, er mere levende i det andet billede. Følgelig Vectorscope viser en længere "arm" mod den blå, mens de to andre våben mod rød og gul forblive uændret fra den ene billede til det næste. Forhåbentlig dette viser en måde, som du kan bruge de oplysninger, som Vectorscope giver for at forbedre udseendet af dine videoer. Hvis en arm udvider mod rummet mellem to farver mål og du spekulerer på, om den overstiger et sikkert niveau, punkt musen til Vectorscope. En gul cirkel stammer fra musen placering. Position cirklen, så den skærer midt i et mål, og du kan derefter nemt se, om nogen prikker falder uden for cirklen. Næste, lad os se på Waveform monitoren. Vil se bølgeform skærmen, vælg Waveform fra anvendelsesområdet Selector drop-down liste i Video Scopes vinduet. Dette værktøj giver dig en visning af din video luminans. I almindelige udtryk, viser det du video lysstyrke niveauer. Det kan også give dig oplysninger om farver værdier, hvis du ser det i sammensatte mode, men som vi netop drøftet, vectorscope giver dig flot farve information, så du typisk skal bruge denne skærm er indstillet til den Luminance indstilling. Det er nemt at læse bølgeform skærmen. Ser man på skærmen fra venstre til højre, svarer nøjagtigt til at kigge på Video Preview vinduet fra venstre til højre. Med andre ord, prikker på den venstre kant af bølgeform overvåge repræsenterer hvid luminansværdierne af hvad du ser på venstre kant af Video Preview vinduet. Skærmen viser luminans som en procentdel lodret. Lad os tage et kig på et eksempel, der bør gøre dette klarere. Figur 7 viser mit projekt med bølgeform overvåge direkte under min Video Preview vindue.

8 De bump i luminansværdierne svarer til lysstyrken i Video Preview vinduet.

9 Du kan se, at bump i Luminans plot svarer nøjagtigt til venstre / højre position af det lyse område i den video frame. I eksemplet ovenfor, kan du se, at bortset fra det område, som luminans bump den luminansværdierne er stærkt koncentreret i den nederste del af skærmen mellem 20% og 30%. Kig på billedet i Video Preview vinduet og du kan nemt se, at de områder til venstre og til højre for stribe af sollys er meget mørk. Figur 8 viser et andet eksempel. Bemærk, hvordan luminansværdierne er stærkt koncentreret i området mellem omkring 10% og 60%. Dette indikerer, at vi har nogle plads til at lege med luminansværdierne. Vi kan tilføje kontrast til det klip for at sprede luminansværdierne en smule.

10 Den Bølgeform overvåge viser, at luminansværdierne er koncentreret det meste mellem 10% og 60%. Figur 9 viser mit projekt efter jeg har tilføjet en lysstyrke og kontrast filter til klip og øget kontrasten en hel del. Den bølgeform overvåge viser, at jeg har spredt det luminansværdierne ud over et meget bredere udvalg.

11 Du kan tilføje kontrast til din video for at sprede din luminansværdierne. Hvis du ser nærmere efter, kan du se begyndelsen til en stor koncentration af prikker på 110% linje og mere på omkring -7%. Disse værdier er grænserne for acceptabel luminansværdierne. Koncentrationen i disse værdier viser, at ved at tilføje derimod har jeg begyndt at skubbe min luminansværdierne til det yderste. Som jeg skubbe flere værdier at den øvre grænse, begynder jeg at "puste ud" min lyse områder. Disse

12 områder begynder at miste detaljer og blot henvende sig til hvid. For at se denne, se på detaljerne i bølgerne bryder ind i kysten. I den anden ende af spektret, koncentration ned omkring -7% betyder, at jeg er begyndt at "knuse mit sorte." Det betyder, min sorte begynder at miste detaljer og blot dreje helt sort. For at se denne, se på objektet i den meget nederste venstre hjørne af klippet. Du ønsker at være meget forsigtig med at overdrive dette ved at blæse ud for meget lysstyrke og knusning for meget sort, men i dette tilfælde følte jeg, at den samlede forbedring af klippet var værd lidt blowout og knusning. Bemærk, hvordan kontrast har gjort det klip ser mere levende og levende end den oprindeligt var. Sørg også for at kontrollere hele klippet, ikke bare et enkelt billede, som jeg har her. Hvad ligner et acceptabelt niveau for blowout om denne ramme kunne se rigtig, rigtig dårlig på en anden ramme! Hvis du vil se hele klippet, skal du klikke på Update Scopes mens du spiller knap og spil gennem klippet igen. Du kan nu holde øje med de anvendelsesområder, som de ændrer sammen med de skiftende video oplysningerne i klippet. Dette er blot et enkelt eksempel på, hvordan bølgeform skærmen kan hjælpe dig med at forbedre din video. Sikker på, kunne jeg have gjort det uden hjælp fra bølgeform skærm, men det var at se på de bølgeform, der gjorde det straks klart, at jeg havde nogle plads til at lege med mine kontrast. Og ved hjælp af bølgeform skærm som jeg justeret kontrasten advaret mig om, at jeg var begyndt at blæse ud de hvide og knuse de sorte. Alle nyttige oplysninger! Du skal være forsigtig, men, for hvis du koncentrerer dig for meget på én rækkevidde du kan foretage ændringer, der skaber forskellige problemer, der kun viser sig på et andet anvendelsesområde. For eksempel, vælg Vectorscope / Waveform fra Anvendelsesområde Selector drop-down listen for at vise begge få samtidig. I figur 10 kan du se, at kontrasten ændringer, jeg har foretaget i min video, mens du ser Waveform skærm har forårsaget nogle reelle problemer i mit Vectorscope. Bemærk, hvordan langt mine røde værdier overstiger Red målzonen i min Vectorscope.

13 Kontrast Jeg har tilføjet til min video, mens du ser Waveform overvåge har ladet mine røde værdier til langt overstiger den Røde målzonen i min Vectorscope skærm. Dernæst skal du vælge Histogram fra anvendelsesområdet Selector drop-down liste. Denne mulighed, der er vist i figur 11 giver dig et hurtigt kig på lysstyrke og kontrast på din video. Det viser luminansværdierne fra 0, som er sort, til 255, hvilket er hvid, og antallet af pixels i billedet ved hver luminans (repræsenteret ved højden af histogrammet ved hver værdi). Du kan bruge disse oplysninger til at få en hurtig fornemmelse af et klip eksponering og kontrast og hurtigt sammenligne eksponeringsniveauer og kontrast mellem to klip for at se, hvor godt de kunne matche. Histogram viser dig værdifulde oplysninger om eksponering og kontrast.

14 Du kan se, at histogrammet i figur 11 bliver kraftigt vægtes til de mørke værdier på venstre med lidt eller intet vises i den øverste række (lys værdier) til højre. Dette viser, at klippet kan have været underbelyst, og det kan give os et fingerpeg, at vi kunne stå for at tilføje en lysstyrke filter og måske en smule kontrast til dette billede. Tilføjelse lysstyrke til det billede vil ændre hele histogrammet mod højre, mens du tilføjer kontrast vil sprede histogram ud til at distribuere det mere jævnt. Du kan se dette i histogrammet i figur 12, som viser mit projekt, når jeg har tilføjet lysstyrke og kontrast til dette klip. Jeg har spredt histogrammet mere jævnt over alle luminansværdierne med en lysstyrke og kontrast filter. Du kan også indstille histogrammet til at vise dig rød, grøn og blå enkeltvis, så du kan få en fornemmelse af farve distribution i dit projekt. Vælg den farve du ønsker at se fra drop-down listen øverst i anvendelsesområdet. Du kan bruge de oplysninger, du ser for en bestemt farve i forbindelse med de trehjulet farvekorrektion filter til for eksempel at fjerne nogle af de røde fra skyggerne eller tilføje blues til mellemtonerne. Endelig skal du vælge RGB Parade fra Anvendelsesområde Selector drop-down liste. Med RGB Parade skærm, kan du analysere luminansen af individuelle RGB komponenter i din video for at få et hurtigt kig på, hvor disse farver falder inden for rækkevidde. Du læser RGB Parade på samme måde som du gør det Waveform skærm i denne den bølgeform for hver farve komponent vedrører Video Preview vinduet fra venstre til højre med luminans repræsenteret lodret. Figur 13 viser mit projekt med RGB Parade åben. Det er nemt at få øje på de bump i hver bølgeform, der udgør den splash af reflekteret sollys i Video Preview vinduet. Det er også nemt at se, at mens røde og grønne farver i kuglestød omfang næsten hele vejen til 255 maksimalt, blues langt fra dette varemærke. Dette indikerer, at hvis vi vil, vi har plads til at pumpe op blues en smule.

15 RGB Parade overvåge viser separate grafer for hver af de røde, grønne og blå farve komponenter i din video frame. For eksempel kan du anvende en farve Kurver filter til klip og ændre Blue kurven for at øge lysstyrken fra Blue. Figur 14 viser mit projekt efter jeg har anvendt den Color Curve filter på denne måde.

16 Farvekurven filter er blevet brugt til at pumpe op blues en smule. Bemærk, at klip i videoen preview vinduet har en blå farvetone til det, end den gjorde før jeg har anvendt den effekt (vende tilbage til figur 13). Du kan se i RGB Parade overvåge, at bunden af den blå kurve er blevet løftet højere end de røde og grønne kurver. Du kan også se, at jeg har endnu mere plads til at spare og kunne sikkert bringe blues op mere, men blues begynde at se meget unaturligt, hvis jeg sætter dem op for meget, så jeg har holdt virkningen en smule mere nuanceret. Hvis jeg bringer blues (eller nogen anden farve) op langt nok, vil jeg overstige 255 øverste ende og begynde at miste detaljer i min blues som jeg blæse dem ud. Det samme gælder, hvis jeg sænke en farve under 0 nederste ende, hvor jeg vil begynde at vende videoen sort. Jeg håber, at dette ser på video beføjelsesområder i Vegas Pro software har været hjælpsom og har givet dig nogle ideer, som vil hjælpe dig med at forbedre udseendet af din næste video. Inden jeg slutter, vil jeg gerne nævne et par meget vigtige punkter. For det første er det afgørende for dig at gøre dit bedste for at forstå og kontrollere, om muligt, hvad der sker med din video, når du leverer det. Vil det være komprimeret eller anden måde? Hvad vil det ses på? Vil det blive udsendt? Svarene på disse typer af spørgsmål har bestemt indflydelse på farvekorrektion skridt, du tager som reaktion på, hvad du ser i anvendelsesområde. Og endelig er jeg på ingen strækning af fantasi en uddannet kolorist. Den filtrering forslag, jeg har gjort i denne artikel er for illustrative formål og skal ikke tages som en endelig løsning på de problemer, som beføjelsesområder har identificeret. Mit mål her var ikke at uddanne dig i fine kunst farvekorrektion, men snarere at viser dig, hvordan du kan bruge video beføjelsesområder til at analysere din video. Hvordan du løse eventuelle problemer du finder via din analyse er en helt anden sag!

Beskæring af et billede med Vegas Pro

Beskæring af et billede med Vegas Pro Beskæring af et billede med Vegas Pro Gary Rebholz Event Pan / Crop værktøj, som du finder på alle video begivenhed i dit projekt giver dig masser af power til at justere udseendet af din video. Du har

Læs mere

Trimmer vindue for Vegas Pro 8.0c giver velkendte resultater

Trimmer vindue for Vegas Pro 8.0c giver velkendte resultater Trimmer vindue for Vegas Pro 8.0c giver velkendte resultater Gary Rebholz Tilbage i artiklen, opdagelse i Vegas Pro Trimmer Rude, fra marts 2008 Tech Tip kolonne, jeg dækkede Vegas Pro Trimmer vindue i

Læs mere

Arbejde med 3D track motion

Arbejde med 3D track motion Arbejde med 3D track motion Gary Rebholz I sidste måneds Tech Tip artikel gennemgik jeg det grundlæggende i track motion. Selv om vi ikke gennemgår alle værktøjer i Track Motion dialog box vil du alligevel

Læs mere

Udskæring med Vegas Pro multi-kamera redigeringsværktøjer

Udskæring med Vegas Pro multi-kamera redigeringsværktøjer Udskæring med Vegas Pro multi-kamera redigeringsværktøjer Gary Rebholz Med høj kvalitet kameraer bliver mere og mere overkommelig et stigende antal redaktører står nu over for at skære sammen flere optagelser,

Læs mere

Arbejde med Regioner Lister, Playlists, og Cutlists i Sound Forge Pro

Arbejde med Regioner Lister, Playlists, og Cutlists i Sound Forge Pro Arbejde med Regioner Lister, Playlists, og Cutlists i Sound Forge Pro Gary Rebholz Du har sikkert allerede ved, at Sound Forge Pro software kan bruges til en imponerende række af audio opgaver. Alt fra

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 115 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 115 Side 1 Side 1 På disse sider vil jeg vise redigering af et foto sådan som jeg selv arbejder på et foto. Her er et billede af en guldsmed åbnet i Photofiltre som det ser ud helt uredigeret Det første jeg gør er

Læs mere

ÆSTETIK Da billedet skal bruges i markedsførings-sammenhæng, må det ikke kunne ses, at det er manipuleret.

ÆSTETIK Da billedet skal bruges i markedsførings-sammenhæng, må det ikke kunne ses, at det er manipuleret. BILLED- BEHANDLING OPGAVEN Opgaven gik ud på at indsætte et læhegn på et miljøfoto af en terrasse med andre SILVAN-produkter, og at åbne billedet op, så det blev mere sommerligt og friskt. Billedet skal

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.128 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr.128 Side 1 Side 1 Denne vejledning er blot et lille eksempel på hvordan man også kan bruge Photofiltre 7 som en slags grafikprogram. Det er med udgangspunkt i f.eks. min hjemmeside hvor vi vil bruge den blå farve

Læs mere

Photofiltre nr. 85 Lave grafikbillede hvor vi bruger plugins side 1

Photofiltre nr. 85 Lave grafikbillede hvor vi bruger plugins side 1 Lave grafikbillede hvor vi bruger plugins side 1 Vi skal nu sammensætte et grafikbillede hvor vi bruger 2 plugins som kan hentes på min hjemmeside www.pensionistedb.dk under Photofiltre. Denne hedder Image

Læs mere

ARBEJDSPORTFOLIO SEPTEMBER 2011.

ARBEJDSPORTFOLIO SEPTEMBER 2011. LISA LALITA SØEBORG MEDIEGRAFIKERUDDANNELSE SVENDEPRØVE 2011 Billedbehandling ARBEJDSPORTFOLIO SEPTEMBER 2011. S I D E 1 Valgte billeder S I D E 2 Om projektet Megan Fox in the big apple Jeg har valgt

Læs mere

Arbejde med Vegas Pro digital skiltnings værktøjer

Arbejde med Vegas Pro digital skiltnings værktøjer Arbejde med Vegas Pro digital skiltnings værktøjer Gary Rebholz Disse dage, digital skiltning er overalt. Utvivlsomt du har set det, selvom du måske ikke har identificeret, hvad du oplevede som digital

Læs mere

Teorien om High Dynamic Range Fotografering

Teorien om High Dynamic Range Fotografering Teorien om High Dynamic Range Fotografering Indhold High Dynamic Range - HDR 2 HDR sidder i øjet 3 Du ser kun en lille del ad gangen 4 HDR for det hele med, Princip 1 5 Ev-trin på histogrammet 6 Farver

Læs mere

Tilpasning af din tastaturgenveje

Tilpasning af din tastaturgenveje Tilpasning af din tastaturgenveje Gary Rebholz Everybody's workflow er anderledes. Selvom mange af de opgaver, vi alle udfører i vores video eller lyd redigeringsfunktioner er de samme som de opgaver alle

Læs mere

Edb-tekstbehandling, præsentation mm

Edb-tekstbehandling, præsentation mm Edb-tekstbehandling, præsentation mm I denne lektion skal du: - hente kopier et skærmbillede og sætte det ind i et dokument - beskære billedet, så det passer til dit dokument Der findes specielle programmer

Læs mere

Der påvises en acceptabel kalibrering af kameraet, da det værdier kun er lidt lavere end luminansmeterets.

Der påvises en acceptabel kalibrering af kameraet, da det værdier kun er lidt lavere end luminansmeterets. Test af LMK mobile advanced Kai Sørensen, 2. juni 2015 Indledning og sammenfatning Denne test er et led i et NMF projekt om udvikling af blændingsmåling ved brug af et LMK mobile advanced. Formålet er

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 121 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 121 Side 1 Side 1 Der er masser af redigeringsmuligheder i Photofiltre 7. Også flere end man har brug for som alm. hobbyfotograf. På disse sider vil jeg gennemgå nogle af dem man (jeg) bruger mest. Her er åbnet et

Læs mere

Billeder og tegninger i Writer Indhold

Billeder og tegninger i Writer Indhold Billeder og tegninger i Writer Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Indsætte billeder...2 Formater billedet...3 Layout...3 Beskære billedet...4 Størrelse...5 Streger/ramme...6 Skygge...7 Justering af billedet...8

Læs mere

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Opdag startskærmen. Startskærmen indeholder alle dine vigtigste oplysninger. Dynamiske felter sørger for, at du altid

Læs mere

!!!!! af Brian Kristensen! http://akrylkunst.dk. Tegne et ansigt

!!!!! af Brian Kristensen! http://akrylkunst.dk. Tegne et ansigt af Brian Kristensen http://akrylkunst.dk side 1 af 6 Denne quick guide viser i korte steps hvordan man tegner de rigtige proportioner i et ansigt. For at have et fundament når du tegner et ansigt er det

Læs mere

Billedbehandling Pixlr.com Side 1. Opgaver. Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Billedbehandling Pixlr.com Side 1. Opgaver. Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Billedbehandling Pixlr.com Side 1 Opgaver Billedbehandling Pixlr.com Side 2 Indholdsfortegnelse Opgave 1... Åbne/Gemme/Størrelse... Side 3 Opgave 2... Autoniveauer... Side 4 Opgave 3... Manuelle justeringger...

Læs mere

Wordart Side 1 af 16

Wordart Side 1 af 16 Side 1 af 16 Side 2 af 16 WordArt er et system, hvor man kan lave mange spændende tekster. Billederne på side 1 er lavet med dette system. I det følgende vil du få mulighed for at lære dette system nærmere

Læs mere

Fang Prikkerne. Introduktion. Scratch

Fang Prikkerne. Introduktion. Scratch Scratch 2 Fang Prikkerne All Code Clubs must be registered. Registered clubs appear on the map at codeclubworld.org - if your club is not on the map then visit jumpto.cc/ccwreg to register your club. Introduktion

Læs mere

Grafik & billede. Til opgaven har jeg brugt Photoshop CS 5.5

Grafik & billede. Til opgaven har jeg brugt Photoshop CS 5.5 Grafik & billede Jeg har stillet mig selv opgaven at lave en plakat til tøjfirmaret WEEKDAY. Det er en reklame for deres nye Gloomy kollektion. Opgaven er fiktiv. Til opgaven har jeg brugt Photoshop CS

Læs mere

Vejledning til farvekvalitet

Vejledning til farvekvalitet Side 1 af 6 Vejledning til farvekvalitet Vejledningen til farvekvalitet beskriver, hvordan printeren kan bruges til at justere og tilpasse farveoutput. Menuen Kvalitet Menupunkt Udskriftstilstand Farve

Læs mere

Sort udklip og Hvidt udklip angiver, hvor stor en del af skyggeog lys-områderne der skal klippes til de nye skygge- og lys-områder.

Sort udklip og Hvidt udklip angiver, hvor stor en del af skyggeog lys-områderne der skal klippes til de nye skygge- og lys-områder. Skyggekorrektion De fleste fotografer kender til problemstillingen, hvor et billede indeholder et forgrundselement, som står mod en stærkt belyst baggrund. Forgrundselementet underbelyses, og dette kan

Læs mere

Automatiser dine redigeringer med Sony Vegas Pro Produktion Assistant Software

Automatiser dine redigeringer med Sony Vegas Pro Produktion Assistant Software Automatiser dine redigeringer med Sony Vegas Pro Produktion Assistant Software Gary Rebholz Ved siden af din viden og færdigheder med Vegas Pro software, der intet tilbyder dig mere produktivitetsforbedringer

Læs mere

The GIMP. The GIMP til windows kan hentes fra siden: http://gimp win.sourceforge.net/stable.html

The GIMP. The GIMP til windows kan hentes fra siden: http://gimp win.sourceforge.net/stable.html The GIMP The GIMP er et gratis grafikprogram som kan hentes på nettet. Alle nye opdateringer af programmet bliver lagt på nettet, så snart de er færdige. Tilbehør (bl.a. særlige funktioner) kan også hentes

Læs mere

Grundlæggende korrektioner

Grundlæggende korrektioner Åbn et foto Denne tutor er inspireret af en øvelse, der følger med Corel Photo Paint 11. Teksten er oversat til dansk og tilpasset til Corel Photo Paint 8. Desuden er der tilføjet en del ekstra tips, tricks

Læs mere

Grafik & billede Maria Clausen Clausen Svendeportf Hovedforl olio øb 3 Grafik & bill Gr ede afik & bill side 1

Grafik & billede Maria Clausen Clausen Svendeportf Hovedforl olio øb 3 Grafik & bill Gr ede afik & bill side 1 Grafik & billede Maria Clausen Svendeportfolio Hovedforløb 3 Grafik & billede side 1 opgaven OPGAVEN Denne fiktive opgave har jeg valgt at lave fordi jeg gerne vil vise så meget som muligt indenfor billede

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 108 Side 1. Lave visitkort i dankort størelse med eget foto

Vejledning til Photofiltre nr. 108 Side 1. Lave visitkort i dankort størelse med eget foto Side 1 I denne vejledning vises hvordan man kan lave visitkort, på samme måde som der blev lavet bordkort. Vi vil her som baggrund bruge et af vores egne foto. Opsætningen foregår i LibreOffice Draw og

Læs mere

PowerPoint Intro 2010 Segment - en del af dit netværk

PowerPoint Intro 2010 Segment - en del af dit netværk PowerPoint Intro 2010 7 Arbejde med objekter Formål Udover at arbejde med almindelig tekst og punktopstillinger, kan du i PowerPoint indsætte diverse objekter. Med objekter menes der fx; billeder, figurer,

Læs mere

Nero Cover designer. 1. Opstart og justering af Printer første gang! Brug af Nero til at lave labler-indlægmm. til CD/DVD skiver af egenproduktion.

Nero Cover designer. 1. Opstart og justering af Printer første gang! Brug af Nero til at lave labler-indlægmm. til CD/DVD skiver af egenproduktion. Nero Cover designer. Brug af Nero til at lave labler-indlægmm. til CD/DVD skiver af egenproduktion. 1. Opstart og justering af Printer første gang! Start Nero og vælg i sidepanelet til venstre(åbnes ved

Læs mere

GRAFIK & BILLEDER BESKRIVELSE AF. Graphic MEGET MERE END ET GRAFISK HUS

GRAFIK & BILLEDER BESKRIVELSE AF. Graphic MEGET MERE END ET GRAFISK HUS BESKRIVELSE AF GRAFIK & BILLEDER MEGET MERE END ET GRAFISK HUS Reklame plakat for House. Da jeg designede mit logo, var min ide hele vejen igennem at bruge logoet til supermans bryst. Så derfor prøvede

Læs mere

Opdage styrken ved Bézier maskering

Opdage styrken ved Bézier maskering Opdage styrken ved Bézier maskering Gary Rebholz Tilbage i februar 2007 rate af denne kolonne, jeg talte om at skabe maskering spor i Vegas Pro software. Jeg vil gerne bruge denne måneds kolonne til en

Læs mere

Mediator 9. Materiale til elever. Version: August 2012

Mediator 9. Materiale til elever. Version: August 2012 Mediator 9 Materiale til elever Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Farveliste til kopiering/udlevering...4 Mediator - et eksemplarisk forløb...5 Dataindsamling...5 Start programmet...5 Intro...8

Læs mere

Dansk vejledning til. Picasa billedbehandlingsprogram Version 3.9

Dansk vejledning til. Picasa billedbehandlingsprogram Version 3.9 Picasa 3 - billedbehandling Dansk vejledning til Picasa billedbehandlingsprogram Version 3.9 picasa.google.dk Åge Monrad UC Syddanmark Haderslev juni 2014 Enhver distribution uden forfatterens samtykke

Læs mere

Bitdybde i digitale billeder

Bitdybde i digitale billeder Bits og bytes hænger uomtvisteligt sammen. Bytes bruges om den størrelse en given fil (software) kan have, mens bit er informationsdybde. Forholdet mellem dem er: bits * 8 = bytes bytes / 8 = bits Dette

Læs mere

Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold

Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007... 1 Inddeling i afsnit... 2 Sideskift... 2 Sidetal og Sektionsskift... 3 Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Elements Lektion 4. I denne lektion, skal du først downloade det billede, du skal bruge at arbejde med.

Elements Lektion 4. I denne lektion, skal du først downloade det billede, du skal bruge at arbejde med. Elements Lektion 4 Så er det tid til næste lektion. Denne gang bliver det lidt mere avanceret og jeg går ud fra, at du nu har fået sat dig grundigt ind i de forberedende ting du skal igennem med hvert

Læs mere

Hvordan gør jeg? Gennemgang af fotoredigeringsprogrammet Picasa

Hvordan gør jeg? Gennemgang af fotoredigeringsprogrammet Picasa Hvordan gør jeg? Gennemgang af fotoredigeringsprogrammet Picasa Velkommen til Picasa! Start med at importere dine billeder til programmet. (1-2) 1) Inde i hovedbiblioteket trykker du på Importer, og du

Læs mere

1. Værktøjspaletten i Photoshop Elements.

1. Værktøjspaletten i Photoshop Elements. Introduktion til redigering af billeder i Photoshop Elements Kort om brug af billeder til hjemmesiden. Som udgangspunkt må du ALDRIG bruge billeder, som du har fundet på Google. Eneste undtagelse er bogforsider.

Læs mere

Billeder og tegninger i Word 2002 og 2003 Indhold

Billeder og tegninger i Word 2002 og 2003 Indhold Billeder og tegninger i Word 2002 og 2003 Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Indsætte billeder...2 Formater billedet...3 Layout...4 Billede (fanebladet)...5 Størrelse...5 Streger og farver...6 Skygge...7

Læs mere

SÅDAN LAVER JEG DET FEDESTE KAMPAGNE- BILLEDE NOGENSINDE.

SÅDAN LAVER JEG DET FEDESTE KAMPAGNE- BILLEDE NOGENSINDE. SÅDAN LAVER JEG DET FEDESTE KAMPAGNE- BILLEDE NOGENSINDE. Grafik & billedbehandling Grafik & billedbehandling Opgaven Adidas har lanceret en farveopdatering af deres støvleklassiker Copa Mundial. Støvlen,

Læs mere

Photo Story 3. Photo Story 3

Photo Story 3. Photo Story 3 Side 1 af 8 Photo Story 3 Introduktion Når jeg tager på ferie, tager jeg altid en masse videoer og billeder, som jeg så efter hjemkomsten redigerer, så jeg selv og andre kan have glæde af at se indtryk

Læs mere

Free Transform Transform Skew Hue/Saturation Curves Vibrance Smart Sharpen Color Balance. Blending modes: Overlay Exclusion Soft light Color

Free Transform Transform Skew Hue/Saturation Curves Vibrance Smart Sharpen Color Balance. Blending modes: Overlay Exclusion Soft light Color BILLEDE & GRAFIK Indhold Billede & grafik 3 Anvendt billedmateriale 4 Det færdige billede 5 Del-elementer 6 Klippekysten 7 Bølgerne 8 Himmelen 10 Personerne 12 Slutjustering 15 Billede & grafik Opgaven

Læs mere

Farvelægning i gimp for begyndere

Farvelægning i gimp for begyndere Farvelægning i gimp for begyndere I denne tutorial vi jeg gå ud fra, at læseren selv har klaret at installere the gimp. Hvis man er i stand til det, har man et computerkendskabsniveau, der gør at man sagtens

Læs mere

Introduktion til billeddatabasen

Introduktion til billeddatabasen Introduktion til billeddatabasen Colourbox.dk Colourbox.dk er den billeddatabase som Odense Kommune har købt licens til. Det er vigtigt at bemærke, at der ikke er ubegrænset download af billeder. I materialet

Læs mere

Sort hvid metode - copyright Kaj-Erik Bansmann - tpi-danmark.dk, maj 2010

Sort hvid metode - copyright Kaj-Erik Bansmann - tpi-danmark.dk, maj 2010 Sort hvid metode - copyright Kaj-Erik Bansmann - tpi-danmark.dk, maj 2010 Følgende metode for transformering af farvefotos til sort/hvid for udskrift med Adobe Photoshop er udviklet på baggrund af de metoder,

Læs mere

Diagrammer visualiser dine tal

Diagrammer visualiser dine tal Diagrammer visualiser dine tal Indledning På de efterfølgende sider vil du blive præsenteret for nye måder at arbejde med Diagrammer på i Excel. Vejledningen herunder er vist i Excel 2007 versionen, og

Læs mere

Brug af Office365 med Onedrive, nyeste Officepakke mv

Brug af Office365 med Onedrive, nyeste Officepakke mv Egedal Gymnasium og HF september 2014 Brug af Office365 med Onedrive, nyeste Officepakke mv Dette dokument beskriver, hvordan du kan opnå adgang til nogle resurser i skyen og hente ny software. Hvordan

Læs mere

OPGAVEN PROGRAMMER VÆRKTØJER ARBEJDSPROCESS KVALITETSVURDERING

OPGAVEN PROGRAMMER VÆRKTØJER ARBEJDSPROCESS KVALITETSVURDERING GRAFIK & BILLEDE REDEGØRELSE GRAFIK & BILLEDE 14 OPGAVEN MadDedektiven har fået taget billeder, som han skal bruge på sin nye hjemmeside. Jeg har lånt billederne til at lave en fiktiv magasin-forside til

Læs mere

Camtasia guide. Redigering af video. Trin for trin guide til redigering af video i Camtasia.

Camtasia guide. Redigering af video. Trin for trin guide til redigering af video i Camtasia. Camtasia guide Trin for trin guide til redigering af video i Camtasia. Redigering af video Det forventes at læsere af denne guide allerede har Camtasia installeret. 1. Hvis du har valgt at redigere i din

Læs mere

Billeder og tegninger i Word 2007 Indhold

Billeder og tegninger i Word 2007 Indhold Billeder og tegninger i Word 2007 Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Indsætte billeder...2 Formater billedet...3 Layout...4 Beskære billedet...4 Størrelse...5 Streger/ramme...6 Billedeffekter...6 Skygge...7

Læs mere

Brugervejledning for TrivselsRADAR Version 1.5 revideret 30. november 2012

Brugervejledning for TrivselsRADAR Version 1.5 revideret 30. november 2012 Brugervejledning for TrivselsRADAR Version 1.5 revideret 30. november 2012 Udarbejdet af ASPEKT R&D A/S for Uddannelsesbenchmark.dk Hvad er TrivselsRADAR TrivselsRADAR er et interaktivt web-baseret værktøj,

Læs mere

Jeg viser det med Photofiltre, men princippet er det samme i andre billedeprogrammer, der arbejder med lag.

Jeg viser det med Photofiltre, men princippet er det samme i andre billedeprogrammer, der arbejder med lag. Støjfjerner i lag Denne guide er skrevet i A4-format, så det er lettere at udskrive den. Materialet kommer til at indgå som en del af et nyt og større skriftligt materiale om HDR-fotografering og efterbehandling

Læs mere

GRAFIK & BILLEDBEHANDLING GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW

GRAFIK & BILLEDBEHANDLING GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW 17 1. SAMMENKOPIERING Da jeg lavede bogen "Skud på Stammen", var der et billede som skulle bruges, men der var elementer i billedet som var blevet slettet, og derfor skulle

Læs mere

Indendørs er det en god idé at udnytte den mængde dagslys, der kommer ind af vinduerne, men pas på ikke at komme i modlys.

Indendørs er det en god idé at udnytte den mængde dagslys, der kommer ind af vinduerne, men pas på ikke at komme i modlys. 1 LYS: Tina Hare Andersen Når du skal optage video eller film, skal du altid bruge lys under optagelserne. Det kan enten være naturligt lys (solen), kunstlys (lamper) eller en blanding af disse. Dagslys

Læs mere

10. Fra midtpunktet tegnede jeg en sekskant med polygon tool, som blev logoets ramme.

10. Fra midtpunktet tegnede jeg en sekskant med polygon tool, som blev logoets ramme. GRAFIK Grafik Beskrivelse Opgaven Design af nyt logo til Tipsbladet Programmer Adobe Illustrator Værktøjer Polygon tool Rectangle tool Align to pixel grid Guides Transform Outline Stroke Proces 1. Jeg

Læs mere

Photoshopkursus - Billedbehandling

Photoshopkursus - Billedbehandling Photoshopkursus - Billedbehandling Software... 2 Skrivebord... 2 Reset skrivebord... 3 Nyt billede med lag... 4 Indlæs billede... 6 Redigeringsværktøjer... 7 Billedstørrelse... 7 Beskæring... 13 Retouchering...

Læs mere

Rybners Teknisk Skole. Tømrer afdeling. Frank Kleemann Aarestrup

Rybners Teknisk Skole. Tømrer afdeling. Frank Kleemann Aarestrup Rybners Teknisk Skole Tømrer afdeling Frank Kleemann Aarestrup Opstart Start programmet og vælg Template måleenhed Millimeters Start Sketchup Velkommen til Sketchup brugerflade! Sketchup Opstart 2 Introduktion

Læs mere

Rediger lyskilde. Lyskilde type og styrke

Rediger lyskilde. Lyskilde type og styrke DK 23.11.2012 God Rendering Indhold 1. Lyskilde type og styrke 2. Materiale indstilling 3. Baggrunds billede 4. Kamera vinkel / afstand 5. Renderings resultat NB. Photon Render (KDMax V5 og InteriCad T5)

Læs mere

Outlook 2010 opsætning

Outlook 2010 opsætning Outlook 2010 opsætning Personlig Workflow Nå mere og arbejd mindre Personlig Workflow www.personligworkflow.com kontakt@personligworkflow.com Introduktion til Outlook 2010 guide Microsoft Outlook 2010

Læs mere

Image Converter. Betjeningsvejledning. Indholdsfortegnelse: Version: 1.1.0.0. Sørg for at læse følgende, før Image Converteren anvendes

Image Converter. Betjeningsvejledning. Indholdsfortegnelse: Version: 1.1.0.0. Sørg for at læse følgende, før Image Converteren anvendes Image Converter Betjeningsvejledning Version: 1.1.0.0 Sørg for at læse følgende, før Image Converteren anvendes Indholdsfortegnelse: Overblik over Image Converter P2 Image Converteringsproces P3 Importér

Læs mere

Billedbehandling. Roll-up banner til Kvickly i Ribe

Billedbehandling. Roll-up banner til Kvickly i Ribe Billedbehandling Roll-up banner til Kvickly i Ribe Opgave i billedbehandling Jeg fik tilbuddet om at lave et Roll-up banner til Kvickly i Ribe. De har hver torsdag og fredag vinsmagning nede i butikken,

Læs mere

Vejledning til Photo Story 3

Vejledning til Photo Story 3 Vejledning til Photo Story 3 Start på billedfortælling Når du har startet programmet, får du dette vindue. Du får 3 valg: 1. Opret en ny fortælling. 2. Redigere et projekt 3. Afspille en fortælling. Den

Læs mere

Redigering af Billeder i Picasa. Enkle forbedringer og justeringer.

Redigering af Billeder i Picasa. Enkle forbedringer og justeringer. Redigering af Billeder i Picasa. Enkle forbedringer og justeringer. Der er ikke mange billeder, der er perfekte fra starten. Du kan gøre billeder bedre ved hjælp af de værktøjer som vises, når du åbner

Læs mere

Odense Video Klub Bent Sehested Side - 1. Start AE og kontroller indstillingerne for PAL:

Odense Video Klub Bent Sehested Side - 1. Start AE og kontroller indstillingerne for PAL: Bent Sehested Side - 1 Billedstabilisering med After Effects 6,5 PRO Hvis man skal bruge filmklip optaget med lang brændvidde og særlig hvis det er med håndholdt kamera, vil optagelserne oftest være urolige

Læs mere

Planlæg den næste fuldma ne

Planlæg den næste fuldma ne Denne vejledning er oversat med tilladelse fra Photopills. Alle oprindelige links er bibeholdt efter aftale med Photopills. Photopills er en app udviklet til både android og IOS. Prisen ligger i den høje

Læs mere

Styr på termerne. Effekt: Strølys kaldes det også. Som regel det der bruges skråt bagfra for at give liv i håret, og til at belyse baggrunden med.

Styr på termerne. Effekt: Strølys kaldes det også. Som regel det der bruges skråt bagfra for at give liv i håret, og til at belyse baggrunden med. Styr på termerne Hovedlys: Når en fotograf siger hovedlys, så er det ikke bare fordi det rammer folk i hovedet. Hovedlys er det lys man kan sige er det primære lys i billedet. På portrætter vil det derfor

Læs mere

- en manual fra Skolekonsulenterne.dk. Versionsdato: April 2008

- en manual fra Skolekonsulenterne.dk. Versionsdato: April 2008 - en manual fra Skolekonsulenterne.dk Versionsdato: April 2008 Indholdsfortegnelse Generelt om manualer fra Skolekonsulenterne.dk...3 Hvad er IrfanView?...4 Få fat i programmet...4 Installer selve programfilen...5

Læs mere

IrfanView. Et overblik over et stærkt billedbehandlingsværktøj. Version: August 2012

IrfanView. Et overblik over et stærkt billedbehandlingsværktøj. Version: August 2012 IrfanView Et overblik over et stærkt billedbehandlingsværktøj Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er IrfanView?...4 Få fat i programmet...4 Installer selve programfilen...5 Installer plugins...6

Læs mere

På min hjemmeside under Libre Draw finder du nederst en skabelon Skabelon med 2 spalter. Det er den vi skal bruge i dette eksempel.

På min hjemmeside under Libre Draw finder du nederst en skabelon Skabelon med 2 spalter. Det er den vi skal bruge i dette eksempel. Side 1 Mange kender programmet Microsoft Publisher hvor man sætte forskellige ting op i, blade, skrivelser, sange m.m. Libre Office Draw der er en del af den gratis LibreOffice pakke kan noget i samme

Læs mere

En lille vejledning i at bruge Paint Win 98 og Win XP Indhold

En lille vejledning i at bruge Paint Win 98 og Win XP Indhold 1 En lille vejledning i at bruge Paint Win 98 og Win XP Indhold Indhold...2 1. Åbn Paint...3 2. Vælg en baggrundsfarve og en forgrundsfarve...3 3. Tegn et billede...4 4. Ny, fortryd og gentag...4 5. Andre

Læs mere

Interaktiv filmanalyse

Interaktiv filmanalyse Interaktiv filmanalyse Analyse af levende billeder med YouTube Fag: Filmkundskab, Dansk, Mediefag Emne: Analyse af film og video (fx virale videoer, tv-udsendelser m.m.) Målgruppe: Lærere på ungdomsuddannelser

Læs mere

WebTV. Vejledning til WebTV på web. Vejledningen beskriver upload og deling af videoer på WebTV

WebTV. Vejledning til WebTV på web. Vejledningen beskriver upload og deling af videoer på WebTV WebTV Vejledning til WebTV på web Vejledningen beskriver upload og deling af videoer på WebTV ITS 24-11-2015 WebTV Vejledning til WebTV på web Indholdsfortegnelse WebTV... 2 Login... 2 Navigation... 3

Læs mere

Marker det ønskede klip Vælg Videoeffekter, Tryk Plug-in (stikkontakten), Farveeffekter, Farvekorrigering, OK

Marker det ønskede klip Vælg Videoeffekter, Tryk Plug-in (stikkontakten), Farveeffekter, Farvekorrigering, OK Bent Sehested Odense Video Klub Side 15 Manuel farvekorrigering. Tidligere (side 13) er der vist en indstilling, hvor du kunne lave en automatisk farvekorrektion. Der er også en mulighed for at gennemføre

Læs mere

SPAM-mails. ERFA & Søren Noah s A4-Ark 2010. Køber varer via spam-mails. Læser spam-mails. Modtager over 40 spam-mails pr. dag. Modtager spam hver dag

SPAM-mails. ERFA & Søren Noah s A4-Ark 2010. Køber varer via spam-mails. Læser spam-mails. Modtager over 40 spam-mails pr. dag. Modtager spam hver dag SPAM-mails Køber varer via spam-mails Læser spam-mails Modtager over 40 spam-mails pr. dag Modtager spam hver dag 0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 ERFA & Søren Noah s A4-Ark 2010 Datapræsentation: lav flotte

Læs mere

Grafik og billedbehandling. Camera Raw, fritlægning med Refine Mask, farvejustering, fritlægning og sammenkopiering

Grafik og billedbehandling. Camera Raw, fritlægning med Refine Mask, farvejustering, fritlægning og sammenkopiering Grafik og billedbehandling Camera Raw, fritlægning med Refine Mask, farvejustering, fritlægning og sammenkopiering Grafik Det originale billede Græskar Jeg blev bedt om at tegne et græskar udfra et billede.

Læs mere

PLAKAT GRAFIK & BILLEDE DOKUMENTATION

PLAKAT GRAFIK & BILLEDE DOKUMENTATION PLAKAT GRAFIK & BILLEDE DOKUMENTATION OPGAVEN Opgaven her går ud på, at udarbejde en silhuet fra et kort over landsbyen Randerup i Sønderjylland, hvor der skal implementeres et par billeder som skal sammenlægges,

Læs mere

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Avisforside Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om forsiden til avisen. Hvad forventer du dig af indholdet og giver den dig lyst til

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.197 Side 1 Lav dit eget Skrivebords collage til din skærm

Vejledning til Photofiltre nr.197 Side 1 Lav dit eget Skrivebords collage til din skærm Side 1 Hvis man vil bruge sine egne foto, og lave en fotocollage, så hele skrivebordet på skærmen er udfyld, skal man vide hvor stor ens skærm er i pixel. Der er jo mange størrelser skærme med forskellige

Læs mere

FOTOGRUPPEN: Noget om RAW Side 1

FOTOGRUPPEN: Noget om RAW Side 1 FOTOGRUPPEN: Noget om RAW Side 1 Du har sikkert hørt det igen og igen. Du skal lære at skyde i RAW. Men ved du, hvorfor det er så vigtigt? Og hvad det egentlig betyder for dine billeder? Lad os finde ud

Læs mere

Billedbehandling med GIMP

Billedbehandling med GIMP Den sidste ting der er plads til her er: Skaler. For at få de 2 lag til at passe sammen er det nødvendigt at skalere dem. Vælg enten billede->skaler billede eller lag->skaler lag. Og indstil antallet af

Læs mere

Tilpasning af farver. Kay Werner Schmidt

Tilpasning af farver. Kay Werner Schmidt Tilpasning af farver Kay Werner Schmidt Den skal være rød! Farven skal være rød men hvilken rød tænker du på? Det kan være svært at sætte ord på. Farveskala Som en hjælp til valg af farver har vi designet

Læs mere

Photoshop tips: Få billedet til at fremstå bedre vha. et Soft Light-Layer

Photoshop tips: Få billedet til at fremstå bedre vha. et Soft Light-Layer Photoshop tips: Få billedet til at fremstå bedre vha. et Soft Light-Layer Selv om jeg er tilhænger af, at man skal forsøge at få sit billede så godt som muligt i kameraet ved at bruge en fornuftig eksponering

Læs mere

Gruppemedlemmer: Frederik, Michael og Anders

Gruppemedlemmer: Frederik, Michael og Anders Side: 1-6 Side: 2-6 Indholdsfortegnelse: Forside. 1 Indholdsfortegnelse. 2 Indledning. 3 Beskrivelse Af forløb. 3 Problemformulering. 3 Teori, Analyse og Fortolkning. 3-6 Konklusion. 6 Side: 3-6 Indledning.

Læs mere

Solid Edge 2D Drafting

Solid Edge 2D Drafting Solid Edge 2D version 106 - tutorial: Solid edge 2d er et gratis tegneprogram, der er genialt til Teknologi. Det kan bruges til at tegne maskintegninger med mål, til at tegne skitser til fysik-afleveringer,

Læs mere

Mere om kameraet. Fokus, Lysmåling, Eksponeringskompensation, Hvidbalance, Lysfølsomhed (ISO), Blitz, Selvudløser, Filtre, Modlysblænde

Mere om kameraet. Fokus, Lysmåling, Eksponeringskompensation, Hvidbalance, Lysfølsomhed (ISO), Blitz, Selvudløser, Filtre, Modlysblænde Mere om kameraet Fokus, Lysmåling, Eksponeringskompensation, Hvidbalance, Lysfølsomhed (ISO), Blitz, Selvudløser, Filtre, Modlysblænde Fokus Fokus betyder det, som er skarpt i billedet Fokus har stor betydning

Læs mere

Vejledning til online-redigering i Danmarks Arealinformation

Vejledning til online-redigering i Danmarks Arealinformation Vejledning til online-redigering i Danmarks Arealinformation Redigeringsfunktioner i Danmarks Arealinformation Med denne vejledning vil Danmarks Miljøportal give en kort introduktion til de mest brugte

Læs mere

Sådan gør du i GeoGebra.

Sådan gør du i GeoGebra. Sådan gør du i GeoGebra. Det første vi skal prøve er at tegne matematiske figurer. Tegne: Lad os tegne en trekant. Klik på trekant knappen Klik på punktet ved (1,1), (4,1) (4,5) og til sidst igen på (1,1)

Læs mere

Verniers spektrofotometer SPRT-VIS USB 650

Verniers spektrofotometer SPRT-VIS USB 650 Verniers spektrofotometer SPRT-VIS USB 650 Bølgelængdeinterval: 350 nm 1000 nm, nøjagtighed: < 1 nm. Brug Logger Pro s nyeste udgaver (3.6.0 eller 3.6.1). Hent evt. opdateringer fra Verniers hjemmeside

Læs mere

l l ede // b grafik // billede

l l ede // b grafik // billede gr a fi k i // b l l ede HVAD? En fiktiv billedebehandlingsopgave, som skal redegøre for forskellige processer og teknikker indenfor billederedigering. Billedematerialet er fra shutterstock og jeg bruger

Læs mere

Windows Live Movie Maker-alle funktioner.

Windows Live Movie Maker-alle funktioner. Windows Live Movie Maker-alle funktioner. Her vises brugen af funktionerne i programmet til at lave en film bestående af dine billeder og video/film klip. Læg egen tale og/eller musik på filmen. 1: Åbn

Læs mere

SPHERO 2.0 undervisningsforløb til mellemtrinnet i matematik Polygoner og vinkler

SPHERO 2.0 undervisningsforløb til mellemtrinnet i matematik Polygoner og vinkler SPHERO 2.0 undervisningsforløb til mellemtrinnet i matematik Polygoner og vinkler Fælles mål 2014 Matematik Eleven kan handle med overblik i sammensatte situationer med matematik. Eleven kan anvende geometriske

Læs mere

How to do it on screen - 5

How to do it on screen - 5 TEGNINGER OG CLIPART Illustrationer kan bruges til at skabe grafisk brud i en tekst, men det er sjældent nødvendigt ved præsentationer, da tekstmængden på det enkelte dias børe være lille. Desuden kan

Læs mere

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor!

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! Forslag til Web kursus indhold. 1. Hvordan finder man vores side? 2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! 3. Gennemgå hvordan man bliver oprettet som medlem og får adgang

Læs mere

Positivlisten. Ra værdi Farve Vurdering >= 80 Grøn God ifølge EU QC 80 65 Orange Acceptabel < 65 Rød Ikke god

Positivlisten. Ra værdi Farve Vurdering >= 80 Grøn God ifølge EU QC 80 65 Orange Acceptabel < 65 Rød Ikke god Positivlisten Resultatet af projektet er en demonstrationsversion af LED positivlisten og der er udviklet en hjemmeside til listen, hvortil der er adgang fra www.lednet.dk. Det er i princippet en sortérbar

Læs mere

Grafik og. billedbehandling. Helena Schmidt. Mediegrafiker uddannelsen - Svendeprøve

Grafik og. billedbehandling. Helena Schmidt. Mediegrafiker uddannelsen - Svendeprøve Grafik og billedbehandling Mediegrafiker uddannelsen - Svendeprøve Helena Schmidt Dokumentation Opgave beskrivelse: Opgaven er virkelig. Opgaven var at skabe et image omkring en ny energidrik som skulle

Læs mere

Opsætte f.eks. en rejsebeskrivelse med tekst og billede i Draw side 1

Opsætte f.eks. en rejsebeskrivelse med tekst og billede i Draw side 1 side 1 Hvis man vil lave en opsætning af rejsebeskrivelse og billeder, kan man også gøre det i DRAW. Denne vejledning vil vise hvordan man indsætter hjælpelinjer så man laver en pæn opstilling med billede

Læs mere