Bilag 6 Værditest af DR på skærme i det offentlige rum. Skærme i virksomheder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 6 Værditest af DR på skærme i det offentlige rum. Skærme i virksomheder"

Transkript

1 Bilag 6 Værditest af DR på skærme i det offentlige rum Skærme i virksomheder I det følgende værditestes tjenesten Skærme i virksomheder. I Indledningen gøres der kort rede for den testede tjeneste samt at den er en del af i alt seks tjenester inden for fælleskategorien skærme i det offentlige rum, der er blevet testet af DR og samlet indsendt til Radio- og TV-Nævnet. Der gøres også rede for DRs baggrund for at ville iværksætte tjenesten. Herefter gennemgås i afsnit 2 betingelserne for at værditeste tjenesten, som DR anser for opfyldt. I afsnit 3 beskrives tjenestens public service værdi, ved en vurdering af hvordan den opfylder demokratiske, kulturelle og sociale behov i samfundet og i hvilket omfang tjenesten er tilgængelig for borgerne. 1. INDLEDNING Som det fremgår af public service kontrakten mellem Kulturministeren og DR, har DR fået mulighed for at iværksætte tjenester, der ikke allerede er omfattet af DRs public service opgaver. Med henblik på at tilvejebringe det nødvendige mandat, skal DR foretage en værditest for at sikre, at den påtænkte tjeneste er tilstrækkeligt tilgængelig og opfylder demokratiske, kulturelle og sociale behov i samfundet. Værditesten skal forelægges Radio- og TV-Nævnet til udtalelse før tjenesten iværksættes. DEN VÆRDITESTEDE TJENESTE - SKÆRME I VIRKSOMHEDER DR har på den baggrund værditestet en påtænkt aktivitet, der består i at gøre DR indhold tilgængeligt på skærme i virksomheder. Ved skærme i virksomheder er der tale om skærme, der typisk er opsat på arbejdspladser. I modsætning til de øvrige testede tjenester inden for DR i det offentlige rum er denne tjeneste karakteriseret ved at der ikke er almindelig offentlig adgang til skærmene.

2 DR har gennemført et pilotprojekt med Forsvarskommandoen på Holmen, og Forsvarskommandoen overvejer at få DR på infoskærme hos udsendte soldater i f.eks. Afghanistan. Disse overvejelser afventer udfaldet af testen og Nævnets udtalelse. I ALT SEKS TJENESTER Den testede aktivitet skærme i virksomheder påtænkes iværksat sammen med lignende aktiviteter, der alle har det til fælles, at de gøres tilgængelige på steder, hvor danskerne færdes i dagligdagen, når de er uden for deres hjem. Samlet betegnes disse aktiviteter som DR i det offentlige rum. I alt seks tjenester i denne kategori er værditestet og fremsendt til Radio-og TV- Nævnet til udtalelse. Ved opdelingen af de seks tjenester er der lagt vægt på to kriterier: For det første tilgængeligheden af skærmene og for det andet i hvilken økonomisk sammenhæng skærmene er sat op. På den baggrund er skærmene opdelt i følgende kategorier: 1. Skærme på offentlige områder, frit tilgængelige 2. Skærme i forbindelse med trafikinfrastrukturer 3. Skærme i offentlige institutioner med adgangsbegrænsninger 4. Skærme opstillet i kommercielle, frit tilgængelige sammenhænge 5. Skærme opstillet i butikker 6. Skærme opsat i virksomheder I det følgende beskrives baggrunden for alle seks tjenester. TJENESTERNES BAGGRUND Uden for deres hjem færdes danskerne i dagligdagen i en lang række situationer, f.eks. i offentlige transportmidler (tog, bus og deres stationer), jobcentre, hospitaler, universiteter, rådhuse, udendørs pladser og parker, i oplevelsesrum som biblioteker, og når de bevæger sig igennem frit tilgængelige rum som foyéer i teatre, biografer og butikker samt i ikke frit tilgængelige rum som f.eks. arbejdspladser. Kombinationen af trådløse netværk og billige skærme har været med til at stimulere opsætningen af skærme med information og underholdning i flere og flere af disse rum. Skærmene bliver i stigende grad brugt til at give danskerne nyheder og andre former for dynamisk og opdateret information, hvor de end befinder sig. Ud over DRs indhold kan der således f.eks. være tale om oplysninger om kulturtilbud, trafik, lokale vejroplysninger og reklamer mv.

3 Skærmene giver mulighed for, at danskerne kan modtage uafhængigt og ikke-kommercielt indhold og information fra DR, også på tidspunkter i deres almindelige hverdag, hvor adgang til DRs øvrige tilbud ikke er mulig. DR kan på skærmene også nå danskere som ellers ikke er storbrugere af DRs medier, og informere og orientere dem - også om indhold på DRs kanaler. Samtidig giver skærmene i det offentlige rum DR en unik mulighed for at nå ud med information af største betydning som en del af beredskabet i en eventuel nødsituation. Såfremt tjenesterne iværksættes permanent vil DR umiddelbart efter indarbejde dem som en del af DRs beredskabsplan. DR har siden 2004 igennem en række pilotprojekter været med i udviklingen af dette medie. På baggrund af disse pilotprojekter, er det DRs opfattelse at dette medie rummer nye muligheder for at gøre DRs indhold tilgængeligt for danskerne. Udviklingen af mediet har i løbet af de seneste år taget fart, og DR ønsker derfor at etablere et mere permanent grundlag for DRs fremtidige tilstedeværelse i det offentlige rum. 2. BETINGELSERNE FOR VÆRDITEST Nedenfor gennemgås betingelserne for at værditeste tjenesten EFFEKT Det er vanskeligt at lave kvalificerede skøn over tjenestens effekt. Dels er det endnu usikkert, hvor mange skærme, der vil bringe DRs indhold. Dels er der ikke tilgængelige tal for, hvor mange mennesker, der passerer skærmene og ej heller, hvor mange af de potentielle brugere, der de facto anvender skærmene. Resultatet vil afhænge af hvilke sammenhænge DR i givet fald vælger at indgå i og på den konkrete placering af skærmene. For denne kategori vil det dog i forbindelse med indgåelse af aftaler med konkrete virksomheder være lettere for DR at opgøre hvor mange der potentielt har mulighed for at se skærmene, hvor mange der gør brug af denne mulighed samt deres evaluering af indholdet. Det er imidlertid DRs opfattelse, at en opsætning af skærme i virksomheder, potentielt vil kunne have en væsentlig effekt, der dog afhænger af antallet af virksomheder der indgås aftale med. Der er næppe tvivl om, at skærmene vil kunne være tilgængelige for et stort antal borgere og det er DRs opfattelse, at man vil kunne fange en betydelig del af interessen hos de tilstedeværende med velproduceret relevant materiale, i starten især nyhedsopdateringer. Det er DRs mål at indgå på skærme, der opnår den størst mulige udbredelse således, at DRs indhold kan modtages af flest mulige borgere FINANSIEL STØRRELSE

4 Tjenestens indhold vil bestå af rent genbrug af eksisterende materiale, men dele af materialet vil have behov for redigering og DR vil i visse tilfælde skulle klarere ekstra rettigheder. Alle skærme vil trække på samme pulje af indhold, og for så vidt angår indholdet er marginalomkostningerne til den enkelte skærm således minimale. DR budgetterer samlet set med et årligt budget på 2.5 mio. kr. til redigering samt administration, distribution og rettigheder VARIGHED DR har ingen planer om, at tjenesten skal have begrænset varighed NYHED DR har ikke i øjeblikket og har heller ikke tidligere haft en tjeneste, der generelt gjorde DRs indhold tilgængeligt på skærme i virksomheder. Den påtænkte tjeneste ønskes iværksat som led i et større initiativ, der har til formål at gøre DRs indhold mere tilgængeligt for danskerne, hvor de er. På den måde er det for det første formålet med tjenesten i højere grad at informere danskerne og for det andet at gøre flere danskere opmærksomme på DRs øvrige indhold. Tjenesten vil udelukkende benytte eksisterende indhold og vil således ikke medføre nyproduktion af indhold. Det vil dog være nødvendigt at nyredigere dele af det indhold, der sendes ud, så det passer til brugssituationen. Som følge af, at DRs indhold gøres offentligt tilgængelig på tredjemands platforme og at der adskilt fra DRs indhold vil være andet indhold, herunder reklamer, er det DRs opfattelse, at den påtænkte tjeneste må anses for ny. For god ordens skyld bemærkes det, at reklamer ikke er en del af DRs tjeneste, men kan være en del af andre tjenester på de skærme hvor også DRs tjeneste vises. Der er ingen forbindelse mellem DR og de reklamer der måtte blive vist og DR modtager hverken en del af reklameindtægten og tillader ikke en kobling mellem DRs indhold og reklamerne, f.eks. vil det ikke kunne fremgå at DRs nyheder bringes af Varemærke X KONKLUSION På baggrund af det ovenfor anførte, er det DRs vurdering, at tjenesten opfylder kriterierne for at skulle undergå en værditest.

5 Der er ganske vist tale om en tjeneste, der udelukkende benytter sig af eksisterende indhold, og som derfor er af forholdsvis begrænset finansiel størrelse. Men tjenesten indebærer, at DRs indhold vil komme ud på et medie, som DR ikke hidtil har været på, og at DRs indhold vil optræde i sammenhænge, der er nye for danskerne. Endelig vil tjenesten kunne få en særdeles stor effekt, idet skærmene potentielt bliver tilgængelige for et stort antal danskere. På den baggrund er det DRs samlede vurdering, at tjenesten er omfattet af reglerne om værditest. 3. VURDERING AF TJENESTENS PUBLIC SERVICE-VÆRDI Ifølge beskrivelsen af værditesten i DRs public service-kontrakt bilag 2 skal vurderingen af tjenestens public service-værdi baseres på to kriterier: Tilfører tjenesten en merværdi for samfundet og/eller det enkelte individ ved opfyldelse af kulturelle, demokratiske, eller sociale behov? Er tjenesten almindeligt tilgængelig for danskerne? DR vil i vurderingen af merværdien lægge vægt på de kulturelle, demokratiske og sociale behov, som beskrevet i relation til værditesten. Da indholdet vil komme fra samme pulje vil der under afsnittet om tilgængelighed blive lagt vægt på placeringen af skærmene VURDERING AF TJENESTENS PUBLIC SERVICE VÆRDI TJENESTENS INDHOLD NYHEDER, KULTUR MV. DR vil på skærmene formidle nyheder, klip fra DRs TV programmer, uddrag fra dr.dk samt foromtaler og beredskabsmeddelelser. DRs leverance vil til alle skærme bestå af ind- og udlandsnyheder, regionale nyheder, pengenyheder, politisk stof, EU-stof, sportsnyheder, programoversigter, vejrudsigter og valutakurser. Der vil desuden komme andet stof, som DR har fulde rettigheder til og på længere sigt kan der blive tale om korte underholdningsformater samt uddrag af musik- og kulturprogrammer. DRs forpligtelse til nyhedsformidling er beskrevet i både Radio- og fjernsynsloven og i DRs public service-kontrakt. Udgangspunktet for DRs tilstedeværelse på skærme i virksomheder er således at opfylde DRs formål om at sikre danskerne

6 adgang til væsentlig samfundsinformation og debat. Aktiviteterne understøtter således generelt DRs public service-formål om at styrke borgernes handleevne i et demokratisk samfund. DR har altid fuld redaktionel kontrol over det af DR tilbudte programstof og DR fremstår altid tydeligt som afsender på DRs indhold ligesom der en klar adskillelse mellem DRs indhold og øvrigt indhold på skærmene. Reklamer er ikke en del af DRs tjeneste, men der kan forekomme reklamer på de skærme, hvor også DRs indhold vises. Dette vil i givet fald ske før/efter en tydelig markering af, at DRs indhold starter/afsluttes. EKSISTERENDE PROGRAMMATERIALE Alt materiale stammer fra DRs eksisterende programmer og tjenester på radio, tv og internet, og der vil således ikke blive produceret nyt indhold til de testede tjenester. Det konkrete indholdstilbud på den enkelte skærm vil være tilpasset det miljø i hvilket skærmen er opsat, da brugssituationen i f.eks. et S-tog adskiller sig markant fra brugssituationen i f.eks. et jobcenter. Det vil således ikke være det samme indhold på alle skærme, men alt indhold vil komme fra en fælles pulje af indhold, som DR udvælger til skærme i det offentlige rum. Det er DRs opfattelse, at merværdien skal ses i relation til, at der er tale om en tjeneste, der sigter mod at øge brugen af DRs eksisterende indhold, og som ikke er omkostningstung. Tjenesten er i den forstand en effektiv udnyttelse af DRs ressourcer og en styrkelse af den værdi, DR leverer for licenspengene. OPDATERET INDHOLD Opdateringen af indholdet på skærmene sker løbende over døgnet og er automatiseret, og udvælgelsen af DRs indhold er baseret på en redaktionel prioritering. Den overvejende del er tekst og stillbilleder, men flere skærme giver også mulighed for, at DR kan levere levende billeder - fx tv-nyheder fra DR Update. Der hvor de fysiske rammer ikke tillader brugen af lyd, bliver videoklip præsenteret sammen med tekst på samme skærm. Opdatering vil for de langt fleste skærme ske inden for 1-5 minutter, hvilket gør skærme i det offentlige rum til et meget effektivt medie, også i eventuelle nødsituationer. TILGÆNGELIGGØRELSE AF DRS INDHOLD DR anser det for væsentligt, at der er tale om en tjeneste, der har til formål at tilgængeliggøre DRs indhold. Tjenesten understøtter således generelt DRs indholdsrettede public service-formål både ved at stille dele af DRs indhold til rådighed for danskerne i nye situationer og ved at give DR mulighed for at præsentere andet fra DRs indholdsportefølje for danskerne. Selv om tjenesten på det nuværende udviklingstrin fortrinsvis vil indeholde nyhedsstof, er det DRs hensigt, at også andre programtyper i fremtiden skal omfattes af indholdet på skærmene, herunder f.eks. kulturprogrammer.

7 BEREDSKABSMEDDELELSER Endvidere skal der i vurderingen af merværdien tages hensyn til potentialet i beredskabet ved en eventuel nødsituation. DR har en central rolle i nødsituationer, men har i dag kun mulighed for at nå folk, hvis de har tv, radio eller internet tændt og stillet ind på DRs medier. Med skærme i det offentlige rum vil DR kunne få information ud til danskerne i en mængde situationer, hvor det ellers ikke ville være muligt. Det bemærkes i den forbindelse, at DR umiddelbart vil kunne lægge en beredskabsmeddelelse ind på den server, der leverer DR indhold til skærmejerne og meddelelsen vil typisk inden for 1-5 minutter blive vist på skærmene. Endelig bemærkes det, at tjenesten generelt er i overensstemmelse med DRs strategi, hvorefter DR skal nå så mange danskere som muligt med sine tilbud. På den baggrund er det DRs opfattelse, at indholdet på skærme i virksomheder opfylder demokratiske, kulturelle og sociale behov i samfundet. RAMMER FOR SAMARBEJDET Idet tjenesterne forudsætter en aftale med tredjemand om DRs tilstedeværelse på skærmene, anser DR aftalen mellem DR og tredjemand for at have betydning for vurderingen af samarbejdet og dermed tjenesten og værditesten. Det samlede indholdstilbud på skærmene er sammensat af indhold fra forskellige kilder. Det betyder, at DRs indhold vil indgå i et samlet flow sammen med fx serviceoplysninger og i nogle tilfælde reklamer. Som nævnt oven for er reklamer ikke en del af DRs tjeneste, men kan være en del af andre tjenester på de skærme, hvor også DRs tjeneste vises. DR ønsker at behandle de forskellige aktører lige og har derfor opsat en række kriterier, der skal være opfyldt, før DR vil indgå aftaler om at stille indhold til rådighed på skærme i virksomheder. Der er ikke tale om eksklusivaftaler DR har fuldstændig redaktionel kontrol over egen tilrådighedsstillelse på skærmene - og ændringer slår igennem umiddelbart DR kan komme igennem med beredskabsmeddelelser DR er entydig afsender på DRs indhold Der er en klar adskillelse mellem DRs indhold og andres indhold og kommercielle budskaber både tidsmæssigt og grafisk Partnere skal overholde krav, der svarer til DRs krav til DRs leverandører (DRs leverandøretik)

8 DR er ikke til stede i sammenhænge, hvor der agiteres for en bestemt politisk holdning, f.eks. hvor et politisk parti er hjemmehørende DR er ikke til stede i sammenhænge, hvor der arbejdes for fremme af kontroversielle synspunkter, f.eks. foreninger, der varetager visse religiøse, seksuelle eller kriminelle interesser. Fælles for alle de aftaler DR indgår, er at DR har fuld redaktionel kontrol over DRs indhold, formatering, grafisk udtryk og de rammer i hvilket indholdet præsenteres og de enkelte skærmejere er forpligtede til at sikre, at DRs programstof opdateres kontinuerligt og umiddelbart. På DRs egne radio, tv eller internetkanaler indgår DRs indhold ikke i sammenhæng med kommercielle budskaber. Derfor er DR opmærksom dels på omfanget af kommercielle budskaber og dels på den klare adskillelse mellem DRs indhold og kommercielle budskaber. Afhængigt af om der er tale om levende billeder og skrift/grafik opleves skærmene forskelligt af brugerne, og DRs retningslinjer for tidsmæssig og grafisk adskillelse afhænger derfor af den konkrete sammenhæng. Der er udarbejdet en designmanual, der dels sikrer adskillelsen både tidsmæssigt og grafisk og dels sikrer, at DRs identitet er forankret i alle sammenhænge, hvor DRs indhold indgår. DR opkræver ikke betaling af skærmejere for brugen af indholdet. DR gør indholdet tilgængeligt på en server, hvor de skærmejere, der er indgået aftale med kan tilslutte sig og hente indholdet TILGÆNGELIGHED Tjenestens formål er at gøre DRs indhold mere tilgængeligt for borgerne. Med opsætning af skærme i virksomheder er skærmene tilgængelige for danskere der hvor de opholder sig mest uden for deres hjem. Potentielt er der tale om at tjenesten kan gøre DRs indhold tilgængelig for et betydeligt antal danskere. Herudover vil der med tjenesten kunne opfyldes særlige formål, som f.eks. at levere nyheder på skærme opsat på arbejdspladser for danske soldater udstationeret til tjeneste i udlandet. Det forhold at skærmene er opsat på arbejdspladser og dermed alene tilgængelige for de ansatte begrænser dog tjenestens tilgængelighed. Gennem skærmene får danskerne mulighed for en bedre løbende kontakt med DRs indhold og en hurtigere adgang til information. Det er DRs vurdering, at tjenesten tilgængelighed skaber høj merværdi for det enkelte individ.

9 3.3. KONKLUSION DR på skærme i virksomheder er en tjeneste med indhold af betydelig værdi, både nyhedsværdi og kulturel værdi. Potentielt vil den kunne nå mange danskere og den vil kunne løse opgaver som at informere danske soldater i udlandet. Idet den er opsat i virksomheder, hvortil der ikke er fri adgang er dens tilgængelighed dog begrænset. Idet tjenesten findes i en virksomhed vil DR løbende overveje om tilstedeværelsen er forenelig med DRs uafhænighed og integritet. Denne vurdering anser DR for hele tiden at være aktuel. Idet der også henvises til DRs krav til aftaleparterne ovenfor bemærkes det, at DR løbende vil overveje de samarbejder DR indgår i. Det er DRs opfattelse at hensynet til at nå danskerne hvor de er og hensynet til at løse de særlige opgaver inden for denne kategori vejer tungest og det er derfor DRs opfattelse, at tjenesten har public service værdi og at den på trods af en begrænset tilgængelighed alligevel opfylder demokratiske, kulturelle og sociale behov i samfundet. ---oo0oo--- DR vurderer, at tjenesten i høj grad opfylder kulturelle, demokratiske og sociale behov i samfundet. På den baggrund oversendes testen til hos Radio- og TV-Nævnet og DR afventer Nævnets udtalelse.

Bilag 5 Værditest af DR på skærme i det offentlige rum. Skærme i butikker

Bilag 5 Værditest af DR på skærme i det offentlige rum. Skærme i butikker Bilag 5 Værditest af DR på skærme i det offentlige rum Skærme i butikker I det følgende værditestes tjenesten Skærme i butikker. I Indledningen gøres der kort rede for den testede tjeneste samt at den

Læs mere

Bilag 1 Værditest af DR på skærme i det offentlige rum. Skærme på offentlige områder

Bilag 1 Værditest af DR på skærme i det offentlige rum. Skærme på offentlige områder Bilag 1 Værditest af DR på skærme i det offentlige rum Skærme på offentlige områder I det følgende værditestes tjenesten Skærme på offentlige områder. I Indledningen gøres der kort rede for den testede

Læs mere

Bilag 2 Værditest af DR på skærme i det offentlige rum

Bilag 2 Værditest af DR på skærme i det offentlige rum Bilag 2 Værditest af DR på skærme i det offentlige rum Skærme i forbindelse med trafikinfrastrukturer I det følgende værditestes tjenesten Skærme i forbindelse med trafikinfrastrukturer. I Indledningen

Læs mere

Bilag 4 Værditest af DR på skærme i det offentlige rum

Bilag 4 Værditest af DR på skærme i det offentlige rum Bilag 4 Værditest af DR på skærme i det offentlige rum Skærme i kommercielle, frit tilgængelige sammenhænge I det følgende værditestes tjenesten Skærme i kommercielle, frit tilgængelige sammenhænge. I

Læs mere

9. september 2014. Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K. Att.: Administrerende direktør Ebbe Dal ed@danskemedier.

9. september 2014. Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K. Att.: Administrerende direktør Ebbe Dal ed@danskemedier. 9. september 2014 Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K Radio- og tv-nævnet Jette Fievé chefkonsulent, cand.jur. xjfi@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: Administrerende

Læs mere

- Evaluering af værditestordningen. Maj 2016 MEGAFON. Research - Analyse - Rådgivning

- Evaluering af værditestordningen. Maj 2016 MEGAFON. Research - Analyse - Rådgivning Bilag 6.1 SPØRGEGUIDE - Evaluering af værditestordningen Radio- og tv-nævnet Maj 2016 Projektkonsulenter Asger H. Nielsen Karina Nyholm Casper O. Jensen Julie Perch Side 1 af 12 Baggrund og formål med

Læs mere

Bilag 1.1 Udsagn fra Mads Bryde Andersen, Radio- og tv-nævnet

Bilag 1.1 Udsagn fra Mads Bryde Andersen, Radio- og tv-nævnet Bilag 1.1 Udsagn fra Mads Bryde Andersen, Organisation/virksomhed: Respondent navn og titel: Mads Bryde Andersen, formand Dato for interview: Del 1 og 2: 10-05-2016. Del 3: 12-05-2016 Formanden for Radio-og

Læs mere

DR TV-BYEN 2860 Søborg. København den 20. marts 2006. Klage over skjult reklame for Visa/Dankort i programmet OBS sendt på DR1

DR TV-BYEN 2860 Søborg. København den 20. marts 2006. Klage over skjult reklame for Visa/Dankort i programmet OBS sendt på DR1 RADIO- OG TV-NÆVNET DR TV-BYEN 2860 Søborg København den 20. marts 2006 Klage over skjult reklame for Visa/Dankort i programmet OBS sendt på DR1 Peter Niels har ved mail af 15. december 2004 indgivet en

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 22. november 2013 Sagsnr: 2013-010561 Grace Nguyen Suhadi Fuldmægtig, cand.jur. gns@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

Formand Christian Scherfig Radio- og tv-nævnet Styrelsen for Bibliotek og Medier H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V. Kære Christian Scherfig

Formand Christian Scherfig Radio- og tv-nævnet Styrelsen for Bibliotek og Medier H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V. Kære Christian Scherfig Formand Christian Scherfig Radio- og tv-nævnet Styrelsen for Bibliotek og Medier H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V BESTYRELSEN DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København C T +45 3520 3040

Læs mere

Mini- opgave: Public service

Mini- opgave: Public service Mini- opgave: Public service Begrebet public service bruges inden for mediebranchen, når man taler om virksomheder. Public service - virksomheden, er en virksomhed der gennem offentlig finansiering, er

Læs mere

Sky Radios redegørelse for opfyldelsen af tilladelsesvilkårene for den femte jordbaserede FM-radiokanal, i 2003

Sky Radios redegørelse for opfyldelsen af tilladelsesvilkårene for den femte jordbaserede FM-radiokanal, i 2003 Sky Radios redegørelse for opfyldelsen af tilladelsesvilkårene for den femte jordbaserede FM-radiokanal, i 2003 Indledning Sky Radio A/S erhvervede ved radioauktionen den 18. juni 2003 retten til at udøve

Læs mere

Svar: Tak for invitationen til at svare på spørgsmålet om slutteksten i rulleteksterne på Cirkelinefilmen Cirkeline og verdens mindste superhelt.

Svar: Tak for invitationen til at svare på spørgsmålet om slutteksten i rulleteksterne på Cirkelinefilmen Cirkeline og verdens mindste superhelt. Kulturudvalget 2016-17 KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 63 Offentligt FULD TALE Arrangement: Samråd i Folketingets Kulturudvalg den 1. december 2016 om den afsluttende sætning i rulleteksterne til

Læs mere

Klage over skjult reklame for Facebook i Aftenshowet, vist på DR1

Klage over skjult reklame for Facebook i Aftenshowet, vist på DR1 6. september 2016 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk

Læs mere

Bilag 4: Udkast til programtilladelse til den femte radiokanal. Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal

Bilag 4: Udkast til programtilladelse til den femte radiokanal. Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal Bilag 4: Udkast til programtilladelse til den femte radiokanal Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal 1. Radio- og tv-nævnet giver hermed [tilladelseshaveren] tilladelse

Læs mere

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI 017-20 VÆRD AT DELE. STADIG ORIGINAL. MERE DIGITAL. MISSION DRs mission er, at DR samler, udfordrer og oplyser Danmark. VISION Det er DRs vision at tilbyde indhold, der er værd at dele originalt kvalitetsindhold

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. Hanne Bolbjerg. Klage over skjult reklame for Forsvaret i programmet OBS sendt på DR1

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. Hanne Bolbjerg. Klage over skjult reklame for Forsvaret i programmet OBS sendt på DR1 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att. Hanne Bolbjerg RADIO- OG TV-NÆVNET Mediesekretariatet 30. april 2009 Sagsnr: 2009-003348 Lill-Jana Vandmose Larsen Fuldmægtig, cand. jur. lvl@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

Alternativ B: Public Service

Alternativ B: Public Service Alternativ B: Public Service Public service er til tider et uklart fænomen. På trods af enigheden om public service-mediernes betydning, er der til tider uenighed om den præcise definition af begrebet.

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over ulovlig opdeling af programmet Tour de France

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over ulovlig opdeling af programmet Tour de France TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 03. april 2012 Sagsnr: 2011-016247 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand. jur. mma@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.:

Læs mere

DR har modtaget Radio- og tv-nævnets udtalelse om DRs public service-redegørelse for 2010.

DR har modtaget Radio- og tv-nævnets udtalelse om DRs public service-redegørelse for 2010. Formand Christian Scherfig Radio- og tv-nævnet Styrelsen for Bibliotek og Medier H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V BESTYRELSESFORMANDEN DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København C T +45 3520

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om TV 2-regionernes virksomhed

Rigsrevisionens notat om beretning om TV 2-regionernes virksomhed Rigsrevisionens notat om beretning om TV 2-regionernes virksomhed Marts 2017 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 1/2016 om TV 2-regionernes

Læs mere

Ved høringsfristens udløb havde 18 organisationer m.v. afgivet høringssvar, se bilag

Ved høringsfristens udløb havde 18 organisationer m.v. afgivet høringssvar, se bilag NOTAT 11. april 2011 Kommenteret høringsnotat om udkast til revideret bekendtgørelse om fordeling af billedprogrammer i fællesantenneanlæg Styrelsen for Bibliotek og Medier sendte den 14. februar 2011

Læs mere

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI 2015 2018

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI 2015 2018 VÆRD AT DELE STADIG ORIGINAL. MERE DIGITAL DR er sat i verden for at skabe og formidle kultur og journalistik til hele befolkningen. Public service-opgaven har været den samme siden DRs første udsendelser

Læs mere

strategiske mål

strategiske mål strategiske mål 2007-2010 INDLEDNING 1925 1970 1975 1980 1985 1990 1995 2000 2005 2010 Vi befinder os i en tid, hvor udviklingen går stærkt, og konkurrencen om danskernes medie- og kultur-forbrug bliver

Læs mere

Beskriv stridspunkterne i den aktuelle politiske diskussion om DRs rolle og public service tankegangen i Danmark i dag

Beskriv stridspunkterne i den aktuelle politiske diskussion om DRs rolle og public service tankegangen i Danmark i dag PUBLIC SERVICE Hvad er public service og hvilken betydning har public service forpligtelserne for DR og TV2? Public service. En simpelt oversættelse siger, at public service betyder i folkets tjeneste.

Læs mere

TV 2 Danmark A/S Teglholms Allé 16 2450 København S. Att.: TV 2 Jura. Klage over reklameafbrydelser i nyhedsprogrammer sendt på TV 2

TV 2 Danmark A/S Teglholms Allé 16 2450 København S. Att.: TV 2 Jura. Klage over reklameafbrydelser i nyhedsprogrammer sendt på TV 2 TV 2 Danmark A/S Teglholms Allé 16 2450 København S Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 22. august 2013 Sagsnr. 2013-005896 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

25. november 2015. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

25. november 2015. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi 25. november 2015 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Radio- og tv-nævnet Jan B. Jans Specialkonsulent, cand.jur. jbj@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: DR Jura, Politik og Strategi

Læs mere

Regeringens Medieaftaleoplæg for

Regeringens Medieaftaleoplæg for Regeringens Medieaftaleoplæg for 2007-2010 Temaer Udbygning af digitalt tv Udbygning af digital radio Etablering af en Public Service Fond Privatisering af TV 2 DR Medielicens KODA/Gramex Digitalt tv er

Læs mere

TV Danmark V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8 1570 København V. København den 20. januar 2004

TV Danmark V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8 1570 København V. København den 20. januar 2004 RADIO- OG TV-NÆVNET TV Danmark V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8 1570 København V. København den 20. januar 2004 Klage over reklameafbrydelser i diverse programmer på TV Danmark Ditlev Brodersen

Læs mere

DR Generaldirektøren DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København C. København den 31. august 2007

DR Generaldirektøren DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København C. København den 31. august 2007 RADIO- OG TV-NÆVNET DR Generaldirektøren DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København C København den 31. august 2007 Klage over skjult reklame for Post Danmark A/S i programmet OBS sendt på DR1 Formand

Læs mere

Klage over reklame for www.århus.dk i nyhedsudsendelse på TV 2/Østjylland

Klage over reklame for www.århus.dk i nyhedsudsendelse på TV 2/Østjylland RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/Østjylland Skejbyparken 1 8200 Århus N København den 16. marts 2005 Klage over reklame for www.århus.dk i nyhedsudsendelse på TV 2/Østjylland Tom Flangel Nielsen har ved mail af

Læs mere

FRA 1 TIL 3,3 MIO FANS LARS DAMGAARD NIELSEN, REDAKTØR, SOCIALE MEDIER, DR (@TAFKAL) 18. JANUAR 2016, MMEX

FRA 1 TIL 3,3 MIO FANS LARS DAMGAARD NIELSEN, REDAKTØR, SOCIALE MEDIER, DR (@TAFKAL) 18. JANUAR 2016, MMEX FRA 1 TIL 3,3 MIO FANS LARS DAMGAARD NIELSEN, REDAKTØR, SOCIALE MEDIER, DR (@TAFKAL) 18. JANUAR 2016, MMEX Agenda Mission på sociale medier. Hvor er DR på sociale medier. Hvordan udkommer vi. Hvad måler

Læs mere

PROFESSIONELLE KVALITETSLØSNINGER TIL DIGITAL SIGNAGE SMUKKE OG INTELLIGENTE DIGITALE DISPLAYS, SOM ER LETTE AT TILPASSE PRÆCIS DIN VIRKSOMHED

PROFESSIONELLE KVALITETSLØSNINGER TIL DIGITAL SIGNAGE SMUKKE OG INTELLIGENTE DIGITALE DISPLAYS, SOM ER LETTE AT TILPASSE PRÆCIS DIN VIRKSOMHED PROFESSIONELLE KVALITETSLØSNINGER TIL DIGITAL SIGNAGE SMUKKE OG INTELLIGENTE DIGITALE DISPLAYS, SOM ER LETTE AT TILPASSE PRÆCIS DIN VIRKSOMHED www.modstudio.dk INNOVATIV INFORMATION Vi ser digital skiltning

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi. Klage over skjult reklame for Apple ipad sendt på DR Update

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi. Klage over skjult reklame for Apple ipad sendt på DR Update DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 25. marts 2011 Lill-Jana Vandmose Larsen Specialkonsulent, cand.jur. lvl@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

DI-indspil til medieforlig 2014

DI-indspil til medieforlig 2014 DI-indspil til medieforlig 014 Nyt medieforlig medio 014 1. Baggrund Det nuværende medieforlig gælder for 013-014. Der skal derfor indgås nyt forlig i 014 for de efterfølgende år. Medieaftalen sætter de

Læs mere

Høringssvar om ikke-kommercielt lokal-tv på MUX 1

Høringssvar om ikke-kommercielt lokal-tv på MUX 1 Styrelsen for Bibliotek og Medier Mediesekretariatet H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V 17. september 2008 Høringssvar om ikke-kommercielt lokal-tv på MUX 1 Hermed fremsendes høringssvar fra

Læs mere

Til vurderingen af en tjenestes indvirkning på markedet vil det være relevant at tage udgangspunkt i de følgende fem forhold:

Til vurderingen af en tjenestes indvirkning på markedet vil det være relevant at tage udgangspunkt i de følgende fem forhold: Værditest: Generelle retningslinier for vurdering af nye tjenesters indvirkning på markedet Denne vejledning indeholder retningslinier for den vurdering af en planlagt ny tjenestes indvirkning på markedet,

Læs mere

Samråd i Folketingets Kulturudvalg om DR s nye public service-kontrakt integration og den kristne kulturarv

Samråd i Folketingets Kulturudvalg om DR s nye public service-kontrakt integration og den kristne kulturarv Kulturudvalget 2010-11 KUU alm. del Bilag 114 Offentligt TALE Arrangement: Åbent eller lukket: Dato og klokkeslæt: Sted: Taletid: Forv. antal deltagere: Evt. andre forhold ministeren bør være opmærksom

Læs mere

Healthcare Channel Nyt effektivt og direkte målbart medie, placeret i klinikkens venteværelse

Healthcare Channel Nyt effektivt og direkte målbart medie, placeret i klinikkens venteværelse Healthcare Channel Nyt effektivt og direkte målbart medie, placeret i klinikkens venteværelse www.healthcarechannel.dk Digital Signage Fremtidens markedsføringsplatform Digital Signage er fladskærmsnetværk

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att. DR Jura, Politik og Strategi RADIO- OG TV-NÆVNET 7. december 2011 Sagsnr: 2010-018591 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand. jur. mma@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

RATIONALET FOR PUBLIC SERVICE I DET 21. ÅRHUNDREDE

RATIONALET FOR PUBLIC SERVICE I DET 21. ÅRHUNDREDE RATIONALET FOR PUBLIC SERVICE I DET 21. ÅRHUNDREDE Debatoplæg til Public service-udvalgets temamøde den 10. september 2015 S I D E 2 AF 6 R A T I O N A L E T F O R P U B L I C S E R V I C E I D E T 2 1.

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over henvisning til Sputnik.dk i en udsendelse på TV 2 NEWS.

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over henvisning til Sputnik.dk i en udsendelse på TV 2 NEWS. TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 2. juli 2012 Sagsnr.: 2011-027308 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand. jur. mma@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

Afgørelse vedrørende klage over visning af grafikbjælker i Disney Sjov og Historien om Danmark omhandlende Danmarks Indsamling på DR1

Afgørelse vedrørende klage over visning af grafikbjælker i Disney Sjov og Historien om Danmark omhandlende Danmarks Indsamling på DR1 3. september 2019 DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København Sendt pr. mail til DR Radio- og tv-nævnet Michala Stampe Fuldmægtig, cand.jur. rtv@slks.dk www.slks.dk Afgørelse vedrørende klage over visning

Læs mere

TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C. København den 28. september 2005. TV 2/DANMARK A/S støtte til kort- og dokumentarfilm i 2004

TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C. København den 28. september 2005. TV 2/DANMARK A/S støtte til kort- og dokumentarfilm i 2004 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C København den 28. september 2005 TV 2/DANMARK A/S støtte til kort- og dokumentarfilm i 2004 Radio- og tv-nævnet skal hermed, i forlængelse

Læs mere

..." EAN: 5798000793989

... EAN: 5798000793989 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 20. december 2012 Sagsnr: 2012-010999 Henrik Bang Nielsen Chefkonsulent, cand.jur. hbn@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Gladsaxe en kommunikerende kommune

Gladsaxe en kommunikerende kommune Økonomiudvalget 18.01.2011 Punkt 14, bilag 1 Gladsaxe en kommunikerende kommune Kommunikationsstrategi for Gladsaxe Kommune 11.01.2011 Baggrund Gladsaxe Kommune ønsker en fælles kommunikationsstrategi,

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed. (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv)

Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed. (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv) Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv) 1. I lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 988 af 6. oktober

Læs mere

Radio24syv Vester Farimagsgade København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefredaktør. over omfanget af genudsendelser på Radio24syv.

Radio24syv Vester Farimagsgade København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefredaktør. over omfanget af genudsendelser på Radio24syv. Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefredaktør Radio- og tv-nævnet 25. marts 2014 Sagsnr. 2014-001425 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 17. marts 2006 FM 2006/21 Bemærkninger til forordningsforslaget 1. Baggrunden for forordningsforslaget Almindelige bemærkninger Landstingsforordning nr. 6 af 14. november 2004, der trådte i kraft den 1.

Læs mere

11. januar 2016. Discovery Networks Denmark ApS H.C. Andersens Boulevard 1. Att.: Juridisk direktør Christian Sonnefeld Jørgensen

11. januar 2016. Discovery Networks Denmark ApS H.C. Andersens Boulevard 1. Att.: Juridisk direktør Christian Sonnefeld Jørgensen 11. januar 2016 Discovery Networks Denmark ApS H.C. Andersens Boulevard 1 1553 København V Att.: Juridisk direktør Christian Sonnefeld Jørgensen Christian_Sonnefeld@discovery.com Radio- og tv-nævnet H.C.

Læs mere

Bekendtgørelse om den regnskabsmæssige adskillelse mellem DR s, TV 2 DANMARK A/S og de regionale TV 2-virksomheders public servicevirksomhed

Bekendtgørelse om den regnskabsmæssige adskillelse mellem DR s, TV 2 DANMARK A/S og de regionale TV 2-virksomheders public servicevirksomhed BEK nr 62 af 11/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 27. december 2016 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 15/01062 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om den

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 30. september 2013 Sagsnr: 2013-009058 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Bekendtgørelse om den regnskabsmæssige adskillelse mellem DR s, TV 2/ DANMARK A/S og de regionale TV 2-virksomheders public servicevirksomhed

Bekendtgørelse om den regnskabsmæssige adskillelse mellem DR s, TV 2/ DANMARK A/S og de regionale TV 2-virksomheders public servicevirksomhed BEK nr 1055 af 01/09/2010 (Historisk) Udskriftsdato: 28. juni 2016 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2010-003180 Senere ændringer til forskriften BEK nr 62 af 11/01/2016 Bekendtgørelse

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK

KOMMUNIKATIONSPOLITIK KOMMUNIKATIONSPOLITIK FORORD Det er afgørende, at såvel ledelse som medarbejdere altid er opmærksomme på, hvordan vi kommunikerer godt, både internt og eksternt. Ved hjælp af en god dialog og en åben,

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 3. december 2012 Sagsnr.: 2012-013815 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

I alt har 26 organisationer mv. afgivet høringssvar inden for høringsfristen, jf. bilag 1.

I alt har 26 organisationer mv. afgivet høringssvar inden for høringsfristen, jf. bilag 1. NOTAT Kommenteret høringsnotat vedr. lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed og lov om TV 2/DANMARK A/S (Ændrede must-carry -regler, DR s adgang til sponsorering, de regionale TV 2-virksomheders

Læs mere

TV 2 ØSTJYLLAND Skejbyparken 1 8200 Århus N. København den 6. marts 2007. Klage over skjult reklame for diverse virksomheder på TV 2 ØST- JYLLAND

TV 2 ØSTJYLLAND Skejbyparken 1 8200 Århus N. København den 6. marts 2007. Klage over skjult reklame for diverse virksomheder på TV 2 ØST- JYLLAND RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2 ØSTJYLLAND Skejbyparken 1 8200 Århus N København den 6. marts 2007 Klage over skjult reklame for diverse virksomheder på TV 2 ØST- JYLLAND Kirsten Sparre har ved mail af 14. september

Læs mere

I/S DIGI-TV. H.C. Andersens Boulevard 2 DK-1553 København V +45 3373 3373 www.kulturstyrelsen.dk rtv@kulturstyrelsen.dk. Radio- og tv-nævnet

I/S DIGI-TV. H.C. Andersens Boulevard 2 DK-1553 København V +45 3373 3373 www.kulturstyrelsen.dk rtv@kulturstyrelsen.dk. Radio- og tv-nævnet I/S DIGI-TV Radio- og tv-nævnet 1. oktober 2013 Jette Fievé chefkonsulent, cand.jur. jfi@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 3373 3333 Forlængelse af tilladelse til I/S DIGI-TV til distribution af lyd- og

Læs mere

DR Direktionssekretariatet DR Byen Emil Holms Kanal København C. København den 8. januar Klage over skjult reklame for Falck på P4

DR Direktionssekretariatet DR Byen Emil Holms Kanal København C. København den 8. januar Klage over skjult reklame for Falck på P4 RADIO- OG TV-NÆVNET DR Direktionssekretariatet DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. København den 8. januar 2008 Klage over skjult reklame for Falck på P4 Flemming Jensen har ved mail af 5. november

Læs mere

Public service. Medieudvikling Obligatorisk individuel opgave Victoria Als Klein Alternativ B

Public service. Medieudvikling Obligatorisk individuel opgave Victoria Als Klein Alternativ B Public service Public service er, i al sin enkelthed, en service tildelt den brede befolkning. Det vil sige tv og radioprogrammer, udbudt af virksomheder som DR og TV 2, med varierende og kvalitetsrigt

Læs mere

Forslag til ny medieaftale for Ikkekommerciel lokal-tv 2017

Forslag til ny medieaftale for Ikkekommerciel lokal-tv 2017 www.kanalhovedstaden.dk Ikkekommerciel lokal-tv skal kvalitetsudvikles og udgøre en større andel af det samlede danske mediebillede Forslag til ny medieaftale for Ikkekommerciel lokal-tv 2017 Dansk folkeoplysning

Læs mere

Tallene dækker 2010, 1. halvår, de stammer fra Gallups Radiometer og er bearbejdet af Styrelsen for Bibliotek og Medier. Alle (12+ år) 94,4 14,4

Tallene dækker 2010, 1. halvår, de stammer fra Gallups Radiometer og er bearbejdet af Styrelsen for Bibliotek og Medier. Alle (12+ år) 94,4 14,4 BILAG 1. Karakteristika for det danske radiomarked Tallene dækker 2010, 1. halvår, de stammer fra Gallups Radiometer og er bearbejdet af Styrelsen for Bibliotek og Medier. Danskernes radiolytning Tabel

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé København SV. Att.: TV 2 Jura. 28. november 2016

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé København SV. Att.: TV 2 Jura. 28. november 2016 TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk 28. november 2016 Klage

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal Købehavn C. Att.: Peter Skov. 27. juni Klage over skjult reklame i radioprogrammet Café Hack sendt på DR P4

DR DR Byen Emil Holms Kanal Købehavn C. Att.: Peter Skov. 27. juni Klage over skjult reklame i radioprogrammet Café Hack sendt på DR P4 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 Købehavn C Att.: Peter Skov Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 Michala Stampe Fuldmægtig, cand.jur. 27. juni 2017 mic@slks.dk

Læs mere

Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af den femte jordbaserede FM-radiokanal

Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af den femte jordbaserede FM-radiokanal Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af den femte jordbaserede FM-radiokanal Radio- og tv-nævnet 25. marts 2014 Sagsnr. 2013-019487 Rasmus Pleidrup Fuldmægtig, cand.jur. rpl@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi. Klage over skjult reklame for Fitness World vist i nyhederne på DR1

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi. Klage over skjult reklame for Fitness World vist i nyhederne på DR1 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 19. december 2013 Sagsnr. 2013-014871 Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Kommunikationsstrategi og handlingsplan for Frederiksberg Fairtrade By 2012

Kommunikationsstrategi og handlingsplan for Frederiksberg Fairtrade By 2012 Kommunikationsstrategi og handlingsplan for Frederiksberg Fairtrade By 2012 Som Fairtrade By forpligter Frederiksberg sig til at formidle om Fairtrade internt til kommunens ansatte og eksternt til kommunens

Læs mere

IKKE SOM DE ANDRE IKKE SOM DE ANDRE

IKKE SOM DE ANDRE IKKE SOM DE ANDRE IKKE SOM DE ANDRE DE, DER ER TOSSEDE NOK TIL AT TRO, AT DE KAN GØRE EN FORSKEL, ER DEM, DER GØR DET I dag har du adgang til tusindvis af radio-/tv-kanaler og nettjenester. Og udbuddet fra de multinationale

Læs mere

Public service-kontrakt mellem TV 2/FYN og kulturministeren for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010

Public service-kontrakt mellem TV 2/FYN og kulturministeren for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010 J. nr. 2004-18141 Public service-kontrakt mellem TV 2/FYN og kulturministeren for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2010 Indledning Danske public service-medier udfylder en vigtig rolle som skaber

Læs mere

Oplæg om reglerne om skjult reklame ved Slots- og Kulturstyrelsen

Oplæg om reglerne om skjult reklame ved Slots- og Kulturstyrelsen Oplæg om reglerne om skjult reklame ved Slots- og Kulturstyrelsen Hvad vil jeg fortælle jer om i dag? Reglerne om skjult reklame - Ikkekommerciel lokalradio nu og fra 2018 - Ikkekommerciel lokal-tv - Generelle

Læs mere

VÆRDITEST AF DR.DK/SUNDHED

VÆRDITEST AF DR.DK/SUNDHED I det følgende værditestes internettjenesten dr.dk/sundhed. VÆRDITEST AF DR.DK/SUNDHED I indledningen redegøres der kort for baggrunden for DRs gennemførelse af værditesten, samtidig med at internettjenesten

Læs mere

Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal

Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal RADIO- OG TV-NÆVNET Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal (Landskanalen) 1. Radio- og tv-nævnet giver hermed TV 2 Radio A/S tilladelse til at udøve programvirksomhed på

Læs mere

Kulturudvalget 2009-10 KUU alm. del Svar på Spørgsmål 132 Offentligt

Kulturudvalget 2009-10 KUU alm. del Svar på Spørgsmål 132 Offentligt Kulturudvalget 2009-10 KUU alm. del Svar på Spørgsmål 132 Offentligt Kulturministeren Folketingets Kulturudvalg Christiansborg 1240 København K Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf : 33 92

Læs mere

28. januar 2015. DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

28. januar 2015. DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi 28. januar 2015 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: DR Jura, Politik og

Læs mere

BILAG 1: Nærmere beskrivelse af scenarierne, jf. afsnit 14

BILAG 1: Nærmere beskrivelse af scenarierne, jf. afsnit 14 BILAG 1: Nærmere beskrivelse af scenarierne, jf. afsnit 14 Udvalget har bedt Rambøll regne på de forretningsmæssige muligheder for en DTTgatekeeper ved varierende antal MUX til rådighed. Som nævnt vil

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik Denne politik udgør fundamentet for al kommunikation, og suppleres med en strategi, der inddeles i intern og ekstern kommunikation. Desuden findes der en række konkrete arbejdsredskaber.

Læs mere

Bilag 3 Telefoninterview med Jakob Sloma Damsholt

Bilag 3 Telefoninterview med Jakob Sloma Damsholt Bilag 3 Telefoninterview med Jakob Sloma Damsholt Forud for nedenstående interview, fremsendte vi følgende spørgsmål til Jakob Damsholt i en e-mail: 1. Hvordan forholder redaktionen på Debatten sig til

Læs mere

Nærværende redegørelse blev tiltrådt af DRs bestyrelse på møde den 13. marts 2007.

Nærværende redegørelse blev tiltrådt af DRs bestyrelse på møde den 13. marts 2007. Kulturministeriet 13. marts 2007 Overholdelse af public service-kontrakten samt mulige konsekvenser af DR Byen for programvirksomheden DR oplyste den 7. februar 2007, at DR nu måtte konstatere, at det

Læs mere

Aftale mellem Kulturministeriet og TV 2/DANMARK A/S

Aftale mellem Kulturministeriet og TV 2/DANMARK A/S BILAG 3 Aftale mellem Kulturministeriet og TV 2/DANMARK A/S Bodssystem for tilsidesættelse af visse vilkår for tilladelse til at udøve public service-programvirksomhed I 38 a, stk. 2, i lov om radio- og

Læs mere

MOD NYE HORISONTER. Fortællingen om transformation af en lokal TV-station til digitalt medie med regionale pejlemærker.

MOD NYE HORISONTER. Fortællingen om transformation af en lokal TV-station til digitalt medie med regionale pejlemærker. MOD NYE HORISONTER Fortællingen om transformation af en lokal TV-station til digitalt medie med regionale pejlemærker Masterplan 2022 Regionalt Lokalt Tæt på NYT NAVN OG NY GRAFISK IDENTITET FREM MOD 2022

Læs mere

FKKA havde modtaget 11 ansøgninger om sendetilladelse samt 22 ansøgninger fra eksisterende stationer, som ønskede mere sendetid.

FKKA havde modtaget 11 ansøgninger om sendetilladelse samt 22 ansøgninger fra eksisterende stationer, som ønskede mere sendetid. RADIO- OG TV-NÆVNET Det Fælles Fjernsynsnævn for Københavnsområdet Sekretariatet for Det Fælles Fjernsynsnævn: FKKA Gladsaxe Rådhus Rådhus Allé DK-2860 Søborg København den 19. marts 2002 Afgørelse af

Læs mere

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk.

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0088 [Klager] mod DR [Klager] har klaget til Pressenævnet over udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2), som blev bragt på DR1 den 9. november

Læs mere

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 01 / DIALOGFORUM EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 02 / DIALOGFORUM INDHOLD 03 / Velkommen til DRs Dialogfora 05 / Hvad er et dialogforum? 06 / Dialog er vigtig for DR 08 / Den gode dialog og et par tommelfingerregler

Læs mere

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 01 / DIALOGFORUM EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 02 / DIALOGFORUM INDHOLD 03 / Velkommen til DRs Dialogfora 05 / Hvad er et dialogforum? 06 / Dialog er vigtig for DR 08 / Den gode dialog og et par tommelfingerregler

Læs mere

Bilag 3d: Støtteerklæringer til lex.dk

Bilag 3d: Støtteerklæringer til lex.dk Bilag 3d: Støtteerklæringer til lex.dk København 4. februar 2019 Lex.dk Danmarks Biblioteksforening finder idéen om Lex.dk særdeles relevant. Etablering af en online nationalencyklopædisk portal med afsæt

Læs mere

Danmarks Natur og Miljø TV fremfører, at emnet natur og miljø er så omfattende, at man næppe på noget tidspunkt kan tale om, at det er tilstrækkeligt

Danmarks Natur og Miljø TV fremfører, at emnet natur og miljø er så omfattende, at man næppe på noget tidspunkt kan tale om, at det er tilstrækkeligt RADIO- OG TV-NÆVNET Danmarks Natur og Miljø TV Strandgade 73, 3 1401 København K København den 19. marts Klagesager over Det Fælles Fjernsynsnævn for Københavnsområdets afslag på ansøgning fra Danmarks

Læs mere

Bilag 1.1: Plan for driften a) Budget med tilhørende redegørelse

Bilag 1.1: Plan for driften a) Budget med tilhørende redegørelse Bilag 1.1: Plan for driften a) Budget med tilhørende redegørelse Som en del af den plan for driften, som ansøger skal udarbejde, skal der udfærdiges et budget med tilhørende redegørelse, som underbygger/dokumenterer

Læs mere

Asset Management update

Asset Management update NJORD NEWS Asset Management update December 2017 Asset Management update Denne opdatering giver et overblik over udvalgte nyheder, som vores afdeling for Investment Management (kapitalforvaltning) har

Læs mere

Systematiseret tilgang til Virksomhedskontakt - executive summary

Systematiseret tilgang til Virksomhedskontakt - executive summary Systematiseret tilgang til Virksomhedskontakt - executive summary Jobcenter Randers PricewaterhouseCoopers, CVR-nr. 16 99 42 94, Gentofte 1. Baggrund for projektet Hvert år gør Jobcenter Randers en stor

Læs mere

Bilag 1.1: Plan for driften a) Budget med tilhørende redegørelse

Bilag 1.1: Plan for driften a) Budget med tilhørende redegørelse Bilag 1.1: Plan for driften a) Budget med tilhørende redegørelse Som en del af den plan for driften, som ansøger skal udarbejde, skal der udfærdiges et budget med tilhørende redegørelse, som underbygger/dokumenterer

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att. DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 3. september 2012 Sagsnr: 2012-007952 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand. jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING

Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING PR Målgruppe Officielt er PR en forkortelse af det engelske Public Relations, der fokuserer på forholdet

Læs mere

Metoder og produktion af data

Metoder og produktion af data Metoder og produktion af data Kvalitative metoder Kvantitative metoder Ikke-empiriske metoder Data er fortolkninger og erfaringer indblik i behov og holdninger Feltundersøgelser Fokusgrupper Det kontrollerede

Læs mere

Sammenslutningen Af Medier i Lokalsamfundet, SAML, vil hermed ønske dig tillykke med udnævnelsen til kulturminister.

Sammenslutningen Af Medier i Lokalsamfundet, SAML, vil hermed ønske dig tillykke med udnævnelsen til kulturminister. Kulturminister Uffe Elbæk Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Sendt per mail til min@kum.dk Aalborg, den 21. oktober 2011 Kære Uffe Elbæk Sammenslutningen Af Medier i Lokalsamfundet, SAML, vil

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Radio- og tv-nævnet 29. januar 2013 Sagsnr.: 2012-018919 Att.: DR Jura, Politik og Strategi Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Ansøgningsskema til landsdækkende programvirksomhed

Ansøgningsskema til landsdækkende programvirksomhed Ansøgningsskema til landsdækkende programvirksomhed Ansøgningsskemaet skal være modtaget i Styrelsen for Bibliotek og Medier, Mediesekretariatet, H.C. Andersens Boulevard 2, DK-1553 København V, senest

Læs mere

Medieaftalen Oplæg til debat på FDA s Messe & Konference november 2018 i Kolding Frands Mortensen,

Medieaftalen Oplæg til debat på FDA s Messe & Konference november 2018 i Kolding Frands Mortensen, Medieaftalen 2019-2023 Oplæg til debat på FDA s Messe & Konference 2.-3. november 2018 i Kolding Frands Mortensen, fmorten@cc.au.dk Oversigt Processen april 2017-sommren 2018 Resultatet - økonomi og indhold

Læs mere

Klage over afgørelse om tilsyn med TV København

Klage over afgørelse om tilsyn med TV København 8. marts 2016 TV København Sendt til: tv@tvkobenhavn.dk Radio- og tv-nævnet Tomas Kærup Fuldmægtig, cand.jur. tok@slks.dk www.slks.dk Klage over afgørelse om tilsyn med TV København Sammendrag Radio- og

Læs mere

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 01 / DIALOGFORUM EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 02 / DIALOGFORUM INDHOLD 03 / Velkommen til DRs Dialogfora 05 / Hvad er et dialogforum? 06 / Dialog er vigtig for DR 08 / Den gode dialog og et par tommelfingerregler

Læs mere

Tilladelsesnummer Radio Vest's venner Holmegade Ulfborg.

Tilladelsesnummer Radio Vest's venner Holmegade Ulfborg. Tilladelsesnummer 1055-001 30. juni 2017 Radio Vest's venner Holmegade 19 6990 Ulfborg Radio- og TV-nævnet rvkontor@mail.dk Programtilladelse til udøvelse af ikkekommerciel lokalradiovirksomhed ved hjælp

Læs mere