Bilag 9 Økonomisektionen Ref.: Emil Herskind

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 9 Økonomisektionen Ref.: Emil Herskind"

Transkript

1 Bilag 9 Økonomisektionen Ref.: Emil Herskind 9.september 2009 Overordnet budgetforslag 2010 for IT-Universitetet i København Hermed forelægges udkast til IT-Universitetets budgetrammer for 2010 til Direktionens indstilling Det indstilles, at bestyrelsen dels godkender de forelagte budgetrammer og dispositioner for 2010, dels bemyndiger direktionen til at udarbejde budgetoplæg for 2010, herunder om nødvendigt bemyndigelse til at omfordele midler mellem løn og øvrig drift. Endeligt budgetudkast for 2010 forelægges bestyrelsen på bestyrelsesmødet den 27. november Budgetforudsætninger og usikkerheder De forelagte budgetrammer er udarbejdet i overensstemmelse med det netop offentliggjorte finanslovsforslag for 2010 af 25. august Det betyder, at det forelagte budgetforslag ikke tager højde for de politiske forhandlinger, der kører i efteråret 2009 omhandlende udmøntning af globaliseringsmidlerne. Som det fremgår af tabel 1 nedenfor, foreslår regeringen, at der til efterårets forhandlinger om anvendelse af globaliseringsreserven til forskning samlet (udover midler til laboratorier og taxameter) udmøntes 881 mio. kr. i 2010, mio. kr. i 2011 og mio. kr. i Den konkrete udmøntning på universiteterne vil fremgå på ÆF Tabel 1: Finanslovsforslaget 2010: Globaliseringsreserve til forskning Mio. kr. i 2010-priser Oprindelig reserve Reserveret til teknologisk løft af universiteternes laboratorier Reserveret til forhøjelse af uddannelsestaxametre (samfundsvidenskab og humaniora) Ny reserve til forskning på FFL heraf forslås udmøntet i efteråret 2009: Det betyder reelt, at universitetet ikke har et endeligt overblik over økonomien for 2010 før ultimo 2009 på grund af efterårets forhandlinger om udmøntningen af globaliseringsmidlerne.

2 2 Hvis universitetets endelige budgetudkast som forelægges på bestyrelsesmødet den 27. november 2009 bygger på andre budgetforudsætninger i forhold til den vedtagne finanslov for 2010, vil bestyrelsen blive orienteret hurtigst muligt samt få forelagt justeret prognose for 2010 på bestyrelsesmødet i april I tabel 2 er vist de mere konkrete usikkerheder i forhold til universitetets budgetrammer for 2010, samt angivelse af mulige tiltag til imødegåelse af usikkerhederne. Tabel 2: Usikkerheder og tiltag budgetrammer for 2010 Usikkerhed Effekt Tiltag 1) Bacheloruddannelse Der er ikke indregnet økonomiske påvirkninger af driften af en tredje bacheloruddannelse i basisbudgettet. 2) STÅ-produktion Udsving på 10 % i STÅproduktionen medfører en effekt på resultatet i størrelsesordenen 5,8 mio. kr. 3) Årselev-produktion Udsving på 10 % i årselev-produktionen medfører en effekt på resultatet i størrelsesordenen 1,8 mio. kr. Direktionen arbejder for sikring af basismidler til bacheloruddannelserne. Direktionen foreslår, at en tredje bacheloruddannelse ikke startes før der er sikkerhed for øgede basismidler i 2010 og frem. Der optimeres på både gennemførselstid, størrelsen af hold samt en tæt opfølgning på den enkelte studerende. Der optimeres på både gennemførselstid, størrelsen af hold samt en tæt opfølgning på den enkelte studerende. 4) Færdiggørelsesbonus Færdiggørelsesbonus er delvist relateret til produktionen på de øvrige universiteter og derved delvist ude af universitetets kontrol. 5) Private forskningsmidler Universitetets evne til at tiltrække eksterne ikkestatslige forskningsmidler vil være påvirket af det generelle finansielle klima. 6) Finanskrisen Økonomisk recession, stigende konkurser blandt samarbejdspartnere og færre aktiviteter på universitet (f.eks. udlejning). Der vil fortsat være fokus på de studerendes gennemførelsestid. Der arbejdes målrettet med ansøgninger til EU og der arbejdes kontinuerligt med at forberede relationer til private samarbejdspartnere. Der er udarbejdet en række procedurer for vurdering af samarbejdspartneres økonomisk situation. Eksempelvis vurdering af soliditet, likviditet, omsætning osv. 3. STÅ- og årselevstakster og mængdeforudsætninger I tabel 3 ses de takstforudsætninger, der blev offentliggjort med finanslovsforslaget for 2010 og som er lagt til grund for universitets uddannelsesindtægter.

3 3 Tabel 3: Prisforudsætninger for STÅ og årselever Takster (1.000 kr.) Undervisningstakst 3, kandidat Undervisningstakst 2, bachelor Undervisningstakst 3, bachelor Undervisningstakst (Videnskabsministeriet) Undervisningstakst (Undervisningsministeriet) Deltagerbetaling pr. årselev Dertil kommer en færdiggørelsesbonus, som består af en fast årlig pulje til fordeling mellem samtlige universiteter. Bonussen er rammestyret, således at den endelige færdiggørelsesbonus fastsættes årligt på Tillægsbevillingsloven på baggrund af den faktiske aktivitet. Det betyder, at IT-Universitetets bonus dels afhænger af egne studerendes færdiggørelseshastighed, dels af færdiggørelseshastigheden på de øvrige universiteter. I tabel 4 er oplistet universitetets prognose for STÅ, årselever og taxameterbonus. Tabel 4: Prognose for mængdeforudsætninger Kandidat STÅ Bonusudløsende kandidater Bachelor STÅ Bonusudløsende bachelorer Årselever STÅ betaling Færdiggørelsesbonus Årselever taksameter+deltagerbetaling Indtægter fra undervisning i alt (1.000 kr.) I tabel 5 vises optagelsesforudsætningerne for de kommende år. Forudsætningerne er baseret på drøftelser mellem direktionen og studielederen. Tabellen viser dels de samlede optag pr. år, dels optagene på den enkelte kandidat- og bachelorlinje for henholdsvis forårs- og efterårssemesteret. Det er en del af basisbudgettet, at universitetet viderefører de eksisterende to bacheloruddannelser (BSWU og BDMD), men at der ikke opstartes en tredje bacheloruddannelse, jf. afsnit 4.

4 4 Tabel 5: Optagelsesforudsætninger for bachelor og kandidat Årsoptag Fordelt på Forår Efterår Forår Efterår Forår Efterår Forår Efterår DDK EBUSS SDT MTG Bach, SWU Bach, DMD I alt Udkast til overordnet basisbudget for Det forelagte budgetforslag er opdelt i henholdsvis et basisbudget, hvor universitetets sikre tilsagn om bevillinger og forpligtelser er indarbejdet, samt en række tilhørende delbudgetter, hvor økonomi og forpligtelser ikke er sikre, men blandt andet afhænger af de kommende politiske forhandlinger om udmøntningen af globaliseringsmidlerne. Basisbudgettet er udarbejdet med udgangspunkt i det offentliggjorte finanslovsforslag for 2010 samt i henhold til de sikre bevillinger, universitetet pt. har fået har tilsagn om, og de forpligtelser, universitet i øjeblikket har indgået i udviklingskontrakten for Det betyder, at basisbudgettet er udarbejdet ud fra følgende forudsætninger: 1. Finanslovforslaget for Universitet får 10 mio. kr. i globaliseringsmidler i 2010 og derefter 0 kr. i 2011 og I finanslovforslaget for 2010 er et løfte om en særskilt bevilling på 4 mio. kr. i 2010 til ph.d.-er. 4. De to bacheloruddannelser, universitetet allerede har startet, skal bemandes i henhold til tidligere besluttede budgetter. 5. Der startes ikke en tredje bacheloruddannelse. 6. Der optages 22 ph.d.-studerende i 2009 og 2010, men kun 11 ph.d.-studerende i hvert af årene 2011 og Ønsker fra diverse afdelinger, som er nødvendige for at realisere basispakkens vækst i optag. I tabel 6 illustreres udkast til universitetets budgetramme for 2010, 2011 og Indtægter og omkostninger er opgjort i løbende priser med en gennemsnitlig P/L regulering på 2,2 pct. 1 1 Jf. Finansministeriets Økonomisk Administrative Vejledning.

5 5 Tabel 6: Udkast til budgetrammer for Regnskab Prognose Budget Budget Budget (1.000 kr.) Basisforskning Uddannelsesindtægter Øvrige indtægter FL (991) Særlige bevillinger FL Eksterne offentlige forskningsmidler Eksterne private forsk. midler Kapitaltilskud Huslejeindtægter Andre indtægter Indtægter i alt Løn Øvrig drift Inkl. afskrivninger Omkostninger i alt Resultat (9.256) (20.464) (19.840) Egenkapital ultimo Det væsentlige fald i universitetets indtægter fra 2009 og frem skyldes blandt andet, at universitetet fik 20 mio. kr. i 2009 til drift af bacheloruddannelser samt i omegnen af 5 mio. kr. årligt i forbindelse med udmøntningen af de tidligere globaliseringsmidler. Den væsentlige stigning i omkostningerne skyldes blandt andet øgningen i bemanding til at håndtere de to første bacheloruddannelser. Bemærk, at driftsunderskuddet i 2010 er på knap 10 mio. kr. og driftsunderskuddet i 2011 og 2012 er på ca. 20 mio. kr. svarende til, at universitetets basismidler til bacheloruddannelser er faldet bort. Mere præcist er de årlige driftsunderskud på universitetets eksisterende to bacheloruddannelser ca. 20 mio. kr. i perioden fra , hvis man fratrækker de 10 mio. kr. universitetet allerede har fået af basismidler på FFL 2010, jf. tabel 7. Basisbudgettet viser, at universitetets egenkapital bliver reduceret væsentligt i perioden fra 2010 til 2012, hvor universitetets egenkapital i 2012 vil være ca. 5,7 mio. kr. Hovedårsagen er, at de to første bacheloruddannelser isoleret set kører med store driftsunderskud, hvis basismidlerne til dem ophører. Det betyder, at universitetet med udgangspunkt i de sikre bevillinger og kendte forpligtelser vil blive nødt til at nedbringe omkostningsniveauet væsentligt blandt andet gennem reduceret udbud af uddannelser.

6 6 Nedenfor er derfor suppleret med en række forskellige delbudgetter indeholdende ikke sikre bevillinger og forpligtelser. 5. Supplerende delbudgetter I dette afsnit beskrives følgende delbudgetter: 1. Budget til tredje bacheloruddannelse. 2. Ph.d.-pakke. 3. Strategiske ønsker fra afdelingerne. Tabel 7-9 nedenfor er opgjort som nettopåvirkning inklusiv ovenstående basisbudget. Bachelor-3 pakke Består af følgende: 1. Permanentgørelse af de 20 mio. kr. i basismidler i 2010, 2011 og Start af tredje bacheloruddannelse i Undervisningstaksten for denne linje er kr./stå. 3. Rekruttering af medarbejdere til at bemande en tredje bacheloruddannelse. Tabel 7: Bachelor-3 pakken Bemanding Studenteroptag (personer) Indtægter/udgifter (1.000 kr.) Indtægter v/bachelor Indtægter v/bachelor Omkostninger v/bachelor Omkostninger v/bachelor Resultat v/bachelor 1 & Basismidler til samtlige bachelor-linjer Indtægter v/bachelor Omkostninger v/bachelor Resultat v/bachelor I alt v/bachelor 1, 2 & 3 og nye basismidler Egenkapital primo (1.000 kr.) Årets resultat (basisbudget) Basismidler til samtlige bachelor-linjer Bachelor-3 pakke Egenkapital ultimo inkl. Bachelor-3 pakke

7 7 Ph.d.-pakke Består af følgende: 1. Ekstra basismidler i 2011 og 2012 som gør, at universitet med en rimelig medfinansiering fra eksterne forskningsprojekter kan opretholde et optag på 22 ph.d.-studerende om året i 2011 og Optag af 22 ph.d.-studerende i 2011 og Tabel 8: Ph.d.-pakken Antal Ph.D.-årsværk : 11 Ph.d.ere optages (personer) : 11 Ph.d.ere optager (personer) 6 Omkostning pr Ph.d.-årsværk (1.000 kr.) Løn Standardtaksameter I alt Overhead 44 % Samlede omkostninger Samlet finansieringsbehov (1.000 kr.) Ekstern finansiering, antages 50 % Krav til ekstra basismidler (1.000 kr.) Ph.d.-pakken antager, at finansieringen sker ved eksterne midler samt ekstra basismidler, hvorfor egenkapitalen ikke påvirkes.

8 8 Strategiske ønsker fra afdelingerne Består af strategiske ønsker der er fremsat af de forskellige afdelinger. Da de strategiske ønsker repræsenterer øgede omkostninger, er de kun relevante, hvis de er ledsaget af basismidler til bacheloruddannelserne. Tabel 9: Strategiske ønsker Strategiske ønsker (1.000 kr.) Kommunikation Økonomi & Personale IT Studieadministrationen Direktionen FM Instituttet Læringsenhed Strategiske ønsker i alt Egenkapital primo (1.000 kr.) Årets resultat Basismidler til samtlige bachelor-linjer Bachelor-3 pakke Strategiske ønsker Egenkapital ultimo inkl. pakker Opsummering påvirkning Basisbudgettet viser en negativ udvikling i egenkapitalen fra 55,3 mio. kr. i 2009 til 5,7 mio. kr. i Lægges hertil nettoeffekten af de tre budgetpakker, det vil sige bachelor- 3 pakken, ph.d.-pakken samt de strategiske ønsker, bliver egenkapitalen i 2012 ca. 12,5 mio. kr. Denne positive udvikling skyldes, at bachelor-3 pakken inklusiv basismidler antages at bidrage med ca. 23,7 mio. kr. over den tre-årige periode, mens de strategiske ønsker antages at påvirke egenkapitalen med ca. -16,9 mio. kr. Ph.d.-pakken antages at være neutral i relation til egenkapitalen. Det er dermed en forudsætning, at IT-Universitetet får tilført øgede basismidler, såfremt universitetet skal følge den vedtagne strategi for udbud af uddannelser mv. Det er direktionens holdning, at IT-universitetet ikke opstarter en tredje bacheloruddannelse før det tidspunkt, hvor der er bevillingsmæssig sikkerhed for minimum 20 mio. kr. ekstra basismidler i 2010 og frem. Direktionen vil såfremt universitetet ikke får tilført øgede basismidler i 2010 kigge på yderligere uddannelser, der kan udfases i bestræbelserne på at sikre en hensigtsmæssig økonomi og egenkapital. Desuden vil de til planlagte udvidelser i bemandingen skulle aflyses. Det er direktionens vurdering, at disse tiltag vil være tilstrækkelige.

Overordnet budgetforslag 2011 for IT-Universitetet i København

Overordnet budgetforslag 2011 for IT-Universitetet i København Bilag 7 Økonomisektionen Ref.: Georg Dam Steffensen 31. august 2010 Overordnet budgetforslag 2011 for IT-Universitetet i København Hermed forelægges udkast til IT-Universitetets budgetrammer for 2011 til

Læs mere

Overordnet budgetforslag 2012 for IT-Universitetet i København

Overordnet budgetforslag 2012 for IT-Universitetet i København 1 Økonomisektionen Ref.: Iben Vitved Bruhn 31. august 2011 Overordnet budgetforslag 2012 for IT-Universitetet i København Hermed forelægges udkast til IT-Universitetets budgetrammer for 2012 til 2016.

Læs mere

Bilag 7 Økonomisektionen Ref.: Emil Herskind

Bilag 7 Økonomisektionen Ref.: Emil Herskind Bilag 7 Økonomisektionen Ref.: Emil Herskind 19. november 2009 Udkast til budget 2010 for IT-Universitetet i København På baggrund af bestyrelsens godkendelse af de overordnede budgetrammer for IT- Universitetet

Læs mere

Resultatet efter 2. kvartal viser et overskud på ca. 9,0 mio. kr. (eksklusiv ferieforpligtelsen) og 7,4 mio. kr. (inklusiv feriepengeforpligtelsen).

Resultatet efter 2. kvartal viser et overskud på ca. 9,0 mio. kr. (eksklusiv ferieforpligtelsen) og 7,4 mio. kr. (inklusiv feriepengeforpligtelsen). Til bestyrelsen Bilag 3 Økonomisektionen Ref.: Emil Herskind 9. september 20 IT-Universitetets halvårsregnskab pr. 30. juni 20 Hermed aflægges IT-Universitetets halvårsregnskab for 20. Resultatet efter

Læs mere

Kvartalsregnskab efter 2. kvartal 2008 og prognose for 2008 efter 2. kvartal er opstillet i appendix 1.

Kvartalsregnskab efter 2. kvartal 2008 og prognose for 2008 efter 2. kvartal er opstillet i appendix 1. Bilag 3 IT-Universitetets regnskab pr. 30/6 2008 Kvartalsregnskab efter 2. kvartal 2008 og prognose for 2008 efter 2. kvartal er opstillet i appendix 1. Resultatet efter 2. kvartal af 2008 udviser et overskud

Læs mere

Udkast til budget 2011 for IT-Universitetet i København

Udkast til budget 2011 for IT-Universitetet i København Bilag 6 Økonomisektionen Ref.: Georg Dam Steffensen 05. november 2010 Udkast til budget 2011 for IT-Universitetet i København På baggrund af bestyrelsens godkendelse af de overordnede budgetrammer for

Læs mere

Regnskabet efter 2. kvartal 2011 viser et resultat på 4,6 mio. kr. og en prognose for året 2011 på -4,3 mio. kr.

Regnskabet efter 2. kvartal 2011 viser et resultat på 4,6 mio. kr. og en prognose for året 2011 på -4,3 mio. kr. Til bestyrelsen BILAG 3 Økonomisektionen Ref.: Iben Vitved Bruhn 30. august 20 IT-Universitetets regnskab pr. 30. juni 20 Regnskabet efter 2. kvartal 20 viser et resultat på 4,6 mio. kr. og en prognose

Læs mere

En opgørelse af den samlede ressourcetilgang. Fordeling af ressourcerne på hovedområder, herunder fastlæggelse af fordelingskriteriet.

En opgørelse af den samlede ressourcetilgang. Fordeling af ressourcerne på hovedområder, herunder fastlæggelse af fordelingskriteriet. 21. januar 2004 Rektoratets redegørelse om Budget 2004 for Aalborg Universitet 1. Indledning I henhold til universitetslovens 10, stk. 5 godkender bestyrelsen universitetets budget, herunder fordeling

Læs mere

78,0 - - I alt 2.859, , ,9 Kilde: Finansloven 2012

78,0 - - I alt 2.859, , ,9 Kilde: Finansloven 2012 Sekretariatet Finanslov 2013 hvor står vi? Hvor meget er der at fordele? Med udgangen af 2012 er der ikke flere globaliseringsmidler at fordele. Globaliseringsforliget (velfærdsforliget) blev opsagt med

Læs mere

det samfundsvidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2013

det samfundsvidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2013 det samfundsvidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 213 Forord Denne folder forklarer fakultetets budgetmodel og beskriver hovedtallene i fakultetets budget for 213. Budgetmodellen er en

Læs mere

Bindinger på universiteternes basismidler til forskning

Bindinger på universiteternes basismidler til forskning Akademikernes Centralorganisation Sekretariatet Den 17. august 2009 KS Baggrundsnotat Bindinger på universiteternes basismidler til forskning I princippet skulle basismidlerne til universiteterne være

Læs mere

Finanslovsforslag for konsekvenser for gymnasieuddannelserne

Finanslovsforslag for konsekvenser for gymnasieuddannelserne Finanslovsforslag for 2017 - konsekvenser for gymnasieuddannelserne Samlet skæres de gymnasiale uddannelser med mere end 535 mio. kr. hhx får herefter 70 mio. kr. tilbage De almene gymnasier skæres 400

Læs mere

Scenarier for fordeling af globaliseringsmidler til forskning

Scenarier for fordeling af globaliseringsmidler til forskning AC - Sekretariatet Den 7. oktober 2010 KS Globaliseringsforhandlinger efteråret 2010: Scenarier for fordeling af globaliseringsmidler til forskning En helt kort opsummering: For 2011 angiver regeringen,

Læs mere

S A G S N O T A T Vedr.: KONCERN-ØKONOMI Sagsbehandler:

S A G S N O T A T Vedr.: KONCERN-ØKONOMI Sagsbehandler: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 34, 9. september 2008 Pkt. 5 Bilag 2. Til Bestyrelsen og LT S A G S N O T A T 26. AUGUST 2008 Vedr.: Hovedpunktspapir - Forslag til Finanslov

Læs mere

UDVIKLINGEN I ØKONOMIEN PÅ ERHVERVSSKOLERNES STØRSTE AKTIVI- TETSOMRÅDER FRA 2003 TIL 2011

UDVIKLINGEN I ØKONOMIEN PÅ ERHVERVSSKOLERNES STØRSTE AKTIVI- TETSOMRÅDER FRA 2003 TIL 2011 UDVIKLINGEN I ØKONOMIEN PÅ ERHVERVSSKOLERNES STØRSTE AKTIVI- TETSOMRÅDER FRA 2003 TIL 2011 Der er gennem de seneste år sket en ændring i tilskudsstrukturen på erhvervsskolernes uddannelser. Det har vanskeliggjort

Læs mere

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Til medlemmerne af IT- Universitetets bestyrelse Direktionen Direkte tlf.: 7218 5072 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: - 15. september 2008 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 67, den 19. marts 2013 Pkt. 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse. Vedr.: KU's estimerede indtægter i perioden

Bestyrelsesmøde nr. 67, den 19. marts 2013 Pkt. 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse. Vedr.: KU's estimerede indtægter i perioden K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 67, den 19. marts 2013 Pkt. 4. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 11. MARTS 2013 Vedr.: KU's estimerede indtægter

Læs mere

I kan læse finanslovforslaget for 2018 på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside:

I kan læse finanslovforslaget for 2018 på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside: Institutioner der udbyder erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk

Læs mere

Opfølgning på resultatmål i udviklingskontrakt for 2009 til 2010 Opfølgning pr. 25. august 2010

Opfølgning på resultatmål i udviklingskontrakt for 2009 til 2010 Opfølgning pr. 25. august 2010 Bilag 2 Opfølgning på resultatmål i udviklingskontrakt for 2009 til 2010 Opfølgning pr. 25. august 2010 Afrapporteringen i nedenstående skema afspejler resultaterne i 2009 og første halvår af Signatur:

Læs mere

Bilag Bilag: Uddybning af budget 2017

Bilag Bilag: Uddybning af budget 2017 Bilag 4.3 20161212 Bilag: Uddybning af budget 2017 December 2016 2 Kolofon Dato 5. december 2016 Bestyrelsesforelæggelse af Uddybning af budget 2017 Uddybning af Budget 2017 Koncernadministration, Økonomi

Læs mere

Internt stormøde: Strategi og budget

Internt stormøde: Strategi og budget Internt stormøde: Strategi og budget Karsten Kristiansen Mandag d. 15. august 2011 kl. 14:00 Lundbeckfond Auditorium De dystre prognoser for KU s forskningstilskud Lene Düwel: Væksten der blev væk, KUreren

Læs mere

Loftskorrektioner på FL18

Loftskorrektioner på FL18 Loftskorrektioner på FL18 December 2017 I forlængelse af regeringens 2025-plan Vækst og Velstand 2025 og de indgåede reformaftaler i foråret 2017 om Tryghed om boligskatten, Aftale om flere år på arbejdsmarkedet

Læs mere

Finansielt outlook 2015+

Finansielt outlook 2015+ B5-2013 Pkt. 2.a Bilag 2.1 Bestyrelsesmødet 16. december 2013 Finansielt outlook 2015+ 16. december 2013 Side 1 En dansk business school iblandt den internationale elite af business schools CBS ambition

Læs mere

Fakta om Forslag til Finansloven for 2015 (FFL15)

Fakta om Forslag til Finansloven for 2015 (FFL15) Fakta om Forslag til Finansloven for 2015 (FFL15) Den 26. august 2014 fremsatte Regeringen Forslag til Finansloven for 2015 (FFL15) og Undervisningsministeriet offentliggjorde takstkatalog for Finanslov

Læs mere

KONCERN-ØKONOMI ØKONOMISTYRINGSSEKTIONEN

KONCERN-ØKONOMI ØKONOMISTYRINGSSEKTIONEN KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 69, den 29. oktober 2013 Pkt. 4. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 17. OKTOBER 2013 Vedr.: KU's estimerede indtægter i perioden 2014-2017 Sagsbehandler:

Læs mere

ANALYSE AF FORSLAG TIL FINANSLOV 2014 - KONSEKVENSER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET

ANALYSE AF FORSLAG TIL FINANSLOV 2014 - KONSEKVENSER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET ANALYSE AF FORSLAG TIL FINANSLOV 2014 - KONSEKVENSER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET Regeringen fremlagde d. 27. august 2013 sit forslag til finansloven for 2014. Det er på mange måder en finanslov, der særligt

Læs mere

Opslag af midler til forundersøgelse, udvikling og opstart af en kandidatuddannelse målrettet naturfagslærer i folkeskolen

Opslag af midler til forundersøgelse, udvikling og opstart af en kandidatuddannelse målrettet naturfagslærer i folkeskolen Notat Opslag af midler til forundersøgelse, udvikling og opstart af en kandidatuddannelse målrettet naturfagslærer i folkeskolen Ansøgningsfrist: Den 28. september 2018, kl. 12.00 1. Formål Regeringen

Læs mere

fordeling af budgetramme

fordeling af budgetramme 4. Fordeling af budgetrammen for 2002 4.1 Fordelingsprincipper Ved fordelingen af budgetrammen er videreført det generelle princip, at hovedområderne får tilført de bevillinger og indtægter som de selv

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 218 Folketinget Fremsat den 31. august 2017 af finansministeren (Kristian Jensen) til

Forslag. Lovforslag nr. L 218 Folketinget Fremsat den 31. august 2017 af finansministeren (Kristian Jensen) til Lovforslag nr. L 218 Folketinget 2016-17 Fremsat den 31. august 2017 af finansministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om ændring af lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET 7. JANUAR 2009

AARHUS UNIVERSITET 7. JANUAR 2009 7. JANUAR 2009 2008 et godt og travlt år for AU Strategi 2008-2012 Kvalitet og mangfoldighed 2 2008 et godt og travlt år for AU Strategien føres ud i livet Integrations- og forandringsprocessen Reorganisering

Læs mere

Forslag til fordeling af forskningsmidler 2007-2008

Forslag til fordeling af forskningsmidler 2007-2008 Akademikernes Centralorganisation Sekretariatet Den 11. maj 2006 Forslag til fordeling af forskningsmidler 2007-2008 Regeringens globaliseringsstrategi rummer en række nye initiativer på forskningsområdet

Læs mere

11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015

11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015 11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015 Sagsfremstilling Driftsresultatet efter 1. halvår viser et overskud på godt 65 mio. kr., hvilket er 74 mio. kr. bedre end det budgetterede underskud

Læs mere

Odsherred Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia

Odsherred Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia Til Odsherred Kommune Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 08. februar 2013 Odsherred Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014

Læs mere

Til institutioner, der udbyder erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser mv. og videregående uddannelser under lov om åben uddannelse

Til institutioner, der udbyder erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser mv. og videregående uddannelser under lov om åben uddannelse Til institutioner, der udbyder erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser mv. og videregående uddannelser under lov om åben uddannelse Orientering om Forslag til finanslov for finansåret 2014 27.

Læs mere

Universiteter SDC-Sekretariatet Akkrediteringsinstitutionen. Information om FFL 2013

Universiteter SDC-Sekretariatet Akkrediteringsinstitutionen. Information om FFL 2013 Universiteter SDC-Sekretariatet Akkrediteringsinstitutionen Information om FFL 2013 Regeringen offentliggør i dag sit forslag til finanslov for 2013. Styrelsen for Universiteter og orienterer hermed om

Læs mere

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Til bestyrelsens medlemmer Direktionen Direkte tlf.: 7218 50 72 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: 2010-021-0018 18. november 2010 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug.

Læs mere

Til Sorø Kommune. 08. februar Sorø Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia

Til Sorø Kommune. 08. februar Sorø Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia Til Sorø Kommune Sagsnummer Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 08. februar 2013 Sorø Kommune - Følgebrev til basisbudget

Læs mere

Til Ringsted Kommune. 08. februar Ringsted Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia

Til Ringsted Kommune. 08. februar Ringsted Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia Til Ringsted Kommune Sagsnummer Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 08. februar 2013 Ringsted Kommune - Følgebrev til basisbudget

Læs mere

5. Budgetrammer for hovedområderne

5. Budgetrammer for hovedområderne 5. Budgetrammer for hovedområderne I nedenstående afsnit følger en mere detaljeret opgørelse af budgetrammerne for fakulteterne, AUB og AUA. Til forskel fra IB 2001 er budgetrammerne for fællesaktiviteterne

Læs mere

Den samlede ramme for IB 2002 er opgjort i nedenstående oversigt:

Den samlede ramme for IB 2002 er opgjort i nedenstående oversigt: 3. Bevillingsramme for AAUs aktiviteter i 2002 Den samlede ramme for IB 2002 er opgjort i nedenstående oversigt: FL 2001 Ændring FL 2002 Prognose Overførsler IB2002 i 2002 priser AAU fra 2001 Ordinær uddannelse

Læs mere

det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2015 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet

det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2015 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2015 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Forord I denne pjece redegøres for hoved tallene i budget 2015 for Det Natur- og Biovidenskabelige

Læs mere

Præsentation af Budget 2008

Præsentation af Budget 2008 Præsentation af Budget 2008 1 2 Strategiske mål - Forskningsproduktion blandt de bedste (VBN) - Stærke internationale forskningsområder indenfor alle uddannelser (40%) - Særligt gode vilkår for særligt

Læs mere

Centrale parametre for CBS,

Centrale parametre for CBS, BUDGET 2015 FORORD I 2015 budgetteres der med et omkostningsniveau på 1.284 mio. kr. og et underskud på 35 mio. kr. Idet CBS ikke har udsigt til at få forøgede strukturelle indtægter, tager CBS med budget

Læs mere

Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2018

Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2018 Institutioner der udbyder almene voksenuddannelser Danske HF & VUC Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering

Læs mere

Forslag til finanslov for 2019

Forslag til finanslov for 2019 3. september 2018 Forslag til finanslov for 2019 Regeringen fremlagde torsdag i sidste uge forslag til finanslov for 2019. Dette notat fremhæver de vigtigste nyheder og kommenterer derefter de enkelte

Læs mere

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Til bestyrelsens medlemmer Direktionen Direkte tlf.: 7218 5072 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: 2010-021-0018 8. september 2010 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug.

Læs mere

Bilag til budget 2008

Bilag til budget 2008 Bilag 1 Bestyrelsesmøde 20. december 2007 Bilag til budget 2008 1. Baggrund for budgettet 2. Budget 2008 og SGs visioner 3. Større investeringer 4. Eksempler på ændringer i budgetforudsætningerne 5. Sammenfatning

Læs mere

ANALYSE AF FORSLAG TIL FINANSLOV 2015 - KONSEKVENSER PÅ UNIVERSITETSOMRÅDET

ANALYSE AF FORSLAG TIL FINANSLOV 2015 - KONSEKVENSER PÅ UNIVERSITETSOMRÅDET ANALYSE AF FORSLAG TIL FINANSLOV 2015 - KONSEKVENSER PÅ UNIVERSITETSOMRÅDET Regeringen fremlagde tirsdag d. 26. august 2014, sit forslag til finanslov for 2015. Ligesom sidste år indeholder finansloven

Læs mere

Teknisk gennemgang FFL19

Teknisk gennemgang FFL19 Teknisk gennemgang FFL19 20. Undervisningsministeriet Teknisk gennemgang af FFL19 for skoleforeningerne på det regulerede område 30. august 2018 Side 1 Disposition Overordnet udvikling i bevilling og aktivitet

Læs mere

4. Økonomi efter 1. kvartal 2015. Sagsfremstilling

4. Økonomi efter 1. kvartal 2015. Sagsfremstilling 4. Økonomi efter 1. kvartal Sagsfremstilling Indledende bemærkninger Det indstilles til bestyrelsen under dagsordenens punkt 9, at der optages et realkreditlån på 1mia. kr. i. Det er 500 mio. kr. mere,

Læs mere

Budgetprocedure

Budgetprocedure Budgetprocedure 2020-2023 Udkast 20. februar 2019 Budgettet er politikernes vigtigste redskab til at styre den økonomiske udvikling i kommunen. Det er således ved budgetlægningen, at de store beslutninger

Læs mere

Til Lolland Kommune. 08. februar Lolland Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia

Til Lolland Kommune. 08. februar Lolland Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia Til Lolland Kommune Sagsnummer Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 08. februar 2013 Lolland Kommune - Følgebrev til basisbudget

Læs mere

Udviklingsaftale 2018 for Teknik & Miljø

Udviklingsaftale 2018 for Teknik & Miljø Udviklingsaftale 2018 for Teknik & Miljø I denne udviklingsaftale fremgår det, hvilke udviklingsmål vi i Teknik & Miljø vil arbejde med i 2018. Udviklingsmålene er opdelt i 2 dele. Del I der gennem vores

Læs mere

Akademikernes forslag til finansloven for 2015 vedr. forskning, uddannelse og innovation

Akademikernes forslag til finansloven for 2015 vedr. forskning, uddannelse og innovation Akademikernes forslag til finansloven for 2015 vedr. forskning, uddannelse og innovation Den 25. juni 2014 Sag.nr. Dok.nr. ks/ka De statslige bevillinger Den samlede bevilling på finansloven for 2014 til

Læs mere

12. Regnskab efter 3. kvartal 2015 og Prognose for 2015

12. Regnskab efter 3. kvartal 2015 og Prognose for 2015 12. Regnskab efter 3. kvartal 2015 og Prognose for 2015 Sagsfremstilling Driftsresultatet efter 3. kvartal udviser et overskud på 70 mio. kr., hvilket er 103 mio. kr. bedre end det budgetterede underskud

Læs mere

Konsekvensanalyse af Trepartsaftale III

Konsekvensanalyse af Trepartsaftale III Konsekvensanalyse af Trepartsaftale III I oktober 2017 indgik regeringen og arbejdsmarkedets parter Trepartsaftale III om et styrket og mere fleksibelt voksen-, efter- og videreuddannelsesområdet. Aftalen

Læs mere

Til Slagelse Kommune. 08. februar Slagelse Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia

Til Slagelse Kommune. 08. februar Slagelse Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia Til Slagelse Kommune Sagsnummer Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 08. februar 2013 Slagelse Kommune - Følgebrev til basisbudget

Læs mere

Bilag om bevillinger til offentlig forskning 1

Bilag om bevillinger til offentlig forskning 1 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI BILAG 2 SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K Telefon 33 92 33 00 Fax 33 11 16 65 Bilag om bevillinger til offentlig forskning 1 30. november

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om universiteternes stigende egenkapital

Rigsrevisionens notat om beretning om universiteternes stigende egenkapital Rigsrevisionens notat om beretning om universiteternes stigende egenkapital November 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om universiteternes stigende egenkapital (beretning nr.

Læs mere

N OTAT. Udvikling i universiteternes økonomi og pe r- sonale

N OTAT. Udvikling i universiteternes økonomi og pe r- sonale N OTAT Udvikling i universiteternes økonomi og pe r- sonale Den 24. april 2015 Sags ID: SAG-2015-01692 Dok.ID: 1996755 Indtægter og udgifter/omkostninger, jf. kapitel 1 Fra 2007 til 2013 er universiteternes

Læs mere

Finansieringen af FGU-aftalen Fjernundervisning på GSK Lønstigninger i OK18 Statens indkøbsbesparelse

Finansieringen af FGU-aftalen Fjernundervisning på GSK Lønstigninger i OK18 Statens indkøbsbesparelse Som noget nyt vil bidraget i 2022 blive tilbageført fuldt ud til uddannelsesområdet, dog uden nogen garanti for, hvor stor en del der tilbageføres til de respektive områder, hvor det er høstet. Omprioriteringsbidraget

Læs mere

Teknisk gennemgang FFL18

Teknisk gennemgang FFL18 Teknisk gennemgang FFL18 20. Undervisningsministeriet Teknisk gennemgang af FFL18 for det regulerede område 1. september 2017 Side 1 Disposition Nøgletal om Undervisningsministeriets bevilling Aktivitetsudviklingen

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 94, d. 4. april 2018 Pkt. 6. Bilag 1. København Universitets bestyrelse. Vedr. Økonomiske vilkår frem mod budget 2019

Bestyrelsesmøde nr. 94, d. 4. april 2018 Pkt. 6. Bilag 1. København Universitets bestyrelse. Vedr. Økonomiske vilkår frem mod budget 2019 KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 94, d. 4. april 2018 Pkt. 6. Bilag 1 København Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 13. MARTS 2018 Vedr. Økonomiske vilkår frem mod budget 2019 Sagsbehandler Koncern-økonomi

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia

Høje-Taastrup Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia Til Høje-Taastrup Kommune Sagsnummer Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 08. februar 2013 Høje-Taastrup Kommune - Følgebrev

Læs mere

Til Furesø Kommune. 08. februar Furesø Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia

Til Furesø Kommune. 08. februar Furesø Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia Til Furesø Kommune Sagsnummer Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 08. februar 2013 Furesø Kommune - Følgebrev til basisbudget

Læs mere

Til udbydere af almene voksenuddannelser Departementet

Til udbydere af almene voksenuddannelser Departementet Til udbydere af almene voksenuddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 80, den 27. oktober 2015 Pkt. 5a. Bilag 1. Vedr.: Hovedretning for budget 2016 og rammerne for

Bestyrelsesmøde nr. 80, den 27. oktober 2015 Pkt. 5a. Bilag 1. Vedr.: Hovedretning for budget 2016 og rammerne for KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 80, den 27. oktober 2015 Pkt. 5a. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 15. OKTOBER 2015 Vedr.: Hovedretning for budget 2016 og rammerne for 2016-19

Læs mere

Bilag trimester opfølgning på Budget 2017

Bilag trimester opfølgning på Budget 2017 Bilag 5.2 20170619 1. trimester 2017 - opfølgning på Budget 2017 9. juni 2017 Kolofon Dato 9. juni 2017 Bestyrelsesforelæggelse af 1. trimesteropfølgning 2017 Koncernadministrationen Økonomi Oversigt over

Læs mere

Hørsholm Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia

Hørsholm Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia Til Hørsholm Kommune Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 08. februar 2013 Hørsholm Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014

Læs mere

Administrativ drejebog. Budget 2010-13

Administrativ drejebog. Budget 2010-13 Administrativ drejebog Budget 2010-13 BUDGET 2010-13 PRINCIPPER OG KRITERIER 1) Vilkår og bærende principper 2) Kriterier for administrativt budgetoplæg GRUNDLAG FOR BUDGETLÆGNINGEN 3) Økonomisk politik

Læs mere

Til Gladsaxe Kommune. 08. februar Gladsaxe Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia

Til Gladsaxe Kommune. 08. februar Gladsaxe Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia Til Gladsaxe Kommune Sagsnummer Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 08. februar 2013 Gladsaxe Kommune - Følgebrev til basisbudget

Læs mere

1. trimester opfølgning på budget 2015

1. trimester opfølgning på budget 2015 Bilag 5.1.1 20150618 1. trimester 2015 - opfølgning på budget 2015 Juni 2015 Kolofon Dato 18. juni 2015 Direktionsforelæggelse af 1. trimesteropfølgning 2015 Controllerenheden Koncernadministrationen Økonomi

Læs mere

Rudersdal Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia

Rudersdal Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia Til Rudersdal Kommune Sagsnummer Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 08. februar 2013 Rudersdal Kommune - Følgebrev til basisbudget

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia

Lyngby-Taarbæk Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia Til Lyngby-Taarbæk Kommune Sagsnummer Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 08. februar 2013 Lyngby-Taarbæk Kommune - Følgebrev

Læs mere

Køge Kommune - Følgebrev til budget 2012, 1. behandling for Trafikselskabet Movia

Køge Kommune - Følgebrev til budget 2012, 1. behandling for Trafikselskabet Movia Køge Kommune Sagsnummer Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 5. juli 2011 Køge Kommune - Følgebrev til budget 2012, 1. behandling

Læs mere

a. Finansministeriet orienterer hermed Finansudvalget om væsentlige resultater af den statslige udgiftskontrol,

a. Finansministeriet orienterer hermed Finansudvalget om væsentlige resultater af den statslige udgiftskontrol, Finansudvalget 2017-18 Aktstk. 155 Offentligt Aktstykke nr. 155 Folketinget 2017-18 Bilag 155 Finansministeriet. København, den 27. juni 2018. a. Finansministeriet orienterer hermed Finansudvalget om væsentlige

Læs mere

Når kommunen låner penge øger vi det økonomiske råderum og vi kan derfor foretage investeringer vi ellers ikke ville kunne gennemføre.

Når kommunen låner penge øger vi det økonomiske råderum og vi kan derfor foretage investeringer vi ellers ikke ville kunne gennemføre. Dato: 7. april 2014 Til: Økonomiudvalg og byråd Vedrørende: i Holbæk Kommune Indledning Holbæk Kommune havde efter kommunesammenlægningen i 2007 en gæld på 700 mio. kr. ved udgangen af 2013 var gælden

Læs mere

Store LederGruppe SLG Budgetlægningen 2014-2017

Store LederGruppe SLG Budgetlægningen 2014-2017 Store LederGruppe SLG Budgetlægningen 2014-2017 Den 22. august 2013 på Hotel Vojens Råderum, afbureaukratisering og effektivisering Fra 5 til 12 mia. kr. i modernisering af offentlig sektor frem til 2020

Læs mere

I løbet af uge 3 bliver de nedenstående links om Movias basisbudget 2013 lagt på Movias ekstranet:

I løbet af uge 3 bliver de nedenstående links om Movias basisbudget 2013 lagt på Movias ekstranet: Til Sorø Kommune Sagsnummer Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. januar 2012 Sorø Kommune - Følgebrev til basisbudget 2013

Læs mere

Bilagsmateriale. Budget Aarhus HF & VUC. Forudsætninger til budget Årselever. Resultatopgørelse. Samlet budget Aarhus HF & VUC

Bilagsmateriale. Budget Aarhus HF & VUC. Forudsætninger til budget Årselever. Resultatopgørelse. Samlet budget Aarhus HF & VUC Bilagsmateriale Budget 2018 Aarhus HF & VUC Forudsætninger til budget 2018 Årselever Bilag 1. Årselever Resultatopgørelse Bilag 2. Bilag 3. Bilag 4. Bilag 5. Bilag 6. Samlet budget Aarhus HF & VUC Oversigt

Læs mere

I løbet af uge 3 bliver de nedenstående links om Movias basisbudget 2013 lagt på Movias ekstranet:

I løbet af uge 3 bliver de nedenstående links om Movias basisbudget 2013 lagt på Movias ekstranet: Til Holbæk Kommune Sagsnummer Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. januar 2012 Holbæk Kommune - Følgebrev til basisbudget

Læs mere

Til Lejre Kommune. 08. februar Lejre Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia

Til Lejre Kommune. 08. februar Lejre Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia Til Lejre Kommune Sagsnummer Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 08. februar 2013 Lejre Kommune - Følgebrev til basisbudget

Læs mere

Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet

Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet VIDEREGÅENDE UDDANNELSER Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet Af Mette Fjord Sørensen I oktober 2013 nedsatte daværende uddannelsesminister Morten Østergaard et ekspertudvalg, hvis opgave

Læs mere

6. Fastlæggelse af mødedatoer mv. for 2006 (beslutningspunkt) Bilag 6: Plan for direktionens arbejde, bestyrelsesmøder mv., 2006

6. Fastlæggelse af mødedatoer mv. for 2006 (beslutningspunkt) Bilag 6: Plan for direktionens arbejde, bestyrelsesmøder mv., 2006 S:\dirsek\Bestyrelsesmoder\2005\050401\OFI\OFI-kommenteret dagsorden050401v9.doc Direktionen Direkte tlf.: 7218 5301 E-mail: naub@itu.dk Journalnr.: - 17. marts 2005 Dagsorden for møde i IT-Universitetets

Læs mere

Tabel 1 Samlede besparelser for de gymnasiale uddannelser

Tabel 1 Samlede besparelser for de gymnasiale uddannelser Detaljeret gennemgang af finanslovsforslag 2011 samt dispositionsbegrænsning 2010 Regeringens forslag til finanslov 2011 blev offentliggjort tirsdag den 24. august 2010. Der er ingen egentlige overraskelser

Læs mere

Albertslund Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia

Albertslund Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia Til Albertslund Kommune Sagsnummer Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 08. februar 2013 Albertslund Kommune - Følgebrev til

Læs mere

Private gymnasier og studenterkurser. 24. august 2011 Sags nr.: H.011. Orientering om Forslag til Finanslov for finansåret 2012

Private gymnasier og studenterkurser. 24. august 2011 Sags nr.: H.011. Orientering om Forslag til Finanslov for finansåret 2012 Private gymnasier og studenterkurser Økonomisk afdeling Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Orientering om Forslag til

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune- Følgebrev til Basisbudget 2013 for Trafikselskabet Movia

Lyngby-Taarbæk Kommune- Følgebrev til Basisbudget 2013 for Trafikselskabet Movia Lyngby-Taarbæk Kommune Sagsnummer Sagsbehandler STY Direkte 36 13 15 89 Fax - STY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 17. januar 2012 Lyngby-Taarbæk Kommune- Følgebrev til Basisbudget

Læs mere

Bilag G. Udviklingen i de eksternt fastsatte økonomiske rammer for de naturvidenskabelige uddannelser på KU og ÅU 1985-1999

Bilag G. Udviklingen i de eksternt fastsatte økonomiske rammer for de naturvidenskabelige uddannelser på KU og ÅU 1985-1999 Bilag G Udviklingen i de eksternt fastsatte økonomiske rammer for de naturvidenskabelige uddannelser på KU og ÅU 1985-1999 Universiteterne modtager bloktilskudsbevillinger til uddannelse og forskning.

Læs mere

Til Roskilde Kommune. 08. februar Roskilde Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia

Til Roskilde Kommune. 08. februar Roskilde Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia Til Roskilde Kommune Sagsnummer Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 08. februar 2013 Roskilde Kommune - Følgebrev til basisbudget

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET. Statistikberedskab. (Økonominøgletal)

KØBENHAVNS UNIVERSITET. Statistikberedskab. (Økonominøgletal) KØBENHAVNS UNIVERSITET Statistikberedskab 2018 (Økonominøgletal) KU s statistikberedskab 2018 hovedområdeopdelt Indledning... 2 Formålsfordeling af løn og driftsomkostninger... 2 Nøgletal A: Indtægtsfordeling

Læs mere

Aktstykke nr. 140 Folketinget 2014-15. Afgjort den 28. maj 2015. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 19. maj 2015.

Aktstykke nr. 140 Folketinget 2014-15. Afgjort den 28. maj 2015. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 19. maj 2015. Aktstykke nr. 140 Folketinget 2014-15 Afgjort den 28. maj 2015 140 Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 19. maj 2015. a. Klima-, Energi og Bygningsministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets

Læs mere

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6)

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6) Budget 2013-1 Side 1 af 5 1. INDLEDNING J.nr. ØK-0130-0019 2. november 2012 SH/JMP Det er tidligere besluttet at udsætte godkendelse af budget 2013-1 til november måned, da det var forventningen, at Forsyningssekretariatet

Læs mere

Budget 2008 udmøntning af fælles puljer

Budget 2008 udmøntning af fælles puljer Regionshuset Viborg Sundhedsstaben Sundhedsøkonomi Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Budget 2008 udmøntning af fælles puljer I budget 2008 er der afsat en væsentlig

Læs mere

Til Gribskov Kommune. 08. februar Gribskov Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia

Til Gribskov Kommune. 08. februar Gribskov Kommune - Følgebrev til basisbudget 2014 for Trafikselskabet Movia Til Gribskov Kommune Sagsnummer Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 08. februar 2013 Gribskov Kommune - Følgebrev til basisbudget

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET. Statistikberedskab. (økonominøgletal)

KØBENHAVNS UNIVERSITET. Statistikberedskab. (økonominøgletal) KØBENHAVNS UNIVERSITET Statistikberedskab 2016 (økonominøgletal) KU s statistikberedskab 2016 hovedområdeopdelt KU s statistikberedskab 2016 hovedområdeopdelt... 1 Indledning... 2 Formålsfordeling af løn

Læs mere

Forløbet af og forudsætningerne for budgetlægningen for budget

Forløbet af og forudsætningerne for budgetlægningen for budget Bilag 2 Fra Borgmesterens Afdeling Dato 25-02-2016 I dette bilag beskrives hvordan den politiske og den administrative budgetproces tilrettelægges på en række konkrete områder. Administrativ proces for

Læs mere

Vi orienterer i dette brev om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2019 (ÆF19) for Undervisningsministeriets område.

Vi orienterer i dette brev om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2019 (ÆF19) for Undervisningsministeriets område. Til institutioner med erhvervsgymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere

Bilag trimester opfølgning på Budget 2017

Bilag trimester opfølgning på Budget 2017 2. trimester 2017 - opfølgning på Budget 2017 11. oktober 2017 Kolofon Dato 11. oktober 2017 Bestyrelsesforelæggelse af 2. trimesteropfølgning 2017 Koncernadministrationen Økonomi Oversigt over anvendte

Læs mere

Knud Larsen bad om en redegørelse for forudsætningerne for flextrafik i forbindelse med 2. behandlingen af budgettet.

Knud Larsen bad om en redegørelse for forudsætningerne for flextrafik i forbindelse med 2. behandlingen af budgettet. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 25. juni 2014 Henrik Visborg Thune 04 Budget 2016, 1. behandling Indstilling: Administrationen indstiller, at budgetforslaget sendes til andenbehandling

Læs mere