Kære medarbejder. 1 Status på økonomi og aktivitet. 2 Ledernyt. December I dette nummer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kære medarbejder. 1 Status på økonomi og aktivitet. 2 Ledernyt. December I dette nummer"

Transkript

1 December 2011 I dette nummer 1 Status på økonomi og aktivitet 1 Ledernyt 2 Nyt fra Kvalitetsområdet 4 Projekt PATIENTINDDRAGELSE 4 Tidsskrifter i papirudgave forsvinder 5 TULE 5 Nyt fra LMU 6 Glædelig jul og godt nytår Kære medarbejder Hermed udsendes nyhedsbrev nr. 17 med nyt fra vores afdeling. 1 Status på økonomi og aktivitet Forventningen til regnskabet for 2011 er, at der bliver et mindre underskud på 2-3 mil. kr., som skal overføres til næste år. Kravet i 2011 var en besparelse på 17,5 mill.kr., hvilket således næsten er nået. Dette er særdeles flot. Budget 2012 har nogle få ikke-afklarede emner, men det vil de blive i den nærmeste fremtid. Der vil i 2012 igen være udfordringer på stort alle udgiftsposter, specielt på sekretærområdet og forbruget på vikarer. På aktivitetssiden opfylder vi baseline, hvilket også er rigtig flot, da det er sket samtidig med udmøntning af ovennævnte besparelse, implementering af EPJ, akkreditering og diverse andre projekter. 2 Ledernyt Det er med stor glæde, at vi kan meddele følgende: - Anne Birgitte Langsted Pedersen er blevet ansat pr Anne Birgitte er uddannet geriater og skal varetage funktionsledelsen af Medicinsk Modtageafsnit sammen med afdelingssygeplejerske Hanne Skytte Anne Birgitte kommer fra en stilling som overlæge i geriatri ved Århus Universitetshospital. - Judith Knudsen er blevet konstitueret som afdelingssygeplejerske på M1 og Hæmatologisk dagafsnit pr Judith kommer fra en stilling som souschef i Hæmatologisk dagafsnit.

2 SIDE 2 NYHEDSBREV TIL MEDARBEJDERNE - Elisabeth Borg Christensen er blevet ansat som ledende sekretær i Holstebro pr Elisabeth er pt. konstitueret i stillingen. 3 Nyt fra Kvalitetsområdet a. Tidlig opsporing af kritisk sygdom TOKS Medicinsk Afdeling Der har i november og december været undervisning for læger ved overlæge Troels Niemann i hhv. Holstebro(1 gang) og Herning(2 gange) i TOKS. I januar 2012 skal der igen undervises i RHL. Der afventes en endelig stillingtagen til yderligere obligatorisk undervisning for læger og plejepersonalet i Medicinsk Afdeling. TOKS i MidtEPJ skal bruges af alt plejepersonale og læger. TOKS-scoring og beslutningsalgoritme, som er beskrevet i MidtEPJ, skal bruges af alle. Vær opmærksom på, at lægen skal angive og dokumentere observationshyppighed og tilladelig score, når scoren er 3. På kvalitetsudvalgsmøde d 2. november 2011 i Medicinsk Afdeling besluttede vi at udarbejde en afdelingsinstruks for at kunne anvende andre kriterier for handlinger ved udvalgte patientgrupper. Der bliver formuleret en ny tekst til lommekort, hvor det vil fremgå, at TOKS beslutningsalgoritmen i MidtEPJ skal følges, og at MAT(Mobilt akut team) kan bruges som livline. Se mere i e-dok e-dok retningslinje Observation af voksne patienter (HEV) Vil du vide mere, kan du kontakte kvalitetskoordinator Randi Bligaard på lokal eller ledende overlæge Steen Husted på b. Patientsikkerhedsarbejdet: Vi er nu godt i gang med den nye patientsikkerhedsdatabase (DPSD 2), hvor der kan meldes UTH- sager ind fra både primær- og sekundærsektoren. Sagsbehandling på afdelingsniveau fortsætter som hidtil ved lokal sagsbehandler, der færdiggør rapporterne med WHO klassifikation, og emner svarende til DDKM. Herefter indsendes rapporterne til patientombuddet.

3 NYHEDSBREV TIL MEDARBEJDERNE SIDE 3 Sagsbehandling på afsnitsniveau: Fra sendes UTHsagerne fra lokal sagsbehandler til decentral sagsbehandling på afsnitsniveau. Det vil sige, at sagsopfølgningen foregår ved patientsikkerhedsnøglepersonerne, der skriver analyseresultatet direkte ind i databasen. Patienter og pårørende rapporterer fra i databasen. UTH-sagerne fra patienter og pårørende vil indtil videre blive behandlet af Kvalitet og Udvikling, som ligeledes danner sig et overblik over sagerne, i forhold til tendenser og mønstre. Organiseringen af patientsikkerhedsarbejdet i Medicinsk Afdeling vil blive omtalt i næste nyhedsbrev. Der arbejdes lige nu med en tydeligere organisering. Det er vigtigt at få en højere grad af synlighed i vores afdeling, så arbejdet med patientsikkerhed opleves meningsfyldt og bliver nærværende i forhold til de indsatsområder, vi har i afdelingen. Vil du vide mere, kan du kontakte lokal sagsbehandler i Medicinsk Afdeling, sundhedsfaglig afdelingskonsulent, Mette Pedersen på eller ledende overlæge Steen Husted på c. Journalaudit / Hygiejneaudit / Audit på Tryksårsscreening Der er i løbet af oktober og november foretaget audit på de ovennævnte områder. Journalaudit er foretaget på M1, RHL og MSA, RHE, på i alt 40 journaler. Audit viser mange flotte resultater blandt andet, at der er udarbejdet en indledende behandlingsplan indenfor de fastsatte rammer, kvaliteten af epikriserne, stillingtagen til rehabilitering. Der er også udviklingsområder, især indenfor informeret samtykke, information til patienter om behandlingsplan, medicinafstemning ved indlæggelse, ernæringsområdet og dokumentation for rettidig afsendelse af epikrise. Resultatet af audit kan ses på F-drev (Medicinsk afdeling/alle Lokationer/ Kvalitsudvalg/Journalaudit). Resultaterne skal vurderes i de enkelte afsnit på det kommende kvalitetsudvalgsmøde i januar 2012 med henblik på udarbejdelse af handleplaner for kvalitetsbrist. Hygiejneaudit: Resultaterne er særdeles flotte. Der er et indsatsområde i forhold til MRSA - i 12 af 25 journaler ses MRSA-Screening. Det kan ikke umiddelbart vurderes, om manglende screening er på akut indlagte patienter. Resultaterne vurderes af hygiejnenøglepersoner og funktionslederne i de enkelte afsnit. Det samlede resultat for Medicinsk Afdeling vurderes ligeledes på kvalitetsudvalgsmødet i januar Resultat for tryksårsscreening drøftes på kvalitetsteammøderne i de enkelte afsnit. Vil du vide mere, kan du kontakte kvalitetskoordinator Randi Bligaard på lokal eller ledende overlæge Steen Husted på

4 SIDE 4 NYHEDSBREV TIL MEDARBEJDERNE 4 Projekt PATIENTINDDRAGELSE - et kulturarbejde for patienter og personale i dialyseafsnittet. Gennem det sidste 1½ år har personalet arbejdet med at øge patienternes inddragelse i egen pleje og behandling. Initiativet med patientinddragelse baserer sig på forskningsresultater, der viser, at patienterne oplever øget selvværd og tilfredshed, samtidig med at compliance øges betragteligt med bedre behandlingsresultater til følge. Hensigten er, at patienterne varetager større eller mindre dele af behandlingen i det omfang, de ønsker og/eller er i stand til. Samtidig forsøger vi som plejepersonale at træde et skridt tilbage, så patienterne får plads og muligheder. Vi har gjort mange positive erfaringer, blandt andet i forhold til gladere patienter og god stemning, fællesskab om opgaverne, større patientengagement i egen behandling og målinger af graden af patientdeltagelsen over tid. Vi har også erfaret, at vi er gået i gang med et stort kulturarbejde for både patienter og personale, som også fordrer, at sygeplejerskerne skal udvikle nye kompetencer. Det kræver mod og vilje at ændre på det, vi plejer at gøre og ændre på vore vaner. Vi forventer, at patientinddragelse er en fortløbende proces, som udvikler sig i takt med de erfaringer, vi gør sammen med patienterne. Dialyseafsnittet har i 2011 præsenteret patientinddragelse i form af indlæg på Landskursus for nefrologiske sygeplejersker, på Sygeplejefagdagen i HEV og på temadag for nefrologiske sygeplejersker i Region Midt. Der er udarbejdet en poster omhandlende patientinddragelse, som vandt 1. prisen på henholdsvis Sygeplejefagdagen i HEV og Landskursus for nefrologiske sygeplejersker. Spl. Dorris Østerby, Dialysen, foran den prisvindende poster. Vil du vide mere, kan du kontakte sygeplejerske Karin Høj Madsen, dialyseafsnittet eller udviklingskonsulent Randi Bligaard på lokal Tidsskrifter i papirudgave forsvinder Som led i afdelingens besparelser er de lægefaglige tidsskrifter opsagt med udgangen af abonnementsperioden. De fleste tidsskrifter vil derfor forsvinde med udgangen af året.i stedet kan viden findes via HEVs adgang til elektroniske tidsskrifter. Se mere på Har du/i brug for hjælp, kan bibliotekar Jane Kjemstrup kontaktes. Kontaktoplysninger findes på hjemmesiden.

5 NYHEDSBREV TIL MEDARBEJDERNE SIDE 5 6 TULE Overordnet set har resultatet af TULE været tilfredsstillende og at resultatet kan bruges til noget skyldes først og fremmest Jer som medarbejdere. I har prioriteret at få besvaret skemaet, således at vi kan bruge det til noget. Vi har spurgt to medarbejdere om deres oplevelse af processen, hvilket gengives nedenfor: I forbindelse med udlevering af kort med respondentnøgle var der måske lidt forvirring; - for det første skete det af måske gode grunde ikke samme dag, men udleveringsmåden var også forskelligt, der var ledere, som afleverede kortet personligt og andre sendte det i en intern kuvert. Enkelte steder har det måske givet et ikke retvisende resultat, idet der har været lederskift i/under processen og det nødvendigvis ikke er det opgivne navn, der blev evalueret. Informationsniveauet på afsnitsniveau er også et af de punkter som har været forskelligt. De steder, hvor tavlemøder er etableret, har det været muligt at bringe TULE på banen og hermed få afklaret problemstillinger. Processen op til TULE har været bedre end da vi havde AKU (arbejdsklimaundersøgelse). Jeg oplever, at der har været sat mere fokus på TULE i perioden inden besvarelse af spørgeskemaet i forhold til meget mere oplysning om processen, meget bedre udmelding til personalet om, at det var vigtigt, at de benyttede denne lejlighed til at få udtrykt, hvad de mente. Den høje svarprocent siger også noget om processen inden. På nuværende tidspunkt har der været og er dialogmøder i gang om resultaterne. LMU vil følge op på det generelle resultat med en temaeftermiddag om emnet i starten af Nyt fra LMU LMU har på sit møde d behandlet de indrapporterede sager og på hjemmesiden for MED-udvalget kan oversigten over fremsendte sager til HMU findes. På det seneste møde i LMU d. 14/ blev der blandt andet drøftet: - Afholdelse af MUSamtaler - Overbelægning og visitering - Mailadresser til alle medarbejdere Du kan læse referatet fra LMU på hjemmesiden. Vil du vide mere, kan du kontakte ledende oversygeplejerske Bodil Overgaard på lokal eller næstformand i LMU, Annette Dam, på

6 SIDE 6 NYHEDSBREV TIL MEDARBEJDERNE 8 Glædelig jul og godt nytår Afdelingsledelsen vil hermed også benytte lejligheden til at ønske Jer alle en glædelig jul og et godt nytår. Vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde i 2012, således at vi sammen kan give de medicinske patienter gode og sammenhængende patientforløb.

Referat fra KVALITETSUDVALGSMØDE. TID: Tirsdag den 8. maj 2012 kl

Referat fra KVALITETSUDVALGSMØDE. TID: Tirsdag den 8. maj 2012 kl Referat fra KVALITETSUDVALGSMØDE TID: Tirsdag den 8. maj 2012 kl. 14.00-15.30 STED: Medicinsk konferencerum, Medicinsk lægegang, Regionshospitalet Holstebro ORDSTYRER: Randi Bligaard (RB) REFERENT: Ilse

Læs mere

Referat fra kvalitetsudvalgsmøde i Medicinsk Afdeling den 18. september 2013

Referat fra kvalitetsudvalgsmøde i Medicinsk Afdeling den 18. september 2013 Referat fra kvalitetsudvalgsmøde i Medicinsk Afdeling den 18. september 2013 Afbud: Bodil O, Else Hjortbak, Dorthe Hansen, Hanne Berg, Anne Birgitte Langsted, Troels Niemann Referent: Randi 1. Velkommen

Læs mere

R E F E R A T KVALITETSUDVALGSMØDE

R E F E R A T KVALITETSUDVALGSMØDE R E F E R A T KVALITETSUDVALGSMØDE TID: Onsdag den 2. november 2011 kl. 14.00-15.30 STED: Medicinsk Konferencerum, Regionshospitalet Herning ORDSTYRER: Randi Bligaard TIL STEDE: Bente Vig, afdelingssygeplejerske.

Læs mere

Referat fra møde i kvalitetsudvalget i Akutafdelingen. Den 29. februar 2012 kl I mødelokalet på 6. etage i Holstebro

Referat fra møde i kvalitetsudvalget i Akutafdelingen. Den 29. februar 2012 kl I mødelokalet på 6. etage i Holstebro Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i kvalitetsudvalget i Akutafdelingen Den 29. februar 2012 kl. 09.30 12.00 I mødelokalet på 6.

Læs mere

Afdelingsledelsens opgave i forhold til Regionsrådets udmelding om besparelser

Afdelingsledelsens opgave i forhold til Regionsrådets udmelding om besparelser Kære medarbejder Hermed udsendes nyhedsbrev nr. 5 med masser af nyheder fra vores afdeling. Du kan i dette nyhedsbrev læse om: - Afdelingsledelsens opgave i forhold til Regionsrådets udmelding om besparelser

Læs mere

Statusrapport Patientsikkerhed - utilsigtede hændelser Anæstesiologisk afdeling Hospitalsenheden Vest

Statusrapport Patientsikkerhed - utilsigtede hændelser Anæstesiologisk afdeling Hospitalsenheden Vest Statusrapport 2012-2013 Patientsikkerhed - utilsigtede hændelser Anæstesiologisk afdeling Hospitalsenheden Vest 1 Hermed foreligger årsrapport for patientsikkerhedsarbejdet i Anæstesiologisk afdeling -

Læs mere

Implementering af oversigtstavler Hjertemedicinsk Sengeafsnit

Implementering af oversigtstavler Hjertemedicinsk Sengeafsnit Kære medarbejder Hermed udsendes nyhedsbrev nr. 4 med masser af nyheder fra vores afdeling. Du kan i dette nyhedsbrev læse om: - Implementering af oversigtstavler - Hjertemedicinsk Sengeafsnit - Kardiologien,

Læs mere

Referat fra kvalitetsudvalgsmøde 7. september 2010

Referat fra kvalitetsudvalgsmøde 7. september 2010 Referat fra kvalitetsudvalgsmøde 7. september 2010 TID: Tirsdag d. 7. september 2010 STED: Medicinsk Konferencerum, RHL TIL STEDE: AFBUD REFERENT: Ledende oversygeplejerske Bodil Overgaard Ledende overlæge

Læs mere

2. Journalaudit resultat forår 2010 og områder i forhold til audit 2010

2. Journalaudit resultat forår 2010 og områder i forhold til audit 2010 Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat fra kvalitetsudvalgsmøde i Akutafdelingen Den 22. september 2010 Dato 23. september 2010 Deltagere: Karen

Læs mere

Kommentarer pkt. 6: Der er ikke mulighed for ændringer i forhold til de handleanvisninger, der er lagt ind i EPJ i forbindelse med TOKS.

Kommentarer pkt. 6: Der er ikke mulighed for ændringer i forhold til de handleanvisninger, der er lagt ind i EPJ i forbindelse med TOKS. Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i kvalitetsudvalget i Akutafdelingen Den 7. december kl. 12.30 15.30 i konferencelokalet, Akutafdelingen,

Læs mere

Kvalificering af patientforløb i overgange mellem intensiv og medicinsk sengeafsnit Regionshospitalet Holstebro.

Kvalificering af patientforløb i overgange mellem intensiv og medicinsk sengeafsnit Regionshospitalet Holstebro. Kvalificering af patientforløb i overgange mellem intensiv og medicinsk sengeafsnit Regionshospitalet Holstebro. Den gode dokumentation og de gode dokumentationsredskaber i klinisk sygepleje. Århus Universitetshospital,

Læs mere

Rapport fra Internt Survey november Medicinsk Afdeling, afsnit M1 og tilhørende ambulatorier. Regionshospitalet Holstebro

Rapport fra Internt Survey november Medicinsk Afdeling, afsnit M1 og tilhørende ambulatorier. Regionshospitalet Holstebro Rapport fra Internt Survey november 2010 Dato 9. november 2010 Værtsafdeling, afsnit og matrikel Navne på interne surveyere Særlige bemærkning fra surveyet Medicinsk Afdeling, afsnit M1 og tilhørende ambulatorier.

Læs mere

Referat fra Kvalitetsudvalgsmøde i Akutafdelingen den 28. februar 2014 kl i mødelokale 1, kantinebygningen, Holstebro

Referat fra Kvalitetsudvalgsmøde i Akutafdelingen den 28. februar 2014 kl i mødelokale 1, kantinebygningen, Holstebro Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 www.regionmidtjylland.dk Referat fra Kvalitetsudvalgsmøde i Akutafdelingen den 28. februar 2014 kl. 9-12 i mødelokale

Læs mere

Referat af møde i LMU Onsdag d , kl Medicinsk konferencerum, Holstebro

Referat af møde i LMU Onsdag d , kl Medicinsk konferencerum, Holstebro Referat af møde i LMU Onsdag d. 14.12.11, kl. 13.00-15.30 Medicinsk konferencerum, Holstebro Hospitalsenheden Vest Medicinsk Afdeling LMU Afdelingsledelsen Tlf.nr.: 7843 6375 medicinsk.afdeling@vest.rm.dk

Læs mere

Planlægning af udskrivelse starter ved indlæggelsen.

Planlægning af udskrivelse starter ved indlæggelsen. Planlægning af udskrivelse starter ved indlæggelsen. "Vi vil se de mennesker vi ellers ikke ser" 01.10.17. Udarbejdet af: Jeanette Rokbøl Bente Fogh Hanne Mark Projektet er en iterativ proces, hvor indsatsen

Læs mere

BUA 2010 for Akutafdelingen

BUA 2010 for Akutafdelingen for Akutafdelingen FOKUSOMRÅDE: 1. Faglig kvalitet 1.1. Dokumenteret faglig kvalitet, gennem monitorering af patientforløb og journalaudit Akutafdelingens primære undersøgelse, dvs. plan for det videre

Læs mere

R E F E R A T. Inge Christensen, Renata Kosierkiewicz, Danson Muttuvelu.

R E F E R A T. Inge Christensen, Renata Kosierkiewicz, Danson Muttuvelu. R E F E R A T Emne: -møde. Tid: Onsdag den 16. maj 2012, kl. 13.00 15.30. Sted: Medicinsk konferencerum, RHL Til stede: Annette Dam, Ashkan Eftekhari, Henny Færge, Tina Holmgaard, Steen Husted, Betina

Læs mere

Internt Survey. Anæstesiologisk afdeling RHE. Mette Bruun Pedersen, Jens Oluf Bruun Pedersen

Internt Survey. Anæstesiologisk afdeling RHE. Mette Bruun Pedersen, Jens Oluf Bruun Pedersen Internt Survey Dato 8. november 2010 Værtsafdeling, afsnit og matrikel Navne på interne surveyere Særlige bemærkninger fra surveyet Anæstesiologisk afdeling RHE Mette Bruun Pedersen, Jens Oluf Bruun Pedersen

Læs mere

1 Styrkelse af Medicinsk Modtageafsnit 2 Åbning af KOL-ambulatorium

1 Styrkelse af Medicinsk Modtageafsnit 2 Åbning af KOL-ambulatorium Februar 2012 I dette nummer 1 Styrkelse af Medicinsk Modtageafsnit MM 2 Åbning af KOL-ambulatorium 3 I Patientens Fodspor 4 Tracer i Medicinsk Sengeafsnit og Sengeafsnit M2 5 EPJ-nyt 6 Anonyme henvendelser

Læs mere

Statusrapport

Statusrapport Statusrapport 2011-2012 Patientsikkerhed - utilsigtede hændelser Anæstesiologisk afdeling Hospitalsenheden Vest 1/14 Hermed foreligger overblik over patientsikkerhedsarbejdet i anæstesiologisk afdeling-

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Hospitalsenheden VEST Patientsikkerhedstemadag 10. april 2014 10 år er gået, hva har vi nået? www.regionmidtjylland.dk Danskernes største sikkerhedsrisiko er hverken terror, vold, kriminalitet eller arbejdsløshed,

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport

Hospitalsenheden Vest. Rapport Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Akut modtagelsen Regionshospitalet Holstebro Den 7. september 2009 Indhold Side Sammenfatning 2 Det samlede indtryk 3 Liste over teamets medlemmer 3

Læs mere

Referat fra Kvalitetsudvalgsmøde i Akutafdelingen den 5. februar 2014 kl i mødelokale 5, Herning

Referat fra Kvalitetsudvalgsmøde i Akutafdelingen den 5. februar 2014 kl i mødelokale 5, Herning Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 www.regionmidtjylland.dk Referat fra Kvalitetsudvalgsmøde i Akutafdelingen den 5. februar 2014 kl. 12.30-15.30 i

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport

Hospitalsenheden Vest. Rapport Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Røntgenafdelingen Regionshospitalet Holstebro Den 19. september Sammenfatning Denne rapport er udarbejdet som resultat af en patientsikkerhedsrunde

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde Røntgenafdelingen Regionshospitalet Herning Den med opfølgning den

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde Røntgenafdelingen Regionshospitalet Herning Den med opfølgning den Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Røntgenafdelingen Regionshospitalet Herning Den 01.10.12 med opfølgning den 20.02.13 Side3 Sammenfatning Denne rapport er udarbejdet som resultat af

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Hospitalsenheden VEST Sådan bliver EPJ klinikernes kæreste eje EPJ-Messedag 07.11.13 Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Hvorfor nu lige Klinikernes kæreste eje? Hospitalsenheden VEST 2 www.vest.rm.dk

Læs mere

Patienter der ikke blev indkaldt til kontroller fordi henvisninger, ordinationer, journaler m.v. blev væk i systemet

Patienter der ikke blev indkaldt til kontroller fordi henvisninger, ordinationer, journaler m.v. blev væk i systemet Hospitalsenheden Vest Patienter der ikke blev indkaldt til kontroller fordi henvisninger, ordinationer, journaler m.v. blev væk i systemet Analyse af arbejdsprocesser i U-kir afdeling Regionshospitalet

Læs mere

Informationsbrev om TULE og APV

Informationsbrev om TULE og APV Hospitalsenheden Vest Staben HR Afdelingsledelser Arbejdsmiljøgrupper Tillidsrepræsentanter Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 0000 Fax. +45 7843 8609 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Informationsbrev

Læs mere

Informationsbrev til arbejdsmiljøorganisationen.

Informationsbrev til arbejdsmiljøorganisationen. Informationsbrev til arbejdsmiljøorganisationen. November 2011 Indhold 2011 bliver et travlt år på mange områder. Hospitalsenheden Vest skal akkrediteres, der skal indføres EPJ, vi skal have nye telefonnumre,

Læs mere

Aarhus Universitetshospital

Aarhus Universitetshospital Offentlig, flettet surveyrapport - udskrevet den 24-07-2014 Aarhus Universitetshospital Standardsæt for Sygehuse Standardversion: 2 Standardudgave: 2 Gyldig fra: 28-02-2014 Gyldig til: 24-04-2017 Akkrediteringsstatus:

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST EPJ Klinikernes kæreste eje Arbejdsmiljøkonference 10.10.13 Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Introduktion til projektet Baggrund Fokusgruppeinterviews Resultater / anbefalinger KIT-styregruppen

Læs mere

Referat fra Kvalitetsudvalgsmøde i Medicinsk Afdeling den 24. februar 2014

Referat fra Kvalitetsudvalgsmøde i Medicinsk Afdeling den 24. februar 2014 Referat fra Kvalitetsudvalgsmøde i Medicinsk Afdeling den 24. februar 2014 Referent: Randi Dagsorden: 1. Referat fra Kvalitetsrådsmøde den 29. januar 2014 v/steen Kl. 14.00-14.15 Vedhæftet som bilag med

Læs mere

Kvalitetsudvalg Akutafdelingen

Kvalitetsudvalg Akutafdelingen Kvalitetsudvalg Akutafdelingen Akut afdelingen 18-08-2009 Første skridt Kommissorium og medlemmer Nøglepersoner Akkreditering E-dok Første skridt 1. Oprette Kvalitetsudvalg (styregruppe): formand i kvalitetsrådet

Læs mere

Rapport Internt survey Hospitalsenheden Vest Januar 2014

Rapport Internt survey Hospitalsenheden Vest Januar 2014 Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Rapport Internt survey Hospitalsenheden Vest

Læs mere

Sygepleje, ergoterapi og fysioterapi

Sygepleje, ergoterapi og fysioterapi Sammendrag af strategier Sygepleje, ergoterapi og fysioterapi Århus Sygehus 2005-2008 Forskning Evidensbasering og monitorering Dokumentation Århus Universitetshospital Århus Sygehus Virkeliggørelse af

Læs mere

R E F E R A T. Inge Christensen, Marie Elisabet Hole, Tina Holmgaard, Betina Jeppesen, Renata Kosierkiewicz, Lise Kristensen.

R E F E R A T. Inge Christensen, Marie Elisabet Hole, Tina Holmgaard, Betina Jeppesen, Renata Kosierkiewicz, Lise Kristensen. R E F E R A T Emne: -møde (APV). Tid: Mandag den 5. november 2012, kl. 13.00 16.00. Sted: Det lille konferencelokale, RHE. Til stede: Annette Dam, Ashkan Eftekhari, Henny Færge, Steen Husted, Anette Maabjerg,

Læs mere

VEJLEDNING TIL DOKUMENTATION i Midt-EPJ for sygeplejersker i ASA

VEJLEDNING TIL DOKUMENTATION i Midt-EPJ for sygeplejersker i ASA VEJLEDNING TIL DOKUMENTATION i Midt-EPJ for sygeplejersker i ASA Ved oprettelse af og indlæggelses af pt henvises til EPJ-manualen generelt. Nedenfor findes en kort overordnet gennemgang af relevante standardplaner

Læs mere

BUA2010 for Ernæringsenheden

BUA2010 for Ernæringsenheden BUA2010 for Ernæringsenheden FOKUSOMRÅDE: 1. Faglig kvalitet 1.1. Dokumenteret faglig kvalitet Ensretning af Ernæringspjecer i Hospitalsenheden Vest. Èn fælles ernæringspjece implementeret på relevante

Læs mere

Øjenlægernes Hus. 1.1.1 Virksomhedsgrundlag (1/5) Vurdering af indikatorer og evt. krav om opfølgning

Øjenlægernes Hus. 1.1.1 Virksomhedsgrundlag (1/5) Vurdering af indikatorer og evt. krav om opfølgning Øjenlægernes Hus Standardsæt for Sygehuse Standardversion 2 Standardudgave 2 Gyldig fra 25-02-2015 Gyldig til 21-04-2018 Akkrediteringsstatus Midlertidig akkreditering Opfyldelse af de patientsikkerhedskritiske

Læs mere

Tværsektoriel Audit Henvisninger og Epikriser

Tværsektoriel Audit Henvisninger og Epikriser Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Tværsektoriel Audit Henvisninger og Epikriser Hospitalsenheden Vest og almen

Læs mere

Pædiatrisk Tidlig Opsporing af Kritisk Sygdom

Pædiatrisk Tidlig Opsporing af Kritisk Sygdom Pædiatrisk Tidlig Opsporing af Kritisk Sygdom Risikoscoringssystemer også kaldet "Early Warning Score, hvor patientens vitale parametre måles systematisk (McGaughey, Aldernice et al. 2007) Agenda Baggrund

Læs mere

chvpe Side Patientsikkerhed kommunikation og dokumentation

chvpe Side Patientsikkerhed kommunikation og dokumentation chvpe Side 1 29-04-2014 Patientsikkerhed kommunikation og dokumentation Kære kontaktperson. Vi er en arbejdsgruppe fra Den Tværsektorielle Patientsikkerhedsgruppe*, som arbejder med at forbedre patientsikkerheden

Læs mere

Organisering af patientsikkerhedsarbejdet på Aarhus Universitetshospital 2011-2012

Organisering af patientsikkerhedsarbejdet på Aarhus Universitetshospital 2011-2012 Organisering af patientsikkerhedsarbejdet på Aarhus Universitetshospital 2011-2012 Version 1, August 2011 Aarhus Universitetshospital Organisation af patientsikkerhedsarbejdet Patientsikkerhedsarbejdet

Læs mere

en national strategi for kvalitetsudvikling

en national strategi for kvalitetsudvikling Intern audit 67 Det nationale råd for kvalitetsudvikling i sundhedsvæsenet har udarbejdet en national strategi for kvalitetsudvikling i sundhedsvæsenet. Det tværgående tema i den nationale strategi er

Læs mere

Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen den 29. maj 2012 kl

Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen den 29. maj 2012 kl Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen den 29. maj 2012 kl. 12.30 15.00 Deltagere: Karen Vilsgaard, Anette Frahm,

Læs mere

UDKAST 070915. Notat vedr. Tidlig opsporing, herunder TOBS

UDKAST 070915. Notat vedr. Tidlig opsporing, herunder TOBS UDKAST 070915 Notat vedr. Tidlig opsporing, herunder TOBS Indledning Af sundhedsaftalen 2015 2018 fremgår det, at kommunerne i løbet af aftaleperioden skal iværksætte Tidlig Opsporing af Begyndende Sygdom

Læs mere

Afdeling F - Udviklingsplan fra 2012-2014

Afdeling F - Udviklingsplan fra 2012-2014 Afdeling F - Udviklingsplan fra 2012-2014 Arbejdsgruppe: Godkendt Afdeling F : Pernille Henriksen LMU d. 19.4.12 Niels-Erik Schollert Ledergruppen d. 14.6.12 Inge Hein Lis Søgaard Susanne Djernes Bird

Læs mere

R E F E R A T. Steen Husted, Renata Kosierkiewicz, Lise Kristensen, Susanne Mejlhede, Danson Muttuvelu.

R E F E R A T. Steen Husted, Renata Kosierkiewicz, Lise Kristensen, Susanne Mejlhede, Danson Muttuvelu. R E F E R A T Emne: -møde. Tid: Tirsdag den 28. august 2012, kl. 13.00 15.30. Sted: Medicinsk konferencerum, RHL Til stede: Inge Christensen, Annette Dam, Ashkan Eftekhari, Henny Færge, Tina Holmgaard

Læs mere

BUA 2011 Kirurgisk Afdeling

BUA 2011 Kirurgisk Afdeling FOKUSOMRÅDE: 1. Faglig kvalitet 1.1. Dokumenteret faglig kvalitet gennem forbedring af indikatorer i NIP og kliniske kvalitetsdatabaser. NIP Kirurgisk afdeling (akut kirurgi): Databasekomplethed 90 % Målopfyldelse/fastholdelse

Læs mere

Ledelsesforankring. Region Midtjylland

Ledelsesforankring. Region Midtjylland Ledelsesforankring af patientsikkerhedsarbejdet omkring utilsigtede hændelser i Region Midtjylland Strategisk Kvalitet Viborg Koncern Kvalitet Rapport fra Undersøgelse af ledelsesforankringen af patientsikkerhedsarbejdet

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1.0 Overordnet målsætning/rammer for driftsaftalen 3 2.0 Specifikke mål/rammer/indsatser for Sygehus Nord. 3.

Indholdsfortegnelse. 1.0 Overordnet målsætning/rammer for driftsaftalen 3 2.0 Specifikke mål/rammer/indsatser for Sygehus Nord. 3. Driftsaftale 2009 Indholdsfortegnelse side 1.0 Overordnet målsætning/rammer for driftsaftalen 3 2.0 Specifikke mål/rammer/indsatser for Sygehus Nord 3.0 Resultatmål 4.0 Opfølgning Bilag 3 1.0 Overordnet

Læs mere

chvpe Side Patientsikkerhed

chvpe Side Patientsikkerhed chvpe Side 1 29-04-2014 Patientsikkerhed Kære kontaktperson. Året tema er kommunikation og dokumentation. Se hvad der egentlig gælder i forhold til sundhedsfaglig kommunikation og dokumentation på intranettet

Læs mere

Patientsikkerhed - Utilsigtede hændelser Årsrapport 2015 Holstebro Kommune

Patientsikkerhed - Utilsigtede hændelser Årsrapport 2015 Holstebro Kommune Patientsikkerhed - Utilsigtede hændelser Årsrapport 2015 Holstebro Kommune Indledning I Holstebro Kommune arbejdes der med patientsikkerhed ved konstant fokus på kvalitet i det daglige sundhedsfaglige

Læs mere

Kirurgisk Afdeling skal på MidtEPJ i 3. og sidste rul, som er d. 1. juni.

Kirurgisk Afdeling skal på MidtEPJ i 3. og sidste rul, som er d. 1. juni. Referat Møde/emne: LMU Dato: 24.11.10 Ordstyrer: SMM Tilstede: HJF, EBE, BA, KM, LMH, ASK, NH, AIO, BS, LML, SMM, LHN, HS, AH, RV, LL (supp. for BB) Fraværende: BB, ANJ, LHN, HR Referent: RV Dagsorden:

Læs mere

Solvejg Kristensen Enhed for Klinisk Kvalitet og Patientsikkerhed. www.regionmidtjylland.dk

Solvejg Kristensen Enhed for Klinisk Kvalitet og Patientsikkerhed. www.regionmidtjylland.dk Audit i patientsikkerhedsarbejdet i psykiatrien Solvejg Kristensen Enhed for Klinisk Kvalitet og Patientsikkerhed www.regionmidtjylland.dk Organisering af PS arbejdet Psykiatrien i Region Midtjylland Patientsikkerhedsarbejdet

Læs mere

PATIENTSIKKERHED Focus uge 2013. Kirurgisk Afdeling i Herning

PATIENTSIKKERHED Focus uge 2013. Kirurgisk Afdeling i Herning PATIENTSIKKERHED Focus uge 2013 Kirurgisk Afdeling i Herning FORMÅLET At øge opmærksomheden på utilsigtede hændelser og patientsikkerhed At have fokus på, at der kan ske UTH og UTH skal indberettes At

Læs mere

Primært gives der kun FEA, hvis det er aftalt som en del af en meraktivitetsaftale.

Primært gives der kun FEA, hvis det er aftalt som en del af en meraktivitetsaftale. Hospitalsenheden Vest Medicinsk Afdeling Referat af møde i LMU, Medicinsk Afdeling Torsdag d. 16. september 2010, kl. 13.00-15.30 Medicinsk Konferencerum, Holstebro Afdelingsledelsen Tlf.nr.: 3017 3831

Læs mere

Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 1 / 4. januar 2010 Kl til kl

Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 1 / 4. januar 2010 Kl til kl Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 1 / 4. januar 2010 Kl. 10.00 til kl. 12.00 Deltagere: (ref) Per Østergaard Jensen, Karen Vilsgaard, Ole

Læs mere

(journal)audit. Audit:

(journal)audit. Audit: (journal)audit Audit: Fagpersoners gennemgang af konkrete processer (patientforløb og/eller arbejdsgange) med henblik på at vurdere kvaliteten af sundhedsvæsenets ydelser. Vurderingen foretages på grundlag

Læs mere

Politik for inddragelse af patienter og pårørende i Region Nordjylland

Politik for inddragelse af patienter og pårørende i Region Nordjylland Politik for inddragelse af patienter og pårørende i Region Nordjylland Patient- og pårørendeinddragelse er vigtigt, når der tales om udvikling af sundhedsvæsenet. Vi ved nemlig, at inddragelse af patienter

Læs mere

Godkendt. udmelding omkring bevarelse af 15 senge i RRI og kravet om besparelser.

Godkendt. udmelding omkring bevarelse af 15 senge i RRI og kravet om besparelser. Hospitalsenheden Vest Medicinsk Afdeling Afdelingsledelsesmøde: 29.06.10, kl. 10-12, Holstebro samt 01.07.10, kl. 11.30-12.30, Herning Afdelingsledelsen Dato 16. august 2010 Pia Ladefoged Deltagere: Bodil

Læs mere

ReferatTværfaglig Dokumentationsråd HEV Torsdag d. 23. oktober 14.00 16.00 Mødelokale 1, Holstebro

ReferatTværfaglig Dokumentationsråd HEV Torsdag d. 23. oktober 14.00 16.00 Mødelokale 1, Holstebro Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Tværfaglig Dokumentationsråd HEV Torsdag d. 23. oktober 14.00 16.00 Mødelokale 1, Holstebro Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700

Læs mere

Referat Tværfaglig dokumentationsrådsmøde 3. april 2014. 13.00 15.00 Udvalgsværelse 1, Herning.

Referat Tværfaglig dokumentationsrådsmøde 3. april 2014. 13.00 15.00 Udvalgsværelse 1, Herning. Tværfaglig srådsmøde 3. april 2014. 13.00 15.00 Udvalgsværelse 1, Herning. Til stede: Anne-Grethe Skov Iversen, Randi Bligaard, Bente Hjørnholm Jensen, Lis jensen, Karin Dahl Lassesen, Anne Birgitte Langsted

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. CDH's lokale retningslinje for arbejdet med utilsigtede hændelser (UTH)

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. CDH's lokale retningslinje for arbejdet med utilsigtede hændelser (UTH) Dansk kvalitetsmodel på det sociale område CDH's lokale retningslinje for arbejdet med utilsigtede hændelser (UTH) Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde Reumatologisk Ambulatorium Regionshospitalet Holstebro Den 23.

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde Reumatologisk Ambulatorium Regionshospitalet Holstebro Den 23. Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Reumatologisk Ambulatorium Regionshospitalet Holstebro Den 23. september 2009 Indhold Side Sammenfatning 2 Andet 4 Liste over teamets medlemmer 4 Tidsforbrug

Læs mere

Initiativer vedr. arbejdstilrettelæggelse i psykiatrien

Initiativer vedr. arbejdstilrettelæggelse i psykiatrien Psykiatri og Social Administrationen Til Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Sekretariat, kommunikation og HR Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk

Læs mere

Samarbejde om Patientsikkerhed i Region Sjælland

Samarbejde om Patientsikkerhed i Region Sjælland Samarbejde om Patientsikkerhed i Region Sjælland Definition: Utilsigtet hændelse (UTH) skyldes ikke patientens sygdom er skadevoldende, eller kunne have været det forekommer i forbindelse med behandling/sundhedsfaglig

Læs mere

chvpe Side Patientsikkerhed årsrapport 2013

chvpe Side Patientsikkerhed årsrapport 2013 chvpe Side 1 6-6-217 Patientsikkerhed årsrapport 213 introduktion Patientsikkerhedsordningen blev indført i regionerne 24, hvor man har set en eksponentiel udvikling i rapporteringer af utilsigtede hændelser.

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Patientsikkerhed. Temadag for patientsikkerhedsnøglepersoner den 3. maj

Hospitalsenheden Vest. Patientsikkerhed. Temadag for patientsikkerhedsnøglepersoner den 3. maj Hospitalsenheden Vest Patientsikkerhed Temadag for patientsikkerhedsnøglepersoner den 3. maj 2016 Program Velkomst Kort om, hvad der sker på kvalitets- og patientsikkerhedsområdet Kaffepause Læringsworkshops

Læs mere

Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 34 / 30. november 2009 Kl til kl

Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 34 / 30. november 2009 Kl til kl Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 34 / 30. november 2009 Kl. 10.00 til kl. 12.00 Deltagere: (ref). Per Østergaard Jensen, Anette Frahm,

Læs mere

Øjenlægernes Hus. Standardsæt for Sygehuse Standardversion: 2 Standardudgave: 2 Gyldig fra: 25-02-2015 Gyldig til: 21-04-2018

Øjenlægernes Hus. Standardsæt for Sygehuse Standardversion: 2 Standardudgave: 2 Gyldig fra: 25-02-2015 Gyldig til: 21-04-2018 Offentlig, flettet surveyrapport - udskrevet den 14-10-2015 Øjenlægernes Hus Standardsæt for Sygehuse Standardversion: 2 Standardudgave: 2 Gyldig fra: 25-02-2015 Gyldig til: 21-04-2018 Akkrediteringsstatus:

Læs mere

Rekvirering og håndtering af oplysninger om tidligere. behandlingsforløb og præ-epj journaler efter lukning af PAS (Vest).

Rekvirering og håndtering af oplysninger om tidligere. behandlingsforløb og præ-epj journaler efter lukning af PAS (Vest). Rekvirering og håndtering af oplysninger om tidligere behandlingsforløb og præ-epj journaler efter lukning af PAS (Vest). Formål Beskrivelse af arbejdsgange for rekvirering og håndtering af oplysninger

Læs mere

R E F E R A T. Mie Agerbæk Juel, Renata Kosierkiewicz, Birthe Nørgaard, Annette Porup, Lisbeth Poulsen.

R E F E R A T. Mie Agerbæk Juel, Renata Kosierkiewicz, Birthe Nørgaard, Annette Porup, Lisbeth Poulsen. R E F E R A T Emne: -møde. Tid: Tirsdag den 31. januar 2012, kl. 13.00 15.30. Sted: Medicinsk konferencerum, RHL Til stede: Lissi Bertelsen, Ida Bjerrum, Inge Christensen, Annette Dam, Tina Holmgaard,

Læs mere

Referat af møde i LMU, Medicinsk Afdeling Onsdag d , kl Udvalgsværelse 2, Regionshospitalet Herning

Referat af møde i LMU, Medicinsk Afdeling Onsdag d , kl Udvalgsværelse 2, Regionshospitalet Herning Hospitalsenheden Vest Medicinsk Afdeling Referat af møde i LMU, Medicinsk Afdeling Onsdag d. 27.04.11, kl. 13-15.30 Udvalgsværelse 2, Regionshospitalet Herning Afdelingsledelsen Tlf.nr.: 7843 6375 medicinsk.afdeling@vest.rm.dk

Læs mere

Viborg den 25. april 2010

Viborg den 25. april 2010 Viborg den 25. april 2010 Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup: - Audit på standard 3 og standard 4 i Strategi for dokumentation af sygeplejen på hospitalerne i Region Midtjylland 2009 2011. Regionshospitalet

Læs mere

R E F E R A T Tid: Torsdag den 7. april 2016, kl Mødelokale 5, indgang K, Herning. Sted:

R E F E R A T Tid: Torsdag den 7. april 2016, kl Mødelokale 5, indgang K, Herning. Sted: R E F E R A T Emne: -møde. Tid: Torsdag den 7. april 2016, kl. 12.15 14.30. Sted: Mødelokale 5, indgang K, Herning. Til stede: Annette Dam, Kristian Qvist Hansen, Astrid Hindhede, Tina Holmgaard, Steen

Læs mere

Center For Rygkirurgi A/S & Bekkevold Privathospital. Procentvis opfyldelse. 1.1.1 Virksomhedsgrundlag (1/5) Vurdering af indikatorer

Center For Rygkirurgi A/S & Bekkevold Privathospital. Procentvis opfyldelse. 1.1.1 Virksomhedsgrundlag (1/5) Vurdering af indikatorer Offentlig surveyrapport - Udskrevet d. 02-12-2013 Center For Rygkirurgi A/S & Bekkevold Privathospital Standardsæt for Sygehuse Standardversion 2 Standardudgave 2 Gyldig fra: 07-11-2013 Akkrediteringsstatus:

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester Dialyseafsnittet, medicinsk afdeling, Hospitalsenheden Vest, Regionshospitalet Holstebro, Indgang C, 4. Etage 1 Klinisk uddannelsesplan Den

Læs mere

3. Det fysisk aktive sygehus, v/ Leder af Sund Info Lise Søndergaard På grund af de mange afbud til dagens møde blev punktet udsat.

3. Det fysisk aktive sygehus, v/ Leder af Sund Info Lise Søndergaard På grund af de mange afbud til dagens møde blev punktet udsat. Vibeke Deding, Chefsygeplejerske (Formand) Lone Nørgaard, Oversygeplejerske, Akut- og Traumecentret Lis Bjerregaard Riahi, Oversygeplejerske, Ortopædkirurgisk Afdeling Lise Søndergaard, Sundhedskoordinator

Læs mere

Nyhedsbrev. Ny rapporteringsformular i DPSD

Nyhedsbrev. Ny rapporteringsformular i DPSD Februar 2014 Årgang 3 1 Indhold: Ny rapporteringsformular Mønster i utilsigtede hændelser 2013 Nyt design på dpsd.dk 10 år med et rapporteringssystem Udgivelser siden sidst Om Patientombuddet Ny rapporteringsformular

Læs mere

Afbud: Jytte Borg, Troels Niemann, Anne Birgitte Langsted Pedersen, Karin Dahl Lassesen, Lisbeth Rønbjerg.

Afbud: Jytte Borg, Troels Niemann, Anne Birgitte Langsted Pedersen, Karin Dahl Lassesen, Lisbeth Rønbjerg. Tværfaglig dokumentationsråd, HEV Fredag d. 20. februar 2015 kl 13.00 15.00 Videomøde (Staben 3 i Holstebro, Udvalgsværelse 2 i Herning) Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro Staben Kvalitet

Læs mere

Afsnit M3, medicinsk afdeling, Sjællands Universitetshospital, Køge

Afsnit M3, medicinsk afdeling, Sjællands Universitetshospital, Køge PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR Afsnit M3, medicinsk afdeling, Sjællands Universitetshospital, Køge REGION SJÆLLAND Sjællands Universitetshospital LYKKEBÆKVEJ 1 4600 KØGE TLF. NR. 47322700 Koordinerende klinisk

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling som beskrevet i Sundhedsaftalerne

Opgave- og ansvarsfordeling som beskrevet i Sundhedsaftalerne Opgave- og ansvarsfordeling som beskrevet i Sundhedsaftalerne Dorthe Hansen Kvalitetskonsulent Kvalitet og Udvikling, Hospitalsenheden Vest www.vest.rm.dk Generel Politisk Sundhedsaftale 2011-2014 Sundhedsaftalerne

Læs mere

Til medlemmer af LMU, Medicinsk Afdeling

Til medlemmer af LMU, Medicinsk Afdeling Hospitalsenheden Vest Medicinsk Afdeling Til medlemmer af LMU, Medicinsk Afdeling Afdelingsledelsen Tlf.nr.: 3017 3831 Pia.Ladefoged@vest.rm.dk Lægaardvej 12 7500 Holstebro Gl. Landevej 61 7400 Herning

Læs mere

Forslag til BUA 2011 for Anæstesiologisk Afdeling

Forslag til BUA 2011 for Anæstesiologisk Afdeling Forslag til BUA 2011 for Anæstesiologisk Afdeling FOKUSOMRÅDE: 1. Faglig kvalitet 4. udkast 15.11.10 1.1. Dokumenteret faglig kvalitet gennem forbedring af indikatorer i NIP og kliniske kvalitetsdatabaser.

Læs mere

NYHEDSBREV Fra Hospitalsledelsen Vest

NYHEDSBREV Fra Hospitalsledelsen Vest Uge 24-2008 NYHEDSBREV Fra Hospitalsledelsen Vest Overlæge ansat som lektor ved Århus Universitet Afdelingsledere med til at profilere Hospitalsenheden Vest Operation Life vi sparer liv Hospitalsøkonomi

Læs mere

R E F E R A T. Annette Dam ønskede et punkt på dagsordenen under Eventuelt : Min Medicin Med.

R E F E R A T. Annette Dam ønskede et punkt på dagsordenen under Eventuelt : Min Medicin Med. R E F E R A T Emne: -møde. Tid: Mandag den 24. oktober 2016, kl. 12.30 15.30. Sted: Medicinsk Konferencerum, Herning. Til stede: Annette Dam, Henny Færge, Kristian Qvist Hansen, Astrid Hindhede, Tina Holmgaard,

Læs mere

NYHEDSBREV. Dansk Patientsikkerhedsdatabase. Hvad skal der ske i 2015? Indhold:

NYHEDSBREV. Dansk Patientsikkerhedsdatabase. Hvad skal der ske i 2015? Indhold: JANUAR 2015 ÅRGANG 4 NYHEDSBREV 1 Indhold: Dansk Patientsikkerhedsdatabase Hvad skal der ske i 2015? Opgørelser fra 2014 Udmeldinger siden sidst Om Læringsenheden Hvad skal der ske i 2015? Patientombuddets

Læs mere

Patienten i fokus set ud fra en kvalitetsvinkel. Regionshospitalet Randers

Patienten i fokus set ud fra en kvalitetsvinkel. Regionshospitalet Randers Patienten i fokus set ud fra en kvalitetsvinkel Regionshospitalet Kvalitetsstrategi i Region Midt Defineret af regionens lederforum for kvalitet med afsæt i regionens sundhedsplan 4 strategispor Akkreditering

Læs mere

mldt region midtjylland

mldt region midtjylland Til medlemmer I LU, MeOlCInSK J-\IUt:IIII':j Ordstyrer: Lisbeth Poulsen Tilstede: BodilOvergaard, Niels Thorsgaard, Anette Nielsen, Else Trabjerg, Betina Jeppesen, Lone Rahbæk Villadsen, Annette Askjær

Læs mere

Referat af møde i LMU Tirsdag d , kl Lille konferencerum, Herning. Ordstyrer: Lisbeth Poulsen. Deltagere

Referat af møde i LMU Tirsdag d , kl Lille konferencerum, Herning. Ordstyrer: Lisbeth Poulsen. Deltagere Referat af møde i LMU Tirsdag d. 20.09.11, kl. 13.00-15.30 Lille konferencerum, Herning Hospitalsenheden Vest Medicinsk Afdeling LMU Afdelingsledelsen Tlf.nr.: 7843 6375 medicinsk.afdeling@vest.rm.dk Lægaardvej

Læs mere

Den gode henvisning. Den gode epikrise. Det gode ambulante notat KØBENHAVNS AMTS SYGEHUSVÆSEN. Januar 2002

Den gode henvisning. Den gode epikrise. Det gode ambulante notat KØBENHAVNS AMTS SYGEHUSVÆSEN. Januar 2002 KØBENHAVNS AMTS SYGEHUSVÆSEN Sygehusdirektoratet tlf. 43 22 22 22 sygehusdirektoratet@kbhamt.dk www.kbhamt.dk Januar 2002 Den gode henvisning Den gode epikrise Det gode ambulante notat Forord Standarder

Læs mere

KBU Kompetencevurderingsskemaer

KBU Kompetencevurderingsskemaer KBU Kompetencevurderingsskemaer Kort brugsvejledning: Kompetencevurderingsskemaerne på de følgende sider relaterer sig til de 16 kompetencer som skal opnås i KBU uddannelsen jf. målbeskrivelsen fra 2016.

Læs mere

Sådan inddrager vi patienterne. Apopleksiklinikken, Bispebjerg hospital.

Sådan inddrager vi patienterne. Apopleksiklinikken, Bispebjerg hospital. Sådan inddrager vi patienterne. Apopleksiklinikken, Bispebjerg hospital. ved afd. sygeplejerske Sanne Kjærgaard og klinisk Sygeplejerske specialist Karin Wogensen. 1 Disposition Baggrunden for ændring

Læs mere

Region Midtjylland Sundhedsuddannelser Koncern HR Regionshuset Viborg Skottenborg Viborg Att.: Ulla Gottlieb Kirkegård

Region Midtjylland Sundhedsuddannelser Koncern HR Regionshuset Viborg Skottenborg Viborg Att.: Ulla Gottlieb Kirkegård Hospitalsenheden Vest HR Region Midtjylland Sundhedsuddannelser Koncern HR Regionshuset Viborg Skottenborg 26 8800 Viborg Att.: Ulla Gottlieb Kirkegård Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000

Læs mere

Hospitalsenhed Vest. Sikkert Patientflow Storyboard LS marts 2015

Hospitalsenhed Vest. Sikkert Patientflow Storyboard LS marts 2015 Hospitalsenhed Vest Sikkert Patientflow Storyboard LS3 24. 25. marts 2015 Hvem er vi? Hospitalsledelse Ida Götke, sygeplejefaglig direktør Jens Friis Bak, lægefaglig direktør Akutafdelingen Mette Norup

Læs mere

Velkommen til Onkologisk og Palliativ Afdeling Hillerød Hospital

Velkommen til Onkologisk og Palliativ Afdeling Hillerød Hospital Velkommen til Onkologisk og Palliativ Afdeling Hillerød Hospital Hermed vil vi gerne byde dig velkommen som medarbejder i onkologisk og palliativ afdeling. Vi ser frem til at samarbejde med dig og håber,

Læs mere

LEDELSE AF FORBEDRINGSARBEJDE

LEDELSE AF FORBEDRINGSARBEJDE LEDELSE AF FORBEDRINGSARBEJDE SOM EN NATURLIG DEL AF DEN DAGLIGE DRIFT UKK Karina Kilde Afdelingssygeplejerske Elin S. Merklin Akutklinikken NOH Frederikssund BAGGRUND Tiden efter fusionen: Personalemæssigt

Læs mere

Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til 13.30. I kaffestuen i pavillonen i Herning.

Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til 13.30. I kaffestuen i pavillonen i Herning. Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til

Læs mere

Bilag til dagsordenspunkt vedr. Kvaliteten af behandlingen af patienter med depression

Bilag til dagsordenspunkt vedr. Kvaliteten af behandlingen af patienter med depression Regionshuset Viborg Strategisk Kvalitet Kvalitet og Sundhedsdata Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Bilag til dagsordenspunkt vedr. Kvaliteten af behandlingen af

Læs mere