* Den, der venter på en passende lejlighed mister tid. Bruno.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "* Den, der venter på en passende lejlighed mister tid. Bruno."

Transkript

1 Til stede: Studienævnsmedlemmer for Pædagogik, VIP-repræsentanter: Kirsten Hyldgaard, Sune Frølund Studenterrepræsentanter: Tilde Mette Juul, Ida Gam Nielsen, Astrid Lenskjold Suppleanter: Bodil Rafn Fraværende med afbud: Eva Gulløv, Hans Dorf, Thomas Brahe Observatører: Søs Bayer, Morten Høyer, Chalotte Therese Christensen Studienævn for kandidatuddannelserne ved institut for pædagogik Tuborgvej København NV. T: Den 28. april 2009 Referat af 5. møde i Studienævn ved Institut for Pædagogik, fredag den 24. april 2009 kl Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger. 2. Godkendelse af referat Studieleder havde følgende bemærkning til spørgsmålet om prodekan Hans Siggaards udmelding, at moduler i Århus, der har under 20 tilmeldte i 2009 og 2010, vil blive nedlagt: DSR har stillet en række spørgsmål til dekanen desangående og har fået det svar, at der ikke vil blive tale om at nedlægge små hold i Århus, men om at omstrukturere undervisningen, og dekanen har hermed tilsyneladende underkendt prodekanens beslutning. Studieleder må derfor dementere sit dementi. Sune Frølund bemærkede, at dekanens svar muligvis kun vedrører Kandidatuddannelsen i pædagogisk filosofi. Studieleder opfordrede Morten Høyer til at afklare spørgsmålet. Morten Høyer stiller spørgsmål til, hvad der menes med: Ved specialeformen med mundtligt forsvar gives 2 ekstra timer. Der er taget beslutning om, at der til specialer gives timer. Studieleder undersøger, hvor denne formulering kan stamme fra. [Formuleringen er hentet i den nye Lokalaftale ] Studienævnet støtter ideen om, at alle institutter så vidt muligt forvalter de ekstra vejledningstimer på samme måde. Studieleder påpeger, at dette diskuteres igen under punkt 4, og referatet blev herefter godkendt. 3. Meddelelser Studieleder havde ingen meddelelser. * Den, der venter på en passende lejlighed mister tid. Bruno.

2 Morten Høyer meddeler, at der i efteråret 2009 oprettes et tværfagligt akademisk skrivecenter ved Gitte Ingerslev. De timer, der er afsat til projektet, ligger centralt, hvilket betyder, at Studienævnet ikke kan disponere over de timer i timetalsmodellen, der er afsat til akademiske skrivekurser. Det har tidligere været diskuteret i Studienævnet, om akademisk skrivning skal være et tværfagligt eller et fagspecifikt tilbud. Studienævnet anbefalede et tværfagligt tilbud, da man hermed kan samle ressourcerne. 4. Timenormering (timetalsmodel vedhæftet + timetalseksempler udarbejdet af Sven-Erik Holgersen, konstitueret studieleder for Didaktik). Timetallet for vejledning + eksamination er forøget fra 5 til 7 timer (5 timer til vejledning, 2 timer til bedømmelse) Studieleder har fået henvendelse fra studieleder ved Læring vedrørende mulig koordinering af forvaltningen af vejledningstimer således, at de tre institutter forvalter på sammenlignelige måde. Der tildeles ikke ekstra midler til afvikling af undervisning og vejledning, da de to ekstra vejledningstimer tages fra de timer, der er afsat til undervisning. Jf. bilag betyder dette, at der ved et hold på 11 studerende er 49 timer færre til undervisning. Først ved 20 studerende balancerer regnskabet. Dette er et betydeligt problem for små hold, herunder Pædagogisk filosofi. Institut for Didaktik har påpeget det problematiske i, at tillidsrepræsentanterne har tilsluttet sig den nye timetalsmodel uden først at høre Studienævnene. Pernille Rattleff og Sven Erik Holgersen foreslår en fælles udmelding til tillidsrepræsentanterne om at være særlig opmærksomme på at høre studienævnene, når timetalsmodellen er til forhandling. Dette tilslutter Studienævnet for Pædagogik sig. Tilde Mette Juul spørger til, hvordan man har tænkt sig at løse problemet med mangel på vejledere på eksempelvis Pædagogisk sociologi, når antallet af vejledningstimer øges. Studienævnet ved Institut for Læring har udarbejdet et notat om vejledning, hvoraf det fremgår, at de 7 timer ikke er de studerendes ejendom. De studerende har dermed ikke et retskrav på 5 timers vejledning. Timerne ses derimod som en ramme, hvilket gør det muligt at variere og udvikle vejledningsformer. Desuden kræver ikke alle eksamensformer lige meget vejledning. De studerende har imidlertid ret til vejledning, og de studerende påpegede, at for at undgå usikkerhed blandt de studerende, bør vejleder i starten af hvert undervisningsforløb, melde klart ud til de studerende, hvilken form for vejledning, de studerende kan forvente og altså hvorledes vejledningstimerne bliver brugt i det enkelte modul. Hvis Studienævnet beslutter at tilslutte sig Lærings måde at forvalte timerne på, kan der eventuelt skrives retningslinier for strukturering af vejledning ind i Vejledning om vejledning. Side 2

3 Side 3 Sune Frølund spurgte, om overskydende vejledningstimer kan bruges til undervisning. Studieleder bekræftede dette og påpegede, at det er studiekoordinators opgave at foretage disponering af timerne, herunder foretage et skøn i forhold til, om alle eksamensformer kræver lige meget vejledning. Studieleder drøfter spørgsmålet med sine studielederkolleger, inden Studienævnet tager endeligt stilling. Punktet vil blive sat på dagsordenen for næste Studienævnsmøde. 5. Akademisk skrivecenter (forespørgsel)/akademiske skrivekurser fra E 2009 (evt. planlægning). I forlængelse af den tidligere diskussion om akademisk skrivning understreges det, at tilbuddet er en realitet. Gitte Ingerslev har hyret en medarbejder fra KUA med erfaring inden for feltet. Tilbage står at finde ud af, hvordan det skal forløbe - i både København og Århus. Man bør i denne forbindelse være opmærksom på instruktorernes tilbud. Studieleder foreslår, at kurset afvikles både efterår og forår. 6. Evaluering. Uddannelsessekretariatets bemærkninger til opfølgning på evaluering (vedhæftet + 2. notat vedhæftet). Uddannelsessekretariatet er fortsat ikke tilfreds med de svar, koordinatorerne har givet på bemærkningerne til evaluering af undervisningen foråret Da hverken Eva Gulløv eller Hans Dorf var til stede, er det vanskeligt at få svar på de spørgsmål, der er blevet stillet til Pædagogisk antropologi og Pædagogisk sociologi. Spørgsmålet udskydes derfor til næste studienævnsmøde, hvor evaluering af E2008 er på dagsordenen. Hvad angår undervisningslokaler i Århus, kan Chalotte Therese Christensen fortælle, at det er en ledelsesbeslutning, at DPU ikke skal råde over flere lokaler. Dette betyder bl.a. at Pædagogisk sociologi ikke kan booke mindre lokaler til brug for øvelsesaktiviteter for opdelte hold. Alle ledige lokaler kan benyttes til gruppearbejde. I forhold til problemet omkring kontinuitet og lærerbemanding på Pædagogisk sociologi, spørger Tilde Mette Juul til, om ikke begrænsningen af antallet af undervisere på de enkelte moduler også resulterer i, at der er færre til at varetage vejledning af de studerende. Dette vil være tilfældet, medmindre de enkelte vejledere koncentrerer sig om ét modul også hvad vejledning angår. Studieleder påpeger endvidere, at Studienævnet tidligere har henstillet til Pædagogisk sociologi, at der ikke bør være mere end 4 undervisere pr. modul og foreslår, at Studienævnet beder Hans Dorf rapportere, om dette gennemføres allerede nu. Hvad selve evalueringsskemaet angår, blev relevansen af spørgsmålene igen diskuteret. Morten Høyer vil tage sagen op med Søs Bayer og lægger op til et samarbejde om revision af evalueringsskemaet med studieledere, instruktorer og studerende. Instruktorernes rolle diskuteres som følge af den dårlige evaluering.

4 Side 4 Studieleder foreslår, at instruktorernes funktioner og arbejdsopgaver overvejes og genbeskrives, således at der ikke stilles urealistisk høje krav til deres arbejde eller krav som ikke afspejler instruktorernes faktiske indsats. Det blev understreget, at alle, som faktisk samarbejder med instruktorerne, i høj grad værdsætter instruktorernes indsats og vurderer funktionen som meget vigtig for udviklingen af studiemiljøet. 7. Overgangsordning på Pædagogisk antropologi Modul 5 og 6 på gammel studieordning kan, som følge af en omfordeling af ECTS, ikke overføres direkte til den nye studieordning. Det er vigtigt, at de studerende gøres opmærksomme på, at de bør tage modul 5 og 6 samlet enten på den gamle eller på den nye studieordning, idet den gamle studieordnings modul 5 og 6 tilsammen kan ækvivalere den nye studieordnings modul 5 og 6 samlet. Der lægges op til, at skæringsdatoen for overgangen til den nye studieordning bliver sommeren Hvad angår eventuelle problemer i forhold til, at visse studerende kan ende med at have opnået 10 ECTS for meget, lægges der op til, at man skruer op og/eller ned for sideantal på skriftlige eksamensopgaver for at tilpasse de enkelte modulers arbejdsbelastning til ECTS. Denne pragmatiske løsning har været benyttet i forbindelse med godkendelse af tilvalgsmoduler for studerende på pæd. soc. med henblik på befordring af fleksibilitet og individuel tilrettelæggelse af uddannelsesforløbet. Endelig bør det skrives ind i ordningen, at Studienævnet kan dispensere i eventuelle uforudsete tilfælde om overførsel fra gammel til ny studieordning. Studienævnet godkendte overgangsordningen. 8. Indledende drøftelse af ansøgning om akkreditering og godkendelse af vore uddannelser I efteråret 2010 indleveres ansøgning om akkreditering af kandidatuddannelsen i pædagogisk filosofi. Uddannelsessekretariatet har stillet forslag om, at Pædagogisk filosofi, Generel pædagogik og Master i Medborgerskab akkrediteres sammen, idet disse uddannelser anses for at være fagligt beslægtede og dermed vil kunne vurderes af det samme ekspertpanel. [Studieleder har efterfølgende modtaget revideret turnusplan for akkreditering, hvoraf det fremgår, at planen er udskudt et år, således at pæd. filosofi skal akkrediteres i E2011 og pæd. sociologi og pæd. antropologi i E2012. Pæd. filosofi er i gruppe med Master i medborgerskab, men ikke længere Generel pædagogik. Planen er sendt til høring hos studienævnets VIP-medlemmer + institutleder, og der er deadline for høringssvar før studienævnets møde.] Studieleder har drøftet spørgsmålet med institutleder, Jens Erik Kristensen og mener, at det også kunne være hensigtsmæssigt at akkreditere alle uddannelser under Institut for Pædagogik samtidigt, så instituttets uddannelser kunne genovervejes samlet. DPU skal komme med forslag til ekspertpanel til vurdering af uddannelserne. Studienævnet vil blive hørt i sagen. Uddannelsessekretariatet har understreget over for ACE, at det er pædagogikken, der er omdrejningspunktet i DPU s uddannelser.

5 Dette for at undgå, at eksempelvis Pædagogisk sociologi akkrediteres sammen med Sociologi på Københavns Universitet. Studieleder har foreslået, at spørgsmålet om forskningsbaseret undervisning der er et af kriterierne for akkreditering diskuteres på det planlagte institutseminar i december. I forbindelse med akkreditering høres aftagere om muligheden for at afsætte færdige kandidater samt om uddannelsernes overordnede kompetenceprofil. Endvidere skal det dokumenteres, at DPU s kandidater kommer i arbejde. Det er endnu uklart, hvad relevant beskæftigelse er. Der vil blive nedsat en række aftagerpaneler, og indtil videre er der lagt op til, at institutterne har hvert sit aftagerpanel. Dette spørgsmål er dog ikke helt af afklaret, da prodekan muligvis vil foreslå ét aftagerpanel for alle DPU s kandidatuddannelser. 9. Vejledning om vejledning revideret udgave Pjecen er forkortet. Det forhold, at juli måned tæller med i de 6 måneder, der er afsat til specialeskrivning, giver fortsat anledning til tvivl. Pernille Munkebo undersøger sagen og lægger besked på elearning. Studieleder skriver sine retningslinier for specialekontrakten ind i vejledningspjecen. Studieleder vil foreslå de øvrige studieledere, at vejledningspjecen, om muligt, fortsat skal være fælles. Hun drøfter sagen med sine kolleger inden næste møde. Punktet tages op igen på næste Studienævnsmøde. 10. Evt. Århus Universitet har informeret om, at der ikke kan optages nye studerende på suppleringsuddannelserne, medmindre studieordningerne revideres. En konkret ansøgning om tilvalg på en anden kandidatuddannelse har affødt et ønske om drøftelse af principperne for godkendelse af tilvalgsfag. Studieleder opfordrer Hans Dorf til at lave et forslag, som kan tages med ved næste møde. Der efterlyses endvidere en procedure for ansøgning, så det tydeligt fremgår, at det påhviler de studerende at skaffe de fornødne informationer ECTS, om uddannelsen er på kandidatniveau, indholds- og målbeskrivelser - for at kunne godkende et tilvalg. Næste møde er den 29. maj 2009 kl i D 219. Referent: Pernille Munkebo Hussmann og Kirsten Hyldgaard Side 5

Referat af møde i Studienævn ved Institut for Pædagogik, fredag den 27. november 2009.

Referat af møde i Studienævn ved Institut for Pædagogik, fredag den 27. november 2009. Til stede: VIP-repræsentanter: Kirsten Hyldgaard, Sune Frølund, Hans Dorf Studenterrepræsentanter: Tilde Mette Juul, Ida Gam Nielsen Observatører: Søs Bayer, Morten Høyer, Chalotte Therese Christensen,

Læs mere

* Den, der venter på en passende lejlighed mister tid. Bruno. Til

* Den, der venter på en passende lejlighed mister tid. Bruno. Til Til Studienævnsmedlemmer for Pædagogik, VIP-repræsentanter: Sune Frølund, Eva Gulløv, Hans Dorf, Kirsten Hyldgaard Studenterrepræsentanter: Tilde Mette Juul, Astrid Lenskjold Fraværende: Thomas Brahe,

Læs mere

Afbud: Thomas Brahe, Astrid Lenskjold, Morten Høyer, Chalotte Therese Christensen

Afbud: Thomas Brahe, Astrid Lenskjold, Morten Høyer, Chalotte Therese Christensen Til stede: VIP-repræsentanter: Kirsten Hyldgaard, Sune Frølund, Eva Gulløv, Hans Dorf Studenterrepræsentanter: Tilde Mette Juul, Ida Gam Nielsen Observatører: Søs Bayer (deltog til kl. 14.00) Afbud: Thomas

Læs mere

* Den, der venter på en passende lejlighed mister tid. Bruno. Til stede: Studieleder: Kirsten Hyldgaard

* Den, der venter på en passende lejlighed mister tid. Bruno. Til stede: Studieleder: Kirsten Hyldgaard Til stede: Studieleder: Kirsten Hyldgaard Studienævnsmedlemmer for Pædagogik, VIP-repræsentanter: Sune Frølund, Eva Gulløv, Hans Dorf Studenterrepræsentanter: Tilde Mette Juul, Ida Gam Nielsen, Astrid

Læs mere

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 16. december 2010 D219 Studienævnsmøde Institut for Pædagogik REFERAT Til stede: Hans Dorf, Sune Frølund, Kenneth Torp Rasmussen, Kathrine Raagaard Nielsen, Nadja Hjort Heidemann, Torin Julius

Læs mere

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 22. juni 2011 D 219 Studienævnsmøde Institut for Pædagogik REFERAT Til stede: Niels Rosendal Jensen, Mads Lindensgaard, Nadja Hjort Heidemann, Regitze Wind, Torin Julius Bolvinkel, Kathrine Raagaard

Læs mere

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 19. november 2010 D 219 Studienævnsmøde Institut for Pædagogik REFERAT Til stede: Hans Dorf, Niels Rosendal Jensen, Sune Frølund, Anne Strandsbjerg Petersen, Tilde Mette Juul, Lars Holm, Torin

Læs mere

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 4. juni 2010 D 320 Studienævnsmøde Institut for Pædagogik REFERAT Til stede: VIP-repræsentanter: Hans Dorf, Niels Rosendal Jensen, Sune Frølund, Niels Kryger Studenterrepræsentanter: Anne Strandsbjerg

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 21. januar 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Anne Morin, Malou Juelskjær, Kirstine Louise Mei Petersen, Bue Bohr, Lise Lefevre

Læs mere

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 24. juni 2010 D 219 Studienævnsmøde Institut for Pædagogik REFERAT Til stede: Hans Dorf, Niels Rosendal Jensen, Sune Frølund, Niels Kryger, Helene Kamp Rasmussen, Kathrine Raagaard Nielsen, Tilde

Læs mere

INSTITUT FOR DIDAKTIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR DIDAKTIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Beslutningsreferat fra studienævn for didaktiks 10. møde den 25. september 2009 REFERAT Til stede: I mødet deltog: VIP-repræsentanter: Mads Haugsted, Sven-Erik Holgersen og Pernille Rattleff Studenterrepræsentanter:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt. Møde den: 13. maj 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Malou Juelskjær, Bue Bohr, Maja Berggreen, Morten Høyer Fraværende: Anne Morin, Iben

Læs mere

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 10.marts 2010 D219 Studienævnsmøde, Institut for Pædagogik REFERAT Til stede: VIP-repræsentanter: Hans Dorf, Niels Rosendal Jensen, Sune Frølund, Niels Kryger Studenterrepræsentanter: Anne Strandsbjerg

Læs mere

Notat vedrørende evaluering F2009 af kandidatuddannelserne og suppleringsuddannelserne ved Institut for Pædagogik, DPU

Notat vedrørende evaluering F2009 af kandidatuddannelserne og suppleringsuddannelserne ved Institut for Pædagogik, DPU Notat vedrørende evaluering F2009 af kandidatuddannelserne og suppleringsuddannelserne ved Institut for Pædagogik, DPU v. Kirsten Hyldgaard Studieleder Notatet opsummerer de væsentligste resultater af

Læs mere

Ad 6. Materiale eftersendes Ad 7. Ansøgning af 19. marts 2010 Ad 8. Opgørelse fra Uddannelse

Ad 6. Materiale eftersendes Ad 7. Ansøgning af 19. marts 2010 Ad 8. Opgørelse fra Uddannelse Møde den: den 26. marts 2010 B101a REFERAT Beslutningsreferat af 15. møde i studienævnet for uddannelserne på didaktik Til stede: VIP-repræsentanter: Studieleder Sven-Erik Holgersen, Mads Haugsted, Rikke

Læs mere

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 25. marts 2010 B 335 Studienævnsmøde Institut for Pædagogik REFERAT Til stede: VIP-repræsentanter: Hans Dorf, Niels Rosendal Jensen, Sune Frølund, Niels Kryger Studenterrepræsentanter: Anne Strandsbjerg

Læs mere

INSTITUT FOR DIDAKTIK DANMARKS P ÆDAGOGISK E UN IVERSIT ETSSK OL E AARH US UN IVERSIT ET

INSTITUT FOR DIDAKTIK DANMARKS P ÆDAGOGISK E UN IVERSIT ETSSK OL E AARH US UN IVERSIT ET Møde den: 26. februar 2010 B101a Beslutningsreferat af studienævnets møde Til stede: VIP-repræsentanter: studieleder Sven-Erik Holgersen, Rikke Ørngreen Studenterrepræsentanter: Sebastian Møller Daugaard,

Læs mere

Referat af 2. møde i studienævnet den 18. februar 2010

Referat af 2. møde i studienævnet den 18. februar 2010 Møde den: 18. februar 2010 B103f REFERAT Til stede: Morten Misfeldt, Malou Juelskjær, Lars Geer Hammershøj, Søren Kruse, Søs Bayer, Morten Høyer og Stella Marie Klausen Tilforordnede: Hasse Møller og Sia

Læs mere

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 5. maj 2011 D 219 Studienævnsmøde Institut for Pædagogik REFERAT Til stede: Hans Dorf, Sune Frølund, Niels Kryger, Mads Lindensgaard, Regitze Wind, Morten Høyer, Torin Julius Bolvinkel, Søs Bayer

Læs mere

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 28. oktober 2010 D 219 Studienævnsmøde Institut for Pædagogik REFERAT Til stede: Hans Dorf, Niels Rosendal Jensen, Sune Frølund, Niels Kryger, Anne Strandsbjerg Petersen, Kenneth Torp Rasmussen,

Læs mere

INSTITUT FOR DIDAKTIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR DIDAKTIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET Til Studienævnsmedlemmer for Didaktik, VIP-repræsentanter: Søren Ehlers, Mads Haugsted, Sven-Erik Holgersen og Pernille Rattleff Studenterrepræsentanter: Kim Andersen, Nina Dalsgaard, Sebastian Møller

Læs mere

Forslag til dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. Nyt punkt 4: uddannelsesøkonomi. Øvrige punkter blev behandlet efterfølgende.

Forslag til dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. Nyt punkt 4: uddannelsesøkonomi. Øvrige punkter blev behandlet efterfølgende. Møde den: 25. marts 2011 B 101a Beslutningsreferat af studienævnets møde REFERAT Til stede: VIP-repræsentanter: Studieleder Sven-Erik Holgersen, Pernille Rattleff, Mads Haugsted, Rikke Ørngreen Studenterrepræsentanter:

Læs mere

6. Uddannelsesreformprocessen 7. Specialefolder 8. Forholdet mellem studienævnets arbejde og lærermøder 9. Evt. 10. Merit og dispensationer

6. Uddannelsesreformprocessen 7. Specialefolder 8. Forholdet mellem studienævnets arbejde og lærermøder 9. Evt. 10. Merit og dispensationer Møde den: 23. august 2010 D 219 Studienævnsmøde Institut for Pædagogik REFERAT Til stede: Hans Dorf, Niels Kryger, Sune Frølund, Anne Strandsbjerg Petersen, Helene Kamp Rasmussen, Kathrine Raagaard Nielsen,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 2. november 2012 kl. 10-13 D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Eva Viala, Anne Maj Nielsen, Charlotte Mathiassen, Niels Christian Mossfeldt Nickelsen, Simon Nørby, Iben Kiilsgaard,

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen Møde den: 23. oktober 2015 A 011 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise Rasmussen,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Morten Høyer bad om at få tilføjet et punkt om eksamen på modul 1.

1. Godkendelse af dagsorden Morten Høyer bad om at få tilføjet et punkt om eksamen på modul 1. Møde den: 12. november 2010 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Malou Juelskjær, Anne Morin, Kirstine Louise Mei Petersen, Erik Storrud, Bue Bohr, Morten Høyer

Læs mere

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016.

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016. Møde den: 7. december 2016 D 120 Uddannelsesnævn Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Poul Nissen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Iram Khawaja (suppleant), Anne Maj Nielsen (afdelingsleder),

Læs mere

Fraværende: Asger Sørensen, Jørgen Huggler, Sune Frølund, Candy Clifforth, Stine Augusta Winther Junge, Anja Roer

Fraværende: Asger Sørensen, Jørgen Huggler, Sune Frølund, Candy Clifforth, Stine Augusta Winther Junge, Anja Roer Referat UN-møde pædagogisk filosofi 16. januar 2017 Til stede: Emdrup: VIP: Anne Marie Eggert Olsen, Per Jepsen, Thomas Aastrup Rømer, Lars-Henrik Schmidt, Oliver Kaufmann, Kirsten Hyldgaard, Henrik Vase

Læs mere

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET Møde den: 1. april 2011 D 219 Studienævnsmøde Institut for Pædagogik REFERAT Til stede: Hans Dorf, Niels Rosendal Jensen, Sune Frølund, Niels Kryger, Anne Strandsbjerg Petersen, Mads Lindensgaard, Nadja

Læs mere

INSTITUT FOR DIDAKTIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR DIDAKTIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 10. december 2010 B 101a Beslutningsreferat af ekstraordinært møde i studienævnet for didaktik kl. 10-13.00 REFERAT VIP-repræsentanter: Studieleder Sven-Erik Holgersen, Pernille Rattleff, Mads

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Evaluering af kandidatuddannelserne, foråret 2009

Evaluering af kandidatuddannelserne, foråret 2009 Evaluering af kandidatuddannelserne, foråret 2009 Som en del af kvalitetssikringen af Danmarks Pædagogiske Universitetsskoles uddannelser foretages der efter hvert afsluttet semester en evaluering af undervisningen.

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Per Jepsen, Sune Frølund, Lars-Henrik Schmidt, Dag Munk Lindeman, Anna Fransgård, Mia Skjold, Anne-Marie E. Olsen, Thomas Rømer

Per Jepsen, Sune Frølund, Lars-Henrik Schmidt, Dag Munk Lindeman, Anna Fransgård, Mia Skjold, Anne-Marie E. Olsen, Thomas Rømer Uddannelsesfagudvalg for Pædagogisk Filosofi Mandag d. 20.4.2015, 13-15 Emdrup: A112 Per Jepsen, Sune Frølund, Lars-Henrik Schmidt, Dag Munk Lindeman, Anna Fransgård, Mia Skjold, Anne-Marie E. Olsen, Thomas

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 25. marts 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Anne Morin, Eva Viala, Bue Bohr, Iben Thuri Andersen, Maja Berggreen, Tanja Thinggaard Andersen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 13. marts 2012, kl Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 13. marts 2012, kl Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 13. marts 2012, kl. 14.00 16.00 Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov, lektor Bente

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Eva Viala, Anne Maj Nielsen, Simon Nørby, Iben Kiilsgaard, Sebastian Damkjær-Ohlsen, Pernille Munkebo Hussmann Fraværende:

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Mejer Frederiksen, Signe Marie Hinge (studievejleder)

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Mejer Frederiksen, Signe Marie Hinge (studievejleder) Møde den: 13. november 2015 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Lene Myong, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Nina

Læs mere

Evaluering af kandidat- og suppleringsuddannelserne, efteråret 2010

Evaluering af kandidat- og suppleringsuddannelserne, efteråret 2010 Evaluering af kandidat- og suppleringsuddannelserne, efteråret 2010 Som en del af kvalitetssikringen af uddannelserne ved Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, AU, foretages der efter hvert afsluttet

Læs mere

Uddannelsesnævnsmøde på masteruddannelserne

Uddannelsesnævnsmøde på masteruddannelserne ARTS STUDIER, EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Møde den 27. februar 2017 kl. 9.15-12.00 Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn Deltagere: Lotte Hedegaard-Sørensen Frans Ørsted Andersen Jeanette Magne

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 18. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 28. februar 2008, kl i mødelokale 424, bygning 1481

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 28. februar 2008, kl i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 28. februar 2008, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk Sociologi, forår 2010

Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk Sociologi, forår 2010 Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk Sociologi, forår 2010 I forårssemesteret 2010 blev der udbudt undervisning i følgende seks moduler indenfor Pædagogisk Sociologi:, : Globalisering, videnssamfund

Læs mere

Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Ansvar for opdatering: Studieleder, Vicestudieleder Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse

Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Ansvar for opdatering: Studieleder, Vicestudieleder Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Årshjul for studienævnet for Tysk/Spansk 2018 Opdateret: 02.10.17 Tid Opgave Kilde / Ansvar Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen Hvilke aktører skal uddannelsen have

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi AARHUS UNIVERSITET Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Onsdag den 5. november 2014 kl. 10.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 3014 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2015 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2015 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Møde den: 18. september 2015 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Lene Myong, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise

Læs mere

vejledning En vejledningsfolder for studerende og vejledere ved Pædagogisk Antropologi, Pædagogisk Filosofi og Pædagogisk Sociologi AARHUS UNIVERSITET

vejledning En vejledningsfolder for studerende og vejledere ved Pædagogisk Antropologi, Pædagogisk Filosofi og Pædagogisk Sociologi AARHUS UNIVERSITET vejledning En vejledningsfolder for studerende og vejledere ved Pædagogisk Antropologi, Pædagogisk Filosofi og Pædagogisk Sociologi au AARHUS UNIVERSITET En vejledningsfolder for studerende og vejledere

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 12. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU

Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU Modtager(e): Studienævnet på DPU Uddannelsesnævnene på DPU Institutledelsen Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU DPU s forretningsorden tager udgangspunkt i rammeforretningsordenen for Uddannelsesnævn

Læs mere

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen,

Læs mere

Evaluering af Kandidatuddannelsen i Generel pædagogik, forår 2010

Evaluering af Kandidatuddannelsen i Generel pædagogik, forår 2010 Evaluering af Kandidatuddannelsen i Generel pædagogik, forår 2010 I forårssemesteret 2010 blev der udbudt undervisning i følgende tre moduler indenfor kandidatuddannelsen i Generel Pædagogik:, Pædagogisk

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Studienævnsmøde den 12. december Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 12. december Sted: Mødelokale Anne Kjølby.

Studienævnsmøde den 12. december Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 12. december Sted: Mødelokale Anne Kjølby. I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 12. december 2012 M Ø D E R E F E R A T 13. DECEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

INSTITUT FOR DIDAKTIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET STUDIENÆVN FOR DIDAKTIK REFERAT

INSTITUT FOR DIDAKTIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET STUDIENÆVN FOR DIDAKTIK REFERAT STUDIENÆVN FOR DIDAKTIK Møde den: 25. februar 2011 B 101a Beslutningsreferat af studienævnets møde REFERAT VIP-repræsentanter: Studieleder Sven-Erik Holgersen, Pernille Rattleff, Mads Haugsted, Rikke Ørngreen

Læs mere

REFERAT. Møde den: 5. november 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk sociologi og MALLL

REFERAT. Møde den: 5. november 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk sociologi og MALLL Møde den: 5. november 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk sociologi og MALLL REFERAT Til stede: Hans Dorf, Jonas Lieberkind, Marianne Høyen, Niels Rosendal Jensen, Pia Cort, Christina Johannsen, Iris Hauksdottir,

Læs mere

INSTITUT FOR DIDAKTIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den: 24. september 2010 B 101a

INSTITUT FOR DIDAKTIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den: 24. september 2010 B 101a Møde den: 24. september 2010 B 101a Referat Til stede: VIP-repræsentanter: Studieleder Sven-Erik Holgersen, Mads Haugsted, Rikke Ørngreen Studenterrepræsentanter: Sebastian Møller Daugaard, Mette Boie,,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 5. oktober 2010 kl. 12-14.30 Lokale A112

REFERAT. Møde den: 5. oktober 2010 kl. 12-14.30 Lokale A112 Møde den: 5. oktober 2010 kl. 12-14.30 Lokale A112 REFERAT Til stede: Lars Geer Hammershøj, Malou Juelskjær, Per Fibæk Laursen, Morten Jacobsen, Lis Salbøg, Christian Hestbæk og Dorte Puggaard Fraværende:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Orientering fra Studienævnets formand Intet til dette punkt

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Orientering fra Studienævnets formand Intet til dette punkt Møde den: 7. februar 2012, kl. 15.15 17-15. Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov, studerende

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 11. januar 2018 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen Hvilke aktører skal uddannelsen have kontakt

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende Møde den: 29. januar, 2010, kl. 13.00-15.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK REFERAT Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse og Pædagogik Tuborgvej 164 2400 København NV. Susanne Bartram Studienævnssekretær E-mail: studienaevn.edu@au.dk Tidspunkt:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 23. oktober, 2013, kl. 15.15-17.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET GODKENDT REFERAT

AARHUS UNIVERSITET GODKENDT REFERAT Møde den: 5. maj 2014, kl. 14 16 Aarhus, Tåsingegade 3, lokale 1443-313 videolink til Emdrup lokale A112 Uddannelsesfagudvalgsmøde for Kandidatuddannelsen i Pædagogisk filosofi GODKENDT REFERAT Til stede:

Læs mere

ARTS. Møde 24. april 2018 kl Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn. Referat

ARTS. Møde 24. april 2018 kl Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn. Referat Møde 24. april 2018 kl. 10-14 Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn Referat Deltagere: Jeanette Magne (uddannelseskoordinator) Frans Ørsted Andersen Lotte Hedegaard-Sørensen Helle Merete Nordentoft

Læs mere

Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk filosofi, foråret 2011

Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk filosofi, foråret 2011 Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk filosofi, foråret 2011 I foråret 2011, blev der på kandidatuddannelsen i pædagogisk filosofi udbudt to moduler, Praktisk filosofi og Pædagogikkens idehistorie

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 13. marts 2019 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen rekruttering og optagelse Fak. + SL + studiesekr.

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 7. juni. 3. Referat fra møde med Aftagerpanelet

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR ENGELSK, GERMANSK OG ROMANSK

STUDIENÆVNET FOR ENGELSK, GERMANSK OG ROMANSK STUDIENÆVNET FOR ENGELSK, GERMANSK OG ROMANSK REFERAT AF MØDE I STUDIENÆVNET FOR ENGELSK, GERMANSK OG ROMANSK FREDAG DEN 30. SEPTEMBER 2011 Til stede: Afbud: Karsten Schou, Jørgen Staun, Laura Havemann,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Emdrup lokale D219 videolink til Århus Uddannelsesfagudvalgsmøde Filosofi

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Emdrup lokale D219 videolink til Århus Uddannelsesfagudvalgsmøde Filosofi Møde den: 23.10.2012 Emdrup lokale D219 videolink til Århus 1431-021 Uddannelsesfagudvalgsmøde Filosofi REFERAT Til stede: Thomas Aastrup Rømer; Sune Frølund; Cecilie Tang Brock; Morten Korsgaard; Pernille

Læs mere

Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk Antropologi, forår 2010

Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk Antropologi, forår 2010 Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk Antropologi, forår 2010 I forårssemesteret 2010 blev der udbudt undervisning i følgende fem moduler indenfor kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi:,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 1 (konstituerende møde) i Fagstudienævnet ved Psykologi

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 1 (konstituerende møde) i Fagstudienævnet ved Psykologi AARHUS UNIVERSITET Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde nr. 1 (konstituerende møde) i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Onsdag den 4. februar 2015 kl. 10.15 Sted: Bygn. 1350, lokale

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Til stede: Anna Lena Sandberg (VIP germansk og romansk), Jørgen Staun (studienævnsformand),

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Til stede: Anna Lena Sandberg (VIP germansk og romansk), Jørgen Staun (studienævnsformand), D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 19. NOVEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

Referat af møde i Censorformandskabet for Uddannelser i Folkesundhedsvidenskab den 23. oktober 2012

Referat af møde i Censorformandskabet for Uddannelser i Folkesundhedsvidenskab den 23. oktober 2012 Censorformandskabet for de Folkesundhedsvidenskabelige Uddannelser i Danmark Sundhedsvidenskabeligt Fakultetssekretariat Niels Bohrs Vej 9-10 6700 Esbjerg Tlf. 6550 1000 Fax 6550 4283 www.sdu.dk/health/censorfsv

Læs mere

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted:

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET BILAG A M Ø D E R E F E R A T 13. JUNI 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. marts 2016 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. marts 2016 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Møde den: 18. marts 2016 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Kristine Kousholt, Louise Andrès, Altan Cakiroglu, Astrid

Læs mere

Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013

Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013 Studienævn for Uddannelse og Læring Sohngårdsholmsvej 2 9000 Aalborg Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 23.10.2013 Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013 Til stede:

Læs mere

SYDDANSK UNIVERSITET Studienævn for Audiologi og Logopædi

SYDDANSK UNIVERSITET Studienævn for Audiologi og Logopædi SYDDANSK UNIVERSITET RB/mka Studienævn for Audiologi og Logopædi 13.09.06 Referat af møde i Studienævn for Audiologi og Logopædi onsdag den 4. september 2006 kl. 12.01 Til stede: Rineke Brouwer, Ture Andersen,

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og præsentation af ny studienævnssekretær

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og præsentation af ny studienævnssekretær I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab M Ø D E R E F E R A T Forum SN-IKK Mødedato:

Læs mere

Referat af 1. møde i studienævnet den 12. februar 2010

Referat af 1. møde i studienævnet den 12. februar 2010 Møde den: 12. februar 2010 B103f REFERAT Til stede: Morten Misfeldt (MM), Malou Juelskjær (MJ), Lars Geer Hammershøj (LGH), Søren Kruse (SK), Søs Bayer (SB), Morten Høyer (MH) og Stella Marie Klausen (SMK)

Læs mere

Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja Grøn Damsgaard, Lasse Emil Niels Jensen

Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja Grøn Damsgaard, Lasse Emil Niels Jensen Møde den: 14. marts 2016 kl. 10.00-13.00 Emdrup A019 Videolink (12); 1443-240 Arts Videolink (20) Referat Uddannelsesnævnet for Pædagogisk Sociologi (UN) Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja

Læs mere

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted Møde den: 15. august 2017, kl. 14.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere

Læs mere

Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk filosofi, forår 2010

Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk filosofi, forår 2010 Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk filosofi, forår 2010 I forårssemesteret 2010 blev der udbudt undervisning i følgende to moduler indenfor kandidatuddannelsen i pædagogisk filosofi: : Aktuelle

Læs mere

Afbud: Dorte Kousholt, Camilla Pallesen (Århus), Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Mathias Thorborg

Afbud: Dorte Kousholt, Camilla Pallesen (Århus), Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Mathias Thorborg Møde den: 8. juni 2017 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Poul Nissen, Kristine Kousholt, Isabel Joy Axtmann Hansen, Pernille Sommerfeldt Pedersen, Jonas Westergaard, Jakob

Læs mere

Referat. Møde den: 1. oktober 2014 D 118 UFU-møde Pædagogisk psykologi

Referat. Møde den: 1. oktober 2014 D 118 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 1. oktober 2014 D 118 UFU-møde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Anne Maj Nielsen, Dorte Kousholt, Niels Christian Nickelsen, Simon Nørby, Jakob Nørgaard, Karina Byskov

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. september 2012, kl Lokale: Værkstedet, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. september 2012, kl Lokale: Værkstedet, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab Møde den: 17. september 2012, kl. 15.15-17.00 Lokale: Værkstedet, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov,

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Carolina Krystyna Magnowska (afbud), studerende Camilla Porsbjørn Schmidt (afbud)

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Carolina Krystyna Magnowska (afbud), studerende Camilla Porsbjørn Schmidt (afbud) Møde den: 1. maj, 2013, kl. 14.30-16.30 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Studienævnsmedlemmerne på Sociologi. Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 21. maj 2013 kl Sted: Mødelokale 16.2.

Studienævnsmedlemmerne på Sociologi. Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 21. maj 2013 kl Sted: Mødelokale 16.2. S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmedlemmerne på Sociologi M Ø D E R E F E R A T 28.MAJ 2013 Forum: Studienævnsmøde på Sociologi SOCIOLOGISK INSTITUT

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 18. april 2016 fra kl. 10:00-12:30. Sted:

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 18. april 2016 fra kl. 10:00-12:30. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 18. APRIL 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde afholdt:

Læs mere

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB)

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB) Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 13. marts 2018, kl. 13.15-15.15 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Til stede Anne Binderkrantz

Læs mere

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE Side 1/5 Undervisningsevaluering på DPU 2016 Nærværende notat er en sammenfatning af drøftelserne i studienævnet på DPU på baggrund af undervisningsevalueringerne for 2016 behandlet og fremsendt af de

Læs mere

Afbud: Charlotte Mathiassen, Pernille Sommerfeldt Pedersen, Jakob Skildal Nielsen (suppleant), Camilla Pallesen (Århus), Mie Jørgensen (suppleant)

Afbud: Charlotte Mathiassen, Pernille Sommerfeldt Pedersen, Jakob Skildal Nielsen (suppleant), Camilla Pallesen (Århus), Mie Jørgensen (suppleant) Møde den: 20. april 2017 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Poul Nissen, Dorte Kousholt, Kristine Kousholt, Simon Nørby, Isabel Joy Axtmann Hansen, Mathias Thorborg, Jonas

Læs mere

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 19. september 2012 M Ø D E R E F E R A T 19. SEPTEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017

Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017 Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017 Deltagere: Kim Møller, Annick Prieur, Christian Klement, Julie Roed Erhardsen, Krista Bjerknæs Fallesen, Malene Søndergaard Petersen, Paw Thisted Møller

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK Referat af studienævnets 8. Møde i 2012 Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse og Pædagogik Tuborgvej 164 2400 København NV.

Læs mere