Høringsnotat DI Transport

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringsnotat DI Transport"

Transkript

1 Sorsigvej Ribe Telefon: Mail: SJO Sagsnr.: TS Dato: Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelser om ændring af Bekendtgørelse om godkendelse og syn af køretøjer og Bekendtgørelse om synsvirksomheder Trafikstyrelsen har den 1. marts 2017 sendt udkast til bekendtgørelser om ændring af Bekendtgørelse om godkendelse og syn af køretøjer og Bekendtgørelse om synsvirksomheder i høring. Høringslisten fremgår af Bilag 1. Høringsmaterialet har samtidig været offentliggjort på Høringsportalen. Høringsfristen udløb den 3. april Følgende organisationer m.v. har givet udtryk for, at de kan tilslutte sig bekendtgørelsesudkastet, eller at de ikke har bemærkninger: Forbrugerombudsmanden, Politiforbundet, Forsvaret og Forsvarsministeriets styrelser. I det følgende refereres og kommenteres hovedpunkterne i de øvrige indkomne bemærkninger. DI Transport DI Transport arbejder for en digitalisering af transportdokumenterne, og deltager derfor aktivt i arbejdet om digitalisering under Vejtransportrådet, samt i EU Digital Transportand Logistics Forum. For så vidt angår kravet i direktiv 2014/47/EU om opbevaring af seneste synsrapport ombord på køretøjet, mener DI Transport generelt, at kravet er overflødigt og opfordrer til, at man arbejder for, at EU-reglerne laves om. Kravet øger de administrative omkostninger ikke mindst for større flådeejere af busser eller lastbiler og sættevogne. Side 1 (20) Færdselsstyrelsen er en del af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

2 I forhold til det fremsendte udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godkendelse og syn af køretøjer, så er det positivt, at elektronisk bevis for syn accepteres. DI Transport finder det afgørende, at det præciseres i bekendtgørelsen, at synsrapporter ikke behøver at medbringes, når disse på anden måde er tilgængelig. Politiet kan f.eks. allerede slå op i Det Centrale Motorregister og se, om der er fortaget det nødvendige syn, ligesom seneste synsrapport også er tilgængelig. I praksis betyder dette, at dansk indregistrerede køretøjer ikke behøver at medbringe seneste synsrapport ved kørsel i Danmark. DI Transport mener det ligger inden for rammerne af EU-reglerne, jf. direktiv 2014/47 artikel 7, stk. 1, sidste led: Medlemsstaterne kan tillade, at deres myndigheder accepterer elektronisk bevis for sådanne syn, når oplysninger herom er tilgængelig. Efter DI Transport opfattelse giver det mulighed for, at det inden for rammerne af EU-lovgivningen kan tillades, at kontrolmyndigheden selv kan slå oplysningerne op, da disse er tilgængelige. Kravet om at bevis i form af seneste synsrapport skal være tilgængeligt i lastbil, påhængsvogn og bus i papir eller elektronisk, vil øge de administrative omkostninger for virksomheder inden for godstransport, turistbusser og den kollektive bustransport. Derfor opfordrer DI Transport til, at den del af reglerne først træder i kraft i maj 2018, jf. Direktiv 2014/47/EU art. 26, stk. 1. Kommentar: Det fremgår allerede af bekendtgørelsesudkastet, at elektronisk bevis for de omhandlede syn accepteres. Bekendtgørelsens bestemmelser om pligt til at medføre seneste synsrapport om bord på køretøjet eller som alternativ elektronisk adgang træder i kraft den 20/ Dansk Erhverv Dansk Erhverv er positiv overfor de kommende ændringer på synsområdet. Dansk Erhverv kan dog ikke støtte forslaget om, at synsrapport altid skal medbringes i fysisk udgave, når der er tale om køretøjer, hvor synsrapporten kan findes digitalt i DMR. I andre tilfælde kan Dansk Erhverv godt støtte op om, at der skal medbringes fysisk udgave. Dansk Erhverv ser det som et meget positivt tiltag, at der indføres pligt til indberetning til Dokument-portal, samt at både blokvognsattest og trækkraft for blokvogn indgår i det digitale system. Forslaget om, at der gives tilladelse til kørsel med sammenkoblet, ikke indregistreret køretøj med prøveskilt, med mulighed for tilladelse til visse formål med ubelæssede, sammenkoblede køretøjer med prøveskilte, hvor et eller begge køretøjer er uregistrerede er af stor praktisk betydning for transporterhvervet og hilses velkommen. Side 2 (20)

3 Dansk Erhverv støtter fuldt op om ændringer i reglerne om veterankøretøjer. Dansk Erhverv kan derimod ikke støtte forslaget om ændringer i reglerne for motorredskaber, hvor der stadig bør foretages bremseprøve af de pågældende køretøjer i forbindelse med syn. Kommentar: Som anført i kommentaren til DI Transports høringssvar fremgår det allerede af bekendtgørelsesudkastet, at elektronisk bevis for de omhandlede syn accepteres. Færdselsstyrelsen vurderer, at det er tilstrækkeligt at foretage et årligt hovedeftersyn af motorredskaber. Dansk Transport og Logistik DTL Danske Vognmænd ser positivt på den kommende ændring af bekendtgørelse på syns-området. DTL Danske Vognmænd kan dog ikke bakke op omkring et forslag om at en synsrapport al-tid skal findes i printet udgave, når det gælder køretøjer, hvor myndighederne kan finde synsrapporten digitalt i DMR. Findes synsrapporten ikke digitalt, finder DTL Danske Vogn-mænd, det er i orden at synsrapporten skal forefindes på print. 34 a. I følgende køretøjer skal en synsrapport svarende til det seneste regelmæssige syn eller en kopi heraf eller, i tilfælde af en elektronisk udstedt synsrapport, en certificeret eller original udskrift af denne rapport og rapporten fra det seneste syn ved vejsiden opbevares om bord på køretøjet, når den forligger. Elektronisk bevis for sådanne syn accepteres. Det ses også som et stort fremskridt at der indføres pligt for synsvirksomheder til indberetning til Dokumentportal, herunder at både blokvognsattest og samt trækkraft for blokvogn indgår i det digitale system. Ligeledes hilser DTL Danske Vognmænd kategoriseringen af veterankøretøjer velkommen, så køretøjer nu kan blive registreret som veterankøretøjer, når de når 30 år mod nu 35 år, og at periodesyn fremover begynder ved det 35. år og derefter hvert 8. år. DTL Danske Vognmænd støtter også op omkring forslaget om der gives tilladelse til kørsel med sammenkoblet, uindregistreret køretøj med prøveskilt, hvor der med de nye regler vil kunne gives tilladelse til kørsel til vise formål med ubelæssede, sammenkoblede køretøjer med prøveskilte, hvor et eller begge køretøjer er uregistrerede. Når det gælder motorredskaber, er DTL Danske Vognmænd ikke enig i en evt. ændring. I stedet mener DTL Danske Vognmænd, at motorredskaber fortsat skal til syn ligesom at der bør udføres bremseprøver af de pågældende køretøjer. Side 3 (20)

4 Kommentar: Se ovenstående kommentar til høringssvar fra Dansk Erhverv. De danske bilimportører De Danske Bilimportører har ingen bemærkninger for så vidt angår ændringsforslagene til Synsvirksomhedsbekendtgørelsen. For så vidt angår Synsbekendtgørelsen bemærker vi, at de fleste ændringer i hovedsagen implementer den aktuelle EU-regulering på området, og er rettet mod bl.a. mindstekravene til indholdet af et syn med introduktion af anbefalede testmetoder for de enkelte kontrolpunkter; synsrapporten; klassifikation af mangler mm samt derudover ændringer vedr. periodisk syn af veterankøretøjer. De Danske Bilimportører har ingen bemærkninger til disse ændringer, men støtter generelt tiltag, der kan styrke og ensarte synsprocessen. Vedrørende ændringer til Kapitel 5 i Synsbekendtgørelsen For så vidt angår de andre forslag til ændringer af Synsbekendtgørelsen har vi primært enkelte bemærkninger til punktet vedrørende Tilladelse til kørsel med sammenkoblet, uregistreret køretøj med prøveskilt. Vi hilser det særdeles velkomment, at Synsbekendtgørelsens kapitel 5 om sammenkobling af køretøjer nu ændres, så bestemmelserne her i højere grad stemmer overens med registreringsbekendtgørelsens bestemmelser vedrørende kørsel med prøveskilte. Vi finder det imidlertid af stor betydning, at tekstforslaget til indsættelse af 25, stk. 4 i Synsbekendtgørelsen (jf. 1, nr. 3 i udkast til ændringsbekendtgørelsen) formuleres således: at også belæsset kørsel / kørsel med last tillades og desuden; at kørsel med både påhængskøretøj og trækkende køretøj, hvor et eller begge af disse er uregistreret, tillades i de tilfælde, der er omfattet af Registreringsbekendtgørelsens 77, stk. 2, såfremt koblingsdelene passer til gensidig sammenkobling, og sammenkoblingen i øvrigt er forsvarlig jf. færdselslovens 67, stk. 3. Kommentar: Det er Færdselsstyrelsens opfattelse, at bestemmelsen ikke kan omfatte belæsset kørsel, da det vil åbne mulighed for kørsel med gods uden afgifter. Side 4 (20)

5 Forbrugerrådet Tænk Forbrugerrådet Tænk har ingen bemærkninger til de foreslåede ændringer, men går ud fra, at Færdselsstyrelsens smiley-ordning for synsvirksomhederne vil fortsætte uændret. Kommentar: Smiley-ordningen for synsvirksomheder fortsætter uændret. ITD ITD anerkender, at ændringerne i vidt omfang vedrører nødvendig lovgivning for at efterkomme de i høringsbrevet nævnte direktivers implementering. ITD har dog følgende bemærkninger til de i udkastet anførte ændringer af bekendtgørelse om godkendelse og syn af køretøjer samt bekendtgørelse om synsvirksomheder: Ændringsbekendtgørelse til bekendtgørelse om godkendelse og syn af køretøjer (516) - 34 a I følgende køretøjer skal en synsrapport svarende til det seneste regelmæssige syn eller en kopi heraf eller, i tilfælde af en elektronisk udstedt synsrapport, en certificeret eller original udskrift af denne rapport og rapporten fra det seneste syn ved vejsiden opbevares om bord på køretøjet, når den forligger. Elektronisk bevis for sådanne syn accepteres: Ovenstående er delvis enslydende med teksten i Europa Parlamentets og Rådets Direktiv 2014/47/EU af 3. april 2014 om syn ved vejsiden af erhvervskøretøjer, artikel 7, hvor sidste sætning lyder: Medlemsstaterne kan tillade, at deres myndigheder accepterer elektronisk bevis for sådanne syn, når oplysninger herom er tilgængelige. Første sætning i høringsudkastet beskriver, at uanset hvilken form for synsrapport der udstedes i forbindelse med et syn, skal rapporten, en kopi heraf, en certificeret eller original udskrift medføres i papirform. Sidste sætning anfører, at elektronisk bevis accepteres uden dog nærmere at beskrive, hvordan et sådant bevis skal fremvises. Da synsrapporter vedrørende syn foretaget i Danmark skal indberettes til Færdselsstyrelsen og er umiddelbart frit tilgængelige på Færdselsstyrelsens internetportal ( vil ITD kraftigt opfordre til, at der anføres i bekendtgørelsen, at synsrapporter for dansk registrerede køretøjer ikke skal medføres ved kørsel i Danmark, da de kan hentes på nævnte internetadresse. Et generelt krav om opbevaring af synsrapporten i papirform om bord på køretøjet synes forældet i en tiltagende digital verden. Et sådant krav vil desuden medføre unødig administration især i forbindelse med større flåder af påhængs-/sættevogne, der anvendes af varierende brugere. Ændringsbekendtgørelse til bekendtgørelse om synsvirksomheder (724) - 11, styk 4 Side 5 (20)

6 ITD hilser indførelsen af pligt for synsvirksomhederne til indberetning til Dokument-portalen velkommen. Vi skal i særlig grad opfordre til, at politiet og andre relevante myndigheder sikres adgang til Dokumentportalen, også i forbindelse med kontroller ved vejsiden. Fuld adgang til alle dokumenter, attester med videre fra synsvirksomheder og prøvningsinstanser kombineret med adgang til det Digitale Motor Register vil åbne mulighed for Danmark som digitalt foregangsland i forbindelse med digitalisering af køretøjsdokumenter. En fuldt digital løsning vil betyde væsentlige administrative lettelser for nationalt kørende transportvirksomheder, hvis der ikke længere skal medføres og vedligeholdes dokumentation om bord på køretøjerne. En sikker digital adgang til al dokumentation vedrørende køretøjer vil samtidig sikre, at alle data er opdaterede, og vanskeliggøre manipulation. Området er også et fokusområde for Vejtransportrådet, der har etableret en digitaliseringsarbejdsgruppe og Europa-Kommissionen, EU Digital Transport & Logistics Forum (DTLF), der begge arbejder med digitalisering af transportdokumenter både gods-, fører- og køretøjsdokumenter. ITD vil desuden opfordre Færdselsstyrelsen til at tilvejebringe adgang for køretøjernes ejere, for eksempel via virk.dk. En nem digital adgang til dokumentation omkring egne køretøjer i forbindelse med omregistrering, kørsel i udlandet med videre vil kunne lette mange administrative rutiner. ITD står naturligvis til disposition for uddybende eller eventuel yderligere dialog, hvis ønsket. Kommentar: Se ovenstående kommentar til høringssvar fra Dansk Erhverv for så vidt angår spørgsmålet om elektronisk bevis for tidligere syn. Færdselsstyrelsens finder det hensigtsmæssigt, at politiet og andre myndigheder samt bilejere får læseadgang til Dokumentportalen under Færdselsstyrelsens kontrol. Rigspolitiet Rigspolitiet oplyser, at de fremsendte bekendtgørelser på synsområdet ikke giver anledning til bemærkninger på nuværende tidspunkt, hvor der ikke foreligger en bestemmelse af den nærmere gennemførelse af det fremtidige syn. Det bemærkes imidlertid, at Rådets direktiv 2014/47/EU medfører en række nye krav til udførelsen af syn ved vejsiden af erhvervskøretøjer. Der er i denne forbindelse indledt drøftelser mellem Rigspolitiet og Færdselsstyrelsen om den fremtidige rollefordeling mellem politiet og Færdselsstyrelsen ved gennemførelse af syn ved vejsiden. Færdselsstyrelsen har i denne forbindelse fremsendt et udkast til ny cirkulæreskrivelse om syn ved vejsiden ( 77-syn) i høring til Rigspolitiet. Side 6 (20)

7 Det er således på nuværende tidspunkt ikke afklaret i hvilket omfang reglerne om syn ved vejsiden af erhvervskøretøjer vil påføre politiet yderligere opgaver, ligesom det er uafklaret om politiet herved pålægges meromkostninger, der ikke kan holdes inden for politiets bevillingsmæssige rammer. Kommentar: Færdselsstyrelsen og Rigspolitiet er som nævnt i høringssvaret i dialog om fremtidige syn ved vejsiden. Motorhistorisk Samråd Motorhistorisk Samråd er enig i at en 8-årig synsperiode bibeholdes, men at definitionen på et historisk køretøj i periodesynsdirektivet, tilpasses definitionen i Køretøjsikkerhedspakken, hvilket omhandler en årgang på 30 år, og en forklaring af køretøjets historiske stand som værende»historisk bevaret og i tidssvarende tilstræbt original stand. Der udover ser Motorhistorisk Samråd gerne at implementeringen af regelsættet først kommer til at ske fra 20. maj 2018, på samme tid som de andre EU lande implementerer deres ændringer til et periodesynsdirektiv, med blandt andet de væsentlig ændringer på området for historiske køretøjer. Kommentar: I den gældende danske lovgivning findes definitionen på Køretøjer, der er registreret til veterankørsel i Bekendtgørelse om registrering af køretøjer, som hører under Skatteministeriets ressort. En evt. ændring af denne definition, herunder som historisk køretøj skal derfor foretages inden for rammerne af registreringsbekendtgørelsen og i Skatteministeriets regi. I synsbekendtgørelsens regi kan der alene ske justeringer i lovgivningen, som direkte relaterer sig til syn af de omhandlede køretøjer, som det er foreslået i den udsendte høring i relation til bekendtgørelsens 51 og 55. Hvad angår ikrafttrædelsespunkt er det således, at reguleringen af periodiske syn af historiske køretøjer i direktivet overlades til medlemsstaterne. Der er derfor ikke tale om en egentlig implementering af direktivet, og ikrafttrædelsestidspunktet følger derfor de øvrige bestemmelser, som ikke er direkte afledt af direktivets gennemførelse. Lovgivning af denne art skal ifølge regeringens retningslinjer træde i kraft 1/1 eller 1/7. Dansk Bilbrancheråd Dansk Bilbrancheråd indstiller: De fremsendte udkast til bekendtgørelser kan isoleret set indstilles til vedtagelse, om end Dansk Bilbrancheråd finder det påfaldende, at Færdselsstyrelsen ikke samtidig har frafaldet, eller dog i det mindste omtalt og behandlet, den Side 7 (20)

8 påtænkte yderligere liberalisering af synsloven via ophævelse af 6, særligt da denne vil kræve ændring i de bekendtgørelser, der nu høres i. Det er dansk Bilbrancheråds klare opfattelse, at en yderligere liberalisering vil være en markant tilsidesættelse af såvel juridiske grundregler, fæstet i armslængde- og habilitetsprincipper som sund fornuft og derfor indstiller Dansk Bilbrancheråd til, at Færdselsstyrelsen frafalder liberaliseringstankegangen. Det kan synes som spild af tid at gennemføre ændringer i bekendtgørelserne nu, hvis den yderligere liberalisering ønskes fastholdt, da i hvert fald bekendtgørelse om synsvirksomheder i så fald vil skulle håndteres endnu en gang, jf. 1, stk. 3. Slutteligt er det Dansk Bilbrancheråds interne bekymring, at en så omfattende liberalisering vil medføre en ladeport af muligheder for omgåelse og følgerne heraf vil være et markant imagetab for hele den danske bilbranche. Det er årsagen til, at det er meget magtpåliggende for Dansk Bilbrancheråd, at den orden i huset, som hersker i dag, bibeholdes. Kommentar: Yderligere liberalisering af synsområdet i Danmark forudsætter en ændring af synsloven. Dette spørgsmål indgår ikke i den aktuelle høring, som tager udgangspunkt i Danmarks gennemførelse af direktiverne 2014/45/EU (periodesyn) og 2014/47/EU. FDM FDM takker for det fremsendte høringsmateriale og har følgende bemærkninger. Veterankøretøjer FDM har med tilfredshed noteret sig, at man foreslår at inkorporere de muligheder, som seneste periodesynsdirektiv giver. Dog synes der ikke at være grund til at opretholde to aldersgrænser, foreslået på hhv. 30 og 35 år. FDM opfordrer til, at begge aldersgrænse ændres til at være 30 år. I periodesynsdirektivet er der ikke anvendt begrebet veterankøretøj, men i stedet køretøj af historisk betydning. FDM opfordrer til, at dette begreb indføres i de danske regler i stedet for veterankøretøj. Samtidig bør direktivet definition indskrives i de danske regler. Det fremgår af periodesynsdirektivet, at direktivets bestemmelser skal anvendes i medlemsstaterne fra 20. maj FDM er derfor af den opfattelse, at 2, stk. 2 i udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godkendelse og syn af køretøjer også bør omfattet bekendtgørelsens 1, nr. 12 og 13. Mindstekrav til faciliteter og udstyr I bilag 1 til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om synsvirksomheder nævnes, at mindstekravet til faciliteter og udstyr omfatter en anordning for tilslutning til køretøjets elektroniske grænseflade Side 8 (20)

9 som f.eks. et OBD-scanningsværktøj. Hvis et sådant krav skal indføres, er det afgørende, at det præciseres, hvordan en sådan anordning skal fungere, og hvad den skal være i stand til at udlæse. Eksempelvis vil det være formålstjenstligt, at anordningen kan konstatere, om bilens NOx-reducerende teknologi omgås, der, som beskrevet i medierne, er et stigende problem. Syn af udlejningsbiler Der foreslås, at kravet om at udlejningsbiler skal synes første gang 2 år efter første registrering skal bortfalde. FDM stiller sig kritisk over for dette. Udlejningsbiler bliver benyttet af en lang række forskellige førere og bliver utvivlsomt udsat for en hårdere behandling end forbrugerejede biler. Af hensyn til trafiksikkerheden for såvel førere af udlejningsbiler som de øvrige trafikanter, er det afgørende at kontrollen med denne type køretøjer er skærpet. Andre ændringer i bekendtgørelserne på synsområdet. I 24, stk. 2, ændres DK/EN ISO 17020:2005 til DK/EN ISO 9001:2012. Standarden skal antageligt ændres til ISO 9001/ stk. 2 i bekendtgørelse om virksomheder, der foretager syn af køretøjer. Kvalitetsstyringssystemet skal have et omfang svarende til kravene i DK/EN ISO 17020:2005 til DK/EN ISO 9001:2012 (antageligt 9001/2015) og skal sikre, at synsvirksomheden udfører syn og omsyn i overensstemmelse med denne bekendtgørelse. Systemet kræves ikke certificeret. Det er opfattelsen, at synsvirksomhederne bør være i besiddelse af et certificeret kvalitetsstyringssystem ISO 9001/2015. Igangværende synsvirksomheder bør have en implementeringsperiode på de mulige 5 år. Kommentar: Se kommentar til bidrag fra Motorhistorisk Samråd f.s.v.a. definition af Veterankøretøjer og ikrafttrædelse af ny bestemmelser vedr. syn af veterankøretøjer. Det er Færdselsstyrelsens vurdering, at samme synsintervaller kan anvendes for udlejningsbiler og øvrige personbiler, da der ikke findes flere fejl på udlejningsbiler ved syn end på øvrige køretøjer. Færdselsstyrelsen vil tage initiativ til en undersøgelse af, hvad man skal kunne detektere med OBD. ISO 9001:2012 i bekendtgørelsesudkastet ændres tl ISO 9001:2015. Bekendtgørelsen krav til synsvirksomheders faciliteter og udstyr træder i kraft den 20/ Side 9 (20)

10 Autoskade- og Køretøjsbyggerbranchen i Danmark (SKAD) SKAD ser positivt på både en tilpasning af regler og krav. Vi er specielt glæde for tiltag, for at kunne gemme dokumenter elektronisk, da dette er en større udfordring i forbindelse med historik og synsgrundlag af specielt ombyggede køretøjer. Dette har også direkte indflydelse på afgiftsforhold. At dokumenter vil være tilgængelige elektronisk, har stor betydning for dokumentation af foretagne ombygninger. Til ændring i bekg. 516 Pkt ledningsnet Der bør kontrolleres for synlige skader på de orange strømførende kabler. Disse ledninger befinder sig ikke i motorrummet, som ikke findes på elbiler, men forefindes flere steder i bilen, afhængig af konstruktionen. Pkt. 4.13, Batteri Der forefindes flere og flere eldrevne og hybridkøretøjer, der er forsynet med batterier, der typisk er beskyttet af en kasse af en art, enten i bunden af bilen eller i bagerste del af bilen. Disse kasser bør kontrolleres for synlige skader, da de ca. 400 volt i disse batterier kan være livsfarlige ved fejl og skader. Pkt Støddæmpere Ved syn kontrolleres kun de lavfrekvente områder op til 5 Hz ved at aktivere affjedringen med hånden. De farlige situationer opstår ved de højfrekvente områder, hvor hjulets masse går i resonans og kan mindske vejkontakten betydeligt, specielt i undvigelsesmanøvre eller fuldopbremsninger. Funktion af den højfrekvente dæmpning af støddæmpere kontrolleres i dag ikke ved syn. Det bør overvejes at gennemføre sådan kontrol. Til ændring i bekg. 724 Bilag 1, pkt. 10 udstødningsmåling MC kalibreringskontrol Der gøres opmærksom på, at almindelige 4-gas testere, der findes på synshaller i dag, ikke umiddelbart kan anvendes på motorcykler, som anført i tabellen under 1. Motorcykler. Den mest simple måde at måle udstødning på motorcykler er en poseløsning, hvor Side 10 (20)

11 en større plastpose fyldes med udstødningsgas, hvorefter man måler gasblandingen inde i posen. For korrekt at kunne måle udstødningsgasser på motorcykler, skal der forefindes adapterløsninger til de forskellige typer udstødningsrør, der findes på motorcykler i det hele taget. En heldækkende løsning er i dag ikke til rådighed. Bilag 1, pkt. 14 OBD Der gøres opmærksom på at bilproducenter kan introducere andre metoder end OBD-stik til udlæsning af data. Herunder Wifi, Bluetooth eller lign. Krav til udstyr vil dermed ændres i takt med ændringer på køretøjer træder i kraft Bilag 2, pkt. 1 kompetencer SKAD har i flere år gjort opmærksom på den manglende viden hos mange synsmedarbejdere i kategori 2 og 4 omkring op- og ombygninger af køretøjer. Dette har i mange år ført til at køretøjer er blevet synet på forkert grundlag med ofte store afgiftsmæssige (hvor relevant) konsekvenser for køretøjsejere, samt muligheder for snyd. SKAD har foreslået indførelse af en kategori 5, som skulle omfatte alle op- og ombygninger af alle typer køretøjer. Da dette blev afvist, forslår SKAD derfor at der indføres i bilag 2 et punkt nr. 4, som giver udsagn om konkret efteruddannelse med henblik på opgradering af udvalgte synsmedarbejdere, der har kompetence til at håndtere netop disse køretøjer. Kommentar: Det er Færdselsstyrelsens vurdering, at det ikke vil være hensigtsmæssigt at indføre periodiske syn for motorcykler over 125 cc, idet ulykker med disse kun i de færreste tilfælde skyldes tekniske fejl ved motorcyklen. Det findes ikke hensigtsmæssigt at indføre flere kategorier af synsmedarbejdere, men efteruddannelsesforløb er igangsat. De enkelte punkter, der skal kontrolleres fremgår af direktivets bilag 1 (2014/45/EU) og kan ikke fraviges. Bilbranchen Bilbranchen har følgende bemærkninger til Høring vedr. ændringer af bekendtgørelse om godkendelse og syn af køretøjer og af bekendtgørelse om synsvirksomheder: Blandt ændringerne i synsbekendtgørelsen (Bekendtgørelse nr. 516 af 1. juni 2012 om godkendelse og syn af køretøjer) har Bilbranchen med tilfredshed noteret sig, at der Side 11 (20)

12 lægges op til, at udlejningsbiler skal følger samme synskadence som andre personbiler. Blandt ændringerne i synsvirksomhedsbekendtgørelsen (Bekendtgørelse nr. 724 af 24. juni 2011 om synsvirksomheder) kan Bilbranchen især støtte, at der indføres mindstekrav vedrørende faciliteter til teknisk kontrol og prøvningsudstyr, kompetence, uddannelse og certificering af inspektører. Bilbranchen tilføjer, at øget kontrol med synsvirksomhederne også er et stort ønske fra de virksomheder, som benytter synsvirksomhederne, således at der sikres kvalitet og ensartethed i de gennemførte syn. For så vidt angår indførelse af pligt for synsvirksomheder til indberetning til Dokumentportalen, som Færdselsstyrelsen har idriftsat pr. 1/1 2017, bemærker Bilbranchen, at der bør være offentlig adgang til en sådan dokumentportal på lige fod med synsvirksomheder, Færdselsstyrelsen og andre myndigheder under skyldig hensyntagen til regler om beskyttelse af persondata. Bilbranchen foreslår i tillæg hertil, at forsikringsselskaber forpligtes til at uploade taksatorrapporter til portalen for at gøre billedet af køretøjernes sikkerhedsmæssige tilstand og historie fuldkommen. Det er Bilbranchens opfattelse, at skader og opgørelsen heraf kan have afgørende betydning for et køretøjs sikkerhed, hvorfor det er særdeles relevant, at taksatorrapporter indgår som en del af et køretøjs historie. I samme forbindelse foreslår Bilbranchen også, at værksteder, som har udbedret skadesarbejde i henhold til en taksatorrapport, uploader dokumentation for, at værkstedet har adgang til den relevante tekniske information om køretøjet, som er nødvendig for at bringe køretøjets stand i overensstemmelse med miljø- og trafiksikkerhedsmæssige krav til Dokumentportalen. I den forbindelse henviser Bilbranchen til den tilsvarende norske model herfor, Den teknologiske udvikling i bilindustrien har ført til at dagens biler er yderst avancerede og komplekse, hvilket igen stiller store krav til dem som udfører bilreparationer, og særligt bilskadereparationer. Side 12 (20)

13 I Norge har repræsentanter fra den norske Færdselsstyrelse, bilbranchen og forsikringsbranchen samarbejdet om sikre bilskadereparasjoner. Målsætningen med arbejdet har været at sikre at alle bilers oprindelige aktive og passive sikkerhed opretholdes efter en skadereparation. Et af de vigtigste tiltag er at sikre, at værkstederne, som skal reparere, er kvalificerede, både til at reparere det aktuelle bilmærke og til at reparere den aktuelle skade. Dagens biler er på ingen måde ens, og derfor er det vigtigt at der tages hånd om den enkelte bil af værksteder med den rette kompetence. Derfor stilles der i Norge i dag krav til værksteder, som udfører skadereparationer, om at de har tilgang til og følger bilproducenternes reparationsmanualer, at de opfylder myndighedernes og bilproducenternes krav til kompetence, værktøj og udstyr samt at dette dokumenteres. Bilbranchen opfordrer Færdselsstyrelsen til at se nærmere på den norske model, herunder at styrelsen kontakter sine norske for at høre om deres erfaringer med modellen og dens effekt for trafiksikkerheden. Færdselsstyrelsen finder det hensigtsmæssigt, at politiet og andre myndigheder samt bilejere får læseadgang til Dokumentportalen under Færdselsstyrelsens kontrol. Derimod ses der ikke behov for, at offentligheden får adgang til portalen, ligesom adgang til at læse taksatorrapporter ikke er nødvendigt for myndighedernes kontrol af et køretøjs tilstand. Applus Bilsyn Bemærkninger til ændring af Bek. Nr. 516 af 1. juni 2012 om godkendelse og syn af køretøjer. Mindstekrav til et syns indhold samt som noget nyt- anbefalede testmetoder for de enkelte kontrolpunkter. Der er efter Applus Danmark A/S opfattelse forskel på de anbefalede testmetoder flere steder i bilag 1 i forhold til de testmetoder som er foreskrevet i Vejledning om syn af køretøjer (VOSAK). Applus Danmark A/S vil derfor anbefale efteruddannelse styrelsen besolutter sig for at følge Rådets didrektiv 2014/45/EU mht. testbetoder, vl der være brug for en kraftig revidering af VOSAK Hvis Færdselsstyhrelsen beslutter sig for at følge Rådets direktiv 2014/45/EU mht. testmetoder, vil der være brug for en kraftig revidereng af VOSAK. Applus vil derfor anbefale efteruddannelse af synsmedarbejderne jf. Rådets direktiv 2014/45/EU, bilag IV punkt 2. Side 13 (20)

14 Mindstekrav til indholdet af en synsrapport Kravet om datoen for næste periodiske kontrol er efter vor opfattelse et godt tilag, som burde have været indført tidligere. Klassifikation af de mangler, der findes ved et køretøj ved syn i a) mindre mangler, b) væsentlige mangler og køreforbud i forbindelse med synsresultatet er omfattet af c) farlige mangler. Vi er tilbage til tiden hvor vi klassificerede fejl og mangler som 1, 2 eller 3 er fejl på synsrapporten med de mange udfordringer det medførte, eks. blev 1 er fejl sjældent udbedret til omsyn. Det er svært og se fordelen i forhold til det system vi bruger i dag. Krav om opbevaring af seneste synsrapport og rapport fra syn ved vejsiden om bord på køretøjet Dette tilslutter vi os uforbeholdent sammen med kravet om næste synsdato på synsrapporten. Forpligtelse til at samarbejde med inspektører og give adgang til køretøjet og til dokumentation Ingen bemærkninger Sanktioner Ingen bemærkninger Godkendelse af køretøjer registreret for mere end 30 år siden (nu 35 år), hvis dette må anses for forsvarligt under hensyntagen til dets anvendelse som veterankøretøj Ingen bemærkninger Køretøjer registreret til veterankørsel underkastes periodisk syn første gang 35 år (nu 40 år) efter første registrering og derefter hvert 8. år. Dette er i tråd med nedsættelsen af alderen for et veterankøretøj, så derfor ingen bemærkninger. Ophævelse af 55, stk. 2, nr. 1 om periodisk kontrol af køretøjer til udlejning og øvelseskørsel Ingen bemærkninger Bemærkninger til ændring af Bek.nr. 724 af 24. juni 2011 om synsvirksomheder Mindstekrav vedrørende faciliteter til teknisk kontrol og prøvningsudstyr Side 14 (20)

15 Pk. 1 og 2). Der er ikke meget konkret, hvorfor Færdselsstyrelsen må opliste mere konkrete og detaljerede krav tll synshallerne. Det fremgår af pk. 2, at lette køretøjer nu må synes over en grav og der kun er krav til at løfteanordning for køretøjer over 3500 kg. Det må være en fejl. Synsvirksomheder skal naturligvis opfylde danske arbejdsmiljøkrav. Pkt. 3) Der stilles nu krav om at køretøjernes bremsetest i bremserullefelt skal registreres uanset synsresultatet mod tidligere kun ved afvigelser fra bestemmelserne og som manuelt skulle noteres på synsrapporten. Da dette er meget omkostningsfuldt, bør igangværende synsvirksomheder have en implementeringsperiode på op til 5 år, efter bekendtgørelsens ikrafttrædelse. Pk. 4) Det kan være svært at kontrollere bremseforløbet, hvis der ikke er krav til visning af bremsekræfter på køretøjer under 3500 kg., så det må være en fejl. Pk. 8. Det er med underen at kravet til rysteplader ikke også gælder for lette køretøjer under 3500 kg, men det er anbefalelsesværdigt. Dette udstyr kræver meget store investeringer, så der anbefales en implementeringsperiode på 5 år, som i pk. 3. Pk. 14) Igen et noget ukonkret krav hvad skal udlæsningen bruges til, er det til at afsløre evt. chiptuning. Hvis det skal være brugbart bør kravet være EOBD og synsvirksomhederne bør have adgang til hvert enkelt køretøjs tekniske specifikatrioner, jf. direktiv 2014/45/EU. Da det er meget omkostningsfyldt bør kravet være mere fyldestgørende således der ikke fejlinvesteres og som i pkt. 3 med en implementeringsperiode på op til 5 år. Mindstekrav til kompetence, uddannelse og certificering af inspektører Applus Danmark A/S vil anbefale et minimums uddannelseskrav som enten person- eller lastbilmekaniker med mindst 5 års erfaring, lige som en certificering af synsmedarbejderne bør give mulighed for at trække tilladelsen til syn af køretøjer tilbage i en periode, hvis bestemmelserne om syn af køretøjer bevist fraviges. Synsmedarbejderen skal først kunne få sin certifikat tilbage efter endt karensperiode og bestået prøve. Det er positivt at kravet om efteruddannelseskurser nu er kommet med i Bek. 2. Bek. 724 af 24. juni 2011 bør, hvis 1, stk. 3 i Bek. Ophæves,, stille krav til den teknisk ansvarliges ansættelsesforhold, denne må ikke være ansat i reparationsværkstedet og kan ikke være medejer af reparationsværkstedet. Andre bemærkninger til ændringer i bekendtgørelserne på synsområdet. Direktiv 2014/45/EU anvendelsesområde I direktivet kapitel 1, artikel 2 er oplistet hvilke køretøjer direktivet finder anvendelse på. Det er Applus Danmark A/S opfagttgelses, at også Danmark bør indføre periodisk kontrol af to- eller trehjulede køretøjer køretøjsklasse L3e, L4, L5e og L7e med en slagvolumen på over 124 cm3., idet det er vor opfattelse at Side 15 (20)

16 disse køretøjers andel i trafiksikkerhedsstatistikkerne er stigende, samt ombygget med synspligtige konstruktive ændringer som ikke er godkendt ved syn. d) Indførelse af nyt synsresultat: Ufuldstændigt syn (med klagemulighed og tilsyn) Færdselsstyrelsen har tidligere fremlagt ønsket ved et dialogmøde med synsvirksomhederne, og vi er principielt ikke modstander af forslaget. Det vil måske kunne nedbringe de såkaldte synsshopper. Det bør dog ikke være muligt af klage over indholdet af et syn afsluttet med synsresultatet ufuldstændigt syn, idet synsrapporten kan være ikke udtømmende og ufuldstændig syn bør naturligvis medføre et nyt førstegangsyns. 7) I 24, stk. 2 ændres DK/EN ISO 17020:2005 til DK/EN ISO 17020:2012 Det er Applus Danmark A/S opfattelse, at kvailitetsstyringssystemet bør være certificeret og have et omang af DK/EN ISO i seneste version. Kommentar: Høringssvaret synes at bygge på en opfattelse af, at medlemsstaterne selv kan vælge at gennemføre elementer i direktiverne. Dette er ikke tilfældet, idet alle medlemsstater, herunder Danmark, har pligt til at gennemføre direktivet i sin helhed. Synsvirksomhedsbekendtgørelsens 1, stk. 3 ( En synsvirksomhed må ikke erhvervsmæssigt reparere køretøjer, jf. 6 i lov om godkendelse og syn af køretøjer ), som er identisk med synslovens 6, ophæves ikke med denne bekendtgørelse. Domstolene er meget tilbageholdende med at begrænse menige medarbejderes erhvervsmuligheden. En ordning, der griber ind over for den enkelte medarbejdere ved begåede fejl frem for at straffe virksomheden er derfor næppe realistisk. Det er Færdselsstyrelsens vurdering, at det ikke vil være hensigtsmæssigt at indføre periodiske syn for motorcykler over 125 cc, idet ulykker med disse kun i de færreste tilfælde skyldes tekniske fejl ved motorcyklen. Indførelsen af et nyt synsresulstat ufuldstændigt syn er sket på foranledning af Folketingets Ombudsmand, primært med henblik på at sikre at alle en synsvirksomheds myndighedsopgaver skal være forbundet med en klagemulighed og med tilsyn fra Færdselsstyrelsen. Henvisningen til ISO-standard isynsvirksomhedsbekendtgørelsen ændres til DK/EN ISO 17020:2015. Side 16 (20)

17 Rigsadvokaten Rigsadvokaten foreslår, at det i 34 a i bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godkendelse og syn af køretøjer præciseres, hvem der kan udstede en certificeret synsrapport til brug ved opbevarelse ombord på køretøjet. Rigsadvokaten foreslår endvidere, at det i 36, stk. 4, i bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godkendelse og syn af køretøjer præciseres, hvad der er strafbelagt. Kommentar: 36, stk. 4, udgår af straffestemmelsen i bekendtgørelsesudkastets 77. ERFAgruppen Bilsyn ERFAgruppen Bilsyn har fremsat en lang række bemærkninger til det udsendte høringsmateriale vedr. implementeringsmetoden, klassifikaton af mangler ved et køretøj, opfølgning på mangler, ufuldstændigt syn, andre ændringer i bekendtgørelserne på synsområdet, anerkendelse af syn i anden medlemstat ved omregistrering, synsattester, mindstekrav til indholdet af en synsrapport, dato for næste tekniske kontrol, prøvningens omfang, prøvningens indhold og metoder,økonomiske konsekvenser af ændringerne, henvisning til mindstkravene til kompetendcer, uddannelse og certificering af medarbejdere, Færdselsstyrelsens tilsyn, ISO-standard, anskaffelse af synsudstyr, krav til rulleprøvestande, prøvning af hjulakselophæng, anordning for tilslutning til køretøjets elektroniske grænseflade, synsmedarbejderes kvalifikationer, mindstekrav til kompentence. Kommentar: De modtagne bemærkninger indgår i Færdselsstyrelsens nuværende og fremtidge overvejelser om justeringer i regelsættet på synsområdet. Indsættelse af et direktivs bilag som bilag i den retsakt, hvorved en medlemsstat gennemfører direktivet, er en udbredt gennemførselsmetode, som har til formål at sikre en korrekt implementering af direktivet. Efter Færdselsstyrelsens vurdering er der ikke afgørende forskelle mellem direktivets klassfikation af mangler ved køretøjer og den nuværende praksis i Danmark. Med når det er muligt i relation til indberetning af ufuldstændige syn menes, der at der kan være tilfælde, hvor indberetning af tekniske grunde ikke lader sig gøre. Side 17 (20)

18 Det kan ikke forventes, at Kommissionen vil kunne acceptere det danske regelsæt vedr. fejlkoder uden ændringer. Der må derfor påregnes udgifter til tilpasninger af synsvirksomhedernes it-systemer. I synsvirksomhedsbekendtgørelsens 24, stk. 2, ændres DK/EN ISO 9001: 2012 til DK/EN ISO 9001: Det er ikke korrekt, at det gældende bilag om synsudstyr i synsvirksomhederne fortsat vil gældende parallelt med bilag 1 i den ændrede bekendtgørelse om synsvirksomheder. Sidstnævnte bilag erstatter det hidtil gældende bilag om synsudstyr i synsvirksomhederne. Det indsættes i synsvirksomhedsbekendtgørelsen, at prøvningsfaciliteter og udstyr, der ikke opfylder mindstekravene i bilaget herom, må anvendes i en overgangsperiode på 5 år fra bekendtgørelsens ikrafttræden. Side 18 (20)

19 BILAG 1 Høringsliste Høring over udkast til ændringer af bekendtgørelse om godkendelse og syn af køretøjer og af bekendtgørelse om syn af synsvirksomheder. Advokatsamfundet Autobranchen Danmark Automobilbranchens Handels- og Industriforening Beredskabsstyrelsen Bilbranchen Danmarks Motor Union Danmarks Tekniske Universitet, Institut for Transport (DTU Transport) Dansk Agroindustri Dansk Bilbrancheråd Dansk Bilforhandler Union Dansk Erhverv Dansk Industri (DI) Dansk Kørelærer-Union Dansk Maskinhandlerforening Dansk Metal Dansk Transport & Logistik (DTL) Danske Advokater Danske Regioner De Danske Bilimportører Den Danske Dommerforening Dommerfuldmægtigforeningen Domstolsstyrelsen Side 19 (20)

20 Erhvervsstyrelsen (TER) ERFAgruppen-bilsyn Fagligt Fælles Forbund (3F) Forbrugerombudsmanden Forbrugerrådet Forenede Danske Motorejere (FDM) Foreningen af offentlige anklagere Foreningen af Vognimportører i Danmark Foreningen Tekniske Konsulenter for Vejtransport Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL) Håndværksrådet International Transport Danmark (ITD) Justitsministeriet Kommunernes Landsforening (KL) Landbrug og Fødevarer letbyrder@erst.dk Maskinleverandørerne Motorhistorisk Samråd NOAH-Trafik Politiforbundet i Danmark Rigsadvokaten Rigspolitiet Rådet for Sikker Trafik Skatteministeriet Trafikforskningsgruppen ved Aalborg Universitet Transportuddannelser Side 20 (20)

Herudover omfatter høringen nogle ændringsforslag til bekendtgørelserne, som har anden oprindelse.

Herudover omfatter høringen nogle ændringsforslag til bekendtgørelserne, som har anden oprindelse. 1 Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Sagsnr.:TS20000-00085 Dato: 01-03-2017 Sagsbehandler: SJO Til høringsparterne Høring over udkast til ændring af bekendtgørelser

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00189 Dato: 04-12-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme 1. Indledning

Læs mere

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra DTL-Danske Vognmænd, Chiptuning.nu og AutoConsult.

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra DTL-Danske Vognmænd, Chiptuning.nu og AutoConsult. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00080 Dato: 03-05-2016 Høringsnotat Bekendtgørelse om forbud mod udførelse, salg og markedsføring af

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2060600-00013 Dato: 20-06-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra

Læs mere

brændstoffer i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen.

brændstoffer i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00160 Dato: 16-04-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om brugerinformation hos motorkøretøjsforhandlere

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2100101-00062 Dato: 28-11-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort 1. Indledning

Læs mere

AM, A1, A2, A, B, B/E, C, C/E, C1, C1/E, D, D/E, D1

AM, A1, A2, A, B, B/E, C, C/E, C1, C1/E, D, D/E, D1 Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat - SANI Sagsnr.: TS2100201-00020 Dato: 07-12-2017 Notat Høringsnotat Bekendtgørelser om undervisningsplaner for køreuddannelsen

Læs mere

Høringsnotat. om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort. 1. Indledning

Høringsnotat. om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS21101-00031 Dato: 07-02-2019 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS20000-00062 Dato 7. maj 2015 LIHI Bekendtgørelse om betingelser for

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Dato: 05-09-2018 Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs 1. Indledning

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Høringsnotat Sagsnr.: TS20000-00117 Dato: 12-06-2017 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0380 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0380 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0380 Bilag 1 Offentligt Notat Dato 13. september 2012 J.nr. TS2060503-68 Nærheds- og Grundnotat om Europa-Kommissionens udkast til forordning om periodisk syn af køretøjer

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS 2100101-0015 Dato: 21-06-2017 Høringsnotat Bekendtgørelse om kørekort 1. Indledning Færdselsstyrelsen har

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 25. januar 2018 2017-6159 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt tilgængelig infrastruktur

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning Sorsigvej DE 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20703-00060 Dato: 21-05-2019 Høringsnotat Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning

Læs mere

Høringsnotat. om assessorer i forbindelse med forsøg med selvkørende motorkøretøjer. 1. Indledning

Høringsnotat. om assessorer i forbindelse med forsøg med selvkørende motorkøretøjer. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00118 Dato: 16-06-2017 Høringsnotat Bekendtgørelse om assessorer i forbindelse med forsøg med selvkørende

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven (Ophævelse af krav om tilstrækkelig hørelse for førere af motorkøretøjer)

Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven (Ophævelse af krav om tilstrækkelig hørelse for førere af motorkøretøjer) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Ophævelse af krav om tilstrækkelig hørelse for førere af motorkøretøjer) 1. I færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1386 af 11. december 2013, som senest

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget L 83 Bilag 1 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget L 83 Bilag 1 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 L 83 Bilag 1 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 2015-5349 Høringsnotat vedrørende L 83 forslag til lov om ændring af færdselsloven (udøvelse af markedskontrol med

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Til høringsparterne Sagsnr.:TS2060100-00070 Dato: 15-04-2019 Sagsbehandler: SAJF Høring over udkast til bekendtgørelse om

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt Civilafdelingen Dato: Kontor: Sagsbeh: Færdselskontoret Marianne Møller Halkjær Sagsnr.: 2014-801-0021 Dok.: 1370852 KOMMENTERET OVERSIGT over høringssvar om

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS2010000-00026 Dato 22. maj 2014 LC Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Sagsnr.: TS2010000-00047 Dato 29. november 2017 LC Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 9. maj 2018 2018-1089 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget 2012-13 L 62 Bilag 1 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: MDT Sagsnr.: 2012-801-0007 Dok.: 559067 Kommenteret høringsoversigt vedrørende udkast til forslag

Læs mere

DEN EUROPÆISKE UNION

DEN EUROPÆISKE UNION DEN EUROPÆISKE UNION EUROPA-PARLAMENTET RÅDET Bruxelles, den 14. marts 2014 (OR. en) 2012/0184 (COD) 2012/0185 (COD) 2012/0186 (COD) PE-CONS 11/14 TRANS 18 CODEC 113 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE

Læs mere

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 91,

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 91, 29.4.2014 Den Europæiske Unions Tidende L 127/129 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2014/46/EU af 3. april 2014 om ændring af Rådets direktiv 1999/37/EF om registreringsdokumenter for motorkøretøjer

Læs mere

Høringsnotat. Følgende organisationer m.v. kan tilslutte sig forslaget eller har ikke haft bemærkninger til forslaget:

Høringsnotat. Følgende organisationer m.v. kan tilslutte sig forslaget eller har ikke haft bemærkninger til forslaget: Transportudvalget 2011-12 L 39 Bilag 1 Offentligt Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat Vedrørende forslag til lov om

Læs mere

Høringsnotat. 1. Indledning

Høringsnotat. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00219 Dato: 09-07-2019 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer 2015/1 LSF 84 (Gældende) Udskriftsdato: 9. april 2019 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin. Fremsat den 10. december 2015 af transport- og bygningsministeren

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer OMTRYK

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer OMTRYK Lovforslag nr. L 84 Folketinget 2015-16 OMTRYK Rettelse af parallelteksten til 2, nr. 3 Fremsat den 10. december 2015 af transport- og bygningsministeren (Hans Christian Schmidt) Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt Udkast Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Forhøjelse af hastighedsgrænsen for campingvogne og andre påhængskøretøjer, traktorer

Læs mere

Høringsnotat. bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om køre- og hviletidsbestemmelserne

Høringsnotat. bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om køre- og hviletidsbestemmelserne Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Høringsnotat Sagsnr.: TS21101-00003 Dato: 17-03-2016 Sagsbehandler: TRBJ Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om køre-

Læs mere

Skatteudvalget L 29 Bilag 3 Offentligt

Skatteudvalget L 29 Bilag 3 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 L 29 Bilag 3 Offentligt 3. november 2016 J.nr. 16-0623007 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer, påhængskøretøjer og motorredskaber 1)

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer, påhængskøretøjer og motorredskaber 1) BEK nr 1573 af 01/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr.

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra:

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om visse former for kombineret godstransport Dato 24. maj 2018 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

Udkast. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om synsvirksomheder 1

Udkast. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om synsvirksomheder 1 Udkast Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om synsvirksomheder I bekendtgørelse nr. 724 af 24. juni 20 om synsvirksomheder som ændret ved bekendtgørelse nr. 547 af 24.maj 203, bekendtgørelse nr.

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport

Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport info@fstyr.dk j. nr. TS20000-00221 02.05.2019 J-nr.: 447559 / 2629180 Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport Dansk Byggeri er glad for anledningen til at afgive

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget 2018-19 L 207 Bilag 4 Offentligt 18. marts 2019 J.nr. 2019-1974. Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget 2010-11 L 5 Bilag 1 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Kontor: Færdsels- og våbenkontoret Sagsnr.: 2010-801-0030 Dok.: KSA40164 Kommenteret høringsoversigt vedrørende udkast til forslag

Læs mere

Høringsoversigt vedr. forslag til regler om chiptuning

Høringsoversigt vedr. forslag til regler om chiptuning Bilteknisk Afdeling Dato: J. nr.: 28. oktober 2005 2005-5035-118 Høringsoversigt vedr. forslag til regler om chiptuning Færdselsstyrelsen har udarbejdet et forslag til regler om chiptuning. Høring udsendt:

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget, Retsudvalget, Retsudvalget 2012-13 L 183 Bilag 1, L 183 A Bilag 1, L 183 B Bilag 1 Offentligt Civilafdelingen Dato: 11. marts 2013 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Stinne Andersen Sagsnr.:

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget L 84 Bilag 1 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget L 84 Bilag 1 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 L 84 Bilag 1 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 6. januar 2016 2015-2773 Høringsnotat vedrørende L 84 udkast til forslag til lov om ændring af færdselsloven og lov

Læs mere

UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven

UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven 1 TS2060103-201 8. juli 2014 UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Tunge køretøjer på kommunevej, let gods på blokvogne og gebyr for udstedelse af legitimationskort) I færdselsloven,

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om synsvirksomheder 1)

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om synsvirksomheder 1) BEK nr 634 af 19/05/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 30. november 2017 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS2010000-00031 Dato 8. juli 2015 LC Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav

Læs mere

Den 14. december 2011 til den 11. januar 2012 sendte Energistyrelsen et udkast til en revideret

Den 14. december 2011 til den 11. januar 2012 sendte Energistyrelsen et udkast til en revideret HØR ING SN OT AT EK ST ERNE HØR INGSPART ER 25. Juni 2012 J.nr. 2110/1181-0208 Ref. spo Skriftlig høring om udkast til bekendtgørelse om teknisk godkendelsesordning for konstruktion, fremstilling, opstilling,

Læs mere

De indkomne høringssvar er alle indsat nedenfor: Dansk Bilbrancheråd: Dansk Bilbrancheråd frafalder bemærkninger.

De indkomne høringssvar er alle indsat nedenfor: Dansk Bilbrancheråd: Dansk Bilbrancheråd frafalder bemærkninger. Alle indkomne høringssvar fra høring over forslag til forsøgsordning med brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport De indkomne høringssvar er alle indsat nedenfor:

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven Lovforslag nr. L 62 Folketinget 2012-13 Fremsat den 14. november 2012 af justitsministeren (Morten Bødskov) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Sikkerhed ved reparation af havarerede køretøjer

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om godkendelse og syn af køretøjer

Forslag. Lov om ændring af lov om godkendelse og syn af køretøjer Lovforslag nr. L 151 Folketinget 2010-11 Fremsat den 23. februar 2011 af transportministeren (Hans Christian Schmidt) Forslag til Lov om ændring af lov om godkendelse og syn af køretøjer (Administrative

Læs mere

10278/13 sr/js/js/lao/ams/gj 1 DG E 2 A

10278/13 sr/js/js/lao/ams/gj 1 DG E 2 A RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 5. juni 2013 (07.06) (OR. en) 10278/13 Interinstitutionel sag: 2012/0185 (COD) TRANS 291 CODEC 1275 RAPPORT fra: generalsekretariatet til: Rådet Tidl. dok.

Læs mere

Høringsnotat. Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier. 1. Indledning

Høringsnotat. Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 Pda@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier 1. Indledning

Læs mere

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T over høringssvar om forslag til lov om ændring af lov om politiets virksomhed (Frihedsberøvelse)

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T over høringssvar om forslag til lov om ændring af lov om politiets virksomhed (Frihedsberøvelse) Retsudvalget 2018-19 L 96 Bilag 1 Offentligt Dato: Kontor: Politikontoret Sagsbeh: Martin Reinseth Sagsnr.: 2018-0092-0943 Dok.: 908642 K O M M E N T E R E T O V E R S I G T over høringssvar om forslag

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om godkendelse og syn af køretøjer

Bekendtgørelse af lov om godkendelse og syn af køretøjer LBK nr 959 af 24/09/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 22. december 2017 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transportmin., j.nr. 2010-273 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Udkast til bekendtgørelsesændring blev sendt i ekstern høring den 20. december 2013. Høringsfristen udløb den 10. januar 2014.

Udkast til bekendtgørelsesændring blev sendt i ekstern høring den 20. december 2013. Høringsfristen udløb den 10. januar 2014. NOTAT Jord & Affald J.nr. MST-7012-00030 Ref. ahl Høringsnotat vedrørende ændring af bekendtgørelse om opkrævning af miljøbidrag samt udbetaling af godtgørelse i forbindelse med ophugning og skrotning

Læs mere

Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger: AutoBranchen Danmark, Dansk Erhverv, Dansk Taxi Råd.

Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger: AutoBranchen Danmark, Dansk Erhverv, Dansk Taxi Råd. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2000-00187 Dato: 28-11-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning m.v.

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer

Høringsnotat. Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS21101-00028 Dato: 19-11-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven Lovforslag nr. L 39 Folketinget 2011-12 Fremsat den 23. november 2011 af transportministeren (Henrik Dam Kristensen) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Forbud mod visse konstruktive ændringer,

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over udkast til ny dimensionsbekendtgørelse

Til høringsparterne. Høring over udkast til ny dimensionsbekendtgørelse Til høringsparterne Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Høring over udkast til ny dimensionsbekendtgørelse J.nr.: TS2060103-413 Dato 23. september 2016 Hermed

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om bilsyn efter liberaliseringen i 2005. Marts 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om bilsyn efter liberaliseringen i 2005. Marts 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om bilsyn efter liberaliseringen i 2005 Marts 2012 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om bilsyn efter liberaliseringen i 2005

Læs mere

Fødevarestyrelsen skal venligst anmode om at modtage eventuelle høringssvar senest mandag den 19. november 2018 kl

Fødevarestyrelsen skal venligst anmode om at modtage eventuelle høringssvar senest mandag den 19. november 2018 kl Til høringsparter Dyresundhed J.nr. 2017-14-31-00336 Ref. AJK Dato: 26-10-2018 Høring over udkast til bekendtgørelse om ikke-kommerciel flytning af selskabsdyr, ind- og udførsel af visse levende dyr, samt

Læs mere

Lov om ændring af færdselslov for Grønland

Lov om ændring af færdselslov for Grønland 1 Udkast Forslag til Lov om ændring af færdselslov for Grønland (Periodisk syn af registrerede køretøjer) 1 I færdselslov for Grønland, jf. lovbekendtgørelse nr. 995 af 26. oktober 2009, foretages følgende

Læs mere

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0151 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0151 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0151 Bilag 1 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Dato: 6. maj 2008 Kontor: Færdsels- og våbenkontoret Sagsnr.: 2008-84-0505 Dok.: DBJ40191 Grundnotat om forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

2011/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts Forslag. til

2011/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts Forslag. til 2011/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts 2017 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS2030000-00009 Fremsat den 25. januar 2012 af transportministeren

Læs mere

Lov om ændring af færdselsloven

Lov om ændring af færdselsloven Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Caroline Elmberg Sagsnr.: 2014-801-0022 Dok.: 1350349 Udkast til Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Justering af adgangen til konfiskation af motordrevet køretøj)

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven 2012/1 LSF 183 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2012-801-0009 Fremsat den 13. marts 2013 af justitsministeren (Morten Bødskov) Forslag

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 69 endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 69 endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 69 endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt LOVSEKRETARIATET NOTAT OM DET SÅKALDTE IDENTITSKRAV I GRUNDLOVENS 41, STK. 2, I FORHOLD TIL ET AF MINISTEREN STILLET ÆNDRINGSFORSLAG TIL

Læs mere

Udkast. til. Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven. (Nedsættelse af aldersgrænsen for kørekort til stor knallert)

Udkast. til. Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven. (Nedsættelse af aldersgrænsen for kørekort til stor knallert) Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 TRU Alm.del - Bilag 227 Offentligt Udkast til Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Nedsættelse af aldersgrænsen for kørekort til stor knallert) I

Læs mere

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Læs mere

Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse om regler for Forbrugerombudsmandens virksomhed

Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse om regler for Forbrugerombudsmandens virksomhed NOTAT 16. januar 2007 Sag 101/1-759/ssa Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse om regler for Forbrugerombudsmandens virksomhed Markedsføringsloven indeholder hjemmel for ministeren til at fastsætte

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om godkendelse og syn af køretøjer

Forslag. Lov om ændring af lov om godkendelse og syn af køretøjer Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del Bilag 125 Offentligt Forslag til Lov om ændring af lov om godkendelse og syn af køretøjer (Administrative bøder og påbud om aflevering af nummerplader) I lov nr. 473

Læs mere

Transportudvalget L 192 Bilag 5 Offentligt

Transportudvalget L 192 Bilag 5 Offentligt Transportudvalget 2014-15 L 192 Bilag 5 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 20. maj 2015 2015-1286 Høringsnotat vedrørende ændringsforslag til forslag til lov om ændring af lov om godskørsel, lov om buskørsel

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger m.v., lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige andre love

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger m.v., lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige andre love Finanstilsynet Juridisk kontor Århusgade 110 2100 København Ø hoeringer@ftnet.dk svi@ftnet.dk Dato: 23. september 2016 Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger

Læs mere

KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT

KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT Retsudvalget 2011-12 L 6 Bilag 1 Offentligt Lovafdelingen Dato: 24. oktober 2011 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Rasmus Linding Sagsnr.: 2011-7002-0002 Dok.: 228365 KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT om forslag

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om godkendelse og syn af køretøjer 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om godkendelse og syn af køretøjer 1) Lovforslag nr. L 15 Folketinget 2019-20 Fremsat den 2. oktober 2019 af transportministeren (Benny Engelbrecht) Forslag til Lov om ændring af lov om godkendelse og syn af køretøjer 1) (Gebyr og tilsyn med

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om inkassovirksomhed og lov om vagtvirksomhed 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om inkassovirksomhed og lov om vagtvirksomhed 1) 2008/1 LSF 134 (Gældende) Udskriftsdato: 22. januar 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2008-708-0011 Fremsat den 18. februar 2009 af justitsministeren (Brian Mikkelsen)

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget

Bemærkninger til lovforslaget Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 27 Offentligt Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger Indholdsfortegnelse 1. Lovforslagets formål 2. Lovforslagets indhold 3. Forbud mod visse

Læs mere

J.nr Høring over udkast til vejledning om vedligeholdelsesplaner for private udlejningsejendomme

J.nr Høring over udkast til vejledning om vedligeholdelsesplaner for private udlejningsejendomme Dato11. juni 2015 Side 1 af 5 Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Boliglovgivning Gammel Mønt 4 1117 København K Att.: Pia Scott Hansen Sendt pr. e-mail til mbbl@mbbl.dk og psh@mbbl.dk J.nr. 2015-338

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om inkassovirksomhed og lov om vagtvirksomhed 1

Forslag. Lov om ændring af lov om inkassovirksomhed og lov om vagtvirksomhed 1 Retsudvalget REU alm. del - Bilag 270 Offentligt Lovafdelingen UDKAST Dato: 16. januar 2009 Kontor: Formueretskontoret Sagsnr.: 2008-708-0011 Dok.: JNW40105 Forslag til Lov om ændring af lov om inkassovirksomhed

Læs mere

Skatteudvalget L 172 Bilag 1 Offentligt

Skatteudvalget L 172 Bilag 1 Offentligt Skatteudvalget 2017-18 L 172 Bilag 1 Offentligt 28. februar 2018 J.nr. 2017-7983. Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2012-13 L 52 Bilag 4 Offentligt J.nr. 11-0296400 Dato: 15. November 2012 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges supplerende høringsskema samt de modtagne høringssvar

Læs mere

Kommissionens meddelelse Smart Regulation in the European Union, COM(2010) 543

Kommissionens meddelelse Smart Regulation in the European Union, COM(2010) 543 Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0543 Bilag 1 Offentligt NÆRHEDS- OG GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Kommissionens meddelelse Smart Regulation in the European Union, COM(2010) 543 Resumé Kommissionen

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 20.10.2015 COM(2015) 512 final 2015/0241 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, der på vegne af Den Europæiske Union skal indtages i TIRkonventionens administrationsudvalg

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om registrering af køretøjer og lov om vægtafgift af motorkøretøjer 1)

Forslag til Lov om ændring af lov om registrering af køretøjer og lov om vægtafgift af motorkøretøjer 1) Skatteministeriet J. nr. 16-0623007 Forslag til Lov om ændring af lov om registrering af køretøjer og lov om vægtafgift af motorkøretøjer 1) (Ændring af reglerne for registrering og udstedelse af EU-registreringsbevis

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00188 Dato: 29-04-2019 Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godkendelse

Læs mere

Fører. Dokumentation. Køretøj. Fører. Kørselsform Fællesskabstilladelse Kontroldokumenter Attester Synsrapporter

Fører. Dokumentation. Køretøj. Fører. Kørselsform Fællesskabstilladelse Kontroldokumenter Attester Synsrapporter Gennemgang af: Kørekort Kørekort til erhvervsmæssig personbefordring Chaufføruddannelsesbevis Handicapbevidstgørende uddannelse Ansættelsesforhold Køre- og hviletid Kørselsform Fællesskabstilladelse Kontroldokumenter

Læs mere

Høring over udkast til ændrede bekendtgørelser om flyvning

Høring over udkast til ændrede bekendtgørelser om flyvning Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72 21 88 00 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høring over udkast til ændrede bekendtgørelser om flyvning med droner Trafik-, Bygge-

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik L 14 Bilag 1 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik L 14 Bilag 1 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14 L 14 Bilag 1 Offentligt Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kontoret for Integrationspolitik J.nr. 2012-5048 dwp 23. august 2013 Notat de

Læs mere

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv.

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. FÆRDSELSSTYRELSEN Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Dato Medd. nr. J. nr. 22.06.06 1887 2006-5030-118 Chiptuning Færdselsstyrelsen har udstedt to nye bekendtgørelser om chiptuning med det

Læs mere

Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del Bilag 119 Offentligt

Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del Bilag 119 Offentligt Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del Bilag 119 Offentligt NOTAT Miljøteknologi J.nr. mst-5200-00056 Ref. Kaasm/CLF Den 16. januar 2015 Rammenotat til Folketingets Europaudvalg og Miljøudvalg vedr. Kommissionens

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område

Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område I medfør af 68 d og 134 a, stk. 2, i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1386 af 11. december

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Enhed/Kontor: Fødevarestyrelsen/3.1/2.1 Sagsnr.: 2011-20-221-0104/Dep. sagsnr. 11757 Den 28. september 2011 FVM 929 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

Læs mere

U d k a s t. Forslag til Lov om ændring af lov om Center for Cybersikkerhed

U d k a s t. Forslag til Lov om ændring af lov om Center for Cybersikkerhed U d k a s t Forslag til Lov om ændring af lov om Center for Cybersikkerhed (Konsekvensændringer som følge af databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven) 1 I lov nr. 713 af 25. juni 2014 om Center

Læs mere

Bekendtgørelse om Tivolitog. Indhold

Bekendtgørelse om Tivolitog. Indhold Bekendtgørelse om Tivolitog Indhold Afsnit 1: Politiets meddelse og tilladelse Side 3 Afsnit 2: Synsvirksomhedens godkendelse. Side 4 Afsnit 3: Tivolitogets anvendelse. Side 5 Afsnit 4 Straf, betaling

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2012-13 L 52 Bilag 4 Offentligt J.nr. 11-0296400 Dato: 15. November 2012 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges supplerende høringsskema samt de modtagne høringssvar

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 13.1.2017 COM(2017) 13 final 2017/0005 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne i Det Blandede EØS-Udvalg

Læs mere

Bekendtgørelse om undervisningsplan for køreuddannelsen til stort påhængskøretøj (kategori E)

Bekendtgørelse om undervisningsplan for køreuddannelsen til stort påhængskøretøj (kategori E) Bekendtgørelse om undervisningsplan for køreuddannelsen til stort påhængskøretøj (kategori E) I medfør af 56, stk. 5, 64, stk. 5, og 134a i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 735 af 24. august 1992

Læs mere

Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse

Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse Dato 1. november 2016 Side 1/5 Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse om parkeringsskiver Høringen Et udkast til bekendtgørelse om parkeringsskiver har i perioden fra den 26. juli til 23. august

Læs mere

Hermed sendes udkast til bekendtgørelsen om gebyrer for vejtransportområdet i høring med frist for bemærkninger senest den 25.

Hermed sendes udkast til bekendtgørelsen om gebyrer for vejtransportområdet i høring med frist for bemærkninger senest den 25. Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høring over udkast til bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer for vejtransportområdet

Læs mere

Høring over bekendtgørelse om havneforordningen

Høring over bekendtgørelse om havneforordningen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Høring over bekendtgørelse om havneforordningen Høringsbrev Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen sender hermed

Læs mere