Kunststyrelsen. Årsrapport April 2005

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kunststyrelsen. Årsrapport April 2005"

Transkript

1 Kunststyrelsen Årsrapport 2004 April 2005

2 -2- Indholdsfortegnelse: 1. Beretning (side 3) 1.1. Mission 1.2. Vision 1.3. Hovedopgaver 1.4. Overordnede resultater 1.5. Kommende udfordringer 1.6. Hovedkonti omfattet af årsrapporten 2. Målrapportering (side 11) 2.1. Skematisk opstilling af resultatmål samt kobling af økonomi og målopfyldelse 2.2. Vurdering og analyse af særligt udvalgte mål 3. Regnskab (side 15) 3.1. Driftsregnskab 3.2. Bevillingsafregning og akkumuleret resultat 3.3. Tilskudsregnskab 3.4. Personaleregnskab 4. Påtegning (side 18) 5. Bilag a: bevillingsafregning for samtlige administrerede hovedkonti (side 19)

3 -3-1. Beretning Kunststyrelsen er en styrelse under Kulturministeriet oprettet 1. januar 2003 og fuldt udbygget 1. juli 2003 ved Lov om Kunstrådet, der blev vedtaget i Folketinget den 20. marts Kunststyrelsen er oprettet som led i en ny struktur for organiseringen af kunststøtten og den internationale kulturudveksling. Styrelsen er dannet ved en sammenlægning af statsinstitutionerne Kulturministeriets Kunstsekretariat, Internationalt Kultursekretariat, sekretariatet for Statens Kunstfond, de selvejende institutioner Center for Dansk Billedkunst, Dansk Litteraturcenter og Dansk Musik Informations Center samt en del af Kulturministeriets Medie- og Tilskudssekretariat. Kunststyrelsens hjemmeside findes på adressen: Mission Kunststyrelsen skal bidrage til at fremme dansk kunst ved at være sekretariat for Statens Kunstfond og Kunstrådet, koordinator og operatør for Danmarks internationale kultursamarbejde, servicecenter for kulturinstitutioner og ved som styrelse at bistå Kulturministeriet med opgaver inden for området. Den politiske målsætning med at etablere Kunststyrelsen var at samle spidskompetencer inden for kunststøtteområdet ét sted. Rammerne for Kunststyrelsens virksomhed ved oprettelsen er beskrevet i bemærkningerne til Lov om Kunstrådet, der blev vedtaget i Folketinget den 20. marts Kunststyrelsens aktuelle opgaver fremgår blandt andet af bemærkningerne til Finansloven Vision Kunststyrelsen vil sammen med kunstlivet og kulturinstitutionerne støtte, styrke og synliggøre dansk kunst i ind- og udland. Kunststyrelsen vil opfattes som en lydhør samarbejdspartner, der løser sine opgaver på et højt fagligt niveau. Som sekretariat for Kunstrådet og Statens Kunstfond skal Kunststyrelsen bidrage til at opfylde de to organers formål at fremme udviklingen af kunsten i Danmark og dansk kunst i udlandet og at virke til fremme af dansk skabende kunst. Kunststyrelsen skal som styrelse under Kulturministeriet bidrage til departementets arbejde på kunstområdet og være forbindelsesled mellem på den ene side kunststøtteorganerne og kunstlivet og på den anden side Kulturministeriet og det politiske system Hovedopgaver Kunststyrelsen fik ved etableringen tildelt en række opgaver: At være sekretariat for Statens Kunstfond og Kunstrådet, deres udvalg og repræsentantskaber samt Statens Kunstfonds bestyrelse At forestå tilskudsforvaltningen for Statens Kunstfond og Kunstrådet samt forvalte en række andre tilskudsordninger på kunst- og kulturområdet At varetage den internationale kulturudveksling inden for billedkunst, litteratur, musik og teater samt præsentation af Danmark som kulturnation, som koordinator og operatør for Kulturministeriet og Udenrigsministeriet

4 -4- At varetage opgaver vedr. information og dokumentation af dansk kunst internationalt og nationalt, generelt og fagspecifikt At fungere som servicecenter på regnskabs-, løn- og it-området for en række af Kulturministeriets institutioner At yde sekretariatsbetjening til andre råd og udvalg, som ikke hører under Kunstrådet og Statens Kunstfond At løse en række andre selvstændige administrative opgaver som Kulturministeriet har henlagt til Kunststyrelsen Den røde tråd gennem disse opgaver er, at Kunststyrelsen skal arbejde for det danske kunstliv og støtten til kunsten. Derfor sætter styrelsen kunstlivet i fokus. Kunststyrelsen virksomhed er som følge af de tildelte opgaver rettet mod følgende 4 hovedformål: 1. Administration af kunststøtte 2. Administration og varetagelse af International kulturudveksling 3. Varetagelse af andre administrative opgaver for Kulturministeriet 4. Levering af eksterne serviceydelser til en række af kulturministeriets institutioner Administration af kunststøtte omfatter sekretariatsbetjeningen af Statens Kunstfond og Kunstrådet, administrationen af de bevillinger, som disse organer fordeler og de administrative opgaver, der i øvrigt er forbundet hermed. Administration og varetagelse af international kulturudveksling omfatter de internationale opgaver, som Styrelsen varetager for Kulturministeriet og Udenrigsministeriet samt videreførelsen af de internationale opgaver, der hidtil er varetaget af de nu nedlagte selvejende institutioner, Dansk Musikinformationscenter, Center for Dansk Billedkunst og Dansk Litteraturcenter. Varetagelse af andre administrative opgaver for Kulturministeriet omfatter den administrative fordeling af visse tilskudsordninger samt udførelsen af aktiviteter, der tidligere blev varetaget af Medie- og Tilskudssekretariatet. Styrelsen administrerer kulturministeriets andel af Tips- og lottomidlerne. Herudover yder Styrelsen sekretariatsbistand til Kulturministeriets Udvalg for Idrætsforskning og Rådet for Zoologiske Anlæg, og der administreres tilskudsmidler i forbindelse hermed. Levering af eksterne serviceydelser til en række af Kulturministeriets institutioner omfatter serviceydelser vedrørende løn og regnskab samt it. Kunststyrelsen er Regnskabscenter og Navision Stat Servicecenter for en lang række af Kulturministeriets institutioner, og herudover ydes der it-serviceydelser til flere institutioner, heriblandt varetagelse af samtlige it-opgaver for visse institutioner. Der er i november 2004 truffet en principbeslutning om udskillelse af de eksterne serviceydelser. Serviceydelserne forventes udskilt ultimo 2005 til en nyoprettet institution på ministerområdet.

5 Overordnede resultater Årets finansielle resultat Kunststyrelsen havde i 2004 et negativt nettoresultat på 1 mio. kr. Driftsunderskuddet var budgetteret, og på baggrund heraf har styrelsen i løbet af 2004, dels via naturlig afgang og dels via afskedigelser, tilpasset årsværksforbruget til de bevillingsmæssige rammer, der er fastlagt for styrelsen. De afledte besparelser som følge af afskedigelser m.v., slår dog først helt igennem i løbet af Som følge af tidligere års hensættelser til den fortsatte udvikling af Kunststyrelsen havde styrelsen ved udgangen af 2004 et akkumuleret overskud til videreførsel på i alt 4,2 mio. kr., jf. tabel 1 nedenfor. Hensættelserne er primært øremærket og en forudsætning for muligheden for at gennemføre en planlagt flytning samt muligheden for at fortsætte en afgørende digitalisering af styrelsen. Kunststyrelsen er i dag bosiddende på 3 forskellige adresser, men det forventes, at styrelsen i løbet af 2005 kan sammenflyttes på én fælles ny adresse. Der arbejdes i den forbindelse for, at styrelsen skal indgå i et lokalefællesskab med 2 øvrige styrelser på kulturministeriets område. Opsparingen muliggør endvidere, at styrelsen har en forventning om, at det inden for de givne økonomiske rammer for styrelsens virksomhed vil være muligt at implementere en digitalisering af styrelsen, der på sigt skal øge brugertilfredsheden og understøtte effektiviseringen og forenklingen af administrationen. Både sammenflytningen af styrelsen på én fælles adresse og den fortsatte digitalisering af styrelsen er helt afgørende forudsætninger for, at Kunststyrelsen fremover på en tilfredsstillende og tidssvarende måde kan opfylde de målsætninger og forventninger, der er knyttet til oprettelsen af styrelsen. Tabel 1: Oversigt over virksomhedens finansielle resultat (mio. kr.) Tabel 1 Indtægter 10,8 Udgifter 63,0 Årets resultat, brutto -52,2 Bevilling (nettotal) inkl. TB 51,2 Årets resultat, netto -1,0 Akkumuleret overskud primo ,2 Akkumuleret overskud til videreførsel ultimo ,2 Kunststyrelsen betragter årets finansielle resultat som tilfredsstillende. Det finansielle resultat uddybes under afsnit 3, regnskab.

6 -6- Årets faglige resultater Blandt styrelsens faglige resultater skal følgende fremhæves: Kunststøtte: Statens Kunstfond og Kunstfond: Styrelsen har bistået Kunstrådet med at udarbejde handlingsplan Styrelsen har været sekretariat for Kunstrådet i forbindelse med udarbejdelse af rapport om rådets internationale kultursamarbejde. Der er vedtaget en handlingsplan for området. Styrelsen har bistået Statens Kunstfond og Kunstrådet med at udarbejde en samarbejdsaftale mellem de to organer. Samarbejdsaftalen er tiltrådt. Styrelsen har foretaget en gennemgang af administrationen af samtlige tilskudsordninger under Statens Kunstfond og Kunstrådet. Der er udarbejdet en redegørelse til Kunstrådet. Styrelsen har for Kunstrådet gennemført en undersøgelse af brugertilfredsheden hos ansøgere til rådets støtteordninger Styrelsen har fået tilført nye tilskudsopgaver, bl.a. administration af nye puljer International kulturudveksling: Styrelsen har haft ansvaret for ledelsen af projektet SUPERDANISH, den danske kulturfestival i Toronto, der fandt sted i efteråret 2004 Styrelsen har i samarbejde med Kunstrådets fagudvalg og en række andre samarbejdspartnere tilrettelagt den danske deltagelse i musikmessen MIDEM i Cannes januar 2004, den danske stand ved POP-Kom messen i Berlin i efteråret 2004, de danske deltage i biennalen i Sao Paolo og en stand for Kunstrådets Litteraturudvalg ved bogmessen i Frankfurt Eksterne serviceydelser: Styrelsen har i et godt samarbejde med departementet - udarbejdet et gennemarbejdet forslag til en ny betalingsstruktur for styrelsens eksterne serviceydelser Styrelsen har i efteråret 2004 gennemført en brugerundersøgelse af regnskabscenterets serviceydelser, som viste stor tilfredshed med regnskabscenterets ydelser Styrelsen har i et tæt samarbejde med departementet medvirket til udarbejdelsen af en itstrategi for ministerområdet, herunder en strategi for Kunststyrelsens it-virksomhed, som indebærer, at der i december 2004 kunne træffes principbeslutning om at udskille styrelsens it-enhed til et nyt servicecenter for ministerområdet Øvrige: Styrelsen har i december indgået en resultatkontrakt med Kulturministeriet. Kontrakten vil danne rammen om styrelsens arbejde i perioden Kunststyrelsen vurderer, at årets faglige resultater er tilfredsstillende. De opnåede resultater peger efter styrelsens egen opfattelse på, at styrelsens indsats i 2004 har været fokuseret i forhold til bestræbelserne på at opfylde både styrelsens mission og vision.

7 -7- Nøgletal for styrelsen: Tabel 2 - nøgletal for styrelsen - fordeling af driftsudgifter (%) (%) Administration af kunststøtten 50,0 51,6 International kulturudveksling 18,0 22,1 Andre administrative opgaver 9,0 7,9 Eksterne serviceydelser 23,0 18,5 I alt 100,0 100,0 I tabel 2 er styrelsens driftsudgifter alene fordelt forholdsmæssigt på udadrettede hovedformål. Driftsudgifternes forholdsmæssige fordeling på styrelsens hovedformål er i tabel 2a 2d ligeledes angivet i mio. kr. (driftsudgifter mio. kr.) og udgifterne er suppleret af en række nøgletal for formålene. Tabel 2a - nøgletal for administration af kunststøtten 1. Kunststøtte driftsudgifter (mio. kr.) 25,9 32,5 - driftsudgifter/samlet drift (%) 50,0 51,6 - administrerede tilskud (mio. kr.) 1) 445,1 518,2 - drift/tilskud (%) 5,8 6,3 - behandlede ansøgninger (stk.) bevilgede tilskud (stk.) udgift pr. ansøgning (kr.) udgifter pr. bevilget tilskud (kr.) Tabel 2b - nøgletal for den internationale kulturudveksling 2. International kulturudveksling driftsudgifter (mio. kr.) 9,5 13,9 - driftsudgifter/samlet drift (%) 18,0 22,1 - administrerede tilskud (mio. kr.) 2) 14,3 25,6 Tabel 2c - nøgletal for andre administrative opgaver 3. Andre administrative opgaver driftsudgifter (mio. kr.) 4,6 4,9 - driftsudgifter/samlet drift (%) 9,0 7,9 - administrerede tilskud (mio. kr.) 30,0 30,0 - adm. tips- og lottomidler (mio. kr.) 249,3 251,0

8 -8- Tabel 2d - nøgletal for eksterne serviceydelser 4. Eksterne serviceydelser driftsudgifter (mio. kr.) 11,9 11,6 - driftsudgifter/samlet drift (%) 23,0 18,5 - lønydelser (antal institutioner) regnskabsydelser (antal institutioner) it-ydelser (antal institutioner) Note til tabel 2a: 1) En meget lille del af de administrerede nationale midler til kunststøtte bevilges af Kunstrådet eller dets fagudvalg til internationale formål. Note til tabel 2b: 2) I tabel 2b er der korrigeret for, at tipsmidler på 10,2 mio. kr., der blev bevilget i 2003, først blev indtægtsført i Derfor afvigelse på 10,2 mio. kr. mellem tabel 2b og tabel 9. Afvigelsen er rent teknisk. Korrektionen er foretaget for at give et retvisende billede af bevillingsudviklingen. Ovenstående nøgletal skal tages med visse forbehold. Opgørelsen af driftsudgifter for det enkelte hovedformål er sket på baggrund af et skøn over fordelingen af årsværksforbruget i styrelsen. Hertil kommer, at styrelsen først blev etableret i sin nuværende form medio 2003, hvilket vanskeliggør eksempelvis en direkte sammenligning af ressourceforbruget inden for de enkelte hovedformål. For den internationale kulturudveksling og administrerede tips- og lottomidler (andre administrative opgaver) kan der ikke meningsfuldt foretages en forholdsmæssig opgørelse af administrerede tilskudsmidler i forhold til anvendte driftsudgifter. På det internationale område er der ikke tale om, at styrelsen kun administrerer tilskudsmidler i traditionel forstand, idet styrelsen også som operatør udfører en række aktiviteter for at fremme hovedformålet. Administrationen af tipsmidler kan heller ikke sidestilles med traditionel tilskudsadministration, idet midlerne overvejende viderefordeles til videre administration i andre institutioner m.v Kommende udfordringer Med etableringen af Kunststyrelsen er en stor del af administrationen af den statslige kunststøtte og en væsentlig del af arbejdet med kultursamarbejdet med udlandet blevet samlet i én organisation med spidskompetencer både på de administrative og kunstfaglige områder. Det giver et stort potentiale for realisering af den vision for styrelsen, der er præsenteret ovenfor. Kunststyrelsen står i den forbindelse som relativ nyoprettet institution over for en række udfordringer: At opnå et tillidsfuldt forhold til de mange interessenter At skabe et utvetydigt billede af Statens Kunstfonds, Kunstrådets og Kunststyrelsens roller At leve op til krav om loyalt og lydhørt samarbejde fra såvel Statens Kunstfond og Kunstrådet som fra Kulturministeriets departement At leve op til forventningerne om stordriftsfordele og faldende udgifter til administration af kunststøtten

9 -9- At præcisere ansvarsfordeling og skabe et godt samarbejde mellem hovedaktørerne inden for det internationale område Kunstrådet, de to ministerier og styrelsen og mellem Kunstrådet og dets fagudvalg At leve op til rollen som et koordinerende organ for de mange aktører inden for det internationale kultursamarbejde At få de faglige kompetencer og den geografiske indsigt til at spille sammen ved planlægning og koordinering af det internationale kultursamarbejde At tilvejebringe de nødvendige administrative rammer for overtagelse af nye opgaver på kunstområdet fra departementet Kunststyrelsen står som det fremgår af ovenstående over for mange udfordringer, men den største er i samarbejde med interessenterne at udnytte de mange muligheder. Kunststyrelsens virksomhed vil i de kommende år været styret af hensynet til at imødekomme de nævnte udfordringer, og styrelsen har i den forbindelse udarbejdet en overordnet strategi med henblik på at opnå de ønskede resultater. Udgangspunktet for strategiarbejdet er, at styrelsen må fremtræde med en klar og tillidsvækkende profil over for interessenterne. For at fremme den klare profil og en tydelig identitet vil styrelsen fokusere på opgaverne vedrørende kunststøtten og den internationale kulturudveksling. På den baggrund vil styrelsen i forhold til sin virksomhed fokusere på to strategiske indsatsområder: Høj brugertilfredshed Effektiv administration. Styrelsen har i sin resultatkontrakt fastlagt årlige mål for de to indsatsområder. Herudover har styrelsen udarbejdet en handlingsplan for 2005, hvori det er beskrevet, hvordan styrelsen konkret vil forsøge at imødekomme de nævnte udfordringer. Handlingsplanen er fremsendt til kulturministeriets departement. En realisering af de fastsatte mål på længere sigt forudsætter, at der gennemføres en konsolidering af styrelsen. Denne konsolidering omfatter følgende væsentlige initiativer: 1. Samling af styrelsen på én adresse i lokalefællesskab med Biblioteksstyrelsen og Kulturarvsstyrelsen i løbet af Indførelse af digital forvaltning. Første fase er implementering af TAS til semidigital tilskudsforvaltning og et ESDH-system til digital håndtering af alle øvrige opgaver Styrelsens arbejde vil i 2005 herudover være fokuseret på overtagelsen af en lang række opgaver for departementet, jf. særskilt aftale. Herudover vil styrelsen skulle implementere en opgaveoverflytning af de eksterne serviceydelser til en nyoprettet institution og endelig skal styrelsen tage fat på en forberedelse af de opgaver, der skal overflyttes i forbindelse med den kommende strukturreform.

10 Hovedkonti omfattet af årsrapporten Følgende hovedkonti er omfattet af årsrapporten: Tabel Kunststyrelsen (Driftsbev.) Statens Kunstfond (Reservationsbev.) Livsvarige ydelser (Lovbunden) Øget Kunstnerisk aktivitet (Reservationsbev.) International Kulturudveksling (Reservationsbev.) Kunstrådet (Reservationsbev.) Musikskoler (Reservationsbev.) Rytmiske spillesteder (Reservationsbev.) Egnsteatre (Lovbunden) Små storbyteatre (Reservationsbev.) Børneteater og opsøgende teater (Lovbunden) Tilskud til zoologiske anlæg (Anden bev.) Herudover er der efter aftale med departementet udarbejdet regnskabsmsæssige forklaringer for: Tabel 3 a Internationalt Kultursekretariat (Driftsbev.) Internationalt Kultursekretariat (Reservationsbev.) Kulturministeriets Udviklingsfond (Reservationsbev.) Medie- og Tilskudssekretariatet (Driftsbev.) Litteraturrådet (Driftsbev.)

11 Målrapportering Kunststyrelsens mål- og resultatkrav for 2004 er fastlagt af kulturministeriets departement i forbindelse med udarbejdelsen af styrelsens resultatkontrakt for perioden De fastsatte mål er alle udviklingsmål, og derfor har der kun været anvendt et begrænset årsværksforbrug i forbindelse med realiseringen af disse. Resultatet af det arbejde, der har været udført i forbindelse med opfyldelsen af de fastsatte mål, vil dog have stor indflydelse på den fremtidige løsning af styrelsens primære opgaver, dvs. administration og varetagelse af kunststøtte og international kulturudveksling. Det anvendte ressourceforbrug er i tabel 4 opgjort skønsmæssigt for de enkelte hovedformål. Målopfyldelsesgraden er ligeledes angivet skønsmæssigt i hele kvartiler Skematisk opstilling af resultatmål samt kobling af økonomi og målopfyldelse Tabel 4 Målrapportering Kunststyrelsen 2004 Oversigt over årets målopfyldelse Indsatsområde/ Målopfyldelse hovedformål Resultatmål Frist Resultat % Res. 1. Høj brugertilfredshed 2 ÅV Brugertilfredshedsundersøgelse på kunststøtteområdet er gennemført 2004 Gennemført 100% Handlingsplan for det internationale Delvist område er udarbejdet * 2004 udført 50% Brugertilfredshedsundersøgelse på serviceopgaverne er gennemført 2004 Gennemført 100% Strategi for serviceopgaverne er udarbejdet 2004 Udarbejdet 100% Forslag til ny betalingsmodel er fremlagt 2004 Fremlagt 100% Kompetenceudvikling angående ministerbetjening er gennemført 2004 Gennemført 100% 2. Effektivisering og forenkling af adm. 3 ÅV Ny sagsbehandlervejledning for Foreligger i tilskudsadministrationen er udarb udkast 75% TAS implementeret for alle 1 ordning tilskudsordninger 2004 mangler 75% Digital journalisering og arkivering af al post som ikke er ansøgninger 2004 Udført 100% Handlingsplan og redegørelse for Delvis effektivisering er udarbejdet 2004 udarbejdet 75% Nyt tidsregistreringssystem til Fuldt udført serviceopgaverne er taget i brug 2004 i % Serviceleverenceaftalerne er Gennemført revideret 2004 it udestår 50% * Resultatmålet er i sin fulde længde formuleret som følger: Handlingsplan for det internationale område for såvel Kunstrådet som Kulturministeriet/Udenrigsministeriet er udarbejdet. De øvrige resultatmål er i tabel 4 ovenfor gengivet ordret.

12 Vurdering og analyse af særligt udvalgte mål De mål- og resultatkrav, der ikke er opfyldt 100 pct., kommenteres her indledningsvis kort. Herefter vurderes og analyseres to udvalgte resultatmål, der er særlige væsentlige i forhold til styrelsens valgte overordnede strategiske indsatsområder. De to udvalgte resultatmål er 1. Brugertilfredshedsundersøgelse på kunststøtteområdet og 2. Handlingsplan og redegørelse for effektivisering. Følgende mål- og resultatkrav, blev i 2004 ikke opfyldt 100 pct.: a. Handlingsplan for det internationale område under Kunstrådet er udarbejdet. Planen for den internationale kulturudveksling under Kulturministeriet/Udenrigsministeriet revideres løbende. Sidstnævnte færdiggøres i b. Ny sagsbehandlervejledning for tilskudsadministrationen. Sagsbehandlervejledningen er udarbejdet i udkast, men vejledningen er fortsat ikke taget i brug. Færdiggørelsen har bl.a. afventet afklaring af en række nye sagsgange, der er en opfølgning på drøftelser med Rigsrevisionen. Sagsbehandlervejledningen tages i brug i begyndelsen af c. TAS implementeret for alle tilskudsordninger. Implementering af 1 tilskudsordning er endnu ikke tilendebragt. Det har i projektet været nødvendigt at prioritere en række andre opgaver, og derfor udestår implementering af 1 tilskudsordning. Implementeres i begyndelsen af d. Handlingsplan og redegørelse er udarbejdet. Styrelsen har udarbejdet en redegørelse, der indeholder 22 konkrete anbefalinger om støtteordningerne under Kunstrådet. Redegørelsen er et oplæg til de fortsatte drøftelser af, hvordan tiltag til effektivisering kan udmøntes. Der forventes i 2005 udarbejdet en redegørelse for ordningerne under Statens Kunstfond. e. Ny tidsregistreringssystem til serviceopgaverne er taget i anvendelse. Kunststyrelsen ønsker at forbedre den tidligere systematiske tidsregistrering ved at tage et nyt system i brug. Projektet blev imidlertid udskudt til begyndelsen af Systemet tages i anvendelse i begyndelsen af f. Serviceleveranceaftalerne er revideret. Der er udarbejdet nye Navision Stat serviceleveranceaftaler. Herudover er der udarbejdet en ny aftale med Mediesekretariatet. Aftalerne på it-området er ikke reviderede. Det er fundet hensigtsmæssigt at udskyde en revision af disse aftaler, da opgaverne overføres til en ny institution ultimo En revision af aftalerne bør ske i overensstemmelse med de generelle rammer, der vil blive fastlagt for den nyoprettede institution Brugertilfredshedsundersøgelse på kunststøtteområdet Mål og baggrund Kunststyrelsen er oprettet for at samle spidskompetencer inden for kunststøtteområdet ét sted. Det er Kunststyrelsens vision, at styrelsen i forbindelse med opgaveløsningen bliver opfattet som en lydhør samarbejdspartner, der løser sine opgaver på et højt fagligt niveau. Samtidig indgår det i Kunstrådets handlingsplan, at kunststøtten skal administreres på en måde, der er kvalificeret, enkel, gennemskuelig, hurtig og fleksibel.

13 -13- På den baggrund er det afgørende, at styrelsen løbende systematisk efterprøver, hvorvidt brugere, samarbejdspartnere m.v. rent faktisk oplever styrelsens opgavevaretagelse, herunder den del af opgavevaretagelsen der sker på vegne af Statens Kunstfond, Kunstrådet samt øvrige udvalg. Styrelsen har derfor i 2004 efter aftale med Kunstrådet via analyseinstituttet Vilstrup Univero fået foretaget en undersøgelse af brugertilfredsheden hos ansøgere til støtteordningerne under Kunstrådet. Undersøgelsen var baseret på 211 telefoninterviewes fordelt nogenlunde ligeligt mellem ansøgere inden for billedkunst, litteratur, musik, og teater. Udgangspunktet for undersøgelsen var spørgsmålet om, hvorvidt administrationen af kunststøtten lever op til de nævnte ambitioner i Kunstrådets handlingsplan Resultater, økonomi og vurdering Undersøgelsen viser, at 52 % af de adspurgte alt i alt har en positiv oplevelse af Kunstrådet og dets udvalg, mens 33 % er neutrale. Den samlede vurdering er således overvejende positiv. Undersøgelsen peger dog samtidig på, at der er plads til forbedringer. Først og fremmest i forhold til sagsbehandlingstiderne, men også i forhold til målsætningen om en enkel og gennemskuelig kunststøtte. Betalingen til Vilstrup Univero for at gennemføre undersøgelsen var i alt kr. Ressourceanvendelsen internt i styrelsen i forbindelse med undersøgelsen har været meget begrænset. Kunststyrelsen finder resultatet af undersøgelsen tilfredsstillende. Administrationen af kunststøtten foregår i et samspil mellem råd/udvalg og styrelse, og styrelsen må derfor arbejde videre med undersøgelsens resultater inden for rammerne af de beslutninger, der træffes af råd og udvalg. Det betyder blandt andet, at ansøgningsfrister m.v. må fastlægges i dialog med råd og udvalg. Det er styrelsens vurdering, at undersøgelsens resultater er meget anvendelige for den fortsatte fokus på brugertilfredsheden, der er helt afgørende i forhold til styrelsens virksomhed. Der er planlagt årlige brugertilfredshedsundersøgelser på hele kunststøtteområdet, også for kunststøtteordningerne under Statens Kunstfond, og målsætningerne for de kommende undersøgelser vil blandt andet blive formuleret på baggrund af de indsatsområder, den gennemførte undersøgelser har peget på Handlingsplan og redegørelse for effektivisering Mål og baggrund Kunststyrelsen er blandt andet oprettet for at øge effektiviteten og brugertilfredsheden i forbindelse med administrationen af kunststøtten og den internationale kulturudveksling. Hvor der tidligere var en række institutioner på kulturministeriets område, der administrerede og varetog kunststøtten og den internationale kulturudveksling, har Kunststyrelsen i dag overtaget disse opgaver. Styrelsen sekretariatsbetjener både Statens Kunstfond og Kunstrådet og indtager derfor en central rolle i forhold til det såkaldte tostrengede kunststøtte system.

14 -14- Det er derfor naturligt, at der er opmærksomhed omkring, hvorvidt styrelsen i sin opgaveløsning udnytter de muligheder, der følger af den nye struktur på kunststøtteområdet. Kunststyrelsen har på den baggrund i 2004 foretaget en gennemgang af administrationen af samtlige tilskudsordninger under Statens Kunstfond og Kunstrådet. Gennemgangen af tilskudsordningerne under Kunstrådet er sket i overensstemmelse med en beslutning i rådet, der er udmøntet i et kommissorium for gennemgangen. Formålet har været at vurdere, hvor der kan ske forenklinger og effektiviseringer. Sigtet har således været i muligt omfang på én gang at reducere de administrative sagsgange, både for rådet og dets udvalg samt for styrelsen, og samtidig at forbedre servicen for tilskudsansøgere. Resultater, økonomi og vurdering Kunststyrelsen har udarbejdet en samlet skriftlig redegørelse til Kunstrådet med forslag til forenklinger og effektiviseringer, der kan komme ansøgere, udvalg og de administrative sekretariater til gode. Redegørelsen, der er et oplæg til de fortsatte drøftelser af hvordan tiltag til effektivisering kan udmøntes, sammenfattes af 22 konkrete anbefalinger om støtteordningerne under Kunstrådet. Der har skønsmæssigt været anvendt 0,5 årsværk i forbindelse med udarbejdelsen og behandlingen af redegørelsen. Redegørelsen har været behandlet i Kunstrådet og dets fagudvalg, og der er på den baggrund vedtaget en række konkrete tiltag. Det er styrelsens vurdering, at redegørelsen og de konkrete anbefalinger heri har kvalificeret rådets og udvalgenes beslutninger om en forbedret administration af kunststøtten. Styrelsen vurderer på den baggrund, at målsætningen for projektet er opfyldt tilfredsstillende. Det vil dog være hensigtsmæssigt, at redegørelsen suppleres af en lignende redegørelse for støtteordningerne under Statens Kunstfond. Redegørelsen er tilgængelig på Kunststyrelsens hjemmeside.

15 Regnskab 3.1. Driftsregnskab Driftsregnskab, 2004 Tabel 5 Løbende priser Mio. kr. Regnskab Budget Regnskab Difference Budget Udgifter 51,9 66,5 63,0 3,5 70,5 Indtægter 11,8 10,2 10,8-0,6 13,0 Resultat, brutto 40,1 56,3 52,2 4,1 57,5 Bevilling (nettotal) 37,4 50,6 51,2-0,6 57,5 Resultat, netto -2,7-5,7-1,0-4,7 0,0 Styrelsen havde i 2004 et negativt nettoresultat på 1 mio. kr. Driftsunderskuddet var budgetteret, og på baggrund heraf har styrelsen i løbet af 2004, dels via naturlig afgang og dels via afskedigelser, tilpasset årsværksforbruget til de bevillingsmæssige rammer, der er fastlagt for styrelsen for 2005 og frem. Som følge af tidligere års hensættelser til den fortsatte udvikling af Kunststyrelsen havde styrelsen ved udgangen af 2004 et akkumuleret overskud til videreførsel på i alt 4,2 mio. kr., jf. afsnit 3.2 nedenfor. Sammenholdes det finansielle resultat for 2003 (- 2,7 mio. kr.) med det finansielle resultatet for 2004 fremgår det, at styrelsen over tid har fået tilpasset virksomheden, så der fra og med 2005 kan opnås balance mellem bevilling/indtægter og driftsudgifter. Afvigelsen mellem budgetterede udgifter og regnskabet kan overvejende tilskrives øgede indtægter som følge af nye opgaver, samt at implementeringen og videreudviklingen af en række større projekter først finder sted i perioden 2005 og frem. Styrelsen vil i den periode bl.a. udbygge digitaliseringen. På baggrund af ovenstående betragter styrelsen årets finansielle resultat som tilfredsstillende. Der henvises til afsnit 3.2. nedenfor for en uddybning af det akkumulerede resultat. Styrelsens budget for 2005 balancerer. Styrelsens nettoudgiftsbevilling på Finansloven for 2005 udgør 49,8 mio. kr. Hertil kommer kontraktmidler på 3,0 mio. kr. samt 0,5 mio. kr. til nye eksterne opgaver, i alt 3,5 mio. kr., der optages på TB Herudover viderefører styrelsen 4,2 mio. kr. fra 2004 til I tabel 5 er styrelsens bevilling for 2005 således opgjort til i alt 57,5 mio. kr. (49,8 + 3,5 + 4,2 mio. kr.). Stigningen i indtægter fra 2004 til 2005 kan tilskrives en række nye opgaver med ekstern finansiering. Kunststyrelsens indtægter og udgifter i 2004 er i tabel 6 på næste side fordelt på hovedformål. Udgifter til bygningsdrift er henført til hjælpefunktioner. Fordeling af de indtægter og udgifter, der ikke direkte kan henføres til et hovedformål, er sket på baggrund af en fordelingsnøgle, der tager udgangspunkt i styrelsens forbrug af årsværk til de enkelte formål.

16 -16- Oversigt over hovedformål, 2004 Tabel 6 Mio. kr. Indtægter Udgifter Resultat Administration af kunststøtte 1,5 24,1-22,6 International kulturudveksling 1,1 10,3-9,2 Andre administrative opgaver 0,2 3,7-3,5 Eksterne serviceydelser 7,2 8,6-1,4 Generel ledelse og administration 0,4 6,3-5,9 Hjælpefunktioner 0,4 10,0-9,6 I alt 10,8 63,0-52,2 Bevilling (nettotal) 51,2 Resultat, netto -1, Bevillingsafregning og akkumuleret resultat Bevillingsafregning (oversigt), 2004 Tabel 7 Årets overskud Disposition, oversk. der bortfalder Akkumuleret oversk. til videreførsel Mio. kr. Bevilling Regnskab Driftsbevilling: Kunststyrelsen Lønsum 44,1 44,8-0,7 0,0 0,8 Øvrig drift 7,1 7,3-0,2 0,0 3,4 I alt 51,2 52,2-1,0 0,0 4,2 I bilag a er der foretaget bevillingsafregning for samtlige hovedkonti, der administreres af styrelsen. Akkumuleret resultat, 2004 Tabel 8 Ultimo Ultimo Ultimo Årets Ultimo Løbende priser, mio. kr resultat 2004 Hovedkonto ,0 0,0 5,2-1,0 4,2 Styrelsen blev oprettet i 2003 og der kan derfor ikke afrapporteres for årene 2001 og Kunststyrelsens overskud er et resultat af tidligere års hensættelser til den fortsatte udvikling af styrelsen. Hensættelserne er af sat til to formål: 1) En flytning, sådan at styrelsen, der i dag er spredt på 3 adresser, samles i ét hus. Det er besluttet, at Kunststyrelsen skal flytte sammen med 2 andre styrelser under Kulturministeriet i et fælles hus. Samtidig vil styrelsens eksterne servicevirksomhed blive udskilt til et nyt servicecenter for ministerområdet. 2) It-investeringer i forbindelse med styrelsens eksterne servicevirksomhed samt videreudvikling af digital forvaltning i Kunststyrelsen.

17 Tilskudsregnskab Tilskudsregnskab Tabel 9 Løbende priser, mio. kr Tilskudsordning VF, primo Bev. i alt Regns. Årets resultat VF, ult. Hens. ult. VF, primo Bev Statens Kunstfond 4,8 73,1 77,9 76,1-3,0 1,8 0,0 1,8 83, Livsvarige ydelser 0,0 21,9 21,9 22,1-0,2-0,2 0,0 0,0 22, Øget kunstnerisk aktivit. 40,0 40,8 80,8 31,2 9,6 49,6 0,0 49,6 41, International Kulturudv. -2,0 35,8 33,8 25,3 10,5 8,5 0,0 8,5 27, Kunstrådet 21,1 205,8 226,9 213,7-7,9 13,1 0,0 13,1 210, Musikskoler 0,3 74,9 75,2 74,9 0,0 0,4 0,0 0,4 71, Rytmiske spillesteder 0,3 33,2 33,5 29,7 3,5 3,8 0,0 3,8 26, Egsteatre 0,0 35,5 35,5 37,5-2,0-2,0 0,0 0,0 38, Små storbyteatre 0,0 19,5 19,5 19,5 0,0 0,0 0,0 0,0 15, Børneteater og opsøg. 0,0 13,5 13,5 12,8 0,7 0,7 0,0 0,0 13, Tilskud til zoologiske anl. 0,0 25,0 25,0 25,0 0,0 0,0 0,0 0,0 24,9 Der henvises til de regnskabsmæssige forklaringer i bilag a for en uddybning af tilskudsregnskabet Personaleregnskab Personaleoplysninger Tabel 10 Regnskab Regnskab Regnskab Regnskab Budget Årsværk Gennemsnitligt årsværksforbrug Tilgang/afgang 0/0 0/0 45/5 8/8 - Styrelsen blev oprettet i 2003 og der kan derfor ikke afrapporteres for årene 2001 og Kunststyrelsen blev først medio 2003 etableret i sin nuværende form. I løbet af 2003 blev styrelsen tilført en lang række opgaver og medarbejdere fra andre institutioner. Det samlede årsværksforbrug for 2003 skal ses i lyset heraf. Årsværksforbruget i de sidste to kvartaler af 2003 var på hhv. 87 og 84. Forbruget i 2004 sammenfatter 2 modsatrettede bevægelser. Styrelsen har på den ene side reduceret forbruget af årsværk, dels som følge af naturlig afgang, dels som følge af en række afskedigelser. På den anden side har styrelsen måtte foretage en række ansættelser for at løse nye opgaver, primært i forhold til de løn- og regnskabsydelser, der leveres til eksterne institutioner. Ansættelserne er sket på baggrund af et ønske fra kulturministeriets departement om, at styrelsen løser de pågældende opgaver. Det budgetterede forbrug af årsværk i 2005 skal ses i lyset af, at styrelsen i 2005 overtager administrationen af en lang række tilskud fra kulturministeriets departement. Herudover styrkes indsatsen i forhold til den internationale kulturudveksling. Begge forhold fremgår af styrelsens resultatkontrakt for Det har i den forbindelse været nødvendigt at foretage visse ansættelser.

18 Påtegning København den 4. april 2005 Kunststyrelsen Poul Bache direktør Kulturministeriet godkender herved Kunststyrelsens årsrapport for perioden 1. januar til 31. december Årsrapporten giver et retvisende billede af virksomhedens økonomiske og faglige resultater, jf. 41 i Finansministeriets bekendtgørelse nr. 188 af 18. marts 2001 (regnskabsbekendtgørelsen) samt Akt 63 11/ For så vidt angår de dele af årsrapporten, der svarer til det ordinære årsregnskab, er kravene i regnskabsbekendtgørelsen 39 opfyldt. København den.april 2005 Karoline Prien Kjeldsen departementschef

19 -19- Bilag a: regnskabsmæssige forklaringer for samtlige hovedkonti, jf. afsnit 1.6. Bevillingsafregning (oversigt), 2004 Tabel 7 Årets overskud Disposition, oversk. der bortfalder Akkumuleret oversk. til videreførsel Mio. kr. Bevilling Regnskab Driftsbevilling: Kunststyrelsen Lønsum 44,1 44,8-0,7 0,0 0,8 Øvrig drift 7,1 7,3-0,2 0,0 3,4 I alt 51,2 52,2-1,0 0,0 4,2 Driftsbevilling: Internationalt Kultursekretariat Lønsum 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Øvrig drift 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 I alt 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Hovedkontoen er nedlagt kr. er ved en primokorrektion overført til Kunststyrelsen. Driftsbevilling: Mediesekretariatet Lønsum 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Øvrig drift 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 I alt 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Hovedkontoen er nedlagt kr. bortfalder. Beløbet vedrører renteindtægt af licensindbetalinger. Se regnskabsmæssige forklaringer 2003, hvor beløbet blev opgjort til forventelig kr. Driftsbevilling: Statens Kunstfond Lønsum 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Øvrig drift 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 I alt 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Reservationsbev Internationalt Kultursekretariat Udgifter 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Indtægter 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 I alt 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Reservationsbev Kulturministeriets Udviklingsfond Udgifter 0,0 0,0 0,0 0,4 0,0 Indtægter 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 I alt 0,0 0,0 0,0 0,4 0,0 Hovedkontoen er nedlagt kr. bortfalder i forbindelse med afviklingen af kontoen. Beløbet vedrører annulleringer og bortfald af tilsagn. Styrelsen har overfor departementet skriftligt redegjort for sagen den 17. december Reservationsbev Statens Kunstfond Udgifter 73,1 76,1-3,0 0,0 0,0 Indtægter 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 I alt 0,0 0,0-3,0 0,0 1,8

20 -20- Bevillingsafregning (oversigt), 2004 Tabel 7 Mio. kr. Bevilling Regnskab Årets overskud Disposition, oversk. der bortfalder Akkumuleret oversk. til videreførsel Reservationsbev Øget kunstnerisk aktivitet Udgifter 40,8 31,2 9,6 0,0 0,0 Indtægter 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 I alt 0,0 0,0 9,6 0,0 49,6 Mindreforbruget kan tilskrives, at disponeringen af bevillingen har afventet Kunstrådets handlingsplan, der først forelå i begyndelsen af Med handlingsplanen disponerer Kunstrådet i perioden over de videreførte midler. Reservationsbev Litteraturrådet Udgifter 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Indtægter 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 I alt 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Hovedkontoen er nedlagt. Der er overført kr. til Litteraturformål. Reservationsbev International kulturudveksling Udgifter 28,0 25,3 2,7 0,0 0,0 Indtægter 16,8 24,6-7,8 0,0 0,0 I alt 0,0 0,0 10,5 0,0 8,5 De forøgede indtægter er et udtryk for, at tipsmidler, der tidligere er bevilget til international kulturudveksling, men ikke er anvendt, er overført til kontoen, hvor de er indtægtsført. Reservationsbev Kunstrådet Udgifter 201,0 213,7-12,7 0,0 0,0 Indtægter 16,4 21,2-4,8 0,0 0,0 I alt 0,0 0,0-7,9 0,0 13,1 Reservationsbev Musikskoler Udgifter 74,9 74,9 10,0 0,0 0,0 Indtægter 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 I alt 0,0 0,0 0,0 0,0 0,4 Reservationsbev Rytmiske spillesteder Udgifter 33,2 29,7 3,5 0,0 0,0 Indtægter 7,5 12,3-4,8 0,0 0,0 I alt 0,0 0,0 3,5 0,0 3,8 Afvigelsen i forhold til indtægtsbevillingen på 4,8 mio. kr. kan tilskrives, at bevilgede tipsmidler, der ikke blev indtægtsført i 2003, er indtægtsført i Se regnskabsmæssige forklaringer for 2003.

21 -21- Bevillingsafregning (oversigt), 2004 Tabel 7 Mio. kr. Bevilling Regnskab Årets overskud Disposition, oversk. der bortfalder Akkumuleret oversk. til videreførsel Reservationsbev Små storbyteatre Udgifter 19,5 19,5 0,0 0,0 0,0 Indtægter 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 I alt 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Anden bevilling Tilskud til zoologiske anlæg Udgifter 25,0 25,0 0,0 0,0 0,0 Indtægter 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 I alt 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0

Kunststyrelsen. Årsrapport 2003. marts 2004 1050 KØBENHAVN K. J.nr.: 15.1.1-04. ks@kunststyrelsen.dk www.kunststyrelsen.dk CVR-NR.

Kunststyrelsen. Årsrapport 2003. marts 2004 1050 KØBENHAVN K. J.nr.: 15.1.1-04. ks@kunststyrelsen.dk www.kunststyrelsen.dk CVR-NR. Kunststyrelsen Årsrapport 2003 marts 2004 KUNSTSTYRELSEN KONGENS NYTORV 3 1050 KØBENHAVN K TELEFON 33 74 45 00 FAX 33 74 45 19 ks@kunststyrelsen.dk www.kunststyrelsen.dk CVR-NR. 11-87-69-27 J.nr.: 15.1.1-04

Læs mere

RESULTATKONTRAKT. Kunststyrelsen 2005-2008

RESULTATKONTRAKT. Kunststyrelsen 2005-2008 M I N I S T E R I E T RESULTATKONTRAKT Kunststyrelsen 2005-2008 1. Indledning Kontrakten mellem kulturministeren og departementet på den ene side og Kunststyrelsen på den anden side fastlægger de ønskede

Læs mere

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Kulturstyrelsen:

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Kulturstyrelsen: Rammeaftale Juli 2013 Kulturstyrelsen 2013-2016 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Kulturstyrelsen på den anden side fastlægger mål for Kulturstyrelsens virksomhed

Læs mere

Finansielt regnskab. for de centralt styrede konti

Finansielt regnskab. for de centralt styrede konti Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 12.11.02 Generelle puljer og reserver (Driftsbevilling) 12.29.01 Bidrag til NATOs militære driftsbudgetter mv. (Reservationsbevilling) 12.29.11 Bidrag

Læs mere

Finansielt regnskab for de centralt styrede konti

Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 1 Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 12.11.02. Centralt styrede initiativer (Driftsbevilling) 12.29.01. Bidrag til NATOs militære driftsbudgetter mv. (Reservationsbevilling) 12.29.11. Bidrag

Læs mere

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Landbrugsmuseet:

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Landbrugsmuseet: Rammeaftale Februar 2012 Dansk Landbrugsmuseum 2012-2015 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Dansk Landbrugsmuseum på den anden side fastlægger mål for Landbrugsmuseets

Læs mere

Rammeaftale. December Slots- og Kulturstyrelsen

Rammeaftale. December Slots- og Kulturstyrelsen Rammeaftale December 2016 Slots- og Kulturstyrelsen 2017-2020 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Slots- og Kulturstyrelsen (SLKS) på den anden side fastlægger mål

Læs mere

Nota Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder 2013-2016

Nota Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder 2013-2016 Rammeaftale December 2012 Nota Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder 2013-2016 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Nota på den anden side fastlægger

Læs mere

STATSMINISTERIET. Årsrapport for regnskabsåret Statsministeriets departement

STATSMINISTERIET. Årsrapport for regnskabsåret Statsministeriets departement STATSMINISTERIET Årsrapport for regnskabsåret Statsministeriets departement ÅRSRAPPORT Årsrapport for regnskabsåret Statsministeriets departement Indholdsfortegnelse Indledning 3 1. Påtegning af det samlede

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om Kulturministeriets forvaltning af udvalgte udlodningspuljer

Rigsrevisionens notat om beretning om Kulturministeriets forvaltning af udvalgte udlodningspuljer Rigsrevisionens notat om beretning om Kulturministeriets forvaltning af udvalgte udlodningspuljer August 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Kulturministeriets forvaltning af

Læs mere

Finansiel årsrapport 2014

Finansiel årsrapport 2014 Finansiel årsrapport 2014 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning af det samlede regnskab... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af Økonomi- og Indenrigsministeriet... 4 2.2 Årets økonomiske resultat... 4 2.3

Læs mere

Årsrapport 2018 for Kirkeministeriet

Årsrapport 2018 for Kirkeministeriet Årsrapport 2018 for Kirkeministeriet Marts 2019 Indholdsfortegnelse Side 2 Årsrapport 2018 for... 1 Kirkeministeriet... 1 Indholdsfortegnelse... 2 1 Påtegning af det samlede regnskab... 3 1.1 Fremlæggelse...

Læs mere

Marts 2009. Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012

Marts 2009. Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012 Marts 2009 Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012 Rammeaftalen mellem kulturministeren og departementet på den ene side og Danmarks Kunstbibliotek på den anden side fastlægger mål for bibliotekets virksomhed

Læs mere

Notatet beskriver de tre modeller for organiseringen af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Revisionsudvalget og Intern Revision.

Notatet beskriver de tre modeller for organiseringen af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Revisionsudvalget og Intern Revision. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 11-11-2013 Sagsnr. 2013-46927 Bilag 1 - Beskrivelse af model 1, 2 og 3 Notatet beskriver de tre modeller for organiseringen af Københavns

Læs mere

Bibliotekets årsregnskab indsendes til Kulturstyrelsen efter revision og godkendelse i kommunen og med en kopi af revisionsprotokollatet.

Bibliotekets årsregnskab indsendes til Kulturstyrelsen efter revision og godkendelse i kommunen og med en kopi af revisionsprotokollatet. Vejledning til årsregnskab og resultatrapporten 2013 1. Grundlag Kulturstyrelsen, Biblioteker har med hjemmel i bibliotekslovens 11 indgået en rammeaftale med centralbibliotekskommunerne for perioden 2010-2013.

Læs mere

Til Kulturministeriets statsinstitutioner 19. januar 2010

Til Kulturministeriets statsinstitutioner 19. januar 2010 NOTAT Til Kulturministeriets statsinstitutioner 19. januar 2010 Økonomistyrelsens vejledning om årsrapporten 2009 Problemstilling Dette notat indeholder departementets kommentarer og råd om, hvordan Kulturministeriets

Læs mere

Resultatplan Socialstyrelsen 1. januar til 31. marts 2019

Resultatplan Socialstyrelsen 1. januar til 31. marts 2019 Resultatplan Socialstyrelsen 1. januar til 31. marts 2019 Resultatmål Socialstyrelsen er en udviklings-, rådgivnings- og implementeringsvirksomhed for hele det sociale serviceområde og med særligt ansvar

Læs mere

Finansielt regnskab. for de centralt styrede konti

Finansielt regnskab. for de centralt styrede konti Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 12.11.02 Generelle puljer og reserver (Driftsbevilling) 12.29.01 Bidrag til NATO s militære driftsbudgetter mv. (Reservationsbevilling) 12.29.11 Bidrag

Læs mere

Bilag. Finansministeriet. København, den 26. november 2002.

Bilag. Finansministeriet. København, den 26. november 2002. 1 Bilag 63 Finansministeriet. København, den 26. november 2002. a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at ændre virksomhedsregnskabet, således at det opbygges med en beretning,

Læs mere

Finansiel årsrapport 2012

Finansiel årsrapport 2012 Finansiel årsrapport 2012 April 2013 Indholdsfortegnelse 1. Beretning...3 1.1 Præsentation af virksomheden...3 1.2 Årets økonomiske resultat...3 1.3 Finansielle nøgletal...5 1.4 Forventninger til kommende

Læs mere

Resultatplan mellem Social- og Indenrigsministeriets. Ankestyrelsen 2016

Resultatplan mellem Social- og Indenrigsministeriets. Ankestyrelsen 2016 Resultatplan mellem Social- og Indenrigsministeriets departement og Ankestyrelsen 2016 Resultatmål Ankestyrelsen er gennem en årrække blevet tilført opgaver, bl.a. fra den tidligere Familiestyrelsen, og

Læs mere

Rammeaftale. September Den Hirschsprungske Samling

Rammeaftale. September Den Hirschsprungske Samling Rammeaftale September 2010 Den Hirschsprungske Samling 2010-2013 Rammeaftalen mellem kulturministeriet og departementet på den ene side og Den Hirschsprungske Samling på den anden side fastlægger mål for

Læs mere

1. Påtegning 3 2. Beretning 4

1. Påtegning 3 2. Beretning 4 Årsrapport 2013 Årsrapport 2013 1. Påtegning 3 2. Beretning 4 2.1 Præsentation af virksomheden 4 2.2 Årets faglige resultater 5 2.3 Årets Økonomiske resultat 6 2.4 Målrapportering 7 2.5 Reservationer 7

Læs mere

bidrage til at formulere langsigtede strategier for det internationale kultursamarbejde

bidrage til at formulere langsigtede strategier for det internationale kultursamarbejde NOTAT Den offensive strategi for den internationale kulturudveksling 2007-2011 D. 5. november 2007/lra 1. Baggrund Kulturministeriet og Udenrigsministeriet har siden 2000 haft en samarbejdsaftale om Danmarks

Læs mere

Styringsdokument for Statens Administration 2014

Styringsdokument for Statens Administration 2014 Styringsdokument for Statens Administration 2014 Statens Administrations strategiske målbillede Statens Administrations mission og vision Statens Administration arbejder inden for Finansministeriets mission

Læs mere

RIGSOMBUDSMANDEN I GRØNLAND. Årsrapport for regnskabsåret Rigsombudsmanden i Grønland

RIGSOMBUDSMANDEN I GRØNLAND. Årsrapport for regnskabsåret Rigsombudsmanden i Grønland Årsrapport for regnskabsåret 2015 Rigsombudsmanden i Grønland Årsrapport for regnskabsåret 2015 Rigsombudsmanden i Grønland Indholdsfortegnelse Indledning 3 1. Påtegning af det samlede regnskab 3 2. Beretning

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A403/06

RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A403/06 RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A403/06 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 4/05 om digitale løsninger i staten

Læs mere

Finansiel årsrapport 2015

Finansiel årsrapport 2015 Finansiel årsrapport 2015 Marts 2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1. Påtegning... 2 2. Beretning... 3 2.1 Præsentation af Økonomi- og Indenrigsministeriet... 3 2.2 Årets økonomiske resultat...

Læs mere

Statens Kunstfond på 5 minutter

Statens Kunstfond på 5 minutter Statens Kunstfond på 5 minutter Indhold 1. Hvorfor har vi Statens Kunstfond? 2. Hvad er Statens Kunstfonds opgave? 3. Hvordan er Statens Kunstfonds organiseret? 4. Statens Kunstfonds andel af Kulturministeriets

Læs mere

Årsrapportskabelonen følger samme struktur som ifm. udarbejdelse af sidste års årsrapport.

Årsrapportskabelonen følger samme struktur som ifm. udarbejdelse af sidste års årsrapport. NOTAT Til Kulturministeriets statsinstitutioner med rammeaftale 19. januar 2016 Moderniseringsstyrelsens vejledning om årsrapporten 2015 Dette notat indeholder departementets kommentarer og råd om, hvordan

Læs mere

Resultatkontrakt 2013

Resultatkontrakt 2013 Resultatkontrakt 2013 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning... 1 2. Mission... 1 3. Vision... 1 4. Revisionens fokus... 1 5. Præsentation af produkter og ydelser - opgavehierarkiet... 2 6. Mål og resultatkrav...

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. Marts 2013 Rammeaftale 2013-2016 for JazzDanmark 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. JazzDanmark er en selvejende institution,

Læs mere

Årsrapport Indhold. Beretning side 2 Målrapportering side 4 Regnskab side 5 Påtegning side 7

Årsrapport Indhold. Beretning side 2 Målrapportering side 4 Regnskab side 5 Påtegning side 7 Årsrapport 2003 Indhold Beretning side 2 Målrapportering side 4 Regnskab side 5 Påtegning side 7 Side 1 af 7 1: Beretning Dansk Center for Undervisningsmiljø åbnede i april 2002, hvor der blev ansat en

Læs mere

()) /001-22) 3 * *!*3 ' * % *) % )! # * 4!# 2)* * )% ) )5*3*!# 3 ) %!#)!)5 " ') #!# 6) %!#!# ) * *" % )* )!!

()) /001-22) 3 * *!*3 ' * % *) % )! # * 4!# 2)* * )% ) )5*3*!# 3 ) %!#)!)5  ') #!# 6) %!#!# ) * * % )* )!! !"# $#% &! '! ( % % )*!#* +!,%! -.!. ()) /001-22) 3 * *!*3 ' * % *) % )! # * 4!# 2)* * )% ) )5*3*!# 3 ) %!#)!)5 " ') #!# 6) %!#!# ) * *" % )* )!! )7!% )*) *!#5 ) ( " )5 ' % % ) 8## "!!!"! #%* #)*)"5 #!'

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om den økonomiske styring på Aarhus Universitet og Københavns Universitet (beretning

Læs mere

ERKLÆRING OM MILJØMINISTERIETS REGNSKAB

ERKLÆRING OM MILJØMINISTERIETS REGNSKAB 1 23. Miljøministeriet ERKLÆRING OM MILJØMINISTERIETS REGNSKAB Miljøministeriets regnskab er rigtigt. ANDRE VÆSENTLIGE REVISIONSBEMÆRKNINGER Rigsrevisionen tog forbehold for Naturstyrelsens regnskab for

Læs mere

1. Økonomisk ramme Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for biblioteket:

1. Økonomisk ramme Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for biblioteket: RAMMEAFTALE Statsbiblioteket 2011-14 15. november 2010 Rammeaftalen mellem kulturministeren og departementet på den ene side og Statsbiblioteket på den anden side fastlægger mål for bibliotekets virksomhed

Læs mere

Indholdsfortegnelse ! "! "! #! $ %! &! &'!( )!, - (!!!./ ( / !,23 ' ' 4 7! - 3: :< =::>>===

Indholdsfortegnelse ! ! ! #! $ %! &! &'!( )!, - (!!!./ ( / !,23 ' ' 4 7! - 3: :< =::>>=== Indholdsfortegnelse " " # $ % & &'( )* +* ), - (./ ( /. 0 1 0 1,23 ' 4 0 1 523 ' 4 6& 7 - (+' -#3089 7:0*( ";:0*( 3: :< :< :< =::>>=== 1. Beretning 1.1. Statsbibliotekets mission og hovedopgaver # 0*.

Læs mere

Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling. Handlingsplan Kunststyrelsen

Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling. Handlingsplan Kunststyrelsen Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling Handlingsplan 2009-2011 Kunststyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3374 4500 Telefax 3374 4545 ks@kunst.dk

Læs mere

SUNDHEDSVÆSENETS PATIENTKLAGENÆVN

SUNDHEDSVÆSENETS PATIENTKLAGENÆVN SUNDHEDSVÆSENETS PATIENTKLAGENÆVN ÅRSRAPPORT 2004 Patientklagenævnet Frederiksborggade 15 1360 København K Telefon:33 38 95 00 Internet: www.pkn.dk E-mail: pkn@pkn.dk FORORD...3 1 BERETNING...4 1.1 Patientklagenævnets

Læs mere

Hovedkonto 8, balanceforskydninger - 318 -

Hovedkonto 8, balanceforskydninger - 318 - - 318-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 8 indeholder dels årets forskydninger i beholdningen af aktiver og passiver og dels hele finansieringssiden af regnskabet. Under

Læs mere

Indledning. Årets økonomiske resultat

Indledning. Årets økonomiske resultat Indledning Havarikommissionen for Vejtrafikulykker er en institution under Transport og Energiministeriet. Havarikommissionen blev nedsat i 2001 og etableret med et formandskab, et antal medlemmer og et

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 21. november 2003 RN A207/03

RIGSREVISIONEN København, den 21. november 2003 RN A207/03 RIGSREVISIONEN København, den 21. november 2003 RN A207/03 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om Fødevareministeriets bevillingsadministration (beretning nr. 10/00) 1. I mit

Læs mere

Strategi for effektbaseret styring i Fødevareministeriet

Strategi for effektbaseret styring i Fødevareministeriet Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 1AFD_1KT Sagsnr.: 168 Strategi for effektbaseret styring i Fødevareministeriet 2010-2013 Oktober 2009 1 1. En indsats skal vise effekt Fødevareministeriets

Læs mere

Administrativ resultatplan for DØRS 2019

Administrativ resultatplan for DØRS 2019 Administrativ resultatplan for DØRS 2019 Indledning De Økonomiske Råd (DØR) og sekretariatet (DØRS) er en del af Økonomi- og Indenrigsministeriets koncern. Sekretariatet betjener De Økonomiske Råds formandskab,

Læs mere

Erklæring og revisionsberetning om revision af IT-Universitetet i Københavns årsrapport for Marts 2011

Erklæring og revisionsberetning om revision af IT-Universitetet i Københavns årsrapport for Marts 2011 Erklæring og revisionsberetning om revision af IT-Universitetet i Københavns årsrapport for 2010 Marts 2011 ERKLÆRING OG REVISIONSBERETNING OM REVISION AF IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVNS ÅRSRAPPORT FOR 2010

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune

Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune 1 of 6 26-11-2015 Sagsnummer.: 14/37310 Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune Indledning Dialogbaseret aftalestyring er et af de centrale styringsværktøjer i Syddjurs Kommune, der er baseret på dialog

Læs mere

Resultatplan for VIVE 2019

Resultatplan for VIVE 2019 Resultatplan for VIVE 2019 Indledning VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd blev oprettet d. 1. juli 2017 ved lov nr. 709 af 8. juni 2017. VIVE er en fusion af Det Nationale Forskningscenter

Læs mere

Vejledning om bevillingsafregning for 2014

Vejledning om bevillingsafregning for 2014 Vejledning om bevillingsafregning for 2014 Oktober 2014 Indhold 1. Indledning 3 2. Processen 4 2.1 Den generelle tidsplan 4 2.2 Departementernes rolle 4 2.3 Institutionernes rolle 5 2.4 Godkendelse af

Læs mere

Resultatkontrakt for Arbejdstilsynet

Resultatkontrakt for Arbejdstilsynet Resultatkontrakt for Arbejdstilsynet 2007-2010 1. Indledning a) Om kontrakter i ministeriet Resultatkontrakten for Arbejdstilsynet indgås mellem Beskæftigelsesministeriets departement og Arbejdstilsynet.

Læs mere

Statens tilskud ydes med hjemmel i 3 i musikloven (lovbekendtgørelse nr. 32 af 14. januar 2014).

Statens tilskud ydes med hjemmel i 3 i musikloven (lovbekendtgørelse nr. 32 af 14. januar 2014). AFTALE OM MÅL UDKAST Version 20170208 Til parternes endelige godkendelse Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk Aftale om mål

Læs mere

Finansudvalget Aktstk. 40 Offentligt

Finansudvalget Aktstk. 40 Offentligt Finansudvalget 2017-18 Aktstk. 40 Offentligt Aktstykke nr. 40 Folketinget 2017-18 40 Sundheds- og Ældreministeriet. København, den 29. november 2017. a. Sundheds- og Ældreministeriet anmoder hermed om

Læs mere

Finansministerens redegørelse for beretning om revision af statsregnskabet

Finansministerens redegørelse for beretning om revision af statsregnskabet Statsrevisorernes Sekretariat Christiansborg 1240 København K Finansministeren Finansministerens redegørelse for beretning om revision af statsregnskabet for 2007 19/2007 03/02-2009 I det følgende redegøres

Læs mere

Til medlemmerne af Kunstrådet. Møde i Kunstrådet Den 20. februar 2008, kl. 13.00 18.00

Til medlemmerne af Kunstrådet. Møde i Kunstrådet Den 20. februar 2008, kl. 13.00 18.00 Til medlemmerne af Kunstrådet Møde i Kunstrådet Den 20. februar 2008, kl. 13.00 18.00 Kunststyrelsen, H.C. Andersens Boulevard 2, stuen Mødelokale: 8 (Gæstekantinen) Til stede: Medlemmer af Kunstrådet:

Læs mere

Resultatplan for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed 2019

Resultatplan for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed 2019 Resultatplan for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed 2019 Indledning Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed er i efteråret 2017 oprettet som en del af regeringens sammenhængsreform.

Læs mere

Afgjort den 7. juni 2012. Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser. København, den 29. maj 2012.

Afgjort den 7. juni 2012. Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser. København, den 29. maj 2012. Aktstykke nr. 100 Folketinget 2011-12 Afgjort den 7. juni 2012 100 Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser. København, den 29. maj 2012. a. Ministeriet for Forskning, Innovation

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Statens Administration 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2017 6 Gyldighedsperiode og rapportering 8 Påtegning 8 Bilag 1: Kvartalsvis opfølgning

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Bekendtgørelse om egnsteatre

Bekendtgørelse om egnsteatre Bekendtgørelse om egnsteatre I medfør af 15 a, stk. 9, 15 b, stk. 2, og 15 c, stk. 3, i lov om teater, jf. lovbekendtgørelse nr. 1003 af 29. november 2003, som senest ændret ved lov nr. 460 af 23. maj

Læs mere

Statens tilskud ydes med hjemmel i 3 i musikloven (lovbekendtgørelse nr. 32 af 14. januar 2014).

Statens tilskud ydes med hjemmel i 3 i musikloven (lovbekendtgørelse nr. 32 af 14. januar 2014). AFTALE OM MÅL Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk Aftale om mål for Copenhagen Jazz Festival 2017-2019 1. Aftalens formål

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om arkæologiske undersøgelser

Rigsrevisionens notat om beretning om arkæologiske undersøgelser Rigsrevisionens notat om beretning om arkæologiske undersøgelser August 2018 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 14/2017 om arkæologiske

Læs mere

overføres til Styrelsen for Forskning og Uddannelse. Forslaget medfører ikke merudgifter i finansåret.

overføres til Styrelsen for Forskning og Uddannelse. Forslaget medfører ikke merudgifter i finansåret. Aktstykke nr. 114 Folketinget 2018-19 Afgjort den 4. april 2019 114 Kulturministeriet. København, den 27. marts 2019. a Kulturministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til, at opgaver hidtil varetaget

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Undervisningsministeriets. tilskuddet til Sydslesvig. December 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Undervisningsministeriets. tilskuddet til Sydslesvig. December 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Undervisningsministeriets forvaltning af tilskuddet til Sydslesvig December 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Undervisningsministeriets

Læs mere

Vejledning om grundbudgetnotat Koncernfælles. August 2016

Vejledning om grundbudgetnotat Koncernfælles. August 2016 Vejledning om grundbudgetnotat Koncernfælles August 2016 Side 2 af 9 Indhold Vejledning om det koncernfælles grundbudgetnotat... 3 1. Overblik over ministerområdet... 4 2. Driftsbevilling og statsvirksomhed...

Læs mere

Regnskab Indtægter 11,7 Udgifter 115,5 Nettoudgifter -103,8 Bevilling (netto) 104,9 Årets resultat 1,1 Videreførselsbeløb ultimo ,8 Akkumuleret

Regnskab Indtægter 11,7 Udgifter 115,5 Nettoudgifter -103,8 Bevilling (netto) 104,9 Årets resultat 1,1 Videreførselsbeløb ultimo ,8 Akkumuleret 1 Regnskab Indtægter 11,7 Udgifter 115,5 Nettoudgifter -103,8 Bevilling (netto) 104,9 Årets resultat 1,1 Videreførselsbeløb ultimo 2002 7,8 Akkumuleret resultat til videreførsel (ultimo 2003) 8,9 2 Regnskab

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde:

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde: Regnskab 2006 Ældreudvalgets bevillingsområde: 990 Ældrepleje og omsorg 991 Folkepension 107 Bevilling 990 Ældrepleje og omsorg Beløb i 1.000 kr. Udg. Regnskab Budget inkl. omplacering Afvigelse Tillægsbevilling

Læs mere

Årsrapport Miljø- og Fødevareministeriet Departementet

Årsrapport Miljø- og Fødevareministeriet Departementet Årsrapport 2016 Miljø- og Fødevareministeriet Departementet Marts 2017 Redaktion: Miljø- og Fødevareministeriet Tekst: Koncern Økonomi 2 Miljø- og Fødevareministeriet departement / Årsrapport 2015 - Miljøministeriets

Læs mere

Aktstykke nr. 30 Folketinget 2014-15. Afgjort den 20. november 2014. Beskæftigelsesministeriet. København, den 4. november 2014.

Aktstykke nr. 30 Folketinget 2014-15. Afgjort den 20. november 2014. Beskæftigelsesministeriet. København, den 4. november 2014. Aktstykke nr. 30 Folketinget 2014-15 Afgjort den 20. november 2014 30 Beskæftigelsesministeriet. København, den 4. november 2014. a. Beskæftigelsesministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til

Læs mere

Vejledning om udarbejdelse af virksomhedsinstrukser

Vejledning om udarbejdelse af virksomhedsinstrukser Vejledning om udarbejdelse af virksomhedsinstrukser April 2010 Indhold 0 Indledning 3 1 Virksomheder med én regnskabsførende institution 5 1. Virksomhedens identifikationsnumre 5 2. Virksomhedens forretningsområde

Læs mere

Omlægning af regnskabsaflæggelse for SBi s finanslovsbevilling

Omlægning af regnskabsaflæggelse for SBi s finanslovsbevilling NOTAT Omlægning af regnskabsaflæggelse for SBi s finanslovsbevilling Energistyrelsen har i notat dateret 15. marts 2013 og som drøftet på møde den 30. april 2013 bedt SBi om at omlægge sin praksis for

Læs mere

Nordsøenhedens årsrapport 2006

Nordsøenhedens årsrapport 2006 Nordsøenhedens årsrapport 2006 1. Beretning... 3 1.1. Præsentation... 3 1.2 Nordsøenhedens mission og vision... 3 1.3 Årets resultat... 4 1.4 Faglige resultater i 2006... 4 1.5 Forventninger til det kommende

Læs mere

Introduktion Anvendelsen af standarderne for offentlig revision. Standarderne. for offentlig

Introduktion Anvendelsen af standarderne for offentlig revision. Standarderne. for offentlig Introduktion Anvendelsen af standarderne for offentlig revision Standarderne for offentlig STANDARDERNE FOR OFFENTLIG REVISION INTRODUKTION 1 Anvendelsen af standarderne for offentlig revision Standarderne

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 12. februar 2002 RN C602/02

RIGSREVISIONEN København, den 12. februar 2002 RN C602/02 RIGSREVISIONEN København, den 12. februar 2002 RN C602/02 Udvidet notat til statsrevisorerne om teaterprojektet None 2000 I. Indledning 1. På statsrevisorernes møde den 10. oktober 2001 blev jeg anmodet

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 12. januar 2005 RN B202/05

RIGSREVISIONEN København, den 12. januar 2005 RN B202/05 RIGSREVISIONEN København, den 12. januar 2005 RN B202/05 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om flerårsaftale for politiet 2000-2003 (beretning nr. 14/02) 1. I mit notat til statsrevisorerne

Læs mere

Byfornyelsesredegørelse

Byfornyelsesredegørelse KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik BILAG 1 Til Teknik- og Miljøudvalget og Borgerrepræsentationen Byfornyelsesredegørelse 1. Indledning Byfornyelsesredegørelsen skaber et samlet

Læs mere

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår Notat Sagsnr.: 2016/0002042 Dato: 1. november 2016 Titel: Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår 1. Indledning I bestræbelserne på at sikre god økonomistyring og en

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Den centrale administrative funktion viser følgende for regnskabsåret 2016:

ØKONOMIUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Den centrale administrative funktion viser følgende for regnskabsåret 2016: Bevillingsramme 60.62 Den centrale administrative funktion Ansvarligt udvalg Økonomiudvalget Sammendrag Bevillingsramme 60.62 Den centrale administrative funktion viser følgende for regnskabsåret : Det

Læs mere

22. maj 2006. Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af. Kunststyrelsen

22. maj 2006. Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af. Kunststyrelsen 22. maj 2006 Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af Kunststyrelsen I medfør af Lov nr. 230 af 2. april 2003 om Kunstrådet samt Teaterloven, jf. LBK nr. 1003 af 29. november

Læs mere

Justering af kriterierne for støtte fra Aalborg Kommunes kulturpulje.

Justering af kriterierne for støtte fra Aalborg Kommunes kulturpulje. Punkt 4. Justering af kriterierne for støtte fra Aalborg Kommunes kulturpulje. 2014-33295. Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller til, at udvalget drøfter og godkender forslag til justerede retningslinjer

Læs mere

Om udarbejdelse af årsrapport for statslige institutioner

Om udarbejdelse af årsrapport for statslige institutioner Om udarbejdelse af årsrapport for statslige institutioner Januar 2014 Indhold Forord 4 1 Indledning 5 1.1 Årsrapportens formål 5 1.2 Regelsæt 5 1.3 Dispensation 6 1.4 Aflevering og ressortdepartementernes

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget 2014-15 (2. samling) SUU Alm.del Bilag 45 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget 2014-15 (2. samling) SUU Alm.del Bilag 45 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 214-15 (2. samling) SUU Alm.del Bilag 45 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Status på ældremilliarden Enhed: Ældreenheden Sagsbeh.: DEPSSK Sagsnr.: SJ-STD-DEPSSK Dok. nr.:

Læs mere

Årsberetning 2003. for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling (ViFAB)

Årsberetning 2003. for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling (ViFAB) Årsberetning 2003 for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling (ViFAB) Indhold 1. Beretning.......... 1.1 Præsentation af ViFAB..... 1.2 ViFABs overordnede finansielle og faglige resultat.

Læs mere

Årsrapport 2004 for Havarikommissionen for Vejtrafik

Årsrapport 2004 for Havarikommissionen for Vejtrafik H a v a r i k o m m i s s i o n e n f o r V e j t r a f i k u l y k k e r Årsrapport 2004 April 2005 Titel: Årsrapport 2004 for Havarikommissionen for Vejtrafik Udgivet: 2005 Redaktion: Foto: Layout: Copyright:

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn. April 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn. April 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn April 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om sagsbehandlingstider i 6 statslige

Læs mere

Budgetnotat vedrørende flerårig effektiviseringsstrategi for Københavns Kommune. 03-09-2010. Sagsnr. 2010-55058

Budgetnotat vedrørende flerårig effektiviseringsstrategi for Københavns Kommune. 03-09-2010. Sagsnr. 2010-55058 Økonomiforvaltningen Center for økonomi & HR NOTAT Budgetnotat vedrørende flerårig effektiviseringsstrategi for Københavns Kommune. Baggrund Københavns Kommune vil i de kommende år stå overfor en række

Læs mere

Beretning...3 Hovedopgaver...3 Årets finansielle resultater...3 Årets faglige resultater...3 Forventninger til det kommende år...

Beretning...3 Hovedopgaver...3 Årets finansielle resultater...3 Årets faglige resultater...3 Forventninger til det kommende år... ÅRSRAPPORT 2004 Beretning...3 Hovedopgaver...3 Årets finansielle resultater...3 Årets faglige resultater...3 Forventninger til det kommende år...4 Oversigt over hovedkonti...4 Målrapportering for 2004...4

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om maritime uddannelser

Forslag. Lov om ændring af lov om maritime uddannelser 2010/1 LSV 39 (Gældende) Udskriftsdato: 9. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 201006522 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den

Læs mere

Bilag 2: Resultatmål og operationelle mål 2016

Bilag 2: Resultatmål og operationelle mål 2016 Bilag : og operationelle mål 016 Kerneop gave Ministerbetjening Kulturstyrelsen integrerer et højt kulturfagligt og forvaltningsfagligt niveau i bidrag til ministersager Bemærkning vedr. resultatmål ændret

Læs mere

a. Herved fremsendes Budgetvejledning 2014, der foreslås at have virkning fra og med finansåret 2014.

a. Herved fremsendes Budgetvejledning 2014, der foreslås at have virkning fra og med finansåret 2014. Aktstykke nr. 19 Folketinget 2013-14 Bilag Afgjort den 21. november 2013 19 Finansministeriet. København, den 12. november 2013. a. Herved fremsendes Budgetvejledning 2014, der foreslås at have virkning

Læs mere

Å r s r a p p o r t f o r. G l a s o g K e r a m i k s k o l e n p å B o r n h o l m

Å r s r a p p o r t f o r. G l a s o g K e r a m i k s k o l e n p å B o r n h o l m Å r s r a p p o r t 2 0 0 4 f o r G l a s o g K e r a m i k s k o l e n p å B o r n h o l m Indholdsfortegnelse 1. Beretning 1.1. Mission og hovedopgave 1.2. Vision 1.3. Overordnede resultater 1.4. Kommende

Læs mere

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Svar på ofte stillede spørgsmål DISPENSATION FRA ANSØGNINGSFRISTEN... 2 KAN KOMMUNALBESTYRELSEN VEDTAGE ÆNDRINGER I TAKSTER OG TILSKUD FØR KOMMUNEN HAR

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden RAMMEAFTALE UDKAST Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

MINISTERREDEGØRELSE - BERETNING NR. 16/2007 OM FORSVARETS ADMINISTRATION AF VEDLIGE- HOLDELSES-, BYGGE- OG ANLÆGSPROJEKTER

MINISTERREDEGØRELSE - BERETNING NR. 16/2007 OM FORSVARETS ADMINISTRATION AF VEDLIGE- HOLDELSES-, BYGGE- OG ANLÆGSPROJEKTER Statsrevisorernes Sekretariat Christiansborg 1240 København K FORSVARSMINISTEREN 28. oktober 2008 MINISTERREDEGØRELSE - BERETNING NR. 16/2007 OM FORSVARETS ADMINISTRATION AF VEDLIGE- HOLDELSES-, BYGGE-

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltningen af statslige tilskud. August 2013

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltningen af statslige tilskud. August 2013 Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltningen af statslige tilskud August 2013 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 6/2012 om forvaltningen af statslige

Læs mere

Finansielt regnskab Finansielt regnskab 2015 Skatteministeriets departement Kapitel 2 5

Finansielt regnskab Finansielt regnskab 2015 Skatteministeriets departement Kapitel 2 5 Finansielt regnskab 2015 Skatteministeriets departement Kapitel 2 5 2. Beretning 2.1 Præsentation af Skatteministeriets departement Skatteministeriets departement varetager opgaver vedrørende lovgivning,

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 14. marts 2006 RN A203/06

RIGSREVISIONEN København, den 14. marts 2006 RN A203/06 RIGSREVISIONEN København, den 14. marts 2006 RN A203/06 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om driften af statsskovene (beretning nr. 7/02) I. Indledning 1. Jeg afgav den 11.

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om udflytning af statslige arbejdspladser

Rigsrevisionens notat om beretning om udflytning af statslige arbejdspladser Rigsrevisionens notat om beretning om udflytning af statslige arbejdspladser Oktober 2018 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 18/2017

Læs mere