Hvorfor er det nødvendigt at have standarder for sidekapacitet?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvorfor er det nødvendigt at have standarder for sidekapacitet?"

Transkript

1 Indledning Hvorfor er det nødvendigt at have standarder for sidekapacitet? Sidekapaciteten angiver det anslåede antal sider, der kan udskrives med en bestemt tonerpatron. Tidligere har producenterne af printere og multifunktionsprodukter (MFP ere), herunder Ricoh, udviklet deres egne metoder til at anslå patronydelsen. Omkostninger til forbrugsstoffer, f.eks. toner eller blækpatroner, udgør en betydelig del af de samlede ejeromkostninger (TCO) og sidepris (CPP) for udskrivningsenheder. I dag spiller disse omkostninger en stadig stigende rolle i beslutningen om at købe sådanne enheder. Sammenligningen af ydelsen for toner/blækpatronerne indgår derfor som en vigtig overvejelse i beslutningen. Forskellige testmetoder har dog gjort det svært at opnå en objektiv sammenligning af produkter fra konkurrende producenter. Der er derfor brug for standarder, der gør det muligt for kunderne at udføre en sådan sammenligning. Dette dokument beskriver: hvorfor der er standarder (ISO/IEC) for patroners sidekapacitet. formålet med de ISO/IEC-angivne ydelser for blæk/tonerpatroner, der er designet til at sammenligne ydelsen producenterne imellem ikke at angive det faktiske ydelse. hvordan ISO/IEC-testene udføres. hvilke faktorer, der påvirker den faktiske toner/blækpatron sammenlignet med den officielt angivne ydelse. at Ricoh tilbyder gennemskuelige all-in -kontrakter, der flytter risikoen fra kunden til producenten.

2 Standarderne: ISO og IEC ISO (International Organization for Standardization) er placeret i Geneve i Schweiz og er en ikke-statslig udvikler og udgiver af internationale standarder. IEC (International Electrotechnical Commission) er en organisation for internationale standarder, der udarbejder og udgiver internationale standarder for elektrisk, elektronisk og relaterede teknologier. ISO samarbejder med IEC på alle områder af elektroteknisk standardisering. ISO og IEC har udviklet standarder til måling af patronydelsen for: sort-hvid-enheder farveenheder inkjet-enheder Ricoh har indført disse standarder.

3 ISO/IEC-standarder for forbrugsstoffers kapacitet (ordre ændret) ISO/IEC-ydelsesstandarder for toner/blækpatron ISO/IEC (introduceret i 2004) beskrives oprindelig som: Metode til fastsættelse af tonerpatronens ydelse for sort-hvid, elektrofotografiske printere og multifunktionsenheder, der indeholder printerkomponenter. ISO/IEC (introduceret i 2006) beskrives oprindelig som: Metode til fastsættelse af tonerpatronens kapacitet for farve- og multifunktionsenheder, der indeholder printerkomponenter. ISO/IEC (introduceret i 2006) beskrives oprindelig som: Metode til fastsættelse af blækpatronens kapacitet for farve-inkjet-printere og multifunktionsenheder, der indeholder printerkomponenter.

4 Hvordan udføres testene? Det er vigtigt at forstå, at hele testprocessen udføres i et kontrolleret og strengt beskrevet miljø. Formålet med at følge denne strenge proces er at kunne gentage testen og dermed gøre resultaterne objektive og sammenlignelige. ISO/IEC-testparametre og forhold Tonerdækningen, der defineres som den procentdel af en side, der indeholder toner, er en vigtig faktor i målingen af en patrons kapacitet. Undersøgelser har vist, at den gennemsnitlige dækning for sider i sort-hvid er 5 % med små udsving. Faktisk varierer størstedelen fra 4 til 5 %. I testproceduren for sort-hvid-patroner (ISO/IEC 19752) bruges en standardtestside. Tonerdækningen på denne side er 5 %. Siden udskrives kontinuerligt, indtil patronen når endt brugstid. Siderne udskrives i en delvis kontinuerlig udskriftstilstand, hvor der kun er pauser i forbindelse med efterfyldning af papir.

5 Testsider i farve Farveudskrivning involverer typisk en højere gennemsnitlig sidedækning med større udsving. Under udførelsen af ISO/ IEC og testene bruges der derfor et sæt bestående af fem forskellige standard -sider. Siderne: består af fire kunde -typedokumenter og én diagnostisk side, der bruges til at fastslå endt brugstid for blæk- eller tonerforbrugsstoffer. en blanding af tekst, grafik, sort og farve og indeholder forskellig mængde dækning. repræsenterer ca. 20 % dækning (ca. 5 % hver for sort og de tre farver cyan, magenta og gul). skal udskrives som et sæt, kontinuerligt og fortløbende, indtil patronen når endt brugstid.

6 Printere/MFP ere og patroner Hver ISO/IEC-ydelsestest for blæk/toner udføres på mindst tre enheder og med mindst tre patroner pr. farve, pr. enhed. Hvis der er tale om nyudviklede enheder, kommer patronerne fra producenten selv og fra forskellige produktionsserier. Hvis der er tale om eksisterende enheder, kommer patronerne fra køb hos forskellige kilder. Test af ni prøver for hver patron giver de lavest forventede ydelsesskøn med 90 % statistisk betydning.

7 Miljøforhold Konfiguration af enhed Printere og MFP ere konfigureres i overensstemmelse med producentens anvisninger med de standardindstillinger (maskine og driver), der er angivet af producenten. Nye enheder køres med én hel tonerpatron forud for testen. Miljøforhold Testen udføres i et miljø, hvor temperaturen og luftfugtigheden kan opretholdes inden for de accepterede parametre: Interval for temperatur: 23 C ± 2 C Interval for luftfugtighed: 50 % ± 10 % RH (relativ luftfugtighed)

8 Forhold i forbindelse med Mangler toner De fleste printere og MFP ere er udstyret med en Mangler toner -funktion, der afslutter udskrivningen, når grænsen nås. Hvis producenten anbefaler, at tonerpatronen rystes, gøres dette i forbindelse med Mangler toner, men ikke mere end to gange. Efter anden gang udskiftes patronen med en ny. Hvis der vises falmede streger, efter at patronen er blevet rystet, men før der vises en Mangler toner -meddelelse, udskiftes patronen med en ny. Hvis en enhed ikke stopper ved Mangler toner, udskiftes patronen så snart, der registreres falmede streger på papiret.

9 Papirkapacitet i den virkelige verden Som beskrevet, så sker en ISO/IEC-test af patronydelsen under yderst kontrollerede forhold. I virkeligheden er det usandsynligt, at brugerne bruger produktet på deres kontor eller arbejdsplads under samme forhold. ISO/IEC-ydelsestesten udføres under kontinuerlig udskrivning. I virkeligheden kan store udskriftsjob ikke sammenlignes med denne testmetode. Dertil kommer, at printere og MFP ere ikke altid bruger de standardindstillinger, der er påkrævet jævnfør standarderne for ISO/IEC-testen af patronydelse. Resultatet bliver, at den faktiske sidekapacitet kan variere betydeligt, afhængigt af forskellige faktorer. På de næste sider beskrives, hvilke faktorer der kan have og har indflydelse på brugen af toner- og blækpatroner og giver lavere eller højere ydelse set i forhold til den angivne ydelse.

10 Sidedækning Sidedækningen er for det meste den faktor, der har størst indflydelse på blæk/tonerforbruget og dermed også ydelsen. Som beskrevet tidligere har undersøgelser i branchen vist, at den gennemsnitlige sidedækning for en side i sort-hvid er mellem 4 og 5 %. Farvedokumenter medfører typisk højere dækningsniveauer med mange flere udsving. Den faktiske dækning på en kundes dokument svinger konstant. Imidlertid bliver ikke alt blæk/toner brugt på et ark papir.

11 Sider pr. job Ved opstart (1) og nedlukning (2) af en udskriftscyklus udfører de fleste enheder nogle kontroller for bl.a. at opretholde billedtætheden. Disse kontroller involverer også forbrug af blæk/toner. Udskrivning af enkeltsidedokumenter forbruger i gennemsnit mere toner end udskrivning af flersidede dokumenter, da dette kræver flere opstarts- og nedlukningscyklusser. Sider pr. job er den anden største faktor, der har indflydelse på blæk/tonerpatronens ydelse. I faktisk brug indeholder siderne pr. job konstante udsving.

12 Papirgang På samme måde har papirets længde også indflydelse på blæk/tonerydelsen: Jo længere papirgang, jo længere tid kører udskriftsmotoren. I løbet af en ISO/IEC-test af ydelse bruges en standard papirkassette og en standard udfaldsbakke. I faktisk brug kan det ske, at der vælges en anden papirkassette, der er længere væk fra udskriftsmotoren. Papirgangen bliver også længere, når der udskrives med duplex, hæftes og/eller hulles (efterbehandler).

13 Standbytid Nogle enheder starter cykler eller ryk ved forudindstillede intervaller for at opretholde patronens kvalitet og forhindre tonertilstopning. Selvom antallet af ryk holdes på et minimum, kan det godt resultere i et lille tab af toner. En konsekvens kan være, at enheder, der står tændt i lange perioder uden udskrivning, har en reduceret mængde toner tilgængelig for udskrivning.

14 Miljømæssige forhold og kalibrering Ændring af miljømæssige forhold (temperatur og luftfugtighed) kan påvirke patronens ydelse. Hyppige ændringer af luftfugtigheden øger behovet for systemkontroller (kalibrering og billedtæthed) for at kunne opretholde billedets kvalitet og ensartethed. Der forbruges toner under sådanne kontroller. Hyppigheden af disse kontroller varierer, afhængigt af printer/mfp-model.

15 Patronens håndtering efter endt brugstid Der kan sidde toner på patronens hus. Når Mangler toner vises, eller når udskrifterne virker falmede, kan toneren i patronen omfordeles ved at ryste patronen og dermed sikre dens maksimale brugstid. Hvis dette anbefalede trin ikke udføres, og patronen i stedet udskiftes første gang, der vises en meddelelse om Mangler toner, vil der stadig være en (betydelig) mængde toner i patronen, når den bortskaffes. Tidspunktet, hvor patronen rystes (umiddelbart efter meddelelsen, eller når det ses på papiret), har også betydning. Den resterende mængde toner i patronen, når meddelelsen om Mangler toner vises varierer, afhængigt af printeren/mfp en.

16 Indstillinger for udskriftskvalitet Indstillinger for udskriftskvalitet (enten i printerdriveren eller på enhedens betjeningspanel) kan også påvirke patronens ydelse. Mange enheder har en tilstand, der hedder Kladde eller Tonerbesparelse, der reducerer tonerforbruget og dermed øger tonerydelsen. Derudover tilbyder mange enheder også, at brugeren kan vælge den foretrukne metode til gengivelse af grå ved enten udelukkende at bruge sort toner (K) eller bruge en kombination af tonerfarverne magenta, gul og sort (CMY+K). Kombinationen (CMY+K) forbruger mest toner, men giver en højere kvalitet. Under en ISO/IEC-test af ydelsen gøres der kun brug af driverens standardindstillinger.

17 Faktorer for sidekapacitet for inkjet (Geljet) Ud over ydelsesfaktorer, der er specifikke for tonerpatroner, er der også faktorer, der har særlig indflydelse på ydelsen for inkjet-printere. Som med ydelsen for tonerpatroner er sidedækning også en åbenlys faktor, der påvirker ydelsen af inkjet-patroner (Geljet). Bemærk: Geljet ejes af Ricoh og er en forholdsvis ny teknologi, der fungerer på nogenlunde samme måde som traditionel inkjet. Teknologien har to væsentlige fordele i forhold til traditionel inkjet: Den blæk (gel), der bruges af Ricoh, er vandfast og også UV-resistent. Dette betyder, at billederne ikke falmer på grund af luftfugtighed eller udsættelse for direkte eller indirekte (sol)lys billederne kan dermed bruges i længere tid end med de fleste traditionelle inkjetprintere.

18 Rensning af printhoved Et typisk karakteristika ved en inkjet-enhed er printhovedets renseproces. Denne proces forhindrer blæk fra at indtørre i printhovedet (tilstopning) og forhindrer en for tidlig udskiftning. I løbet af processen skylles blæk gennem printhovedets dyser. Hyppig udskrivning hjælper med at sikre det korrekte blækflow gennem printhovedet og reducerer printhovedets rensningsinterval. Med lav udskrivningsaktivitet skal printhovedet renses oftere mellem udskriftsjobbene dette forbruger blæk og reducerer blækkets ydelse. Hyppigheden af kontrollerne varierer, afhængigt af enheden og kan aktiveres manuelt.

19 Valg af papirtype Indstillingerne for udskriftskvalitet for en inkjet-enhed har langt større indflydelse på blækydelsen end tilsvarende indstillinger for en tonerbaseret enhed. Når indstillingerne for udskriftskvalitet øges på en inkjet-enhed, øges udskriftsopløsningen. Dette opnås ved at lade printhovedet køre flere passager. Det kan øge billedkvaliteten (væsentligt), men samtidig forbruger det også mere blæk, hvilket reducerer både blækydelsen og udskrivningshastigheden. I vores Geljet-enheder ændres udskriftsopløsningen mellem dpi og op til dpi som følge af kombinationen af den valgte udskriftskvalitet og papirtype.

20 Konklusion ISO/IEC-standarder for sidekapacitet hjælper med at foretage købsbeslutningerne på baggrund af en objektiv og nøjagtig evaluering af tonerens og patronens ydelse. Det er vigtigt at bemærke, at ISO/IEC-standarderne for ydelse er udarbejdet til at sammenligne ydelsen producenterne imellem, men de siger ikke noget om kundens faktiske forbrug. Den faktiske tonerdækning på kundens dokumenter og antallet af sider pr. job varierer konstant. Derfor kan den aldrig bruges til at forudsige den faktiske ydelse hos kunden. Det er også vigtigt at bemærke, at alle de nævnte faktorer, der påvirker toner/blækydelsen gælder alle printere og MFP ere. Andre producenter deler også ne.

21 All-in-klik-kontrakter Som beskrevet i dette dokument er der mange faktorer, der har indflydelse på de reelle udskriftsomkostninger, og dette gør det svært for kunden at forudsige de faktiske omkostninger pr. side. Som modvægt til denne usikkerhed tilbyder Ricoh et attraktivt alternativ for de fleste modeller: All-in-klik-kontrakter. All-in-klik-kontrakter tilbyder en fast pris pr. side. Med disse aftaler er brugerens udskriftsbehov ikke relevant, da risikoen flyttes fra kunden til producenten. Dette alternativ kan være meget fordelagtigt for en kunde. Ricoh er førende på dette område, da ikke alle printerproducenter tilbyder All-in-klik-kontrakter. Spørgsmål: Hvis du efter at have læst dette dokument skulle have spørgsmål om toner-, blæk- eller gelforbrug for din aktuelle enhed, må du endelig kontakte Ricoh. Vores medarbejdere ser frem til at fortælle dig om de alternativer, som Ricoh tilbyder for de fleste af vores printere og MFP ere via All-in-kontrakter. Slut

Original Brother-farveblækpatron Testmetode til fastlæggelse af antallet af udskrevne sider baseret på standarden ISO/IEC24711

Original Brother-farveblækpatron Testmetode til fastlæggelse af antallet af udskrevne sider baseret på standarden ISO/IEC24711 Original Brother-farveblækpatron Testmetode til fastlæggelse af antallet af udskrevne sider baseret på standarden ISO/IEC24711 Indhold 1. Indledning 2. ISO/IEC-standarden, generelt 3. ISO/IEC24711-standarden,

Læs mere

Vejledning til farvekvalitet

Vejledning til farvekvalitet Side 1 af 6 Vejledning til farvekvalitet Vejledningen til farvekvalitet beskriver, hvordan printeren kan bruges til at justere og tilpasse farveoutput. Menuen Kvalitet Menupunkt Udskriftstilstand Farve

Læs mere

Denne farvekvalitetsvejledning beskriver, hvordan printeren kan bruges til at justere og tilpasse farveoutput.

Denne farvekvalitetsvejledning beskriver, hvordan printeren kan bruges til at justere og tilpasse farveoutput. Side 1 af 6 Farvekvalitet Denne farvekvalitetsvejledning beskriver, hvordan printeren kan bruges til at justere og tilpasse farveoutput. Menuen Kvalitet Udskriftstilstand Farve Kun sort Farvekorrektion

Læs mere

Opdatering af brugermanual til instrumentet RAM195ADA

Opdatering af brugermanual til instrumentet RAM195ADA Opdatering af brugermanual til instrumentet ABX Pentra 60C+, Pentra 80, Pentra XL 80, Pentra 400, ABC Vet OKI B4350 Printer Vær opmærksom på ændringerne, der er beskrevet på de følgende sider. Overstreg

Læs mere

Vejledning til udskriftskvalitet

Vejledning til udskriftskvalitet Side 1 af 10 Vejledning til udskriftskvalitet Mange problemer med udskriftskvaliteten kan løses ved at udskifte et forbrugsstof eller vedligeholdelseselement, der snart skal udskiftes. Kontroller, om der

Læs mere

Printere i EcoTank-serien SIG FARVEL TIL PATRONER - INDEHOLDER BLÆK TIL 2 ÅR 1

Printere i EcoTank-serien SIG FARVEL TIL PATRONER - INDEHOLDER BLÆK TIL 2 ÅR 1 Printere i EcoTank-serien SIG FARVEL TIL PATRONER - INDEHOLDER BLÆK TIL 2 ÅR 1 SIG FARVEL TIL PATRONER Epson genopfyldelige EcoTank-printere leverer fantastisk kvalitet, problemfri udskrivning til ultralav

Læs mere

Vejledning til udskriftskvalitet

Vejledning til udskriftskvalitet Side 1 af 7 Vejledning til udskriftskvalitet Mange problemer med udskriftskvaliteten kan løses ved at udskifte et forbrugsstof eller vedligeholdelseselement, der snart skal udskiftes. Kontroller, om der

Læs mere

I denne vejledning kan du få mere at vide om, hvordan printerhandlinger kan bruges til at justere og tilpasse farveudskrift.

I denne vejledning kan du få mere at vide om, hvordan printerhandlinger kan bruges til at justere og tilpasse farveudskrift. Side 1 af 5 Farvekvalitet I denne vejledning kan du få mere at vide om, hvordan printerhandlinger kan bruges til at justere og tilpasse farveudskrift. Menuen Kvalitet Print Mode (Udskriftstilstand) Farve

Læs mere

CBS Marketing INFORMERER

CBS Marketing INFORMERER CBS Marketing INFORMERER CBS marketing introducerer en helt ny 22. juni 2006 serie af meget spændende storformatprintere! Ultimativ kvalitet - 12 farver MBK BK C PC M PM Y GY PGY R B G ipf5000 og ipf9000

Læs mere

UDVALG AF EPSON INKJETPRINTERE TIL KONTORBRUG KLARTIL BRUG

UDVALG AF EPSON INKJETPRINTERE TIL KONTORBRUG KLARTIL BRUG UDVALG AF EPSON INKJETPRINTERE TIL KONTORBRUG KLARTIL BRUG EFTERÅR 2008 UDVALGET AFEPSON KONTORLØSNINGER. HURTIGE,ALSIDIGE PRINTEREOGALL- IN-ONEPRINTERE, DERNEMTPASSER TILDITKONTOR UDVALG AF EPSON INKJETPRINTERE

Læs mere

HVORFOR VÆLGE XEROX -FORBRUGSSTOFFER TIL IKKE-XEROX -PRINTERE? Xerox -forbrugsstoffer til ikke-xerox -printere. Vælg kvalitet, tillid og bæredygtighed

HVORFOR VÆLGE XEROX -FORBRUGSSTOFFER TIL IKKE-XEROX -PRINTERE? Xerox -forbrugsstoffer til ikke-xerox -printere. Vælg kvalitet, tillid og bæredygtighed HVORFOR VÆLGE XEROX -FORBRUGSSTOFFER TIL IKKE-XEROX -PRINTERE? Xerox -forbrugsstoffer til ikke-xerox -printere Vælg kvalitet, tillid og bæredygtighed Kvalitet Tillid Bæredygtighed Som de fleste andre virksomheder

Læs mere

Løsning af problemer med udskriftskvalitet

Løsning af problemer med udskriftskvalitet 1 Det udskrevne er for lyst, eller udskrevne billeder eller tegn har tomme områder eller udfald. Kontroller, at du bruger det anbefalede papir eller andet medie. Brug medier fra en ny pakke. Se Retningslinjer

Læs mere

CopyCentre TM C32/C40

CopyCentre TM C32/C40 Detaljerede specifikationer CopyCentre C32 Colour. CopyCentre C40 Colour vist med dobbeltsidet automatisk dokumentfremfører og ekstra modul med to magasiner. OUTPUTHASTIGHED CopyCentre TM C32 Colour Digital

Læs mere

FACILITIES MANAGEMENT PRINTERVEJLEDNING RICOH PRINTERE

FACILITIES MANAGEMENT PRINTERVEJLEDNING RICOH PRINTERE FACILITIES MANAGEMENT PRINTERVEJLEDNING RICOH PRINTERE MASKINE INFO. Automatisk dupleks dokumentfremføring 250 originaler. Blandet standardstørrelser. Enkelt side output Flere side output Betjeningspanel

Læs mere

Brug menuen Finishing til at angive, hvordan printeren skal levere udskrifter. Vælg et menupunkt for at få yderligere oplysninger: Menuer

Brug menuen Finishing til at angive, hvordan printeren skal levere udskrifter. Vælg et menupunkt for at få yderligere oplysninger: Menuer Brug menuen Finishing til at angive, hvordan printeren skal levere udskrifter. Vælg et menupunkt for at få yderligere oplysninger: Tomme sider Udskr. fl. sider 1 Sortering Kopier Duplex Duplexindbind.

Læs mere

Vil jeres printer ikke samarbejde?

Vil jeres printer ikke samarbejde? Vil jeres printer ikke samarbejde? Printeren virker ikke. Og du ved ikke, hvad der er galt. Der er krise i klinikken. Men før du går i panik, så forsøg dig frem med disse enkle tricks, som i langt de fleste

Læs mere

HP LaserJet P2050 Series-printer Vejledning til papir og udskriftsmedier

HP LaserJet P2050 Series-printer Vejledning til papir og udskriftsmedier HP LaserJet P2050 Series-printer Vejledning til papir og udskriftsmedier Copyright og licens 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Reproduktion, tilpasning eller oversættelse er, uden

Læs mere

Brugervejledning (Forkortet version) NPD4281-00 DA

Brugervejledning (Forkortet version) NPD4281-00 DA Brugervejledning (Forkortet version) NPD4281-00 DA Om denne manual Denne manual er en forkortet version af brugervejledningen. Se skemaet nedenfor angående oplysninger om indholdet af brugervejledningen

Læs mere

Alt hvad du behøver til 3 års print i én pakke

Alt hvad du behøver til 3 års print i én pakke Alt hvad du behøver til 3 års print i én pakke www.brother.dk Alt hvad du behøver til 3 års print* i én pakke. Hos Brother har vi researchet, og konklusionen er at det, som brugerne finder mest generende,

Læs mere

Udgave 1.0 Februar 2013. Xerox Color J75 Press Hurtig startvejledning

Udgave 1.0 Februar 2013. Xerox Color J75 Press Hurtig startvejledning Udgave 1.0 Februar 2013 2012 Xerox Corporation. Alle rettigheder forbeholdt. Xerox og Xerox og figurmærket er varemærker tilhørende Xerox Corporation i USA og/eller andre lande. BR4008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Valg af fortrykte formularer og brevpapir. Valg af for-hullet papir

Valg af fortrykte formularer og brevpapir. Valg af for-hullet papir Printerens og dens optioners udskriftskvalitet og indføringsstabilitet afhænger af den type og størrelse udskriftsmateriale, du bruger. Dette afsnit indeholder en vejledning i valg af udskriftsmateriale.

Læs mere

R4C443Setup Guide Rev. C. Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada N.Nomoto R.Thomson. 3/15/01 Pass 0. Dansk MSEUL0475

R4C443Setup Guide Rev. C. Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada N.Nomoto R.Thomson. 3/15/01 Pass 0. Dansk MSEUL0475 Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada R Dansk MSEUL0475 L Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada Kontrol af pakkens indhold papirstøtte cd-rom med printersoftwaren og referenceguide daglig brug opstilling pakke

Læs mere

Din brugermanual LEXMARK Z43 http://da.yourpdfguides.com/dref/1260165

Din brugermanual LEXMARK Z43 http://da.yourpdfguides.com/dref/1260165 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

Det er jo bare en tonerpatron. Hvilken forskel skulle det kunne gøre?

Det er jo bare en tonerpatron. Hvilken forskel skulle det kunne gøre? Det er jo bare en tonerpatron. Hvilken forskel skulle det kunne gøre? toner brochure_dansk.indd 1 14-08-2013 11:04:23 Det kan være forskellen mellem at nå eller ikke nå en deadline. toner brochure_dansk.indd

Læs mere

5210n / 5310n Oversigtsguide

5210n / 5310n Oversigtsguide 5210n / 5310n Oversigtsguide 1 2 3 4 FORSIGTIG! Før du opsætter og bruger din Dell-printer, skal du læse og følge sikkerhedsreglerne i brugermanualen. 5 6 7 8 1 Outputexpander 2 Betjeningspanel 3 Skuffe

Læs mere

Home Smart ALT-I-ÉN INKJETMODELLER, SOM GIVER FLEKSIBILITET TIL HJEMMEKONTORET. VELKOMMEN TIL PRINT 3.0. Få 3 års garanti. 1. år on-site SWAP-service

Home Smart ALT-I-ÉN INKJETMODELLER, SOM GIVER FLEKSIBILITET TIL HJEMMEKONTORET. VELKOMMEN TIL PRINT 3.0. Få 3 års garanti. 1. år on-site SWAP-service Home Smart GARANTI Få 3 års garanti. 1. år on-site SWAP-service ALT-I-ÉN INKJETMODELLER, SOM GIVER FLEKSIBILITET TIL HJEMMEKONTORET. VELKOMMEN TIL PRINT 3.0 A3 315-025 iprint&scan BROTHER INTRODUCERER

Læs mere

Z54 Color Jetprinter. Onlinebrugervejledning til Mac OS 8.6 til 9.2. www.lexmark.com. Printeroversigt. Grundlæggende udskrivning.

Z54 Color Jetprinter. Onlinebrugervejledning til Mac OS 8.6 til 9.2. www.lexmark.com. Printeroversigt. Grundlæggende udskrivning. Z54 Color Jetprinter Onlinebrugervejledning til Mac OS 8.6 til 9.2 vejledning 2 Navigering Klik på kategorierne i venstre rude for at navigere rundt på siderne. Klik på den blå tekst for at følge link

Læs mere

Brug Opsætningsmenu til at konfigurere forskellige printerfunktioner. Vælg et menupunkt for at få flere oplysninger:

Brug Opsætningsmenu til at konfigurere forskellige printerfunktioner. Vælg et menupunkt for at få flere oplysninger: Brug til at konfigurere forskellige printerfunktioner. Vælg et menupunkt for at få flere oplysninger: Alarmkontrol Strømbesparer Fortsæt autom. Print timeout Displaysprog Printersprog Indlæs til Spar ressourcer

Læs mere

Farvetyper. Om farver. Udskrivning. Brug af farve. Papirhåndtering. Vedligeholdelse. Fejlfinding. Administration. Stikordsregister

Farvetyper. Om farver. Udskrivning. Brug af farve. Papirhåndtering. Vedligeholdelse. Fejlfinding. Administration. Stikordsregister Printeren gør det muligt at kommunikere i farver. Farver tiltrækker opmærksomhed og forøger værdien af det udskrevne materiale eller de udskrevne oplysninger. r øger læsbarheden, og farveudskrifter læses

Læs mere

Vedligeholdelsesvejledning

Vedligeholdelsesvejledning Vedligeholdelsesvejledning Læs dette først Varemærker...3 Sådan læser du denne vejledning...4 Papir og andre medier Papir og andre medier, der kan anvendes i printeren...5 Anbefalet papir...9 Ilægning

Læs mere

Business Smart ALT-I-ÉN INKJETMODELLER, SOM BRINGER DIN VIRKSOMHEDS PRINT TIL NYE HØJDER. VELKOMMEN TIL PRINT 3.0

Business Smart ALT-I-ÉN INKJETMODELLER, SOM BRINGER DIN VIRKSOMHEDS PRINT TIL NYE HØJDER. VELKOMMEN TIL PRINT 3.0 Business Smart GARANTI Få 3 års garanti med on-site SWAP-service ALT-I-ÉN INKJETMODELLER, SOM BRINGER DIN VIRKSOMHEDS PRINT TIL NYE HØJDER. VELKOMMEN TIL PRINT 3.0 A3 315-025 iprint&scan BROTHER INTRODUCERER

Læs mere

Meddelelse om udgaven

Meddelelse om udgaven Meddelelse om udgaven Første udgave (Januar 2001) Det følgende afsnit gælder ikke i lande, hvor sådanne bestemmelser er i modstrid med lokal lov: LEXMARK INTERNATIONAL, INC. LEVERER DENNE PUBLIKATION SOM

Læs mere

Lexmark Z53. Color Jetprinter. Brugerhåndbog til Windows 95 og Windows 98

Lexmark Z53. Color Jetprinter. Brugerhåndbog til Windows 95 og Windows 98 Lexmark Z53 Color Jetprinter Brugerhåndbog til Windows 95 og Windows 98 Første udgave (februar 2001) Det følgende afsnit gælder ikke i lande, hvor sådanne bestemmelser er i modstrid med lokal lov: LEXMARK

Læs mere

Billedudglatning. Kontrol af udskriften. Udskrivning. Brug af farve. Papirhåndtering. Vedligeholdelse. Fejlfinding. Administration.

Billedudglatning. Kontrol af udskriften. Udskrivning. Brug af farve. Papirhåndtering. Vedligeholdelse. Fejlfinding. Administration. Printerdriveren giver output af den bedste kvalitet til en række forskellige typer udskrivningsbehov. Du kan også bedre styre, hvordan de udskrevne dokumenter kommer til at se ud. Printerens standardindstilling

Læs mere

Grundlæggende om Mac: Udskrivning i OS X Her kan du se, hvordan man tilføjer en printer, og hvordan man udskriver i OS X Mountain Lion og Mavericks.

Grundlæggende om Mac: Udskrivning i OS X Her kan du se, hvordan man tilføjer en printer, og hvordan man udskriver i OS X Mountain Lion og Mavericks. Grundlæggende om Mac: Udskrivning i OS X Her kan du se, hvordan man tilføjer en printer, og hvordan man udskriver i OS X Mountain Lion og Mavericks. Sådan tilføjes en printer Ved de fleste USB-printere

Læs mere

Udskiftning af overførselsbæltet

Udskiftning af overførselsbæltet Printeren overvåger overførselsbæltets levetid. Når overførselsbæltet er opbrugt, viser printeren 80 Bælte opbrugt. Denne meddelelse angiver, at det er på tide at udskifte overførselsbæltet. Hvis du vil

Læs mere

EU's GPP-kriterier for billedbehandlingsudstyr

EU's GPP-kriterier for billedbehandlingsudstyr EU's GPP-kriterier for billedbehandlingsudstyr Grønne offentlige indkøb er et frivilligt instrument. Dette dokument indeholder de kriterier for grønne offentlige indkøb, som EU har fastlagt for produktgruppen

Læs mere

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Kort funktionsoversigt M276

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Kort funktionsoversigt M276 LASERJET PRO 200 COLOR MFP Kort funktionsoversigt M276 Optimering af kopikvaliteten Følgende kopikvalitetsindstillinger er tilgængelige: Autovalg: Brug denne indstilling, når kopikvaliteten ikke er vigtig.

Læs mere

Hurtig installationsvejledning

Hurtig installationsvejledning FAX-1840C Før du kan bruge maskinen, skal du opsætte hardwaren. Husk at læse denne Hurtig installationsanvisning, som indeholder de relevante instruktioner i opsætning. Opsætning af maskinen Opsætning

Læs mere

INNOVER, OPRET, UDSKRIV

INNOVER, OPRET, UDSKRIV SureColor SC-T3200, SC-T5200, SC-T7200 24", 36" og 44" produktionsprintere INNOVER, OPRET, UDSKRIV CAD-tegninger Reprografier POS-bannere FREMSTILLET TIL PRINT T e k n o l o g i DESIGNET TIL DIT NÆSTE

Læs mere

Lexmark Z42, Z43. Brugerhåndbog til Windows 95 og Windows 98. Color Jetprinter TM

Lexmark Z42, Z43. Brugerhåndbog til Windows 95 og Windows 98. Color Jetprinter TM Lexmark Z42, Z43 Brugerhåndbog til Windows 95 og Windows 98 Color Jetprinter TM Udgave: Februar 2001 Det følgende afsnit gælder ikke i lande, hvor sådanne bestemmelser er i modstrid med lokal lov: LEXMARK

Læs mere

Papirmenu 1. Udskrivning. Papirhåndtering. Vedligeholdelse. Fejlfinding. Administration. Stikordsregister

Papirmenu 1. Udskrivning. Papirhåndtering. Vedligeholdelse. Fejlfinding. Administration. Stikordsregister 1 Brug til at definere det papir, der er lagt i hver papirskuffe og standardpapirkilden. Vælg et menupunkt for at få flere oplysninger: Konfigurer MP Papirstruktur Specialtyper Papirtype Kuvertforbedring

Læs mere

Betjeningsvejledning Papirhåndbog

Betjeningsvejledning Papirhåndbog Husk først at læse afsnittet Sikkerhedsoplysninger i "Læs dette først" for sikker og korrekt brug af maskinen. Betjeningsvejledning Papirhåndbog INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion... 3 1. Papirets egenskaber

Læs mere

Xi4 /RXi4 Kort funktionsoversigt

Xi4 /RXi4 Kort funktionsoversigt Xi4 /RXi4 Kort funktionsoversigt I denne vejledning beskrives den daglige betjening af printeren. Nærmere oplysninger findes i brugervejledningen. Printerkomponenter Figur viser komponenterne i printerens

Læs mere

Tilslutningsvejledning

Tilslutningsvejledning Tilslutningsvejledning Side 1 af 2 Tilslutningsvejledning Bemærk: Ved lokal udskrivning skal du installere printersoftwaren (drivere) inden tilslutning af USB-kablet. Installation af printer og software

Læs mere

1 HP Deskjet 3740 Seriesprintere

1 HP Deskjet 3740 Seriesprintere 1 HP Deskjet 3740 Seriesprintere Vælg et af nedenstående emner for at få svar på et spørgsmål: Meddelelser Specialfunktioner Introduktion Tilslutning til printeren Udskrivning af fotos Udskrivning af andre

Læs mere

Din brugermanual XEROX PHASER 3610 http://da.yourpdfguides.com/dref/5390520

Din brugermanual XEROX PHASER 3610 http://da.yourpdfguides.com/dref/5390520 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

Hurtig. User Guide. betjeningsvejledning XT3008DA0-2 ME3612E4-1. Copyright 2008 Xerox Corporation. Alle rettigheder forbeholdt.

Hurtig. User Guide. betjeningsvejledning XT3008DA0-2 ME3612E4-1. Copyright 2008 Xerox Corporation. Alle rettigheder forbeholdt. Hurtig User Guide betjeningsvejledning XT3008DA0-2 ME3612E4-1 Copyright 2008 Xerox Corporation. Alle rettigheder forbeholdt. Oversat af: Xerox GKLS European Operations Bessemer Road Welwyn Garden City

Læs mere

Brugervejledning. Læs dette først. Papir

Brugervejledning. Læs dette først. Papir Brugervejledning Læs dette først INHOLDFORTEGNELSE Om dette produkt...11 Indledning...11 Varemærker...11 Ansvarsfraskrivelse... 12 Vejledninger til denne printer... 12 Sådan læser du denne vejledning...

Læs mere

Udskrivning uden blækpatroner

Udskrivning uden blækpatroner EcoTank-printersortiment Udskrivning uden blækpatroner Spar 90 % på udgiften til blæk 1 30 millioner globalt solgte EcoTank-printere 4 Vi har ændret udskrivning i hjemmet for evigt Med vores innovative

Læs mere

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Brug til at justere udskriftskvaliteten og tilpasse farveudskrivning. Vælg et menupunkt for at få yderligere oplysninger: Farvekorrektion Udskr.opløsning 1 Manuel farve Udskriftstilstand Tonersværtn.gr.

Læs mere

LASERJET PRO 100 COLOR MFP M175. Kort funktionsoversigt

LASERJET PRO 100 COLOR MFP M175. Kort funktionsoversigt LASERJET PRO 100 COLOR MFP M175 Kort funktionsoversigt Installation af HP Smart Install Produktet indeholder HP Smart Install-installationssoftware til Windows-operativsystemer. Softwaren bruger USB-kablet

Læs mere

Januar 2001 708P86014. Bemærkning til leveringsfolk: Åbn denne vejledning, og gennemgå den side-for-side sammen med kunden.

Januar 2001 708P86014. Bemærkning til leveringsfolk: Åbn denne vejledning, og gennemgå den side-for-side sammen med kunden. Januar 00 708P8604 Bemærkning til leveringsfolk: Åbn denne vejledning, og gennemgå den side-for-side sammen med kunden. Udarbejdet af: Xerox Corporation Xerox Customer Education Services Xerox Square XRX-8B

Læs mere

Vejledning til udskriftskvalitet

Vejledning til udskriftskvalitet Side 1 af 16 Vejledning til udskriftskvalitet Tomme eller hvide sider a Fjern og geninstaller derefter billedenheden eller billedsættet. Advarsel! Potentiel skade: Billedenheden og billedsættet må ikke

Læs mere

Fuldautomatisk gensupplering af forbrugsstoffer (ASR) Spørgsmål og svar Kunder

Fuldautomatisk gensupplering af forbrugsstoffer (ASR) Spørgsmål og svar Kunder Fuldautomatisk gensupplering af forbrugsstoffer (ASR) Spørgsmål og svar Kunder september 2016 Indhold Fuldautomatisk gensupplering af forbrugsstoffer (ASR)... 1 Spm. 1. Hvad er ASR?... 2 Spm. 2. Hvordan

Læs mere

Hurtige multifunktionsprodukter med maksimal ydelse i bredformat

Hurtige multifunktionsprodukter med maksimal ydelse i bredformat Hurtige multifunktionsprodukter med maksimal ydelse i bredformat MP W5100/MP W7140 Den perfekte partner til bredformat Du ved, hvad du kræver af en bredformatprinter. Den skal kunne håndtere arbejdsgange

Læs mere

Onlinemanual. Start Klik på knappen "Start".

Onlinemanual. Start Klik på knappen Start. Onlinemanual Start Klik på knappen "Start". Introduktion I denne manual beskrives printerfunktionerne i de multifunktionelle digitale e-studio6-systemer. Se betjeningsmanualen til det digitale multifunktionelle

Læs mere

HP LaserJet Pro CM1415-serien af multifunktionsfarveprintere

HP LaserJet Pro CM1415-serien af multifunktionsfarveprintere Fordele Brug en farveberøringsskærm til at udskrive, kopiere, scanne i farver og faxe. Slut denne MFP til et trådløst eller kabelbaseret netværk, og giv dit kontor udskrifter i høj kvalitet med levende

Læs mere

Printer Administrations Løsninger. Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder

Printer Administrations Løsninger. Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder Printer Administrations Løsninger Printer Administrations Løsninger Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder STYR ARBEJDSGANGENE DEN NEMME MÅDE AT STYRE DINE PRINTERE OG

Læs mere

SP 8300DN. Sort-hvid A3-laserprinter. Printer. 50 S/h s/min. SP 8300DN

SP 8300DN. Sort-hvid A3-laserprinter. Printer. 50 S/h s/min. SP 8300DN SP 8300DN Sort-hvid A3-laserprinter Printer SP 8300DN 50 S/h s/min. Højtydende og driftsikker s/h-laserprinter Laserprinteren SP 8300DN leverer en stærk kombination af høj hastighed, alsidighed og driftsikkerhed.

Læs mere

Infoblad. ISO/TS 16949 - Automotive

Infoblad. ISO/TS 16949 - Automotive Side 1 af 5 ISO/TS 16949 - Automotive Standarden ISO/TS 16949 indeholder særlige krav gældende for bilindustrien og for relevante reservedelsvirksomheder. Standardens struktur er opbygget som strukturen

Læs mere

-års garanti. med on-site SWAP-service. iprint&scan PRODUKTIVE LØSNINGER TIL DIN VIRKSOMHED FÅ PRINT 3.0-FORDELEN

-års garanti. med on-site SWAP-service. iprint&scan PRODUKTIVE LØSNINGER TIL DIN VIRKSOMHED FÅ PRINT 3.0-FORDELEN 315-025 iprint&scan -års garanti med on-site SWAP-service PRODUKTIVE LØSNINGER TIL DIN VIRKSOMHED FÅ PRINT 3.0-FORDELEN A3 VI INTRODUCERER PRODUKTIVE LØSNINGER TIL DIN VIRKSOMHED Print 3.0 tilbyder mere

Læs mere

Xi4Kort funktionsoversigt

Xi4Kort funktionsoversigt Xi4Kort funktionsoversigt I denne vejledning beskrives den daglige betjening af printeren. Nærmere oplysninger findes i brugervejledningen. Printerkomponenter Figur viser komponenterne i printerens etiketrum.

Læs mere

ColorQube -printere og multifunktionsprintere

ColorQube -printere og multifunktionsprintere Solid Ink-printere og multifunktionsprintere fra Xerox Xerox ColorQube -printere og multifunktionsprintere Det er indlysende, at du skal til at tænke anderledes på toner. Solid Ink-printere og multifunktionsprintere

Læs mere

Vejledning til opsætning af hardware

Vejledning til opsætning af hardware Udpakning Fjern alt beskyttelsesmateriale. Illustrationerne i denne manual er af en lignende model. De afviger muligvis fra den egentlige model, men funktionsmåden er den samme. Tilslutning af enheden

Læs mere

SKI PRINT&MFP. samt Follow-me software. Delaftale 1. SKI PRINT & KOPI 2019 Side 1 af 9

SKI PRINT&MFP. samt Follow-me software. Delaftale 1. SKI PRINT & KOPI 2019 Side 1 af 9 SKI 50.10 PRINT&MFP samt Follow-me software Delaftale 1 2019 SKI PRINT & KOPI 2019 Side 1 af 9 SKI 50.10 du er på og hvad går aftalen ud på Den nye SKI Print og MFP-aftale indeholder 22 forskellige print

Læs mere

Lexmark 350 Series. Brugervejledning. 2006 Lexmark International, Inc. Alle rettigheder forbeholdes. www.lexmark.com

Lexmark 350 Series. Brugervejledning. 2006 Lexmark International, Inc. Alle rettigheder forbeholdes. www.lexmark.com Lexmark 350 Series Brugervejledning 2006 Lexmark International, Inc. Alle rettigheder forbeholdes. www.lexmark.com Indhold Brug af printeren...5 Ilægning af papir...5 Brug af understøttede papirtyper...5

Læs mere

Ved skift af farvepatron er det vigtigt, at man bruger følgende fremgangsmåde:

Ved skift af farvepatron er det vigtigt, at man bruger følgende fremgangsmåde: Manual til IJ-25 1. Skift af farvepatron Ved skift af farvepatron er det vigtigt, at man bruger følgende fremgangsmåde: HUSK! Fjern beskyttelsestapen fra printhovedet! 1.1. Maskinen skriver Klar. 1.2.

Læs mere

AccuRead OCR. Administratorvejledning

AccuRead OCR. Administratorvejledning AccuRead OCR Administratorvejledning April 2015 www.lexmark.com Indhold 2 Indhold Oversigt...3 Understøttede programmer...3 Understøttede formater og sprog...4 OCR-ydeevne...4 Eksempeldokumenter...6 Konfiguration

Læs mere

Brug menuen Finishing til at angive, hvordan printeren skal levere udskrifter. Vælg et menupunkt for at få yderligere oplysninger:

Brug menuen Finishing til at angive, hvordan printeren skal levere udskrifter. Vælg et menupunkt for at få yderligere oplysninger: Brug menuen Finishing til at angive, hvordan printeren skal levere udskrifter. Vælg et menupunkt for at få yderligere oplysninger: Tomme sider Multisiderkflg. 1 Sortering Kopier Duplex Duplexindbind. Multisideramme

Læs mere

Brugervejledning. Vejledning til komponenter. Konfiguration af printeren. Udskriftsmedier. Udskriver. Kopiering. Scanning. Drivere

Brugervejledning. Vejledning til komponenter. Konfiguration af printeren. Udskriftsmedier. Udskriver. Kopiering. Scanning. Drivere Brugervejledning Vejledning til komponenter Konfiguration af printeren Udskriftsmedier Udskriver Kopiering Scanning Drivere Taster og indikatorer Vedligeholdelse af enheden Fejlfinding Appendiks Husk først

Læs mere

Kontrolpanelets indikatorer

Kontrolpanelets indikatorer betyder forskellige ting, afhængigt af rækkefølgen. Indikatorer, som er slukket, tændt og/eller blinker, angiver printertilstande, f.eks. printerstatus, indgriben (f.eks. Mangler papir) eller service.

Læs mere

Xerox WorkCentre 6655 Multifunktionel farveprinter Betjeningspanel

Xerox WorkCentre 6655 Multifunktionel farveprinter Betjeningspanel Betjeningspanel Tilgængelige funktioner kan afhænge af printerens konfiguration. Se Betjeningsvejledning for flere oplysninger om funktioner og indstillinger. 3 4 5 Berøringsskærm Menuer 6 6 Alfanumerisk

Læs mere

HP Color LaserJet CM1312 MFP Series Vejledning til papir og udskriftsmedier

HP Color LaserJet CM1312 MFP Series Vejledning til papir og udskriftsmedier HP Color LaserJet CM1312 MFP Series Vejledning til papir og udskriftsmedier Copyright og licens 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Reproduktion, tilpasning eller oversættelse er,

Læs mere

Brugervejledning. Læs dette først. Papir

Brugervejledning. Læs dette først. Papir Brugervejledning Læs dette først INHOLDFORTEGNELSE Om dette produkt... 12 Indledning... 12 Varemærker... 12 Ansvarsfraskrivelse... 13 Vejledninger til denne printer... 13 Sådan læser du denne vejledning...

Læs mere

Printerstyringsprogrammet MarkVision

Printerstyringsprogrammet MarkVision Printerstyringsprogrammet MarkVision Printersoftware og -tilbehør 1 MarkVision til Windows 95/98/2000, Windows NT 4.0 og Macintosh leveres sammen med printeren på cd'en Drivers, MarkVision and Utilities.

Læs mere

C3200. C3000-serien - farve- og sort/hvid printere C3200. C3200n

C3200. C3000-serien - farve- og sort/hvid printere C3200. C3200n C3200 C3000-serien - farve- og sort/hvid printere C3200 C3200n Hvorfor vælge mellem farver og sort/hvid, når du kan få begge dele og endda få hurtigere og flottere udskrifter? 12 farvesider og 20 s/h sider

Læs mere

KONTORAVISEN 389,- SUPER TILBUD 3.995,- SE SIDE 4 A3 FARVE PR. MD. KOPI, PRINT, SCAN, FAX - VI HAR LØSNINGEN

KONTORAVISEN 389,- SUPER TILBUD 3.995,- SE SIDE 4 A3 FARVE PR. MD. KOPI, PRINT, SCAN, FAX - VI HAR LØSNINGEN TIL KONTORER / 2015 KONTORAVISEN KOPI, PRINT, SCAN, FAX - VI HAR LØSNINGEN SPÆNDENDE NYHEDER OG GODE TILBUD TIL KONTORET SE DET STORE UDVALG HER I AVISEN SUPER TILBUD 2500ci A3 farve multimaskine med kopi,

Læs mere

Vælg et emne under billedet af din printer for at få svar på et spørgsmål:

Vælg et emne under billedet af din printer for at få svar på et spørgsmål: brugervejledning Vælg et emne under billedet af din printer for at få svar på et spørgsmål: meddelelser specialfunktioner introduktion tilslutning udskrivning vedligeholdelse fejlfinding specifikationer

Læs mere

- sådan undgår du fejl i din tryksag

- sådan undgår du fejl i din tryksag 1Software Det er ikke alle programmer, der er født til at blive anvendt som et trykgrafisk værktøj. F.eks. Microsoft Office pakken, tekstbehandlingsprogrammer, regneark og præsentations-programmer. Disse

Læs mere

Brugermanual for Reck MOTOmed viva1

Brugermanual for Reck MOTOmed viva1 1. Generel information 2. Indstigning og sikring af ben 3. Betjeningsguide 4. Ben indstigningshjælp 5. Symmetritræning 6. Start/stop for bentræner 7. Hastighed 8. Motor styrke 9. Aktiv tilstand 10. Træningsperiode

Læs mere

Meddelelse om udgaven

Meddelelse om udgaven Meddelelse om udgaven Første udgave (december 1999) Det følgende afsnit gælder ikke i lande, hvor sådanne bestemmelser er i modstrid med lokal lov: LEXMARK INTERNATIONAL, INC. LEVERER DENNE PUBLIKATION

Læs mere

Lys sort, lys lys sort, fotosort, mat sort, cyan, lys cyan, gul, klar magenta, klar lys magenta, orange, grøn, violet 4

Lys sort, lys lys sort, fotosort, mat sort, cyan, lys cyan, gul, klar magenta, klar lys magenta, orange, grøn, violet 4 SPECIFIKATIONER SureColor SC-P6000 SureColor SC-P7000/V SureColor SC-P8000 SureColor SC-P9000/V Teknologi Blækteknologi UltraChrome HD UltraChrome HDX UltraChrome HD UltraChrome HDX Udskrivningsmetode

Læs mere

Quick Guide NPD4499-00 DA

Quick Guide NPD4499-00 DA NPD4499-00 DA Kapitel 1 Introduktion Tak fordi du har købt denne maskine. Denne indeholder en introduktion og en række illustrationer til grundlæggende betjening af maskinen og ofte anvendte funktioner.

Læs mere

P R I N T E R E. HP LaserJet P2055dn. HP LaserJet P2055dn er en sort/hvid laserprinter, som er beregnet til kontorer med op til 3 brugere.

P R I N T E R E. HP LaserJet P2055dn. HP LaserJet P2055dn er en sort/hvid laserprinter, som er beregnet til kontorer med op til 3 brugere. P R I N T E R E HP LaserJet P2055dn HP LaserJet P2055dn er en sort/hvid laserprinter, som er beregnet til kontorer med op til 3 brugere. Den kan printe i sort/hvid og duplex, dvs. på begge sider af papiret.

Læs mere

Aldrig mere printerproblemer

Aldrig mere printerproblemer Få svar på alle dine spørgsmål: Aldrig mere printerproblemer sådan Hvis din printer ikke vil udskrive eller blot leverer print i dårlig kvalitet, kan du læse her, hvordan du kommer begge problemer til

Læs mere

Brugsanvisning QL-700. Labelprinter

Brugsanvisning QL-700. Labelprinter Brugsanvisning Labelprinter QL-700 Sørg for at læse og forstå denne vejledning, inden du bruger maskinen. Vi anbefaler, at du gemmer denne vejledning, så du har den til fremtidig reference. www.brother.com

Læs mere

Digital SurePress L-4033 mærkatpresse ALSIDIG UDSKRIVNING ENSARTET KVALITET

Digital SurePress L-4033 mærkatpresse ALSIDIG UDSKRIVNING ENSARTET KVALITET Digital SurePress L-4033 mærkatpresse ALSIDIG UDSKRIVNING ENSARTET KVALITET BLIV DIGITAL OG FÅ BEDRE BUNDLINJE Den digitale SurePress L-4033-inkjetmærkatpresse gør mindre kvalitetsudskriftsjob lettere

Læs mere

Professionelle farver.

Professionelle farver. printer-kopimaskine Stærk ydelse. Professionelle farver. Fleksibel interface til enhed! Stor pegeskærm i fuld farve er let at anvende og enkel at programmere. Tilpas tastaturet med de funktioner, du bruger

Læs mere

RIGTIG GODE PRISER! 3.995,- SPÆNDENDE NYHEDER OG GODE TILBUD TIL KONTORET! 15.995,- SE DET STORE UDVALG

RIGTIG GODE PRISER! 3.995,- SPÆNDENDE NYHEDER OG GODE TILBUD TIL KONTORET! 15.995,- SE DET STORE UDVALG TIL KONTORER / 2014 KONTORAVISEN SPÆNDENDE ER OG GODE TILBUD TIL KONTORET! P-C2660 MFP A4 farve multimaskine med kopi, print, scan, fax* SE DET STORE UDVALG 206CI A3 farve multimaskine med kopi, print,

Læs mere

Tomme sider Multiside rkflg. Sortering Udskr. fl. sider Kopier Multiside-visn. Duplex Skillesider Duplexindbind. Skilleside-kilde Multisideramme

Tomme sider Multiside rkflg. Sortering Udskr. fl. sider Kopier Multiside-visn. Duplex Skillesider Duplexindbind. Skilleside-kilde Multisideramme Brug menuen Finishing til at definere, hvordan printeren leverer udskriften. Vælg et menupunkt for at få flere oplysninger: Tomme sider Multiside rkflg. Sortering Udskr. fl. sider Kopier Multiside-visn.

Læs mere

HP Color LaserJet CP1510 Series-printer Vejledning til papir og udskriftsmedier

HP Color LaserJet CP1510 Series-printer Vejledning til papir og udskriftsmedier HP Color LaserJet CP1510 Series-printer Vejledning til papir og udskriftsmedier Copyright og licens 2007 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Reproduktion, tilpasning eller oversættelse

Læs mere

Artikel nr. 1. AGI 417 maj 2005

Artikel nr. 1. AGI 417 maj 2005 Artikel nr. 1 AGI 417 maj 2005 C20 M13 Y14 Neutral grå og Half&half C30 M20 Y22 Sådan kombinerer du en neutral grå farve i cmyk så du undgår farvestik. tekst Kay Werner Schmidt kw@kaywerner.dk C40 M27

Læs mere

forestil dig et kompakt format, nye muligheder og fantastiske farver

forestil dig et kompakt format, nye muligheder og fantastiske farver forestil dig et kompakt format, nye muligheder og fantastiske farver Samsung multifunktionsfarveprinter CLX-2160/2160N Nu lanceres verdens mindste og fl otteste multifunktionsfarveprinter. Med Samsung

Læs mere

hp deskjet 948c/940c/920c series oplysninger om printeren... 1

hp deskjet 948c/940c/920c series oplysninger om printeren... 1 quick-hjælp hp deskjet 948c/940c/920c series indholdsfortegnels oplysninger om printeren........................ 1 introduktion af hp deskjet-printeren........................ 2 sådan får du oplysninger...............................

Læs mere

- så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine

- så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine - så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine Din guide til overlevelse, når du møder en kopimaskinesælger... Kopimaskine. Printer. Man er nærmest ved at falde i søvn allerede. Næstefter

Læs mere

Manual til Neopost IJ-40 og IJ-50

Manual til Neopost IJ-40 og IJ-50 Manual til Neopost IJ-40 og IJ-50 1. Skift af farvepatron Ved skift af farvepatron er det vigtigt, at man bruger følgende fremgangsmåde: HUSK! Fjern beskyttelsestapen fra printhovederne! 1.1. Log på som

Læs mere

Version 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internet Services

Version 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internet Services Version 1.0 09/10 Xerox 2010 Xerox Corporation. Alle rettigheder forbeholdt. Upublicerede rettigheder forbeholdes under copyright-lovgivningen i USA. Indholdet i denne publikation må ikke gengives på nogen

Læs mere

HP DeskJet 720C Series Printer. Syv enkelte trin til opstilling af din printer

HP DeskJet 720C Series Printer. Syv enkelte trin til opstilling af din printer HP DeskJet 720C Series Printer Syv enkelte trin til opstilling af din printer Tillykke med købet af HP DeskJet 720C Series printeren! Her har du indholdet af kassen. Hvis der mangler noget, bør du tage

Læs mere

Triangle Colorscale. Created for design CMYK GUIDE. Intuitiv, præcis og praktisk

Triangle Colorscale. Created for design CMYK GUIDE. Intuitiv, præcis og praktisk Created for design CMYK GUIDE Intuitiv, præcis og praktisk »Det er hurtigt at finde en farve i CMYK GUIDE. Og den farve du vælger, bliver præcis i tryk!« INTUITIV Hurtigt værktøj til designeren CMYK GUIDE

Læs mere