DDElibra H Å N D B O G

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DDElibra H Å N D B O G"

Transkript

1 H Å N D B O G Axiell Danmark A/S Version GUI Copyright 2016

2 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse Introduktion Søgning i dokumentationen Åbning af "" Funktioner Modulvinduets opbygning Faner Overførte poster Låners bookinger er på overført post Fremsøgte bookinger Udlån Identifikationslinien Formular med detaljer om bookingen Kalenderen Generelt om visning af kalenderen Lukkedage Knapper Formularen Find Knapper Ny booking Opret ny booking Lærereksemplar Klasseoprykning efter sommerferien Opret ny booking - videre Feltet Status Administration af eksisterende bookinger Find bookinger Ret en booking Forny en booking Slet en booking Automatisk sletning af uafhentede bookinger Forældede bookinger slettes automatisk Klargør bookinger til udlån Udlån af bookinger Udskriv følgesedler Formularen Udskriv følgeseddel Knapper Udskriv hjemkaldelser Knapper Hvem har booket bogen? Påmindelser til lærerne... 24

3 3 2 Introduktion DDElibra er et integreret modul til DDElibra. Modulet indeholder funktionalitet til at varetage booking af et bestemt antal eksemplarer af et materiale i en given periode. I modulet er det dels muligt at oprette en ny booking og dels muligt at håndtere allerede eksisterende bookinger på forskellig vis. 3 Søgning i dokumentationen Der kan søges i dokumentationen med Ctrl+F. 4 Åbning af "" "" åbnes med (Ctrl+Y) eller ved at klikke på modul-ikonet i venstre menu.

4 4 5 Funktioner "" indeholder skærmbilledet, og her kan følgende funktioner anvendes: Funktioner Udføres med Uddybende bemærkninger Opret F7 Opretter en booking. Der foretages først en oprettelse, når alle obligatoriske felter er udfyldt. Slet * Shift+F7 Sletter en markeret booking. En booking kan ikke slettes, hvis der er udlånt et eller flere eksemplarer af bookingen. Kun kalender Ctrl+F7 Ændrer visningen af kalenderen i nederste halvdel af skærmbilledet, så felterne til venstre forsvinder, og kalenderen fylder hele den nederste del af skærmen. Skærmstørrelsen afgør, hvor mange måneder, der kan vises. Ved at kikke på Kun kalender igen genskabes visningen, således at både felter OG kalender vises. Find F8 Kalder en søge-popup, der giver mulighed for at fremsøge bookinger. Ud over CCL-søgning er der mulighed for søgning i en lang række felter. Efter indtastning af søgekriterier trykkes (Alt+f) "Find". Hvis knappen "Find" er fremhævet, kan der alternativt trykkes (Retur). Såfremt man ikke udfylder nogen felter overhovedet, vises en advarsel med teksten Der er ikke udfyldt søgekriterier. Fortsæt søgning? Man kan vælge mellem Ja eller Nej. De bookinger, der opfylder de indtastede søgekriterier, vises under fane 4 Fremsøgte bookinger. Opdater Shift+F8 Opdaterer de ændringer, man har foretaget. Der kan kun opdateres, hvis alle obligatoriske felter er udfyldt. Udskriv følgesedler F11 Udskriver følgesedler til alle eller markerede bookinger. Forudsætter, at der er søgt en eller

5 5 Funktioner Udføres med Uddybende bemærkninger flere bookinger frem. Udskriv hjemkaldelser Shift+F11 Udskriver hjemkaldelser til alle eller markerede bookinger. Der kan desuden vælges at indsnævre antallet af hjemkaldelser ved brug af diverse filtre som f.eks. Filial, Afdeling, Opstilling mv. Hvem har booket bogen? * ALT+F11 Viser en oversigt over, hvilke lånere, der har booket den aktuelle titel, samt bl.a. oplysninger om lånerkategori, bookingnr, periode og antal. Sidste låner * F12 Henter den låner, der sidst har været aktiv på den pågældende arbejdsplads. Virker kun, når billedet har været blanket. Blank Shift+F12 Blanker lånerbilledet. Udskriv Ctrl+P Viser dialogboks med udskrivningsmuligheder. Funktionerne er kun aktive, når de er relevante (dvs. kan bruges i den aktuelle situation). Funktioner markeret med * vil kun være tilgængelige i funktionsmenuen.

6 6 6 Modulvinduets opbygning I vinduet vises øverst fanerne: 1. Overførte poster 2. Låners bookinger 3. er på overført post 4. Fremsøgte bookinger 5. Udlån Fanerne indeholder lister. Under fanerne findes Identifikationslinien. Nederste del af modulvinduet er opdelt i: - venstre del, der er en formular til registrering af detaljer om den aktuelle booking. - højre del, der er kalenderen, der viser oplysninger om tilgængelighed, antal eksemplarer mv. 6.1 Faner Overførte poster I fanen 1 Overførte poster vises den eller de poster, der er overført vha. Ctrl+Shift+Y fra søgning. Listen indeholder følgende kolonner: Kolonnebetegnelse Idnr. Forfatter Titel Mat.type Opstilling Indhold Idnr (Faustnummer) på den aktuelle titel. Forfatterangivelse. Titelangivelse. Materialetype. Materialets opstilling.

7 Låners bookinger I fanen 2 Låners bookinger vises en liste over en identificeret låners bookinger. Listen indeholder følgende kolonner: Kolonnebetegnelse Nr. Idnr. Forfatter Titel Låner Klasse/hold Fra dato Til dato Status Booket Ikke afh. Indhold Nummer, der identificerer bookingen. Idnr. på det bookede materiale. Forfatterangivelse. Titelangivelse. Navn på den låner, der er ansvarlig for bookingen. Navn på den klasse eller det hold, som bookingen gælder. Den dato bookingen er gældende fra. Den dato bookingen ophører. Der findes følgende muligheder: Afsluttet, Delvist klar, Klar eller Venter. Se definitionen på hver status i afsnit 7 Ny booking Her vises den antal eksemplarer, der er booket Her vises det antal eksemplarer, der endnu ikke er afhentet.

8 er på overført post I fanen 3 er på overført post vises en samlet oversigt over alle bookinger, der er på ét bestemt idnr. under forudsætning af, at der er indhold i Fane 1 Overførte poster. Hvis der i stedet markeres en post fra f. eks. Fane 4 Fremsøgte bookinger, vises der ikke oplysninger i fane 3. Listen indeholder følgende kolonner: Kolonnebetegnelse Nr. Idnr. Forfatter Titel Låner Klasse/hold Fra dato Til dato Status Booket Ikke afh. Indhold Nummer, der identificerer bookingen. Idnr. på det bookede materiale. Forfatterangivelse. Titelangivelse. Navn på den låner, der er ansvarlig for bookingen. Navn på den klasse eller det hold, som bookingen gælder. Den dato bookingen er gældende fra. Den dato bookingen ophører. Der findes følgende muligheder: Afsluttet, Delvist klar, Klar eller Venter. Se definitionen på hver status i afsnit 7 Ny booking. Her vises det antal eksemplarer, der er booket. Her vises det antal eksemplarer, der endnu ikke er afhentet.

9 Fremsøgte bookinger I fanen 4 Fremsøgte bookinger vises en samlet oversigt over alle bookinger, der er søgt frem ved hjælp af søgeformularen Find - F(8). Listen indeholder følgende kolonner: Kolonnebetegnelse Nr. Idnr. Forfatter Titel Låner Klasse/hold Fra dato Til dato Status Booket Ikke afh. Indhold Nummer, der identificerer bookingen. Idnr. på det bookede materiale. Forfatterangivelse. Titelangivelse. Navn på den låner, der er ansvarlig for bookingen. Navn på den klasse eller det hold, som bookingen gælder. Den dato bookingen er gældende fra. Den dato bookingen ophører. Der findes følgende muligheder: Afsluttet, Delvist klar, Klar eller Venter. Se definitionen på hver status i afsnit 7 Ny booking. Her vises det antal eksemplarer, der er booket. Her vises det antal eksemplarer, der endnu ikke er afhentet.

10 Udlån I fanen 5 Udlån vises en oversigt over de eksemplarer, der er udlånt på en given titel. Listen indeholder følgende kolonner: Kolonnebetegnelse Mat.nr Navn Lånerkategori Hold Udl.dato Afleveringsfrist Indhold Materialenummer på den aktuelle titel. Lånerens navn. Den lånerkategori, som låneren tilhører. Eventuelt hold, som låneren tilhører. Udlånsdato. Afleveringsdato. 6.2 Identifikationslinien Denne linje indeholder felter til kortnummer og låneroplysninger. Læs mere om Identifikationslinien i f.eks. Udlån. 6.3 Formular med detaljer om bookingen Formularen nederst til venstre under Identifikationslinien bruges til registrering af detaljer om den aktuelle booking. Formularen indeholder følgende felter: Feltbetegnelse Idnr. * Antal tilg. * Indhold Materialets idnr. Antal tilgængelige eksemplarer. * Bibliografiske oplysninger om det markerede materiale. nr. Allerede afh. Et entydigt nummer for den aktuelle booking. Udfyldes af systemet, når en booking er oprettet. Angiver antallet af eksemplarer, der er udlånt på den relevante booking. Udfyldes af systemet, hvis der er foretaget udlån på en eksisterende booking.

11 11 Note Klasse Hold Antal Lærereksemplar Filial Afdeling Afhentes i Initialer Indsæt skoleår Fra dato Til dato Her angives eventuelt supplerende oplysninger om bookingen. Her vælges eventuelt den klasse, som bookingen vedrører. Her vælges eventuelt det hold, som bookingen vedrører. Angiver antallet af ønskede eksemplarer. Udfyldes automatisk af systemet, hvis der er valgt klasse eller hold, således at antallet af elever i klassen/på holdet er lig med det ønskede antal eksemplarer. Kan ændres manuelt. En markering her angiver, at der i feltet Antal skal tillægges et eksemplar til læreren. Skal angives manuelt. Angiver den filial, hvor bookingen foretages. Er oftest angivet på forhånd som standard, da de fleste kun booker på egen skole. Angiver den afdeling, hvor bookingen foretages. Er oftest angivet på forhånd som standard. Her angives den filial, hvor materialet ønskes afhentet. Er oftest angivet på forhånd som standard, da de fleste kun booker på egen skole. Her angives eventuelt den ansvarlige lærers initialer. Angiver booking for et helt skoleår startende fra dd. Afhængig af tidspunkt på året for bookingen, vil systemet tage hensyn til, om der bookes for indeværende eller kommende skoleår. Gøres der brug af denne funktion skal man ikke vælge Fra dato og Til dato. Angiver den dato bookingen skal være aktiv fra. Kan angives ved at skrive datoen i formen YYYMMDD eller ved at klikke på ikonet for kalenderen og vælge dato eller ved at markere datoen på kalenderen til højre: Man behøver ikke stå i feltet for at klikke på en dato i kalenderen. Angiver den dato bookingen slutter. Kan angives ved at skrive datoen i formen YYYMMDD eller ved at klikke på ikonet for kalenderen og vælge dato eller ved at markere datoen på kalenderen til højre: Man behøver ikke stå i feltet for at klikke på en dato i kalenderen.

12 12 Status Oprettet Man kan vælge mellem Afsluttet, Delvist klar, Klar eller Venter. Såfremt status Klar tildeles, vil eleverne ved indlogning få vist beskeden X skolebøger klar til afhentning. I lånerstatus vil der under overskriften Skolebøger klar til afhentning blive vist de aktuelle titler. Såfremt et booket materiale ikke er afhentet senest 60 dage efter bookingens startdato, ændres bookingens status automatisk til Afsluttet, og materialet kan herefter indgå i en ny booking. Oprettelsesdato for bookingen. Indsættes automatisk. Rettet Eventuel rettelsesdato for bookingen. Indsættes automatisk. * indholdet i disse felter er angivet på forhånd efter overførsel fra Søgning eller fremfinding via Find. 6.4 Kalenderen Kalenderen vises i nederste højre hjørne. Skærmstørrelsen er afgørende for, hvor mange måneder, der vises ad gangen. Man kan også vælge at udnytte hele området under Identifikationslinien til at vise mere af kalenderen ved at klikke på funktionen Kun kalender eller Ctrl+F7. Ved igen at klikke på Kun kalender eller Ctrl+F7 indsnævres området, hvor kalenderen vises til igen kun at blive vist i nederste højre hjørne Generelt om visning af kalenderen Ugenumrene vises vertikalt, og ud for hvert ugenummer vises den dato, som ugen begynder med. For hver dag vises et tal, som angiver hvor mange eksemplarer, der er tilgængelige for booking. Er feltet Filial til venstre for kalenderen udfyldt, vil tallet vise det antal, der er tilgængeligt i den valgte filial. Er feltet Filial ikke udfyldt, vil tallet vise alle tilgængelige eksemplarer. Er tallet sort, er det ønskede antal hjemme. Er tallet rødt, er der ikke nok eksemplarer hjemme eller hvis tallet er rødt og har nok eksemplarer hjemme, er det fordi datoen falder på en lukkedag sat i systemet. Tallet for dags dato er angivet i kursiv.

13 13 Antallet af eksemplarer justeres automatisk i sammenhæng med, at der f.eks. angives et antal i feltet Antal, og/eller der vælges i felterne Klasse / Hold. Såfremt datoen ikke er ligger i indeværende skoleår, vises antal eksemplarer med et tal (gråt eller rødt). Ved en ny booking, hvor man overfører en titel fra Søgning til, vil kalenderen vise en del af kalenderåret startende med indeværende måned. Når man kigger på en eksisterende booking, vil kalenderen vise en del af kalenderåret startende med den måned, hvor den specifikke booking starter Lukkedage Lukkedage sat i systemet slår igennem i kalenderen i. Lukkedage er markeret med rødt i kalenderen ligesom datoer, hvor der ikke er nok eksemplarer hjemme. Markeringen af lukkedage med rødt viser datoer, hvor der reelt er nok eksemplarer hjemme, men hvor biblioteket har lukket. Hvis der vælges en lukkedag til en bookings slut-dato, vil der komme en popup med teksten -perioden skal slutte på en dag biblioteket har åbent Knapper Under kalenderen vises følgende knapper: Funktion Udføres med Uddybende bemærkninger I dag Alt+i Flytter fokus på kalenderen til indeværende måned. Tilbage Alt+b Bladrer en måned tilbage i kalenderen. Frem Alt+r Bladrer en måned frem i kalenderen. Slet alt Fortryd Sletter aktuelle markeringer i kalenderen med henblik på at kunne opdatere bookingperioden. Fortryder ændringer i formularen eller kalenderen, der endnu ikke er gemt.

14 Formularen Find Formularen Find (F8) er en søge-popup, som bruges til at søge eksisterende bookinger frem med. Der kan søges på et eller flere felter ad gangen. Der kan også søges uden at udfylde noget felt. I givet fald får man en oversigt over alle bookinger. Formularen indeholder følgende felter: Feltbetegnelse CCL Idnr. * Antal tilg. * nr. Allerede afh. Note Klasse Hold Antal Lærereksemplar Filial Afdeling Afhentes i Initialer Indsæt skoleår Indhold Her angives enten en fritekstsøgning eller en søgning vha. cclsøgekoder. Materialets idnr. Antal tilgængelige eksemplarer. Et entydigt nummer for den aktuelle booking. Antallet af eksemplarer, der er udlånt. Eventuelt supplerende oplysninger om bookingen. Klasse. Hold. Der kan søges på flere hold på én gang. Antallet af eksemplarer. En markering her angiver, at et lærereksemplar er inkluderet i antal. Den filial, hvor bookingen foretages. Den afdeling, hvor bookingen foretages. Den filial, hvor materialet ønskes afhentet. Initialer. Indsætter datoerne for et helt skoleår. Starter med d.d. Ved at holde musen hen over knappen, kan man se start og slutdato for hele skoleåret.

15 15 Fra dato Til dato Status Oprettet Den dato bookingen skal være aktiv fra. Kan angives ved at skrive datoen i formen YYYMMDD eller ved at klikke på ikonet for kalenderen og vælge dato. Den dato bookingen slutter. Kan angives ved at skrive datoen i formen YYYMMDD eller ved at klikke på ikonet for kalenderen Vælg mellem Afsluttet, Delvist klar, Klar eller Venter Oprettelsesdato for bookingen. Rettet Eventuelt rettelsesdato for bookingen Knapper I Find-formularen findes følgende knapper: Funktion Udføres med Uddybende bemærkninger Find Alt+f Igangsætter søgningen Blank Alt+b Sletter eventuelt indhold i felterne Luk Alt+l Lukker popup formularen 7 Ny booking Enhver ny booking tager udgangspunkt i en søgning i modulet Søgning (Ctrl+S). Her søges den ønskede titel frem og overføres til bookingmodulet vha Ctrl+Shift+Y. Fanen Overførte poster vil være aktiv, og såfremt der allerede findes bookinger på det aktuelle idnr., vil der også være indhold i fanen er på overført post og eventuelt også i fanerne Låners bookinger og Udlån. Oplysninger om titlens Idnr., Antal tilgængelige samt bibliografiske oplysninger vises umiddelbart under Identifikationslinien.

16 Opret ny booking Ved alle former for bookinger identificeres den bookingansvarlige låner (lærer) i Identifikationslinien. De øvrige felter i formularen udfyldes efter behov dog er nogle af felterne obligatoriske (afhængig af den lokale opsætning). Notefeltet kan bruges til at angive relevante oplysninger om den aktuelle booking. Vælges felterne Klasse eller Hold, angiver systemet selv det relevante antal af elever i feltet Antal neden for. Feltet Antal kan redigeres manuelt, og man behøver ikke vælge Klasse eller Hold, men der skal altid angives et tal i feltet Antal. Hvis antallet af materialer overstiger 1000, blev antal tilgængelige vist forkert i tidligere versioner end Dette er nu rettet, så bookede og udlånte materialer trækkes fra antal tilgængelige. Det er fra version muligt at nedskrive ønsket antal i en booking uden kontrol af tilgængeligt antal. Ændres antal til flere ex. end oprindeligt antal, bliver tilgængeligheden kontrolleret Lærereksemplar Vælger man en Klasse/Hold er et lærereksemplar ikke inkluderet. Fra og med vers er der tilføjet en markering, der angiver om bookingen til en klasse eller et hold inkluderer et lærereksemplar. Hvis markeringen er sat - og der er valgt en klasse eller et hold - betyder det, at der i bookingen medregnes et eksemplar til læreren. Det betyder også, at man kan låne alle materialerne ud til læreren Klasseoprykning efter sommerferien Bemærk med hensyn til klasseoprykning efter sommerferien: Hvis der oprettes bookinger inden sommerferien, skal bookingen oprettes til den aktuelle klasse efter sommerferien, da booking og klasse først kobles sammen, når materialerne udlånes.

17 Opret ny booking - videre Filial og/eller afdeling samt Afhentes i kan vælges, men sættes oftest af systemet selv, hvis systemet er trimmet til det. Hvis Initialer udfyldes, kan det lette fremsøgningen af bookingen. periode kan vælges på 4 forskellige måder: 1. Kan angives manuelt ved at skrive datoen i formen YYYMMDD i felterne Fra dato og Til dato. 2. Ved at klikke på ikonet for kalenderen til højre for i felterne Fra dato og Til dato og vælge dato. 3. Ved at markere datoen på kalenderen til højre: Man behøver ikke stå i et af datofelterne for at klikke på en dato i kalenderen. Systemet indsætter automatisk den første dato, man markerer i feltet Fra dato og den anden dato, man markerer, indsættes i feltet Til dato. 4. Ved at klikke på knappen Indsæt skoleår, hvorved i felterne Fra dato og Til dato udfyldes startende med dagsdato og sluttende med sidste skoledag, som er defineret i en trimning. Alt efter tidspunkt på året for bookingen, vil systemet tage hensyn til, om der bookes for indeværende eller kommende skoleår, hvilket også bestemmes af trimningen.

18 Feltet Status I feltet Status kan man vælge mellem Afsluttet, Delvis klar, Klar, Venter. Normalt tildeler man ikke status ved oprettelsen, men senere i processen. Man kan dog efter behov tildele en status allerede ved oprettelsen af en booking. Fra og med vers er status Venter standard, når der oprettes nye bookinger. Status Afsluttet Delvis klar Klar Venter Funktion Såfremt et booket materiale ikke er afhentet senest 60 dage efter bookingens startdato, ændres bookingens status automatisk til Afsluttet, og materialet kan herefter indgå i en eventuel ny booking. Kan sættes efter behov. F.eks. hvor arbejdet med fremfinding/klargøring af en booking ikke er helt afsluttet. Giver ingen effekt over for lånere eller selve bookingen. Medfører at eleverne ved indlogning vil få vist beskeden X skolebøger klar til afhentning. I lånerstatus vil der under overskriften Skolebøger klar til afhentning blive vist de aktuelle titler. Kan sættes efter behov. Kan bruges for at markere/fremsøge bookinger, der endnu ikke skal klargøres Giver ingen effekt over for lånere eller selve bookingen. Er standard fra og med vers en oprettes ved at klikke på Opret (F7), og den tildeles automatisk et bookingnummer samt dato i feltet Oprettet.

19 19 8 Administration af eksisterende bookinger I forbindelse med administration af eksisterende bookinger er der en række muligheder: Find bookinger, Ret og slet bookinger, Klargør bookinger til udlån, Udlån bookinger, Udskriv følgesedler og Udskriv hjemkaldelser. 8.1 Find bookinger Her kan man finde eksisterende bookinger frem ved at klikke på Find eller F8 og i den formular, der vises: 1. Ikke udfylde nogen felter overhovedet, men blot klikke på knappen Find. Man får et kontrolspørgsmål: Der er ikke udfyldt søgekriterier. Fortsæt søgning?, og svarer man Ja, så får man vist alle eksisterende søgninger i basen i fanen 4 Fremsøgte bookinger. Svarer man Nej, vender man tilbage til den blanke formular og kan gå videre ved: 2. Udfylde et eller flere felter i formularen (se beskrivelsen af de enkelte felter i afsnit 6.5 Find formularen ). Man får vist det relevante søgeresultat i fanen 4 Fremsøgte bookinger. Ud over visning af søgeresultatet i fanen 4 Fremsøgte bookinger kan der også være flere oplysninger om den enkelte booking i fanerne 2 Låners bookinger, 3 er på overført post og/eller 5 Udlån. 8.2 Ret en booking Det er muligt at rette en booking ved at markere den aktuelle booking i søgeresultatet og herefter tilføje indhold i et nyt felt og/eller ændre indholdet i et eller felter. Ved at klikke på Opdater eller Shift+F8 vil systemet kontrollere, om de ønskede ændringer kan godkendes og i givet fald vil ændringen blive gemt. Der vil ud for bookingen blive vist teksten Rettet markeret med gult. I modsat fald vil der komme en forklarende fejlmeddelelse angivet med rød skrift nederst til venstre i skærmbilledet Forny en booking En eksisterende booking fornys ved at ændre Til dato. Systemet vil kontrollere, om der er disponible eksemplarer i den ønskede periode og i givet fald godkende fornyelsen. Der vil ud for bookingen blive vist teksten Rettet markeret med gult. Såfremt der allerede findes udlånte eksemplarer tilknyttet denne booking, vil afleveringsdatoen på disse eksemplarer blive ajourført jf. ovenstående ændring.

20 Slet en booking En booking slettes ved at søge bookingen frem og herefter trykke på Shift+F7. Såfremt sletningen accepteres, vil der ud for bookingen i listen øverst i vinduet blive vist teksten Slettet markeret med gult. En booking kan ikke slettes, hvis der allerede er udlån eksemplarer tilknyttet bookingen. Der vil i givet fald komme en forklarende fejlmeddelelse angivet med rød skrift nederst til venstre i skærmbilledet Automatisk sletning af uafhentede bookinger Hvis et booket materiale ikke afhentes senest 60 dage efter bookingens startdato, ændres bookingens status automatisk til status Afsluttet. Alle eventuelt foretagne udlån vil stadig være tilknyttet den oprindelige booking Forældede bookinger slettes automatisk er vil automatisk blive slettet af systemet et trimbart antal dage efter bookingens Til dato, uanset om der er tilknyttet udlån eller ej. 8.4 Klargør bookinger til udlån er, der skal klargøres til udlån, søges frem vha. Find funktionen. Man kan her f.eks. søge de bookinger, der er nær forestående ved at udfylde felterne Fra dato kombineret med en eventuel Status. Søgeresultatet kan omsorteres ved f.eks. at klikke på kolonnen Fra dato så man kan få vist de bookinger, der er relevante at få fundet frem fra en given dato. Søgeresultatet kan eventuelt udskrives ved hjælp af Udskriv eller Ctrl+P. Når materialerne er fundet frem rent fysisk, kan man tilføje status Klar, hvilket medfører, at lånerne automatisk i webben i deres lånerstatus under overskriften Skolebøger klar til afhentning får vist den relevante titel. Desuden vises også i deres velkomsthilsen, at der er x antal skolebøger klar til afhentning. 8.5 Udlån af bookinger Booket materiale udlånes som andre materialer. Udlånstiden for et booket materiale svarer til den periode, som er valgt ved oprettelsen af bookingen. Udlånes det bookede materiale mindre end 7 dage før datoen i feltet Fra dato, vil det udlånte materiale indgå i afviklingen af bookingen, hvis materialet udlånes til eleverne i den klasse/hold, der er registreret i bookingen. 8.6 Udskriv følgesedler Systemet kan udskrive følgeseddel til den fremfundne booking. Det gøres ved at markere bookingen og klikke på Udskriv følgeseddel eller F11. En formular vises:

21 Formularen Udskriv følgeseddel Formularen Udskriv følgeseddel er en popup, hvor man definerer kriterierne for udskriften. Der kan søges på et eller flere felter ad gangen. Der kan også søges helt uden at udfylde noget felt. I givet fald får man en oversigt over alle bookinger. Formularen indeholder følgende felter: Feltbetegnelse Udskriv Printer -adresse emne Indhold Her vælges, om man vil udskrive følgesedler for alle bookinger eller kun for de valgte. Her vælges en relevant printer. Her angives eventuelt den adresse, følgesedlen skal sendes til. Her angives det emne, som skal angives i ovenstående Knapper I Udskriv følgeseddel findes følgende knapper: Funktion Udføres med Uddybende bemærkninger Blank Alt+b Sletter eventuelt indhold i felterne. Udskriv Alt+u Udskriver følgesedlen. Til skærm Alt+t Udskriver følgesedlen til skærmen. Alt+e Sender en. Afbryd Alt+a Lukker popup formularen. Følgesedlen giver oplysninger om alle bookingens detaljer: ens nummer, titlens bibliografiske oplysninger, lånernavn, kortnummer, klasse, afhentningssted, fra og til datoer, antal bookede eksemplarer, antal afhentede eksemplarer og note.

22 Udskriv hjemkaldelser Ønsker man at hjemkalde udlånte bookinger kan det gøres ved enten at hjemkalde en udvalgt booking eller ved at udfylde søgeformularen og herefter udskrive flere hjemkaldelser på én gang. Formularen har følgende felter: Feltbetegnelse Udskriv også reserveringer og mellemværender Indhold Her sættes en markering, hvis hjemkaldelsen også skal omfatte reserveringer og mellemværender. Kun materialer, hvor afl. frist er overskredet Her sættes en markering hvis hjemkaldelsen kun skal omfatte materialer, hvor afleveringsfristen er overskredet, dvs. en regulær hjemkaldelse. Filial Afdeling Opstilling Materialesamling Taskebøger Kun taskebøger Sideskift Udskriv Printer -adresse emne Her kan vælges filial. Her kan vælges afdeling. Her kan eventuelt opstilling vælges. Her kan eventuelt materialesamling vælges. Her sættes en markering, hvis hjemkaldelsen også skal omfatte taskebøger. Her sættes en markering, hvis hjemkaldelsen kun skal omfatte taskebøger. Her sættes en markering, hvis hjemkaldelserne skal udskrives med sideskift mellem hver låner. Her vælges om man vil udskrive hjemkaldelser for alle bookinger eller kun for de valgte bookinger. Her vælges en relevant printer. Her angives eventuelt den adresse, hjemkaldelsen skal sendes til. Her angives det emne, som skal angives i ovenstående .

23 Knapper I Udskriv følgeseddel findes følgende knapper: Funktion Udføres med Uddybende bemærkninger Blank Alt+b Sletter eventuelt indhold i felterne. Udskriv Alt+u Udskriver følgesedlen. Til skærm Alt+t Udskriver følgesedlen til skærmen. Alt+e Sender en. Afbryd Alt+a Lukker pop up formularen. 8.8 Hvem har booket bogen? I Hvem har booket bogen? Alt+F11 - vises en samlet oversigt over alle de lånere, der har booket bogen samt tilhørende data: Feltbetegnelse Titel nr. Max. antal Ønsket antal Filial Afdeling Låner Klasse Kategori Indhold Her vises bookingens titel, forfatter, forlag, udgivelsesår samt ISBNnummer. Her vises bookingnummeret. Her vises det maksimale antal, der kan bookes af den aktuelle titel. Her vises det ønskede antal bookede eksemplarer. Her vises filial. Her vises afdeling. Her vises låneren. Her vises Klassen. Her vises lånerkategori.

24 24 nr. Fra dato Til dato Antal Her vises booking-nummer. Her vises bookingens startdato. Her vises bookingens slutdato. Her vises det antal eksemplarer, der er booket. 8.9 Påmindelser til lærerne Påmindelser til lærere inden deres bookinger udløber, sendes som standard 3 dage før bookingens udløbsdato. Antal dage er trimbart fra version Påmindelser til lærere, inden deres bookinger udløber, indeholder både bookingnummer og holdnavn.

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-05-20 Version 9.11.50 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 4 3 Søgning i dokumentationen... 5 4 Åbning af ""...

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-10-12 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Søgning i dokumentationen... 3 4 Åbning af ""...

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G AXIELL Danmark A/S 2016-10-21 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Aktivering af ""... 4 3.1 Indlogning... 4 4 Funktioner...

Læs mere

DDElibra Håndbog. DDElibra GO. Axiell Danmark A/S 2015-10-27 Version 9.11.30

DDElibra Håndbog. DDElibra GO. Axiell Danmark A/S 2015-10-27 Version 9.11.30 DDElibra DDElibra GO Axiell Danmark A/S 2015-10-27 Version 9.11.30 Copyright 2015 1 DDElibra GO - dynamiske lister præsenteret på tablet... 3 2 Sådan bruger personalet løsningen... 4 2.1 Login... 4 2.2

Læs mere

Du kommer ind på Cicero Web ved at skrive eller vælge din skole i dropdown-feltet på login-siden.

Du kommer ind på Cicero Web ved at skrive eller vælge din skole i dropdown-feltet på login-siden. HJÆLP Hjælp til: Vælg skole Du kommer ind på Cicero Web ved at skrive eller vælge din skole i dropdown-feltet på login-siden. Har du valgt en forkert skole? Klik på skolenavnet i øverste venstre hjørne.

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Personalerettet Mobilløsning AXIELL Danmark A/S 2015-01-08 Version 9.11 Copyright 2015 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Forudsætninger... 3 4 Start

Læs mere

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Holstebro Kommune Kultur og Fritid Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Foreningsportalen kan benyttes både af borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger og

Læs mere

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S, 2008 Indholdsfortegnelse 1. Skrivebordet... 3 2. Flytte rundt m.m.... 4 3. Log ind... 6 4. Valg af database... 7 5. Rudernes størrelse... 8 6. Kolonner... 9 7.

Læs mere

BEGREBER I DANTEK... 2 LOG IND PÅ DANTEK WEBBOOKING... 3 SØGNING... 5 SØGERESULTATET... 8 LÅN FRA UDLÅNSSAMLINGEN... 11

BEGREBER I DANTEK... 2 LOG IND PÅ DANTEK WEBBOOKING... 3 SØGNING... 5 SØGERESULTATET... 8 LÅN FRA UDLÅNSSAMLINGEN... 11 BEGREBER I DANTEK... 2 SAMLINGER... 2 Informationssamlingen... 2 Udlånssamlingen (sætsamlingen)... 2 BOOKING... 2 RESERVERING... 2 LOG IND PÅ DANTEK WEBBOOKING... 3 SØGNING... 5 SIMPEL SØGNING... 5 AVANCERET

Læs mere

Skolens formidlingsside

Skolens formidlingsside facebib Skolens formidlingsside 1 Axiell Danmark A/S Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1 facebib skolernes nye formidlingsside... 4 1.1 Forsiden - inspiration til søgning... 4 1.2 Forsiden tavlen...

Læs mere

DDElibra Håndbog DDElibra GO

DDElibra Håndbog DDElibra GO DDElibra DDElibra GO Axiell Danmark A/S 2016-06-03 Version 9.11.50 Copyright 2016 1 DDElibra GO - dynamiske lister præsenteret på tablet... 3 2 Sådan bruger personalet løsningen... 4 2.1 Login... 4 2.2

Læs mere

Vejledning til indberetning af elevfravær via LærerIntra i Københavns kommune

Vejledning til indberetning af elevfravær via LærerIntra i Københavns kommune Vejledning til indberetning af elevfravær via LærerIntra i Københavns kommune I denne vejledning kan du læse, hvordan du indberetter fravær, sender sms er i forbindelse med indberetning af fravær og foretager

Læs mere

DDElibra. Ændringsbeskrivelse Håndbog

DDElibra. Ændringsbeskrivelse Håndbog Håndbog Axiell Danmark A/S 2014-01-22 Copyright 2014 2 1 INTRODUKTION... 5 2 GENERELT... 5 2.1 Begrænset visning af kolonner... 5 2.2 Bladring med mus i kalender... 5 3 SØGNING... 6 3.1 Feltsøgning...

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Udarbejdet af Kultur & Fritid, februar 2010. - 1 - Hvad er Interbook?...- 3 - Brugernavn og kodeord...- 3 - Startsiden...- 3 -

Læs mere

Login og introduktion til SEI2

Login og introduktion til SEI2 BRUGERVEJLEDNING 2019 Login og introduktion til SEI2 Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugermanual (1. udgave), der teknisk beskriver, hvordan man logger på Sundhedsdatastyrelsens

Læs mere

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. CV-søgning

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. CV-søgning Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG CV-søgning Version: 1.0 Oprettet den 20. december 2018 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. CV-SØGNING OG FORSIDEN AF JOBAG... 3 3. CV-SØGNING... 5 3.1 OPSÆTNING AF

Læs mere

Ændringer Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger er ny funktionalitet i EASY-A. Forklaring eller beskrivelse

Ændringer Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger er ny funktionalitet i EASY-A. Forklaring eller beskrivelse Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger 29-10-2007/version 1/mgl Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Fremsøgning af elever Opret (nye) kontaktlærertilknytninger

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook. Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne.

Vejledning i brug af Interbook. Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne. Vejledning i brug af Interbook Lokalebooking-program for foreninger, kommunale skoler og Tønder Hallerne. 1 Indledning Tønder Kommunes lokalebookingsystem og foreningsportal (Interbook) er et program,

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til Digitale uddannelsesaftaler i Elevplan... 5 Browser... 6 Ændr status og slet aftale...

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2015-10-26 Version 9.11.30 Copyright 2015 2 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion... 9 2 Søgning i dokumentationen... 9 3 Generelt... 9 3.1 Lyde... 9 3.2 Dropdowns... 9 3.3

Læs mere

Udfyld feltet eksamensaktivitet med fagkoden for det fag der skal fremsøges opgavetitler for. Det er tvungent at udfylde dette felt.

Udfyld feltet eksamensaktivitet med fagkoden for det fag der skal fremsøges opgavetitler for. Det er tvungent at udfylde dette felt. Fremsøg opgavetitler Vælg menuen eksamen og opgavetitler Skærmbilledet RE107 søg/opret opgavetitel pr. eksamensaktivitet åbner Udfyld feltet eksamensaktivitet med fagkoden for det fag der skal fremsøges

Læs mere

Kandidathåndtering. 1 - Fanen Kandidater

Kandidathåndtering. 1 - Fanen Kandidater Kandidathåndtering 1 - Fanen Kandidater Har du modtaget ansøgninger, vil du automatisk blive ledt ind på fanen Kandidater når du går ind på et projekt. Her kan du se kandidatens navn, dato for indsendelse

Læs mere

Selene brugervejledning

Selene brugervejledning Selene brugervejledning F2 : Åbner en oversigt med data for det aktive felt. F3: Gemmer data i det aktive vindue Salgsordre : Bruges til oprettelse af Ordre/Arbejdskort/Fakrura Debitor: Debitorregister,

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-10-31 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 4 3 Søgning i dokumentationen... 4 4 Åbning af ""...

Læs mere

DDElibra Ændringsbeskrivelse Håndbog

DDElibra Ændringsbeskrivelse Håndbog Håndbog Axiell Danmark A/S 2014-02-23 Copyright 2014 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 5 3 DDElibra GO... 5 3.1 Dynamiske lister til fremfinding af bestillinger... 5

Læs mere

How to! Sidst tilrettet maj 2015

How to! Sidst tilrettet maj 2015 How to! Sidst tilrettet maj 2015 Indhold Hvordan- How to!... 1 Opretter jeg Afdelinger og Kategorier?... 3 Opretter jeg et Fag?... 4 Sammenspil.... 8 Tilføjer jeg elever til et Sammenspil... 10 Tildeler

Læs mere

SØGNING OG BOOKING I BIBLIOTEKSSYSTEMET ALEPH Udvidet vejledning Oktober 2004

SØGNING OG BOOKING I BIBLIOTEKSSYSTEMET ALEPH Udvidet vejledning Oktober 2004 SØGNING OG BOOKING I BIBLIOTEKSSYSTEMET ALEPH Udvidet vejledning Oktober 2004 Center for Undervisningsmidler Københavns Kommune Adgang til CU s samlinger fås via: www.cu.dk. Klik på Søg og bestil. Vælg

Læs mere

5. Selvbetjeningsskranke

5. Selvbetjeningsskranke 5. Selvbetjeningsskranke Indhold Selvbetjeningsskranke... 3 Luk Selvbetjeningsskranke... 3 Selvbetjening på flere måder; hvordan hos jer?... 5 Stregkoder til selvbetjening... 5 Lyde fra Selvbetjeningsskranke...

Læs mere

Modtag købte materialer. Maj 2012

Modtag købte materialer. Maj 2012 Modtag købte materialer Maj 2012 Indhold Modtag købte materialer... 1 Indhold... 2 Modtag købte materialer... 3 Start af Modtag købte materialer... 3 Skanning af stregkoder... 4 Registrering af modtaget

Læs mere

Brug af Brobygning.NET for UU-vejledere

Brug af Brobygning.NET for UU-vejledere Brug af Brobygning.NET for UU-vejledere Indhold Indledning... 2 Kom godt i gang... 3 Holdlisten... 6 Skriv i kontaktbogen... 9 Udskriv fra holdlisten... 10 Tilmeldingslisten... 10 Opret fravær på en eller

Læs mere

Vejledning til online ansøgning om lokaler i Netbooking

Vejledning til online ansøgning om lokaler i Netbooking Vejledning til online ansøgning om lokaler i Netbooking Det er nu muligt at booke lokaler i Vallensbæk Kommune via Internettet og kommunens hjemmeside. Du får adgang til siden ved at følge nedenstående

Læs mere

Kom hurtigt i gang med Dantek BiblioMatik. KvikGuide september 2010

Kom hurtigt i gang med Dantek BiblioMatik. KvikGuide september 2010 Kom hurtigt i gang med KvikGuide september 2010 2 KvikGuide Kom hurtigt i gang med Kvik-Guide Copyright 2010 by Dantek A/S Vejledningen er bearbejdet af Mads K. Petersen På www.dantek.dk vil brugere af

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-05-04 Version 9.11.50 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Søgning i dokumentationen... 3 4 Åbning af ""...

Læs mere

Indberetning af rituel omskæring

Indberetning af rituel omskæring BRUGERVEJLEDNING 2019 Indberetning af rituel omskæring - Foretaget uden for klinikker og sygehuse Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugervejledning (1. udgave),

Læs mere

Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB.

Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB. PENSAB Kontrol af indberetninger i PENSAB Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB. Hver gang du laver en ændring af en tjenestemand i PENSAB, oprettes der

Læs mere

Mini-vejledning til edoc4 med grundlæggende funktioner

Mini-vejledning til edoc4 med grundlæggende funktioner Mini-vejledning til edoc4 med grundlæggende funktioner Denne vejledning indeholder en kort præsentation af portalen i edoc version 4.1 og præsenterer de mest anvendte funktioner og arbejdsgange inkl. søgninger.

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T P E R S O N A L E S E K T I O N E N. ScanPas. Omsorgsdage. Decentral vejledning

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T P E R S O N A L E S E K T I O N E N. ScanPas. Omsorgsdage. Decentral vejledning K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T P E R S O N A L E S E K T I O N E N ScanPas ScanPas Brugervejledning Version 1.1 23. september 2010 Indhold Symboler i denne vejledning... 2 Oversigt over funktionstaster...

Læs mere

V E J L E D N I N G. Sådan bruger du din Joblog på Jobnet

V E J L E D N I N G. Sådan bruger du din Joblog på Jobnet V E J L E D N I N G Sådan bruger du din Joblog på Jobnet Indhold: Side: Registrering Åbn Joblog 2 Hvilket job? 3 Hvilken arbejdsplads? 3 Hvor langt er du med at søge dette job? 4 Huskeliste 4 Mine egne

Læs mere

DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE

DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE 11. maj 2016 i Odense Lone de Lasson Lene K. Nielsen Aksel G. Mikkelsen Niels E. Hansen 1 DAGSORDEN - AXIELL Nyt fra Axiell DDElibra 9.11.50 Status Highlight RFID nyheder Pop

Læs mere

WebTV. Vejledning til WebTV på web. Vejledningen beskriver upload og deling af videoer på WebTV

WebTV. Vejledning til WebTV på web. Vejledningen beskriver upload og deling af videoer på WebTV WebTV Vejledning til WebTV på web Vejledningen beskriver upload og deling af videoer på WebTV ITS 24-11-2015 WebTV Vejledning til WebTV på web Indholdsfortegnelse WebTV... 2 Login... 2 Navigation... 3

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook

Vejledning i brug af Interbook Vejledning i brug af Interbook Kultur- og Fritidsforvaltningen Fritidssektionen 28. april 2008 Generelt... 3 Login... 3 Brugernavn og kodeord... 3 Glemt kodeord... 3 Skift kodeord... 3 Startsiden... 4

Læs mere

Vejledning til: Mine aktiviteter (behandler)

Vejledning til: Mine aktiviteter (behandler) Vejledning til: Mine aktiviteter (behandler) Modulet "Mine aktiviteter" fungerer som et katalog over skemaer og øvelser, som er tildelt den enkelte borger. De skemaer og øvelser, man er vant til at give

Læs mere

IndFak Modtager manual

IndFak Modtager manual IndFak Modtager manual 1. Modtagerens arbejdsopgaver... 3 1.1 Indledende forklaring til IndFak... 3 1.1.1 Indkøbsprocessen... 3 1.1.2 Varemodtagelse... 4 1.1.3 Fakturaprocessen... 4 1.1.4 Opsamling...

Læs mere

Indberetning af tvang ved somatisk behandling af varigt inhabile

Indberetning af tvang ved somatisk behandling af varigt inhabile ersttt BRUGERVEJLEDNING 2019 Indberetning af tvang ved somatisk behandling af varigt inhabile Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugermanual (1. udgave), der teknisk

Læs mere

Hvidovre Kommune. Vejledning i brug af Interbook

Hvidovre Kommune. Vejledning i brug af Interbook Hvidovre Kommune Vejledning i brug af Interbook Generelt... 3 Login... 3 Brugernavn og kodeord... 3 Glemt kodeord... 3 Skift kodeord... 4 Kodeordet er nu skiftet Startsiden... 4 Startsiden... 5 Søg ledige

Læs mere

KMD Educa WEB-elevfravær

KMD Educa WEB-elevfravær KMD Educa WEB-elevfravær Vejledning til skolens sekretær Klassens lærere har mulighed for at indberette elevers fravær og sende SMS til elevernes kontaktpersoner, når eleven er fraværende. De medarbejdere,

Læs mere

4 KvikGuide Et hurtigt indblik i Dantek BiblioMatik

4 KvikGuide Et hurtigt indblik i Dantek BiblioMatik 4 KvikGuide Et hurtigt indblik i Dantek BiblioMatik KvikGuide Et hurtigt indblik i Dantek BiblioMatik af Mads K. Petersen Copyright 2010 by Dantek A/S ISBN 978-87-89207-39-1 Layout: Brandstifter as, www.brandstifter.dk

Læs mere

Ny BOB-grænseflade fra

Ny BOB-grænseflade fra DBC: Ny BOB - vejledning - version: 29.5.2010 - Side 1 (10) Ny BOB-grænseflade fra 1.6.2010 Adgang til BOB...1 Hvilke bestillinger bliver vist efter indlogning?...2 Fanebladet bibliotek.dk til os...2 Åbne

Læs mere

VEJLEDNING TIL FORENINGER I

VEJLEDNING TIL FORENINGER I VEJLEDNING TIL FORENINGER I Indhold 1. Generel information... 3 2. Oprettelse af forening i... 4 3. Adgang til... 5 4. Redigér stamdata... 6 5. Opret/tilføj/rediger medlemmer i Ledelsen eller andre grupper...

Læs mere

NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS

NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS DEN 16. DECEMBER 2011 Studieretningsvalg og skift af hold og klasser Denne vejledning henvender sig til de skoler, som anvender LUDUS Web til kursisternes valg af studieretning,

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg)

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) Opdateret af Kultur & Fritid, september 2010. - 1 - Hvad er Interbook?...- 3 - Brugernavn og kodeord...- 3 - Startsiden...- 3 - Nyheder...- 4 - Søg ledige

Læs mere

Vejledningsmateriale SIDIS

Vejledningsmateriale SIDIS Vejledningsmateriale SIDIS Udarbejdet til Kontrolinstanser September 2016 Indholdsfortegnelse Log ind 3 Auditorer 6 Tilknyt og frigiv virksomhed 9 Søgefunktion 16 Opret rapport 19 Hent data som csv-fil

Læs mere

VITAS Digital ansøgning

VITAS Digital ansøgning Hvis du har fundet en virksomhed, som gerne vil ansætte dig i enten løntilskud, i en praktikplads eller som voksenlærling, kan du komme hurtigt i gang og sætte fart på sagsbehandlingen, ved at bede virksomheden

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G AXIELL Danmark A/S 2015-10-26 Version 9.11.30 Copyright 2015 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 4 3 Søgning i dokumentationen... 5 4 Menu... 5 4.1 Søgning...

Læs mere

Sådan arbejder du med jobsøgningslog

Sådan arbejder du med jobsøgningslog Sådan arbejder du med jobsøgningslog Når du skal oprette en log, skal du logge ind på www.jobnet.dk. Derefter klikker du på MIN JOBSØGNING i den sorte menu øverst på siden. Du kan se Jobnets værktøjer,

Læs mere

Indberetning af sengepladser for offentlige sygehuse

Indberetning af sengepladser for offentlige sygehuse BRUGERVEJLEDNING 2019 Indberetning af sengepladser for offentlige sygehuse Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugermanual (1. udgave), der teknisk beskriver, hvordan

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ad. En bestemt aktivitet... 4 Ad. Et bestemt sted... 5 Eksempel på at søge flere tider på en gang i én forespørgsel...

Indholdsfortegnelse. Ad. En bestemt aktivitet... 4 Ad. Et bestemt sted... 5 Eksempel på at søge flere tider på en gang i én forespørgsel... Indholdsfortegnelse Kort om Interbook.roskilde.dk.... 3 Brugernavn og kodeord... 3 Hjælpefunktion... 3 Startsiden... 4 Nyheder... 4 Søg ledige tider enkelt søgning... 4 Ad. En bestemt aktivitet... 4 Ad.

Læs mere

Velkommen til REX onlinehjælp

Velkommen til REX onlinehjælp Velkommen til REX onlinehjælp I REX onlinehjælp kan du finde information om følgende emner: Indhold Enkel søgning...3 Hvordan kan du bruge søgefeltet?...3 Søg efter sætninger...3 Søg efter specifikke ord

Læs mere

Axiell Danmark. facebib. en vejledning

Axiell Danmark. facebib. en vejledning Axiell Danmark facebib en vejledning 20. marts 2013 Indhold 1 Introduktion... 4 1.1 Forudsætninger... 4 2 Hvad kan man på facebib?... 5 2.1 Link til forsiden... 6 2.2 Linksamling (Leksikon)... 6 2.3 Link

Læs mere

10. Booking i ElevWeb og Dantek BiblioMatik

10. Booking i ElevWeb og Dantek BiblioMatik 10. Booking i ElevWeb og Dantek BiblioMatik Indhold Velkommen til Booking... 3 Hvad er booking?... 3 Booking i Dantek BiblioMatik og ElevWeb... 3 Booking via ElevWeb... 5 Sådan udfører lærerne en booking...

Læs mere

KMD Educa WEB-elevfravær Heldagsfravær

KMD Educa WEB-elevfravær Heldagsfravær KMD Educa WEB-elevfravær Heldagsfravær Vejledning til lærer Fraværsindberetning af heldagsfravær via LærerIntra Når din kommune har tilkøbt modulet KMD Educa WEB-elevfravær, kan du som klasselærer eller

Læs mere

idata Side 1/6 Indholdsfortegnelse

idata Side 1/6 Indholdsfortegnelse idata Side 1/6 Indholdsfortegnelse Brugerflade side 2 Indlæsning af tappekort side 2 Transaktioner side 3 Udtræk side 4 Kortspærring side 5 Setup side 6 Hassellunden 4A, 2765 Smørum 44 91 34 51 44 91 34

Læs mere

PlansystemDK Hotline:

PlansystemDK Hotline: Indberetning af VVM-redegørelse med tilhørende ramme Gå til www.indberet.plansystem.dk For at tilføje en ny VVM-redegørelse til en eksisterende kommuneplan, så start med at markere kladde, forslag og vedtaget

Læs mere

PENSAB. Kontrol af indberetninger i PENSAB. Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB.

PENSAB. Kontrol af indberetninger i PENSAB. Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB. PENSAB Kontrol af indberetninger i PENSAB Denne vejledning beskriver, hvordan du arbejder med kontrol af indberetninger i PENSAB. Hver gang du laver en ændring af en tjenestemand i PENSAB, oprettes der

Læs mere

- Får eks. gymnasier samme brugergrænseflade som PLC? Svar: Ja, men skoleportalen bliver gymnasiernes primære adgangsvej.

- Får eks. gymnasier samme brugergrænseflade som PLC? Svar: Ja, men skoleportalen bliver gymnasiernes primære adgangsvej. 21. oktober 2015 NOTAT FBS - Spørgsmål/svar fra informationsmøderne den 7. og 8. oktober 2015 1. Spørgsmål om teknik/arkitektur/integration - Cicero selvbetjening. Er det en browser eller en klient? Svar:

Læs mere

Tips & Tricks nr. 67 Studieregningsvalg og skift af hold og klasser

Tips & Tricks nr. 67 Studieregningsvalg og skift af hold og klasser LUDUS Helpdesk T +45 3614 7070 sc-ludus@dxc.com CSC Scandihealth A/S - en del af DXC Technology P.O. Pedersens Vej 2 8200 Aarhus N T +45 3614 4000 Tips & Tricks nr. 67 Studieregningsvalg og skift af hold

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Releasenote til Jobcenter Planner il Superbrugere. 4. februar 2013

Releasenote til Jobcenter Planner il Superbrugere. 4. februar 2013 Releasenote til Jobcenter Planner Vejledning t pr. il Superbrugere 4. februar 2013 i HP Helpdesk Version: 1.0 Oprettet af Kirsten Vestergaard Oprettet den 1. februar 2013 Godkendt af Pia Poulsen Godkendt

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til skoler

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til skoler Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til skoler Side 1 af 15 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til Digitale uddannelsesaftaler i Elevplan... 5 Fremsøg eksisterende aftale... 6 Ændr status og

Læs mere

VEJLEDNING I Lokaleansøgning

VEJLEDNING I Lokaleansøgning På disse sider beskrives processen for lokaleansøgning via Foreningsportalen. Ansøgningsprocessen kan beskrives kort med nedenstående punkter: Kladder udfyldes Ansøgning sendes afsted Behandles i diverse

Læs mere

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte:

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte: Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt er der se-adgang til arbejdspladsbrugsanvisningerne. Hvis der skal tilføjes eller fjernes produkter, og hvis

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G AXIELL Danmark A/S 2016-10-21 Version 9.11.60 Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Forudsætninger... 3 4 Installation af ""... 4 4.1 Tilretning

Læs mere

Kl. mikrobiologisk afdeling Side 1 af 15 Hvidovre Hospital vers.1.6

Kl. mikrobiologisk afdeling Side 1 af 15 Hvidovre Hospital vers.1.6 Kl. mikrobiologisk afdeling Side 1 af 15 Indholdsfortegnelse: Generelt om WWBakt...3 Brugere...3 Anvendelse af patientoplysninger....3 Adgang til programmet...3 Anbefalet skærmindstilling....3 Log på programmet...4

Læs mere

Vejledningsmateriale SIDIS

Vejledningsmateriale SIDIS Vejledningsmateriale SIDIS Udarbejdet til Kontrolinstanser April 2015 Version 2.0 Log ind i systemet Login i systemet 3pkontrol.sik.dk Undlad www i adressen! Log ind med din mailadresse og det password

Læs mere

Vejledning til. Svejsevisitering. Oprettelse af kursister i testsystemet... 2. Opret Booking... 5. Kursisten tager test... 10

Vejledning til. Svejsevisitering. Oprettelse af kursister i testsystemet... 2. Opret Booking... 5. Kursisten tager test... 10 Kompetencecenter for e-læring Det Nationale Videncenter for e-læring Vejledning til Svejsevisitering Indhold Oprettelse af kursister i testsystemet... 2 Opret Booking... 5 Kursisten tager test... 10 Læreren

Læs mere

Silkeborg Review Mine sider

Silkeborg Review Mine sider Silkeborg Review Mine sider Datagrundlag Det er vigtigt, at de informationer man viser kan hentes let (hurtigt) fra bibliotekssystemet eller Brønden. Det vil betyde rigtig meget for hastighed i præsentationen

Læs mere

UNGDOMSUDDANNELSER I BROBYGNING.NET

UNGDOMSUDDANNELSER I BROBYGNING.NET UNGDOMSUDDANNELSER I BROBYGNING.NET 1) Indholdsfortegnelse 1) Indholdsfortegnelse... 1 2) Indledning... 1 3) Hvordan kommer jeg igang?... 1 4) Eksport af elev-data til LUDUS eller EASY-A... 4 5) Hvad betyder

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder

Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 20 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 4 2 Adgang... 4 3 Menu... 4 3.1 Ret mine data... 4 3.2 Opret opgave...

Læs mere

Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser

Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser Indhold Indledning... 2 Kom godt i gang... 3 Holdlisten... 6 Skriv i kontaktbogen... 9 Udskriv fra holdlisten... 10 Tilmeldingslisten... 10 Opret fravær på

Læs mere

Vejledning i brug af KLUBPORTALEN

Vejledning i brug af KLUBPORTALEN Vejledning i brug af KLUBPORTALEN 11-09-2009 Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse: Log-in...3 Kontaktpersoner...3 Ændring af kontaktperson...4 Oprettelse af ny kontaktperson...5 Licenser...6 Eksisterende licenser...6

Læs mere

SARA. Kvik Guide 2. udgave. Denne vejledning vil på mindre end en time vise dig, hvordan du kommer i gang med at bruge SARA.

SARA. Kvik Guide 2. udgave. Denne vejledning vil på mindre end en time vise dig, hvordan du kommer i gang med at bruge SARA. SARA Kvik Guide 2. udgave Denne vejledning vil på mindre end en time vise dig, hvordan du kommer i gang med at bruge SARA. Du vil lære at: Søge poster; Fremvise poster; Redigere en eksisterende post; Oprette

Læs mere

TID registrering generelt

TID registrering generelt TID registrering generelt Generelt Inden registrering I denne vejledning gennemgås skærmbilledet til tidsregistrering, samt principper der er knyttet til registrering i TID. For at der kan registreres

Læs mere

Brugervejledning Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser

Brugervejledning Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning i Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Forfatter: Sara Holm Kristensen

Læs mere

Brugervejledning til Online-JitBesked. Version 1.2

Brugervejledning til Online-JitBesked. Version 1.2 Brugervejledning til Online-JitBesked Version 1.2 Indhold 1. Helt grundlæggende... 4 Ikoner... 4 2. Sådan logger du på... 6 Husk mig... 6 3. Sådan logger du af... 7 Husk mig... 7 Sådan logger du aktivt

Læs mere

Pakkepriser i Eftermarkedsportalen. Brugervejledning

Pakkepriser i Eftermarkedsportalen. Brugervejledning Pakkepriser i Eftermarkedsportalen Brugervejledning 1 Indhold Brugervejledning - Pakkepriser... 3 Forhandlerindstillinger... 3 Egne reservedele... 3 Oversigt over væsketyper, der skal opdateres med reservedelsnumre

Læs mere

7. Daglige opgaver. Udsendelse af hjemkaldelser og reserveringsmeddelelser

7. Daglige opgaver. Udsendelse af hjemkaldelser og reserveringsmeddelelser 7. Daglige opgaver Udsendelse af hjemkaldelser og reserveringsmeddelelser Indhold Udsendelse af hjemkaldelses- og reserveringsmeddelelser... 3 Hjemkaldelsesprofil: Låners lån eller filialens udlån?...

Læs mere

Betjeningsvejledning. for. Vagtcentral MAC2000. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com

Betjeningsvejledning. for. Vagtcentral MAC2000. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com Betjeningsvejledning for Vagtcentral MAC2000 Vagtcentral systemet Vagtcentral programmet bruges til at oprette klienter med nødkaldeanlæg og fastlægge hvilke radioer / telefoner der skal ringes op, når

Læs mere

Lagerstyring af handelsvarer. Generelt. Princip i lagerstyring. Lagerstyring på flere bedrifter. Leverandører / kunder

Lagerstyring af handelsvarer. Generelt. Princip i lagerstyring. Lagerstyring på flere bedrifter. Leverandører / kunder Generelt Om Lagerstyring af handelsvarer Modulet Lagerstyring af handelsvarer er et tillægsmodul til Næsgaard Mark. Det er derfor ikke tilgængeligt for alle brugere.. Lagerstyring af handelsvarer åbnes

Læs mere

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net MailMax / Web v4.1 Copyright 2003 Gullestrup.net Log ind på webmailen Start med at gå ind på http://webmail.gullestrup.net i din browser. Indtast din Email-adresse samt Adgangskode, som hører til din konto.

Læs mere

Teksten henvender sig til dem, der ikke tidligere har lånt en e-bog til brug på en PC og derfor skal starte helt fra bunden.

Teksten henvender sig til dem, der ikke tidligere har lånt en e-bog til brug på en PC og derfor skal starte helt fra bunden. Lån e-bøger på biblioteket til læsning på en PC E-bøger læses bedst på en egentlig e-bogslæser, der er et stykke isenkram, som overvejende tjener dette ene formål, men de kan desværre ikke bruges til læsning

Læs mere

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0 My booking Version 9.0 System til at lave online bookinger, med mulighed for opdeling i grupper, forskellige booking typer, ændre layout indstillinger, status styring, sprogvalg samt en del mere, detaljer

Læs mere

Vejledning - web-baseret indberetningssystem vedr. forebyggende foranstaltninger for udsatte børn og unge.

Vejledning - web-baseret indberetningssystem vedr. forebyggende foranstaltninger for udsatte børn og unge. Danmarks Statistik, Velfærd 22. januar 203 Børn og Unge, Udsatte børn Vejledning - web-baseret indberetningssystem vedr. forebyggende foranstaltninger for udsatte børn og unge. Indhold Baggrund...2 2 Formål...2

Læs mere

Medicinskema og Recepter

Medicinskema og Recepter Kom godt i gang med: Medicinskema og Recepter EG Data Inform A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 8200 Aarhus N Lautrupvang 12 2750 Ballerup Telefon: 96 23 51 00 Telefon Service Desk: 96 23

Læs mere

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra klik på linket

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra   klik på linket Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt kan alle se arbejdspladsbrugsanvisningerne, hvis man er på regionens netværk. Hvis der skal tilføjes eller

Læs mere

PRINT AF BREVE FRA COSMIC via DIPO Revideret JHF

PRINT AF BREVE FRA COSMIC via DIPO Revideret JHF PRINT AF BREVE FRA COSMIC via DIPO Revideret 20-02-17 JHF Indkaldelsesbreve, udeblivelse og andre breve SKAL sendes via COSMIC til DIPO. Gå i kalenderen, find pt. og bookingen. (husk pt. skal være aktiv

Læs mere

DDElibra Håndbog. DDElibra GO. Axiell Danmark A/S Version

DDElibra Håndbog. DDElibra GO. Axiell Danmark A/S Version DDElibra DDElibra GO Axiell Danmark A/S 2016-10-27 Version 9.11.60 Copyright 2016 1 DDElibra GO - dynamiske lister præsenteret på tablet... 3 2 Sådan bruger personalet løsningen... 4 2.1 Login... 4 2.2

Læs mere

Brugervejledning til. Videreuddannelsessekretariatet

Brugervejledning til. Videreuddannelsessekretariatet Brugervejledning til Videreuddannelsessekretariatet UDARBEJDET AF DINO BABIC 12. AUGUST 2016 MIN PROFIL... 2 ÆNDRING AF KODEORD... 3 SKIFT PROFIL/ BRUGERRETTIGHEDER... 4 BRUGERE... 6 NULSTIL LOGIN... 11

Læs mere

Vejledning til brug af Foreningsportalen

Vejledning til brug af Foreningsportalen Børne- og Kulturforvaltningen Kultur- og Fritidsafdelingen Vejledning til brug af Foreningsportalen Foreningsportalen kan benyttes af både borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger. Som

Læs mere

Brugervejledning for virksomheder

Brugervejledning for virksomheder Brugervejledning for virksomheder Indholdsfortegnelse 1 Hvad kan virksomheden bruge Praktikpladsen.dk til?... 2 2 Virksomhedens forside... 2 3 Rediger virksomhedsprofil... 3 3.1 Stamdata... 3 3.2 Øvrige

Læs mere

Brugervejledning for niveauinddeling

Brugervejledning for niveauinddeling Brugervejledning for niveauinddeling Niveauinddeling Mine serier 1. Formål: På denne side kan faggrupperne niveauinddele deres egne serier på autoritetslisten - bogserier, tidsskrifter og konferenceserier

Læs mere