NOTAT: BBR afløbskoder inklusiv vejledende tekst

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NOTAT: BBR afløbskoder inklusiv vejledende tekst"

Transkript

1 1 Fælleskloakeret: Spildevand + tag- og 2 Fælleskloakeret: Spildevand + delvis tagog Anvendes til grunde, hvor alt spildevand og alt tag- og ledes fra grundens fælleskloakerede spildevandssystem. Anvendes til grunde, hvor alt spildevand samt dele af tag- og ledes fra grundens fælleskloakerede spildevandssystem. Den del af tag- og et, der ikke tilledes kloak bortledes privat på anden vis. 3 Fælleskloakeret: Spildevand Anvendes til grunde, hvor alt spildevand ledes fra grundens fælleskloakerede spildevandssystem. Alt tag- og bortledes privat på anden vis. 4 Fælleskloakeret: Tag- og Anvendes til grunde, hvorfra der ikke bortledes spildevand, men kun tag- og fra grundens fælleskloakerede spildevandssystem. Ejendommene kunne være store ubemandede garageanlæg, industrier hvor spildevandet renses privat m.v. 5 Separatkloakeret: Spildevand + tag- og 6 Separatkloakeret: Spildevand + delvis tagog Anvendes til grunde, hvor alt spildevand og alt tag- og ledes fra grundens separatkloakerede spildevandssystem. Anvendes til grunde, hvor alt spildevand samt dele af tag- og ledes fra grundens separatkloakerede spildevandssystem. Den del af tag- og et der ikke tilledes kloak bortledes privat på anden vis. 7 Separatkloakeret: Spildevand Anvendes til grunde, hvor alt spildevand ledes fra grundens separatkloakerede spildevandssystem. Alt tag- og bortledes privat på anden vis. 8 Separatkloakeret: Tag- og Anvendes til grunde, hvorfra der ikke bortledes spildevand, men kun tag- og fra grundens separatkloakerede spildevandssystem. Ejendommene kunne være store ubemandede garageanlæg, industrier hvor spildevandet renses privat m.v. 9 Spildevandskloakeret: Spildevand Anvendes til grunde, hvor alt spildevand ledes fra grundens spildevandskloakerede spildevandssystem. Alt tag- og bortledes privat på anden vis. 10 Afløb til spildevandsforsyningens Anvendes til grunde, der ligger indenfor kloakopland og dermed

2 renseanlæg er tilsluttet spildevandsforsyningens renseanlæg. 11 Afløb til fællesprivat spildevandsanlæg Anvendes til grunde, der er tilsluttet et fællesprivat renseanlæg. 12 Afløb til fællesprivat kloakledning med tilslutning til spildevandsforsyningens renseanlæg Anvendes til grunde, der er tilsluttet en fællesprivat kloakledning, som leder spildevandet videre til spildevandsforsyningens renseanlæg. 13 Regnvandskloakeret: alt tag- og 14 Regnvandskloakeret: delvis tag- og 20 Afløb til samletank Anvendes til grunde, der leder alt spildevandet til en 21 Afløb til samletank for toiletvand og mekanisk rensning af øvrigt spildevand 29 Mekanisk rensning med nedsivningsanlæg med tilladelse 30 Mekanisk rensning med nedsivningsanlæg (tilladelse ikke påkrævet) 31 Mekanisk rensning med privat udledn. dir. til vandløb, sø eller hav 32 Mekanisk og biologisk rensning (ældre anlæg uden renseklasse) opsamlingstank. Anvendes til grunde, der leder det sorte spildevand fra toilet til opsamlingstank, og det grå spildevand fra håndvask, bad mm. til et mekaniske renseanlæg. Anvendes til grunde, der leder spildevandet først til et mekanisk renseanlæg, hvorfra det ledes videre til nedsivning. Feltet har figureret i BBR igennem mange år, hvor nedsivningsanlæg med tilladelse kunne registreres Anvendes til grunde, der leder spildevandet først til et mekanisk renseanlæg, hvorfra det ledes videre til nedsivning. Feltet har figureret i BBR igennem mange år, hvor nedsivningsanlæg uden tilladelse kunne registreres. Disse nedsivningsanlæg har været etableret før Anvendes til grunde, der leder spildevandet til et mekanisk renseanlæg, hvorfra det ledes direkte ud til recipienten. Anvendes til grunde, der leder spildevandet til et ældre, mekanisk-biologisk renseanlæg. Renseanlæggene er ikke er klassificeret. 70 Udledning uden rensning direkte til vandløb, søer eller havet Anvendes til grunde, der leder spildevandet direkte til recipienten uden nogen former for rensning. 75 Blandet afløbsforhold på ejendom (er specificeret på bygninger) Anvendes til grunde, hvor det i BBR er nærmere angivet på bygningsniveau, hvilke(t) renseanlæg som spildevandet ledes til. 80 Anden type afløb Anvendes til grunde, hvor ingen af ovenstående kategorierne kan anvendes.

3 90 Ingen Anvendes til grunde, hvorfra der ikke bortledes spildevand hverken til offentlig, fællesprivat eller eget renseanlæg. 101 SOP: Minirenseanlæg med direkte 102 SOP: Minirenseanlæg med til hvorfra det ledes videre til recipienten via et 103 SOP: Minirenseanlæg med nedsivning i faskine. hvorfra det ledes videre til nedsivning via en faskine. 104 SOP: Nedsivning til sivedræn Anvendes til grunde, hvor spildevandet ledes til nedsivning via sivedræn. 105 SOP: Samletank Anvendes til grunde, hvor spildevandet ledes til en opsamlingstank. 106 SOP: Pileanlæg med nedsivning (uden membran) 107 SOP: Pileanlæg uden (med membran) 108 SOP: Beplantede filteranlæg med nedsivning i faskine 109 SOP: Sandfiltre med P-fældning i bundfældningstanken og direkte Anvendes til grunde, hvor spildevandet ledes til et pileanlæg (uden membran), hvorfra det nedsives. Anvendes til grunde, hvor spildevandet ledes til et pileanlæg (med membran), hvorfra det fordamper. Anvendes til grunde, hvor spildevandet til beplantet filteranlæg, hvorfra det nedsives via en faskine Anvendes til grunde, hvor spildevandet til sandfiltre med fosforfældning i bundfældningstanken. Fra sandfiltret udledes spildevandet direkte til recipienten 110 SOP: Sandfiltre med P-fældning i Anvendes til grunde, hvor spildevandet til sandfiltre med fosforfældning i bundfældningstanken. Fra sandfiltret udledes bundfældningstanken og til spildevandet til recipienten via et 190 SOP: Andet Denne afløbskode skal anvendes med forsigtighed, og kun i de få tilfælde, hvor de andre SOP-afløbskoder ikke kan anvendes. Anvendes til grunde, hvor spildevandet ledes til et biologsik sandfilter, Anvendes til grunde, hvor spildevandet ledes til et biologsik sandfilter, hvorfra det ledes videre til recipienten via. 201 SO: Biologisk sandfilter med direkte 202 SO: Biologisk sandfilter med til 203 SO: Minirenseanlæg med direkte Anvendes til grunde, hvor spildevandet ledes til et SOminirenseanlæg,

4 204 SO: Minirenseanlæg med til Anvendes til grunde, hvor spildevandet ledes til et SOminirenseanlæg, hvorfra det ledes videre til recipienten via. Anvendes til grunde, hvor spildevandet ledes til et beplantet filteranlæg, Anvendes til grunde, hvor spildevandet ledes til et beplantet filteranlæg, hvorfra det ledes videre til recipienten via. 205 SO: Beplantede filteranlæg med direkte 206 SO: Beplantede filteranlæg med til 290 SO: Andet Denne afløbskode skal anvendes med forsigtighed, og kun i de få tilfælde, hvor de andre SO-afløbskoder ikke kan anvendes. 301 OP: Minirenseanlæg med direkte Anvendes til grunde, hvor spildevandet ledes til et OPminirenseanlæg, 302 OP: Minirenseanlæg med til Anvendes til grunde, hvor spildevandet ledes til et OPminirenseanlæg, hvorfra det ledes videre til recipienten via. 390 OP: Andet Denne afløbskode skal anvendes med forsigtighed, og kun i de få tilfælde, hvor de andre OP-afløbskoder ikke kan anvendes. 401 O: Rodzoneanlæg med direkte Anvendes til grunde, hvor spildevandet ledes til et rodzoneanlæg, 402 O: Rodzoneanlæg med til Anvendes til grunde, hvor spildevandet ledes til et rodzoneanlæg, hvorfra det ledes videre til recipienten via. 403 O: Minirenseanlæg med direkte Anvendes til grunde, hvor spildevandet ledes til et O- minirenseanlæg, 404 O: Minirenseanlæg med til Anvendes til grunde, hvor spildevandet ledes til et O- minirenseanlæg, hvorfra det ledes videre til recipienten via. 490 O: Andet Denne afløbskode skal anvendes med forsigtighed, og kun i de få 501 Øvrige renseløsninger: Mekanisk med direkte tilfælde, hvor de andre O-afløbskoder ikke kan anvendes. Anvendes til grunde, hvor spildevandet ledes til et mekanisk renseanlæg, Gælder hovedsagligt kun for ældre anlæg, men kan dog også bruges til nye mekaniske renseanlæg. Med mekanisk renseanlæg menes eksempelvis bundfældningstanke o.lign.

5 502 Øvrige renseløsninger: Mekanisk med til 503 Øvrige renseløsninger: Ældre nedsivningsanlæg med nedsivning til sivebrønd 504 Øvrige renseløsninger: Udledning til jordoverfladen Anvendes til grunde, hvor spildevandet ledes til et mekanisk renseanlæg, hvorfra det ledes videre til recipienten via. Gælder hovedsagligt kun for ældre anlæg, men kan dog også bruges til nye mekaniske renseanlæg. Med mekanisk renseanlæg menes eksempelvis bundfældningstanke o.lign. Anvendes til grunde, hvor spildevandet ledes til nedsivning via en sivebrønd. Gælder kun for ældre anlæg. Anvendes til grunde, hvor spildevandet ledes direkte ud til jordoverfladen uden nogen form for rensning. Gælder kun for ældre anlæg. 505 Øvrige renseløsninger: Urenset Anvendes til grunde med renseanlæg, hvor spildevandet ledes direkte til recipienten uden nogen former for rensning. Gælder kun for ældre anlæg. 590 Øvrige renseløsninger: Andet Denne afløbskode skal anvendes med forsigtighed, og kun i de få tilfælde, hvor de andre afløbskoder i kategorien "Øvrige renseløsninger" ikke kan anvendes. 601 Anden type afløb (større end 30 PE med Anvendes til grunde, hvor spildevandet ledes til eget renseanlæg egen ) hvor belastningen er større end 30 PE. 701 Intet afløb Anvendes til grunde, der hverken producerer spildevand eller tagog.

BBR OIOXML. Vejledning til OIOXML snitflade for Bygninger og boliger BuildingDwelling.wsdl. Tillæg til version 1

BBR OIOXML. Vejledning til OIOXML snitflade for Bygninger og boliger BuildingDwelling.wsdl. Tillæg til version 1 OIOXML Vejledning til OIOXML snitflade for Bygninger og boliger BuildingDwelling.wsdl En vejledning rettet mod 3. part. Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 2. Ændringer i BuildingDwelling... 4 2.1.

Læs mere

Figur 1 Skitse af nedsivningsanlæg

Figur 1 Skitse af nedsivningsanlæg Nedsivningsanlæg I et nedsivningsanlæg bortskaffes spildevandet ved, at vandet siver ned gennem jordlagene til grundvandet. Spildevandet pumpes fra bundfældningstanken over i selve nedsivningsanlægget,

Læs mere

Pjece om forbedret spildevandsrensning i det åbne land - Roskilde Nord

Pjece om forbedret spildevandsrensning i det åbne land - Roskilde Nord Pjece om forbedret spildevandsrensning i det åbne land - Roskilde Nord Indledning og baggrund I Vandplan 1 for Hovedvandopland 2.2 Isefjord og Roskilde Fjord 2009-2015 er Isefjord og Roskilde Fjord, udpeget

Læs mere

HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan Bilag 7 Det åbne land

HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan Bilag 7 Det åbne land HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan 2011-2021 Bilag 7 Det åbne land Vedtaget 15 maj 2012 2 3 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 SPILDEVANDSHÅNDTERING I DET ÅBNE LAND 4 1.1 Udpegning af vandområder 4 1.2 Ejendomme 4 1.3

Læs mere

Bilag 3.A. Signatur ændres til. Det er ikke i planperioden planlagt at kloakere området.

Bilag 3.A. Signatur ændres til. Det er ikke i planperioden planlagt at kloakere området. Bilag 3.A Udenfor kravopland Området ligger uden for rensekravopland. Det betyder at der ved etablering af nyanlæg skal vælges en tidsvarende løsning, hvilket som minimum er en godkendt bundfældningstank.

Læs mere

Prisoverslag for private renseanlæg til spildevand

Prisoverslag for private renseanlæg til spildevand overslag for private renseanlæg til spildevand Formålet med dette notat er at give dig et overblik over prisniveauet for de forskellige løsninger til forbedret rensning af spildevandet på din ejendom.

Læs mere

Spildevand i det åbne land

Spildevand i det åbne land Spildevand i det åbne land Denne pjece omhandler spildevand i det åbne land, og er udarbejdet i forbindelse med at der skal ske forbedret spildevandsrensning på en række ejendomme i Skanderborg Kommune.

Læs mere

Mere information: Spildevand i det åbne land. Forbedret rensning af husspildevand i Silkeborg Kommune KOMMUNEN INFORMERER

Mere information: Spildevand i det åbne land. Forbedret rensning af husspildevand i Silkeborg Kommune KOMMUNEN INFORMERER Mere information: Du kan finde yderligere informationer, herunder vejledninger og retningslinjer for de forskellige typer af rensningsanlæg på kommunens hjemmeside: www.silkeborgkommune.dk ( > Borger >

Læs mere

De mest almindelige spørgsmål

De mest almindelige spørgsmål De mest almindelige spørgsmål om spildevand i det åbne land Indhold Hvad er Spildevand i det åbne land?... 1 Hvor kan man læse at min ejendom er omfattet?... 2 Er det kun mig, der bliver kontaktet af kommunen?

Læs mere

Spildevandsplan

Spildevandsplan Spildevandsplan 2017-2027 Juni 2017 Lolland Spildevandsplan 2017-2027 Vedtaget d. 22. juni 2017 Foto på forsiden: Erik Graham Lindstrøm & Lolland Kommune Indholdsfortegnelse Det åbne land 4 6.1 Administrative

Læs mere

Individuelle renseanlæg

Individuelle renseanlæg Individuelle renseanlæg Det er forholdene på din ejendom der afgør, hvilke typer af renseanlæg, du må etablere. Der kan være forskel på forholdene imellem dig og din nabo, således at du skal opfylde én

Læs mere

LØSNINGER TIL FORBEDRET SPILDEVANDSRENSNING I DET ÅBNE LAND

LØSNINGER TIL FORBEDRET SPILDEVANDSRENSNING I DET ÅBNE LAND LØSNINGER TIL FORBEDRET SPILDEVANDSRENSNING I DET ÅBNE LAND 1 Indholdsfortegnelse Om spildevandsrensning i det åbne land 5 Den juridiske baggrund 5 Etablering eller ændring af spildevandsanlæg 6 Anlægstyper

Læs mere

Ansøgning Etablering af biologisk sandfilteranlæg

Ansøgning Etablering af biologisk sandfilteranlæg Nordfyns Kommune Teknik og Miljø Rådhuspladsen 2 5450 Otterup E-mail: teknisk@nordfynskommune.dk Ansøgning Etablering af biologisk sandfilteranlæg Ejers navn: Ejers adresse: Ejendommen, hvor anlægget skal

Læs mere

Hvordan slipper man af med spildevandet i områder, hvor der ikke er kloakker? v/ Inge Faldager, Teknologisk Institut, Rørcentret

Hvordan slipper man af med spildevandet i områder, hvor der ikke er kloakker? v/ Inge Faldager, Teknologisk Institut, Rørcentret Hvordan slipper man af med spildevandet i områder, hvor der ikke er kloakker? v/ Inge Faldager, Teknologisk Institut, Rørcentret Spildevandsafledning i det åbne land Der findes 360.000 ejendomme i det

Læs mere

Velkommen til borgermøde om spildevandsrensning i det åbne land

Velkommen til borgermøde om spildevandsrensning i det åbne land Velkommen til borgermøde om spildevandsrensning i det åbne land Program: Velkomst og præsentation Hvorfor vi sender påbud til jer? Hvad du som ejer skal foretage dig? Typer af løsninger, der opfylder kravet

Læs mere

Spildevandsplanens statusdel

Spildevandsplanens statusdel Spildevandsplanens statusdel Spildevandsforholdene på ejendomme i det åbne land. Forberedelse af spildevandsplanen for det åbne land Udgangspunktet har været data i BBR. BBR kode Forklaring Anlægskode

Læs mere

LØSNINGER TIL FORBEDRET SPILDEVANDSRENSNING I DET ÅBNE LAND

LØSNINGER TIL FORBEDRET SPILDEVANDSRENSNING I DET ÅBNE LAND LØSNINGER TIL FORBEDRET SPILDEVANDSRENSNING I DET ÅBNE LAND Side 1 af 14 Mariagerfjord Kommune, Teknik og Miljø Juni 2011 Side 2 af 14 Mariagerfjord Kommune, Teknik og Miljø Juni 2011 Indholdsfortegnelse

Læs mere

SPILDEVANDSLOSNINGER. Samletank Nedsivningsanlæg Minirenseanlæg Biologisk Sandfilter Pileanlæg Beplantet filter Rodzoneanlæg Biofilter Pumpestationer

SPILDEVANDSLOSNINGER. Samletank Nedsivningsanlæg Minirenseanlæg Biologisk Sandfilter Pileanlæg Beplantet filter Rodzoneanlæg Biofilter Pumpestationer SPILDEVANDSLOSNINGER Samletank Nedsivningsanlæg Minirenseanlæg Biologisk Sandfilter Pileanlæg Beplantet filter Rodzoneanlæg Biofilter Pumpestationer Vi vejleder om den optimale løsning til opgaven! 2 SPILDEVAND

Læs mere

Sivedræn lever ikke op til nogen renseklasse. Der er stort terrænfald mod recipient. Der forventes hydraulisk sammenhæng via grundvandet.

Sivedræn lever ikke op til nogen renseklasse. Der er stort terrænfald mod recipient. Der forventes hydraulisk sammenhæng via grundvandet. VEJ_NAVN HUS_NR Afledningsform fra spildevand i det åbne land Renseklasse Vandområdeplan Vurdering Påbud Ballerup Byvej 314 trixtank -> faskine O Trixtank og faskine er en gammel spildevandsløsning, der

Læs mere

BØRKOP KOMMUNE. Rensning af spildevand i det åbne land DET ÅBNE LAND

BØRKOP KOMMUNE. Rensning af spildevand i det åbne land DET ÅBNE LAND BØRKOP KOMMUNE Rensning af spildevand i det åbne land DET ÅBNE LAND Jan 2004 Hvorfor skal spildevandet på landet renses? Gennem de sidste mange år har der været fokus på at fjerne forureningen i vores

Læs mere

Ansøgning Etablering af beplantet filteranlæg

Ansøgning Etablering af beplantet filteranlæg Nordfyns Kommune Teknik og Miljø Rådhuspladsen 2 5450 Otterup E-mail: teknisk@nordfynskommune.dk Ansøgning Etablering af beplantet filteranlæg Ejers navn: Ejers adresse: Ejendommen, hvor anlægget skal

Læs mere

Spildevandsrensning i det åbne land

Spildevandsrensning i det åbne land Spildevandsrensning i det åbne land Ejendomme og sommerhuse i det åbne land, som ikke er tilsluttet offentlig kloak, skal have en lovlig og godkendt spildevandsløsning. Kan du svare ja til et eller flere

Læs mere

Spildevandsrensning i det åbne land

Spildevandsrensning i det åbne land Spildevandsrensning i det åbne land Hvorfor denne Pjece? Denne pjece henvender sig til ejere af ejendomme i det åbne land, som ifølge vore nuværende oplysninger udleder spildevand til grøfter, vandløb

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Middelfart Kommunes Spildevandsplan 2009-2021 Forslag

Tillæg nr. 1 til Middelfart Kommunes Spildevandsplan 2009-2021 Forslag Tillæg nr. 1 til Middelfart Kommunes Spildevandsplan 2009-2021 Forslag Natur- og Miljøafdelingen Xxx 2011 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 2 Lovgrundlag... 2 3 Forhold til øvrig planlægning... 3

Læs mere

NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune. Rensning af spildevand i det åbne land. www.naturogmiljoe.dk

NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune. Rensning af spildevand i det åbne land. www.naturogmiljoe.dk NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune Rensning af spildevand i det åbne land www.naturogmiljoe.dk Forord Folketinget har besluttet, at rensning af spildevand fra ejendomme i det åbne land skal

Læs mere

Spildevand i det åbne land

Spildevand i det åbne land Spildevand i det åbne land Hvorfor? Hvordan? Hvad koster det? 1 FORORD Spildevandet, der kommer fra ejendomme i det åbne land, skal renses bedre. Det åbne land er betegnelsen for områder med spredt bebyggelse,

Læs mere

Spildevand i det åbne land. Hvorfor? Hvor? Hvornår? Hvordan? Hvad koster det?

Spildevand i det åbne land. Hvorfor? Hvor? Hvornår? Hvordan? Hvad koster det? Spildevand i det åbne land Hvorfor? Hvor? Hvornår? Hvordan? Hvad koster det? Indholdsfortegnelse Forord 2 Hvorfor? - Hvad siger loven? 3 Hvor? 4 Hvornår? 5 Hvordan? 6 Hvad koster det? 7 Hvad sker der nu?

Læs mere

Helsingør Kommune er i øjeblikket ved at gennemgå

Helsingør Kommune er i øjeblikket ved at gennemgå Spildevand i det a bne land En oversigt over de forskellige løsninger til håndtering af spildevand i Helsingør Kommune Helsingør Kommune er i øjeblikket ved at gennemgå spildevandsrensningen på alle ejendomme

Læs mere

Spildevand i det åbne land

Spildevand i det åbne land Rensning af spildevand i det åbne land Information til borgerne om renseløsninger og anlægstyper A Ap prriill 22001188 4 Spildevand i det åbne land I mange år har der været øget fokus på at mindske forureningen

Læs mere

Ballerup Kommune. Spildevandsplan Bilag 11 Oversigt over ejendomme i det åbne land og deres spildevandsløsninger

Ballerup Kommune. Spildevandsplan Bilag 11 Oversigt over ejendomme i det åbne land og deres spildevandsløsninger Ballerup Kommune Spildevandsplan 2017-2027 11 Bilag 11 versigt over ejendomme og deres spildevandsløsninger versigt over ejendomme Vejnavn Husnr. Afledningsform Ballerup Byvej 314 Trixtank -> faskine Trixtank

Læs mere

Næringsstoffer og vådområder Vilsted Sø som eksempel. Proportioner i Vandmiljødebatten IDA 14. Nov Jørgen Bidstrup, Naturstyrelsen Himmerland

Næringsstoffer og vådområder Vilsted Sø som eksempel. Proportioner i Vandmiljødebatten IDA 14. Nov Jørgen Bidstrup, Naturstyrelsen Himmerland Næringsstoffer og vådområder Vilsted Sø som eksempel Proportioner i Vandmiljødebatten IDA 14. Nov. 2016 Jørgen Bidstrup, Naturstyrelsen Himmerland Disposition Generelt om vådområder Vilsted Sø Proportioner

Læs mere

Holstebro Kommune. Teknik og Miljø. Spildevand i det åbne land

Holstebro Kommune. Teknik og Miljø. Spildevand i det åbne land Holstebro Kommune Teknik og Miljø iljø - og m r u t a fn else a t t y k es -B er e t s fælle r! a v s n a Spildevand i det åbne land Holstebro Kommune Holstebro Kommune Teknik og Miljø er bl.a. i forbindelse

Læs mere

Spildevand i det åbne land

Spildevand i det åbne land Spildevand i det åbne land Beskyttelse af natur og miljø er vores fælles ansvar Spildevand i det åbne land i Struer Kommune I Struer Kommune bor der ca. 22.500 indbyggere, heraf 18.000 i byer og 4.500

Læs mere

Spildevand i det åbne land

Spildevand i det åbne land Spildevand i det åbne land Forbedret rensning af husspildevand i Herning Kommune Herning Kommune Teknik og Miljø Rådhuset, Torvet, Indgang C 7400 Herning Tlf.: 96 28 28 28 Fax: 96 28 80 19 E-mail: teknik@herning.dk

Læs mere

Nedsivningsanlæg - i det åbne land

Nedsivningsanlæg - i det åbne land Nedsivningsanlæg - i det åbne land HVOR KAN MAN NEDSIVE? De ejendomme som ligger udenfor de kloakerede områder, kan vælge at rense deres spildevand ved f.eks. at etablere eget nedsivningsanlæg. Det drejer

Læs mere

VORDINGBORG KOMMUNES ADMINISTRATIONSGRUNDLAG FOR FORBEDRET SPILDEVANDSRENSNING I DET ÅBNE LAND 2017

VORDINGBORG KOMMUNES ADMINISTRATIONSGRUNDLAG FOR FORBEDRET SPILDEVANDSRENSNING I DET ÅBNE LAND 2017 VORDINGBORG KOMMUNES ADMINISTRATIONSGRUNDLAG FOR FORBEDRET SPILDEVANDSRENSNING I DET ÅBNE LAND 2017 INDLEDNING Dette administrationsgrundlag fastlægger principper og retningslinjer for kommunens myndighedsarbejde

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til udledning af renset spildevand via typegodkendt minirenseanlæg

Ansøgning om tilladelse til udledning af renset spildevand via typegodkendt minirenseanlæg Ansøgning om tilladelse til udledning af renset spildevand via typegodkendt minirenseanlæg Ejers navn: Ejers adresse: Ejendommen, hvor anlægget skal etableres: Matr. nr.: Ejerlav: Telefonnr.: e-mail: Kontakt

Læs mere

Spildevand i det åbne land. Hvorfor, hvor og hvordan

Spildevand i det åbne land. Hvorfor, hvor og hvordan Spildevand i det åbne land Hvorfor, hvor og hvordan Forord Spildevandet, der kommer fra ejendomme i det åbne land, skal renses bedre. Det har Folketinget besluttet. Det åbne land er betegnelsen for områder,

Læs mere

Rensning af dit spildevand. Hvorfor? Hvordan? Hvad koster det?

Rensning af dit spildevand. Hvorfor? Hvordan? Hvad koster det? Rensning af dit spildevand Hvorfor? Hvordan? Hvad koster det? Indhold Hvorfor skal dit spildevand renses?.......................... 3 Hvordan? Du har 3 muligheder.............................. 4 Hvad koster

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til etablering af privat spildevandsanlæg

Ansøgning om tilladelse til etablering af privat spildevandsanlæg Natur og Miljø Ansøgning om tilladelse til etablering af privat spildevandsanlæg Ejendommen: Matrikel nr. og ejerlaug Adresse Ejendoms nr. Ejers navn, adresse, mail og tlf. nr. Ejers underskrift og dato

Læs mere

Bilag F Planlagte renseforanstaltninger i det åbne land

Bilag F Planlagte renseforanstaltninger i det åbne land Bilag F Planlagte renseforanstaltninger i det åbne land Side 193 Bilag F Planlagte renseforanstaltninger i det åbne land I dette bilag findes først en beskrivelse af miljøstyrelsens kategoriseringssystem

Læs mere

Administrationsgrundlaget er et politisk vedtaget grundlag for den kommunale administration af spildevandssager i det åbne land.

Administrationsgrundlaget er et politisk vedtaget grundlag for den kommunale administration af spildevandssager i det åbne land. 1 Administrationsgrundlag for spildevand i det åbne land 2018-2021. Baggrund I forbindelse med konstitueringsaftalen for byrådsperioden 2018 2021 er der fast lagt, at der skal udarbejdes et administrationsgrundlag

Læs mere

Ejendomme i det åbne land, der skal kloakeres eller forbedre deres spildevandsrensning

Ejendomme i det åbne land, der skal kloakeres eller forbedre deres spildevandsrensning Ejendomme i det åbne land, der skal kloakeres eller forbedre deres spildevandsrensning 1.1.1 Beskrivelse Baggrund for sagen I forlængelse af processen med godkendelse af Spildevandsplan 2016-2020, havde

Læs mere

SMÅ RENSEANLÆG. - til spildevand i det åbne land

SMÅ RENSEANLÆG. - til spildevand i det åbne land SMÅ RENSEANLÆG - til spildevand i det åbne land 1 SMÅ RENSEANLÆG - til spildevand i det åbne land Spildevand i det åbne land, indledning s. 3 Små renseanlæg og rensekrav s. 4 Bundfældningstanke og nye

Læs mere

Spildevandet skal renses bedre

Spildevandet skal renses bedre - 1 - - 2 - Spildevandet skal renses bedre Som en del af vandmiljøplanen har Folketinget besluttet, at spildevandet skal renses bedre i de områder, der ikke er kloakeret. Det berører ca. 1.600 ejendomme

Læs mere

Spildevand - i det åbne land

Spildevand - i det åbne land Teknik og Miljø Spildevand - i det åbne land Hvorfor? Hvor? Hvornår? Hvordan? Hvad koster det? INDHOLDSFORTEGNELSE Forord 3 Hvorfor hvad siger loven? 4 hvor? 5 hvornår? 6 hvordan? 7 hvad koster det? 8

Læs mere

Spildevand i det åbne land. Rensning af spildevand i det åbne land i Skive Kommune

Spildevand i det åbne land. Rensning af spildevand i det åbne land i Skive Kommune Spildevand i det åbne land Rensning af spildevand i det åbne land i Skive Kommune Indhold Spildevandet skal renses bedre... 3 Sådan skal spildevandet renses... 4 Oversigtskort... 5 Hvem, hvor og hvornår?...

Læs mere

Tillæg nr. 2013/5 til spildevandsplanen. Forbedret spildevandsrensning og ændring af kloakoplande

Tillæg nr. 2013/5 til spildevandsplanen. Forbedret spildevandsrensning og ændring af kloakoplande Tillæg nr. 2013/5 til spildevandsplanen Forbedret spildevandsrensning og ændring af kloakoplande Februar 2016 Indholdsfortegnelse 1. FORORD... 1 2. BESKRIVELSE... 1 2.1 FORBEDRET SPILDEVANDSRENSNING...

Læs mere

Vejledning om registrering af kode for afløbsforhold og øvrige oplysninger om spildevandsforhold

Vejledning om registrering af kode for afløbsforhold og øvrige oplysninger om spildevandsforhold 20. august 2015 Vejledning om registrering af kode for afløbsforhold og øvrige oplysninger om spildevandsforhold i BBR. Bilagsoversigt: Bilag 1: Særskilt vejledning i registrering af afløbskoder. Bilag

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til etablering af mini-biologisk renseanlæg.

Ansøgning om tilladelse til etablering af mini-biologisk renseanlæg. Journal nr.: Ansøgning modtaget, dato: Ansøgning om tilladelse til etablering af mini-biologisk renseanlæg. Ansøgningen sendes til: Brønderslev Kommune, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev, email: raadhus@99454545.dk.

Læs mere

Næstved Kommune Center for Miljø og Natur, Rådmandshaven 20, 4700 Næstved Tlf.:

Næstved Kommune Center for Miljø og Natur, Rådmandshaven 20, 4700 Næstved Tlf.: Næstved Kommune Center for Miljø og Natur, Rådmandshaven 20, 4700 Næstved spildevand@naestved.dk Tlf.: 5588 6170 www.naestved.dk Sags nr. Modtaget, dato: Ansøgning om etablering af Biologisk sandfilter

Læs mere

Andre danske anlægstyper

Andre danske anlægstyper Andre danske anlægstyper Biologiske sandfiltre Pileanlæg Pileanlæg med nedsivning Beplantede filteranlæg Tryksatte kloaksystemer 1 Biologiske sandfiltre 2 Biologiske sandfiltre For standardanlæg med en

Læs mere

Næstved Kommune Center for Miljø og Natur, Rådmandshaven 20, 4700 Næstved Tlf.:

Næstved Kommune Center for Miljø og Natur, Rådmandshaven 20, 4700 Næstved Tlf.: Næstved Kommune Center for Miljø og Natur, Rådmandshaven 20, 4700 Næstved spildevand@naestved.dk Tlf.: 5588 6170 www.naestved.dk Sags nr. Modtaget, dato: Ansøgning om etablering af biologisk Minirenseanlæg,

Læs mere

Spildevandet skal renses bedre

Spildevandet skal renses bedre - 1 - - 2 - Spildevandet skal renses bedre Som en del af vandmiljøplanen har Folketinget besluttet, at spildevandet skal renses bedre i de områder, der ikke er kloakeret. Det berører ca. 1.600 ejendomme

Læs mere

Brandstrupvej 34 Brandstrupvej 34, Dianalund 4293 11b Mekanisk rensning med nedsivning Din ejendom vil blive omfattet af et nyt kloakopland Du kan

Brandstrupvej 34 Brandstrupvej 34, Dianalund 4293 11b Mekanisk rensning med nedsivning Din ejendom vil blive omfattet af et nyt kloakopland Du kan VEJNAVN HUSNUMMER POSTADRESSE POSTNR MATRNR BBR2 ANLAEG TYPETEXT Påbud år Rensekrav opfyldt Abildvej 11 Abildvej 11, Sorø 4180 1al Mekanisk rensning med nedsivning Din ejendom vil blive omfattet af et

Læs mere

Notat FORSLAG TIL TILLÆG NR. 4 TIL SPILDEVANDSPLAN 2013. Spildevandsrensning i det åbne land Favrskov Kommune

Notat FORSLAG TIL TILLÆG NR. 4 TIL SPILDEVANDSPLAN 2013. Spildevandsrensning i det åbne land Favrskov Kommune Notat FORSLAG TIL TILLÆG NR. 4 TIL SPILDEVANDSPLAN 2013 Spildevandsrensning i det åbne land Favrskov Kommune Postadresse: Favrskov Kommune Virksomheder og Grundvand Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010

Læs mere

13 SPILDEVANDSHÅNDTERING I DET ÅBNE LAND

13 SPILDEVANDSHÅNDTERING I DET ÅBNE LAND 13 SPILDEVANDSHÅNDTERING I DET ÅBNE LAND I en række søer og vandløb i kommunen er spildevand fra ukloakerede ejendomme en væsentlig årsag til, at vandkvalitetsmålsætningen ikke kan overholdes. Dette skyldes

Læs mere

Forbedret spildevandsrensning i det åbne land

Forbedret spildevandsrensning i det åbne land Forbedret spildevandsrensning i det åbne land Repræsentanter: - Fra Ringsted Spildevand A/S Janne Hansen, Direktør Lis Ludvigsen, projektleder Morten Kasper, projektkoordinator - Fra Teknik og Miljøcenter,

Læs mere

herunder CVR): Ved husspildevand forstås alt spildevand fra beboelsen, dvs. fra toiletter, håndvask, gulvafløb, bad, vaskemaskine o.lign.

herunder CVR): Ved husspildevand forstås alt spildevand fra beboelsen, dvs. fra toiletter, håndvask, gulvafløb, bad, vaskemaskine o.lign. Ansøgning om etablering af biologisk sandfilter med udledning af renset spildevand Vigtigt: Etableringen af filteranlægget må ikke påbegyndes før der er givet skriftlig tilladelse fra kommunen. Ansøgningsdato:

Læs mere

Velkommen til borgermøde om DET ÅBNE LAND

Velkommen til borgermøde om DET ÅBNE LAND Velkommen til borgermøde om DET ÅBNE LAND 1 Borgermøder den 9. og 11. juni 2009: Velkomst Fremvisning af video Spildevand på landet Hvad siger lovgivningen, Regionplan, Spildevandsplan mm. om det åbne

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til etablering af pileanlæg

Ansøgning om tilladelse til etablering af pileanlæg Ansøgning om tilladelse til etablering af pileanlæg Ejers navn: Ejers adresse: Ejendommen, hvor anlægget skal etableres: Matr. nr.: Ejerlav: Telefon nr: e-mail: Fax: Kontakt kloakmesteren Visse punkter

Læs mere

Fredericia Kommune Bilag 2 Spildevandsplan for det åbne land 2007-2011. Side 1

Fredericia Kommune Bilag 2 Spildevandsplan for det åbne land 2007-2011. Side 1 Spildevandsplan for det åbne land 2007-2011. Side 1 ANLÆGSTYPER 1.0 Generelt. Fredericia kommune er godkendelsesmyndighed for anlæg på 30 PE og derunder. Ansøgning ved anlæg større end 30 PE skal indsendes

Læs mere

BILAG 5 OPLANDSBESKRIVELSER

BILAG 5 OPLANDSBESKRIVELSER BILAG 5 OPLANDSBESKRIVELSER INDHOLDSFORTEGNELSE 1 BILAG 5 OPLANDSBESKRIVELSER... 3 1.1 Gl. Mariager Kommune...3 1.2 Gl. Nørehald Kommune...3 1.3 Gl sønderhald kommune...7 1.4 GL PURHUS KOMMUNE...8 2 1

Læs mere

Miljøafdelingen. Afløbsregistrering. Vejledning til spørgeskema og ejendomsskitse

Miljøafdelingen. Afløbsregistrering. Vejledning til spørgeskema og ejendomsskitse Miljøafdelingen Afløbsregistrering Vejledning til spørgeskema og ejendomsskitse SPØRGSMÅL A type spildevandstank(e) 3 B og (D) tanken(e) modtager spildevand fra 4 C og (E) tanken(e) har afløb til 4 F evt.

Læs mere

HVIDBOG til tillæg 6 til Næstved Kommunes spildevandsplan

HVIDBOG til tillæg 6 til Næstved Kommunes spildevandsplan 01.06.2017 Bilag 2 HVIDBOG til tillæg 6 til Næstved Kommunes spildevandsplan 2012-2022 Generelt om tillægget Overordnet set skal tillæg 6 til 1) skabe grundlaget for, at ca. 1000 ejendomme kan tages ud

Læs mere

Bilag 12 Typer af godkendte spildevandsanlæg

Bilag 12 Typer af godkendte spildevandsanlæg Bilag 12 Typer af godkendte spildevandsanlæg Bundfældningstank (septiktank, trixtank) Forinden spildevand fra en ejendom tilledes et spildevandsanlæg, skal spildevandet passere en min. 2-kammer bundfældningstank.

Læs mere

Ansøgning om etablering af beplantet filteranlæg med udledning af renset spildevand

Ansøgning om etablering af beplantet filteranlæg med udledning af renset spildevand Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Ansøgning om etablering af beplantet filteranlæg med udledning af renset spildevand Ansøgningsdato: Bilag: Vigtigt: Etableringen af filteranlægget må ikke påbegyndes

Læs mere

information om tømning af samletanke og bundfældningstanke

information om tømning af samletanke og bundfældningstanke information om tømning af samletanke og bundfældningstanke 1 Tanken tømmes for at skåne miljø og grundvand I områder, der ikke har offentlig kloak i Gribskov Kommune, findes der typisk to forskellige slags

Læs mere

Sammendrag af Spildevandsplan 2013-2024 (forslag)

Sammendrag af Spildevandsplan 2013-2024 (forslag) Sammendrag af Spildevandsplan 2013-2024 (forslag) Indhold Beskrivelse Dette sammendrag af spildevandsplanen beskriver de forhold, der har direkte indvirkning på borgerne i de næste 12 år, med mest vægt

Læs mere

Forbedret spildevandsrensning åbent land

Forbedret spildevandsrensning åbent land Forbedret spildevandsrensning åbent land Orienteringsmøde 24. januar 2019 1. Baggrund for lovkravet om forbedret spildevandsrensning 2. Betydning for den enkelte grundejer / økonomi 3. Eksempler på renseløsninger

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til etablering af biologisk sandfilter med udledning af renset spildevand

Ansøgning om tilladelse til etablering af biologisk sandfilter med udledning af renset spildevand Journal nr. Modtaget, dato: Ansøgning o tilladelse til etablering af biologisk sandfilter ed udledning af renset spildevand Biologisk sandfilter opbygget so anført i Vejledning for biologiske sandfiltre

Læs mere

Tilbage til indholdsfortegnelsen. Spildevand på landet

Tilbage til indholdsfortegnelsen. Spildevand på landet Spildevand på landet 21 Indhold 2 FORORD 3 KRAV TIL RENSNING 4 HVAD SKAL DER SKE? 5 PROCES 6 HVAD KOSTER DET? 7 LØSNINGER 8 NEDSIVNINGSANLÆG 9 BIOLOGISK SANDFILTERANLÆG 10 BEPLANTET FILTERANLÆG 11 PILEANLÆG

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Ikast-Brande Spildevandsplan 2010-2021 Område (Christianshede og Moselund/Hørbylunde)

Tillæg nr. 1 til Ikast-Brande Spildevandsplan 2010-2021 Område (Christianshede og Moselund/Hørbylunde) Tillæg nr. 1 til Ikast-Brande Spildevandsplan 2010-2021 Område (Christianshede og Moselund/Hørbylunde) Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Centerparken 1 7330 Brande Sagsbehandler: Stine Bruun Bundesen

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan Tillæg nr. 16: Spildevandsrensning i det åbne land

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan Tillæg nr. 16: Spildevandsrensning i det åbne land Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 06.00.05-p15-5-15 Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan 2011-2021

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Udvidelse af oplandet til Genner Renseanlæg med Sønderballe Strand i Haderslev Kommune

Forslag til tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Udvidelse af oplandet til Genner Renseanlæg med Sønderballe Strand i Haderslev Kommune Forslag til tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2014-2017 Udvidelse af oplandet til Genner Renseanlæg med Sønderballe Strand i Haderslev Kommune Baggrund og sammenfatning Denne delspildevandsplan åbner mulighed

Læs mere

Indstik i Hedeselskabets tidsskrift Vækst 3-2002 2. oplag. Renseløsninger, regler og økonomi. Spildevand i det åbne land

Indstik i Hedeselskabets tidsskrift Vækst 3-2002 2. oplag. Renseløsninger, regler og økonomi. Spildevand i det åbne land Indstik i Hedeselskabets tidsskrift Vækst 3-2002 2. oplag Renseløsninger, regler og økonomi Spildevand i det åbne land Forord Vigtigt beslutningsgrundlag for grundejere og kommuner I løbet af de kommende

Læs mere

Spildevandsanlæg i det åbne land, samt

Spildevandsanlæg i det åbne land, samt Spildevandsanlæg i det åbne land, samt ansvarsforhold ved udførelsen beregning af faskiner til tag- og overfladevand BK anvisning 001 5. udgave - 2012 Forord Denne anvisning er udarbejdet af Byggeriets

Læs mere

Teknik og Miljø 2012. Administrationsgrundlag for spildevandsafgørelser private husstande

Teknik og Miljø 2012. Administrationsgrundlag for spildevandsafgørelser private husstande Teknik og Miljø 2012 Administrationsgrundlag for spildevandsafgørelser private husstande Indholdsfortegnelse Forord... 2 Indledning... 3 Generelle krav og regler... 5 Tidsfrister... 6 Udsættelse af påbud...

Læs mere

Statusredegørelse for en forbedret spildevandsrensning i det åbne land

Statusredegørelse for en forbedret spildevandsrensning i det åbne land Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 64 Offentligt Notat Vand J.nr. 439-00006 Ref. KDL Den 3. november 2006 Statusredegørelse for en forbedret spildevandsrensning i det åbne land Baggrund

Læs mere

Renere spildevand Rensning af spildevandet i det åbne land på Mors

Renere spildevand Rensning af spildevandet i det åbne land på Mors Renere spildevand Rensning af spildevandet i det åbne land på Mors Morsø Kommune 1 Spildevandet skal renses bedre Som en del af vandmiljøplanen har Folketinget besluttet, at spildevandet skal renses bedre

Læs mere

Spildevandsrensning. landet

Spildevandsrensning. landet Spildevandsrensning på landet 2 Nu også spildevandsrensning på landet En del vandløb og søer er trods en stor indsats stadig forurenet. Derfor har Folketinget besluttet, at spildevandet fra ejendomme på

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indledning Hvorfor skal spildevandet renses?... 4 Hvad siger loven?... 4 I Faxe Kommune... 5 Spildevand i naturen...

Indholdsfortegnelse. Indledning Hvorfor skal spildevandet renses?... 4 Hvad siger loven?... 4 I Faxe Kommune... 5 Spildevand i naturen... Spildevandsrensning i det åbne land Faxe Kommune Hvorfor? Hvordan? - og hvad gælder for min ejendom? Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Hvorfor skal spildevandet renses?... 4 Hvad siger loven?... 4 I

Læs mere

Bilag 1. Ordliste. Separatkloakeret Opland Spildevandskloakeret Opland. Fælleskloakeret Opland

Bilag 1. Ordliste. Separatkloakeret Opland Spildevandskloakeret Opland. Fælleskloakeret Opland Side 1 af 5 Bilag 1. Ordliste Spildevand PE Spildevandsanlæg Recipienter Recipientkvalitetsplan Dræn Kloakopland Separatkloakeret Spildevandskloakeret Fælleskloakeret Nedsivningsopland Areal Reduceret

Læs mere

Kloakering af det åbne land, Roskilde Syd. Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2007-2012

Kloakering af det åbne land, Roskilde Syd. Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2007-2012 Kloakering af det åbne land, Roskilde Syd Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2007-2012 Revideret Forslag 13. maj 2013 1 Indholdsfortegnelse Baggrund... 3 Grundlag for tillægget... 3 Indhold i tillægget...

Læs mere

Allerød Kommune. Marts Indledning. 1.2 Lovgrundlag

Allerød Kommune. Marts Indledning. 1.2 Lovgrundlag Allerød Kommune Tillæg V til Spildevandsplan 2013 for Allerød Kommune Præcisering af tidligere Tillæg II til Spildevandsplan 2013 for Allerød Kommune fsva. opland VasNOE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens

Læs mere

REGULATIV for TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE, SAMLETANKE M.M. på SPILDEVANDSANLÆG i NÆSTVED KOMMUNE

REGULATIV for TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE, SAMLETANKE M.M. på SPILDEVANDSANLÆG i NÆSTVED KOMMUNE REGULATIV for TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE, SAMLETANKE M.M. på SPILDEVANDSANLÆG i NÆSTVED KOMMUNE INDLEDNING I henhold til bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. efter miljøbeskyttelsesloven kap.

Læs mere

Lolland Forsyning A/S. Velkommen til Borgermøde 2. maj 2013 Bryggergården, Vesterborg

Lolland Forsyning A/S. Velkommen til Borgermøde 2. maj 2013 Bryggergården, Vesterborg Lolland Forsyning A/S Velkommen til Borgermøde 2. maj 2013 Bryggergården, Vesterborg Hvorfor Lolland Forsyning A/S? Alle Lolland Kommunes forsyningsvirksomheder er med virkning fra 1. januar 2007 udskilt

Læs mere

Kontraktligt medlemskab af spildevandsforsyningen

Kontraktligt medlemskab af spildevandsforsyningen Kontraktligt medlemskab af spildevandsforsyningen Langeland forsyning A/S Langeland Forsyning A/S er en selvstændig multiforsyningsvirksomhed, der er dannet den 9.11.2009 som en konsekvens af Vandsektorloven.

Læs mere

UDLEDNING FRA BIOKUBE RENSEANLÆG

UDLEDNING FRA BIOKUBE RENSEANLÆG UDLEDNING FRA BIOKUBE RENSEANLÆG UDLEDNING FRA BIOKUBE RENSEANLÆG Renset spildevand fra et af BioKubes renseanlæg er så rent at det kan udledes direkte til recipient. Flere steder i udlandet, hvor der

Læs mere

SPILDEVAND. I det åbne land. Teknik & Miljø. Bedre rensning af spildevand. Hvorfor? Hvor? Hvordan? Hvad sker der nu? Hvad koster det?

SPILDEVAND. I det åbne land. Teknik & Miljø. Bedre rensning af spildevand. Hvorfor? Hvor? Hvordan? Hvad sker der nu? Hvad koster det? Teknik & Miljø SPILDEVAND I det åbne land Bedre rensning af spildevand Hvorfor? Hvor? Hvordan? Hvad sker der nu? Hvad koster det? INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD... 2 HVORFOR HVAD SIGER LOVEN?... 3 HVOR?...

Læs mere

SPILDEVAND. I det åbne land. Teknik & Miljø. Bedre rensning af spildevand. Hvorfor? Hvor? Hvordan? Hvad sker der nu? Hvad koster det?

SPILDEVAND. I det åbne land. Teknik & Miljø. Bedre rensning af spildevand. Hvorfor? Hvor? Hvordan? Hvad sker der nu? Hvad koster det? Teknik & Miljø SPILDEVAND I det åbne land Bedre rensning af spildevand Hvorfor? Hvor? Hvordan? Hvad sker der nu? Hvad koster det? INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD... 2 HVORFOR HVAD SIGER LOVEN?... 3 HVOR?...

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan Tillæg nr. 21: Spildevandsrensning i det åbne land vestlige opland til Hvarre Lundgaard Bæk

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan Tillæg nr. 21: Spildevandsrensning i det åbne land vestlige opland til Hvarre Lundgaard Bæk Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 06.00.05-P15-4-18 Ref.: Jens Kalør Direkte tlf. 9711 3706 jkalo@mariagerfjord.dk

Læs mere

Eventuelle spørgsmål, kommentar og bemærkninger til dette tillæg skal rettes til:

Eventuelle spørgsmål, kommentar og bemærkninger til dette tillæg skal rettes til: Tillæg til s spildevandsplan Endelig vedtagelse af tillæg nr. 4 til s spildevandsplan 2004 (gældende spildevandsplan for gl. ) for havekolonierne Skovbrynet, Ålund og Storåen. Procedure for vedtagelse,

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan LAR i Lidemark

Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan LAR i Lidemark Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan 2012-2016 LAR i Lidemark Februar 2018 Indholdsfortegnelse Resumé...1 Ændret belastning af recipienter og renseanlæg...1 Indledning...2 Plangrundlag...3 Lovgivning...3

Læs mere

Orientering om udledning fra Aalborg Kommunes renseanlæg og separatkloakering

Orientering om udledning fra Aalborg Kommunes renseanlæg og separatkloakering Punkt 12. Orientering om udledning fra Aalborg Kommunes renseanlæg og separatkloakering 2016-010617 Miljø- og Energiforvaltningen fremsender til Miljø- og Energiudvalgets orientering udledte mængder fra

Læs mere

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG -

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG - INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE ADMINISTRATIONSGRUNDLAG - 2018 SPILDEVAND Principper og retningslinjer for kommunens myndighedsarbejde inden for spildevandsområdet. teknik & miljø 1. INDLEDNING... 3 2.

Læs mere

Det åbne land Overløbsbygværker Renseanlæg

Det åbne land Overløbsbygværker Renseanlæg Det åbne land Overløbsbygværker Renseanlæg Det åbne land Tidsplan for påbud i det åbne land K ø g e R i n g s t e d 2012-2015 Terslev Haslev Dalby Karise S t e v n s Mindst 700 ejendomme i det åbne land

Læs mere

Spildevandsplantillæg for det åbne land

Spildevandsplantillæg for det åbne land Spildevandsplantillæg for det åbne land Forslag: Tillæg nr. 5 til gl. Brædstrup, nr. 5 til gl. Gedved og nr. 25 til gl. Horsens kommuner - Tekst TEKNIK OG MILJØ Spildevandplanstillæg for det åbne land

Læs mere

Orienteringsmøde delområde 2 Sommerhusområdet Hals - Hou. 28. - 29. feb. 2012

Orienteringsmøde delområde 2 Sommerhusområdet Hals - Hou. 28. - 29. feb. 2012 Orienteringsmøde delområde 2 Sommerhusområdet Hals - Hou 28. - 29. feb. 2012 Jens Bøgh Vinther, Vandmiljøafdelingen Miljømæssig begrundelse for kloakering Baggrund iværksættelsen af undersøgelser Hvilke

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan 2011-2020

Tillæg nr. 4 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan 2011-2020 Tillæg nr. 4 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan 2011-2020 Kloakering ved Kongevejen og Højsagervej November 2013 Indhold 1 Indledning... 1 2 Grundlag... 1 3 Planforhold... 1 4 Dimensioneringsforudsætninger

Læs mere