Seneste nyt indenfor markedsføringsretten. Uddannelsesdagen 2017 Ved Jakob Heebøll

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Seneste nyt indenfor markedsføringsretten. Uddannelsesdagen 2017 Ved Jakob Heebøll"

Transkript

1 Seneste nyt indenfor markedsføringsretten Uddannelsesdagen 2017 Ved Jakob Heebøll

2 2 Agenda Nyt fra Forbrugerombudsmanden 2016/2017 Den nye markedsføringslov Grundlæggende regler for direct marketing (spam reglerne) Blogging og skjult reklame Spørgsmål

3 Nyt fra Forbrugerombudsmanden 2016/2017

4 4 Forbrugerombudsmandens fokusområder 2016/2017 Prismarkedsføring (revision af retningslinjer fra 2013) Øget fokus på dataindsamling indsamling af oplysninger om forbrugere Abonnementsfælder (mange politianmeldelser) Virksomheders anvendelse af bloggere og sociale medier som led i deres markedsføring Ny markedsføringslov

5 5 Udvalgte sager og praksis fra 2016/2017 Forbrugerombudsmandens j. nr. 15/04742 Ulovligt gebyr? Forbrugerombudsmanden har i 2017 stævning ViaBill, fordi virksomheden opkræver et automatisk gebyr på 39 kr. for at hæve forsinkede betalinger på forbrugernes betalingskort. ViaBills gebyr er ifølge Forbrugerombudsmandens opfattelse ulovlig, fordi renteloven ikke tillader kreditorer at opkræve andre gebyrer end rykkergebyrer og inkassogebyrer, når en forbruger betaler for sent. ViaBill har ifølge Forbrugerombudsmanden også overtrådt god markedsføringsskik ved på forsiden af viabill.dk at reklamere for en 24 måneders kredit til køb af burgere og hårvoks til månedlige ydelser på 2 og 3 kroner, og at have et vilkår om, at vigtige beskeder om lånet er bindende for forbrugerne, selvom forbrugerne kun modtager beskeden, hvis de logger ind på Mit ViaBill på viabill.dk

6 6 Udvalgte sager og praksis fra 2016/2017 Pressemeddelelse om energiselskaber prismarkedsføring Forbrugerombudsmanden har i 2016 pålagt tre energiselskaber at ændre deres prismarkedsføring, da den var vildledende og i strid med markedsføringsloven. Sagerne er specielle, da selskaberne på omtrent samme tid hævdede, at de havde markedets billigste el-priser. Sagen startede i januar 2015, da NettoPower ApS markedsførte sig med, at selskabet var Danmarks billigste Elselskab. Selskabet kunne dog ikke dokumentere, at det var tilfældet. Ok a.m.b.a. anvendte på samme tid udsagnet Billigst på el-pristavlen. Selskabet kunne ikke dokumentere rigtigheden af udsagnet. Tværtimod var der dokumentation for, at selskabet den 8. januar 2015 ikke var billigst. EnergiNord A/S anvendte udsagnet Vælger du Markedspris, får du markedets laveste pris. Her kunne selskabet heller ikke dokumentere rigtigheden af udsagnet.

7 Den nye markedsføringslov

8 8 Den nye markedsføringslov Den 12. oktober 2016 fremsatte regeringen endelig forslaget til den nye markedsføringslov, der har været undervejs siden Den 25. april 2017 blev den nye markedsføringslov vedtaget, og loven træder i kraft den 1. juli Formål: 1. Forenkle og overskueliggøre markedsføringsloven (tvivlsomt). 2. Bringe loven på linje med EU-reguleringen på området (kritik fra EU). 3. Opdatere og modernisere loven så den matcher den teknologiske udvikling, herunder især de sociale medier.

9 9 Hvilke ændringer medfører den nye lov? Loven udvides fra 33 til 50 paragraffer indholdet er dog stort set uændret. Strukturen i loven ændres og opdelingen bliver mere tematisk. EU-inspireret. 2 indeholder eksempelvis 15 definitioner på, hvordan bestemte ord i loven skal forstås. Eksempelvis er transaktionsbeslutning defineret på følgende måde: En beslutning, der træffes af en forbruger, om, hvorvidt, hvordan og på hvilke betingelser forbrugeren vil købe, foretage fuld eller delvis betaling for, beholde eller afhænde et produkt eller udøve en aftalemæssig rettighed i forbindelse med produktet, uanset om forbrugeren beslutter at foretage en transaktion eller at undlade dette Lempelse af spam-reglerne i den forstand at der sker en udvidelse af den erhvervsdrivendes mulighed for uden forudgående samtykke at markedsføre egne tilsvarende produkter (mere om dette senere).

10 10 Hvilke ændringer medfører den nye lov? Den nye markedsføringslov indeholder desuden følgende øvrige nævneværdige ændringer: Sprogkravet for garantier ændres, så der alene stilles krav om, at en garanti skal være affattet på dansk, såfremt markedsføringen er på dansk. Derudover ophæves forbuddet mod indholdsløse garantier, da dette område er fuldt reguleret i medfør af lovens vildledningsbestemmelser og af bekendtgørelsen om urimelig markedsføring i forbrugerforhold. Forbrugerombudsmanden bliver tillagt udvidede kontrolbeføjelser. De udvidede beføjelser vil blandt andet give Forbrugerombudsmanden mulighed for at foretage elektronisk spejling og medtage materiale i digital form i forbindelse med kontrolundersøgelser. Forpligtelsen for erhvervsdrivende til at give en vejledning i forbindelse med salg af produkter ophæves. En sådan pligt vil i langt de fleste tilfælde følge af lovens vildledningsbestemmelser, ligesom der efter købeloven gælder en vejledningspligt, som kan håndhæves efter markedsføringslovens god skikbestemmelser.

11 11 Hvad medfører loven ikke? Det oprindelige lovforslag indeholdt en særlig lempelse for udsendelse af elektronisk post til andre erhvervsdrivende, nemlig 10, stk. 3 (visitkortreglen): En erhvervsdrivende kan, uanset stk. 1 og stk. 2 rette henvendelse til en bestemt person hos en anden erhvervsdrivende ved brug af elektronisk post med henblik på direkte markedsføring af egne produkter, når der er et kundeforhold mellem de to erhvervsdrivende. Tilsvarende gælder, når afsenderen har fået modtagerens elektroniske adresse direkte fra modtageren i forbindelse med erhvervsmæssig kontakt mellem de to personer. Der må dog kun sendes markedsføring, som har relevans for den pågældende modtagers arbejdsfunktion, og den erhvervsdrivende skal give modtageren klar og utvetydig mulighed for let og gebyrfrit at frabede sig yderligere elektronisk markedsføring ved hver henvendelse.

12 12 Hvad medfører loven ikke? Tænkt som en lovliggørelse af det, som mange allerede praktiserer. Det var ikke et krav, at man rent faktisk har solgt noget til modtageren, men der skal være en erhvervsmæssig forbindelse, fx udveksling af visitkort. Fjernet i sidste version af loven efter ønske fra Dansk Folkeparti. Grund til at være forsigtig

13 Grundlæggende regler for direct marketing

14 14 Uanmodet henvendelse Hovedreglen HOVEDREGEL: Det er som udgangspunkt forbudt at rette direkte henvendelse til nogen i afsætningsøjemed via mail, sms, mms, videobeskeder og andre elektroniske kommunikationsformer uden forudgående samtykke. Hvem må ikke sende som følge af forbuddet? Alle private erhvervsvirksomheder. Offentlige virksomheder i det omfang der udbydes varer og tjenesteydelser på markedet. Organisationer, såfremt det er udslag af en erhvervsaktivitet. Man må altså ikke sende mails mv. til nogen (inkl. andre erhvervsdrivende), hvis indholdet på nogen måde kan opfattes som markedsføring.

15 15 Uanmodet henvendelse Samtykke Samtykke-undtagelsen Modtageren skal aktivt sige til ja til at modtage elektronisk markedsføring. Samtykket skal være frivilligt, specifikt og informeret. Dvs. Afsendelsestypen skal være klart identificeret (mail, sms, etc.) Afsenderen skal være klart identificeret. Indholdet skal være klart identificeret. Accepten kan ikke skjules i standardvilkår. Acceptfelter må ikke på forhånd være udfyldte.

16 16 Uanmodet henvendelse Samtykke Eksempel på et uspecificeret samtykke: Ved at trykke ja accepterer du, at vi må sende nyhedsbreve med gode tilbud. Eksempel på specificeret samtykke: Ved at trykke ja accepterer du, at Firmanavn ApS må sende nyhedsbreve med gode tilbud og information om juletræer via mail og sms. Vi kan samtidig kontakte dig telefonisk med mere information.

17 17 Uanmodet henvendelse Eksisterende kundeforhold Undtagelsen om visse eksisterende kundeforhold (gammel regel) Uanset stk. 1, kan en erhvervsdrivende, der fra en kunde har modtaget dennes elektroniske adresse i forbindelse med salg af en vare eller levering af en tjenesteydelse, markedsføre egne tilsvarende produkter eller tjenesteydelser til kunden ved elektronisk post. Dette forudsætter dog, at kunden har mulighed for let og gebyrfrit at frabede sig dette både i forbindelse med afgivelsen af adressen til den erhvervsdrivende og ved efterfølgende henvendelser. Undtagelsen om visse eksisterende kundeforhold (kommende regel) En erhvervsdrivende, der fra en kunde har modtaget dennes elektroniske adresse i forbindelse med salg af produkter, kan, uanset stk. 1, markedsføre egne tilsvarende produkter til kunden via elektronisk post. Det forudsætter dog, at den erhvervsdrivende giver kunden klar og utvetydig mulighed for let og gebyrfrit at frabede sig dette både i forbindelse med afgivelsen af adressen til den erhvervsdrivende og ved hver efterfølgende henvendelse.

18 18 Uanmodet henvendelse Eksisterende kundeforhold Undtagelsen om visse eksisterende kundeforhold (fortsat) Hovedelementerne i undtagelsen er uændret. Tidligere var opt-out samtykket dog meget begrænset, da man alene kunne få samtykke til at sælge stort set identiske varer og tjenesteydelser. Fremover bliver det tilladt at muligt et bredere samtykke, hvis man skriver dette i samtykketeksten.

19 19 Uanmodet henvendelse Eksisterende kundeforhold 1. Krav om forudgående salg: Ikke nok at der har været en forespørgsel. Ikke nok at man har givet en gave. Ikke nok at have ydet (gratis) rådgivning. Ikke nok at kunden har deltaget i en konkurrence. Der skal været sket en betaling for vare/serviceydelse. 2. Krav, kun egne produkter: egne = samme juridiske enhed, ikke samme koncern.

20 20 Uanmodet henvendelse Eksisterende kundeoforhold 3. Krav, kun tilsvarende produkter (NB! ændres): Nu: Hvis man eksempelvis har solgt bukser, må man gerne tilbyde andet tøj, men ikke andet. Fremover: Man kan specificere i teksten, hvad kunden kan forvente at modtage. 4. Krav om opsigelsesadgang: Modtageren nemt og gebyrfrit skal kunne frabede at modtage yderligere materiale. Denne adgang skal være til stede både på det tidspunkt hvor adressen bliver udleveret, såvel som ved efterfølgende henvendelser.

21 21 Praksis fra Forbrugerombudsmanden Forbrugerombudsmandens j. nr. 13/11385 Taxameddelelse Taxa 4x35 sendte sms-beskeder til personer, der tidligere via et andet selskabs app, som Taxa 4x35 samarbejdede med havde bestilt en taxitur, og hvor taxituren var blevet udført af Taxa 4x35. I smsbeskeden stod der som følger: Serviceinfo: [app-selskabet] har afsluttet samarbejdet med TAXA 4x35. Det betyder at TAXA 4x35 ikke kører de ture du bestiller med [app-selskabets] app. Vil du fortsat køre med Københavns største taxiselskab, så download TAXA 4x35 App Taxa 4x35 påstod, at der var tale om en servicemeddelelse. Dette afviste Forbrugerombudsmanden, som politianmeldte selskabet. Retten har nu bestemt, at Taxa 4x35 skal betale kr. i bøde til staten (januar 2017).

22 22 Praksis fra Forbrugerombudsmanden Forbrugerombudsmandens j. nr. 14/09592 SMS med driftsinformation Et elselskab rettede henvendelse til Forbrugerombudsmanden i forbindelse med, at selskabet ville iværksætte et SMS-varslingssystem. Varslingssystemet ville bl.a. gøre selskabet i stand til at varsle kunder om planlagte el-afbrydelser og informere om pludselige el-afbrydelser. Forbrugerombudsmanden udtalte, at henvendelser der er nødvendig for at opfylde forpligtelser i henhold til en allerede indgået aftale eller har form af praktiske servicemeddelelser uden reklame for den erhvervsdrivende, normalt ikke vil blive anset for meddelelser omfattet af markedsføringslovens 6, stk. 1 (spamforbuddet).

23 Markedsføring på sociale medier og blogs

24 24 Markedsføring på sociale medier og blogs Markedsføring på sociale medier er som udgangspunkt fuldt ud lovligt. Der gælder ikke nogen særlige lovregler, men det er ofte relevant at se nærmere på: Reglerne om skjult reklame. Spam-reglerne. Særlige oplysningskrav Mediets egne regler og retningslinjer. Øget fokus på området fra Forbrugerombudsmandens side. Fælles standpunkt fra de nordiske forbrugerombudsmænd. Stigning i sager.

25 25 Markedsføring på sociale medier og blogs Spamreglerne Det er ikke tilladt at sende interne beskeder til brugere på facebook og andre sociale medier uden forudgående samtykke. Dette bliver betragtet som elektronisk post og derfor behandlet på samme måde som mails mv. Dette gælder også, selvom den pågældende bruger følger virksomhedens profil eller er fan. Dette kan altså ikke træde i stedet for et egentligt samtykke. Samtykke kan ikke indhentes via standardvilkår. Forbuddet mod beskeder uden forudgående samtykke gælder ikke beskeder i nyhedsstrømmen eller andet materiale, som ikke bliver lagret hos den enkelte bruger. Forbud mod skjult reklame Bestemmelsen har til sigte, at en reklame altid skal kunne identificeres som sådan, og at skjult reklame forhindres. (Udgår af ny lov, men sammenskrives med anden bestemmelse om vildledende udeladelser). ALT markedsføringsmateriale, uanset mediet, skal kunne identificeres som værende reklame eller branding. 4. En reklame skal fremstå således, at den klart vil blive opfattet som en reklame uanset dens form og uanset i hvilket medium den bringes.

26 26 Forbrugerombudsmandens vejledninger og retningslinjer om skjult reklame Al reklame skal kunne identificeres som reklame. Derfor skal forbrugere allerede fra begyndelsen, når de læser/ser budskabet, gøres opmærksomme på, at det er reklame. Det er som udgangspunkt ikke tilstrækkeligt, at beskeden kommer til sidst eller inde i selve teksten. Markedsføring overfor børn og unge underlægges en strengere vurdering i lovgivningen, og der skal derfor mindre til for at anse reglerne for overtrådt. Jo yngre målgruppen er, desto mere skærpes kravene. Annoncøren vil som udgangspunkt blive holdt ansvarlig, hvis en reklame ikke fremstår som reklame. Reklamebureauer og pr-bureauer samt andre, der handler på annoncørens vegne, herunder bloggere, kan ifalde et medansvar.

27 27 Skjult reklame på sociale medier Forbuddet mod skjult gælder også ved markedsføring på blogs og sociale medier Det skal være tydeligt, hvis et blogindlæg eller opslag på et socialt medie er en reklame. Hvis en virksomhed indgår aftale skriftligt eller mundtligt - om, at en blogger, eller en anden aktør på et socialt medie, skal omtale eller vise et produkt, vil omtalen/visningen være reklame for produktet, og det skal angives, at der er tale om reklame. Hvis en virksomhed sender en blogger et produkt som en gave, er der som udgangspunkt ikke indgået en aftale om reklame i markedsføringslovens forstand men der skal ikke meget til før en disposition anses som reklame. (Fx lovning om flere produkter). Kravene til reklameidentifikation: Blogindlæg eller opslag, som er målrettet voksne forbrugere, skal markeres med reklame, annonce, betalt indlæg eller sponsoreret indlæg for at opfylde markedsføringslovens krav til reklameidentifikation (medmindre det allerede er tydeligt ud fra sammenhængen).

28 28 Skjult reklame på sociale medier Ifølge Forbrugerombudsmanden er det ikke tilstrækkeligt at informere om, hvor et produkt er købt, navnet eller navnet på virksomheden. Følgende udtryk er endvidere ikke tilstrækkelige: I samarbejde med X Affiliate-aftale Gave fra X Det er heller ikke tilstrækkeligt at tagge virksomheden eller lave hashtag henvisninger til virksomheden eller varemærket.

29 29 Praksis fra Forbrugerombudsmanden Forbrugerombudsmandens j. nr. 13/07021 Arla sagen I 2014 afgjorde Forbrugerombudsmanden en sag, hvor en korrespondance på bare tre mails mellem et reklamebureau og en blogger samlet set udgjorde en aftale om, at bloggeren skulle omtale et af virksomhedens produkter på sin blog og Instagram-konto. Da blogindlægget ikke blev markeret som reklame, var der tale om skjult reklame i strid med markedsføringsloven Forbrugerombudsmandens afgørelse i denne sag viser, at der ikke skal ret meget til, før en disposition skal anses som en aftale om reklame, der skal markeres som sådan.

30 30 Praksis fra Forbrugerombudsmanden Forbrugerombudsmandens j. nr. 16/04672 Sponsoreret video på En virksomhed rettede i 2016 henvendelse til Forbrugerombudsmanden, fordi de ønskede at lave en sponsoreret video på YouTube rettet mod børn og unge. Virksomheden oplyste, at de ville mærke videoerne på følgende måde: 1. Det ville fremgå af et banner i videoen (under introduktionen), at den er betalt af virksomheden. 2. Det ville fremgå af en tekst under videoen, at den var betalt af virksomheden. 3. I starten af videoen blev det sagt, at den var betalt af virksomheden. Forbrugerombudsmanden bekræftede, at dette var tilstrækkeligt. (Mindre kunne nok også have gjort det. Det afhænger dog af målgruppens alder).

31 31 Praksis fra Forbrugerombudsmanden Ford er blevet politianmeldt for at få 11 kendte personer til at poste i alt 65 billeder af sig selv og Ford-biler på Instagram. Forbrugerombudsmandens mener ikke, at det af opslagene tydeligt fremgik, at der var tale om reklame, fordi de ikke fremstod eller var markeret som reklame, f.eks. Ved brug af ord som reklame, annonce og sponsoreret indlæg. Ford mener, at det af opslagene tydeligt fremgik, at der er tale om reklame, da #Ford, #Ford-Danmark var anvendt i opslagene. Sagen verserer fortsat ved domstolene.

32 Spørgsmål?

33 33 Kontakt Jakob Heebøll Senioradvokat København IP & Technology T M E jahe@bechbruun.com København Danmark Aarhus Danmark Shanghai Kina T

Gode råd om... Markedsføring via sociale medier

Gode råd om... Markedsføring via sociale medier Gode råd om... Markedsføring via sociale medier INDHOLD Indledning 3 Generelt om sociale medier 3 Reklameidentifikation 3 Markedsføringsloven og de sociale medier 5 Hvem er omfattet? 5 Samtykke 5 Hvad

Læs mere

Konkurrencer og markedsføring

Konkurrencer og markedsføring Konkurrencer og markedsføring Indhold 1. Kort fortalt... 1 2. Konkurrencer som led i markedsføring... 1 3. Samtykke til markedsføring gennem konkurrencer... 2 4. Oplysningspligt... 3 4.1. Gratis konkurrencer...

Læs mere

Rekordstor bøde for overtrædelse af spamforbuddet

Rekordstor bøde for overtrædelse af spamforbuddet Rekordstor bøde for overtrædelse af spamforbuddet Hvad skal du være opmærksom på, når du markedsfører din virksomhed? 14. marts 2019 Københavns Byret har idømt kursusvirksomheden, Institut For Personaleudvikling

Læs mere

Gode råd til bloggere om skjult reklame på sociale medier

Gode råd til bloggere om skjult reklame på sociale medier Dato: 16. september 2015 Gode råd til bloggere om skjult reklame på sociale medier Bloggeres omtale af produkter på de sociale medier kan være reklame for produkterne. Det gælder både omtale af fysiske

Læs mere

NY MARKEDSFØRINGSLOV PÅ VEJ

NY MARKEDSFØRINGSLOV PÅ VEJ NY MARKEDSFØRINGSLOV PÅ VEJ Markedsføringsloven har været til hovedeftersyn. Erhvervs- og vækstministeren har den 1. juli offentliggjort en rapport, som indeholder et udkast til lovforslag til en ny markedsføringslov,

Læs mere

Markedsføring i sociale medier en lille håndbog i do s and dont s

Markedsføring i sociale medier en lille håndbog i do s and dont s Markedsføring i sociale medier en lille håndbog i do s and dont s I er kendelsen af, at det kan være svært selv at skulle sætte sig ind i eller følge udviklingen i markedsføringslovgivningen i forbindelse

Læs mere

Informationsmøde om skjult reklame

Informationsmøde om skjult reklame 30-03-2017 Informationsmøde om skjult reklame Hos Forbrugerombudsmanden Program» Velkommen» Baggrunden for informationsmødet» Lovgrundlag» Eksempler fra praksis» Trykte medier og netudgivelser» Sociale

Læs mere

Marketing compliance. Uddannelsesdagen 2017 Ved Christian Vinding Thomsen

Marketing compliance. Uddannelsesdagen 2017 Ved Christian Vinding Thomsen Marketing compliance Uddannelsesdagen 2017 Ved Christian Vinding Thomsen 2 Agenda Hvad er markedsføringsretlig compliance? Hvorfor markedsføringsretlig compliance? Compliance-strategi og risikovurdering

Læs mere

De juridiske og rettighedsmæssige perspektiver ved anvendelse af sociale medier i markedsføringen

De juridiske og rettighedsmæssige perspektiver ved anvendelse af sociale medier i markedsføringen De juridiske og rettighedsmæssige perspektiver ved anvendelse af sociale medier i markedsføringen Advokat Peter Lind Nielsen BvHD IT-Forum Midtjylland Silkeborg, den 4. september 2012 Markedsføring på

Læs mere

Muligheder og udfordringer ved markedsføring på sociale medier og brug af influenter

Muligheder og udfordringer ved markedsføring på sociale medier og brug af influenter Muligheder og udfordringer ved markedsføring på sociale medier og brug af influenter Advokatfuldmægtig Nina Boysen Dybdal Terney & advokat Peter Lind Nielsen 14. Juni 2018 2 Program 9.00 10.00 Krav til

Læs mere

Markedsføringslovens 6

Markedsføringslovens 6 07-05-2015 NATIONALMUSEET Markedsføringslovens 6 Linda Christiansen, fuldmægtig, cand.jur. 6, stk. 1 Forbud mod spam En erhvervsdrivende må ikke uanmodet rette henvendelse til nogen via telefax, automatiske

Læs mere

uanmodede henvendelser og spam

uanmodede henvendelser og spam GODE RÅD OM... uanmodede henvendelser og spam SIDE 1 indhold 3 Indledning 3 E-mails og anden elektronisk post 5 Adresserede reklamebreve med posten 6 Navneløse postforsendelser 6 Telefoniske henvendelser

Læs mere

Gode råd til bloggere om skjult reklame

Gode råd til bloggere om skjult reklame Gode råd til bloggere om skjult reklame Bloggeres omtale af produkter og virksomheder kan være reklame. En blog er typisk en hjemmeside, som løbende opdateres med indlæg fra bloggeren, eksempelvis om de

Læs mere

Gode råd til influenter om skjult reklame

Gode råd til influenter om skjult reklame Gode råd til influenter om skjult reklame De sociale medier bruges ikke kun til at dele oplevelser, erfaringer og anbefalinger mellem venner, hvor der er en personlig relation. De sociale medier anvendes

Læs mere

Markedsføringsloven - Oversigt over ny lov og ændringer

Markedsføringsloven - Oversigt over ny lov og ændringer Markedsføringsloven - Oversigt over ny lov og ændringer Michael Hopp, advokat, partner Jane Frederikke Land, advokat 4. juli 2016 Markedsføringsloven - Oversigt over ny lov og ændringer 1 Anvendelsesområde

Læs mere

Nordisk standpunkt om skjult reklame, 10. maj 2016 Standpunkt 2016

Nordisk standpunkt om skjult reklame, 10. maj 2016 Standpunkt 2016 Nordisk standpunkt om skjult reklame, 10. maj 2016 Standpunkt 2016 NORDISK STANDPUNKT OM SKJULT REKLAME, 10. MAJ 2016 Nordisk standpunkt om skjult reklame, 10. maj 2016 Forbrugerombudsmanden Carl Jacobsens

Læs mere

Markedsføringsretlig compliance

Markedsføringsretlig compliance Markedsføringsretlig compliance Christian Vinding Thomsen, partner Commercial Contracts Day, 27. januar 2017 2 Agenda Hvad er markedsføringsretlig compliance? Hvorfor markedsføringsretlig compliance? Compliance-strategi

Læs mere

REGLER OG RAMMER. 27. august 2014. v/ Nicolai Kryger & Jasper Kloster Pingel DAHL Advokatfirma, Esbjerg

REGLER OG RAMMER. 27. august 2014. v/ Nicolai Kryger & Jasper Kloster Pingel DAHL Advokatfirma, Esbjerg REGLER OG RAMMER 27. august 2014 v/ Nicolai Kryger & Jasper Kloster Pingel DAHL Advokatfirma, Esbjerg NICOLAI KRYGER Advokat (L) Arbejdsområder: Corporate Commercial Markedsføringsret Proces Arbejds- og

Læs mere

Muligheder og rammer for mediers arbejde med sociale medier. Advokat Mads Jørgensen København, 27. november 2013

Muligheder og rammer for mediers arbejde med sociale medier. Advokat Mads Jørgensen København, 27. november 2013 w Muligheder og rammer for mediers arbejde med sociale medier Advokat Mads Jørgensen København, 27. november 2013 Agenda 1. Grundlæggende spilleregler 2. Brug af indhold på/fra sociale medier 3. Konkurrencer

Læs mere

Forbrugerombudsmandens vejledning om krav til oplysninger i tvreklamer, jf. markedsføringslovens 3, 12 a og 14 a. Baggrund

Forbrugerombudsmandens vejledning om krav til oplysninger i tvreklamer, jf. markedsføringslovens 3, 12 a og 14 a. Baggrund Dato: 19. december 2014 Sag: FO-12/12069-28 Sagsbehandler: /tmn Forbrugerombudsmandens vejledning om krav til oplysninger i tvreklamer, jf. markedsføringslovens 3, 12 a og 14 a. Baggrund Gennem de seneste

Læs mere

MEDIEVIRKSOMHEDER PÅ FACEBOOK

MEDIEVIRKSOMHEDER PÅ FACEBOOK MEDIEVIRKSOMHEDER PÅ FACEBOOK Heidi Højmark Helveg 1. februar 2017 PROGRAM side 2 1. Persondata - Hvem ejer brugerdata? - Markedsføring på Facebook: Custom Audience, Lookalike Audience 2. Konkurrencer

Læs mere

Orientering om de nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt vedrørende markedsføring på sociale medier

Orientering om de nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt vedrørende markedsføring på sociale medier Orientering om de nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt vedrørende markedsføring på sociale medier 1. Indledning 2. Generelt om uanmodet elektronisk kommunikation og spam-forbuddet 2.1 Facebook - elektronisk

Læs mere

Forbrugerretten I. 4. udgave. Sonny Kristoffersen. Markedsføringsretten i en civil- og offentligretlig kontekst

Forbrugerretten I. 4. udgave. Sonny Kristoffersen. Markedsføringsretten i en civil- og offentligretlig kontekst Sonny Kristoffersen Forbrugerretten I Markedsføringsretten i en civil- og offentligretlig kontekst 4. udgave Forord 5 Kapitel 1 Lovens formål og anvendelsesområde 17 1.1. De seneste revisioner af markedsføringsloven

Læs mere

TYPER AF MARKEDSFØRING

TYPER AF MARKEDSFØRING TYPER AF MARKEDSFØRING Typer 1. Behavioral/location based marketing 2. Targeting banner / online tracking 3. Datamining 4. Permission marketing (MFL 10) 5. Direct marketing (MFL 10) Markedsføringsloven

Læs mere

Kundedata og markedsføring

Kundedata og markedsføring Kundedata og markedsføring Hvordan er reglerne - i lovgivningen - i praksis Lovgivning Persondataloven Persondataforordningen Markedsføringsloven Lov om visse forbrugeraftaler (dørsalgsloven) 2 Persondataforordningen

Læs mere

Databeskyttelsesforordningens betydning for reglerne om udsendelse af elektronisk markedsføring

Databeskyttelsesforordningens betydning for reglerne om udsendelse af elektronisk markedsføring Databeskyttelsesforordningens betydning for reglerne om udsendelse af elektronisk markedsføring 2018 Databeskyttelsesforordningens betydning for reglerne om udsendelse af elektronisk markedsføring Forbrugerombudsmanden

Læs mere

// KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE //

// KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE // // KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE // Nyhedsbreve er et effektivt markedsføringsredskab, når det anvendes rigtigt, og et fremragende supplement til øget salg og service over for dine nuværende og potentielle

Læs mere

Markedsføringsloven udgør en væsentlig rammebetingelse for alle virksomheder og forbrugere i Danmark.

Markedsføringsloven udgør en væsentlig rammebetingelse for alle virksomheder og forbrugere i Danmark. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 L 40 endeligt svar på spørgsmål 12 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 10. januar 2017 Samråd i ERU den 10. januar 2017 Spørgsmål A-F

Læs mere

Brug af blogs og brugeranmeldelser mv. i digitale medier

Brug af blogs og brugeranmeldelser mv. i digitale medier Brug af blogs og brugeranmeldelser mv. i digitale medier Dansk Forening for Markedsføringsret Jane Frederikke Land, advokat (H) 3. maj 2016 Forbrugerombudsmanden 1. april 2016 Virksomhederne bruger i stigende

Læs mere

MARKEDSFØRING PÅ DE SOCIALE MEDIER 2015

MARKEDSFØRING PÅ DE SOCIALE MEDIER 2015 MARKEDSFØRING PÅ DE SOCIALE MEDIER 2015 AGENDA MARKEDSFØRINGSLOVENS 6, STK. 1 MARKEDSFØRING PÅ DE SOCIALE MEDIER 2 MARKEDSFØRING PÅ FACEBOOK 3 FAKTA -Eksisteret siden 2004 -I 2010 den mest besøgte hjemmeside

Læs mere

SKJULT REKLAME? MARKEDSFØRING PÅ SOCIALE MEDIER OG ANDRE DIGITALE PLATFORME. September Camilla Kirkegaard Jensen Advokatfuldmægtig

SKJULT REKLAME? MARKEDSFØRING PÅ SOCIALE MEDIER OG ANDRE DIGITALE PLATFORME. September Camilla Kirkegaard Jensen Advokatfuldmægtig SKJULT REKLAME? MARKEDSFØRING PÅ SOCIALE MEDIER OG ANDRE DIGITALE PLATFORME September 2017 Frank Bøggild Partner Mobil: +45 24 86 00 11 Direkte: +45 38 77 45 95 fb@kromannreumert.com Heidi Lindberg Andersen

Læs mere

NYT FRA IP-RET I DENNE UDGAVE MAJ Sø- og Handelsretten forbyder markedsføring og salg af dunjakker, der krænker uregistreret EU-designret

NYT FRA IP-RET I DENNE UDGAVE MAJ Sø- og Handelsretten forbyder markedsføring og salg af dunjakker, der krænker uregistreret EU-designret NYT FRA IP-RET MAJ 2017 I DENNE UDGAVE 01 Sø- og Handelsretten forbyder markedsføring og salg af dunjakker, der krænker uregistreret EU-designret 02 ECCO SKO A/S kunne ikke forhindre EKKOfondens registrering

Læs mere

EFFEKTIV ELLER ULOVLIG MARKEDSFØRING?

EFFEKTIV ELLER ULOVLIG MARKEDSFØRING? KOMMERCIELLE BLOGS EFFEKTIV ELLER ULOVLIG MARKEDSFØRING? Martin Dahl Pedersen Partner Dorthe Vejs Advokat KOMMERCIELLE BLOGS EFFEKTIV ELLER ULOVLIG MARKEDSFØRING? Blogs er en populær markedsføringsplatform,

Læs mere

Birgitte Toxværd Bruun & Hjejle

Birgitte Toxværd Bruun & Hjejle Birgitte Toxværd Bruun & Hjejle Databeskyttelsesforordningen og lidt om den ny markedsføringslov Temadag for dækbranchen Dækbranchen Danmark, onsdag den. 20. september 2017 Birgitte Toxværd, advokat Fra

Læs mere

Markedsføringsloven har fået et hovedeftersyn og er blevet mere brugervenlig

Markedsføringsloven har fået et hovedeftersyn og er blevet mere brugervenlig VELFUNGERENDE MARKEDER 06 2017 Markedsføringsloven har fået et hovedeftersyn og er blevet mere brugervenlig Markedsføringsloven har fået et hovedefter syn, som bringer den i overensstemmelse med EU-reguleringen.

Læs mere

Kendelse. Den 11. oktober 2017 har Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere. i sag 381 j.nr.17/00125 ( ) Dansk Ejendomsmæglerforening.

Kendelse. Den 11. oktober 2017 har Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere. i sag 381 j.nr.17/00125 ( ) Dansk Ejendomsmæglerforening. Den 11. oktober 2017 har Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere i sag 381 j.nr.17/00125 (2016-10954) Dansk Ejendomsmæglerforening mod Ejendomsmæglervirksomheden MM Living [Adresse] [By] afsagt sålydende

Læs mere

Krav til oplysninger i tv-reklamer Vejledning 2015

Krav til oplysninger i tv-reklamer Vejledning 2015 Krav til oplysninger i tv-reklamer Vejledning 2015 Krav til oplysninger i tv-reklamer Vejledningens paragrafhenvisninger er opdateret den 1. juli 2017 i overensstemmelse med den nye markedsføringslov (lov

Læs mere

Sonny Kristoffersen. Forbrugerretten I. Markedsføringsretten i en civil- og offentligretlig kontekst. 3. udgave THOMSON REUTERS

Sonny Kristoffersen. Forbrugerretten I. Markedsføringsretten i en civil- og offentligretlig kontekst. 3. udgave THOMSON REUTERS Sonny Kristoffersen Forbrugerretten I Markedsføringsretten i en civil- og offentligretlig kontekst 3. udgave $Ë*M THOMSON REUTERS Forord til 3. udgave 5 Forord til 2. udgave 6 Forord til 1. udgave 7 Kapitel

Læs mere

Regler og lovgivning Direct Mail

Regler og lovgivning Direct Mail Regler og lovgivning Direct Mail Hvornår har man tilsagn og må sende et nyhedsbrev, og ikke mindst hvad må det indeholde? Og hvilke krav er der til opbevaring og dokumentation af disse tilsagn? Dette dokument

Læs mere

Konferencer og seminarer - markedsføring og personoplysninger. Nana Louw & Linda Tørngren Henriksen

Konferencer og seminarer - markedsføring og personoplysninger. Nana Louw & Linda Tørngren Henriksen Konferencer og seminarer - markedsføring og personoplysninger Nana Louw & Linda Tørngren Henriksen Temaet for dagens oplæg Opmærksomhedspunkter for behandling af personoplysninger ved konferencer/seminarer

Læs mere

Brug af kundeoplysninger

Brug af kundeoplysninger fremtiden starter her... Gode råd om... Brug af kundeoplysninger INDHOLD Hvilke oplysninger må du registrere? 3 Hvordan skal oplysningerne opbevares? 4 Hvordan må oplysningerne bruges? 4 Adresseret post

Læs mere

Forbrugerretten I. 5. udgave. Sonny Kristoffersen. Markedsføringsretten i en civil- og offentligretlig kontekst

Forbrugerretten I. 5. udgave. Sonny Kristoffersen. Markedsføringsretten i en civil- og offentligretlig kontekst Sonny Kristoffersen Forbrugerretten I Markedsføringsretten i en civil- og offentligretlig kontekst 5. udgave Sonny Kristoffersen Forbrugerretten I. Markedsføringsretten i en civil- og offentligretlig kontekst

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 40 Bilag 3 Offentligt TEKNISK GENNEMGANG AF MARKEDSFØRINGSLOVEN

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 40 Bilag 3 Offentligt TEKNISK GENNEMGANG AF MARKEDSFØRINGSLOVEN Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 L 40 Bilag 3 Offentligt TEKNISK GENNEMGANG AF MARKEDSFØRINGSLOVEN NY STRUKTUR FOR LOVEN MED TEMATISKE KAPITLER 1. Indledende bestemmelser om lovens anvendelsesområde

Læs mere

Forbrugerombudsmandens vejledning om markedsføringslovens 6 om uanmodet henvendelse til bestemte aftagere.

Forbrugerombudsmandens vejledning om markedsføringslovens 6 om uanmodet henvendelse til bestemte aftagere. Forbrugerombudsmandens vejledning om markedsføringslovens 6 om uanmodet henvendelse til bestemte aftagere. December 2013 1 Indhold 1. Markedsføringslovens 6 i korte træk... 3 1.1. Uanmodede henvendelser...

Læs mere

Juridiske aspekter af mobil e-handel

Juridiske aspekter af mobil e-handel Juridiske aspekter af mobil e-handel Jan Trzaskowski, juridisk konsulent IBC konference om billing den 12. december 2001 2 Kendetegn ved mobil e-handel Lille skærm Personlig - identifikation Mange unge

Læs mere

Ganske mange branche- og forbrugerorganisationer har medvirket ved udarbejdelsen af og bakker nu op om retningslinjerne.

Ganske mange branche- og forbrugerorganisationer har medvirket ved udarbejdelsen af og bakker nu op om retningslinjerne. Nyhedsbrev IP & Technology Nye regler om prismarkedsføring Forbrugerombudsmanden har udstedt nye retningslinjer for prismarkedsføring for at sikre forbrugerne yderligere mod vildledende prisangivelser

Læs mere

MARKEDSFØRING PÅ GOOGLE

MARKEDSFØRING PÅ GOOGLE MARKEDSFØRING PÅ GOOGLE MARKEDSFØRING PÅ GOOGLE Google Adwords 2 1. Erhvervsdrivende omfattet af denne lov skal udvise god markedsføringsskik under hensyntagen til forbrugerne, erhvervsdrivende og almene

Læs mere

Computershare Aktionær e-mails

Computershare Aktionær e-mails Computershare Aktionær e-mails Introduktion Agenda De praktiske muligheder Hvilke regler er i spil? Hvor går grænsen? 1. De praktiske muligheder De praktiske muligheder Oplysningerne -Navn/ virksomhed

Læs mere

Bliv opdateret inden for markedsføringsretten. Claus Barrett Christiansen, partner Inge Kirstine Skou, specialistadvokat

Bliv opdateret inden for markedsføringsretten. Claus Barrett Christiansen, partner Inge Kirstine Skou, specialistadvokat Bliv opdateret inden for markedsføringsretten Claus Barrett Christiansen, partner Inge Kirstine Skou, specialistadvokat Program Markedsføring via sociale medier Miljømarkedsføring Kønsrelateret reklame

Læs mere

Persondata - hvem, hvad, hvor og hvordan?

Persondata - hvem, hvad, hvor og hvordan? Persondata - hvem, hvad, hvor og hvordan? - forstå de grundlæggende regler om persondata og markedsføringsregler med konkrete eksempler fra autobranchen Indholdsfortegnelse Behandling af personoplysninger

Læs mere

Markedsføringsretlig compliance

Markedsføringsretlig compliance Markedsføringsretlig compliance Mikkel Friis Rossa 2 Agenda Hvad? Hvorfor? Compliance-strategi og risikovurdering Relevant regulering Udvalgte complianceområder 1. Brug af billeder - rettigheder 2. Spam

Læs mere

Flybilletter. 1. Indledning. Vejledning

Flybilletter. 1. Indledning. Vejledning Flybilletter Vejledning Flyselskaber skal i markedsføring af tilbud på rejser oplyse kunderne, hvis et specifikt tilbud kun gælder enkelte destinationer eller et lille antal siddepladser på flyet. Dertil

Læs mere

Bekendtgørelse om urimelig markedsføring i forbrugerforhold 1)

Bekendtgørelse om urimelig markedsføring i forbrugerforhold 1) BEK nr 1084 af 14/09/2007 (Gældende) Udskriftsdato: 14. februar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Familie- og Forbrugermin., Forbrugerstyrelsen, j.nr. 2007-101/1-1000 Senere

Læs mere

Muligheder og rammer for mediers arbejde med Facebook. Advokat Mads Jørgensen og Advokat Søren Danelund Reipurth København, 23.

Muligheder og rammer for mediers arbejde med Facebook. Advokat Mads Jørgensen og Advokat Søren Danelund Reipurth København, 23. w Muligheder og rammer for mediers arbejde med Facebook Advokat Mads Jørgensen og Advokat Søren Danelund Reipurth København, 23. maj 2013 Agenda 1. De markedsføringsretlige grænser på Facebook 2. Ansvar

Læs mere

Juridiske aspekter af online marketing

Juridiske aspekter af online marketing Juridiske aspekter af online marketing Jan Trzaskowski, juridisk konsulent IBC konference om online marketing den 13. december 2001 2 Internet-juraens 1. læresætning Forbrugerbeskyttelse i den nye økonomi

Læs mere

Nyhedsbrev. IP & Technology. Nyt standpunkt om markedsføring og handel på nettet

Nyhedsbrev. IP & Technology. Nyt standpunkt om markedsføring og handel på nettet Nyhedsbrev IP & Technology Nyt standpunkt om markedsføring og handel på nettet Internettet som markedsplads er gennem de sidste 10 år gået fra at være en vision for fremtiden til at være en del af de fleste

Læs mere

Budskaber fra informationsmødet

Budskaber fra informationsmødet Budskaber fra informationsmødet Hvad ser vi? Vi ser, at reklameopslag bliver markeret på en måde, der gør det svært at opdage, at opslaget er reklame, fx: Reklamemarkeringen forsvinder i anden tekst/illustrationer.

Læs mere

Introduktion til Digital Post og markedsføringsloven. Februar 2016

Introduktion til Digital Post og markedsføringsloven. Februar 2016 Introduktion til Digital Post og markedsføringsloven Februar 2016 Hvem skal læse dokumentet? Vejledningen er relevant for dig, hvis du er projektleder, leder eller jurist i en myndighed, og skal sikre,

Læs mere

Jan Trzaskowski !"#$%$$%

Jan Trzaskowski !#$%$$% Jan Trzaskowski!"#$%$$% & Internetjura 280-289 Direktivet om urimelige kontraktvilkår (Direktiv 93/13/EØF af 5. april 1993) Direktivet om vildledende reklame (direktiv 97/55/EF af 6. oktober 1997 og direktiv

Læs mere

Hvordan skal hjemmesiden indrettes?

Hvordan skal hjemmesiden indrettes? Hvordan skal hjemmesiden indrettes? Jan Trzaskowski Copenhagen Business School Dansk Fødevare Forum, April 2 nd 2003 God markedsføringsskik Hæderlighed Må ikke misbruge forbrugerens tillid Eller udnytte

Læs mere

Seminar DIGITAL MARKEDSFØRING OG DE JURIDISKE GRÅZONER

Seminar DIGITAL MARKEDSFØRING OG DE JURIDISKE GRÅZONER Seminar DIGITAL MARKEDSFØRING OG DE JURIDISKE GRÅZONER Dagens program 8.00 8.15: Registrering og let morgenmad 8.15: Velkomst ved Dansk Kommunikationsforening og Advokatfirmaet Stokholm & Lindegaard 8.20:

Læs mere

SALGSBETINGELSER FOR GROUPON-VÆRDIBEVISER - DANMARK

SALGSBETINGELSER FOR GROUPON-VÆRDIBEVISER - DANMARK SALGSBETINGELSER FOR GROUPON-VÆRDIBEVISER - DANMARK 1. Generelle oplysninger 1.1 Disse salgsbetingelser gælder for alle værdibeviser, der købes på Groupons websted. 1.2 Groupon betyder Groupon ApS, der

Læs mere

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag.

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 349 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [Kun det talte ord gælder] Talepapir ERU alm. del Spm. Ø stillet den 8. april 2014

Læs mere

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM)

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) VIDEN RÅDGIVNING SERVICE TRYGHED INDHOLD 1. Kort fortalt... 3 2. Uanmodede henvendelser.... 3 3. Nærmere om samtykke til henvendelse.... 7 3.1. Krav om forudgående samtykke...

Læs mere

Bilag 1. Tillæg til Retningslinjer om god skik på teleområdet

Bilag 1. Tillæg til Retningslinjer om god skik på teleområdet Bilag 1 Tillæg til Retningslinjer om god skik på teleområdet 2013 BILAG 1 Bilag 1 Bilagets paragrafhenvisninger m.v. er opdateret den 1. juli 2017 i overensstemmelse med den nye markedsføringslov (lov

Læs mere

De nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt til markedsføring via sociale medier

De nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt til markedsføring via sociale medier De nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt til markedsføring via sociale medier Indholdsfortegnelse Indledning 1. Afgrænsning 2. Markedsføringsbudskaber skal kunne identificeres som markedsføring 3. Forbud

Læs mere

Resume af vigtigste punkter:

Resume af vigtigste punkter: Pizzeria betingelser - s. 1 Resume af vigtigste punkter: Her forklares det i korte træk de vigtigste ting du siger ja til ved at acceptere kontrakten. Gratis pizzabakker Prisen for pizzabakkerne med reklamer

Læs mere

Vilkår og betingelser for brugere af StamSted

Vilkår og betingelser for brugere af StamSted Vilkår og betingelser for brugere af StamSted Brugervilkår: StamSted ApS ('StamSted' og 'Tjenesten') byder dig velkommen. Dette er vores vilkår for brugere af StamSted platformen, som er en tjeneste til

Læs mere

Bilag 1. Bilag 1 er et tillæg til Retningslinjer om god markedsføringsskik på teleområdet. Bilag 1 træder i kraft 1. marts 2013.

Bilag 1. Bilag 1 er et tillæg til Retningslinjer om god markedsføringsskik på teleområdet. Bilag 1 træder i kraft 1. marts 2013. Bilag 1 Bilag 1 er et tillæg til Retningslinjer om god markedsføringsskik på teleområdet. Bilag 1 træder i kraft 1. marts 2013. Markedsføring af bredbåndsforbindelser Indledning: De generelle krav, der

Læs mere

REKLAMEIDENTIFIKATION SKJULT REKLAME

REKLAMEIDENTIFIKATION SKJULT REKLAME REKLAMEIDENTIFIKATION SKJULT REKLAME VIDEN RÅDGIVNING SERVICE TRYGHED INDHOLD 1. Kort fortalt.... 3 2. Hvad er problemet med skjult reklame?.... 3 3. Aviser, blade og andre skrevne medier..... 5 4. Radio-

Læs mere

Prisreklame 2005. Gode råd om. Prisreklame. Kend reglerne for prisreklame og undgå utilfredse kunder! Udgivet af Dansk Handel & Service

Prisreklame 2005. Gode råd om. Prisreklame. Kend reglerne for prisreklame og undgå utilfredse kunder! Udgivet af Dansk Handel & Service Gode råd om Prisreklame Kend reglerne for prisreklame og undgå utilfredse kunder! Udgivet af Dansk Handel & Service Prisreklame 2005 Kend reglerne for prisreklame Unøjagtighed i prismarkedsføringen giver

Læs mere

PAID CONTENT LOVGIVNINGENS KRAV DANSKE MEDIER. FRANK BØGGILD advokat (H), partner, LLM, HD(R) 3. november 2015

PAID CONTENT LOVGIVNINGENS KRAV DANSKE MEDIER. FRANK BØGGILD advokat (H), partner, LLM, HD(R) 3. november 2015 DANSKE MEDIER PAID CONTENT LOVGIVNINGENS KRAV FRANK BØGGILD advokat (H), partner, LLM, HD(R) 3. november 2015 SUNDKROGSGADE 5, DK-2100 KØBENHAVN Ø CVR. NR: DK 62 60 67 11 SIDE 1 PROGRAMTEKSTEN Indsamling

Læs mere

Regler og lovgivning Direct Mail

Regler og lovgivning Direct Mail Regler og lovgivning Direct Mail Hvornår har man tilsagn og må sende et nyhedsbrev, og ikke mindst hvad må det indeholde? Og hvilke krav er der til opbevaring og dokumentation af disse tilsagn? Dette dokument

Læs mere

Udover Privatlivspolitikken gælder vores Cookiepolitik, som du kan finde på vores hjemmeside:

Udover Privatlivspolitikken gælder vores Cookiepolitik, som du kan finde på vores hjemmeside: Privatpolitik Når vi modtager personoplysninger om dig, er det vores målsætning, at du har tillid til, at vi behandler dine personoplysninger på en gennemsigtig og sikker måde. Det er derfor vigtigt for

Læs mere

Forbrugerombudsmandens vejledning om markedsføringslovens 6 1 uanmodet henvendelse til bestemte aftagere

Forbrugerombudsmandens vejledning om markedsføringslovens 6 1 uanmodet henvendelse til bestemte aftagere Forbrugerombudsmandens vejledning om markedsføringslovens 6 1 uanmodet henvendelse til bestemte aftagere 1: Markedsføringslovens 6 i korte træk: Markedsføringslovens 6 begrænser erhvervsdrivendes mulighed

Læs mere

Internetkonkurrence Spørgsmål om anmodet eller uanmodet telefonhenvendelse Aftaleindgåelse Hæftelse. FORMAND Poul Gorm Nielsen

Internetkonkurrence Spørgsmål om anmodet eller uanmodet telefonhenvendelse Aftaleindgåelse Hæftelse. FORMAND Poul Gorm Nielsen AFGØRELSE Sag: SPA- Sagsbehandler: /SUSJ Forbruger: Energiselskab: 4200 Slagelse NRGi Elsalg CVR 3228 5759 v/ NRGi Netservice CVR 2654 8950 Dusager 22 8200 Aarhus N Sekretariat: KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN

Læs mere

Uanmodede henvendelser

Uanmodede henvendelser Uanmodede henvendelser Jan Trzaskowski Copenhagen Business School Copenhagen Business School, 25 September 2003 Markedsføringsloven Erhvervsdrivende må ikke uden samtykke rette henvendelse til nogen Ved

Læs mere

Forhåndsudtalelse om video-link på Skive Kommunes hjemmeside

Forhåndsudtalelse om video-link på Skive Kommunes hjemmeside Ankestyrelsen brev til Skive Kommune om Video-Link på kommunens hjemmeside 9. august 2018 Forhåndsudtalelse om video-link på Skive Kommunes hjemmeside Skive Kommune har den 14. april 2016 rettet henvendelse

Læs mere

Markedsføringsretlige aspekter af mobil e-handel

Markedsføringsretlige aspekter af mobil e-handel Markedsføringsretlige aspekter af mobil e-handel Jan Trzaskowski, juridisk konsulent Telia den 10. Oktober 2001 2 Internet-juraens 1. læresætning Privatisering af forbrugerbeskyttelsen Kendetegn ved mobil

Læs mere

Stigende krav til behandling af persondata

Stigende krav til behandling af persondata Stigende krav til behandling af persondata Forpligtelser i nuværende lovgivning Ny persondataforordning på vej Tilbud til mærkeforeningerne om gennemgang af de enkelte mærkers kontraktbestemmelser om kundedata

Læs mere

Betalt indhold. - det nye sort eller bare helt sort?? 1/ Pressens Hus

Betalt indhold. - det nye sort eller bare helt sort?? 1/ Pressens Hus Betalt indhold - det nye sort eller bare helt sort?? 1/4 2014 Pressens Hus Hvad er det egentligt? Native add Promotions Sponsorships Advertorials Branded content Content marketing Den kommercielle definition

Læs mere

Forbrugerombudsmanden. Carl Jacobsens vej 35. 2500 Valby. Att.: Chefkonsulent Tina Morell Nielsen. Frederiksberg, 19.

Forbrugerombudsmanden. Carl Jacobsens vej 35. 2500 Valby. Att.: Chefkonsulent Tina Morell Nielsen. Frederiksberg, 19. Forbrugerombudsmanden Carl Jacobsens vej 35 2500 Valby Att.: Chefkonsulent Tina Morell Nielsen Frederiksberg, 19. december 2011 Vedrørende standpunkt til markedsføring via sociale medier. Indledende bemærkninger.

Læs mere

Vejledning vedrørende lovpligtige oplysninger ved markedsføring af bonustilbud

Vejledning vedrørende lovpligtige oplysninger ved markedsføring af bonustilbud Version 1.0 Spillemyndigheden 14. juni 2013 Vejledning vedrørende lovpligtige oplysninger ved markedsføring af bonustilbud Der gælder særlige regler når en spiludbyder tilbyder sine spillere bonus for

Læs mere

Den larmende verden!!

Den larmende verden!! BLOG DIG TIL SUCCES Den larmende verden Den larmende verden Overflod af indhold og afsendere 1/4 af alt indhold er i dag skabt af brugerne selv 10 timer Så meget content indtager vi hver eneste dag 5x

Læs mere

Udkast. Forbrugerombudsmandens vejledning om markedsføringslovens 6 1 uanmodet henvendelse til bestemte aftagere

Udkast. Forbrugerombudsmandens vejledning om markedsføringslovens 6 1 uanmodet henvendelse til bestemte aftagere Udkast Forbrugerombudsmandens vejledning om markedsføringslovens 6 1 uanmodet henvendelse til bestemte aftagere 1: Markedsføringslovens 6 i korte træk: Markedsføringslovens 6 begrænser erhvervsdrivendes

Læs mere

Sonny Kristoffersen. Forbrugerretten I. Markedsforingsretten i en civilog offentligretlig kontekst FORLAGET THOMSON

Sonny Kristoffersen. Forbrugerretten I. Markedsforingsretten i en civilog offentligretlig kontekst FORLAGET THOMSON Sonny Kristoffersen Forbrugerretten I Markedsforingsretten i en civilog offentligretlig kontekst FORLAGET THOMSON Kapitel 1 Lovens formal og anvendelsesomräde 13 1.1. Revision af markedsforingsloven 13

Læs mere

Ankestyrelsens brev til Esbjerg Kommune om reklame for Street Food Esbjerg. Henvendelse vedrørende reklame for Street Food Esbjerg

Ankestyrelsens brev til Esbjerg Kommune om reklame for Street Food Esbjerg. Henvendelse vedrørende reklame for Street Food Esbjerg Ankestyrelsens brev til Esbjerg Kommune om reklame for Street Food Esbjerg Henvendelse vedrørende reklame for Street Food Esbjerg En borger har den 2. maj 2018 rettet henvendelse til Ankestyrelsen, som

Læs mere

Kundedata: Hvad siger loven og forhandlerkontrakten?

Kundedata: Hvad siger loven og forhandlerkontrakten? Kundedata: Hvad siger loven og forhandlerkontrakten? Indhold - Hvilke oplysninger må du registrere - Hvordan skal oplysningerne opbevares - Hvad må du bruge oplysningerne til - Hvordan må du videregive

Læs mere

Loyalitetsprogrammer og forhandlerpræmiering

Loyalitetsprogrammer og forhandlerpræmiering Loyalitetsprogrammer og forhandlerpræmiering Indhold 1. Kort fortalt... 1 2. Loyalitetsprogrammer... 2 2.1. Ind- og udmeldelse... 2 2.2. Registrering og anvendelse af oplysninger... 2 2.3. Krav om gennemskuelighed...

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. TV 2 Jura. Genoptagelse af klage over tv-reklame for Hurup Møbelfabrik A/S vist på TV 2

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. TV 2 Jura. Genoptagelse af klage over tv-reklame for Hurup Møbelfabrik A/S vist på TV 2 TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att. TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 6. februar 2012 Sagsnr. 2009-004115 Rasmus Pleidrup Fuldmægtig, cand.jur. rpl@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 33

Læs mere

Læs mere om udgivelsen på shop.karnovgroup.dk. Forbrugerretten I. Markedsføringsloven anno 2017 i en civil- og offentligretlig kontekst. 6.

Læs mere om udgivelsen på shop.karnovgroup.dk. Forbrugerretten I. Markedsføringsloven anno 2017 i en civil- og offentligretlig kontekst. 6. Forbrugerretten I Markedsføringsloven anno 2017 i en civil- og offentligretlig kontekst 6. udgave Forord 5 Markedsføringsloven anno 2017 17 Kapitel 1 Aktører, begreber og god markedsføringsskik 19 1.1

Læs mere

Vi vil ikke bruge eller dele dine oplysninger, undtagen de tilfælde som er beskrevet i denne fortrolighedspolitik.

Vi vil ikke bruge eller dele dine oplysninger, undtagen de tilfælde som er beskrevet i denne fortrolighedspolitik. Fortrolighedspolitik Effektiv fra: 8. november 2017 Introduktion Pagobox ApS ( "Pleo", "os", "vi" eller "vores") driver Pleo.io webstedet, Pleo webapplikationen, Pleo mobilapplikationen og tilbyder Pleo

Læs mere

Markedsføring på de sociale medier. v/ advokat Hanne Delcomyn Dansk Ejendomsmæglerforening 1. kreds den 3. april 2019

Markedsføring på de sociale medier. v/ advokat Hanne Delcomyn Dansk Ejendomsmæglerforening 1. kreds den 3. april 2019 Markedsføring på de sociale medier v/ advokat Hanne Delcomyn Dansk Ejendomsmæglerforening 1. kreds den 3. april 2019 1 Program Begrebet markedsføring Gælder markedsføringsloven på de sociale medier? God

Læs mere

Brugerne har adgang til Naveedio som en WebApp på http://naveedio.com eller ved at downloade App en Naveedio fra AppStore eller Google Play.

Brugerne har adgang til Naveedio som en WebApp på http://naveedio.com eller ved at downloade App en Naveedio fra AppStore eller Google Play. Betingelser for virksomheder mv. s brug af Naveedio Naveedio er en nyskabende App baseret markedsføringsplatform, der består af SPIL, hvor brugerne kan vinde penge ved korrekt besvarelse af spørgsmål og

Læs mere

NOTAT. Kommissorium for udvalg om markedsføringsloven

NOTAT. Kommissorium for udvalg om markedsføringsloven NOTAT 1. december 2014 14/06943-2 Kommissorium for udvalg om markedsføringsloven Baggrund Markedsføringsloven udgør en væsentlig rammebetingelse for virksomhederne og forbrugerne. Den skal således medvirke

Læs mere

Agenda. Direktivet om urimelig handelspraksis. Urimelig handelspraksis

Agenda. Direktivet om urimelig handelspraksis. Urimelig handelspraksis Agenda Ny lovgivning Urimelig handelspraksis Købsopfordringer Nye markedsføringsteknikker Computerspil og sociale netværk Viral markedsføring Andre emner 2 Direktivet om urimelig handelspraksis Urimelig

Læs mere

IT-retlige nyheder juni-november 2012. Søren Sandfeld Jakobsen Professor, ph.d. Juridisk Institut Aalborg Universitet

IT-retlige nyheder juni-november 2012. Søren Sandfeld Jakobsen Professor, ph.d. Juridisk Institut Aalborg Universitet IT-retlige nyheder juni-november 2012 Søren Sandfeld Jakobsen Professor, ph.d. Juridisk Institut Aalborg Universitet 1 Lovgivning Forholdsvis stille for tiden! Få it-retlige love på lovprogrammet for 2012-2013

Læs mere

RADIO- OG TV-NÆVNET. TV 2/Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup. København den 22. december 2004

RADIO- OG TV-NÆVNET. TV 2/Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup. København den 22. december 2004 TV 2/Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup RADIO- OG TV-NÆVNET København den 22. december 2004 Klage over tv-reklame for Debitel 1 øre sendt på TV 2 Michael Jørgensen har ved mail af 3. november 2004

Læs mere

1. Introduktion 2. Om os

1. Introduktion 2. Om os Fortrolighedspolitik 1. Introduktion Atchik udvikler fantastiske spil med sjov og underholdning for alle. Hos Atchik respekterer vi personlige oplysninger for enhver, der bruger vores spil, website(s)

Læs mere