Dansk Ornitologisk Forening: Carsten Jørgensen. Friluftsrådet, Kreds Nordsjælland: Boris Damsgaard

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dansk Ornitologisk Forening: Carsten Jørgensen. Friluftsrådet, Kreds Nordsjælland: Boris Damsgaard"

Transkript

1 Det grønne Dialogforum Referat af møde d. 9. marts 2017 Mødeforum Det Grønne Dialogforum Dansk Ornitologisk Forening: Carsten Jørgensen Friluftsrådet, Kreds Nordsjælland: Boris Damsgaard Naturstyrelsen, Nordsjælland: (Jens Bjerregård.),Jens Ole Andersen Nordsjællands Landboforening: Carl Bruun. Danmarks Naturfredningsforening, Gribskov: Linda Bruhn Jørgensen, Gudmund Nielsen og Helge Muhle Larsen. Helsinge og Omegns Sportsfiskerforening: Ejvind Hartmund ( suppl. John Christensen). Gribskov Vandløbslaug: Michael Andreasen. Grundejer Kontaktudvalget: Grundejersammenslutningen Bjarne Frølund. Landliggersammenslutningen (Flemming Christian Denker) Birgit Lund deltager Dialogforum for lokalråd: Jette Haugaard, Pernille Lütken Plan- og Miljøudvalget: Jesper Behrensdorff Teknisk Udvalg: Brian Lyck Jørgensen Ordstyrer Referent Fraværende Jesper Behrensdorff Inger Fogh Helge Muhle Larsen. Pkt Dagsorden og referat. 1 Velkommen/ Jesper Behrendorff Præsentations-runde Godkendelse af sidste mødereferat -> Notes Link Præsentation af deltagerne, 2 Tema - Helsinge Nord byudvikling - fortælling om projektet / Anne Møller Larsen Helsinge Nord er et ud af flere byudviklingsprojekter der er i gang i og omkring Helsinge. Helsinge skulle gerne nå op på indbyggere. Spændende projekt, hvor der bliver plads til 700 boliger. Nylig afgjort arkitektkonkurrence - et team fra Holland har vundet. Helsinge Nord har nem adgang til skole og sportsfaciliteter. Den private børnehave er startet og man håber på et trinbræt mellem Helsinge og Laugø. Tidsrammen er nok en år. Bo - Bro - og Bæredygtighed er tre temaer, som rummer blandet andet anderledes boformer, fællesskaber, forbindelser til landskaberne omkring. Cirkulær bæredygtighedstanke ligger i projektet - forbrug og udledning samt energi og klima går i nul.

2 Klyngebebyggelser i et spiseligt landskab, hvor der kan opleves og bevæges. Selvforsyning er også en vision og så er projektet "scaler-bart". Kulturelle aktiviteter er ikke så meget i fokus. Men der er mange muligheder for fælleshuse/kulturhuse. Stier er væsentlige i projektet. "Fremtidens landsby" - Helsinge haveby. Der er plads til småsøer. Naturområder er del af områdets regnvandshåndtering. Hundeskov/hegn plejer at være efterspurgt - kan kommunen lægge areal til? 3 Esromgård nye jordtip - visualisering af projektet / Carl Bruun jorddeponi.pdf Esromgaard - Afledt at snakken om terrænregulering på Kurregården ved sidste DGDmøde fortæller Carl. Terrænregulering skal give bedre dyrkningsforhold. Den nuværende jorddeponering er næsten slut. Den nye jordregulering giver flere ha. dyrkningsjord. Et tørvehul må flyttes, til 3 nye søer (konverteres til minivådområde), som blandt andet skal opsamle næringsstoffer før det havner i Kattegat. Projektet dækker også et behov de lokale vognmænd har med at komme af med overskudsjord fra de mange byggerier, der er i gang. Projektet har været i forhøring, Der er bekymring for renhold af vej, og bekymring for om der er styr på jorden. Dette er reguleret af analyser og kommunal myndighedshåndtering. DN har bemærkninger vedr, landskab, kulturmiljø og natur. Projektet medføre mere dyrkningsareal, bedre filtrering af næringsstoffer og afhælper et behov for at komme af med jord. Tidshorisonten for projektet er afhængig af konjunkturerne. DN fremhæver, at området er et dødislandskab og meget kuperet og har særlige drikkevandsinteresser. DN er betænkelige ved projektet. 4 Nyt fra foreningerne: DN DOF Friluftsrådet Landbruget Naturstyrelsen - Naturpakken Vandløbslauget Sportsfiskerne Grundejerkontaktudvalget Lokalrådene DN Mange jorddeponeringssager giver anledning til mange henvendelser. Affaldsindsamling den 2. april - kom og vær med, der mangler grupper flere steder. Der kommer også et fællesindsamlingsområde. DOF Optaget af kommende Nationalpark, hvordan det nu udvikler sig.

3 Skovning i statsskovene bekymrer DOF. NST har holdt orienteringsmøde i skoven. Der er snart Grøn Uge og Grøn Lørdag. DOF har mange spændende videoklip med fugle på You-Tube. Friluftsrådet 75 års jubilæum 19. april. Boris var med til at starte rådet. Kongernes Nordsjælland - borgmesteren er inviteret til at fortælle på møde i Friluftsrådet den 13. marts. Nordkystens fremtid optager også friluftsrådet - og Grøn Uge / Grøn Lørdag. Landbruget Har arbejdet med orientering af medlemmer vedr. Nationalpark. Så har nogle fredningssager taget tid samt vejledning om vandløb og oprensning. Naturstyrelsen Nationalpark, Miljøstyrelsen skriver bekendtgørelse pt. Skovning - der er kommet ny driftsplan, hvor hugsttallet er sat op. Der har medvirket meget fokus i medierne, men sådan er rammerne sat. Naturpakken betyder udlægning af urørt skov (arealet er større end Gribskov), som skal fordeles i hele landet og udpeges sidst på året. Der er fastlagte kriterier for disse arealer og udfasningsperioden vil medføre meget skovning. Naturpakke-midler er blandt andet brugt til bekæmpelse af Rosa Rugosa i Tisvilde Hegn og græsningsskov i Mårum med lysåbne partier for insekter/ sommerfugle. Bek vedr. færdsel på Arresø er nu endelig vedtaget Vandløbslauget Er optaget af vanlig drift og hvordan det går med vedligeholdelse af vandløbene. Det går meget bedre nu - bl.a er der foretaget gennemgang af brønde og der er sat nye skalapæle op. Generelt vedligeholdelse fungerer fornuftigt. Udarbejdet høringssvar til vandplaner og deltager i vandrådsarbejdet. Regulativ revision er der også fokus på - Ramløse å er på vej og der mangler stadig mange endnu. Sportsfiskerne Ved Brugerrådsmøde for Arresø blev det nævnt, at lystfiskere ikke har givet problemer i forholdt til den nye bekendtgørelse om færdsel. Optaget af mole og havnefiskeri, der er holdt workshop i Helsinge for hele Sjælland. Rapport om bedre adgangsforhold mm på vej i samarbejde med Fishing Zealand. Husk Tisvilde mole ( der er underskrevet aftale) - også fint i forhold til integration - fiskeri kan man være fælles om. Ny bek. om fiskeri ved Sjællands kyster er på vej. Bekendtgørelsen giver mulighed for fiskeri med stang i Gilleleje Havn i perioden 16. maj september. Ønsker bedre forhold for fiskeri, renseborde mm i havnene, også i Gilleleje Havn. Grundejerkontaktudvalget Grundejersammenslutningen - helårsbeboerne fortsætter med 2 møder om året. Har også mange interesser inden for DGD regi blandt andet kyst, affald og stier. Landliggersammenslutningen har interesse for samme emner som Grundejersammenslutningen, men er mest interesseret i og efterlyser dialog og samarbejde med kommunen vedr. Nordkystens fremtid. Lokalrådene Repræsenterer 15 lokalråd, bylaug og borgerforeninger. Er optaget af lokaldemokrati og engagement - her sker der meget og niveauet er forskelligt i de enkelte samfund.

4 Stor fokus på rekreative stier - og nedlæggelse heraf. Efterlyser procedure til disse sager. 5 Nyt fra kommunen Natura 2000-handleplaner Forslag til kommunale Natura 2000-handleplaner har været i offentlig høring og der er indkommet høringssvar. Høringssvar er behandlet i hvidbøger og godkendelse af Natura 2000-handleplanerne og høringssvar behandles af Plan- og Miljøudvalget d. 13. marts. og af Byrådet d. 27. marts. DGD orienteres, når den politiske behandling er slut. Tilpasning af Natura 2000-områdernes afgrænsning Med vedtagelse af Naturpakken i maj 2016, er det besluttet at undersøge mulighederne for at justere Natura 2000-områdernes grænser. Fokus er på omdriftsarealer og bynære arealer, som ikke er nødvendige for beskyttelsen af de arter og naturtyper, som det enkelte område er udpeget til at beskytte. Tilgrænsende arealer med værdifuld natur, der kan understøtte direktivmålene, kan modsat meldes ind. Kommunerne inddrages på to forskellige tidspunkter i processen. Dels i en teknisk fagligt førhøring med frist d. 24. marts 2017, og dels en efterfølgende politisk høring med inddragelse af interessenter, lodsejere m.fl. i juni til september Administrationen er i gang med at se på afgræsningen. DGD høres i forbindelse med den politiske høring i juni-september. Grøn Uge og Grøn Lørdag 2017 Temaforum for Grøn Uge holder Grøn Uge fra den maj og Grøn Lørdag på Gilleleje Havn den 20. maj. I år er vi godt 20 foreninger/organisationer, som er med til at arrangere grønne aktiviteter for børnehavebørn og familier. Udover den faste trup er der kommet nye foreninger til, herunder Kronborg Vestre Birks Biavlerforening, Tisvilde Hegn OK og Det Danske Spejderkorps, Holbo Gruppen. I år har vi søgt midler til bidragter til børn og pædagoger og vi har særligt fokus på Grøn Lørdag, som bliver større år efter år. Bivenlig kommune I forlængelse af orientering til DGD om bivenlig kommune (på dagsorden d. 8. dec. 2016) kan oplyses, at det forventes, at den lokale biavlerforening (Kronborg Vestre Birks Biavlerforening) ifm åbning af Grøn Uge 2017 d. 15. maj vil overrække bivenlig-kommune-certifikat til kommunen. Foreningen vil sammen med kommunens naturvejleder stå for en aktivitet under Grøn Uge om bier. Overrækkelsen af certifikatet og åbningen af Grøn Uge vil finde sted på et areal bag det gamle rådhus i Gilleleje, (Birkevang). Det er et af de tre arealer der tilsås med bivenlige planter i foråret og hvor der sættes en bifamilie ud. Orienteringsmøde om Nordkystens fremtid (skitseprojektet) afholdt den 23. februar Ramløse å Nyt regulativ for Ramløse Å har netop været i høring. Et regulativ er et aftaledokument mellem de borgere, som har jord ned til åen og kommunen, som står for vedligeholdelse af vandløbet. GK havde inviteret bredejerne til infomøde - det blev godt modtaget.

5 Vandplansprojekter Forslag til restaureringsindsatser for de indsatser, som var udpeget i Vandplan 1 til at skulle gennemføres i Gribskov Kommune, og samtidig dem som kommunen har fået tilsagn om finansiering til, har været i offentlig høring i 8 uger. Der indkom i alt 6 høringssvar som vil blive behandlet på førstkommende TEK-møde. Herefter vil der skulle træffes afgørelse om vedtagelsen af indsatserne. Afgørelsen har en klagefrist på 4 uger. Indsatserne vedrører to genåbninger af rørlagte strækninger. En i Maglemose Å ved Alme og en i Essedalsrenden/Bøgebirkerenden ved Sodemarken i Esrum på henholdsvis 198 meter og 84 meter samt 3 restaureringsstrækninger i Tinghuse å ved Mårum. Vandråd Fristen for anmodning om deltagelse i vandrådet for Hovedvandopland 2.3 Øresund er 17. marts Gribskov Kommune varetager sekretariatsfunktion i Vandrådet. Hvad er Vandrådets opgave? Ifølge udkast til bekendtgørelse om vandråd kan vandrådet rådgive kommunerne om de opgaver med vandløb, der skal udføres. Landsdækkende erhvervsorganisationer og grønne organisationer samt lokale foreninger, der arbejder med beskyttelse og benyttelse af vand, kan anmode kommunen om at oprette et vandråd og hver indstille ét medlem og én suppleant til vandrådet. Vandrådet består af højst 20 medlemmer. Kommunerne skal inddrage vandrådet, når de skal vurdere ny afgrænsning af vandløb i vandområdeplanerne og udvælge vandløb, som bør undersøges for, om de er kunstige eller stærkt modificerede. Foryngelse i enebærskoven i Rusland Efter dialog med grundejer, naboer og DN er kommunen i gang med et plejeprojekt i den sydøstlige del af enebærskoven. Enebærkrat er særlig udpeget Natura2000 naturtype. Der fjernes opvækst af løvtræer og døde enebærbuske. Samtidig tyndes ud i træbevoksningen på den syd- og østlige side af skoven, for at give mere lys til enebærskoven. Området er på ca. 5 ha. Formålet med projektet er af få sat gang i fremspiring af nye ene, hvilket ikke mere sker i denne del af skoven. Ønsket er ikke en tæt skov af ene, men en mosaik af ene og mere lysåbne partier med lyng og urtevegetation, som det ses andre steder i skoven. Nationalpark Se kommunens hjemmeside og de 5 kommuners fælles hjemmside Nordkystens fremtid. Brian har aftalt der afholdes møde med dem der ikke kunne deltage. 6 Nyt kommisorium for DGD - forslag medsendt dagsorden. dgd komm udkast.pdf Generel opbakning til kommissoriets indhold. Efterspørgsel om en reminder for indmelding af emner til dagsordenen, så der er mulighed for at få input fra baglandet. Kan emnerne på dagsordenen afgrænses? Rammen er fortsat "grønne emner" - det er der opbakning til. Når dagsorden er fastlagt, kan deltagelse fra den enkelte forening på møderne tilpasses.

6 Måske skal DGD-møderne gøres en halv time længere. 7 Temaer til kommende møder Næste møde Den 15. juni: Stormøde. Nationalpark kunne være et emne - evt. med bek og bestyrelsen Rekreative stier kunne også være en mulighed. 8 Evt. Hvor langt er kommunen kommet med naturpleje i enebærskoven? - De er i fuld gang med at skove og fjerne afskåret materiale fra området, har dog været gået lidt i stå pga. regn og blødt føre. Den gældende plejeplan fra 2005 for Ruslandsfredning scannes og lægges ved dagsordenen. Affaldskampagne - øv, der falder stadig meget affald af trailere på vej til genbrugspladsen, som havner langs vejene. Kunne der vejledes om hvordan man forhindre dette på genbrugspladsen? 9 10 (Tilføj pkt ved at stå i nederste række efter teksten og tryk på tabulatorknappen) Opgaver Ansvarlig(e) Forventet realiseret Gennemført

Det Grønne Dialogforum Dagsorden for møde den 8. februar 2018

Det Grønne Dialogforum Dagsorden for møde den 8. februar 2018 Sag: 01.00.00-G00-1-18 Inger Tommerup Fogh Center for Teknik og Miljø Natur og Vand 16. februar 2018 Det Grønne Dialogforum Dagsorden for møde den 8. februar 2018 Mødeforum Deltagere: Dansk Ornitologisk

Læs mere

Det Grønne Dialogforum

Det Grønne Dialogforum Det Grønne Dialogforum 6.09.18 Deltagere Referent Fraværende Deltagere: Dansk Ornitologisk Forening: Carsten Jørgensen. Friluftsrådet, Kreds Nordsjælland: Boris Damsgaard. Naturstyrelsen, Nordsjælland:

Læs mere

Referat af møde i Det Grønne Dialogforum d. 14. sep. 2017

Referat af møde i Det Grønne Dialogforum d. 14. sep. 2017 Referat af møde i Det Grønne Dialogforum d. 14. sep. 2017 Mødeforum Deltagere: Dansk Ornitologisk Forening: Carsten Jørgensen Friluftsrådet, Kreds Nordsjælland: Boris Damsgaard Naturstyrelsen, Nordsjælland:

Læs mere

Det Grønne Dialogforum den

Det Grønne Dialogforum den Det Grønne Dialogforum den 11.12.2018 Deltagere Referent Fraværende Deltagere: Dansk Ornitologisk Forening: Carsten Jørgensen. Friluftsrådet, Kreds Nordsjælland: Boris Damsgaard., supll. Annemette Højgaard

Læs mere

Gribskov Kommune Plan- og Miljøudvalget: Jesper Behrensdorff Teknisk Udvalg: Brian Lyck Jørgensen

Gribskov Kommune Plan- og Miljøudvalget: Jesper Behrensdorff Teknisk Udvalg: Brian Lyck Jørgensen Det Grønne Dialogforum, referat af møde d. 26. okt. 2017 Mødeforum Deltagere: Dansk Ornitologisk Forening: Carsten Jørgensen Friluftsrådet, Kreds Nordsjælland: Boris Damsgaard Naturstyrelsen, Nordsjælland:

Læs mere

Det Grønne Dialogforum, 8. dec 2016 Mødeforum Det Grønne Dialogforum

Det Grønne Dialogforum, 8. dec 2016 Mødeforum Det Grønne Dialogforum Det Grønne Dialogforum, 8. dec 2016 Mødeforum Det Grønne Dialogforum DOF: Carsten Jørgensen Friluftsrådet: Boris Damsgaard SNS: Jens Bjerregård. Landbruget: Carl Bruun. DN: Linda Bruhn Jørgensen, Gudmund

Læs mere

Det Grønne Dialogforum den 3. maj 2018.

Det Grønne Dialogforum den 3. maj 2018. Det Grønne Dialogforum den 3. maj 2018. Deltagere Ordstyrer Referent Fraværende Deltagere: Dansk Ornitologisk Forening: Carsten Jørgensen. Friluftsrådet, Kreds Nordsjælland: Boris Damsgaard. Naturstyrelsen,

Læs mere

Lise Vølund, Lonnie Alsen Burchardt og Inger Fogh. Vi mødes kl. 16 i vinmarken på hjørnet af Rørmosevej og Helsingevej - man kan køre op.

Lise Vølund, Lonnie Alsen Burchardt og Inger Fogh. Vi mødes kl. 16 i vinmarken på hjørnet af Rørmosevej og Helsingevej - man kan køre op. Det Grønne Dialogforum referat af møde d. 15. juni 2017 Mødeforum Deltagere: Dansk ornitologisk Forening: Carsten Jørgensen Friluftsrådet, Kreds Nordsjælland: Boris Damsgaard Naturstyrelsen, Nordsjælland:

Læs mere

Titel: Vandmiljøgruppen 11. juni 2015 Resumé:

Titel: Vandmiljøgruppen 11. juni 2015 Resumé: Placering: Grundejerkontaktudvalg» 08. Vandmiljøgruppen» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Vandmiljøgruppen 11. juni 2015 Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt:

Læs mere

Titel: 03.03.2016 Resumé:

Titel: 03.03.2016 Resumé: Placering: Det Grønne Dialogforum» Møder» Evt. sorteringsnøgle: Titel: 03.03.2016 Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Dagsorden Mødetidspunkt: 03-03-2016 kl.: 16:00 Mødested:

Læs mere

Det Grønne Dialogforum, 2. juni 2016 Mødeforum Det Grønne Dialogforum

Det Grønne Dialogforum, 2. juni 2016 Mødeforum Det Grønne Dialogforum Det Grønne Dialogforum, 2. juni 2016 Mødeforum Det Grønne Dialogforum DOF: Carsten Jørgensen Friluftsrådet: Boris Damsgaard SNS: Jens Bjerregård. Landbruget: Carl Bruun. DN: Linda Bruhn Jørgensen, Gudmund

Læs mere

Det Grønne Dialogforum, 3. marts 2016 Mødeforum Det Grønne Dialogforum

Det Grønne Dialogforum, 3. marts 2016 Mødeforum Det Grønne Dialogforum Det Grønne Dialogforum, 3. marts 2016 Mødeforum Det Grønne Dialogforum DOF: Carsten Jørgensen Friluftsrådet: Boris Damsgaard SNS: Jens Bjerregård. Landbruget: Carl Bruun. DN: Linda Bruhn Jørgensen, Gudmund

Læs mere

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat Det Grønne Råd, Skive Kommune Referat Møde d. 24. november 2016 Mødet blev afholdt i Den Blå Diamant, Rådhuspladsen 2, 7800 Skive. Mødetidspunkt: 16.00-18.00 Deltagere: - Erik Preisler, Skive Idrætssamvirke

Læs mere

:40:18 af Inger Tommerup Fogh/ITFOG/Gribskov :29:47 af Lise Vølund Hennings/LVHEN/Gribskov

:40:18 af Inger Tommerup Fogh/ITFOG/Gribskov :29:47 af Lise Vølund Hennings/LVHEN/Gribskov Placering: Det Grønne Dialogforum» Møder» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Møde i det grønne dialogforum Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt: 03-09-2015 kl.:

Læs mere

Det Grønne Råd. Onsdag den 20. april Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Det Grønne Råd. Onsdag den 20. april Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Det Grønne Råd Onsdag den 20. april 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden for aktuelt møde 2. Opfølgning på referat fra sidste møde 3. Meddelelser og orientering A. Status for Naturplaner 2016-2021

Læs mere

:20:02 af Inger Tommerup Fogh/ITFOG/Gribskov :18:50 af Inger Tommerup Fogh/ITFOG/Gribskov

:20:02 af Inger Tommerup Fogh/ITFOG/Gribskov :18:50 af Inger Tommerup Fogh/ITFOG/Gribskov Placering: Det Grønne Dialogforum» Møder» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Det grønne dialogforum Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt: 02-12-2015 kl.: 16:00

Læs mere

Titel: Strand- og kystsikringsgruppen 17. februar kl. 13: Resumé:

Titel: Strand- og kystsikringsgruppen 17. februar kl. 13: Resumé: Placering: Grundejerkontaktudvalg» 07. Strand- og kystsikringsgruppen» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Strand- og kystsikringsgruppen 17. februar kl. 13:30 2015 Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere:

Læs mere

:29:56 af Inger Tommerup Fogh/ITFOG/Gribskov :04:22 af Inger Tommerup Fogh/ITFOG/Gribskov

:29:56 af Inger Tommerup Fogh/ITFOG/Gribskov :04:22 af Inger Tommerup Fogh/ITFOG/Gribskov Placering: Det Grønne Dialogforum» Møder» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Det Grønne Dialogforum Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt: 26-03-2015 kl.: 16:00

Læs mere

NATURA Brugerrådsmøde 30. august Ida Dahl-Nielsen

NATURA Brugerrådsmøde 30. august Ida Dahl-Nielsen NATURA 2000 Brugerrådsmøde 30. august 2011 Ida Dahl-Nielsen Dagsorden Hvad er et Natura område? planer, høring er, aftalefase Europæisk Natur Fuglebeskyttelsesområder (1979) + Habitatområder (1992) Overalt

Læs mere

Mødeforum Grundejerkontaktudvalget i Gribskov Kommune 8. september 2016 Kl , Rådhuset, Rådhusvej 3, Helsinge, lokale 505

Mødeforum Grundejerkontaktudvalget i Gribskov Kommune 8. september 2016 Kl , Rådhuset, Rådhusvej 3, Helsinge, lokale 505 Mødeforum Grundejerkontaktudvalget i Gribskov Kommune 8. september 2016 Kl. 16.00 18.00, Rådhuset, Rådhusvej 3, Helsinge, lokale 505 Ordstyrer Referent Fraværende Punkt 1 Punkt 2 Bo Jul Nielsen (TEK) Jannich

Læs mere

Møde den 2. november 2016 i Vandoplands-Styregruppens Politikergruppe

Møde den 2. november 2016 i Vandoplands-Styregruppens Politikergruppe Oplandskommunerne i Isefjord og Roskilde Fjord oplandet REFERAT Center for Byg og Miljø Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø F 4646 4615 H www.lejre.dk Anne-Marie Geert Kristensen Natur og Miljø D

Læs mere

Grønt Dialogforum 2. oktober 2017

Grønt Dialogforum 2. oktober 2017 Grønt Dialogforum 2. oktober 2017 Dagsordenspunkt 3: Orientering og drøftelse af forslag til projekter under Grøn Ordning Politik for grøn ordning Grøn ordning blev oprettet i 2009 med det formål at fremme

Læs mere

Tinghuse Å med angivelse af restaureringsstrækningerne indsats-220, 227 og 229(markeret med ring).

Tinghuse Å med angivelse af restaureringsstrækningerne indsats-220, 227 og 229(markeret med ring). Restaureringsforslag til Tinghuse Å, Indsats-220, 227 og 229 Vandplan 1 Tinghuse Å er et tilløb til Pøle Å og dermed en del af Arresø Systemet. Tinghuse Å udspringer i Harager Hegn, tæt ved byen Mårum

Læs mere

DN Sønderborg Årsmøde den 5 november 2018

DN Sønderborg Årsmøde den 5 november 2018 DN Sønderborg Årsmøde den 5 november 2018 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Valg af medlemmer og suppleanter til bestyrelsen 4. Forslag fra medlemmerne 5. Eventuelt Danmarks Naturfredningsforening.

Læs mere

KØGE BUGT Vandråd 2017

KØGE BUGT Vandråd 2017 KØGE BUGT Vandråd 2017 24. August 2017 SOLRØD KOMMUNE OG NIRAS Velkomst Velkomst, v/ Solrød Kommune og NIRAS 2 Dagsorden 1. Velkomst, v/ NIRAS og Solrød Kommune. 2. Godkendelse af dagsorden. 3. Godkendelse

Læs mere

Hvidbog; Forslag til Natura 2000-handleplan Rusland, nr 132

Hvidbog; Forslag til Natura 2000-handleplan Rusland, nr 132 D. 08.02-2017 Gribskov Kommune Helsingør Kommune Hvidbog; Forslag til Natura 2000-handleplan Rusland, nr 132 Gribskov og Helsingør Kommuner har udarbejdet Forslag til Natura 2000-handleplan for Rusland.

Læs mere

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Møldal Ejendomme ApS Møllebakken 7 3230 Græsted Sag: 02.34.02-G01-638-18 27. september 2018 Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Ejendommen 1 ch Græsted By,

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 22. maj 2014 kl. 16.00 i Udvalgsværelset Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Rune Kargo ( ) næstformand Jørgen Jacobsen ( ) O.A.K. Nielsen ( ) Jens Bjerregaard Christensen

Læs mere

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej 1 C, 3000 Helsingør

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej 1 C, 3000 Helsingør Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 30. oktober 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej

Læs mere

Dialogforum for Lokalsamfund

Dialogforum for Lokalsamfund Placering: Dialogforum for Lokalsamfund» Møder» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Resumé: Type: Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat - Dialogforum for Lokalsamfund møde den 14.04.15 MødeDokument Dagsorden

Læs mere

Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 2. møde i Køge Bugt Vandråd

Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 2. møde i Køge Bugt Vandråd 10. august 2017 Beslutningsreferat Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 2. møde i Køge Bugt Vandråd Projekt nr.: 228462 Dokument nr.: 1224723213 Version 4 Mødetid/-sted:

Læs mere

Restaureringsforslag til Bøgebirkerenden, ROS-398. Statens Vandplan 1

Restaureringsforslag til Bøgebirkerenden, ROS-398. Statens Vandplan 1 Restaureringsforslag til Bøgebirkerenden, ROS-398 Statens Vandplan 1 Indsatsen i Børgebirkerenden er omfattet af Statens Vandplan 1. Bøgebirkerenden udspringer nord for Esbønderup i nordkanten af Lunden,

Læs mere

KØGE BUGT Vandråd 2017

KØGE BUGT Vandråd 2017 KØGE BUGT Vandråd 2017 10. August 2017 SOLRØD KOMMUNE OG NIRAS Velkomst Velkomst, v/ Solrød Kommune og NIRAS 2 Dagsorden Velkomst, v/ Solrød Kommune og NIRAS. Godkendelse af dagsorden. Kort evaluering

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den grænser op til statsskoven ved St. Orebjerg.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den grænser op til statsskoven ved St. Orebjerg. Kim Funder Solkær 17 Udsholt 3250 Gilleleje Sag: 2015/32772 012 Id: 012160 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 11. oktober 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge

Læs mere

Grønt Råd Referat. af møde den 11. november 2010 kl i Diamanten

Grønt Råd Referat. af møde den 11. november 2010 kl i Diamanten Grønt Råd 2010 Referat af møde den kl. 16.00 i Diamanten Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN SAGER TIL BEHANDLING 25 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 4 26 GODKENDELSE AF REFERAT... 5 27 MØDEDATOER 2011... 6

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om søog åbeskyttelseslinje 1, da den grænser op til Esrum Å.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om søog åbeskyttelseslinje 1, da den grænser op til Esrum Å. Per Behrendt Hansen Gyvelholm 48,1. 2830 Virum Sag: 2016/18302 003 Id: 008608 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 16. december 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200

Læs mere

Status for Miljø- og Fødevareministeriets behandling af indmeldinger fra kommune og vandråd i 2017

Status for Miljø- og Fødevareministeriets behandling af indmeldinger fra kommune og vandråd i 2017 Status for Miljø- og Fødevareministeriets behandling af indmeldinger fra kommune og vandråd i 2017 16. januar 2019 Kontorchef Peter Kaarup Opgaverne: Bekendtgørelse om vandråd af 2. marts 2017 Med udgangspunkt

Læs mere

Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008.

Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008. Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008. Deltagere: Annita Svendsen, Skov- og Naturstyrelsen Fyn Carl Peter Greve, Danmarks Jægerforbund Christian Ahlefeldt, Dansk Skovforening Flemming

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den ligger indenfor 300 meter fra Tisvilde Hegn.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den ligger indenfor 300 meter fra Tisvilde Hegn. Poul Folke Torrild Thomsen Jens Hald Mortensen Sag: 2016/36044 018 Id: 024646 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 20. december 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200

Læs mere

Dispensation til at opføre tilbygning til sommerhus og bibeholdelse af skur indenfor skovbyggelinjen

Dispensation til at opføre tilbygning til sommerhus og bibeholdelse af skur indenfor skovbyggelinjen Peter Metz Tuborg Sundpark 4 4. tv 2900 Hellerup Sag: 2017/08221 009 Id: 027456 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 28. juni 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge

Læs mere

Seks Natura 2000-områder i Svendborg Kommune

Seks Natura 2000-områder i Svendborg Kommune Seks Natura 2000-områder i Svendborg Kommune N116: Det centrale Storebælt og Vresen* N118: Søer ved Tårup og Klintholm Svendborg og Nyborg N120: Skove og søer syd for Brahetrolleborg Svendborg og FaaborgMidtfyn

Læs mere

Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18

Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18 Ejer Sag: 01.05.02-P25-87-18 5. september 2018 Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18 Gribskov

Læs mere

Dialogmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Sønderjyske Vandløb. 23. januar 2018

Dialogmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Sønderjyske Vandløb. 23. januar 2018 Dialogmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Sønderjyske Vandløb 23. januar 2018 Dagsorden 1. Velkomst og præsentation (15 min.) 2. Om Sønderjyske Vandløb v/sønderjyske Vandløb (15 min.) 3. Vandløbsvedligeholdelsen

Læs mere

Fællesmøde 2, mellem vandløbslaugs formænd, næstformænd og Tønder Kommune

Fællesmøde 2, mellem vandløbslaugs formænd, næstformænd og Tønder Kommune Fællesmøde 2, mellem vandløbslaugs formænd, næstformænd og Tønder Kommune Mødet blev holdt den 25. marts 2015 i kantinen ved Landbrugsrådgivning Syd. Mødedeltagere i forhold til vedlagte liste. Ole Hansen

Læs mere

Nu har vi behandlet din ansøgning om VVM-screening af skovrejsningsprojektet.

Nu har vi behandlet din ansøgning om VVM-screening af skovrejsningsprojektet. Til Christian Ritz-Andersen, Hededanmark Som har ansøgt på vegne af Johanne Baden Schimming CBM Center for Byg og Miljø H www.lejre.dk Lærke Falstaff Natur & Miljø D 4951 E llun@lejre.dk Dato: 12. oktober

Læs mere

Deltagere: Danmarks Naturfredningsforening i Nordsjælland. Bådfarten Esrum Sø Bådfarten Esrum Sø. Naturstyrelsen Nordsjælland

Deltagere: Danmarks Naturfredningsforening i Nordsjælland. Bådfarten Esrum Sø Bådfarten Esrum Sø. Naturstyrelsen Nordsjælland Referat af søbrugerrådsmøde for Esrum Sø d. 1. marts 2018 Deltagere: Birgitte Garde Danmarks Naturfredningsforening i Nordsjælland Steen Lyngsø Lystfiskerorganisationerne Bjørn Svendsen Dansk Ornitologisk

Læs mere

Titel: Strand- og kystsikringsgruppen 11. februar 2016 kl Resumé:

Titel: Strand- og kystsikringsgruppen 11. februar 2016 kl Resumé: Placering: Grundejerkontaktudvalg» 07. Strand- og kystsikringsgruppen» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Strand- og kystsikringsgruppen 11. februar 2016 kl. 13.30 Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere:

Læs mere

Det Grønne Råd. Onsdag den 30. november Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Det Grønne Råd. Onsdag den 30. november Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Det Grønne Råd Onsdag den 30. november 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden for aktuelt møde 2. Opfølgning på referat fra sidste møde 3. Meddelelser og orientering A. Forslag til Kommuneplan 2017

Læs mere

I perioden er der i alt indkommet 7 høringssvar til Faxe Kommune (FK), Guldborgsund Kommune (GK), Næstved Kommune (NK) og Vordingborg Kommune (VK).

I perioden er der i alt indkommet 7 høringssvar til Faxe Kommune (FK), Guldborgsund Kommune (GK), Næstved Kommune (NK) og Vordingborg Kommune (VK). Hvidbog for høringssvar til Forslag til Natura 2000-handleplan 2016 2021. Havet og kysten mellem Præstø Fjord og Grønsund. Natura 2000- område nr. 168. Vordingborg, Fae og Guldborgsund Kommune har i perioden

Læs mere

Miljø og Natur. Assens Kommune. Rådhus Allé Assens. Godkendelse vedr. åbning af rørlagt del af Langedilløbet samt fjernelse af styrt.

Miljø og Natur. Assens Kommune. Rådhus Allé Assens. Godkendelse vedr. åbning af rørlagt del af Langedilløbet samt fjernelse af styrt. Assens Kommune Rådhus Allé 5 5610 Assens Godkendelse vedr. åbning af rørlagt del af Langedilløbet samt fjernelse af styrt. Som en del af indsatserne i Statens Vandplan 2009-2015, er en delvis åbning af

Læs mere

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP Natur- & Miljørådet Greve Kommune Den 1. juni 2012/ARP Referat af møde 21. maj 2012 Mødet blev holdt i bådklubben, klubhus Hejren nr. 21, Hundige Havn kl. 16-18 Deltagere: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen

Læs mere

Friluftsrådet Nordsjælland omfatter Allerød, Fredensborg, Frederikssund, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød og Hørsholm Kommuner

Friluftsrådet Nordsjælland omfatter Allerød, Fredensborg, Frederikssund, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød og Hørsholm Kommuner Kredsbestyrelsen i Friluftsrådet for kreds 19, Nordsjælland. Hørsholm d. 05.03.2011 Kredsbestyrelsesmøde No. 36 Afholdt mandag den 14.februar kl. 19.00 til kl. 22.00 på Nyruphus Naturcenter, Kongevejen

Læs mere

Dialogprocessen forud for udarbejdelse af forslag til Natura 2000-planer for

Dialogprocessen forud for udarbejdelse af forslag til Natura 2000-planer for Dialogprocessen forud for udarbejdelse af forslag til Natura 2000-planer for 2016-21 Noter fra møde med interessenter og organisationer den 10. marts 2014. Danmarks Naturfredningsforening (Sønderborg,

Læs mere

Godkendelse af forslag til afgrænsning af vandløb, samt udpegning af kunstige og stærkt modificerede vandområder

Godkendelse af forslag til afgrænsning af vandløb, samt udpegning af kunstige og stærkt modificerede vandområder Punkt 9. Godkendelse af forslag til afgrænsning af vandløb, samt udpegning af kunstige og stærkt modificerede vandområder 2017-031316 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at Miljø- og Energiudvalget

Læs mere

Natura 2000-handleplan Dueodde. Natura 2000-område nr. 188 Habitatområde H164

Natura 2000-handleplan Dueodde. Natura 2000-område nr. 188 Habitatområde H164 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Dueodde Natura 2000-område nr. 188 Habitatområde H164 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 for Dueodde Udgiver: Bornholms Regionskommune År: 2017 Kort: Miljøstyrelsen

Læs mere

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N36 Nipgård Sø

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N36 Nipgård Sø NOTAT Naturstyrelsen Søhøjlandet J.nr. NST-422-01157 Ref. lawer Februar 2016 NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 for N36 Nipgård Sø Forslag til Natura 2000-plan for

Læs mere

Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Trollesmindeallé Hillerød

Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Trollesmindeallé Hillerød Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Trollesmindeallé 27 3400 Hillerød Høring af forslag til reguleringstilladelse af 3 rørlagte vandløb beliggende ved Overdrevsvejen og Hestehavevej i Hillerød Høring

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat : Torsdag den 27. november 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Julefrokost kl. 18. Medlemmer: Deltagere: Ebbe Kanneworff (Danmarks

Læs mere

Titel: Strand- og kystsikringsgruppen 11. november kl Resumé:

Titel: Strand- og kystsikringsgruppen 11. november kl Resumé: Placering: Grundejerkontaktudvalg» 07. Strand- og kystsikringsgruppen» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Strand- og kystsikringsgruppen 11. november kl. 13.30 Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere:

Læs mere

Første møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017

Første møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017 Første møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017 Onsdag den 3. maj 2017 kl. 16:00 18:00. Søndermølle Kultur og Naturcenter, Vinkelvej 40, 8800 Deltagere: Organisation Bæredygtigt Landbrug

Læs mere

Vandområdeplaner Vandløbene i Ballerup

Vandområdeplaner Vandløbene i Ballerup Vandområdeplaner 20152021 Vandløbene i Ballerup Ballerup Kommune har 12 vandløb 10 med regulativ og 2 uden regulativ, der er omfattet af vandområdeplanerne 20162021. Der blev i foråret 2017 igangsat et

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om søog åbeskyttelseslinje 1, da den ligger indenfor 150 meter fra Esrum Å.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om søog åbeskyttelseslinje 1, da den ligger indenfor 150 meter fra Esrum Å. Arkitekt Per Hartwig Sag: 2016/31697 001 Id: 009461 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 29. september 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge tlf: 7249 6009

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Referat 5. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 11. september 2017 UDKAST

TEKNIK OG MILJØ. Referat 5. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 11. september 2017 UDKAST TEKNIK OG MILJØ Referat 5. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 11. september 2017 UDKAST Mødeleder: Jens-Bernhard Knudsen Referent: Daniel Lindvig Natur og Grønne Områder Enghavevej 10 7400

Læs mere

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 64-2014 Afholdt d.28. april 2014 kl. 19:00 til 22:00 på Hammergården, Hammer Bakke 13, 4050 Skibby

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 64-2014 Afholdt d.28. april 2014 kl. 19:00 til 22:00 på Hammergården, Hammer Bakke 13, 4050 Skibby Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 29. april 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 64-2014 Afholdt d.28. april 2014 kl. 19:00 til 22:00 på Hammergården, Hammer Bakke

Læs mere

19. december 2017 J. nr A Referat fra møde i Grønt Dialogforum den 11. december kl i mødelokale A på Ullasvej 23.

19. december 2017 J. nr A Referat fra møde i Grønt Dialogforum den 11. december kl i mødelokale A på Ullasvej 23. Bornholms Regionskommune Teknik & Miljø Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge CVR: 26 69 63 48 19. december 2017 J. nr. 00.17.00A30-0002 Referat fra møde i Grønt Dialogforum den 11. december kl. 16-18 i mødelokale

Læs mere

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune. 2010. Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 (vedtaget af Byrådet i Hjørring xx.xx.2018) 1. Formål og arbejdsområde

Læs mere

I 2017 blev der slået rynket rose 3 gange i løbet af vækstsæsonen og et mindre område blev ryddet første gang.

I 2017 blev der slået rynket rose 3 gange i løbet af vækstsæsonen og et mindre område blev ryddet første gang. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 17. april 2018 Sagsid 16/5376 Sagsbehandler Mette Sejerup Rasmussen Telefon direkte 76 16 51 25 E-mail mesej@esbjergkommune.dk Notat Plan for naturplejen på Fanø for 2018

Læs mere

KØGE BUGT Vandråd 2017

KØGE BUGT Vandråd 2017 KØGE BUGT Vandråd 2017 14. September 2017 SOLRØD KOMMUNE OG NIRAS Velkomst Velkomst, v/ Solrød Kommune og NIRAS 2 Dagsorden 1. Velkomst, v/ NIRAS og Solrød Kommune. 2. Godkendelse af dagsorden. 3. Drøftelse

Læs mere

Referat Naturrådet,

Referat Naturrådet, Referat Naturrådet, 23.01.18 Tidspunkt: Tirsdag d. 23. januar 2018, kl 16-18.30 Sted: Kulturcenteret Mariehøj, Øverødvej 246 B, 2840 Holte Mødelokale: Storm P, 205 Deltagere: Anna Bodil Hald (Dansk Botanisk

Læs mere

Natura 2000-handleplan Gyldenså. Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161

Natura 2000-handleplan Gyldenså. Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Gyldenså Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161 Titel: Natura 2000-handleplan for Gyldenså Udgiver: Bornholms Regionskommune År: 2017 Kort: Miljøstyrelsen og Bornholms

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 4. februar 2014 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Henrik Stuckert Danmarks Naturfredningsforening, Carsten Oddershede Grøn Guide Greve,

Læs mere

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam Referat Mødedato Mandag den 11/2, 2019 kl 16.30 til 18.00 Emne Sted Deltagere Referat Grønt Råd Knivholtvej 15, 9900 Frederikshavn Allan Olsen, FUF. Nyt medlem Bent Conradsen, Knivholt Bilaug Betty Steglich,

Læs mere

Vandrådsarbejdet, forudsætninger og værktøjer

Vandrådsarbejdet, forudsætninger og værktøjer Vandrådsarbejdet, forudsætninger og værktøjer Nyborg 26. April 2017 Kontorchef Peter Kaarup Nedsættelse af vandråd: Bekendtgørelse om vandråd af 2. marts 2017 Der kan oprettes lokale vandråd til at rådgive

Læs mere

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Mødedato: Onsdag den 11. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 15.00 Teknik & Miljø Natur og Vand Dato: 9. juni 2016 Sagsnr.: 16/5683 Sagsbehandler: jrs Mødested:

Læs mere

Hvidbog; Forslag til Natura 2000-handleplan Gribskov, Esrum Sø og Snævert Skov, nr 133

Hvidbog; Forslag til Natura 2000-handleplan Gribskov, Esrum Sø og Snævert Skov, nr 133 D. 08.02-2017 Fredensborg Kommune Gribskov Kommune Helsingør Kommune Hillerød Kommune Hvidbog; Forslag til Natura 2000-handleplan Gribskov, Esrum Sø og Snævert Skov, nr 133 Fredensborg, Gribskov, Helsingør

Læs mere

Titel: Resumé:

Titel: Resumé: Placering: Dialogforum for Lokalsamfund» Møder» Evt. sorteringsnøgle: Titel: 17.11.15 Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Dagsorden Mødetidspunkt: 17-11-2015 kl.: 19:00 Mødested:

Læs mere

Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 4. møde i Køge Bugt Vandråd

Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 4. møde i Køge Bugt Vandråd 21. september 2017 Beslutningsreferat Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 4. møde i Køge Bugt Vandråd Projekt nr.: 228462 Dokument nr.: 1225300658 Version 1 Mødetid/-sted:

Læs mere

Grønt Råd Referat. til møde den 22. september 2011 kl i Byrådssalen

Grønt Råd Referat. til møde den 22. september 2011 kl i Byrådssalen Grønt Råd 2011 Referat til møde den kl. 16.00 i Byrådssalen Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN SAGER TIL BEHANDLING 42 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 3 43 GODKENDELSE AF REFERAT... 3 44 PLAN- OG AGENDA-21

Læs mere

Status for Vandplanerne

Status for Vandplanerne Status for Vandplanerne Kontorchef Peter Kaarup Wilhjelmkonference 14. november 2014 De vedtagne planer for 1. planperiode til 2015 Miljøministeren offentliggjorde vandplanerne for første planperiode (VP1)

Læs mere

2. Vandrådsmøde. 16. august 2017

2. Vandrådsmøde. 16. august 2017 2. Vandrådsmøde 16. august 2017 Dagsorden 17. august 2017 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra mødet d. 2. maj 2017. 3. Opfølgning på Vandrådet 2014 4. Vandrådet diskuterer vandløbsforekomster,

Læs mere

Til Grønt Råd i Hillerød Kommune. Referat fra møde i Grønt Råd torsdag d. 26. nov. 2015 Kl. 16.00-18.00

Til Grønt Råd i Hillerød Kommune. Referat fra møde i Grønt Råd torsdag d. 26. nov. 2015 Kl. 16.00-18.00 Til Grønt Råd i Hillerød Kommune Referat fra møde i Grønt Råd torsdag d. 26. nov. 2015 Kl. 16.00-18.00 Til stede: Anne Johannisson (AJ), Naturstyrelsen Nordsjælland Ida Lykke Bang (ILB), Naturhistorisk

Læs mere

Referat 7. vandrådsmøde Odense Fjord, tirsdag den 3. oktober 2017

Referat 7. vandrådsmøde Odense Fjord, tirsdag den 3. oktober 2017 Referat 7. vandrådsmøde Odense Fjord, tirsdag den 3. oktober 2017 Deltagere: Mikael Eg Andersen, Nordfyns vandløbslaug Hans Christian Hansen, Faaborg-Midtfyns vandløbslaug Torben Friis, Kerteminde vandløbslaug

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017

TEKNIK OG MILJØ. Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017 TEKNIK OG MILJØ Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017 Mødeleder: Jens-Bernhard Knudsen, Karsten Filsø. Referent: Daniel Lindvig. Natur og Grønne Områder Enghavevej 10

Læs mere

Referat fra møde i Grønt Råd den 8. januar 2015 kl. 16.00-18.00

Referat fra møde i Grønt Råd den 8. januar 2015 kl. 16.00-18.00 Til Grønt Råd/Hillerød Kommune By og Miljø 26. januar 2015 Hillerød Kommune Trollesmindealle 27 3400 Hillerød Tlf. 7232 2189 Fax 7232 3213 kthl@hillerod.dk www.hillerod.dk Sag 219-2009-58678 Referat fra

Læs mere

Forslag til: Natura 2000-handleplan Kystskrænterne ved Arnager Bugt. Natura 2000-område nr. 187 Habitatområde H163

Forslag til: Natura 2000-handleplan Kystskrænterne ved Arnager Bugt. Natura 2000-område nr. 187 Habitatområde H163 Forslag til: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Kystskrænterne ved Arnager Bugt Natura 2000-område nr. 187 Habitatområde H163 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan for Kystskrænterne ved Arnager Bugt

Læs mere

Hvidbog; Forslag til Natura 2000-handleplan Arresø, Ellemosen og Lille Lyngby Mose, nr 134

Hvidbog; Forslag til Natura 2000-handleplan Arresø, Ellemosen og Lille Lyngby Mose, nr 134 D. 08.02-2017 Gribskov Kommune Halsnæs Kommune Hillerød Kommune Hvidbog; Forslag til Natura 2000-handleplan Arresø, Ellemosen og Lille Lyngby Mose, nr 134 Gribskov, Halsnæs og Hillerød Kommuner har udarbejdet

Læs mere

Den ansøgte carport med udhus opføres i en afstand af ca. 90 meter fra fortidsmindet.

Den ansøgte carport med udhus opføres i en afstand af ca. 90 meter fra fortidsmindet. Ejer Sag: 01.05.02-P25-86-18 6. september 2018 Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18 Gribskov

Læs mere

Vand- og Natura 2000-planer Status og proces

Vand- og Natura 2000-planer Status og proces Vand- og Natura 2000-planer Status og proces Vejle 18. januar 2011 Vicedirektør Helle Pilsgaard, Naturstyrelsen, Miljøministeriet Proces frem mod de endelige planer Forhøring Offentlig høring G.V. 2.0

Læs mere

MØDEREFERAT. Aalekjær (Friluftsrådet) og Ralf Kristensen (Friluftsrådet, suppleant)

MØDEREFERAT. Aalekjær (Friluftsrådet) og Ralf Kristensen (Friluftsrådet, suppleant) SOLRØD KOMMUNE Teknik og Miljø MØDEREFERAT Emne: Referat Grønt Råds Møde den 17. maj 2018 Mødedato: 17. maj 2018 Kl.: 16:30 Mødedeltagere: Egon Petersen (F), Dorte Linder (A, suppleant), Birgitte Rasmussen

Læs mere

Skolebestyrelsen - Bjørnehøj

Skolebestyrelsen - Bjørnehøj Placering: Bjørnehøjskolen» Skolebestyrelsesmøder - Bjørnehøjskolen» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Resumé: Type: 2017-09-07 Skolebestyrelsen - Bjørnehøj MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus:

Læs mere

Natura Status og proces

Natura Status og proces Natura 2000 - Status og proces Friluftsrådet mere natur mere friluftsliv Natura 2000 Områder i EU med særlig værdifuld natur Fuglebeskyttelsesområder og habitatområder Målet er at standse tilbagegangen

Læs mere

Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015

Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015 Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015 Deltagere: Leder Natur og Miljø, Peter Dorff Hansen (formand) Friluftsrådet, Jørgen E. Petersen Grøn Hverdag Sorø og omegn, Dorte E. Nielsen Sorø Kodriverlaug,

Læs mere

REFERATARK HVIDOVRE KOMMUNE

REFERATARK HVIDOVRE KOMMUNE Vedrørende: Referat af Det Grønne Råds møde REFERATARK HVIDOVRE KOMMUNE Dato: 5. september 2013 Sted: By- og Teknikforvaltningens kantine Sagsbehandler: Danna Borg Mødedeltagere Formand for Teknik- og

Læs mere

Natura 2000-handleplan Spællinge Ådal, Døndal og Helligdomsklipperne. Natura 2000-område nr. 210 Habitatområde H159

Natura 2000-handleplan Spællinge Ådal, Døndal og Helligdomsklipperne. Natura 2000-område nr. 210 Habitatområde H159 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Spællinge Ådal, Døndal og Helligdomsklipperne Natura 2000-område nr. 210 Habitatområde H159 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 for Spællinge Ådal, Døndal og Helligdomsklipperne

Læs mere

Skov- og Naturstyrelsen. Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen.

Skov- og Naturstyrelsen. Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen. Skov- og Naturstyrelsen Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen. Miljøministeriets organisation Ministeren Departementet Miljøstyrelsen

Læs mere

Referat. Forum. Vandråd for Limfjorden. Tid 1.april 2014, 16.00 19.00. Sted Aalborg Kommune, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, lok. 159 / 160.

Referat. Forum. Vandråd for Limfjorden. Tid 1.april 2014, 16.00 19.00. Sted Aalborg Kommune, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, lok. 159 / 160. Referat Forum Vandråd for Limfjorden Tid 1.april 2014, 16.00 19.00 Sted Aalborg Kommune, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, lok. 159 / 160. Sekretariat: Aalborg Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen

Læs mere

Tredje møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017

Tredje møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017 Tredje møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017 Tirsdag den 22. august 2017 kl. 17:00 20:00 Rådhus, Prinsens Allé 5, 8800, mødelokale M.5 e: Organisation Danmarks Naturfredningsforening Danmarks

Læs mere

Håndbog for kvalitetsstyring inden for natur- og parkområder i Gladsaxe

Håndbog for kvalitetsstyring inden for natur- og parkområder i Gladsaxe Håndbog for kvalitetsstyring inden for natur- og parkområder i Gladsaxe Parkprocedure Ansvarlig: Godkendt: Elin Dybdal Ivan Christensen 25. maj 2009 N6 Udarbejdelse af plejeplaner for natur- og parkområder

Læs mere

Janne Severinsen, Landsbyerne i Aalborg Kommune Michael Damm, MEF Martin Nissen Nørgaard, Naturstyrelsen Kim Pedersen, Sportsfiskerne

Janne Severinsen, Landsbyerne i Aalborg Kommune Michael Damm, MEF Martin Nissen Nørgaard, Naturstyrelsen Kim Pedersen, Sportsfiskerne Møde Det Grønne Råd Dato 16. november 2017 Sted Mødelokale 157 Park & Natur By- og Landskabsforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Init.: KLA Deltagere Hans Henrik Henriksen, By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Naturkvalitetsudvalget

Naturkvalitetsudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-12-2018-13-12-2018 13.12.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Hella Hardø Tiedemann (A) - Deltog Stine Rahbek Pedersen

Læs mere