Driftsøkonomiske besparelser med optimering af lejer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Driftsøkonomiske besparelser med optimering af lejer"

Transkript

1 Driftsøkonomiske besparelser med optimering af lejer

2 CeramicSpeed producerer og markedsfører et komplet sortiment af kugle- og rullelejer med højere performance end traditionelle stållejer. Disse lejeløsninger hjælper industrien med optimeringer, så der opnås nye konkurrence fordele.

3 Produkt sortiment Produkt fordele Elektriske maskiner MASKIN ANALYSE ELEKTRISKE MASKINER Fødevare procesudstyr KRÆVENDE APPLIKATIONER PROCESUDSTYR FØDEVARE Højtemperatur applikationer Krævende applikationer APPLIKATIONER HØJTTEMPERATUR Maskin analyse Tekniske data CeramicSpeed historien

4

5 Produktsortiment Know-how og erfaring Produktoversigt Kundecases

6 06 Produktsortiment CeramicSpeed producerer og markedsfører et komplet sortiment af kugle- og rullelejer med højere performance end traditionelle stål lejer. Disse lejeløsninger hjælper industrien med optimeringer, så der opnås nye konkurrence fordele. Know-how og erfaring er afgørende Kravene til de komponenter der anvendes i industrien er stadig stigende. De traditionelle materialer som f.eks. stål presses til grænsen af deres anvendelse. Med nye materialeteknologier, der gør brug af keramik og coatings, udvides mulighederne markant for fortsat optimering. Hos CeramicSpeed har vi i over 15 år arbejdet med specialisering inden for lejer. I industrien har flere hundrede virksomheder opnået store driftsøkonomiske besparelser ved at optimere med CeramicSpeed Lejer. Virksomhederne er gået væk fra ideen om løbende udskiftning af lejer og er i stedet gået over til at anvende lejer, der holder. Hos CeramicSpeed ser vi det som vores opgave at udbrede kend skab og tilgængelighed af de bedste lejeløsninger. Produktsortiment Keramiske kuglelejer Rullelejer Linearsystemer Silicium Nitrid kugler Tætningssystemer Coatede sliddele Optimering & Overvågning Vedligehold Sporkuglelejer Cylindriske rullelejer Føringsvogne Kugleskruer Keramiske kugler GCS LongLife HardCoat Tilstandsbaseret overvågning Monterings- og afmonteringsværktøjer Y/UC lejer Koniske rullelejer Kugleskruer BPS LongLife WearCoat OptimiZe Lejevarmer - induktion Tyndringslejer Sfæriske rullelejer Kuglebøsninger Viton LongLife CorroCoat Afbalancering Vinkelkontaktlejer Trykrullelejer Teflon Højhastighedspræcisionslejer Sfæriske lejer Tryklejer Dobbeltradede kuglelejer Firepunktslejer 4-8 gange længere levetid 99,4 % af CeramicSpeeds lejer holder min. 4 gange længere 50 % af lejerne holder 8-20 gange længere Op til 70 % mindre energiforbrug i lejet Driftstemperaturen er C lavere end i standard stållejer Forbedrer virkningsgraden på elmotorer med op til 1 % Søg om energitilskud til CeramicSpeed Lejer Øget konkurrenceevne Vedligeholdelsesplanlægningen forenkles Serviceomkostningerne reduceres Produktiviteten øges

7 Produktsortiment 07 LongLife Serier LongLife Insulate Hybridlejer til el-motorer samt andre miljøer hvor der er behov for at for hindre strøm gennemgang i lejet. Keramiske kugler er ikke-ledende og har en isoleringsevne på mindst 2,5 kv. Få oplyst specifik værdi på større lejer. LongLife Insulate lejer reducerer energitabet i lejet op til 70 %. LongLife Xtreme Lejer til forurenede miljøer hvor partikler trænger ind i lejet og påvirker lejets performance. De hårdføre kugler knuser partiklerne, som trænger ind i lejet. Xtreme-lejerne holder mindst 4-8 gange længere end standard stållejer. LongLife HighTemp Lejer med keramiske kugler og højteknologiske komponenter, der tilbyder et helt unikt HighTemp-program op til henholdsvis 260 C og 350 C. Det er muligt, blandt andet fordi de keramiske kugler ekspanderer 70 % mindre end stålkugler. LongLife Corrotec/ CorroCoat Lejer specielt velegnet til våde miljøer. Kombinationen af rustfrie løbebaner, keramiske kugler, kugleholdere i kunststof og det rigtige smøremiddel giver et helt unikt leje i forhold til modstands dygtighed, og dermed levetid. Der anvendes fødevaregodkendt fedt. Lejet fås også coated med rigtig god rustbeskyttelse og friktions nedsættende egen skaber. LongLife HardCoat Coating med ekstremt gode friktionsnedsættende og slidforbedrende egen skaber. Absolut største hårdhed og laveste friktion opnås med LongLife HardCoat, som er en fleksibel coating, der følger materialet, og det afskaller ikke. LongLife WearCoat Coating med ekstrem gode friktions nedsættende og slidforbedrende egenskab er. Coatingen giver samtidig en vis rustbeskyttelse.

8 08 Produktsortiment LongLife Xtreme Forbedret konkurrenceevne ved at reducere lejeindkøbet En af Danmarks største savværker startede tilbage i 2010 med at optimere med CeramicSpeed for at forbedre oppetiden i produktionen. Før projektet startede skiftede virksomheden lejer hver 6. måned, CeramicSpeed lejerne kører stadig efter 4 år. Savene er fra producenten født med stållejer, der har en levetid på 3 måneder. Første skridt i optimeringen var at udskifte disse lejer med stålrullelejer, det fordoblede levetiden til 6 måneder. Det var fortsat ikke en optimal løsning, virksomheden startede derfor processen med at udskifte stållejerne til keramiske lejer.

9 Produktsortiment 09 Produktionsprocessen blev gennemgået for at eliminere flest mulige lejeudskiftninger, her blev det klarlagt hvilke lejer det var optimalt at udskifte på maskinerne. Den totale løsning bestod således af CeramicSpeed rullelejer, kuglelejer og linearføringer. Udover meget færre lejeskift har virksomheden reduceret omkostningerne væsentlig til følgeomkostninger samt vedligeholdelsestimer. 4 år efter opstart har virksomheden sparet kr./år, samtidig er udskiftningen af lejer reduceret med 80 %. Den totale betragtning på optimering af lejer i hele produktionsanlægget har bidraget til en forbedret konkurrenceevne for virksomheden. Anvendelse 8 save Rulleland ved save Linearføringer ved save Vogne i trykimpreneringsanlæg Highlights Omdrejningshastighed: Fra oscillerende drift til RPM Lejetemperatur: 40 0 C 80 0 C Smøring: NLGI-2 smørefedt med EP additiv Miljø: Meget forurenet miljø med træspåner, sand med mere Produkter En kombination af keramiske hybridlejer og hybrid linearsystemer. Samlet beløb til vedligehold af lejer (DKK) År 0 År 1 År 2 År 3 År Index antal udskiftninger Som det fremgår af grafen, er udgiften til selve lejerne en mindre del af de samlede omkostninger til lejevedligehold. Timer og følgematerialer udgør en langt større andel. Timer udskiftning Timer planlægning Følgematerialer Standardlejer CeramicSpeed Lejer Antal udskiftninger INDEX

10 10 Produktsortiment LongLife Corrotec Færre produktionsstop med CeramicSpeed Lejer En verdensomspændende producent af indvendige døre øger produktionseffektiviteten med CeramicSpeed Lejer. I virksomhedens malerafdeling udsættes lejerne for ekstremt hårdt miljø, hvor de bliver udsat for fortynder, maling, hærder og syre. Produktionen er automatiseret, og derfor betyder stop i maler afdelingen også stop i den øvrige produktion. Det har således givet virksomheden et årligt produktionstab på 1,25 mio. kr. For at løse udfordringerne har virksomheden afprøvet flere forskellige højkvalitets stållejer på markedet, det øgede levetiden til 3 måneder. Rensevognen i malerafdelingen blev gennemgået, og på de kritiske steder blev der skiftet til CeramicSpeed, det svarer til 80 % af lejerne i rensevognen. Det har øget levetiden til 9 måneder og de kører stadig uden slid. De uplanlagte produktionsstop er blevet halveret, hvilket har givet virksomheden en besparelse på kr. Vedligeholdelseschefen udtaler: Længere levetid, store besparelser på sigt, mindre vedligehold, optimeret produktion og ikke mindst tid til forebyggende vedligehold. Det er hvad, vi har fået ud af at skifte til CeramicSpeed Lejer.

11 Produktsortiment 11 Omkostninger og besparelser ved skift til CeramicSpeed Lejer Lejeomk. kr Akk. besparelser følgeomk. kr Mdr CeramicSpeed Lejer Omk. standardlejer Omk. standardlejer med solid oil Anvendelse Valse på rensevogn i maleranlæg Highlights Omdrejningshastighed: 60 RPM Temperatur: 30 0 C Smøring: NLGI-2 Miljø: Lejet kontamineres af fortynder, maling, hærder og syre. Produkter LongLife Corrotec 6205/2RS1.

12 12 Produktsortiment LongLife Insulate Lejetemperaturen spiller en væsentlig rolle for produktionseffektiviteten CeramicSpeed Lejerne er monteret i en elmotor på en af Danmarks største mejerier. Mejeriet har mere end ansatte og produktionsfaciliteter flere steder i verden. Mejeriet oplevede problemer med holdbarheden på de anvendte stållejer, da produktet består at mange små partikler, som trænger ind i lejerne og dermed reducerer levetiden væsentligt. For at opretholde en effektiv produktion er det nødvendigt at lejetemperaturen aldrig overstiger 80 0 C, derfor har mejeriet været nødsaget til at have permanent temperaturovervågning på maskinen, så maskinen automatisk stopper så snart temperaturen overstiger 80 0 C.

13 Produktsortiment 13 Med standard stållejer er udgangstemperaturen 60 0 C, og produktet har en forventet levetid på timer og en realiseret levetid på ca timer. Med disse udfordringer besluttede mejeriet at optimere maskinen, det er udført i tæt samarbejde med CeramicSpeed, hvor det handlede om at nedsætte risikoen for produktionsstop på maskinen. Ved anvendelse af CeramicSpeed Lejer blev udgangstemperaturen sænket til 38 0 C, og samtidig fik mejeriet muligheden for at anvende fødevaregodkendt fedt. Resultatet af optimeringen med CeramicSpeed Lejer, efter produktionstimer, er at lejetemperaturen fortsat er 38 0 C uden nogen tegn på slid. Smøringen af lejet spiller også en vigtig rolle her, ved at reducere temperaturen 15 0 C, fordobles levetiden på fedtet, og levetiden på lejet er forlænget 4 gange. Anvendelse Elektrisk motor 0 C 90 Temperatur i lejet Highlights 80 Omdrejningshastighed: RPM Temperatur: 38 0 C 60 0 C Smøring: Fødevaregodkendt fedt Miljø: Vallepulver bestående af små partikler Produkt LongLife Insulate 6010/2RS.CS Grænse Standard stålleje CeramicSpeed Lejetemperaturen spiller en væsentlig rolle for lejets levetid, og dermed undgås unødvendige produktionsstop.

14 14 Produktsortiment LongLife HighTemp 23 gange længere levetid med CeramicSpeed Lejer Plaststøv er en af udfordringerne for levetiden på lejer, det har en af Europas førende plastproducenter oplevet. Lejerne er monteret i varmeovnen, hvor plastfolien ekstruderes 24 timer i døgnet. Det hårde miljø hvor temperaturen ligger mellem C C, start/stop pr. minut samt vibrationer, ingen luftcirkulation og plaststøv gør, at stållejernes levetid er 2 uger. Nedbruddene har store økonomiske følger, da ovnen først skal nedkøles, inden lejernes kan skiftes. Det betyder en nedetid på 6-7 timer hver 2. uge. I 2004 blev de første CeramicSpeed Lejer leveret til virksomheden, efter første testperiode var levetiden 14 uger. Efter de 14 uger blev lejerne kontrolleret, og der var ingen tegn på slid. Efter testperioden blev lejerne yderligere optimeret med anden kugleholder samt special fedt. Lejerne har nu en levetid på uger. På trods af den højere indkøbspris på keramiske lejer er merinvesteringen tilbagebetalt allerede efter at leve tiden er forlænget 2 til 3 gange. Med udskiftningen til CeramicSpeed Lejer, der er specielt bygget med fokus på anvendelsen, er levetiden forlænget 23 gange.

15 Produktsortiment Anvendelse Transmission i varmeovn Highlights Omdrejningshastighed: RPM Leje levetid i uger Temperatur: C C Smøring: Specialfremstillet smøring 10 Miljø: Vibrationer samt plaststøv Produkter LongLife HighTemp Stål Keramisk 2. generation keramisk Levetiden der er 23 gange længere betyder øget effektivitet og færre vedligeholdelsesomkostninger.

16

17 Produktfordele Energibesparende Robust Driftssikker

18 18 Produktfordele Robuste lejer med lang levetid giver bedre produktionseffektivitet Lejer udgør ofte en lille andel af de samlede omkostninger i den sammenhæng, som de indgår i. Modsat kan omkostningerne til servicering af lejer være mange gange højere end lejets pris. Derfor er der et stort besparelsespotentiale. I 50 % af tilfældene endda op til 8-20 gange længere. Derfor er merprisen for CeramicSpeed lejeløsninger i gennemsnit tjent hjem ved 1. eller 2. sparede udskiftning. For lejer der holder under 1-2 år, betyder det signifikante driftsøkonomiske fordele. Lejeanalyse af lejer viser, at 99,4 % af CeramicSpeed Lejer holder minimum 4 gange længere end de standardlejer, som de erstatter. Udover levetiden er der, med CeramicSpeed Lejer, en lang række andre fordele, som bidrager til en bedre produktions effektivitet. Levetidsberegning Middel til hård anvendelse (belastning, smøring, forurening, temperatur) 99 Sandsynlighed for fejl (%) Levetid (timer) Standard stålkugler og stålrullelejer CeramicSpeed rullelejer - keramisk coatede ruller CeramicSpeed kuglelejer - keramiske kugler Lejerne er testet under ens anvendelse, og sammenlignet med standard stållejer har de to typer CeramicSpeed Lejer 4-20 gange længere levetid.

19 Produktfordele 19 Forenklet vedligehold og forbedret konkurrenceevne 4-8 gange længere levetid Stabil drift i hele levetiden Lejer med lang levetid giver mulighed for systematisk at fjerne de lejer, der forstyrrer produktionen og beslaglægger værkstedets kapacitet. Hyppige udskiftninger af lejer bliver til få, større og planlagte renoveringer. Ved at anvende CeramicSpeed OptimiZe produktet som overvåger maskinparken, bliver det muligt at sætte ind før skaden er sket, og dermed vedligeholde når det forstyrrer produktionen mindst muligt, og desuden undgå dyre følgeomkostninger. Oppetiden er afgørende for produktionsøkonomien og dermed konkurrenceevnen. Lejer fremstillet med fokus på maskinens funktion medvirker til en bedre og mere præcis udnyttelse af maskinparken. Det giver en stabil drift i hele lejets levetid, og medfører reduceret behov for indjusteringer og korrektioner i takt med at udstyret slides.

20 20 Produktfordele Op til 70 % reduceret energitab i lejet Omdrejninger [RPM] I et stort projekt med Energistyrelsen er det dokument eret at CeramicSpeed Lejer har en drifts temperatur, der er grader lavere end i standard stållejer. Derforuden kommer at nedkøringstiden er 2-4 gange længere for CeramicSpeed Lejer end for stållejer. Det tilsammen betyder, at CeramicSpeed Lejer har op til 70 % lavere energiforbrug, og derfor kan CO 2 tilskud fratrækkes prisen, når der installeres CeramicSpeed Lejer i elmotorer. 500 CeramicSpeed Lejer Stållejer Tid [s] Motor 01 Motor 02 Motor 03 Motor 06 Motor 07 Motor 08 Kilde: Rapport om anvendelse af energieffektive lejeløsninger i industrien. Teknologisk Institut, september 2016 Motor 04 Motor 05 Motor 09 Motor 10 Garanti mod strømgennemgang De keramiske kugler er ikke-ledende og har en isoleringsevne på mindst 15 kv/mm. Til sammenligning er isoleringsevnen for luft ca. 1 kv/mm. CeramicSpeed kuglernes meget høje kvalitet og den gode isoleringsevne gør, at vi kan tilbyde dig garanti mod strømgennemgang. NO RISK GARANTI Er lejet ikke tjent hjem i henhold til tidligere nævnte, leverer CeramicSpeed et nyt leje til den pågældende maskine. Vi garanterer, at din optimering med CeramicSpeed Lejer tjenes hjem i direkte sparede serviceomkostninger (timer og materialer). For almindelige stållejer, der holder et år eller mindre, giver CeramicSpeed NO RISK-garanti.

21 Produktfordele 21 ALL-IN betaler sig Flere store danske virksomheder har taget konsekvensen af dyre uplanlagte stop i produktionen, stop som har store omkostninger til følge. Virksomhederne udskifter alle lejer med CeramicSpeed Lejer og kombinerer dette med overvågning af kritiske maskiner. Virksomhederne bliver således i stand til at ændre uplanlagte stop til planlagte stop samtidig med, at der kan sættes ind før de dyre følgeomkostninger opstår. Det betyder bedre udnyttelse af ressourcerne i vedligeholdelsesafdelingen, samt færre omkostninger til vedligehold generelt. Over tid forventer vi langt færre nedbrud, hvor det er standardlejerne, der er årsagen. Det skyldes uden tvivl de keramiske kugler samt de øvrige komponenter, som lejerne består af. Det er ikke et standardleje, men et leje hvor der er fokus på maskinen, som det anvendes i. Selvom lejerne er dyrere, er det ikke det, der er afgørende. De sparede omkostninger til andre maskindele, som typisk også går i stykker ved nedbrud, samt tabt produktionskapacitet gør, at den samlede regning bliver mindre. Der er faktisk mange penge at spare, siger vedligeholdelseschefen på et større dansk mejeri. En større investering der betaler sig Samlet beløb til vedligehold af lejer - Kr. pr. år Index antal udskiftninger År 0 År 1 År 2 År 3 År 4 Timer udskiftning (DKK) Timer planlægning (DKK) Følgematerialer (DKK) Standardlejer (DKK) CeramicSpeed Lejer (DKK) Antal udskiftninger INDEX CeramicSpeed Lejer i alt produktionsudstyr Lejeomkostninger - en lille brik i det store spil Øget produktions- effektivitet

22

23 Elektriske maskiner Anvendelse: Elmotorer Generatorer Produktoversigt LongLife Insulate lejer med tætninger Produktoversigt LongLife Insulate åbne lejer

24 24 Elektriske maskiner LongLife Insulate CeramicSpeed Lejer til elmotorer, generatorer og andre miljøer, hvor strømgennemgang skal undgås. De keramiske kugler er ikke-ledende og har en isoleringsevne på mindst 15 kv/mm. En anden vigtig faktor er den store energibesparelse, der er i CeramicSpeed Lejer op til 70 %. 4-8 gange længere levetid Er typisk tjent hjem ved første sparede udskiftning Driftstemperaturen er C lavere end temperaturen i stållejer Op til 70 % mindre energiforbrug i lejet Højere isoleringsevne Højere omdrejningstal typisk 50 % over stållejer Kan køre under ringe smøre forhold Ekstremt modstandsdygtige overfor forurening Driftsomkostningerne reduceres på grund af lejernes længere levetid Bedre oppetid på maskinparken sikrer bedre konkurrenceevne

25 Elektriske maskiner 25

26 26 Elektriske maskiner LongLife Insulate med tætninger d [mm] D B C [kn] C0 Max omdr. [rpm] Kugleklasse [ISO3290: 20010] Betegnelse ,14 0, Insulate RZ/.C ,34 0, Insulate RZ/.C ,34 0, Insulate RZ/.C ,45 1, Insulate RZ/.C ,45 1, Insulate RZ/.C ,75 1, Insulate RZ/.C ,40 2, Insulate RZ/.C ,52 3, Insulate RZ/.C ,40 2, Insulate RZ/.C ,28 3, Insulate RZ/.C ,10 4, Insulate RZ/.C ,85 2, Insulate RZ/.C ,06 3, Insulate RZ/.C ,90 5, Insulate RZ/.C ,37 3, Insulate RZ/.C ,95 4, Insulate RZ/.C ,30 6, Insulate RZ/.C , Insulate RZ/.C ,5 6, Insulate RZ/.C ,8 7, Insulate RZ/.C ,9 6, Insulate RZ/.C ,8 7, Insulate RZ/.C ,4 11, Insulate RZ/.C ,8 8, Insulate RZ/.C ,3 11, Insulate RZ/.C , Insulate RZ/.C ,8 10, Insulate RZ/.C ,0 15, Insulate RZ/.C , Insulate RZ/.C , Insulate RZ/.C , Insulate RZ/.C , Insulate RZ/.C ,1 14, Insulate RZ/.C ,1 21, Insulate RZ/.C ,3 31, Insulate RZ/.C , Insulate RZ/.C ,1 23, Insulate RZ/.C , Insulate RZ/.C3 d [mm] D B C [kn] C0 Max omdr. [rpm] Kugleklasse [ISO3290: 20010] Betegnelse ,6 21, Insulate RZ/.C , Insulate RZ/.C , Insulate RZ/.C ,7 23, Insulate RZ/.C , Insulate RZ/.C , Insulate RZ/.C , Insulate RZ/.C ,5 40, Insulate RZ/.C , Insulate RZ/.C , Insulate RZ/.C , Insulate RZ/.C Insulate RZ/.C ,6 33, Insulate RZ/.C , Insulate RZ/.C , Insulate RZ/.C Insulate RZ/.C Insulate RZ/.C , Insulate RZ/.C Insulate RZ/.C , Insulate RZ/.C , Insulate RZ/.C , Insulate RZ/.C , Insulate RZ/.C Insulate RZ/.C , Insulate RZ/.C , Insulate RZ/.C , Insulate RZ/.C Insulate RZ/.C Insulate RZ/.C ,1 65, Insulate RZ/.C ,2 73, Insulate RZ/.C Insulate RZ/.C , Insulate RZ/.C Insulate RZ/.C Insulate RZ/.C Insulate RZ/.C3

27 Elektriske maskiner 27 LongLife Insulate åbne d [mm] D B C [kn] C0 Max omdr. [rpm] Kugleklasse [ISO3290: 20010] Betegnelse ,14 0, Insulate /.C ,34 0, Insulate /.C ,34 0, Insulate /.C ,45 1, Insulate /.C ,45 1, Insulate /.C ,75 1, Insulate /.C ,40 2, Insulate /.C ,52 3, Insulate /.C ,40 2, Insulate /.C ,28 3, Insulate /.C ,10 4, Insulate /.C ,85 2, Insulate /.C ,06 3, Insulate /.C ,90 5, Insulate /.C ,37 3, Insulate /.C ,95 4, Insulate /.C ,30 6, Insulate /.C , Insulate /.C ,5 6, Insulate /.C ,8 7, Insulate /.C ,9 6, Insulate /.C ,8 7, Insulate /.C ,4 11, Insulate /.C ,8 8, Insulate /.C ,3 11, Insulate /.C , Insulate /.C ,8 10, Insulate /.C ,0 15, Insulate /.C , Insulate /.C , Insulate /.C , Insulate /.C , Insulate /.C ,1 14, Insulate /.C ,1 21, Insulate /.C ,3 31, Insulate /.C , Insulate /.C ,1 23, Insulate /.C , Insulate /.C ,6 21, Insulate /.C , Insulate /.C3 d [mm] D B C [kn] C0 Max omdr. [rpm] Kugleklasse [ISO3290: 20010] Betegnelse , Insulate /.C ,7 23, Insulate /.C , Insulate /.C , Insulate /.C , Insulate /.C ,5 40, Insulate /.C , Insulate /.C , Insulate /.C , Insulate /.C Insulate /.C ,6 33, Insulate /.C , Insulate /.C , Insulate /.C Insulate /.C Insulate /.C , Insulate /.C Insulate /.C , Insulate /.C , Insulate /.C , Insulate /.C , Insulate /.C Insulate /.C , Insulate /.C , Insulate /.C Insulate /.C , Insulate /.C Insulate /.C Insulate /.C ,1 65, Insulate /.C ,2 73, Insulate /.C Insulate /.C , Insulate /.C Insulate /.C Insulate /.C Insulate /.C Insulate /.C Insulate /.C Insulate /.C Insulate /.C Insulate /.C Insulate /.C3

28

29 Fødevare procesudstyr Anvendelse: Transportudstyr udstyr med krav om fødevaregodkendelse (FDA/EC1935) udstyr i korrosive miljøer Lejer FDA/EC1935 godkendt til fødevareindustrien Produktoversigt LongLife Corrotec lejer med tætninger Produktoversigt LongLife Corrotec åbne lejer

30 30 Fødevare procesudstyr LongLife Corrotec/CorroCoat Lejeserien er specielt velegnet til våde miljøer. Det er en lejetype, som tager over der, hvor lejer i rene rustfrie materialer står af. Kombinationen af rustfrie løbebaner, keramiske kugler, kugleholdere i kunststof og det rigtige smøremiddel giver et helt unikt leje i forhold til modstandsdygtighed, og dermed levetid. Der anvendes fødevaregodkendt fedt til LongLife Corrotec Lejer. Er behovet andet end kuglelejer, er det muligt at anvende CorroCoat, som har rigtig god rustbeskyttelse samt friktionsnedsættende egenskaber. 4-8 gange længere levetid FDA/EC1935 godkendte lejer til fødevareproduktion Lejer uden korrosion og med lang levetid Rustfast leje der ikke laver rivninger Optimeret fedttype og mængde til den faktiske anvendelse Fødevaregodkendt fedt Bæretallet ændres ikke ved at skifte fra rustfast til LongLife Corrotec lejer Reduceret belastning af løbebanerne på grund af mindre inerti fra kuglerne Driftsomkostningerne reduceres på grund af lejernes længere levetid Bedre oppetid på maskinparken sikrer bedre konkurrenceevne

31 Fødevare procesudstyr 31 Lejer godkendt til kontakt med fødevarer Med CeramicSpeed LongLife Corrotec er det muligt at få lejer, som er FDA/EC1935 godkendt til fødevareindustrien. Det unikke ved lejerne er, at både komponenter og smøremiddel er godkendt, så de må komme i direkte kontakt med fødevarer. Udover at være FDA godkendt er flere af lejekomponenterne også godkendt i henhold til EC Komponenterne er godkendt i henhold til FDA 21 CFR (Code of Federal Regulation). Et lovgivningsområde der dækker medicin og fødevarer i USA. Komponenterne har også en EC Nr. 1935/2004 godkendelse. Fedtet er NSF-H1 registreret, det vil sige godkendt til fødevarer og kan anvendes til både lukkede lejer og til lejer, der løbende smøres i produktionen. En specifikation af godkendelserne for CeramicSpeed LongLife Corrotec produktserien kan ses i skemaet nedenfor. LongLife Corrotec produktserie Corrotec Silicium Nitrid kugler Fedt Kugleholder Tætninger Inder og yderring Rustfrit Gummi CorroCoat Coatings WearCoat HardCoat EC 1935 X X X X X X X X FDA+ X X X X X X X X

32 32 Fødevare procesudstyr LongLife Corrotec med tætninger LongLife Corrotec åbne d [mm] D B C [kn] C0 Max omdr. [rpm] Kugleklasse [ISO3290: 20010] Betegnelse ,97 1, Corrotec RS/ ,36 2, Corrotec RS/ ,02 3, Corrotec RS/ ,42 2, Corrotec RS/ , Corrotec RS/ ,75 4, Corrotec RS/ ,88 2, Corrotec RS/ ,37 3, Corrotec RS/ ,94 5, Corrotec RS/ ,94 3, Corrotec RS/ ,06 4, Corrotec RS/ ,7 6, Corrotec RS/ ,36 5, Corrotec RS/ ,5 6, Corrotec RS/ ,8 7, Corrotec RS/ ,1 5, Corrotec RS/ ,8 7, Corrotec RS/ ,8 11, Corrotec RS/ ,3 8, Corrotec RS/ , Corrotec RS/ , Corrotec RS/ ,8 10, Corrotec RS/ ,1 15, Corrotec RS/ , Corrotec RS/ ,6 11, Corrotec RS/ ,1 17, Corrotec RS/ , Corrotec RS/ ,1 20, Corrotec RS/ , Corrotec RS/ ,2 23, Corrotec RS/ d [mm] D B C [kn] C0 Max omdr. [rpm] Kugleklasse [ISO3290: 20010] Betegnelse ,97 1, Corrotec / ,36 2, Corrotec / ,02 3, Corrotec / ,42 2, Corrotec / , Corrotec / ,75 4, Corrotec / ,88 2, Corrotec / ,37 3, Corrotec / ,94 5, Corrotec / ,94 3, Corrotec / ,06 4, Corrotec / ,7 6, Corrotec / ,36 5, Corrotec / ,5 6, Corrotec / ,8 7, Corrotec / ,1 5, Corrotec / ,8 7, Corrotec / ,8 11, Corrotec / ,3 8, Corrotec / , Corrotec / , Corrotec / ,8 10, Corrotec / ,1 15, Corrotec / , Corrotec / ,6 11, Corrotec / ,1 17, Corrotec / , Corrotec / ,1 20, Corrotec / , Corrotec / ,2 23, Corrotec /

33 Fødevare procesudstyr 33

34

35 Højttemperatur applikationer Anvendelse: Ovne kedler varmluftssuger/ -blæser Produktoversigt LongLife HighTemp C Produktoversigt LongLife HighTemp C

36 36 Højttemperatur applikationer LongLife HighTemp Sortiment af lejer med keramiske kugler og højteknologiske komponenter, der tilbyder et helt unikt HighTemp-program op til henholdsvis C og C. Det er muligt blandt andet fordi de keramiske kugler ekspanderer 70 % mindre end stålkugler. 4-8 gange længere levetid CeramicSpeed kugler har meget stor stabilitet ved høje temperaturer Lejet kan designes med almindelige slørklasser på grund af stor stabilitet Ingen mikroskader og skader i øvrigt ved kraftig nedkøling Høj modstandsdygtighed overfor korrosion og forurening Kan klare temperaturer op til C Driftsomkostningerne reduceres på grund af lejernes længere levetid Bedre oppetid på maskinparken sikrer bedre konkurrenceevne

37 Højttemperatur applikationer 37 LongLife HighTemp 260 LongLife HighTemp 350 d [mm] D B C0 Max omdr. [rpm] Kugleklasse [ISO3290: 20010] Betegnelse , HighTemp /.260ºC , HighTemp /.260ºC , HighTemp /.260ºC , HighTemp /.260ºC , HighTemp /.260ºC , HighTemp /.260ºC HighTemp /.260ºC , HighTemp /.260ºC , HighTemp /.260ºC , HighTemp /.260ºC , HighTemp /.260ºC , HighTemp /.260ºC , HighTemp /.260ºC HighTemp /.260ºC , HighTemp /.260ºC HighTemp /.260ºC HighTemp /.260ºC HighTemp /.260ºC , HighTemp /.260ºC , HighTemp /.260ºC , HighTemp /.260ºC HighTemp /.260ºC HighTemp /.260ºC HighTemp /.260ºC HighTemp /.260ºC HighTemp /.260ºC , HighTemp /.260ºC HighTemp /.260ºC HighTemp /.260ºC HighTemp /.260ºC HighTemp /.260ºC , HighTemp /.260ºC d [mm] D B C0 Max omdr. [rpm] Kugleklasse [ISO3290: 20010] Betegnelse , HighTemp /.350ºC , HighTemp /.350ºC , HighTemp /.350ºC , HighTemp /.350ºC HighTemp /.350ºC , HighTemp /.350ºC HighTemp /.350ºC HighTemp /.350ºC , HighTemp /.350ºC , HighTemp /.350ºC HighTemp /.350ºC HighTemp /.350ºC HighTemp /.350ºC HighTemp /.350ºC , HighTemp /.350ºC HighTemp /.350ºC HighTemp /.350ºC HighTemp /.350ºC HighTemp /.350ºC HighTemp /.350ºC HighTemp /.350ºC

38

39 Krævende applikationer Anvendelse: Udstyr med accelerationer i forurenet miljø eller i kontrolleret atmosfære Produktoversigt LongLife Xtreme lejer med tætninger Produktoversigt LongLife Xtreme åbne lejer

40 40 Krævende applikationer LongLife Xtreme Lejer til forurenede miljøer hvor partikler trænger ind i lejet og påvirker lejets performance. CeramicSpeed kuglernes hårdhed gør, at de kan tåle en høj grad af kontaminering, hvor de oftest vil knuse partikler, der trænger ind i lejets løbebaner. Kuglerne er ligeledes hårdføre over for vand og rengøringsmidler, da Silicium Nitrid ikke ruster. LongLife Xtreme kan også fås specifikt, hvor det er optimeret til langsomtgående applikationer. Det er specielt maskiner, hvor du har brug for lejer uden fuld rotation. Ideelt til processer med mange start/stop, og hvor der ønskes længst mulig levetid på lejerne. 4-8 gange længere levetid Lavere energiforbrug Ekstrem modstandsdygtig overfor forurening Lavere friktion friktionskoefficienten mellem CeramicSpeed kugler og løbebanen er 75 % mindre Reduceret slid færre rivninger i løbebanerne Lavere driftstemperatur C lavere end stållejer Højere omdrejningstal (åbne lejer) typisk 50 % over stållejer Reduceret behov for smøring Optimeret fedttype og mængde til den faktiske anvendelse Driftsomkostningerne reduceres på grund af lejernes længere levetid Bedre oppetid på maskinparken sikrer bedre konkurrenceevne

41 Krævende applikationer 41

42 42 Krævende applikationer LongLife Xtreme med tætninger d [mm] D B C [kn] C0 Max omdr. [rpm] Kugleklasse [ISO3290: 20010] Betegnelse ,34 0, Xtreme RS/ ,34 0, Xtreme RS/ ,45 1, Xtreme RS/ ,45 1, Xtreme RS/ ,75 1, Xtreme RS/ ,40 2, Xtreme RS/ ,52 3, Xtreme RS/ ,40 2, Xtreme RS/ ,28 3, Xtreme RS/ ,10 4, Xtreme RS/ ,85 2, Xtreme RS/ ,06 3, Xtreme RS/ ,90 5, Xtreme RS/ ,37 3, Xtreme RS/ ,95 4, Xtreme RS/ ,30 6, Xtreme RS/ , Xtreme RS/ ,5 6, Xtreme RS/ ,8 7, Xtreme RS/ ,9 6, Xtreme RS/ ,8 7, Xtreme RS/ ,4 11, Xtreme RS/ ,8 8, Xtreme RS/ ,3 11, Xtreme RS/ , Xtreme RS/ ,8 10, Xtreme RS/ ,0 15, Xtreme RS/ , Xtreme RS/ , Xtreme RS/ , Xtreme RS/ , Xtreme RS/ ,8 14, Xtreme RS/ ,1 21, Xtreme RS/ ,3 31, Xtreme RS/ ,9 15, Xtreme RS/ ,1 23, Xtreme RS/ , Xtreme RS/ ,6 21, Xtreme RS/ , Xtreme RS/ , Xtreme RS/ ,7 23, Xtreme RS/ , Xtreme RS/ , Xtreme RS/ , Xtreme RS/ d [mm] D B C [kn] C0 Max omdr. [rpm] Kugleklasse [ISO3290: 20010] Betegnelse ,5 40, Xtreme RS/ , Xtreme RS/ , Xtreme RS/ , Xtreme RS/ Xtreme RS/ ,6 33, Xtreme RS/ , Xtreme RS/ , Xtreme RS/ Xtreme RS/ Xtreme RS/ , Xtreme RS/ Xtreme RS/ , Xtreme RS/ , Xtreme RS/ , Xtreme RS/ , Xtreme RS/ Xtreme RS/ , Xtreme RS/ , Xtreme RS/ Xtreme RS/ , Xtreme RS/ Xtreme RS/ Xtreme RS/ ,1 65, Xtreme RS/ Xtreme RS/ Xtreme RS/ ,2 73, Xtreme RS/ Xtreme RS/ Xtreme RS/ , Xtreme RS/ Xtreme RS/ Xtreme RS/ Xtreme RS/ Xtreme RS/ Xtreme RS/ Xtreme RS/ Xtreme RS/

43 Krævende applikationer 43 LongLife Xtreme åbne d [mm] D B C [kn] C0 Max omdr. [rpm] Kugleklasse [ISO3290: 20010] Betegnelse ,14 0, Xtreme / ,34 0, Xtreme / ,34 0, Xtreme / ,45 1, Xtreme / ,45 1, Xtreme / ,75 1, Xtreme / ,40 2, Xtreme / ,52 3, Xtreme / ,40 2, Xtreme / ,28 3, Xtreme / ,10 4, Xtreme / ,85 2, Xtreme / ,06 3, Xtreme / ,90 5, Xtreme / ,37 3, Xtreme / ,95 4, Xtreme / ,30 6, Xtreme / , Xtreme / ,5 6, Xtreme / ,8 7, Xtreme / ,9 6, Xtreme / ,8 7, Xtreme / ,4 11, Xtreme / ,8 8, Xtreme / ,3 11, Xtreme / , Xtreme / ,8 10, Xtreme / ,0 15, Xtreme / , Xtreme / , Xtreme / , Xtreme / , Xtreme / ,1 14, Xtreme / ,1 21, Xtreme / ,3 31, Xtreme / , Xtreme / ,1 23, Xtreme / , Xtreme / ,6 21, Xtreme / , Xtreme / , Xtreme / ,7 23, Xtreme / , Xtreme / , Xtreme / d [mm] D B C [kn] C0 Max omdr. [rpm] Kugleklasse [ISO3290: 20010] Betegnelse , Xtreme / ,5 40, Xtreme / , Xtreme / , Xtreme / , Xtreme / Xtreme / ,6 33, Xtreme / , Xtreme / , Xtreme / Xtreme / Xtreme / , Xtreme / Xtreme / , Xtreme / , Xtreme / , Xtreme / , Xtreme / Xtreme / , Xtreme / , Xtreme / Xtreme / , Xtreme / Xtreme / Xtreme / ,1 65, Xtreme / Xtreme / Xtreme / ,2 73, Xtreme / Xtreme / Xtreme / , Xtreme / Xtreme / Xtreme / Xtreme / Xtreme / Xtreme / Xtreme / Xtreme / Xtreme / Xtreme / Xtreme / Xtreme / Xtreme / Xtreme /

44

45 Maskinanalyse Anvendelse: Tilstandsanalyse afbalancering opretning online dataopsamling Overvågning den sikre vej til optimering Offline analyse Online overvågning med OptimiZe Conditioning monitoring matrix

46 46 Maskinanalyse Maskinanalyse Overvågning den sikre vej til optimering Vi har samme formål med den samlede optimering, som når vi optimerer med lejer nemlig at gøre vedligeholdelsesprocessen nemmere, skære ned på driftsomkostningerne og øge produktionseffektiviteten. Med den samlede optimeringspakke går vi bredere ud og opnår bedre resultater. Tilstandsbaseret overvågning og vibrationsanalyse er den sikre og mest effektive vej til optimering. I forbindelse med overvågning sikres problemfri drift gennem: Analyse af forholdene Vi udfører de nødvendige målinger med professionelt måleudstyr Du får en rapport, der beskriver tilstanden samt løsnings forslag nemt og ligetil Off-line analyse De fleste kritiske vibrationer i roterende udstyr skyldes ubalance, fejlopretning, defekte lejer, skader i gearkasser eller løse enheder. Årsagen til, at fejlene opstår kan identificeres med intensiv fejlfinding root cause analyse. Med målinger kan fejlene detekteres før det bliver et problem. Off-line overvågning er ideel til diagnosticering af en maskine, og er baseret på overvågning i intervaller aftalt med kunden. CeramicSpeeds serviceteknikere udfører en her og nu tilstandskontrol. Ud fra det udfærdiges en rapport, som der kan handles efter i forhold til optimering af den pågældende maskine. Efter udført overvågning tilbyder CeramicSpeed også: Balancering Monterings- og afmonteringssæt Induktionslejevarmere

47 Maskinanalyse 47 Online overvågning med OptimiZe - meget mere end blot overvågning Online overvågning vinder mere og mere frem i industrien. Flere virksomheder overgår til tilstandsbaseret vedligehold i stedet for faste tidsintervaller, hvor man risikerer, at komponenter skiftes før det er nødvendigt, eller der på et uhensigtsmæssigt tidspunkt sker et nedbrud med store følgeomkostninger. Hvad kan OptimiZe gøre for dig? Udgøre fundamentet til fuld integration af sensordata Skabe fundament til fremtidens AI-baserede decision support systemer OptimiZe kan opsamle data, analysere data og dele data med alle gængse brugerflader Kan fuldt integreres i eksisterende SCADA-systemer og på tværs af allerede installeret hardware Muligheden for fuld integration af eksisterende sensorer i dit system eller applikation sikrer, at systemet hurtigere kan detektere begyndende fejl, slitage og uhensigts mæssig driftsform. Der ved arbejder vi ikke kun med de traditionelle vibrations analysemetoder, men også med vores nyudvik lede metoder og eksisterende drifts data. OptimiZe kan helt enkelt mere end konventionelle systemer og sikrer en god og fremtidssikret løsning. Hvorfor OptimiZe? Detektere fejl FØR de udvikler sig Skabe overblik over udviklingen ved at sammenligne data og driftsmønstre Optimere maskinens drift på performance og energi besparelse Forudse resterende driftstid til næste service Reducere vedligehold og risikoen for ikke-planlagte stop OptimiZe findes i forskellige konfigurationer, som hver især åbner op for muligheder, der passer til dit behov og din økonomi. Systemet kan altid opgraderes, når nye behov opstår, eller man er klar til det næste skridt. OptimiZe er opbygget af standard hardware, hvilket giver maksimal fleksibilitet og mulighed for at kundetilpasse systemer, hvor der er unikke behov. Hele grundlaget for OptimiZe, bygger på vores brede viden inden for softwareudvikling, vores avancerede analysemodeller, historiske data, kend skab til og forståelse for maskiner og processer, samt teknologier inden for machine learning og IoT. For at sikre det bedste grundlag for analyser og systemoutput er OptimiZe baseret på høje krav til så vel hardware-kvalitet som software- og datakvalitet.

48 48 Maskinanalyse Basis Stndard Professionel Enterprise Basis Stndard Professionel Computer: Computer til dataindsamling, lagring og visualisering. VPN adgang: Sikrer ekstern adgang for CeramicSpeed tekniker og forbindelse i skyen. PLC: Programmerbar login controller, bruges til kontrol af f.eks. pumper. Grafisk brugergrænseflade: Et eksternt display viser procesværdier og alarmer. Vibrationsanalyse moduler: Analyserer og overvåger vibrationer. Hvert modul har 4 sensorer. Maksimum 6 moduler pr. boks. Inkluderet i pakken. Interface hardwire: Digital I/O, analog I/O og special signal I/O. F.eks. temperatur, tryk, flow sensorer. Interface serial fieldbus: Vi supporterer næsten alle seriel baserede fieldbus systemer. Interface Ethernet fieldbus: Vi supporterer næsten alle Ethernet baserede fieldbus systemer. X X X X X X X (X) X (X) X X Skalerbar (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) X X Interface med OPC DA: (X) (X) (X) Interface med OPC UA: X X Lokal dataopsamling: Dataopsamling fra X X X analysemodulerne og andre sensorer/plc koblet til systemet gennem digital, seriel eller Ethernet. Data gemmes lokalt på harddisken. Dataopsamling i skyen /backup: Dataopsamling X X fra analysemoduler og andre sen- sorer/plc koblet til systemet gennem digital, seriel eller Ethernet. Data gemmes lokalt og uploades til skyen. Standard grafisk brugergrænseflade: X X X Special grafisk brugergrænseflade: Kan vise (X) X eksterne sensorer eller specialmaskiner. SMS underretninger: (X) X X underretninger: X X X Ekstern lagring/backup: Vi kan bruge kundernes (X) X egne servere til logfiler og backup. Ekstern database: Vi kan bruge kundernes egen SQL database. Versioner af Microsoft SQL server fra 2014 understøttes. (X) (X) X Online analysepakker Online tjek uden rapport X X X Online tjek med rapport X X X Online tjek med rapport og optimeringsanbefalinger X X X Onsite servicepakker Funktionstest. Alarmer, SMS, X X Sensor tjek accelerometre X X X Visuel inspektion. Sensorer, X X X systemer, installation Tilpasning X X X Backup. Konfiguration, log data, X X X database Software opdatering X X X

49 Maskinanalyse 49

50

51 Tekniske data Derfor gør CeramicSpeed keramiske lejer og coatede rullelejer en forskel

52 52 Tekniske data Kuglelejer Inden for en lang række problemstillinger kan der optimeres med CeramicSpeed Lejer, blandt andet i områder med megen forurening af vand, støv, jord og metal. Ligeledes hvor du har lejer med mange start/ stop, eller hvor der er krav til hurtig acceleration. I hårde miljøer, hvor der er mangelfuld smøring, høje temperaturer, vibrationer, lejestrøm og andre påvirkninger vil du opleve, at CeramicSpeed Lejer har en meget længere levetid og dermed en bedre totaløkonomi. CeramicSpeeds betegnelse for kuglelejer: CeramicSpeed betegnelse Eksempel 1: Corrotec Z /. FB Eksempel 2: Insulate RZ /. C3 Eksempel 3: Xtreme M /. C3 IO. HCoat C2 2Z C3 Aksel 2RZ Kugle- C4 Special Serie mm Type 2RS holder C5 design Coat LongLife Serie Xtreme Insulate HighTemp Corrotec CustomBuild ~ WCoat HCoat CCoat I. O. IO. Coating Ingen coating WearCoat HardCoat CorroCoat Inderring Yderring Inder- og yderring Aksel mm xxx Type FB 260 o C 350 o C SPG Special design Fuldkugle HighTemp 260 grader HighTemp 350 grader Special fedt ~ 2Z 2RZ 2RS Tætninger Åben To ikke kontakt tætninger To ikke kontakt gummi tætninger To gummi tætninger ~ C2 C3 C4 C5 Slør Normalt slør Mindre end normalt Mere end normalt Mere end C3 Mere end C4 ~ ~ M Kugleholder Polyamid Stål Messing ~ Kugler Stålkugler CeramicSpeed kugler ~ = Blankt/Intet symbol

53 Tekniske data 53 Coatede rullelejer CeramicSpeed rullelejer løser problemer med lejer, der ikke kører optimalt i forurenede miljøer, såsom vand, støv, jord, metal, osv. Her vil CeramicSpeed rulle lejer have en langt længere levetid. Det samme gælder for miljøer, hvor betingelserne er problematiske, det kan være mange start/stop, høje temperaturer eller mangelfuld smøring. Keramisk coatede rullelejer sikrer en bedre totaløkonomi på grund af lejernes særlige egenskaber. CeramicSpeeds betegnelse for keramisk coatede rullelejer: CeramicSpeed betegnelse Eksempel 1 Xtreme 025 NU2210 C3 R. Wcoat (WearCoat) C2 C3 R Hcoat Aksel Rulle- C4 I Wcoat Serie mm Type holder C5 O Ccoat Serie Xtreme HCoat WCoat CCoat LongLife Serie HardCoat WearCoat CorroCoat Aksel mm xxx Størrelse/Type R. I. O. Coatede dele Ruller Inderring Yderring ~ M Rulleholder Polyamid Messing ~ C2 C3 C4 C5 Slør Normalt slør Mindre end normalt Mere end normalt Mere end C3 Mere end C4 ~ = Blankt/Intet symbol

54 54 Tekniske data Keramiske kugler Keramiske kugler er stål overlegne på alle målbare fysiske egenskaber. Dette giver en lang række fordele i lejet: Ekstrem slidstyrke Ruster ikke Kan ikke medføre svejsning i ringene (micropitting) Lavere friktionskoefficient Elektrisk isolerende Øget præcision og stivhed - færre vibrationer Øget robusthed overfor forurening Øget robusthed overfor varierende hastighed (accelerationer) Lav vægt Density [g/cc] Hardness [Vickers] Elastic Modulus [GPa] Thermal Expansion Coefficient (10-6 K -1 ) [RT to 800 C] Max Usage Temperature [ C] Surface Finish Grade 5 [micron] Material Fatigue, Life Wear Resistance Hardness [Vickers] Steel Balls (100 Cr 6) 7, , , Ceramic Balls (Si3N4) 3, , ,005 < 10x Difference 58 % lighter 128 % harder 63 % stiffer - 70 % C 400 % smoother < 10 x =insulator 0= uperconductor

55 Tekniske data 55 Tekniske overfladebelægninger (Coatings) Ruller, lejebaner og andre sliddele kan i langt de fleste tilfælde vinde slidstyrke og dermed levetid med CeramicSpeeds udvalg af tekniske overfladebelægninger. Belægningernes egenskaber kan bidrage til følgende fordele: Øget slidstyrke Øget korrosionsbestandighed Reduceret risiko for svejsning i ringene (micropitting) Lavere friktionskoefficient Øget robusthed overfor forurening Øget robusthed overfor varierende hastighed (accelerationer) Materialeegenskaber for CeramicSpeed overfladebelægninger vs. hærdet stål Hærdet stål CorroCoat WearCoat/HardCoat Proces Dipping Nano teknologi påført med PVD proces Proces - temperaturer C < Farve Mættet platin Sort-grå Hårdhed, HV (vickers) Max anvendelsestemperatur C Tykkelse, μm Solid 3 μm 3 μm Friktion, Ra - mod stål 0,8 0,25 0,05-0,1

56 56 Tekniske data Smørefedt Smøremidlet er en central del af et ethvert kugle- og rullelejes funktion. Det korrekte smøremiddel, i rette mængde, er afgørende for lejets støjniveau, temperaturniveau og levetid. CeramicSpeed Lejer vil med den korrekte smøring have endnu længere levetid, være mere driftsikre og samtidig sikre, at lejerne er endnu mere hårdføre imod forurening. Hvad indeholder smørefedt? Baseolie: Mineralske eller syntetiske olier som er det egentlige smøremiddel i fedtet. Andre væsentlige input Krav til fødevaregodkendelse (FDA/EC 1935) Støjkrav Korrosionsbeskyttelse Sæbe/fortykker: Bindemiddel som sikrer, at olien forbliver i lejet. Additiver: Tilsættes olien for at optimere egen skaberne. Vigtige parametre ved valg af optimal fedt Temperaturområde Det valgte fedt skal kunne operere i det temperaturområde, som lejet kører ved. Overskridelse af fedtes temperaturgrænser vil forkorte dennes levetid dramatisk. Levetiden halveres, ved en temperaturstigning på blot 15 C. Baseolieviskositet Generelt kræver høj belastning og lavt omdrejningstal en høj baseolieviskositet. Omvendt kræver lav belastning og højt omdrejningstal et fedt med lav baseolieviskositet. Typiske valg af viskositeter: Spindellejer > omdr./min.: [cst] v/40 C Elmotorlejer < omdr./min.: [cst] v/40 C Hovedleje til en vindmøllerotor < 20 omdr./ min.: [cst] v/40 C Eftersmøringsinterval Det optimale eftersmøringsinterval er 0,5 0,7 x den teoretiske fedt-levetid. Fedt-levetiden er dog vanskelig at beregne, men kan oftest aflæses i grafer fra fedt-leverandørens tekniske dokumentation. En repræsentativ fedt kan for eksempel have en levetid på op til timer ved 70 C, men blot timer ved 100 C. Eftersmøringsmængde Den anbefalede eftersmøringsmængde kan udtrykkes simpelt ved formelen: D x B x X = M [cm 3 ] D = Lejets udvendige diameter i mm B = Lejets bredde i mm X = 0,002 (ugentlig smøring) / 0,003 (månedlig smøring) / 0,004 (årlig smøring)

57 Tekniske data 57 Smøringsmatrix Det er altid forbundet med risiko at blande forskellige fedttyper. Er det nødvendigt, kan man reducere risikoen, ved at undersøge hvorvidt fedternes hovedbestanddele (baseolie og sæbe/fortykker) kan blandes jævnfør skemaet nedenfor. Blandbarhed af baseolier Mineralolie Syntetisk hydrocarbon Esterolie Polyglycol Silikoneolie (Methyl) Perfluoroalkylether Silikoneolie (Phenyl) Polyphenyletherolie Mineralolie /- + Syntetisk hydrocarbon Esterolie Polyglycol Silikoneolie (Methyl) /- - Perfluoroalkylether Silikoneolie (Phenyl) +/ / Polyphenyletherolie Blandbar +/- Delvis blandbar - Ikke blandbar Blandbarhed af fortykkere Metalsæbe Kompleks sæber Andre fortykkere AI Ca Li Na AI Ba Ca Li Na Bentonit Polyurea PTFE Metalsæber Kompleks sæber Andre forttykkere AI + +/- + +/- + +/ / Ca +/ / Li /- +/- + Na +/ /- +/ AI /- + +/- +/- +/- + Ba +/ /- +/ /- + Ca /- +/- +/ /- + + Li + +/- + +/- + +/ /- + +/- + Na +/ / / Bentonit + + +/- - +/- + +/ Polyurea + + +/- + +/- +/- + +/ PTFE Blandbar +/- Delvis blandbar - Ikke blandbar

58 58 Tekniske data Lejestål CeramicSpeed standard stålringe Høj carbon krom stål 100Cr6 / ASTM52100 med en renhed i henhold til Ovako stålkvalitet Q eller bedre. C% Si% Mn% P% S% Cr% Ni% Mo% Cu% Min Max Specification Macro inclusions mm/dm 2 Oxygen content (ppm) Titanium content (ppm) Micro inclusions A B C D CQ C* <.5%.5<C<.8 C*>.8% Th He Th He Th He Th He According to customer requirements Q BQ PBQ CeramicSpeed rustfri stålringe Generelt anvender CeramicSpeed løbebaner fremstillet af martensitic rustfri stål såsom SUS440C (X102CrMo17) eller KS440 (X65CR13). MATERIAL STAINLESS STEEL Symbol SUS440C KS440 Chemical Composition % C Si Mn P S Cr Mo SUS440C KS440 (ACD34) 0.95 ~ ~ 0.75 < 1.00 < 1.00 < 1.00 < 1.00 < < < < ~ ~13.00 < 0.75 < 0.30 Equivalent AISI440C, X102CrMo17 X65Cr13

59 Tekniske data 59 Tætninger CeramicSpeed tilbyder grundlæggende tre varianter af integrerede tætninger i sporkuglelejer. Tætningstype RZ (2RZ) En letfrikterende gummitætning der yder optimal beskyttelse for lejet også ved højere omdrejningstal, uden at skabe unødig friktion. Tætningstype RS (2RS) Frikterende tætning der yder optimal beskyttelse af lejet, men begrænser det mulige omdrejningstal og skaber friktion. Pladetætninger type Z (2Z) Labyrinttætning der yder en grundlæggende beskyttelse af lejet uden at skabe friktion, og uden at begrænse lejets mulige omdrejningstal. Tætningstype Beskyttelse Friktion Høj hastighed Temperatur (max) RZ C RS C Z C (+) Egnet (-) Mindre egnet

60 60 Tekniske data Kugle- og rulleholdere Kugle- eller rulleholderen har til opgave at holde afstand mellem de rullende elementer i lejet, og på den måde reducere friktionen. CeramicSpeed producerer lejer med kugle- og rulle holdere i følgende materialer: Holder materiale Udmattelsesstyrke Friktion Kemisk bestandighed Temperatur (max) Stål C Messing C PA C PEEK C (+) Egnet (-) Mindre egnet Stål: Typisk presset i plade og samlet med nitter eller skruer Messing: Maskinbearbejdet og samlet med nitter eller skruer PA66: Polyamid. Sprøjtestøbt i ét stykke i glasfiberarmeret materiale PEEK: Polyether-ether-ketone. Sprøjtestøbt i ét stykke

61 Tekniske data 61 Håndtering og lejemontage CeramicSpeed Lejer skal monteres med samme omhyggelige hensyn som almindelige stållejer: Slå ALDRIG direkte på lejet med en hammer eller hårde genstande Anvend ALTID det korrekte værktøj; slagbøsninger eller lejevarmere Påfør ALDRIG montagekraft gennem lejets kugler/ruller Lad ALDRIG et nyt leje ligge uafdækket i længere tid Hold ALTID lejet og dets omgivelser rene under montagen NO!

62 62 Tekniske data Kvalitetssystem CeramicSpeed arbejder efter et integreret kvalitets system, der sikrer både produktkvalitet, sikkerhed for medarbejdere og hensyn til miljøet. Produktkvalitet Indgangskontrol Alle komponenter kontrolleres geometrisk og visuelt inden montage. Analytisk kontrol CeramicSpeed udfører stikprøvekontrol via vibrationsanalyse på færdige komponenter. Analysedata logges på batch-niveau og deles med kunder efter forespørgsel. Montage Slutmontagen hos CereamicSpeed foregår altid i menneskehænder, og vore medarbejdere kontrollerer det færdige produkt både visuelt og auditivt efter ethvert procestrin. Miljø og sikkerhed CeramicSpeed er en sikker arbejdsplads og vore processer sikrer, at alle medarbejdere kan udføre deres opgaver sikkert og under hensyn til omgivelser og miljø. I de få processer, hvor kemikalier og opløsningsmidler indgår, arbejder vi altid på at reducere mængden af disse til fordel for både medarbejdere, miljø og økonomi.

63 Tekniske data 63

64

65 CeramicSpeed historien En fokuseret indsats har gjort CeramicSpeed til verdens førende producent

66 66 CeramicSpeed historien Jacob Csizmadia, som har grundlagt CeramicSpeed, var den første person i verden til at introducere keramiske lejer til professionel cykling tilbage i Viden fra cykellejer blev springbræt til optimering i industrien. CeramicSpeed blev grundlagt i 2004, og i 2009 blev CeramicSpeed Bearings etableret med fokus på produkter til industriel anvendelse. Siden da har virksomheden haft vokseværk! CeramicSpeed er en af de få virksomheder i verden, der udelukkende har fokus på optimering med lejer. Det betyder, at virksomheden i mere end 15 år har specialiseret sig i optimering og anvendelse af keramiske lejer. Siden virksomheden blev etableret har der været en stærk stigende efterspørgsel på vores produkter, og vi ser virkelig nu, at industrien har fået øjnene op for at tænke lejer ind, som en del af virksomhedernes optimering, siger CEO i CeramicSpeed Jacob Csizmadia og fortsætter. Der er rigtig mange penge at spare, og vi har flere cases fra store danske virksomheder, som fortæller om de store besparelser, der er opnået, samtidig med en meget bedre produktionseffektivitet. Det er en rigtig god forretning for vores kunder, men det stopper ikke her. CeramicSpeed tilbyder nu også overvågning og optimering som en del af sortimentet. Det betyder, at vi gennem målinger kan sætte endnu mere præcist ind med optimering hos vores kunder. CeramicSpeed kuglerne som anvendes i lejerne, samt de øvrige komponenter, er af meget høj kvalitet. Det gør, at lejerne har helt unikke egenskaber og en levetid der er 4-8 gange længere end almindelige stållejer.

67 CeramicSpeed historien 67 Verdensrekord baner vejen I 2013 vandt CeramicSpeed ELFORSK Prisen for et projekt, der har dokumenteret, at CeramicSpeed Lejer kan reducere energitabet i lejer med helt op til 70 %. I 2014 blev CeramicSpeed lejer FDA godkendt, og er som de eneste lejer i verden godkendt til at komme i direkte kontakt med fødevarer. CeramicSpeed Lejer vinder mere og mere indpas i industrien, da der er et stort potentiale for at tænke lejer ind som en del af optimeringen, og derved skrue ned for driftsomkostningerne og øge virksomheders konkurrenceevne. Jacob har en verdensrekord fra 1998 i 24 timers in-line skating, og var den første til at bryde barrieren på 500 km. Den primære årsag til at slå verdens rekorden fra 402 km til 505 km i 1998, var udskiftningen fra stå llejer til keramiske lejer. Verdensrekorderne har banet vejen for, at CeramicSpeed i dag er en verdensomspændende virksomhed, der producerer keramiske lejer til an vendelse inden for både sport og industriel anvendelse. I dag er CeramicSpeed en global virksomhed, hvor produkter til sportsanvendelse fås i mere end 40 lande. Vi er den eneste keramiske lejeproducent, der sponsorerer flere World Tour Teams samt en lang række andre topatleter inden for landevejscykling, triatlon og MTB.

68 CeramicSpeed Bearings A/S Nørgårdsvej Holstebro Telefon bearings@ceramicspeed.com

Driftsøkonomiske besparelser med optimering af lejer

Driftsøkonomiske besparelser med optimering af lejer Driftsøkonomiske besparelser med optimering af lejer Lejer der holder! Produkt sortiment Produkt fordele Elektriske maskiner MASKIN ANALYSE ELEKTRISKE MASKINER Fødevare procesudstyr Højtemperatur CeramicSpeed

Læs mere

Lejeløsninger og overvågning med resultat

Lejeløsninger og overvågning med resultat Lejeløsninger og overvågning med resultat Sænker dine samlede vedligeholdelsesomkostninger Optimeret leje vedligehold Reduceret energiforbrug Optimering af maskiner OM CERAMICSPEED Etableret i 2004 35

Læs mere

CeramicSpeed Bearings A/S Nørgårdsvej Holstebro Telefon

CeramicSpeed Bearings A/S Nørgårdsvej Holstebro Telefon CeramicSpeed Bearings A/S Nørgårdsvej 3 7500 Holstebro Telefon +45 97 40 25 44 industri@ceramicspeed.com www.ceramicspeed.com/industri CeramicSpeed har siden 2006 været officiel sponsor i Pro Tour en.

Læs mere

Optimering. Easyfood har tidligere slidt kuglelejer op på tre måneder. Hybridlejer har foreløbig kørt i to år. GENNEM VEDLIGEHOLD

Optimering. Easyfood har tidligere slidt kuglelejer op på tre måneder. Hybridlejer har foreløbig kørt i to år. GENNEM VEDLIGEHOLD OK TOBER 2014 - NR. 5 DEN DANSKE VEDLIGEHOLDSFORENING Optimering O F F IC IE LT FA G M AG A S FOR D E IN N DA N V E D L IG SKE EHOLD SFORE N IN G GENNEM VEDLIGEHOLD FA G M A G A S I N F O R D R I F T,

Læs mere

Mono EZstrip Family. Unik (MIP) Maintenance In Place! Videoer på EZstrip pumper og Muncher på:

Mono EZstrip Family. Unik (MIP) Maintenance In Place! Videoer på EZstrip pumper og Muncher på: Mono EZstrip Family Unik (MIP) Maintenance In Place! Videoer på EZstrip pumper og Muncher på: Fordele med EZstrip Family Maintenance In Place Hurtig og enkel udskiftning af de vigtige sliddele uden brug

Læs mere

Energirigtig datacenter-køling. InRack serverkøling. & Det Intelligente Køleanlæg. aircold.dk

Energirigtig datacenter-køling. InRack serverkøling. & Det Intelligente Køleanlæg. aircold.dk Energirigtig datacenter-køling InRack serverkøling & Det Intelligente Køleanlæg aircold.dk 2 350 dages frikøling giver økonomichefen rynker smilerynker! Aircold er et dansk ingeniør- og kølefirma, der

Læs mere

DRIFTSOPTIMERENDE KUGLELEJER

DRIFTSOPTIMERENDE KUGLELEJER PROJEKT NR. 346-011 DRIFTSOPTIMERENDE KUGLELEJER ANVENDELSE AF ENERGIEFFEKTIVE LEJELØSNINGER I INDUSTRIEN ELFORSK FORSKNING & UDVIKLING I EFFEKTIV ENERGIANVENDELSE CERAMICSPEED KUGLELEJER: FRA CYKLER TIL

Læs mere

Energirigtig datacenter-køling. InRack serverkøling. & Det Intelligente Køleanlæg. aircold.dk

Energirigtig datacenter-køling. InRack serverkøling. & Det Intelligente Køleanlæg. aircold.dk Energirigtig datacenter-køling InRack serverkøling & Det Intelligente Køleanlæg aircold.dk 2 3 350 dages frikøling giver økonomichefen rynker smilerynker! Indhold Aircold er et dansk ingeniør- og kølefirma,

Læs mere

ADAP-KOOL kompressorstyring. Regulering på flere niveauer REFRIGERATION AND AIR CONDITIONING

ADAP-KOOL kompressorstyring. Regulering på flere niveauer REFRIGERATION AND AIR CONDITIONING ADAP-KOOL kompressorstyring Regulering på flere niveauer REFRIGERATION AND AIR CONDITIONING ADAP-KOOL Solutions you can grow with Kompressorstyring og optimering ADAP-KOOL kølestyringer giver stor fleksibilitet

Læs mere

Produkter og løsninger til hospitaler et driftsikkert valg

Produkter og løsninger til hospitaler et driftsikkert valg et driftsikkert valg - et driftsikkert valg Hospitalerne står over for store investeringer. 40 milliarder kroner skal bruges på at renovere hospitaler og bygge nye superhospitaler. Derfor gælder det om

Læs mere

Udviklingen fra 1945 til 2011

Udviklingen fra 1945 til 2011 Udviklingen fra 1945 til 2011 Hvorfor fokuser på pumpers energiforbrug? Energi forbrug (El) Hvor meget af Danmarks elforbrug bruges af pumper? Ca. 20 % til pumpedrift Vandværkernes energiforbrug Hvor meget

Læs mere

Optimal ydelse, bedre afkast. DRIFT OG VEDLIGEHOLDELSE SOLCELLEANLÆG. ProSolar A/S CVR: 34579504. 4600 Køge salg@prosolar.

Optimal ydelse, bedre afkast. DRIFT OG VEDLIGEHOLDELSE SOLCELLEANLÆG. ProSolar A/S CVR: 34579504. 4600 Køge salg@prosolar. Optimal ydelse, bedre afkast. DRIFT OG VEDLIGEHOLDELSE SOLCELLEANLÆG Dit behov for sikker drift. Vi sørger for dit anlæg altid er i drift, og vedligeholder det løbende! Maksimalt udbytte ved optimal drift:

Læs mere

Mereta-serien Syntetiske cirkulations- og gearolier til industrien

Mereta-serien Syntetiske cirkulations- og gearolier til industrien Mereta-serien Syntetiske cirkulations- og gearolier til industrien Mereta-serien Indhold Indledning 4 Produktintroduktion og anvendelsesområde 5 Egenskaber og fordele 5 Temperaturområder 6 Levetid, vandseparation

Læs mere

EC-VENTILATORER: ENERGIBESPARENDE, EFFEKTIVE OG EKSTREMT LYDSVAGE

EC-VENTILATORER: ENERGIBESPARENDE, EFFEKTIVE OG EKSTREMT LYDSVAGE EC-VENTILATORER: ENERGIBESPARENDE, EFFEKTIVE OG EKSTREMT LYDSVAGE EC-ventilatorer hjælper dig med at spare energi, penge, tid og plads. Dertil kommer integreret trinløs, støjsvag hastighedskontrol, lang

Læs mere

Fairford Synergy Energi optimerende softstarter.

Fairford Synergy Energi optimerende softstarter. Fairford Synergy Energi optimerende softstarter. MTO electric introducerer nu Fairfords nye Synergy Soft Starter på det danske marked. Soft Starteren anvender den nyeste digitale teknologi og tilbyder

Læs mere

powerperfector Optimer el-forbruget og spar på driftsbudgetterne

powerperfector Optimer el-forbruget og spar på driftsbudgetterne powerperfector Optimer el-forbruget og spar på driftsbudgetterne Beboer Sænk spændingen og sænk el-regningen Stigende el-priser er i stadig højere grad med til at lægge pres på både offentlige og private

Læs mere

Energivenlig ventilation til svineproduktion

Energivenlig ventilation til svineproduktion Energivenlig ventilation til svineproduktion Climate for Growth Energivenlig ventilation Energivenlig ventilation Ventilation er en forudsætning for at kunne skabe et sundt staldmiljø og for at give dyrene

Læs mere

Lejer til ethvert behov

Lejer til ethvert behov Lejer til ethvert behov FAG Sales Europe - Danmark Kuglelejer - Rullelejer - Lejer og lejeenheder til specielle anvendelsesområder og brancher - Kugler og ruller - Lejehuse - Tilbehør - Fedt - Udstyr til

Læs mere

ET MINI-KRAFTVARMEANLÆG

ET MINI-KRAFTVARMEANLÆG SÅDAN FUNGERER ET MINI-KRAFTVARMEANLÆG Et mini-kraftvarmeanlæg består af en gasmotor, som driver en generator, der producerer elektricitet. Kølevandet fra motoren og generatoren bruges til opvarmning.

Læs mere

KONE Care TM Individuel Vedligeholdelse fordi forebyggelse er bedre end reparation. Dedicated to People Flow

KONE Care TM Individuel Vedligeholdelse fordi forebyggelse er bedre end reparation. Dedicated to People Flow fordi forebyggelse er bedre end reparation Dedicated to People Flow KONE CareTM Begrænset udgift Individuelt tilpasset vedligeholdelse for din KONE elevator Ubegrænset værdi og frihed... Kunder har forskellige

Læs mere

Fokus på udvikling. Enkelthed. er ganske enkelt bedre. Loberotor pumper

Fokus på udvikling. Enkelthed. er ganske enkelt bedre. Loberotor pumper Fokus på udvikling Enkelthed er ganske enkelt bedre Loberotor pumper Så enkelt og dog så mange muligh Dertil lægges. Seks serier med 16 størrelser. AL-Serie PL- Serie CL- Serie FL-Serie EL-Serie XL-Serie

Læs mere

CA hjertestarterskab HSS100GSM

CA hjertestarterskab HSS100GSM Hjertestarterskab/AED - din garanti for en tryg opbevaring! CA hjertestarterskab HSS100GSM Uden lås - Sender SMS besked, hvis man åbner lågen - Skabet kan overvåges (CA service program) - Isoleret, rustfri

Læs mere

Service til Industrien

Service til Industrien Service til Industrien - Aftaler der sikrer din forretning Fasthold maksimal effektivitet gennem dine anlægs levetid En investering i selv det bedste anlæg er ingen garanti for høj oppetid og effektivitet

Læs mere

Innovation for system integration

Innovation for system integration Innovation for system integration PERFORMANCE MADE SMARTER PR backplane En brugervenlig og pålidelig monteringsløsning mellem DCS/PLC/SIS systemet og Ex barrierer /signalisolatorer TEMPERATUR EX BARRIERER

Læs mere

Lowara ecocirc PRO HØJ EFFEKTIVE VARMTVANDSPUMPER TIL HUSSTANDE MED AUTOMATISK UDLUFTNINGS FUNKTION OG VARMEISOLERINGS KAPSEL

Lowara ecocirc PRO HØJ EFFEKTIVE VARMTVANDSPUMPER TIL HUSSTANDE MED AUTOMATISK UDLUFTNINGS FUNKTION OG VARMEISOLERINGS KAPSEL Lowara ecocirc PRO HØJ EFFEKTIVE VARMTVANDSPUMPER TIL HUSSTANDE MED AUTOMATISK UDLUFTNINGS FUNKTION OG VARMEISOLERINGS KAPSEL ecocirc PRO varmtvandspumper til husstande. Brugs områder. De nye ecocirc PRO

Læs mere

www.siemens.dk/buildingtechnologies Advantage Services Fleksibelt servicekoncept skræddersyet til kundernes behov Answers for infrastructure.

www.siemens.dk/buildingtechnologies Advantage Services Fleksibelt servicekoncept skræddersyet til kundernes behov Answers for infrastructure. www.siemens.dk/buildingtechnologies Fleksibelt servicekoncept skræddersyet til kundernes behov Answers for infrastructure. optimering monitorering -opgradering -opdatering Service giver optimeret drift,

Læs mere

Toyota Material Handling i Europa

Toyota Material Handling i Europa Toyota Material Handling i Europa Total dækning Toyota Material Handlings netværk strækker sig over 30 lande i Europa med mere end 4500 mobile teknikere. Altid lokalt med global support Uanset hvor du

Læs mere

REEFTlink Et banebrydende produkt til on-line overvågning af jeres produktionsapparat

REEFTlink Et banebrydende produkt til on-line overvågning af jeres produktionsapparat Rikard Karlsson, produktionschef hos Elektrolux, Ljungby, Sverige: REEFTlink er en komplet, dynamisk og fremtidssikret løsning, der dækker hele vores behov for Lean og Takt-baseret produktionsstyring.

Læs mere

MES Industriel IT SCADA Automation. Frontmatec. Fødevarer. (+45)

MES Industriel IT SCADA Automation. Frontmatec. Fødevarer. (+45) MES Industriel IT SCADA Automation Frontmatec Fødevarer (+45) 97 52 50 22 info@frontmatec.com www.frontmatec.com Tillad os at præsentere Frontmatec Vi har over 30 års erfaring med MES Industriel IT og

Læs mere

Ruko ARX Access. Total tryghed og sikkerhed med online adgangskontrol STAND OFF ALONE LINE LINE

Ruko ARX Access. Total tryghed og sikkerhed med online adgangskontrol STAND OFF ALONE LINE LINE Access STAND ALONE OFF ON Total tryghed og sikkerhed med online adgangskontrol ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Løsninger til ethvert behov Access indgår som toppen af kransekagen

Læs mere

Vidensdeling og kontinuert uddannelse er nøglebegreber hos FH Automation A/S.

Vidensdeling og kontinuert uddannelse er nøglebegreber hos FH Automation A/S. FH Automation A/S Rådgivning og Automa-tion indenfor: Scada PLC Drives & Motion Robotteknologi El-Tavler Elektrisk & Mekanisk Service Hos FH Automation har vi mange års erfaring med automatisering, og

Læs mere

RÅDGIVNING. Avanceret el-rådgivning. Vælg rådgivning der er baseret pa faktuelle data og fjernovervågning ENERGILØSNINGER

RÅDGIVNING. Avanceret el-rådgivning. Vælg rådgivning der er baseret pa faktuelle data og fjernovervågning ENERGILØSNINGER RÅDGIVNING ENERGILØSNINGER Avanceret el-rådgivning Vælg rådgivning der er baseret pa faktuelle data og fjernovervågning Specialisering i elektrisk sikkerhed og energibesparelser Powena s rådgivningsservice

Læs mere

Hjertestarterskab/AED - din garanti for en tryg opbevaring!

Hjertestarterskab/AED - din garanti for en tryg opbevaring! Hjertestarterskab/AED - din garanti for en tryg opbevaring! CA hjertestarterskab HSS101GSM med AED sensor - Sender SMS besked, hvis hjertestarter bliver fjernet - Skabet er overvåget (CA service program)

Læs mere

elbesparende kuglelejer

elbesparende kuglelejer projekt nr. 342-32 Projektgruppen: Dansk Energi Analyse A/S Mogens Johansson, projektleder Produktionsvej 2 26 Glostrup E-mail: dea@dea.dk Telefon: 265 3879 Web: www.dea.dk elbesparende kuglelejer CeramicSpeed

Læs mere

elbesparende kuglelejer

elbesparende kuglelejer projekt nr. 342-032 elbesparende kuglelejer VINDER AF ELFORSK PRISEN 2013 NYE ENERGIEFFEKTIVE OG LANGTIDS- HOLDBARE HYBRIDKUGLELEJER TIL INDUSTRIEN ELFORSK Forskning & Udvikling i effektiv energianvendelse

Læs mere

Rustfri Elektrisk Vibrator Motor NES

Rustfri Elektrisk Vibrator Motor NES Copenhagen Vibrator Products 230V / 400V trefaset Indbygget tilslutningsboks Cirkulær Vibration Hygiejnisk design Rustfri endedæksler med O-ring Kan leveres i ATEX IP 66 Fugtisoleret ved hjælp af vakuum

Læs mere

Kom fremtiden nærmere

Kom fremtiden nærmere 01 DK Kom fremtiden nærmere Smart Flow Management Digital platform til trykluftskompressorer Real-time data giver dig det kølige overblik iconn giver ro i sindet Hos CompAir er effektivitet i højsædet;

Læs mere

SOLCELLEANLÆG SolarEdge Kummerowsvej 3 9400 Nørresundby Tlf.: (+45) 9631 2020 Fax.: (+45) 9631 2021 www.nordland.dk

SOLCELLEANLÆG SolarEdge Kummerowsvej 3 9400 Nørresundby Tlf.: (+45) 9631 2020 Fax.: (+45) 9631 2021 www.nordland.dk SOLCELLEANLÆG SolarEdge Kummerowsvej 3 9400 Nørresundby Tlf.: (+45) 9631 2020 Fax.: (+45) 9631 2021 www.nordland.dk Producer din egen strøm de næste mange år Reducer dit CO2-udslip Få en sikker og energirigtig

Læs mere

Produktpræsentation. BA Systems. Control made easy

Produktpræsentation. BA Systems. Control made easy Produktpræsentation BA Systems Control made easy Produkthistorik 1995: SCADA system 1. generation frigivet 1997: BAS Series 1. generation frigivet 1999: BAS Series 2. generation frigivet - Frit programmerbar

Læs mere

T.O.M. 31. AUGUST 2017 KLAR TIL PÅ RETTE VEJ MOD EN VELLYKKET HØST MED CASE IH WE LL KEEP YOU FARMING

T.O.M. 31. AUGUST 2017 KLAR TIL PÅ RETTE VEJ MOD EN VELLYKKET HØST MED CASE IH WE LL KEEP YOU FARMING KLAR TIL T.O.M. 31. AUGUST 2017 PÅ RETTE VEJ MOD EN VELLYKKET HØST MED CASE IH WE LL KEEP YOU FARMING FORØG DIN PRÆSTATION DENNE SÆSON Høstperioden er en vigtig periode for landbrugsåret. Case IH står

Læs mere

30 sek. Komfort og besparelser for dine kunder. Indtjening for dig. NYE living by Danfoss termostater. Komfort og besparelser døgnet rundt.

30 sek. Komfort og besparelser for dine kunder. Indtjening for dig. NYE living by Danfoss termostater. Komfort og besparelser døgnet rundt. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Komfort og besparelser for dine kunder. Indtjening for dig. NYE living by Danfoss termostater. Komfort og besparelser døgnet rundt. 30 sek. Monteringstid Hurtig montering

Læs mere

Verdens første - The principle

Verdens første - The principle Verdens første - The principle 2 Helheden er mere end summen af delene Det samme gælder for Rittal - The System. Med dette i tankerne har vi samlet vores innovative produkter indenfor indkapslinger, strømfordeling,

Læs mere

LIND JENSEN SPILDEVAND

LIND JENSEN SPILDEVAND Hovedkvarteret ligger i Højmark, tæt på Ringkøbing Fjord i Vestjylland. Her beskæftiges ca. 150 medarbejdere med design, salg, service og produktion. LIND JENSEN SPILDEVAND En afdeling af Lind Jensens

Læs mere

WE KNOW HOW. Produktivitet. Service & Montage. Ergonomi & Sikkerhed. Data. Kvalitet

WE KNOW HOW. Produktivitet. Service & Montage. Ergonomi & Sikkerhed. Data. Kvalitet WE KNOW HOW AVN Teknik implementerer tekniske løsninger, som sikrer ergonomisk korrekt materialehåndtering. Vores løsninger indebærer sikkerhed, planlægning, opfølgning og vedligeholdelse. Produktivitet

Læs mere

3. HYDRUS koldtvandsmåler

3. HYDRUS koldtvandsmåler 3. HYDRUS koldtvandsmåler Diehl Metering ApS CVR 3374 8221 Glentevej 1 6705 Esbjerg Ø 7613 4300 info-dmdk@diehl.com www.diehl-metering.dk Side 1 af 6 HYDRUS ultralydsbaseret koldtvandsmåler Med en batterilevetid

Læs mere

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk 76600018 ADVARSEL! For at reducere risikoen for brand, elektrisk stød og personlig skade under installation og anvendelse af din pumpe, anbefales

Læs mere

Rustfri Elektrisk Vibrator Motor NES

Rustfri Elektrisk Vibrator Motor NES Copenhagen Vibrator Products Rustfri Elektrisk Vibrator Motor NES 230V / 400V trefaset Indbygget tilslutningsboks Cirkulær Vibration Hygiejnisk design Rustfri endedæksler med O-ring Kan leveres i ATEX

Læs mere

BULK/TUNG/SVÆR INDUSTRI GARANTI FOR OPTIMERET MATERIALEFLOW ØGET PRODUKTIVITET MÆRKBARE BESPARELSER INDIVIDUELLE LØSNINGER SPECIALISERET VIDEN

BULK/TUNG/SVÆR INDUSTRI GARANTI FOR OPTIMERET MATERIALEFLOW ØGET PRODUKTIVITET MÆRKBARE BESPARELSER INDIVIDUELLE LØSNINGER SPECIALISERET VIDEN GARANTI FOR OPTIMERET MATERIALEFLOW ØGET PRODUKTIVITET MÆRKBARE BESPARELSER INDIVIDUELLE LØSNINGER SPECIALISERET VIDEN LANDSDÆKKENDE DØGNSERVICE BULK/TUNG/SVÆR INDUSTRI SERVICE VI ER EKSPERTER I MATERIALEFLOW

Læs mere

OSIRIS 10 10 KW VINDMØLLE SEPEEG

OSIRIS 10 10 KW VINDMØLLE SEPEEG 10 KW VINDMØLLE SEPEEG SOL VIND LED DESIGN OG TEKNIK Direkte dreven 10 kw vindmølle, som kombinerer den nyeste teknologi med solid, gennemprøvet mekanik Osiris 10 er en vindretningsorienteret (downwind)

Læs mere

Foodmax Silicone Spray

Foodmax Silicone Spray Foodmax Silicone Spray NSF-H1 registreret til fødevare-, drikkevare- og emballage industrien og m.m. Foodmax Silicon Spray er et siliconebaseret produkt, anti-klæbende og smørende, med meget høj temperatur

Læs mere

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Dit energiforbrug er for stort! Spar 15-25 % på varmeforbruget og få maksimal sikkerhed i driften

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Dit energiforbrug er for stort! Spar 15-25 % på varmeforbruget og få maksimal sikkerhed i driften MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Dit energiforbrug er for stort! Spar 15-25 % på varmeforbruget og få maksimal sikkerhed i driften Med Danfoss EnergyTrim kan du spare 15-25% på varmeforbruget og få maksimal

Læs mere

SVØMMEHALLER. Ventilationsaggregater af. komposit

SVØMMEHALLER. Ventilationsaggregater af. komposit SVØMMEHALLER Ventilationsaggregater af komposit Vores styrke, din fordel FORDELE > Korrossionsfri Lang levetid, lav vedligeholdelse > Lav vægt Forstærkning af tagkonstruktionen er unødvendig > Hygiejnisk

Læs mere

Teknologi du kan stole på

Teknologi du kan stole på Teknologi du kan stole på System- og komponentprogram til entreprenørmaskiner Centralsmøresystemer Hammersmøring Overvågningssystemer Centralsmøresystem til entreprenørmaskiner På en byggeplads tæller

Læs mere

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Hydroforpumper / 25

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Hydroforpumper / 25 Instruktion for vedligeholdelse og brug af Hydroforpumper 76600017 / 25 ADVARSEL! For at reducere risikoen for brand, elektrisk stød og personlig skade under installation og anvendelse af din pumpe, anbefales

Læs mere

Opnå optimal ydeevne, samtidig med at du øger fortjenesten. Modicon M221 PLC er

Opnå optimal ydeevne, samtidig med at du øger fortjenesten. Modicon M221 PLC er Opnå optimal ydeevne, samtidig med at du øger fortjenesten Modicon M221 Få det maksimale ud af dine maskiners ydeevne med MachineStruxure Den NÆSTE generation af MachineStruxure er en komplet automationsløsning,

Læs mere

Miele Track n Trace. 100% dokumentation af vaskeprocessen

Miele Track n Trace. 100% dokumentation af vaskeprocessen Miele Track n Trace 100% dokumentation af vaskeprocessen Miele Professional Track n Trace Med Miele Professional Track n Trace får du 100% dokumentation af vaskeprocessen. Du kan styre, effektivisere og

Læs mere

- Varmepumper & varmegenvinding - RØGGASKØLING & VARMEGENVINDING HTHP T N VARMEPUMPER & KØL VARMEPUMPER & KØL THERMO N VA VARMEPUMPER & KØL

- Varmepumper & varmegenvinding - RØGGASKØLING & VARMEGENVINDING HTHP T N VARMEPUMPER & KØL VARMEPUMPER & KØL THERMO N VA VARMEPUMPER & KØL - I NORDEN - THERMO NOV - Varmepumper & varmegenvind RØGGASKØLING & VARMEGENVINDING HTHP T N THERMONOVA 1 THERMO NO VA RØGGASKØLING THERMO N VA FJERNVARME VARMEGENVINDING - I NORDEN - 2 3 4 5 6 7 E IN

Læs mere

VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867

VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867 VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867 VI UDVIKLER, TÆNKER NYT OG SIKRER EN BÆREDYGTIG FREMTID Vi er aktivt med til at løse den klimamæssige udfordring I alle dele af EWII arbejder vi strategisk og

Læs mere

Call Recorder Apresa. Apresa Call Recording

Call Recorder Apresa. Apresa Call Recording Apresa Call Recording Hvorfor optage samtaler? De optagede samtaler giver en værdifuld indsigt i eksempelvis: Medarbejdernes evne til at kommunikere positivt med kunden Medarbejdernes fokus på aftalte

Læs mere

DEN ENKLE VEJ TIL LAVE ENERGI- OMKOSTNINGER 10 GODE RÅD TIL AT FINDE DEN BEDSTE ENERGILØSNING

DEN ENKLE VEJ TIL LAVE ENERGI- OMKOSTNINGER 10 GODE RÅD TIL AT FINDE DEN BEDSTE ENERGILØSNING DEN ENKLE VEJ TIL LAVE ENERGI- OMKOSTNINGER 10 GODE RÅD TIL AT FINDE DEN BEDSTE ENERGILØSNING www.sonnenkraft.dk 1 DE 10 TRIN TIL ET LAVT ENERGIFORBRUG FOKUSER PÅ DE STØRSTE ENERGIUDGIFTER Jo større energiudgifter

Læs mere

Trium HVAC. centrifugal pumper

Trium HVAC. centrifugal pumper Trium HVAC centrifugal pumper 2 nødvendigheden af omhyggelighed Kunsten i at transportere vand er at finde den rigtige løsning, med maksimal effektivitet for enhver situation. Triums HVAC serie af centrifugalpumper

Læs mere

VAND-VAND VARMEPUMPE

VAND-VAND VARMEPUMPE - I NORDEN - THERMO NOV - Varmepumper & varmegenvind VARMEGENVINDING & RØGGASKØLING VAND-VAND VARMEPUMPE 85 C TIL HØJ KILDETEMPERATUR T N THERMONOVA 1 2 KØLING AF THERMO NO VA 3 RØGGAS THERMO N VA 4 MASKINER

Læs mere

EC-VENTILATORER: ENERGIBESPARENDE, EFFEKTIVE OG EKSTREMT LYDSVAGE

EC-VENTILATORER: ENERGIBESPARENDE, EFFEKTIVE OG EKSTREMT LYDSVAGE EC-VENTILATORER: ENERGIBESPARENDE, EFFEKTIVE OG EKSTREMT LYDSVAGE EC-TEKNOLOGI D EC-ventilatorer hjælper dig med at spare energi, penge, tid og plads. Dertil kommer integreret trinløs, støjsvag hastighedskontrol,

Læs mere

Hosting. Managed Hosting - Læg jeres IT ud af huset - og spar tid og besvær.

Hosting. Managed Hosting - Læg jeres IT ud af huset - og spar tid og besvær. Hosting Managed Hosting - Læg jeres IT ud af huset - og spar tid og besvær. Mange virksomheder bruger i dag alt for mange ressourcer på at vedligeholde egne servere og IT-løsninger. Men faktisk er hosting

Læs mere

CleverHouse. SOFTCONTROL - CleverHouse. Større komfort, sikkerhed og energieffektivitet. Online styring af boliger!

CleverHouse. SOFTCONTROL - CleverHouse. Større komfort, sikkerhed og energieffektivitet. Online styring af boliger! Online styring af boliger! SOFTCONTROL - Større komfort, sikkerhed og energieffektivitet. SoftControl Gør dit liv mere sikkert, komfortabelt, og effektivt, mens du sparer penge SoftControl er en platform

Læs mere

Det bedste er blevet endnu bedre

Det bedste er blevet endnu bedre Det bedste er blevet endnu bedre Kræv den NYE ALPHA2 KONSTANT INNOVATION DET LIGGER I VORES GENER Med over 3 millioner solgte enheder på verdensplan har Grundfos ALPHA2 vist sig at være verdens bedst sælgende

Læs mere

hjertestarterskab/aed - din garanti for en tryg opbevaring!

hjertestarterskab/aed - din garanti for en tryg opbevaring! hjertestarterskab/aed - din garanti for en tryg opbevaring! Hver dag rammes 10 danskere af hjertestop! Under 10% af disse mennesker overlever! Sundhedsstyrelsen anbefaler at alle hjertestartere placeres

Læs mere

RAEX TIL HVER EN TID, TIL ALT SLID

RAEX TIL HVER EN TID, TIL ALT SLID RAEX TIL HVER EN TID, TIL ALT SLID HER KAN DU FÅ DÆKKET DINE KRAV TIL SLID Det slidbestandige Raex-stål er designet til Stålkonstruktioner, der udsættes for slitage. Det slidbestandige Raex-stål kan forlænge

Læs mere

Pacer S-serie. Pacer S kan leveres med drift for el-, hydraulik,- pneumatik- eller benzinmotor.

Pacer S-serie. Pacer S kan leveres med drift for el-, hydraulik,- pneumatik- eller benzinmotor. Pacer S-serie Max. flow 64 m 3 /h Max. tryk 36 m.vs. Pacer S pumpen er produceret ved anvendelse af de nyeste keramiske materialer og med udnyttelse af moderne teknologi indenfor sprøjtestøbning. Dermed

Læs mere

www.robotool.com Food og Pharma Robotbaserede løsninger til Food og Pharma industrien

www.robotool.com Food og Pharma Robotbaserede løsninger til Food og Pharma industrien www.robotool.com Food og Pharma Robotbaserede løsninger til Food og Pharma industrien ROBOTOOL // velkommen til robotool Velkommen til Robotool RoboTool har siden 1997 beskæftiget sig med udvikling og

Læs mere

TYPE: TCM-M10 STOR MEKANISK RENSEEFFEKT EKSTERN DRIVENHED FOR INDVENDIG RENSNING AF MINDRE OG MIDDELSTORE TANKE MATERIALE: RUSTFRIT STÅL OG TEFLON

TYPE: TCM-M10 STOR MEKANISK RENSEEFFEKT EKSTERN DRIVENHED FOR INDVENDIG RENSNING AF MINDRE OG MIDDELSTORE TANKE MATERIALE: RUSTFRIT STÅL OG TEFLON TYPE: TCM-M10 STOR MEKANISK RENSEEFFEKT 360⁰ SFÆRISK RENSEMØNSTER EKSTERN DRIVENHED FOR INDVENDIG RENSNING AF MINDRE OG MIDDELSTORE TANKE MATERIALE: RUSTFRIT STÅL OG TEFLON FÅ BEVÆGELIGE DELE MINIMAL VEDLIGEHOLDELSE

Læs mere

AGM. rotationspumper. Standard Extreme Duty

AGM. rotationspumper. Standard Extreme Duty AGM rotationspumper Standard Extreme Duty Juni 2018 En sikker løsning til dine pumpeopgaver AGM rotationspumpen er en dansk fremstillet pumpe, der giver dig en lang række unikke fordele - også når der

Læs mere

Procesudstyr, bi-produkt, Stålkonstruktioner, smedarbejde. KOM BARE IND

Procesudstyr, bi-produkt, Stålkonstruktioner, smedarbejde. KOM BARE IND Procesudstyr, bi-produkt, Stålkonstruktioner, smedarbejde. KOM BARE IND Industri, speciale i kundebaserede løsninger på et højt niveau. Vi har egen produktion og en industriafdeling der løser design &

Læs mere

CA hjertestarterskab HSS100GSM

CA hjertestarterskab HSS100GSM Hjertestarterskab/AED - din garanti for en tryg opbevaring! CA hjertestarterskab HSS100GSM - Sender SMS besked, hvis man åbner lågen - Skabet kan overvåges (CA service program) - Isoleret, rustfri stålskab

Læs mere

as a Service Dynamisk infrastruktur

as a Service Dynamisk infrastruktur Dynamisk infrastruktur Vi bygger dynamisk infrastruktur...... og holder den kørende Om jeres it-infrastruktur fungerer optimalt, er i bund og grund et spørgsmål om kapacitet. Og så er det et spørgsmål

Læs mere

Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis.

Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis. NYE living by Danfoss termostater. Komfort og besparelser døgnet rundt. Indstil og spar Vælg din egen ugeplan Så sænkes temperaturen

Læs mere

hjertestarterskab/aed - din garanti for en tryg opbevaring!

hjertestarterskab/aed - din garanti for en tryg opbevaring! hjertestarterskab/aed - din garanti for en tryg opbevaring! CA hjertestarterskab HSS201GSM er markedets bedste og mest fremtidssikrede model. Skabet sikrer optimal opbevaring af jeres hjertestarter, samt

Læs mere

SERVICE FLYTNING AF TUNGE EMNER MED LUFTPUDESYSTEM TUNG/SVÆR INDUSTRI

SERVICE FLYTNING AF TUNGE EMNER MED LUFTPUDESYSTEM TUNG/SVÆR INDUSTRI SERVICE FLYTNING AF TUNGE EMNER MED LUFTPUDESYSTEM BILLIGERE END KONVENTIONELLE LØSNINGER PRÆCIS KONTROL MED FULD BEVÆGELIGHED NEM AT BETJENE INGEN SLIDTAGE PÅ GULVE STØRRE SIKKERHED TUNG/SVÆR INDUSTRI

Læs mere

Kvalitet. er løsningen EFFEKTIVITET FLEKSIBILITET KOMPETENCE

Kvalitet. er løsningen EFFEKTIVITET FLEKSIBILITET KOMPETENCE Kvalitet er løsningen EFFEKTIVITET FLEKSIBILITET KOMPETENCE Vores kvalitetsopfattelse sikrer dig samlet set øget konkurrencekraft. Hvad skal du bruge? Vi har løsningen! Stærkt partnerskab med mere end

Læs mere

97,3 % DLX PV inverter-serien fra Danfoss Ydelse og fleksibilitet i et brugervenligt design

97,3 % DLX PV inverter-serien fra Danfoss Ydelse og fleksibilitet i et brugervenligt design MAKING MODERN LIVING POSSIBLE DLX PV inverter-serien fra Danfoss Ydelse og fleksibilitet i et brugervenligt design Til installationer i beboelsesområder, fra 2,0 kw til 4,6 kw 97,3 % Maksimumeffektivitet

Læs mere

INTELLIGENT SERVICE KONE 24/7 CONNECTEd SERVICES

INTELLIGENT SERVICE KONE 24/7 CONNECTEd SERVICES INTELLIGENT SERVICE KONE 24/7 Connected services KONE har gjort elevatorer og rulletrapper intelligente i samarbejde med IBM. Ved at forbinde elevatorer og rulletrapper med skyen kan vi indsamle relevante

Læs mere

Se nogle flere oversrifter med funktioner på de efterfølgende sider og læs videre på

Se nogle flere oversrifter med funktioner på de efterfølgende sider og læs videre på Alarms Manager er et system der overvåger, styrer og alarmerer fra alle tænkelige hændelser og fra et utal af forskellige systemer. Alarms Manager kan erstatte, eller supplere alle typer systemer og tekniske

Læs mere

Behagelig og billig varme. med træpiller og træflis

Behagelig og billig varme. med træpiller og træflis Behagelig og billig varme med træpiller og træflis CO 2 Neutral Varme Stigende priser på fossile brændsler, såsom olie og gas kræver alternative og bæredygtige varmeløsninger til decentrale opvarmning.

Læs mere

COTES ALL-ROUND C30-SERIEN

COTES ALL-ROUND C30-SERIEN COTES ALL-ROUND C30-SERIEN EKSPERTER I FUGTSTYRING COTES.COM COTES ALL-ROUND C30-SERIEN IDEEL TIL BRUG I Produktionsanlæg i fødevareindustrien Kølerum Vandværker Generel fugtstyring i alle former for indendørs

Læs mere

HNC GROUP A/S INDUSTRIVEJ VEMMELEV

HNC GROUP A/S INDUSTRIVEJ VEMMELEV ROTERENDE UNIONER KLAPLEJER KLAPLEJER VIKLEAKSLER KOBLINGER & BREMSER TRANSMISSIONER HNC GROUP A/S INDUSTRIVEJ 2 4241 VEMMELEV 7013 2300 SALES@HNCGROUP.DK WWW.HNCGROUP.DK BEDRE KVALITET OG YDEEVNE VT C

Læs mere

Spar tid og penge med Sertica Maintenance

Spar tid og penge med Sertica Maintenance Tid til optimering Spar tid og penge med Sertica Maintenance D Frigør ressourcer i den tekniske afdeling, og forlæng levetiden på dit udstyr med Sertica - et fleksibelt softwaresystem, der administrerer,

Læs mere

C-serien af kontrolvægte C-serien

C-serien af kontrolvægte C-serien Checkvægte C-serien af kontrolvægte Globale løsninger Tilpasser sig dine behov Fremtidssikret investering C-serien Ny højtydende checkvejningsløsning Checkvægte C-serien af kontrolvægte Din virksomhed

Læs mere

Optimal performance. Scanvaegt Service FOREBYGGENDE VEDLIGEHOLD HØJ DRIFTSIKKERHED ØGET KONKURRENCEEVNE

Optimal performance. Scanvaegt Service FOREBYGGENDE VEDLIGEHOLD HØJ DRIFTSIKKERHED ØGET KONKURRENCEEVNE Scanvaegt Service Optimal performance FOREBYGGENDE VEDLIGEHOLD HØJ DRIFTSIKKERHED ØGET KONKURRENCEEVNE Scanvaegt Systems er en stærk servicepartner, der yder forebyggende vedligehold det forhindrer produktionsstop

Læs mere

Hovedkvarteret ligger i Højmark, tæt på Ringkøbing Fjord i Vestjylland. Her beskæftiges ca. 150 medarbejdere med design, salg, service og produktion.

Hovedkvarteret ligger i Højmark, tæt på Ringkøbing Fjord i Vestjylland. Her beskæftiges ca. 150 medarbejdere med design, salg, service og produktion. Hovedkvarteret ligger i Højmark, tæt på Ringkøbing Fjord i Vestjylland. Her beskæftiges ca. 150 medarbejdere med design, salg, service og produktion. LIND JENSEN BIOGAS En afdeling af Lind Jensens Maskinfabrik

Læs mere

MIC-serien 550 Robust, udendørs PTZ-kamera

MIC-serien 550 Robust, udendørs PTZ-kamera MIC-serien 550 Robust, udendørs PTZ-kamera 2 MIC-serien 550 Sætter standarden inden for overvågning Attraktivt, kompakt design til diskret integration i overvågningsmiljøer Robust, hærværkssikret konstruktion

Læs mere

Hjertestarterskab/AED - din garanti for en tryg opbevaring!

Hjertestarterskab/AED - din garanti for en tryg opbevaring! Hjertestarterskab/AED - din garanti for en tryg opbevaring! CA hjertestarterskab CAHSS101GSM med AED sensor - Sender SMS besked, hvis hjertestarter bliver fjernet - Skabet kan overvåges (CA service program)

Læs mere

Aldrig har så mange fordele fyldt så lidt...

Aldrig har så mange fordele fyldt så lidt... lindab ventilation Aldrig har så mange fordele fyldt så lidt... Verdensnyhed! Med MBB sætter vi ny standard inden for trykfordelingsbokse Lydisolering Udløb Lineært konusspjæld Safe tilslutning Når præcision

Læs mere

Avanceret teknisk overvågningsplatform og dataindsamling. - til nem digitalisering

Avanceret teknisk overvågningsplatform og dataindsamling. - til nem digitalisering Avanceret teknisk overvågningsplatform og dataindsamling - til nem digitalisering Logos Logit - Grundidé Web og app baseret overvågningssystem Alt der kan måles på Sikkerhed Datalognin Dokumentation Logos

Læs mere

Principgodkendelsesordning for partikelfiltre

Principgodkendelsesordning for partikelfiltre Principgodkendelsesordning for partikelfiltre Dato: 17.12.2008 J.nr: 1131338-27 Principgodkendelse nr. 25 Det attesteres herved at Baumot BA B partikelfilter overholder Færdselsstyrelsens kravspecifikation

Læs mere

RECORDIT Voice Recording system

RECORDIT Voice Recording system RECORDIT Voice Recording system RECORDIT Call Recording RECORDIT er et Call Recording system baseret på de nyeste tekniske udviklinger, og tilbyder derfor alt hvad du kan forvente af en professionel, men

Læs mere

SAXOTECH Cloud Publishing

SAXOTECH Cloud Publishing SAXOTECH Cloud Publishing Fuld hosted infrastruktur til mediebranchen Stol på flere års erfaringer med hosting til mediehuse Fuld tillid til et dedikeret team af hostingeksperter Opnå omkostningsbesparelser

Læs mere

Før valg af adgangskontrol - kundekrav. Krav kunden bør stille til sit adgangskontrolsystem

Før valg af adgangskontrol - kundekrav. Krav kunden bør stille til sit adgangskontrolsystem Krav kunden bør stille til sit adgangskontrolsystem Her er opstillet en række krav, det er vigtigt og relevant, at kunden stiller til sit kommende adgangskontrolsystem. Et forkert valg kan medføre, at

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til Piccolo Light

QUICKVEJLEDNING til Piccolo Light QUICKVEJLEDNING til Piccolo Light Montering 1. Piccolo Light kan installeres uden brug af kommunikation via GSM, men installeres et SIM-kort i enheden, vil man bl.a. kunne få alarmer som sms og email.

Læs mere

Vejen til. bedre og billigere energirapporter. Godt for miljøet og bundlinjen R&M - EL. En strøm af kvalitet

Vejen til. bedre og billigere energirapporter. Godt for miljøet og bundlinjen R&M - EL. En strøm af kvalitet Vejen til bedre og billigere energirapporter ENERGIOPTIMERING Godt for miljøet og bundlinjen R&M - EL En strøm af kvalitet R&M-EL Energioptimering Nyt koncept sikrer bedre og billigere energirapporter

Læs mere

Den sikreste vej mellem to punkter. Rør til miljøsikring ved transport af kemiske og petrokemiske væsker

Den sikreste vej mellem to punkter. Rør til miljøsikring ved transport af kemiske og petrokemiske væsker Den sikreste vej mellem to punkter Rør til miljøsikring ved transport af kemiske og petrokemiske væsker - sikrer fuld kontrol over rørsystemer Kombinerer fordelene fra to teknologier Gør det muligt at

Læs mere