Referat af møde i Holbæk Kommunes Integrationsråd Tirsdag den 06. juni 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af møde i Holbæk Kommunes Integrationsråd Tirsdag den 06. juni 2017"

Transkript

1 Referat af møde i Holbæk Kommunes Integrationsråd Tirsdag den 06. juni 2017 Tilstede: Ann-Cherie, Christel, Christina, Gitte, Jean, Karina (suppleant for Hristina), Katrine, Mahad, Rasmus, Susanne. Gæster/oplægsholdere: Danja S. Tusanthan, Lotte Strøm, Jakob Villadsen Fra administrationen: Marianne R. (referent) Afbud: Hristina, Irena, Erdogan, JR. Nr. Dagsordenspunkt 1 Godkendelse af dagsorden 2 Dagsordenen blev godkendt. Og de fremmødte sagde ja til at der kan tages billeder fra rådets møder, til brug på fx Facebook og Integrationsrådets hjemmeside. Afdækning af ønsker til ældrelivet for borgere med anden etnisk baggrund end dansk. v. Danja S. Tusanthan, sundhedskonsulent på Integrationsområdet i Aktiv Hele Livet. Danja har i foråret 2017 lavet en pilotundersøgelse på ældreområdet om Afdækning af ønsker til ældrelivet for borgere med anden etnisk baggrund end dansk. Undersøgelsen er lavet fordi demografien i Holbæk vil ændre sig, der vil komme flere ældre blandt både etniske danskere og andre etniske grupper. Derfor ønskede man via kvalitative interviews at afdække hvilke ønsker de ældre fra etniske minoriteter har til ældrelivet, og om der kan være særlige udfordringer som skal tages højde for. Danja gennemgik undersøgelsens resultater, der er ved at blive samlet i en rapport som udgives til august. Blandt nogle af undersøgelsens pointer er, at det de ældre giver udtryk for, er et ønske om og behov for tryghed. Tryghed indebærer fx at kende til hvordan tilværelsen kan forme sig som ældre / pensionist, hvilke muligheder man har, hvilke tilbud der er m.v. Dette kræver oftest at information herom bliver tolket, da de ældstes dansksproglige kompetencer ikke er gode. Tendensen er, at ældre 1. generations indvandrere i højere grad end danskere bliver passet i eget hjem af de voksne børn. Det har både fordele og ulemper, ligesom for etniske danskere. Det kan være svært for de ældre at egne børn skal fungere som tolke ved samtaler om alderdom og sygdom. For de ældre meget plejekrævende, der kommer på plejehjem, kan manglende dansksproglige kompetencer medføre ensomhed på plejehjemmet. De fagprofessionelle efterlyser at blive klædt bedre på fx med dialogredskaber til arbejdet med denne målgruppe, samt at der startes samarbejde med flere frivillige med de relevante sprogkompetencer. Herefter var der tid til spørgsmål og debat, herunder om undersøgelsen giver anledning til kommentarer fra rådet til kommunens fremtidige indsats på området.

2 Blandt rådsmedlemmernes kommentarer var, - at det kan blive en udfordring at man i de kommunale tiltag tilstræber at behandle borgerne ens, men at undersøgelsen viser denne målgruppe kan have nogle særlige behov. Hvordan kan det håndteres. - At integration tager tid, den er svært at forcere den proces - Der er brug for samarbejde med hele familien, det er svært at favne den ældste målgruppe før børnene er med. - Erfaring med, at de ældre på plejehjem nemt bliver ensomme pga sprogbarrierer. - Vil kommunen lytte til rapportens anbefalinger? - Der er brug for frivillige med relevante sprogkompetencer, og de skal opsøges for de kommer ikke af sig selv, fx via samarbejde med relevante foreninger. - Vil være fint med flere fagprofessionelle med de relevante sprogkompetencer. - Hvad med at lave IGU (integrations-grunduddannelse) indenfor plejeområdet? 3 Kommunalvalget 21. november 2017 Valgfremme v. Lotte Strøm og Jakob Villadsen, udviklingskonsulenter i Koncernservice. (plakat fra 2013) At politik diskuteres frit og befolkningen vælger sine repræsentanter i kommunalbestyrelser, folketing m.v. er en væsentlig del af det danske demokrati. En aktuel undersøgelse viser, at 4 af 10 stemmeberettigede borgere ikke er klar over at der er kommunalvalg til november. Indvandrere, efterkommere og flygtninge er blandt de befolkningsgrupper, der generelt har en lavere valgdeltagelse/ stemmeprocent end etniske danskere. Byrådet har sat et mål om, at stemmeprocenten for de grupper der generelt har lavere valgdeltagelse, øges med i hvert fald to procentpoint ved kommunalvalget i For at øge valgdeltagelsen blandt nydanskere er der brug for opbakning og aktivitet Lotte og Jakob fortalte om de generelle erfaringer man gjorde sig med valgfremmeaktiviteter ved kommunalvalget i herunder en undersøgelse foretaget af Københavns Universitet der viste, at i Odense var effekten af plakater og flyere målrettet nydanskere en 14,1 % stigning i valgdeltagelse. Herefter lagde de op til debat om de lokale erfaringer, hvor den daværende styregruppe for integrationsindsatsen i Holbæk Kommune medvirkede, bl.a. ved at afholde et valgmøde i samarbejde med Vang-kvarteret, der blev lavet plakater der opfordrede målgruppen til at stemme, m.m. Blandt rådsmedlemmernes kommentarer var:

3 - En af de meget aktive foreninger i den kampagne var Somalisk-Dansk venskabsforening. Mahad fortalte at de lavede et valg-arrangement i foreningen med spisning og tolkning; og der blev arrangeret fælles transport fra nogle områder udenfor Holbæk. Desuden lagde Mahad ansigt til den plakat der opfordrede til at stemme, og som ses her ovenfor. - REM (Rådet for Etniske Minoriteter) udgiver Det er dit valg foldere som er målrettet indvandrer/flygtninge-førstegangs vælgere. Den kan bruge til uddeling via skoler, foreninger mv. og kan hentes her: (control+klik for at følge link) - Erfaring er, at mange nydanskere er i tvivl om de må stemme, og om det nu også passer at afstemningen er hemmelig - For at det giver mening at stemme, skal man vide noget om de forskellige partier, og hvor ens egne holdninger bedst repræsenteres. - Arrangementer hvor borgerne møder de konkrete personer, som de kan stemme på får et valg til at opleves mere relevant - informationer virker bedst hvis de kommer fra nogen man kender / har tillid til. - Behov for helt praktisk information hvad er en stemmeseddel, hvordan ser den ud, hvordan udfylder man den, hvordan gør man i valglokalet. - I valglokalet må der være de officielt opsatte skriftlige vejledninger på flere sprog, og der vil blive hængt noget op. Der må kun tales dansk i stemmelokalerne. - Sprogskolen fortæller meget om valg, demokratiske system m.v., kunne måske lave et prøvevalg. Marselisborg sætter emnet på en gang. - De boligsociale områder er væsentlige - Kommentarer vedr. andre grupper: mange ældre kan nås på de aktive centre, og unge ved fx at fylde en campingvogn med materialer og tage rundt på ungdomsuddannelsesstederne. - Der er også i forbindelse med dette års valg en pulje; integrationsrådene kan søge REM om støtte til lokalt arrangement om valgdeltagelse. Katrine sender en mail med information om puljen, bemærk at ansøgningsfristen er den 1. september. Aftaler: Rådets medlemmer opfordres til at sende forslag og idéer til valgfremme-aktiviteter til Ann- Cherie inden torsdag den 15. juni! så samler Ann-Cherie sammen og sender videre til Lotte. Der bliver lavet nationale valgfremme-videoer på flere sprog, når Lotte og Jakob får dem sender de videre til rådets sekretær til udsending. På et rådsmøde efter sommer vil valgfremmeaktiviteter blive drøftet igen. Bonusinfo: STEMMERET: Du har stemmeret, hvis du er over 18 år, har fast bopæl i Danmark, er dansk statsborger, eller har boet i landet uafbrudt de seneste tre år. Det betyder, at indvandrere og flygtninge kan stemme ved kommunal- og amtsvalg, selv om de ikke har dansk statsborgerskab. Ved folketingsvalg skal man have dansk statsborgerskab for at kunne stemme.

4 ta For udlændinge gælder det, at tre-årsperioden regnes fra det tidspunkt, personen er registreret i folkeregisteret. En periode som asylansøger eller lignende medregnes ikke. Fra Katrine: Link til valgfremme inspirationskatalog fra KL: _Kommunalvalg_2017.PDF 4 Eventuelt og orientering, herunder: Integrationsrådet inviteres til dialogmøde med UJU Udvalget Uddannelse og Job. Det forventes at blive onsdag den 30. august, i tidsrummet mellem kl. 16 og 18. På Integrationsrådets møde den 15. august sættes tid af til at forberede mødet med UJU. Marianne: Der er lavet et udkast til revideret kommissorie for Holbæks integrationsråd dette fremsendes til rådet pr mail. Hvis rådets medlemmer har kommentarer til udkastet ud fra jeres erfaringer m.v., er I velkomne til at sende dem til marei@holb.dk senest onsdag den 09. august, -så vil kommentarerne blive samlet og medsendt til UJU som bilag til udkastet til kommissorie. Kort redegørelse i tal for beskæftigelsesindsatsen med flygtninge (v. Marianne): Administrationen arbejder på at løse udfordringer med at kunne trække de ønskede informationer i vores datasystemer, -det er ikke muligt pt. at trække samlede oversigter over antal integrationsborgere der starter arbejde eller uddannelse, hvilket selvfølgelig er utilfredsstillende. STAR laver oversigter for andre ledighedsgrupper, men endnu ikke for integrationsborgere hvilket vi ser frem til kommer. Den havde Holbæk Kommune 328 aktive sager med integrationsborgere, disse tal kan findes på I forhold til bestået danskprøve inden 5 år fra påbegyndelse af danskuddannelse ligger Holbæk blandt de stærke, med % (tal fra 2015, fra oplæg af Kasper Højvang Kyed, direktør for SIRI, d ved DDS og FLD Konference i Vejle) Administrationen er i færd med manuelt at udarbejde en oversigt over antallet på integrationsydelse, som i 2016 og 2017 til dato er gået i beskæftigelse, uddannelse eller IGU, til byrådet. Denne oversigt vil også efterfølgende tilgå rådet. Rådsmedlemmers orientering fra aktiviteter o.a. de har deltaget i samt nyt fra rådets arbejdsgrupper: Ann-Cherie: foreslog at rådet overvejer om rådet skal have en facebookside. Samt at der sættes 10 min af sidst på rådets møder til fx at skrive en kommentar til rådets hjemmeside. Katrine: UngHolbæk holder et forebyggelsesseminar om radikalisering den 29. august, med blandet andet PET og SIRI. Katrine foreslår at Integrationsrådet inviteres til seminaret.

5 Huskeliste kommende møder og aktiviteter: Møder i Integrationsrådet: Tirsdag den 15. august Møde i Integrationsrådet kl Onsdag den 30. august Integrationsrådet til dialogmøde med UJU Udvalget Uddannelse og Job. Onsdag den 20. september Møde i Integrationsrådet kl Tirsdag den 31. oktober Møde i Integrationsrådet kl Mandag 4. december Møde i Integrationsrådet kl Øvrige aktiviteter: Tirsdag den 29. august - Mulighed for at deltage i forebyggelsesseminar om radikalisering, arrangeret af UngHolbæk Tirsdag den 21. november - Kommunalvalg

Møde i integrationsrådet 14. december 2015, Kanalstræde 2, mødelokale 013

Møde i integrationsrådet 14. december 2015, Kanalstræde 2, mødelokale 013 Møde i integrationsrådet 14. december 2015, Kanalstræde 2, mødelokale 013 Til stede: Rasmus, Ann-Cherie, Mahad, Erdogan, Elena, Jean, Kristina, Gitte (referent), Gæst: Camilla Wikke fra Strategi og Udvikling

Læs mere

Referat af møde i integrationsrådet 3. februar , Kanalstræde 2, mødecentret

Referat af møde i integrationsrådet 3. februar , Kanalstræde 2, mødecentret Referat af møde i integrationsrådet 3. februar 2016 19-21, Kanalstræde 2, mødecentret Til stede: Christel, Jean, Christina, Susanne, Mahad, Erdogan, Ann-Katrine, Ann-Cherie, Hristina, Gitte (referent)

Læs mere

Holbæk Kommunes Integrationsråd Årsberetning 2017

Holbæk Kommunes Integrationsråd Årsberetning 2017 Holbæk Kommunes Integrationsråd Årsberetning 2017 Med denne årsberetning ønsker integrationsrådet at redegøre for samt synliggøre rådets aktiviteter i 2017. Baggrund: Byrådet besluttede juni 2014, at der

Læs mere

Referat af møde i Holbæk Kommunes Integrationsråd 9. maj 2018 Mødelokale 0.13, Kanalstræde 2, 4300 Holbæk kl

Referat af møde i Holbæk Kommunes Integrationsråd 9. maj 2018 Mødelokale 0.13, Kanalstræde 2, 4300 Holbæk kl Referat af møde i Holbæk Kommunes Integrationsråd 9. maj 2018 Mødelokale 0.13, Kanalstræde 2, 4300 Holbæk kl. 16.00-18.00 Til stede: Ann Cherie Thulstrup, Christel Højvang Kyed, Derya Tamer, Emrah Tuncer,

Læs mere

Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016

Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016 Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016 Kære Repræsentantskab Først og fremmest skal I have tak for jeres fine bidrag til Rådets arbejdsweekend i februar. Det var meget interessant og vigtigt

Læs mere

Orientering 50 min Orientering Lone redegjorde for det historiske grundlag for VUC.

Orientering 50 min Orientering Lone redegjorde for det historiske grundlag for VUC. Referat til ordinært møde i Holbæk Kommunes Integrationsråd 8. Oktober 2018 kl. 17.00-19.30 Nordvestsjællands HF & VUC Holbæk Slotshaven 5, 4300 Holbæk Til stede: Derya Tamer, Ann-Cherie Thulstrup, Jens

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 22-04-2015 16:00 Medborgerhuset, sal D Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig)

Læs mere

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Mandag den 18. marts 2019 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Mandag den 18. marts 2019 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Gladsaxe Kommunes Integrationsråd Mandag den 18. marts 2019 kl. 17.30 til 19.30 Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Medlemmer

Læs mere

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Torsdag den 24. maj 2018 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 2608

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Torsdag den 24. maj 2018 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 2608 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Gladsaxe Kommunes Integrationsråd Torsdag den 24. maj 2018 kl. 17.30 19.30 Gladsaxe Rådhus, lokale 2608 Medlemmer Farrukh

Læs mere

Årsberetning Integrationsrådet

Årsberetning Integrationsrådet Årsberetning 2017 Integrationsrådet ÅRSBERETNING 2017 Integrationsrådet FORORD 3 VISIONEN 2014-2017 4 INTEGRATIONSRÅDETS MØDER I 2017 4 AKTIVITETER I 2017 5 INTEGRATIONSRÅDETS MEDLEMMER 2014 2017 9 2 FORORD

Læs mere

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Referat af ordinært møde i Holbæk Kommunes Integrationsråd 21. januar 2019 kl Mødelokale 1.37

Referat af ordinært møde i Holbæk Kommunes Integrationsråd 21. januar 2019 kl Mødelokale 1.37 Referat af ordinært møde i Holbæk Kommunes Integrationsråd 21. januar 2019 kl. 17.00-19.00 Mødelokale 1.37 Til stede: Ann-Cherie Thulstrup (formand), Erdogan Aslan, Derya Tamer, Kristine Andersen, Ann-Katrine

Læs mere

Referat af. møde i. Integrationsrådet. Torsdag den 12. september 2013 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 2607

Referat af. møde i. Integrationsrådet. Torsdag den 12. september 2013 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Integrationsrådet Torsdag den 12. september 2013 kl. 17.00 19.30 Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Trine Henriksen (MB)

Læs mere

Holbæk Kommunes Integrationsråd Årsberetning 2016

Holbæk Kommunes Integrationsråd Årsberetning 2016 Holbæk Kommunes Integrationsråd Årsberetning 2016 I denne årsberetning beskrives Integrationsrådets aktiviteter i 2016. Med beretningen ønsker Integrationsrådet at redegøre for samt synliggøre rådets aktiviteter.

Læs mere

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Onsdag den 15. maj 2019 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Onsdag den 15. maj 2019 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Gladsaxe Kommunes Integrationsråd Onsdag den 15. maj 2019 kl. 17.30 til 19.30 Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Medlemmer

Læs mere

Formandens forord til Årsberetning 2017

Formandens forord til Årsberetning 2017 Årsberetning 2017 Formandens forord til Årsberetning 2017 Det forgangne år har været præget af, at det var integrations-, kommune- og regionsvalgår. I erkendelse af at valgdeltagelsen hos etniske minoriteter

Læs mere

Referat af. møde i. Integrationsrådet. Onsdag den 3. april 2013 kl. 17.00 19.30. Høje Gladsaxe beboer rådgivning, Høje Gladsaxe Torv 2b

Referat af. møde i. Integrationsrådet. Onsdag den 3. april 2013 kl. 17.00 19.30. Høje Gladsaxe beboer rådgivning, Høje Gladsaxe Torv 2b Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Integrationsrådet Onsdag den 3. april 2013 kl. 17.00 19.30 Høje Gladsaxe beboer rådgivning, Høje Gladsaxe Torv 2b Medlemmer

Læs mere

Afbud:Brian Lund Madsen, Stig Hansen, Bilal Titrek,, Erik Vestergaard, Tom Nielsen, Ena Juhl

Afbud:Brian Lund Madsen, Stig Hansen, Bilal Titrek,, Erik Vestergaard, Tom Nielsen, Ena Juhl Referat af Integrationsrådets møde den 11. december 2008. Tilstede: Jamal Tabari, Nimer Shama, Farjam A. Davani, Lisbeth Jørgensen, Miasser Hawwa, Sabahat Cilgin Jelena Rajovic, Lolan Ottesen, Lisbeth

Læs mere

Integrationsrådet 2008

Integrationsrådet 2008 REFERAT Integrationsrådet 2008 Mødedato: Torsdag den 20-11-2008 Mødested: - Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Mødet holdes på Haderslev Rådhus,mødelokale

Læs mere

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Torsdag den 16-08-2007 Mødested: 101, Gæstekantinen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Hanne Hovmøller, Anne-Grethe Schmidt, Frede Rasmussen,

Læs mere

Integrationsrådet REFERAT

Integrationsrådet REFERAT REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Tirsdag den 20-02-2007 Mødested: Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:45 Maryam Hosseinzadeh, Anita Sadegh, Ahmed Dualleh og Said El Naiiar.

Læs mere

Da der kun var 3 fremmødte medlemmer af Integrationsrådet, blev det vedtaget kun at behandle de første 2 punkter på dagsordenen.

Da der kun var 3 fremmødte medlemmer af Integrationsrådet, blev det vedtaget kun at behandle de første 2 punkter på dagsordenen. Dagsorden Dato: 26-05-2016 18:00:00 Udvalg: Integrationsrådet Sted: Mødelokale 4, Bakkedraget 1, 8362 Hørning 1 Godkendelse af dagsorden - Da der kun var 3 fremmødte medlemmer af Integrationsrådet, blev

Læs mere

Referat af. Møde i. Integrationsrådet. Torsdag den 13. juni 2013 kl. 17.00 19.30. Gladsaxe Rådhus, lokale 2607

Referat af. Møde i. Integrationsrådet. Torsdag den 13. juni 2013 kl. 17.00 19.30. Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af Møde i Integrationsrådet Torsdag den 13. juni 2013 kl. 17.00 19.30 Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Medlemmer Isabella Mørch (formand)

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:15 i Mødelokale 3

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:15 i Mødelokale 3 Referat af Integrationsrådets møde den 31.01.2011 kl. 18:15 i Mødelokale 3 Tilstedeværende: Carmen Sofia Oganisian (. ) Johnny Jensen (. ) Maryam Hamze (. ) Peter Erkmann (. ) Rukiye Demir (. ) Sussi Petersen

Læs mere

Referat af. ekstraordinært møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Tirsdag den 10. april 2018 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 3607

Referat af. ekstraordinært møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Tirsdag den 10. april 2018 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 3607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af ekstraordinært møde i Gladsaxe Kommunes Integrationsråd Tirsdag den 10. april 2018 kl. 19.00 21.30 Gladsaxe Rådhus, lokale

Læs mere

En mere kontinuert indsats forventes derfor at have en større effekt.

En mere kontinuert indsats forventes derfor at have en større effekt. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat og Presse NOTAT Til Kultur- og Fritidsudvalget og Valgbestyrelsen Valgdeltagelsesinitiativer ved folkeafstemningen den 3. december 2015 Kultur-

Læs mere

Rådets medlemmer mødes en gang om måneden og drøfter relevante aktiviteter, nye lovforslag og aktuelle emner.

Rådets medlemmer mødes en gang om måneden og drøfter relevante aktiviteter, nye lovforslag og aktuelle emner. RÅDET FOR ETNISKE MINORITETER Rådet for Etniske Minoriteter har eksisteret i sin nuværende form siden 1999 og består af 14 medlemmer med etnisk minoritetsbaggrund. Medlemmerne kommer fra de kommunale integrationsråd

Læs mere

Integrationsrådet Referat

Integrationsrådet Referat Integrationsrådet Referat til mødet den kl. 17:00 i Mødelokale A Medlemmer: Ann Frederiksen Martin Kondrup Knudsen Preben Holler (A) Zenawi Ghebremichael Muhsin Jetto Natalia Gudymenko Kumari Biswa Indholdsfortegnelse

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18.50 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Strategi for Rådet for Etniske Minoriteter

Strategi for Rådet for Etniske Minoriteter Strategi for Rådet for Etniske Minoriteter 2010-2014 Mission, vision og værdier vedtaget på ekstraordinært rådsmøde den 14. november 2010. Handlingsplan for Rådet for Etniske Minoriteter 2012 vedtaget

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Byrådssalen, Hjørring

Læs mere

Referat fra møde i integrationsrådet den 21. maj 2014 kl på Esbjerg Rådhus, mødelokale 2

Referat fra møde i integrationsrådet den 21. maj 2014 kl på Esbjerg Rådhus, mødelokale 2 Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 22. maj 2014 Sagsbehandler Margrethe Cæsar Bjerg Telefon direkte 21 78 22 33 Sagsid 14/10668 Referat fra møde i integrationsrådet den 21. maj 2014 kl. 17.00-19.00 på Esbjerg

Læs mere

Rådet var således beslutningsdygtigt. Workshoppen blev faciliteret af konsulent Bjørn Nygaard.

Rådet var således beslutningsdygtigt. Workshoppen blev faciliteret af konsulent Bjørn Nygaard. 15-01-2009, Workshop Opsamling på workshop. Integrationsrådets organisering 2009. Indledning Integrationsrådet afholdt ekstraordinær workshop torsdag d. 15. januar 2009, for at tage stilling til rådets

Læs mere

Integrationsråd. Sekretariat Borger & Arbejdsmarked. Referat af møde 22. maj 2013, kl. 17.00-19.00 på Esbjerg Hovedbibliotek, mødelokale 11.

Integrationsråd. Sekretariat Borger & Arbejdsmarked. Referat af møde 22. maj 2013, kl. 17.00-19.00 på Esbjerg Hovedbibliotek, mødelokale 11. Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 3. juni 2013 Sagsbehandler Per Hedevang Telefon direkte +45 76 16 92 95 Sagsid 2013-267 Integrationsråd Referat af møde 22. maj 2013, kl. 17.00-19.00 på Esbjerg Hovedbibliotek,

Læs mere

Referat. Vedrørende: Integrationsrådets møde. Dato: 19. september 2012 kl Sted: Sollentuna II. Deltagere: Afbud:

Referat. Vedrørende: Integrationsrådets møde. Dato: 19. september 2012 kl Sted: Sollentuna II. Deltagere: Afbud: Vedrørende: Integrationsrådets møde Dato: 19. september 2012 kl. 17.00 Sted: Sollentuna II Referat HVIDOVRE KOMMUNE Deltagere: Afbud: Shehzad Ahmed (Formand) Malik Z. Qayum (Næstformand) Katrine Frederiksen

Læs mere

Dagsorden for Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration

Dagsorden for Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Dagsorden for Integrationsrådets møde den 06.10.2014 kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Afbud: Punkter på åben dagsorden 44. Godkendelse af dagsorden... 2 45. Referat fra sidste møde... 3 46.

Læs mere

Referat af. Møde i. Integrationsrådet. Onsdag den 4. november 2015 kl. 17.30 19.30. Høje Gladsaxe beboerrådgivning, Høje Gladsaxe Torv 2

Referat af. Møde i. Integrationsrådet. Onsdag den 4. november 2015 kl. 17.30 19.30. Høje Gladsaxe beboerrådgivning, Høje Gladsaxe Torv 2 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af Møde i Integrationsrådet Onsdag den 4. november 2015 kl. 17.30 19.30 Høje Gladsaxe beboerrådgivning, Høje Gladsaxe Torv 2

Læs mere

Repræsentanter fra Aalborg Kommune

Repræsentanter fra Aalborg Kommune #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Møde Integrationsrådet Tid 4. april 2017 kl. 16:30 Sted Danmarksgade 17, 2. sal Direktørens Sekretariat SUN Sundheds- og Kulturforvaltningen

Læs mere

POLITISK LEDERSKAB OG BORGERDIALOG

POLITISK LEDERSKAB OG BORGERDIALOG POLITISK LEDERSKAB OG BORGERDIALOG Holbæk Kommune har en klar ambition om at styrke dialogen om den politiske retning og inddrage borgere, brugere og virksomheder i udviklingen af politikker og løsninger.

Læs mere

Vedtægter for Ældrerådet 2014.

Vedtægter for Ældrerådet 2014. Punkt 5. Vedtægter for Ældrerådet 2014. 2014-913. Det tidligere Ældreråd har udarbejdet forslag til reviderede vedtægter for Ældrerådet i Aalborg Kommune. Forslaget har været til 1. behandling i Ældrerådet

Læs mere

Referat af. Møde i. Integrationsrådet. Mandag den 12. september 2016 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 2607

Referat af. Møde i. Integrationsrådet. Mandag den 12. september 2016 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af Møde i Integrationsrådet Mandag den 12. september 2016 kl. 17.30 19.30 Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Medlemmer Flemming Holst

Læs mere

AKTUEL GRAF. CVAP Aktuel Graf Serien Tilbageslag for den demokratiske integration - valgdeltagelsen falder

AKTUEL GRAF. CVAP Aktuel Graf Serien  Tilbageslag for den demokratiske integration - valgdeltagelsen falder CENTER FOR VALG OG PARTIER INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB KØBENHAVNS UNIVERSITET Tilbageslag for den demokratiske integration - valgdeltagelsen falder AKTUEL GRAF Tilbageslag for den demokratiske integration

Læs mere

Årsberetning 2017 INTEGRATIONSRÅDET I SØNDERBORG KOMMUNE. Sønderborg Kommune. Borger, Beskæftigelse og Sundhed. December 2017

Årsberetning 2017 INTEGRATIONSRÅDET I SØNDERBORG KOMMUNE. Sønderborg Kommune. Borger, Beskæftigelse og Sundhed. December 2017 Årsberetning 2017 INTEGRATIONSRÅDET I SØNDERBORG KOMMUNE Sønderborg Kommune Borger, Beskæftigelse og Sundhed December 2017 Godkendt i Integrationsrådet den 7. december 2017 1 1 INDHOLD 2 Integrationsrådets

Læs mere

Notat. Blandt indvandrerne stemmer folk fra de gamle EU-lande markant mere end folk fra ikke vestlige lande og fra de nye EU-lande.

Notat. Blandt indvandrerne stemmer folk fra de gamle EU-lande markant mere end folk fra ikke vestlige lande og fra de nye EU-lande. Staben Middelfart Kommune Østergade 11 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 5015 Fax +45 8888 5501 Dato: 15. maj 2013 Sagsnr.: 2013-005238-4 Martin.Albertsen@middelfart.dk

Læs mere

De Aktive Centre. Et aktivt og sundt liv hele livet!

De Aktive Centre. Et aktivt og sundt liv hele livet! De Aktive Centre Et aktivt og sundt liv hele livet! Holbæk Kommunes Aktive Centre er åbne lokale centre, hvor fællesskab, livskvalitet og aktivitet er omdrejningspunktet. Alle, der har lyst til at være

Læs mere

Årsberetning. Esbjerg Kommune Borger & Arbejdsmarked, Sekretariat. Godkendt i Integrationsrådet den

Årsberetning. Esbjerg Kommune Borger & Arbejdsmarked, Sekretariat. Godkendt i Integrationsrådet den Årsberetning 2011 Esbjerg Kommune Borger & Arbejdsmarked, Sekretariat Godkendt i Integrationsrådet den 8.02.2012 Indhold Sammenfatning... 3 Aktiviteter... 3 Møder... 3 Deltagelse i andre mødefora... 4

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Referat af 12. møde i Rådet for Etniske Minoriteter

Referat af 12. møde i Rådet for Etniske Minoriteter REFERAT,. RÅDSMØDE. Dato: 07.12.11 Kontor: Sekretariatet Sagsbeh.: Fil-navn: MAL Referat af 12. rådsmøde Referat af 12. møde i Rådet for Etniske Minoriteter Dato og tidspunkt: onsdag den 26. oktober kl.

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 19:30 i Mødelokale 3

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 19:30 i Mødelokale 3 Referat af Integrationsrådets møde den 19.04.2010 kl. 19:30 i Mødelokale 3 Tilstedeværende: Anwar Abdulaziz Al-Nameh (. ) Enayatullah Safi (. ) Johnny Jensen (. ) Kadir Ünver (. ) Maryam Hamze (. ) Ridvan

Læs mere

Baggrund Assens Kommune ønsker at nedsætte et Integrationsråd som skal rådgive kommunalbestyrelsen i integrationsspørgsmål.

Baggrund Assens Kommune ønsker at nedsætte et Integrationsråd som skal rådgive kommunalbestyrelsen i integrationsspørgsmål. Notat Til: Beskæftigelse, Erhverv og Kultur Kopi til: Fra: Christina Ellegaard Udesen 23. september 2019 Kommissorium for opstart Integrationsråd i Assens Kommune Baggrund Assens Kommune ønsker at nedsætte

Læs mere

Referat Integrationsrådet's møde Onsdag den Kl. 19:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Integrationsrådet's møde Onsdag den Kl. 19:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Integrationsrådet's møde Onsdag den 11-10-2017 Kl. 19:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Cafer Koyuncu, Veeravaharan Sivagnansundaram-Selvam, Edin Hasanbegovic, Banafsheh

Læs mere

Referat af 26. ordinære rådsmøde i Rådet for Etniske Minoriteter

Referat af 26. ordinære rådsmøde i Rådet for Etniske Minoriteter REFERAT 26. RÅDSMØDE Dato: 7. februar 2014 Kontor: Sagsbeh.: Sekretariatet MNS Referat af 26. ordinære rådsmøde i Rådet for Etniske Minoriteter Dato, tid og sted: onsdag d. 11. december 2013 kl. 15-18,

Læs mere

Integrationspolitik 0

Integrationspolitik 0 Integrationspolitik 0 Faxe Kommune Juni 2015 Foot credit: Colourbox Indledning Integrationspolitikken skal sikre, at Faxe kommunes vision: Dit liv, din fremtid, dit job. Sammen udvikler vi sundhed, uddannelse

Læs mere

REFERATARK HVIDOVRE KOMMUNE

REFERATARK HVIDOVRE KOMMUNE Vedrørende: Integrationsrådet Dato: 4. december 2012 Sted: Ny Kaffestue REFERATARK HVIDOVRE KOMMUNE Central- og Kulturforvaltningen Juridisk Afdeling Sagsbehandler: Tom Arne Rasmussen Deltagere: Afbud:

Læs mere

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Tirsdag den 9. maj 2017 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 16:00-19:00 Medlemmer: Formand: Christian

Læs mere

Punkt 1. Godkendelse af referat af 17. møde i Rådet for Etniske Minoriteter og godkendelse af dagsorden for 18. møde i Rådet for Etniske Minoriteter.

Punkt 1. Godkendelse af referat af 17. møde i Rådet for Etniske Minoriteter og godkendelse af dagsorden for 18. møde i Rådet for Etniske Minoriteter. REFERAT 18. RÅDSMØDE. Dato: 21. november 2012 Kontor: Sekretariatet J.nr.: 2012-51 Sagsbeh.: MNS Referat af 18. møde i Rådet for Etniske Minoriteter Dato og tidspunkt: Onsdag den 10. oktober 2012 kl. 15-18.

Læs mere

Udsatterådets årsrapport 2017

Udsatterådets årsrapport 2017 Udsatterådets årsrapport 2017 Dok.nr. 127451-18 UDSATTERÅDET, ÅRSRAPPORT 2017 Juni 2018 Indhold 1. UDSATTERÅDETS TILBLIVELSE, FORMÅL OG OPSTART 2. RÅDETS SAMMENSÆTNING 3. MØDEPLAN FOR MØDER 2017 4. ARBEJDSOMRÅDER

Læs mere

ÅRSBERETNING 2016 I N T E G R A T I O N S R Å D E T I S Ø N D E R B O R G K O M M U N E. Sønderborg Kommune. Borger, Beskæftigelse og Sundhed

ÅRSBERETNING 2016 I N T E G R A T I O N S R Å D E T I S Ø N D E R B O R G K O M M U N E. Sønderborg Kommune. Borger, Beskæftigelse og Sundhed ÅRSBERETNING 2016 I N T E G R A T I O N S R Å D E T I S Ø N D E R B O R G K O M M U N E Sønderborg Kommune Borger, Beskæftigelse og Sundhed Januar 2017 Godkendt i Integrationsrådet den 26. januar 2017

Læs mere

Ordstyrer: Lisbeth Kjærulff

Ordstyrer: Lisbeth Kjærulff Referat af møde i Integrationsrådet 15. marts 2007. Ordstyrer: Lisbeth Kjærulff Tilstede: Jelena Rajovic, Ena Juhl, Nimer Shama, Helge Friis, Musse Sheikh Ahmed, Miasser Hawwa, Lisbeth Kjærulff, Susse

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 17:00 på CDI, Tigervej 39,Køge

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 17:00 på CDI, Tigervej 39,Køge Referat af Integrationsrådets møde den 30.09.2013 kl. 17:00 på CDI, Tigervej 39,Køge Tilstedeværende: Hasan Bahadir (. ) Johnny Jensen (. ) Kadir Ünver (. ) Katrine M. Harrekilde (. ) Meena G. Gulabzoi

Læs mere

Integrationsrådets beretning:

Integrationsrådets beretning: Integrationsrådets beretning: 2014-2017 Integrationsrådets beretning: 2014-2017 Integrationsrådets sammensætning Køge Kommunens Integrationsråd i Køge består af maximalt 15 medlemmer med bopæl i Køge Kommune,

Læs mere

Verdensmålsgruppen redegjorde for overvejelserne bag de fremsatte anbefalinger.

Verdensmålsgruppen redegjorde for overvejelserne bag de fremsatte anbefalinger. REFERAT Styrelsesmøde 16-05-2018 Tilstede: Rasmus Kjeldsmark Jakobsen, Chris Holst Preuss, Nynne Bern Jensen, Gitte Kjær Petersen, Thor Ekberg Bonde, Cecilie Føns Stelmer, Rasmus Kjær Slot, Nicolai Boysen,

Læs mere

Notat. Emne: Økonomiudvalgsmøde d. 9/12-2013 Orientering vedr. inddragelse af etniske minoriteter. Den 2. december 2013 Aarhus Kommune

Notat. Emne: Økonomiudvalgsmøde d. 9/12-2013 Orientering vedr. inddragelse af etniske minoriteter. Den 2. december 2013 Aarhus Kommune Notat Emne: Økonomiudvalgsmøde d. 9/12-2013 Til: Orientering vedr. inddragelse af etniske minoriteter Den 2. december 2013 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Inddragelse af etniske minoriteter i de

Læs mere

Fraværende med afbud: Abdirahman Mohamud Iidle. Pga. valgudskrivelse var der ikke deltagelse fra ministeriets tilforordnede.

Fraværende med afbud: Abdirahman Mohamud Iidle. Pga. valgudskrivelse var der ikke deltagelse fra ministeriets tilforordnede. Referat ordinært Rådsmøde Dato: Kontor: Sekretariatet J.nr.: 2014-9613 Sagsbeh.: MNS Referat af ordinært rådsmøde i Rådet for Etniske Minoriteter Dato, tid og sted: mandag d. 15. juni kl. 12-17.30, Ministeriet

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration, Tigervej 39, 4600 Køge

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration, Tigervej 39, 4600 Køge Referat af Integrationsrådets møde den 16.06.2014 kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration, Tigervej 39, 4600 Køge Tilstedeværende: Anna Papiewska (. ) Anton Dimauicius (. ) Dorte Corydon (. ) Jan Rasmussen

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:15 i Mødelokale 3

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:15 i Mødelokale 3 Referat af Integrationsrådets møde den 14.08.2012 kl. 18:15 i Mødelokale 3 Tilstedeværende: Carmen Sofia Oganesian (. ) Hasan Bahadir (. ) Johnny Jensen (. ) Kadir Ünver (. ) Lene Sussi Petersen (. ) Meena

Læs mere

Referat Integrationsrådet's møde Onsdag den Kl. 19:00 Kontakt mellem Mennesker

Referat Integrationsrådet's møde Onsdag den Kl. 19:00 Kontakt mellem Mennesker Referat Integrationsrådet's møde Onsdag den 13-03-2013 Kl. 19:00 Kontakt mellem Mennesker Deltagere: Kim Nguyen, Bente Kjær, Curt Sørensen, Cafer Koyuncu, Banafsheh Razavian, Siham Christensen, Erling

Læs mere

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Torsdag den 30. august 2018 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Torsdag den 30. august 2018 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Gladsaxe Kommunes Integrationsråd Torsdag den 30. august 2018 kl. 17.30 til 20.00 Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Medlemmer

Læs mere

Bestyrelsesmøde Elverhøjen

Bestyrelsesmøde Elverhøjen Placering: Græsted Børnehuse» Forældrebestyrelsen - Græsted Børnehuse» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt: 12-10-2016 kl.:

Læs mere

Ad 2. Kokpit, som ungdomsklubben tidligere hed, åbner op igen under navnet Kokkedal Ungdomsklub i oktober måned uge 41 eller 42.

Ad 2. Kokpit, som ungdomsklubben tidligere hed, åbner op igen under navnet Kokkedal Ungdomsklub i oktober måned uge 41 eller 42. Styregruppemøde REFERAT Onsdag 18. sep. 2013 kl. 17.00-19.00 - i s mødelokale, Egedalsvænge 37 st.tv. Tilstede fra styregruppen: Susanne Hjælm Nørregaard Afd. formand i Skovengen Birte Vestergaard Næstformand

Læs mere

Referat Integrationsrådet's møde Onsdag den Kl. 19:00 Altia Denmark, Rødeledsvej 70, Svendborg

Referat Integrationsrådet's møde Onsdag den Kl. 19:00 Altia Denmark, Rødeledsvej 70, Svendborg Referat Integrationsrådet's møde Onsdag den 16-03-2011 Kl. 19:00 Altia Denmark, Rødeledsvej 70, Svendborg Deltagere: Peter Ramanandan Sithamparappillai, Kim Nguyen, Fadil Bucan, Bente Kjær, Lars Erik Hornemann,

Læs mere

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Det gode lokale samarbejde - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde Februar 2007 Øvrige publikationer/foldere i samme

Læs mere

Referat fra møde i Frivilligrådet d. 22. april 2015 kl på Rødkløvervej 4, Ringkøbing

Referat fra møde i Frivilligrådet d. 22. april 2015 kl på Rødkløvervej 4, Ringkøbing Returadresse Sundhed og Omsorg Faglig drift og udvikling Rødkløvervej 4 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Kirsten Nørgaard Direkte telefon 9974 1429 E-post kirsten.norgaard@rksk.dk Dato 16.. april 2015 Sagsnummer

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier

Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier Juni 2008 Indledning Denne aftale er et katalog over samarbejdsmuligheder mellem Rådet for Etniske Minoriteter,

Læs mere

Referat Civilsamfundsudvalget

Referat Civilsamfundsudvalget Referat Mødedato: 11. februar 2016 Tidspunkt: 17:00 Mødenr.: Sted: Deltagere: Mødelokale 11, Ringe Indkaldelse Anne Møllegaard Mortensen Hans Stavnsager Kristian Nielsen Helene Jakobsen Bjarne Ibsen Jakob

Læs mere

Øget valgdeltagelse. i Ikast-Brande Kommune. KL s inspirationsdag den 29. maj

Øget valgdeltagelse. i Ikast-Brande Kommune. KL s inspirationsdag den 29. maj Øget valgdeltagelse i Ikast-Brande Kommune KL s inspirationsdag den 29. maj 2013 Punkter Fakta om Ikast-Brande Kommune Baggrund Fokus og mål Proces Idégenering, idésortering, idévurdering, udvælgelse Tiltag

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 17:00 i

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 17:00 i Referat af Integrationsrådets møde den 28.10.2013 kl. 17:00 i Tilstedeværende: Hasan Bahadir (. ) Johnny Jensen (. ) Kadir Ünver (. ) Katrine M. Harrekilde (. ) Meena G. Gulabzoi (. ) Rukiye Demir (. )

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:10 Mødested: Mødelokale 222, Hjørring

Læs mere

Konceptforslag for afholdelse af prøvevalg for de 16- og 17-årige i forbindelse med kommunalvalget i 2009.

Konceptforslag for afholdelse af prøvevalg for de 16- og 17-årige i forbindelse med kommunalvalget i 2009. 2009 Konceptforslag for afholdelse af prøvevalg for de 16- og 17-årige i forbindelse med kommunalvalget i 2009. KL s Konsulentvirksomhed, Køge Kommune og DUF Dansk Ungdoms Fællesråd indledte i efteråret

Læs mere

Sagsnr Notat vedr. forslag til valginitiativer "Demokrati 2020" Dokumentnr

Sagsnr Notat vedr. forslag til valginitiativer Demokrati 2020 Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat & Kommunikation NOTAT 19-04-2016 Notat vedr. forslag til valginitiativer "Demokrati 2020" Kultur- og Fritidsudvalget besluttede den 24. september

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Dato: 25. oktober 2007 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/61 Godkendelse af referat...

Læs mere

Referat 9. ordinære Rådsmøde. Dato: 12. maj 2011. J.nr.: 11/29736

Referat 9. ordinære Rådsmøde. Dato: 12. maj 2011. J.nr.: 11/29736 Referat 9. ordinære Rådsmøde. Dato: 12. maj 2011 Kontor: Sekretariatet J.nr.: 11/29736 Referat af 9. ordinære møde i Rådet for Etniske Minoriteter Dato og tidspunkt: Mandag den 2. maj 2011 kl. 15 18. Tilstedeværende:

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Integrationspolitik 0

Integrationspolitik 0 Integrationspolitik 0 Faxe Kommune September 2015 Foot credit: Colourbox Indledning Integrationspolitikken skal sikre, at Faxe kommunes vision: Dit liv, din fremtid, dit job. Sammen udvikler vi sundhed,

Læs mere

Integrationsrådet REFERAT

Integrationsrådet REFERAT REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 30-05-2007 Mødested: Gravene 1, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Anne-Grethe Schmidt, Maryam Hosseinzadeh og Anita Sadegh

Læs mere

Social- og Handicapcentret Referat fra møde i Udsatterådet mandag den 20. marts 2017 kl på Rådhuset

Social- og Handicapcentret Referat fra møde i Udsatterådet mandag den 20. marts 2017 kl på Rådhuset REFERAT Social- og Handicapcentret 19-04-2017 Referat fra møde i Udsatterådet mandag den 20. marts 2017 kl. 10.00 12.00 på Rådhuset Tilstede: Ole Hjuler, Hans Behrendt, Annette Johansen, Anders Elman Hansen,

Læs mere

Referat 10. ordinære Rådsmøde. Dato: 13. juli J.nr.: 11/ Referat af 10. ordinære møde i Rådet for Etniske Minoriteter

Referat 10. ordinære Rådsmøde. Dato: 13. juli J.nr.: 11/ Referat af 10. ordinære møde i Rådet for Etniske Minoriteter Referat 10. ordinære Rådsmøde. Dato: 13. juli 2011 Kontor: Sekretariatet J.nr.: 11/40167 Referat af 10. ordinære møde i Rådet for Etniske Minoriteter Dato og tidspunkt: tirsdag d. 21.06.11 kl. 15.45-18.00

Læs mere

Tendenser på integrationsområdet - Forandring og Forankring

Tendenser på integrationsområdet - Forandring og Forankring Tendenser på integrationsområdet - Forandring og Forankring Fælles netværksmøde for praktiker- og ledernetværket om integration den 28. marts 2019 Direktør Kasper Højvang Kyed Færre flygtninge til kommunerne

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge Mødetidspunkt 02-12-2015 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse A & B Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 21:10 Tilstede:

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet den 4. juni 2012

Referat af bestyrelsesmødet den 4. juni 2012 Referat af bestyrelsesmødet den 4. juni 2012 NB: Dagsordenen er revideret i forhold til den før mødet udsendte dagsorden. 1. FORMALIA 2. ORIENTERINGER 3. KONSTITUERING AF BESTYRELSEN 4. STUDIESTART 2012

Læs mere

Referat af møde i. Integrationsrådet. Tirsdag den 6. juni Gladsaxe Rådhus, lokale 2607

Referat af møde i. Integrationsrådet. Tirsdag den 6. juni Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Integrationsrådet Tirsdag den 6. juni 2017 17.30-19.30 Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Medlemmer Flemming Holst (MB) Kristine

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 01.03.2017 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Holbæk Der serveres

Læs mere

Integrationsrådet Dagsorden

Integrationsrådet Dagsorden Integrationsrådet Dagsorden 4. marts 2014 kl. 19.00 21.00. OBS Kantinen, Silkeborg Rådhus Afbud: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tlf.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Integrationsrådet Referat

Integrationsrådet Referat Integrationsrådet Referat til mødet den kl. 17:00 i Mødelokale C Medlemmer: Ann Frederiksen Martin Kondrup Knudsen Preben Holler (A) Zenawi Ghebremichael Muhsin Jetto Nataliia Gudymenko Phul Kumari Biswa

Læs mere

Referat af møde i Børne- og Skoleudvalget

Referat af møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 25-09-2017 17:00 Mødeafholdelse Rådssalen Protokollen blev læst og mødet hævet kl: 17:35 Tilstede: Pia Nyring, Irene Lütken, Christian

Læs mere

Magistraten tog redegørelsen til efterretning, idet der arbejdes videre med de nævnte projekter.

Magistraten tog redegørelsen til efterretning, idet der arbejdes videre med de nævnte projekter. 334. Valgdeltagelsen ved kommunalvalget den 17. november 2009 Magistraten tog redegørelsen til efterretning, idet der arbejdes videre med de nævnte projekter. Beskrivelse af sagen: Ved kommunalvalget den

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Tirsdag den 7. maj 2019 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 16:00-19:00 Medlemmer: Formand: Christian Jørgensen (V) Bente Ankersen

Læs mere

cvap.polsci.ku.dk/valgdeltagelse/

cvap.polsci.ku.dk/valgdeltagelse/ Hvad fik os til at stemme? Valgdeltagelse og mobilisering ved 2013 og hvordan kan vi bruge disse erfaringer til borgerinddragelse mellem valgene Kasper Møller Hansen cvap.polsci.ku.dk/valgdeltagelse/ kmh@ifs.ku.dk

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Dato: tirsdag den 20. august 2019 kl. 12:45 15:30 Fra bestyrelsens deltog: Mogens Rasmussen, Kirsten Nissen, Inger Møller Nielsen, Per Toft Mouritsen, Carl

Læs mere