SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER Dato: Hovedansvarlig (navn/initialer):

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER Dato: Hovedansvarlig (navn/initialer):"

Transkript

1 Dato: Hovedansvarlig (navn/initialer): Navn på plan/projekt sags nr. Lokalplan solcelle anlæg nysted 13/13607 Der planlægges for et solcelle- eller solvarmeanlæg areal ca. 5,5 ha. Der planlægges for at dele af området anvendes til rekreative arealer med f.eks. gangstier, opholdsarealer mm. I projektet ligges der op til at åen igennem området kan fritlægges. Omkring lokalplanområdet etableres der beplantning i 2 meters højde. Højden på solcelle anlægget anslås til maksimalt 5 m. Beskrivelse af planen/projektet (formål og omfang) Screeningen Første del af skemaet, del 1, ( planens karakteristika og kendetegn ved indvirkningen ) er lagt tæt op af punkterne i bilag 2 i Lov om miljøvurdering af planer og programmer, mens resten, del 2, ( sandsynlig væsentlig indvirkning ) er gengivelse (og herunder en uddybelse) af overskrifterne i bilag 1,f, hvilket sikrer, at lovgivningen overholdes, og at der ikke bliver glemt noget i hht. til lovgivningen. DEL 1: I henhold til bilag 2 til loven at se faktorernes indbyrdes forhold.

2 DEL 1: I henhold til bilag 2 til loven at se faktorernes indbyrdes forhold. Planens karakteristika Omfang af afledte projekter og aktiviteter mht. beliggenhed, art, størrelse og driftsbetingelser samt tildeling af midler Omfang af indflydelse på andre planer Relevans for integreringen af miljøhensyn, herunder for fremme af bæredygtig udvikling Relevante afledte miljøproblemer Relevans for gennemførelse af anden miljølovgivning Kendetegn ved indvirkningen og det område, der kan blive berørt Indvirkningens sandsynlighed, varighed, hyppighed og reversibilitet Indvirkningens kumulative karakter Indvirkningens grænseoverskridende karakter Faren for menneskers sundhed og miljøet (f pga. ulykker) Indvirkningens størrelsesorden og rumlige udstrækning (det geografiske område og størrelsen af den befolkning, der kan blive berørt) Værdien og sårbarheden af det område, som kan blive berørt Særlige karakteristiske naturtræk eller kulturarv Overskridelse af miljøkvalitetsnormer eller grænseværdier og intensiv arealudnyttelse Indvirkning på beskyttet område nationalt eller internationalt DEL 2:

3 DEL 2: Biologisk mangfoldighed Beskyttet natur herunder beskyttelseslinjer: Søer, åer, heder, enge, moser, skove, strande, kyster mv. Der ligger ingen beskyttede naturtyper inden for lokalplanområdet. Det ansøgte er beliggende langs et rørlagt vandløb, vandløb nr. 37, Klosterrenden (gl. vandløbsnr. 3). Det ansøgte skal overholde vandløbets regulativ for nr. 3, Klosterrenden, hvor der bl.a. står, at bygværker og andre anlæg ikke uden kommunens tilladelse må opføres nærmere end 5 meter fra rørledningens midte. Hvis åen skal fritlægges, skal der meddeles godkendelse til dette af vandløbsmyndigheden i kommunen. Der ansøges om dette i god tid. Økologiske forbindelser, grønne områder, bynatur Skovrejsningsområder eller mulige fremtidige Fredede områder Ca. ¼ af arealet er mod vest beliggende inden for kystnærhedszonen, hvorfor Kommuneplanens retningslinjer for zonen skal overholdes. Der bør foretages visualisering af anlægget i forhold til beliggenheden inden for denne.

4 DEL 2: Natura 2000-område I henhold til 13 i Planloven (lov nr. 587 af ) må en lokalplan ikke stride mod en Natura 2000-plan. Der foreligger ikke en Natura 2000-plan i og omkring lokalplanområdet, da området ligger udenfor et Natura 2000-område. I henhold til 6, stk. 1 i Habitatbekendtgørelsen (BEK nr. 408 af ) gælder, at planforslag i eller udenfor et Natura ikke må påvirke udpegningsgrundlagene for et Natura 2000-område væsentligt eller kunne få væsentlige afledte konsekvenser, der kan påvirke udpegningsgrundlagene væsentligt. Lokalplanområdet ligger ca. 300 m fra nærmeste Natura 2000-område. Området udgør Natura 2000-område nr. 173, herunder Habitatområde, nr. 152 og Fuglebeskyttelsesområde nr. 83. Udpegningsgrundlagene fremgår nedenfor. Det anbefales, at solcelleanlægget anlægges med f refleksfrit glas e.l., der ikke påvirker træk- og ynglefuglene på udpegningsgrundlaget væsentligt. Gennemførelse af lokalplanen vil ikke påvirke naturtyper på udpegningsgrundlaget, da lokalplanområdet er beliggende udenfor Natura 2000-området. Der kan forekomme rastende svaner og gæs inden for lokalplanområdet, men Natur vurderer, at svaner og gæs allerede nu i højere grad anvender de større omkringliggende landbrugsarealer til at fouragere på pga. forstyrrelse fra omkringliggende beboelsesejendomme op lokalplanområdet. Åbning af vandløbet i den nordlige del af området vurderes til at være en fordel for flagermus på udpegningsgrundlaget og for øvrige flagermus, da det kan skabe flere fourageringsmuligheder for disse. På grund af ovenstående vurderer Natur, at gennemførelsen af lokalplanforslaget ikke vil påvirke udpegningsgrundlagene væsentligt. Lokalplanforslaget kan heller ikke umiddelbart få afledte konsekvenser ved realisering. Der skal derfor ikke udarbejdes en konsekvensvurdering. Det vurderes samlet, at gennemførelse af lokalplanen ikke vil påvirke Natura 2000-området væsentligt. Ovenstående skal fremgå af redegørelsen til planforslaget, jf. 6 i Habitatbekendtgørelsen nr. 408/2007.

5 DEL 2: Flora og fauna Levesteder for særlige arter, truede arter og/eller bilag IVarter Bilag IV- arter samt artsfredning Der foreligger pt. ikke naturdata fra lokalplanområdet i Danmarks Miljøportal ved søgning d Men der vil kunne forekomme både flagermus og padder på og omkring lokalplanområdet på grund af nærliggende beskyttede naturtyper. Natur vurderer dog, at området ikke udgør et yngle- og rastested for disse, da arealet på luftfotos nu og tilbage i tiden ser ud til at være i almindelig omdrift. Det vurderes derfor, at gennemførelsen af planforslaget ikke kan beskadige bilag IV-plantearter samt ødelægge yngle- og rasteområder for bilag IV-dyrearter, jf. Habitatbekendtgørelsen 11, stk. 2, (BEK nr. 408/2007). Ovenstående skal fremgå af redegørelsen til planforslaget, jf. 11, stk. 3 i Habitatbekendtgørelsen nr. 408/2007. Særlige spredningskorridorer for planter og dyr Jordbund Jordbunds- og geologiske forhold Jordforurening - forureningsklassificering Råstoffer Vand Grundvandsinteresser/ grundvandstand/afstand til boringer I henhold til Artsfredningsbekendtgørelsen 14 (Bekendtgørelse nr. 330 af ) må visse vildtlevende dyr, omfattet af bilag 1 og 2 til BEK nr. 901, ikke slås ihjel, indfanges eller indsamles uanset hvilken metode, der anvendes. Det gælder f alle padder og flagermus. Der gøres opmærksom på, at lokalplanområdet som nævnt er beliggende i et område, hvor der i en afstand af ca. 300 m ligger 3-beskyttede naturområder f Rørsø. Der kan derfor i perioder forekomme både padder og flagermus, som kan opholde sig på og omkring lokalplanområdet. Området ligger tæt ved Nysted by og der er igen aktive drikkevandsboringer i umiddelbar nærhed af ansøgte. Solfangere med brine sammenlignes med jordvarmeanlæg, idet transportrør føres i jorden, selv om selv anlægget står oven på jorden. Der er heller ikke registreret private brønde/boringer i umiddelbar nærhed, og afstandskrav som anført i jordvarmebekendtgørelsen kan overholdes. Udledning til overfladevand, risiko for spild til søer, åer, grøfter, dræn Kloakering og håndtering af spildevand Luft Emissioner (partikler, luftarter, trafikos) Lugt

6 DEL 2: Støv Klima Energiforbrug/-afgivelse: Opførelse, drift Vandstandsændringer f lavbundsområder, vandløb, kyster Vindforhold (f turbulens ved bygninger, skove mv.) Støj, lys og skygge Støj og vibrationer, maskin- og ventilations og transportstøj Trafikstøj, ændring af støjbelastning, omkringboende Lysgener, blink fra blanke, reflekterende overflader mm. Skyggevirkninger (skyggediagrammer) og øvrige naboforhold; nærhed, udsigt, indkig etc. Ressourceanvendelse Energiforbrug, opførelse, drift mv. Vandforbrug, kapacitet, recirkulation mv. Produkter, materialer, råstoffer: Genanvendelse, bæredygtig anvendelse Affald, genanvendelse, restprodukter, sortering Landskab Landskabsværdi og særlige landskabstræk Geologiske landskabsprofiler Kulturarv Kirker og deres omgivelser, beskyttelseslinjer Fortidsminder, beskyttelseslinjer Sten- - og jorddiger, beskyttelseslinjer Arkæologisk arv Bygningskulturel og arkitektonisk arv, bevaringsværdige bygninger Bymiljø og kulturmiljø Befolkning Demografi og socioøkonomiske forhold, arbejdspladser, omsætning, bosætning og skattegrundlag, trafikal tilgængelighed mv. Adgang til service, uddannelse og arbejde Boligforhold Menneskers sundhed Rekreation, friluftsliv, grønne områder, kultur og kunst Vandstandsstigninger og med følgende oversvømmelser i forbindelse med evt. åbning af vandløbet gennem området bør undersøges.

7 DEL 2: Risikoforhold såsom brand, eksplosion, giftpåvirkning o.l. Arbejdsmiljøhensyn, sikkerhed, beskyttelse Udviklingsmuligheder i f landområder Materielle goder Adgang til privat og offentlig service, forretninger Affaldshåndtering Forsyningsforhold lys, vand, varme, telekommunikation, digitalt netværk Infrastruktur Betydning for fremkommelighed lokalt og på det overordnede vejnet Arealet skal anvendes til et solcelle- eller solvarmeanlæg samt til rekreativt område. Det er ikke muligt på basis af de på nuværende tidspunkt foreliggende oplysninger, at foretage en vurdering af størrelsen af på den ekstra trafik, der vil komme til området. Det vides ikke, om de mennesker, som skal færdes i det rekreative område, blot vil være beboere i nærområdet, som vil gå eller cykle til området eller om nogle vil køre til området og i givet fald, hvor mange. Adgang til solcelleanlægget bør ske ad Egevænget. Såfremt, at der påregnes, at det rekreative område skal betjene borgere, som kommer i bil, bør der etableres parkeringsareal på området og det skal nærmere overvejes, hvorvidt adgang til dette P-areal også skal foregå ad Egevænget eller om det vil være mere hensigtsmæssigt at skille tung og let motortrafik og etablere adgang for personbiler via Wichmandsvej. Ændringer i adgangsforhold Påvirkning af trafiksikkerhed i området Der må ikke fra anlægget forekomme refleksioner, som er til gene for trafikken på de omkringliggende veje.

8 Interne høringsparters yderligere Høringsparter - interne Natur og Miljø Vejenhed Planafdeling Andre Bemærkninger Natur anbefaler, at vi inddrages i sagen helt fra sagens begyndelse og før idéfasen igangsættes (mama). Resultat af MV-screeningen Plan mv. er vurderet i henhold til lovens 3 og 4 1. Planen fastlægger rammerne for anlægstilladelser til projekter, som er nævnt i lovens bilag 3 eller bilag 4? 2. Planen kan påvirke et udpeget internationalt naturbeskyttelsesområde VÆSENTLIGT? Ja Nej Begrundelse Det vurderes, at et anlæg til produktion af elektricitet ikke kan sammenlignes med et traditionelt værk til fremstilling af elektricitet som f.eks. gasmotorer eller turbineanlæg. Anlægget vil derfor ikke være omfattet af lov om miljøvurdering af planer og programmer (se bilag 3 og 4). 3. Planen fastlægger rammerne for andre anlægstilladelser til projekter, som myndigheden vurderer kan få VÆSENTLIG indvirkning på miljøet? Ja Nej Begrundelse Skal plan/projekt/rammer for anlægstilladelser miljøvurderes? Udfyldes efter ekstern høring Ja Nej Hvilke Følgende myndigheder er blevet hørt, hvis område berøres af forslag til plan eller program (lovpligtigt) Følgende private organisationer er blevet hørt, hvis område berøres af forslag til plan eller program (ikke lovpligtigt)

9 Afgørelse Det er vurderet at planen ikke giver anledning til, at der udarbejdes miljøvurdering. Begrundelse Screeningen viser at der ikke er områder der giver anledning til at der udarbejdes miljøvurdering. De steder hvor der vurderes at kan være en væsentlig påvirkning, er der i lokalplanen indarbejdet bestemmelser omkring dette. Klagevejledning Klagemyndighed, frist og gebyr for klage Klageberettiget er enhver med retlig interesse i sagen samt landsdækkende foreninger og organisationer, der som hovedformål har beskyttelse af natur og miljø eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelsen. Klagemyndighed er Natur- og Miljøklagenævnet, Rentemestervej 8, 2400 København NV. Klage skal være skriftlig og skal indsendes til Guldborgsund Kommune, så vidt muligt elektronisk på natur-miljoeplan@guldborgsund.dk og være modtaget inden 4 uger efter, at du har modtaget afgørelsen/tilladelsen er offentliggjort. Guldborgsund Kommune skal som udgangspunkt ikke senere end 3 uger efter klagefristens udløb, videresende klagen til Naturog Miljøklagenævnet med de, klagen giver anledning til, og vedlægge sagens akter. Du vil modtage kopi af kommunens brev til Natur- og Miljøklagenævnet. Når kommunen videresender klagen til Natur- og Miljøklagenævnet, sender den samtidig en kopi af sin udtalelse til de i klagesagen involverede med en frist for at afgive til Natur- og Miljøklagenævnet på 3 uger fra modtagelsen. Kommunen skal straks underrette Natur- og Miljøklagenævnet, hvis den, efter at klagen er videresendt til nævnet, inddrages i forhandlinger med adressaten for afgørelsen og klageren om tilpasninger af det ansøgte projekt, der er af betydning for klagen. Natur- og Miljøklagenævnet kan sætte behandlingen af sagen i bero, indtil forhandlingerne er afsluttet. Kommunen underretter nævnet om resultatet af forhandlingerne, når de er afsluttet. Det er en betingelse for Natur- og Miljøklagenævnets behandling af din klage, at du indbetaler et gebyr til Natur- og Miljøklagenævnet. Klagegebyret er fastsat til 500 kr. for privatpersoner, virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder. Du modtager en opkrævning på gebyret fra Natur- og Miljøklagenævnet, når nævnet har modtaget klagen fra Guldborgsund Kommune. Du skal benytte denne opkrævning ved indbetaling af gebyret. Natur- og Miljøklagenævnet modtager ikke check eller kontanter. Natur- og Miljøklagenævnet påbegynder behandlingen af klagen, når gebyret er modtaget. Betales gebyret ikke på den anviste måde og inden for den fastsatte frist på 14 dage, afvises klagen fra behandling. Vejledning om gebyrordningen kan findes på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside. Gebyret tilbagebetales, hvis 1) klagesagen fører til, at den påklagede afgørelse ændres eller ophæves, 2) klageren får helt eller delvis medhold i klagen, eller 3) klagen afvises som følge af overskredet klagefrist, manglende klageberettigelse eller fordi klagen ikke er omfattet af Natur- og Miljøklagenævnets kompetence. Det bemærkes, at hvis den eneste ændring af den påklagede afgørelse er forlængelse af frist for efterkommelse af afgørelse som følge af den tid, der er medgået til at behandle sagen i klagenævnet, tilbagebetales gebyret dog ikke. Eventuel domstolsprøvelse Hvis kommunens eller klageinstansens afgørelse ønskes indbragt for en domstol, skal dette ske inden 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt eller offentliggjort. UDPEGNINGSGRUNDLAG FOR NATURA 2000-OMRÅDER Natura 2000-område nr. 173 Smålandsfarvandet og Guldborgsund med kyster (H152, F82, F83, F85, F86) Natura 2000-området består overvejende af et marint areal. Landarealet udgøres af en mere eller mindre bred strimmel land langs det afgrænsede marine område. Strandenge med deres salttålende plantearter findes typisk som langstrakte bånd i kystlinjen. Bag disse, hvor kalkholdigt trykvand træder frem, optræder flere steder rigkær, og i baglandet, på morænejorden, af og til kalkoverdrev (jf. basisanalysen for Natura 2000-området). Udpegningsgrundlag for habitatområde H152 Naturtyper: Sandbanke (1110) Vadeflade (1140) *Lagune (1150) Bugt (1160) Rev (1170) Strandvolde med enårige planter (1210) Strandvolde med flerårige planter (1220) Enårig strandengsvegetation (1310) Strandeng (1330) Forklit (2110) Hvid klit (2120) *Grå/grøn klit (2130) Klitlavning (2190) Næringsrig sø (3150) Brunvandet sø (3160) Kalkoverdrev (6210) *Surt overdrev (6230) Tidvis våd eng (6410) Urtebræmme (6430) *Kildevæld (7220) Rigkær (7230) Bøg på mor (9110) Bøg på muld (9130) Bøg på kalk (9150) Ege-blandskov (9160) *Elle- og askeskov (91E0)

10 Arter: Kransnålalge sø (3140) Skæv vindesnegl *Eremit Bredøret flagermus Damflagermus * angiver prioriteret naturtype eller art Gråsæl Spættet sæl Arter: Udpegningsgrundlag for fuglebeskyttelsesområde F83 Strækningen ved Hyllekrog-Rødsand Skarv (rastende) Rørdrum Knopsvane (rastende) Sangsvane (rastende) Sædgås (rastende) Mørkbuget Knortegås (rastende) Hvinand (rastende) Lille Skallesluger (rastende) Havørn Rørhøg Blishøne (rastende) Klyde Splitterne Fjordterne Havterne Dværgterne Mosehornugle

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER Dato: Hovedansvarlig (navn/initialer):

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER Dato: Hovedansvarlig (navn/initialer): Dato: Hovedansvarlig (navn/initialer): Navn på plan/projekt sags nr. Lokalplan solcelle anlæg nysted 13/13607 Der planlægges for et solcelleanlæg på op til 3 mw areal ca. 5,5 ha. Der planlægges for at

Læs mere

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER Dato: Hovedansvarlig (navn/initialer):

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER Dato: Hovedansvarlig (navn/initialer): Dato: Hovedansvarlig (navn/initialer): Navn på plan/projekt sags nr. Solceller Øster Toreby. Lokalplanområdet udlægges til solceller (el), samt de for anlægget nødvendige funktioner (transformatorstation,

Læs mere

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER Dato: 16-05-2013 Hovedansvarlig (navn/initialer/afdeling): er Nejrup Hansen/NH/Bygge- og lan LOKLLN 163 Marielyst Torv og kommuneplantillæg nr. 19 sag nr. 12/20612 Beskrivelse af planen/projektet (formål

Læs mere

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER Navn på plan/projekt sags nr. Lokalplan 185 - Badeanstalt i Nysted (sags nr. 16/24877) Beskrivelse af planen/projektet (formål og omfang) Lokalplanen omfatter området ved den gamle kalkværksbro i Nysted,

Læs mere

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER Dato: Hovedansvarlig (navn/initialer): Dennis Grønbæk/Dgc

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER Dato: Hovedansvarlig (navn/initialer): Dennis Grønbæk/Dgc Dato: Hovedansvarlig (navn/initialer): Dennis Grønbæk/Dgc Navn på plan/projekt sags nr. Lokalplan 174 idrætscampus. sags nr: 13/53017 Placering: Område i det østlige nykøbing, Østre Allé. Øst for E55,

Læs mere

1 Nye sommerhusområder på Nordfyn

1 Nye sommerhusområder på Nordfyn 30. juni 2017 Notat Nordfyns Kommune Planstrategi om sommerhusområder for Nordfyns Kommune efter Miljøvurderingsloven Projekt nr.: 229149 Dokument nr.: 1224379134 Revision 1 Udarbejdet af LKR Kontrolleret

Læs mere

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER Dato: 17.08.2017 Navn på plan/projekt sags nr. Lokalplan nr. 168 Gedesby (sags nr. 12/39125) Frist: mandag d. 21. august 2017 Beskrivelse af planen/projektet (formål og omfang) Lokalplanen omfatter hele

Læs mere

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER Dato: Hovedansvarlig (navn/initialer):

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER Dato: Hovedansvarlig (navn/initialer): Dato: Hovedansvarlig (navn/initialer): Navn på plan/projekt sags nr. Ny Byskole ved Poul Martin Møllersvej sags. nr. 13/22720 Beskrivelse af planen/projektet (formål og omfang) Der planlægges for en ny

Læs mere

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER Dato: 15 juni 2012 Hovedansvarlig Dennis Grønbæk Christensen (dgc)

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER Dato: 15 juni 2012 Hovedansvarlig Dennis Grønbæk Christensen (dgc) Mindre betydende Dato: 15 juni 2012 Hovedansvarlig Dennis Grønbæk Christensen (dgc) Navn på plan/projekt sags nr. 12/7065 Lokalplan 162 Sommerhuse ved Dansk folkeferie Beskrivelse af planen/projektet (formål

Læs mere

GODKENDELSE TIL ETABLERING AF RØRBRO PÅ DET OFFENTLIGT VANDLØB 43, EGEHØJLØBET

GODKENDELSE TIL ETABLERING AF RØRBRO PÅ DET OFFENTLIGT VANDLØB 43, EGEHØJLØBET Erling Edlund Andersen Høvænge skovene A/S Bjerregårdsvej 4 2500 Valby Mail: erling@edlund.dk GODKENDELSE TIL ETABLERING AF RØRBRO PÅ DET OFFENTLIGT VANDLØB 43, EGEHØJLØBET 03-09-2014 Vandløbsmyndigheden

Læs mere

NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017)

NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) Kommuneplantillæg nr. 001 for lokalcenter i nordøstlige del af Hovedgaden i

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 019 Overførelse af ejendom fra sommerhusområde S 6.1 til fritidsområde LF 6.4

Forslag til kommuneplantillæg nr. 019 Overførelse af ejendom fra sommerhusområde S 6.1 til fritidsområde LF 6.4 NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til kommuneplantillæg nr. 019 Overførelse af ejendom fra sommerhusområde S 6.1 til fritidsområde LF 6.4 Dato: april

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 007 for Færgevej 61 i Frederikssund Dato: 19. december 2018 Sagsbehandler: rburv J.nr.: P

Kommuneplantillæg nr. 007 for Færgevej 61 i Frederikssund Dato: 19. december 2018 Sagsbehandler: rburv J.nr.: P NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) Kommuneplantillæg nr. 007 for Færgevej 61 i Frederikssund Dato: 19. december

Læs mere

IKKE-VVM PLIGT AF JORDFORDELING PÅ SYDFALSTER

IKKE-VVM PLIGT AF JORDFORDELING PÅ SYDFALSTER Guldborgsund Kommune Center for Teknik & Miljø v. Frederik Cordes, fc@guldborgsund.dk IKKE-VVM PLIGT AF JORDFORDELING PÅ SYDFALSTER 13-02-2019 Guldborgsund kommune har den 29. januar 2019 modtaget materialet

Læs mere

Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7

Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7 MILJØVURDERING AF PLANER - SCREENINGSSKEMA 30. november 2016 Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7 Læsevejledning Lov om miljøvurdering af planer og programmer indebærer, at offentlige

Læs mere

Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6

Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6 MILJØVURDERING AF PLANER - SCREENINGSSKEMA xx april 2016 Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6 Læsevejledning Lov om miljøvurdering af planer og programmer indebærer, at offentlige myndigheder

Læs mere

Lokalplan nr. 110 for Park Teatret Dato: 18. januar 2018 Sagsbehandler: rburv J.nr.: P

Lokalplan nr. 110 for Park Teatret Dato: 18. januar 2018 Sagsbehandler: rburv J.nr.: P NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) Lokalplan nr. 110 for Park Teatret Dato: 18. januar 2018 Sagsbehandler: rburv

Læs mere

1 - Tillæg til spildevandsplan - ændret tidsplan for p

1 - Tillæg til spildevandsplan - ændret tidsplan for p 1 - Tillæg til spildevandsplan - ændret tidsplan for p 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 2 - SMV tillæg til spildevandsplan ændret tidsplan NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Beskrivelse af rev. Ikke relevant. indvirkning. indvirkning Neutral. Negativ

Beskrivelse af rev. Ikke relevant. indvirkning. indvirkning Neutral. Negativ Udarbejdet af mn661 19.12.2016 Plan nr.: lokalplan nr. 5 Tekst: Ophævelse af del af lokalplan nr. 5 Skema status Dato Udfyldt/rev. af Beskrivelse af rev. Bygherre A Team Plan B 19.12.2016 Mn661 Miljøvurderingsgruppen

Læs mere

Kommuneplantillæg 002 for bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer i Skibby Dato: 06. oktober 2017

Kommuneplantillæg 002 for bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer i Skibby Dato: 06. oktober 2017 NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) Kommuneplantillæg 002 for bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer i Skibby

Læs mere

LANDZONETILLADELSE DYREHJEM FOR HUNDE OG KATTE. MATR. NR. 10-i, Bønnet By, Horbelev, Slotsvej 3, 4871 Horbelev.

LANDZONETILLADELSE DYREHJEM FOR HUNDE OG KATTE. MATR. NR. 10-i, Bønnet By, Horbelev, Slotsvej 3, 4871 Horbelev. Charlotte og Jan Gram Slotsvej 3 4871 Horbelev Sendt til: dyrehjem@gmail.com 12. MARTS 2013 LANDZONETILLADELSE DYREHJEM FOR HUNDE OG KATTE MATR. NR. 10-i, Bønnet By, Horbelev, Slotsvej 3, 4871 Horbelev.

Læs mere

Screening af Vandforsyningsplan

Screening af Vandforsyningsplan Screening af Vandforsyningsplan 2019-2028 I henhold til Miljøvurderingsloven 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges rammer for fremtidige anlægstilladelser til projekter, der kan

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 015 Dato: 14-01-2015 Sagsbehandler: Mkchr J.nr.: 01.02.15-P16-15

Forslag til kommuneplantillæg nr. 015 Dato: 14-01-2015 Sagsbehandler: Mkchr J.nr.: 01.02.15-P16-15 NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til kommuneplantillæg nr. 015 Dato: 14-01-2015 Sagsbehandler: Mkchr J.nr.: 01.02.15-P16-15 LÆSEVEJLEDNING Lov om

Læs mere

Lokalplan nr. 117 for ny dagligvarebutik i Skibby nord Dato: 30. oktober 2017 Sagsbehandler: ejjep J.nr.: P

Lokalplan nr. 117 for ny dagligvarebutik i Skibby nord Dato: 30. oktober 2017 Sagsbehandler: ejjep J.nr.: P NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) Lokalplan nr. 117 for ny dagligvarebutik i Skibby nord Dato: 30. oktober 2017

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 091 for udstykning af ejendom på Jerichausvej Dato: 15. februar 2016 Sagsbehandler: mfels J.nr.:01.02.

Forslag til lokalplan nr. 091 for udstykning af ejendom på Jerichausvej Dato: 15. februar 2016 Sagsbehandler: mfels J.nr.:01.02. NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til lokalplan nr. 091 for udstykning af ejendom på Jerichausvej Dato: 15. februar 2016 Sagsbehandler: mfels J.nr.:01.02.05-P16-14-15

Læs mere

Miljøscreening af forslag til Tillæg 19 til Kommuneplan 2013, Varde Kommune Vestbanegården, Varde

Miljøscreening af forslag til Tillæg 19 til Kommuneplan 2013, Varde Kommune Vestbanegården, Varde Miljøscreening af forslag til Tillæg 19 til Kommuneplan 2013, Varde Kommune Vestbanegården, Varde 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Miljøscreeningen... 3 2. Konklusion... 6 3. Bilag A: Visualisering eller lignende

Læs mere

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Bilag 1 Screeningsskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Kommuneplantillæg nr. 8 Ishøj Kommune har igangsat udarbejdelsen af et lokalplanforslag

Læs mere

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13.

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13. Screening af Forslag til Lokalplan 137 Rækkehuse på Fortvej. I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges rammer for fremtidige

Læs mere

Lokalplan nr. 095 for boliger ved Byvej 47 Dato: Oktober 2016 Sagsbehandler: rburv J.nr.: Dok. nr.:

Lokalplan nr. 095 for boliger ved Byvej 47 Dato: Oktober 2016 Sagsbehandler: rburv J.nr.: Dok. nr.: NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Lokalplan nr. 095 for boliger ved Byvej 47 Dato: Oktober 2016 Sagsbehandler: rburv J.nr.: Dok. nr.: LÆSEVEJLEDNING Lov om

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 030 for rammeområde B 1.29 Dato: Oktober 2016 Sagsbehandler: rburv J.nr.: P

Forslag til kommuneplantillæg nr. 030 for rammeområde B 1.29 Dato: Oktober 2016 Sagsbehandler: rburv J.nr.: P NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til kommuneplantillæg nr. 030 for rammeområde B 1.29 Dato: Oktober 2016 Sagsbehandler: rburv J.nr.: 01.02.03-P16-3-16

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 049 og kommuneplantillæg nr. 011 for erhvervsområde ved Københavnsvej i Slangerup.

Forslag til lokalplan nr. 049 og kommuneplantillæg nr. 011 for erhvervsområde ved Københavnsvej i Slangerup. NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til lokalplan nr. 049 og kommuneplantillæg nr. 011 for erhvervsområde ved Københavnsvej i Slangerup. Dato: November

Læs mere

Lokalplan nr. 118 for Kvinderup Dato: 06. august 2018 Sagsbehandler: rburv J.nr.: P

Lokalplan nr. 118 for Kvinderup Dato: 06. august 2018 Sagsbehandler: rburv J.nr.: P NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LOV nr 425 af 18/05/2016) Lokalplan nr. 118 for Kvinderup Dato: 06. august 2018 Sagsbehandler: rburv J.nr.:

Læs mere

Screeningen er gennemført for at afklare, hvorvidt nedlæggelsen af DuPonts interne renseanlæg, kan føre til væsentlige påvirkninger på miljøet.

Screeningen er gennemført for at afklare, hvorvidt nedlæggelsen af DuPonts interne renseanlæg, kan føre til væsentlige påvirkninger på miljøet. Bilag 2b: Miljøscreening af tillæg 5 (Dupont) til Spildevandsplanen for Billund Kommune 2011-2018 Byg & Plan, den 21/12/16 Billund Kommune har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til tillæg til lokalplan nr. 253 Go-kartbane i Hedeland Planens indhold Lokalplantillæg giver mulighed for at delområde

Læs mere

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Lokalplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer,

Læs mere

Lokalplanområdet vurderes at være artsfattigt og med relativt lav naturværdi.

Lokalplanområdet vurderes at være artsfattigt og med relativt lav naturværdi. Ingen Ikke væsentlig Væsentlig Miljøvurdering af planer og programmer Screeningsskema iht. lovbekendtgørelse nr. 936 af 24/9 2009. Screeningen (forundersøgelsen) omfatter sandsynlige væsentlige påvirkning

Læs mere

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER Dato: 18. februar 2014 Hovedansvarlig: Maria Engsig Østergaard (meste)

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER Dato: 18. februar 2014 Hovedansvarlig: Maria Engsig Østergaard (meste) Dato: 18. februar 2014 Hovedansvarlig: Maria Engsig Østergaard (meste) Navn på plan/projekt sags nr. Lokalplan nr. 158 Sakskøbing - bymidte (sags nr. 11/42338) Frist: tirsdag d. 4. marts 2014 Beskrivelse

Læs mere

potentielle naturområder, økologiske forbindelser og potentielle økologiske forbindelser.

potentielle naturområder, økologiske forbindelser og potentielle økologiske forbindelser. Teknik og Miljø Rådhuset Torvet 1 5800 Nyborg SCREENING (FORUNDERSØGELSE) FOR MILJØVURDERING AF kommuneplantillæg nr. 11 for Grønt Danmarkskort i Nyborg Kommune Tlf. 6333 7000 Fa. 6333 7001 kommune@nyborg.dk

Læs mere

Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer NOTAT Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til lokalplan nr. 029 Dato: 5. oktober 2009 Sagsbehandler: jrhan J.nr.: 017684-2008 Dok. nr.: 454708 LÆSEVEJLEDNING

Læs mere

IKKE-VVM PLIGT AF SKOVREJSNING I GEDSER

IKKE-VVM PLIGT AF SKOVREJSNING I GEDSER Scandlines Danmark A/S Att. Bjarke Jakobsen Bjarke.Jakobsen@scandlines.com IKKE-VVM PLIGT AF SKOVREJSNING I GEDSER 20-01-2014 Center for Miljø & Plan har den 10. december 2013 modtaget materiale vedr.

Læs mere

Lokalplanforslag 115 for Pedersholmparken 10.

Lokalplanforslag 115 for Pedersholmparken 10. NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Lokalplanforslag 115 for Pedersholmparken 10. Dato: 8. maj 2017 Sagsbehandler: prybo J.nr.: 01.02.05-P16-8-17 Dok. nr.:

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 107 for boliger ved Fogedgårdsvej i Skibby Dato: 13. oktober 2016 Sagsbehandler: ejjep J.nr.: P Dok. nr.

Forslag til lokalplan nr. 107 for boliger ved Fogedgårdsvej i Skibby Dato: 13. oktober 2016 Sagsbehandler: ejjep J.nr.: P Dok. nr. NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til lokalplan nr. 107 for boliger ved Fogedgårdsvej i Skibby Dato: 13. oktober 2016 Sagsbehandler: ejjep J.nr.:

Læs mere

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø November 2014 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING

Læs mere

Screening. Afgørelse om miljøvurdering. Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst

Screening. Afgørelse om miljøvurdering. Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst Screening Afgørelse om miljøvurdering Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø 14. maj 2018 SCREENINGSSKEMA I henhold til 8 i lov om miljøvurdering

Læs mere

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 172 for boliger på Lundebjerggårdsvej

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 172 for boliger på Lundebjerggårdsvej Miljøscreening af forslag til Lokalplan 172 for boliger på Lundebjerggårdsvej Sammenfatning Forslag til Lokalplan 172 for boliger på Lundebjerggårdsvej giver mulighed for etablering af en bebyggelse i

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 038 for boliger ved Strandvej 2 Dato: 15. maj 2017 Sagsbehandler: rburv J.nr.: P

Kommuneplantillæg nr. 038 for boliger ved Strandvej 2 Dato: 15. maj 2017 Sagsbehandler: rburv J.nr.: P NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LOV nr 425 af 18/05/2016) Kommuneplantillæg nr. 038 for boliger ved Strandvej 2 Dato: 15. maj 2017 Sagsbehandler:

Læs mere

Screening for miljøvurdering Forslag til Lokalplan 76 for en udvidelse af Dragør Badehotel med tilhørende kommuneplantillæg

Screening for miljøvurdering Forslag til Lokalplan 76 for en udvidelse af Dragør Badehotel med tilhørende kommuneplantillæg Screening for miljøvurdering Forslag til Lokalplan 76 for en udvidelse af Dragør Badehotel med tilhørende kommuneplantillæg Dragør Kommunalbestyrelse har besluttet, at der skal udarbejdes lokalplan for

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 035 for Nyt boligområde ved Esrogårdsvej, Gerlev Dato: Januar 2016 Sagsbehandler: rburv J.nr.:

Forslag til kommuneplantillæg nr. 035 for Nyt boligområde ved Esrogårdsvej, Gerlev Dato: Januar 2016 Sagsbehandler: rburv J.nr.: NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til kommuneplantillæg nr. 035 for Nyt boligområde ved Esrogårdsvej, Gerlev Dato: Januar 2016 Sagsbehandler: rburv

Læs mere

Vurdering efter lov om miljøvurdering af planer og programmer

Vurdering efter lov om miljøvurdering af planer og programmer MILJØSCREENING FORSLAG TIL TILLÆG NR. 1 TIL SPILDEVANDSPLAN 2016-2019 OMKLASSIFICERING AF SØRENDEN Vurdering efter lov om miljøvurdering af planer og programmer Tillæg nr. 1 til Samsø Kommunes Spildevandsplan

Læs mere

rammeområder i Forslag til Kommuneplan for Billund Kommune

rammeområder i Forslag til Kommuneplan for Billund Kommune Miljøscreening af rammeområder i Forslag til Kommuneplan 2017-2029 for Billund Kommune De væsentlige ændringer i revisionen af kommuneplanen for Billund Kommune er blevet miljøvurderet og indgår i den

Læs mere

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 13.03.L01 Feriecenter og vandrerhjem ved Lønne

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 13.03.L01 Feriecenter og vandrerhjem ved Lønne Miljøscreening af forslag til Lokalplan 13.03.L01 Feriecenter og vandrerhjem ved Lønne 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Miljøscreeningen... 3 2. Konklusion... 6 3. Klagevejledning... 7 Oversigtskort Lokalplanområdet

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat. Rammeplan for indsatsplanlægning. Indsatsplan for Løkken Vandværk

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat. Rammeplan for indsatsplanlægning. Indsatsplan for Løkken Vandværk Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Rammeplan for indsatsplanlægning og Indsatsplan for Løkken Vandværk Kontor/team: Vand og Jord Sagsbehandler: BPJ, JCRR Sags.nr.: 09.08.24-P16-1-14

Læs mere

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer.

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer. SCREENING FOR MILJØVURDERING Ophævelse af lokalplan nr. 3.6 Baggrund og formål Det eksisterende erhvervsareal i Ravnkilde er ved at være solgt. Der er dog et markareal vest og nord for det eksisterende

Læs mere

LANDZONETILLADELSE TIL OPSÆTNING AF MI- KRO-VINDMØLLE

LANDZONETILLADELSE TIL OPSÆTNING AF MI- KRO-VINDMØLLE John Lyhne-Hansen Stoubyparken 3 4873 Væggerløse Sendt til: uharkjaer@yahoo.dk 9. APRIL 2014 LANDZONETILLADELSE TIL OPSÆTNING AF MI- KRO-VINDMØLLE Matr. Nr. 2d Tjæreby By, Nykøbing F., Gedser Landevej

Læs mere

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer.

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer. 1/9 Screening for miljøvurdering af Natura 2000-handleplan 2016-2021 Salten Å, Salten Langsø, Mossø og søer syd for Salten Langsø og dele af Gudenå nr. 52, habitatområde H48 og Fuglebeskyttelsesområde

Læs mere

LANDZONETILLADELSE - HUSSTANDSVINDMØLLE

LANDZONETILLADELSE - HUSSTANDSVINDMØLLE Urhøj Smedje ApS Krogvejen 40 4281 Gørlev Att: Heidi Daggaard Johansen Sendt til: heidi@urhoj.dk 3. JULI 2013 LANDZONETILLADELSE - HUSSTANDSVINDMØLLE Matr. Nr. 42m, Grænge By, Toreby, Majbøllevej 166,

Læs mere

Afgørelse Fjernvarmeforsyning af Nyt OUH vurderes ikke at få væsentlig indvirkning på miljøet, og der udarbejdes derfor ikke en VVM-redegørelse.

Afgørelse Fjernvarmeforsyning af Nyt OUH vurderes ikke at få væsentlig indvirkning på miljøet, og der udarbejdes derfor ikke en VVM-redegørelse. Fjernvarme Fyn A/S Kopi: NGF Nature Energy Distribution A/S By- og Kulturforvaltningen Erhverv og Bæredygtighed Industri og Klima Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk Notat

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 102 for nyt boligområde ved Esrogårdsvej, Gerlev Dato: Januar 2016 Sagsbehandler: rburv J.nr.:

Forslag til lokalplan nr. 102 for nyt boligområde ved Esrogårdsvej, Gerlev Dato: Januar 2016 Sagsbehandler: rburv J.nr.: NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til lokalplan nr. 102 for nyt boligområde ved Esrogårdsvej, Gerlev Dato: Januar 2016 Sagsbehandler: rburv J.nr.:

Læs mere

Screening i henhold til 3, stk. 1, nr. 3 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer nr af 10. december 2015.

Screening i henhold til 3, stk. 1, nr. 3 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer nr af 10. december 2015. 1/5 Screening for krav om miljøvurdering af Natura 2000 handleplanforslag 2016-2021 Hejede Ovedrev, Valborup Skov og Valsølille Sø, Natura 2000 område nr. 146, Habitatområde H129 Screening i henhold til

Læs mere

Miljøscreening af forslag til

Miljøscreening af forslag til Miljøscreening af forslag til tillæg 12 til Kommuneplan 2013, Varde Kommune og lokalplan 05.01.L02 - område til campingog ferieformål ved Hvidbjerg Strand i Blåvand 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Miljøscreeningen...

Læs mere

Syddjurs Kommune Plan & Byg Ebeltoft Rådhus

Syddjurs Kommune Plan & Byg Ebeltoft Rådhus Syddjurs Kommune Plan & Byg Ebeltoft Rådhus Afgørelse om ikke miljøvurderingspligt af Kommuneplantillæg 7 for Syddjurs Klimatilpasningsplan 2014. Afgørelse På baggrund af oplysninger i Bilag 1 afgør Natur

Læs mere

Screeningsafgørelse af Aabenraa Kommunes Spildevandsplan

Screeningsafgørelse af Aabenraa Kommunes Spildevandsplan Kultur, Plan & Fritid Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 23-10-2018 Sagsnr.: 16/31364 Kontakt: Kim Lyster Hansen Direkte tlf.: 7376 7277 E-mail: klh@aabenraa.dk Screeningsafgørelse af Aabenraa

Læs mere

LANDZONETILLADELSE BED & BREAKFAST. Matr. Nr. 1a, Olstrup By, Engestofte, Engestoftevej 91, 4990 Sakskøbing

LANDZONETILLADELSE BED & BREAKFAST. Matr. Nr. 1a, Olstrup By, Engestofte, Engestoftevej 91, 4990 Sakskøbing Poul-Erik Kiel Søndergaard Engestoftevej 91 4990 Sakskøbing Sendt til: ps@soeholt.nu 4. JULI 2013 LANDZONETILLADELSE BED & BREAKFAST Matr. Nr. 1a, Olstrup By, Engestofte, Engestoftevej 91, 4990 Sakskøbing

Læs mere

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan 2012-2026. Tillægget til spildevandsplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer. Ved Gert Johansen

Miljøvurdering af planer og programmer. Ved Gert Johansen Miljøvurdering af planer og programmer Ved Gert Johansen Loven og direktivet Lov om miljøvurdering af planer og programmer bek. nr. 936 af 24. september 2009 Gennemfører direktiv 2001/42/EF om vurdering

Læs mere

Ansvarlig sagsbehandler

Ansvarlig sagsbehandler Beskrivelse af planforslag Klimatilpasningsplanen består af en baggrundsrapport og en decideret tillæg til Kommuneplan 2013. Begge dele skal miljøvurderes i forhold til lovgivningen omkring miljøvurdering

Læs mere

Miljøscreening af forslag til Lokalplan for et ejendomskontor i Lundebjerg-bebyggelsen, Skovlunde.

Miljøscreening af forslag til Lokalplan for et ejendomskontor i Lundebjerg-bebyggelsen, Skovlunde. Miljøscreening af forslag til Lokalplan 038-1 for et ejendomskontor i Lundebjerg-bebyggelsen, Skovlunde. Sammenfatning Forslag til Lokalplan nr. 038-1 giver mulighed for, at opføre en bygning på et friareal

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Lokalplan/kommuneplantillæg nr.: Lokalplan nr. 900.3160 L09 og kommuneplantillæg nr. 15 Kontor/team: Sagsbehandler: Team Plan og Erhvervsudvikling

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg 014 for Femhøj Dato: 09/01/2015 Sagsbehandler: Mkchr J.nr.: P

Forslag til kommuneplantillæg 014 for Femhøj Dato: 09/01/2015 Sagsbehandler: Mkchr J.nr.: P NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til kommuneplantillæg 014 for Femhøj Dato: 09/01/2015 Sagsbehandler: Mkchr J.nr.: 01.02.03-P16-2-14 LÆSEVEJLEDNING

Læs mere

Miljøscreening af. Måned, Årstal Kommuneplantillæg nr. 4

Miljøscreening af. Måned, Årstal Kommuneplantillæg nr. 4 af Måned, Årstal Kommuneplantillæg nr. 4 Januar, 2019 Oversigtskort Oversigtskort. Blå markering viser kommuneplanramme 2.1.E.9. Det med rød streg angivne område er den del, der oprettes en ny kommuneplanramme

Læs mere

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg 2017.11 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og

Læs mere

Bilag 1: Miljøscreeningsskema for udkast til Vandforsyningsplan for Frederiksberg Kommune,

Bilag 1: Miljøscreeningsskema for udkast til Vandforsyningsplan for Frederiksberg Kommune, Bilag 1: Miljøscreeningsskema for udkast til Vandforsyningsplan for Frederiksberg Kommune, 2018 2028 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 1 skal Frederiksberg

Læs mere

Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer

Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer By og Landskab, Plan Dato: 31. oktober 2013 Sagsnr.: Dok.id.: Sagsbeh.: aso / moho Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer Det udfyldte skema bruges til at afgøre, om der er tale om en

Læs mere

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 160 for Skovlunde Bymidte Nord

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 160 for Skovlunde Bymidte Nord Miljøscreening af forslag til Lokalplan 160 for Skovlunde Bymidte Nord Sammenfatning Forslag til Lokalplan 168 giver mulighed for at etablere et nyt bystræde der skal skabe et sammenhængende forløb der

Læs mere

Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer NOTAT Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til lokalplan nr. 041, Mejerigårdsvej i Lyngerup Dato: August 2011 Sagsbehandler: prybo J.nr.: 018561-2010 Dok.

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 034 ved Fabriksvangen og Raasigvangen Dato: Oktober 2016

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 034 ved Fabriksvangen og Raasigvangen Dato: Oktober 2016 NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til Kommuneplantillæg nr. 034 ved Fabriksvangen og Raasigvangen Dato: Oktober 2016 Sagsbehandler: jbcre LÆSEVEJLEDNING

Læs mere

Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan for Haderslev Kommune, Kloakerede områder

Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan for Haderslev Kommune, Kloakerede områder Skema A Screening af Forslag til tillæg nr. 21 til Spildevandsplan 2008-2012 for Haderslev Kommune Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan 2008-2012 for Haderslev Kommune, Kloakerede områder Planens overordnende

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Lokalplan/kommuneplantillæg nr.: 913.413-L2 og kommuneplantillæg Sags.nr.: 9..4-K8-1-15 nr. 36 Kontor/team: Team Plan og Erhvervsudvikling Sagsbehandler:

Læs mere

Planen vurderes, på baggrund af nedenstående miljøscreening, ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering.

Planen vurderes, på baggrund af nedenstående miljøscreening, ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering. Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 12. juli 2018 Sagsnr.: 18/6729 Kontakt: Tobias Knudsen Direkte tlf.: 7376 7359 E-mail: tbkn@aabenraa.dk Screeningsafgørelse

Læs mere

Forslag til lokalplan 083 for landkolonien Jomsborg og kommuneplantillæg 022 til kommuneplan

Forslag til lokalplan 083 for landkolonien Jomsborg og kommuneplantillæg 022 til kommuneplan NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til lokalplan 083 for landkolonien Jomsborg og kommuneplantillæg 022 til kommuneplan 2013-2025. Dato: juli 2015

Læs mere

Screeningsafgørelse for forslag til Lokalplan nr. 300 for etagebyggeri ved Hovedgaden, Granvej og Ole Kirksvej.

Screeningsafgørelse for forslag til Lokalplan nr. 300 for etagebyggeri ved Hovedgaden, Granvej og Ole Kirksvej. Screeningsafgørelse for forslag til Lokalplan nr. 300 for etagebyggeri ved Hovedgaden, Granvej og Ole Kirksvej. Billund Kommune har i henhold til Miljøvurderingsloven (LBK nr. 1533 af 10/12/2015: Bekendtgørelse

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 036 for Centerområde i Lille Blødekvarteret

Forslag til kommuneplantillæg nr. 036 for Centerområde i Lille Blødekvarteret NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til kommuneplantillæg nr. 036 for Centerområde i Lille Blødekvarteret Dato: 12. oktober 2016 Sagsbehandler: rburv

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 04.82 for Frederiksværk Lystbådehavn Dato oktober 2018 Deltagere ved screeningsmøde Inge Hansen Læservejledning:

Læs mere

AFGØRELSE: IKKE VVM-PLIGT - GEDSER

AFGØRELSE: IKKE VVM-PLIGT - GEDSER Refa Energi A/S Energivej 4 4800 Nykøbing F. Att. Inge-Lise Pedersen AFGØRELSE: IKKE VVM-PLIGT - GEDSER 19. OKTOBER 2017 Guldborgsund Kommunen har revideret halmvarmeværkets miljøgodkendelse fra 1987 til

Læs mere

Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer NOTAT Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til lokalplan nr. 032 Jægerspris Kraftvarme Dato: 07. måned 2009 Sagsbehandler: jrhan J.nr.: 015861-2009 Dok. nr.:

Læs mere

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER. At udlægge området til offentlige formål i form af undervisning, institutioner og kulturelle aktiviteter.

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER. At udlægge området til offentlige formål i form af undervisning, institutioner og kulturelle aktiviteter. Dato: 25-10-2010 Hovedsvarlig (navn/initialer/afdeling): ANOL Navn på pl/projekt sags nr. Lokalpl 146 Campus ved Bispegade Beskrivelse af plen/projektet (formål og omfg) At udlægge området til offentlige

Læs mere

Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan

Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan 138 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 08.7 for Skansevej Dato marts 2013 Deltagere ved screeningsmøde Jørgen krog Læservejledning: Lov om af planer

Læs mere

Screeningsskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer Lokalplan nr. Udført af: Dato:

Screeningsskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer Lokalplan nr. Udført af: Dato: sskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer Lokalplan nr. Udført af: Dato: 2016-xx-P.U.Bruunsvej, Faaborg Emil Julius Hansen (emjuh) Den 27.9.2016 Sagsnr.: Indledende screening Ja Nej Planen er

Læs mere

Væsentlig negativ indvirkning Skal anvendes, når planen medfører væsentlige ændringer i forhold til det bestående miljø.

Væsentlig negativ indvirkning Skal anvendes, når planen medfører væsentlige ændringer i forhold til det bestående miljø. 1/8 Screening for miljøvurdering af planforslag Rammeplan for grundvandsbeskyttelse i Skanderborg Kommune i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Udfyldning af skemaet Skemaet er udfyldt

Læs mere

Miljøscreening. i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening. i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til kommuneplantillæg nr. 018 Håndværksområde ved Skuldelev Dato: 10. marts 2015 Sagsbehandler: dejds J.nr.: Dok.

Læs mere

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer.

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer. 1/9 Screening for miljøvurdering af Natura 2000-handleplan 2016-2021 Horsens Fjord, havet øst for og Endelave, Natura 2000-område nr. 56, habitatområde H52 og Fuglebeskyttelsesområde F36 Screening i henhold

Læs mere

DISPENSATION FRA NATURBESKYTTELSESLOVEN SKOV- BYGGELINJE OG Å-BESKYTTELSESLINJE

DISPENSATION FRA NATURBESKYTTELSESLOVEN SKOV- BYGGELINJE OG Å-BESKYTTELSESLINJE Til Telcon A/S Att. Camilla Klingenberg Terp ck@telcon.dk 19-04-2017 DISPENSATION FRA NATURBESKYTTELSESLOVEN SKOV- BYGGELINJE OG Å-BESKYTTELSESLINJE Center for Teknik & Miljø har modtaget din ansøgning

Læs mere

SCREENING FOR MILJØVURDERING. Forslag Lokalplan 13.6 og forslag Kommuneplantillæg 8 - Blokland 2017

SCREENING FOR MILJØVURDERING. Forslag Lokalplan 13.6 og forslag Kommuneplantillæg 8 - Blokland 2017 SCREENING FOR MILJØVURDERING Forslag Lokalplan 13.6 og forslag Kommuneplantillæg 8 - Blokland 2017 1 Screening for miljøvurdering I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete

Læs mere

Screening for miljøvurdering af planforslag i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Screening for miljøvurdering af planforslag i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer 1/6 Screening for miljøvurdering af planforslag i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Udfyldning af nedenstående skema Skemaet kan udfyldes med følgende fem svarmuligheder: Til emner,

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan for Allegade Nord Dato oktober 2014

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan for Allegade Nord Dato oktober 2014 Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 04.76 for Allegade Nord Dato oktober 2014 Deltagere ved screeningsmøde Jørgen Krog og Mette Skafte Vestergaard

Læs mere

Afgørelse om at der ikke foretages miljøvurdering af forslagene til de kommunale Natura 2000 handleplaner

Afgørelse om at der ikke foretages miljøvurdering af forslagene til de kommunale Natura 2000 handleplaner Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 24-05-2017 Sagsnr.: 13/42997 Kontakt: Torben Hansen Direkte tlf.: 7376 7358 E-mail: tha@aabenraa.dk Afgørelse om at der ikke foretages miljøvurdering

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Til berørte myndigheder Dato 8. februar 2017 Sagsnr. 01.02.03-P15-3-13 TEKNIK, MILJØ OG ERHVERV Miljøvurdering af Kommuneplan 2017 høring vedr. screening og scoping Frederikssund Kommune er i færd med

Læs mere

Kommuneplantillæg 041 til Kommuneplan for Frederikssund Kommune

Kommuneplantillæg 041 til Kommuneplan for Frederikssund Kommune NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LOV nr 425 af 18/05/2016) Kommuneplantillæg 041 til Kommuneplan 2013-2015 for Frederikssund Kommune Dato:

Læs mere