Projektbeskrivelse efteråret 2014

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projektbeskrivelse efteråret 2014"

Transkript

1 Projektbeskrivelse efteråret 2014 Indledning Nordic Song Festival kan i sommerren 2015 fejre et års fødselsdag! Festivalen blev afholdt første gang i 2014, i idylliske omgivelser i Strömsbruk, Sverige, og var en stor publikumssucces. Også arrangører og elever var meget positive overfor både projektet og festivalens resultater. I 2015 udvider festivalen, og afholdes både i Strömsbruk, som denne projektbeskrivelse omhandler, og på Askov Højskole i Danmark. Nordic Song Festival har visioner om på sigt at skabe tiltag i alle de nordiske lande. I efteråret 2014 dannedes en svensk ideel forening for festivalen 1, med en bestyrelse bestående af vægtige kapaciteter fra Danmark, Norge og Sverige, og med repræsentanter fra vidt forskellige sider af erhvervs- og kulturlivet. Bestyrelsen arbejder på nuværende tidspunkt på en række tiltag for at etablere Nordic Song Festival som bevægelse og som brand, både for at tiltrække og fastholde investorer, og for at blive et bærende videns- og udviklingscenter for den nordiske sang. Grundlægger og kunstnerisk leder af Nordic Song Festival er den dansk-svenske sopran Gitta-Maria Sjöberg, som har haft en imponerende karriere både på Operaen i København og på de internationale operascener. Gitta-Maria har hele sit liv haft en passion for den nordiske sang, og hun har udviklet både festivalens visioner og kunstneriske indhold. Hun fortæller: Den nordiske sang, den nordiske tone vækker genklang i os alle og den skal vi værne om! Jeg vil skabe et sted, hvor vi kan mødes om sangen og om alt det, der binder os sammen som 'nordboere'. Samtidig vil jeg gerne bygge bro mellem fortidens nordiske toner og næste generation af sangtalenter, komponister og udøvende. Med visioner om både at fokusere på uddannelse, forskning og kunstneriske fremførelser har Nordic Song Festival allerede vakt stor interesse hos både ældre og yngre sangere, hos kulturpolitikere, fonde og sponsorer, kunstnere og det almene festivalpublikum. Vi håber, at 2015 vil være året, hvor festivalen for alvor bliver kendt for at forene nogle af Nordens ypperste sangkunstnere, for at støtte unge sang- og klavertalenter og for at styrke både ældre og nye nordiske toner. 1 Nordisk Sångfestival Ideell Förening, organisationsnummer

2 Nordic Song Festival Den første Nordic Song Festival åbnede i sommeren 2014 i den lille Midtsvenske by Strömsbruk i Hälsingland. På trods af begrænsede midler var festivalen en stor succes med tilfredse arrangører, glade sang- og klaverelever og et rørt publikum. Festivalugen bød på sangkunst på højeste internationale niveau, samt en masse samvær publikum og deltagere imellem, med kunsten og sangen som det fælles fokus. I 2015 udvides festivalen i Strömsbruk. Både antallet af elever og koncerter forstørres, og et projekt for børn og unge tilføres. Festivalens målgrupper er: Unge sang- og pianistelever Undervisere indenfor det musiske Et publikum fra alle steder i Norden med interesse for nordisk kultur og sang Omgivende målgruppe: alle de, der har interesse for nordisk sang, men ikke har mulighed for at rejse til Strömsbruk. Denne målgruppe nås gennem de sociale medier, gennem vidensdeling og med tiden også gennem transmissioner/broadcasts af koncerter mv. Ugens forløb På Nordic Song Festival vil unge sang- og klaver elever dagligt modtage undervisning af nogle af Nordens bedste sangcoaches, samt af en kropsterapeut, en regissør og en dygtig pianist. I undervisning ved daglige, åbne masterclasses støttes morgendagens nordiske sang- og klavertalenter i sceniske fremførsler, i sangteknik, udtale og musikalitet og for pianisterne særligt i kunsten at balancere mellem akkompagnement og solisterier. Herudover vil festivalen byde på nordisk mad, kunstudstilling med et nordisk tema, daglige sanglege og andre sangaktiviteter for børn, samt forskellige lokale tiltag, som skabes i samarbejde med lokale ildsjæle. Hver aften vil nogle af Nordens ledende solister og kor afholde koncerter. En enkelt aften vil være en elevkoncert.

3 Tre kerneområder Nordic Song Festival har tre kerneområder: forskning, uddannelse og fremførelser. Forskning: festivalen støtter op om forskning i nordisk sang, både den rent akademiske forskning og et bredere, kunstnerisk forskningsarbejde, som foregår på kunstens præmisser. Med forskningen følger dokumentation og videreudvikling af sangtraditionen og nye, nordiske vokalværker, som vil berige både festivalen og Norden fra sommeren 2015 og frem. Uddannelse:En række talentfulde, unge sangere og pianister 18 i alt vil deltage på festivalen som elever hos de sangcoaches og pianister, der vil være til stede under festivalen. De vil blive undervist på masterclasses samt skabe en koncert under festivalen sammen med regissør Mette Borg. De unge sangere og musikere vil herefter blive ambassadører for den nordiske sang, når de drager tilbage til deres hjemlande med fornyet repertoire og større teknisk kunnen. Scenekunst: Den danske regissør Mette Borg vil under festivalen iscenesætte en række koncerter med både elever og nogle af nutidens store kunstnere. Det er ønsket at bryde med den traditionelle koncertform og skabe nye, dramatiske universer for sangen at udfolde sig i. Foto fra parken, der er central i Strömsbruk, med koncert i Jussi Björling-pavillionen.

4 Børne og ungeprogrammet Nordic Song Festival samarbejder i 2015 med danske Goldschmidts Akademi, som er en gratis musikskole i tre socialt udsatte områder i Københavns. Musikskolens kor, med omkring 20 børn fra vidt forskellige kulturelle, sociale og etniske baggrunde, tager sommeren 2015 til Strömsbruk, hvor de laver en række workshops med lokale børnekor og med områdets asylbørn. Sammen afslutter de projektet med en koncert, hvor de blandt andet fremfører to nykomponerede, nordiske sange skrevet af den danske komponist Matti Borg. Herudover vil den norske musikpædagog Hanne Bæverfjord dagligt lave aktiviteter for de børn, der deltager på festivalen, både kor-børnene og publikums børn. Aktiviteterne vil bære præg af nordiske sanglege/ nordiske børnesang-aktiviteter. NordBUK, en pulje for børn og ungetiltag i Norden under Nordisk Ministerråd, har allerede bevilget euro til denne del af festivalen. Der mangler dog stadig midler, før projektet kan realiseres på det ønskede niveau. Visioner Nordic Song Festival ønsker at sætte fokus på vores unikke, nordiske identitet og medborgerskab gennem fordybelse i nordisk sang og musik støtte unge, talentfulde sangere og musikere i at få kendskab til et nordisk repertoire støtte unge, nordiske sangere og musikeres udvikling gennem dygtiggørelse, netværksskabelse og fremførsler skabe ny, nordisk vokalkunst støtte bevarelsen af ældre, nordisk vokalkunst skabe en årligt tilbagevendende Nordic Song Festival i Strömsbruk skabe en række tiltag i alle de nordiske lande at nordiske sange og sangtraditioner bevares gennem fordybelse, kompetenceudvikling og fremførelser

5 PR, dokumentation og vidensdeling markedsføringsstrategi (off/online) Et lokalt PR-bureau med erfaring i både lokal og international markedsføring er blevet ansat for at skabe opmærksomhed om Nordic Song Festival i relevante medier i hele Norden. Projektet dokumenteres på flere platforme: * Pressemateriale, invitation/information til eksterne medier * Kontinuerlige opdateringer på relevante sites i og uden for organisationen * Opsamlende gennem hvidbog på baggrund af deltagernes oplevelser, erfaringer og refleksioner Projektet vidensdeles på flere platforme: * Gennem hvidbogen, som publiceres frit tilgængeligt på afviklende organisationers fora * Gennem tilvejebringelse af fælles opfattelse hos deltagerne af udbytte og en derigennem etableret skare af videns-ambassadører * Gennem omtaler/artikler på/i alternative/etablerede medier. Festivalen har en hjemmeside og en facebookside, og der skabes på nuværende tidspunkt en strategi for online markedsføring: Markedsføringsplanen her er en skitse, der udarbejdes i detaljer ud fra festivalens økonomiske formåen i foråret 2015.

6 Om Strömsbruk Det skønne Strömsbruk er geografisk placeret i centrum af de nordiske lande i Hälsingland, Sverige. Strömsbruk er en lille by med få hundrede indbyggere. Byen har tidligere været en industriby med beboere. Den lille by har på trods af sin størrelse fine rammer for en kulturel begivenhed af denne størrelse: byens vandrehjem råder over 75 sengepladser, byen har en fin koncertsal, en kirke, en bygdegård, en udendørs parkpavillon med gode koncertmuligheder, samt en række andre udmærkede faciliteter. I området er der mange overnatnings-muligheder, restauranter, kunstgallerier og en helt fantastisk og varieret natur med både søer, skove, fos, strand og hav. Strömsbruk har en stærkt sangtradition, idet en af Sveriges helt store sangere, Jussi Bjørling, har en tilknytning til byen, hvor hans far en født. Derfor holdes der årligt en koncertrække i koncertsalen Strömshall med stor opbakning fra det lokale publikum. Da Gitta-Maria Sjöberg i 2011 første gang besøgte byen, blev hun dybt betaget af stedet. Hendes mangeårige vision om at skabe en nordisk sangfestival fik pludseligt nyt liv, og siden har en lang række af nordens førende kulturpersonligheder støttet op om projektet.

7 Samarbejdspartnere Nordic Song Festival samarbejder med: Askov Højskole, der som før nævnt i samarbejde med Nordic Song Festival afholder festival i august 2015 Den lokale, internationalt anerkendte billedkunstner Nils Olof Hedenskog, der skaber en kunstnudstilling på festivalen med et nordisk islæt Hele lokalsamfundet omkring Strömsbruk: turistinformationer, vandrehjem, journalister, restauratører og andre bærende kræfter i lokalsamfundet Fiber Optic Valley, der forsker i brug af fibernet til at optimere transmitioner, livestreaming og muligheden for at skabe koncerter over geografiske afstande Transition Worls, der d. 16. maj 2015 skaber en stor event i DR KoncertHuset. Nordic Song Festival har mulighed for at indgå som kunstnerisk samarbejdspartner i projektet, der broadcastes ud til store dele af verden. Organisation Nordic Song Festival Ideell Förenings bestyrelse består af følgende personer: Kjeld Boye-Møller, formand. Har tidligere været medlem af bestyrelsen for Ørestadsselskabet I/S, leder af store projekter som Øresundsforbindelsens danske anlæg og DR byen med DR KoncertHus. Bente Dahl, næstformand. FU medlem af foreningen Norden, formand for projektstøtteudvalget for musik i Statens Kunstfond, mangeårig politisk karriere særligt indenfor nordisk kulturpolitik, tidligere musikskoleleder. Gitta-Maria Sjöberg, kunstnerisk leder. Dansk-svensk operasanger (sopran) med international karriere. Autoriseret sangpædagog. Anna-Lena Laurin, svensk komponist Kåre Bjørkøy, professor i sang ved Trondheim Universitet, Norge Mogens Steinrud, salgschef for Steinway flygler i Skandinavien Mette Borg, dansk dramaturg og regissør

8 Årets kunstneriske program har følgende deltagere (ret til ændringer forbeholdes): Undervisere: Hillevi Martinpelto - SE Kåre Bjørkøy N Matti Borg - DK Mats Jansson - SE Artister: Piia Komsi - FI Hanna Wåhlin - SE Alexander A. Norh - N Henrik Kilhamn - SE Krister St Hill - SE Mats Jansson - SE Gitta-Maria Sjöberg - SE/DK Iris Bergcrantz Trio - SE Vokalgruppen "Åkervinda" - SE Kjell Lönnå - SE Nordanstigs Manskör - SE Foredragsholdere: Gunilla Flinck - SE Mette Borg - DK Gitta-Maria - SE Kåre Bjørkøy - N Anna-Lena Laurin - SE Matti Borg - DK Thomas von Wachenfeldt - SE Johan Sundberg - SE Dertil budgetteres med 12 sangstuderende og seks pianister som elever på festivalen. Info: Al kontakt i forbindelse med denne projektbeskrivelse bedes stilet til Stine C på mail: eller på tlf Nordic Song Festival Ideell Förening har organisationsnummer

Kunsten ud i landsbyerne 3

Kunsten ud i landsbyerne 3 Projektbeskrivelse Kunsten ud i landsbyerne 3 et projekt, der flytter fokus Resumé En kunstner og en landsby skal gennem dialog og samarbejde formulere en arbejdsskitse til et kunstværk. Værket skal efterfølgende

Læs mere

(0) Udret mere bliv ikke kun flere. Header. Sideheader. En guide til et styrket og mere mangfoldigt foreningsliv. Header. Rubrik. Rubrik.

(0) Udret mere bliv ikke kun flere. Header. Sideheader. En guide til et styrket og mere mangfoldigt foreningsliv. Header. Rubrik. Rubrik. Header Udret mere bliv ikke kun flere En guide til et styrket og mere mangfoldigt foreningsliv Rubrik Header (0) Rubrik Citat Reference Sideheader Udret mere - bliv ikke kun flere En guide til et styrket

Læs mere

Sådan opstarter du et ungdomsråd

Sådan opstarter du et ungdomsråd Sådan opstarter du et ungdomsråd Unge, sociale aktiviteter, indflydelse, fester og mulighed for at blive hørt af kommunen er essens af et ungdomsråd. Mangler I et sted at være, vil I gerne have flere penge

Læs mere

VI GØR EN FORSKEL GENNEM MUSIK MUSIK & UNGDOMS HANDLEPLAN 2013-14. Vedtaget på Landsmødet den 19. marts 2013

VI GØR EN FORSKEL GENNEM MUSIK MUSIK & UNGDOMS HANDLEPLAN 2013-14. Vedtaget på Landsmødet den 19. marts 2013 VI GØR EN FORSKEL GENNEM MUSIK MUSIK & UNGDOMS HANDLEPLAN 2013-14 Vedtaget på Landsmødet den 19. marts 2013 MUSIK & UNGDOM Musik & Ungdom (M&U) er en landsdækkende vidensorganisation som udvikler og gennemfører

Læs mere

Ud af busken bank på nye døre Slutevaluering

Ud af busken bank på nye døre Slutevaluering Ud af busken bank på nye døre Slutevaluering Rådgivende Sociologer for Ældre Sagen 2013 1 Kapitel 1 Baggrund Ud af busken bank på nye døre. Slutevaluering Rapporten er udarbejdet i 2013 Rapporten er udarbejdet

Læs mere

Afdeling 200 Lyngbyen Boligsocial helhedsplan 2013 2017 PIXIudgave

Afdeling 200 Lyngbyen Boligsocial helhedsplan 2013 2017 PIXIudgave Afdeling 200 Lyngbyen Boligsocial helhedsplan 2013 2017 PIXIudgave Lyngbyen Plads til forskel 1 Indhold Forord. 2. Resume... 3. Lyngbyen - og perspektiverne i det boligsociale arbejde 3. Vision og overordnede

Læs mere

Nye partnerskaber nye muligheder. Bidrag fra arbejdsgruppen om nye partnerskaber til Udvalget om folkebibliotekernes rolle i videnssamfundet

Nye partnerskaber nye muligheder. Bidrag fra arbejdsgruppen om nye partnerskaber til Udvalget om folkebibliotekernes rolle i videnssamfundet Nye partnerskaber nye muligheder Bidrag fra arbejdsgruppen om nye partnerskaber til Udvalget om folkebibliotekernes rolle i videnssamfundet Oktober 2009 1 Indholdsfortegnelse Arbejdsgruppen anbefaler...

Læs mere

Det gode liv i landområderne. udvikling af mobile biblioteker

Det gode liv i landområderne. udvikling af mobile biblioteker Det gode liv i landområderne udvikling af mobile biblioteker XXXXXX Udarbejdet af: Hanne Marie Knudsen, Konsulentfirmaet Knudsen Syd, www.knudsensyd.dk For Brønderslev Bibliotek, Dansk Centralbibliotek

Læs mere

Misbrugspolitik. for Ishøj og Vallensbæk Kommuner

Misbrugspolitik. for Ishøj og Vallensbæk Kommuner Misbrugspolitik for Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2014 2018 1 Kære medborgere, Rusmidler er noget, de fleste kender til i dag. Om det er et glas rødvin til aftensmaden eller en øl fredag aften, så har langt

Læs mere

DANSK-NORSK KOMMUNESAMARBEJDE I EN NY TID

DANSK-NORSK KOMMUNESAMARBEJDE I EN NY TID DANSK-NORSK KOMMUNESAMARBEJDE I EN NY TID PETER FJERRING DEBATOPLÆG Dansk-norsk kommunesamarbejde i en ny tid Debatoplæg Maj 2012 Skrevet og udgivet af: Peter Fjerring Frederik VI s Allé 6, 1. th. DK-2000

Læs mere

Nye tider nye roller

Nye tider nye roller Mellemby Nye tider nye roller - Mellembyernes udfordringer Et pilotprojekt med Landdistrikternes Fællesråd og byerne Egtved, Glamsbjerg, Gram, Holsted, Ølgod og Ørbæk. Projektets formål er at understøtte

Læs mere

BØRNEINDDRAGELSE ER MERE END AT TALE MED BØRN - inspiration til at inddrage børn og unge

BØRNEINDDRAGELSE ER MERE END AT TALE MED BØRN - inspiration til at inddrage børn og unge ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER BØRNEINDDRAGELSE ER MERE END AT TALE MED BØRN - inspiration til at inddrage børn og unge FN s Børnekonvention 1989-2014 ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER INDHOLD 2 FORORD Af Per Larsen,

Læs mere

BRENDERUP OGSÅ MED PLADS TIL. 2014 Udviklingsplan for Brenderup

BRENDERUP OGSÅ MED PLADS TIL. 2014 Udviklingsplan for Brenderup BRENDERUP OGSÅ MED PLADS TIL DIG 2014 Udviklingsplan for Brenderup I og omkring Brenderup er der en del erhvervsliv og forretninger. Meget centralt ligger både vuggestue, børnehave, kommunal og privat

Læs mere

FREMTIDEN I VESTERHEDE

FREMTIDEN I VESTERHEDE FREMTIDEN I VESTERHEDE Helhedsplan for udvikling i Vesterhede VI SER FREMAD OG VI HANDLER! VI BYGGER PÅ DET LANGE SEJE TRÆK OG PÅ MOD, SAMARBEJDSEVNE OG FREMSYNETHED Juni 2011 Vesterhede Koordinationsråd

Læs mere

Nye tider, nye samarbejdsformer

Nye tider, nye samarbejdsformer Nye tider, nye samarbejdsformer En DATS rapport om udvikling af nye samarbejdsstrukturer og netværk udarbejdet af Line Hauger og Ann Vægter Projektet er støttet af Udviklingspuljen 2007 Dansk Folkeoplysnings

Læs mere

Innovation og entreprenørskab - en del af skolereformen

Innovation og entreprenørskab - en del af skolereformen Innovation og entreprenørskab - en del af skolereformen 2 ffe-ye.dk Innovation og entreprenørskab Innovation og entreprenørskab (I&E) er gennem de seneste år blevet en større del af det samlede danske

Læs mere

Sport Study Svendborg åben for flere partnere

Sport Study Svendborg åben for flere partnere no. 13 november 2010 MAGASINET Sport & Uddannelse Sport Study Svendborg åben for flere partnere Første etape af indsatsen for at skabe vækst på Sydfyn i kraft af synergi mellem idræt, uddannelse og erhverv

Læs mere

HERNING KOMMUNE. SAMARBEJDE MELLEM LANDSBYER afsluttende rapport. Juni 2013

HERNING KOMMUNE. SAMARBEJDE MELLEM LANDSBYER afsluttende rapport. Juni 2013 HERNING KOMMUNE SAMARBEJDE MELLEM LANDSBYER afsluttende rapport Juni 2013 Notat HERNING KOMMUNE SAMARBEJDE MELLEM LANDSBYER afsluttende rapport 3. juni 2013 Udarbejdet af jmh, pfk Kontrolleret af pfk

Læs mere

LANDSSTÆVNE 2015 LYSET HAR SÅ MANGE FARVER FOLDER ER MED I BLADET LIGE TIL AT TAGE UD!

LANDSSTÆVNE 2015 LYSET HAR SÅ MANGE FARVER FOLDER ER MED I BLADET LIGE TIL AT TAGE UD! NR 2 2014 MEDLEMSBLAD KOR NYT LANDSSTÆVNE 2015 LYSET HAR SÅ MANGE FARVER FOLDER ER MED I BLADET LIGE TIL AT TAGE UD! Kære alle i Folkekirkens Ungdomskor! Velkommen til KorNyt! Denne gang udkommer vores

Læs mere

2011-2021. FREMTIDENS THYHOLM Hver for sig kan vi lidt sammen alt

2011-2021. FREMTIDENS THYHOLM Hver for sig kan vi lidt sammen alt 2011-2021 FREMTIDENS THYHOLM Hver for sig kan vi lidt sammen alt Ansvarlig: Foreningen Thyholm i Bevægelse December 2011 Indhold Indhold... 2 Forord:... 2 Lidt om Thyholm... 3 Fase 1: Ideudviklingen...

Læs mere

Kreative børn er en samfundsinvestering

Kreative børn er en samfundsinvestering 5 Kreative børn er en samfundsinvestering Foto: Peter Halsskov 5 INDHOLD 1 BØRNS MØDE MED KUNST OG KULTUR 2 HVORFOR STYRKER KUNST OG KULTUR BØRNS DEMOKRATISKE EVNER? 3 KOMPETENTE VOKSNE SKABER KOMPETENTE

Læs mere

NR. 3 OKTOBER 2004. Byer i børnehøjde. Leg i byens mange rum. En seværdig legeplads. Ny bog om idrætslegepladser

NR. 3 OKTOBER 2004. Byer i børnehøjde. Leg i byens mange rum. En seværdig legeplads. Ny bog om idrætslegepladser NR. 3 OKTOBER 2004 Byer i børnehøjde Leg i byens mange rum En seværdig legeplads Ny bog om idrætslegepladser LEGEPLADSEN Udgives af Dansk Legeplads Selskab Nr. 3 oktober 2004 Tidsskriftet udkommer 4 gange

Læs mere

Tid tillid skal til. 10 år med en boligsocial indsats i Tingbjerg

Tid tillid skal til. 10 år med en boligsocial indsats i Tingbjerg Tid tillid skal til 10 år med en boligsocial indsats i Tingbjerg Indhold Sådan gør vi i Tingbjerg INTRODUKTION Livet leves i Tingbjerg 4 Parallelt med at vi den 1. juli 2012 påbegyndte den tredje periode

Læs mere

Kan vi måle en relation? Relationsarbejde i det mobile Bibliotek

Kan vi måle en relation? Relationsarbejde i det mobile Bibliotek Kan vi måle en relation? Relationsarbejde i det mobile Bibliotek Denne projektrapport er en faglig vinkel på projekt Det gode liv i landområderne udvikling af det mobile bibliotek. Rapporten henvender

Læs mere

PROJEKT KOMMUNEN OG CIVILSAMFUNDET. En erfaringsopsamling fra 19 kommunale projekter. Udarbejdet af Lundgaard Konsulenterne

PROJEKT KOMMUNEN OG CIVILSAMFUNDET. En erfaringsopsamling fra 19 kommunale projekter. Udarbejdet af Lundgaard Konsulenterne PROJEKT KOMMUNEN OG CIVILSAMFUNDET En erfaringsopsamling fra 19 kommunale projekter Udarbejdet af Lundgaard Konsulenterne Kolofon: Redaktion: Lundgaard Konsulenterne Udgiver: Socialministeriet Holmens

Læs mere

Sammen gør vi en god skole bedre

Sammen gør vi en god skole bedre Sammen gør vi en god skole bedre 3 1 Danmark ligger i top i en international undersøgelse af, hvordan skolesystemer, skoler og lærere i hele verden forbereder eleverne på deres fremtidige liv som samfundsborgere.

Læs mere

Kunsten at blande (sig) Kultur og fritid som en del af helheden

Kunsten at blande (sig) Kultur og fritid som en del af helheden Kunsten at blande (sig) Kultur og fritid som en del af helheden 2 Indhold KL Weidekampsgade 10 2300 København S Tlf. 33 70 33 70 kl@kl.dk www.kl.dk KL maj 2015 Produktion: Kommuneforlaget A/S Tryk: Rosendahls

Læs mere

Fremtidens Biblioteker

Fremtidens Biblioteker Fremtidens Biblioteker Fremtidens Biblioteker i et målgruppeperspektiv målgruppebaseret viden til biblioteksudvikling Fremtidens biblioteker -målgruppebaseret viden til biblioteksudvikling Udarbejdet af

Læs mere

FRIVILLIGHED. April 2014. Marselisborg realiserer sammen med Jobcenteret et besparelsespotentiale. på sygedagpengeområdet. Læs hvordan på side 18

FRIVILLIGHED. April 2014. Marselisborg realiserer sammen med Jobcenteret et besparelsespotentiale. på sygedagpengeområdet. Læs hvordan på side 18 NYHEDSBREV /11 April 2014 BESKÆFTIGELSE Bæredygtigt besparelses potentiale i Sorø FRIVILLIGHED Marselisborg realiserer sammen med Jobcenteret et besparelsespotentiale. på sygedagpengeområdet. Læs hvordan

Læs mere