Spørgsmål og svar fra webinaret om prøven i idræt 2017.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Spørgsmål og svar fra webinaret om prøven i idræt 2017."

Transkript

1 Spørgsmål og svar fra webinaret om prøven i idræt Vi har her samlet spørgsmål og svar fra webinaret Vi har valgt at samle dem i grupper og besvare dem med et samlet svar. De røde spørgsmål var dem, som kom efter webinaret og som vi derfor ikke fik besvaret. Vi anbefaler at tjekke Bekendtgørelsen for prøven i idræt og Vejledningen til prøven i idræt, som I finder på følgende link: TRÆKNING AF INDHOLDSOMRÅDER: - Skal indholdsområderne lægges tilbage igen når det er trukket, altså at det kan blive trukket flere gange? - Natur og udeliv er i parentes under Pulje B - hvis det kan vælges fra - hvordan gøres det så? Svar: Ja der skal være samme muligheder for alle grupper, så der hele tiden ligger 6 eller 7 indholdsområder på bordet. Natur og udeliv kan fravælges og skal derfor fjernes fra lodtrækningen under pulje B. TEMA: - Kan man have naturen som et tema? - I forhold til valg af tema. Må eleverne vælge samme tema som et af de tre vi opgiver? - Kan du komme med flere gode eksempler på temaer? - Skal valg af tema vælges samtidig med trækningen af indholdsområder, og er de bindende frem til afleveringen af dispositionen? Svar: Et tema skal tage udgangspunkt i Fælles Mål og have været genstand for undervisning i fagets 4. trinforløb og vælges/defineres af læreren i samråd med eleverne. Vælger eleverne et selvdefineret tema gælder de samme krav. Eleverne skal vælge et tema som de ser muligheder i i forhold til de to lodtrukne indholdsområder, sådan at det skaber en god rød tråd mellem de to indholdsområder. Når eleverne har trukket to indholdsområder skal de i gang med forberedelserne af deres praksisprogram og den mundtlige del. Vi anbefaler derfor at vælge temaet i forlængelse af lodtrækningen af indholdsområderne. Når dispositionen er sendt afsted til censor kan gruppen ikke ændre deres tema. Her er et par forslag til temaer: Idræt og køn (drenges/pigers valg af idræt), Idræt og livsstil (subkulturer, f.eks. parkour). Idræt og fairplay

2 (snyd i sport), Idræt og fællesskab (idrætsdage, trivsel i hverdagen), dræt og leg (hvem leger hvad, idrætten som kulturbærer) Idræt og kropsbevidsthed, Idræt og konkurrence, Det sunde liv. TEMA OG TITEL: - Vil du være sød at forklare, hvad du mener forskellen på et tema og en titel (en rød tråd i prøven der eksempelvis er en historie) er? Svar: For nogle grupper kan det være en hjælp, at de giver deres praksisprogram en overskrift, som kan være med til at skabe et univers, sætte en scene eller blot fungere som en rød tråd i deres praksisprogram. Det kunne fx være, at eleverne har valgt temaet Idræt og kultur og sætter overskriften Jorden rundt på deres praksisprogram. Et andet eksempel kunne være temaet Idræt og samarbejde, hvor overskriften kunne være: Sammen er vi stærke! MUNDTLIGE DEL: - Hvordan skal fordelingen være mellem praksisprogram og reflekterende samtale? - Må jeg som lærer have modeller som fx spilhjul, oversigt over kroppens muskler og BESS-cirklerne liggende under den samtaledelen, som eleverne kan bruge til deres oplæg? - Må man stille spørgsmål til andre indholdsområder under den mundtlige del? - I hvor høj grad skal der stilles spørgsmål til den praktiske del under den mundtlige del af prøven? - Skal den mundtlige del omhandle det praktiske ud fra temaet eller er det udelukkende temaet der skal diskuteres generelt? - Skal man lave igangsættende spørgsmål til den mundtlige del, som man skulle første år med eksamen i idræt? Hvis ja, skal de så også fremsendes til censor sammen ned alt det andet? Svar: Vi anbefaler, at fordelingen af tiden svarer til 2/3 af tiden til den praktiske og 1/3 af tiden til den mundtlige. Tidsfordelingen skal afspejle undervisningen, så hvis det ikke stemmer overens med denne fordeling, så må der justeres. Eleverne skal have mulighed for at reflektere over praksis og sætte fagord på deres færdigheder, valg af aktiviteter og forholde sig til temaet. Det er ikke udelukkende temaet der skal diskuteres, det er også de to indholdsområder. Læreren stiller uddybende spørgsmål, men der skal ikke fremsendes spørgsmål til censor. Vi anbefaler at eleverne starter samtalen med et forberedt oplæg og på den måde er med til at styre tiden og indholdet, så det bliver ligeligt fordelt i gruppen. Spørgsmål til andre indholdsområder skal kun stilles, hvis det er for at understøtte de andre indholdsområder, men vi ser ikke det som en generel ting at gøre.

3 PRAKTISKE DEL: - Er det et krav, en mulighed eller en god idé, at eleverne viser færdigheder fra de øvrige indholdsområder, som de ikke trak, under den praktiske del, eller skal de udelukkende vise noget fra de to områder, de trak? - Kan to gruppe som har løb,spring og kast fremviser samme aktiviteter under eksamen som stafet løb, spydkast, osv - Hvordan bør fordelingen i elevernes praksisprogram være mellem et færdigt spring/spil m.v. og nogle indledende øvelser dertil? - Er det ikke rigtigt forstået at vi som lærer gerne ser en tydelig progression og opbygning i f.eks. redskabsaktivitet fra forlæns rulle til den færdige forlæns salto? - Må eleverne have andre til at lave opsætninger for sig imellem øvelserne for at spare tid til praksis programmet, hvis der ikke er mulighed for at lave en færdig opsætning inden start. SVAR: - Ja, eleverne må gerne får kammerater til at hjælpe med opstilling Svar: Eleverne skal kun vise øvelser og færdigheder fra de to indholdsområder de har lodtrukket. Det er dem de bliver prøvet i, så det ville være spild af kræfter at gøre andet. Eleverne må gerne have ens programmer. Det er der ingen regler for! Eleverne sammensætter et praksisprogram ud fra deres forudsætninger i forhold til færdighed og viden. De skal tage udgangspunkt i slutmålene i fælles mål for de to lodtrukne indholdsområder og tage kvalificerede valg. Kan eleverne lave et færdigt spring i redskabsaktivitet, så er det da en god ide at vise. Hvis de ikke kan, så er det en knap så god ide. I skal som lærere vejlede eleverne til at træffe de gode beslutninger. Eleverne må godt have andre til at sætte baner, opstillinger eller andet op under prøven. TIDEN: - I siger at transporttid medregnes i prøven. men hvad gør man hvis der fx er 10 min gåtur fra vores gymsal over til et grønt område, som er vores eneste sted vi kan lave atletik med eleverne. - Er der et minimum for, hvor lang tid de enkelte puljer skal fylde i den praktiske del? Og må eleverne blande det gennem hele prøven? Svar: Indholdsområderne skal være ligeligt fordelt i elevernes praksisprogram. De må gerne blande områderne sådan at de viser 5 minutter fra det ene område og så 5 minutter fra det andet område osv., hvis de ønsker det. Det er lærerens og censors opgave at holde øje med fordelingen stemmer overens med kravet. Tiden starter når prøven starter og slutter, når censor afslutter den mundtlige del. Der må ikke afholdes pauser eller trækkes transporttid fra. Eleverne kan jo med fordel indtænke transporttiden til at vise øvelser eller andet.

4 INDHOLDSOMRÅDER: - Kan du ikke uddybe kropsbasis, hvad indgår? - bbvægelsesanalyse, hvor giver det mening/ikke mening - skal det med? - Er det rigtigt forstået, at akrobatik både kan ligge under "Kropsbasis" og "Redskabsgymnastik"? Svar: Indholdsområdernes slutmål finder I i fælles mål under trinforløb 4. I vil også finde information om kropsbasis i læseplanen. Husk, at der er ikke én bestemt aktivitet, der kun passer i ét bestemt indholdsområde. Det er sammenhængen med temaet, elevernes kompetencer, færdigheder og viden der skal være udgangspunkt i elevernes valg af aktiviteter. Så ja akrobatik kan fint være en aktivitet i flere indholdsområder. TO LÆRERE: - 2 lærere på til en klasse - er det muligt? Svar: Ja der må gerne være flere lærere til prøven, hvis der er flere lærere, der har undervist klassen. VEJLEDNING: - Er der minimums vejledningstimetal fra udtræk til prøven? Svar: Det er ikke sikkert, at alle grupper har brug for lige meget vejledning inden for alle områder. Det må derfor være lærerens faglige vurdering, der afgør, hvor meget vejledning de enkelte grupper har brug for. Vejledningen kan foregå i undervisningstimerne eller som vejledningstimer. Det er skolelederens ansvar at være med til at skabe de bedste rammer for, at eleverne kan modtage den optimale vejledning. Derfor er det hensigtsmæssigt at indgå en dialog med skolens ledelse allerede tidligt i forløbet i forhold til planlægning af undervisningstid, vejledning og fysiske rammer. Efter offentliggørelse af udtræksfagene og frem til afholdelse af prøven kan undervisningen foregå som vejledning i elevernes planlægning af selve prøven. Der findes ikke et minimum vejledningstimer. HVOR KAN PRØVEN AFHOLDES? - Kan "løb, spring og kast" afvikles i gymnastiksalen, hvis der ikke er udendørs faciliteter til det? - Er det ok at lave løb, spring og kast i en gymnastikal, hvis eleverne bare viser øvelserne. Fx. kan man vel godt lave længdespring over en måtte og demonstrere spydkast med et kostestkaft.

5 Svar: Ja, løb, spring og kast kan godt afvikles i en gymnastiksal. Der kan sagtens være forøvelser og færdige spring, løb og kast. Kastet kunne være med en gummibold i stedet for en jernkugle osv. ELEVER MED SKADER: - Hvordan vurderer vi elever, der har kroniske skader og som ikke deltager i idræt til hverdag. Kan de "kun" vurderes på det teoretiske - og hvordan sikrer vi, at det er "nok"? - Hvis man har elever, som ikke har deltaget i undervisningen siden jul pga. skader, og der ikke er chance for, at eleven bliver klar (overhovedet), hvad er tanken så med denne elev? For det er vel ikke nok, at kunne tale teori. Svar: Vi henviser til vejledningen for prøver på særlige vilkår, og retter samtidig min bekymring på, at eleven ikke har modtaget obligatorisk undervisning i faget. TEKSTOPGIVELSER: - Eleverne kan vælge mange forskellige temaer. Hvordan kan tekstopgivelser så være fælles? Tekstopgivelserne må jo være det fælles. - Går spilhjulet og andre modeller indunder de tekster, der skal opgives? Svar: Læreren udvælger tekster (15-20 sider) ligeligt fordelt mellem tema tekster og idrætsfaglige tekster. Det er klassens tekstopgivelse. Vælger en gruppe et selvdefineret tema, så skal de selv sørge for temateksterne. Det betyder, at de har 7-10 sider fra den fælles tekstopgivelse og med et kram om sider tekstopgivelse, selv finde mellem 7-10 sider om deres selvvalgte tema. Hvornår starter prøven: - Hvornår starter prøven i forhold til, hvornår vejledning slutter? Er det når dispositionerne er afleveret til censor 14 dage før eller er det datoen for selve prøven? Svar: Prøven starter når praksisprogrammet går i gang på selve prøvedagen. FILM:

6 - Kan man filme sekvenser og vise til prøven? - Hvis nu man ikke lige har mulighed for en bestemt aktivitet uden transporttiden tager for langt tid, må det så ikke filmes umiddelbart før prøven, og vises til prøven og bruges i vurderingen? - Jeg vil også gerne vide om man må filme sekvenser og vise til prøven. Her tænker jeg hvis man laver forøvelser til løb spring kast i gym sal og de så har filmen et endeligt rigtigt spring på vores grønne ude område, som lå langt fra gym.salen for at tilgodese, at der er nogle skoler som ikke har et grønt udeareal. Det er ærgerligt, at nogle trækker løb spring kast og ikke har mulighed for at vise rigtigt højdespring og længdespring Svar: Nej man kan ikke medbringe film og lade dem indgå i en vurdering af elevernes fysiske færdigheder. Eleverne bliver prøvet i det de kan på dagen. GRUPPER: - Hvad gør man i tilfælde af ny elev på nuværende tidspunkt, når grupperne er etableret? - Hvis en elev har deltaget MEGET begrænset og ingen derfor ønsker at være i gruppe med vedkommende... Hvad gør man der? - Hvor mange anbefaler i at man er i en gruppe? 2-5 er et vidt begreb.. - Hvis begge 9.klasser skal op til prøven, må en af grp så ikke være blandet med elever fra både E og F klassen? For at få det sidste til at gå op Svar: Eleverne danner grupper af 2-5 elever med vejledning fra læreren. Det er lærerens ansvar, at sørge for en ramme omkring en god gruppedannelsesproces samt at alle elever indgår i en gruppe. Det kan være en fordel at opfordre eleverne til at danne grupper ud fra forskellige kompetencer, således at gruppen har større viden inden for forskellige indholdsområder. Det er lærerens professionelle vurdering i forhold til valg af gruppevalgsprocessen. I den første evaluering af prøven var anbefalingen grupper på 3-4 elever. Dog har jeg hørt om mange gode erfaringer med grupper på 2. Her må læreren vurdere ud fra den elevgruppe man har. Det er en uhensigtsmæssig løsning at blande de to klasser, hvis man trækker indholdsområder før man ved om faget er udtrukket. Men vælger man først at trække 5 dage før de skriftlige prøver, så ved man om man skal op eller ej og så kan man godt danne grupper på tværs af klasserne! I henhold til prøvebekendtgørelsens 20, stk. 2 kan skolens leder i helt særlige tilfælde beslutte, at prøven i idræt kan tilrettelægges som en individuel prøve for en elev, når det er begrundet i et specifikt hensyn. Det kunne fx dreje sig om en elev, der bliver indskrevet på skolen, efter at gruppedannelsen i klassen er gennemført. En elev, der går op alene, vil få tildelt samme tid som en gruppe på to elever.

Vejledning til prøven i idræt

Vejledning til prøven i idræt Vejledning til prøven i idræt Side 1 af 20 Kvalitets og Tilsynsstyrelsen Evaluerings- og Prøvekontor April 2016 Side 2 af 20 Indhold Forord side 4 Indledning side 5 Signalement side 5 Prøveforløbet - trin

Læs mere

DEL 6 ALLE TIL PRØVE I IDRÆT

DEL 6 ALLE TIL PRØVE I IDRÆT DEL 6 ALLE TIL PRØVE I IDRÆT 162 ALLE TIL PRØVE I IDRÆT I dette afsnit giver vi et bud på, hvordan man kan forberede og gennemføre 9. klassens afgangsprøve, så alle elever kan deltage. Vi følger opbygningen

Læs mere

Vejledning til prøven i idræt

Vejledning til prøven i idræt Vejledning til prøven i idræt Side 1 af 18 Kvalitets og Tilsynsstyrelsen Evaluerings- og Prøvekontor November 2015 Side 2 af 18 Indhold Forord side 4 Indledning side 5 Signalement side 5 Prøveforløbet

Læs mere

Undervisningen er baseret på fælles mål, hvilket vil sige, at fagformålene for faget idræt er som beskrevet herunder:

Undervisningen er baseret på fælles mål, hvilket vil sige, at fagformålene for faget idræt er som beskrevet herunder: Idræt på Gram Efterskole: Undervisningen er baseret på fælles mål, hvilket vil sige, at fagformålene for faget idræt er som beskrevet herunder: Eleverne skal i faget idræt udvikle kropslige, idræts- lige,

Læs mere

Prøven i faget idræt

Prøven i faget idræt Prøven i faget idræt http://www.uvm.dk/~/media/uvm/filer/udd/folke/pdf14/okt/141001%20proevevejl edning%20idraet%20september%202014.pdf 1 Den aktuelle situation Prøve i idræt (Hurra!) fra juni 2015 Prøven

Læs mere

Vejledning til prøven i idræt

Vejledning til prøven i idræt Vejledning til prøven i idræt Side 1 af 21 Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Center for Prøver, Eksamen og Test September 2014 Side 2 af 21 Indhold Forord side 4 Indledning side 5 Signalement side 5 Prøveforløbet

Læs mere

Prøve i idræt. - hvordan??

Prøve i idræt. - hvordan?? Prøve i idræt - hvordan?? Hvad går prøven ud på? Eleverne skal prøves i deres idrætslige kompetencer i en gruppeprøve, som er til udtræk i den naturvidenskabelige fagpulje Eleverne skal selv sammensætte

Læs mere

PRØVEN I IDRÆT V/ Charlotte Oreby Eriksen

PRØVEN I IDRÆT V/ Charlotte Oreby Eriksen PRØVEN I IDRÆT V/ Charlotte Oreby Eriksen Elevvideo ELEVERS UDTALELSE OM IDRÆTSPRØVEN ER EN GOD IDE! God ide! Den får en til at træne idræt og øve samarbejde! God øvelse til de mundtlige prøver! Mere seriøsitet

Læs mere

PRØVEN I IDRÆT V/ Rikke Christine Stobbe & Charlotte Oreby Eriksen

PRØVEN I IDRÆT V/ Rikke Christine Stobbe & Charlotte Oreby Eriksen PRØVEN I IDRÆT V/ Rikke Christine Stobbe & Charlotte Oreby Eriksen Elevvideo KLAR TIL PRØVEN I IDRÆT Hvordan målrettes undervisningen, så både lærere og elever kan få det optimale udbytte af den afsluttende

Læs mere

Vejledning til Folkeskolens prøver i faget idræt

Vejledning til Folkeskolens prøver i faget idræt Vejledning til Folkeskolens prøver i faget idræt Styrelsen for Undervisning og Kvalitet August 2018 Indholdsfortegnelse Formål med vejledningen... 2 Prøvegrundlag - Fælles mål... 3 Prøveform... 4 Prøveforløb:

Læs mere

Idrætsunderviningen er tilrettelagt omkring tre kompetenceområder, som hver især omfatter færdigheds- og vidensområder.

Idrætsunderviningen er tilrettelagt omkring tre kompetenceområder, som hver især omfatter færdigheds- og vidensområder. Årsplan for idræt i 9.klasse 2017/2018 Idrætslærere: Laith LES og Anne Mette AMH Idrætsunderviningen er tilrettelagt omkring tre kompetenceområder, som hver især omfatter færdigheds- og vidensområder.

Læs mere

Idrætskanonen - målstyret Idræt

Idrætskanonen - målstyret Idræt Idrætskanonen - målstyret Idræt Dagens program 10:30-10:45 Præsentation og dagens målsætning - Vores baggrund - Dagens målsætning 10:45-11:05 Udtræk og refleksion i grupper - Forskellige kombinationer

Læs mere

Vejledning til folkeskolens prøver i faget idræt

Vejledning til folkeskolens prøver i faget idræt Vejledning til folkeskolens prøver i faget idræt Styrelsen for Undervisning og Kvalitet August 2016 Indholdsfortegnelse Formål med vejledningen - herunder bekendtgørelsen og fagbilag... 2 Prøvegrundlag

Læs mere

PRØVE I IDRÆT Hvordan bedømmer vi?

PRØVE I IDRÆT Hvordan bedømmer vi? PRØVE I IDRÆT Hvordan bedømmer vi? De to puljer Pulje A Redskabsaktiviteter Dans og udtryk Kropsbasis Pulje B Løb, spring, kast Boldbasis og boldspil Fysisk træning (Natur/udeliv) Form Udtrækning den 24.

Læs mere

Lærervejledning til vejledningen frem mod prøven i idræt

Lærervejledning til vejledningen frem mod prøven i idræt Lærervejledning til vejledningen frem mod prøven i idræt Denne vejledning forudsætter, at UVM s vejledning til folkeskolens prøver i faget idræt (august 2018), er læst og forstået. Kendskab til Dansk Skoleidræts

Læs mere

Prøve i idræt. - hvordan??

Prøve i idræt. - hvordan?? Prøve i idræt - hvordan?? Prøven i idræt Oplæg for idrætslærere i Svendborg 21. oktober 2015 Ny reform 2014 Nye muligheder Forenklede mål Synlige evaluerbare mål Krav til teori i undervisningen Standpunktskarakter

Læs mere

Prøve-situationen. ing%20idraet%20september%

Prøve-situationen.   ing%20idraet%20september% Prøve-situationen http://www.uvm.dk/~/media/uvm/filer/udd/folke/pdf14/okt/141001%20proevevejledn ing%20idraet%20september%202014.pdf Professionshøjskolen UCC 1 Hvordan foretager vi en vurdering af prøvesituationen?

Læs mere

Prøve i idræt. - hvordan??

Prøve i idræt. - hvordan?? Prøve i idræt - hvordan?? Hvad går prøven ud på? Eleverne skal prøves i deres idrætslige kompetencer i en gruppeprøve, som er til udtræk i den naturvidenskabelige fagpulje Eleverne skal selv sammensætte

Læs mere

IDRÆTS PRØVEN SKOLERNES IDRÆTSUDVALG HERNING KOMMUNE SKOLEÅRET 2014-2015

IDRÆTS PRØVEN SKOLERNES IDRÆTSUDVALG HERNING KOMMUNE SKOLEÅRET 2014-2015 IDRÆTS PRØVEN SKOLERNES IDRÆTSUDVALG HERNING KOMMUNE SKOLEÅRET 2014-2015 PROGRAM: Præsentation af os Gennemgang af: Ministeriets bestemmelser Gode råd Det teoretiske materiale De seks emner Gruppearbejde:

Læs mere

9. klasse prøve i idræt en undersøgelse med fremadrettede perspektiver

9. klasse prøve i idræt en undersøgelse med fremadrettede perspektiver 9. klasse prøve i idræt 2015 - en undersøgelse med fremadrettede perspektiver Formål At genere brugbar og praksisnær viden om 9. klasse prøven i idræt med henblik på at afdække idrætsprøvens muligheder,

Læs mere

4. OG 5. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN IDRÆT

4. OG 5. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN IDRÆT 2017-18 Lærer: Jakob Lassen (JL) Forord til faget: I idrætsundervisningen arbejder vi med at lære at deltage aktivt og alsidigt i forskellige idrætsaktiviteter. Eleverne skal tilegne sig forskellige kropslige

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven. Grundforløb 2 rettet mod social og sundhedshjælperuddannelsen

Prøvevejledning for grundforløbsprøven. Grundforløb 2 rettet mod social og sundhedshjælperuddannelsen Prøvevejledning for grundforløbsprøven Grundforløb 2 rettet mod social og sundhedshjælperuddannelsen Gældende for hold med start efter 1. august 2018 Indhold Indledning... 3 Formål... 3 Kompetencemål...

Læs mere

Informationsmøde om den afsluttende prøve i idræt. September 2014 Side 1

Informationsmøde om den afsluttende prøve i idræt. September 2014 Side 1 Informationsmøde om den afsluttende prøve i idræt September 2014 Side 1 Program Velkommen Arbejdsgruppen bag prøven Prøvens rammer og indhold Prøven trin for trin Model for disposition Gode råd FAQ Side

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsassistentuddannelsen

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsassistentuddannelsen Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsassistentuddannelsen Grundforløbets 2. del Grundforløbsprøven tager udgangspunkt i en helhedsorienteret tænkning, der afspejler den praksis

Læs mere

Læseplan for idræt Helsingør Privatskole

Læseplan for idræt Helsingør Privatskole Læseplan for idræt Helsingør Privatskole Læseplan for idræt: Idrætsundervisningen på Helsingør Privatskole foregår fra 0. klasse frem til 9. klasse, og er opdelt i 4 trinforløb. 1. trinforløb for 1. og

Læs mere

Håndbog til prøveform B Mundtlig prøve i dansk prøveform B

Håndbog til prøveform B Mundtlig prøve i dansk prøveform B Side 1 af 5 Håndbog til prøveform B Mundtlig prøve i dansk prøveform B Forløb, indhold, krav og gode råd Forløbet i prøveform B 1. Overblik over årets opgivelser i klassen 2. Udarbejdelse af fordybelsesområder

Læs mere

Fagformål: boldbasis, redskabsaktiviteter, løb spring og kast. Læringen i bevægelse handler også om de kropslige og sociale oplevelser i idrætslige

Fagformål: boldbasis, redskabsaktiviteter, løb spring og kast. Læringen i bevægelse handler også om de kropslige og sociale oplevelser i idrætslige Fagformål: Idrætsundervisningen skal indeholde læreprocesser, der knytter sig til tre forskellige dimensioner i faget: læring i bevægelse, læring om bevægelse og læring gennem bevægelse. Dimensionerne

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven. Grundforløb 2 rettet mod social og sundhedsassistentuddannelsen

Prøvevejledning for grundforløbsprøven. Grundforløb 2 rettet mod social og sundhedsassistentuddannelsen Prøvevejledning for grundforløbsprøven Grundforløb 2 rettet mod social og sundhedsassistentuddannelsen Gældende for hold med start efter 1. august 2018 Indhold Indledning... 3 Formål... 3 Kompetencemål:...

Læs mere

Årsplan for 2. klasse idræt 2017/2018

Årsplan for 2. klasse idræt 2017/2018 Årsplan for 2. klasse idræt 2017/2018 Fagformål: Idrætsundervisningen skal indeholde læreprocesser, der knytter sig til tre forskellige dimensioner i faget: læring i bevægelse, læring om bevægelse og læring

Læs mere

På vej mod idrætsprøve

På vej mod idrætsprøve På vej mod idrætsprøve Styrk din idrætsundervisning og gør dig selv og dine elever prøveklar Med afgangsprøven i idræt er det for mange idrætslærere blevet nødvendigt at nytænke deres undervisning, så

Læs mere

Prøver Evaluering Undervisning

Prøver Evaluering Undervisning MINISTERIET FOR BØRN, UNDERVISNING OG LIGESTILLING Prøver Evaluering Undervisning Idræt Maj-juni 2015 Ved læringskonsulent Claus Langergaard - November 2015 Indhold Indledning... 2 Hvad er PEU, og hvad

Læs mere

PRØVEN I IDRÆT. Idrætsunderviserens Dag d. 12. marts 2015 V/ Charlotte Oreby Eriksen

PRØVEN I IDRÆT. Idrætsunderviserens Dag d. 12. marts 2015 V/ Charlotte Oreby Eriksen PRØVEN I IDRÆT Idrætsunderviserens Dag d. 12. marts 2015 V/ Charlotte Oreby Eriksen DEN LANGE VEJ TIL BESLUTNINGEN OM PRØVEN DI 2009 (2012 Antorini) Kosmos 2010-13 Prøveskole Udtræk 2011-12 prøvefag 2015

Læs mere

Nye Fælles Mål + Idræt som prøvefag. Idrætskonsulent Lasse Rye Rasmussen

Nye Fælles Mål + Idræt som prøvefag. Idrætskonsulent Lasse Rye Rasmussen Nye Fælles Mål + Idræt som prøvefag Idrætskonsulent Lasse Rye Rasmussen Program 1. Del 1: Nye Fællesmål + rammer for IDRÆT som prøvefag (Lasse) 2. Forenklede Fælles mål og den didaktiske ramme 3. Læringsmålsstyret

Læs mere

ÅRSPLAN IDRÆT. 9. klasse 2019/20. Undervisningsmateriale. Årsplan

ÅRSPLAN IDRÆT. 9. klasse 2019/20. Undervisningsmateriale. Årsplan ÅRSPLAN IDRÆT 9. klasse 2019/20 Underviser Jakob Busch Andersen Idræt 1 + 2 Mail Jakob.andersen@trelleborgfriskole.dk Undervisningsmateriale Clioonline Årsplan Idræt er opbygget efter en række kerneområder:

Læs mere

Bilag til lokal undervisningsplan. Social- og sundhedshjælper. Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for. uddannelsen. Gældende fra Januar 2017

Bilag til lokal undervisningsplan. Social- og sundhedshjælper. Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for. uddannelsen. Gældende fra Januar 2017 Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for Social- og sundhedshjælper uddannelsen Gældende fra Januar 2017 Indholdsfortegnelse 1 BEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN... 3 2 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE I

Læs mere

PRØVEN I IDRÆT. KURSUS d. 9. september 2015 V/ Charlotte Oreby Eriksen

PRØVEN I IDRÆT. KURSUS d. 9. september 2015 V/ Charlotte Oreby Eriksen PRØVEN I IDRÆT KURSUS d. 9. september 2015 V/ Charlotte Oreby Eriksen PROGRAM Kl. 9.00 9.50 Oplæg Kl. 9.50-10.00 Pause Kl. 10.00 10.50 Oplæg Kl. 10.50 11.00 Pause Kl. 11.00 11.40 Workshop Kl. 11.40 12.00

Læs mere

Studieretningsopgaven stx Vejledning / Råd og vink Oktober 2014

Studieretningsopgaven stx Vejledning / Råd og vink Oktober 2014 Studieretningsopgaven stx Vejledning / Råd og vink Oktober 2014 Alle bestemmelser, der er bindende for undervisningen og prøverne i de gymnasiale uddannelser, findes i uddannelseslovene og de tilhørende

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsassistentuddannelsen

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsassistentuddannelsen Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsassistentuddannelsen Grundforløbets 2. del Grundforløbsprøven tager udgangspunkt i en helhedsorienteret tænkning, der afspejler den praksis

Læs mere

Prøvevejledning Pædagogisk Assistent Uddannelsen Afsluttende tværfaglig prøve August 2016

Prøvevejledning Pædagogisk Assistent Uddannelsen Afsluttende tværfaglig prøve August 2016 Prøvevejledning Pædagogisk Assistent Uddannelsen Afsluttende tværfaglig prøve August 2016 Lovgrundlag Retningslinjerne i prøvevejledningen tager udgangspunkt i: Undervisningsministeriet bekendtgørelse

Læs mere

Vejledning til prøverne i faget fysik/kemi

Vejledning til prøverne i faget fysik/kemi Vejledning til prøverne i faget fysik/kemi Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Evaluerings- og Prøvekontor Januar 2012 1 Indhold Forord... 3 Generelt... 4 Tekstopgivelser og prøveoplæg... 5 Eksempel på forløbet

Læs mere

Eksempel på pakker til eksamen

Eksempel på pakker til eksamen Om de nye læreplaner Læreplanerne er nu færdige og sendt videre til politisk godkendelse efter den offentlige høring i marts. I forhold til det udkast, der var udgangspunktet for den offentlige høring

Læs mere

Prøvevejledning til den afsluttende prøve

Prøvevejledning til den afsluttende prøve Prøvevejledning til den afsluttende prøve Den pædagogiske assistentuddannelse Formål At give mulighed for at vurdere og dokumentere elevens opnåede erhvervsfaglige kompetencer som fremgår af uddannelsens

Læs mere

PRØVEVEJLEDNING. Naturfag Niveau F, E og C

PRØVEVEJLEDNING. Naturfag Niveau F, E og C PRØVEVEJLEDNING Naturfag Niveau F, E og C Gældende for hold med start efter 1. januar 2017 Indhold Formål... 2 Mål... 2 Forudsætning for prøven... 2 Prøveform... 2 Prøvens tilrettelæggelse... 2 Eksaminationsgrundlag...

Læs mere

Alsidig idrætsudøvelse (Eleven kan anvende grundlæggende sammensatte bevægelser i idrætspraksis)

Alsidig idrætsudøvelse (Eleven kan anvende grundlæggende sammensatte bevægelser i idrætspraksis) Lærer: Line Lund Forord til faget i klassen Vi arbejder i idrætsundervisningen med at lære at deltage aktivt og alsidigt i forskellige idræts Eleverne skal tilegne sig forskellige kropslige færdigheder

Læs mere

Vurderingskriterier. Idræt. Odense d. 6. marts

Vurderingskriterier. Idræt. Odense d. 6. marts Vurderingskriterier Idræt Odense d. 6. marts Program Kriterierne Vægtning Læseplan-fællesmål- prøven Vurdering af praksis Fælles refleksion Konsensus Mål: At medvirke til at sikre en ensartet bedømmelse

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for idræt i 9.klasse Rosenlundskolen 2014/15 Lærer Charlotte Oreby Eriksen

Undervisningsbeskrivelse for idræt i 9.klasse Rosenlundskolen 2014/15 Lærer Charlotte Oreby Eriksen Undervisningsbeskrivelse for idræt i 9.klasse Rosenlundskolen 2014/15 Lærer Charlotte Oreby Eriksen Temaer: Idræt og leg Idræt og samfund Idræt som modefænomen Forløb: Udvikling af lege og spil (4 uger)

Læs mere

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for GF2 SOSU

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for GF2 SOSU Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for Nov. 2017 1 Indholdsfortegnelse 1 BEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN... 3 2 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN... 3 3 BESTEMMELSER FOR PRØVER... 3

Læs mere

Idræt klasse Grindsted Privatskole 2017 / Alsidig idrætsudøvelse Løb, spring og kast Natur og udeliv

Idræt klasse Grindsted Privatskole 2017 / Alsidig idrætsudøvelse Løb, spring og kast Natur og udeliv 7. Klasse: FORLØB LEKTIONER TEMA KOMPETENCEOMRÅDER AKTIVITET / FÆRDIGHEDER TEORI EVALUERING 1, 7 Højest, længst, stærkest Løb, spring og kast Natur og liv Længdespring Kuglestød O-løb med kort og kompas

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Rengøringsteknikker og Serviceassistentuddannelsen

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Rengøringsteknikker og Serviceassistentuddannelsen Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Rengøringsteknikker og Grundforløbets 2. del Grundforløbsprøven tager udgangspunkt i en helhedsorienteret tænkning, der afspejler den praksis som eleverne

Læs mere

Niels Brock Videreuddannelse FAGPRØVEN. Niels Brock Videreuddannelse. Den Digitale Kontoruddannelse. Fra teori til praksis

Niels Brock Videreuddannelse FAGPRØVEN. Niels Brock Videreuddannelse. Den Digitale Kontoruddannelse. Fra teori til praksis FAGPRØVEN Den Digitale Kontoruddannelse Niels Brock Videreuddannelse Fra teori til praksis Indledning Fagprøven er den store afslutning på en erhvervsuddannelse, hvor eleven skal binde de elementer sammen,

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven på Grundforløb 2 SSH og SSA. Online. Elev og censor. SOSU Esbjerg

Prøvevejledning for grundforløbsprøven på Grundforløb 2 SSH og SSA. Online. Elev og censor. SOSU Esbjerg Prøvevejledning for grundforløbsprøven på Grundforløb 2 SSH og SSA Online Elev og censor SOSU Esbjerg Grundforløbsprøven er obligatorisk. Grundforløbet afsluttes med en prøve der ud fra onlineundervisningen

Læs mere

B-prøven - En lærerhåndbog

B-prøven - En lærerhåndbog B-prøven - En lærerhåndbog I mundtlig fremstilling i dansk i 9. klasse kan prøven afvikles som A- eller B- prøve. I 10. klasse er B-prøven den eneste. Valg af prøveform I begyndelsen af 9. klasse skal

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2017 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold VUC Vest, Esbjerg HF Idræt B Morten Juncher

Læs mere

PRØVEN I IDRÆT. Roskilde d. 3. Februar 2015 V/ Charlotte Oreby Eriksen

PRØVEN I IDRÆT. Roskilde d. 3. Februar 2015 V/ Charlotte Oreby Eriksen PRØVEN I IDRÆT Roskilde d. 3. Februar 2015 V/ Charlotte Oreby Eriksen DEN LANGE VEJ TIL BESLUTNINGEN OM PRØVEN DI 2009 (2012 Antorini) Kosmos 2010-13 Prøveskole Udtræk 2011-12 prøvefag 2015 PRØVEN I 2012/15

Læs mere

Prøve i uddannelsesspecifikt fag. Social- og sundhedshjælperuddannelsen trin 1. Prøven er en mundtlig individuel prøve.

Prøve i uddannelsesspecifikt fag. Social- og sundhedshjælperuddannelsen trin 1. Prøven er en mundtlig individuel prøve. Prøve i uddannelsesspecifikt fag Social- og sundhedshjælperuddannelsen trin 1 Generelt Retningslinjerne i prøvevejledningen tager udgangspunkt i: Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser nr. 1010 af 22/09/2014.

Læs mere

Prøvevejledning for afsluttende prøve GF2 PA. Elev

Prøvevejledning for afsluttende prøve GF2 PA. Elev Prøvevejledning for afsluttende prøve GF2 PA Elev Grundforløbsprøven er obligatorisk. Grundforløbet afsluttes med en prøve der, ud fra temaer og emner fra undervisningen på Grundforløbet, tager udgangspunkt

Læs mere

Håndbold i skolen - alle børn i spil

Håndbold i skolen - alle børn i spil Håndboldforløb 4.- 6.klasse Spillet i centrum Håndbold i skolen - alle børn i spil 1 KÆRE FORENINGER, FORENINGSLEDERE OG TRÆNERE, KÆRE SKOLER, LÆRERE OG PÆDAGOGER Dansk Håndbold Forbund (DHF) præsenterer

Læs mere

Sådan gør du - fælles prøve i fysik/kemi, biologi og geografi. BIG BANG 2016 Side 1

Sådan gør du - fælles prøve i fysik/kemi, biologi og geografi. BIG BANG 2016 Side 1 Sådan gør du - fælles prøve i fysik/kemi, biologi og geografi BIG BANG 2016 Side 1 Mål for dagen Opnå overblik over forløbet i den fælles prøve Blive klædt på til at formulere naturfaglige problemstillinger

Læs mere

Vejledning frem mod 9. klasse prøven i idræt. Hvordan kan elevernes læringsproces i vejledningen frem mod 9. klasse prøven i idræt optimeres?

Vejledning frem mod 9. klasse prøven i idræt. Hvordan kan elevernes læringsproces i vejledningen frem mod 9. klasse prøven i idræt optimeres? Vejledning frem mod 9. klasse prøven i idræt Hvordan kan elevernes læringsproces i vejledningen frem mod 9. klasse prøven i idræt optimeres? Vores erfaringer (Heidi) Idrætslærer m.m. Arbejdet 3 år med

Læs mere

Lokal bedømmelsesplan for matematik niveau F til C

Lokal bedømmelsesplan for matematik niveau F til C Lokal bedømmelsesplan for matematik niveau F til C Den lokale bedømmelsesplan for matematik niveau F til C tager udgangspunkt i de bindende og vejledende tekster fra Undervisningsministeriet, skolens overordnede

Læs mere

Kalender for offentliggørelse, vejledning og udarbejdelse af synopsis

Kalender for offentliggørelse, vejledning og udarbejdelse af synopsis Rammer for synopsis og mundtlig eksamen i almen studieforberedelse (AT) Det sidste AT-forløb i 3.g indebærer, at du skal udarbejde en synopsis, der skal være oplæg til den mundtlige eksamen i AT. Der er

Læs mere

Vejledning til prøverne i faget fysik/kemi

Vejledning til prøverne i faget fysik/kemi Vejledning til prøverne i faget fysik/kemi Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Februar 2014 1 Indhold Forord... 3 Generelt... 4 Tekstopgivelser... 5 Prøveoplæg... 5 Eksempler på prøveoplæg... 6 Prøven... 7

Læs mere

Fælles Prøve. i fysik/kemi, biologi og geografi

Fælles Prøve. i fysik/kemi, biologi og geografi Fælles Prøve i fysik/kemi, biologi og geografi Naturfag i spil den 23. november 2016 Prøver i naturfagene 9. klasse (FP9) 1. Den fælles prøve i fysik/kemi, biologi og geografi indføres som obligatorisk

Læs mere

Tidligere version Gældende version Kommentarer Til prøven opgives et alsidigt sammensat stof indenfor fagenes kompetenceområder.

Tidligere version Gældende version Kommentarer Til prøven opgives et alsidigt sammensat stof indenfor fagenes kompetenceområder. Prøvebekendtgørelsen Det officielle navn er: BEK nr 1132 af 25/08/2016 Vi finder afsnittet om Fælles prøve i fysik/kemi, biologi og geografi (som stadig er prøvens officielle navn) i bilag 1, som handler

Læs mere

Vejledning vedrørende gennemførelsen af prøver

Vejledning vedrørende gennemførelsen af prøver Dette dokument indeholder en vejledning om, hvordan en prøve til en funktionsuddannelse skal gennemføres. Vejledningen forklarer hvem, der skal gøre hvad og hvornår. Planlægning af prøven Allerede når

Læs mere

Evaluering, Strategisk ledelse, F15

Evaluering, Strategisk ledelse, F15 Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Prøvevejledning for afsluttende prøve. Social- og sundhedsuddannelsen GF2 SSH og GF2 SSA. Elev

Prøvevejledning for afsluttende prøve. Social- og sundhedsuddannelsen GF2 SSH og GF2 SSA. Elev Prøvevejledning for afsluttende prøve Social- og sundhedsuddannelsen GF2 SSH og GF2 SSA Elev Grundforløbsprøven er obligatorisk. Grundforløbet afsluttes med en prøve der ud fra undervisningen på Grundforløbet,

Læs mere

VHGs vejledning til eksamens-at i 3.g

VHGs vejledning til eksamens-at i 3.g VHGs vejledning til eksamens-at i 3.g - 2018 Til sommereksamen i 3.g - 2018 skal du op i AT (almen studieforberedelse). Det er en mundtlig eksamen, som tager udgangspunkt i din afleverede synopsis (er

Læs mere

Årsplan for 6. og 7. klasse i idræt, 2015/16

Årsplan for 6. og 7. klasse i idræt, 2015/16 Årsplan for 6. og 7. klasse i idræt, 2015/16 For at kunne tilgodese elevernes læring i faget idræt, har vi lavet følgende årsplan, som tager højde for, at vi kun har adgang til en gymnastiksal i vinterhalvåret

Læs mere

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for for Social- og Sundhedsassistenter

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for for Social- og Sundhedsassistenter Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for for Social- og Sundhedsassistenter Marts 2016 1 Indholdsfortegnelse BEDØMMELSER I SKOLEUDDANNELSEN 3 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN 3 BESTEMMELSER

Læs mere

Prøvebestemmelser Fagprøve. Social- og Sundhedshjælper uddannelsen

Prøvebestemmelser Fagprøve. Social- og Sundhedshjælper uddannelsen Prøvebestemmelser Fagprøve Social- og Sundhedshjælper uddannelsen Afdelingen for Social- og Sundhedsuddannelsen Januar 2017 1 Regler for fagprøve på social- og sundhedshjælper uddannelsen. Indholdsfortegnelse

Læs mere

PRØVEVEJLEDNING. Dansk Niveau F, E, D og C

PRØVEVEJLEDNING. Dansk Niveau F, E, D og C PRØVEVEJLEDNING Dansk Niveau F, E, D og C Gældende for hold med start efter 1. januar 201 Indhold Mål... 3 Forudsætning for prøven... 3 Prøveform... 3 Prøvens tilrettelæggelse... 4 Eksaminationsgrundlag...

Læs mere

Religion og filosofi. Evaluering, orientering og vejledning

Religion og filosofi. Evaluering, orientering og vejledning Afsluttende evaluering i folkeskolen Religion og filosofi 2017 Evaluering, orientering og vejledning Uddannelsesstyrelsen Indledning Denne rapport omhandler kun den mundtlig prøve, da der i foråret 2017

Læs mere

Faglig inspiration, innovation i idræt

Faglig inspiration, innovation i idræt Faglig inspiration, innovation i idræt Fag Klassetrin Kompetenceområde Idræt 8.-9.klasse Idrætskultur og relationer Færdigheds- og vidensmålpar Eleven kan deltage i udvikling af idrætslige aktivitetstilbud

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven. på GF2 SSA. Elev

Prøvevejledning for grundforløbsprøven. på GF2 SSA. Elev rev september 2019 /AHI Prøvevejledning for grundforløbsprøven på GF2 SSA Elev Grundforløbsprøven er obligatorisk. Grundforløbet afsluttes med en prøve der ud fra undervisningen på Grundforløbet Formål:

Læs mere

Kultur- og samfundsfags eksamen.

Kultur- og samfundsfags eksamen. Kultur- og samfundsfags eksamen. Hvordan afslutter vi undervisningen i kultur- og samfundsfag? I 2. hf afsluttes undervisningen i kultur- og samfundsfag nogle uger før den øvrige undervisning. Du skal

Læs mere

Rammer AT-eksamen 2019

Rammer AT-eksamen 2019 Rammer AT-eksamen 2019 Kalender for offentliggørelse, vejledning og udarbejdelse af synopsis Mandag d. 28. januar Kl. 10:00 i Festsalen Offentliggørelse af Undervisningsministeriets udmelding af emne,

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod pædagogisk assistentuddannelsen

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod pædagogisk assistentuddannelsen Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod pædagogisk assistentuddannelsen Grundforløbets 2. del Grundforløbsprøven tager udgangspunkt i en helhedsorienteret tænkning, der afspejler den praksis

Læs mere

Prøvebestemmelser for grundfag på GF2-SOSU (afdelingen i Aarhus)

Prøvebestemmelser for grundfag på GF2-SOSU (afdelingen i Aarhus) Prøvebestemmelser for grundfag på GF2-SOSU (afdelingen i Aarhus) Formål Formålet med prøven er at dokumentere, i hvilken grad eksaminanden opfylder de mål og krav, der er fastsat for uddannelsen og dens

Læs mere

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for GF2 SOSU

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for GF2 SOSU Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for GF2 SOSU Rev. februar 2018 Indholdsfortegnelse 1 BEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN... 3 2 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN... 3 3 BESTEMMELSER

Læs mere

Vejledning/Råd og vink Hf-bekendtgørelsen Idræt C

Vejledning/Råd og vink Hf-bekendtgørelsen Idræt C Vejledning/Råd og vink Hf-bekendtgørelsen Idræt C Ministeriet for Børn og Undervisning Kontor for Gymnasiale Uddannelser 2013 Vejledning/Råd og vink hf-bekendtgørelsen 2013 Idræt C 1 Vejledning/Råd og

Læs mere

Prøver evaluering undervisning

Prøver evaluering undervisning Prøver evaluering undervisning Fysik/kemi Maj juni 2011 Ved fagkonsulent Anette Gjervig Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Ministeriet for Børn og Undervisning 1 Indhold Indledning... 3 De formelle krav til

Læs mere

Artikel (skole): Hvad skal vi samarbejde om - og hvordan?

Artikel (skole): Hvad skal vi samarbejde om - og hvordan? Artikel (skole): Hvad skal vi samarbejde om - og hvordan? Planlægning af forældremøde med udgangspunkt i det eleverne er i gang med at lære i fagene Skrevet af: Ulla Kofoed, lektor, UCC 11.05.2017 Forældresamarbejde

Læs mere

Prøvebestemmelser Grundfagsprøver

Prøvebestemmelser Grundfagsprøver Prøvebestemmelser Grundfagsprøver Social- og Sundhedsassistentuddannelsen Social- og sundhedsassistent Januar 2017 SOSU OJ 1 Prøvebestemmelser for prøve i grundfag, Social- og Sundhedsuddannelsen, Social-

Læs mere

Udarbejdelse af synopsis: 22. april 9. maj. Kære elev i 2g.

Udarbejdelse af synopsis: 22. april 9. maj. Kære elev i 2g. Kære elev i 2g. AT7 er en forsmag på næste års AT-eksamen. Du skal derfor udarbejde en synopsis og til mundtlig årsprøve i AT. På de næste sider får du den nødvendige generelle information. Med venlig

Læs mere

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2019 Institution Vid Gymnasier/HHX Rønde Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Idræt C Frederik Dalbach hhxridr3e18 + hhxridr3f18

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsuddannelsen

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsuddannelsen Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsuddannelsen Grundforløbets 2. del Grundforløbsprøven tager udgangspunkt i en helhedsorienteret tænkning, der afspejler den praksis som

Læs mere

Prøvebestemmelser for elever på Den pædagogiske assistent-uddannelse som er startet efter den 1. januar 2013

Prøvebestemmelser for elever på Den pædagogiske assistent-uddannelse som er startet efter den 1. januar 2013 Prøvebestemmelser for elever på Den pædagogiske assistent-uddannelse som er startet efter den 1. januar 2013 Grundfaget dansk Formål Formålet med faget er at styrke elevens sproglige bevidsthed og færdigheder,

Læs mere

Prøvebestemmelser Farmakologi og medicinhåndtering Social og Sundhedsassistent uddannelsen

Prøvebestemmelser Farmakologi og medicinhåndtering Social og Sundhedsassistent uddannelsen Prøvebestemmelser Farmakologi og medicinhåndtering Social og Sundhedsassistent uddannelsen Social og sundhedsassistent Januar 2017 Indholdsfortegnelse REGLER FOR PRØVER... 3 FORMÅL... 3 MÅL... 3 FORUDSÆTNING

Læs mere

Beskrivelse af prøven efter modul 9

Beskrivelse af prøven efter modul 9 Indstilling til prøven: For at den studerende kan gå til prøve i modul 9, skal følgende være opfyldt: 80 % tilstedeværelse i praksisfagene; psykomotorisk gruppeundervisning i bevægelse, modul om ældre,

Læs mere

Eksamensprojektet - hf-enkeltfag Vejledning August 2010

Eksamensprojektet - hf-enkeltfag Vejledning August 2010 Eksamensprojektet - hf-enkeltfag Vejledning August 2010 Alle bestemmelser, der er bindende for undervisningen og prøverne i de gymnasiale uddannelser, findes i uddannelseslovene og de tilhørende bekendtgørelser,

Læs mere

Afsluttende prøve Trin 1 Social- og sundhedshjælperuddannelsen

Afsluttende prøve Trin 1 Social- og sundhedshjælperuddannelsen Afsluttende prøve Trin 1 Social- og sundhedshjælperuddannelsen Formål Eksaminationsgrundlag Prøven har til formål at skabe grundlag for at kunne bedømme elevens opfyldelse af de kompetencemål, som er fastsat

Læs mere

Prøvevejledning for uddannelsesspecifikt fag. Social- og sundhedsuddannelsen GF2 SSH og GF2 SSA. Elev

Prøvevejledning for uddannelsesspecifikt fag. Social- og sundhedsuddannelsen GF2 SSH og GF2 SSA. Elev Prøvevejledning for uddannelsesspecifikt fag Social- og sundhedsuddannelsen GF2 SSH og GF2 SSA Elev Grundforløbsprøven er obligatorisk. Grundforløbet afsluttes med en prøve der ud fra undervisningen på

Læs mere

PRØVEVEJLEDNING. Psykologi Niveau C

PRØVEVEJLEDNING. Psykologi Niveau C PRØVEVEJLEDNING Psykologi Niveau C Gældende for hold med start efter 1. januar 201 Indhold Mål... 3 Forudsætning for prøven... 3 Eksaminationsgrundlag... 3 Prøveform... 3 Prøvens tilrettelæggelse... 3

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December - Januar 17/18 Institution Herning HF og VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF Idræt c Mette

Læs mere

Fagplan for idræt. Stk. 3. I faget idræt skal eleverne udvikle forudsætninger for at tage ansvar for sig selv og indgå i et forpligtende fællesskab.

Fagplan for idræt. Stk. 3. I faget idræt skal eleverne udvikle forudsætninger for at tage ansvar for sig selv og indgå i et forpligtende fællesskab. Fagformål Eleverne skal i faget idræt udvikle kropslige, idrætslige, sociale og personlige kompetencer. Eleverne skal opnå kendskab til alsidig idrætskultur og udvikle lyst til bevægelse. Idrætsfaget skal

Læs mere

F-, E- og D-niveau. Et eksempel på en overordnet plan for engelsk i hovedforløbet - som inspiration til læreren.

F-, E- og D-niveau. Et eksempel på en overordnet plan for engelsk i hovedforløbet - som inspiration til læreren. F-, E- og D-niveau Et eksempel på en overordnet plan for engelsk i hovedforløbet - som inspiration til læreren. Forberedelse I skoleperioden inden engelsk optræder på skemaet udfylder og afleverer alle

Læs mere

Naturfag. Fælles Prøve WEBINAR OM PRØVERNE I NATURFAG I 9. KLASSE

Naturfag. Fælles Prøve WEBINAR OM PRØVERNE I NATURFAG I 9. KLASSE Fælles Prøve WEBINAR OM PRØVERNE I NATURFAG I 9. KLASSE Webinar som deltager Både computer/tablet/telefon er mulig Husk at kontroller lyd (brug evt. headset) Du/I kan kun skrive (i chat) Video af webinar

Læs mere

Årsplan idræt 8. klasse Solhverv 2015-2016. Sted Ansvarlig Teori/Tema

Årsplan idræt 8. klasse Solhverv 2015-2016. Sted Ansvarlig Teori/Tema Uge Emne Sted Ansvarlig Teori/Tema 33 Intro til faget faglige og praktiske forventninger Intro til atletik indledende øvelser. Løbe runden om Solhverv, Marie-høns, Hospitals-tagfat, Løb med ærteposer.

Læs mere

Afsluttende prøve Trin 1 Social- og sundhedshjælperuddannelsen. Pa baggrund af eksaminationsgrundlaget vurderes elevens evne til at:

Afsluttende prøve Trin 1 Social- og sundhedshjælperuddannelsen. Pa baggrund af eksaminationsgrundlaget vurderes elevens evne til at: Afsluttende prøve Trin 1 Social- og sundhedshjælperuddannelsen Generelt Retningslinjerne i prøvevejledningen tager udgangspunkt i: Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser nr. 1010 af 22/09/2014. Bekendtgørelse

Læs mere